Någon som vill öva sin engelska med Julia Franzén?

Julia Franzén undrar om någon vill ”öva på sin engelska” – läs arbeta gratis – genom att texta/översätta alla avsnitt av Bachelorette som hon medverkar i.
Jag är osäker på hur många avsnitt den här säsongen kommer innehålla, men den manliga motsvarigheten bestod av 40 avsnitt.
Det tar sin lilla tid att texta/översätta, men samtidigt –  förståååå hur mycket övning man får i det engelska språket!
Vilken möjlighet! Vad generöst av Julia att erbjuda den här utbildningen till någon – GRATIS!

Man får väl mest bara vara tacksam över att Julia inte lägger även denna bajsmacka i knät på sin stackars assistent som redan kommer ha häcken full från morgon till kväll, med tanke på Julias generöst tilltagna lista med arbetsuppgifter. 

Tack för tips!

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vadå öva? Det är inte att öva på nåt när man försöker översätta nåt. Och vem ska bedöma kvaliten på översättningen? Är hon själv så bra på engelska att hon kan göra det?

      Undrar om hon VERKLIGEN menar att hon vill ha det gjort gratis?

    Men vad är det för virus som går hos alla flunsor? Vad är det för fel?

      Denna människa har jag missat helt. Min sammanfattning är att det är en glammigare version av My? Sen blir jag förvånad över hur dessa människor med sådant enormt ego inte lämnat ytan för längesedan och är på väg upp i rymden.

        Hon var med i Robinson

        Bachlerette! (Stavning?)

      Virus Klararingentingsjälvus. Mycket smittsamt, men sprids mest inom influenserkretsar.

        Är inte virus och influenser typ samma sak?

    Det tar en arbetsdag att undertexta 44 min. Och då har man i regel en färdig mall och gör alltså ingen tidkodning. Dessutom textar man på sitt eget modersmål. Så det här kommer att ta mycket längre tid. Framför allt om personen är ovan.

    Så någon som är sugen på att lägga minst 40 arbetsdagar på detta? Obetalt?

      Typ 25-30 min/ dag med tidkodning är en rimlig arbetstakt – för den som är van. För den som är ny tar det mycket längre tid; det tar ett tag innan man får in känslan för hur man ska göra blockindelningen. Ett program på 44 minuter där de pratar i stort sett hela tiden har lätt 600 textremsor som ska tajmas in på bildrutan. Det är inte heller ”bara” att översätta – man måste tänka på läshastigheten och hur mycket som får plats på en rad m.m. Och att det krävs lite mer än gymnasieengelska och Youtube-tittande om man ska översätta till engelska tror jag att alla förstår.

        Det här hade jag ingen koll på alls så tack för att ni delar med er!

      Hahaha, tänk ändå att influencers tror att någon vill göra det där gratis. Ödmjukheten!

    Kom att tänka på högstadiet när jag tyckte att engelskan var tråkig för jag kunde redan allt vi skulle lära oss. Frågade läraren om inte jag kunde få lite mer utmanande uppgifter för att det var så tråkigt att sitta och traggla sådant man redan kan. Hennes nya uppgift till mig? Låna böcker på biblioteket och översätt. Hon kollade aldrig mina översättningar eller något. Var ju inte direkt mer stimulerande.

    Det här låter ungefär lika tråkigt som den uppgiften. Varför skulle man ta på sig en sådan uppgift frivilligt och oavlönat?

      Men då lärde du dig väl massor när du slog upp ord du inte kunde?

        Med en logiken borde ju även Julias erbjudande vara generöst. Möjlighet att lära dig genom att slå upp ord du inte kan! Vilken chans! Julia blir årets pedagog 🙂

          Läser nog hellre en ordbok då?

          Julia vill ha översatt TILL engelska. Stor skillnad. När man läser böcker på engelska och slår upp ord, lär man sig nya engelska ord i ett sammanhang.

            Det gör man väl rimligtvis när man översätter till engelska också. Alltså slår upp de ord man inte kan på engelska? Men är det språk man vill lära sig så finns det både roligare och mer pedagogiska sätt att lära sig.

              Då blir det lätt att man väljer fel ord, som när Bianca m. team skrev på förpackningen till flaskan med Calming toner ”gently stroke over face and neck”. Det finns ett verb som heter ”stroke” och betyder ”stryka”, men det passar inte i det sammanhanget.

                Precis. Min lärare hade nog gjort mer nytta om hon sen kollade igenom de översättningar hon bad mig göra och rättade dessa tillsammans med mig.

                  Som lärare så hinner man tyvärr inte rätta eller läsa igenom extra uppgifter till enskilda elever när man redan är överbelastad på jobbet. Lite eget ansvar måste man ta som elev. Allt kan inte läggas på läraren.

                    Då kan man ju inte förvänta sig att uppgifterna är givande eller lär eleven något om man inte rättar dom heller. Bättre då att säga att man inte har tid och att eleven får lära sig mer på egen hand på fritiden.

                      Ja, läraren borde ha rekommenderat något som eleven kan göra själv på sin fritid som inte kräver någon bedömning men som ändå lär eleven något. Det kan vara simpla saker som att t.ex
                      läsa en engelsk bok, se på filmer och ha med engelsk undertext eller tipsa om bra hemsidor med grammatik-quiz.

                      Jag håller helt med.
                      Väldigt konstigt att ”försvara” en lärare som tilldelar en uppgift och sedan inte ens kan kontrollera det.

              Ja man bör ju lära sig MASSOR med tanke på vilket utvecklat och avancerat språk de använder sig av??

            I så fall antar jag att det finns någon engelskspråkig som behöver träna svenska som glatt kan hoppa på det fina ”erbjudandet”?

            Barn har rätt att få stöd i skolan, inte att man ”tipsar” om att de kan lära sig själv utan ansträngning från skolans sida. Vi måste satsa mer på skolan så det finns resurser att tillvarataga alla barns lust att lära och engagemang.

            För övrigt hade det väl varit ett bättre tips att bara låna böcker på engelska som man tycker verkar bra och under läsningen. slå upp orden som man inte förstår? Att översätta texter ingen ska läsa på fritiden är nog ganska segt jämförelsevis. Men det kanske kändes mer som att ge en ”riktig uppgift” då.

        Till anonym 15.10
        hade kunnat låna samma bok på svenska och engelska så hade du själv kunnat rätta din översättning!! Du är inte särskilt smart som du vill framstå genom att säga att högstadie engelskan var för lätt för dig , om inte kan själv räkna ut hur du ska kunna förbättra dig. Utan tycker att läraren ska hjälpa dig på sin fritid! Hur många gratistimmar blir inte det för läraren om hen ska behöva göra privat undervisning för fleta elever i klassen. Läraren har typ 8 klasser på en dag , säg 4 elever vill ha annan egen undervisning .4 elever × 8 klasser : 32 h på en skoldag! Gånga det med 5 skoldagar !

          * flera inte fleta

          Jag har aldrig påstått att jag är smart. Har bara påstått att jag var understimulerad på engelskalektionerna.

          För övrigt så löste jag det själv på fritiden med att hitta brevvänner i engelskspråkiga länder, titta på engelska filmer utan undertexter, läsa engelska böcker osv. Men det hjälpte ju inte på lektionerna, var lika understimulerad för det. Och nej, jag föreslog inte att läraren skulle hjälpa mig på sin fritid. Föreslog att hon skulle hjälpa mig på lektionstid. Sen var det fritt för henne att säga att det inte var en möjlighet. Jag krävde ingenting alls.

      Du tycker att läraren ska jobba extra obetalt för att ge dig andra uppgifter än de andra eleverna i klassen , rätta din uppgifter och undervisa dig ? ! Eller har du tänkt betala läraren? De elever som vill ha enklare uppgifter än vad som undrvisas i klassrummet, eller de elever som vill ha svårare uppgifter att jobba med än dig ska läraten lägga sin tid på att undervisa dem extra oxå eller gäller det bara att hjälpa dig? Hur många timmar övertid tycker du läraren ska lägga på att göra annan undervisning på barn som inte vill ha den som är tillgänglig?

        Fast ja en lärare är skyldig att anpassa undervisningen så den är lagom utmanande för alla elever.

        Nej. Jag frågade henne, jag krävde ingenting alls. Hon kunde ju säga nej och då hade jag nöjt mig med det svaret. Tyckte att det var värt att fråga ändå eftersom jag tycker att språk är roligt men var totalt understimulerad på lektionerna. Tycker inte att det är en orimlig fråga från en elev som är motiverad att få lära sig. Sen är det upp till läraren vad den vill göra med det.

        Hoppas att jag inte klev på hennes tår med det. Hon hade skinn på näsan och hade nog sagt om hon tyckte att jag var oförskämd.

        Om du bara visste vilka skyldigheter skolan har när det kommer till att anpassa undervisning. Tyvärr finns ju inte resurserna så mest fokus läggs på de som måste få hjälp med att klara godkänt. De som behöver mer stimulans får ofta någon hittepåuppgift, de klarar ju sig själva för att bli godkända ändå.

        Själv hade jag, helt seriöst, kunnat göra grundskolan på halva tiden om jag fått göra det i min takt. Men tro fan att man blev skoltrött när man spenderade dag ut och dag in med att gå igenom saker man kunde för länge sen.

          Men om du hade kunnat göra grundskolan på halva tiden varför gjorde du inte det ??
          Jag har en bekant som i högstadiet på sin fritid utan lärar hjälp pluggade gymnasiematte och skrev proven, så i gymnasiet pluggade han universites matte KTH.

            Isolde, förmodligen för att ingen föreslog det.

            Haha fan vad häftigt ändå. En annan suger på matte och kan verkligen inte ett skit. Önskar jag hade en liten del av det din bekant kunde i matte.

            En släkting till mig fick kämpa SÅ HÅRT för att lärarna skulle låta hennes barn räkna längre och snabbare i matteböckerna än resten av klassen. Även få tillgång till nästa årskurs bok. Och då räknade det ändå på egen hand, men i klassrummen ansågs det störande att de räknade för snabbt.

            Så uppenbarligen är det inte alltid så enkelt, lärare kan vara rädda att det ska bli besvärligt om någon ligger före.

            Själv låg jag alltid sist och hade inte det problemet 🙂 inte retade det upp någon heller utan man fick gå till en mysig extralärare som bjöd på godis och klistermärken.

        Tyvärr är det så systemet ser ut för lärare idag, men jag tycker att det borde ändras. Vi kan bara erbjuda undervisning på gruppnivå, inte privatundervisning för 30 elever på olika nivåer samtidigt.

        Gud vilken konstig tolkning att att någon behöver svårare uppgifter. På sin fritid? vi borde verkligen se till så att vi kan fånga upp barn som redan kan läsa när de börjar skolan osv och ger dem svårare uppgifter. Det är en stor kostnad för samhället i längden annars.

        Vilken knäpp mentalitet också att man inte får tro sig vara bättre på engelska än sina klasskompisar. Folk är olika bra på olika ämnen, och vi borde verkligen satsa på att ge alla barn tillgång till en skola som är stimulerande. Sen att det inte finns utrymme för det är givetvis inte en enskild lärares fel, men det är liksom inget extra lyxigt krav att barn vill lära sig i skolan utan något vi ska tillvarata.

          Verkligen. Tänk om en lärare sa samma till en elev som frågade om läraren kunde förklara vad den sa på förra lektionen eller behövde extra stöd i ett ämne. ”Nä du, det får du ta på din fritid. Hänger du inte med i min undervisning så får du lösa det själv. Eget ansvar!!?”

    Jag nappar!

    ”Se hur snygg och smart jag är!” = ”I’m somewhat soft in the head. I think.”

    ”Jag är en helt vanlig tjej, som bryr sig om andra.” = ”My ego is bigger than my but, butt what do I care.”

    ”Det är viktigt att bry sig om miljön.” = ”A few good millions, that’s what I’d like to have.”

      Haha dina översättningar hade fått mig att vilja se programmet!
      Sluta aldrig vara du! ❤

      Snälla kan inte du ta dig an uppgiften? Lovar att bidra till dig swishinsamling om lön från Julia uteblir! ??

      Jag mår bra, tack. Det är lite rörigt i mina tankar. Blir bättre efter en natt med god sömn. Ska nog inte dricka så många drinkar heller.

      I am fine, thank you. I am just a little bit retarded. I sleep well when I am no alcoholic and fuck whole night.

        Pick me! I can spräcken deutsch to. I often go on a big boat for bying cheep beer in Germany. Than I often meet german truckdrivers. They shake their heads and seems very happy talking to me. Mädchen,
        idiotisch mädchen and laughing load. So learn language is simple for me.

        I had told to them cool down when the moose have bambinos on the spring. Even that it not aloud to be naked on
        every swedisch beach.

          And dont take home warning ??

          Gammal reklamfilm; en praktikant på tyska kustbevakningen får plötsligt ett meddelande via nödradion:

          ”Mayday, mayday! We are sinking!” Praktikanten tvekar en aning. Tar sats, och frågar med tysk brytning: ”Eh, what are you thinking about?”

          Finns på YouTube: Mayday we are sinking – What are you thinking about ?

        Behöver ju inte dra till med funkofobiska termer dock

      ?

      Ändra plats på butt och but innan du leker proffs

        Butttttttt swosh på dig, kära vän! Väntade länge på en kommentar som din; det tog några timmar. En del har svårt för ironi, inget att skämmas för.

        Det var ju meningen hahaha

    Så jävla snygg brud ändå 8)

      Jag tycker hon påminner om cowboyen från Toy story. En kvinnlig motsvarighet.

        Det finns en kvinnlig motsvarighet i de senare filmen och du har rätt att det är likt!! Fast det kanske var det du menade

      Ännu en klonad fillersblondin… Ser inte det snygga faktiskt.

      Avund… 90% av er som hänger här inne är överviktiga. Klart en snygg brud som hon provocerar er

        Jag följer amerikanska mulliga/överviktiga modeller som är otroligt vackra. Klär sig väldigt snyggt och ser glammiga ut.
        Att skriva överviktiga som nåt stämmer inte. Visst om man är smällfet. Att vara överviktig behöver inte betyda att man är ful.

          Som nåt negativt*

        Förrrsten du borde skaffa dig ett namn, behöver inte skriva under Anonym längre, man ser på dina texter att det är alltid du i vartenda inlägg som hånar överviktiga och folk som lider av psykisk ohälsa. Loser

      Vilken patetisk människa du är.

        Det är väl uppenbart att Julia inte har drag som en klassisk skönhet? Är man vidrig som person dessutom så…

    Herregud allt ska vara gratis för dessa tomtar!! Skärp er för helvete.

      Det är inte tillåtet att texta filmer och tv-program hur som helst.

        Hade varit roligt att översätta men göra det fel med flit, slänga in helt random grejer.?

      Ett rimligt arvode för Julias undertextare vore minst 50 kr/programminut om man inte behöver tidkoda och minst 70 kr/programminut om man ska tidkoda också. Plus moms.

        Vad innebär tidkodning?

          En gissning är så att rätt text hamnar i rätt scen?
          Kan ha fel

            Precis. Att undertexterna tajmas med videon.

          Att man bestämmer när textremsorna börjar och slutar, att man helt enkelt tajmar in texten.

            Aha okej??

    Fast det sjukaste är väll ändå att hon skamlöst planerar att översätta och distribuera en hel tv-serie som hon knappast äger rättigheterna för.. Och det är nog inte bara till några vänner eftersom hon bryr sig tillräckligt mycket om att översätta avsnitten.

    Hahahhah

    Kunde jon inte bara gått klart gymnasiet själv…

    Förstår inte riktigt hur hon tänkte distribuera avsnitten till hennes vänner när de väl är textade (hoppas dock att ingen stackars sate hoppar på det projektet gratis)? Produktionsbolaget äger ju serien.

    Öva sig haha tänk om den som övar på att översätta översätter fel då, men det kanske inte gör något.

    Om man vill öva sin engelska kan man göra det genom att sprida Australiens rop på hjälp till resten av världen.

    4e december ber dom alla världen över att demonstrera utan deras ambassad i alla städer.

      UTANFÖR såklart

      Vad är det för rop på hjälp? Googlade med hittade inget.

        Det är kaos i Australien och inga medier här rapporterar om det.

      Men för vilken anledning? Vad ska man demonstrera för eller emot?

    Nog behöver Julia öva på sin engelska istället så att hon själv kan översätta.

    Den här tjejen blir bara pinsammare och pinsammare! Att man väljer henne av alla tjejer att bli Bachelorette…underhållande visst men utgången är väl glasklar redan.

    Finns det inte textning på tv4/cmore? Produktionsbolag lär ju ha översättare också. Förstår inte varför hon/nån hon låter ”öva” ska översätta en sån stor produktion när det finns folk som har översättare som yrke?

    Helt obegripligt vad den här människan har tappat det efter Robinson. Blir ju mer galen för varje månad som går. Snacka om att kändisskapet steg henne åt huvudet ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

    Såg en gång en bild med scener ur Harry Potter där ordet ”wand” på något sätt översatts till ”penis” på svenska. Roligt om än inte helt korrekt?

    Var taggad på att äntligen se en bachelorette. Men efter vad man läst här hade man väl önskat en mer mogen och självständig person. Inte lika taggad längre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.