Ellos Awards

2021 har kommit och gått. Varje dag gör någon något för ett mer jämställt, inkluderande samhälle och vi på Ellos vill vara med och uppmärksamma det. Ellos Awards hyllar de kvinnor som under det gångna året använt sina sociala medier för att lyfta kvinnor, ifrågasätta normer, synliggöra tabun eller på annat sätt verka för kvinnors mänskliga rättigheter.

Bland de nominerade till Ellos Awards hittar vi en och annan influencer, eller andra kvinna som på ett eller annat vis använder sig av sociala medier för att göra sin röst hörd.
Här är några av dem.
Du kan rösta ända till den 12 december, en gång per dygn.


Edit 09:22 – När jag tidsinställde det här inlägget, hade kritiken inte riktigt tagit fart än, så därför gör jag detta tillägg till inlägget och debatten:

 

181 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gervide

  Helt irrelevant till detta, men snälla, börja med ett Öppet Spår för vaccindiskussion, som när Covid hade en egen.

   Exakt min tanke när jag scrollade öppet spår. Tack!

   Ännu ett inlägg vaccin/inte vaccin? Känns som ett bara tröttsamt ämne. Tror inte att någon ändrar sin åsikt. Tyvärr

    Tror inte personen syftade på att någon ska ändra sin åsikt, men hela öppet spår var spammat med diskussioner kring vaccinet.

   Ja tack!!! 🙏

   Kanske sätta covid och politik under samma. Dvs ej önskvärt att skriva om.

    Ja, en icke PK tråd 🙂

  Kan någon förklara hur Margareta Grääs främjar kvinnligt företagande?

   Ren gissning – för att hon är kvinna och startade sitt eget företag? 😅 Hon slutade jobba på The bodyshop och jobbar bara med sociala medier nu har jag för mig

   Hon kan kapitalisera på att folk vill se henne öppna och recensera julkalendrar. En kul idé som hon tjänar pengar på. BRA, tycker jag.

  Alltså jag skäms över alla dessa töntiga AWARDS till höger och vänster 🥴

   Varför? Jag tycker det finns för lite.

    Vet inte. Känns som att det många gånger inte finns någon tyngd i det alls, att det bara är ett jippo i marknadsföringssyfte.

     Det kan nog ingen säga emot, jippo och marknadsföring.

     Om ett företag har ett pris så är det marknadsföring för att sälja mer. Annars skulle aktieägarna protestera. Med rätta!!!

   Jaa, jag med! Skulle aldrig kunna känna mig hedrad över en sån grej. Ren och skär kapitalism bara. Kvinnor utnyttjas för att stora företag ska göra gratisreklam. 🤦🏼‍♀️

  Kan vi prata om Paulas totala oförmåga att skriva? Ögonen blöder efter att ha läst hennes blogginlägg, och ändå kan hon livnära sig på att skriva. Det är så sjukt! Hur kan man va så kass på något och samtidigt lyckas med att ha det som jobb? Påhittade ord, fel ordval, särskrivningar, slarvfel, ja allt finns där. Nästan fascinerande

   Hahaha ja, det är fruktansvärt pinsamt. Slutade läsa hennes blogg för fem år sedan för att jag fick ont i ögonen och i själen. Begriper inte hur man kan vara så usel på att skriva.

   En vild gissning är att hon inte har speciellt många språkpoliser som läsare. Olika personer prioriterar olika saker liksom och för hennes läsare har det aldrig varit viktigt att man skriver rätt, bara att budskapet kommer fram. Och budskap får man fram rätt så enkelt bara i bilder.
   Man får inte glömma att Paula egentligen inte livnär sig på att skriva. Hon livnär sig på att influera folk, något hon lyckats rätt bra med.

   Inkompetent folk finns precis överallt och ändå får de jobba kvar fastän det är uppenbart att de stjälper snarare än hjälper en arbetsplats. Och tro mig, det finns mååånga inkompetenta tomtar därute! Bara man kan snacka för sig så finns det inget som hindrar att göra karriär på något man egentligen inte kan någonting alls om.

    Hon verkar inte bry sig ett dugg om kritik. Jag har skrivit många kommentarer om språkfel, men de publiceras aldrig. Kanske läser hon dem, men hon verkar isåfall inte ta till sig av mina ”råd”. Just detta, oviljan att förbättra sig, är något jag stör mig på hos så kallade influensers. Sällan de tar till sig av kritik som framförs av läsare. De har en chans att föregå med gott exempel men istället envisas de med inställningen ”det är min blogg, jag skriver som jag vill”.

   Jag håller med! Det är både provocerande och fascinerande. Det är alltid roligt när hon ska skriva om något aktuellt ämne också, vattenpölar är djupare än hennes analyser.

    Förlåt men vilken Paul? Vem är Paula?

   Ja hennes senaste ”diskussionsinlägg” påminner mig om uppsatser man skrev i åttonde klass.

   Jag klarar inte av att hon skriver ”vart” istället för blev hela tiden.

  Ingen Bella? 🤪

   Är inte förvånad. T o m jag kände att nu biter hennes provokationer (eller om hon är så korkad på riktigt…?) inte längre. Alla hennes halmstrån sitter numera i bocken i Gävle! Tror inte på att hon ställde in boksigneringen i Göteborg. Det har kommit för få till de som varit i Stockholm.

    Ja, nu är hon verkligen överspelad till slut, IL. Hennes plan att komma tillbaka i hetluften med boken slog slint. Visst, ett stort antal intervjuer i olika medier har hon fått, men då det bara är samma gamla dravel hon har att komma med, sjunker hon snabbt tillbaka i glömskan.

    Hon skrev först att hon ställt in några boksigneringar eftersom det ”varit lite mycket” den senaste tiden. Igår berodde de inställda evenemangen istället på pandemin. Lägligt hur som, med tanke på resan till Schweiz.

     Kom det några till hennes boksignering i Stockholm? Någon som vet?

  Flera går ut och kritiserar Ellos Awards, bl a Cissi Wallin. Och jag håller med.

   Om Cissi inte gillar så älskar jag den!!

    Cissi går in hårt för att se ut som ett helgon. Men hur rent är mjölet i hennes påse?

     Sedan Cissi kom ut som TERF jar jag svårt att ta henne på allvar.

      * har

      Det var då jag började gilla henne igen

      Ja gud så ”terfigt” att påtala biologin och dess FAKTA.

      ja att påpeka att biologi existerar är verkligen transfobiskt.

      Jag är också stolt terf.

    Har du ingen egen åsikt..? Man kan ju ha samma åsikter som en person trots att de står för andra åsikter man inte är så förtjust i. Eller?

   Cissi och Ekis är bara sura för att de inte är nominerade..

    Synd att du reducerar ner den viktiga diskussionen till att de ”bara är sura.”

     ”amen duvet tjejjjjer alltså, såååå jäääääla avundsjuka!”

    När en man kritiserar är det kritik. När en kvinna kritiserar är hon ’avundsjuk’ eller ’bitter’.

    Hahah Kajsa ekis Ekman sur för att hon inte är nominerad till ett influenserpris? Snacka om att ha absolut noll koll på henne.

     Jag är rätt säker på att hon inte skulle tagit emot det om hon vann ett.

  Det här hade varit ett bättre inlägg om du inkluderat lite av den debatt som härjar kring nomineringarna…

   👍🏻

  vardagsrasism? Människan identifierar inte sig som kvinna, och är rakt upp och ner är kvinnofientlig. Varför accepterar hon en nominering som är riktad till kvinnor? Noll integritet.

   hennes svar på det var ju att hon läses som kvinna av samhället och det kommer hon alltid göra därför är det ok att hon är med. Minns en gång att jag kommenterade något liknande om transkvinnor i kvinnliga omklädningsrum på hennes konto, att de läses som män även fast de har klänning typ. Då var jag transfob och blev blockad. Men när det gynnar henne att resonera så är det tydligen ok. Intressant…

    Klart du är transfob om du tror att transkvinnor som byter om tillsammans med dig har någon helt annan agenda än att bara byta om. Det visar ju att du inte accepterar transkvinnor utan snarare ser dem som ”män”. Stå för dina sunkiga åsikter istället för att lipa om att du blir kallad transfob.

     Det handlar ju inte om att de skulle ha en ”annan agenda”. Jag skulle tex inte vilja byta om tillsammans med män även om de inte har någon ”annan agenda” pga homosexuella eller helt enkelt ointresserade. Hur man än vrider på det kommer ju folk läsas av andra och det blir ju ett problem oavsett om det är ett problem för dig personligen eller inte.

     Fast en person som ser ut som en man, med manliga genitalier och fysik i övrigt, har inget i ett damomklädningsrum att göra oavsett vad hen identifierar sig som. I så fall får man ha särskilda omklädningsrum för de som vill klä om ”blandat” eller när ens biologiska utseende inte stämmer överens med vilket kön man identifierar sig som. Och för övrigt konstigt att denna diskussion bara existerar när män ska in i kvinnors omklädningsrum, har aldrig hört det motsatta problematiseras. Är det för att kvinnor som identifierar sig som män hellre byter om hos kvinnorna (så länge som de ser ut som kvinnor) för att det är säkrare helt enkelt?

      Jag tycker det var fint sagt ”när ens biologiska utseende inte stämmer överens med vilket kön man identifierar sig som”

      Tror du har helt rätt i att fler hellre byter om med kvinnor för att det är säkrare. Problemet är ju återigen att kvinnornas känsla av säkerhet bortprioriteras då. Alla fattar att kvinnor inte vill byta om i mannens omklädningsrum, samtidigt ska vi släppa in män i våra omklädningsrum utan att bråka. Den logiken är minst sagt haltande.

       Fast vi släpper inte alls in män i kvinnornas omklädningsrum. Det är transkvinnor. Alltså KVINNOR.

        Fast alltså, nej. Hade transkvinnor och transmän varit just kvinnor och män, hade det inte funnits nåt ”trans” framför. Människor kan inte byta kön. Alla ska få klä sig och uttrycka sin identitet precis som de vill oavsett. Jag tycker det är sorgligt att vi som samhälle tror att lösningen på normöverskridande genus är könskorrigering. Det anses så extraordinärt att exempelvis som man vilja ha klänning och smink, att dessa män diagnostiseras som sjuka, och det är ju inget annat än fruktansvärt? Ingen föds i fel kropp.

         Fast alltså, vidrig kommentar. Människor som dig ska inte ha barn.

          På vilket sätt är det vidrigt att tycka att alla ska få klä sig hur de vill? På vilket sätt är det vidrigt att inte vilja klassificera normöverskridande personer som sjuka och i behov av vård? På vilket sätt är det vidrigt att utgå från grundpremissen att det inte är våra kroppar det är fel på? Vill du förklara? Utan personpåhopp och fultolkningar helst.

     Tror inte att det handlar om att någon tror att transkvinnor har en ”annan agenda” (vilken agenda skulle det vara?) Jag älskar inte direkt att byta om och duscha bland främmande kvinnor, att göra det bland transkvinnor, som hur man än vänder och vrider på det är män (=male) och alltid kommer vara det, adderar ännu mer till det obekväma. Och kvinnor förväntas alltid göra sig själva mindre och tumma på sina egna gränser för att andra ska må bra. Gör vi inte det är vi, exempelvis, transfober.

      Hej transfob! Nej, transkvinnor är inte män. Det är transKVINNOR. Alltså KVINNOR. Gråt lite till över att du måste dela med dig av ditt omklädningsrum till fler kvinnor.

       En person med snopp och basröst får finna sig i att inte alla kvinnor är bekväma att byta i samma rum om då. Är det verkligen så svårt att fatta??

       Du bevisade precis min poäng.

       Men hur vet jag att det är en transkvinna som byter om bredvid mig och inte en cisman? Kan jag ifrågasätta personen eller är jag transfob då? Kvinnor ska alltså ta risken att cismän väljer att gå in hos de nakna kvinnorna för annars är det transfobi? Eller ska man ha något slags intyg att visa upp att man är kvinna så att man kan byta om hos kvinnorna trots att man har kuk?

        Men hur tror du att de flesta transkvinnor ser ut egentligen? Om någon har genomgått könskorrigering märker du det förmodligen inte eftersom denne då ser ut som vilken kvinna som helst.

         Fast det är i oerhört få fall man inte ser eller hör om någon är trans, åt båda hållen.

         Nu är det ju inte de som genomgått könskorrigering som menas utan de transkvinnor som fortfarande kodas av omgivningen som män.

         Jag tror inte utan VET att det är väldigt olika, vad det nu spelar för roll.

       Sluta med ditt trams – ingen snopp i kvinnornas omklädningsrum, varför ska det vara så svårt?

      Håller med om att det blir fel att vi just förväntas släppa in utan att fundera på hur det påverkar kvinnors känsla av trygghet. Vad gör man bär det kommer en grupp män som inte är trans men bär kvinnokläder för att de vill gå in på damernas? Förhoppningsvis kan man införa enmansbås för ombyte men det är nog inte praktiskt möjligt överallt. Lösningen är dock inte att öppna upp damernas för alla (för i praktiken blir det ju då för alla).

      Ett tips till dig är ju att byta om hemma.

       Wow sa du precis till en kvinna att stanna hemma om hon inte vill byta om med män? Ska kvinnor stanna hemma om de är rädda för att bli våldtagna också?
       Fy fan, sluta skuldbelägga kvinnor!

     För att dem är män?!! Om det kommer in nån o visar kuk i omklädningsrummet i närheten av mig så läser jag denne som man. Herregud, låt kvinnor ha sina fredade zoner🙄🙄 flera fall utomlands där flickor/kvinnor blivit utsatta för övergrepp i omklädningsrum av dessa ”kvinnor” som du kallar dem.

      Och vet du – i ännu fler fall så blir transpersoner misshandlade, utsatt för övergrepp, dödade – enbart på grund av sin existens. INGEN transperson skulle ställa sig och visa hens kön för dig i omklädningsrummet.

       INGEN? Har du helt missat vad som pågår runt om eller läser du bara AB för din info?
       Och nej, jag tänker inte länka och hålla på. Om du verkligen är intresserad av båda sidor av frågan så finns det mycket info om du bara googlar själv.

       det där är inte sant och det vet du.

       Nej, de allra flesta transpersoner mördas för att de är prostituerade. Prostituerade, oavsett trans eller ej, är en väldigt utsatt grupp.

       Transpersoner må vara en utsatt grupp på många sätt, men kan vi sluta relativisera kvinnors utsatthet och rädsla tack? En av tre kvinnor globalt har någon gång under livet blivit utsatta för våld eller sexuellt övergrepp, en siffra som inte innefattar sexuella trakasserier (källa UN Women).

       Kvinnor har skäl att vara rädda för män. För en kvinna i ett omklädningsrum är en främmande person med person med p-nis fortfarande en person med p-nis oavsett hur personen ”identifierar” sig. Nu finns det ju dessutom flera uppmärksammade fall där kvinnor som känt sig obekväma i omklädningsrum pga detta.

       ”INGEN transperson skulle ställa sig och visa hens kön för dig i omklädningsrummet.” Vad är det för ett påstående? Vad är det som säger att inte en transidentifierad person skulle kunna begå övergrepp? De är väl människor precis som alla andra? Och hur vet vi om personen i omklädningsrummet verkligen är en transperson och inte bara en vanlig sketen snuskgubbe som tar tillfället i akt?

        Exakt så.

       Varför kämpa för transpersoners rätt att byta om i omklädningsrum om du inte tror att de kommer att vilja göra det i alla fall?

     Är det så konstigt att nån som ser ut som en man blir tolkad som man och att en kvinna eventuellt inte tycker det känns bra med män runtomkring sig när de är nakna? Är det fel?

     Samtidigt är det tydligen rätt att hon tolkas som kvinna på grund av att hon ser ut som en kvinna.

   Kvinnofientlig, hur? Bara för att man inkluderar transpersoner i den feministiska kampen är man inte kvinnofientlig. Ge dig.

    Fientlig i den mån där jag anser att hon vill radera kvinnorummet till förmån för transrörelsen. Jag är 100% för inkludering, men min livmoder, min kropp, de pronomen jag väljer att kall mig är inte förhandlingsbart. Transkribera är välkomna in i kvinnorummet om de identifierar sig som kvinnor, men diskussionen om att vara kvinna är en ”känsla” anser jag vara kvinnofientligt. Och man ser hur kvinnor som har stått upp för kvinnorörelsen hr hotats till döds och kallas för terf och allt möjligt. Att förneka kvinnokroppens biologiska existens är kvinnofientlighet.

    På bekostnad av exempelvis ordet ”kvinna”

   Vardagsrasism står verkligen inte på kvinnors eller flickors sida.
   Hen försvarar en person från usa som heter alok vaid menon, som har uttryckt sig riktigt vidrigt om små flickor, typ kallat de sexuella och kinky. Det är rejäl pedofilvarning på det, och såklart läser jag det hos vardagsrasism för några månader sen att hen försvarar denna persons uttryck. helt sjukt.

   För mig är det problematiskt att hon till viss del försvarar pornografi och prostitution med att samhället hade sett ännu värre ut om inte män fick runka av sig och leva ut sina begär med någon som ställer upp ”frivilligt”

    Sorry: Hen.

   ja en sån jädra hycklare hon är! Hon hon hon ! För hon är kvinna. Och vill tydligen passa in som det när det gäller att få uppmärksamhet. Ett pris! Hon och hennes nya vänskape med PrickenRosa. Usch så falskt. Så himla kändiskåta båda två.

  Hade CW blivit nominerad till ett pris hade hon troligen skrivit annorlunda

   Eller kanske inte. Det är nog inte allas högsta dröm att vinna ”ellos awards”.

    Hon tog ju emot Mama-priset med glädje.

     Att en mammatidning delar ut ett mammapris är väl en helt annan sak än att ett bolag som profiterar på kvinnors slit försöker plocka feministpoäng? Dålig jämförelse!

      Mama är väl en vinstdrivande tidning som även tjänar pengar på annonser från kläd- och sminkföretag?

       Eller hur.

       De har säkert annonser från Ellos i sin tidning också.

  Intressant att Cissi glatt tog emot pris på mama-galan… Hade hon inte haft rejält med cash hade hon garanterat tagit emot detta pris också.
  Men såklart är hela grejen töntig, liksom mama-galan

   Hade inte Cissi lovat att sluta dreva mot olika saker? Nu är hon igång igen. I början av veckan var det Anna Hedemo nu är det Ellos.

    Är det drev att ifrågasätta saker nu? Eller jo, såklart är det så! Samma med alla som gapar om ”hat” när något /någon ifrågasätts😒😒 hur orkar ni vara så jävla dumma i huvudet hela tiden??!

     Bättre att göra något eget än att jobba heltid med att leta fel hos andra.

    Bra att hon tar upp det.

    ”Women empowerment” samtidigt som man ger en textilarbetare i Bangladesh hälften av en ”levnadslön”(=vad man behöver för att klara sig) i lön. Lägg till sexuella trakasserier, våld och inget skyddsnät. Väldigt empowering!

    Tack Cissi för att du lyfte denna femwashing samt greenwashing. Äckligt av Ellos.

   Cissi har väl cash ändå, hennes karl har väl några hudra miljoner…

  Jag struntar fullkomligt i att det är män som äger bolaget men är det så att det tillverkas produkter under usla arbetsvillkor för kvinnor så förstår jag Cissi m fl.

  Med det sagt så är ju frågan om vi skulle köpa produkter om de var dyrare? Företaget skapar arbetstillfällen för oerhört många fattiga som annars hade stått helt utan arbete.

  Jag tror det är bra om man inte ser allt i svart eller vitt som Cissi gör. Vi måste ju börja någonstans och jag väljer inte sida i detta.

   Ja företag likt Ellos, H&M, Zara mfl skapar arbetstillfällen men de har samtidigt ett ansvar för att se till att arbetarna får rimlig lön och en bra arbetsmiljö. Jag betalar gärna dyrare om jag vet att kläderna är schysst tillverkade.

    Jag också men tyvärr gör ju inte alla det. Vi lever i ett konsumtionssamhälle där folk vill handla billigast möjligt.

    Själv har jag slutat konsumera onödigt som jag inte behöver men känner mig som en udda fågel.

    HM har, sedan det kröp fram för ca 15 år sedan att fabrikerna där deras kläder tillverkas har usla arbetsförhållanden, framhållit att de jobbar aktivt med att ändra detta och att de har nolltolerans mot slavliknande förhållanden. De publicerade i år ännu en rapport om att nu minsann har de uppnått målen. Jo tjena. Inget har ändrats jämfört med när problemen började debatteras.

   Jag tänker att CW kunde ju börja med sig själv hon som är privilegierad och har pengar och inte behöver köpa kläder från dessa företag. Lätt att peta finger åt andra när man själv har råd att välja.

  Att Fayme kommer undan med sin otroliga exploatering av sina ungar förundrar mig. Sorgligt att se.

   Ja verkligen, men också nomineringen… ”for liberation”, när hon aldrig levt ett självständigt liv utan gick direkt från tonåring till sambo och mamma med make som arbetar medan hon är hemma, och bådas familjer stöttat dem ekonomiskt genom husköp etc.
   Det är inte precis ”liberation” för mig.

    Nu när du säger det så slår det mig att hon aldrig jobbat i sitt liv? Det är faktiskt svårt att relatera till i dagens samhälle, blir lite 1950-talet över det hela. Undrar hur hon kan relatera till sin man på ett vettigt sätt? Hon hade storys uppe för ett tag sen om hur kvinnan tar hand om planeringen hemma och mannen bara softar. I deras fall så kanske det inte är så konstigt att hon har mer koll på allt hemmavid då hon typ varit hemmafru sedan hon var 17 år.

     Hon har jobbat på Ica men visst.

      Ja hur länge då? Någon månad.

   Hon blev väldigt glad för nomineringen. Först kom det story på story om hur man skulle rösta, Sen gick hon plötslig helt banans på storys där hon visade upp historik om hur öppen hon varit med allt i sitt liv, liksom för att förstärka det hon blev nominerad för. Sen ett eget inlägg om det hela. Jag tyckte det nästan för lite rörande, fast inte på ett förminskade sätt. Utan lite mänskligt att bli glad över bekräftelse, något de flesta av oss faktiskt blir men inte visar så öppet. Jag tycker om Fayme då jag tycker om hennes familjeliv. Känns tryggt och fint. Däremot så är det helt klart problematiskt med hur mycket hon visar upp barnen, det är dags för henne att ta sig en funderade på deras rätt till integritet.

  Så tröttsamt att kritisera kön och framför allt hudfärg på människor i helt bisarra sammanhang. Ånej, fyra vita snubbar leder ett företag!
  Ellos AB hade nästan 500 anställda förra året. Hur många jobb har Cissi Wallin skapat? (obs, svart swish till barnvakt gills ej, inte heller bortslarvade donationer som hon sedan försöker driva in från före detta kollegor)
  Denna trötta call out-culture där den som upptäcker flest ”problematiska” saker med ett fenomen vinner, får hemskt gärna stanna kvar i 2021.

   Amen 🙏

    Bisarra sammanhang? Är det inte ganska relevant att ett företag som profilerar sig som women empowering låter kvinnor arbeta under fruktansvärda förhållanden?

    Om du själv har ett sådant företag så förstår jag om du tycker att det är jobbigt att sådant diskuteras istället för att sopas under mattan.

   Så tröttsamt med människor som bara måste kommentera om saker som det blir pinsamt uppenbart att de inte vet vad de pratar om. Har du dessutom bott under en sten och inte uppmärksammat kritiken mot både HM och Ellos i frågor som greenwashing, rasism mot kunder, rasistiska och dåligt genomtänkta kampanjer, usla arbetsförhållanden för arbetare i utlandet och dålig arbetsmiljö för medarbetarna i Sverige? Omtag tack.

  Spännande IOM att det har rätt många bloggare som ”designar” kollektioner som de fotar sig själva i en gång hemma därefter och alla bloggare som tycker Ellos är guds gåva till mänskligheten. Dessa finns inte med på listan.

   Haha Engla typ? Eller vemmmm

  Nu blommar löken! Jag håller MED Cissi Wallin i hennes kritik i att det här är bara dumt, skenheligt och pinkwashing. Trodde aldrig att jag skulle hålla med henne om någonting någonsin igen. Ett första julmirakel!

  Är så gammal att jag minns Ellos som ett pinsamt postordermärke med fula kläder. 😌

   Haha ja, att ha ellos-kläder när jag var barn var pinigt värre. Den stämpeln har de jobbat bort, det får man ändå ge dem.

    Hela postorder-branschen har ju förändrats i och med att de digitaliserade sig.
    Oavsett vad du handlade på katalog så var det ju pinsamt. Jula, Biltema, Hobbex. Allt var pinsamt. Speciellt de där Sverigehäftena som kom i postlådan, där man fick premier när man blev prenumerant, de var ju extremt pinsamma att beställa ifrån!

    Sedan kom internet och smarttelefonerna som förändrade allt drastiskt på många sätt. Och nu för tiden, när vi frossar i köp och slängprodukter, där kvantitet går före kvalitet så har vi gått från att tycka att en prenumeration på smink är det pinsammaste i världen, till att beställa hem så mycket kinakrafs från Wish som möjligt.

    Ellos har inte gjort någonting för att jobba bort stämpeln. De har bara anpassat sin handel till konsumenternas ändrade köpbeteende och prioriteringar.

     Håller inte med, att beställa från h&m var aldrig pinsamt tex.

      Har samma uppfattning, just Ellos var ju riktigt pinsamt och jag är också imponerad av hur de lyckats behålla namnet som för mig ringer illa och bli framgångsrika med näthandel.

       Kundsegment innehåller ju inte bara de som tyckte att det var pinsamt att beställa kläder därifrån, eller handla på UFF.
       Anledningen till att de är kvar är för att de blivit ett mellansegment. Då vi globaliserats och internationella företag har fått det lättare att sälja här i Sverige så har klädföretag som Shein, Boohoo, Asos och andra fast fashion företag med mycket sämre kvalitet kommit in på marknaden.
       Medan Ellos börjat satsa på dyr heminredning

      Jo, det var det. Handlade man från en katalog så betydde det att man var bonde, lantis eller inte hade råd att åka in till en vanlig butik.

       Det slår dig inte att det kan vara subjektivt? Det var en rolig anekdot, inget att uppröras över.

        Är det du som blivit upprörd nu, eller? Jag hänger inte med.
        Ingen är väl upprörd?

       En bonde är väl en lantis? Fast Ellos var ju aldrig billigare än tex HM så vad menar du med inte råd? Inte råd att köra bil?
       Jag är däremot fascinerad över att Gekås gått från nåt fult till ett ställe de flesta gladeligen åker. Att handla grejer på Gekås var mer pinsamt än att handla från tex Ellls och Halens enligt mig 😊

        Gekås är fortfarande pinsamt.

   Ja men eller hur! Tycker fortfarande att Ellos är ett riktigt dåligt märke och kan för allt i världen inte tvätta bort stämpeln med dålig kvalité.

   Haha men har ni kollat på ellos kläder? 80% är så sjukt fula tröjor. Likt polarn och pyret typ.

   Jag saknar Halens, de hade snygga kläder till bra priser.

   Hur gammal är du?

    Haha under 40 🙈

  Även om CW har rätt i sak så har hon återigen märkliga argument. Instagraminlägget som hon delade är åtminstone spot on.

   Japp, LD har också gillat det inlägget. Texten är spot on precis som du säger.

  Haha åh CW. När gardet släppte t-shirts och folk frågade om just arbetsvillkor etc för de som tillverkat kläderna så tyckte CW att folk var kvinnofientliga och derailade diskussionen. Nu vevar hon om samma sak.

  Många som hatar Cissi i det här kommentarsfältet. Antagligen samma personer som tycker det är jätteviktigt att ”skilja på sak och person” när valfri vit snubbe sjunger/skämtar om nåt vidrigt eller har gjort en film som är rasistisk/sexistisk/innehåller pedofilglorifiering.

   Nej, inte alls så.
   Jag avskyr henne för att hon far med lögner!

   Varför skulle det vara samma personer? De som tycker att Cissi har mycket att stå till svars för är väl snarare troligtvis samma personer som INTE backar ”valfri vit snubbe” när han skiter i det blå skåpet.

  Fast att typ alla kläder görs under taskiga förhållanden är jag inte beredd att hålla med om, om man som i Cissis fall har möjligheten att betala lite extra. Svenska Asket är ett ypperligt exempel på detta. De redogör bland var varje kronona per plagg.

   Du, stort, stooort tack för tipset om Asket! (Och tänk att till och med deras Privacy Policy är en glädje att läsa: det är så här det ska vara.) Snygga kläder. Slow fashion vinner i längden.

    Min man köper bara byxor därifrån. Och skryter om det 😂 men de är faktiskt riktigt snygga måste jag säga.

  Helt otroligt vad spekulativt. Och hur lättsmickrad är man om man ger bort reklamplats gratis?

   Blir det inte också reklam och exponering för dem själva med nya följare?

  Låt oss fylla en tråd med BRA företag som ser till att kläderna tillverkas under schyssta arbetsförhållanden 🌻

  Känner ni till några? Såg att O här ovan nämnde svenska Asket, fler?

   Vill slå ett slag för second hand!

    Absolut, det är ju det allra bästa i alla aspekter 👌🏻💕

    Svårt att hitta second hand i större storlekar 🙁

   Lille-Lo gillar jag. Litet företag som drivs av en kvinna som samarbetar med sömmerskor som syr upp kläderna. Hon gör en del barnkläder också, men mestadels för kvinnor.

   Paputten (på Instagram) syr upp eget. En del barnkläder, väskor och dom finaste babynesten. Både Lille-Lo och Paputten använder mycket vintage tyger och återanvänder till nytt.

   Nudie jeans, patagonia, dedicated

   John Smedley, 100 hands, Drake’s, Stenströms är några andra exempel. Finns säkert lite billigare ocksä. Asket är det klockrenaste exemplet som jag kan komma på.

   Bosse & Ester. Handsydda väskor av ”rester” av tyg som större företag blivit klara med. Eller som utgått ur deras sortiment osv. Riktigt härlig kvalitet!

   Dedicated.
   Arbetar med återvunnet material, bra förhållanden i fabrikerna osv ☺

   Ett par svenska som jag gillar är Kavat (skor) och Woolpower. Även Docksta gör skor i egen fabrik i Sverige. På Kavat kan man även sula om sina skor. Haft ett och samma par i snart sju år med en omsulning, använt svinmycket.

    Kavat gör sina skor i Bosnien framför allt.

   Jag älskar two thirds (beställer ofta på order så de inte över producerar, produceras i Portugal), och batoko (baddräkter).

  Folk lyckas då hitta problematik med allt. Genuint imponerad hur folk lyckas.

  Ellos awards 🥳 Cellbes awards next 😂

   😂

   Klaga inte på cellbes 😂. De har ju snygga bh:ar, jackor och gardiner 👏🏻

   Mina favorittröjor är därifrån. Men det är ju bra om ni andra låter bli att handla där så finns storlekar kvar till mig

  Vad säga om att lyfta personer oavsett kön?

  Menar bara att det låter dumt att prata inkludering och jämställdhet och samtidigt exludera halva befolkningen.

   Ellos marknadsför sig gentemot dem som handlar där.

   Tror det är uteslutande kvinnor, även om de säljer herr och barn prylar.

   Så, det är inte för någon jämställdhet de gör detta, om någon nu i sin vildaste fantasi kunde tro att ett stort vinstdrivande företag gjorde något endaste dugg utan att ha intäkter i åtanke.

   Du är man va?

  Förlåt va inget 🥰

  Alltså när ska folk lära sig att hålla isär att styrelsen inte är detsamma som vilka som äger bolaget.. samt, blir typ löjligt när cissi ska köra print screen på statistik och inte har koll på vilka som ingår i styrelsen (en delgivningsbar person gör det inte)

  Läs vad Elaine eksvärd skrivit på hennes insta om detta.

  Kvinnorna som uppmanar till bojkott eller säger att dom som accepterar priset är hoppande hästar osv SKA skämmas!

  Har du problem med Ellos, gör något åt det! Ta upp det på dina egna kanaler men tryck inte ner kvinnor som blir glada över sin nominering.

  Skäms över Cissi och Ekis. Vilka bortskämda missunnsamma puckon

   Men snälla – de har inte skammat enskilds nominerade kvinnor. Fult av Elaine att välja det spåret bara för att hon sitter i juryn och tjänar på spektaklet!

    Nähä så att kalla de nominerade för hycklare och hoppande hästar är inte att ge dessa kvinnor skam?

     Faktiskt inte. Kritisera och skammande är inte sak.

      Att kalla kvinnor och hycklare och hoppande hästar är då inte kritik.

      Tillbaka till grundskolan med dig.

       Grundskolan var det många år sedan jag gick ut, är således vuxen och förstår kritik. Är det kritik man inte vill ha kallar man det gärna för påhopp eller skammande. ”Du är en hycklare” har öht inget med skam att göra – hur kan man ens få det till det?

  Allt är ett skämt. Blir så tydligt när alla nominerade är polare med varandra. Var tog aktivismen vägen nu när allt dem gör handlar om att problematisera och kritisera både andra kvinnor och företag, men nu ställer sig glatt bakom jävla Ellos och dessutom försöker göra det till en del av sin aktivism, att förändra ”inifrån”. Jaha, rösta på SD då också kanske och försök förändra partiet inne ifrån. Inte? Nä, för så naiv är man ju inte. Men att tro att man kan förändra nordens största onlineföretag, en kapitalistjätte som är byggd på fattiga kvinnors svett å blod verkar helt rimligt. Håhåjaja. Vissa vänder kappan efter vinden.

  Förresten vad har vardagsrasismen gjort för andra kvinnor? Har inte fått uppfattningen att hon är någon aktiv feminist, isnpirerar eller stöttar kvinnor. Tycker mest ja ser henne hata andra kvinnor. Eller? Är hon en fantastiskt snäll människa eller kan någon som känner henne berätta hur hon är?

  Alla såna här nomineringar är BARA viktiga för dom som lever i den lilla världen där det händer, och som blir nominerade. Bor i USA och här kan man bli nominerad för allt möjligt både inom affärsvärlden, lokala business, SoMe och annat. Det är helt utan värde och ingen bryr sig utom dom som blir nominerade eller vinner – dom gör inlägg och postar om det heela tiden men ingen annan bryr sig. Samma med detta tycker jag. Vad CW säger är HELT ointressant tycker jag – hon vänder kappan efter vinden snabbare än den skånska blåsten ändrar riktning. Hon skriver ju bara detta för att få uppmärksamhet och för att hon väl snappade upp det nån annnanstans ifrån. Nästa vecka har hon en annan åsikt när hon blir nominerad till nåt. Inte alls principfast och mysko person tycker jag, bryr mig inte om varken henne eller Ellos (som ju f.ö. var poppis på typ 70-talet senast, deras nystart är ändå ganska imponerande…)

  De nominerade spyr ut så mkt hat i en tråd just nu. Värre kvinnohat sällan skådat. Vilka föredömen. Deras hat mot CW och Kajsa är obehagligt.

   De går väl på ett ut mot varandra…och vi lutar oss tillbaka och blir underhållna.

   Länk?

   Vad för tråd?

  Allt hat mot Cissi. Så läskig vår samtid är. Hon är en människa. Hon har aldrig hävdat att hon är lösningen på alla problem. Hon gör något. Vilket är mycket mer än vad man kan säga om majoriteten här inne. Att vara snäll, empatisk och en bra medmänniska är egenskaper som ingen har här inne verkar det som.

   Håller med dig till hundra procent. Och alltid samma gäng som spyr hat över henne. Tillsammans med haveristerna. Naturligtvis. Nä, fy det här har börjat få mig att känna mig som en antifeminist.

    Är inget fan av henne men tycker också att det är överdrivet. Många från detta gänget som är nominerade är ju dem som hatar och drevar mest mot andra kvinnor. Är det det som krävs för att bli nominerad av Ellos? Eller att vara kompis med juryn. Å nu är alla så otroligt kränkta över kritiken dessutom den där Nikki eller vad hon heter har gått helt bananas och blivit kapitalismens största försvarare.

   Alltså så mycket hat och lögner hon själv har spridit. Inte konstigt att det blir reaktioner. Egentligen borde vi bara ignorera hennes utspel för det är allt hennes aktivism handlar om, att synas och höras själv.

  Tagga Ellos i det så att de får se vilka ”inspirerande” kvinnor de har nominerat. Mysiga, verkligen för systerskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *