Josephine Qvist om covid-vaccinet

Alltså. Får hjärnblödning av att Josefin Qvist sitter och typ peppar folk som väljer att inte vaccinera sig. Hur kan man vara så korkad och verklighetsfrånvänd?

En re-post om att FHM stoppar Modernas vaccin för unga. // Josephine har fått ett dm från en person vars lillebror ligger på Sahlgrenska pga inflammation av hjärtmuskeln pga Pfizer. Han var frisk som en nötkärna tidigare. Josephine: Dömer inte som vill ta vaccinet, man gör precis som man vill. Jag har ju bara väntat med att bli experimenterad på. // Jag blir bombad av folk som skriver om sig själva och nära och kära som råkat ut för någonting tråkigt efter vaccinet. Kommer inte posta allas kommentarer och kommer heller inte ta diskussion med någon av er. Ni får tycka och tänka vad ni vill och jag vad jag vill. Puss ha en fin dag,

Josephine: Sista kommentaren jag postar. Blir rädd att läsa hur många som inte vågar prata om vaccinet för då blir de kallade saker, får hat osv. Ni som är för vaccin, bli inte så hetsiga och kalla folk för elaka saker. Berätta hellre hur ni ser på saken, upplys, lär ut, tankar och åsikter. Det är DÅ man kommer ta in saker och kanske vågar vaccinera sig. Ett tips bara. Och ni där ute som är rädda och blir kallade för foliehattar. (Har redan blivit kallad det flera gånger idag redan) Det är okej att vara rädd, ifrågasätta och kolla upp fakta.
Bildkälla: Josephine Qvist Instastory

Ni som är för vaccin, bli inte så hetsiga och kalla folk för elaka saker. Berätta hellre hur ni ser på saken, upplys, lär ut, tankar och åsikter.
Det är DÅ man kommer ta in saker och kanske vågar vaccinera sig. // Josephine Qvist

Är det bara jag som inte tror att det här – ni vet, att komma med fakta – kommer omvända en enda vaccinmotståndare?

 

370 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns det något mer som antivaxxers vill stoppa? Vaccin mot livmoderhalscancer? Difteri? Stelkramp? Mässling? Kolera?

   Jo, det är ju liksom det de vill.

    Tänker mig att definitionen av en antivaxxer är en person som är emot vaccin generellt (d v s även de vacciner som i Sverige ges i barndomen). Ser liksom hela den rörelsen framför mig. Men såklart finns de som är skeptiska mot obeprövade vaccin också.

     Ja men de klumpas ju tyvärr ihop med riktiga antivaxxers som är rädda för autism och lever på kärlek och luft.

     Det intressanta är vilka som ligger bakom antivaxers. Denna grupp har inte uppstått på fb inte heller är det ett gäng grannar som diskuterat vaccineringen på en hemma fest. Bakom antivaxers hittar man politiska grupper långt ut på högerkanten. Dessa grupper vill skapa misstro mot myndigheter, institutioner och privata bolag. De väljer ett ämne som de med enkla medel kan skrämma människor med och skapa misstro. Detta ser man tydligt i usa där det är republikaner på högerkanten som helt avfärdar både vaccinering och covid.

       Ja just den incidenten är förfärlig och helt obegriplig att världens mest prestigefyllda medicinska tidskriften som the lancet inte faktagranskare hans påståenden. Den journalist som avslöjade bluffen har blivit mordhotad upprepade gånger.

   Finns ju dock många som är skeptiska mot covidvaccinet som inte alls är emot de beprövade vaccinen du nämner.

    Exakt

    Ja lite cherrypicking är alltid nice, när man inte vet nåt alls egentligen.

     Ok

     Det är inte cherrypicking. Jag är inte med i läkemedelstudier där ett nytt läkemedel ska testat på människor. Tar gärna en Alvedon vid huvudvärk.

     Poängen är att man kan vara skeptisk till covidvaccin och trots det vaccinera sina barn enligt vaccinationsprogrammet. Är det verkligen så svårt att tänka sig?

      Alvedon är farligt för gravida, har visat tendenser för eventuell påverkan på reproduktionssystemet och hjärnans utveckling.

      ”Totalt har forskarna gått igenom 51 studier på gravida och 58 laboratoriestudier på djur- och cellmodeller kopplat till paracetamol. Studierna är publicerade i vetenskapliga tidskrifter mellan 1995 och 2020. Bakom granskningen, som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Nature, står tretton världsledande experter inom olika områden.” -GP

       Hej! Det har förvisso publicerats ett sådant påstående av en grupp forskare men den slutsatsen drar inte en överväldigande majoritet av samlad kompetens inom området. Bilägger en länk: https://janusinfo.se/nyheter/nyheter/2021/ingetnyttiforskaruppropomparacetamoltillgravida.5.11f180bf17c02517d24f0c46.html

       Kortfattat så är det inte ny data som presenteras utan man har valt att tolka den på ett annat vis. Det finns inga belägg för det nya påståendet om att paracetamol skadar foster.

        ”Slutsatsen är att gravida bör äta så lite paracetamol som möjligt.

        Vår slutsats grundar sig inte bara på observationsstudier på människa utan också på experiment i laboratoriemiljö som i flera fall bekräftar det man har sett i observationsstudierna. Mot den bakgrunden är vår bedömning att det finns skäl till oro och vi vill mana till försiktighet med paracetamol” säger professor Carl-Gustaf Bornehag

         En tidig studie på området presenterades redan 2010 av danska forskare och omfattade 47 000 kvinnor som fött pojkar. I gruppen hade runt hälften ätit tabletter med paracetamol medan den andra hälften inte gjort det. Resultatet visade att mammor som hade ätit paracetamol hade en förhöjd risk med 30 procent att få barn med missbildningar.

          Sista tillägget nu haha vet att det ibland finns många gravida i kommentarsfältet här är till er

          – Vi säger inte att man bör undvika paracetamol i alla lägen, i vissa fall finns inga andra bra alternativ. Men det är bra att överväga om den verkligen behövs, och i så fall ta så låga doser som möjligt om du måste och under så kort tid som möjligt. Om man är osäker så bör man kontakta sjukvårdspersonal, säger Carl-Gustaf Bornehag

           Det är bra att läsa på och försöka bilda sig en uppfattning men det som också måste vägas in är vilka co-founders som kan bidra till en observation och försöka värdera om det finns ett sant samband mellan en observation och en hypotetisk orsak. Varför har man ätit Alvedon i tidig graviditet? Har man haft en infektion? Infektion är en känd orsak till ökad risk för missbildning, är det då infektion eller Alvedon som ökar risken? Samma sak med det kända sambandet att rökning och högre intag av läkemedel (se min länk), är det rökning eller ev alvedon som ger en riskökning för missbildning?
           Jag litar på Janusinfo och rekommenderar alla att göra det med.

        Men man vet att långvarigt och större bruk skadar organen i kroppen särskilt lever.
        Ordentlig förgiftning av paracetamol är ostoppbar, ett av få ämnen som är det. Man dör utan att det kan förhindras.

        Det är även konstaterat att många överkonsumerar Alvedon i Sverige särskilt yngre så det är inte bara teori.

    Precis så! Jag tycker att vaccin är det bästa som uppfunnits, annars hade vi nog inte varit här idag. Men detta vaccin väljer jag att avvakta med. Dels för att jag redan haft covid och dels för att jag inte litar på det. Och JA jag har läst fakta. Har grottat ner mig rejält i det. Sållat massa dynga från antivaxxers och ställt lite statistik mm emot varandra. Jag accepterar fullt ut de som väljer att ta vaccin nu. Men man måste även respektera att det är många som är rädda hur mycket fakta de än har.

   Såg en anti-vaxxer som vägrade mässlingvaccin ”för vi har inte mässling i Sverige” yeah I wonder why

    Om du hade bemödat dig att läsa statistiken över hur mässlingen minskat i Sverige, hade du sett att den gick ner ca 10 år innan massvaccinationen startade…
    …Varför? Tack vare bättre hygien iom att vi fick rinnande vatten och vattenklosetter(om du et vad det är?).

     Trist härskarteknik på slutet. Det gör tyvärr hela din input ointressant att läsa – vilket den kanske inte är egentligen. Så, det är kanske något att tänka på i framtiden?

      Håller med. Var en riktigt bra och vettig kommentar men sista stycket förstörde allt. Kan vara något att tänka på, ifall du brukar föra fram åsikter/fakta på det sättet. ☺️

       Ni ser inte härskartekniken TS använder sig av? Som man ropar får man svar.

        Var ju dock en annan kommentar personen svarade på och inte ts 🙂

     Inputen är ointressant med eller utan härskarteknik. Vaccinationsprogram mot mässling infördes 1971. Jag vet att min mormor hade både badkar och toalett i sin lägenhet som byggdes på 30-talet.

      Mässlingstatistiken visar att den skönk drastiskt redan på 50-talet. Din mormor tillhörde med all säkerhet inte den stora massan, arbetarklassen och är därför inte intressant här.

       Skippa härskarteknikerna och lär dig dra slutsatser på fakta som finns tillgänglig för dig och inte dina egna förutfattade mening. Du har inte fel att i och med ökad hygien minskade antal insjuknade i mässling med det gäller alla sjukdomar som var vanliga såsom kolera, dysenteri tbc. Listan kan göras lång. Sedan har vi sjukdomar som minskade men som ändå finns kvar och som faktiskt är farlig. Ex mässlingen. För varje person som inte låter vaccinera sina barn mot mässling riskerar ett annat barns liv som inte kan vaccinera sig. Det finns läkare i usa som inte tar emot ovaccinerade barn eftersom de riskerar att smitta barn som inte får vaccinerad.

        Alla mässlingsutbrott i Sverige(på senare år) har brutit ut pga att de nyvaccinerade har smittat dem som inte hunnit få vaccinet än.

         Åh herregud NEJ. Källa då kom igen

         Absolut falskt

       Jo faktiskt hon tillhörde arbetarklassen som fick flytta in i de nybyggda funkishusen på Gärdet med toalett, badkar rinnande vatten, gasspis, och centralvärme. Tror du är lite historielös och dåligt påläst. Kan det vara så?

        Alla bodde inte i Stockholm(då heller).

     Typ alla infektionssjukdomars dödlighet sjönk under 1900-talet pga bättre levnadsstandard, bättre näringsintag och bättre sjukvård. Mässling är ju dock väldigt smittsam och sprids via luften. Att färre dör av en sjukdom betyder ju inte att folk inte blev smittade och inte led av sjukdomen.

      Bra där, Lisa! Skönt med någon som har koll.
      Jag är född i mitten av 60-talet, och när jag växte upp på 70-talet var mässling jättevanligt. Hade det själv i sjuårsåldern.

      Jag växte upp på 60-talet och fick(liksom alla andra barn jag kände) mässling. Mammorna tog oss till varandra för att vi skulle bli smittade, ingen dog.

   Jorden är överbefolkad, vi förbrukar mer resurser än jorden har. Jag tror att antivaxxers plan är att få alla andra att inte vaccinera sig, så vi på så vis minskar befolkningen. Medans de själv i hemlighet tar vaccin så de och deras nära överlever.
   *lite ironi*

    Tror mer på att de som inte tar vaccinet kommer överleva och de andra som tar kommer bli sjuka på olika vis = jorden blir inte överbefolkad längre och kvar blev de som kan tänka utanför ”boxen” 🌟

   Det är ingen idé att diskutera med såna, de är faktaresistenta.

   ..Polio, påssjuka, bältros, säsongsbetonad influensa, hepatit A och B, svinifluensa mfl.
   Idioti och okunskap går gärna hand i hand.

  Diana Moseni skrev EXAKT likadant 😳

   (Såg nu att hon skrev ”repost” av nån annan)

  1 2 3 tills tjafset här är i full gång….

  Ingen har väl någonsin sagt att alla tål allt, du kan bli sjuk av nässpray liksom… Man får väl ändå försöka se lite på historien också, hur många liv som räddats tack vare alla olika vaccin.
  När en stor majoritet av dem som just nu ligger och dör i Covid, både här och i andra länder, är ovaccinerade.. Jaha ja men fortsätt greppa efter den minimala risken att du kolar av vaccinet ist.

   L håller med! 😊

   Med henne kan man iaf inte tjafsa eller försöka lära då man blir direkt blockad 🙈

   Problemet idag är att läkemedelsindustrin skiter fullatändigt i om risken överväger nyttan. Människor proppas med antidepressiva, lugnande, sömntabletter när kanske 10% av dom har nytta av det. Varför? Varannan unge har ADHD och ska medicineras, är det bra att proppa ungar med narkotika vid 7 års ålder? Corona vaccin ska alla ta, även om du är 20 år och har en obefintlig risk för att drabbas hårt. Det finns ingen moral kvar.

    Tyvärr är inte läkemedelsindustrins prioritet att folk ska bli friska så snart som möjligt.

    Fast de yngre som är ovaccinerade sprider ju sjukdomen trots att de inte är i riskgrupp, för att pandemin ska gå över måste ju så många som möjligt vaccinera sig. Även för att förhindra att vaccinet muterar och blir till en farligare variant som kan drabba alla.

     När virus muterar så blir de i regel mer smittsamma men mindre dödliga. Ett virus tjänar inget på att döda värdkroppen.

      Det är dock inte riktigt korrekt. Ett virus muterar åt vilket håll som helst. De har ingen agenda. Men det är ofta de mindre dödliga varianterna som till slut blir kvar och cirkulerar på grund av ovanstående anledning. Dock finns absolut inget som hindrar ett muterat virus från att bli farligare, men eventuellt på bekostnad av sin konkurrenskraft .

     Okej, men om du nu är vaccinerad så behöver du inte oroa dig för alla som väljer att inte ta den? Eller har jag missat nyttan med vaccinet?

    Fast det är ju läkare som förskriver medicinen. Dom ska bedöma om nyttan överväger riskerna.

  Fakta kanske inte omvänder vaccinmotståndare. Men utskällningar och påhopp kommer definitivt inte göra det.
  Jag är vaccinerad och kommer ta de boosterdoser som eventuellt erbjuds. Men jag respekterar den som inte vill ta det och kommer till exempel aldrig visa något vaccinintyg för någon annan än vårdgivare. Tycker att människans frihet att välja faktiskt överträffar vikten att stoppa pandemin även om ingen håller med mig. För en värld där vi tvingas till viss vård mot vår vilja tycker inte jag är värd att leva i.

   Då undrar jag vilken vård du inte uppfattar som att det inkräktar på din integritet?

    Ingen kan tvinga dig att få vård. Du är fri att tacka nej till vård vilken sekund som helst.

     Nej det stämmer faktiskt inte. Vi har en smittskyddslag som dessutom har uppdaterats i och med pandemin.

      Ja smittskyddsenhet och lagen om tvångsvård är undantag.

      Åter till sak. Vad menar du med att all vård skulle vara integritetskränkande när vi har rätt att välja bort (det mesta av) den?

       Jag ställde frågan eftersom du använde begreppet viss vård. Då då undrade jag vilken vård som du anser är integretskränkande och vilken inte är det?

        Jag är inte 18:11 så det kan inte jag svara på. Är däremot nyfiken på vilken vård (som vi kan tacka nej till) som du tycker är integritetskränkande.

         Ser du inte cirkelresonemanget här?

   Men gamla Greta på hemmet och Gösta med hemtjänst har ingen chans att välja och ingen frihet när de tvingas konfronteras med ovaccinerad personal.

    De kan välja på det eller ingen personal alls. Mao det är inte lätt att rekrytera personal till det yrket.

    Madde 21.45
    Varför skulle det vara säkrare för Greta och Gösta med vaccinerad personal då man både smittar och blir smittad oavsett.
    Grejen är väl att man minskar risken att bli allvarligt sjuk om man vaccinerar sig eller till och med inte får några symtom alls men man smittar fortfarande Greta och Gösta.
    Förklara gärna, undrar genuint.

     För att du minskar risken att smitta andra när du är vaccinerad. Själva meningen med vaccin är att minska risken att bli sjuk samt att minska smittspridningen.

      17.17
      Hur vet man/du att det minskar risken att smitta andra? För det som framgått hittills med vaccinet är väl att man minskar risken att bli allvarligt sjuk, ja!… men också att kanske ej få symtom alls vilket logiskt sett innebär att man tror man är frisk!.. eller hur?.. och ändå isf riskerar smitta Greta och Gösta. Så förstår fortfarande ej och är jätteförvirrad, utveckla gärna.

       Du har antikroppar efter vaccination som känner igen viruset. Din kropp agerar snabbt och trycker undan viruset snabbare. Alltså mindre virusnivåer och kortare sjukdomstid. =mindre smittosam

       23:39
       Man får antikroppar efter vaccination som känner igen viruset snabbt och snabbare trycker undan viruset. Man får alltså lägre virusnivåer och kortare sjukdomstid. =mindre smittsam

  ”Är det bara jag som inte tror att det här – ni vet, att komma med fakta – kommer omvända en enda vaccinmotståndare?”

  Finns fakta som inte omvänder de som är ”för” vaccinet heller. Bara det att den faktan inte matas ut på tv4.

   ”fakta”
   Världen är nu uppe i 4,844,244 dödsfall i Covid. Alla ni som håller på med att mata ut vaccinskräck, gör att folk på riktigt dör.
   Finns mängder av historier från anhöriga som mist nära och kära helt i onödan. Unga och friska människor som lyssnat på era sk ”fakta” och sen tack vare det gjort sina små barn föräldralösa mm. Kolla USA, rena katastrofen tack vare alla vaccinmotståndare.

    I Sverige har tretton stycken under 20 år dött MED Corona.

     Men ändå ska alla friska 20 åringar vaccineras, för att rädda Greta 97 och Jörgen 99 år.

      Varför skulle vi inte rädda Greta och Jörgen då menar du?

       Really?

        Ja really.
        Varför ska Greta och Jörgen behöva dö? varför är deras liv inget värt något i dina ögon?

         Till vilket pris ska vi rädda hundraåringar? Även om risken för svåra biverkningar för unga friska är 1%, 10%, 50%…?

         Helt ärligt. När jag är hundra vill jag inte att mina barnbarn ska riskera sina friska liv för att ge mig.. ja vadå?.. ett halvår till?

         Obs. Jag säger alltså inte att jag tycker att vi ska döda alla hundraåringar.

          Nej, det är nog inte många som håller med dig…

          Man kan få tycka att Greta och Jörgens liv inte bör räddas då förmån till dom unga, men jag tror ändå du tycker att dom ska få bli omhändertagna och slippa lida när dom är döende?
          Sjukvårdspersonal och omsorgspersonal i Sverige ger omvårdnad även till dom som inte kan räddas, och att även det kräver resurser från sjukvården tror jag alla vet efter våren 2020. Därför tycker jag dom unga ska hjälpa till att skydda dom gamla under en pandemi, för samhället i stort.

         Vad är de ungas liv värt i dina ögon?

      Fint så du menar att vi ska införa ättestupan igen. Du vet att alla blir gamla och skraltiga även om det inte känns så när man är 20. Vid vilken ålder vill du bli avlivad?

       Vem har sagt att någon ska avlivas? Menar du att alla äldre som dör av olika orsaker är avlivade? Någon nivå på diskussionen kan man väl ändå förvänta sig.

        Om du är 20:16 så är det faktiskt det du säger för det blir den indirekta konsekvensen. Jag hoppas att du bara är korkad och självcentrerad för det andra alternativet är allt för hemskt.

         Nej 20:16 säger inte det. Inte ens indirekt. Håll nivån nu. Ingen ska avlivas.

          20:16 förstår inte varför 20 åringar ska vaccinera sig för att rädda Jörgen och Greta. Det är 20:16 som satte nivån med den kommentaren.

           Visst..

      Just nu är det yngre som smittas och intensivvårdas. Snittet ligger på 30-40år. De flesta är ovaccinerade, med orsak ”vill inte”.

      Om nu vaccinet var verkligt farligt hade vi vetat det nu med många miljoner vaccinerade sedan början av året.knappt något har hänt, minimala biverkningar. Det har dermot tydligt i statistik räddat liv.
      Ovaccinerade orsakar död, och lidande för andra helt i onödan för dom inte vill.

        Har du läst faktan i det du länkar till? Statistiken är dödlighet till dags datum från mars 2020. Det kommentaren handlar om är att de som vårdas på IVA har sjunkit rejält i ålder.

        Det är inte statistik på nuläget, viket är några klick bort.

        Det som är utvecklingen nu;

        https://youtu.be/Dy4P2QtUtm0

        https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/08/8-av-10-med-covid-19-pa-iva-ovaccinerade/

        Enligt Svenska Intensivvårdsregistret var bara 7 av 89 iva-patienter med covid-19 fullvaccinerade under augusti,

        https://www.lifesciencesweden.se/article/view/806031/majoritet_av_ivapatienterna_ovaccinerade

        Enbart ovaccinerade covidpatienter inlagda på iva i Skåne

        https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/enbart-ovaccinerade-inlagda-pa-iva-i-augusti

        Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya allmänna råd som riktar sig till vuxna som inte vaccinerat sig. Detta eftersom ovaccinerade löper större risk att smittas av covid-19 och att smitta andra.

        https://www.krisinformation.se/nyheter/20212/september/ovaccinerade-bor-fortsatta-vara-forsiktiga-efter-den-29-september

        Antalet personer med covid-19 som blir så sjuka att de behöver intensivvård ökar igen.

        Den gemensamma nämnaren bland den nya vågen iva-patienter är att de är ovaccinerade.

        Det finns patienter som av olika skäl inte kan vaccinera sig. Men den stora bulken av de ovaccinerade som hamnar på iva har valt att inte göra det.

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g6vLg9/vardpersonalens-frustration-ovaccinerade-dominerar-pa-iva

        Men hursomhelst är det vidrigt att förminska värdet av någons liv pga av ålder.

        I länken finns fullständig rapport att ladda ner. Siffrorna i länken är sedan start av pandemin. Kan inte länka till rapporten.

      Det är knappast så att vi vaccinerar alla mot influensa varje år heller….

      Till vilket pris ska de äldre räddas eg? Om nu vaccinet är så bra – kan vi inte nöja oss med att de äldre tar det? Jag är orolig för vad vaccinet kan ha för konsekvenser för barn. Tycker inte de ska behöva riskera permanenta biverkningar i så ung ålder.

       Ja är inte de ungas liv värt något?

        Jobbar själv inom vården. Covid-19 viruset är lömskt och kan drabba alla. Finns dom som ej är i riskgrupp som blir svårt sjuka. Dessutom finns det långtids covid som kan påverka de ungas liv. Hur länge vet vi ej.

      Eller så kunde de räddat de 13 ungdomarna? Eller tror ni att 13 ungdomar eller fler kommer dö av hjärtmuskelinflammation pga vaccinet?

      På sjukhuset i stan där jag bor har två barn dött med Corona. Båda under 3 år.

       Och ena barnet var fullt frisk sedan innan, det andra barnet hade haft en infektion (som ej var dödlig).

       Dessutom tycker jag det är förjävligt med ”hade personen bakomliggande sjukdomar”. Som att det gör mindre ifall att personen hade en åkomma som den trots allt kunnat leva i 60 år till med.

       Och jag känner två stycken som dog av vaccinet. Två utan tidigare sjukdomsbild.

     över 400 personer som är under från åldern 0-60 år har dött. Det är små barn som har dött, studenter, föräldrar, vanliga människor som jobbar. Det är inte bara gamla människor som snart ska dö som dör. Det är många som förlorar sina föräldrar, sina syskon, osv. Hur man inte kan se ett problem med detta är över mitt förstånd.

      De två unga (en under 15 och en under 30) som jag vet har dött med covid har båda varit svårt sjuka och palliativa redan innan. Fruktansvärt sorgligt så klart men de hade inte levt länge till utan covid heller. Med det sagt, nej jag säger inte att deras liv inte var värt något. Menar bara att statistiken inte säger något om hur friska de var eller vilket immunförsvar de hade.

      Risken att dö är inte jämt fördelad över folket. Är man ung och frisk så är risken att dö av covid väldigt väldigt liten. Det måste vi ändå vara ärliga med.

       Nej inte med delta som sprider sig nu, den går hårdare på yngre och barn. Och den vågen har nyss börjat
       Statistik visar att just yngre låter bli utan vettig orsak att vaccinera sig. Lätt att förstå varför vi har utvecklingen att det är yngre som blir svårt sjuka nu också.

      I stort sett alla dessa 400 personerna hade metabola sjukdomar.

    Det är inte min fakta. Det är fakta från forskare och läkare. Jag har själv vaccinerat mig men det är lite intressant ändå att bara en sida är ”riktig fakta”.

     Finns hur mycket statistik som helst nu på att de är de ovaccinerade som dör av Covid. Är det bara fake news eller vad tror du?
     Lite som dem som i startskedet inte ens ville tro på att det fanns ett virus, eller hävdade att viruset skulle försvinna med ”varmare temperaturer” (#Trump). Tack vare det dog folk, på riktigt. Fakta. Ni borde alla skämmas som ni håller på.

      Något säger mig att du inte ens har lyssnat på de forskare/läkare som är skeptiska till att vaccinera unga eller de med naturliga antikroppar. De har ganska länge pekat på just unga män och risker med hjärtat. Mer extremt än så har det inte varit. Verkar ju som att de hade rätt ändå.

      Som sagt, jag är vaccinerad och säger inte mer än att det finns mer än det som är ”vaccin åt alla!”

       Forskarvärlden med en legitimation och avlagd examen är enade. Sen har vi kvacksalvarna som har sin egen agenda.
       Har du funderat på hur många som dött en plågsam död av covid och hur många som dött av biverkningar av vaccinet?

        Nej, forskarvärlden och legitimerade läkare är inte enade. Däremot är de som är skeptiska inte så extrema som ni verkar tro. Det är inte antingen ”jaaa” eller ”nej till allt vaccin”.

         Det är möjligt att jag bara läst fake news men har hittills inte hittat något som styrker att läkare är skeptiska att vaccinera inga. Däremot är det rätt att avvakta för just den gruppen.

          Sam Bailey. Robert Malone. Två exempel där du kan börja. Den senare var tom med och tog fram mrna-vaccin men anklagas för att sprida falsk information när han talar om riskerna med vaccinet. Vad kan läkemedelsbolagen tjäna på att måla ut honom på det sättet tror du?

          Vidare från dom kan du hitta fler namn på forskare med utbildning och erfarenhet och publikationer i välrenommerade tidskrifter som är skeptiska till sättet vi vaccinerar på.

           Det första kunde jag inte hitta men Robert Malone hittade jag rätt omgående läste hans intervju med Steve Bannon, alt right rörelsen där han drömmer om att hela vaccinationsprogrammet går åt helvete och att CDC får stå och skämmas. Det låter faktiskt mer personligt än faktabaserat.

           Har du läst hans publikationer i vetenskapligt granskade tidskrifter (dvs studier som andra forskare utan samröre till honom har granskat)? Det är väl ändå vetenskapen som är i fokus här?

           Ja vad jag kan se var han positiv till din forskning men något verkar ha hänt som gör att han tar avstånd. Men jag fortsätter att läsa på och uppskattar att du delade med dig.

         Du glömde att svara på den sista frågan…

      85% av dem som ligger på IVA i Israel är både dubbelt och trippelvaccinerade. I Sverige räknas du som ovaccad upp till tre veckor efter andra dosen.

       *) pga sjuka i Covid

       Inte sant!
       ”COVID in Israel: Slight Drop in Severe Cases, 70% of Serious Patients Unvaccinated
       Those in Israel who have not been vaccinated against COVID account for 17% of the population”..

       Källa: https://www.haaretz.com/israel-news/covid-in-israel-slight-drop-in-severe-cases-70-of-serious-patients-unvaccinated-1.10238231

    Och antivaxxers kallar den fakta du tycker är sann för ”fakta”. Samma retorik men åt olika håll. Ingen kommer att övertyga den andra.

     Herregud..

      Men är det inte så då?

      ”Foliehatt, det där är bara ”fakta”.”

      ”Äsch, du är bara hjärntvättad av mainstream media och deras vinklade ”fakta”.”

    Inte i covid, MED covid. Det är en stor skillnad.

    Med det sagt, vaccinera er 👍🏻

    Saken är att det spelar ingen roll om du tar dos ett och dos två, för viruset ställs bara mot en vägg som det mot alla odds ska ta sig igenom. Och vad händer då? Jo, viruset MUTERAR! Det tar sig runt dörren du stäng med dos ett och två, så du kommer behöva en jäkla massa doser i framtiden för att mota bort viruset! Med andra ord, det vaccinet som finns idag kommer ändå inte hjälpa dig när viruset hela tiden muterar ..

     Viruset muterar oavsett om folk vaccinerar sig eller inte. Däremot om tillräckligt många vaccinerar sig kommer pandemin att klinga av. Forskarvärlden varnar för att detta virus är här för att stanna. Det finns en del obehagliga saker med covid som den har gemensamt med spanska sjukan och smittkoppor. Alla tre virus angriper lungorna och orsakar massiv celldöd i lungorna. Smittkoppor och spanska sjukan angrep även unga och friska, alltså med starkt immunförsvar genom att lura kroppen att attackera sina egna celler. Vi kommer nog att vara tvungna att fylla på både tre och fyra gånger innan det blir bättre.

      Nja, vaccinet klingar av för fort för att ha den effekten och många blir sjuka trots dubbel dos, även om de dör i mindre utsträckning. Nuvarande vaccinet verkar inte vara en lösning på att få slut på det helt och hållet, tyvärr.

       Så är det nog tyvärr men ett halvbra vaccin som hejdar dödligheten är bättre än inget. Den situation vi har är inte bra för någon och vilka efterverkningarna kommer att bli i världen tror jag ingen kan förutse.

  Har fått båda doserna moderna men är fortfarande inte helt säker på vaccinet för det. Allt är inte svart eller vitt. För min del vill jag resa och leva som vanligt + av solidaritet. Har haft covid och blev inte speciellt dålig mer än jobbigt att tappa smak och lukt. Förstår fördelarna med vaccin men förstår också de som är skeptiska.

   Just nu i t.ex. USA har de ca tvåtusen dödsfall per dygn, inte av vaccin utan av covid. Och de är de ovaccinerade som dör. Det är FAKTA
   https://www.cnet.com/health/99-of-covid-deaths-are-now-of-unvaccinated-people-experts-say/

    Vet du hur många som bor i USA? 2000 pers är verkligen ingenting om man ser det så.

     2000 PER DYGN?! Det är sjukt mkt folk

      Det bor över 350 miljoner människor i USA. Det dör i runda slängar 150 000 människor där per dag. Det föds ungefär 300 000 barn per dag. 2000 med covid inte av. Hur många av cancer? Säsongsinfluensa?
      Jag har vaccinerat mig. Hur andra vill göra är deras val. Tycka kan man göra men man måste inte sprida det över allt. Jag fick iaf lära mig att hade man inget snällt att säga skulle man va tyst. Denna hets och otrevlighet och besserwisser-attityd många har är obehaglig! Tycker camcams inlägg och många svar här bevisar hela poängen med orginalposten inlägget handlar om.

       Jag har fått lära mig vikten av att faktagranska och att inte sprida hittepåsiffror som bygger på gissningar och åsikter.
       I usa bor 329,5 miljoner och den siffran har varit stabil under en lång tid. I usa dör ca 2,8 miljoner per år och inte 54 miljoner som du påstår vilket det blir om man gör matten på dina siffror. Den vanligaste dödsorsaken är hjärtsjukdom med 647 tusen om året följt av cancer med ca 599 tusen. Sedan mars 2020 fram till dags datum har 727 tusen dött i covid.
       Det vore väldigt skönt om folk kunde stanna upp och sätta sig in i den fakta som finns och diskutera utifrån faktan. Covid är en allvarlig situation det handlar inte om att tycka något om valfri influencers rabattkoder.

       Dör det 150 000 människor i USA per dag? Hahaha helt orimliga siffror, vad fan babblar du om?

       Men nej, inte dör det väl 54 milj per år i USA🤭

   Känns helt orimligt att man ska tvingas vaccinera sig om man redan haft sjukdomen och har ett bättre skydd än vad vaccinet ger. Snacka om att läkemedelsföretagen bara jagar pengar. Fy fan.

    Är det covid pass du vill ha så kan du få det efter du tillfrisknat från covid också.

     Men bara om du blev testat av sjukvårdspersonal, inte om du gjorde självtestet (som de flesta har gjort).

      För mig var det över en veckas väntetid för att göra testet ”officiellt” eftersom jag inte arbetar inom en samhällsbärande sektor. Innan dess var jag redan frisk igen och gjorde ett antikroppstest själv strax efteråt i stället.

    Jag blev suuupersjuk med covid, sjukskrivning i flera månader och inlagd. Mina antikroppar var borta 3 månader efter 🤷🏻‍♀️

     Men antikroppstest säger egentligen ingenting om sitt skydd. För att få reda på det måste man ta ett T-cells-test. Det är dyrt och komplicerat.

     Antikropparna tar bara hand om virusproteinerna utanpå viruscellen. T-mördarcellerna tar hand om viruset när det kommer in i våra celler och dödar hela cellen/cellerna som är drabbade. Sen bildas minnesceller som aktiveras om de skulle behöva användas igen. Men det skyddet är myyyyycket mer långvarigt än några månader. Forskningen hittills säger 60-70 år. När det kommer till olika coronavirus iaf. Sen finns ju sars och mers osv.

     Det tycks variera mycket. Jag var också väldigt sjuk av covid, låg på sjukhus i 2,5 månader – efter 1 år hade jag fortfarande antikroppar.

  Den här vaccinationshetsen har blivit brutal, jag vill genuint veta varför jag som är ung och frisk ska ta det när jag fortfarande ändå kan både få corona och smitta det vidare? + att om jag skulle få corona så kommer jag kanske inte få några symtom om jag har vaccinerat mig, vilket jag tycker känns skrämmande då flera än tidigare kan vara sjuka utan att veta om det och sprida smittan vidare. Att folk som faktiskt riskerar att bli dödligt sjuka av viruset tar det är en annan sak, de har faktiskt en anledning att skydda sig mot de potentiellt dödliga symtomen, men jag har inte den anledningen. Jag är nämligen bra mycket mer rädd för eventuella långsiktiga biverkningar än viruset det skyddar mot.

   Får du covid efter vaccination så är du betydligt mindre smittsam gentemot din omgivning. Du har oftast färre eller inga symtom. Dvs har du inga symtom så hostar du inte, nyser inte…. Mindre risk för att smitta andra. Har du fått vaccin, två doser, blir positiv på covidtest sitter sjukdomen oftast i förre dygn, man säger 48 h. Exakt så var det för mig. Inga symtom, positivt covidprov på måndagen (blev smittspårad), negativt 2 dygn senare.

    Vet flera stycken som blivit sjuka i Covid efter som vaccinerats men många symptom. Satt en mamma.på Nyhetsmorgon och sa att nu när hennes son kan vaccinera sig, så behöver inte hon vara orolig när dom får hem nya smittspårningskappar från skolan. Allt för många tror att man inte kan föra smittan vidare eller bli sjuk om man blivit vaccinerad

   Ja du kan bli smittad och smitta vidare trots vaccin men det är mycket mindre risk. Tror det är en tredjedel av risken jämfört med om du vore ovaccinerad. Det är anledningen till att även du bör vaccinera dig.

   Du behöver verkligen läsa på, och inte söka info på tex sådana här forum. Du är inte ensam om det där resonemanget, men jag hoppas att du tar dig tid att läsa och inte lyssna mer på dem du lyssnat på. Och tills dess, sprid inte vidare det där, det stämmer inte. Folk dör pga att folk tänker som du och sprider de tankarna vidare.

   Tips, lyssna på kvällspasset i P4 från 7e september med Agnes Wold. Hon säger faktiskt att det knappt finns någon anledning för dom som nyligen haft covid att ta vaccinet. Sen tycker hon såklart att vaccinetär en himla bra grej som man inte behöver vara rädd för. Bra avsnitt dock med fakta och forskning.

  Och som jag skrev under förra inlägget. Det finns experter, läkare och forskare, som länge har varnat för att vaccinera unga män pga risken för hjärtinflammationer. De har inte alls fått komma till tals, vissa har blockats från sociala medier som youtube tex. De har kallats foliehattar och anklagats för att sprida falsk fakta. Till och med läkare som varit med och tagit fram vaccinet har varnat för att vaccinera unga. Varför har de inte blivit lyssnade på tror ni?

   (Och innan någon tänker den tanken, jag är själv dubbelvaccinerad trots att jag har naturliga antikroppar)

   Är det inte män som också lider av större risk att bli svårt sjuka i covid och även dö?

   Det är väl därför de har gjort bedömningen att ändå vaccinera männen för att det är mindre risk att de blir sjuka av vaccinet än att de blir svårt sjuka i covid

    Äldre män ja.

    Eller är det så att det handlar om pengar?

  Jag kan förstå de som känner tveksamhet inför att vaccinera sig en sån här gång, många med svininfluensan i färskt minne. Men vad är alternativet? Ärligt talat – hur ska vi ta oss ut pandemin?

   Genom naturlig immunitet kanske? Räcker gott att vaxxa äldre och riskgrupper.

    Naturlig immunitet funkar ju inte – du kan få covid -19 flera gånger om.

     Ja och du kan få covid med vaccinet också.

      Yes, men du blir då både mindre sjuk (eller sjuk helt utan eller med väldigt lindriga symtom) och är mindre smittsam än om du inte är vaccinerad.

       Till skillnad från med naturliga antikroppar?

        Ja faktiskt. Men vaccinerar du dig efter genomgången covid -19 har du ett jättebra skydd.

         Finns studier som säger motsatsen. Att naturliga antikroppar är bättre skydd. Jag sökte nämnligen för personlig del då jag ville veta om jag skulle vänta med vaccin tills mina egna antikroppar försvunnit eller om man borde ta vaccin snart efter infektion ändå. Fann studier som sa det ena och andra studier som sa annat. Gemensamt var att studierna var små och svårt att dra generella slutsatser så tidigt.

         Inte länge sedan det var ett nyhetsinslag från ett svenskt universitet (Halmstad?) där de upptäckte att naturliga antikroppar mognar med tiden vilket kan tyda på ett bättre försvar än med vaccin.

          (Kan tillägga att jag tog vaccinet. Om det är relevant)

       Skitsnack. Man kan fortfarande dö även om man är vaccinerad. Läs på!0

        Har aldrig skrivit att man inte kan dö om man är fullvaccinerad. Men om man har haft covid-19 samt är dubbelvaccinerad har man ett väldigt gott skydd.

     Samma med förkylning så vad spelar det för roll om man inte dör?

      Därför att en ”vanlig förkylning” sällan dödar dina föräldrar eller äldre släktingar?

       Åååh…travar du in på ett äldreboende med en förkylning? Aj aj.

       Om de är vaccinerade är det väl ingen fara, eller menar du att vaccinet inte fungerar? 😉

        Äldre personer får inte lika högt skydd av vaccinet därför måste man vaccinera så många som möjligt för att skydda dom.

        Äldre är ofta sköra, har hjärt- och lungsjukdomar, diabetes, gud vet vad osv osv. De dör inte bara av covid. De kan lätt dö av en simpel förkylning, infektion som nån smittar med, magsjuka, vinterkräksjukan osv osv osv.

         Det är nog bäst att vi alla vaccinerar oss mot dessa sjudomar också…

       Nä men alla med nedsatt immunförsvar som gör allt i sin makt att hålla sig friska.

       Hade en kollega som kom med förkylning till jobbet. Smittade ner flera, inkl en förälder (förskola) som gick på cellgifter, blev megadålig ocg inlagd osv.

       En ”vanlig” förkylning kan ta död på så många fler än du tror. Så jökla nonchalant att inte bry sig mer än om
       Sig själv.

        Var det svar på min kommentar? Svårt att läsa kommentarsfältet i mobilen… Jag är väl medveten om att särskilt utsatta KAN bli väldigt sjuka av en vanlig förkylning. Jag står själv på cytostatika sedan snart ett år. Fick jag bestämma skulle ingen gå till jobbet förkyld (eller till skolan eller förskolan) även fortsättningsvis. Men man kan inte jämföra covid-19 med en vanlig förkylning.

         Ni två har väl svarat på samma kommentar?

          Det är tydligen hög tid för mig att lägga ner mobilen och återgå till livet 😅

   Eller hur?! Nä men gå och festa och slicka i er virus 😅😂 Usch får fan ångest över samhället 😰

   Vaccinerade mig trots att jag inte ville. Men kände att vi måste komma över skiten nu. Är så jävla less på hur lite folk bryr sig 😞

    Vi kommer inte över skiten med vaccin heller.

  Darwin får göra sitt känner jag nu. de som ligger i dödsbädden i sviterna av covid är alla ovaccinerade. Min tolerans för dumhet har reducerats till noll, speciellt med anhöriga som näst intill bränt ut sig inom vården med krisavtal från helvetet. Hoppas Sverige gör som usa och Frankrike, begränsar ovaccinerade rejält, så de får ta ställning till om de vill vara en del av samhället eller inte. Känns som att det är det enda som biter på aktivaxxers

   I Överkalix(?) dog åtta dubbelvaccinerade på ett äldreboende ganska nyligt efter ett utbrott sv covid.

   Var finns siffror på att alla som dör är ovaccinerade? Uppriktigt nyfiken alltså.

    Jo men äldre är ju också i riskgrupp. Riskgrupper löper ju betydligt större risk att bli värre drabbade av corona

     Exakt! Så varför vaccinera tolvåringar?

      För att de kan smitts människor i riskgrupper 🤦🏽‍♀️

       Men man smittat även om man är vaccinerad. Så hur ska ni ha det?

        Men en gång för alla – du blir lindrigare sjuk om du vaccinerat dig, kroppsvätskorna flyger inte omkring dig och därmed sprider du inte smittan vidare lika lätt! Är ni på riktigt sinnessjukt tröga eller spelar ni dumma?!

         Ja. Svar ja. Folk är otroligt jävla dumma i huvudet när det kommer till vaccin. Det som antivaxxers håller på o ältar om är det mest pinsamma jag bevittnat. Skäms över att samexistera med detta pack

         Så vaccinet tar bort kroppsvätskor?

         Huvudsaken alla med symptom stannar hemma och att alla människor håller avstånd så måste det vara ganska skitsamma.

        Risken att du smittar blir mindre när du är vaccinerad

         Källa på det då tack för jag har inte ens hört FHM påstå såna saker

          https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/vacciner-och-coronaviruset/efter-coronavaccinationen

          ”Coronavaccinationen minskar i betydande grad utsöndringen av coronavirus och förhindrar därmed att viruset smittar från en människa till en annan”

          Står även på

      Många på äldreboen är redan sjuka från första början.

      Har man tex behandlats för cancer och får covid-19 så är det stor sannolikhet att man blir mer allvarligt sjuk en andra gång trots dubbelt vaccinerad än någon som är yngre och är frisk som också fått 2 doser.

    Ja, de vaccinerade som dör är ofta de som redan är äldre och sjuka och ingen säger heller att vaccinet är 100%-igt! Dock är det ju inte bara dem som dör totalt sett, och det är ju där du har vaccinet som skydd.
    Det är ju dagisnivå på kunskapen här alltså…

    Den tid en person i snitt bor på ett äldreboende är ca 6 mån. Ja dubbelvaccinerade på äldreboende kan dö, oftast av helt naturliga skäl.

     Ja det bör man nog tänka på när absoluta majoriteten av alla dödsfall med covid (med eller utan vaccin) är 80+

      Så vi ska låta de kvävas ihjäl i covid för att de är 80+? Eller hur menar du? Dessutom var det 80+ som dog FÖRST, och ja först pga sköra, men därefter har det varit en blandad skara. Både tjocka, vältränade, unga, medelålders osv osv. Mycket forskning kvarstår, men man kan inte garantera att en viss typ av person klarar sig från allvarligt insjukna eller dö.

       Nej det var verkligen inte det jag menade.

       Jag menade att man ska komma ihåg att risken för att bli svårt sjuk och dö inte är jämt fördelad över alla grupper. Att säga att dubbelvaccinerade på boenden kan dö av naturliga skäl, är samma som att säga att de på boenden kan dö med covid (utan vaccin) av naturliga skäl. Kanske inte en slump att medelåldern stämmer med de flesta döda i covid heller.

       I Sverige har 13 stycken under 20 dött med covid. Hur många som var fullt friska vet jag inte. Vet personligen ett barn, hen var svårt sjuk och döende i cancer. Oerhört tragiskt på alla sätt.

        Medellivslängden menade jag.

     Alla hade covid. Men ja, statstiken har alltid visat döda MED covid, inte AV covid.

   Levt som vanligt sedan pandemin startade, varit förkyld ett antal gånger men aldrig haft covid. Borde jag inte haft det vid det här laget om det var så smittsamt och farligt?

    🤦‍♀️ Jag vet inte ens vad jag ska svara. Rekommenderar dig seriöst en kurs i sannolikhetslära, statistik, vad som helst. ”Borde jag inte..” det är inte så det funkar. Eller resonerar du så bara med covid? Har du aldrig säkerhetsbälte? Eller tänker du ”hur farligt kan det var, det drabbade ju inte mig den här gången”. Statistiken visar att de som hamnar i olycka drabbar VÄRRE om de inte har bilbälte. Inte att precis alla hamnar i bilolycka. Eller tar du aldrig försiktighetsåtgärder någonsin?

     Och så kan man tänka om riskerna med vaccinet också.

     Hehe

     Nä jag ska inte bråka med dig. Högt blodtryck är väl en riskgrupp?

      Med tanke på hur du pratar om statistik så tror jag helt ärligt inte att du kan göra en adekvat riskbedömning. Det är det som är problemet med antivaxxers. Man tar ett problem som är belagt att vara i princip minimalt och förstorar det, medan stora risker med hälsan tas utan problem.

       Jag är inte antivaxxer. Jag tog andra Pfizer i september. Detta trots att jag hade covid i maj.

        Jag är alltså inte anonym 18:35

     Viss skillnad där, krockar jag är sannolikheten stor att jag blir allvarligt skadad och dör. Inte alls samma risk med covid, sådeså.

      😂

       Sant dock.

      🤦🏼‍♀️

      I Sverige dör 200-300 personer i bilolyckor. Hittills har 12 000 dött i covid. Det kan vara en fördel att kolla sina fakta innan man öppnar munnen. Jag blir helt matt över alla människor som spelar korkade för att försvara sin åsikt för det andra alternativet att de verkligen är korkade är allt för deprimerande.

       Hur många totalt har varit med om bilolyckor jämfört med hur många som varit smittade av covid? På tal om att bli matt av korkade människor.

   En sak jag tänker på dock är OM antivaxxers inte heller gillar preventivmedel så riskerar de ju sprida sig mer jämfört med resten av populationen. Och om de inte heller tar föräldraansvar på allvar så kanske de skaffar en MASSA barn.

    Det löser sig väl eftersom en annan risk med vaccinet är minskad fertilitet hos kvinnor. skratta nu men det kommer till Aftonbladet snart nog det också

      Time will tell.

       Tiden är redan här. Fertiliteten har redan börjat minska men inte pga ett enskilt vaccin utan dom en följd av alla miljögiftet vi envisas med att pumpa ut i naturen.

        Är antivaxxer har 4 barn som är helt ovaccinerade, kärnfriska. 😀😍 kommer aldrig ta covidvaccinet.

   Synd att du inte har några sympatier med dem som ligger på IVA i Covid(vilka är i extrem stor majoritet) trots att de är både dubbelt och trippelvaccade.

    *) (—) skulle vara sist.

    Lögn! kommit ut flera gånger senaste månaderna att i princip alla som är allvarligt sjuka är ovaccinerade.

     För att du räknas som ovaccinerad upptill 3 veckor efter sista dosen…

      Också lögn.

       Och Israels IVA-patienter?

         Och i Israel?

          Länka om du är så väldigt intresserad att prata statistik från Israel?

           Jag frågade och fick ett svar om hur det såg ut i Skåne. Med tanke på att Israel var snabba på att vaccinera många (var ofta nämnt som föredöme kring vaccinering) så vore det intressant att veta hur det ser ut i deras utbrott nu.

           Hur det då ser ut på Iva i Skåne svarar inte på frågan. Ser att någon länkat på ett annat ställe så där finns svar.

           Anonym 20:31, här har du en länk till hur det ser ut i Israel. 70% av IVA-patienterna är ovaccinerade. Räcker det som bevis på att du har fel eller ska du hitta något annat argument om hur läget är där nu? https://www.haaretz.com/israel-news/covid-in-israel-slight-drop-in-severe-cases-70-of-serious-patients-unvaccinated-1.10238231

       Starka argument idag.

       Ditt ettriga lilla bi, det blir inte en lögn bara för att du tror det.

        Nej det blir lögn för att det ÄR lögn

         Så hur länge räknas man som ovaccinerad?

          Innan man tagit dos 1 helt enkelt. Tro inte lögner.

           Fel.

           Upp till tre veckor efter senaste dosen. Tro inte på lögner.

       Faktiskt inte, står på FHM webbsida

      För att de tydligt sagt att de på iva är ovaccinerade vilket betyder noll vaccin. För att de inte vill ta vaccin har varit orsaken, de är anti vaxxers.
      Ingen har någonsin benämnt någon som tagit en eller två doser som ovaccinerade. Sluta fabricera lögner.

       Från folkhälsomyndigheten.se:
       ”Tre veckor efter den första vaccindosen beräknas en person ha ett gott skydd mot sjukdomen även om man räknas som fullvaccinerad först två veckor efter sin andra dos”

       Kan ni som hävdar någonting annat hålla käften nu? Tack!

        Det är ju skillnad på fullvaccinerade och ovaccinerade…. Ärligt talat. Ovaccinerade = 0 vaccin. Det är ju inte så att alla tidningar ba ”hmm vi måste skriva de exakta definitionerna såsom FHM skrivit på sin hemsida”. T.ex i denna artikeln där det handlar om ovaccinerade samt de som inte blivit fullvaccinerade: https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/fhm-70-procent-pa-iva-helt-ovaccinerade

        ”Av andelen patienter med covid-19 på iva är 90 procent av de som skrivits in inte fullvaccinerade. Ungefär 70 procent är helt ovaccinerade”

         I statistiken räknas man som ovaccinerad upp till tre veckor efter senaste dosen.

          Haha lol varför skrivs det då ”ej fullt vaccinerade” för att beskriva ena gruppen och ”ovaccinerade” för att beskriva andra gruppen tror du? Kanske för att det är 2 olika saker? 🥱

  Man bli så ledsen av sånt här. Nä självklart finns risker med vaccin och mediciner, det är inget man tar för att det är kul. Men risken för hjärtmuskelinflammation och blodpropp är ju många gånger högre om man får covid än av vaccinet. Och visst, du kan ju ha tur att slippa covid även om du är ovaccinerad och då är det bara att säga grattis, men det verkar ju inte sannolikt att du skulle slippa covid i längden om vi inte haft det här vaccinet.
  Jag förlorade en kollega i covid för några veckor sedan. Han ville inte ta vaccinet, var rädd för biverkningarna. Det känns så ledsamt och onödigt…

   …och töntigast är ju ”vad var det jag sa”-antivaxxarna, som tycker att de fått rätt nu för att risken för biverkningar uppmärksammas. Nej, ni har inte rätt för det. Vi vaccinerade har hela tiden fattat att det finns risker. Men vi fattar också att man får väga olika risker mot varandra, och att det bästa för alla är att vi får slut på pandemin.

    Pandemin är ju inte slut för att vi är vaccinerade. Varför behöver vi annars en tredje spruta? Nu säger de att skyddet från Pfizer bara håller någon månad innan det drastiskt minskar. Så en tredje spruta blir en fjärde, en femte, en sjätte…

     Tar gärna fler pzifer än att riskera att få corona och långtidseffekter av det

     Vad skulle alternativet var då?

    Det är just det, vi får inte stopp på pandemin genom vaccinet för den muterar! Ingen verkar fatta det .. Lyft blicken och se hur det ser ut i världen! Tex Israel som vaccinerat större delen av befolkning har ändå en ny omfattande våg av smittspridning.

     ”Ingen verkar fatta det”. Du menar att alla forskare och myndigheter inte fattat detta och från början och försökt ta hänsyn till det genom hela pandemin? Men du har fattat det? Vet du vad- ring dom asap och informera dom!

     Linn, av de som ligger inne på IVA i Israel är majoriteten ovaccinerade så var vill du komma med din kommentar?

     https://www.haaretz.com/israel-news/covid-in-israel-slight-drop-in-severe-cases-70-of-serious-patients-unvaccinated-1.10238231

  Min 15-åring (fyller snart 16) hann precis få andra dosen moderna innan de pausade.

  Är så väldigt orolig nu. Hen har haft väldig huvudvärk och ont i nacken. Tränar mycket också. FHM har verkligen skrämt upp mig. Jag hoppas verkligen inte mitt barn blir väldigt sjukt och får hjärtproblem. Känner mig lurad när du menar att vaccinet är prövat.
  Skrev dessutom på ett papper nyligen om att jag godkände att mitt andra yngre barn fick ta vaccin men nu vet jag inte.

  Fast alternativet känns värre. Så många barn som blivit allvarligt sjuka i covid och den där följdsjukdomen.

  Inga enkla avvägningar och det värsta är ju att vi inte blir av med pandemin förrän alla är vaccinerade.

  Hur tänker ni som föräldrar till tonåringar? Hur mår era barn som fått andra dosen moderna?

   Inte du utan de* skulle det vara.

   Tyvärr går väl detta ut över vaccinationsviljan men att vaccinera sig är något alla måste göra om vi ska få bukt med pandemin. Det finns tyvärr inget alternativ. Min största rädsla är att viruset ges möjlighet att mutera annars och i värsta fall leda till att vaccinen inte hjälper.

   Han kan väl hålla upp med mycket träning några veckor till risken går över, det är max 4 veckor. Får sonen Corona är risken ännu högre för hjärtat.

    Ja jag ska försöka prata med min tonåring om att ta det lugnt iallafall i ett par veckor.

    Och som du skriver så kan våra barn och unga få hjärninflammation av Covid. Det räcker väl egentligen med en vanlig förkylning.

    Så ta det lugnt måste bara det bästa.,

     *hjärtinflammation

   Jag fick Astra , är 40 och mår fint nu efter 7 månader liksom de hundratals kollegor som också fick Astra. Innan det stoppades.
   Oro hjälper inte någon.

    Nej men det är ändå viss skillnad med Astra där några dog av vaccinet.

    Lyckligtvis är inte denna biverkningen lika allvarlig utan läker ut än för de stackars barnen som fick narkolepsi.

   Aldrig i livet jag hade vaccinerat mina barn för att rädda Ingegärd 97 och Bengt 87. Aldrig. De unga går först vad gäller hälsa. Äldre och riskgrupper kan få så mkt vaccin så det sprutar ut genom öronen men att riskera livet på tonåringar? Helt fel.

    Jag förstår hur du tänker men många unga har fått allvarliga biverkningar av covid så det är inte utan risk att utsätta dem för att ev bli väldigt sjuka i covid.

    Att man ge de unga en spruta handlar ju inte i första hand om att rädda de äldre utan för de ungas egna hälsa och för att vi vill ha ett slut på pandemin.

      Så skönt verkligen! Tack och lov för det..

      Det är MISC jag är orolig över. Det barn insjuknat i efter de varit sjuka i Covid.

  Jo om faktan kommer från faktabaserade facebook🙄

  Bra av Josephine. Det är sjukt hur man benämns som antivaxxer direkt om man är det minsta skeptisk till vaccinet. Idioti. Man kan inte vara osäker utan att folk ska hugga direkt. I slutändan tar alla sina egna val, det är inte vaccintvång.

   Dina val påverkar omgivningen därför tar man vaccinet. Ja och den där Josephine hoppas verkligen hon blir smittad och sjuk.

   Det som är genomgående med alla antivaxxer är okunskap. Icke källkritiska till fakta.
   Läs förfan på sidor som inte är TV4, Aftonbladet, FACEBOOK.
   Läs på FHM, läs kring hur mkt folk som ligger på sjukhus som är icke vaccinerade. Lär på hur virus fungerar.

  Tycker nästan det borde införas vaccinpass enbart för att det inte ska gå att skylla på ovaccinerade när smittan ändå sprids.

   Det är precis därför vi inte har vaccinpass i Sverige. Vem/vad ska då isf skylla på?

   Sinnesjukt. Så de som inte vill ha/eller kan ta vaccin, bör alltså inte delta i samhället?
   Flytta till Nordkorea eller 40-talets Tyskland, där passar dina åsikter perfekt 🙂

    Andas och läs min kommentar igen. Jag är inte vaccinerad.

     Nej såg det, men fungerade inte att kommentera igen😅
     Råkade se fel och trodde du var för vaccinpass. Håller med dig

    Fast varför inte?
    Vaccinpass är ju perfekt för oss som är vaccinerade, vi som fått smittan att sjunka och inte belastar vården. (Vaccinet gör att färre behöver vård) och då kan vi vaccinerade träffas i större sällskap, vi kan gå på konserter och ses på idrottsevenemang UTAN att det belastar vården. För det är ju det som varit tuffast under pandemin. Så jag är för vaccinpass. Sen finns det undantag att de som inte kan ta pga att man är svårt sjuk sen innan, ska såklart få ett ”undantagspass”.

    Jag känner mest, ”varför ska icke vaccinerade få ta del av att vi vaccinerade har tagit ansvar och vaccinerat oss?” Så nej förfan, INFÖR vaccinpass pronto.

  Kan inte alla antivaxxare bara få covid så man slipper höra nåt mer från dem. Av en eller annan anledning…

   Jag fick covid innan vaccin. Tror du att alla dör eller vad?

   Jag fick inte ens symptom men testade mig då sambon testade positivt.

   Trodde vi levde i en demokrati?

    Ja vi lever i en demokrati. Du har rätt enligt grundlagen att bestämma över din kropp. Ditt val. Men då får du som i alla andra fall ta konsekvenserna av ditt val. Som exempel – Du väljer att inte ta körkort, då får du inte samhällets rätt att köra bil på allmänna vägar och platser. Du väljer att inte vaccinera dig. Ditt val. Men då får du också ta konsekvenserna av samhällets syn på vaccinering av medborgarna. Det har inte ett dugg med demokrati att göra. Demokrati betyder inte att jag har rätt att göra precis som jag vill.

     Du väljer att äta och dricka saker som ger dig metabola sjudomar, sök inte hjälp av sjukvården mot dem. Ditt val.

     Ca 17000 skadades i trafikolyckor 2019. 3000 skadades allvarligt. Ditt val att sätta dig i en bil eller vistas där bilar färdas. Skyll dig själv.

     Eller va?

    Jo vi lever i en demokrati, du behöver läsa på vad det innebär. Ett vaccinpass skulle inte förändra det överhuvudtaget. Eftersom det tyvärr inte verkar införas i Sverige hoppas jag att vaccinvägrare tar sitt ansvar och håller sig helt isolerade av fri vilja tills covid försvunnit och heller inte belastar vården om de blir sjuka i covid.

   Tror du att man automatiskt dör om man får covid?! Jag hade viruset i april. Hostade 3 ggr och sedan var jag frisk och hade antikroppar. Underbart 🙂

   Vad obehaglig du är!

  Visst är det upp till var och en om man vill ta vaccin eller inte men det som stör mig mest är att alla anti-vaxxers vägrar vaccin men springer till sjukvården så fort dom blir dåliga i corona. Varför ta upp sjukhusplatser/intensivplatser om man gjort valet att inte vaccinera sig

   Källa på det, tack.

     ”Tre veckor efter den första vaccindosen beräknas en person ha ett gott skydd mot sjukdomen även om man räknas som fullvaccinerad först två veckor efter sin andra dos.” säger Folkhälsomyndigheten.

      Läs artikeln igen. ”Av andelen patienter med covid-19 på iva är 90 procent av de som skrivits in inte fullvaccinerade. Ungefär 70 procent är helt ovaccinerade”

       I statistiken räknas man som ovaccinerad upp tom tre veckor efter senaste dosen.

        Såååååå då ljuger dom i artikeln menar du?

     ”Springer till sjukvården så fort dom blir dåliga i corona” är alltså = IVA-inläggning?

   Du vet man behöver inte vara antvaxxare generellt sett bara för att man inte vill ta detta vaccin? Herregud tänk ett steg längre.

    Skiter i om du är anti-vaxx eller inte, min poäng är att om du medvetet inte tagit vaccinet så ska du inte söka sjukvård när du blir sjuk i corona

     Och de som skadar sig när de extremsportar? Kör för fort? Skadar sig när de druckit alkohol? Ätit socker? Inte haft bälte? Ja.. vem fan ska få vård?

     Söker du vård om du får en svår biverkning av vaccinet eller är det också självförvållat?

     Rökare ska inte söka vård när de får lungcancer. Överviktiga ska inte söka vård när de får hjärtproblem. Vaccinerade ska inte söka vård om de får allvarliga biverkningar. Så låter du.

     Vem ska få söka vård egentligen?

   Stör mig på folk som röker sig till lungcancer också, bland annat.

   En bekant till mig hamnade på iva pga en biverkning av vaccinet. Var det onödigt av henne att ta upp en iva-plats när hon själv valt att ta vaccinet?

    Ja

  Orkar inte! 💩

  Hur stor andel av befolkningen tror ni är antivaxxers? Under 1%? En på 1000?

   Så vad ÄR en antivaxxer? Jag trodde det va den lilla lilla delen människor som inte vill ha NÅGOT vaccin över huvud taget.
   Men är jag enligt dig också en antivaxxer bara för att jag är skeptisk till just detta ”vaccinet”?

    🙏🏻

    Om du sprider missinformation i syfte att få andra att inte vaccinera sig mot covid, ja.

  Men är man antivaxxer för att man inte vill ta ett nytt vaccin? Jag tänker inte vaccinera mig än, jag väntar på mer fakta och information. Jag har även haft covid och jag litar mer på min kropp, immunförsvar och t-celler än ett vaccin som har gått väldigt fort att få fram. Vad händer om ett år? Ska man vaccinera sig 1 gång om året för resten av sitt liv? Vi vet så lite om det här vaccinet och ja, klart att folk blir sjuka av covid men de som har dött hade nog inte överlevt en vanlig influensa heller. Å

   Vaccinera sig en gång om året mot influensa är det många som gör.

    Men de flesta inte va?

    Nja det tror jag inte, äldre människor visst men inte annars.

    Av de som var 65 och äldre tog 53% (snitt över landet) vaccinet säsongen 2019-2020.

    Försökte googla hur det såg ut för yngre än 65 men hittade inte. Eftersom 65+ rekommenderas vaccinet (till skillnad från yngre) så gissar jag att det är färre totalt sett över populationen.

   Vilka är vi som vet så lite? Du kanske vet lite om vaccinet, men finns ju många som vet mycket om det också 🙂

    Det finns mycket vi inte kan veta om vaccinet eftersom vi inte kan förutspå framtiden…

   Jag skulle säga vaccin-skeptisk, tror de flesta som inte vill ta covid-vaccinet kommer göra det inom något år när de inför vaccinpass. En antivaxxer för över ”mitt val, min kropp” på andra i sin omgivning; tex genom att inte följa vaccinprogrammet för sina egna barn eller försvåra för andra som inte kan eller får vaccinera sig. De tar ifrån andra möjligheten att göra valet kring sin kropp. Motsägelsefullt.
   Sedan har antivaxxers en tendens att bli arga över att de blir särbehandlade, skeptikerna verkar mer vara typen som väntar ut och väljer ett tillfälle när de är redo, och då kanske det är för sent.

   Fast har det gått så fort att ta fram vaccinet då? Det började ju forskas på vaccin mot coronavirus 2002 när SARS bröt ut? Det är 19 år sedan.

    Ja och då lyckades de inte få fram ett vaccin för de inte kom igenom fas 3. Råttorna dog.💁🏼‍♀️ Så varför skulle de helt plötsligt nu lyckas menar du? Obs! Är ingen antivaxxer. Tagit alla vaccin som barn osv.

     Det har det ju gått 20 år sedan dess och det innebär 20 år extra att forska på. Eller menar du att råttorna dog nu? För annars spelar det ju inte någon direkt roll då saker utvecklas.

      De har ju aldrig lyckats komma till den fasen i studien igen under dessa år. Varför skulle de helt plötsligt lyckas nu på så kort tid efter viruset dök upp menar du?

  Finns det förresten något samband med att bli dålig av vaccinet ifall man redan har antikroppar? Tänkte ifall man blir sämre då.

   Av de jag träffat har de som haft Corona blivit sämre än exempelvis mig som inte haft det, när de fått vaccin. Är väl nått med att kroppen känner igen ”smittan” och försvaret sätter igång.

   Kände inte av vaccinet alls, trots antikroppar.

  Gissar under 1% men ger hundrafaldigt mer väsen från sig för att det är deras hobby.

  Tror att de har antivaxx-forum där de lägger upp länkar till ställen där vaccinationer diskuteras. Så även om det bara är några enstaka antivaxxers från början, så länkar de till sina kompisar på forumet och vips dyker det upp en massa antivaxxers upp till sina kamraters räddning. Och att de har hållit på så under hela pandemin.

  Efter pandemin när diskussionerna avtar går de väl över till något annat, som klimatskepticism.

  Hur tänker man om covid-vaccin=obeprövat och man vill inte spruta ”gift” i kroppen. Samtidigt använder man botox, fillers och har gärna silikonbröst. Den ekvationen tycker jag är lite spännande.

   Är du säker på att det är samma personer?

    Nej, det tror jag inte egentligen. Jag har dock nyligen träffat på två stycken(vid olika tillfällen och de har ingen koppling till varandra). Därav min lite trötta kommentar om knasig logik.

  Något som skrämmer mig är de som tex jobbar på neo, BB, med äldre eller andra människor som har nedsatt immunförsvar. De lever på som vanligt och har mycket större chans att ta med sig viruset in på avdelningar där det absolut inte får finnas. Läste om neo sköterskor som inte tar vaccinet, det är helt jävla galet. Bebisar vars lungor inte fungerar utan hjälp, där föräldrarna redan lever i fruktansvärd oro, ska nu också behöva behandlas av människor som inte ”tror” på vaccinet.
  Ingen som hamnar i denna typ av vård har valt det, men folk som inte vaccinerar sig kan välja att undvika vissa platser osv, men i vården går det inte. Är därför otroligt FÖR att människor som arbeta med människors vara immunförsvar inte fungerar borde tvingas till vaccination.

   Ingen borde tvingas att vaccinera sig men det är ju heller ingen rättighet att få utföra ett visst jobb. Vägar man vaccinera sig borde man omplaceras så som det det ut just nu, de som behöver hjälp kan ju tyvärr inte välja. Även om arbetsgivaren såklart inte kan titta i de anställdas journaler så skulle de ju kunna kräva intyg om personalen vill fortsätta vårda sjuka.

  Med tanken på att det kommer fram mer och mer bevis på att vaccinet är rent ut sagt värdelöst och försvinner ur kroppen nästan lika fort som det sprutades in så tror jag på den naturliga immuniteten. Jag hade covid förra året och har inte varit sjuk en enda gång sedan dess.Inte ens haft ont i halsen vilket jag alltid får på sensommaren/hösten. 
Sedan så tycker jag det är synd att det är en sådan häxjakt på oss ovaccinerade..Min kropp,mitt val. Man glömmer gärna bort att ni som är vaccinerade fortfarande kan bli smittade och föra smittan vidare,man är inte 100% immun och borde fortfarande hålla avstånd osv.

   Nja det har visats att antikropparna minskat i stor grad, men immunförsvaret består ju av många andra försvarare. Helt värdelöst har det ju inte visats vara.
   Synd att Aftonbladet och dylikt skriver sådana rubriker/artiklar som är inte visar hela sanningen och lätta att dra egna slutsatser ifrån.

    Gräv lite djupare så ska du se vad du hittar. Liter inte ett dugg på folkhälsomyndigheterna,aftonblaskan,expressen osv osv.
    Mina slutsatser kommer djupare än vad svenska media vill rapportera och manipulerat er till.
    Dom flesta ”konspirationsteorier” som cirkulerade i början har börjat visa sig stämma..vilket är lite läskigt.

     Vilka konspirationsteorier menar du? Tänker att eftersom du är så säker på att vaccinet är bs så kan du väl dela med dig och upplysa resten av världen?

    De enda som borde få arbeta med gamla och folk i riskgrupp är de som kan uppvisa bevis på genomgången smitta och T-cellsimmunitet och skydd mot hela virusproteinet till skillnad från vaccinerna.

    Det är det enda skyddet som kan anses robust i nuläget med vaccinets dalande snabbt dalande effekt och skydd mot en en begränsad del av virusproteinet.

   Gäller min kropp, mitt val också för dem som får i sig livsnödvändiga mediciner när de ligger i respirator och inte kan tala för sig själva?

   Eller gäller det bara fram tills man är så sjuk att valet läggs i någons annans händer?

  Tycker det är helt sjukt hur folk håller på med de som inte vill ta vaccin. Patetiskt att alla plötsligt leker forskare. Jag har tagit båda doser moderna och blev själv illa till mods när jag läste att min åldersgrupp inte längre kommer att erbjudas det efter att jag redan fått mina. Klart folk inte vill att deras barn ska få ta något som kan ge de såpass farliga biverkningar som hjärtinflammation.

  Jag undrar med om alla som är så rädda som sin kropp så de vägrar vaccin eftersom det är farligt. Är det lika rädda om sin kropp till vardagen?
  Äter det enbart ekologiskt utan besprutningsmedel? och inga andra mediciner (läs biverkning listan på vanlig Alvedon)? kör inte bil pga utsläpp? röker och snusar inte?

  Eller är de såna som vägrar vaccin eftersom det är farligt, men sedan äter McDonalds 1 gång/vecka, massor med snabb/färdigmat, import kött med antibiotika i, utländsk frukt och grönskar fulla med besprutningsmedel, och röker 1 paket/vecka, osv.?

   Att du ens jämför besprutade bananer med ett nytt vaccin visar ju bara på din bristande intelligens. Och nej, jag är ingen anti-vaxxer utan fullvaccinerad.

    Jag pratar ju om anti-vaxxer som är emot vaccin. Om du inte är emot vaccin så förstår jag inte varför du tar åt dig?

    Nä du menade att anti-vaxxers gör något så hemskt som äter besprutade bananer trots att de är så himla rädda för ett nytt vaccin. Din jämförelse (mc Donalds, bananer, Alvedon)är korkad.

     Jag anser att är man så rädd för något som berövat vaccin som räddar liv, att man hellre tar risken att låta sig själv eller sitt barn dö av förebyggbara sjukdomar. Men man har inge problem att äta och göra andra saker som är skadliga för sig själv och sitt barn. Ja då är det dubbel moral.

     Och eftersom du tar åt dig antar jag att du är en anti-vaxxer som bara bryr dig när det kommer till vaccin, men i övrigt har du inga problem att göra saker som faktiskt kan skada din kropp och din hälsa. Rökning kanske är din grej? rökare brukar oftast bli ganska arga när de gör något pga hälsoskäl men sedan går ut och röker lite.

      Nu är ju inte just detta ”vaccinet” särskilt beprövat alls.

   Jag är också fullt vaccinerad men tycker att jämförelsen är löjlig.

    Är det? jag stöter på folk som är veganer pga hälsan och cyklar över allt pga hälsan. Men i samma veva röker mer än 1 paket cigg/vecka. Vad gör motion och vegan kost för nytta när man förgiftar kroppen med cigg efteråt?

     Det vet väl inte jag?

     Men varför skulle man undvika all medicin bara för att man är skeptiskt till ett nytt vaccin?

     Skriver du upp dig på alla försök med nya mediciner du bara kan, bara för att du äter Ipren när du har huvudvärk?

      Vem pratar om specifikt nytt vaccin?

      Jag skrev ”alla som är så rädda som sin kropp så de vägrar vaccin”, jag specificerade inte vilket vaccin. Jag pratar om anti-vaxxer som vägrar alla vaccin.

      Och covid-vaccinet har redan genom gått försökts perioden, människorna som får vaccinet nu är inte test/försökts personer. Vaccinet är godkänt, men som med all medicin så kommer nya biverkningar i början efter att det godkänts.

       Ja jag antog väl att vi pratade om vaccinet i inlägget annars får du väl specificera vilket du syftar på.

     Balans?

   Också intressant att många inte har något emot (betalar en massa pengar) för att tatuera sig, spruta in botox och annan smörja i kroppen, operera in silikon men börjar darra på läppen över medicinskt prövat vaccin.

    Det är inte samma typ av personer, så lägg bara av!

  Till alla faktaresistenta
  Fråga er varför just unga killar ”drabbas” för det är just dem som i vanliga fall läggs in för hjärtmuskelinflammation.
  Varför? DE TRÄNAR NÄR DE INTE ÄR HELT HUNDRA.

  Och se även hur många som fått myokardit i sviterna efter corona. Trams är vad det är!

  De som inte vaccinerar sig är kontrollgruppen alla studier behöver – tacksamt!

   Tala om det för de som drog tillbaka vaccinet då. Så kan de bara tala om för killarna att inte träna sjuka. Löst.

   Exakt. Träning när man är sjuk är livsfarligt men hälsohetsen är ju helt sinnes. Varför vila liksom?? No pain, no gain, höhöhö🙄🙄🙄

   Låter faktiskt som en hypotes värd att undersöka. Fick själv hög feber och var rejält hängig efter dos 2 av Moderna. De flesta jag känner som tog moderna dos 2 fick samma biverkningar, vet inte om det stämmer men fått intrycket av att fler får feber av just Moderna än de andra vaccinen som ges i Sverige. Så om de tagit vaccinet och blivit hängiga/fått feber sen inte vilat så kan ju kombinationen av det gett vissa hjärtmuskelinflammation.

  Såååååå trött på att bli kallad antivaxxare för att man inte vill ta ett icke färdig kontrollerar vaccin.
  Jag har tagit ALLA sprutor i vaccinprogrammet och TBE. Min dotter fick även mot livmoderhalscancer.
  Man är inte anti alla vaccin automatiskt bara för att man inte vill vara försöksperson. Vaccinet är inte helt prövat. Covid är dessutom till 99,7% helt ofarligt för mig. Och ännu mindre farligt för min dotter.
  Så nej, sluta försöka tvinga på oss det här.

   Livmoderhalscancer vaccinet är ju dock också ganska nytt, har bara funnits i lite över 10 år, så man vet ju fortfarande inte om det kan ge biverkningar långsiktigt.

    I USA har många vittnat om hemska biverkningar…

   Såna superegoister som du är livsfarliga för andra människor.

  Det problematiska är att hon skriver att hon inte tänker vaccinera sig för att HON MINSANN INTE ÄR NÅGON FÖRSÖKSKANIN.

  Det är riktigt problematiskt att hon skriver så, det kan hon lika gärna gå in och skriva på instagramkontot ”kavlaner” och skicka in en bild på sig själv.

  Märkligt att det talas så lite hur extremt många överviktiga som hamnar på IVA. Obesitas är starkt kopplat till covid, se t.ex. hur illa det gått i USA där ca 40% av befolkningen är överviktiga. Om detta är ett virus som vi ska lära oss leva med tycker jag att staten borde gå ut med mer information kring detta. Riskfaktorer som ålderdom kan man inte göra så mycket åt, men bygg upp folkhälsan!

   Komikern Johanna Nordström är t.ex. ung och borde statistiskt sett klara sig relativt bra från covid, men hon blev otroligt sjuk och detta kan mycket väl varit kopplat till hennes höga BMI.

    Svågern väger närmare 170 kilo, fick covid-19 och blev bara lite hängig, tappade luktsinnet och fick ont i halsen. Medan en kollega till mig på jobbet som löptränar och gymmar flera gånger i veckan hamnade på IVA. Vi är jämngamla i 30-35 års åldern. Så tror inte övervikt är relevant.

     Ditt enskilda fall är inte relevant i jämförelse med statistik från hela världen. Överviktiga blir generellt mer sjuka i covid samt dör oftare än normalviktiga. Tycker inte det ska vara tabu att ta upp hur farligt fetma är, vi måste få bukt med fetmapandemin vi snart har.

   Jepp det stämmer. Har följt mycket amerikanska medier och det verkar vara speciellt övervikta män som har det värst. Och de är unga, vi pratar tjugo-trettioåringar som dör där.. Problemet är väl också religionen som en stor faktor, att de tror att en overklig gud ska rädda dem från ett (i deras ögon) overkligt virus.. Så de bryr sig inte om att vara försiktiga alls heller.
   Men att det bara är gamla och sjuka som dör, så är det verkligen inte längre. Och det är en myt att friska inte kan drabbas hårt/dö. Typ alla som överlever säger iaf att det är något man inte önskar sin värsta fiende..

  Gulligt att hon är anti-vaxx och reser jorden runt hattifnatt 🥰

   Lite Christoffer Columbus-vibbar på det!

  Googla Phil Valentine t.ex… Som spred konspirationsteorier i radio och trodde att c-vitamin/egna immunförsvaret skulle hjälpa mot viruset. Han var ”inte heller emot vaccinet” men tyckte inte att friska människor alls behövde det och gjorde sig lustig med en egen sång ”Mr vaxxman”..
  Spola framåt, han blev riktigt svårt sjuk och spenderade ett bra antal veckor på intensiven innan han dog. Sen gick familjen ut och tog tillbaka allt han sagt tidigare och uppmanade alla ta vaccinet. Fatta ångesten när man ligger där och inte kan andas och inser att man kanske borde tagit den där sprutan ändå..
  ”Seven stages of Covid” är en bra ögonöppnare om man tror det nu är en fridfull död dessutom. Tycker det är skönt att veta att man ändå följt rekommendationerna om inte annat.

  Det är så tråkigt att det i detta kommentarsfält nästan bara pratas om liv och död gällande covid och vaccinet, där många verkar tro att man får covid och sedan blir frisk och livet återgår till som det var innan. Jag tror att vi är många inom vården som jobbat med covidpatienter som kan vittna om att så inte är fallet, du kan få hemska biverkningar även av covid och inte bara vaccinet. Det gäller alla åldersgrupper, inte bara de som är 80+.
  Även om du inte dör av covid kan du behöva sjukhusvård eller IVA-vård. Efter att ha vårdats på IVA kan du inte bara resa dig ur sängen, byta om och gå hem till familjen igen utan det krävs ofta lååång rehabilitering. Även om du inte dör kan du behöva blodförtunnande medicin resten av livet på grund av risken för embolier, jag delade ut det senast i veckan till en 20-årig patient. Hur många vet om detta? Även om du inte dör kan du få förändringar på 50-75% av dina lungor vilket påverkar hur du kan leva ditt liv, du kommer inte ha samma ork som tidigare och behöver kanske vara sjukskriven i flera månader framöver. Jag vet patienter som varit sjuka i höstas och skrivits hem men som fortfarande behöver ha syrgas dygnet runt. Detta gäller patienter som varit i 30-40-50-års åldern, och alltså inte 80+. Man får inte glömma att det faktiskt finns personer mellan 20-åringar och 80+ som även dom kan bli riktigt sjuka.

  Man ska inte nonchalera eventuella biverkningar av vaccinet, men man får inte heller glömma vilka biverkningar man kan få av själva sjukdomen vilket många tyvärr verkar göra. Min personliga åsikt är att biverkningarna av sjukdomen känns 100 gånger värre än det jag ev kan få av vaccinet och för mig är valet därför enkelt, jag förstår dock om man känner sig osäker. Jag önskar att fler hade fått se det jag sett när jag arbetat med covid-patienter, jag tror nämligen inte valet hade varit så svårt då.

  Ingen säger att biverkningar av vaccinet inte finns, men fördelar måste vägas mot nackdelar och i detta fall överväger fördelarna med vaccinet nackdelarna.

  Jag är 100% pro vaxx såklart och tycker det är en av de bästa sakerna människorna hittat på. Det kan i princip endast mötas med hjulet, penicillin, skolplikt och elektricitet. Typ. MEN. Anti vaxxarna provocerar ändå inte så mycket, de måste ju också få tycka vad de vill och göra vad de vill. ÄVEN om det går ut över andra. Folk handlar på HM, Zara och Cubus som alla använder sig av barnarbete tex. Livsval som går ut över andra… Så kanske att de bara får hållas så gör vi rätt? Alltså vaccinerar oss och handlar inte kläder producerade av barnarbete.

  undrar hur många det är av er (som är skeptiska till vaccinet) som verkligen kollat upp all forskning som gjorts på vaccinet? Känns som dom flesta får sin information från google, facebook och instagram utan att vara det minsta källkritiska. Detta måste nog vara ett av de vaccin som det forskats MEST på internationellt, men det verkar ingen bry sig om.

   De har såklart inte kollat ett skit eftersom de påstår att det är okontrollerat och att ”det är så mycket vi inte vet än”.

   Jag är övertygad om att det är tvärtom, att ni provaxxers köper allt med hull och hår då ni inte har kunskapen i att läsa forskningsrapporter.

  Vänner till mig som inte är vaccinerade, har jag valt att säga tack och hej till (inte de som av medicinska skäl inte får ta såklart). Skulle aldrig acceptera att någon i min krets inte tog det.

   Tur för dem 👋

  Jag är så mycket för vaccin som man kan bli. Efter att ha gått igenom mardrömmen för ett år sedan. Sambon hamnade på iva och ansvarig läkare ringde mig och förberedde mig på det värsta. TACK OCH LOV så vände det och han fick komma hem efter em månad på sjukhus, sjukskriven ytterligare två månader och har fortfarande fler sjukdagar än friskdagar. Pga en underliggande sjukdom + medicinering vet man ej säkert om vaccinet kommer funka på honom. Så alla runt honom behöver vara vaccinerade för att skydda honom, vem vet vad som händer om han får covid en gång till? Jag vaccinerar inte mig för min egen skull utan för mina medmänniskor. Har man varit med om pandemin så är det för mig självklart att vara delaktig i lösningen -att vaccinera sig.

  Jag har tagit två doser Pfizer. Har svårt att komma tillbaka till livet efter det. Spruta ett gick bra, spruta två not so much. Det är dock inget jag kan prata öppet om eftersom ”man inte får” säga minsta lilla negativa om vaccinet. Min väninna blev avrådd av vården att ta spruta två (Astra) då hon blev så dålig. Så vi finns….vi som i solidaritetens namn föll, och vi får osolidariskt finna något sätt Ensamma att leva vidare på idag. Jag vet att vi lever efter mottot ”lite svinn får man tåla”, men jag har svårt för den aggressiva framtoningen som hålls vad gäller att ta vaccinet, glåpord med mera….medan INGEN har något att säga när man berättar om hur det också kunde gå….daglig feber, smärta och svårt att vara vaken. Ödmjukhet är idag ett minne blott bland människor, utan självrättfärdigheten råder till blindo.

  Fast det var 4 st iva patienter som hade covid för någon vecka sen. Snälla gå inte på allt bluffmedia skriver.

  Tror att antivaxxarna inte förstår att dom bara är spelbrickor i ett spel större än dom själva fattar.
  Vissa mäktiga men sjuka personer i den här världen tror och anser att den mänskliga rasen blir starkare via evolutionen om vi låter kroppen bekämpa alla olika sjukdomar och dä alla som inte orkar med dessa sjukdomar dör. De sjuka och svaga i samhället utgör en ”risk” mot den starkare människan. SÅ OTROLIGT SKEVT OCH GALET ATT TÄNKA SÅ😤

   Har också funderat på det men med teknikens hjälp och genetisk design tror jag om några årtionden kommer dåliga gener inte vara ett problem 🙂

  Får man åka till Thailand ovaccinerad?

  Jag är inte antivaxxer, men har bara själv valt att inte ta vaccinet, ÄN. Jag personligen tycker inte att covid är så jävla farligt. Media har överdrivit influensan som fan. Kollar man över statistiken över dödsfall 2019 vs 2020 skiljer det sig inte så mycket. Jag ser ingen anledning till att jag ska ta vaccinet för tillfället, träffar ingen mer än min pojkvän. Men ser jag att det finns anledning nog för mig då kommer jag att vaccinera mig. Men just nu nej.

  är immun mot corona. jobbat inom restaurang och butik, festat, delat glas/cigg/mat osv med folk, varit överallt o ingenstans. inte ens blivit förkyld 🙂 om människor slutade va så svaga skulle vi inte behöva vaccinet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *