Kritik mot Hanna Fribergs raffiga födelsedagsfest

Såg just hur en av Sveriges största influencers valt ”lingerie” som tema på sin födelsedagsfest. Hon stod där supernöjd i sina porriga underkläder (med Victoria’s Secretvingarna upp och ned Ansikte upp och ned) och jag tänkte återigen på vilka stora kliv bakåt vi tagit sedan stora delar av marknadsbudgetarna för framförallt modevarumärken lämnats i händerna på unga influencers. Victoria’s Secret själva har insett att deras lättklädda show är för mossig i dagens samhälle, det har tagits många steg från sexism och supermodell-normalitet när det kommer till kroppar. Men vad ägnar sig våra influencers åt? De uppträder gladeligen väldigt lättklädda, de visar upp sina modellsmala kroppar (framförallt sina perfekta rövar) och gör ”kollektioner” för nätmodebutiker av slit-och-släng-mässigt undermålig kvalitet. Allt det som vi var på väg ifrån, sexism, smalnormalitet och slit-och-slängmode, jobbar de ihärdigt för att cementera. Och de är tyvärr ruskigt framgångsrika. Och nej, detta är inte ”girl power”, det är snabbfixade genvägar som förr eller senare kommer bitas i den perfekt formade röven. Som någon var inne på (har tyvärr glömt vem); förr gifte man sig rikt, nu visar man röven på en strand på Costa Rica.

 


Om någon missat vilken influencer det är som haft ett ”lingerie party” så var det Hanna Friberg som firade sin 27 årsdag på Hotell Kung Carl vid Stureplan. 
Att hon satt sina raffiga Victoria’s Secret-vingar upp och ner missade jag helt när jag först såg bilden, men fnissade gott åt efter att ha läst dessa uppdateringar från Ulrika Good.

”Det här är inte girl power” säger Ulrika, men det håller jag inte alls med om.
Det här måste väl ändå vara minst lika mycket girl power som Elena Belle och hennes kompisars Halloweenkostymer från förr eller Caia Cosmetics fällda reklambilder?


Tack på förhand.

Tack för tips!

193 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför säger man ”girl power” och inte bara ”power”? Man säger ju inte ”boy power”.

   Gammalt tänk tyvärr!

   Samma underliggande tankegång som i ”kvinnor kan” (inte egentligen så vi kan väl vara justa & låtsas….)

   Eller det töntigaste jag vet när någons kille/man typ lagat mat. ”Min man, han kan!”
   Inte ofta man ser det omvända ?

   Snart kommer programmet ”Powermännen” på tv3

    ….där vi får fascineras över det exotiska fenomenet yrkesarbetande män! Som också är snygga. Och som visar sig ”utan filter” och tultar runt lite i hemmet bland frukostätande barn.

    Sen efter det kommer alla män som ”tar makten över sin egen kropp” genom att visa sig i underkläder, och män som står på sig och därmed ”har skinn på näsan”.

    Blir det lite för mycket för männen så de går in i väggen kan de tala ut i tidningen, och vi kan heja på dem och berätta hur ”starka män” de är som blottar sig.

    Sen kan vi väl ta och bli alldeles till oss av kvinnor som kör runt med bebisar i barnvagn eller som talar ut om att de älskar sina barn. Världens bästa mammor är de då! Så gulligt så man gråter!

     Briljant skrivet!

   Nämen är det inte power puff pinglorna på nya äventyr?

  Vad menar du med sista stycket? Håller du med eller ej? Och nej, så klart är inte detta ett uttryck för ”girl power” ?

   Ja, det var lite dubbelt skrivet ?

   Haha nä jag hängde inte heller med på den biten ? ”Det här inte girl power och jag håller inte med. Då är hennes Halloweendräkt också girl power. Kalla det vad du vill, men kalla det inte girl power”..

   Det snurrar i min skalle ?

   Camillas inlägg brukar vara oklara men detta tog nog priset ?

    Jag la till en liten bild, hoppas det blev tydligare så… 🙂

     ”Bär det om du vill, kalla det vad du vill, men kalla det inte för ”girl power”.”

     Fortfarande obegripligt. Man får kalla det vad man vill men INTE girlpower? Vem har kallat det för girlpower? Och du håller inte med om att det INTE skulle vara girlpower – du tycker alltså att det är girlpower?

      Ja var kom girl power in i det här ens från första början?

      Och nej, detta är inte ett massmord.
      Och nej, detta är inte en bolagsstämma.
      Och nej, detta är inte en herrklubb.
      Osv osv. Nej, ingen sa väl det heller?

       … i tweeten som inledde inlägget, så ifrågasättandet blev visst lite tokigt placerat; ooops.

        Jo men det var tweeten jag syftade på.

      Jag var ironisk.

       Fast har du inte ändrat det sista i texten? Ser inte samma ut som tidigare plus att det nu är mer logiskt.

   Kakan hermansson tycker nog det. Låt en kvinna få leeeva osv.

    Det kan man väl förvisso tycka utan att kalla det för power kvinnor.

  Fattar inte hur vingarna är upp och ner? Och man vänder på dom blir det väl typ styltor?

   Dom är upp och ner. Googla så får du se. Det syns!

    Tycker dock inte det är fel att ha dem upp och ner, de ser ju mer ”djävulsaktiga” ut då, och mindre ängla/prinsessliknande. Vilket jag antar var hennes idé.

     Fast jo det ser jättefel ut, som att vingarna skulle fällas ut upp och ned med fäste i svanskotan.

     Tror också det var hennes tanke med det hela. En ”djävuls ängel” Där av vingarna uppochned. Men kan ju ha helt fel.. Följer inte henne ?

      Tror du överskattar hennes intelligens.

   När hon landade på taket fick inte vingarna plats där nej. Hon fäller nog ned vingarna när hon sätter sig på en telefonledning eller lyktstolpe.

