Bianca Ingrossos galna konsumtion

SÄ dÀr sÄg det inte ens ut nÀr jag, inför flytten, rensade bland klÀder och skor för första gÄngen sedan jag flyttade tillbaka till Sverige 2008.
Och dÄ bör tillÀggas att det ser ut sÄ dÀr varje gÄng Bianca rensar i sin garderob, vilket sker titt som tÀtt.

Det Àr @klimatbevakaren som uppmÀrksammat Biancas sjuka konsumtion pÄ Twitter. Hur mycket av innehÄllet i pÄsarna som Bianca Ingrosso faktiskt sjÀlv köpt och hur mycket som kommit med bud framgÄr inte. Oavsett vilket sÄ Àr mÀngden klÀder som hon rensar ut varje gÄng absurd, men kanske bör vi Àven rikta kritik mot alla dessa företag och presskontor som överöser influencers med klÀder och andra produkter de inte bett om?

Tack för tips? 

 

113 kommentarer

Kommentarerna Àr omodererade sÄ du stÄr sjÀlv för vad du skriver sÄ hÄll dig pÄ mattan!

  Det Àr sÄ ledsamt. Och definitivt inget att skryta om..

   Jag skulle skĂ€mmas đŸ˜”â€đŸ’«

   Jag tycker nÀstan synd om dem som fÄr sÄ mycket klÀder att hysa. LÀgger inte sÄ stor vikt vid om det Àr hÄllbart eller inte. Det Àr ytterst fÄ som fÄr dessa mÀngder klÀder och det Àr jobbrelaterat. DÀremot kan jag tycka att alla de onödiga pressutskick som influensers fÄr hemskickade av företag borde ses som ett problem och inte ens vara tillÄtet. Att fÄ saker hemskickat som man inte bett om skulle jag tycka var hemskt.

   Är inte sĂ€rkilt intresserad av mode och trendiga klĂ€der men gĂ€rna ett fĂ„tal snygga klassiska klĂ€der som funkar över tid samt bra och funktionella fritidsklĂ€der Ă€r ett mĂ„ste för mig.

   Blir bara Àcklad av hela grejen..skÀms dom inte?
   Hela Biancas liv gĂ„r ut pĂ„ att se perfekt ut. Shit vilket tomt liv đŸ˜Ș det Ă€r dĂ€rför hon aldrig mĂ„r bra. Punkt.

  Ja det Àr faktiskt helt galet. Inser de inte sjÀlva att det inte Àr sÀrskilt hÄllbart? Mycket vill ha mer, men det mÄste vÀl gÄ att göra pÄ annat vis Àn att bli överöst med massa plagg som aldrig anvÀnds.

  Att hon ens lÀgger upp det, skulle skÀmmas ihjÀl över att visa upp att jag rensat ut sÄdÀr mycket klÀder nÀr det ser ut som det gör i vÀrlden idag. Pressbud eller inte.

  Man borde verkligen ge kritik till företagen som skickar buden ocksÄ, samma pÄsar och korgar till mÀngder av influensers. Fattar de inte att det inte ALLS ligger rÀtt i tiden och snart kommer att fÄ motsatt effekt mot det de vill uppnÄ?

   Men det mÄste vÀl ocksÄ gÄ att tacka nej till bud?

    Vad hÀnder med bud som nÄgon tackar nej till? Skadan Àr vÀl redan skedd eftersom produkten Àr tillverkad, förpackad och skickad.

     Jo men tror hen menar att man slipper fĂ„ hem i framtiden. DĂ„ Ă€r det inte packat o klart 🙂

      Ja men Ä andra sidan sÄ Àr det vÀl pÄ det hÀr viset influencers tjÀnar pengar ocksÄ. Om fler avföljde sÄ skulle inte den hÀr livsstilen löna sig.

       Jag förklarade bara hur jag tror personen menade😅

        Ja visst, jag bara spann vidare pĂ„ det 😊

     Jo men det blir ocksÄ som att sÀga att det bara Àr att shoppa loss i alla butiker för att skadan redan Àr skedd och klÀderna Àr redan producerade. Om ingen vill ta emot bud bestÄende av en massa klÀder ingen vill ha sÄ kommer det inte skickas lika mycket bud. Om ingen vill köpa klÀder varje vecka kommer produktionen behöva anpassa sig till det.

     Budfirmor har vÀl ofta uppgifter som influencern sjÀlv valt att lÀmna ut, typ portkod, skostorlek osv osv.

     Om alla influensers skulle gÄ ut och sÀga att de inte vill ha bud skickade till sig, eller be att fÄ frÄgan om de vill ha budet först sÄ skulle ju sjÀlvklart alla företag som skickar ut pressbud tÀnka om och utvecklas till nÄgot mer hÄllbart. Det Àr inte som om att de kommer sitta med 100 pressbud liggandes som de sedan kastar. Nej dÄ fÄr de givetvis utvecklas precis som allt annat i vÄr omvÀrld.

   Hon köper ju massor av klÀder och prylar sjÀlv! Hon shoppar klÀder nÀstan varje dag, nya dyra vÀskor, inredning och vansinninga mÀngder mat, det Àr helt sjukt hur hon hÄller pÄ.

    Mat mÄste man vÀl ÀndÄ fÄ köpa?

     Helst inte om man kastar den. Men dyra vÀskor Àr ju bÀttre Àn fast fashion.

  Hon har knappast betalat för nĂ„nting av det dĂ€r heller. Hon pumpar ut samarbeten med nelly, Na-kd och allt Ă€r ”det finaste hon sett!” Sen anvĂ€nds aldrig plaggen och allt hamnar hos sellpy. Vidrigt

   Och pĂ„ Sellpy jobbar dom arslet av sig för skitlöner


    Och de gÄr med förlust. 2018 15 miljoner och 2019 20 miljoner enl deras vd. SÄ man kan ju undra hur det skulle förÀndra sig om de redan pressar sina lagerjobbare sÄ hÄrt & med 110kr/h.

    https://www.breakit.se/artikel/30374/adyens-vd-med-swish-som-betalningsalternativ-kan-vara-kunder-vassa-konverteringsgraden-i-kassan

     Är 110 kr/tim sĂ„ hemskt? NĂ€, det Ă€r vĂ€l ingen topplön, men 18-19 k/mĂ„n?

  Är det alla dom dĂ€r trĂ€ningsklĂ€derna som Ă€r sĂ„ jĂ€vla MAGISKA?

   Mjo fast orimligt att Àga 200 par ÀndÄ. De kan ju fortfarande vara magiska tÀnker jag

   Exakt! Och just Bianca som trÀnar sÄ himla mkt!! Not!

    Hon spyr sig smal sen fotar sig i sponsrade trĂ€ningsklĂ€der
 don’t tell me samtiden isnt drunk đŸ€Ł

     Fan vad Àcklig du Àr som hÄnar nÄgon för sin Àtstörning. SkÀms.

      Men hon hĂ„nar vĂ€l snarare sig sjĂ€lv nĂ€r hon kapitaliserar pĂ„ att va nĂ„n slags trĂ€ningsförebild för unga tjejer nĂ€r hon varken trĂ€nar eller lever hĂ€lsosamt?! En mĂ€nniska som Ă€r öppen med sin bulimi ska INTE vara modell för trĂ€ningsklĂ€der. FörstĂ„r du ens hur SJUKT DET ÄR

       Tycker ocksĂ„ det Ă€r tragiskt hur hon postar bilder i underklĂ€der med en perfekt kropp vilket lĂ€tt kan fĂ„ unga tjejer eller vem som helst för den delen att spy upp sin mat för att fĂ„ lika fin kropp som sin största förebild…

      Du lÀste nog fel, Anno retar inte sjukdomen i sig utan sjÀlva beteendet, om du lÀser om texten lugnt & sansat sÄ fattar du vad personen menar.

     Vidrig kommentar !

    Men man mĂ„ste ju inte TRÄNA i trĂ€ningsklĂ€der. Promenader, stĂ€da osv gĂ„r hur bra som helst att göra. Snyggare mjukisar typ.

    Bara för att hon inte lĂ€gger upp att hon trĂ€nar innebĂ€r dock inte att hon INTE trĂ€nar 🧐

     Jo. Hade hon trĂ€nat sĂ„ hade hon lagt upp det. Hon Ă€r ju en influenser 🙂

      var inte sÄ sÀker pÄ det. mÄnga Àtstörda gömmer sin trÀning för att ingen ska ifrÄgasÀtta en.

    Det vet du vÀl för det första inget om och för det andra har hon ju pÄ sig (iaf tightsen) i typ varje video.. SÄ de anvÀnds ju. Sen hÄller jag 100% med om att den mÀngden klÀder som förbrukas hos henne Àr brutal och verkligen inte i tiden.

  De rensar ut mer klÀder inför hösten Àn jag totalt Àgt i mitt 30-Äriga liv.

  Det Àr helt sjukt.

  SĂ„g pĂ„ Youtube Margareta GrÀÀs som gjort typ 100 (?) videos om JULKALENDRAR?! Köper, öppnar och spoilar. Äh tycker det Ă€r Ă€ckligt. Usch!

  Och en Alicia Wall som gjort massa videos dĂ€r hon köper in frĂ„n Shein, tror det va ”del 16” hĂ€romdagen. Usch!!

  Plus!! Kungens flygtur frĂ„n Arlanda till Bromma


. 😳

   Funderade lite nu. Kanske Ă€ndĂ„ bĂ€ttre att hon visar att hon rensar sĂ„ andra kan anvĂ€nda klĂ€derna. Än att de bara ligger och stökar liksom. Om man nu Ă€ndĂ„ ska vara positiv.

   Nu körde en video (Ă€r hemma sjuk) igĂ„ng med Klara (Tan by) dĂ€r hon Ă€r utomlands (för 65455ggn). Följer inte. Den började efter en annan. Undrar om hon beter sig likadant irl? FĂ„r sĂ„n stress. Hon Ă€r sĂ„ otrevlig mot sina vĂ€nner 😳

   Fast det Àr ju knappast spoiler eftersom det stÄr pÄ kalendern vad de innehÄller.

    Okej, ingen aning. Jag köper aldrig sĂ„na 🙂 Men Ă€ndĂ„, tycker det Ă€r sjukt hur mkt videos hon gör med kalendrarna 😳

   Ja och hon Alicia köper in hur mycket klÀder som helst frÄn Shein endast för att följarna tyckas vilja.
   det, inte för att hon behöver klÀder.. helt sjukt

    Samtidigt sĂ„ sa hon (kollade lite😂) att hon redan har köpt in ”men om jag fĂ„r nya följare sĂ„ lĂ€gger jag upp videon”. Hade aldrig gjort sĂ„. KĂ€nns sĂ„ sjukt ogenuint. Men om hon fĂ„r flest följare/visningar pĂ„ det lĂ€r hon vĂ€l bara fortsĂ€tta :/

   Margareta grÀÀs tÀvlar ut alla produkter till sina följare som hon inte skall ha

    Fortfarande ett sinnesjukt beteende. Och om inte det uppmuntrar till onödig konsumtion sÄ vet jag inte vad som gör det.

     Margareta Àr dock duktig och tydlig med att man inte ska handla bara för att. Hon brukar alltid sÀga det nÀr diverse reor drar igÄng; att handla bara det ni behöver och inte bara för att det Àr billigt. Sen att hon öppnar mÄnga kalendrar visst, men hon sÀljer och tÀvlar ut majoriteten av innehÄllet i dem. Jag gillar Margareta, jag tycker hon Àr en frisk flÀkt bland andra influensers.

    Jag (ts) tycker ÀndÄ det Àr helt sjukt. BÄde ur miljöperspektiv och hur hon uppmuntrar andra till att köpa. NÀ, tycker det Àr helt sjukt.

   Gillar inte Margareta GrÀÀs, av flera anledningar, men hur Ă€r det att spoila vad som Ă€r i kalendern nĂ€r hela poĂ€ngen med videon Ă€r att visa vad som Ă€r i? đŸ€”

    Hon öppnar ju allt och visar 😅 Men nĂ„n ovan skrev att det stĂ„r pĂ„ baksidan Ă€ndĂ„.

    Äh vet inte. För mig Ă€r grejen med julkalender att man inte vet vad som finns i 🙂 Sen behöver man ju inte titta. Jag följer inte henne, men nĂ€r videon jag kollade pĂ„ va slut och jag fixade te i köket sĂ„ kördes hennes igĂ„ng automatiskt.

     Det gĂ„r att Ă€ndra den funktionen i instĂ€llningar 🙂 automatisk uppspelning av nĂ€sta alltsĂ„.

    Blev orimligt nyfiken nu. Varför gillar du inte henne?

   Följ inte dem sĂ„ saken löst. Mindre följare minde engangemang mindre inkomst sĂ„ enkelt Ă€r det. đŸ„ł

  Ser ut vara större omlopp/byte Àn nÄgon affÀr Istanbul.
  Hennes lÀgenhet mÄste lukta/damma som fa.. n skulle aldrig vilja ha alla dessa varor hemma hos mig!
  Att hon inte skÀms visar IQ- nivÄ Ät noll.
  Borde nog lÀrt sig detta laget.

   Varför mÄste det vara med lukt och damm i hennes lÀgenhet Àn i nÄgon annans boende???

    För att hon har mer grejer Àn typ nÄn annan haha? Palla att DU tar illa upp nÀr det inte Àr ditt hem och din konsumtionshets som diskuteras.

  Det Àr hÀpnadsvÀckande, varför blev det sÄ hÀr?

  Med tanke pÄ att hon lÀt riva ut ett helt nytt kök kan jag inte sÀga att jag Àr förvÄnad.

   Ett kök som hon dessutom GILLADE, som till och med var största anledningen till lÀgenhetsköpet..

    Och som var vÀldigt likt det hon sedan bygger upp

   TyvĂ€rr sĂ„ var det ju inte hennes egen smak nĂ€r hon renoverade tan den betydligt Ă€ldre Åsa Ingrosso som stylade lĂ€genheten. Bianca har vĂ€l bytt ut det mesta redan. Det Ă€r ju sjĂ€lvklart att en 50-Ă„rings smak diffar mot en som Ă€r strax över 20Ă„r…..annat vore mĂ€rkligt tycker jag.

   Bianca har ju flera gĂ„nger uttryckt i tv-serien att hon inte tvĂ€ttar, det behöver man inte om man fĂ„r sĂ„na hĂ€r sjuka mĂ€ngder klĂ€der…..
   Hoppas att hon snart kan hitta sin egen stil och smak.

  Tvekar pĂ„ att det Ă€r sant för att det vore sĂ„ absurt. 😅

  Bara vidrigt! đŸ€ą

  Fattar verkligen inte. En person som Bianca ingrosso har ju verkligen möjlighet att satsa pĂ„ etiskt vĂ€lsydda plagg i naturmaterial som bomull, linne, ull, kashmir etc. Nyckelplagg som sitter som en smĂ€ck, och Ă€r snygga och tidlösa samt gĂ„r att kombinera med varandra och byts ut/lagad/Ă„tervinns vid slitage. Även sy upp kavajer, kappor och andra plagg i riktigt lyxiga material och vackra fĂ€rger. Se sĂ„dĂ€r effortless franskt sval ut liksom. Men nej dĂ„, slit och slĂ€ng frĂ„n fast fashion istĂ€llet dĂ€r ett plagg anvĂ€nds max ett par gĂ„nger. Helt absurt och sĂ„ jĂ€vla omdömeslöst?Herregud jag som jobbar som sjuksköterska och knappast lyfter Biancas lön vĂ€ljer bort fast fashion av klimat- och etiska skĂ€l och köper det mesta second hand.

   Hon tjÀnar ju pengar pÄ att följa fast fashions alla svÀngar. Att ha en sÄdan stil som du beskriver Àr inte lika lönsamt dÄ mÄlgruppen inte har rÄd samt att antalet potentiella samarbetspartners Àr fÀrre. HÄller dock med om att det vore mer intressant att se. En influencer som har samma plagg mer Àn en gÄng Àr ju ovanligt liksom.

   Det hÀr med att anvÀnda klÀder som nÄn annan valt ut Àr normalt nÀr man Àr barn. SÄ smÄningom kanske hon finner sin egen smak i klÀdval.

   Lovisa Barkman Àr bÀttre pÄ detta, tycker verkligen hon har vÀxt in i en mogen och mer hÄllbar stil! Tips

  Och Ă€ndĂ„ ska varenda flunsa ”designa” klĂ€der
Som anvĂ€nds typ en gĂ„ng innnan nĂ€sta flunsa slĂ€pper ny kollektion osv. Det vĂ€rsta Ă€r Ă€ndĂ„ folk som köper all denna skit

   Helt rÀtt, konsumenterna Àr det stora problemet.

  TĂ€nker pĂ„ det varje gĂ„ng jag ser hennes vloggar/Wahlgrens vĂ€rld! Denna sanslösa konsumtion! Skulle vilja viska i henne öra att det kommer inte göra dig lycklig! Tror dock att bud Ă€r en stor del av de dĂ€r pĂ„sarna – sĂ„ kanske vi inte ska lĂ€gga hela skulden pĂ„ Bianca!

  Jag Àger inte ens sÄ mycket klÀder.
  😊

  SĂ„ osmakligt, blir bara ledsen 😣

  Kontot kommer inte upp nÀr jag söker pÄ det?

   Nevermind, sökte pĂ„ insta och inte Twitter 🙄

  Helt j-ka sjukt, fick verkligen en dÄlig kÀnsla i kroppen nÀr jag sÄg bilden.

  Haha subtilt poserande i underklĂ€der 😳

  Hon verkar vara sÄ sjukt girig och snÄl. Mycket av det dÀr har hon fÄtt och nu sÀljer hon det vidare. SkÀnka klÀder eller pengarna hon tjÀnar har hon aldrig gjort. Och i senaste avsnittet av WV sÄ stylar hon Pernilla med nÄgra plagg frÄn hennes garderob och P frÄgar lite försynt om hon fÄr lÄna outfiten till en dejt, motvilligt sÀger Bianca att hon HATAR att lÄna ut klÀder. Hon hade aldrig mÀrkt att klÀderna varit borta?! Fyfan.

   tror knappast Pernilla behöver lĂ„na hennes plagg….men det som serveras pĂ„ burken svĂ€ljs av tittarna….:=)
   Åsa, har du lekt med tanken att det handlar om provokation för att man ska reta sig…….

   Bianca har ocksĂ„ varit vĂ€ldigt tydlig med att Pernilla aldrig lĂ€mnar tillbaka nĂ„got hon har lĂ„nat. Hade jag varit Bianca hade jag tröttnat pĂ„ ett sĂ„dant beteende för lĂ€nge sedan. Men du kanske hellre hatar Ă€n kommer ihĂ„g saker Åsa?

   Men du vet vÀl inte hur mkt hon skÀnker till olika organisationer? Och har absolut inte med det att göra.

   Förövrigt ÀndÄ smart att sÀlja NYA klÀder hon fÄtt gratis. Varför ska hon skÀnka bort allt? Som utifrÄn kan jag tycka det Àr en sak. Men hade jag suttit pÄ 30 par sprillans nya trÀningsbyxor, toppar, klÀnningar osv osvsÄ hade jag ocksÄ sÄlt. Varför ska hon inte fÄ tjÀna pengar pÄ det? Om ditt företag vÀljer att ge mig nÄgot, sÄ Àr det ju ditt eget fel att du skÀnkte det.

   Äh tycker det Ă€r sjukt hur mĂ„nga som sitter och antar saker om tex Bianca. Trir nog inte hon Ă€r snĂ„l för fem öre.

   Plus. Hade inte heller lĂ„nat ut mina klĂ€der, speciellt inte till nĂ„n som redan har en massa 😂 Jag har ocksĂ„ jĂ€ttenkt klĂ€der, jackor och skor. Skulle mĂ€rka direkt om nĂ„t va borta.

   Det sjuka Ă€r att Bianca Ă€ndĂ„ gör en bra sak – rensar och sĂ€ljer. ÄndĂ„ fĂ„r hon skit för det 😂 Vissa hĂ€r inne Ă€r ju lite
. KnĂ€ppa 🙃

    Det mĂ„nga ifrĂ„gasĂ€tter Ă€r vĂ€l snarare att vara god för sĂ„ mĂ„nga miljoner och fĂ„ sĂ„ mycket saker helt gratis och ÄNDÅ kĂ€nna att ”nĂ€, detta ska jag allt ta och sĂ€lja med sellpy” hellre Ă€n att skĂ€nka bort till second hand.

    FörstÄs vet vi ju dock inte hur mkt hon skÀnker annars till vÀlgörenhet, men signaleringen Àr verkligen inte snygg.

    Inte lÄna ut klÀder till sin mamma? Vilket vidrigt beteende

     Om mamman ifrÄga redan en massa klÀder och dessutom inte lÀmnar tillbaka det hon lÄnat hade inte jag heller lÄnat ut till henne. Blodsband betyder inte att man kan bete sig hur som helst!

    14:58
    ”Vissa hĂ€r inne Ă€r ju lite…KnĂ€ppa”. Pratar du om dig sjĂ€lv?

   Hur menar du skÀnka klÀderna? Tror inte hemlösa behöver hennes högklackade skor, eller topp som knappt döljer tuttarna, tror hemlösa/behövande behöver med praktiska och varma klÀder.

  Molly Rustas lĂ€gger ut pĂ„ stories att hon nu söker assistent/praktikant som ska göra allt mellan himmel och jord…
  KÀnns vÀldigt konstigt att skriva assistent/praktikant, kÀnns som gratis jobb

  Viktig frÄga detta! Camilla, kanske kan du lyfta facebook-gruppen Labels We Love dÀr man köper och sÀljer vissa mÀrken. Jag har sjÀlv inte köpt ngt nytt pÄ över ett Är utan enbart handlat begagnat i den gruppen. Till barnen (8 och 10Är) köper och fÄr vi allt begagnat och kan spara barnbidrag till insats till boende, samt bra för miljön. Kanske lyfta influensers som skriver om sÄnt hÀr ocksÄ för att skapa en positiv buzz och fÄ fler att inse hur mkt man kan spara i pengar och miljö?!

   NÀ det drar bara igÄng diskussioner om att spara barnbidrag. Bidrag till barnen = klÀder osv.

   FörstÄr din tanke men jag har varit med i gruppen mÄnga Är och har med tiden mÀrkt att mÄnga dÀr har problem med shopping. SÄ mÄnga plagg som bara sÀljs vidare mellan olika gruppmedlemmar utan att ens anvÀndas av nÄgon av dem. Jag vet inte om det Àr sÄ miljövÀnligt egentligen, att frakta runt samma Totemeblus 5-6 ggr mellan olika tjejer utan att nÄgon av dem anvÀnder den mer Àn nÄn enstaka gÄng?

    Sant, jag orkar inte med gruppen för det Àr en sÄn hets dÀr. MÄnga verkar inte tÀnka innan de köper utan vill vara först först först.

     Fattar hur ni tĂ€nker men tĂ€nker att det Ă€ndĂ„ Ă€r bĂ€ttre att köpa en begagnad Toteme-blus Ă€n en ny frĂ„n Toteme (eller HM för den delen). Och strunt dĂ„ i argumentet att det sparar pengar (barnbidrag) och sĂ„ talar vi bara om miljöeffekterna pĂ„ att vi försöker köpa begagnat till oss sjĂ€lva och barnen. Vill bara inte att vi bara skall hitta fel med grupper och argument utan försöka hitta positiva lösningar framĂ„t. Jag Ă€r inte perfekt pĂ„ ngt sĂ€tt, men tĂ€nker att flyger jag fyra ggr/Ă„r istĂ€llet för som tidigare Ă„tta sĂ„ Ă€r det bĂ€ttre. Och köper jag 50% av klĂ€derna begagnat sĂ„ Ă€r det bĂ€ttre Ă€n inget. Och att vi slutar följa influensers som inte verkar tĂ€nka alls pĂ„ dessa frĂ„gor, det kommer pĂ„verka i lĂ€ngden osv osv. Alla bĂ€ckar smĂ„ liksom😍

  Vidrigt Àr vad det Àr! Och sÄ totalt fel i tiden nÀr det sista den överhettade jorden behöver Àr mer konsumtion.
  Bianca och alla liknande flunsor borde skÀmmas ögonen ur sig.
  LÀgg till alla hennes skönhetsprodukter som svÀmmar över i hennes hem och som, surprise!, bara gör hennes hud sÀmre.

  Jag Àcklas av detta slöseri.
  Och varför sÀljer hon klÀderna? Varför ger hon inte klÀderna gratis till behövande? Inte som att hennes mÄnadsbudget hÀnger pÄ att hon fÄr pengar för klÀder hon inte vill ha kvar.
  Jag Àr en fattig kyrkrÄtta men om det Àr nÄgot plagg som inte passar lÀngre ger jag det till behövande. Men jag köper sÄ sÀllan nytt sÄ de flesta av mina klÀder har jag tills de gÄr sönder. Avskyr onödig konsumtion.

   Mycket vill ha mer.

    Kanske lönen gĂ„r dĂ€rifrĂ„n till assistenten. đŸ€·â€â™€ïž

   Jag tror inte behövande behöver extrema högklackade skor eller toppar som knappt döljer tuttarna…

  LÀnge undrat över nÀr hela influencer branschen ska ifrÄgasÀttas och kritiseras för sin klimatpÄverkan.
  Bud och gratis-grejer eller inte, deras yrke gÄr ju ut pÄ att uppmuntra till merkonsumtion, man borde iaf aktivt kunna stÄ tillsvars för hur man tÀnker, valen man gör, varför man jobbar med dettam och vad man gör för att bidra till bÀttre, vara öppna med nÀr man gör tt samarbete varför man valde just dem och vad du tillsammans med dem gör för att bidra till mer hÄllbarhet osv.
  NÀstan sÄ denna merkonsumtionsbransch borde komma med en varningsskylt likt cigarettpaket.
  det Àr inte sunt att en person gör av med denna mÀngd klÀder under sÄ kort tid, det Àr inte hÄllbart för nÄgon.

   Japp, ”yrket” influencer som det Ă€r idag (krĂ€nga massa krimskrams) Ă€r sĂ„ otroligt passĂ©. NĂ„gon förĂ€ndring mĂ„ste ske. Om folk bara slutade köpa allt skit de krĂ€nger.

   Det har vÀl ÀndÄ varit pÄ tapeten lÀnge.. Aningslösa influensers pÄ instagram lyfte frÄgan och skapade stor debatt för flera Är sen exempelvis

    Saknar det kontot!

  Nu vet jag inte hur det gÄr till nÀr företag skickar ut bud men kan de kanske samarbeta mer med personen som ska ta emot budet? Exempelvis höra av sig i förvÀg om personen vill ta emot budet, be mottagaren att vÀlja vad den vill visa upp osv. Behöver det alltid vara massa plagg? RÀcker det inte att personen vÀljer ut sin favoritoutfit och sen hÀnvisar till fler fina saker online? Eller skulle inte det gÄ hem hos folk?

  Jag shoppar 3 plagg var 3e mÄnad. Det beror pÄ att jag inte har rÄd och tÀnker pÄ miljön.
  Men dessa influencers har pÄ sig nya klÀder varje dag. Jag tycker att det Àr skrÀmmande. Det Àr inte bara klÀnningar eller nÄn top eller byxa. Utan jackor och skor med Àr nytt dagligen.
  VÀldigt priviligierade men de verkar typ inte veta om det. De tar det för givet och tror pÄ riktigt att resten av befolkningen lever som de gör. Deras tips om olika produkter Àr sÄ himla dyrt
  Tror knappast att mÄnga av deras följare har rÄd.
  Jag Àr sÄ glad att min brors unga döttrar inte följa dessa idiot till influencers. Ytliga och falska.

   Jag köpte ny vinterjacka för sex Är sedan, 1500 pÄ MQ och det Àr fortfarande min vinterjacka. Min enda. SÄ kan man ocksÄ leva och mÄ bra!
   Jag har fyra par byxor totalt, köper ett nytt par nÀr ett gammalt gÄr sönder, ungefÀr vartannat/vart tredje Är brukar det bli. Det lÄter vÀl helt vÀrldsfrÄnvÀnt för de flesta!? Men jag saknar inget. KlÀder Àr verkligen inget viktigt, jag kÀnner mig fri som inte har en massa klÀder som krÀver förvaring.

    Min everest vinterjacka har jag haft i 10 Ă„r.
    Den ser lika ny ut som första Äret jag hade köpte den.

     Jag tror jag vinner ”jag-har-haft-min-vinterjacka-lĂ€ngst” eftersom jag haft min vinterjacka i över 15 Ă„r. Köper man kvalitĂ© hĂ„ller de otroligt lĂ€nge.

      Nu ska alla de smĂ„ influencers ha promt en ny Maxmara jacka alla hĂ€rmar varandra som vandrande kloner med dyra vĂ€skor klackar och jackor. Sen kanske ni undrar hur de har rĂ„d? Är för att de har smygreklam iaf de som Ă€r frĂ„n Malmö. Finns ett antal tanter i 35-40 Ă„rd Ă„ldern. (Tanter för att de klĂ€r sig sĂ„). đŸ€Ș

  Jag gissar att Bianca har köpt ca 1- 5% utav klÀderna sjÀlv. Resten har hon sÀkert fÄtt. Oavsett sÄ visar det pÄ ett osmakligt konsumerande. Hade det varit jag hade jag skÀmts ihjÀl. Men vi Àr alla olika.

  NĂ€r jag ser influensers totala överkonsumtion (önskad eller skickad till sig) kan jag inte lĂ„ta bli att tĂ€nka pĂ„ uttorkningen av Aralsjön i Kazakstan som försvann av att bomullsindustrin (klĂ€dindustrin) anvĂ€nde allt vatten. Det Ă€r en vĂ€ldigt stor tidigare sjö. Och pĂ„ det – att det Ă€ndrade hela klimatet i omrĂ„det, gjorde mĂ€nniskor sjuka, jordbruket försvann. Ja, ni förstĂ„r. Jag tycker inte att mĂ€nniskor, influensers eller ej, har nĂ„gon rĂ€tt att uttala sig i klimatfrĂ„gor nĂ€r deras faktiska jobb i mĂ„nt och mycket Ă€r att uppmuntra till konsumtion och ja, miljöförstöring. Usch jag mĂ„r illa av att se det hĂ€r.

  Antar att allt kommer hamna under en ”Bianca Ingrosso”-flik pĂ„ Sellpy, och dĂ„ kommer plaggen inte direkt kosta typ 20 spĂ€nn.

  FÄr man sÄ otroligt mycket klÀder gratis, i flera storlekar, klÀder man ej tycker om, klÀder man bara SKA ha för en story osv sÄ kan man vÀl iallafall skÀnka dom? LÀr vÀl finnas hur mÄnga organisationer som helst som hade blivit helt överlyckliga av att fÄ hennes gratisklÀder? Nej fyfan. Blir sÄ jÀvla provocerad.

   DÀr jag bor samlar vi just nu in klÀder och vinterklÀder till nyanlÀnda pÄ ett boende hÀr. Det Àr första vintern i Sverige och flyktingarna har nÀstan inga klÀder. Folk skÀnker mycket, men det Àr ju begagnat alltihop Àven om det Àr i bra skick. TÀnk om en sÄdan som Bianca kunde skÀnka lite av alla sina helt nya klÀder till de unga kvinnorna pÄ boendet, eller andra flyktingkvinnor. Men nej, hon ska sÀlja förstÄs, hon Àr redan miljonÀr men ska ha pengar för klÀder hon gÄtt gratis!

    Åh sĂ„ fint av er!! Jag volontĂ€rarbetar pĂ„ ett kvinnohus och trots att just det jag Ă€r pĂ„ har mycket klĂ€der över sĂ„ finns det sĂ„ mĂ„nga boenden som verkligen hade behövt mer klĂ€der. Hade varit underbart att kunna ge bort fina och helt frĂ€scha klĂ€der till dessa kvinnor, blir sĂ„ ledsen.

  Även sĂ„ sjukt att vissa, tex IL och fler dĂ€rtill, lĂ€gger ut som hon/IL gjorde hĂ€romdan – saker jag vill ha – allt för att de Ă€r sĂ„ sjukt snĂ„la. Allt ska de fĂ„ gratis tycker de, mycket vill ha mer. Oerhört pinsamt, de har ju rĂ„d att köpa skiten sjĂ€lva och jag hoppas verkligen igen nappar.

  Bianca verkar i alla fall köpa en hel del sjĂ€lv, men att hon fĂ„r sĂ„ mycket klĂ€der och prylar Ă€r sorgligt samt att hon har mage att sĂ€lja de hon fĂ„tt gratis istĂ€llet för att skĂ€nka, Ă€r pinsamt. SĂ„ trött pĂ„ alla dessa – mycket vill ha mer.. Osmakligt

  Kan ju vara en del pressutskick med

  Nu har Bianca och hennes kille köpt en lÀgenhet pÄ sju rum eller vad dÀr stod pÄ en skvaller sida sÄ alla rummen kommer vÀl bestÄ av bara hennes klÀder. Man ser ju i vissa av hennes bloggar hur mycket klÀder dÀr ligger pÄ hennes köksbord. Samma som alla hennes skÄp i tv-rummet Àr ju fulla med hudvÄrd/hÄrvÄrd mm. Fattar inte varför hon skÀnker bort allt nu nÀr hon skall snart flytta ocksÄ.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *