Det händer på Instastory

[YouPlaySinglePlayer video=”2306,1847,389595″ ap mute ]

En får panik av att titta på Bachelor_se, en annan har festsminkningen i duschen och en tredje får faktiska hot skickade till sig på vykort.
Inte brev, utan ett vykort. Det som kräver absolut minst ansträngning att skicka, bortsett från att man måste knalla iväg och köpa frimärke samt hitta en postlåda att lägga kortet på.
Jag undrar vad det kan tänkas vara för motiv på vykort man skickar med hat och hot på?
Kattungar? Kaktusar? Kungafamiljen?

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså. Får hjärnblödning av att Josefin Qvist sitter och typ peppar folk som väljer att inte vaccinera sig. Hur kan man vara så korkad och verklighetsfrånvänd?

      Vem? Var? Är det hon med Oh la moon eller?

      Hon peppar inte alls folk till det. Hon visar däremot att hon inte är lika hjärntvättad som alla andra och vågar stå för det.

        LOL!

        (ja, det är ett töntigt uttryck)

      Varför får du hjärnblödning av det? Låt människor göra som dom vill och sköt dig själv.

      Fast nej, det gör hon ju inte? Hon skriver att folk bör förstå varför vissa tvekat några ggr att ta vaccinet då det inte är helt utan risker. Vilket ju är exakt vad som framkommit i och med att Sverige beslutat att pausa Modernas vaccin för de under 30…? Får man inte prata om biverkningar av covidvaccinet eller vad? Tycker du vi ska sluta ha bipacksedlar med biverkningslistor på alla mediciner också?

        Självklart att ingen medicinering eller vaccin utan risker för biverkningar. Men det är ju inte heller sjukdomen/sjukdomarna man får det för?

          Ok detta var katastrofalt skrivet av mig det jag. Kontentan: ja det finns risker med vaccin men det finns också risker med sjukdomen.

        Ingen har väl sagt att vaccinet är utan risker? Bara att nyttan av vaccinet överväger riskerna.

          Fast gör det det? Vad är risken för ung kille att bli svårt sjuk i covid? Vad är risken för att få hjärtinflammation som ung man med moderna? Känns som att risken att bli dödligt sjuk i covid inte är så extrem som ung och frisk. Men det får man ju inte säga högt.

            Ja självklart är nyttan större än risken. Annars skulle man aldrig lägga pengar och resurser på att vaccinera barn från 12 år. Risken att få hjärtmuskel- eller hjärtsäcksinflammation (som för övrigt går att behandla) är fortfarande oerhört liten, även av Moderna. Men man har valt att dra i handbromsen där då det finns annat bra vaccin.

              Jo fast om nu effekten avtar och man behöver pumpa in spruta efter spruta. Då kommer ju fler få allvarliga biverkningar. Jag tycker iallafall det känns läskigt att man kanske ”måste” ta många fler än dom två man redan tagit

                Jag känner mig trygg med att de vaccin som har högre förekomst av allvarliga biverkningar än vad som är acceptabelt snabbt tas bort. De kommer inte användas framöver. Att det kan kännas läskigt har jag full förståelse för. Det är mycket med den här pandemin (och vägen ur den) som är läskigt.

                  Snabbt? När nästan 80% redan är vaccinerad.

                  Bra att de tas bort men snabbt skulle jag inte säga.

                    Ja jag tycker att man agerat snabbt. Man har inte vaccinerat 16-åringar särskilt länge.

                      Hade de lyssnat på de som varnat för detta så hade de kunnat stoppa det redan innan de började vaccinera unga i Sverige. Eller tycker du att de kritiska forskarna har fått komma till tals i media mycket? Till och med läkare som varit med och tagit fram vaccinet (malone tex) har varnat för detta hos unga män. Men de som pekat på detta har varit antivaxxare, foliehattar och 5g-tomtar.

              Och hur stor är risken för att bli svårt sjuk i covid om man är under tolv och inte tillhör någon riskgrupp?

              Sen ska man, med risk för att bli kallad foliehatt, inte glömma att någon tjänar enorma summor på att vaccinera en hel befolkning. Gärna med regelbundna sprutor också. För du tror väl inte att dessa vaccin delas ut som någon välgörenhet från läkemedelsbolagen?

                Förlåt, menar inte under utan över tolv så klart (men upp till säg 25).

                De under 12 år vaccineras inte i Sverige. Jag är väl medveten om hur läkemedelsindustrin fungerar 🙂

                  Såg nu ditt förtydligande om ålder. Nej svårt sjuk brukar man sällan bli men risk för långtidscovid. Och en tonåring bor oftast med sina föräldrar som även de riskerar att smittas och bli desto sjukare.

                    Hur stor är risken att drabbas av långtidscovid som ung man?

                      Ok scrollade ner och såg att du fått samma fråga där nere.

                  Det var mest en kommentar till att man annars inte skulle vaccinera grupper (om inte nyttan övervägde risker), men med tanke på vilka pengar det innebär att ge dubbla doser till ytterligare än grupp så finns det visst anledning. I alla fall om du frågar de som tjänar på det.

                    Jag skulle nog tro att det inte finns något land som skulle betala för att vaccinera hela befolkningen (eller en majoritet av den) om man inte såg dess positiva effekter, osett vad läkemedelsbolagen skulle säga.

                      Så naivt.

                      Läkemedelsindustrin är oerhört maktfull. Tror du att de säger ”hej Sverige. Vi har tagit fram ett vaccin som vi kommer att tjäna multum på. Egentligen är det bästa att vaccinera riskgrupperna så köp bara en liten dos. Ha det gött!”

              Du är fan dummare än tåget! Risken att dö av hjärtmuskelinflammation är inte försumbar. Många dör bara knall fall av den.
              Dessutom, den enda anledningen till att resurser läggs på detta är PENGAR till läkemedelsbolagen och deras aktieägare.

                Såja såja, du behöver inte gå till personangrepp. Att läkemedelsbolagen tjänar pengar på att sälja mediciner är ju rätt självklart. De kan ju inte ägna år av forskning för att ta fram nya läkemedel helt gratis.

                  Tror inte att du förstår vilka summor det handlar om. Vilken skillnad det gör om man vaccinerar 15 och uppåt eller 14 och uppåt bara.

                  Och lobbyn är enormt stor.

                  År av forskning?…??
                  Detta är endast nödgodkänt.

                    Vilket vi kanske ser konsekvenserna av nu.

            Många unga har dött i covid. Sådana som är fullt friska.

              Tretton stycken under 20 år har dött i Sverige. Hur många av dom som var fullt friska framgår inte men du kanske har någon info?

              https://www.statista.com/statistics/1107913/number-of-coronavirus-deaths-in-sweden-by-age-groups/

            Om du läser lite längre ner på sidan du länkar till ser du att informationen kommer från en vetenskaplig rapport som ännu inte är granskad. Med det sagt är det säkert så att man framöver kommer ändra både antal doser och kanske även särskilja vilka som får vilket vaccin. Allt eftersom vi vet mer.

              Ja men är det bättre att sitta och vänta tills allt har blivit färdigt på alla sätt och vis? Och under tiden blir fler unga personer offer för myokardit m.m.? Jag tycker det är helt rätt att Sverige har pausat vaccineringen men jag undrar varför enbart moderna när även Pfizer haft liknande fall…

                Jag tycker också att det är rätt att pausa vaccineringen med Moderna som man nu gjort. Vad det sen leder till framöver får vi se.

        Det här med inflammationer på hjärtat har ju de experter som klassats som foliehattar länge pekat på och varnat för när det gäller att vaccinera just unga män.

        Få se om de har rätt med fertiliteten för kvinnor också.

      När dom börjar dra in Moderna och det ska till en tredje vaccination börjar man väl undra lite om vaccinationen är så tillförlitlig?

        Och Pfizer tappar effekt redan efter någon månad säger de nu.

        Helt ärligt, jag är inte så sugen på att få en tredje, fjärde, femte spruta faktiskt.

          Nä alltså det finns så många uppenbarligt logiska luckor, men så länge man inte har något positivt att säga så får man inte säga nåt.

          Nej det får faktiskt räcka för min del nu också, är 26 år gammal och inte f*n går jag och tar influensevaccin varje år? Risken att jag ska bli allvarligt sjuk är väldigt liten och jag kan dö av massor av saker varje dag ändå. Aspekten att man ska skydda sin medmänniskor finns ju dock också, inte så kul att råka smitta någon äldre släkting direkt.

            Det får alltså räcka med två vaccindoser mot covid-19 nu om jag var otydlig, kommer inte ta fler i höst.

