TanbyKlara i godisfabriken

I sin senaste Youtubevideo så besöker Klara Elvgren godisfabriken Grahns konfektyr i Skövde, där hon tillåta plocka godis med händerna, mitt i produktionen. 
Utan handskar och efter att ha slickat hockeypulver från fingrarna. 🤢

Verkligen superhygieniskt måste jag säga. 
Påminn mig om att aldrig mer köpa godis därifrån.

Tack för tips! 

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fan vad ofräscht!!

   Caia har 20% på hela deras sida – precis samma rabatt som man får i julkalendern haha..

    Det är ju black week 😅

    hela s i n sida.

   Hon pillar ju bara på den godis hon tar. Inte på andra godisar. Chilla folket.

    I början trillar alla möjliga godisar mellan hennes fingrar, ju!

    Fast med hennes långa naglar så pillar hon på massa godisar utöver den hon tar. Att dessutom inte tvätta händerna emellan att hon stoppar en godis i munnen till att hon gräver bland nya godisar är 🤢🤢🤢

  Så jävla snuskigt.

   12.03/
   Tror hon gör det bara får uppmärksamhet

  Ännu en reklam där man undrar hur fan de tänkte. Haha!

   Tror inte dom ansvariga på fabriken har en aning om detta och tror inte dom skulle godkänna det! Synd om dom.

    Så klart dom måste fråga om det är ok att filma. Och att dom får ta godis.

  Lyssnade precis på Janni och Michaelas podd där de pratar om att Michaela har tvingat sin kille att raka sig för det var så fult. Avslutar med att säga ”han tycker inte Alls detta känns bra men det gör jag” och Janni mmmmar instämmande.

  Spännande att höra hur kritiken hade sett ut om två män pratade så om en kvinnas utseende

   Ja men du vet vi kvinnor är ju lite heliga och väldigt känsliga och man får inte säga något alls om våra kroppar för då är det kvinnohat.
   Jo förresten, om någon är tjock och lägger upp bilder på sin tjocka kropp får man kommentera med ”SÅ. JÄVLA. SNYGG” och liknande.

    Och? Tycker man inte om en viss typ av kropp kan man hålla tyst. Har man inget snällt att säga…

    Antingen det eller så får man kommentera att det är ohälsosamt. Det är viktigt att poängtera så fort en tjock kvinna syns. Glöm aldrig det!!!

   Men kvinnors kroppar har ju diskuterats sen tidernas begynnelse.

    Utveckla gärna! I det antika Grekland till exempel var det mer fokus på unga vackra män och deras kroppar, även i romarriket var manskroppen mycket omskriven och beskriven.
    Vilka kulturer tänker du på sedan tidernas begynnelse som diskuterade kvinnokroppen?

     Jo det är sorgligt att det är så i vår västerländska kultur. Andra kulturer eller tider var det annorlunda

    Om två män 2021 hade suttit i en podd och berättat att de ”tvingat” frun att klippa av håret för hon var så fruktansvärt ful i det långa är jag rätt övertygad om att folk hade reagerat.

     De är ju för att man sparkar neråt! 🤦🏼‍♀️

      Fast nu är vi i västvärlden jämlika så det går inte att kalla det att sparka uppåt.

       Vi i västvärlden är INTE jämlika/jämställda.

        På vilket sätt?

   Båda varianterna är så klart lika fel. Men lite ödmjukhet vore bra inför att detta händer på anekdotisk nivå, har varit mycket vanligare att män tycker och tänker högt om kvinnors utseende.

   Lyssnade på ett par avsnitt av deras podd och insåg att det är som att förflyttas till 1950 eller 1960. Alltid snack om sysslor som män ska göra (typ bilar, trädgårdsarbete osv), att mammor vet bäst vad barnen vill/behöver. Så jag är inte förvånad 😐

   De här argumenten som dyker upp lite då och då känns typ som när jag levde med mitt ex som typ aldrig städade efter sig medan jag gjorde allt hemma, men likt förbannat, om jag någon gång lämnade en kopp i diskhon, var han där och ba ”men kolla du lämnar ju också disk!!!!”. Min absolut lägstanivå var hans standardnivå.

   Typ så tycker jag det blir när man letar efter exempel på tjejer som säger osköna saker och sen ba ”kolla så här hade man ALDRIG fått säga om en kvinna tjejer är LIKA DÅLIGA”. Som att om inte alla kvinliga individer konstant håller en nivå högt över alla män så förlorar vi som grupp vår rätt att diskutera kvinnohat? Nej, det är inte samma sak, därför att tjejer som säger osköna saker om mäns kroppar inte handlar om ett förtryck. Det är fortfarande oskönt och kan fortfarande vara superelakt och såra någon, dock. Men det är inte samma sak.

    Håller med. Och ofta är det samma människor som reagerar med ”hallååå tänk om en man hade sagt så här vilket ramaskri det hade blivit” när nån kvinna säger något, men som är knäpptyst de 500 ggr en man faktiskt uttrycker sig problematiskt.

     Exakt så! ”En man skulle ALDRIG kunna säga så..”, men så gör de det hela tiden?

    Håller med helt och hållet!

    Ja, men det är viktigt att påpeka att ”kvinnor kan också vara elaka”. Jomenvisst vettu, men det är inte ett samhällsproblem på samma sätt som mäns våld (mot både kvinnor och män), eller att det fortfarande ställs helt andra krav på en bra mamma och en bra pappa eller att det är helt normaliserat att kvinnokroppen ska kommenteras, anpassas och redigeras för att vara tilltalande för män vid varje givet tillfälle. Men folk har extremt svårt att skilja på struktur och individ. Det är mycket viktigare att påpeka att en del kvinnor också är dåliga människor, istället för att fråga sig varför så många män är det (OBS! MYCKET VIKTIGT ATT ALLTID PÅPEKA: #inteallamän)

    Jag håller med dig till viss del men det är ju fortfarande väldigt märkligt att det ska vara OK att tjejer uttrycker sig på ett visst sätt och inte män. Det är ju att göra kvinnorna till så mkt större offer än vad vi är

     Men det är ju inte okej, det är bara inte fel ur samma perspektiv. Att tjejer säger taskiga saker är inte heller okej, men ur perspektivet att man inte bör vara elak mot sina medmänniskor. Jag tycker verkligen inte att det är okej att tvinga sin man att raka sig och prata öppet om att man tycker att han var ful – Men det är inte ett förtryck mot män.

   kommentarer på mäns utseende är inte ett strukturellt problem. Går inte att jämföra tycker jag.

    Precis som att endast vita kan vara rasister eller?

  Är mindre företag så rädda för att bli nedskrivna av influencers att de inte vågar påpeka olämpligt beteende under ett besök eller skulle vilken besökare som helst få gå och fingra godiset som ska säljas?? En skolklass på studiebesök 😱

   Ja dom är det, har flera bekanta som inte får betalt för utfört arbete ….så jobba aldrig utan förskott om det är en flunsa som vill ha något fixat.

   Dessa influensers…
   Fan vad kassa de är. Har på tok för mkt makt. Dryga som f-n är de dessutom.

  Och att gräva i godis med de där naglarna…
  Ryser!!

   Jag driver en livsmedelsproduktion, lösnaglar, nagellack och smycken är inte tillåtet att ha inne i produktionen.. Det spelar ingen roll om det är ett samarbete

  🤮

  och med mobilen i handen dessutom, undra när den rengjordes senast…

  En lösgodisköpande 3-åring på ICA fattar bättre.

  Överlag är Klara riktigt jobbigt högljutt tant
  Fattar inte ens vad hon är ’ känd’ för?
  Hjohooo hörde jag??

   Tant?

   Jobbigt att alla åldras åt samma håll 🙃

  Snälla säg att folk reagerar på detta i hennes kommentarsfält, fy faaaan!

   Såg ärligt EN kommentar igår om det 🤮 Okej kanske två. Men det va inte många!

  Får PANIK när jag ser sånt här 🤢

  Haha jag såg videon och reagerade på när hon sa rabattkoden för NAKD. Tanby, alltså på svenska. Varför läser jag alltid ”Tan by Klara”???

   Samma här haha 🙂 Liten kvarleva från när många bloggar hette ”Style by…” typ 2007?

   Alltså det ska ju läsas Tan By Klara? Haha eller va, är det något skämt jag inte förstår nu 😐 (Tanby ”på svenska” är ju ett skämt för att folk tror att hon heter det)

    Exakt 😅 ”Tan by” pga henne brun utan sol-företag. Tanby trodde folk hon kallades.

    Nää inget skämt. Lyssna från 7.13 i videon! Hon säger ju inte tan by, utan tanby som verkligen låter som ett namn? Kanske är nåt internskämt hon har som jag inte fattar haha.

    https://www.youtube.com/watch?v=jBZ_UnnOJIs

     Det är ett internskämt mellan henne och hennes vänner som vet att hon heter Elvgren men alla andra läste ”Tan by” som Taanby på svenska och trodde det var henens efternamn 🙂

   Men har hon inte ett företag som heter så?

    Jo 😅

   Det ska vara på engelska, ”Tan by Klara”, alltså solbränna av Klara (typ) efter hennes brun utan sol-företag. Men folk fattade inte det och trodde att Tanby var hennes efternamn så nu har det blivit ett stående skämt. På riktigt heter hon Elvgren i efternamn.

  Vilket negativt inlägg! Jag dreglade mig igenom hennes video och var avis att man själv aldrig kommer få göra en sån där grej. Men det är väl bara basic me som inte tänker längre än så hehe.

   Alltså fattar hur du menar. Men blir du inte äcklad av tanken att hon slickat på fingrarna, rör maskiner, sin telefon, tar sig för munnen osv osv osv och sen tar godis? 😬🤮

    Haha absolut, jag förstår ju nu när ni skriver. Men man kan ju också tänka att godis är gott hehe🙈

     Haha vore ju DRÖM att få käka loss på lakritsen 😍 Men själva videon är ju grisig haha!

   Finns en hel yrkeskategori som jobbar med kvalitetssäkring inom mat, för att befolkningen inte ska bli sjuka av livsmedel, de får hjärtattack av detta 😁

    Har en kompis som jobbar som hälsovårdsinspektör/livsmedelstillsyn(?) och gör besök och kontroller på tex restauranger. Hon har inte ätit ute en enda gång sedan hon började på det arbetet. Men så länge man inte ser alla hygienbrister så verkar man inte bli nämnvärt sjuk av dom heller så..

     (Jag menar alltså inte att inspektörer inte behövs haha. Menar bara att det nog finns mycket skit som vi inte blir sjuka av men som vi skulle må dåligt av att se också)

     Haha jag hade nog gjort likadant som din kompis. Nog bra vi inte vet allt. Jag gillar att äta ute ibland och slippa laga middag.

     Minns när man hade prao i skolan. Var på s*bylla en gång, det var mögel i mjukglass maskinen och den rengjordes inte innan den fylldes på. Eller på livsmedelsbutiken och man fick skära bort ruttna delar från frukten och sen paketera om. Bananflugorna som var där 😱

      När jag jobbade på pressbyrån blev jag faktiskt glatt överraskad hur alla maskiner rengjordes varje dag men kanske berodde på chefen och rutinerna också såklart

       Jag jobbade på Snabbt & gott och det var jävligt hårda städrutiner, kan jag lova. 100% pga chefen. Utom en sak pga gick inte att ta loss alla delar. Ät ALDRIG mjukglass.

        Haha, åt en mjukglass på 90-talet och blev sjuk och sen var det slut ätit mjukglass för min del.

  Nej fy vad äckligt!

   Hur vet du att hon inte tvättade händerna mellan och det inte har tagits med i klippet eller inte filmats?

   Handskar eller ej är oväsenligt, du ska ha en god handhygien. Att ha handskar är INTE samma sak som att ha en bra handhygien. Det kan vara det, men måste inte det. Det är alldeles för ofta som folk som använder handskar gör det på fel sätt så det är mer ohygieniskt, t.ex. genom att gå runt och ta i många andra (orena) saker, tömma sopor, pilla i ansiktet etc. utan att byta handskar. Kör man enbart med handtvätt så är det ofta lättare att komma ihåg att tvätta händerna.

   https://www.ruokavirasto.fi/sv/foretag/livsmedelsbranschen/gemensamma-krav-for-livsmedelsbranschen/livsmedelshygien/personlig-hygien/engangsskyddshandskar/ Helt okej sammanfattning av detta på finska livsmedelsverkets hemsida. Diskussionen om detta inom den svenska livsmedelskontrollen är liknande.

    Sorry, min kommentar hamnade fel. Ska till hela inlägget, inte till Daniella. 🙂

    Bara att hon går runt med mobilen är big no no.

  Hon är inte ensam JLC slabbar de med på samma ställt.
  https://www.grahns.se/i-media/

  En eloge i alla fall att hon har på sig skyddsmössa.Viktigare än handskar i en godisfabrik

   Som inte hjälper ett dugg med långa håret.

  Äh, det är väl stageat för att väcka uppmärksamhet. Inget att bli upprörd över.

  Man ska ändå inte äta godis, inte bra för tänderna! 🤟🏼

  Lite skit rensar bara magen😊

   Precis som det gjorde för mig som fick matförgiftning pga att de som jobbade med köttet i charken på saluhallen slarvade med hygienen(det var alltså inte köttets ”fel”). Det ledde tll sepsis och jag höll på att dö och har fortfarande flera år efter problem. Men skoja du vidare…

    Man behöver inte ta allt så personligt.

     Säg det till alla obstinata vaccinförespråkare som vill sätta ovaccade i husarrest.

  Fast jag blir så irriterad på hur folk fortfarande pratar/skriver om handskar. Plasthandskar gör ingenting mer hygieniskt, faktiskt tvärtom. Handlar skyddar bara bäraren från att bli smutsig/kladdig på händerna!

   Vi förstår det. Men tror du själv att Klara tvättade händerna mellan varje provsmakning? Sedan kan vi faktiskt se att de som jobbar på Grahns har på sig handskar när de rör godismassan. Antagligen funkar det för dem eftersom de inte går runt och petar på allt annat däremellan.

   Vi får se en gång hur hon tvättar dem när hon är påväg in. Efter det så håller hon handen över munnen, petar sig i pannan med fingrarna, slickar på dem när hon äter hockeypulver, håller i sin mobiltelefon (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7187827/). När hon tar karamellerna rör hon inte bara den hon äter av utan alla de andra runtomkring. Titta bara 2:12, 5:52 och 6:14

    Hon borde definitivt plockat upp godisarna typ med sked tycker jag! Fingrar-till-mun med än en gång känns ju väldigt 2019.
    (Menade mest att handlar gör det inte heller okej att pilla på allt)

   Sjukvården håller inte med om din åsikt ang handskar 😉

  Så gör hon även reklam för tanrevel där hon tuggar tuggummi och jäspar, trevligt och seriöst

  Haha kunde faktiskt inte bry mig mindre om att hon pillade godis, tror folk måste chilla lite. Var mest avundsjuk för vill också men lär aldrig hända.

  Fy fan vad nasty 🤢

  Jag tycker det är fruktansvärt arrogant och nonchalant under pågående pandemi att bete sig på detta sätt och samtidigt låter hon så sjukt tråkig med sina 50 svordomar på lika många sekunder 🤮🤮🤮🤮

   Hon sa ju i Jannis vlogg att pandemin är över hon skoja ju säkert men ändå

  Det jag mest tänker på är att om ett företag tillåter en människa gå runt och plocka godis från produktionen med fingrarna och med långa naglar, vad annat slarvar de med vad gäller hygienen!

  Ingen som reagerar på hennes sätt att ”prata”? Blir helt matt av att bara se klippet här i inlägget. Fy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *