Gunilla Persson agerar rättsligt mot Stoppa Pressarna

Bildkälla: Gunilla Persson blogg

Att Stoppa Pressarna ar en slaskblaska ar val knappast någon hemlighet. Det finns flera ”ljug online sidor” som borde stoppas men att enmansshowen Daniel Nylen har fatt härja fritt sa lange utan att någon star upp och gar emot honom genom en stamning och polisanmälan förvånar mig.
[…]

Nu har i alla fall jag bestämt mig for att det far vara nog med smutskastning och förtal som jag skrev om i mitt förra inlagg och jag ar nu nöjd med mig själv att jag äntligen har anlitat advokat Mark Safaryan fran Juristhuset Advokat firman Sjöström AB. Intressant for mig darfor att jag kände Henning Sjöström pa 90-talet och vet att han var en av Sveriges basta advokater. // Gunilla Persson

Gunilla Persson har ledsnat rejält på Daniel Nyhlén och hans sida Stoppa Pressarna, och har skaffat ett juridiskt ombud att företräda henne.
I sin skrivelse så krävs Nyhlén och Stoppa Pressarna på 500 00 kr i ett allmänt skadestånd för de publiceringar som Gunilla Persson anser utgöra grovt förtal.
Bland annat har det publicerats artiklar om att Gunilla Persson bland annat blivit stoppad vid gränsen till Sverige, och att hon skulle bli arresterad väl hemkommen till Sverige.
Bakgrunden till detta ska ha varit en bedragerihistoria med Försäkringskassan, där Gunilla anmäldes för grovt bidragsbrott.
2016 beslutades att det inte fanns någon anledning att fullfölja förundersökningen då det inte gick att bevisa att Gunilla Persson haft ett sådant uppsåt som skulle göra handlingen brottslig.
Skulle man finna att brottet begåtts av grov oaktsamhet så är det likväl preskriberat.

Och att jag skulle bli ”Stoppad vid gransen till Sverige” ar ju skrattretande men sa väldigt ledsamt och bedrövligt eftersom vissa personer kanske har trott pa det. Men NU har ni bevis pa att jag blev FRIAD i juni for FEM ar sedan, det tog mig lang tid att fa tag i dessa dokument (jag har Forsakringskassans rapporter och de ar gräsliga att läsa, maken till hat har jag sällan sett). Men jag ar mycket glad for min blogg och att jag nu har kunnat uttrycka mig har och gett sanningen till er alla. // Gunilla Persson

Bildkälla: Gunilla Persson blogg

Det finns en sak i Gunillas inlägg som jag skulle vilja beröra helt snabbt bara.
Hon skriver att hon blivit ”friad”, vilket inte är helt sant.
Förundersökningen är nerlagd då det inte gått att bevisa brottsligt uppsåt och om så varit fallet så var brottet hur som helst redan preskriberat, men en domstol har inte friat henne från misstankar.
Samma diskussion dök upp i samband med #metoo där vissa hävdade att mediamannen som Cissi Wallin anmälde för våldtäkt hade friats från misstanke. Det stämmer inte heller, utan även där lades förundersökningen ner, men utan en domstolsförhandling kan man varken fria eller fälla en person för brott.

Så här beskrivs det på Lawline:

Om en förundersökning läggs ner innebär det att åklagaren inte kommer väcka åtal och det blir därmed inte heller någon rättegång. Därmed kommer varken en friande eller fällande dom att avläggas. Personen kommer därmed i juridisk mening inte att vara friad, utan kommer istället att betraktas som oskyldig.

Det ska dock framhållas att förundersökningen ju kan öppna igen om det framkommer fler bevis som gör ett åtal möjligt. En nedlagd förundersökning innebär ju inte en dom i sig och som vinner rättskraft, utan möjligheten finns alltså att ärendet hamnar i domstol tillslut ändå och att personen där då kan bli antingen friad eller fälld.

34 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tåls att nämna att utan en fällande dom är vi alla lyckligtvis oskyldiga!

   Vi kanske betraktas som oskyldiga. Men vi är nödvändigtvis inte oskyldiga.

    Skulle kunna killgissa att det är väldigt väldigt många fler som blir friade trots skyldiga, än oskyldiga som blir felaktigt dömda.

     Det stämmer säkert, tack och lov.

      Jaa jag tänker framförallt på alla män som tycker att det blivit en samhällsfara att män skulle bli felaktigt dömda för våldtäkt, och är rädda för metoo och grejer. När det finns så många fall där de inte blivit dömda trots bevis.

     Du killgissar rätt. Vårt rättssystem är uppbyggt på så sätt att man hellre friar än fäller till skillnad från usa där man vet att systemet fäller oskyldiga för att vara säker på att de skyldiga inte kommer undan.

      Vi får hoppas på en ändring. Det finns ju en diskussion igång nu. Tänker på alla män som borde in i fängelse för våldtäkt.

       Just med våldtäkt är det ju problem då ord ofta står mot ord. Man kan ju inte ge oskyldiga fängelse heller. MEN de gånger det faktiskt finns bevis så borde man såklart dömas, jag fattar inte varför det skulle vara så svårt.

   Det nämns redan i inlägget:
   ”Personen kommer därmed i juridisk mening inte att vara friad, utan kommer istället att betraktas som oskyldig.”

   😊

  Det hade varit nice att vara en fluga på väggen när Gunilla och advokaten diskuterade hur stort skadestånd de ska kräva. Jag gissar att G gick in för tiotals miljoner och advokaten till slut skrev in det absoluta maxbelopp han själv täcks sätta utan att se dum ut inför domare och branschkollegor.

   Haha som med barn. ”Okej, du vill åka till månen. Ja absolut jag hör att du verkligen vill åka till månen, men ska vi kanske börja med att gå till sandlådan”.

   Hon är nog van med skadestånd av amerikansk storlek.

  Uppdatera om senaste avsnittet av ”vi avslöjar allt”!!!

   Jag fattar inte… vad spelar det för roll om det är flera personer bakom kontot? Bryr sig någon verkligen om det?

    Nej men allt kring Diana och Sara är ju så spännande. Jag är team Nessa 😉

     Vad är det ens för team

  Stoppa Pressarna är en vidrighet. Har läst någonstans att många är rädda för att kritisera Daniel Nyhlén eftersom han då skriver än värre saker om dem.

  Niklas Strömstedt omskrivs ofta. Senast med rubrikerna ”Niklas hemliga torskköp hos Mari”, vilket handlade om att han åt fisk på en restaurang (!) Han uppmanade nyligen annonsörer att avbryta samarbeten med sidan. Flera följer hans önskan och det kanske är det bästa sättet att komma åt Daniel (?)

   Det finns ett inlägg om detta längre ner ☺️

   Bra sammanfattning av inlägget från igår ang det🙂
   Han är en riktigt vidrig människa

  Vad har vi på Nylen???

  Dags för ett gräv så att han själv får smaka sin egen medicin så att säga. 💊

   Han kanske också ätit torsk eller gått på gym

  Tänk ändå att alla som vårdar Iris är monster o totalt odugliga o 50% av dom ses som prominenta mördare i Gunillas ögon. Hur orkar hon ens med sig själv o framför allt – hur orkar hon skapa all denna drama? En blir trött bara av att läsa inläggen på Insta😵‍💫

   Ja ojojoj. Ibland skriver nån en snäll kommentar som Gunilla missuppfattar. Då tar det hus i helvete.

   Hon är både underhållande och rejält avskräckande på samma gång. Hennes ansiktsuttryck och sätt att betona orden passar ofta i en skräckfilm 😬

   Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att hitta kompetent personal. Har hon nånsin varit nöjd med nån som jobbat för henne?

  Älskar Lawline ❤️

   Lägg bara inte för mycket värde i det som skrivs där. Ibland finns det direkta felaktigheter, men ofta svarar man utan att ha tillräcklig bakgrundsinfo.

   Jag som jurist tycker fortfarande det är svårt att ge råd i frågor som rör mitt specialområde och då har jag ändå jobbat inom ett och samma rätt snäva rättsområde i fem år. På lawline svarar studenter som läst en grundkurs och i bästa fall någon fördjupad kurs i ämnet och kvaliteten blir tyvärr ofta därefter.

    Håller med att man inte kan lita för mycket på svaren eftersom de bara utgår från en simpel anonym fråga, men det stämmer inte att de bara läst en grundkurs. De som svarar måste vara antagna på juristprogrammet (utbildningen, inte nån fristående kurs) och de måste ha klarat minst två terminer innan de får börja.

     Jag uttryckte mig visst otydligt, det var det jag avsåg.

     Jag trodde också att jag kunde en hel del när jag studerat ett antal terminer, det var först när jag kom ut i arbetslivet som jag förstod att man skrapat lite på ytan i alla ämnen. Jag är väldigt tacksam över att jag aldrig jobbade med att svara på frågor på nätet under eget namn medan jag studerade, det hade nog krävts både en och annan skämskudde så här i efterhand.

      Aha okej. Ja det är ju olika det där. Jag var själv Lawlinestudent back in the day hehe. Hann inte besvara så många frågor men känner än idag att jag levererade bra svar och kunde hjälpa personer som inte hade haft råd att anlita någon. Tycker över lag att svaren jag stött på varit väldigt bra. Men men! Kul att sidan finns i alla fall 🙂

  Är säker på att Booken är här inne och läser på daglig basis. Hon önskar nog att StoppaPressarna skrivit ngt ofördelaktigt om henne – tänk att få ’rasa ut’ i media, skriva långa arga inlägg med rekord i emojis och få lite uppmärksamhet en kort stund.

  Jag tolkar inte nedläggningsbeslutet som att det inte går att bevisa uppsåt. Det står att brottet är preskriberat och inget kring besvisning och uppsåt.

  👌

  Hoppas hon vinner så kronofogden kan driva in hennes skuld.

  Gunilla Person är en otäck mediakåt person som inte har alla bestick i lådan. As we speak in Sweden! Jag hade hellre velat se pappren på domen när hon stal solglasögonen i Florida! Försäkringskassan har ett föreläggande på ms Persson. Spännande fortsättning trots att jag avskyr denna hemska person som bara är intresserad av pengar och att inte glömmas bort som Sveriges mest kända person

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *