Influencisk sex-transparens

Sex och sociala medier, influencers och sexsnack med tips och rabattkoder.
Margaux Dietz står i begrepp att släppa en erotisk novell, och säger till Aftonbladet att hon vill inspirera till ett bättre sexliv, Gabriella Joss publicerar intima bilder och videos på sig själv och sin kille, samtidigt som Maxinne Björk använder sin kille för att skriva ett långt inlägg om manlig analnjutning.
Att prata om sitt eget sexliv och njutning börjar bli vardagsmat bland influencers, och de gör reklam för allt från analpluggar till hela julkalendrar från olika typer av sexshoppar, men jag anar att inte alla är supernöjda med detta.
Ska sex fortfarande vara lite tabu att prata om, eller borde vi avdramatisera det hela och diskutera det på samma sätt som vi diskuterar andra fysiska ansträngningar, som säg padel?
Behövs den här typen av sexuell transparens för att få fler människor att våga ta ansvar för sin egen njutning och för att våga vidga vyerna mot detta smörgåsbord av leksaker som finns att köpa?
Är ni trötta på att få andra människors sexliv upptryckt i ansiktet eller borde vi prata MER om det?

Här under finns några exempel på inlägg som influencers gjort och som handlar om sex och njutning. 
Det finns hur många som helst, så se dessa som mer eller mindre slumpmässigt utvalda.

Vad är era tankar och åsikter rent generellt i den här frågan?

Bildkälla: Gabriella Joss blogg

Och igår snackade vi ju sexleksaker på instagram. Jag är ju väldigt öppen om det mesta som ni vet och kan absolut vara personlig utan att vara för privat. Jag förstår att många kanske tycker att jag är privat men trots att jag säger mycket så vet ni fortfarande kanske bara 40% av och om mitt liv. Tipsade ju iallafall er återigen om satisfyern (som jag har tre stycken av, haha) som finns HÄR och som aaaaalla kvinnor bör ha hemma. Mitt bästa tips för snabba orgasmer och det är man ju värd. Och den rosa är perfekt att ha när man har sex med sin partner! Och buttpluggen är min favorit av dom som jag har (finns HÄR). Den är ny och jag köpte den efter att Josephine Qvist hade tipsat om den på sin story. Jag säger bara mer sex åt folket! Så tröttsamt att det är 2021 och det ska vara så tabubelagt och pinsamt att prata om. // Gabriella Joss

ag hoppas på att kunna inspirera till ett bättre sexliv, antingen med sig själv eller sin partner. Det är många som har läst manuset som har blivit inspirerade till att testa nya saker i sitt sexliv. Sexgurun Margaux, säger hon och skrattar.
Bildkälla: Aftonbladet

Jag hoppas på att kunna inspirera till ett bättre sexliv, antingen med sig själv eller sin partner. Det är många som har läst manuset som har blivit inspirerade till att testa nya saker i sitt sexliv. Sexgurun Margaux. // Margaux Dietz


 

https://paow.se/2020/08/dildo/
Bildkälla: Paow blogg

Bildkälla: Vanja Wikström blogg

Ända sen poddisens början har vi pratat mycket om sex. Vi har snackat sex i relationer, vi har snackat sex utanför relationer och vi har snackat om att onanera mera. Dels för att vi tycker att sex är härligt och kul men också för att vi vill vara med och normalisera kvinnors sexualitet. Det är Viktigt På Riktigt.
[…]

Visst är de vansinnesfina? Vansinnesbra är de också kan vi lova, ha ha… (Både jag och Jossan har SÅKLART testat loss! Himla fiffigt för mig och Niklas att sparka igång sexlivet med också, om vi nu ska kunna få till ytterligare en sån där liten minimänska.) // Vanja Wikström

Bildkälla: Maxinne Björk blogg

Manlig anal njutning å andra sidan, är något som jag kan mycket om, men jag har ju inte samma personliga erfarenhet av det.
Detta eftersom jag inte är en man med ett manligt anus. Därför är det väldigt praktiskt att ha en oerhört öppensinnad pojkvän vid min sida. Han har hjälpt till när jag har skrivit den här texten och han kommer att dela med sig av sina erfarenheter i slutet av inlägget. Jag börjar med att dela med mig ur mitt perspektiv, sen blir det en guide till hur man kan börja leka med analstimulation på män och sedan blir det min pojkväns perspektiv + en stor recensionsguide till olika leksaker som man kan använda. Om du redan vet väldigt mycket om det här ämnet så kan du gå direkt på recensionerna av våra favoritleksaker och analglidmedel – bara att scrolla ner. // Maxinne Björk

177 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fyfan. Nej.

   Sex är toppen! Det vi inte behöver mer av är konservativa moraltanter som försöker göra sex till något fult eller privat som man absolut inte får prata om!

    Kan väl finnas något mellanting. Tycker varken det är fult eller pinsamt att prata om. Men vill ändå inte ha någon annans sexliv upptryckt i ansiktet till frukost.

     Vem trycker upp sitt sexliv i ansiktet på dig? Du följer väl antagligen folk av fri vilja. De söker inte upp dig för att berätta.

      Hur ska jag kunna veta att någon jag följt länge helt plötsligt ska lägga upp en story där denne visar hur man använder en buttplug. Hur man har förspel i sänghalmen eller hur man bäst penetrerar ett manligt anus?