    Dagens kommentar! ??

  Inser att det säkert bara är mig det är fel på hahah men måste dessa influencers alltid försöka vara så jävla extra? Känns så töntigt. Varenda fest / partybrunch de har känns så kopierat från ett avsnitt av typ Real housewives of Beverly Hills. Liksom Victoria secret ängelvingar på en 27årsfest?? Men somsagt det är säkert bara mig det är fel på som är onödigt bitter idag haha

   Det är influencers det är fel på. Lever väldigt omiljövänligt och bidrar till psykisk ohälsa. Jag ger det 10 år till så kommer det komma flera dokumentärer om hur skadligt detta yrket är.

    Exakt! Influencers (de flesta) är fan ett otyg som inte för något gott med sig; konsumtionshets, miljöförstörning, kroppshets och oäkthet ( om det finns ett sånt ord?). Hoppas verkligen detta ” yrke” försvinner.

    Det som är oroväckande är att många i branschen triggar varandra negativt. Hur många gånger har man inte läst om hur dåligt många mår, känner sig pressade, FOMO etc. Kolla bara Kholé K – hon ville få en helt normal bild på sig själv förintad från nätet pga press från ideal hon själv varit med och skapat.
    Jag struntar i vad de tjänar, de får ha sitt välstånd, men jag är gravt bekymrad över de negativa aspekter denna bransch ger till dem de influerar samt i slutändan sig själva.

   Vi ville ha underklädesfest när jag gick i högstadiet typ 2006, eftersom Blondinbella hade det. Back in the days när hon var någon typ av profil för SBN, som väl mer eller mindre kretsade kring tjejer i tshirt och hotpants.

   Och då kan man ju hålla med. Framåt går det inte….

    Ja alltså jag är väl en gammal stöt på 30 men herregud hade aldrig fallit mig in att ha VS-fest i underkläder ? herregud så tacky

     haha, de vill ha en anledning att visa sig i underkläder utan att bli ”kritiserade”. Skaffa OF istället….

     Nej, tanken har inte slagit mig heller. Dessutom, även om jag velat ha en VS-fest så hade jag stått där själv för ingen av mina vänner hade kommit ??

    Hade inte powerkvinnan Läckberg också underklädesfest för några år sen? Fast hon kallade det Moulin Rouge-tema…

     Säkert inget hon skulle få för sig i dag.

   Jag kollar just på alla avsnitten av RHOBH på Netflix och det var det första som jag tänkte på när jag såg bilderna(och det var ingen komplimang till födelsedagsbarnet).

    Haha men ja, det är en Adrienne fest! Fast mindre exklusiv.

  Älskar sexiga underkläder men tillsammans med dessa tjejer skulle jag känna mig som en padda. Umgås de bara med vrålsnygga människor? Inga med celluliter, hängmage, slapp röv..

   Istället för vaccinpass: Snygg-röv-pass! 😉

   Plastic surgery, baby…

   Fillers, botox, plastikkirurgi, proffssmink och Photoshop skulle jag gissa på!

  Vem är det som kallar det här för ”girl power”? Förutom hon Ulrika då. Kan inte se att Hanna skrivit det någonstans, men jag kan ju absolut ha missat något…

   Ulrika skriver ju att det INTE är det. Så ingen.

    Camilla skrev: Bär det om du vill, kalla det vad du vill, men kalla det inte för ”girl power”.

   Nä sant. Hon har ju inte skrivit det under bilderna. Märkligt att dra igång det isf om nu ändå ingen nämnt det ?

   Det handlar väl tror jag om att ingen har nämt det, MEN vid kritik så kommer säkerligen ett ord som girl power fram. Att det är power att vi tjejer tar tillbaka våra kroppar osv.. det är ju liksom alltid en ursäkt. Mest märkligt. Tänkte att man kunde ta tillbaka sin kropp utan att behöva vara halvnaken större delen. Fattar inte ens hur influencers har följare? Snacka om nutidens mest narcissistiska människor? Bilder på en själv i underkläder/bikini i alla möjliga poser och vinklar som bara känns otroligt omotiverande att följa och gilla?? Sen dessa videos där de åmar, putar med läpparna samt lite halvt öppen mun. Vad försöker du med? Förföra mig eller somna?

    Håller med om att man blir trött på den gamla uttjatade frasen att kvinnor tar tillbaka sin kropp. Om det åtminstone vore sant. Leslie Wexller som är grundare av Victoria Secret och som gladeligen lät dig fotas när han gned sig mot sina lättklädda modeller var polare med Jeffrey Epstein som under 20 års tid tog hand om hans pengar. För den som missat var Epstein ett riktigt äckel som stod åtalad för trafficking, våldtäkt och pedofili. Han dog i sin fängelsecell innan han han bli dömd. Så nej systrar att klä sig i billiga underkläder skapade av ett gubbsjukt äckel är inte att återta kontrollen över sin kropp.

     Så bra skrivet. Håller med dig!

    Men OJ?

  Dålig reklam för VS när överdelen sitter sådär.

   Hela setet sitter ju inte riktigt helt som det ska…

    Nej, jag skulle både vilja dra upp den där uppe, och dra ner den där nere, på samma gång ?

    Håller med, det sitter inte bra, men hon är ju också minst fem gånger så stor som en VS-modell. Så där kanske VS sitter på tjejer med hull? Jag äger inget från VS så jag vet inte.

   Underdelen då?

   En av henne kompisar hade en likadan, där satt den lite bättre

  Att se sexig ut är alltså girl power numera? Oj då har vi ÄGT i decennier!!

  Wow, känns så otänkbart i min värld att jag någonsin skulle gå på fest i genomskinliga trosor (!) som var så högt skurna så att halva ubderlivet tittade fram. Känns ännu mer otänkbart att jag sen skulle posta bilderna online så att mina föräldrar och resten av världen också fick se halva mitt underliv!
  Totalångest om ens familj fick se en klädd sådär!

   Känner exakt som dig. Halva underlivet syns. Det är då högst privat för min del.

   Men jag tror att vi måste förstå att dom här tjejerna har inget annat att visa världen, än sitt uthängda underliv.

    Men snälla, bara för att jag i 20 års åldern också tyckte att det var kul att klä sig så på en fest någon gång så betyder det inte att det är allt jag var eller någonsin kan bli. Idag är jag 35 och har aldrig ens urringat längre, låt folk vara och sluta vara så himla trångsynta och tro att kvinnor bara kan vara antingen det ena eller det andra. Jag trodde att vi kommit förbi h0r@-Madonna-komplexet 2021.

    Det är på nåt vis så jävla sant. De har inget annat att visa än sina nya vita tänder, nya löshår, nya läpptatuering, nyrakade underliv, nya märkesväska, nya semesterresan osv och därför kan de inte fira att de fyller 27 med en vuxenfest a la vanlisar för då blir det inte content utan bara bilder från en random fest.

   Känner typ samma, men tyvärr gillar jag konstsimning och då ska man inte se klok ut i en liten tävlingsbaddräkt som skär in och alla ska se. :/

  Har hon själv ens kallat det girl power? Sluta shamea kvinnor oavsett hur de väljer att klä sig. Girl power är att låta alla klä sig som de vill om de känner sig amazing.
  Trodde vi kommit längre 2021 än att kommentera vad kvinnor har på sig….!

   Den mest banala analysen, igen ?

   Eller snarare vad kvinnor inte har på sig.

   Men snälla…

   Om man nu vill ha ett party med erotiskt tema gör det snyggt och smakfullt. Hannas party outfit är vulgär och smaklös och ser mest ut som den inhandlats på närmaste butik som säljer vuxenleksaker.

    Och? Vad spelar det för roll om det är ”snyggt och smakfullt”? Hade Hanna varit en gay-man så hade ingen brytt sig.

     Älskar när människor som kommenterar har en förutfattad mening. Var skrev jag att det är skillnad på vem som har dålig smak? Läs igen stanna upp och fundera lite.

   Så trött på denna bristande analysförmåga. Allt kvinnor gör är inte feministiskt. Tvärtom. Detta är en icke-feministisk handling som uppvisas. Det är ett sexualiserande av kvinnokroppen och inget annat. Låt en kvinna leva är en replik jag är otroligt trött på. Lev på men tro inte att patriarkatet faller för att du klär dig i underkläder.

   Åååååååhh vad jag inte tål det är dumma uttalandet. Vi har inte kommit längre år 2021 än att ropa ”kvinnor har rätt att göra och ha på sig vad som vill, ingen får döma för då är man dum!!!” Typ som att det största problemet med att vara kvinna under 1900-talet fram tills idag har varit att vi inte får springa runt halvnakna och visa upp oss. Det är så paradoxalt det som växer fram. En kvinna som enbart strävar efter detta, det är en kvinna som svikit feminismen i allra högsta grad. Det är slaveri åt patriarkatet och inget annat.

  Influencers sexualiserar sig för mycket. Det ska va så perfekta sexiga mini kläder och alltid ska de visa upp sin kropp så sexig och vill konstant flasha sin kropp för att den är så tight och perfekt. Det är det enda man ser. Typ kolla tex tanbyklara.
  Sen så ska man inte heller glömma deras fejk solbränna. Alla ska spraytanna sig själva. Är det verkligen så hemskt att ha sin egna hudfärg? De borde börja granska sig själva och inse hur mycket skada de gör egentligen.

   Ja, kan inte nakd eller nelly sponsra Klara med några tröjor så stackarn inte behöver gå runt på stan i bara bh?

  Vingarna på fel håll och bhbygeln halvvägs ner på magen. Sexigt och spexigt

   Ja alltså bodyn sitter ju så fruktansvärt illa? Kuporna är ju halvvägs ner till magen

    Hennes kläder sitter alltid illa. Kolla bilderna på den rosa kappklänningen hon har på sin story nu. Alldeles för tight runt midjan så det glipar och stramar.

   Sexigt och spexigt ???

  Nää det är såklart inte girl power men det är samtidigt inget fel om man är hederlig med vad det är. Är det inte sålt som girl power får man låta det vara.

   Men det kommer garanterat dras girl power kortet när kritiken besvaras

  Så här tycker jag att dom firade i minimala underkläder ? blä. Fjantigt.

  Men gud varför? Hade aldrig gått på fest sådär! Varför vill man visa upp sig så för alla?

  (Kan inte låta bli att tycka elena Bell är gullig,)

  Trist ffa att yngre ser detta och tror att det är så man måste gå med på att se ut och visa sig för att bli accepterad. Varken Elena Belles gamla outfits, Caia cosmetics eller underklädesparty är girl power tycker jag. Men håller även med att det är ett trist och mossigt ord, skulle man sagt boy power? hahaha.

  Jag håller med om att det är knepigt med kvinnor som sexualiserar sig som satan. Samtidigt, män och icke binära kan ju också göra det. Och kanske är det ett mänskligt fenomen man bara får sluta se ner på- en del vill det, låt dem. Poängen är väl mer att ingen borde känna sig tvingad. Men hur uppnår man det?

   Jag tror följande: så länge tjejer tycker att det ger mer att klä ut sig till eskorter och operera foxy eyes, än att ha myskväll med päronen så kommer de att operera sig i tron att alles ist ok.

   Also einfach

  Fast Hanna har ju inte någon modellsmal kropp vilket denna Ulrika gnäller över.

  Jag funderar på om det är string baktill och varför man vill visa sig halvnaken eller i nästan helt genomskinliga kläder bland sina vänner och bekanta.

   Inte mindre naket än om man går i bikini med vänner iofs. Jag och mina vänner bastar nakna tillsammans så jag kanske inte ska säga något.

    En bikini är oftast inte genomskinlig…. hon visar ju både bröstvårtor och springan. När såg du senast den här sortens bikini?

     Sist jag var på stranden ? dessa typer av tjejer täcker ju knappt vårtorna på stranden heller.

      Du såg genomskinliga bikinis, bröstvårtor och slidspringor på stranden? Vilka stränder besöker du egentligen?!

       Är inte samma anonym men besöker ofta stadens mest besökta strand där en hel del barnfamiljer hänger. Väldigt många hade string brazilian cut trosor de gick och drog i hela tiden, och en pushup till det, som de rättade till. Inget fel med pushup eller string, men ha det inte om du inte är bekväm. Jag tror att färre skulle reagera om tjejerna köpte kläder som passar så de slipper dra ut trosan ur rumpan hela tiden, eller valde ett plagg de är bekväma i.

  Tycker det är märkligt att folk som slåss för att alla kroppar ska synas ofta i samma veva slår ner på smala kroppar. Här blir det ju dessutom riktat på individ nivå. Vad är det för fel med att ha modellkropp och perfekt röv?

   Det är det enda utseendet som inte är okej i bodypositivity gänget. De smala späker sig, svälter och hetsar och har sig.

    Vissa verkar vilja missförstå med flit också. Vilka kroppspositiva säger att smala kroppar inte är okej? Kan du nämna några stycken och var jag kan läsa dessa uttalanden? Följer en hel del och har inte sett en enda säga att smala kroppar inte är okej eller att smala bara svälter sig rakt av.

     (Och LD behöver du inte nämna. Hon är inte representativ för rörelsen alls)

      Spelar nog inte så stor roll om du är representativ eller inte om tillräckligt många uppfattar dig som att du talar för en rörelse.

       Nej men man kanske inte ska prata om en hel rörelse baserat på vad en person har för personliga åsikter. Man kan testa bredda sin syn lite och höra om andra i samma rörelse verkar vara av samma åsikt.

       Något säger mig att folk ofta baserar sin bild av feminism på Cissi Wallin, kroppspositivism på LD osv. Klart att man får en svart/vit syn på något då.

     Varför tas smala kroppar och perfekta rövar upp överhuvudtaget om det inte spelar roll? Tycker konstant att det klankas ner på smala personer hos dessa konton. Smala får det, smala har det lättare, smala bla bla bla bla blaaaaaa.

      För att det är normen. Svårt att prata om något normbrytande utan att nämna normen. Men nu var inte det frågan. Frågan var vem som säger att smala kroppar inte är okej och var?

      Att peka på att smala har vissa privilegier är inte lika med att säga att smala kroppar inte är okej.

      Sen kan man så klart ifrågasätta späkning, bantning, självsvält osv. Men det rör inte bara smala.

       Det sägs ju hela tiden på olika sätt. Du får inte banta om du är tjock eller göra reklam för bantningsappar, inte träna i tv, Hanna Friberg poserar i underkläder men man kan inte låta bli att nämna hennes smala kropp samtidigt som man pratar om brist på girl power osv. Det är absolut ingen neutral beskrivning av ”normativa” kroppar. Om du på riktigt tror det är så är min gissning du blivit lite fartblind för du hade ett gott syfte med kroppspositivism från början så du vill inte riktigt se hur rörelsen blivit?

        Men det är ju inte något som har att göra med att deras smala kroppar inte är okej. Då har du ju missförstått skillnad på att ifrågasätta sexualisering och att säga att en smal kropp inte är okej. Jag håller inte med dig om att det är en allmän åsikt inom kroppspositivismen. Men vi kan väl vara överens om att vi inte är överens. Du kommer inte att övertyga mig och jag kommer inte att övertyga mig ?

      Nej, att diskutera smalnormen är inte att klanka ner på smala människor. Lika lite som det är att klanka ner på personer som hör genom att prata om platser där hörselskadade inte är inkluderade.

     Jo men det stämmer ju. De sk ”normativa” kropparna klankas det alltid ner på. Och man tillskriver bäraren massa negativa egenskaper.

      Fast var då? Kan ni hänvisa till några av alla dessa inlägg där smala personer klankas ner på? Jag har som sagt inte sett dessa annat än ett par gånger hos LD.

       Läser det här väldigt ofta.

       Kolla SWs kommentarfält ?‍♀️ slutade följa henne för allt som var norm var fruktansvärt! Nu skrev aldrig hon rakt ut så, men hela hennes kommentarsfält var fullt av liknande kommentarer som fick stå kvar

   Problemet är att det är väldigt vinklat ibland och massa filter. De kanske redan är perfekta men fotar sig i olika poser för att se snyggare och mer perfekta ut än vanligt. Om man kollar de flesta svenska influencers så är de alla perfekt smala och ytliga. Hur är detta långsiktigt bra för unga tjejer att se dagligen.
   Vi kan ta bianca ingrosso tex, hon har blivit ganska smal på senare tid. Varför

    Alltså inte ens när jag var ung och i mitt mest ”tighta” jag så såg jag ut så där? kanske för att filter inte fanns

   Och hade hon varit tjock hade dessa bilder uppmuntrat till ohälsa och fetma.

   Inget alls. Så länge den är naturlig.

  Är alltså ganska exakt ett halvår äldre än den här tjejen. Känner mig helt plötsligt som en proper tant

   Men sluta. Man är inte en tant bara för att man inte håller med om något en jämnårig har eller gör. Du vill bara göra dig märkvärdig genom att kalla dig tant.

    Men det är så charmigt att vara en mental liten tant.

    Oj, är det märkvärdigt att vara tant??

    Då är jag ÄNTLIGEN märkvärdig!!
    Jippo ❤

     Nej, men det är fånigt att dra tant-kortet. Varför är det så viktigt att skriva att man är som en tant? Det är ju uppenbarligen något som många gör. Räcker det inte med att skriva att man tycker annorlunda eller måste man dra tantparalleller för att man vill visa hur annorlunda och ”mer vuxen” man är?

  Skulle säga att det går emot girl power att som kvinna ifrågasätta andra kvinnor på det sättet.

   #systerskap

    Kräket på ordet ”systerskap”
    Bara för jag är kvinna får jag inte säga emot eller tycka olika än andra kvinnor.

   Hon skriver som samhällets utveckling. Visst kan man få vara skeptisk mot den, utan att vara antifeminist.

   Oj vilket systerskap. Ingen kvinna får ha en åsikt om en annan kvinna. Ska vi ta bort rösträtten också för säkerhetsskull?

  Men gud vad är syftet att ha fest i underkläder? Det där är inte girl power det är patetiskt

   Nu har männen kanske nåt mer att runka till?

    Hur fan ska vi hinna med det?

     Ja just på festen kan det bli lite svårt. Men de kanske kan gömma sig under buffebordet, i vinkällaren eller gå ut och ta en nypa frisk luft etc.

  Jag tänker bara… så jäkla kallt!

  En harpya 🙂

  Hoppas killarna på festen hade tajta småbyxor?

   Daniel P hade flanellpyjamas

    Tjejerna i spetsstring och killar i mjuk härlig flanell… såklart. ? Vill också bära flanell på fest

    Fast det lät på honom som han hade misstolkat temat

  Tack gode gud att jag inte var bjuden! Så pinsamt tema, känns som att man bjuder in på fest för att få en chans att få se sina vänner i princip nakna haha. Dessutom hade jag frusit ihjäl efter en kvart!

  jippi girlpower som pippi långstrump fast sexig inför hela världen att beskåda lite pattar o fiffi. Alla kvinnor hyllar dessa kvinnor o männen dreglar. Hmm

  Jag hatar all typ av temafest där man ska ”klä ut sig”.

  Så fula kläder, som köttklumpar runt underliv och höfter?

  Bara Hugh Hefner som saknas. Nä, men visst fan, han är ju död.

  Helvete vilka bitterfittor ni är här i kommentarsfältet! Herregud

  Såklart skall hon kunna vara en ”ängel” i underkläder på sin födelsedag! Skitsnygg, you go girl. Lev livet och njut av att vara ung, snygg och kunna klä dig som du vill. Helt rätt!

  Man får väl gilla sex och att se sexig ut även som ung, normalviktig tjej? Sluta skamma.

   Men vilken fjantig kommentar. Handlar inte om hennes kropp, utan hur löjligt och konstigt det är att behöva fläka ut sig sådär.

    *hennes vikt menade jag.

    Nä, det som är löjligt är att hon har en födelsedagsfest där hon valt ett tema och kläder hon vill ha och ni sitter och klagar på henne.

     Nej det är inte löjligt ha åsikter över någon som vill synas.

      Varför ska hon inte få synas? Handlar det om hennes kläder eller att du tycker hon tar för mycket plats?

  Oskön ser den ut att vara kring kuporna, liksom ”en strl passar alla” modell.

  Sen känner jag att det finns en anledning att man har kläder över underkläderna, bara jag som känner att det är lite väl mycket luftade kön i soffor, på stolar, i ansiktshöjd när man ska resa sig och passera folk etc…

   Jävligt ofräscht. Men det är nog den där målgruppen Deodoc muffspray är riktad till.
   De gånger jag kollat på Paradise Hotel så stör jag mig på bikinitrosor direkt på sofftyg mm. Naken-Janne i Farmen hade jag slängt nån gutesäck under röven på vid måltider.

    Hahaha, tack för Naken-Janne referensen, jag skrattade högt!

  Jag som jobbat med i underkläder i 18 år får kli över allt av att passformen på kuporna är så dåliga! Ser ju riktigt illa ut! Bågen/sömmen ska sitta under bröstets rundning, även i denna modellen.

  Sen att vingarna sitter fel. Hur kan de själva missat det?
  Hon har lagt net massa pengar och kan inte använda ett enda kort utan att dumförklara sig själv.

  Men helt ärligt om man följer helt värderingslösa influensers så vet man liksom var man får….sluta följa dem om du stör dig. Följ någon med mer substans.

  Dom måste ha Wish-shoppat ett parti one size fits all. Och det vet vi ju hur det passar.

  HAHAHAHA vingarna jag DÖR ?

  Nu har hon uppdaterat om att hon tycker att vi skulle ha kommit längre än att kommentera vad kvinnor har på sig…
  Herregud, vi vill ju komma längre än att lajva VS sexistiska shower. Till och med modellerna från VS har gått ut med hur sexistisk kultur det var där…
  Jag kommer att stå upp för hennes rättighet att ha på sig såna där kläder på en fest utan att bli sexuellt trakasserad. Däremot kan hon som influencer inte lägga ut såna bilder och försöka hajpa upp en feststil som är kvinnoförnedrande utan kritik. Hennes yrke är att marknadsföra. Att föra fram hur fel det är att försöka göra det här en trend är inte att vara mot systerskapet, snarare motsatsen.

  Och så var min rant klar… För dagen… Om kvällstidningar plockar upp den här nyheten som att det är så synd om de influencers som får den här kritiken kommer jag eventuellt ha ytterligare en outburst på ÖS. Ber om ursäkt i förväg…

   Vilken fjantig tjej. Hon ville ju ha uppmärksamhet, annars hade hon inte visat upp halva könet sådär.

    Ja men självklar vill hon väl det!!! För det vet ju alla att allt kvinnor gör handlar ju om att få uppmärksamhet. Ett tips till dig, res tillbaka till tiden före Kristus där du och din kvinnosyn hör hemma.

   Så bra skrivet 2144!!

   Hur f*n kan det vara sexistiskt att som kvinna klä sig hur f*n man vill? Det är ju ni som är sexistiska som förminskar kvinnor utifrån deras sätt att klä sig. Jag blir mörkrädd när jag läser alla dumma, bittra kommentarer som menar att det är fel att en ung kvinna väljer att ha födelsedagsfest iförd underkläder. Skulle hon haft en särk knäppt ända upp i halsen som dolde hela hennes kropp för att slipp motta sexistiska kommentarer (från kvinnor)? Du/ni vet verkligen inte vad feminism är. För er är feminist ett ord man slänger sig med för att trycka tillbaka kvinnor in i den lilla mall av sociala regler och normer som samhället utformat åt henne. Om ni är så förtjusta över den trånga lilla mallen kan ni ju stanna där själva men ge f*n i att berätta för andra kvinnor hur de ska vara/se ut för att passa er världsbild. Kanske dags att ni lägga skulden för samhällets sexism där den hör hemma dvs. hos företags marknadsföring och medias diskurs.

    Hamnade din kommentar fel? Skulle den vara en fristående kommentar eller är det ett svar till mig?

    Hon har uppenbarligen ett VS -tema på sin fest. Ett företag med bevisat sexistisk marknadsföring och som tvingats efter metoo att arbeta med sin interna kultur. Genom att sprida bilderna i sin roll som influencer, t.o.m.en av Svergies största, på ett öppet konto gör hon reklam för den typen av fester. Det är vad jag kritiserar.
    Om hon varit en privatperson hade vi inte haft den här diskussionen. Då hade vi pratat om den här kontraproduktiva trenden utan bildbevis.
    Däremot är det inte fel att problematisera den här typen av trender. Jag skulle rekommendera dig att som ett första steg läsa på mer om vad som kommit fram om VS,utöver vad deras egna ”änglar” blivit utsatta för. Sedan vad den här objektifieringen gör mot kvinnor.

    Jag kan inte ta ansvar vad andra skrivit om hennes kropp. Min kommentar handlade inte om utseende. Den handlar om vad det innebär att vara en förebild och marknadsföra något såhär problematiskt.
    På vilket sätt anser du att hennes marknadsföring inte är skadlig?

    Det är ju det vi gör? Din tolkning av feminism är så otroligt banal. Har vi att välja mellan särk och VS-raffset?

  Är det nån trend att ha byglarna flera centimeter under bröstens rundning? Jag tänker att eftersom hon gör det medvetet.
  Skulle aldrig klara det, mvh 70G

   Nä, det är nog bara dålig passform. En av hennes kompisar hade en likadan body på sig och på henne satt den bättre. Är väl svårt att få en body att passa perfekt på alla

    Härlig body shaming där, duger inte Hannas kropp? Är den för konstig för att passa i den typen av kläder, eller vad försöker du säga?

    Ni klagar på att hon visar en orealistiskt bild av kroppar och gillar inte att hon har en temafest med fokus på underkläder för att det sänder fel signaler, sedan sitter ni och säger kläderna inte sitter bra på henne?!
    Dubbelmoral så det skriker om det.

     Men snälla rara. Varför hetsar du? Personen skrev att bodyn hade dålig passform. Hur får du det till att handla om att ”Hannas kropp inte duger”?!

      Snälla rara? Vilka härskartekniker du kör med. Och jag hetsar inte. Hon skrev också att bodyn satt bättre på någon annan, är inte det att klaga på Hannas kropp?

      Vill ni diskutera sexuliserande av kroppar och problematiken med att lägga ut lättklädda bilder på sociala medier så gör det. Men att kommentera hur kläder sitter går ifrån detta och hjälper verkligen inte den diskussionen.

       Så- om jag tar en tröja som är för stor så den passar dåligt på min kropp, men passar bättre på min sambo som är större – då är det som att jag klagar på min kropp när jag konstaterar det?
       Väldigt märkligt resonemang du kör. Kuporna är alldeles för stora för hennes bröst, det ser ju vem som helst, har du större brön passar kuporna bättre, lätt förklarat för dig.

        Nej, jag kör inte ett märkligt resonemang. Det är ni som klagar på hur en annan person är klädd och försöker rättfärdiga detta genom att skylla på att ni minsann kommenterar kläderna inte kroppen.
        Om hon är bekväm i det hon har på sig, vem är du att påpeka att hon inte passar i det?
        Varför överhuvudtaget kommentera just hur kläderna sitter?

     Ja ska man klämma in sig i för smått klädplagg sitter det fel. En storlek större har sett bättre ut.

     Problemet är ju att alla influensers inte fattar att deras fast fashion kläder har fruktansvärd passform och ser billiga ut! NA-KD, Nelly, Zara är allt de har på sig och de kläderna är inte kvalitet=billigt material och dåliga mönster klart som tusan de sitter dåligt.

     Nej, det var inte vad Olivia skrev. Hon skrev att det är svårt att få en body att passa perfekt på alla (för att alla kroppar är olika) och svarade på Amalias fråga om passformen ska vara sådär. Då svarade Olivia att nej, byglarna ska egentligen inte sitta sådär om man kollar när den sitter på en annan person (utan den ska sitta som ”vanligt” med kuporna under brösten (vilket är rimligt eftersom det känns skönare)). Hon sa inte att Hanna hade ”fel” kropp eller en ”ful” kropp utan bara att det inte är MENINGEN att kuporna ska vara långt ned. Men om man tycker det är SNYGGT får man självklart ha så ändå! Men det verkar inte vara en sådan modell.

      Fast varför ska det ens kommenteras?

      Ni vill inte att hon lägger ut den här typen av bilder för att det sexuliserar kroppen, håll er till den diskussionen och sluta kommentera hurvida ett plagg sitter bra eller inte.

  Men hur fan ser det ut?!??? Har aldrig sett ett mer illasittande set!!! HAHAHAHA alltså vad i hela världen är det som pågår??? Sen de felvända änglavingarna på det. Jag kan inte ens bli upprörd om jag försöker för det här är bara för störtlöjligt så kan bara gapskratta åt hela henne?

   Fyfan vad taskigt. Hur kan du säga så om en annan människa?

  Hon har bemött kritiken på sin story och i ett inlägg.
  Det var tydligen så hon ville ha vingarna, jag tackar bara för fnisset jag fick innan jag visste att det var medvetet ?

  De klär sig halvnakna och gnäller sedan över att andra kommenterar deras nakenhet.

  VA?!

  Så är de, de brudar som ska influera 00-talisterna.

   Det är mycket vi väljer som man kan tycka att folk ska ge fan i att kommentera.

  Det mest mossiga jag kan se i detta inlägg är Ulrikas twittertext. Passande nog ligger jag och lyssna på P1:s ”Häxmorden” som handlar om uthängningen av kvinnor under 14-1500-talet. Ulrika hade passat i hopen av förövare som utnämnde kvinnor till häxor. För det är väl ändå det hon gör här? Fördömer en kvinna pga att kvinnan ifråga gör det hon känner för. Vem bryr sig om det är omodernt att springa runt i underkläder, det är väl skönt att vi lever i ett land där kvinnor kan ha sådana fester om de känner för det? Det är allt annat än givet att som kvinna ha sådana möjligheter. Sen kan man undra varför Bitter-Ulrika måste kommentera kvinnornas utseende, vad har det för betydelse i sammanhanget? Ska kvinnorna skyla sina kroppar för att de inte ryms inom PK-normen? Nä, bitter-Ulrika kan gå och dra någon gammalt härsket över sig och sin omoderna approach till kvinnor.

   EXAKT!!??

  Jag tycker kommentarerna i det här inlägget är för hårda. Visst jag hatar när allt ska anspela på sex vid reklam typ Caia och förstår mig inte på inlägg där de lägger ut halvnakna bilder i flödet utan anledning. Men det här är en fest där Hanna valt ett tema som hon gillar – varför inte låta henne göra det?

  Ulrika skickar ju ut dåliga vibbar själv genom att visa det är ok att klanka ner på någon via sociala medier. Hon är nedlåtande och tror sig vara bättre som ligger hemma och lyssnar på p?. Det tycker jag är värre än att Hanna har fest i underkläderna. Tycker inte heller att hennes body sitter fel. Generellt sätt ska vi ju inte kommentera andras kroppar på den här bloggen, varför är det ok nu?!

   Det är väl inga kroppar som kommenterats utan val av kläder och dess passform

    Men det är väl ingen skillnad! Det klagas ju på hur kläderna sitter på henne, hon har väl på sig det hon trivs i, varför ska du döma henne för det?
    Du sätter ju krav på henne att allt ska vara perfekt och sitta som på en fotomodell när det är exakt det ni klagar över.

     Visst får man ha vad man vill på sig. Men när det är för litet och ser för jävligt ut så reagerar folk.

      Jag tycker det är fel, folk ska väl kunna ha på sig vad man vill. Vart går gränsen?

      Som jag skrev ovan, vill ni diskutera sexuliserande av kroppar och problematiken med att lägga ut lättklädda bilder på sociala medier så gör det. Men att kommentera hur kläder sitter går ifrån detta och hjälper verkligen inte den diskussionen.

       Alltså jag håller med dig att man får ha på sig vad man vill och med vilken passform man vill.
       Men i detta fallet tycker jag det är lite skillnad, tex då det sägs att 85 % av alla kvinnor har fel storlek på sin bh. För vissa av oss är det extremt viktigt att ha rätt passform för att få det stöd man behöver och undvika onödiga smärtor.
       Detta skulle löst kunna liknas vid att ha ett par skor som är tre storlekar för stora, det skulle jag också kunna kommentera på om någon hade – det verkar tämligen oskönt. Sen om personen ändå vill ha dessa skor så får den såklart ha det.

        Jag skulle isåfall rekommendera dig att hitta någon hobby eller annat att lägga tankarna på 🙂

   Problematiken ligger i att hon delar med sig det sin yrkesroll som influenser. Hade hon haft en sån här fest privat och inte delat med sig av en enda bild; fine, inte en jävel hade brytt sig i något läger.
   Nu profilerar hon dock på ett kroppsideal och livstil som de flesta i samhället inte har råd eller möjligheten att uppnå och hon riktar sig (frivilligt eller ofrivilligt) dessutom mot tonåringar och unga vuxna. Det gör hennes beteende genant, bakåtsträvande och Oroväckande. Vad är nästa grej? Wedding consummation party? Något för din Only-Fans Paow.

    Men sluta, jag är 35 och växte upp med hela Victoria secret, paris hilton, playboy idealet. Såg ut precis så här fast på bästa TV-tid.

    Hem och skolaföreningen tyckte nog som du då också men fördelen nu är det är enkelt att scolla vidare och sluta följa. MOraliserandet över kvinnor, deras val och kroppar kommer nog dock aldrig sluta. Den här bloggn och kommentarerna bekräftar det.

    Men snälla, hon måste ju få leva sitt liv som hon vill herregud. Ska hon anpassa sig för att nån där ute blir kränkt? Det blir inte mycket människa och personlighet kvar då kan jag lova.

    Så otroligt att INGET ANSVAR ska läggas på individen som konsumerar nu för tiden. ALLT är samhällets fel etc. ALLT är i princip skadligt för någon tbh.

    Om man mår dåligt över sånt här så handlar det snarare om en dålig självkänsla som man fått tidigt i livet att typ mest sannolikt sina föräldrar – vi kanske borde basha folks föräldrar lite mer?

  Denna kvinna är ju inte precis känd för att vara den vassaste kniven i lådan, så att hon på sin kropp har monterat dessa vingar fel kan knappast förvåna någon….

  Så mycket att kritisera när det gäller kvinnor alltså ? Tar inte slut, man kan ju hacka på verkligen allt :)))

  Recept på hur man lyckas eller blir influenser:
  1. Bli upptäckt:
  – Medverka dokusåpa där man är
  Lättklädd eller beter sig skamlöst.
  -Ha ett barn som har en funktionsnedsättning, helst något obotligt.
  – vara med i reality-tv.
  -BRINNA för en samhällsfråga.
  – var kompis med någon annan som är ”känd”.
  2. Skapa/ha sociala medier där man får en inblick i ”vardagen”. Helst gärna alla varianter som finns och skriv tydligt i profilen vad man vill förmedla.
  + poäng om man sen byter bana fram och tillbaka. Hylla förändringar i livet och ”ta avstånd” för det gångna. ”Jag är en ny människa!!!”
  3. Ha en tragisk bakgrund eller vara med om något tragiskt som man ska dela med sig för att vi alla måste prata om det för ett mer öppet samhälle.
  + poäng om man har en ADHD-diagnos man ser som en superkraft och går i terapi.
  4. Konsumera mycket eller ”konsumera” ingenting.
  + poäng om man arbetar med ”bra” företag som arbetar för en god sak (som om alla företag inte vill tjäna pengar eller vill haffa kunder genom rabattkoder och samarbeten).
  5. Ha en trendig kosthållning och ”träna” (spela paddel och gymma) regelbundet.
  + poäng om man uppnår målen via samarbetet med Viktväktarna, ljugit om Gastric Bypass/sleeve eller har en PT.
  6. Förlova dig, gift dig eller köp hus.
  + poäng om man får händelsen filmad med drönare i flera olika vinklar.
  7. Fira allt med pompa och ståt som är sponsrat.
  + poäng om man bjuder in alla dina vänner så de kan dela det på sina sociala medier.
  8. Det är inte sponsrat utan jag ”ääääälskar faktiskt …. Och det är min favorit….” (men du har gjort samarbete med företaget innan).
  9. Säga att man inte följer ideal eller att samhället är så PK.
  + poäng om man följer alla ideal och gömmer sig bakom kritiken med att vi faktiskt lever 2021 eller den svenska avundsjukan.
  ++ poäng om man har tränat upp sin rumpa (vi alla vet vad en BBL är… sluta ljug).
  +++ poäng om man säger att man inte valt att vara influenser, kallar sig entreprenör, föreläsare, aktivist eller …-positiv/fantast/njutare.
  10. Uppfunnit hjulet igen, igen och igen.
  11. Ha roliga/gulliga barn, Skaffa barn eller skaffa ett syskon med en ny partner.
  + poäng barnen har såklart blivit tillfrågade om de vill vara med på bild eller förklara pedagogiskt att barnen/tonåringarna inte vill vara med på bild.
  ++ poäng om man bli sura när folk kommenterar bilder man lagt upp på sina barn som är problematiska och att barnen minsann är egna individer.
  +++ poäng om man tar kort under graviditeten med en fotograf man länkar till, frågar vad man ska ha i sin bb-väska, filmar förlossningen eller skriver en förlossningsberättelse i 3 delar, skriver vikten av belysa hur kroppen förändrats efter graviditeten, att man ammar eller inte ammar och så fort ungen fyller 3 så har man tagit beslutet att inte visa några bilder på barnens ansikte. Men ibland dyker det upp en bild på födelsedagen man firar med sponsrade presenter och kalas. Glöm inte enorma ballonger med siffror och smyger in ad i översta hörnet av bilden.
  12. Jag är värd detta och jag är aldrig ledig.
  + poäng om man sen hyllar folk med yrken som håller samhället i rullning. Vi måste värna om våra sjuksköterskor och förskollärare.
  13. Ha en podcast, titulera sig som författare och ett eget märke.
  + poäng om det är unikt, öppet och utan ”filter” eller har en reklam-slinga som gör reklam för casino i mitten av programmet när man pratar öppet om ett beroende.
  ++ poäng om man skriver en uppföljare eller idén blir ett program på Discovery Plus.
  +++ om man tackat nej att medverka för man är så upptagen och samtidigt tackar ja till Farmen V.I.P eller Biggest Loser V.I.P.
  14. Drömma om att bli programledare eller socionom när karriären är över.
  15. Ha en dålig eller extremt nära relation till sina föräldrar.
  + poäng om man förnekar nepotism som en grundpelare till sin framgång.
  ++ poäng om föräldrarna dyker upp då och då på sina kanaler med länk till deras profil.
  16. Ha en hemlighet, projekt eller nyhet som man inte får prata om.
  + poäng om det är en kollektion som är helt unik och går att köpa på Ali-express.
  17. Ha en bra relation till exet eller häng ut exet.
  + poäng om man gör en video rörande uppbrottet.
  ++ poäng om man delger detaljer om exet subtilt.
  18. Ha hund som någon annan passar.
  19. Sälja, skänka eller ge bort hela tiden.
  + poäng om man köper saker för att ha som rekvisita till ett samarbete.
  20. Göra allt ovanstående på Marbella eller i Dubai.

  Jaaa jag frågar mig själv varför jag följer dessa influensers. Men något måste man väl göra när det är så tråkiga saker på tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.