            Självklart ska man tänka på sina medmänniskor, men jag tycker det blir absurt att hela världens befolkning ska behöva ta spruta på spruta för att skydda typ 1,5% eller vad dödligheten nu är. Folk dör faktiskt av vanliga influensor också. De som är rädda för sin egen personliga hälsa kan självklart vaccinera sig.

              Håller med!

              Ja, precis!

              Ja, hade vaccinen varit effektiva hade det räckt med att vaccinera riskgrupper.

            Skillnaden är ju att en frisk, yngre människa mycket sällan behöver sjukhusvård vid säsongsinfluensa. Du får heller inte besvär med ”långtidsinfluensa” efteråt, något som drabbar även yngre efter genomgången covid-19. Så att vaccinera sig mot covid-19 är en helt annan sak.

              Hur ser statistiken ut för det egentligen? Om man vet det.

                Vet ej i huvudet. Kolla med Läkemedelsverket alternativt FHM 🙂

              Influensa kan leds till t.ex. lunginflammation som kan leda både till döden eller långtidsproblem med lungorna. Så try again…

                Ja visst kan det det – men det är som sagt sällan som friska yngre personer behöver sjukhusvård vid influensa. Än mindre som dör av det. Belastningen på sjukvården blir alltså mindre av influensa än covid -19

              Att ingen drabbas av ”långtidsinfluensa” stämmer ju inte, ME/CFS kan utlösas av influensa eller andra infektioner. Och det finns något som kallas post-viral syndrome. Finns hur mycket som helst att läsa, det är verkligen inget nytt.

              ”Post-viral syndrome, or post-viral fatigue, refers to a sense of tiredness and weakness that lingers after a person has fought off a viral infection. It can arise even after common infections, such as the flu.”

                Det finns en anledning till att ME/CFS-sjuka rekommenderas att inte ta vaccinet förrän vi vet mer.

          Ditt eget immunförsvar är redan sabbat av de tidigare injektionerna så du är så illa tvungen att fortsätta injicera dig för resten av ditt liv.

            Ja tyvärr. Ångrar faktiskt att jag alls vaccinerade mig men det vågar man knappt säga.

    Men Sebastian är verkligen superbesvärlig att lyssna på. Liknar George W Bush som pausade efter varje ord.

      Jaha och? Han kanske har orsaker? Vem fanken är Alexandra att göra en video om det för att göra narr? Ska vi inte ta och plocka upp hur hon själv pratar? Hon är ju inte riktigt behaglig att lyssna till direkt.
      Tänk så har han en historik av tex stamning och gör allt för att bara prata liksom så kommer en högfärdig Kissie och bah: Jag ska sänka skiten ur honom…fräscht

        Men seriöst. Sök inte in till sådana program då.

          Men förlåt? Säger du samma sak till någon ex. överviktig, sök inte till tv om du inte tål att hånas för din vikt, t. ex?

          Sök inte till Bachelor om man har talproblem?
          Ok så vill du begränsa ALLA människor att söka till whatever så fort de inte passar en jävla norm eller?
          Du kanske borde ta tag i lite jäkla soulsearching istället och erfarenhet i livet vilket inkluderar utrymme för ALLA människor oavsett hinder.
          Sånt folk som du är problemen vi tampas med i samhället överlag nuförtiden. Inskränkta och kalla individer som bara har ribba för allt som passar in. Urk.

      Han låter precis som Paulo Roberto!

    Någon som orkade kolla klart hela?

      Verkligen inte. Förstår inte varför Camilla envisas med dessa videos, jag brukar bara scrolla direkt till kommentarsfältet och hoppas att det är någon som orkat förklara vad videon handlar om.

        7 min (!!) var denna….

      Ja snälla skriv en kort sammanfattning! Orkar verkligen inte dessa videos

        Ni får klunsa om vems tur det är att genomlida videon och skriva en sammanfattning.
        Sten, sax, påse – kluns!

          Såg att kissie lagt upp något någon skrev här om henne . Visste väl att hon hänger här ? nu vill hon inte prata mer om bröstimplantat som någon skulle swichat henne ?? Hon insåg att vi är många som inte gick på de där och hon tyckte de va dags att lägga locket på ! Pinsamma människa

          Eller så kan du ju ta till dig av kritiken som många påpekar och ändra det. Det är ju trots allt dina läsare som gör att du kan leva på din blogg.

            Hur tycker du att jag ska publicera videos istället?

              Jag tror många redan kommit med denna kritik men intro och mellantexter är alldeles för långa, kika lite på hur andra har publicerat klipp med infografik så kan du nog få lite mer uppfattning om vad som funkar! Tempot behöver vara snabbare ☺️

              (Anonym 16:17) Inte publicera de överhuvudtaget, det har kommenterats många gånger + många ?? som håller med att videoformat inte är uppskattat.

                Video är en så pass stor del av sociala medier att jag inte riktigt ser hur det ska fungera. Jag får extremt mycket videomaterial skickat till mig, eller där jag tipsas om video-innehåll.
                Men jag ska ta det med mig och se hur det kan göras på ett bra sätt för alla.
                Ps. Jag tjänar knappt några pengar på video alls, men när jag publicerade den utan reklam på Instagram – och alltså helt utan att generera pengar – så skrek samma människor att jag bara gjorde det för att locka följare till Instagram.
                Samma människor som vill ha video-innehåll är de som menar att jag får inte publicera det via Instagram, eller via Youplay som nu.

                  Jag hör vad ni säger och jag ska klura på hur – om jag ska ha video – kan göra den så bra som möjligt för alla inblandade.

                    Kanske bara en skärmdump från videon och att du förklarar vad som händer i videon, och en länk till videon (som du har laddat upp i samma verktyg som du) som öppnas i ett nytt fönster för den som vill se hela?

                      som nu *

              Det går inte att bädda in klipp från Instastory.

      Jag tog slut vid Cissis jobbiga rant. Tycker att hon är så läskig.

    Tur att det går bra för Wallin att leva på sin egen man.

      Då lever hon i alla fall inte på andras 🙂

      Skämt åsido, det är verkligen förminskande att utgå från att hon inte drar in egna pengar!

        Du menar de stora belopp hon drar in som krönikör för Expressen? Ha, ha! Lätt att vara champagnefeminist.

          Haha varför kopplade jag Wallin som lojsan Wallin och blev extremt förvånad att hon är krönikör för expressen. Lagom trött hjärna

    Är det bara jag som tycker att Elvira i bachelor är väldigt lik Alicia Silverstone som ung?

    Tips till Camcam: Ta ett antal reklamvideos från olika kända influencers och publicera dem utan ljud. Blir ganska roligt att se hur deras mimik framhävs och hur lika mimik de använder sig av. I Petras duschvideoinslag utan ljud märker man att även IL har samma mimik. Kan förstås utvecklas till hur ett och samma ord används av de alla.

      Och även de som envisas med smygreklam, videos som får betalt för att visa upp produkter men märker inte ut reklam. Så att de får skämmas lite. Önsketänkande från min sida.

    Haha alltså Dasha på sina stories… ”vad skönt att nu äntligen få vara en vanlig dödlig utan några måsten”. Förlåt men men vem tror människan att hon är?! Som om ”vanligt dödliga” inte har måsten eller åtaganden. Såna här formuleringar får mig att inse vilken grandios självbild dessa människor faktiskt har. Finns liksom inte en enda person som tvingat henne att jobba under sin mammaledighet – det är något hon valt själv.

      Hahaha. Om det är några som inte har några som helst måsten så är det ju influencers om det är jobb hon menar?

      ? Håller med, sjukt! Man kan inget annat än att garva åt det!

      Ja, då har hon ju inte varit föräldraledig, om hon har jobbat…? De allra flesta vanliga dödliga har förmodligen fler viktiga måsten än vad en influencer har.

      Gött jag är alltså inte en vanlig dödlig eftersom jag pluggat heltid i princip hela min föräldraledighet.?

    Alltså, jag stör mig som fan på videon. Allt bara för att Camilla ska dra in några extra kronor för antal views. Usch!
    De flesta här inne är ändå bara ute efter kommentarerna och skiter I Camillas texter.

      Hur tänker du annars att jag ska publicera video? Eller vill du ha ett tomt inlägg att kommentera på?

        Det är egentligen inte du som bestämmer vad och hur Bloggbevakning skriver sina inlägg. Så gör dig själv en tjänst och sluta läsa bloggen om formatet stör dig så mycket

        Det blir även fel när videon du vill visa, dvs en story, är i mobil-format, som sedan ska läggas in i video-format, som sedan ska visas på i mobil-format igen. Bilden blir liksom sjukt liten. För jag antar att majoriteten läser din blogg via mobilen(?)

      Om det stör dig så mycket varför är du här och läser bloggen? Gå och gör nått annat da.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.