       Buttplug ska inte behöva användas överhuvudtaget.
       Å sex i analöppningen är inte så jäddra nyttigt.
       Förstår inte riktigt varför vi ska behöva veta vad eller hur folk gör..så håller med om att jag behöver inte få det tryckt i ansiktet.
       Visst, vi ska kunna tala om sex och inte va moraltanter men vi måste låta dagens unga få lära sig själva..
       Jag personligen har nog levt längre än de flesta av er och testat en hel del, MEN..jag behöver inte låta folk veta.
       Jag har pratat med mina barn om sex, vad som är ok eller inte och att om man båda är med på saker och ting är det ok.
       Men hade inte vårt sexliv fungerar utan hjälpmedel då tycker jag det varit nåt mänskligt fel. En dildo gör mig inte med barn så…för det krävdes min man och vår lust till VARANDRA.. som vi för övrigt fortfarande har…

     Sex säljer, Influensers härmar bara det kvällstidningarna gjort sedan länge. Vill man sälja lösnummer en semesterdag, skriver man om svenska folkets bästa ställningar med mera. Sex ger klicks för Margaux och co.

      Pengar pengar pengar. Sex är väl ett säkert kort att tjäna pengar på och när flunsorna har gått igenom kläder, skor, väskor, bokhyllor, stolar, bord, vin, vitamin A, vitamin B, vitamin CDEFGH, mineraler, hälsokost, hälsodryck, lösfransar, löshår läppstift, hudkräm, botox, förstoringar, förminskningar, injektioner, spahotell, skal till phonen och skal till tanden… ja då måste man hitta på något som ger mer i klirr i kassan. SEX! Herregu vilken värld vi lever i.

    Så löjligt kalla folk för moraltanter för att man inte vill veta detaljer om andras sexliv. Kom med nåt nytt.

   Det är äckligt. 🤢
   Så trött på dessa (s)exhibitionister, de gör vad som helst för att få uppmärksamhet.

    Jag instämmer. Det är äckligt.

    Jeez, slappna av lite. Nästan så att man tror att ni har en pinne i rumpis.

     Uppenbarligen är det inte vi som har en pinne i röven… 😆

    Tycker det pratas alldeles för lite om sex. Sex är något som är fullkomligt naturligt, där det är otroligt viktigt att belysa att det finns många olika sätt för njutning. Att inte prata om sex leder enligt mig till större skada.

    Blir man stött, och tycker att content i denna form är jobbigt eller äckligt är det bara att se bort, alternativt att avfölja. Jag anser dock att man bör rannsaka sig själv, och fundera kring varför dessa tankar uppstår.

   Tänkte använda samma fyyfaan, vad jag inte vill veta hur andra har sex. Det handlar inte om tabu, det handlar om privatliv.

  Poddisen? Det var det mest stötande här.

   😂😂😂 Det är så hon skriver. Språket är ngn konstig blandning av bebisspråk och tonårstugg.

  Först livesändningar från förlossningen, nu vilka sexleksaker man använder och snart blir det väl standard att se folk knulla skiten ur sig på sociala media. Allt för att väcka intresse, skapa klick. Så. Väldigt. Tråkigt. Blir liksom ingenting kvar att hålla litet för sig själv. Vad kommer härnäst? ”Titta nu när jag gör nummer ett och nummer två på toaletten, svaja upp för en rabattkod från Ido, Ifö och Gustavsberg!”

   Precis. Vem fasiken vill veta om nån använder en jäkla buttplugg? Eller sätter på sin kille med en dildo.
   Håll sånt för er själva 🤦🏼‍♀️

    Vill man inte läsa om sådant så följer man väl inte tex maxinne?

     Nej men det var fler som nämndes.
     Fler och fler tar ju steg åt samma håll. Om du inte märkt det.

      Brukar väl lösa sig själv om inte följarna vill ha innehållet. Utan följare så är de inte influencers.

       Ja tänk om det vore så enkelt.

        Om det vore så enkelt att man bara följer de som postar sådant man är intresserad av och avföljer resten?

         Tror du verkligen att det funkar så? Har du aldrig funderat över hur det kommer sig att saker du aldrig varit i närheten av huxflux dyker upp i ditt flöde?

          Ditt flöde baseras ju dock på din egen aktivitet på insta. Plus att du kan markera inlägg att du vill dölja det och liknande inlägg från att dyka upp i ditt flöde. Ta lite ansvar och sluta skyll på att någon trycker upp det i ansiktet på dig som om du vore helt maktlös.

           Håll dig till det jag skriver. Har aldrig påstått att någon trycker upp saker i mitt ansikte. Det är en annan anonym. Däremot är det skrämmande hur naiv du ger sken av att vara. Algoritmen styr ditt flöde och det är inte bara sådant som liknar det du själv trycker på som dyker upp. Ja du kan blocka men igen det gäller bara den posten. Algoritmen lagrar alla dina tryckningar och lagrar datan. Men fortsätt leva i din bubbla.

   Jag vill inte veta om bloggares sexliv. Tycker en del går för långt. 😕

   Har alltid varit rätt blyg och skämts lite kring sex.
   Men jag tycker inte det är hälsosamt.
   Bra att tex. Maxinne skriver om sånt. Så kan de som vill veta och läsa göra det och de andra läsa Bamse, skämt åsido men de som blir illa berörda av sex kan ju klicka in på andra bloggar

  Jag älskar sexleksaker och läser gärna recensioner osv. Hade jag varit rik hade jag köpt betydligt mer för att testa, både själv och med andra.

   Men recensioner (eller tips utifrån preferenser) hittar du om du googlar av just intresse (och utifrån preferenser). Det är en annan sak när det skrivs om sex och allt därtill på instagram på samma sätt som om man skrev om sin frukost. Lägger ingen värdering i detta, bara konstaterar att det är en skillnad.

    Ja klart jag vet att jag kan leta recensioner själv men följer gärna influencers som gör samarbeten kring detta också, eller de som skriver om leksaker osv. Man följer väl de som postar om saker man tycker är intressant?

     Säger inte emot det, förstår hur du menar. Tänker bara att älskar man sexleksaker och att läsa om sånt kanske inte random inlägg från ovan nämnda influencers är rätt ställe. ÄLSKAR man att läsa om sånt kan man ju följa konton med den inriktningen av den anledningen. Att Maxinne skriver om sex är ju väntat, men man kanske inte primärt följer Margaux och GabJoss av anledning att få tips om sexrelaterade saker.

      Nej jag följer ju andra konton men jag blir mer sugen på att följa gabjoss eller marguax nu än innan. Lär kika in oftare hos dom nu för att se om detta skrivs om mer.

       Hur vågar du lita på att det de skriver är sant? Influencers säljer ju ut sig för minsta lilla peng.

  Med tanke på hur många unga följare ibland typ 12-13 åringar så är det sjukt opassande. Det ska finnas en viss gräns mellan barn och vuxensaker.

   Deras föräldrar kanske ska ta lite ansvar när det kommer till vilka de följer.

    Just det. Hur gör man då helt konkret? Förbjuder mobilen? Sitter på deras rum när de inte går i skolan? Följer med när de träffar sina kompisar? Alla har vi varit unga och då vet vi att det inte fungerar eller hur? Prata med kidsen går ju men antagligen gör de inte riktigt som mamsen ber om alla gånger. Fast det vore ju underbart om alla föräldrar kunde förhindra allt som sker deras barn. Ingen mobbning, inga kriminella handlingar, inga övergrepp mm. Vilken vacker värld det skulle vara.

   Varför är det sjuk opassande att en kvinna njuter? Prata med era ungdomar!

    För att en barn inte är redo att mentalt förberedd på grejer man kan stoppa i röven. De förstår definitivt inte att sex är mer än bara stoppa nånting i ett hål och vilka konsekvenser som kan uppstå.

     Herregud en trettonåring vet mer än du tror.

      (Och av just den anledningen så kanske man måste vara extra tydlig med konsekvenser av både sex med sig själv och andra så att de kan göra genomtänkt beslut)

      Bara för att de vet mycket betyder inte att de förstår.

      Blir på riktigt orolig av den kommentaren. Dessa trettonåringar du pratar om är lätta byten för vuxna förövare.

       Eller trettonåringar som är med varandra. Du vet om att trettonåringar också är ihop?

        Näe det fattade jag inte…obs ironi. Men tyvärr är det fler som hamnar i klorna på äckel.
        Hälsosam utforskning och nyfikenhet mellan jämnåriga är sunt. Porr och även vanlig vuxensex mellan en 13 åring och en 20 åring inte så sunt.

         Det är väl knappast fler som hamnar i klorna på vuxna än de som är tillsammans med någon i sin egen ålder?

          Jo för 13 åringar är inte sexuellt aktiva i det som anses vara definitionen mellan vuxna.

      Kanske dags att återgå till ett samhälle där en trettonåring inte vet så mycket.

       När var det?

   Alla influencers jag har hört pratat om sex och sexleksaker är över 15 och har laglig rätt att ligga bäst fan de gitter, sen om det lyssnar småbarn på deras poddar så är det inte deras problem. Tror att många yngre tjejer som ännu inte är sexuellt aktiva tycker det är spännande och bra att få tips av erfarna tjejer. Tycker det är tröttsamt att kvinnors njutning fortfarande är ett ämne som upprör en del.

    Men herregud nej. Du låter jättekonstig. Är du en man?
    Unga tjejer vill INTE få tips av erfarna!!? Låter som du är ett önsketänkande peddo.

     Tror snarare en viss influencer, en viss Bi…. eller kanske Mar….

    Minns att jag tyckte det var lite obekvämt med för mycket sexuella detaljer, när jag var en ung tjej. Vi ville läsa min häst typ.

    Hej Bi….

   Fast det är ju inte så att Jocke & Jonna, Bianca och Margarux egentligen riktar sig mot 30 åringar men barn kikar in på deras kanaler i smyg.

   De tjänar alla väldigt medvetet extremt mycket pengar på minderåriga följare och har därför ett ansvar. Det håller inte att medvetet välja att göra en maxad karriär på barn och sen sticka huvudet i sanden och säga att det är föräldrarnas ansvar. Det är skruttigt beteende (den vet jag inte om en sexleksak är så farlig att ett tolvåring skymtar på bild, men rent generellt). Som att jag skulle smuggla cigg till ungdomar och sen skylöa på föräldrarnas bristande uppsyn. Att föräldrar har ett ansvar minskar inte ens eget ansvar, särskilt när det är något man faktiskt aktivt väljer att göra för sin egen vinnings skull.

    Instämmer!

  Kanske är pryd, men tycker inte att ”det behöver pratas mer om sex”. Sex är ju typ överallt i form av annonser, tv-program, porr osv. Tycker det är skönt att sex är privatstämplat i vardagen. Typ den enda frizonen som en inte förväntas prata om med hela världen.

   Nu är det väl kanske just pga porren som förväntningarna på sex är knasiga för många unga.

   Man behöver ju inte heller följa de som man tycker pratar för mycket om sex.

    Jag syftar inte till enskilda influencers, utan samhället i stort.

     Men är det realistiskt sex i annonser och porr? Kanske behövs lite motpol till bilden av sex som målas upp i porren och reklam. Typ att kvinnor kan njuta av annat än sperma i ansiktet och stryptag eller att erotiskt åka runt i strumpbyxor.

      Hur kan du utläsa att vad jag tycker i den frågan utifrån min kommentar? Du skapar en diskussion av ingenting.

       Jag frågade. Jag antog ingenting.

      Sex är ju mer änn en buttplugg. Mer om romantik och närhet. Om riktig kärlek.

       Och sex är inte lika med romantik och kärlek för alla heller.

   Skillnaden är väl att den mesta sex vi ser i tv och media fortfarande är väldigt skapad ut mannens perspektiv. Fördelen med att kvinnliga influencers pratar om sex är för det blir dels ur en tjej synvinkel och dels mer verkligt. Sen tror jag framför allt det är bra för killar att få höra vad tjejer faktiskt anser skönt, istället för att bara följa det de ser på porr.

    Jag kan tycka debatten om huruvida det pratas mycket eller lite om sex och hur det pratas om det lätt blir uppdelad.
    Team sexuellt frisläppta som vill testa allt och inte dömer något (eller åtminstone utrycker sig som så) vs team sex ska vara kärlek/något intimt/speciellt. Det är bra att det pratas om sex, men lika viktigt är det att låta det vara något privat och något som får stanna mellan de inblandade.
    På samma sätt är väl alla preferenser okej om alla inblandade är med på det. DET är det som det borde pratas om.
    Vill man aldrig onanera eller göra det flera ggr om dagen är båda lika okej. Vill man bara ha missionären och ligga med någon man älskar, eller ligga med flera och testa olika saker, är båda lika okej. Det är OCKSÅ okej att ibland/i perioder/någon gång vilja ha vaniljsex och ibland vilja ha buttplug eller köra rollspel.
    En sak kan vara nice med en person under de förutsättningarna, sen kan det vara tvärtom med någon annan. Man kan ligga med ingen eller många, gilla en sak en period i livet sen ändra uppfattning. Det är SÅHÄR man ska prata om sex om det nu ska pratas om. Tror och tycker jag.

    Sen som svar till Anno; varför tror du att tjejers preferenser inte är påverkade av porr? Jag tolkar det som att du tänker så, utifrån vad du skriver. Men tjejer påverkas väl av normer och omgivning? Att vad dom tror är vad killar gillar blir vad dom säger sig gilla själva? Att vad dom ser andra tjejer göra (kanske via insta som här) eller hör andra prata om blir vad dom själva gör? Då kanske dildos och buttplugs inte nödvändigtvis är på tjejens initiativ ~egentligen~, utan något tjejen gör för att det är vad hon tror hon borde göra och gilla? Det krävs mycket självinsikt och analys för att kunna ifrågasätta sina egna tankar. Det är inte så enkelt alltid

  Så jävla tröttsamt med folk utan integritet. Man behöver verkligen inte prata om allt.

  Njut mera, absolut! Det är bra för knopp och kropp 🤗

   Många av oss kanske inte vill helt enkelt. Vill inte och tänker aldrig vara så intim med någon. Skrämmer skiten ur mig totalt.

    Inget lite tequila inte fixar hehe.

    Och då får ingen prata om sex?

     Men alltså seriöst. Det börjar bli JÄVLIGT tröttsamt. Jag struntar i influencers och alla andra människors sexliv men det pratas för mycket om det. Inte konstigt att ungdomar känner press och stress.

      Samtycke pratas det ju mer om än någonsin.

       Och ändå råkar allt fler ut för våldtäkter och sexuella övergrepp. Ungdomar som kommer akut till gynekologen med svåra underlivsskador. Samtycke My ass.

        Att man pratar om det mer än någonsin betyder inte att man pratar om det nog mycket.

         Vet du, samtycke är en gullig tanke i en välordnad akademiker värld. I den värld de flesta hankar sig fram i är det ett begrepp utan någon betydelse alls.

          Jag förstår faktiskt inte din poäng. Ska vi sluta prata samtycke för att det inte går in hos alla vad det innebär?

           Funkar bra för mig.

       Gör det? Tycker snarare att antal gruppen porrskadade killar och antal trasiga tjejer både fysiskt och psykiskt ökar.

      Vem avgör vad som är för mycket då? Tycker det är bra att det pratas sex.

       Jag önskar att det hade pratats mer om sex när jag var tonåring.

        Jag önskar det hade pratats mindre. Då hade jag kanske känt mindre press att ha sex för att vara ”normal”.
        Alla tjejer jag känner tycker nu att de hade sex för tidigt för att de ville ”bli vuxna”. Jag med. Alla hade gärna väntat, men som ung tror man att man är ett freak om man väntar.

         Ja det skulle ju gå snabbt. Väntade man med sex var man en tönt. Såhär i efterhand hade jag velat vänta några år till.

         Det kan man ju däremot också prata om när det pratas om sex.

         När jag säger att jag önskar att det pratades mer om sex när jag var tonåring så syftar jag på mer åt alla håll. De som vill ha sex, de som inte vill ha sex, osv.

  Det är så pinsamt, och direkt opassande i vissa fall. Som t ex Margaux som tidigare fokuserat på barn och har många barn som följer henne – och nu ska hon hålla på med porr, och släppa porrbok och försöker sälja den genom att ”vill inspirera till bättre sex och tjejer ska ta tillbaka.sin sexualitet…..” Försöka sälja med typ feministsnack och tröttsamma floskler. Nej usch.

   Opassande att inspirera till bättre sex till unga följare? Låter ganska passande tycker jag. Bättre det än att de får sin inspiration till ”bra sex” via porren.

    Unga killar som tar stryptag och vill ha analsex osv läser knappast där och blir upplyst om annat. De hämtar fortfarande deras sex från porr.

     Men tjejerna kanske läser där?

      Jo men det påverkar inte killarna. Det är där problemet ligger. De gör ju som de vill ändå.

       Haha va? Klart de inte gör. Finns absolut tjejer som övertalas och hamnar med rötägg till killar, men finns lika många tjejer som själva tar för dig och säger ifrån. Alla unga tjejer gör inte bara som de blir tillsagda liksom.

       Jo om tjejerna inser att de själva kan ställa krav på hur killarna ska bete sig när det kommer till sex. Att sex inte handlar om att bara killen ska njuta. Då påverkar det i allra högsta grad killarna.

        Det låter ju fint men så funkar det inte. Tjejerna förväntas ställa upp på vad killen vill mer än någonsin. Det har blivit råare och mer utstuderat än vad det någonsin varit.

         Således ännu viktigare att vi pratar om tjejers sexualitet.

          Det håller jag med om. Däremot är jag tveksam till att diskussionen drivs av influensers med en egen agenda. Jag må va ett syndikat arsle men min bild av de flesta influensers drivkraft är två. Att mjölka ut så mycket pengar som möjligt och tvinga till sig andras uppmärksamhet.

           Cyniskt arsle skulle det stå. 🙄

           Tja, jag vet inte vem som når unga tjejer mest. Men något säger mig att det kanske inte är helt fel att populära influencer pratar om det. Likväl som jag tror att tex populära fotbollsspelare skulle kunna nå pojkar bättre än vad biologiläraren gör. Tänk om lindelöf eller pewdiepie eller vem som nu har många unga manliga följare gick ut och pratade samtycke direkt till unga män, pratade om vikten av respekt mot tjejer, att porr inte är verkligheten osv. Kanske ska lite mer ansvar läggas på de som unga män lyssnar till, dvs andra män.

         Så då måste vi alltså prata ännu mer om att tjejer ska ta tillbaka sin sexualitet. För om detta problem ökar så har vi absolut inte pratat nog om det.

    Nja tycker inte barn behöver bli exponerade så mycket med sex överhuvudtaget, det är för mycket som det är.

     Är det influenserns ansvar eller föräldrarnas?

      Även om det ytterst är föräldrars ansvar så bör alla engagera sig i samhälleliga vindar. Jäkligt konstigt att föreslå annat

   Margauxs sexbok och radioteater i brist på bättre ord är väl rätt harmlös. Då är det mer störande att hon försöker åberopa någon form av ädelt motiv och avslutar det med att kalla sig för feminism.
   Margaux behöver en ny förlossnings succé för att säkerställa att pengarna rullar in.

    Jamen precis. Rent krasst så byter hon bara spår eftersom hon inte kan exploatera sin son i samma utsträckning längre.

     Exakt så, nu kan hon inte kapitalisera på sonen längre så då måste det till något nytt, så hon har bytt spår. Börjar bli för mycket av både henne och Bianca. De ska va överallt, men de passar på så länge det varar, dock så verkar ju båda två ha tappat i popularitet jag menar ingen av dem var högt på listorna över mäktigast på soc medier, var nog snopet.

  Mirkas/trettonbarnsmammans kommentarsfält och följare.. Kan någon förklara varför det finns så många som hyllar och försvarar henne? Hon står snart utan bostad, igen. Hon har ingen inkomst. 13 barn. 3 har flyttat hemifrån, 2 stycken vill flytta till deras pappa.
  Hon har stödfamilj till de yngsta. Både hon och barn lider av psykisk ohälsa.
  VARFÖR hyllas hon som någon slags supermamma? Är hon inte typ motsatsen till en supermamma? Hon verkar ju inte ha ordning på någonting, varken bostad, ekonomi, barnen eller sig själv. Och nej pappan är verkligen inget att hänga i julgranen heller, men blir fascinerad av de som kommenterar och försvarar. Varför kan de inte se situationen som den är? Varför försvarar man en 50 ish kvinna med 13 barn som inte ens tagit tag i att ställa sig i bostadskö? 🤔

   Varför står hon snart utan bostad? Usch vad hemskt det måste vara en jobbig situation att vara i.

    Hon hyr huset och ägarens dotter ska flytta in dit. Om jag fattade rätt.

    Inte första gången hon är i den situationen, vilket är vad folk ifrågasätter. Varför har hon inte sett till att ordna upp det, eller iallafall försöka i form av bostadsköer osv, för länge sen?

   För att även om man ”ställt” till sig för det kan man behöva stöd. Bara för att man inte alltid tar bra beslut behöver man inte vara en dålig människa.
   Det är väl bra hon får stöttning om hon inte mår bra. Jag brukar inte läsa där så ofta så vet inte vad som skrivs men stöd behöver alla som mår dåligt.

    Då ska du kanske läsa innan du kommenterar? 🤔 Stöd är bra, är en självklarhet. Men det är skillnad på att ge stöd och pepp och att försvara en människas misstag. Eller snarare ovilja att göra något. Som Mirka själv skriver, hon har vänner och följare som letar hus åt henne för ibland orkar hon inte bry sig.

    Skaffar man barn – så har man ett ansvar. Skaffar man 13 barn funkar det inte att sitta hemma och inte aktivt göra något varken för ekonomi eller sin bostadssituation. Förstår inte varför man hyllar sådant beteende.

     Du kan inte veta mycket om psykisk ohälsa? Så då borde du ju hålla tyst och inte uttala dig. Om man har psykisk ohälsa finns inte alltid orken till det som vi annars tycker är självklart. Då är det jättebra och viktigt att få stöd.

     Visst kan man ha åsikter om att skaffa många barn och tänka till innan osv. Men det är ju redan för sent. Det hjälper inte dom just nu.

      Jag har stor erfarenhet av psykisk ohälsa faktiskt. Har själv varit utmattad, genomgått behandling för ptsd och lider idag av paniksyndrom. Menar du att mitt ansvar som förälder försvinner bara för det? Att när jag gör större misstag så ska folk skjuta det under mattan?
      Har inte sagt något om att skaffa många barn. Jag sa skaffa barn. Även om du har ett barn så är det ditt ansvar som vuxen att se till att det barnen har tak över huvudet och mat på bordet.

       Klart man har det ansvaret. Men man väljer ju inte att må dåligt. Och finns inte orken där än hur man försöker är det väl jättebra om läsare kan hjälpa till. Eller om man har människor i sin omgivning som kan hjälpa. Ingen vill väl må dåligt.

        Fast jag förstår vad planeten menar. Har man barn och så pass många så får man inte hamna i den här situationen. Mirkas psykiska ohälsa är ”ny”. Självklart ser man till att stå i bostadskö och liknande när man har 13 barn att ta hand om. Man påbörjar sånt i tid då det är svårare att akut hitta något när man är så många. Mirka är oansvarig.

   Så man kan inte stötta och peppa någon för att denna inte ställt sig i bostadskö? Ok.

    Tydligen inte. Den där planeten måste vara oerhört sympatisk som människa.

    Vet ”allt”om psykisk ohälsa men har ingen förståelse om det ändå.

     Otroligt. Jag är säker på att Mirka gör det hon orkar och kan. Kan väl inte vara det lättaste att hitta ett så pass stort hus som hon behöver, till ett rimligt pris. När jag skulle bo i andrahand en period i livet bad jag mina vänner/följare på FB att hålla ögonen öppna – förstår inte problemet? Klart man hör sig för varesig det gäller boende, jobb eller tips på något annat.

      Har följt Mirka länge. Hon gör inte vad hon kan. Hon slutade på ett jobb tex efter en dag för att hon tyckte det var tråkigt. Märks att ni som kommenterar inte har koll på henne.

     Men ge dig, lär dig läsa och inte bara meningen som passar dig. Är inte stödet till Mirka jag ifrågasätter. Jag ifrågasätter följarna som ger sig på andra följare i hennes kommentarsfält. Hon får tips om bostadskö – det är fel. Hon får frågor om inkomst så någon kan hjälpa henne leta – det är fel. Hon får tips om saker hon kan söka – det är fel.

    Inte det jag reagerade på utan varför en del av hennes följare går på folk som kommer med tips just som att ställa sig i bostadskö, se om barnen kan få vara heltid hos sin stödfamilj ett tag osv. Folk kommer med konkreta tips och hennes följare blir rabiata och kallar dem elaka. Det var det jag reagerade på och ifrågasätter. Inte att Mirka får stöd. Jag undrar vad för folk som finner tipsen så orimliga att de känner att de måste försvara Mirka? I min värld är det fullt rimliga saker att ta itu med i hennes situation.

     Jamen det var ju just det. I din värld är det rimligt. Men om hon mår dåligt kanske det inte är rimligt för henne.

      Mirka har inte mått dåligt. Hon mår dåligt nu för att det blivit för mycket.

   Håller med dig fullt.

  Människor behöver i allmänhet inte fler orgasmer utan mer intimitet.

   Orgasmer är bra för hälsan.

    Intimitet också.

   Det ena utesluter väl inte det andra 😀

   Säg det till alla kvinnor som levt stora delar av sina sexuellt aktiva liv utan att komma under sex med män…

  Oh lord… Dessa influencers behöver nog ta och fundera på vilka som är deras målgrupp och vilka de vill ni ut till. Just nu verkar var och varannan skjuta från höften med sina samarbeten, böcker, inlägg etc. utan att veta vad de vill uppnå med sina plattformar.

   Många vill ju uppnå att få mer pengar.

  Bianca är väl nästan värst, snackar om kiss och bajs samtidigt som de sitter och äter. Asså. Nej hon är INTE rolig och har gjort sitt i tv tycker jag, hon är bara gapig, överdriven och falsk, blir fjantigt. Som att hon alltid måste klaga på något hos Pernilla ”En tröja med sån ringning kan du inte ha det är tantigt” Ehh. Tröttsamt att se henne i Coop-reklamen, kommer aldrig handla där efter att de gjort en reklam som visar upp Bianca. Och Tanrevel ”I am the sun” såå töntigt. Hon vill vara superstar. Märkligt att hon är så stolt över att vara på reklambilder på butiker och boards när hon är i tv varje vecka och överallt. Förlåt men är så trött på henne.

   Hon försöker visa upp sig sååå rik såååå perfekt. Allt känns så fake med henne.

    Verkligen fake och överspelad, och manipulativ. Trött på att se hennes pussmun och posande. Jag kommer aldrig handla på Coop, inte köpa Tanrevel och inte något från aiminsport eller vad det heter. Vad har barndomsdröm och att hon sett personer jobba i team med träningskläder att göra liksom, man får lätt uppfattningen att hon jobbar inom showbiz av det hon säger där, försöka sälja med det liksom nej så tramsigt, floskligt. Var nog snopet att hon inte är så mäktig i soc med längre, troligtvis därför som hon och hennes mamma nu framhäver Bianca hela tiden för att hon pryder reklamskyltar osv.

     Hon är värre i verkligheten. Har henne i min bekantskapskrets

   Dissar också coop efter deras krystade influencer-reklam.

  Är Bianca i modd? Eller är det ord som b*js kanske ?

   Ah b-ordet, bjs* och k*iss. Bianca är sååå löjlig och tröttsam tycker jag.

  Den desperata Myggan gjorde väl också reklam för vuxenleksaker. Kul för Ludvig.

   Nej precis. Kul för Ludvig. Det är just det, föräldrar måste tänka längre än på sig själva.

  Är jag den enda som tycker sexleksaker är överskattat? Jag anser mej ha testat det mesta men kommer varken lättare eller sköna med det (inte ens med satisfyer) än med fingrar (mina eller partner) eller partners kön. Är sexleksaker mer uppskattat hos de som har svårare att komma genom ”vanligt sex”, eller vad tror ni?

   Inget slår väl äkta vara. Inte för min del iallafall (nu har jag inte testat utbudet det skrivs om) men jag vill ha mer än en plastbit. Jag vill ha allt, förspelet, närheten, kärlek, ligga på armen efteråt.

    Och jag förstår inte varför man ska behöva välja. Man kan ha äkta varan OCH leksaker.

   Sexleksaker känns så Paow och tatuerade tjejer med blekt hår. 🤷‍♀️

  Jag är helt ointresserad av andras sexliv. Sex är bara intressant för de direkt inblandade. Det är något man gör, vad andra gör får de gärna hålla för sig själva.

  Tycker det är bra att det blivit mindre tabubelagt för kvinnor att prata om sex men det är så larvigt med influencers som ständigt måste babbla om hur mycket de älskar sex som att det är intressant för andra. Har lika lite tålamod med kompisar som måste dela med sig av allt och vill veta allt om andra också.

   Ja det blir både jobbigt och patetiskt.
   Min fd kompis var likadan, skulle prata om hur många gånger det hade gått för henne, hur skönt en kille tyckte det var när hon knep osv.
   Det värsta med henne var att hon inte hade nån känsla av när hon skulle hålla tyst. Jag hade bjudit hem min kusin, min bror och flera vänner till oss och där stövlade min kompis in och sa högt till allihop att hon hade onanerat i badet innan och det hade gått för henne sju gånger. Alla blev tysta och tittade på henne. Tack för den upplysningen?

    Men om hon r din vän kan du väl säga till henne att du inte vill höra om alla hennes orgasmer?

     Inte hennes uppgift när kompisen är helt utan social kompetens. Finns säkert andra situationer hon inte hanterar.

      Tack, precis inte min uppgift. Sen sa ja till henne flera gånger. Ja det stämmer det också, var fler situationer hon inte kunde hantera. Sen tog hon verkligen all energi från mig så jag tog avstånd från henne.

       Bra beslut 👍

     Du tror inte jag sa till? Men vad hjälpte det när hon pratade på ändå.

  Ha ha oj, där hamnade man i ”spotlighten” 😅 Det var väl jättehärligt att folk har ett bra sexliv men det är också inte fel att ha lite integritet, speciellt för sina barns skull.

   Precis. Barn vill inte att andra ska läsa att deras pappa blir påsatt med en dildo av mamman. Osv

    Har maxinne barn?

  Ibland får jag en känsla av att många av de som pratat väldigt vitt och brett om sex egentligen inte har så bra sexliv.

   Typ Anna Book, Robertos eldiga sexgudinna och vice versa 😁

   DET hade varit mer intressant att läsa om. Nu får nog många unga uppfattnincen att man måste vara så öppen och prova på. Det borde kanske skrivas lite om andra sidan också. Att det är helt okej att inte vara sugen, inte ha lust, att man inte behöver prova en massa olika ställningar. Det är också okej. Jag tycker det behövs en balansgång. Det finns mycket hjälp och tips att ta till – om man vill. Det är också okej att ha vad som offentligt ses som ett ”tråkigt” sexliv.

   Får liknande vibbar av Bianca ingrosso fast när det gäller hennes liv allmänt. Hon visar upp sig så perfekt, lägenheten perfekt. Ekonomin perfekt osv. Men jag har en känsla att bakom stängda dörrar så att säga så är hon olycklig eller har kanske typ problem i sitt liv.

    Klart hon mår dåligt, varför opererar man annars om hela ansiktet och kroppen sådär.

  Exakt 🤣

  Är inte sånt här content perfekt för OnlyFans?
  Så slipper vi som inte vill få en fisting-hand i flödet såna inlägg? Det finns tid och rum för allt sånt där.

  Vad förvånad jag blev över att se Vanja Wikström i det här sällskapet, har läst henne sedan hon fick sitt yngsta barn (som nu är tre år) och aldrig sett henne skriva om sex. Men ser att inlägget är från 2017, så känns ju inte jätteaktuellt.

  Det finns absolut saker som har med sex att göra som jag tycker det pratas alldeles för lite om. Tex hur viktigt det är att fundera över vad man själv vill och gillar, hur man sätter gränser och säger ifrån när någon går över dem, att respektera andras gränser, samtycke osv. För mig är det det är det svåra med sex och intimitet. När influencers pratar om sex handlar det sällan om de frågorna utan om att kränga prylar eller om skryt om hur mycket de ligger. Personligen har jag noll behov av att höra om vad andra stoppar upp i rumpan/fittan och jag följer därför inte influencers som fokuserar på sex. Jag tycker däremot inte att det finns någon motsättning mellan att se sex som något privat och att utforska sin sexualitet och njutning. Eller så gör det det och jag är en pryd typ men det kan jag leva med i så fall.

  Jag tycker det är positivt att det nu kan talas om sex, njutning för alla varesig ensam eller i relation och diverse hjälpmedel MEN detaljerna om flunsornas privata sexliv på detaljnivå – nej tack. Något borde väl ändå vara privat och exklusivt för inblandade?

  Asså är det en novell? Hittar inte nånstans att det är det utan en roman.

  Jag skiter högaktningsfullt i influensernas sexliv.

   Me too

  Jag har svårt att fatta varför sex är så viktigt. ”Tjejer måste ta tillbaka sin sexualitet” ”tjejer måste våga ta för sig” eh om en tjej är kär och/eller vill, så har hon sex. Men om inte, så är det ingen big deal. Livet rullar på, liksom.
  Under långa perioder av mitt liv hade jag inte sex, det var helt ok, jag minns det inte som negativa perioder. Jag har vänner som haft väldigt lite sex eftersom de haft några få korta förhållanden och kanske inte har sätt/utseenden som drar till sig folk för ons. Också helt välmående personer som är kul vänner, deras liv är inte misslyckade för att de inte haft mycket sex.
  Varför tjatas det om sex hela tiden? I slutändan ersätts det bra med o nani eller avhållsamhet, livet är bra ändå.

   Bra poänger.

    Onani är väl en form av sex också

   ”..varför sex är så viktigt”.

   Tror för att sex och kärlek det är det lättaste ämnet inom musik/filmer att nå en så bred målgrupp som möjligt. Så sex är kommersialiserat och upphöjt, samt att distinktionen går mellan de som har sex och inte har sex.

   Tänk en film där killen räddar tjejen genom att lyckas ta sig över alla hinder och undslippa dödens käftar, varpå tjejen säger ”Nu ska jag dra på dejt med min kille!”. Eller att tjejen initierar en kyss men James Bond drar ”Nej nej 25-åriga du är inte min typ, jag räddade dig för att det var mitt jobb”.

  ” Jag vill ha en egen måne jag kan åka till. Där stannar jag till allting ordnat sig. ”

  Önskar mig frizon från våld, sex, krig, köphysteri, reklam, avgaser, mord, hat, medias styrande och skrämselpropaganda , vapen, makt, korruption, orättvisor, mallen till skolläroplanen……(SÅ MÅNGA ÅR många tvingas plågas i skolan om att man har annorlunda inlärningsförmåga, rädslor, blyghet, diagnoser. För att inte tala om bristen på vuxna som faktiskt alltid borde finns med på rasterna…)

  ” Jag vill ha en egen måne som jag kan åka till. Där stannar jag till allting ordnat sig.”

  Jaa det kan väl vara normalt att pulla sin kille i röven men man måste inte skriva ut det. Skulle själv dock aldrig göra eller få göra xD

   Men ändå kände du behovet av att skriva ut huruvida du gör det eller inte. Håll det privat då 😉

  Tabu och privat är inte samma sak.
  Det är klart sex inte ska vara tabu, men det behöver fortfarande finnas en gräns för ens egen integritet och jag tror att det är lätt att man går över sin egen gräns när man 1) får spons 2) allt bara är ett knapptryck bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *