Chanel slår Caia Cosmetics kalender med hästlängder

Lagom till att vi lagt Caia Cosmetics kalender-debakel bakom oss så dyker Chanel upp och höjer insatsen med råge.
För den som missat det så fick Caia extremt mycket kritik över innehållet i sin kalender, som många ansåg inte var värt priset på 1795 kr. 
Klicka här om du vill läsa ikapp lite.

Nu har en annan adventskalender uppmärksammats på sociala medier och det är kalendern från Chanel.
Priset på denna goding är 825 dollar, vilket motsvarar 7 549,29 kr.
(Lite besviken på att Margareta Grääs hade med denna i sin kalender-orgie ändå. 🙂
Tiktokprofilen Elise Harmon köpte en kalender för att öppna och visa sina följare, men innehållet var en sådan besvikelse att det hela slutade med att kritiken blev så svidande att Chanel raderade sitt konto på TikTok och även blockerade Elise.
Kalendern innehöll nämligen saker om en tom mini-dustbag, klistermärken och gnuggis-tatueringar.
Typ skräp från botten av någon praktikants skrivbordslåda eller liknande.

Helt plötsligt framstår Caias kalender som helt okej, tycker ni inte? 😉

Tack för alla tips! 

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hmm.. Det ska vara ett ”inte” ang Margareta va? Eller har jag missat denna? ?

   Och tycker CAIAS va bra ? Tycker stormen kring deras kalender va överdriven. Hade de lagt ner foundation eller liknande hade det blivit storm pga exkludering. Väljer man att köpa så.

   Nån som har ögonskuggspaletten ”Bronzer”? Beställde inatt, sen ser så jäkla fin ut ?

    Vad jag har läst har ingen önskat att caia hade en foundation just pga exkludering, men ett läppstift eller bronzer eller rouge hade det ju kunnat vara i.

     Ah så va det kanske ?

    Caias kalender VAR inte bra. Och ni som hävdar det tycker jag bara synd om, ni kan inte ha upplevt en najs kalender tidigare.
    Den kalender som anses vara kult och en utav dom bästa är Liberty Londons. Den kostar 240 pund och har ett värde på runt 850 pund. Om Liberty London har lyckats skapa en kultförklarad kalender som säljer slut supersnabbt varje år som samtidigt innehåller smink (tex ett ”berry”-färgat läppstift eller rött läppstift vilket passar på nästintill alla hudtyper) ,parfym, ögonskuggor (ofta transitionfärger eller djupt bruna neutrala färger som varken drar åt kallt eller varmt dvs passande för nästintill alla hudtyper, krämer, behandlande produkter, lyxiga doftljus osv osv. Så känns det som en ren cop out av Caia som ÄR ett sminkföretag att inte kunna vara kapabla att tänka två varv till om hur dom faktiskt skulle kunna inkludera smink i sin kalender utan att exkludera. Det går att göra, se bara på en av världens bäst säljande och populära kalendrar liksom! Its not rocket science, MEN det hade krävt mer eftertanke, planering, jobb och kanske en öppenhet för något mindre vinstmarginaler än CAIA var beredda att jobba för. Det är sååå tydligt när man ser deras kalender att målet med den var pengar och vinst!
    Julkalendern är ju en chans att få ge sin målgrupp ett smakprov, få visa upp och presentera nyheter och att skapa good feeling som förhoppningsvis leder till merköp i framtiden eller vunnen lojalitet hos kundgruppen. Caia ba nej screw that – snabba cash!

    Kanske värdecheckar till att få köpa en foundation ?!

    Obegripligt? För att det blev billigare för dom.

    Caias kalender var pinsamt katastrofal. Bianca kommer för alltid vara ihågkommen för den dyra, usla kalendern.

   Nu har jag ingen koll på vem denna Margareta är eller om hon gör reklam för Chanel eller inte men jag fattar inte att någon öht vill göra reklam för Chanel då dom utför plågsamma försök på djur som ett led i att utveckla sina produkter. Så jävla onödigt – djur får lida o utstå plågor för att kvinnor ska måla läpparna!

   Chanels kalender verkar vara rena bluffen, bra att dom fick på moppo för det!

   Jag har ingen koll på produkterna i sig från Caia men så mycket vet jag att Caia är bl a ett cruelty free märke o det är en avgörande faktor för mig om jag ska köpa eller inte.

    Tack för att du upplyste mig om detta! Jag är en djurvän som alltid tycker att det går i första hand att värna om djur och deras rättigheter. Kommer sluta köpa Chanel helt nu p ga det du precis berättade. Så igen- tack! Det är vi konsumenter som måste använda vår makt för att få företag att göra bättre ifrån sig ❤️??

  Kommer Chanel gråta ut om allt hat nu?

   Kanske grundaren gråter ut och hens pappa blandar sig och hittar på att barnet hotats.

    Grundaren dog för flera årtionden sen.

     Hege kan konsten att ta ett skämt!

   Antagligen får inte Chanel hat.

   Tror dom är proffsigare än så.

   Det tror jag inte ? men jag är helt med på din poäng här . Gråt lite i inläggen så behöver man inte stå tillsvars för nått ? jag har varit företagsledare i många år . Jag tycker att det är underligt att detta blir en icke fråga för att hon tycker synd om dig själv ?

  HAHAHA

   ???

  Pinsamt ?

  Tror ni fenomenet julkalender för vuxna kommer gå sämre nästa år?

   Absolut

   Nej-

   Hoppas.

   Ja – det tror jag med säkerhet – i alla fall kommer människor att bli mera medvetna o handla mera etiskt. 🙂

   Hoppas folk lär sig.

  Fullsize läppstift gör den ändå bättre än caias!

   Har inte sett alla hennes videor men i en av dem öppnade hon en lucka med ett läppstift och så att det var en ”mini”.

    Sa^

    Läs texten. Finns dessutom bilder med!

    Det är 2 fullsize läppstift med.

   Inte för 8000. Man får mycket smink om man går till Chanel-countern med 8000.

    Du får ju parfymen No 5 också. Samt deras handkräm, nagellack, hudkräm, tvål, eau de toilette spray samt en mini eau de parfum spray.

    Säger inte att det är en bra kalender, men det som visas i videon är ju bara de dåliga luckorna. Skulle ändå säga att den är bättre än caias i förhållande till märket.

  Man kan inte jämföra Caia med Chanel
  Kolla bara hur Caia s personal chillar på arbetet, bara massa ungdomar som inte ens kan sitta rakt för troende vis.
  Caia har knappt någon stil med någon/något affärsidé bara kardasian kopier…

   Visst har Caia en affärsidé – boosta vinsten rejält inför en trolig börsnotering nästa år. Kalendern hade lågt räknat inbringat 20 miljoner i vinst – om inte massa hade skickat tillbaks den (som de nu tvingas sälja som 2:a handssortering för halva priset)
   Får Caia till en liknande värdering som Desenio (som Verdane med är delägare i) – alltså 70 ggr förra årets vinst – så hade kalendern i teorin varit värd 1.4 miljarder. Biancas 15 % av företaget hade då fått en värdeökning om ca 200 miljoner…

   Tro fan att hon/Emilio blev lacka när kritiken kom mot kalendern…

  Jag är så satans less på alla dessa jävla kalendrar. Kan vi inte bara kollektivt bestämma oss för att sluta prata och skriva om dem?

  Mvh
  Grinchen

   Håller med ?

   Jag är så satans less på alla som hatar julen, hela tiden måste tala om det för omgivningen.
   Kan vi inte bara kollektivt informera dom om att ingen är intresserad av att lyssna på deras gnäll?

   Mvh

   Julkalenderälskaren

    Alla dessa Julälskare som pyntar och drar fram gran och ljus redan i november. Kräks på dom.

     Varför?

      För att det är jul i december.

       Men det påverkar väl inte dig när andra människor julpyntar?

     Och vi kräks på dig så det jämnar ut sig;)

     Oj! Hur kan det påverka dig så mycket vad andra väljer att göra i sina egna hem? Det känns som något du faktiskt behöver jobba med för om du bryr dig så mycket om vad andra gör så kan du inte leva ett särskilt bra liv själv.

      Ny på internet?

       Verkligen inte! Är bara sjukt trött på alla som lägger sig i andras val och förpestar världen med negativitet hela tiden. Ska sluta gå in här nu, det är lätt att man får för sig att resten av världen är lika negativ och otrevlig.

    Jag älskar julen! Men är less på kalendrarna. Det var därför jag skrev ”kalendrarna” och inte julen ?.

  Fast Chanel har ju aldrig haft ett officiellt TikTok-konto, så inte jättemycket att radera?

   Och som att de skulle radera kontot om de nu haft ett pga detta? Källkritik….

   De har dock instagram där majoriteten av kommentarerna handlar om just kalendern.

    Jaha men dåså, då kan man påstå att de har raderat sitt Tiktok-konto pga denna video!

     Jag inser nu att jag skullle skrivit min kommentar som egen kommentar och bara konstatera att deras instagram består av kommentarer om kalendern. Det gör det nog enklare för dig och Ellie att fortsätta er diskussion om hur felaktigt Camilla skriver i inlägget.

  Adventskalendrar är verkligen ett påfund för att uppmuntra överkonsumtion. Likaledes detta påhitt att barn nu förväntas få paketkalendrar. 24 små inslagna paket med diverse småstrunt som ingen behöver. Varför inte en kalender med en uppmuntran att ge bort motsvarande belopp till valfritt behövande ändamål istället?

   Att barn får paketkalendrar är väl dock inget nytt påhitt. Jag fick också det när jag var liten, är född 1988. Nu har jag dock egna barn och det skulle aldrig falla mig in att slå in 24×2 små presenter med skit ? lägger de pengarna på de riktiga julklapparna istället.

    Jag är född 1976 och hade som fyraåring paketkalender som mamma gjorde utifrån ett mönster som såldes på Panduro, så inget supernytt påfund, nej. Min man är född 1972 och hade också paketkalender som barn.

    Jag hade med en sån kalender när jag var liten och är född 91. Det måste ju inte vara ”skit” man ger bort om man tänker efter och lägger ner tid på den. Hårspännen, badskum eller annat som förbrukas snabbt, ett spel eller en aktivitet som att grilla korv, baka pepparkako, åka skridskor/pulka, se en julfilm ihop på kvällen, barnet bestämmer middag, spela barnets favoritspel eller vad som helst. Sådana saker är ju roligare just för att man kanske får gå och längta hela dagen efter att få en riktigt mysig kväll ihop efter skolan med pepparkaksbak eller att se en julfilm och äta popcorn på mitt i veckan.

     Precis jag kunde vara mamma till dig med min ålder men hade något liknande, det behöver inte alls vara skit, jag som älskade att baka pepparkakor med farmor fick ett år olika små pepparkakformar i alla paketen, det var jättspännande att se vad nästa form var, och dessutom har jag kvar dessa formar än idag, si så där 45 år senare.

    Jag har gjort en paketkalender till mitt barn. Lägger bara i saker som hon behöver eller vill j. Det är allt från godis, tuggummin, skönhetsprodukter, hårsnoddar, ljus, varma ullstrumpor och annat som jag vet uppskattas. Skulle aldrig köpa massa skitsaker bara för att ha något att fylla kalendern med.

    Kalendern påverkar inte de vanliga julklapparna överhuvudtaget.

    Absolut men det var ju långt ifrån samma hets som idag och absolut ingen självklarhet att alla ungar skulle få paketkalender. Jag som är född 02 hade chokladkalender och SVT kalender och de flesta av mina kompisar hade samma sak, kände aldrig att jag önskade mig nåt annat och har heller inga minnen av att klasskompisar exempelvis skröt om sina paketkalendrar

   Jag tycker det hjälper mig som vuxen att få tillbaka magin av julen, något litet att se fram emot varje dag i december. Köper man en kalender med bra grejer i är det väldigt värt!

   Håller med Sofia!!! Så onödigt – vet du, när jag va liten så fick jag alltid julkalender i samband med att kalendern visades på tv- de två var ju kopplade till varandra. – men på den tiden så fick man kalendern tillsammans med ett ark med olika figurer som hörde till kalendern på tv.

   Kommer ihåg att det var galet roligt som barn att få fixa med lucköppning efter varje avsnitt på tv o att i samband med det också få klistra fast en figur på min kalender – som om vi småbarn gjorde en egen saga i blid, Vet inte hur det funkar nu men tycker att det med figurerna att klistra var så himla roligt o hoppas att det finns kvar än i dag!!! Vi saknade aldrig småpaket med grejor i våra kalendrar.

   Född 81, hade också en paketkalender när jag var liten. Själva kalendern pysslade jag och mamma ihop av en kartongbit och 24 små tändsticksaskar som vi målade och pyntade. Fick saker som antingen förbrukades, typ gott tuggummi och någon godisbit på en vanlig tisdag (stort!), eller hårspännen och luktsuddisar.

   Adventskalendrar behöver inte vara så. Det är också bara i Sverige vi associerar det med barn och lucköppning med svt. I andra länder är det nedräkning till Kristus och adventskalender är det mest vuxna som inreder med.

  Heja, Caia!!
  Är mycket nöjd med min kalender!
  Anna

   Hahahahahaha

  Har svårt att tycka synd om folk som tycker det är rimligt att lägga 7500 spänn på en julkalender.

  Enormt nedslående att Chanel behandlar sina fans såhär. Nu sjönk de rejält i min aktning.

  När ska företagen lära sig att man är så otroligt dumsnål om man gör skitkalendrar?Varumärket får sig en rejäl törn, medans generösa företag med kalendrar skapar goodwill hela året till nästa jul.

  Caia borde ha haft med t.ex hudkräm, handkräm, parfym, läppstift, mascara, läppglans, rouge, ögonskugga, setting spray, highlighter och kanske en eller två billiga saker så som armband eller godis. Men att stoppa ner rabattkoder och tomma påsar eller klistermärken är endast sjukt. Kalendern är ju en PR-grej och inget de ska bygga hela sin årsvinst på, så varför de överprisar fattar jag verkligen inte! Stort misstag.

   Vad pratar du om? Caia hade ju både handkräm, parfym, 2 setting sprays, body lotion och mascara eller vad menar du? Det var ju Chanel och inte Caia som hade med klistermärken, tom påse och metallbitar

  Men apropå Margareta Grääs. Du brukar ibland lyfta upp konton som har mycket reklam och fråga vad dina följare tycker om det (alltså var gränsen går för att det är för mycket reklam). Grääs måste väl ändå vinna den kategorin? Tror knappt jag sett ett enda inlägg som inte är köpt reklam hos henne ? dock är hon ju noga med att markera det – det ska hon ha

  Skata som man är vill jag ändå ha Chanels kalender! Så tjusig??? ?
  Tycker också att det är lite skillnad, Chanels kalender är endast för att fira Chanel no5 100(?) år , mer en konceptkalender med små saker på temat Chanel no5 för rika Chanel-geeks att grotta ner sig i.
  Caia skapade och sålde kalendern för att tjäna så mycket pengar som möjligt på gemene man.

   Shit, sålde dom kalendern för att tjäna pengar? Det är det ju verkligen inget annat märke som gör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.