Alla kan göra något…

Michaela Forni och Her Hour uppmärksammade Orange Day, som är dagen då FN organisationen @unwomen uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera våld mot kvinnor.

På samma vis uppmärksammade Linnea Claeson och Kvinna till kvinna att det igår var den Internationella dagen för att uppmärksamma kvinnorättsförsvarare.

Jag vill även passa på att slå ett slag för Musikhjälpen, som i år sänds från Norrköping, med temat ”För en värld utan barnarbete”.
Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia är trion som leder Musikhjälpen 2021, från 13-19 december 2021.

Brita Zackari är alltså tillbaka som programledare efter debuten förra året, och tillsammans med sina två kollegor så kommer hon sända hela 144 timmar radio.

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Laggar min telefon eller är det inte en enda kommentar här inne än?🤔

   Det är ju sjukt ointressant. Inte sakfrågan i sig såklart men att nån flunsa klär sig i orange och LC poserar med ytterligare någon som ska göra henne relevant kommer liksom inte göra skillnad för någon och är inte heller särskilt engagerande.

    Brukar ju inte ta femtio minuter innan någon ens påpekar att det är ett ointressant inlägg dock.

    Håller fullständigt med. Likt Hollywoodkärringar som ska godhetsknarka på misär. Sitta uppklädda till tänderna och posera fy fan jag kräks!

  En bössa från Bloggbevakning kanske vore något?

   Ja!! Det va en bra idé 😃😃

  😴 Väck mig till nästa inlägg…

  Detta kommer förändra något lika mycket som alla knäböjning inom sporten har gjort, dvs absolut inget alls.

  Att dra in LC förstärker bara min syn på att det är totalt meningslöst poserande för godhetspoäng.

  Kommer sakna Farah 🥺 Men tror Anis och Oscar Zia gör ett bra jobb!

   Men är man inte liite trött på att se Anis överallt? Brita och Zia är ju DRÖM men hade gärna sett någon annan än Anis.

    Ja han är för mycket överallt, man tröttnar ju. Känns som han tackar ja till allt han blir tillfrågad om 😅

     Om det handlat om dig så hade du tackat nej till jobb?

    Jag (TS) ser inte hnm överallt. Men så kollar jag inte på tv heller, bara på hans reagerar-videos på Bachelor/Bachelorette 😄 Så jag är inte trött på hnm.

    Hade dock önskat Farah och Kodjo igen! Och kanske Felix, älskar klippet från förra året med kaninerna 😂

  Anna Book flög, som förurspått, hem från Spanien i går, lägenhetsbytardagen, lagom till att de nya hyresgästerna kommet till lägenheten de absolut inte någonsin hyr ut till.

   Japp 😂😂😂

   Segunda casa ❤️🙏🥂

  Hur går det för My?

   Ändrat sitt inlägg från tidigare och nu ett nytt om dadelbollar

    Jag har aldrig fattat grejen med att äta låtsasgodis som dadelbollar doppade i choklad när det är lika mycket kalorier i dem som vanliga praliner, ca 100 kcal styck (beroende på hur stora dadlar man har). Bättre att äta en eller två riktiga praliner om man vill ha choklad.

     Det handlar i mitt fall inte om att ta in mindre kalorier, utan bättre kalorier, mer fibrer och vitaminer, utan raffinerat socker osv. Så är jag sugen på något sätt tar jag hellre en dadelboll än en vanlig pralin, även om de innehåller samma mängd kalorier.

      Dadlar innehåller bara 6 gram fiber och choklad innehållet definitivt raffinerat socker. Vill du ha mer fiber och mindre raffinerat socker är det bättre att äta ett torkat fikon utan choklad (13g fiber).

       bra choklad är ganska nyttigt

        Ja, och godare. Min dietist har alltid sagt att det inte är farligt att äta choklad. Man ska alltid tänka på mängden och gärna äta efter en måltid m fibter. Ta gärna två bitar choklad, men inte en hel kaka.

       Beror på vad för choklad du använder.

       Men en dadelboll kanske kan vara en fin medelväg? 🙂 Det behöver ju inte vara allt eller inget tänker jag.

       Nu tänkte jag iofs inte på dadelbollar doppade i choklad, utan dadelbollar med kakao. Sen finns det ju som man sagt nedan choklad utan raffinerat socker också.

     Bättre näring i en dadelboll, jag blir nöjd efter en dadelboll men vill äta typ 5 chokladbollar innan jag blir nöjd och jag triggas lätt att börja hetsäta om jag väl äter ”vanligt” sött. Dessutom att det är gott med dadelbollar så ser inte varför jag inte skulle vilja äta det ibland även om jag äter vanliga chokladbollar med bland. Detta är min känsla och andra fungerar säkert på ett annat sätt 😁

      Det är inte bättre näring i en dadelboll som My gör (choklad, dadlar kokosolja). Dadlar är rätt näringsfattiga, mest kolhydrater (ca 68g per 100g). Lägg till lite nötter i den vanliga praliner, gör den på högkvalitativ mörk choklad så har du en bättre produkt (förutsatt att du gör den själv och inte får med allt onödigt en kommersiell chokladboll innehåller).

       Men med den tanken kan man ju göra exakt likadant med dadelbollen? Lägga till nötter och sen bra choklad? Eller varför står det mellan bra chokladboll/pralin och dålig dadelboll?

   Jag läste att nån fått svar från Må Bra att de avser avsluta samarbetet med my.

   My skriver på Instagram att hon och sonen fått Corona igen, för andra gången. Någon frågar om de var konstaterad Corona förra gången vilket hon svarar ja på. Men visst skrev hon väl då att sjukvården inte ville ta ett Corona test, men att de kunde ta andra tester för att utesluta annat?

    Ja men det är ju för att man där i början inte testade folk för corona förrän de kom in till akuten typ.

     Ja så alltså vet dom inte att dom haft covid förut. Jag tänkte också på det. Är ganska säker på att hon då skrev ang. sonen ”han har troligtvis corona”

  Jag tycker Forni utstrålar ”viktigt att jag är snygg nu” och fokus på henne medan Matilda känns mer tillbakalutad i sin person och låter ämnet ta plats. Ogillar när influensers ska leka viktiga. De gör det för att synas och lägga tyngd till sitt egna varumärke.

   Eller hur? Noll engagemang där.

   Ja alltså hur sitter hon? Och varför måste kvinnor alltid vara tillgjorda, fixade och konstruerade även om de ska prata om ngt viktigt?

    👏👏👏

  Linnéa som samtidigt hyllar Einar…
  😒

  OT. Har ni sett hatstormen på Alexandra Nilssons senaste instagraminlägg? Hon har tydligen skrivit till en kristen amerikansk abortmotstånadre, och den brudens följare bombarderar hennes senaste inlägg. Sjukt!

   Men frågan är vad Alexandra skrev till den kvinnan? Någon kommenterar ”you wished death on a woman” vilket låter rätt allvarligt så man undrar ju vad för sammanhang det var i?

    Hold your horses!
    Jag sitter och skriver ett inlägg om saken i detta nu. 🙂

     Yay! 🙂

    Ja absolut, det håller med om! Så skriver man inte.

   Bombarderar vet jag inte om jag håller med om? Eller så ser jag kanske inte alla kommentarer men jag kan se typ 10 st iallafall, men verkar som hon raderat massor om man ska tro vad en kvinna kommenterat.
   Men ja den personen har över 1 miljon följare och har hängt ut Alexandra på sin story 😅😬

    Vem är det som hängt ut henne?

     @amandaensing

   Älskar att det värsta ”hotet” från amerikanerna är typ ”you Will burn iin hell for all eternity” och ”repent The lord” etc. Betyder väldigt lite i dagens Sverige och man blir lite full i skratt.

    Jag hatar när folk leker Gud, bara Han som kan fördöma en människa till helvetet.

    Också ganska beige med etnocentriska svenskar som tror att alla som inte tycker som medelsvensson ska förlöjligas.
    Finns många även i vårt land som har en annan syn på Gud än den typiska svennen har, varför skratta åt personer med annan livsåskådning?
    Obs jag är själv ateist, men jag klarar bara inte av folk som måste håna andra.

    Betyder lite i ”dagens Sverige”? Nej det beror på vem du frågar. Det finns många kristna, muslimer, judar i Sverige som inte skrattar åt det.

   Ser ingen hatstorm, några kritiserar varför hon skrev ”eat sh*t and d*e till någon och hon påstås ha mobbat någon annans utseende vilket helt ärligt låter som en typisk kisse-grej att göra.
   Sen är abortmotstånd knappast kontroversiellt överallt, det finns gott om samhällen där det är normen. Så om man ger sig in i en sådan debatt bör man vara medveten om att ens svenska åsikt inte är facit och man kan få mothugg.

    Det är pga att Alexandra raderar allt

    Kissie skrev ”Too bad you weren’t aborted you piece of shit of a human”. Den amerikanska tjejen är värsta sortens högerkonservativ born again christian republikan men Kissie är ju inte bättre hon…. Vem fan önskar livet ur en människa på DM? Det är ju precis det beteendet hon själv massor med gånger fördömt när hon fått samma sorts dm.

     Herregud så korkat att tro att man når fram till någon överhuvudtaget genom att skriva så. Det är så otroligt pinsamt med dessa obildade influencers som tror att de måste meddela sina åsikter till hela världen och dessutom uttrycker sig som totalt trash.

    Men de flesta svenskar tror att den svenska mainstream-åsikten är norm överallt och förväntar sig applåder om de går in på någon utländsk abortmotståndares konto och är oförskämda.
    Så snäv världsbild.

     Haha ja och vi har de åsikter som skiljer sig mest från resten av världen. Sen är det oftast de jätte toleranta ”gillar olika” människorna som går i taket över åsikter och världsbilder som skiljer sig från deras egna.

  My skriver på Instagram att hon och sonen fått Corona igen, för andra gången. Någon frågar om de var konstaterad Corona förra gången vilket hon svarar ja på. Men visst skrev hon väl då att sjukvården inte ville ta ett Corona test, men att de kunde ta andra tester för att utesluta annat?

   Hon kan ju ha kollat antikroppar.

  Forni. Ingen bra journalist i dessa frågor, tyvärr…
  Att sitta rätt och att fixa håret när någon berättar om sitt truma känns helt fel här. Gästen berättar att det är första gången hon berättar detta öppet. Forni nickar och säger ”jag förstår”.

  ???

  Hur kan hon någonsin förstå.
  Ne gör om och gör rätt till nästa år!
  Hade räckt med en orange bakgrund i en Green screen. Blir skumt att klä sig pampigt när gästerna bär trauman och är vardagligt klädda.

  Varför har dom inga byxor på sig?

  Extremt märkligt att forni fortsätter hävda i sin blogg att hon absolut inte är redo eller vill ha ett till barn när hon så uppenbart är gravid. Ska hon göra en sigrid kanske ? Dvs som sigrid bernsson – mörka att man fött ett barn ?

   What har hon och Robin barn?

    Kolla på bilderna tagna runt jul förra året… hon är typ i 8e månaden då. Märkligt att hon konstant visar upp hans tidigare barn på sitt ig men inte sina egna 🙈

     Haha det här är det sjukaste jag hört att dölja att man fött barn! Jag var tvungen att gå in och kolla och ser tyvärr inga 8-månaders magar.. hon var ju hos Bobby och klippte håret i början av december, tror du han skulle kunna vara tyst om en gravidmage? Vilken bild syns den på? Känner du dom eller bor du nära och har sett barnet? Är fan imponerad av Sigrid om hon fött barn och kunnat följa det så!

      Bilder där hon kramar ett träd, bilder där hon sitter på en skoter eller helt enkelt alla bilder som togs just då tex. På de flesta bilderna visar hon ju inte magen utan bara ansiktet. Ja jag tror absolut Bobby skulle hålla en sån hemlighet.

       Jag har tittat på dom bilderna och ser inte det du ser…. Om du inte träffade henne på BB eller på annat sett henne med sitt barn så tror jag nog du sitter lite för mycket och granskar bilder på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *