Sveriges mästerkock nästa för Bisse?

På sin story bjuder Bisse sina följare på en kulinarisk resa, där hon slänger ihop en spontan måltid med saker hon hittat när hon rensade kylskåpet.
En måltid hon slänger ihop då hon inte vet vad hon ska äta till lunch.
Lite rotfrukter i ugn, som hon sedan strösslar färsk spenat över, pankopanerade kycklingbröst som hon fyller med en smörig smet som hon fyller kycklingen med och som kronan på verket – en enkel vitlökssås som hon snodde ihop och TADAAAA!

Vad duktig hon är på att improvisera i köket!
Det är väl nästan så att hon borde söka till Sveriges mästerkock, eller hur?


Kyckling KievPOPULÄR med rostade rotfrukter och aioli Alltså hör här - frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, kyckling kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!
Den här maträtten som Bisse ”slänger ihop av sådant hon rensat ur kylskåpet” kommer egentligen från Hello Fresh, ett företag som erbjuder en tjänst där man får ingredienserna skickade till sig i exakt mängd, för att underlätta matlagningen.
Det här receptet kommer från veckans meny och kallas för ”Kyckling Kiev med rostade grönsaker och aioli.
Man kan till och med se hörnet av receptkortet i Bisses video.

Varför inte bara säga som det är, eller tänker Bisse att det räknas som att rensa kylskåpet, att använda alla ingredienser i en Hello Fresh-påse?
Den är de facto tom nu efter att Bisse lagat den här måltiden. Utrensad om du så vill….

Tack för tips!

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon ville väl sticka ut ur mängden av alla som gör reklam för Hello Fresh och påstår därför att det är gjort på rester. Men, då framgår å andra sidan inte reklamen för företaget, så… no idea. Vet inte vem Bisse är heller. Hur blev hon känd?

   Kan störa mig på kommentarer där folk bestämt säger att de minsann inte vet vem någon är men här instämmer jag. Vem är hon? Är hon vän med någon kändis?

    Håller med – men här va det ändå en fråga om hur hon blev känd, då känns det ändå klokare ?

    Hon är mäklare och bodde tidigare i ett svinfint hus i Malmö med sin karl, de gjorde abrupt slut av någon anledning jag inte tänker spekulera i här, hon flyttade upp till sthlm och blev kompis med klonkskogänget typ petra och forni. Success! Följde henne fram till sthlmflytten och hon blev en äkta influenzer

     Klonkskogänget ? så bra

  En ny nivå av smygreklam där hon glömmer nämna varumärket ?

  Snart kommer kommentarer i stil med ”Vadå, vem bryr sig?” och ”Det spelar väl ingen roll? Herregud ska hon få skit för det?”.

  Jag vill innan det säga att JAG i alla fall tycker att det här inlägget är roligt. Det är inte gravallvarligt, det är inget drev, det är bara kul och klantigt. En typisk Tramsfrans-spaning. Kul!

   Hahah alltså VARFÖÖÖR måste du börja din kommentar så då? ? Tyckte inte alls det kändes som ett inlägg där man känner sig som ett frågetecken ?

   JA det här var en klassisk tramsfrans-spaning. Blir intressant att se reaktionerna i kommentarerna här.

  Fast hela Bisses konto fungerar såhär. Det är så galet frustrerande att läsa om ”hennes tips” och hur hon kommit på en idé, när jag bokstavligt talat sett samma grej på tiktok strax innan. Det är någon gång hon lagt ut (antagligen med uppmaning ifrån följare) i efterhand att idéen varit någon annans. Hon som ändå är influenser, borde oavsett om hon hittat sin inspo ifrån tiktok eller insta, hänvisa till källan som hon funnit den. Tror inte hon heller skulle uppskatta att någon tog hennes idéer och inte gav henne cred? Dvs de som verkligen är hennes idéer. Kan ju säga att alla hennes städtips kommer direkt ifrån tiktok – och inget hon själv kommit på. Ändå lägger hon upp stories där hon skriver ”jag kommer att rädda era hem med mina städtips” osv. Supertråkigt.

   Omg tack!! Skönt att se att jag inte är den enda som ser detta.. helt galet hur mkt hon snor från andra utan att ge cred till källan.

   Alla hennes recept som hon säger sig ha hittat på själv finns på Google sedan innan. Även hennes städtips fanns att hitta överallt innan på TikTok.
   Det är väl bara att säga att man fått inspiration från annat håll? Förstår inte varför man måste ljuga och säga att man själv hittat på allt? Blir ju bara så pinsamt.

    Som anna books instagram där allt är ”recept ala anna?????” men exakt samma recept kommer upp som första sökning på Google

   Varför ger ni någon sådan en följ? Jag vet att frågan låter otrevlig, jag bara undrar. Jag är så snål med mina följningar pga inte till supporta så vill höra hur ni andra tänker.

   Tråkigaste luftslottskontot! Allt hon tipsar om i matväg är ”typ det godaste jag har ätit” eller ”det sjukaste jag har provat”. Så falskt! Väntar förresten fortf på hennes tandställningsinlägg. Det skulle varit uppe för länge sen enligt kommentar till Bloggbevakning för ett tag sen. Nej du Bisse, skärp dig!

  Ska bli kul att se vad hon hittar på för ursäkt. Tänker mig ”oj jag glömde posta videon där jag nämner att det är ett hello fresh recept oops alla gör misstag ibland!!”

  Häromdagen sa hon att hon endast väljer samarbeten som hon vet är bra. Som hon tror på

  Men hon tror på allt. ost, tvättmedel, sömn, smink, kosttillskott, Lifesum, mat.se, nagellack, rengöringsprodukter, pasta, Clas Ohlson.

  Detta är bara för oktober månad.

  Vår planet klarar inte riktigt så många samarbeten.

   Är ju många som skriver så. Och visst, många tackar säkert nej till företag de verkligen inte gillar. Men det är ju skillnad att tipsa om det man verkligen tycker är riktigt bra och det som är ok. Alltså, något, t.ex. ett hotell kan vara fantastiskt men kan du få ännu bättre hotell till lägre kostnad så är det ändå inget jag skulle rekommendera en vän, även om det inte är dåligt i sig. Jämförelserna mellan de sponsrade samarbetena och konkurrenter kommer aldrig bli lika bra som när du frågar en helt opartisk person, en som betalat fullpris för flera produkter inom samma kategori. Sen kan influencers såklart säga vad de vill men det är väl inte en SÅ stor ära att inte rekommendera företag vars produkter man direkt ogillar…

   Måste bli en redig månadslön på alla de olika samarbeten.

    Dom spar ju till hus så tar nog alla samarbeten hon får.

  Scrollade igenom hennes Instagram, herrejävlar vad många samarbeten hon gör! Räknade till 11 stycken inlägg som var ”paid promotion” och så kom det säkert till ett helt gäng fler i hennes instastories.

   Bara under oktober alltså.

   Och varje samarbete startar med ”ALLTSÅ DET SJUKASTE” eller ”ALLTSÅ OMG” Allt är så över hypat kring hennes samarbeten att trovärdigheten tyvärr sjunker. Varje produkt hon visar upp är den bästa produkten som funnits på marknaden enligt henne själv.

    Finns en annan som alltid skriver i sina smygsamarbeten den här kjolen i den perfekta färgen har jag alltid spanat efter. Bara för att kunna få en massa Gratis kläder inget är intressant eller unikt med dessa slit och släng influencers.

   Fast.. 11st.. Tänker att det är som 11 arbetstillfällen? På en månad = inte mycket ? Sen vad man tycker om själva samarbetsgrejen – det är en annan femma ?

  Så pinsamt ??‍♀️

  Finns ju en matblogg som gör samma sak, tar recept från Hello Fresh och påstår att hon kommit på receptet själv..

   Nu blir jag lite nyfiken. Vem?

    Antagligen matplatsen hon kränger kläder för ellos,lindex, cellbes mfl. Tråkig och poserar i vardagsrumet i alla sina bilder. Flyger ner till torriveja för tredje gången på väldigt kort tid.

     Nej, menade inte matplatsen, gillar däremot hennes blogg 🙂

      Är det hon som lever på ett deltagande i Hena Sverige bakar för 10 år sedan?

       nej, eller läser inte hennes blogg, så vet inte hur hennes inlägg är uppbyggda 🙂

  Jag har aldrig bemödat mig med att kolla in hennes kanaler, men namnet får mig alltid att tänka på tänder. Bissingar = tänder och därifrån är steget inte långt till Bisse.

  Vad heter hon för att få ett sådant smeknamn?

   Jannika. Jannike? Nåt av det haha

   Det va hennes syrra som kallade henne det när hon va liten har jag för mig hon sagt

  Kyckling Kiev är ju en återkommande och populär rätt i Hello Fresh-kassarna så jättemärkligt om hon tror att det går obemärkt förbi ?

  Nån annan som är så trött på Hello Fresh? Har kört det ett tag och det är ”en generös skvätt olivolja”, majonnäs och pak choi i typ allt?

   Jag älskade hello fresh i början, men håller med dig, efter ett par veckor blev jag less. Nästan alla recept innehåller majonnäs, massor av lime, och samma trista råkostsallad som tillbehör. Upplevde större variation när jag hade Linas matkasse. Tycker också de där små portionspåsarna är sjukt irriterande. Kan man inte anta att folk har honung och ketchup hemma istället för att skicka allt med små plastpåsar som ju inte är så miljövänligt…

    Jag har inte honung och ketchup hemma, hade varit sjukt irriterad om jag köpt en matkasse med recept med ingredienser som inte följde med i påsen? Förutom typ salt och svartpeppar PÅ SIN HÖJD. 🙂

     tycker portionerna är lite små

      Jag tycker Hello Fresh har rätt rejält tilltagna portioner ? Typ pastan, blir nästan alltid 6 måltider istället för 4 (och då har jag ändå en matglad sambo).

     Men honung och ketchup har väl ändå dom flesta hemma? Liksom olivolja, ägg, socker och mjöl typ.

      Har inget av det du nämnde hemma ? Jo honung. Men inte olivolja, ägg, socker, mjöl.. Ketchup ibland, dock sällan ?

       Va? Vad har du i ditt skafferi då? ?

        Man köper väl det när man behöver det, slänger när det tar slut/datumet gått ut, och köper inte nytt förrän det behövs igen? Kan gå flera månader emellan.

      Ja man har ju ett skafferi med lite varor? Känns otroligt ohållbart att de ska hälla 2 tsk olivolja eller ketchup i små plastpåsar när haven svämmar över av plast…

     Jaha. Jag resonerar mer som Linas matkasse, där de antar att de flesta har olivolja, mjöl, ketchup, honung, ägg, vinäger, grönsaksbuljong hemma. Ett skafferi som inte ekar tomt liksom. Så klart får man reda på vad man behöver ha hemma en vecka innan kassen kommer.

     Brukar inte matkassarna lista vad de förväntar sig att man har hemma? Det har i alla fall linas kasse gjort och någon annan jag testade för länge sedan.

      Jo och Hello Fresh listar upp i varje recept vad som man förväntas ha hemma!

   vi har kört i 4 veckor nu, femte kommer på söndag men är väldigt kluven på om man ska fortsätta eller inte! älskar att slippa handla onödiga grejer i affären & komma på matideér men som du säger är det majonnäs, lime, ”spara lite till garnering”, orimligt lite sås, små portioner ibland, samma grönsaker i allt osv osv. men så fort man ba ”nu ska vi säga upp!” så kommer det en god rätt, som igår var det vegetariska enchiladas som var helt klart godkänt! men det gäller väl att välja rätt rätter helt enkelt ?

    glömde nämna vad otroligt pinsamt att hon blev påkommen med att följa deras recept och kalla det sina rester ??

    Vi körde också ett tag och det finns några recept jag tokälskar. Typ bakade bönor italian-style och Halloumi tacos med karamelliserad rödlök ? även pestorecepten är goda. Räkrisotton däremot var fruktansvärd. Men blev enformigt efter ett tag. Så sparat receptkorten och tar fram när fantasin tryter

    Vi brukar gå in och kolla menyerna på Hello Fresh för att få lite inspiration och sen göra vår egna tolkning (eller följa deras recept så gott det går).

    Just nu är jag otroligt trött på vitlöksris och zucchini. Zucchini är fan i vartannat recept säkert ? (dock bra när det är i säsong).

     Intressant, jag som bor i Danmark upplever helt annat. Det är ju ändå ca 15 rätter att välja på varje vecka så tycker det blir ganska bra variation. Dessutom väldigt lite zuccini dock en hel del majonäs som jag brukar byta ut eller spä ut elle bara spara till annat. Bra att majonäsen i alla fall är till maten och inte i maten.

  ”jag har bara vanlig bröstkyckling” ?

   ? jag gillar att använda lårkycklingar ibland, dom är lite ovanligare men jag har en bonde i närheten som avlat fram lårkycklingar som inte har några bröst alls.

  Bisse slirar ganska ofta med sanningen om lite allt möjligt för att saker ska låta bättre. Bor på samma ställe som henne och hon skriver ofta om deras lägenhet som en 5:a på runt 100 kvadrat (hon vet inte exakt säger hon men det borde väl hon som är mäklare väl ha koll på). Hennes lägenhet är dessutom en 4 på runt 85 kvadrat så det är liite skillnad. Dessutom ser hon tydligen över till Djurgården från sin lägenhet, vilket hon absolut skulle göra, om det inte stod ett helt hus ivägen…

   Hur vet du hur många kvadrat hennes lägenhet är på? Och vad utsikten är?

   Lägger till att alla skumma sajter som mr.koll och annat där man kan få upp bostadstyp alltid listade min lägenhet i Stockholm som betydligt mindre än den var.

    Okej, hade fel om kvadraten men jag vet eftersom jag också bor på Kvarnholmen där hon bor och har flera vänner som bor i samma hus som henne.

   På mrkoll står det att
   ” Hon bor i en lägenhet
   Den är 91 kvadratmeter och har 3 rum”
   Kan ju ha blivit fler rum men kvadratmeter brukar stämma vad jag vet.

  Att låta receptkortet ligga framme när man filmar sin helt ”improviserade” lunch är ju så klantigt att man undrar om det verkligen är omedvetet 😀

  Det måste kosta minst 2 gånger så mycket än att köpa maten själv antagligen.. inte värt.

  Tycker det är som att köpa skalad lök eller färdigskivad ost. Höjden av lathet.

   nja alltså vi är bara 2 pers så vi köper för 4 pers x5 dagar så vi har varsin måltid på kvällarna + varsin matlåda till jobbet dagen efter och vi handlar alltså ingen mer mat än så. vi handlar bara lite frukost, snacks, tvättmedel, rengöringsprodukter, kaffe osv så vår matbudget ligger liksom på samma som förut, om inte mindre. förr köpte man ju alltid på sig 4-5 lökar som låg och ruttnade, en stor soja som inte går åt, massa buljonger som ligger kvar i skåpet osv så jag tycker absolut det är skönt att bara få hem precis det som går åt! men har tex en kollega som fortsatte handla annan mat i princip som vanligt och då är det klart det blir dyrt

    obs att det är ju då 5 måltider så övriga 2 dagar kanske vi köper hem pizza eller nått annat eller så jobbar jag helg så vi inte direkt behöver lagad mat vid de tillfällen! för oss funkar det iaf men det blir nog dyrt för familjer för man kan inte få fler portioner än så

  Mest förundrad över hur man kan lura någon att allt det är ”rester från kylen” ? Rödkål (den krispiga delen), färsk!! spenat (inte ihopskrynklad-några dagar med öppen påse-spenat), färska kycklingbröst mm ? Mina rester från kylen ser nog lite annorlunda ut kanske..
  Mer.. En halv dl creme fraiche, en halv gul lök för någon i hushållet sparat just en halv, det lite tråkiga, hårda på parmesanen som legat lite för öppet ett tag, en skvätt grädde som man luktar på så den är ok, tre små mjuka morötter som böjer sig som en vink*uk när man skalar och kanske lite färdigstekt köttfärs från kvällen innan…..

  Vad hon sluddrar, hör inte slutet på meningarna.

  Jag testade Hellofresh när de var helt nya i Sverige och hade deras kasse säkert ett halvår, men till sist smakade allting likadant. Sen behövde vi gå ner lite i vikt och bytte till Linas matkasse, Enkelt och lättlagat. Går hur bra som helst att räkna points på deras mat om man drar ner lite på ris och pasta. (Nej, jag jobbar inte där, är inte influencer, ville bara tipsa)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.