Carola Wetterholm om sin operation

Tydligen fick Carola sin ishiasnerv förstörd som nyfödd, vilket är anledningen till den här operationen.
Alla barn får en k-vitaminspruta direkt efter förlossningen, för att förhindra stora blödningar, och hennes sattes rakt i ishiasnerven och slet sönder den.
(Man gör inte så längre enligt hennes blogg)

Tänk om det hade hänt i USA.
Uj, uj, uj vad många miljoners miljarder hon hade kunnat stämma dem på då, men icke i Sverige.
Icke sa Nicke.

Jag önskar henne a speedy recovery, och hoppas att hon är på benen snart igen!

Ps. Jag tror inte Cellbes är den bästa butiken för ett samarbete med bakåframvända sjukhuskläder. 
Sikta högt!
Givetvis ska det vara på Gekås i Ullared, Carola! GEKÅÅÅÅS!

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad gör Mogi eg? Bor hemma och låtsas ha pengar?
  Kommer ni ihåg hennes syster Jenny och hennes blogg Våfflan? Läste den ibland förr för att förstå Mogi och jag kommer ihåg att Jenny hon ”pluggade medicin” på KI, försökte bli vän med folk runt kungafamiljen, hängde med massa polare på HHS. Hon verkar vara sjuksköterska nu, vara skriven i en etta men bo hos sin gubbe som bor hemma med pappsen. Är generationsboenden det nya kanske?

   Mogi bloggar igen! Känns som hon varit ganska öppen med att hon kanske inte mått superbra sista tiden. Syrran har jag dock noll koll på, känns som hon inte är en influencer så eventuella boendearrangemang och annat kanske ska lämnas åt dem?

    Ändå lite intressant med denna familj som haft sina barn i internationella elitskolor, om detta är ”resultatet”.

     Vad är det för ignorant kommentar? Oerhört dum!

      Nej, det är väl rätt intressant att ”eliten” bor hemma.

    Jag saknar faktiskt hennes blogg. Läste det inlägget där hon skrev att hon känt press att leverera inlägg och blev glad att hon var så ärlig. Hoppas att hon mår bättre framöver och fortsätter att vara ärlig och trygg i sin blogg.

   Förminska inte de som bor hemma. Finns många av oss som gör det av en speciell anledning och inte för att vi är lata eller bortskämda eller vad det nu är många tycks tro.

    När man samtidigt lajvar mångmiljonär som letar efter den perfekta våningen på öfvre, köper kläder bara för att ta bilder i det och sen lämna tillbaka det etc och tigger gratisvistelser överallt då tycker jag att det blir lite intressant att man bor hemma år efter år. När ens fina syster gör samma sak är det också intressant.

     Jo det kan jag ju förstå dock. Tänkte mer nu ur ett oss normala perspektiv. Förstår dock din poäng.

  Tips tips tips.
  Ge mig era bästa tips. Högt som lågt. Himmel och jord!
  Life hacks, trix, husmorstips, allt är välkommet.

   Mitt bästa tips är öppet spår imorgon kväll.

   Tråkmåns-svar undanbedes. (Så jobbigt är det inte att skrolla vidare). Eller om någon här har tips på hur man bäst läker en utsliten skrolltumme?
   Sorted that one out for ya!

    Så alla tips var alltså inte välkomna. Tråkigt.

    Scrolla lite till så har du ett färskt öppet spår. Bättre tips?

   Någon som vet hur länge jag ska värma min matlåda? Det är ca 100 gram makaroner med köttfärssås. Ingen vitlök i såsen då jag är allergisk.

    2 min

     Med lock eller utan?

     Hade det varit vitlök i hade det ju varit en annan femma!

      Det sitter i vitlöken.

      Minst sju minuter med vitlök 🤷🏼‍♀️

   På tal om?

   Ha alltid Bikarbonat hemma

  Är mer intresserad av ”IP-gate” från Mitkus-inlägget där Camilla anklagar någon för att ha svarat sig själv 😅

   Ja!!😅

   Alltså alltid funderat på det där, när Camilla hävdar att hon ser att det är samma IP-adress bakom flera kommentarer? Kan det inte vara folk som skriver från samma nätverk? Ex. en arbetsplats, skola eller bara hemmawifi?

    Väldigt spännande om två kollegor sitter och battlar varandra i kommentarsfältet, från samma nätverk, på arbetstid!

     Jag jobbar på en högskola och vet i alla fall en kollega som är rätt så aktiv här bland kommentarerna. Utgår från att i alla fall några av studenterna kan läsa ich skriva här också😊

   Går inte det emot GDPR att utelämna sådan information?

    1. Det är inte vad GDPR reglerar.
    2. Du menar nog ”lämna ut”. ”Utelämna” betyder något annat.

     Jag ber om ursäkt!

   Med tanke på att ”Hej” är inne där och det nicket dök upp i direkt efter att TRH blockades i samma tråd som hen spårade ur i överraskar det inte mig om den tråden också blir bråkig… Samma sätt att skriva på bland flera olika kommentarer

    Tycker det är sakliga kommentarer som försöker förstå hur Camilla menar.

     Jag har kommenterat här under flera år.

      Skulle förstås vara ett svar till Anonym / 13:26

    Fast det Camilla sa stämmer inte. Det syns ju tydligt.

    Det är väl inte det som diskuteras utan att Camilla anklagar någon för något som uppenbarligen inte är sant. Varför? För att Camilla fick kritik och i stället för att svara på kritiken så började hon fäkta om vilka kommentarer personen skrivit och att de skulle vara svar på sig själv. Löjligt beteende om du frågar mig.

   Camilla har antingen helt fel när hon tänker eller är inte tydlig nog i sina kommentarer. Just nu anklagar hon någon som svarat på olika trådar i kommentarsfältet för att hålla med sig själv 🤔 Ja… vore väl konstigt om man böt åsikt bara för att man svarar någon annan i kommentarsfältet…?

    Men det har ju hänt flera gånger att Camilla påpekat att någon sitter och konverserar med sig själv. Och det kan hon se tack vare IP-nummer och mailadress.

     Men kommentarerna hon pratar om är ju fortfarande INTE svar till varandra? Det syns ju?

     I det här fallet är det dock inte så utan någon har svarat (använder exempel namn nu) Sofia och sen längre ner svarat en Anna, med ungefär samma kommentar. Personen har alltså inte svarat sig själv utan två olika personer.

      Nej, av ip-numren att döma så är det en och samma person som diskuterar med sig själv i vissa av kommentarerna.
      De är svar till varandra inne i WordPress, men ibland kan de hamna på andra ställen i kommentarsfältet eftersom det finns ett maxtak för antal kommentarer i en tråd.
      Så det jag ser här inne i WP är vilken kommentar som är skrivet som svar till en annan kommentar och där kan jag tydligt se att det är ett och samma ip-nummer dom diskuterar med sig själv.

       Bägge kommentarerna den svarade hade ju en svara-knapp vid sig. Så vad är det för maxtak som gör att kommentarer flyttas runt till att svara någon annan så som vi ser det? Låter ju jättekonstigt.

       Varför erkänner du inte bara att du har fel och ber om ursäkt till personen? Två snarlika kommentarer – är ju uppenbart att de inte ”diskuterar med sig själv” utan att det är svar till två olika kommentarer.

        Ja kommentarerna sa ju samma sak men som svar till två olika. Det är inte farligt att erkänna att man har fel…

         Och ja, det är jag som skrivit nästan samma sak både 15:53 och 15:51. Så kanske svarade jag mig själv….

       Så det har hamnat rätt i WordPress, men inte här på bloggen och det är anledningen till att alla ser att Anonym har svarat på två kommentarer från olika användare? Det kan inte vara fel i WordPress då

       Vad är maxtaket för antalet kommentarer i en tråd? För det ser ut som att det bara finns 1-2 kommentarer i trådarna det handlar om.

       Nej men sluta, nu är du ju bara pinsam.

       Hoppas du vet om att flera digitala enheter har samma IP-nummer. Det är snarare att modemet som gör att man kan bli uppkopplad mot internet har ett unikt IP-nummer.

  Hoppas Carola får bra resultat av operationen. Trist att vara drabbad så länge.

  Bianca och Philippe har köpt en lägenhet.

  Vilken underbar inställning denna tjej har!
  Vill du bli min kompis?

  Nej, Camilla far inte med osanning. Alla barn får inte K-vitaminsprutan. Om man väntar med avnavlingen tills allt blod från moderkakan gått över till barnet, finns det ingen anledning till att ge dem den sprutan. Fler och fler föräldrar blir medvetna om detta och begär att avnavlingen ska ske när de säger till.

   Hur vet man när allt blod gått över? På mig har moderkakan kommit ut ganska snabbt och då har de sagt att det inte spelar roll om man väntar eller ej.

    Jo, det spelar stor roll. Men det har inte med K-vitaminet att göra. K-vitaminmängden stiger med bröstmjölken, inte med avnavlingen.

    Vill man inte ge sitt barn en spruta med tillsatser så kan man köpa speciella k-vitamindroppar och ge barnet genom munnen.
    Aningen omständigt bara. Eller så avstår man, man är fri som förälder att göra sitt val.

    När navelsträngen pulserat klart och blivit vit är det färdigt. Det kan ta ett par minuter.
    Navlar man av fort får barnet inte i sig all det blod som de behöver, återhämar sig fortare och minskar risken för bland annat järnbrist.

    Kopierar in här;

    I svensk sjukvård har det varit rutin att avnavla det nyfödda barnet direkt efter födseln. Under de senaste åren har det dock framkommit allt tydligare bevis för att avnavling bör ske senare, tidigast några minuter efter födseln. Genom den intakta navelsträngen tillförs det nyfödda barnet dels en väsentlig blodvolym – cirka 35 ml/kg, motsvarande omkring 100 ml för ett fullgånget, normalstort barn – dels bidrar till de för barnets fortsatta utveckling väsentliga järndepåerna. Volymen och hastigheten med vilken denna fysiologiska transfusion från moderkakan till barnet sker är beroende av ett flertal faktorer, och därför inte densamma vid alla förlossningar.
    Om modern är frisk och moderkakan intakt kommer det blod som överförs från moderkakan till barnet att ha en – relativt sett – hög halt av syre och låg halt av koldioxid och kan även innebära en viss hjälp för barnet att återhämta sig efter förlossningen.

    Vid en av mina förlossningar visade det sig att navelsträngen var jättekort, så bebis fick ligga kvar mellan mina ben i 3,5 minut tills det var klart. Kändes jättelångt för mig, men han hade filt, barnmorska och pappan där som tog hand om honom.

     Ja inom hästaveln (och säkert inom djurvärlden i övrigt) är det väldigt viktigt att man inte ska störa fölet, innan blodöverföringen från moderkakan är klar( ca7 min.) Konstigt att människan är så efter…

   Hej!

   Direkt från bb. Alla barn får K-vitaminsprutan, man måste aktivt tacka nej som förälder om man inte vill att barnet ska få det.
   Det spelar ingen roll om det är direkt eller sen avnavling.

   Gällande avnavling, allt fler förlossningar har börjat med sen avnavling som standard, men man bör ändå säga till om man vill detta då rutinerna kan skiljas åt.

    Har 4 barn. Tackat nej till K-vitamin till alla 4 och inte klippt navelsträngen fören efter 1-2 timmar med alla 4. Mina barn har återhämtat sig bra, aldrig haft järnbrist, gulsot, problem med magen, problem med sömn, inte tappat vikt osv. Litar på att min kropp och bröstmjölk ger mina bebisar det de behöver. Dessutom är mina barn de friskaste barnen jag känner, alla vänners barn är sjuka var och varannan vecka.. min son var hemma endast 2 dagar från skolan förra året. 🙈

     Sjukt att du tror att dina barn är friska för att du tackade nej till k-vitamin.

     Helt orimligt att tacka nej till för övrigt. Lika sjukt som att vara antivaxxare typ.

   Avnavling. Vilket kriminellt äckligt ord.

  Det är det inte, du får väl be Camilla kolla IP-nurmet. 🙂

  Men du hälsade alltså inte heller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *