Facebook, Instagram och Whatsapp

Jag vet inte hur vi överlevde gårdagens katastrofala krasch, men på något vis gjorde vi det. 
Vi överlevde och gjorde oss förtjänta av en riktigt stor styrkekram, med tanke på mängd ofrivillig analog interaktion som många av oss tvingades ha med andra människor. ??

Yogagirl verkar tro att det hela orsakades av planeten Merkurius och dess retrograd, där det ser ut som att planeten byter håll på himlen och istället går baklänges. Det gör den inte, utan det är ingenting  annat än en illusion.

Så, för att sammanfatta.
Under 2021 har vi alltså utsatts för en pandemi OCH att Merkurius retrograd släcker ner Instagram, Facebook och Whatsapp?
Jag vet inte hur det är med er, men jag känner spontant att det nog inte finns någonting som jag inte skulle klara av nu.

Min scroll och sms-tumme vill rikta ett särskilt tack till Merkurius för den välbehövda vila som gårdagens krasch ledde till. 
Nu har den laddat batterierna och är den redo för allt! ??????

204 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alice Stenlöf skriver om samma sak på instastory ?‍?

  Pandemin började 2019

   När det började räknades det som epidemi. Pandemi blev det först 11 mars.

   Dock va det ju inte det Camilla menade, utan att detta skett samma år ?

  OT – ligger hemma sjuk och kollar på Youtube. Mår riktigt dåligt över att se en Alicia Wall (?) lägga upp sjuuuuka mängder videos med Shein kläder. Sen i nästa slide kommer Margareta Grääs med en miljard (?) adventskalendrar.

  Fy fan, då gillar jag ändå hellre normala reklamsnuttar på Chiquelle eller Tanrevel. Men att shoppa så sinnessjukt mkt på Shein eller adventskalendrar är ju bara sinnes ? (skrev detta på inlägget under men insåg att det kom nytt nu ?)

   Skulle inte bli förvånad om det är skadligt att använda tanrevel i längden, förstår inte alls när de flesta influensers alltid tycker att det är så hemskt för de att gå runt i sin naturliga hudfärg. så jävla fjantigt. får direkt avsmak när jag ser kenza eller annan influensers göra reklam för det. uärk.

  Finns inget/ingen jag dömer så hårt som när någon ”skyller” något på stjärntecken/planeter/måne/sol och dess placeringar. Verkar vara extremt inne just nu att hänvisa till detta vid händelser och personliga drag, typ när någon beter sig illa eller liknande så bara ”ah det pga jag är skorpion/våg” eller ”ja jag känner mig ostabil för månen står i Venus” eller vad man nu säger haha..

  ”Tell me you’re dumb without telling me you’re dumb.” Typ

   Ja speciellt när det handlar om att ”ursäkta” sitt beteende, att du råkar vara född i september är ingen ursäkt för att vara ett drygt as!

    Vad är era ursäkter då? ? Ni låter ju inte så speciellt trevliga alltså ?

   Samma med kristaller ?‍♀️

    Det är ju för att ni inte förstår hur man använder kristaller. Jag har en sten, tror det är kvarts, som hjälper mig vid ångest. Har den i fickan och när ångestattacker kommer kramar jag den och försöker få fokus på stenen istället för saker runt omkring som ger mig mer panik. Den där stenen betyder otroligt mycket för mig, går ingenstans utan den. Tror inte att den eller andra kristaller i sig besitter några magiska egenskaper, utan snarare att det är vi som ger dem egenskaper och därför fungerar de.
    Hade säkerligen lika gärna kunnat ha ett gosedjur eller en kotte och få samma effekt, men en liten sten är behändig och lätt att bära med sig.

     Men då är det ju inte själva kristallen som hjälper dig? Som du säger, det hade lika väl kunnat vara en kotte eller gosedjur – om man vet hur man använder den. Fenomenet kristall hjälper alltså inte dig vid dina attacker, utan det är att du flyttar fokuset.

      Jag har en liten liten docka (som ett lillfinger stor) som jag bär med mig när jag gör något som jag är nervös eller orolig för. Kvällen innan viskar jag min oro till dockan så får den ”bära min oro” dagen efter. Fick den när jag reste i Sydamerika som yngre, en kvinna som tillverkade den och hon la någon typ av välsignelse över den innan jag fick den.

      Jättelöjligt säkert för andra och ja, visst skulle jag kunna göra de jobbiga sakerna utan den i min ficka. Men den har en viss energi kring sig och det känns bra för mig att ha den med.

      Fast för mig är det kristallerna som hjälper, eftersom det är där jag valt att lägga min tillit. Vill inte använda något annat. ??

     Helt rätt, allt är energi.

   Fattar inte var ni hittar dessa människor?? Är spirituell och har varit det i flera flera år och tror stenhårt på astrologi, men har aldrig träffat på människor som använder stjärntecken/planeter som ursäkt för sitt beteende??

    vad får dig att tro på astrologi? genuint nyfiken

     Har alltid trott på det så har väl lite med uppväxt att göra kanske. Men läser man på om astrologi så är det så otroligt mycket mer än stjärntecken, och det är allt annat som fått mig att VERKLIGEN tro på det. Mitt liv har blivit 10ggr enklare efter att jag började planera saker efter månfaser etc, känns verkligen som man får hjälp på vägen. Tipsar verkligen om att gå in lite djupare inom astrologi! Superintressant och inte alls som instagram får det att se ut (jag lovar)

      Vad menas med att planera efter månfaser?

      Har du några bra sidor på internet om astrologi eller är de böcker som gäller?

      Aldrig direkt läst något om sånt så skulle vara intressant.

       Skulle absolut säga att böcker är det bästa, Moon Spells av Diane Ahlquist är superbra om man vill lära sig mer om månfaserna och lära sig ”arbeta” med dom!

       Man brukar använda nymånetiden för att ta in nya saker i livet, och fullmånetiden för att göra sig av med saker som ej får dig att må bra osv.
       Till exempel, bästa tiden för arbetsintervju är nymåne och ett breakup är bäst under avtagande måne och fullmåne?

        Intressant!
        Tack för svaret ?

      Jaa vad kul, jag lever också livet efter månfaser. Så sjukt spännande och så jävla mycket synk när man align. Älskar det!

    Då är du knappast spirituell, sorry not sorry

     Missförstod. Sorry! Nej, självklart kan man inte skylla sitt beteende på det, men vissa saker som sker, sker på grund av hur planeterna står. När de går i det man säger – retrograd. Alla planeter gör detta

      Retrograd är ett ord för när en planet är i en vid position. En planet går inte ”i retrograd”.

       Skatten – vi vet, vi vet. Det är bara så vi andliga säger, vi vet att egentligen handlar det om att planeten saktat ned. Så lugn, bara lugn

        Retrograd skatten – retrograd?

   Som den komikern som hade en utläggning om tjejer han dejtat och hur de baserar hela deras uppfattning av honom på vilket stjärntecken han är. ”Jaja.. så säger du bara för att du är fisk..”, ”typsikt en fisk att göra så!”, ”ledsen, jag är lejon.. jag funkar inte med fiskar” osv

   ”Well… sorry, my parents decided to fuck in May!!??”?‍♂️

  Knappast mer orimligt än att tro på gud ?

   Jag tror på smurfarna.
   Finns även en bok som bevisar att de har varit på månen.

   Det är dock helt riktigt. Merkurius retrograd är inget att skoja om. På samma sätt som månen påverkar här på jorden, gör även andra planeter lika så.

   Ni som skojar bort allt sådant här, tyckts inte ha hajat att vi bor på en planet som snurrar runt i universum. Men ok, fortsätt gärna vara ignoranta, men oj vad mycket spännande ni missar?

    Men det är ju bara en illusion att Merkurius byter håll? Det sker ju inte på riktigt? Så hur kan det påverka när det inte händer något nytt?

     Det är inte bara en illusion. Planeten har saktat ned, det säger man i andliga termer som att planeten går retrograd och tro mig – det påverkar oss här.

     Merkurius styr det som har med kommunikation och det teknologiska att göra. Alla planeter har sin ” uppgift” .

     Kom ihåg – vi snävar i universum, så allt är möjligt?

      Snälla ge mig en vetenskaplig källa på att det inte skulle vara en optisk illusion.

       Tänk om allt bara är en illusion? Kom inte med det kortet tack, så tröttsamt

        Kortet om vetenskapliga källor, inse att detta är större än allt

         Vi lever i en datorsimulering. Var finns beviset för att vi inte gör det.

        Så tröttsamt eftersom du inte har några bra motargument?

      ? Nej planeterna har inte någon ”uppgift” som påverkar oss på det sättet. Men tack för dagens skratt ??

       Beror på hur man ser på saken.

       Månen: ”Precis som jorden håller månen på plats så håller också månen jorden på plats. Vi får därmed en jämn lutning på vår axel, vilket är orsaken till att vi till exempel har olika årstider. Om månen inte fanns skulle vår axel påverkas och vårt klimat skulle bli annorlunda, med mindre skillnader mellan olika årstider.”
       Månen påverkar även vårat tidvatten.

       Ang Merkurius: Merkurius består av uppskattningsvis sjuttio procent metalliska ämnen och trettio procent silikater. Och Merkurius har ett relativt starkt magnetfält.
       När man säger Merkurius retrograd betyder det att planeten är i en speciell position i förhållande till jorden. Merkurius och jorden har inte alltid konstant samma avstånd till varandra.
       Däremot när man säger ” Merkurius är planeten som styr vår kommunikation och när den hamnar i Retrograd” pratar man astrologi. Inte kommunikation som telefon, radio, tv eller liknande.

        Inte bara i astrologiska termer. Det som skedde igår, står Merkurius för och så är det med det?

         Det finns ingen logik eller vetenskapligt bevis för att Merkurius slog ut facebook, instagram och whatsapp. Varför slogs just dessa 3 ut och inget annat?

          Merkurius busar med oss, allt slås självklart inte ut och inget allvarligt. Skickat mail till fel person nyligen? Telefonen strular? Datorn likaså. Stora förseningar vad gäller tåg, bussar, tunnelbana, flyg. Småsaker som påverkas.

          Om man är medveten om retrograden, aka saktat ned – märker man hur mycket (små) saker som strular.

          Men lugn allesammans ? snart sätter Merkurius fart igen. Detta sker ca 3 gånger per år, i ca 3 veckor åt gången?

          Glömde tillägga – missförstånd människor emellan uppstår mycket även under denna tid.

          Vilket oftast brukar lösa sig ganska så omgående men fram till dess, har lite förvirring uppstått, gällande vad som var på tapen?

          Tapeten såklart?

          Min mail, telefon, dator och annan teknik/elektronik har fungerat felfritt. Inga problem alls, inte ens små problem.
          Det låter som att du försöker skylla din egna misstag/problem på astrologi…

          Kanske vara mer noggrann nästa gång du skickar mejl så du inte skickar till fel person? och se till att uppdatera och ha bra antivirus program på datorn och telefon så kommer du slippa dessa små strul som du försöker skylla på en planet i rymden…

          Tillägg: Merkurius kan inte busa. Det är en planet…

          Svenska bostäders verkar i alla fall ha fått problem med sina mailutskick då jag fått samma påminnelse om att skicka in studieintyg (för min studentlägenhet) ca 40 gånger under gårdagen och idag.

          Sonja / 21:21
          Problem med teknik/misstag kan ske varje dag året runt. Det har inget med Merkurius att göra.
          Om ca 3 veckor är Merkurius retrograden förbi, och efter det kommer det fortfarande ske problem med tekniken, för det är sånt som sker ibland, och har inget med Merkurius att göra 🙂

       Skratta du samtidigt som du missar en hel del?Det är inte mig det är synd om, utan om de som inte står nära allt detta. Jag bjuder på att du skrattar och beklagar att du är så inskränkt?

        Grattis skatten att din mail och allt sådant fungerat smärtfritt. Nog har du missförstått ett och annat i alla fall samt så funkade inte varken insta, FB eller WA för dig igår, i ett par timmar?

         Under de senaste 6 månaderna har vi haft ett 8 timmar långt strömavbrott, wifi:t har lagt av, data systemet på jobbet har kraschat säkert 4 ggr, ingenting av detta har haft något med Merkurius att göra.

          Hur vet du det? Kan du datumen för alla retrograder? Som sker mellan 3, 4 gånger per år i ca 3,5 vecka åt gången intensivt, på det pre och post. Så under stor del av ett år – påverkar Merkurius oss här på jorden?

          Sofia / 23:13
          Ja, datumen när det är Merkurius retrograder finns ju offentligt för alla. Inte ens de som tror på astrologi tror att Merkurius påverkar oss året runt…

        Tillägg skatten: Jo Merkurius KAN busa, så det så?

         En sten kan inte busa…
         Synonymer till busa
         bråka, bråka på skoj, göra rackartyg, leva bus, väsnas; busa på rusa iväg, storma iväg
         göra hyss

         En sten kan inte göra någonting av detta… man behöver vet mentalt medvetande för att kunna busa, stenar har inget sånt, det kan inte tänka, planera eller känna…

          Oj, du underskattar stenar det hör jag

          Sofia / 23:14
          Okej… Tror du att stenar kan tänka, planera, agera och har känslor så tror jag vi kan avsluta våran diskussion här 😛

      ”Tro mig”

      Det är en optisk illusion. Det ser ut så eftersom Merkurius är på en mindre bana runt solen än var jorden är, därför ser det ju som den går åt fel håll, men egentligen stämmer det inte.

      Sofia: Vad hade merkurius för sig innan människan uppfann allt det ”teknologiska”?

       Då bråkade han med deras ved klabbar? Inte bara med kommunikationen på den tiden heller?

    Men varför talar inte forskare om det här då? Svårt att tro på något som influencers och andra lekmän hittar på…

     För att de är ignoranta och inte andligt utvecklade

      ??‍♀️??‍♀️

      Att bortse från vetenskap är dock inte att vara ignorant? Eller…. ?

       Fungerar det inte lite tvärtom. Har jag för mig.

    Det är väl inte ens nödvändigtvis planeterna som påverkar; tänk ”the map is not the territory” dvs stjärnhimlen etc kan ses som en karta men det är inte kartan som är verkligheten, den är en bit papper. Typ. Tror jag själv på astrologi? Hm…. Njae….

  Om man vill nörda ned sig i hur något liknande kan hända och vad det får för effekter på resten av internet så har Cloudfare (som vanligt) spännande läsning att bjuda på!

  https://blog.cloudflare.com/october-2021-facebook-outage/

  Men det vore ju jävligt kul och ännu mer skrämmande om Merkurius hade fuckat med Facebooks routrar. Bara Facebooks routrar. Inga andras.

  Var helt underbart skönt med avbrottet igår. Får gärna hända oftare…?

   Kände exakt samma!

   Det är ju lätt löst. Ta bort dina sociala medier så är det fixat.

    Fast väldigt mkt är kopplat till olika plattformar. När jag tog bort fb missade jag en hel del för ”alla andra” använde fb för ett specifikt evenemang, händelse, boka tider, köpa biljetter, osv
    Lite som vad swish och internetbank är för många äldre, de tvingas skaffa i allt högre grad vilket är fel.
    Jag vill inte ha kvar min smartphone men iom mitt jobb måste jag.

    Så allt är inte att ”bara”.

     Jo då det går utmärkt. Jag tog bort fb och talade om för vänner och grupper (exempelvis i någon förening om det skulle anordnas något) att jag inte har Facebook. Får infon via mail och har aldrig haft problem med att vara uppdaterad. Vill folk skicka all information via Facebook så får de räkna med extrajobbet som krävs för att informera de som inte har Facebook på annat sätt tänker jag. Fler och fler tycker jag har gjort samma som mig.

     Våga vägra Facebook

      Samma här! Inga problem. Har bara IG kvar av alla sociala medier

   Det är väl ingen som tvingar dig att vara på sociala medier.

  Jag märkte inte ens att det var avbrott ? skryt skryt skryt

  Ska du inte säga något om hur man blev lurad att fylla i en blankett igår Camilla? ?

   Skulle jag ha lurat er att fylla i en enkät om trosor? Vad är det roliga i det?

    Men jag förstod inte. Var det ett skämt att man skulle få rabattkod eller var det bara en miss att fältet för Mail inte fanns i enkäten?

     Om ni nu blev så misstänksamma, varför fortsatte ni? ?

      Det upptäckte man väl först i slutet av enkäten. Själv tänkte jag att man kanske fick frågan om att uppge mail när man skickade in. Att det då kom upp något ”tack för att du deltog. Lämna gärna mail om du vill ta del av…”

      Äh, ingen big deal så sätt. Visste mest inte om det var ett skämt som flög förbi mig eller en miss.

       Ah okej. Jag gjorde inte den, så vet inte hur den va utformad. Men såg många som skrev om det igår och tänkte att om det nu va så misstänksamt konstigt så kan man väl avbryta ?

       Haha förstår hur du tänker ?

     Det måste varit en miss från hens sida, för enkäten var seriöst menad.

      Okej, som sagt. Ingen fara för min del. Var bara nyfiken om jag inte fattade poängen med ett eventuellt skämt eller så?

      Snygg ”miss” att utlova rabattkoder för att få folks engagemang och åsikter.

       Om det inte gick att fylla i mailadress så får ju företaget lösa det på något vis.

        Tycker det var många missar du kan föra vidare. Att inte säga vilket företag som vill ha information upplevs som oseriöst. (Vilka står bakom? Vem får den insamlade informationen? Säljs den vidare?). Att inte ha med frågor om material är konstigt då det är just material som är viktigast för många. Att utlova rabattkod mot att man fyller i en enkät för att sen inte ha något val för detta är även det oseriöst.

         Och ha ett fritextfält om inget av alternativen stämmer. På vissa frågor fanns inte ens ”inget av alternativen” utan man fick helt enkelt välja tex ”använder inte bh” om inget svar passade.

         Kan tipsa den hemliga avsändaren om boken enkätboken av trost och hultåker. Något år på nacken men enkel och konkret när man ska göra enkäter.

        ”Företaget”. Ja juste, det var ju också en miss. Vilket företag var det det rörde sig om? det framgick nämligen inte.

         Nej, det var meningen att det inte skulle framgå. ?

         Förlåt, men ”juste”?

    ”Om ni (frivilligt) anger er mejladress så får ni också en fet rabattkod på er mejl när de lanserar.”

    Så det går inte att fylla i sin e-postadress och därför får man ingen fet rabattkod?

     Jo, det får de ju lösa så klart.

      Så här skriver personen bakom enkäten:

      Jag såg dock att det var den gamla länken till enkäten och den nya som var i andra mejlet ska ha haft ett fält för att skriva in mejladressen. Men vi löser det självklart. Jag återkommer till dig om hur.
      Vi har i dagsläget fått in ca 4500 svar. Så jävla grymt!

      Kram och tack igen, jag återkommer som sagt med en sammanställning du kan få visa alla nyfikna 🙂

      Ska du ta bort den delen i din text tills det är löst? Ser att det står kvar.

    Det var faktiskt inte speciellt roligt att bli ”lurad”, så jag vet inte riktigt vad det roliga var i det.

     Va? Vem är lurad, av vem och varför?

      Vi som fyllde i enkäten blev lovade en rabattkod. Den kommer utebli eftersom det inte gick att fylla i mailadressen. Så vi blev lurade av dig och den ”framgångsrika entreprenören” att fylla i en enkät. Hänger du med nu?

       Så här skriver personen bakom enkäten när jag påpekade att det inte gick att fylla i en emailadress:

       Jag såg dock att det var den gamla länken till enkäten och den nya som var i andra mejlet ska ha haft ett fält för att skriva in mejladressen. Men vi löser det självklart. Jag återkommer till dig om hur.
       Vi har i dagsläget fått in ca 4500 svar. Så jävla grymt!

       Kram och tack igen, jag återkommer som sagt med en sammanställning du kan få visa alla nyfikna ?

       Givetvis ska alla som deltog få en rabattkod!

        Och hur ska rabattkoden delas ut?

         Till alla som vill ha eftersom de inte kan kontrollera mot mail. ? Blir nog en fet förlust med så många feta rabatter som ska delas ut.

          Ja alltså jag hoppas den är ”fet” och inte typ 10-30% bara för att de inte har råd att lämna ut en sådan bättre kod. SÅÅÅÅÅ besviken!

          Men Gud så många snikna människor det finns. Ni fyller i något ni tycker är skumt, för att få en rabattcheck.

  Tänk vad enkelt livet skulle vara om man bara skyllde allt på stjärntecken och retrograder. Och allt som är dåligt kan man fixa med lite fina stenar. Najs ändå. Snart är jag övertygad.

   Jag tänker såhär. Jag bryr mig inte om sånt, alls. Men jag förstår att vissa kanske känner en trygghet i att tro på något. Kristaller, stjärntecken, Gud, högre makter eller vad det nu kan vara. Och tänker att jag absolut inte orkar störa mig på om du tror på kristaller. Jag troooor att det finns de som känner ett lugn i att tro på nåt. Sen vad det är är väl olika.

   Du behöver ju inte bli övertygad för det ?

    Precis så tänker jag också.
    Jag forskar inom ett tekniskt område på dagarna men är andlig trots det. Säger det då många verkar tro att andlighet hänger ihop med att man är en viss typ av person.

    För mig är det skönt att kunna tro på något som inte behöver bevisas. Jag får ett lugn av att tro på vissa saker helt enkelt, jag mår bra av det. Samma som att en del har turkalsonger eller knyter högra skridskon innan den vänstra inför match. Är ju inte logiskt eller något vetenskapligt bevisat men ändå gör en del det.

    Är ganska vanligt på min avdelning att kollegor är religiösa eller andliga. Jag tror att många mår bra av att få tro på något helt enkelt. Att man kan finna en ro i att det ger en ett välbefinnande trots att det inte finns vetenskapliga bevis för allt.

    Äsch, svårt att beskriva så vet inte om det makes sense.

     Jaaa men precis! Och helt ärligt – jag avundas ibland ”er” som har såna grejer. Tänker i vissa situationer så ger det en ett lugn och en trygghet. Typ att man kan stänga av känslor tills ”universum” häger en tecken eller kristallerna eller vad det nu kan vara ?

      Om jag utgår från mig själv och andra i min närhet som berättat om sina andliga sidor så handlar det inte så mycket om att vänta på tecken och därmed också ”slippa bestämma själv” utan kanske snarare så att man har en tro som finns där när det blir mörkt, när det är jobbigt, när man valde fel osv. Att det då kan ge en en känsla av att något större finns där. På så sätt kan jag i alla fall känna en mer trygghet i att ta de där svåra besluten för att jag vet att det finns något där som är en ovillkorlig källa till tröst eller lugn om jag väljer fel.

      Man kan väl jämföra det med en familj om man har ett bra stöd därifrån, känslan av att veta att de alltid finns där, även om man gör fel så har man deras stöd.

      Igen, svårt att förklara.

   Jag tror på astrologi, men måste säga att den här förenklingen som går runt på instagram är ganska smaklös… ”Jag krockade med bilen igår, det måste varit Merkurius!” Ööh ja eller så fipplade du med telefonen medan du körde och gjorde därmed ett idiotiskt val på egen hand? Enligt mig finns astrologi till för att förklara mycket i livet och för att vägleda, men inte för att hitta ursäkter till dåligt beteende och liknande.

  Apropå Facebook och Instagram så borde du skriva om det här: https://www.theguardian.com/technology/2021/sep/29/facebook-hearing-latest-children-impact

  Är det bara jag som tar reda på bakomliggande orsak till sånt här? Om någon är intresserad att veta så handlade detta om att en visselblåsare som jobbat på Facebook var med i ett amerikanskt program (60 minutes) och outade Facebook (som även äger instagram och whats app). Det resulterade i att de stängde ned allt. Ni kan läsa lite mer här (eller själva googla):

  https://www.google.se/amp/s/www.wsj.com/amp/articles/facebook-whistleblower-frances-haugen-says-she-wants-to-fix-the-company-not-harm-it-11633304122

   Hur tog du reda på att det var den bakomliggande orsaken? Tycker alla tekniska förklaringarna låter mer troligt än att allt bara stängdes ner.

   Så irriterande med folk som säger ”är det bara jag som…”

   Varför skulle du någonsin anta att du skulle vara den enda som haft en viss tanke, tycker om en viss sak eller som i det här fallet… läst saker på internet?

   Det här är dessutom en teori och inte på något sätt bekräftat som ”den bakomliggande anledningen”.

   Enligt vem är det den bakomliggande orsaken?

   Att det finns de som spekulerar i det, det har nog fler än du hört talas om. Men att så självsäkert påstå att det ÄR den bakomliggande orsaken..?

    Era tröttmössor! Google är ett klick i väg och här kan du läsa vilka som säger det om du nu kan läsa engelska och en så pass lång text. Uppenbarligen vet du inte hur man googlar så jag vet inte hur lågt jag ska sätta ribban.
    https://www.google.se/amp/s/www.nytimes.com/2021/10/04/technology/facebook-down.amp.html

    Det här var en hyfsat stor händelse världen över och det här inlägget och kommentarsfältet verkade inte ha hängt med alls. Så snälla solen, för ditt eget bästa så tror jag att du lägger för mycket energi på att bli irriterad över andras ordval. Skaffa en hobby eller läs en bok eller varför inte börja sticka! På så sätt kan du fokusera på helt andra saker i livet som tar mindre energi från dig.

     Men gud vilken otrevlig ton. Kliv ner från den höga hästen och kamma dig. Just att det var en stor händelse gör ju att ts antagligen inte är ensam om att ”ta reda på orsaken”, dvs läsa olika artiklar om det. Men visst, vill du tro att du hör till någon utvald liten intellektuell grupp för att du läst en text på engelska så visst. Frågorna som kom till ts verkar du inte ha förstått i alla fall.

     Jag reagerar på den höga häst du red in på där du utgår ifrån att ingen som läser är på din nivå, och jag förstår fortfarande inte varför du tror att folk i det här kommentarsfältet inte kan läsa eller googla, eller för den delen har följt med i vad som hände?

     I och med vad du länkar börjar jag fundera på om du trollar? Länken bekräftar ju just att sen officiella förklaringen inte på något sätt är knuten till visselblåsarsituationen.

     Jag blir irriterad på otrevliga människor, inte dåliga ordval.

     Men artikel i nyt påstår inte att Haugen aka visselblåsaren orsakade serverkraschen. Däremot omnämns hon som ytterligare en huvudvärk för fb som om det inte räcker med henne så tappade de hela alltet. Tekniska fel händer och fb hade dessutom en liknande händelse 2019.

     Har du själv läst och förstått det som länkas?

     Jo vi vet att allt låg nere. Frågan är hur du tog reda på att visselblåsarens avslöjande har att göra med det som hände i går?

     The former Facebook employee says her goal is to help prompt change at the social-media giant
     Oct. 3, 2021 7:36 pm ET

     Published Oct. 4, 2021
     Facebook and its family of apps, including Instagram and WhatsApp, were inaccessible for hours on Monday

   Haha ”är det bara jag som läser på Fl*shb*ack” menar du alltså. Det gör dig inte till någon forskare direkt

  Alltså har så svårt att förstå att människor år 2021 tror på astrologi?! Som om det är en vetenskap. ?

   Har svårt att förstå att människor kan vara så ignoranta?

    Ignoranta på så sätt att man viftar bort allt sådant här som trams. Vad mycket ni missar, ni som inte står nära det andliga

     ?

     Vad mycket ni missar, ni som står så långt ifrån verkligheten.

      Man kan ta till sig båda delarna samtidigt, men såklart, kan inte förväntas att du ska förstå det?

       Och vad är verkligheten egentligen? Tänk om allt bara är en illusion??

        Vem ska man tro på, tro på , tro på?

         Tro på hur, hur? Tro på hur, när det är så här?

   Men måste allt vara vetenskapligt bevisat då?

   Om det får en att må bra och inte skadar någon annan, vad är då problemet? Om jag har en kristall i min jackficka, jag behöver inte vetenskapliga bevis för att den har någon påverkan på något. Får det mig att må bra så räcker det för mig.

   En andlig tro är kopplat till att vi är så komplexa och intelligenta som varelser, man ser ju inget liknande hos djur t.ex.

   Sverige är en tydlig minoritet i att så många i vårt land påstår sig vara mer eller mindre ateister. I resten av världen anses det fullt normalt att vara religiös, andlig eller troende på något vis. Det är bara i Sverige man har fördomen att troende personer har typ IQ fiskmås och är förtidspensionärer/WT, medan världen över vet man att även de flesta framstående forskare, akademiker, mäktiga/framgångsrika människor har en tro. Väldigt ofta pinsamt när man är utomlands och ser svenskar ramla in i kyrkor, prata och svära högt, med tubtoppar och shorts som visar halva skinkorna, blir kränkta när någon säger de kommer be för ens döende släkting, och inte ens vet skillnaden på katolik och protestant. Framstår som rätt obildat helt ärligt…

    Ja sedan när är en icke-tro ansett som ett bevis på högre iq? Det där är bara något coola ateister har som argument för att förlöjliga andras tro medan de dunkar varandra i ryggen.

     Ibland för att utmana dem lite brukar jag fråga hur man vetenskapligt kan förklarar fenomenet kärlek. Det brukar göra dem ganska konfunderade…

      Ja, kräver de vetenskapliga bevis till exakt allt i livet liksom?

      ”Varför är jag sugen på just köttfärssås och spaghetti till middag idag och inte köttbullar och mos? Får googla lite studier..”

      Personligen är jag övertygad om att det finns saker som är sanning trots att ci inte kan förklara det med vetenskap. Men att vi inte kan förklara någonting vetenskapligt idag betyder ju inte att vi aldrig kommer kunna göra det.

      Precis som att det finns teologiska paradoxer och frågor som inte kan besvaras utifrån tro. Men jag tycker att religion i grunden är en fin sak, och skänker det människor trygghet att tro är det ju fint för dem. Själv har jag aldrig känt eller upplevt någonting som har gett mig en anledning att tro helt enkelt. Men köper liksom inte heller att andlighet skulle vara en defaultförklaring till allt vi inte kan bevisa med vetenskap ÄN.

      Då har du inte träffat den person som kan ge svar på tal. Fick mig en föreläsning i det ämnet helt oombedd kan tilläggas.
      Jag håller med dig vad gäller andlighet. Däremot kan vi inte bevisa att det inte finns djurarter som har samma kognitiva förmåga som den mänskliga arten har eftersom vi inte kan kommunicera med djur på den nivån. Vi kanske vet det en dag. För det är vad utveckling handlar om att upptäcka och förstår nya saker. För 30 år sedan var det bara sci-fi nördar som trodde att det fanns liv i universum. Einstein som postulerade om svarta hål misstrodde sina egna teorier och hans kollegor var tveksamma. Idag funderar vi på vad rymden består av för vetenskapen inser att det vi känner till idag bara är en bråkdel. När jag pluggade för 20 år sedan var kvantfysik något väldigt nytt. Nu när en släkting till mig pluggar sin kandidat i fysik läser han en packe kurser i ämnet. Det är så mycket vi inte vet och ju mer jag lär mig inser jag hur lite jag kan.

      Inte för en hjärnforskare

      Hjärnan kan övergripande delas in i 3 olika delar beroende på evolutionära steg genom historien.

      Reptilhjärnan som var den första att utvecklas & styr det mest basala som hunger, smärta, sex etc. Mellanhjärnan kan hittas bland däggdjuren, och lägger grunden för våra flockbeteenden, där hör antagligen kärlek mer hemma, medan den fysiska attraktionen hör mer till reptilhjärnan.

       Allt styrs av hormoner och hjärnans kemi, så förälskelse är en kemisk reaktion. Binjurarna ökar produktionen av kortisol. Mannens testosteronnivåer minskar med 40% och kvinnans fördubblas. Sedan översvämmas hjärnan med serotonin som ger ett lyckorus. Känslor som rädsla, oro hunger försvinner och vi behöver sova mindre.

        Ett svar på hur kärlek fungerar, ja. Men jag tänker det finns ett problem med att ge fysiologiska beskrivningar, och det är att folk kan betrakta kroppens system och mycket annat som *för komplexa* & att det leder de till förklaringsmodeller som intelligent design/religion.

        Därför tänker jag att svaret på *hur fenomenet kärlek finns* är *varför kärlek finns*.

      Det finns en (om kanske något komplex för visa) en vetenskaplig förklaring, vad kärlek är.

     Det ÄR ju bevis på högre iq haha. Vuxna moderna människor som tror på sagor liksom? Kom igen ?

      Men nej, det där stämmer verkligen inte. Finns mängder med smarta och framgångsrika vetenskapsmän och forskare som är religiösa.

       Men fler som inte är det

        Finns det något över huvudtaget som visar på samband mellan iq och tro?

        Är det verkligen fler som inte är det? Jag är inte så säker. Om man kollar toppskiktet då. Ta alla Nobelpristagarna tex. Hur stor andel är religiösa där? Lägg till annan typ av tro också.

      Om du tror tro är enbart sagor bevisar det bara hur dåligt påläst du är…

    Det är som att folk upptäckt att det finns VETENSKAP som ju smarta personer sysslar med och eftersom tro inte kan bevisas vetenskapligt så blir slutsatsen alltså att man är korkad och hjärntvättad om man tror. Trots att det liksom är ganska uppenbart att det handlar om att tro när det heter just tro.

    Folk får såklart göra som de vill och jag skulle väl inte direkt kalla mig själv frälst och går inte i kyrkan regelbundet. Men bristen på den gemenskap och ett forum att kunna prata öppet om livet tror jag tyvärr leder många in i ensamhet, känslor av meningslöshet och oförmåga att hantera jobbiga händelser i livet. När folk inte längre har en självklar plats i en församling vilar allt på att man själv hittar detta sammanhang och alla gör tyvärr inte det, alternativt blir uteslutna. Det behöver inte vara just en tro man samlas kring men för många skulle den typen av ”institution” som kyrkan traditionellt varit verkligen behövas. Men det som gäller nu är tydligen att i första hand se till sig själv och klara sig själv.

   Astrologi, religion, mm. Allt handlar om tro, vad man tror på, jag ser inga problem med astrologi. Att däremot skylla vardags problem på astrologi eller sitt dåliga beteende på astrologi är bara dumheter 😛

  Det finns ett rykte om att ” kraschen ” beror på de läkta dokumenten i stil med Panama dokumenten som hände för ett par år sedan. De vill sopa bevisen under mattan. Undrar hur de rika ska gömma sina tillgångar nu.

   pandora papers, ja. hörde jon olsson delérs namn nämns där..

    Rebecka
    Undrar om fet blir samma tystnad som med Panama. Det var en skandal sedan var det helt tyst. Undrar hur mycket makt som gömmer sig för oss vanliga.

  Jag tänker såhär. Jag bryr mig inte om sånt, alls. Men jag förstår att vissa kanske känner en trygghet i att tro på något. Kristaller, stjärntecken, Gud, högre makter eller vad det nu kan vara. Och tänker att jag absolut inte orkar störa mig på om du tror på kristaller. Jag troooor att det finns de som känner ett lugn i att tro på nåt. Sen vad det är är ju olika.

  Vissa hittar styrka och trygghet i att tro på Merkurius, andra nån Gud och andra sig själva.

   Exakt. Jättetråkigt att många ateister njuter av att mobba och trycka ner troende människor. Jag kan säga att jag vet att jag hade tagit mitt liv om jag inte haft en tro på något högre/mening med livet då jag lidit av svår depression tidigare. Hade jag inte varit död så hade jag troligtvis varit svårt sjuk i depression och ångest, isolerad, ensam och levt på bidrag sedan tidiga 20-årsåldern. Istället är jag glad, lugn, helt medicinfri, har ett normalt liv med man, heltidsjobb, vänner och mycket glädje. Tackar till mycket stor del min (alternativa) tro för det! Är jätteglad jag vågade gå min egen väg trots att vissa i närheten fnös och fnissade åt ”sånt trams”.

    Jag (TS) är ateist, men har sån respekt för vad andra tror på – därför gick jag tex ur kyrkan. Jag kände att jag tog upp plats som inte tror på Gud, sen har flera inom tex kyrkan sagt till mig att jag absolut inte tar upp plats. Men för mig känns det respektlöst, jag behöver ju inte tex kyrkan på det viset.

    Tycker det är jättefint att man har nåt att luta sig mot – om det är Gud, kristaller, stjärntecken, måntecken eller vad som så måste det vara rätt skönt. Jag svarade nån ovan att jag avundas de som tex kan vara lugna i situationer för att de väntar på tecken från ”vad man nu tror på”, jag har ju ”bara” mig själv, om du hänger med hur jag menar ?

    Tack för att du delade ? (Och vill tillägga att jag har vänner som är kristna, muslimer, tror på kristaller, är Jehovas vittnen, är ateister – ingen ser ner på varandra ☺️)

  Så länge det inte skadar någon tycker jag att folk får ägna sig åt och tro på vad de vill.
  Mår du bättre av att ha kristaller hemma? Najs för dig!
  Känns det bra att förklara en obegriplig värld med hjälp av planeter eller gudar? Perfekt, you do you.
  Känns höstmörkret lättare att hantera om du tjatar om pumpalatte och spooktober? Okej, fortsätt med det.

  Livet kan vara riktigt mörkt och jävligt, så låt folk ha sina små må-bra-grejer.

   Så bra skrivet!!! Känner precis likadant

   Kristaller och allt annat häxigt gör mitt liv både enklare och roligare, skadar ju ingen alls så varför skulle jag inte göra det? Önskar folk va mer öppensinnade?

    På tal om häxeri.. gjorde precis te av ett recept ifrån min gammelmormors grimoire. ?? Håll tummarna att det tar bort min hosta. ?

     Åh dela med dig! Blir mycket te för mig idag också? Hoppas du blir av med hostan❣️

      Jag delar aldrig med mig av varken hennes eller mina egna. Fick ärva hennes grimoire mot att aldrig visa någon annan vad som står tills det är dags för mig att lämna vidare den till nästa. ?? Böckerna är som du säkert vet personliga. Men finns ju idag många tryckta grimoires haha.. köp en ? Våra är väl mer som b.o.s , alltså egenskrivna.

       Nyfiken, vad är grimoire?

        Wikipedia säger
        A grimoire (/ɡrɪmˈwɑːr/ grim-WAHR) (also known as a ”book of spells”) is a textbook of magic, typically including instructions on how to create magical objects like talismans and amulets, how to perform magical spells, charms and divination, and how to summon or invoke supernatural entities such as angels, spirits, deities and demons

        Grimoire är en bok som ”häxor” skriver sina recept och ritualer i. Tänk typ en bok med din mormors egna huskurer och recept. Min släkt har varit spirituella sen många många generationer och jobbat mycket grönt (med örter och andra växter), så våra är mest baserade på recept. Mycket läkeörter osv. En del ritualer. Jag skriver även ner mitt egna utövande i en separat bok så jag har två grimoires. Den ena är som en receptbok, den andra mer en anteckningsbok.
        B.o.s, book of shadows, är ungefär samma sak men är wiccas bok.

        Grimoires går att köpa färdiga, som en receptbok (Finns på Adlibris) men många skriver sin egen. Book of shadows är alltid egenskriven.

         Åh så spännande. Vad kul att ha en från din gammelmormor ?

          Ja, det står ju mycket personligt i också så är ganska mysigt att läsa vad hon trodde på och hur hon tänkte. Hon har dessutom skrivit ganska mycket om sina egna förfäder så fått mer information om dem än bara namn och födelsedatum. Är ganska häftigt att veta vad min mormor mormors mamma använde sig av i köket osv.

       Förstår! Så fint, önskar att det fanns liknande i min släkt. Men min bos blir den första (vad jag vet iallafall)?

        ?? Någon måste ju vara först. Här går det iallafall 6-7 generationer bak, om jag ska tro på min gammel mormors texter.

   Ja, exakt såhär. 🙂 Kan det inte ses som positivt att man mår bra av sin tro helt enkelt? (Och givetvis att man inte startar en sekt då)…

   Lustigt att många intalar sina barn att jultomten är ett riktigt övernaturligt väsen men gudar och gudinnor…?! Näää trams och galet att LURA sina barn..? 😉 Haha hyckleriet…

  De flesta…när de ligger för döden ber till en högre makt.
  Kalla det vad man vill men även den mest inbitna Ateist förblir inte nollställd när det verkligen gäller.

   ”No one laughs at God in a hospital
   No one laughs at God in a war
   No one’s laughing at God
   When they’re starving or freezing
   Or so very poor
   No one laughs at God when the doctor calls
   After some routine tests
   No one’s laughing at God
   When it’s gotten real late
   Their kid’s not back from that party yet
   No one laughs at God when their airplane
   Starts to uncontrollably shake
   No one’s laughing at God
   When they see the one they love
   Hand in hand with someone else
   And they hope that they’re mistaken
   No one laughs at God
   When the cops knock on their door
   And they say ”We got some bad news, sir”
   No one’s laughing at God
   When there’s a famine, fire, or a flood…”

   Nä men vi blir inte troende för det

   När fan blir gammal blir han religiös.

  Hur kan det vara konstigare för dig att tro på något man kan se än något man inte ser?

  Jag tror på människans vilja att tillhöra, känna samhörighet samt hitta enkla förklaringar. A k a religioner….

  Däremot tror inte jag själv på någon gud, kristall, horoskop, vanliga skåp eller annan skåpmat.

  Alla som älskar att ha svårt att sova vid fullmåne, sluta läs här…

  Forskning, dvs en studie, visade att det inte alls finns någon korrelation mellan att sova dåligt och fullmåne.

  Däremot kanske det är lite som med ”röd bil”. Skall du köpa en röd bil ser du sådana överallt, inte för att de ökat i antal sedan dagen innan, utan för att du SER det du aktivt letar efter.

   Äsch, eftersom det är så otroligt många världen över, i alla religioner, både spirituella och total ateister som upplever problem med sömnen vid just fullmåne så finns det såklart sanning i det.

   Som jag har förstått det så finns det studier som visar både att fullmånen inte påverkar sömnen alls och studier som visar på att vi somnar senare och sover kortare vid fullmåne. De studier som finns är alltså inte överens. De studier som är gjorda är också små och av ”dålig kvalitet” av olika orsaker att man varken kan bekräfta eller motbevisa något samband.

   Det man däremot har kunnat utesluta är att ljuset från månen skulle ha någon inverkan på sömnen. Idag har vi bra mörkläggande gardiner, mer ljus generellt utanför fönster osv för att ljuset från månen ska inverka.

   Det kan däremot bero på andra saker enligt de som påstår att samband finns, en del vill hävda att det sitter i generna sedan vi påverkades mer av ljuset från månen, andra vill hävda att det är pga förväntningar vi har på att sova sämre.

   Men det är alltså inte vetenskapligt bevisat att vi inte sover sämre när det är fullmåne.

    Eller pga kanske det ska stå i sista meningen, men ni förstår.

   Fun fact-
   Inom många yrken har man koll på fullmånen för att det blir kaos då. Min mor är polis, varje fullmåne peakar det med brott (dessutom väldigt konstiga saker)

   Samma sak inom vården på vissa ställen, speciellt psykvård. Märks tydligt när det är fullmåne!

    Yes, det säger min mamma som är sjuksköterska också. Det är ett välkänt ”faktum” inom vården att det blir extra många akutfall vid fullmåne.

     Det är en välkänd myt, inte fakta. Varför skriver ni som att det är fakta för att ni ”känner en polis som sagt det”

      Vem säger att det är fakta mer än ts som hänvisar till ”en studie”? De andra är bra tydliga med att de ”hört av en som säger att”. Sen när får man inte kommentera vad ens mamma sagt här inne?

      Kanske därför faktum var satt inom citationstecken ditt nöt.

    Har själv aldrig märkt någon skillnad. Men det vore ju intressant och bra om det finns statistik på det. Om fullmåne är en faktor som alltid ökar belastningen såpass så kan man ju isåfall öka bemanningen just då och det går att planera i förväg.

    Hörde samma från en familjevän som arbetat på en ganska stor psykiatrisk akutmottagningen i årtionden… Och hon är långt ifrån ”flummig” och troende i övrigt.

     Har även hört poliser som förbereder sig på extra jobbiga nätter när det är fullmåne.

    Fjärilen, statistiken visar att din mor har fel.
    https://www.expressen.se/gt/fullmane-da-far-polisen-brada-tider-9/

     Tro vad du vill, familj och vänner ser något annat trots att dom ej tror fullmånen gör något??‍♀️

     Tips. Läs studien som polisen gjorde kring detta. Då förstår du hur pass mycket slutsatser som går att dra från den.

      Dvs studien som din länk hänvisar till.

     Så många kastar studier hit och dit men har varken läst studien själv eller förstår hur man tolkar resultaten. Hur generaliserbara är resultaten tex? Under vilka förhållanden är studien genomförd? En studie är inte en sanning och om man läser och förstår framför allt diskussionen i en vetenskaplig artikel så förstår man varför rätt så bra.

    Många djurarters beteenden påverkas av månen, som när de leker. Det fungerar ju ganska bra som en naturlig klocka för ”nu är det fest”. Och även vi människor tycker väl det är romantiskt med fullmåne, vilket kan få oss att släppa lite hämningar.

  Mmmh

  Tycker det var en bra påminnelse om hur det kan gå. Bra det var den mänskliga faktorn och inte någon hackergrupp som tagit sig in.

   Eller vill de bara att vi ska tro att det var den mänskliga faktorn…..??

   (VARFÖR finns det inte en foliehattemoji????)

  Är det bara spirituell och kristen tro det är okej att slå ner på här inne eller är det okej att skriva likadant om muslimer och judar? Vi kanske skulle ta ett inlägg och håna buddhister?

   Religion är en tro och inget annat.

   Så givetvis ska alla religioner kunna både hånas och skämtas om.

    Har svårt att tro att vi skulle kunna håna muslimer här inne utan att Camilla raderar kommentarerna. Har ju hänt innan.

     För att muslimerna kan bli galna och döda folk om man hånar deras tro. Man får väl håna och skämta på egen risk då.

      Det kan de med voodoodockor också göra. Bara att ingen annan vet att det var det som ledde till den plötsliga döden.

  Ganska konstigt faktiskt.

  Jag har under den här pandemin sett på orimligt många zombieserier och katastrofserier. Känner mig sjukt redo för vad som helst. Bring it on!

   Åh, är det kosmos plan.
   Först står planerna i linjen så vi kan få ett covid virus som dödar massor med människor, sedan kommer planeterna stå i samma linje igen, och då kommer alla som dött av covid viruset återuppstå som zombies och döda oss alla :O

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *