Behöver vi ”hundkörkort”?


Det här klippet från Bingo Rimérs Instastory visar hur han låter sin och Katrins hund springa lös på ett fält och jaga en annan, kopplad hund.
Bingo gör ingenting för att avbryta det hela, istället hör man honom skratta åt sin ”tokiga” hund.

Jag undrar om Bingo hade tyckt att det var lika underhållande om rollerna var ombytta? Att det var han som var ute och gick med sin hund i koppel och att jag tillät min amstaff på 26 kg att springa lös och bete sig på samma sätt som hans hund gör i videon här ovan.
Eller en schäfer, en rottweiler eller varför inte en dobermann?

Eller tvärt om – att hans lösa hund tillåts springa fram till en kopplad hund som han inte vet någonting om. Kanske har den problem med hundmöten men att det är någonting man tränar på?
Vad som helst kan hända när man låter sin hund bete sig på det här viset och det är så extremt oansvarigt.

Jag hade blivit vansinnig om jag var ägaren till den vita, kopplade hunden. 😡

182 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  https://gabriellajoss.se/2021/11/23/vigselklanning/

  skrattade typ högt 😂 att läsa rubriken och att bara mötas av den bilden, kändes bara så typiskt gabjoss.. kommer säkert köra utan bh så bröstvårtorna syns och stå med höften utskjuten på bröllopsbilderna för att framstå som kurvigare 😂

   Apropå Bingos hund?

    Men det är egoistiska Bingo Rimer, han tror han står över allt och alla!! Noll empati för andra människor är nån förvånad?

   Ingen klänning jag hade valt själv men förväntade mig faktiskt något värre efter din kommentar.

    den ska ju självklart sys in efter hennes kropp för att medium är ju självfallet alldeles för stort 🥲

     Fast hon är ju uppenbarligen inte en storlek M – låt henne sy in klänningen om det nu behövs. Ser verkligen inget fel i det alls.

     Varför skulle man vilja ha en för stor klänning?

     Min mans moster sydde in klänningen jag hade på vårt bröllop. Den var så fin men satt inte riktigt bra över brösten, där den var lite för stor för mig, men klänningen var för fin för att skicka tillbaka. Sue me.

     Johanna, vissa har storlek XS, vissa har storlek XL. Get over it, det är ditt eget ansvar att lösa ditt problem med storlek M.

     Nej men logiskt att man ska klä sig i medium när man inte har det för att du inte ska bli kränkt.

    Den är ju oerhört tacky, långt ifrån passade för bröllop.

    Jag fattar inte att man ens tänker tanken, att gifta sig i en sådan klänning. Tacky deluxe.

   Jaha? Hon vill ha en klänning hon känner sig fin i och som sitter bra på hennes kropp när hon gifter sig. Varför försöker du håna henne för det?

   Tycker mest det känns så sjukt att ha en polyamidklänning för 499 kr på sitt BRÖLLOP men vi är väl olika

    Jag tycker snarare tvärtom. Känns skönt att någon kan ha på sig en klänning under 500-lappen på sitt bröllop, istället för att allt ska hypas upp så mycket som mycket annat i dagens samhälle.

    Jag avskyr kläder gjorda i Polyamid, Polyester, Nylon och Akryl. Billigt, svettigt, statiskt och nopprigt är det enda jag tänker på😣
    Trots det så äger jag ändå ett par paljettklänningar (jul och nyår), några kavajer, mycket träningskläder, ytterplagg, jeans med stretch och underkläder i något av de materialen.
    Det värsta jag kan tänka mig är en stickad polotröja med hög krage i 100% Polyester😵‍💫🤢

   Varför är det så många här inne som har problem med kvinnor som väljer att inte ha bh på sig?

   Vi är många som tycker att bhar inte fyller någon funktion för oss och endast är obekvämt, varför ska man bli skambelagd på grund av det?

  ”tänk om det hade varit en schäfer eller rottweiler”

  Konstigt resonemang? Klart det hade varit farligare med än större hund, men nu gäller det ju en liten hund. Alltså en helt annan situation.

   Och om en liten lösspringande hund mopsar sig med en kopplad dödsmördarattackhund som äter upp den lilla fjutten, då är det OK. Härligt!

   Situationen är ju den samma oavsett storlek på hund. Konsekvensen kunde däremot kanske blivit en annan. Men det spelar ingen roll för att inte ha koll på sin hunden som uppenbarligen inte Bingo har är förutom det uppenbara ett stressmoment för den kopplade hund även inte bra för Bingos hund. Gränslösa människor borde inte få ha djur.

   Hund som hund och jag hatar när småhundar kommer rusande mot min lilla hund som inte tycker om andra småhundar just därför han blivit terroriserad av löshundar. Hundkörkort ja och som man kan mista om man inte sköter sig!

   Jag har en hund som tyvärr har börjat se dåligt nu på lite äldre dar och som blir väldigt nervös när det är mörkt ute och det plötsligt dyker upp en annan hund utan förvaring. Vi måste alltid säga ”vovve” för att hon ska vara förberedd på att det kommer en annan hund och vi tillåter aldrig att hon hälsar på främmande hundar på promenad just för att hon ska känna sig trygg och lita på att vi håller henne säker. När vi gör så är hon väldigt trygg och litar på att vi fixar situtionen. Jag blir SÅ arg på alla människor som håller sina hundar lösa utan att kunna kalla in dem när det kommer en rolig hund att busa med eller som bara låter hunden gå fram och hälsa på vår hund utan att fråga. Det gör ont i hjärtat att se min egen hund bli så osäker.

   Man får hålla hunden kopplad om man inte kan kalla in den vid behov Och man frågar om hunden får hälsa!

    Har samma problem med en reaktiv hund som jag lägger ner oerhört mkt tid på för att han ska känna sig säker. Blir bättre och bättre och BAM! så kommer det en lös hund springande med en hojtande ägare (ibland helt tyst) vilket hunden bryr sig noll om. Spelar ingen roll om den är snäll utan vi tar fem steg bak i utvecklingen. Hade jag haft min hund lös hade det inte varit samma problem men då hade två hundar utan inkallning hoppar runt. Finns ju massor av rastgårdar om man vill ha hunden lös eller så TRÄNAR, TRÄNAR, TRÄNAR man inkallning och kontakt. Ganska jobbigt men bättre för omvärlden.

   Storlek spelar ingen roll. Min golden blev biten av liten aggressiv blandras i 3 kgklassen. Naturligtvis i ett flexikoppel. Min golden fick en rejält bett i nosen och påföljande infektion. Tog lång tid att läka och hon är livrädd för alla småhundar.

  På tal om det har tydligen Unni Drougge en hund igen. Är CW informerad, så att hon kan förbereda ett nytt drev på sociala medier om det skulle behövas?

   Jag ligger helt klart efter här – jag trodde UD och CW var kompisar efter Metoo jippot osv, var dom inte i rätten och sociala medier osv tillsammans som kvinnoaktivister? 🙂

    Unni Drougge blev förbjuden att ha hand om sina hundar (tunga, stora jyckar) på grund av fullkomlig avsaknad av någon som helst kontroll (frispringande i parkerna på Södermalm). Flera polisanmälningar, vilket Unni skiter fullkomligt i. Till slut tvingar Länsstyrelsen Unni att göra av sig med hundarna, varav en var i så akut dåligt skick att den måste avlivas. Då trummar CW upp sin Instagram-armé och publicerar namn, telefon och e-postadress till handläggaren, och uppmanar sina fans att kriga ner denna handläggare som är så dum, så dum mot de stackars hundarna, och dessutom ”mördar” en av dem. Ungefär så.

   Det är ju helt sjukt att hon tillåts köpa hund igen när hon fått sin tidigare avlivad på Länsstyrelsens inrådan

    Men det var väl pga dysplasi och inte att han var vanvårdad?

    Men hallå- att länsstyrelsen valde att avliva den har inget med Unni att göra, hunden hade dysplasi.

     Man har väl ändå ett ansvar som hundägare att se till att hunden är frisk, vilket Unni inte gjorde. Hon struntade i att hunden hade dysplasi. Btw så sprang hennes hundar fram till mig och min lilla 3 kilos hund och ville ”leka”. Jag blev livrädd vilket Unni tyckte var löjligt. Noll respekt för omgivning och regler…

  Usch jag är LIVRÄDD för hundar. Spelar ingen roll hur snälla de är, hatar när hundar är lösa. I söndags va jag i skogen och promenerade på 7km slinga. Plötsligt kommer det 5-6 rådjur springandes i panik. Runt hörnet lät folk sina hundar springa lösa. Tycker så sjukt synd om rådjuren. Men utöver det så litar jag inte ett dugg på hundarna, oavsett hur mkt ägaren litar på den.

   Det är ju jakt nu och jakt med drivande hundar är vanligt i skogen.

    Ja men detta va definitivt inga jakthundar 😅 Detta va barnfamiljer som va ute och njöt i det grådassiga vädret. Med hundarna lösa 😓

     Alltså förlåt men om du går ute i skogen får du faktiskt ta att det kommer lösa djur. Fattar er som gnäller om lösspringande hundar inne i samhällen men ute i skogen är det fan ni som får hålla er undan. Någon måtta får det vara. Låt hundarna leva lite 👏🏻

      Det ska man verkligen inte behöva ”ta”. Du ska ha koll på din hund och den ska INTE springa fram till någon annan(vare sig djur eller människa)!

       Lol. Har alltid undrat hur människor som du klarar er när ni åker till Thailand eller annat valfritt land där det finns mängder av gatuhundar?

        Där brukar man ju sparka på hundar. Hur skulle du klara dig där med din hund? Den skulle råka illa ut om den sprang fram till okänt folk.

      Men ge dig för fan. Man ska kunna gå i skogen och elljusspår utan att massa hundar kommer springande. Och jagar de rådjur borde fasiken ägarna spärras in.

      Här där jag går brukar det mest vara äldre med deras kopplade hundar. Och om nån är lös så skyndar de sig att koppla när de ser nån annan. Det handlar om respekt och förstånd.

     Som innehavare av jakthundar – det är ju ingenting man sysslar med där folk promenerar eller är ute med sina barn. Drivande jakt på rådjur innebär att man använder framförallt kortbenta hundraser som alltså kan driva utan att stressa ihjäl rådjuren, alt stöter man. Att ha snabba lösa hundar i skog som springer efter rådjur på instinkt är inte tillåtet vare sig man är jägare eller barnfamilj.

    Nu är det ju viss skillnad på folk som låter hundar springa fritt och att använda hundar när man jagar. Både på ägarnas och hundarnas beteenden.

     Absolut. Men personen sa bara att hen var i skogen och jag informerade om att det är jakt just nu.

      De skogar jag vistas i jagas det inte i. Du vet om att det finns sådana platser?

      Men asså du förstår väl att det inte tillåts jakt intill slingor avsedda för promenad osv? Personen skrev ju att det var på ”en 7 km slinga”…

       Men personen blev ju inte påhoppad av hundarna utan blev rädd för att hundarna var lösa. De verkar ju inte ens ha jagat rådjuren då de sprang iväg. Trist för personen vara så hundrädd men här har ju varken hund eller ägare gjort nåt fel så bäst för denne anonym att undvika skogen…

        Idiot. Det är väl bäst att folk håller deras hundar kopplade istället.

         Nu tror jag inte du har koll på regelverket. Man FÅR ha hund lös och det är såklart trevligast för hunden. Under förutsättning såklart att man har en hund som kommer på & inte hoppar på folk eller hundar.. Därutöver har man såklart noll skyldighet ha hunden kopplad bara för att någon är hundrädd- det säger sig väl självt. Förstår inte riktigt hur jag blir en idiot av att berätta något uppenbart.

      Nej personen skrev 7 km slingan. Och man brukar vara medveten om det är jakt. Skyltar osv

    Fast man jagar väll inte vid ett spår? 🤣

  Hundägaren till den vita hunden såg knappast road ut. Inte hunden heller. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Finns idiotier till allt 😃.

   Det är bedrövligt att släppa sin hund lös så den får härja mig andra hundar.

   Man måste definiera visa respekt och fråga om det är okej att de får hälsa.

   Min hund får inte hälsa på andra okända hundar överhuvudtaget.

  MEN HAN ÄR JU INTE FAAAARLIG
  …är vad jag brukar bli mött av när lilla gullesnutten skall fram till min 40kg hund.
  OCH
  Mitt svar är ”nä, men min är”. Vilket den inte är, men hur tusan vet vi hur lilla gullesnutten reagerar på att bli platsad?
  Kanske den går igång vilket får min hund att reagera – jag vill inte att min hund skall bita en annan.

  Är ibland också sugen att fråga om hundägaren har så många hundar att hen kan avvara en men har bitit mig i tungan.

  Man kan liksom inte göra mer än att hålla in sin hund tätt nära sig, det är helt omöjligt att försvinna från jordens yta.
  Och när en hundägare med stor hund kliver åt sidan och låter liten hund passera – borde inte DET vara en indikation till att INTE skicka fram sin flexikopplade frukost till den stora hunden??

  Aaaaa jag blir ORIMLIGT G A L E N känner jag

  Och gällande herren som inlägget gäller, omdöme är tydligen lika dåligt kring de fyrbenta som de tvåbenta han har omsorg för.

   Haha, klockrent svar ju!
   Jag delar din frustration till 100 %, men kan tyvärr inte använda samma argument om att min hund är farlig (pga liten hund). Jag brukar däremot säga att den har noskvalster. Det brukar avskräcka även den mest loja tant med flexikoppel.

    Jag brukar säga att min hund har noskvalster 😏

   Nej just det svaret, han är inte farlig han vill bara leka, fick jag höra när en stor svart setterliknande vovve skrämde vettet ur min treåring. Vi var ute i parken så kommer hunden farande med ägaren en bit bort. Jag såg att hunden var tonåring och inte aggressiv utan ville leka. Men det fattar inte min treåring som börjar springa mot mig. Hunden tror att min son vill leka och börjar jaga honom. Jag hinner fram och plockar upp sonen. Det tog flera år att få honom att sluta vara rädd för stora svarta hundar. Ägarens kommentar, det var väl inte så farligt han vill ju bara leka och är jätte snäll.

    PRECIS detta har hänt mig ett par gånger jag är nu vuxen och ff rädd för hundar! Kan dessutom inget om hundar (har av förståeliga skäl försökt hålla mig undan) så varje gång dom skäller t ex eller gör nåt annat (vad som helst utom att sova eller vifta på svansen…) så tror jag dom vill hugga mig.

    Fy fasen vilken idiot till husse! Det här hänt min lilla med, 2 år, leker i sandlådan och plötsligt dyker det upp en liten vit sak som är superglad och hoppar och strutsar. Den lilla blir livrädd och faller bakåt och slår sig. Hon är fortfarande rädd för hundar och jag är så arg på folk låter sina hundar spring fritt.

   Min höjdpunkt var när 40kg lös hund kommer springande mot min 7kg och hundägaren ropar på avstånd ”är din hund snäll?” 😂😂 det kanske du skulle tänkt på i förväg, dumfan..

  Min hund (schäfer) som har trauma från när hon var mindre och bodde hos en annan familj hade troligtvis gjort något i en sån situation, troligtvis försökt markera mot hunden som är okopplad. Så många gånger man fått höra ”ja men min hund skulle inte göra något”, nej men du vet ju faktiskt inte vad min hund kan göra i sådana situationer.Tycker det är tråkigt när andra ägare låter sina hundar gör vad dem vill.

   EXAKT
   Jag och min hund har på kort tid blivit attackerade och bitna av två stora lösa hundar, vilket gör att jag blir ORIMLIGT rädd för alla lösa hundar nu. Och detta känner såklart min hund av.

   Så om världens gulligaste härligaste finaste snällaste hund rusar rakt på min – ja, då kommer min hund reagera på min reaktion.
   De folk inte heller fattar är att en lös hund + en kopplad hund ALDRIG kan sluta väl.

  Om det där är på gärdesfältet så får hundar vara okopplade där.

   Just varför jag skyr området som pesten. Synd att jag jobbar i närheten 😂

   Det betyder ändå att man bör ha koll på sin hund.

    Bingo smygfilmar inte bara en okänd kvinna och lägger upp det på sitt stora konto, utan tycker också att det är underhållande att se sin hund försöka jaga ikapp en hund som tydligt inte är intresserad?
    Bra där Bingo. Du verkar så sympatisk 🙄

     Ursäkta! Inte meningen att min kommentar skulle vara ett svar på din.

   Dit hade jag då aldrig gått om jag hade haft kopplad hund, kanske vet inte hundägaren som har hunden kopplad om detta arrangemang.

    Hmm hela Stockholm vet om det- du hittar ca 700 okopplade hundar där på helgerna. Så inte troligt hon inte vet var hon är.

   Bara om du har den under uppsikt och att den kommer när du kallar på den. Bingo-mannen är inte kapabel till det.

   Får vara ja, men har du inte kontroll på hunden BÖR den vara kopplad!

   Exakt, jag bor här på Gärdet och ser detta hela tiden. Hundägarna har oftast ingen uppsikt över sin hund heller.

   Precis. Har haft hund i Stockholm i 20 år, aldrig sett ett enda hundslagsmål på Gärdet. Perfekt ställe för min glada retriever att leka av sig.
   Hade nog inte valt att gå där med hund som måste vara kopplad.
   Håller dock med om att små hundar borde vara precis lika uppfostrade som stora!

  Men asså vad är det för idioter som låter sina hundar vara lösa. Hundar kan vara farliga även om hunden kan vara snäll och lydig ibland vid vissa tillfällen. Vad som helst kan hända. Hundar är djur.

  Min hund är blind och det ör inte uppskattat om en annan hund kommer, jag hade nog blivit skitförbannad. Vem hade accepterat att en annan människa fjantar runt när man promenerar?

  Jag har gått med min hund kopplad och en större blandras flög på oss, min stackars snälla labradortik 💔 jag sparkade bort kräket (som lös kom springande ut från ett skogsbryn) och jagade bort den. Jag älskar djur och sparka hundar är ingenting jag normalt gör men i paniken och adrenalinet som går igång får man tunnelseende. Som tur är sprang fans***et iväg och började inte bita på mig, någon ägare såg jag aldrig. Min snälla hund klarade sig bra förutom att hon psykiskt blev rädd för andra och skällig och osäker vid hundmöten.

  Koppla era jä-a hundar punkt. Jag har alltid haft väldigt trevliga hundar men stora och svarta, labrador och njuffar och förstår att de kan framkalla rädsla bara pga utseende så har alltid kopplat.

   Usch liknande har hänt mig. Var ute och gick med min kopplade medelstora hund och från ingenstans kommer en lös flat coat-mix mot oss. Efter att ha sniffat på min hund i två sekunder börjar han hugga mot buken och halsen och min hund hade inte ens chans att försvara sig. I ren panik matade jag sparkar på den andra hunden som fortfarande vägrar släppa, det var som att han såg rött. Efter vad som känns som en evighet kommer ägaren springande och lyfter upp sin hund och kastar iväg den. Min hund fick åka till akuten och strök nästan med och deras hund fick avlivas av skadorna jag gett den. Detta är 15 år sedan och jag blir fortfarande helt illamående när jag tänker på det. Så traumatiskt för alla inblandade och jag vågar inte ens gå till hundparker längre. Får fullkomlig panik när jag ser lösa hundar när jag är ute och går med min nuvarande hund och då har jag ändå en stor fluffig klump på 50 kilo nu..

    Tilläggas att detta var min grannes hund vilket gör det hela ännu jobbigare….

    Har varit med om liknande. Stort trauma, jag var täckt i blod på min vita t-shirt när jag lyfte min lilla hund på tre kilo efter att ha blivit påflugna av en schäfer med en ägare som hade noll koll. Blev glad att läsa att du skadade hunden och att den blev avlivad.

   Har med sparkat en hund hårt i magen efter att den kommit utspringande från en trädgård och bitit min hund i baken, vänt om och siktat mot hennes hals. Den började gny, fick dåligt samvete men samtidigt kan jag ju inte låta den anfalla min egen hund. Tanten som ägde hunden kom ut och undrade vad som hände och jag berättade att hennes hund bitit min hund och att jag sparkar hennes hund för att försvara oss. Tanten mumlade något om att hennes hund aldrig gjort så tidigare men vad inte om ursäkt. Har gått förbi där många gånger efter det och hunden är alltid ute lös och utan uppsikt. Respektlöst!

   Var är det man ska försöka sparka hundar om de attackerar? Magen?

  Det känns som vissa människor som har svårt att ta hand om sitt eget uppträdande inte ska ha ansvar för levande varelser vare sig det är två eller fyrbenta med eller utan svans.

  Tränar regelbundet i ett friluftsområde och efter ett tag börjar man känna igen dom som är där ofta och på samma tider, både andra löpare och hundägare. Flera gånger i månaden ser jag en tjej runt 25 med sin lilla gulliga fluffig hund på eftermiddagspromenad. Hunden alltid okopplad, matte nästan alltid i telefonen. Nästan alla hundägare har hundarna i koppel och de som inte är i koppel viker inte en tum från sin ägare. På samma plats löptränar en kille runt 20. Varje gång han passerar får han hunden bjäfsandes efter sig och som gör utfall mot hälen. Matte reagerar aldrig, utom den gången då killen tröttnade. Innan han var fram vid hunden började han sakta ner. Hunden reagerade som den alltid gjorde. När killen är jämsides med matte vänder sig killen plötsligt om, stannar helt och slår ut med armarna och typ låter som en björn. Hunden springer gnyende och gömmer sig bakom matte. För första gången reagerar matte och undra vad fan han håller på med om han inte har bättre saker att göra än att ge sig på en stackars liten hund. Killen svarar att om hon vill snacka får hon hänga på i hans tempo. Sen springer han vidare. Killen springer fortfarande vid samma tid men tjejen med hunden har bytt tid eller plats för promenad.

   Jag förstår honom. Och önskar samtidigt att det vart tjejen han kunde gjort något mot. Pratat med, björnat sig mot henne eller nåt. Hunden, om än irriterande, är ju oskyldig och en produkt av mattes frånvaro. Att de promenerar nån annan stans nu hjälper kanske inte hunden i längden

    Håller helt med om att det är hunden som har otur med matte. Inte alltid men ofta såg jag att han sa till tjejen men hon fullständigt struntade i honom. Så han blev nog desperat tror jag. Sen tror jag att han kände sig obekväm. Hon ser ut som en inne tjej och han som en smånördig idrottskille.

   Hoppades på att berättelsen skulle sluta med att han sonika plockade upp hunden och sprang vidare 😂

    Haha ja han kanske varit bättre för hunden.

  Människor behöver hundkörkort & kattkörkort och barnkörkort. Så många som far illa. Gör mig illamående. Människor som behandlar djur och barn illa har inget värde.

   Känns väldigt obehagligt om staten ska bestämma vem som skaffar barn. Ska vi börja med tvpbgssteriliseringar igen?

    Ja, det hade kanske varit bra. Då hade många barn sluppit födas in i våld och misär.

     Vart drar man gränsen då? Fel åsikter? Fattigdom?

    Ja. Klart man ibland kan känna att ”de där borde inte få ha barn”, men fy fan för att bo i en värld där tvångssterilisering är norm. Det förekommer ju faktiskt i världen och har absolut skett systematiskt i Sverige med

   Håller starkt med dig! Alla dessa ”körkort” bör finnas.

   Inför bidrag för max två barn. Vill man ha fler barn får man ta de kostnaderna själv. Problemet löst.

    För barnbidraget kommer man ju långt på…

  Typ allt som gör i den där familjen är ju sååååååå gulligt o kul. Som för några veckor sen de flippade loss på en restaurang. Tur man inte var gäst där just då 🤮

   Alex S är nog tacksam att dom två delade på sig.

  Mina två hundar (5 & 8 kg) var på kvällspromenad med min pojkvän när en okopplad hund (amstaff, tar emot att skriva ut. Obs, pga ägaren inget annat) kommer runt ett hörn och siktar in sig på min 5kgs tik. Han reagerade instiktift med två koppel i sin hand och fick använda fötterna och sparka bort den, den gav sig inte.. tog sats för attack nummer två där min pojkvän fick agera på samma sätt.. ungefär här reagerar den unga man som har sin hund okopplad och röker att något är fel och går för att leta rätt på sin hund. Hade det varit jag hade båda mina hundar varit borta idag. Jag reagerar inte handlingskraftigt utan i panik tyvärr.. med detta sagt! Håll era hundar kopplade.. stora som små.

  Jag adopterade en hund i våras, som hade svårt med hundmöten. Vi övade jättejättemycket och det blev långsamt bättre, men vissa verkar inte ha någon förståelse alls. När vi mötte andra hundar avvek vi från stigen och tog en lång, vid båge kring dom vi mötte. Oavsett terräng. Jag vet inte hur många snåriga vägdiken vi har besökt.
  Det var med andra ord ganska tydligt att vi inte ville ha andra nära inpå. Ändå lät många sin hund i flexikoppel gå nästan ändå fram till oss. Är man inte rädd om sin egen hund? Dom hade ju ingen aning om hur min hund skulle reagera.
  Likadant när vi var i hundrastgård och tydligt hade hängt upp kopplet över grinden. Vissa bara rycker upp och kastar in sin egen lilla hund. Vill dom att den ska bli biten, eller vad är grejen? Det tar två sekunder att fråga ”får vi komma in”.

   Flexikoppel är den oengagerade hundägarens bästa vän.

    Ja vad är grejen med att flexikoppel?
    Jag får erkänna att det är en varningssignal om dåligt hundmöte för mig. Inte på grund av hunden, utan för att personen då markerat för mig att de inte kan dra tillbaka sin hund om de missuppfattar varandra.
    Obs min hund är inte aggressiv, utan vill kunna backa och kissa i fred om han plötsligt känner för det.

     Använder flexi när vi går promenader där man sällan får möten men jobbar hela tiden med kopplet och håller min hund kort när vi får möten.

      Same, flexikoppel kan vara ett jättebra verktyg för att ge hunden lite frihet när man INTE vill släppa den lös. Men den bör ju hanteras därefter: som att hunden är lös. Kalla in och korta linan vid möten eller inför blinda hörn, gå fot på trottoarer osv, släpp ut linan vid gräsfält. Men ja, tyvärr möter jag också andra flexiägare som har noll koll eller kontroll och bara låter hunden bjäbba längst ut i linan fastän jag väldigt tydligt halat in min och håller hunden på andra sidan tätt om mina ben..

  Bingo och Katrin…vilket radarpar….
  De tycker alltid om att bryta mot vanligt vett och försöka vara lustiga på andras bekostnad.

  Kan hända att deras lilla hund kommer råka illa ut ngn dag pga deras agerande.

  Jag har min hund lös när vi är ute i otrafikerade områden, MEN jag kopplar henne alltid vid hundmöten! Inte för att jag inte litar på henne, utan för att den andra hundägaren och hunden inte ska behöva bli stressade över mötet med en okänd, okopplad jycke. Hur ska de kunna veta att min gamla tjej är grundligt lydnadstränad, liksom? (Dessutom vet ju jag ingenting om den främmande hunden + ägaren heller.)

  Det är faktiskt inte svårt att visa andra omsorg och respekt, förutsatt att man tycker att sånt är viktigt förstås.

   Exakt så! Vid möten kör jag inkallning eller stanna-kommando och tar min hund åt sidan i löplina eller koppel. Lika mycket för vår egen del som för att visa andra respekt. Folk kan vara hundrädda och det är omöjligt för dem att veta om andra har koll på sina jyckar eller inte – ett koppel är ett fysiskt sätt att visa att min hund inte kommer jaga eller hoppa på dem.

    Japp, precis så. Respekt och och omsorg om andra, sig själv och ens egen hund. Så enkelt!

  Jag har noll respekt för folk som inte har koll på sina hundar. Står man dessutom och skrattar då är det fan idiotiskt. Har haft en hund som inte gillade när andra hundar kom nära och det var alltid ett helvete att försöka få folk att förstå att de inte kunde släppa fram sin hund hur som helst.

  Storlek på hund spelar ingen roll, man riskerar ändå att den andra hunden får men för livet. Men allt för lite ”tokigt” content kanske?

  Hundmänniskor! 🙄

   Om K och B räknas in i den gruppen är jag den förste att ta avstånd!
   Det är snarare såna där hundägare som ger oss andra dåligt rykte.

    Jag säljer hunden och skaffar Sköldpadda om de räknas till hundmänniskor….😁😁😁

   fast det är ju precis det dom inte är.
   dom råkar ha en hund, men är inte hundmänniskor. Är du det så vet du att det där verkligen inte är okej.

  ”Men den är snäll” okej men om deras hund hade hållit på sådär runt min BC så hade deras hund legat i tre bitar innan jag ens hunnit reagera. Jag är ju medveten om att jag har en aggressiv hund och går därför alltid med kort koppel och har koll på min omgivning, går långt ifrån andra hundägare, tar omvägar osv för det är mitt ansvar. Ändå envisas en tant alltid med att släppa fram sin pudel som hon har på flexi för att ”dom kan få hälsa” medan jag måste gå och försöka distrahera min hund, gå därifrån och säga till tantjäveln att hålla i sin hund. Eller alla barn som ska springa fram och klappa även efter att jag sagt nej när dom frågar, förstår inte varför föräldrar inte lär barn att man ALDRIG går fram till en hund utan att fråga, även om det är en jättefluffig och söt BC. Förstår om det är barn som är 1-3 men detta är liksom sjuåringar som inte lyssnar när man säger nej. Går även runt en barnfamilj med två lösa Cane Corsos som inte lyssnar på inkallning 😍 Älskar mitt bostadsområde haha

   obs överdriver självklart med att den skulle ligga i tre bitar, men argumentet ”min hund är snäll” är ju så idiotiskt eftersom att min hund inte är det. min hund innebär inte fara för någon hund eller människa sålänge ingen springer fram till honom.

   Vad är det med tanter och småhundar egentligen?! Vet inte hur många gånger en tant sagt ”dom kan väl få hääälsa i alla fall” när jag varit ute på promenad med min lilla hund. NEJ.

    Hahaha dom där jävla tanterna alltså, ser alltid på lååångt håll hur dom ser min hund och typ saktar in för att vi ska kunna mötas, medan jag väldigt tydligt kortar in min hund, tar en vid båge runt och fortsätter traska. VARFÖR ska min vovve behöva hälsa på din fritt främmande jycke!?

   Varför vill man ha en aggressiv hund?

    Haha va? Tror du det stod på önskelistan när TS ringde uppfödare och tingade valp? *fingers crossed att den här aggressivitetsproblem*! Såklart man inte ”vill” ha en aggressiv hund men det är inte lätt att avgöra på en så liten valp, vissa saker växer fram. Hundar är individer precis som människor? Och är man en ansvarig hundägare så hanterar man det med träning och att skona sin markerande hund mot främlingar, precis som TS gör. Vad är alternativet? Hade gärna hört dig argumentera för att vi avlivar barn med aggressionsproblem och diagnoser som damp och adhd 😂

    Vill och vill. Vad menar du? Vissa hundar blir aggressiva av trauman som just att en annan hund springer mot den osv. Speciellt när den är kopplad och inte kan fly på samma sätt. Såklart man inte VILL ha en aggressiv hund, men vad menar du är alternativet? Avliva sin hund så fort den blivit rädd? Nej, såklart hjälper man den med rädslan och försöker jobba på problemet. Men förmodligen får man acceptera att den hunden inte är en hund som kommer trivas med andra i t.ex. hundgård. Men det är ju inte skäl nog att döda sin hund liksom?

    Va 😂😂😂😂

  Jag har inte hund men har sett att mina
  grannar göra så..
  Ser hur deras hund springer fram till andra kopplade hundar. Så ropar de sådär snällt på sin hund bara, som självklart inte kommer… utan fortsätter springa runt och skälla.

  Inte okej!

  Min hund väger ca 15 kg, men när det kommer en okopplad liten hund (hänt med t.ex chihuahua) springandes lös med ägare som har noll koll så lyfter jag demonstrativt upp min hund och går vidare. Han älskar andra hundar och hade nog mer än gärna lekt, men känns viktigare för mig att visa hur mkt det stör mig att folk inte har koll på sina hundar 😂

   Hahaha same

  Blir galen när det kommer lösa hundar! Oavsett ras eller storlek. Det kan bli förödande konsekvenser. En eller båda hundarna kan dö. Som någon skrev ovan att om en liten ullig/gullig liten pälsboll kommer lös så där och du har en större hund i koppel som hugger i försvar så är ju både den lilla hunden död plus att den stora kan få avlivningsbeslut.

  Har varit med om lös hund ett par gånger på samma ställe. Ägaren vägrar att ha koll på sin hund trots att det är ett naturreservat och ständigt koppeltvång. Senast sa jag ganska argt till henne att jag kommer att släppa min hund också så får de fightas fritt, min hund ska inte bli påhoppad utan att kunna reagera naturligt, det bästa för henne är att jag släpper henne lös, MEN jag är 1 rädd om min hund 2 har inte total inkallning på henne 3 vill inte att någon hund ska skadas.

  Det verkar inte som att folk med små hundar fattar att regler gäller alla raser. Och att de riskerar sin egen hunds liv. Så jävla jobbigt är det inte att gå en promenad i koppel med hunden. Pallar man inte det så kanske man ska köpa Lego istället för hund.

  Varför måste Bingo och Katrin vara så barnsligt obstinata? Allt ska vändas på för maximal effekt. Hur orkar dem, ska de någonsin växa upp?!? 😨

  Aldrig att jag alltid skulle ha min hund i koppel när hon inte behöver det. Jag tar hand om det jag har ansvar för, alltså min egen hund, så får andra ta hand om sina egna hundar och fobier själva. Man kan inte anpassa sig efter alla i samhället.

   Jag sägersom jag brukar säga till alla som faktiskt är världsbäst.

   Men tänk på alla som INTE är så bra som du.
   Som kanske har fel och brister, till exempel varit så oaktsamma och slarviga att de blivit bitna av en lös hund och skrämda för livet.

   Då kanske braiga och bästaste du får vara lite ödmjuk och tänka på att alla inte är så bra som du är, utan kanske blir rädda för din hund. Du som är så fantastisk kan säkert tänka dej att koppla hunden ibland, för deras skull.

    Vem har sagt något om att vara världsbäst? Varför kan inte folk ta ansvar för sina fobier istället? De flesta som säger att de är såååå rädda för hundar söker ju inte ens hjälp för det. Finns ingen lag som säger att hundar behöver vara kopplade, varför ska jag ta ansvar för andras problematiska beteende och alltid tänka att vi KANSKE kommer möta någon som är hundrädd?

     Det finns skäl för att vara rädd för lösa hundar. Hundar kan skada svårt.
     https://www.tv4.se/artikel/5YVqSQmFkMpKwvshRrN9f9/allt-fler-maenniskor-doedas-av-hundar-toppen-pa-ett-isberg

   Det är inte en rättighet att ha hund

    Vem har påstått? Ingen rättighet att få andra människor att anpassa sig efter sina specifika fobier heller.

   Finns det fler lagar du tycker att du inte behöver bry dig om?

    Visa mig gärna lagen som säger att hundar måste vara kopplade. Jag väntar.

     Ordningslagen samt lokala föreskrifter.

      Ordningslagen säger att man måste ha sin hund kopplad? Haha snälla måste ni sitta och låtsas istället för att bara erkänna att ni har fel?

       Känns som att du är en väldigt osympatisk person med noll respekt för lagen och andra människor. Finns en anledning till att polisen var på Unni Drougge för att hon hade sina hundar lösa.

       Kära du. Vilken tur för dig att vanligt hyfs och traditionellt folkvett inte är ett lagkrav.

       Ordningslagen reglerar möjligheterna till de lokala föreskrifterna, du får kolla vad som gäller för din kommun. Sen har vi lagen om tillsyn av katter och hundar, där har länsstyrelsen möjlighet att utfärda ett föreläggande om du brister i din tillsyns som ägare. Om du inte efterlever detta föreläggande kan du därefter tilldömas böter.

        Du tror inte jag har koll på de lokala föreskrifterna om jag har hund? Herregud, varför sitter ni och skriver saker som dels inte stämmer och som att andra inte har koll på vad som gäller? Finns absolut inget koppeltvång i min kommun, har aldrig funnits. Och varför dra in Drougge i detta när hon släppte sina hundar ibland hundra meter bort i ett område där det råder koppeltvång? Hunden ska vara så nära som att den hade ett koppel, vilket min hund är eftersom den är TRÄNAD till det. Vad andra gör får som jag skrivit flera gånger stå för dom, det är absolut inte mitt ansvar.

   Härlig inställning. Jag blev svårt attackerad av två lösa hundar för en tid sedan på en barnvagnspromenad. Att möta dig och din lösa hund vore en mardröm.

    Då hade ägaren uppenbarligen inte tränat sina hundar. Varför ska jag som har pli på min hund påverkas för att andra inte vet hur man tränar sin hund? Som sagt, jag tar ansvar för min hund, andra för sina och hundrädd för sin eventuella fobi. Tycker att det är väldigt enkelt.

   Men om du nu har pli på dina hundar när de är lösa så gäller detta inlägg inte dig så varför är du så otrevlig mot folk?

  Deras hund springer ofta lös i humlegården, sett de flera gånger och både Katrin och Bingo verkar inte se det som ett problem när hunden hoppar mot människor/hundar/barn. Människor likt dessa ska inte ha hund och det är endast en tidsfråga innan en olycka sker..

  Jag hade en underbar liten kille på 3kg som tyvärr gick bort i höstas (💔). Folk släppte fram sina hundar för att dom antog att han var snäll, men han var rädd efter att en lös hund sprang fram till honom och jagade honom som valp. Så han kunde bli arg om hundar han inte kände kom fram. Av den anledningen hade jag såklart honom aldrig lös. Även om han inte kunnat skada någon svårt så hade han ju kunnat springa fram till en större hund och provocera den hunden och själv få skador.

   Skulle en hund som är rädd för okända hundar springa fram till en stor hund och börja provocera den? Det verkar konstigt, men det är kanske så hundar funkar.

  Men katter får dra runt lösa bäst de vill utan att någon bryr sig🙃🙃🙃

   Och bajsa i vareeeenda sandlåda i bostadsområdet. Om det är krav på hundägare att plocka bajs i plastpåse kanske det borde vara krav på att kattägarna kör städdag några gånger per år och krattar + mockar ur sandlådor och gungställningssand på skit

  Värsta jag vet är folk som låter sina småungar springa fram till min barnrädda hund. En gång var det en unge som nyss verkar ha lärt sig gå som stapplade fram påhejad av mamman och när jag sa att min hund kan bitas (vilket inte stämmer) så blev mamman SUR!?
  Vissa kommer fram bara för att få berätta att min hund är ful dessutom. Svaret är stående: Tur hon inte ser ut som du iaf för då hade jag fått avliva henne.

   Eh va? Sjukt elakt!

  Håller med er som skriver om flexikoppel. En granne har sånt koppel och en otäck jakthund. Min dotter var ute och lekte i snön när han gick förbi, släpper på kopplet och låter hunden hoppa upp i min dotters snöborg som hon hade byggt. Där min då lilla dotter lekte och blev jätterädd för hunden som skällde och typ nafsade efter henne. Min dotter sprang till mig och gubben började säga surt att man aldrig ska springa från en hund. Jag blev så paff och hade fullt upp trösta min rädda lilla dotter så jag kom mig inte ens för att säga ifrån hur han hade låtit hunden hoppa in på vår tomt och upp i snöborgen. Gubbjäveln var den som gjorde fel och hade noll koll på hunden.

  Hatar rent generellt den här trenden med små sällskapshundar som hålls av folk som egentligen inte vill ha en hund utan en gullig accessoar som bärs med överallt. Alla otrevliga småhundar som är helt ouppfostrade, ibland inte ens rumsrena. Som bjäfsar, morrar och gör utfall. Är det roligt att ha en sån ouppfostrad hund, fast den är liten? Orkar man inte fostra och sköta en hund så ska man inte ha en, oavsett storlek.

  Kan man förvänta sig något annat av Stockholms egna byfåne! Jag uppmanar att polisanmäla då det inte är okej att ha lösa hundar på allmän plats. Tror oxå att det förbjudet!

   unni drougge som pressen har skrivit om blev av med en hund efter att hon upprepande gånger hade hunden lös

  Usch vad jag blir arg på sånt här. Min hund är duktig på att gå lös om vi är själva, men ser han folk och hundar så tappar han lätt koncentrationen så då kopplar jag direkt.

  En dag kommer hunden springa fram till en hund som inte vill hälsa/leka, och då kommer deras lilla hund bli skadad. Och då kommer dessa idioter till ägare gråta ut på instagram och inte fattar hur detta kunde ske…

  Om du älskar din hund, låt inte din hund springa fram till okända hundar, utan kolla med ägaren först att det är okej.
  Ingen människa som älskar sin hund vill ta risken att få sin hund skadad eller t.o.m ihjälbiten pga att den sprang fram till en okänd hund som inte ville hälsa/leka…

  Katrin skrev ett inlägg på Instagram i helgen som va när hon va på fotbollsträning med en av sönerna och Ross sprang lös och då kände jag varför springer han lös på en fotbollsträning och runt barn då det är större chans att nån är hundrädd eller inte har nåt kontrollbehov och kan då gå till Ross och ska jaga, klappa och hej och hå och vem vet hur han reagerar och kanske hugger eller nafsar nåt stackars barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *