Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

715 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag gillar Margareta grääs starkt, tycker att hon är cool, tack vare henne har jag lärt mig att sminka mig. Suger annars på det.

  MEN iallafall hennes konsumtion är väldigt överdriven. NU lever ju hon på detta så hon måste ju väl göra content, men så mycket måste hon väl inte shoppa..
  Hon säger ofta att hon är fattig och vill gärna flytta osv så man undrar om hon lever på kredit? Tycker dessutom att hon shoppar jättedyr hudvård.

   Hon får ju flera kalendrar, vilket hon säger i flera videos. Och trycker på att man ska trycka på hennes länkar och bli ”medlem”.

   I övrigt tycker jag inte man ska spekulera huruvida nån lever över sina tillgångar osv

   Ja har själv funderat, de bor ju som om de levde på bidrag utan en vettig sak i lägenheten. Dock bör ju han tjäna bra men kanske de sparar allt till nytt boende men börjar bli tveksam faktiskt. Ser ut som hos en ensamstående ungkarl på 27 som lever på existensminimum med 0 intresse för hur han bor så länge det inte regnar in.. dock tycker jag att hon är en frisk fläkt på yt. Då hon är allt annat än intresserad av fina saker. Kan behövas som motpol till tex Bianca

   Varför köpa en ny iPhone 13 när man har en 12a i perfekt skick och klagar på sin ekonomi?!

  Behövs mer kärlek här inne! När/hur insåg du att din partner är den du vill spendera livet med? 🥰

   Haha mer kärlek och direkt exkluderar alla singlar 😂😋

    Sluta försöka leta negativa saker i positiva saker så kommer du må bättre i livet

     Att skämta är också en bra grej i livet! Låter som att du är den som behöver lite positivitet 🙃

    ❄️

   Tredje gången vi sågs så visste jag att jag var förälskad. De första två gångerna var på olika fester och då hade vi inte pratat så mycket. Men sen visste jag. Hade han friat till mig efter en vecka hade jag sagt ja med en gång. Vi har varit tillsammans över 20 år nu.

   Insåg på första dejten. Totalt chosefri. Samma värderingar (utom på en punkt men jag kan leva med det). Lugn och trygg. Samma hobbys. Assnygg, på det där sättet man vet kommer åldras väl (vi har varit tillsammans ett tag så det stämde 😉). ✅

    Vilken punkt var det som du kunde leva med? 🙊

    Jag attraheras lite till män med lätt avvikande åsikter från mina egna. Så länge de grundläggande fundamenten ligger nära mina.

   När vi träffats några gånger men också träffat lite annat löst folk. Han stack ut, var egentligen inte alls min typ men var alltid den jag drogs tillbaka till. Nu är vi gifta sen 7 år och två barn❣️

   Det var i början av vår dejting. Vi var på väg hem med tunnelbanan från en pubkväll. Det var ganska högljutt och stimmigt i vagnen och jag blev väldigt matt eftersom energin var helt slut och ljuden gjorde typ ont. Han såg detta på mig och la sina stora, varma, beskyddande händer över mina öron där vi satt. Så satt vi till min hållplats.
   Vi firade femårig bröllopsdag i somras.

   När jag testat att ta en paus och inte ha någon kontakt ett tag. Mitt liv blev så fruktansvärt tråkigt och alla andra människor var så ointressanta i jämförelse. Så från paus på en månad till giftermål några månader senare. Nu har det gått 23 år och jag ångrar mig inte det minsta. Är gift med min absoluta favoritperson.

   Blev oplanerat gravid när vi träffats några veckor. Killens reaktion var så fin. Han hade varit nervös över att jag skulle dumpa honom och att det va därför jag ville prata. Blev lättad. Sa att det skulle bli bra och han skulle finnas där oavsett hur vi gjorde. Vi bestämde att det var vi men att vi skulle fundera på var sitt håll hur vi skulle göra. Efter några dagars funderande kom båda fram till att vi ville behålla. Tyvärr slutade det i missfall. Men 2 år efter det föddes vårt barn.
   Visste att jag va kär i min kille redan innan det samtalet, men då var jag helt säker på att det här var den bästa personen som fanns.

   Första gången jag såg honom så kände jag nåt jag aldrig känt innan. Jag var dock i en, väldigt ny och sen destruktiv, relation då och försökte i nästan ett år att glömma honom. Det gick inte, och nu har vi varit ett par i 13 år. Älskar honom enormt ❤

   När han inte ville träffas nå mer haha …ironiskt. har aldrig varit så ledsen i hela mitt liv. Utan tvekan värsta tiden i mitt liv, men vi började ses igen efter någon månad och nu har vi hus och 2 barn. Trivs så bra tillsammans

   Vi träffades genom en gemensam bekant och pratade knappt, men när han gick hem kändes det som att en del av mig försvann. Jag skrev direkt till en vän att jag träffat mannen i mitt liv. Helt sjuk känsla, med tanke på att jag knappt noterade att han fanns förrän han hade gått. Allt efter det var väldigt enkelt, inte alls som tidigare dejtande och relationer. Det klaffade med allt och är fortfarande jättekär efter 7 år ❤️

   Sekunden jag träffade honom. Skämtar inte ens. Sekunden vi såg varandra var det som vi känt varandra i hundra år i flera andra liv. Sjukaste någonsin… Sambos och försöker få barn 🙂

   När jag hittade en kille som inte alls var vad jag trodde var ”min typ av kille” gick det fort… typ 2 timmar efter att vi träffades var jag upp över öronen förälskad. I år är det 19 år sen.

   Finns ingen annan jag skulle vilja bo med och ha vardagen med. Han är en bra pappa och precis som jag så sätter han våran familj främst.

  En tanke jag hade idag… Vilken influencer har haft flest partners (pojkvänner, flickvänner) under tiden de varit ”kända”?

   Tingelinn 😂

    Hur många?

    Hon har väl typ bara haft två??

    Paow?

     Hon har ju inte varit känd så länge men har iallafall haft minst tre.

   Blondinbella

    Nils, Odd, Hajen, Erik, Pål?

     Icke att förglömma i detta sammanhang är ändå the OG Marcel!!

      Väntar här marcel dejtat blondinbella?
      Dessutom med hans nedfilade tänder är det väl han som borde kallas hajen?

       Nej en annan Marcel

     Livvakten?

     Duracell-kaninen då?

   Paow

   Egoina! Om man räknar henne som känd sedan början på hennes ”bloggkarriär”.

  Ska påbörja min PTSD-behandling på tisdag. Så sjukt nervöst men samtidigt är jag så glad att det äntligen blir av!

   Men heja dig! ❤️

   HEJA!!! ❤️ Det bästa du kan göra för dig själv. Nu är du på väg mot ett friare liv!

  Hur har ni som är förlovade gått tillväga? Har ni blivit friade till eller har det varit en gemensamt beslut att fixa ringar och bestämma att man förlovar sig?

  Jag och min sambo har länge sagt att vi vill förlova oss men den jäkeln friar ju aldrig. 😜
  Nä men skönt å sido. Det är jag som har hand om vår ekonomi och de mesta inköpen och just den här månaden jag väldigt bra med pengar och då förslog jag att vi skulle kunna betala ringarna den här månaden och det tyckte han lät bra.
  Tycker dock att det är tråkigt att inte få bli friad till men han skulle aldrig ha ekonomi till att köpa ringar (han missköter sin ekonomi en del och har en del skulder, därför jag ansvarar för pengarna).

  Så jag undrar om man kan göra det på nåt annat trevligt sätt?

   Jag blev friade till (tacksam för det då jag önskade det). Han hade en ring han ville fria med och sedan köpte vi ringar tillsammans efter (så jag har väl dubbla förlovningsringar!).

   Varför vill du gifta dig med någon som missköter sin ekonomi och har skulder?

    För att jag älskar honom. Han försöker få ordning på allt men han har en rätt tuff återbetalningplan men som han ändå sköter. Hans enda nackdel är just att han är oansvarig ekonomiskt och inte riktigt kan handskas med pengar. Just därför sköter jag räkningar och allt som rör hushållet. I övrigt är han en ansvarsfull och väldigt snäll person. Han har bara inte lärt sig pengars värde tyvärr.

     Ok, men se till att du har koll på dina skyldigheter sedan när ni är gifta. Inte helt okomplicerat att gifta sig med någon med stora skulder…

      Absolut. Nu är det inte så stora skulder det rör sig om. Han borde ha fått bukt med dom om nåt år. Och han vet att vårt förhållande är över om han ljuger för mig ang pengar nånsin igen så jag hoppas att han inte vågar göra samma misstag igen.

       Jag skulle vänta med äktenskap tills han hade betalat sina skulder och visat att han inte skaffar sig fler! Du kan råka riktigt illa ut annars…

        Jag tänker att jag borde väl iaf kunna få vara förlovad. Så får vi se vart det barkar vartefter…

         Du? Är det inte ”ni” som ska vara förlovade? Detta låter mest som att det handlar om dig och vad du vill, enbart…

          Jag vill ju bara förlovad med min kille. Jag ser framtiden med honom och hoppas på äktenskap och att få vara med honom resten av livet förhoppningsvis. Han säger att han vill samma så nej, det här handlar inte bara om mig och vad jag vill.

         Man vill väl inte vara förlovad bara för sakens skull? Svarar man ja på ett frieri/förlovar sig så ämnar man ju leva tillsammans, man är säker när man bestämmer sig?

          Jag ser det som att från att man förlovar sig så gifter man sig inom drygt ett år. Så ser vår plan ut iaf.

           Ja, men du säger ju att du får se hur det går. Man brukar va säker innan…

          En förlovning är lite som en prövotid. Man kan slå upp den om saker ändras annars så brukar man gifta sig efter något år om allt gått väl.

           Ja men det är väl det hon menar, att om det slutar gå bra med skulderna under förlovningstiden så ingår hon inte äktenskap.

           Tycker det är rimligt för någon man älskar men som varit trasslig med pengar, tyvärr har det ju risker att gifta sig rent ekonomiskt.

           Haha va, nej? Aldrig hört nån som tänker så. Man känner ju personen man förlovar sig med och har väl då redan bestämt sig.

           Ja därför bör hon inte ens överväga äktenskap än.

           Historiskt är en förlovning en prövotid. Under denna tiden så kunde hinder uppstå och förlovningar upphävas. Man tar ju fortfarande lysning i kyrkan tre söndagar i rad eller nått sådant, då hinder fick tas upp om de förelåg sådana.

           Ja men det var förr det… Nu bor man ju oftast ihop innan det…

          Men lägg av det är inget fel med att vara förlovad som en kärlekshandling men avvakta med eventuellt giftemål om ena parten missköter sig ekonomi, ex.

      Förlåt vad menar du nu? En skuld som en part dragit på sig i ett samboskap/äktenskap kan i regel inte föras över på den andra parten. Kronofogden kan heller inte utmäta något som inte ägs av gäldenären – dvs de kan inte ta en makas smycken till exempel. Skulder blir inte gemensamma för att en ingår äktenskap.
      Däremot kan det vara omständligt att leva med ngn som inte är duktig på ekonomi, men alla kan ju inte vara bra på allt. Både jag och min man har ADHD och min man är heller inte bra på ekonomi, eller snarare har det att göra med att hans (eller vår) variation gör det svårt att betala räkningar. Då det yttrar sig olika för oss så har jag enklare att betala räkningar, även om jag också tycker det är väldigt jobbigt.
      Min man hade också skulder när vi träffades men inte nu längre och jag sköter inbetalningar och räkningar (öppnar all post) hos oss medan han tex sköter hämtning och lämning av barn varje dag. Det funkar jättebra för oss.

     Av egen erfarenhet så kan jag bara understryka det sc säger här ovanför. Tänk efter innan det är för sent!!

      Haha anonym så klart menade jag. Scrollade för långt när jag skulle kolla namnet 😅

   Vi kom överens om att vi ville gifta oss, mest av juridiska skäl så var inget frieri, vilket passade oss, är väl inte så romantiskt lagda någon av oss😅 men jag kan förstå att andra tycker det är tråkigt. Men att du inte friade själv då om du ville ha lite mer romantik över det? En annan idé är ju att ni gör något speciellt över första gången ni tar på ringarna, så att det blir en form av förlovningsceremoni.

    Jag vill ju verkligen bli friad till, inte tvärtom. Men jag inser ju att det inte är möjligt eftersom han inte kan fixa ringar utan min hjälp. Men att jag friar är inte en möjlighet tyvärr, känns helt fel. Då får vi försöka göra nån gemensam grej av det hela istället. 🤗

     En fråga av vänlig nyfikenhet. Varför känns det så fel att fria själv? Är bara nyfiken då jag själv inte har den synen.

      Jag vet inte riktigt, jag har nog bara alltid haft den föreställningen och den drömmen att en vacker dag kanske någon vill fria till mig. Att jag ska vara speciell nog att bli utvald liksom. Tror det grundar sig lite i att jag vill känna mig utvald och sedd.

       Har också alltid sett framför mig att jag ska bli friad till. Att jag ska känna mig som the one och att det ska vara sådär filmiskt romantiskt.

       Det fanns inte på min världskarta att jag skulle göra det heller men så började jag tänka på det. Och det slutade med att jag valde att fria ändå – och det var det mest romantiska jag varit med om – att få se min älskade in i ögonen och fråga honom om han vill gifta sig med hans ring i min hand. Att se hans blick mitt i allt det där fluffiga. Skulle säga att det var lika drömlikt som jag föreställde mig – även om det var han som blev överraskad och inte jag. 💕

      Folk är så gammeldags och fast i normer.

       Upplever dock generellt att män är mer avvaktande kring giftemål och då vill man väl att parten som varit mer osäker är den som friar, inte den som skulle sagt ja för flera år sen…

       Upplever det så generellt bland vänner och bekanta iaf.

        Ja om jag redan uttryckt till min partner att jag vill gifta mig men han har inte varit lika säker så känns det fel om jag ska vara den som frågar och försöka tvinga in honom i någonting

         Så du har sagt att du vill gifta dig och han har i princip sagt nej (med tanke på att du känner att du måste tvinga honom). Typ som ett frieri där han sa nej alltså. Kul.

     Lite sent men hoppas du ser detta. Jag har varit tillsammans med min fästman i 10 år och vi pratade länge öppet om att vi en dag ska gifta oss. Dock har vi behövt spara alla pengar till en kontantinsats och det har vi gjort på mitt konto då vi vill ha pengarna på ett enda konto så man verkligen ser hur mycket det är.

     Min fästman löste det med att köpa en jättefin fejkring som han friade med, en guldpläterad ring med zirkoniasten för typ 1000. Den ser exakt ut som en ring jag hade kunnat tänka mig. Så efter jag sagt ja osv så berättade han att den inte är äkta och att vi ska välja ut ringar tillsammans. Det tänker jag är en jättebra idé😊 man kan ju även köpa billigare ringar om 1000 känns onödigt 😊

   Vi bestämde tillsammans och köpte ringarna tillsammans och sedan hade vi vår egen lilla förlovningsceremoni på ett bestämt datum.

   Jag pratade med min partner om att jag hemskt gärna vill gifta mig då jag ser det som ett naturligt steg i relationen när man vill spendera framtiden tillsammans. Han har en del negativa upplevelser från att hans föräldrar skilde sig, så han har inte så romantisk syn på äktenskap som jag. Med risk för att låta hemsk så sa jag att han fick ett år på sig att bearbeta det psykiska ärr hans föräldrar orsakat och sedan skulle han fria till mig. Lite av ett ultimatum även om jag inte råkat ut sa att jag annars skulle göra slut (jag vet inte om jag hade klarat det men ville verkligen påpeka att för mig var det viktigt). Så ja något år senare friade han mer en ring han själv valt ut till mig. Jag grät och han grät och vi är inte så känsliga personer egentligen… 🙂 Det var fint. Vi gifte oss 1,5 år senare. Men ja så mitt tips är bara att prata med din partner och se hur han ser på äktenskap och så. Att bara vänta på ett frieri är lite svårt, för kanske tycker ens partner äktenskap är totalt oviktigt?

    Håller med om att det är viktigt att kommunicera med sin partner om man vill gifta sig, men ultimatum tycker jag är så fel. Hade typ lämnat om min partner ställde ultimatum med en deadline dessutom.

     Tja han behövde en liten spark i baken då han annars inte hade tagit tag i allt negativt kring skilsmässan i barndomen. Det var inte bara rädsla för äktenskap utan även bitterhet mot föräldrarna som skavde. Och som sagt var det inte riktigt ett ultimatum, jag sa aldrig att jag gör slut om han inte friar inom ett år, utan snarare att han skulle få ett år på sig att tag i det där gamla traumat och sedan se var han stod efter det. Hade han sagt han fortfarande tyckte äktenskap var skräp hade vi fått prata igenom det på annat vis. Men det var viktigt för mig att uttrycka att ja för mig fanns ett stort värde i att bli friad till och få gifta mig med honom. 🙂

     Är äktenskapet så viktigt för en så bör man vara tydlig med det. Så får den andra välja om man vill jobba på sitt trauma och gifta sig eller lämna. Vad är fel med det?

     Varför är det så fel? Är det lika fel att lämna någon som verkligen inte vill ha barn om man själv villa ha? Eller någon som absolut inte kan tänka sig att flytta ut på landet om man själv drömmer om det?

    Han säger att han verkligen vill gifta sig med mig och att han absolut vill att vi förlovar oss. Dessvärre är han en sån som inte tar tag i saker utan skjuter allt till framtiden. Allt i vår relation har gått ganska sakta vilket egentligen inte gör nåt men nu börjar det bara bli drygt. Han vet att jag vill gifta mig innan jag uppnått en viss ålder, efter den åldern är det otänkbart för mig att gifta mig. Han pratar till och med med sina kompisar om att han vill gifta sig med mig så vi verkar ju iaf vara på samma spår.

     Det är ju jättebra! 🙂 Men du kanske kan boka in en trevlig dejt? Typ ”jag tänkte laga oxfilé och ha en riktigt mysig kväll med dig 20 oktober. Vi kan väl ha det romantiskt och prata lite om vår framtid ihop eller vad tycker du?”. Är det hint nog? Hehe. 🙂

      Jag hade lite som en tanke att vi skulle kunna boka in nåt men nu är våra scheman hela späckade med jobbhelger, mina största barn varannan vecka, ingen barnvakt osv…

      Vi är barnlediga ikväll och då frågade jag honom när vi ska beställa ringar. Då sa han bara ”sen, inom en snar framtid”. Medans jag ville passa nu när vi både har lugn och ro här hemma och när vi faktiskt har råd utan att behöva göra avkall på nåt annat. Så blev lite besviken och gick och la mig istället.

       Men varför sa du inte bara att du ville beställa ringar nu?! Det låter som att du förväntar dig massa saker och sedan blir besviken för att han inte kan läsa dina tankar typ.

        Jo men jag frågade ganska exakt såhär ”men när ska vi beställa ringarna?”. Då svarade han ”inom en snar framtid”. Jag trodde att han fattade att jag vill göra det nu.

         Och då svarade du inte ”okej, för den här månaden så ser det bra ut med ekonomin så jag föreslår att vi gör det nu.”?

         Pratar inte folk med varandra i relationer längre?

          Jag kunde helt klart vara tydligare men jag trodde att han skulle förstå när jag frågade. Att jag menade att vi skulle beställa ikväll.
          Men jag ska lägga ner tjatet om det här nu och försöka glömma det hela.

   Jag sa hörru svensson (han har ett betydligt mer ovanligt efternamn egentligen) är det inte lite trist vi inte har samma efternamn alla i familjen (barnen har pappans efternamn) och då gick han ner på knä och fria, sen att vi 7 år senare fortfarande inte är gifta och har olika efternamn är väl en annan femma men någon gång ska vi väl ta tag i och gifta oss 😅

   Vi bestämde oss för att gifta oss samtidigt som vi bestämde att vi skulle börja försöka få barn. Var ett ganska normalt samtal, ”kanske bra att vara gift så att det är gjort sen när ett eventuellt barn kommer” typ. Vi var även inne på att köp hus tillsammans osv så mest ett juridiskt steg för oss. Vi köpte inga förlovningsringar utan enbart vigselringar.

    Lite så jag känner. Vi har ett barn tillsammans så då kan vi väl lika gärna göra slag i saken när det kommer till äktenskap också.

   Jag förstår egentligen inte varför just frieriet ska vara en överraskning som mannen ska göra så väldigt romantiskt. Man gör ju inte samma sak när man bestämmer att köp hus ihop eller så.

    Exakt! Att överraska någon med en livsavgörande fråga som man dessutom förväntar sig ett jakande svar på direkt är ju egentligen ganska sjukt…

   Jag friade, han sa ja, vi var förlovade. Jag friade med graverade marchettknappar. Ringar valde vi tillsammans senare.

    Marchettknappar 😂

     Haha, vad heter det då? Eller var det själva grejen som var rolig?
     Huvudsaken är att han sa ja 🙂

      Manschettknappar

   Min man sa lite sluddrigt när han var på lyset att när vi skaffar hus ska han fria till mig. Meeen det hände inte (alltså frieriet) Sen kom det ett barn, och när vi skulle döpa honom pratade vi löst om att gift oss samtidigt. Sen när jag skulle ringa och boka dopet var det lite mer ”A men då bokar jag vigsel samtidigt då??!” Nu har vi varit gifta i snart 5,5 år 😊

   Min kille friade aldrig så jag tog hand om det och friade själv. Han blev så överraskad och glad! Tyckte att det var riktigt mysigt att göra det själv. Så onödigt egentligen att det finns en bild av att det bara är killen som kan och ska göra det. 🙂

    Ska dock tillägga att vi hade pratat om att vi båda ville gifta oss innan. Bara inte tagit den tanken vidare. Så jag visste att han skulle säga ja. 🙂

   Jag friade då jag som många andra har en man som inte riktigt tar tag i saker och ting (obs, han är väldigt vuxen och ansvarsfull och vuxen i övrigt, men det kreativa… nej). Han blev jätteglad! Och jag blev såklart jätteglad över att han sa ja. Har alltid trott att det varit viktigt för mig att bli friad till, men när man träffar rätt person så varför inte göra det själv?? Jag älskade att få planera den här stunden för oss som par.

   Vi hade pratat på förhand om att vi vill förlova och gifta oss. Sedan blev jag friad till, total överraskning ändå, hade ju ingen aning om när det skulle ske 😊 han hade köpt ring i smyg 😊

   Jag blev friad till på Island efter 5 år tillsammans, total överraskning 💕 Men alla par är olika. Min bästa vän och hennes man bara bestämde att det var dags, köpte ringar, satte sig vid vattnet i centrala Gbg och satte på ringarna och pussades och sedan var de förlovade. Kanske kan ni åka iväg till något fint ställe så det blir lite extra speciellt? Ett slott, ett spa, en vacker park, en klippa vid havet, en bergstopp…? 🥰

   Det är du som ska bära förlovningsringen, och därmed inte helt orimligt att du som ska bestämma hur den ser ut. Min make sade en dag ”vi borde gifta oss”, sedan fick jag gå och välja ring. Jag sade dock att det var viktigt för mig att få ett frieri, så han gjorde det med vigselringen någon vecka innan bröllopet.

   Min man friade till mig förra sommaren efter 3,5 år tillsammans. Jag hade dock hintat i typ två år att mitt ringfinger kändes för lätt osv😂 till slut var han redo och gav mig en ring han valt ut själv men som råkade vara min önskering. 11 månader senare gifte vi oss!

   Hoppas din kille tar tag i frieriet snart! Jag skulle inte vara rädd, om du inte redan gjort detta såklart, att faktiskt säga att du verkligen skulle uppskatta att han friar till dig. Ni kan köpa ringarna gemensamt men att ansvaret att sen faktiskt fria ligger på honom. Samt kanske berätta lite om dina förväntningar, skulle du bli gladast om han planerar en stor grej eller skulle det vara lika romantiskt hemma över en hemlagad middag. Det kan hjälpa lite tänker jag, så han vet lite mer. Vissa killar har ju lite svårt för att planera och styra upp saker (obs inte alla män!)😅

  Jag står och väger mellan tre olika jobb. Vilket jobb hade ni valt och varför?

  A : Nuvarande jobb. Kollegorna är ok och en del av arbetsuppgifterna är okej, men största delen av jobbet är tråkigt och inte alls vad du vill jobba med. Inga utvecklingsmöjligheter inom företaget så ingen möjlighet att avancera eller byta arbetsuppgifter. Väldigt flexibelt, går att jobba hemifrån och lägga upp arbetet som man själv vill. Är inte nöjd med lönen idag.

  B. Jobb som du har haft tidigare. Innebär en del resande vilket jag inte vill och är inte lika flexibelt som jobb A, men innebär 20% mer i lön än jobb A. Bra karriärmöjligheter men är inte riktigt den karriär jag önskar.

  C: Jobb som innebär 5% lägre lön än jobb A. Tjänsten innebär en del tråkiga arbetsuppgifter men många roliga också. Bra möjligheter att avancera och göra karriär inom ett område som är min dröm att jobba inom. Möjligheter som är svåra att få om jag inte är villig att lägga 2-3 år på att vidareutbilda mig. Ganska flexibelt och går att lägga upp jobbet som man själv vill.

   C låter bäst.

   C! Lönen har du sen möjlighet att påverka genom att göra ett bra jobb.

    Lön får man dock lättast upp när man anställs. Sen kan det vara rätt svårt om arbetsgivaren har snäv budget.

   Inte B i alla fall. Inte flexibelt och leder dig in på ett spår som du inte riktigt önskar. Lönen är inte allt.

   Skulle satsa på C!

   Om du klarar dig på lönen för C tycker jag det låter bra, följ din dröm! Om du ändrar dig kan du byta jobb då!

   C! Pengar är inget om en inte blir stimulerad (tycker jag!)

  Återigen varför gör My och Anna deras kompis mammas bortgång till deras sorg?
  Det känns väldigt, väldigt märkligt hur de sörjer. Ja ledsamt och tråkigt, att man kan lida med sin vän. Men det är inte deras mamma. Kan de sluta ta Kins sorg och göra till deras egen grej. Så fult gjort mot de anhöriga.
  My visade också massa bilder från kyrkan, det är så respektlöst.

   Har dom lagt upp om det igen? Eller du pratar om när dom var på begravning för någon vecka sedan?

    My la upp det igår på bloggen. Och hon har pratat om det flera gånger på sistone. Hur jobbigt allt varit/är. Att hon har sorg.
    Anna har också nämnt det i veckan. Anna visade ju bilder tidigare, men nu har My lagt upp bilder också.

     Så förvånad att det finns vuxna människor som inte kan tänka, har någon moral, som gör allt för uppmärksamhet.
     Pinsamt att försöka mjölka ur så mycket som möjligt ur detta. Hur väl kände dom ens Kins mamma? Träffades dom ofta? Smsade dom och pratade i telefon varje vecka?

     Undra hur Kin känner. Hade jag varit henne hade jag sagt upp kontakten. Books reklam för blomsterbutiken som gjorde hjärtat till begravningen var sjukt smaklöst också. Hur kan en människa inte ha någon känsla alls för vad man gör och inte? Eller så vet hon att det är fel egentligen men har ingen skam i kroppen så hon skiter i.

      Kanske handlar Annas nya story om kin. Anna brukar få det att låta som att hon väljer bort folk när det egentligen är de som inte orkar med henne längre.

       Berätta om Annas story! Är blockad 😩

     Mysan är för tråkig när hon gång på gång rapar upp gammalt skräp som Öland, blomaffär, pendlat till Holland, pt, gymägare, L corona, sjuk, blodprov, stressad, flytt, Rosenserien, chiafrön, Kaffe i bil (vill vi ha recept). Att gå in på enkronor när hon förklarar vad hon sparar på sitt Lidingöboende kontra bränsle/tid…. Och My, borde inte du vara på Mikes gym nu- du hade ju en gymparesa dit nu? Tid för rehab snart?

      Hennes liv går i en cirkel ⭕️ stället för på linje.

      Flytta, banta, hälsoresa, älta, sjukdom, flytta, banta osv………..

      Riktigt lågt att göra kontent av kompis mammas bortgång.

      Gränslöst! Precis som med sonen!

  Haha åååå tycker så synd om Hanna Friberg som sexigt poserar i underkläder och vingar och vingarna sitter upp och ner 😂😭 Varför sa ingen något???

   Hahah

   Åh 🥲😂

   Hahahah! Såg det inte ens förrän jag läste kommentarerna under bilden. Tycker för övrigt att det känns så märkligt att de sitter och festar med halva vulvan synlig.

   Tänkte inte ens på att dom var upp och ner! Men tyckte hon fick en mer ”elak” och hård look som passade bra med hennes svarta outfit! Kändes mer sexig och vild

  Är det någon här som satt in en gastric ballong?

   Min sambo har.

   Läs på ordentligt innan du gör ett sådant ingrepp

    Ballongen kan man ta bort om det inte funkar av nån anledning. Mycket bättre med en ballong än en sleeve/liknande där man amouterar delar av tarmar.

     Amputerar*

  Jag har börjat ogilla helger för det blir så tydligt hur ensam jag är då. Jag hör av mig till vänner men alla har alltid bättre saker för sig och ingen tar eget initiativ till att träffa mig. Jag får tiden att gå genom att i princip promenera runt hela dagen och sen lägger jag mig tidigt bara för att dagen ska ta slut. Hur deppigt liv har jag inte.

   Samma här. Med skillnaden att jag har en treåring med. Han verkar inte bekymra sig över det men jag känner det blir dubbelt sorgligt för hans skull med.

   Ladda ner gofriendly appen (om du är tjej då den endast är för tjejer) jättebra när man har en period när man behöver fylla på med nya vänner 🙂

    Tack för tips! Ska testa 🙂

    Beror på var man bor, i små städer är den inte jättebra.

   Finns ingen kurs du kan hoppa på? Dans? Dreja? Fotografering? Natur/Vandring? Skaffa hund och bli vän med hund människor?

    Jo jag har tänkt i de banorna men inte hittat någon kurs jag tycker verkar bra… Men dans vore väldigt kul faktiskt. Tack för tips förresten <3

   Du är inte ensam om att känna så. Tror vi är många därute som anstränger oss för våra vänner, fixar och hittar på roliga saker men kanske inte får samma engagemang tillbaka när man själv har en låg period… Vi borde bilda klubb och vara härliga vänner mot varandra istället för mot våra oengagerade vänner! 💃🥂

  Tips på klinik att ta bort ett aterom på? (talgkörtelcysta)
  Någon som har gjort det? vad kostade det isf? 🙂

   Kan du inte ta bort den på din vc?

   Min kille tog bort en sån på sin vc 🙂

  Jag är gravid!!!!! Vecka 2-3 stod det på stickan. Blev gravid direkt. Fick inte ens EN mens efter jag slutade med p-piller. Blev så chockad. Hade svårt att ta in det de första dagarna men har landat lite nu. Hade förväntat mig 4-12 månader att bli gravid. Kände först att det var alldeles för tidigt. Men är glad…men blandade känslor. Tex känns det lite jobbigt att jag inte kommer vara lika fri längre. Inte få sova…

   Grattis ♥️♥️♥️

   Grattis 😍

   Grattis!!! ❤❤❤

   Läste någonstans att det är vanligt att bli gravid precis när man slutat med piller, nått med hormonerna.

   Blev också gravid på första försöket (dock missfall men gravid direkt igen) och tänkte men gud jag är inte redo. Hon föddes i mars och känner mig fortfarande inte redo haha. Skämt å sido det kommer bli bra 😄 och du kan få en bäbis som sover nästan hela nätterna om du har ”tur”. Vår har sen hon var fyra månader oftast sovit 7-8h i sträck på natten. Grattis är nästan avundsjuk över den spännande tiden du har framför dig 😍

   Grattis! Är också gravid, dock lite längre gången (vecka 33😅). Har velat ha barn länge, men känner mig samtidigt inte redo än, tror aldrig man blir riktigt redo. Och jag tror att man helt klart lär sig leva med det nya livet 👍 Alla känslor du har är helt normala!

  Onödigaste/mest random faktan ni vet?

   Jag kan rabbla tio decimaler på Pi: 3,1415926535

   Banan är ett bär och ingen frukt.

    Botaniskt är tomat också bär 😅

    Och så även vattenmelon! 😌

   Jag är egentligen blond.

   Avokado är en frukt och inte en grönsak.

    Jordnöt är en baljväxt och inte en nöt.

    Ketchup är smoothie.

   Det finns inga ormar på Irland.

    Då räknar jag ut att det inte heller finns ormsnoppar i skogarna där!

   HAHA detta är så sjukt. Men gick på en medicin för nåt år sen och drömde jättemycket. Jag drömde om ormar och på nåt sjukt (!) sätt så diskuterades hur man könsbestämmer en orm, och har hanen en snopp? Och var fan finns den då? 😂 Googlade lite i sömnen och läste att hanar drar in snorris, men många glömmer det så den åker av. HAHA! Nästa tanke – det ligger ormsnoppar i skogen HAHA ja! Jag är barnslig men det låter ju jävligt roligt 😂

    Fuck kantarelljakt, här ska letas ormsnoppar!

     HAHA eller hur 😂😂😂

    Men vaddå, allt var i drömmen?

     Nej alltså drömde först, men vaknade o bara ”wtf??” och kände att jag va tvungen att googla. Hittade då att snorrisen trillar av 😂😂😂

      Men du googlade i sömnen? Crazy.

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Hemipenis

    Hemipenis heter könsorganet på en orm (/kräldjur) hahaha. Ändå lite gulligt namn?😂

     Hahaha med tanke på hur äckligt djuret är så ja 😂

      Ska börja kommentera under det namnet😁

   I havet vid västkusten kan man hitta världens längsta djur, nämligen slemmasken långsnöret. Den kan bli upp till 55 meter lång och producerar även nervgifter som tar död på både kräftdjur och kackerlackor.

  Är det verkligen helt ofarligt att träna som gravid? Brukar gå på pass tex cardio step. Men jag ska undvika att lyfta tungt? Något jag ska tänka på? Hur mycket kan man ”ta i”?

   Börjar ungen titta ut så tar du i för hårt.

   Så länge inget känns konstigt eller gör ont, kör på! På boxen där jag tränar (crossfit) är det flera stycken som kört på ända fram tills ungen var ute. Såklart lite anpassat i slutet pga magen som var i vägen, men annars körde de på med tunga vikter. Gå på din egen känsla skulle jag säga!

   Kan vara bra att läsa på om bäckenbotten. Har man otur kan man få problem av vissa övningar, har ingen koll på vilka men värt att googla lite. Jag tränade noll under graviditeten mer än promenader men önskar att jag kört mer styrka!

   Läst att barn till hårt tränande mammor är lite mindre i vikt.

   Jag löptränade nästan hela min graviditet. Sista tre veckorna blev jag lite för tung.

  Ge mig tips på en serie jag kan börja kolla på ikväll! Vill ha något som liknar Morden i Sandhamn, Vit sand, Morden i Helsingör etc. Alltså svensk/danskt/norskt och mord. Har allt utom HBO.

   Heder

   Dicte tycker jag är en bra deckarserie, finns på Netflix.

    Den har jag redan sett! Men den gillade jag också.

   ”Vargen kommer” på SVT Play. Inga mord men anklagelser om misshandel inom en familj. Från Danmark.

   DEG på Svt

   Bron

    Bron är ligger nog på första plats faktiskt. Riktigt bra. Önskar jag kunde se den för första gången igen!

   Bron, om du interedan sett

   Karppi/Deadwind på Netflix. Dock inte svenskt/danskt/norskt utan finskt och väldigt bra!

    Har sett förslag om den på Netflix. Är den otäck?

     Nej, det tycker jag inte, speciellt om man jämför t ex med The Fall.

      Tack för svaret 🙂

   Åh jag har ett supertips; ”fångade”! Finns på Netflix. Är en isländsk thriller/mord-serie. Såååå bra med massa vändningar och twists och så utspelar den sig i världens coolaste land med 😍

    Blev en annan serie ikväll men den lät väldigt spännande så den skriver jag upp på min ”att se”-lista🤩

    Om du gillar isländska serier, har du sett ”Katla”?
    Ser sista avsnittet just nu och jag gillade den serien.

   Broadchurch!!

  Kan man använda retinol som gravid? Får olika svar när jag googlar

   Finns ingen vetenskaplig studie som bevisar att det skulle vara farligt (alltså att tillräckligt stora mängder a-vitamin skulle absorberas av huden och gå in i blodet…). Men som med mycket annat är det då upp till var och en att fatta ett beslut – är det något du kan tänka dig att avstå från i 9 månader för säkerhets skull? Att det inte finns bevis att det är farligt innebär ju inte att det är ofarligt, bara att det saknas evidens för att säga varken det ena eller det andra. Därför det inte finns underlag att basera några tydliga rekommendationer på.

    Jag ska avstå från att använda det. Tack för ditt svar!

   Om inget annat blir huden mycket känsligare för sol när du är gravid. Bara av den anledningen hade jag nog undvikt retinol och satsad på någon hudkräm med solskydd. Angående hur farligt det är för fostret är oklart. Du får avgöra själv vad som känns rätt men jag hade nog avstått 😊

  Har ni sett books nya jag är lycklig och dansar-stories? Undrar vem hon är sur på nu

   Är ju något speciellt med människor som stoltserar över hur lätt de klipper band med folk de varit nära. Hon gör det ju stup i kvarten. Vad kan gemensamma nämnaren vara…??

   Sorglig tant den där tant Anna. Hon är 50+ men beter sig som en fjortis.

   Nu har det brunnit i proppskåpet, IGEN!

    Stackars hennes barn, sonen som livar och möblerar om i sitt lilla sovrum. Han pratar om känslor och pratar om att han varit självmordsbenägen, vart är hans föräldrar?
    Anna dansar och ler och försöker bli kändis igen efter 35 års misslyckad come back, hon borde ägna sig åt att vara en god förebild och stöd till sina stackars barn.

  Anna Suvanna Apan satt i granen ni vet vem.

  Är hon bara en sjukt härlig människa som är häxa, lead singer, dansare, lyftare, författare, swinger, burleskdansare osv i all oändlighet eller har vi med en ”superkraft” att göra här? Man är borta från hennes Instagram två veckor och under tiden har livet tagit 180-vändning minst 4 gånger och några till.

  Eller?

   Hon har väl ADHD tror jag, har för mig att hon gjort utredning. Hon är ju väldigt lätt att tycka om – det osar livsglädje om henne, men nog är det tvära kast och många projekt som ofta verkar lämnas halvfärdiga.

    Hon verkar härlig men hon framstår också ganska dryg under sina frågestunder på Instagram. Vet inte om det är medvetet från hennes sida eller om det är min upplevelse bara.

     Håller med om att hon framstår som väldigt dryg under hennes frågestunder.

     Ja det har jag också tänkt på. Varför har man frågestunder om man inte vill svara på frågorna?

    Blir mest stressad och matt och ledsen för de hennes ”charmighet” går ut över, och stör mig över känslan av att alltid andra ska lösa hennes problem – som uppstår av ”spontanitet”, eller dålig planläggning:
    ”Behöver en cykel, nu!”
    ”Kan nån reparera min bil?”
    ”Hundvakt någon?”
    ”Hjälp mig betala veterinärräkning!”
    ”Ge mig Rodebjerkläder, glömde mina i tvättmaskinen så nu är de mögliga.”

    Tycker inte det är härligt. Alls.

   Som ovan säger – hon osar livsnjutare men blir helt matt av hennes IG.. Varje timme har hon en ny hobby, nytt jobb, ny vän, möblerat om i hemmet, ska flytta, ska inte flytta, rensat ur garderoben och ska sälja allt. Puh!

   Anna Suvanna är ändå en skön person tycker jag, för hon tar ansvar för sitt och jobbar hårt.
   Visst kan hon strula till det men hon försörjer sig själv och sina barn och är en jättebra förebild som kvinna. Smart, välutbildad och driftig.

  Unpopular opinion kanske. Men jag känner mig lite less på Fridays for future-aktivisterna. Missförstå mig inte, det är bra att någon står upp för viktiga frågor som klimatet men jag upplever att det börjar bli lite extremt. Lite shaming över de som väljer att äta kött, som inte åker kollektivt etc. Som tex igår var det en folksamling på stan. Absolut ingen som vill flytta på sig för att andra ska kunna komma förbi folkmassan. Typ som om INGENTING annat är viktigare.

   Är man hyfsat insatt i klimatkrisen så inser man att inget annat ÄR viktigare än att minska utsläppen och människans påverkan på olika ekosystem. Klimatkrisen kommer leda till extremväder, översvämningar, hundratals miljoner (!) människor på flykt, svält, pandemier osv. Dessa ungdomar vet detta men ser att inga politiker eller företag gör tillräckligt för att stoppa klimatkrisen så självklart är de livrädda och desperata vilket ALLA borde vara! Men visst, självklart borde de ta hänsyn till att du faktiskt inte orkar gå runt deras demonstration för det är ju jobbigt…

    Det vi borde minska är antalet människor på jorden. Då hade resten löst sig av sig själv.

     Ja de fixade dom med ett virus från wuhan. Still going strong

    Åter igen. Det är bra att frågan lyfts, det är viktigt men man kan lyfta den utan att shama och istället visa hänsyn.

    Det är EXAKT kommentarer som dina jag syftar på, typ attack direkt så fort man inte tycker på pricken som du baserat på antaganden. Absolut kunde jag ha gått runt, jag tänkte inte på min bekvämlighet utan snarare på att man kan demonstrera och hålla lite avstånd ändå istället för att blockera alla vägar. Låt mig förtydliga. INTE för min skull utan även för andra. Kan nämna äldre och en rullstolsburen som exempel. Social distansering gäller trots allt fortfarande så ett steg åt sidan dör ingen av, speciellt inte om rörelsehindrade vill förbi.

     Så du såg flera blinda och rullstolsburna människor som försökte ta sig förbi men demonstranterna vägrade låta dem passera? Försökte du passera demonstranterna men blev bortknuffad? Eller vad är problemet?
     Hela mitt liv har jag sett stora folksamlingar med demonstranter inne i Stockholms stad, på Medborgarplatsen eller Sergels torg, även långa demonstrationståg med tusentals deltagare som promenerat genom centrala Stockholm. Det är lite så demonstrationer funkar, men det kanske är främmande för dig?

      Jaha jag ber om ursäkt. Jag visste inte att jag skrev flera blinda och rullstolsburna. Tack för att du rättar mig! Eller så läser du om min kommentar…
      Du kanske inte visste att det finns fler städer än sthlm? Jag skrev inledningsvis ”en folksamling”, det var du som skrev demonstration. Håll dig lugn nu. Önskar dig en fortsatt trevlig kväll! 😉

       Du verkade väldigt orolig över att rörelsehindrade personer inte skulle få komma fram när ungdomarna demonstrerade men du har alltså inte sett det hända?
       Du vet att demonstrationer har pågått i alla länder i alla tider? Det är inget konstigt att folk går ut på gator och torg för att få till en förändring i samhället. Och inga rörelsehindrade brukar komma till skada (lol)

        Alltsä chilla. Herregud. Jag såg två äldre och en rullstolsburen medan jag var i närheten. Ingen flyttade sig för dom. Vad är det som är svårt att förstå? Hur fick du det till massa blinda osv? Det enda jag sa var JA det är viktigt med klimatfrågan. Men visa hänsyn. O m f g…

         Men hur menar du att demonstrationer brukar gå till som den här gjorde annorlunda?

         Vad lustigt att du sagt åt mig att båda ”chilla” och ”hålla mig lugn” men det är bara du som verkar uppjagad?
         Jag försöker bara förstå vad just fridays for futures demonstration gjorde som var så mycket värre än andra demonstrationer? Är du emot ALLA demonstrationer? Du tycker inte att folk ska få gå ut på gator och torg och demonstrera för förändring?

         Är väl just därför man måste söka anstånd om att demonstrera? Dessa är även informerade om offentligt (tid och plats) efter att ansökan godkänt. Så har du ett livsviktigt möte eller arbete eller vad som helst så ha tid möjlighet att planera utefter demonstrationen.

          Eller ja, inte därför man söker anstånd men bla därför som det läggs ut information om de godkända.

    Ska alla med viktiga åsikter få blockera vägen för oss andra?? Hur vet klimataktivisterna att TS inte var på väg till sitt forskningslab för att forska klimatforskning dag och natt för att klimaträdda oss alla?

     Hehe från en som faktiskt jobbar med att forska fram energieffektivare industrier (jo det är sant) så kan jag lugna dig med att det inte är så akut att man måste komma fram på sekunden till jobbet. Kanske inte ens på dagen.

      (jo, jag förstod både poängen och allvaret i kommentaren 😉)

       Summan av kardemumman är helt enkelt att vi alla, både forskare och aktivister, har tid att visa våra medmänniskor lite respekt 😉

     Men alltså, såhär funkar demonstrationer? I alla tider över hela världen har folk gått ut på gator och torg och demonstrerat, det är knappast något som Fridays for future har kommit på? Hur kan ni inte känna till det här? Har ni aldrig sett en demonstration förut?

      Tagga ner

       Rimlig fråga tycker jag.

       Vad exakt är det för hänsyn demonstranterna inte visade i det här fallet? Att de inte släppte fram folk? Ja, det är en demonstration.

   Är det inte så att man INTE ska bryta demonstrationer, begravningsföljen (eller vad det kallas) och militärkonvojer? Vill minnas något sådant från körkortsteorin för femton år sedan.

  Såg igår på öppet spår att några räknar med kontantinsatsen som sparande. Brukar man göra det? 😅 Vi kommer få bra när vi säljer men har aldrig sett det som sparande

   Nä, tycker man bara räknar ”lösa” pengar samt fonder/aktier.

   Håller med, även de som räknade ett ökat värde på ens boende? Känns ju konstigt för det är inga pengar man faktiskt har innan man skulle sälja.

    Och om de känner sig rikare riskerar de spendera mer.

   Tyckte också att det var lite märkligt.

   ”Jag har 0 kr på banken men hus utan lån, en Tesla och häst” låter ju bättre än ”jag har 0 kr..”

   jag räknat inte heller det som sparande. Däremot om man ska prata in sitt net worth/vad man är god för så hade jag räknat in det. Men inte när någon frågar ”hur mycket har ni i sparade pengar”.

   Jag var en av dom som räknade det som sparande. Köpte för 5,1 mkr så jag skrev det, även om jag skulle få över 6 mkr om jag sålde nu. Även om jag inte köpt i spekultivt syfte har jag byggt ett sparande genom mina boenden, så det kändes relevant.

   Räknar aldrig in kontantinsatsen när jag pratar sparande i andra fall, men igår var ju frågan hur mycket man sparat ihop.

  Var hittar man lite extra energi?

  De senaste åren har varit mer eller mindre tuffa på olika vis.
  Sambon drabbades av cancer, opererades och efter en tid fann de metastaser i lungorna, dom är iallafall stilla/växer inte(inte vid senaste undersökningen) och jag hoppas det fortsätter så.
  Att leva med en cancersjuk person man älskar kan slita, man vill ju vara den starka som tar hand om och fixar.
  Kämpat med ena barnet så hon fått rätt stöd och verktyg i skolan då hon ligger på gränsen mot dyslexi.
  Andra barnet lever med kronisk värk sedan en olycka så där är man ju med och peppar/letar alternativ inför framtida yrke då drömyrket är omöjligt pga värken.
  Stöd för en bror som är utbränd/deprimerad.
  Oro för en förälder som är rätt sjuk, men pigg i perioder.

  Kämpar med att stänga av struntprat på jobbet som vissa kollegor är duktiga på, tjoho för kärringar inom vården.
  Men skönt är att de flesta inte pratar strunt utan är vettiga, men de som är kärringar tär på en när de drar igång.

  Så var hittar man energi?
  Tänker inte på träning utan tips om andra saker.
  Gillar att läsa/kolla film/spela tv-spel.

  Kke tips på nåt bra spel? Gillar Last of us/days gone och liknande

   Har inget svar på din fråga (förutom långa skogsvandringar som ger mig otroligt mycket energi) men vill ge dig en eloge som stannar kvar och hjälper dina närstående. Så många hade bara dragit. Massor med kärlek och styrka till dig!

    Skogen är bra, tillbringar en hel del tid där, sen när det blir vinter blir det skotertur och kopp kaffe ute i mörkret

    Förlåt men nej, de flesta drar nog inte om sambon blir svårt sjuk och barnen behöver stöd.

    Med det sagt, kämpa på ts. Förstår att det är svårt att få energi.

   Meditera, gå ut i naturen, ta en lugn cykeltur…sånt liksom.

   Ta en promenad på lunchrasten så du får lite nya intryck/ kommer ifrån skvallertanterna. Det ger mig energi på jobbet. Försök att Zooma ut och tänk på något annat / styr in samtalet på bättre saker när de sätter igång. Försök att få någon form av egentid hemma, typ ett bad när ingen stör dig.

   Wow, vad du bär andra. Verkligen stor eloge till dig.
   Jag tycker det låter som att du behöver möjlighet till stöd själv också. Någon du kan luta dig mot där du inte känner att du behöver stötta. Terapi kanske är en bra idé?

   Annars håller jag med ovanstående om att naturen ger mycket energi. Jag samlar energi på skogspromenader, plockar bär och svamp när jag kan, går en kort promenad på lunchen med en podd. När tid finns lagar vi mat utomhus med Trangiakök till exempel, eller grillar på grillplats. Då kanske vi tar med en påse pyttipanna bara eller nåt. Inget fancy liksom. Det tkr jag känns superhärligt, lite lyxigt nästan.

  Om man beställer från Guccis hemsida är det ju obligatorisk hemleverans, kan man omdirigera paketet till terminal? Jag tror det fraktas med DHL?

   Jag brukar skita i att svara när de ringer. Eller säga att jag inte är hemma. Efter två försök så skickas det till terminal att hämtas ut på.

   Detta gör jag alltså bara när man måste välja hemleverans. Hatar det.

    Jag med! Vem är hemma på dagen liksom?! Så sjukt osmidigt!

     ”Vi kommer någon gång mellan 8 och 17.” Sen har man typ en sekund på sig att svara när de ringer. Annars lägger de på och åker.

      Haha ja fyfan sä störigt, har hänt mig oräkneliga gånger. Det värsta är att jag alltid varit beredd, satt på ljudet o haft telefonen bredvid. Men sen har jag typ gått på toa och missat ett samtal och så kom sms:et om att det inte gick att leverera. Snälla nån 😂 känns som att de bara ringer EN signal också.

     eh väldigt många? folk i vården som jobbar kvällar eller har lediga dagar mitt i veckan pga helgjobb, folk med andra yrken och liknande schema, folk som jobbar skift, folk som är mammalediga, gravida och lediga, pensionärer, sjukskrivna, vabbande, folk som jobbar hemifrån, listan goes on. vad är det för värld du tror att alla jobbar 8-17 haha. hur ska allt kunna gå runt då

      Men gud. Slappna av lite. Man måste inte ta allting som ett personligt påhopp. Sen stod det inget om att jobba på dagarna. Jag jobbar skift men inte är jag hemma hela dagarna jag är ledig för det!? Hört talas om andra aktiviteter utanför hemmet än jobb?

       haha nej såklart, det har du ju rätt i! det är väl bara jag som trivs hemma och befinner mig där typ 99 % av tiden jag inte är på jobbet 😁

  Jag och min kille har pratat om att förlova oss…såg på hans mejl (när han hade uppe den) att han hade mejl från Bukowskis…han har inte nämnt att han handlat något där eller så…kan man köpa förlovningsringar där? Jag vill inte ha en begagnad 🙁

   Hoppas du driver…

    Hm nej men nu fick jag dåligt samvete. Hade blivit jätteglad

     Hoppas du fick lite perspektiv av svaren du fick. Du framstår som sjukt fånig och ytlig. Din kille vill nog köpa den finaste ringen i världen åt dig, önskar er all lycka i framtiden!

   Ja man kan köpa ringar därifrån de är oftast hög kvalitet

   Yes dom har jättemycket ringar där

   Kanske lämpligt att säga det till honom om du inte vill ha en ring därifrån.

   Min förlovningsring är därifrån. Även många andra smycken. Superfin och fick en mycket finare ring för vår budget än vad jag fått om vi köpt ny ring.

   Det kommer rätt ofta ut klassiska diamantringar på Bukowskis. Ibland är de graverade, men graveringen lär väl köparen ta bort oavsett om hen tänkt fria med den eller bara ha den för eget bruk.

   Har ni gemensam ekonomi där ni pratar om allt som köps? Annars kan det ju vara vad som helst.

   Det förstår jag, en begagnad har någons annans energier. Ja smycken säljs på Bukowskis

    Är andras energier i en ring värre än tex i en lägenhet?
    Eller går du för nyproduktion där också?
    Bil? Hotellrum?

     Nope. Same. Om du flyttar in i ett nytt hus eller lägenhet, är det enligt mig viktigt att känna av energierna.

     Sjävklart måste man ibland flytta och således känn då bara av dessa.

     Men nej vad gäller att bära andra smycken och ta med detta in i ett äktenskap. Not good! Två skilda saker, om din intelligens nu inte förmår förstå det – inte mitt fel😊

      *andras

      Man känner sig nästan lite lyckligt lottad när man blir lite brydd på dina kommentarer, finns det såna människor på riktigt som tror på sånt skit liksom? Dr Phil nästa ….

      Oj, jag hade ingen aning om att tro på det övernaturliga har med intelligens att göra. Gäller det alla religioner också, bara ni intelligenta förmår att förstå att det är sant, eller krävs det olika intelligensnivåer inom olika religioner? Finns det i så fall någon religion/tro för oss lågintelligenta också?

       All religion är för lågintelligenta.

      Tror du menar ”ditt intellekt” och inte ”din intelligens”. Sen har ju inte ”skilja mellan ringars och lägenheters energi” så mycket med intellekt att göra, utan (över-) tro…

    Energi? Mumbojumbo.

   Eller så har han köpt en folkdräkt, kökssoffa, tiffanylampa, brevkniv, antik revolver, frimärkssamling eller annat man kan köpa på Bukowskis.

   Hur gammal är du?

   Även härskarringen är begagnad.

  Hur vet man att man är olycklig?

   Ditt användarnamn kan ju vara en hint, sen om man behöver ställa sig den frågan. Den som är lycklig behöver inte tänka på det, den bara är.

   Man tänker på allt det, som skulle göra en lycklig

   Man poängsätter ens vardag. Idag var 20/100 för att jag slösade bort hela dagen men lagade spenatsoppa så inte helt bortkastad ändå. 0-50 olyckligt, 50-100 lyckligt.

    ?

  Kan man få allvarliga sjukdomar som typ ALS, MS eller cancer av coronavaccinet?? Har hört de och vet inte om jag vågar riskera att få en dödlig sjukdom helt ärligt

   Det är ju faktiskt rätt omöjligt för oss att veta. Men om risken fanns så skulle inte hela världen få ta vaccinet.

   Ta det. Du vill inte dö av att kvävas av slem.

   Nej. Herregud. Nej

   Läser du inga tidningar? Lyssnar du på inga experter? Kan du inte ta reda på fakta? Herregud vilka lättlurade människor det finns?

    Eller hur, jisses!

   SSSSSLLLLLLUUUUUUTTTTTTTAAAAAAAAA, fan orkar inte med sånt här. Finns information på 1177, FHM, diverse medicinska vetenskapliga artiklar mm. Att du skriver sånt skit här är bara ett tecken på att du är ute efter att sprida misinformation. Annars hade du letat på rätt ställe. Folk för, sluta larva dig! Det har bevisats miljoner gånger (bokstavligen) att vaccinet är ofarligt.

   Javisst. Jättevanligt också att bli påkörd av bil och råka ut för zombies som följd av vaccinet. Skilsmässa. Väggord. Skoskav. Fästingbett. Råder dig att låta bli.

    VÄGGORD, skrattade högt😅

    HAHAHA!

    Jag är övertygad om att det är ungefär 1000 ggr större risk att drabbas av vägkors än av någon allvarlig sjukdom till följd av vaccin (vilket vaccin som helst).

     VÄGGORD (inte vägkors, vilket jag inte vet vad det är men det är säkert större chans att drabbas av det också till följd av vaccinet)

      Jag drabbades också av denna autokorrekt: väggord/vägkors!
      Måste vara vaccinet!

   Jag skulle personligen vanta med vaccin eller boosters, eftersom de ar otestade. Det ar ocksa oroande att kritiska forskare inte kommer till tals i media. Pa t.ex. sidan Vaken (vaken.se) kan du lasa mer om de skador som namns av forskare, som inte namns i de stora medierna.

  Fyfan vad tufft det är att försöka ta sig in på bostadsmarknaden när man inte varit med och gjort bostadskarriär. Jag och min man har ca 600k till kontantinsats men det räcker inte 🙁 behöver ca 1 miljon i insats + 150 i snitt för lagfart och pantbrev + några hundra i buffert + några hundra att renovera för. Det enda vi har råd med är renoveringsobjekt. Så det fattas nästan en miljon. Känns hopplöst.

  Har gråtit så himla mycket över detta länge nu, börjar bli deprimerad. Vi har barn på 7 år så kan tyvärr inte ”börja om” med att köpa en etta osv.

  Vet att många har det värre, men det gör mig inte mindre ledsen. Flytta till billigare ort går inte för då har jag inget jobb och då har vi ändå inte råd med bostad på bara en lön.

   Börja med att köpa en lgh? 🙂

    De ligger runt 5-6 miljoner + höga avgifter. Så det blir dyrare än hus. Hus i områdena vi kan tänka oss (vilket från början va typ 1-2 för att sen bli i princip hela stan utom ”utanförskapsområden” eftersom vi inte har så mycket pengar) går för 7+ miljoner även för renoveringsobjekt.

     Ja då får man rätta mun efter matsäcken. Massa människor kan inte bo exakt som de drömmer om, särskilt inte i första köpet. Ta ett annat område eller mindre hus/lägenhet.

      Har övervägt det men det blev ändå inte billigare. För då var det så långt till mitt jobb att bensinkostnaden blev 6000/månaden. Bara för fram och tillbaka till jobbet. Har inte råd köpa en elbil. Så det blev lite samma summa om man slog ihop bo-kostnad och bensin på billigare ort vs bo-kostnad på dyrare ort.

       Nu menar jag inte annan ort utan i Stockholm.

   Oj då men var bor ni någonstans? Sthlm? Låter otroligt dyrt. 🙁
   Jag växte själv upp i hyresrätt och har knappt ett sparkonto men det stör mig inte att bo i hyreslägenhet. Tycker det är ganska bekvämt faktiskt. 🙂

    Sådär dyrt är det inte ens i Sthlm…

     Jodå det är det visst

      Inte överallt i Stockholm. Väldigt många ställen där lägenheterna inte kostar 5-6 miljoner… Allt beror på storlek och läge. Man kan inte få både stort, centralt och billigt…

   Försök byta jobb? Eller flytta till en ort som inte är så långt ifrån största staden? Bor ni i Stockholm eller? Varför inte kolla boenden i någon mindre ort nära Uppsala, eller Eskilstuna, eller Västerås istället för Stockholm?

    Jag vill inte byta jobb. Detta är första jobbet jag trivts på sen examen. Haft 4 andra och avskydde alla och grät mig till sömns varje dag och var på uselt humör jämnt. Har innan jag pluggade haft vanliga jobb typ lager och de har jag trivts på men nu har jag ju lagt 300k+ på CSNlån för min utbildning så tänker inte byta karriär.

    Är så jätteorolig att byta jobb och inte trivas. Trivs jag inte på jobbet är det katastrof, då mår jag piss och vill typ dö.

     Då får man tyvärr kompromissa. Det är dyrt med hus, så alternativen blir att försöka öka inkomsten, flytta lite längre ut eller börja titta på lägenheter

      Jag vill skaffa ett till jobb (jobbar redan heltid) typ jobba natt 2-3 dagar i veckan med nånting men hittar inget/får inget napp. Det orkar man väl inte forever men nått år iaf. Lägenheter är tyvärr jättedyrt också men jag vet inte jag börjar överväga de dåliga områdena med. Tänker att så illa som det sägs kan det ju inte vara. Sålänge man inte lägger sig i typ gängens verksamhet är det väl inte farligt.

       Jobbig sits men hoppas det löser sig. Jag hade ändå övervägt lägenhet om jag verkligen hade gillat ett visst område. Hellre ett riktigt bra närområde än ett riktigt bra hus. Huset går alltid att bygga upp/riva/bygga om men området kan man ju inte bara byta ut såvida man inte flyttar.

       Cherry casino söker personal

       Städ? Jag har två heltidstjänster, ett dagtid och ett natt. Jag har ingen fritid men jag har pengar.

    Eller Strängnäs😊

   Bostadsmarknaden har spårat ur fullständigt. Förstår inte hur människor har råd att lägga 13+ miljoner för en trea.

    Förstår inte heller och känner mig så extremt misslyckad som inte ens kan köpa en bostad åt mitt barn. Vi har heller inte råd att göra nånting i dagsläget för vi sparar typ allt vi kan. Så vi bara existerar i princip. Helgerna är hemska, skulle lika gärna kunna sova från fredag kväll till måndag morgon.

     Misslyckandet är inte ditt utan samhällets. Kom ihåg det om ett år när du ska rösta.

      Kanske men nu är det ju som det är. Jag blir mer och mer ledsen för varje dag som går. Är inte deprimerad men det är inte långt bort. Vi kommer behöva spara många många år till, vårt barn kommer vara vuxen innan vi har råd med något. Och då är det helt meningslöst, det är nu vi vill ha ett annat boende för vår familj, inte sen när barnet flyttar hemifrån 🙁

       Grejen är att du aldrig kommer i kapp om du inte är inne. Kolla Ekonomibyrån, avsnittet som heter ”Bo dig rik”. Läste häromdan om vissa som har ”tjänat” 2000 om dagen på sitt boende i fem års tid. Helt sjukt!

        Nej jag vet ju innerst inne att det är kört för oss. Vi kommer aldrig kunna köpa ett hus. Men man ska acceptera och förlikas med det också.

         Jo men inte i de finaste områdena i Stockholm. Finns alternativ men du vill ju inte och väljer annat (vilket är ok såklart).

          Vi vill bo i ett helt vanligt villaområde med helt vanliga Svenssons, inget fancy eller extravagant. Inte ens det räcker våra pengar till.

           Kom till Helsingborg. Här kan ni köpa en fin villa för nån miljon 😅

           I Dalsland kan ni köpa 3-4 villor för en miljon…

           Ja men såna är också dyra. Finns såna områden längre ut också, billigare. Men då är inte alla svenskar, är det där skon klämmer?

           Du, min man är andra gen invandrare. Dra rasistkortet nån annanstans va.

           Kolla på Nynäshamns kommun. Då har du pendel till stan, många ”Svensson-områden” och så billigt det går i Storstockholm utan att behöva tumma på säkerheten. Inget fancy (förutom Segersäng med villor som säljs för runt 7 miljoner nu) men vanligt folk liksom.
           Ösmo är lite småtråkigt men med villor för max 5 miljoner och pendel/ica/badhus/skolor, Sorunda är vackert lantligt
           och funkar om man har bil.

           Sen byggs det ju i Vega i Haninge med mer överkomliga priser än närmre stan, men pendel och stort friluftsområde in på knuten.

           Du skrev Svenssons och Svenssonområden och verkade negativ till förorter. Därför undrade jag… Men bra då, då har du många alternativ! Jag själv bor i bostadsrättradhus på röda linjen bortom Skärholmen, tips tips.

       Det bästa för er vore att köpa något omgående som ni har råd med. Sänk kraven. Om ni inte har råd att renovera direkt, avvakta med det. Många gör små renoveringar i taget.

       Sänk kraven, köp i ett område längre bort och renovera sen.

        Jag har kollat vad vi har råd med och det är antingen hyfsade hus/lgh i ”utsatta områden” eller renoveringsobjekt långt bort. Vilket ger mig härliga 15 mil bilpendling om dagen (totalt inte enkel väg) vilket blir 17x15x22 = 5610 i bensin bara för att åka fram och tillbaka till jobbet. Det har jag inte råd med.

        Skolorna i de områden vi har råd med suger också, hade det bara handlat om mig och min man hade jag gladeligen köpt nån billig skit och renoverat och gjort om tills vi har råd med drömhuset. Men nu har vi ett barn som kanske måste byta skola x gånger om vi ska göra en bostadskarriär genom köpa-renovera-sälja.

         Är det verkligen så viktigt att ha kvar ditt jobb då? Om det görs på bekostnad av ett bra område för ditt barn att växa upp i eller ens någonstans att bo?

          Alt är inget jobb… jag vågar inte byta jobb. Jobbet innan detta vantrivdes jag enormt på. Såpass att jag hoppades på att typ krocka på vägen dit så jag skulle ha en bra anledning att inte komma dit på ett tag. Sen visst ett annat jobb kan bli skitbra. Eller bara skit.

           Ok. Så du vill inte byta jobb, inte pendla, inte flytta till ett billigare område, inte hyra och du har inte råd att bo kvar. Nej, då är det nog kört.

           Inte råd bo kvar? Var då, i nuvarande? Det har vi men vi vill inte hyra utan äga bostad. Pendla går bra men inte så långt eftersom det trots allt kostar pengar. Hade vi haft elbil hade det varit billigare men jag tror inte vi har råd köpa en elbil tyvärr.

           Väx upp och inse att inte alla har sitt drömjobb och drömboende. Men man får vara glad ändå.

           Fast byta jobb till något sämre betalt är ju kontraproduktivt, då har vi ju ännu mindre pengar att köpa bostad för.

           Ja men tanken med att byta jobb är väl för att flytta till ett område/stad som är bra men inte har totalt orimliga priser.

           Typ flytta till Västerås eller Gävle eller Uppsala eller vad som helst och då jobba där. Inte byta jobb och fortfarande söka boende där ni söker nu.

           Du verkar bara se problem trots alla råd du får. Och se allt väldigt mörkt/ha lätt för mörka tankar. Kanske söka hjälp för det? Det där var DÅ liksom, ovanligt att vilka dö pga ett jobb, varför skulle det hända igen?

           Men exakt detta anonym 21.40!

           Pendla betyder inte bara med bil… Ni vill äga men kan inte köpa där ni vill.. Nä då blir det att bo kvar då? Ni har ett boende iallafall, i Stockholmsområdet. Skatta er lyckliga.

         Vi är i lite liknande sits (fast med något bättre utgångsläge). Bor också i Stockholm men har gjort en bostadsvinst (1,5 miljon) men det räcker ändå inte till kontantinsats till ett hus i det området vi vill bo. Vi har båda medelinkomster som skulle kunna bli högre men båda älskar våra jobb. Vi vill absolut bo kvar i området vi bor i nu. Så vi är nog fast i lägenhet tyvärr. Men när jag har tittat och drömt mig bort så ser jag att Värmdö fortfarande har relativt vettiga huspriser och bra områden. Det tar ju en stund att köra om man jobbar i stan men inte alltför långt. Så hett tips är Värmdö.

         Alltså jag fattar inte. Är tex Huddinge ett utsatt område enligt dig? Vallentuna? Finns jättefina lägenheter i Sollentuna (det är INTE ett utsatt område) eller till och med lägenheter i Danderyd inom er budget? Fattar inte riktigt vad du menar.

         ”Utsatta områden” är inte alla så farliga som det låter i medierna. Och man kan åka tåg/pendel?

      Nyfiken på vilket parti som gynnar husköpare? Jag är helt oinsatt så menar allvar med min fråga.

       Vet inte. Men alla de etablerade har definitivt misslyckats.

     Är det verkligen värt det då? Ska ditt barns minnen av sin barndom bara vara sparande? Finns iofs mkt man kan göra som är gratis också så förstår inte riktgot hur du menar…

      Jag vet inte. Jag mest bara gråter över situationen varje dag så jag kommer inte direkt på något produktivt sätt att ta oss ur situationen.

       Förlåt men lite överdrivet… Finns många utan sparande som bor i hyresrätt och lever bra liv ändå, du är privilegierad. Du kanske är deprimerad och behöver hjälp, för det här låter inte riktigt sunt? (Inget illa ment, verkligen!)

        Har också väldigt svårt att tycka synd om Jaha med 600000 på banken, som gråter varje dag. Folk bor ju i de områden du dissar? De gråter kanske också varje dag? Ihop med alla andra i hyresrätt? Och de ’hemska helgerna’, varför?
        Har jättehärliga helger med mina barn utan att lägga massa pengar. Vi går i skogen, bakar, träffar vänner, hänger på biblioteket, spelar spel, hör på musik, dansar, cyklar och har picknick. Kom igen. Du är inte fattig. Möjligen tråkig, eller bortskämd.

         Du verkar också som en snäll och härlig människa 👍🏻

          Varför hus? Vad med att hyra en större marklägenhet?

          Visst, du kommer inte heller senare att klättra i bomarknaden då alla pengar kommer att gå till hyra och de är inga som du får tillbaka. Men du får den livskvalitet som du vill ha här och nu och det är kanske det du ska lägga din lön på snarare än att jaga en dröm som hägrar för långt bort för din horisont.

          Allt vi är är idag. Vad som händer imorgon är det ingen som vet.
          Kanske vi inte ens är vid liv eller blir svårt sjuka.

          Maximera dina dagar med det som du har tillräckligt här och nu.

          Sköt om dig! 🌸

           Tyst på dig TRH. Prata när du är redo som den du ÄR. Men inte som TRH, tack

          Hen är rak och realistisk. Ok, tråkig var kanske onödigt men annars säger hen inget fel. Sluta tycka sund om dig själv, du har det såå bra jämfört med många många andra.

     Men snälla Jaha. Jag vill bo i en 300 kvm sekelskiftes lägenhet i Vasastan men vet du vad? Jag har inte råd med det. Så jag köpte en billigare lägenhet i ett annat område och trivs enormt bra nu när man kommit in i det. Du får helt enkelt acceptera att ni får spara mer eller flytta till billigare. Om du inte vill lägga flera tusen på bensin i månaden får du åka kommunalt. Välkommen till livet som vuxen – man kan inte få allt man vill. Väx upp och sluta gnäll. Jösses alltså.

      Kan tillägga att jag och min sambo bodde i en hyreslägenhet på 25 kvm i 5 år för att spara till lägenhet. Inte alltid superkul och. Men gick vi runt och gnällde över situationen varje dag i 5 år? Nej. Ändra din attityd och inställning ska du se att allt inte är så fullkomligt värdelöst och omöjligt som du får det till att verka.

   Ja det är verkligen inte billigt. Var arbetslös under en lång tid efter alla mina studier och fick inget riktigt jobb förrän jag var över 30 så bor hemma och försöker spara så gott jag kan – känns dock helt hopplöst då priserna är hutlösa. Tycker så synd om mina föräldrar som behöver dras med mig. Det enda jag kan betala tillbaka med är att ta hand om min ena förälder som är svårt sjuk men känner mig så misslyckad.

   Alltså I hear you! Har precis varit där och lösningen för oss blev ett radhus i brf. En högre månadskostnad, men samtidigt så slipper du både lagfart + pantbrev och kontantinsatsen blir lägre eftersom en del av lånet är i föreningen = avgift. För oss gick det plötsligt från omöjligt till möjligt. Vi kom från en hyresrätt och köpte ett nybyggt kedjehus i brf-form.

    Vad fick ni ge? Vi har trots allt inte så himla mycket pengar. Eller 600 är jättemycket men inte i bostadssammanhang. Vi har inte pratat med banken än för jag tycker det är helt meningslöst, ser ju på bankernas kalkyler på nätet att det inte räcker till nånting. Min man vill gå och kolla för han tror att de kommer frångå 15 % regeln och låta oss låna 100 %. As if tänker jag….

     Banken frångår inte den regeln.

      Nä vilket är exakt vad jag sagt.

       Man kan dock få topplån via andra institut och då belåna er till 100% fast med en mycket tuff amorteringsplan.

       Inget jag rekommenderar dock för då är man inflationskänslig ifall räntan går upp.

       Borgenär?

        Haha borgenär! Våra föräldrar har inga pengar. Sen är vi vuxna, vi ska klara oss själva.

         Men du driver va? Haha du måste ju vara på låtsas😅 exakt allt är fel och eländes elände.

          Jag har bara en förälder kvar i livet och hen har knappt så hen klarar sig själv. Min mans föräldrar har inte heller några pengar. Kul att du tycker det är så roligt att våra föräldrar inte har möjlighet att hjälpa oss. Kul att man kan glädja någon. Min förälder som dog gjorde det med enorma skulder, också skitkul va hahaha.

           Det var inte det jag syftade på utan att exakt varenda alternativ eller tips som du har fått har varit ”nej men det går inte för att…”

           Ni vill vara vuxna och inte be om hjälp men ni kan inte köpa något utan hjälp osv. Flytta? Nej vill inte byta jobb då vill jag dö. Annat område? Nej, kan bara tänka oss för dyra områden. Pendla? Nej måste ha elbil då. Osv osv osv. Att folk än ids försöka hjälpa med tips är bortom mitt förstånd. Du vill inte ha en lösning. Du vill gnälla.

           Vem ska vi be om hjälp? Min förälder som har typ 12000 i pension? Eller min mans föräldrar som har ännu mindre i pension? De KAN INTE hjälpa till ens om de eller vi ha velat.

           Kan tänka oss alla områden, börjar överväga ”ghetto” med, duger det åt andra duger det väl åt oss. Jag kan pendla, men det är inte gratis att pendla. Det handlar inte om vilja, det handlar om att jag inte har råd att betala för bensinen. Min bil går tyvärr inte på luft…

           Haha, du tycker ju INTE att det som duger åt andra duger åt dig! Du _behööööver_ ju extra allt, annars blir det gråt och tandagnisslan. Syndast om dig,. Verkligen.

           Går du igång på att va elak? Känner du dig lite extra tillfredsställd nu ikväll eller?

           Och har man inte råd att bo där man vill så får man antingen vara hemlös eller flytta dit man har råd att leva. Hur tror du att andra gör?

         En borgenär behöver inte vara en förälder.

          Vi känner ingen som kan ställa upp som borgenär tyvärr.

           OCH din bil går inte på luft. Tragiskt detta.

          Det heter borgensman. Borgenär är när man är i skuld till annan gäldenär

           Borgenären är den som lånar ut pengarna (banken tex).

         Jaha

         Ditt haha var inte så trevligt, man jag fattar varför. Flera har nu i grupp varit otrevliga mot dig under flera inlägg i kväll så du känner förmodligen inte längre igen ett vänligt råd tror jag.

         Det är lugnt. Jag förstår.

         Ha det bra! 🌸

          Det var mer ett uppgivet haha. För det kändes så bisarrt att min förälder skulle kunna hjälpa oss. Men det kan ju inte du veta hur våra föräldrars ekonomi är 🙂

           💚

           Fattar. Text blir lätt kantigt.

     Vi köpte för 5,2 avgift på 5 tkr i månaden. Så vi behövde handpenning på 780tkr. Det är i Nacka, motsvarande hus från samma bolag såldes då i Tungelsta (som ju i sammanhanget inte alls är så långt bort!) för 4,2. Jag vet inte var du kollar men jag kan tipsa om Tyresö (typ alla områden) och Haninge (te x Vendelsö, Tungelsta). Det är härliga områden men med betydligt lägre priser.

   Ehh va? Du kan väl köpa en stor trea i någon fin förort i Stockholm? 600.000 går absolut att få bra lån med på två pers.. men visst, inte om du kollar på villor för tio mil

    Men exakt!

    Man får låna typ 4 miljoner då. Eller ja 3.4 + kontant. Det räcker inte till något bra alls. Behöver en 4a då min man jobbar remote även när det inte är pandemi. Helst såpass stort att vi inte behöver flytta om vi vill ha fler barn men har insett att vi antagligen inte har råd med fler barn.

     Inte nåt bra? Oj…
     Ja det verkar som dina krav och ekonomi inte går ihop då. Bara att bita i det sura äpplet. Men det är inte synd om dig, du har det såå mycket bättre än väldigt många.

      ”Gråter varje dag för att jag inte får bo centralt med havsutsikt i 300m2 sekelskiftes.”

       Eh va? Varför hittar du på? Hoppas dina barn inte är lika elaka som du.

        Börjar tro att du trollar 😂🤔

         Är en möjlighet ja.

        Va?
        Är jag elak bara för att jag behööööver 300m2?
        Du vet INGENTING om mig!
        Min bil går på bensin, jag gråter varje gång jag kör.
        Min papegoja är död.
        Allt är systemets fel.
        Mina barns uppväxt är ingenting värt utan havsutsikt.

     Men alltså verkligen orka.. 4 miljoner räcker visst till något fint. Du verkar leva uppe i det blå medan din ekonomi lever på jorden.

     En snabb koll på Hemnet visar att det finns nästan 500 4:or till salu för max 4 miljoner i Stockholms län. Bland annat i Solna, Tyresö, Lidingö, Sundbyberg, Hägersten och Årsta. Så hur kan du säga att det är omöjligt att få ett bra boende när det faktiskt finns många bostäder ni skulle ha råd med?

      Men det har vi inte råd med, isåfall har vi ju 0 kvar. Lite buffert måste man ju ha så mer realistisk är köpa för max 3. Då har vi iaf 150k kvar i buffert/kan göra minirenovering.

       Då får ni väl spara ett år till?

        Vi behöver flytta så fort som möjligt av privata anledningar. Vilka spelar ingen roll för det handlar inte om mig, ni får acceptera att jag inte går in närmare på det.

       Har jag förstått det rätt? Du vill alltså bo i hus men har inte råd med det du vill ha. Följande alternativ är inga alternativ för dig:
       -lägenhet kring 4 mkr har du inte råd med. Eller du har råd men du vill ha lite pengar över i fickan.
       -du vill inte byta jobb
       -du vill inte flytta till annan ort längre ut
       -du vill inte behöva köpa ett hus som ni måste renovera, sk. ’renoveringsobjekt’
       -du vill bo stort, helst en 4a OM ni skulle vilja ha fler barn

       Du har råd med huset du vill ha meeen då behöver du dessvärre flytta till Grums, Degerfors, Älvdalen eller liknande. Det handlar inte om att bostadsmarknaden är galen. Det är, har varit länge och kommer nog förbli omöjligt att hitta hus för mindre än 3-4 mkr där du vill bo.

        Du glömde. Hon vill inte bo kvar där de bor nu och spara pengar i ett år eller två till.

     Två vuxna med bra löner, ni får säkert låna 4 miljoner när ni har så mycket kontant så för 4,6 -5miljoner kan ni få en trea i Årsta..( bästa stället att bo med barn och utan. Nära vatten, fina områden, trevliga skolor mm gå, cykla, tunnelbanan till stan. Vilken lycka att få allt detta

   Vart bort ni nu då? Vill ni flytta till större eller varför behöver ni flytta? Ang arbetsplats så behöver man knappast ett helt rum för ett kontor. Nu under pandemin när både jag och min man jobbar hemifrån har vi fått tänka om lite. Han har en hörna i sovrummet och jag en garderob 😂 Funkar bättre än väntat.. Om jag var i er sits hade jag väntat i något år. Bostadspriserna spås gå nedåt om 1-2 år..

    Bor i hyresrätt och området har gått från bra till dåligt. Så det är både dyrt och dåligt.

     Fick området dåligt rykte efter att du flyttat in? Jobbiga energier?

      Haha ja vem vet.

   Jag har ingen lösning på ditt problem mer än att du nog måste försöka tänka lite mer realistiskt på saker och ting och ärligt talat sluta bete dig som en barnrumpa. Det är ok att vara ledsen över att saker och ting i livet inte går som planerat, det är vi många som är, men dina inlägg här låter bara som att du gnäller likt ett tjurigt barn.

   Du gråter för att du inte kan ge ditt barn…..ett hus?
   Du vill inte byta jobb för då skulle du må piss och typ dö, du har inte råd med elbil och bensin är dyrt etc.

   Sänk dina krav på huset, flytta till en annan ort, ta inte för givet att du inte kommer trivas på en ny arbetsplats. Vi gör alla det här valen.

   Du säger att du känner dig misslyckad som inte kan köpa en bostad till ditt barn, om det verkligen är prioritet måste du göra uppoffringar. Är du inte villig att göra det får du anpassa dig efter situationen, det så det funkar.

    Har du nån gång vantrivts så enormt på en arbetsplats? Jag gjorde det på 4 i rad. Såpass att jag började tro att det var något fel på mig. Sen hittade jag det jag har och trivs så himla bra. Alla behandlar mig bra! Vilket inte var fallet på de 4 andra. Så nä jag vågar inte byta jobb, du får tycka att jag är fånig.

    Att lägga 6000 i månaden på bensin för resor till jobbet är iaf för mig något jag inte har råd med. Grattis till dig om du har råd med det. Måste ha bil pga omständigheter jag inte råder över.

     Håller med ovanstående. Sänk kraven på bostaden då och bara få in en fot.. stort och dyrt steg att gå från hyresrätt till hus. de flesta går från hyresrätt till bostadsrätt och sen hus… så varför skulle det vara så fy och skam för er att göra det lixom?

      Vi har knappt råd med det heller. Det löser sig väl på nått sätt nån gång men det är jobbigt och jag känner mig ledsen varje dag.

       Fast det verkar som att ni skulle ha det om ni hade varit öppna för andra alternativ. Låter som att du låst dig på en väg och då är det klart som korvspad att inget annat kommer göra dig nöjd.

     Vad vill du har för svar egentligen?

     Du har inte råd att köpa hus där du vill och inget annat alternativ duger. Så.. vad är det du vill ha svar på?

      Inget egentligen, jag är bara ledsen över hur bostadsmarknaden är antar jag. Det är tufft och väldigt jobbigt att inse att vi inte kommer kunna ge vårt barn ett bra boende innan hen flyttat hemifrån typ.

       En kommentar som jag hoppas tas emot så vänligt som den är menad, jag tror att du tangerar en depression typ. Ni har massor med möjligheter men det är något annat som tar emot.

        Deprimerad vet jag inte, mest ledsen. Men kan säkert bli deprimerad ifall det inte löser sig nån gång. Vi har ju tyvärr inte massor med möjligheter eftersom vi har en begränsad ekonomi, som de flesta.

         Nej, det är tankesättet som är begränsat. Inte möjligheterna eller ekonomin, om du bara tänker lite vidare.

         Okej solstråle.

         Kodord: ”som de flesta”.
         Vad tror du alla andra gör som inte kan köpa 4-rummare i favvoområdet?
         ”Gråter varje dag” eller f*ucking gör det bästa av sitt liv, sitt barn, sina helger och sina hundratusentals sparade kronor (som ”de flesta” inte ens har)?

       Nej men just nu ger du ditt barn en vardag med en mamma som hatar helgerna och vill sova bort dom. Kul. Är det ett bättre alternativ?

        Hen märker det inte för vi gör (billiga) saker på helgerna. Men jag tycker det suger, det kan jag få tycka utan att det märks.

         Du tycker billiga saker ”suger”?
         Men välkommen till livet!
         I den privilegierade delen av världen där vi har billiga saker som verkligen inte suger: natur, bibliotek, cykelbanor, badplatser, parklekar – där många av oss tillbringar helgerna, utan att gråta.

          Haha exakt. Vad vill du göra på helgerna egentligen, jaha?

          Jaha nu missförstod du mig. Jag menar inte att billiga saker suger. Jag tycker situationen/livet just nu suger.

          Hur kan man ens tolka så fel, var väldigt tydligt vad ts menade med det.

          Och nej jag är inte ts.

           Jo

       Men Hare Gudrun vilken bisarr inställning du har.
       Jag blir också lite bekymrad över vad ditt barn får med sig från sin uppväxt, men inte i form av bostad direkt…

        Bisarrt för att jag inte vill byta jobb? Du vet ju noll om vad jag har för utbildning, hur lätt eller svårt det är att få ett nytt jobb inom detta etc etc. Eller bisarrt för att jag inte har råd att betala bensin för 6000 i månaden?

         Nej, bisarr _inställning_.
         Att allt är så j*vla omöjligt och sorgligt. Att du ”behöver” en 4-rummare i en ”bra” stadsdel + dyra fritidsaktiviteter för att inte ”gråta varje dag”. Jag lovar att ditt barn har en mindre fyrkantig inställning till vad som är ”en bra uppväxt”. Om hen nu inte redan är förstörd av ditt entitled tänkande…
         Hälsningar/Bor med två barn i en trerummare och är glad över skogstur och bakning i helgerna, med barn som blir glada över vackra moln, en bra låt, mys, fina stenar, en ny stig, klappa grannens katt, måla, sjunga, dansa…

          Lät jättetråkigt. Sen är jag less på att vi sparar sparar sparar och det ändå inte räcker. Kan inte köpa handdukar/sängkläder/möbler/annat till hemmet för måste spara spara spara spaaaaaara allt. Hade känts helt ok om det ledde till att vi kunde köpa något men priserna ökar fortare än vi sparar. Man får känna sig ledsen och nere för det. Jobbar varje dag på att försöka komma på en lösning + är lite ledsen varje dag. Nån gång löser det sig men det känns tufft under tiden.

           DU låter jättetråkig. Kan inte minnas när jag köpte handdukar/sängkläder/möbler sist, men gråter inte varje dag för det. Tror du ditt barn tycker det vore roligare att köpa sängkläder än att bada/cykla/leka eller annat billigt (”tråååååkigt”)?

           Och du är en mobbare. Sämsta mamman är iaf du 🙂

           För man är ju ingen mobbare om man utser andra till ’sämsta mamman’…

         Men ”jaha”, kom inte och säg att andra är taskiga med dig när du kallar andras liv för jättetråkiga kallar den för mobbare och sämsta mammor. Fine att du är deppig över din situation men varför så dryg och elak?

         Nu kommer du säkert säga att jag är ”ett elakt rövmongo” men sluta bara med det.

          Men lägg ner. Jaha skrev så först efter flera timmars påhopp av multisvar och det var i
          hon som först blev kallad för en dålig mamma.

          Hett tips. Kolla på klockslagen på alla kommentarer innan ni lägger skulden på en som till sist ger igen.

           Ingen har kallat henne mobbare och sämsta mamman i världen.

           Jaha kanske ska se över sina egna svar om hon vill bli bemött bättre. Att vara ”uppgiven” är inte en ursäkt att bete sig illa mot andra.

     Låter som att du missar poängen med flit. Poängen var att du ska sluta tycka synd om dig själv och antingen gilla läget eller kompromissa. Och ja, varenda kotte jag känner har vantrivts på jobbet. Ibland har man härdat ut för att nå en annan plats längre fram. Ingen dör av det. Och ingen där av att växa upp i lgh. Själv har jag gjort ENORMA uppoffringar för min familj, bla flyttat till en okänd ort och påbörjat ett nytt liv jag inte var helt 100 på. Men nu är jag här, och det går helt ok, vet att vi kommer flytta ”hem” igen inom några år. Du verkar oerhört gnällig.

     Men sluta spela offer! Du måste välja vad som är viktigast, som många skrivit och leva efter dina förutsättningar eller våga göra förändringar. Tror du att du är den enda som behövt göra svåra val här i livet?
     Det handlar inte om att jag tycker du är fånig utan om att du har en orealistiskt bild av saker och ting.

     Ja, jag har vantrivs på jobb och vid flera tillfällen tagit roller för att få mat på bordet även om det inte är vad jag vill jobba med.
     Just nu har jag ett vikariat vilket jag är tacksam för i pandemi tider då min bransch drabbats hårt men jag hyr andra hand och har ingen aning om vad som väntar om ett år. Jag säger inte det här för att vara ”värst” utan bara få dig att inse att vi alla står inför val i livet och gör det bästa vi kan.

      🐝 och 🐳

      När jag läser hur ni skriver här blir jag lite nöjd över att ni inte gillar mig.

      Inte för att ni i sak har fel men för att tough love inte på något vis är konstruktivt och som av mig mer uppfattas som att ni tycker att ni är lite bättre människor än ” Jaha” är.

      För hon är inte elak mot någon annan, sprider inte fake news eller liknade utan hon är ledsen och verkar mest ha kört fast. I SITT privatliv.

      Tror inte era kommentarer hjälper Jaha. Och ni kunde, som flera andra här ovan redan lyckats med, få fram exakt samma sak på ett betydligt mer empatiskt vis.

      @Jaha
      Jag tror det kommer att lösa sig. Kanske inte som du hade tänkt men något kommer dyka upp som gör dig nöjd och glad igen.

       👍🏼

       Jaha skulle ju också kunna svara lite trevligare. ”Tack för tipset. Vi har kollat på det men tror att det skulle bli svårt pga…” inte bara dumförklara alla med ”men jag har inte råd att pendla, var skulle jag få sextusen från?”, ”jag vill inte!!”, ”låter tråkigt!” så fort någon ändå ger ett förslag på lösning eller hur de själva löst ett liknande problem.

        Och med det. Nej, jag orkar inte med en milslång diskussion med dig ikväll trh. Lets agree to disagree redan här.

        Trevlig kväll🎈

         Tycker inte hon svarar otrevligt. Mer uppgivet.

         I vilket fall är det hon som är ledsen och mitt i det. Ni har distansen från problemet och kan lättare välja vilken ton ni vill ha, empatisk eller inte, eller lämna tråden helt.

         Tack detsamma! 🌷

          Och jag tycker att hon svarar mer otrevligt än uppgivet. Och ganska nedlåtande faktiskt. Som om andra inte behöver kompromissa och inte kan leva drömmen typ.

          Din tolkning är inte facit.

           Inte din heller.

           Va? Är den inte?🥟

           Nej🤯

           Jag vet. Det är trhs tolkning som är den sanna. All makt åt trh vår befriare!

       Har jag sagt att jag inte gillar dig?!
       Jag håller inte alltid med i det du skriver men det är en annan sak.

       Jag tror inte heller att jag är en bättre människa än ”Jaha” och förstår inte varför du fått den uppfattningen.

       I en annan kommentar ovan har jag skrivit hur hon kan lösa situationen, den är mer tough love än empatisk också men jag tror det är det ”jaha” behöver höra.

       Det är sant att det är flera som varit mer empatiska mot ”jaha” och svaret de fått från hen har varit drygt, gnällande och nedlåtande. Det är ju tydligt att den vägen inte funkar heller.

       Jag har väl dessutom aldrig anklagat ”jaha” för att sprida fake news?! Hon har dock varit elak mot andra i kommentarsfältet.

        Nej, nej var nog otydlig där. Menade inte att någon allvar henne för det utan att det inte finns någon orsak till att gå hårt någon som lyfter något som bara rör henne själv.

        Nej inte med de orden men har för mig att du sagt saker om mig som mer eller mindre är synonymt. Men jag kan minnas fel.

        Nej inget fungerar av det vi skriver. Håller med. Men det är inte heller vår uppgift att lösa ett problem åt henne om hon nu inte vill ha råden heller. Hon är inte vår vän, släkting eller vårt ansvar. Och vi vet inte hur långt hon tål att man driver henne. Kanske krackelerar hon under era svar till henne.

        Så tänker jag iaf.

         Varför ska allt alltid handla om dig?

          Du börjar liksom redan med ”När jag läser hur ni skriver här blir jag lite nöjd över att ni inte gillar mig.” för att sedan älta vad någon eventuellt sa om DIG för länge sen.

           Aha, du menar så.

           Var inte det som var avsikten men du har en poäng.

           Skulle kunna förklara hur jag tänkte men det kommer nog för dig låta som en ursäkt.

          Halmgubbe

           Du MÅSTE lära dig vad det betyder någon gång😅

           https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Halmdocka

           Här har du så länge. Jag förväntar mig bättring, jag tror på dig 😄🤞👊

           Hmmgubbe

       Fattar ingenting, när exakt har jag och du ens pratat? Och varför
       Polisar du vad jag svarar till jaha?

        Såvida du inte har en till som har samma nick så har du pratat om mig.

        Tror dock inte jag svarade dig.

         Åh, så otippat att ƬĥrHummpan har en nick-blacklist.
         ”Biet och valen har snackat om mig!”
         (Hamnar bävern också på listan nu?)

          😄 Eller hur. Hen är orsaken varför jag slutat använda mitt nick, hen kan inte släppa nåt… 😢 (Och nej, jag var inte otrevlig).
          Lite Anna Bookiskt…

        Varför jag lade mig i. För att du var onödigt hårt mot en ledsen medmänniska.

         Men ändå fick du tråden att handla om dig?

       Håller med trh här.

     Så om du inte vill byta jobb och ort (vilket verkar kunna ge dig det du vill ha för din familj), så får ni väl bo kvar. Vad är alternativet? Men seriöst, kolla på mindre orter på andra platser i Sverige, ni får så otroligt mycket mer för pengarna där! För roten till ditt problem verkar vara staden ni bor i just nu…

      Men då har jag inget jobb och heller inga vänner. Så det känns sådär att flytta iväg till okänd ort 30-40-50-60-100 mil bort. Men det kommer säker