Nellie Berntsson svarar på frågor om sin graviditet och stundande förlossning

I gravid vecka för vecka, så svarar Nellie Berntsson och hennes sambo på frågor om graviditeten och den stundande förlossningen.
Här under har jag transkriberat de flesta frågorna av videons första hälft.
Resterande frågor hittar ni efter den nionde minuter -alltså  i videons andra hälft.

Gjorde ni ett niptest?
Nej, vi gjorde bara en kubtest

Kan man rida som gravid?
Ja, det kan man absolut göra, men jag valde ganska tidigt att inte göra det så jag kände mig väldigt klumpig och det kändes då som en väldigt tråkig grej.

Hur många barn vill ni ha om ni får önska?
Vi har inte pratat så mycket om det, men lite. Vi har sagt att två är optimalt, det är alltid kul att ha ett syskon.
Men eftersom det här kom som en liten chock och inte var 100% planerat just nu så känner vi att vi vill leva livet med den här grabben ett tag nu och känna på det, så det är om några år.

Hur känns det att Olav rider Joe nu? (Joe är Nellies egna häst som hon köpte när han var fem eller sex år)
Det är skönt att de passar så bra ihop, annars hade det givit mig ångest, om det inte funkat.

Kommer Olav vara pappaledig, eller hur tänker ni kring det?
Nej, vi har lagt upp det så att jag kommer vara mammaledig och ta ut mina dagar, och sen får vi se lite hur vi gör. Någon måste ju hålla igång allting och jobba, så det kommer vara jag som är det till en början. Sen är ju vi egenföretagare och kan avlasta varandra väldigt enkelt.

Hur tänker ni med förskola? Kommer barnet gå på förskola?
Allt som har med dagmamma, dagis eller förskola att göra så kommer vi sätta in honom på så fort det är möjligt. Han är inget barn som kommer gå hemma extra med oss utan vi ser det som jättebra med sociala sammanhang och pedagoger och avlastning för oss helt enkelt.
Så det kommer han göra, snabbast möjligt.

Har din graviditet så här långt motsvarat dina förväntningar?
Man har ju fantiserat om hur det är att vara gravid, att det är mysigt, och det är det. Men vissa dagar vill man bara spy på alltihop (Nellie visar med handrörelser)
Jag tror bara man får vara beredd på att hormonerna går lite upp och ner. Jag tror det är väldigt individuellt.
I början mådde jag väldigt, väldigt bra och sen nu, här på slutet så mår jag inte så bra, medan många säger tvärt om.

Hur träffade du Olav?
Kort och gott så såg han mig på en tävling i Danmark och skrev till mig och så skrev vi till varandra. Sen höll vi kontakten i nästan två och ett halvt år.
Han hade precis slutat ett jobb i Tyskland och börjat i Danmark och jag hade ju mitt hemma så fanns ingen tid att ses. Sen var jag i ett annat förhållande, vilket tog slut och då bestämde vi oss för att träffas som vänner eftersom vi hade pratat så länge och få ett ansikte på varandra. Sen kom han till mig typ tre helger på rad och sen hade han tackat ja till ett jobb i USA – lite otajmat – för vi började ju tycka om varandra, så han flyttade till USA i kanske en månad, och sen bestämde han sig för att komma till mig, eller VI bestämde oss för det.
Och sedan dess har vi varit med varandra varje dag.

Var du nervös för omgivningens reaktion på din graviditet?
Jag är ju en person som inte bryr mig så mycket om vad andra tycker och känner mig väldigt säker på min grej och är inte så nervös av mig.
Olav var lite mer nervös än mig.

Vad är du mest rädd för inför och efter förlossningen?
Inför – alltså jag är ju inte så nervös utan jag är mer väldigt taggad. Däremot är jag lite nervös eftersom jag är så inställd på att det ska bli vaginalt, att jag skulle bli väldigt besviken om det skulle bli kejsarsnitt, för då är jag liksom inte förberedd på det.
Efter förlossningen så är jag väl nervös som alla andra att, om det till exempel blir vaginalt, att det kommer kännas väldigt annorlunda och att det kommer vara jobbigt. Om det blir komplikationer så blir jag lätt nedstämd.
Jag är inställd på att det inte kommer vara som vanligt, den första perioden, men att det i alla fall funkar.
Just känner jag mig väldigt taggad och att jag litar på min kropp.

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Visste inte att dagis och förskola va olika saker.

      ”Sedan 1998 finns det en läroplan för förskolan, denna för att främja den pedagogiska delen, och samma år bestämdes det också att man skulle sluta kalla verksamheten för daghem (dagis) eftersom det var ålderdomligt och missvisande.”

      Så sen 21 år finns inga dagis längre, bara förskolor ?

      Hehe eller hur. Bra att ha koll när man skaffar barn…
      Och herregud vilket svar! In med ungen så fort som möjligt! Sorgligt.

    Undrar om det där ”snabbast möjligt” kommer ändras när barnet är fött. Tycker också det är bra med förskola men att sätta ett barn där ”snabbast möjligt” känns inte helt optimalt, vet dock inte vad som är ”snabbt” för henne.

      Kul att de redan funderar på att andra ska avlasta.. Jättebra med förskola visst, men att sätta en nybliven ettåring där gör man nog inte om man verkligen inte måste.

        Eftersom de har eget företag så är det nog ett ”måste” att båda så snart som möjligt kan jobba inom företaget igen.

          Ja, om båda ”måste” (alltså ingen måste ju något men om de vill hålla igång verksamheten) jobba så blir det ju lätt ”gå hemma” där barnet kanske måste vara med under arbetsdagarna vilket troligen inte är optimalt. Hellre förskola än att sitta framför en iPad när föräldrarna ska jobba liksom. Har man möjlighet att vara helt ledig finns det ju hur mycket som helst att sysselsätta sig med om dagarna där barnet får både egentid med föräldrarna, får utforska nya miljöer och får social stimulans från andra barn. Men blir det ”gå hemma” så kanske det är bättre på förskola ändå.

            Håller inte med när det gäller en ettåring som hänger med på höften och kanske ammas fortfarande. Då behöver barnet bara sina föräldrar. När barnet är 3-4 är jag helt med dig.

              Suck

      Tänkte också på det. I Borås kommunen erbjuder man barnomsorg från sex månaders ålder. I andra kommuner är det väl mer från ett år. Vet ej hur många som faktiskt sätter sina barn i förskola från sex månaders ålder. Inte helt ovanligt utomlands när barnomsorgen ser annorlunda ut. Men vad jag lärt mig som mamma innan man fick barn och efter, är att det sällan blir som man tänkt. Jag hade också tänkt en massa saker innan barnen kom, när de skulle sättas i förskola, hur mycket skärmtid de skulle få osv. MEN det är verkligen så stor skillnad sen när de kom och känslor, planering, allt är på en annan nivå.

      Äsch hon vet ju inte hur de kommer kännas än. Hon bara tror och gissar 🙂 Jag trodde också förskola skulle va lätt som en plätt o trodde inte jag skulle vilja vad med mitt barn typ 24/7 och fundera på livets mening och sakna honom hela dagarna när förskola väl började, haha! Alla känner olika men de är lätt o tro att man vet vad man ska göra innan, sen kommer den där lilla krabaten och vänder upp o ner på allt man trodde man visste ☺️

      Det låter jättebra ju. Snabbast möjligt är väl inget ovanligt i Sverige idag. Det kan betyda 1 år men också 2 år.
      Kolla på Frankrike och Italien där barn till arbetande mammor ofta sätts på förskola från 4 månaders ålder. I USA ännu tidigare.
      Är förskolan bra och dagarna korta ser jag inget problem.

        Nej men då är du nog inte något vidare påläst inom utvecklingspsykologi och anknytningsteroi heller 🙂

          Jag har verkligen försökt läsa på om hur förskola påverkar barn men det finns ju absolut inga konkreta svar på den frågan? Antar att ni som hävdar massa grejer bestämt bara gissar? Eller baserar det på vad som brukar sägas i diverse facebookgrupper? (Vilket såklart är helt OK, det är ju det man får göra i brist på fakta).

          Det enda jag lyckats läsa mig till är att det har positiva effekter på befolknigsnivå, men det är troligtvis för att det hjälper barn som är i destruktiva familjer. Och att det har positiva effekter för den sociala utvecklingen för äldre barn (3 år).

          Att det skulle vara bevisat som dåligt ur någon sorts aninytningsperspektiv är bara en åsikt vad jag förstår?

          Personligen tror jag absolut det är bäst att vänta om det fungerar bra i hemmet (vilket det förhoppningsvis gör i de flesta normala hem,), det är ett rimligt antagande. Men det är skillnad på min gissning och en allmän sanning.

            Anknytning vid så tidig ålder är i princip det viktigaste ett barn behöver för att få en trygg syn på världen och vågar växa upp med att lita på de vuxna man har nära. Får barnet ingen trygg anknytning kan det bli otroligt jobbigt i skolfasen.

              Anektodiskt exempel eller empiri- jag vet inte men jag minns när jag började ettan. För oss som gått på förskola var det spännande och roligt medan de som kom hemifrån satt och grät efter mamma. Det tänkte vi alltså på redan i den åldern. Jag tror förskola är väldigt viktigt för barns socialisering som samhället ser ut idag.

                Jag gick aldrig i förskola (grinade inte efter mamma heller), men tror att jag hade fått bättre koll på det sociala om jag hade blivit satt på förskola. Å andra sidan bestod skolan av nio års mobbning så kanske hade helvetet startat tidigare…

                Ja man brukar ju säga att det kan bli viktigt från 3 år. 15 h v. Därav att det är gratis m 15 h v från 3 år så folk som inte vill betala ändå ska köra på det

            Kan säga så här, efter många års jobb i förskolans värld så VET jag hundraprocentigt att barn under 2 år defininitivt INTE har nåt som helst socialt utbyte av att vara på förskola. Absolut att man måste lämna om man inte har nåt val men har man det så är det ren idioti att lämna små barn på förskola. Ja jo om du hittar en privat förskola med 3 pedagoger på 6-7 barn och inte som kommunala förskolor 3 ped. på 17-18 små barn! Ja det gör ont för många att höra som måste lämna sina barn men tyvärr så är det verkligheten och det har ju med politik och pengar att göra.

              Barn under två år har ofta visst ett socialt utbyte av varandra. Har du inte sett hur nyfikna de ofta är på varandra och hur de integrerar med varandra? Obs, det gäller inte alla barn, men många. Personlighet väger också ofta in. Självklart har de inte mognad för en lika komplicerad lek som äldre förskolebarn. Problemet är väl snarare att föräldrar idag många gånger tror (fast samtidigt så tror jag att det lika ofta handlar om att övertyga sig själv) höjer det sociala värdet, alltså tror att barnet behöver träffa alla förskolebarn varje dag och ha den stimulansen. Att ha sociala och utåtriktade barn är ungefär lika premierat som att vara det som vuxen, vilket jag blir tokig på. Tycker dock allt som oftast att förskolan har blivit bättre på att bemöta de blyga och mer introverta barnen. Barn behöver andra barn men förskolans alla ungar behöver inte vara det enda alternativt.

              Angående det Nellie skriver om så är det väl också ganska aktuellt för hur många föräldrar tänker kring att barnet inte ska bara ”bundet” med föräldrarna. Sociala sammanhang är många gånger bra ja, men min erfarenhet är att många föräldrar säger sådant som Nellie bara för att de lärt sig att det är något positivt med en unge som ”lär sig vara social” med allt och alla. Föräldrarna kommer alltid vara de främsta anknytningspersonerna och vissa verkar på riktigt tro att förskolepersonal har band med förskolebarnen som är starkare än vad de egentligen är. Små barn (1-2 år) som skolas in i förskolan trots en föräldraledig förälder där hemma. Varför skolan man in ett såpass litet barn när man ändå snart ska vara föräldraledig?
              Alternativt små barn som redan är inskolade och sedan blir mamman gravid. Kommer aldrig förstå varför dessa barn aldrig får vara mer lediga. Om man har det sociala utbytet som argument finns det barn på andra ställen än i förskolan, även om det innebär att man som förälder får jobba lite för det. Det finns så många sidor av det hela och när jag skriver det jag skriver ovan förminskar jag på sätt och viss förskollärare. Men förskolan brottas som bekant länge med stora barngrupper och outbildad personal så förutsättningarna är självklart inte lika bra om det såg bättre ut på den fronten.

                ja och då kan det räcka med att gå till öppna förskolan en gång i veckan. Små barn behöver sina föräldrar och ev.den närmaste familjen ,när man är trygg där så är det dax att bredda sin värld. Men som sagt måste man så har man inget val men har man det så stanna hemma för guds skull!

                  Läste du min kommentar slarvigt? Jag skrev ju att det finns chanser att knyta kompisband på andra ställen än i förskolan. Jag skrev också att föräldrarna (sjävklart) är de viktigaste personerna. Men att säga att barn aldrig har ett socialt utbyte av varandra före två år är fel. Förr trodde man att till och med att de inte hade ett utbyte av varandra förrän de fyllt tre år men forskning har visat så inte är fallet. Men återigen. Det finns andra platser än förskolan och ett barn på 1-2 år behöver inte träffa andra barn dagligen. Det kan räcka med besök på öppna förskolan eller att ses ”privat”.

        Verkligen inte optimalt vad du än säger och oavsett hur lite föräldraledighet de nu har. USA är ett land som ligger efter på så många nivåer, det finns ingen betald statlig föräldraledighet, man får slå sina barn osv.

        Ett sånt litet barn behöver bara sina föräldrar att knyta an med/lita på, ingen skola i världen toppar det (om inte föräldrarna är usla förstås).

        Det gör det inte rätt eller bra för det. Småbarnsåren kommer aldrig igen

        Men hur många barn sätts egentligen på förskola där? Bara nyfiken om någon har koll. Jag bor i England och här finns förskola från ca 3 månader tror jag. Känner dock ingen som satt sitt barn på fsk så liten. De flesta tar antingen hjälp av familjen och jobbar deltid alt är hemmamamma, iaf i början. Eller har nannys, kanske förskola ett par dagar i veckan osv. Kanske är fler bebisar i USA på förskola på heltid men har känslan att det egentligen är en rätt liten grupp jämfört med tex hur många 18-månaders i Sverige som går på fsk, helt enkelt för att mammorna inte jobbar i samma utsträckning. Säger inte att det är bra, menar mer att man kanske inte ska utgå från att majoriteten av spädbarn i andra länder går heltid på förskola bara för att det finns tillgängligt.

        Snabbast möjligt i Sverige är 1 år, det är då de får börja. Bör man inte göra om man inte är absolut tvungen.

    För övrigt måste den här graviditeten ha varit extremt lukrativ för Nellie. Satan vad hon pushar ut samarbete efter samarbete på Insta.

      Jamen precis! Det är oerhört fascinerande hur en graviditet kan få även följarsiffror att skjuta i taket som en raket. Nellies siffror på Instagram hade rasat med minst 50 000 på ett år drygt … men sköt rätt upp när hon berättade om graviditeten. Är det verkligen så otroligt intressant? Är dessa nya följare måntro en annan grupp av följare? Eller ÄR unga tjejer verkligen så intresserade av graviditeter??? Nellie är ju inte ensam influencer/påverkare om att ha blivit gravid på sistone, och jag ser massor av unga tjejer i min dotters ålder, som får barn (18 – 21 år). Intressant, speciellt med tanke på att många här inte minst uttrycker leda över de som skriver om sina bebisar. Undrar om intresset håller i sig när lille V blivit ett år? Eller fyra?

        Ja det är så märkligt. Att ens ha en frågestund om det, vad kan man möjligtvis vilja veta om en främlings graviditet? ?

    Oerhört 20 år kanske haha?
    Hon ändrar sig nog när hon förstår hur litet barnet är när det når ”så snabbt som möjligt” i tid.

      Eller hur, hjälp!

    Barnet är inte fött än. De vet nog inte ens själva vad de kommer att välja att göra. Myten är sann – ingen kan veta hur det känns att få ett underbart barn förrän det är fött.
    Sen om barnet behöver gå på dagis tidigt – förståeligt. De är egna företagare som lever på att sälja hästar. Klart de måste tänka annorlunda än de som är tryggt anställda…
    Det jag kan tänka mig är att någon av dom måste ju välja att kliva av hoppkarriären lite för att ta hand om sonen. Det blir intressant att se vad som händer där så småningom.

      Jag tycker redan kunna läsa mig till att N är lite frustrerad och irriterad över avbrottet som graviditeten inneburit. Att hon inget vill hellre än att få satsa igen. Nu ska hon ta föräldraledigheten, säger hon, vilket ju är lite överraskande. Kan de verkligen inte dela? Eller beror det på att Olav inte är svensk medborgare eller nåt?

        Tolkar det också lite så, att hon är lite frustrerad. Förståeligt då hon är van att vara först och i centrum. Nu får Olav kliva fram och får finfina resultat med Joe och fler hästar…
        Det är det jag menar, någon av dom måste ju ta ett steg tillbaks för att ta hand om sonen. Båda kan inte satsa fullt ut med allt vad ett barn innebär, någon måste ta ett steg tillbaks. Blir som sagt intressant att följa.

        Hästar måste ridas hela tiden för att prestera den nivån som går. Nelliekommer nog hoppa upp så snabbt det går men sen är Olav den som har bättre erfarenhet och dessutom håller igång nu hel tiden. Av förklarliga skäl

    Är det bara jag eller är det inte väldans mycket graviditets-relaterat här inne senaste tiden. Det är så jobbigt för mig som har ett barn som avlidit. </3

      Men nej så fruktansvärt <3 <3 <3 Jag beklagar verkligen…..

      Jo det är rätt trist ämne tillslut tycker även jag som nyligen fått barn. Men sen är det väl en babyboom detta år så väldigt många influencers har fått eller ska få barn.
      Beklagar din sorg!

    Å dessa fantastiska blivande mammor, nyförlösta och de som redan hunnit ’tjäna’ in lite stålar på sina telningar. Barn är ett säkert kort.

    Jag tänker att iom att dom just är egenföretagare borde det vara ännu enklare att ha barnet hemma en längre tid.

      Det gäller kanske inte om man arbetar med att rida hästar.

        Hur menar du då? ska hon hoppa 120 hinder med en bebis i sele på magen? vet du har livsfarligt det är ifall hon skulle råka ramla av?
        Och leda häst till och från hagen samtidigt som hon har barnet i barnvagn?
        Nej livsfarligt.

      Eeh, nej. Det är väl lika svårt att ha barn hemma om man jobbar hemifrån som att ha barn på ett kontor om man jobbar där. Det är ju inte så att en bara kan släppa ungen lös och sätta sig att jobba. Barn behöver uppmärksamhet och uppsikt. Din bild av eget företagande är nog lite skev.

    Går in och läser om appen hon har använt som ”preventivmedel” och får intrycket av att den ska användas för motsatsen, dvs för de som vill bli gravida, kan inte hitta någon uttalad information om att den kan eller ska användas för att förhindra graviditet. Tänk så det kan bli, att det kan gå på tok och man kan bli gravid ”preventivmedel” till trots, hur kan man planera så dåligt ?, av hennes tidigare uttalanden kring detta ämne borde väl hon vara den sista att bli gravid av misstag?

      Alla dessa appar för att skydda så man inte blir gravid är bara skit. Man ska enbart använda dessa om man är okej ifall en ”olycka” sker, är man inte beredd att ta risken ska man inte använda dessa appar som skydd emot graviditet.

    Svaren får man väl ta med en nypa salt, framför allt det med förskola etc. Men kan ändå tycka att det är en märklig kombination att så självklart behålla ett oplanerat barn samtidigt som man är så inriktad på att behöva mycket avlastning så fort som möjligt. Hoppas det inte blir en alltför stor krock mellan förväntningar och verklighet.

      Håller med, sen ska hon upp på hästryggen fortast möjligt….Tror tyvärr inte det blir så lätt om de inte får ett väldigt enkelt barn som mest sover första månaderna.

    Så som hon känner och tänker nu kommer hon inte göra när barnet väll är fött.

    Du vet att svensk föräldraledighet sticker ut i världen?

    I många länder är barnen mycket yngre när de börjar förskolan. Det går bra det med.

      Så för att det det annorlunda ut i andra länder måste vi också vilja lämna ifrån oss barnet snabbt?
      Alla har självklart inte ekonomi eller situation som klarar det. Då är det en annan sak. Men för de som kan är det ju inget att eftersträva lämna bort barnet så snabbt som möjligt.

        Precis

        Nej men det bevisar ju uppenbarligen att det funkar det med.

          Bra mål som förälder, att det ”funkar”.

      Läste en artikel om barn i nåt land som sattes på nån form av internatskola, för att tränas att bli ”självständiga”. På kvällar och nätter grät de efter sina föräldrar.. Hemskt.
      Sverige har haft mer förstånd i barnfrågan här, tack å lov. Även föräldrar behöver tid och lugn den första tiden/året (många barn vaknar ju även på nätterna), det gynnar alla.

      Ja precis, jag har jobbat på förskola i USA och tagit hand om endast veckogamla bebisar. Tyckte inte det var bra alls. Ibland nästan undrar jag om inte detta legat till grund för de stora identitetskriserna man ser bland unga i USA?

        Men Usa har ju inte alls mammaledighet på samma vis som här. En jag känner fick vackert börja arbeta efter 3(!!) Veckor . Var tvungen att ha nanny osv. Går ju inte jämföra med Sverige.

          Kommentaren fokuserade ju bara på att det inte är bra.. Klart man kan jämföra, och USA suger när det gäller barnperspektivet.

        Intressant. Bara det att…hur förklarar du då de stora identitetskriserna i Sverige…med tanke på att vi har 18 månaders föräldraledighet.

          Upplever inte att svenska barn går på psykofarmaka i samma utsträckning som barn gör i USA?

      Förstår vad du säger. Bor i ett land inom Europa som är ett av de ”bästa” på många plan när det kommer till familj och jämställdhet, utanför Skandinavien. Här blev det just möjligt för pappan att ha föräldraledig 4 veckor. Innan var det 1 dag efter födsel och inget mer. Som kvinna har du 4 månader men de flesta trixar med semester och oavlönat så de får 6 månader. Alltså det handlar om perspektiv, och att dessa barn, vilket utgör majoriteten av (väst och resten av) världen växer upp och blir bra människor de med. Arligt talat har jag börjat fundera på om en medelsituation är bättre, för alla jag träffar har här, såklart personlig observation och kan inte hänvisa till några källor, men de verkar mycket mer självständiga rent generellt. Däremot skulle jag önska att det var annorlunda här. Men point being, Sverige är undantag. Sverige är bra. Betyder inte att det är bara ett rätt sätt att göra saker på, eller att ändra sätt är dåliga. Det är annorlunda.

      I många länder letar barn mat på en soptipp..

    Men snälla, hur kan man redan innan man ens har barnet hos sig tänka att man ska lämna det på dagvård ”snabbast möjligt”?! Mitt mammahjärta värker! Tycker absolut förskola är fantastiskt, och skulle själv aldrig ha mina barn hemma tills dom är fem.. men snabbast möjligt..?! Känns väldigt egoistiskt!

      Håller med dig. Min lilla kommer behöva börja förskolan nu när hon fyller 1 pga att barnens pappa kom fram till att familj ”inte var hans grej” och jag på egen hand inte har råd att vara föräldraledig längre. Det krossar mitt hjärta att behöva sätta in henne på dagis när hon är så pluttig, så jag förstår inte alls varför Nellie redan nu innan barnet är fött vill göra det med sin son 🙁

        ❤️

    Då välkomnar vi hit samtliga familjelivs mammor med värkande mammahjärtan som ska förklara allt fel som görs

      Hahahaha ?

      Fast hennes svar är ganska crazy även för oss som inte är såna… Verkar väldigt omogen.

        Vad är crazy?

      Tackar tackar! Glad att vara här!

    Tänker spontant att man inte ska vara så hård mot Nellie. Herregud, när jag var gravid skulle jag vara mammaledig i MAX 6 månader och ungen skulle in på fsk asap. Sen blev jag förälder. Jag var inte alls beredd på kärleken (eller tröttheten). Trots alla mina föresatser gick jag tillbaka till jobbet efter 11 mån och ringde hem 4 ggr/dag och satt där mellan och grät, trots att min partner är världens bästa förälder. Man säger en massa saker innan man vet vad man väntar på.

    Att vänta på ett barn är att uttala en massa ”jag ska” och ”jag ska aldrig”

    Att sen bli förälder är att bryta mot alla bra, mindre bra och ibland löjliga föresatser som man satte upp under väntetiden.

      Fast asså jag tänkte samma innan barn. Skulle vara hemma med min bebis ca 6 månader och sedan skulle pappan vara hemma runt 10. Älskar mitt barn mest i hela världen men fan vad tråkigt det är att vara föräldraledig och då har jag ändå ett väldigt aktivt barn som inte bara ligger och sover hela dagen. Började jobba deltid hemifrån från att han var någon vecka, funkade fin fint. Börjar jobba som vanligt igen snart (barnet är 6 månader). Så olika man kan vara alltså och det betyder inte att man älskar sitt barn mindre liksom. Man är inte en bättre mamma bara för att ens ”mammahjärta” går sönder så fort man inte ser sitt barn.

    Tjaaaa tror hon får en chock när barnet är fött i hur det faktiskt är att ta hand om en annan liten människa 24/7. Skrattade när jag läste en kommentar på hennes instagram att ”du kommer kunna rida när bäbisen sover”. Beror väl helt på bäbisen. Självklart ska man vara positivt inställd men man får även vara beredd på att man inte kommer kunna göra något alls vad man trott.

      Det tror jag inte hon får, en chock alltså. Hon har väl som vanligt en hel stab av folk som kommer fixa åt henne.

      Ja, bebisen lär väl göra som de oftast gör vid middagstid/kaffe. Så snart Nellie är klar att sitta upp vaknar ungen ?

      Fast om man jobbar i stall funkar det oftast.
      Som ung reda jag i ett stall där ägaren fick barn, och när barnet somnade ställde hon barnvagnen med sovande bebis i en box, tog en häst och gav sig ut och träna, om barnet vaknade fanns de 1-3 stall tjejer som jobbade i stallet som kunde ta hand om bebisen tills dess att mamman kom tillbaka, men oftast sov ungen snällt tills mamman var tillbaka.

      Det är skillnad på stall där man har anställd personal som jobbar som finns där på plats hela dagarna, vs privat stall där alla sköter sin egen häst och sen åker hem till sin familj.

        Håller med, det löser sig nog när den blivit några månader, då vet man ju ofta ungefär när den kommer att sova och vissa är ju nöjda med att ligga i vagnen vakna också. Så länge det finns någon annan där som kan hjälpa till vid behov. Hon kommer ju troligen inte atr rida iväg långt bort i flera timmar utan göra sina ”arbetspass” och sen komma tillbaka. Sen kommer hon ju kanske inte att kunna jobba heldagar i stallet/med ridning men att rida en del kommer säkert att funka, förutsatt att hon vill det såklart. Som alla skriver, man vet inte innan hur det blir sen 🙂

    ”Främlingar”.. Ja, jo från början. Äh orlar inte ens ge mig in i detta ?

    Hejar på, de små är välkomna till förskolan och skaffa trygga kontakter hos oss ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.