Totalt manfall i Musikhjälpens bur

Först försvann Oscar Zia, och nu tvingas även Anis Don Demina kasta in handduken och lämna buren pga förkylning.
Som tur väl är så finns det människor som med kort varsel kan hoppa in och hjälpa till, för annars hade det nog blivit lite väl mycket för Brita Zachari att rodda på egen hand.
Om man tyckte att hon hade dålig attityd tidigare så är det nog ingenting mot vad som skulle kunna hända om hon tvingades vara vaken och göra hela sändningen alena. (Den här typen av kritik har riktats mot Brita på Musikhjälpens Instagramkonto)

Med facit i hand så borde kanske de tre programledarna sänt inifrån varsin sådan här dräkt – från filmen ”Bubble boy” – för att undvika alla virus och alla andra bakterier än sina egna. 
Det hade blivit en smula trångt, men smittorisken hade i alla fall varit på ett minimum.

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vem hoppar in för anis?

   Linnea Henriksson tror jag att jag läste

    Neeeeeeej…..

    Gud så bra… då kanske man kan lyssna mer nu.

  Totalt manfall? Brita är ju kvar.

   Ja fast hon är ju ingen man ?

    Ett ord som förbryllar mig är landsmaninna. Maninna. hmm.. ?

   Men hon är ingen man 😉

    ”Manfall” betyder att människor faller bort.
    Det finns andra ord där ”man” betyder ”människa”, till exempel ”mangrann”, ”manskap”.
    https://svenska.se/tre/?sok=manfall&pz=1

     Googla på ordvitsar nu också!

      Och du kan googla ”bortförklaring”.

       Men snälla ?

  Tycker inte att folk som arrangerar detta tar nåt ansvar. Det kommer säkert bli fler som blir sjuka nu pga musikhjälpen. Sen har vi Bianca ingrosso som festar och massa andra. Läser dessa influencers inte tidningar?

   Inte omöjligt att detta blir det superspridarevent av Omikron vi inte haft (till skillnad mot t.ex. Norge). Känns sådär just nu…

    Varför skulle just detta bli ett superspridarevent? Alla andra går till jobbet som vanligt, skolor och universitet har undervisning på plats och folk handlar mat utan munskydd.

     Och hur tycker du det går?

    Skulle säga att sportevent och konserter är ”snäppet” läskigare än musikhjälpen.

    Till och med ica är mer oroande helt ärligt.

   Svårt att testa någon för förkylning innan den bryter ut (eller över huvud taget?) dock. Så vad ska de göra? Oscar har testat negativt för covid

   Vad är det för ansvar du saknar? Vet du tror de inte vidtagit åtgärder innan eventet drog igång? Berätta mer om deras rutiner och vad mer exakt du tycker brister.

    Antar att personen menar att det är dumt samla folk i onödan just nu. Musikhjälpen hade kunnat titta på alternativa lösningar och streaming osv.

     Jo men på vilket sätt samlar de folk på ett icke ansvarsfullt sätt? Vi får väl se om Norrköping blir en smitthärd efter detta. Jag tvivlar.

   Om de inte hade tagit något ansvar så hade de ju låtit de förkylda programledarna vara kvar.

   Håller med! Varför skärps inte restriktionerna!?? Speciellt nu när fler inte har något skydd kvar av vaccinationerna? Tredje sprutan lär ju dröja innan alla får effekt av… Dessutom verkar inte folk tänka själva, skiter i rekommendationer osv.?

    Vad kommer man få för effekt av tredje sprutan menar du?

   Förstår inte din kritik mot influencers. Man får ju vara ute och röra sig fritt så länge man är vaccinerad så varför skulle dom inte vara det?

    Fast det har ju kommit restriktioner igen. Och kan bli ännu hårdare restriktioner nästa vecka. Då kan man ju väl börja tänka själv också. Varför går man och festar med massa människor som bianca gjorde igår

     För att man får? Finns inget som säger att man inte får. Så länge man är vaccinerad får man fortfarande röra sig i princip fritt. Är väldigt trött på folk som kritiserar folk som följer restriktionerna. Om du väljer att hålla dig hemma och isolerad så är det DITT val och inget som man måste göra.

      Vad är det du inte förstår???

       Vad är det inte du förstår? Alla som följer restriktionerna borde inte kritiseras. Är du inte vaccinerad så gäller andra restriktioner och i den här gruppen tror jag de följs väldigt dåligt och därför har vi ett ökat antal på IVA och ökad smittspridning. Ja vaccinerade kan också sprida smitta men blir statistiskt sett inte lika sjuka.

     Jag håller med dig. Speciellt det där ”tänka själv” Bara för att det inte finns ngt man inte får göra, så kan man ju tex tänka två ggr innan man måste ”leka flipperspel” med sitt resande kors & tvärs som en del sysslar med,el gå på sjutton julbord… Skiten kommer in en väg, svårare än så är det inte. Går inte att helgarderar sig givetvis inte och isolering funkar ej i långa loppet, vi får leva med det tills det klingar av tror jag, men om folk reste mindre så hade denna smittspridning gått mkt långsammare.

      ”Anonym36” alltså

      Om alla antivaxxare kunde vaccinera sig istället så hade vi troligtvis vara i ett annat läge…

    Men man ska ju ändå fortsätta att hålla avstånd trots att man är vaccinerad. Det är ju inte så att man ska leva på som innan pandemim bara för att man är vaccinerad?! Inte konstigt att det går dåligt för Sverige om alla tänker så. Är utomlands nu och här måste man i princip vaccinera sig för att kunna komma in någonstans och ändå har alla (även barn) munskydd på sig. Säger ej att det är perfekt men fattar inte varför inte svenskar kan ta det lite mer på allvar.

     Gå dåligt för sverige? Det går väl bäst för sverige av ca alla europeiska länder just nu..

  Kodjo styr upp, de andra kan dra

   Brita är fantastisk!

    På vilket sätt?

     Alla ?

   Älskar Kodjo.

  Är det ens nödvändigt att ha det här jippot nu? Iom med pandemin? Är det jätte chockerande att folk insjuknar? Kunde gott skippats

   Fast det är ju en bra sak, de får ju in pengar.

    De kan ju göra detta digitalt

    Spela roll man kan göra det på annat sätt, alla måste hjälpas till så gott man kan.

     Förkylningar kommer alltid att finnas

    Men nja, bra sak! Hade världen gjort bättre ifrån sig från början hade vi inte behövt konstant samla in pengar till behövande.
    Men just nu är detta ju bara ett jippo ( även bra PR ) och 100% något som kunde undvarats nu

     Jag tycker att musikhjälpen är bra och mysig, men samtidigt är det ju absurt att vi, den lilla medborgaren, ska skänka pengar och fixa ett så stort problem.
     Det är inte pengabrist i världen, det är snedfördelning av resurser, systematiskt utsugande av fattiga och kapitalism som är problemet.

     Var är Elon Musks engagemang? Vad görs i länderna där barnarbete förekommer? Vad gör storföretagen och världsledarna?

      Väldigt absurt att frivilligt skänka 50kr (där du dessutom kan vinna något) till fattigare länder.

       Absurt?

      Du kan börja med att googla dina frågeställningar. Jag är helt säker på att du kommer hitta en hel del information. Om bl.a. Elon Musk.

      Du menar att Elon Musk inte donerar några pengar till välgörenhet..?
      Herregud.

      Du har en poäng. Sen borde vi kanske se om vårt eget hus först, fast det kanske redan varit tema på tex.uteliggare, ofrivilligt hemlösa mm? Inte följt MH, men de hemlösa ökar stadigt i detta land. Det blir för mkt trams ibland kan jag tycka oxå, jippon hit & jippon dit. Sen för att inte tala om när artister är med och styr upp olika insamlingsjippon, de får resa & och sen får de spela sina senaste låtar på galan..Har oerhört svårt att ta deras engagemang seriöst då.

      Du har absolut rätt i det. Men så är det ju också så att vi i i-länder kapitaliserar på det som skapar problemen vi ser i u-länder. Så ja, vi borde se om vårt eget hus lite som någon skrev.

     Fast man kan ju inte gå tillbaka i tiden, de barn som får hjälp till skolgång osv tycker nog att det är en bra sak. Bättre att göra nått än ingenting alls, många är ju engagerade även om några programledare blir snuviga.

     Dagens människor behöver ha mer empati. Människor behöver hjälpa människor. Inte enbart tänka själviskt.
     Vi hade inte klarat oss utan ett samarbete mellan människor. Då hade världen stannat.
     Alla föds inte med samma förutsättningar. För att få en bättre fungerade värld krävs det att vi människor samarbetar. Inte bara sitta och tycka att någon annan kan göra det.
     Är så fint att se engagemanget och drivet folk har att hjälpa andra. Och också riktigt skrämmande att se folk som tycker att man får sköta sig själv.

     Vad gör mest skada. Att Oscar blir förkyld eller att barn säljs som sexslavar?

   Oscar hade inte corona dock

  ”Manfall” betyder att människor faller bort.
  Det finns andra ord där ”man” betyder ”människa”, till exempel ”mangrann”, ”manskap”.
  https://svenska.se/tre/?sok=manfall&pz=1

   ”Humorlös” betyder att man saknar humor.
   Synonymer till humorlös är ”humorbefriad”, ”trist”, ”tråkig” och ”grå”.
   https://synonymertill.com/synonym/humorl%C3%B6s/

    NN, du är en person i min smak. Jag gillar dig 🙂

  Kan de inte bara vara inlåsta där snuviga tillsammans? Gäster kan stå på utsidan

   Ge dem varsin bur istället.

  Vill verkligen fler gäster kliva in i buren nu för detta tv-sända radioprogram?

  Tråkigt men bra att de tar ansvar och skickar hem, även då det inte är corona!

  Någon skriver att Brita kör VM i kass stämning, haha.
  Jag tycker inte att det har varit så farligt? Hon är inte toppen på att låta folk tala till punkt, men det är inte Malou heller och hon vinner ju priser…

   Hon har varit sååå dryg mot programledare och gäster dock! Ingen entusiasm för någonting och märker ord hela tiden

    Inte kollat, men hört lite och hört henne tidigare. Hon börjar ofta meningar med ”Vet, du…” och det låter lite drygt klapp på axeln kan jag tycka. Som om hon vet ngt som alla andra inte vet.

  Vad stod det för dåligt om Brita, har hon varit sur? Kunde inte läsa nått om det?

   Om du läser kommentarerna på lite olika inlägg hittar du endel.
   Men hon har varit väldigt otrevlig och haft dålig attityd mot gäster. Speciellt dålig attityd mot Oscar innan han blev sjuk.
   Synd att hon inte lät Petter få prata utan avbröt han.
   Kodjo vågar hon inte riktigt köra över.

   Jag tycker hon känns som en riktigt stressad småbarnsmorsa hela tiden. Hon är kort i tonen och bossar runt alla andra på ett lite osympatiskt sätt. Lite som morsor är när småbarnen inte vill ta på sig mössa och jacka, så kör hon med gästerna. Förvånad då jag gillat henne i programmen hon gjort med sin man på svt.

    Kan ha missuppfattat henne helt, men har alltid tyckt hon kör denna stilen när hon pratar med ngn, lite lätt halvironisk (vilket känns såå passé) och som om hon vet ngt som ingen annan vet, lite lätt överlägsen sådär. Tycker dock hon har väldigt vettiga åsikter generellt. Ot,men herregud, hennes man…en jättebäbis, pratar som om han fortfarande är en lätt lillgammal tioåring.

     Haha hon kanske är så van vid att vara Kalles ”mamma” att hon inte kan behandla vuxna på annat sätt nu. 😉 Men om Kalle är en jättebebis, vad tycker du då om hans brorsa Erik? Honom står jag inte ut med, han beter sig som en korsning mellan en 1-årig unge och en hundvalp…

      ??Samma uppfattning om brorsan ungefär.

       Ja, de låter väl ungefär lika?

  !!!!!!!!!!!Bachelorette spoiler !!!!!!!!

  Alltså Bachelorette? ? jag tyckte Julia verkade väldigt seriös och härlig i programmet men nu i sista killarna avslöjar allt fick jag en väldigt annorlunda uppfattning. Självklart ska hon dejta den hon vill men det känns som att hon utnyttjade Jespers känslor för att hon ville att programmet skulle bli på ett visst sätt. Hon tryckte ju på att han skulle fria till och med! Nej, väldigt besviken över att jag ens sett programmet. Väldigt falskt!

   Håller med!
   Gillar Julia och följer henne sedan robinsson tiden, skön brud. Men min syn ändrades helt efter Bachelorette, hon verkar ha huvudet så jävla mycket i det blå och otroligt oskön som människa.

   Håller med, så jävla utstuderat slut och verkligen uppenbart att hon ville skapa en snackis snarare än hitta kärleken. Varenda människa med fler än två hjärnceller förstår ju att hon var där av andra skäl…

    De flesta killarna verkar ju se det mer som en tävling sinsemellan än att hitta kärlek också. Skulle de vara där bara för kärlek så borde rimligen ett antal män lämna då kärleken inte finns där irl.

     Absolut, men att pressa fram ett frieri? Han var tydlig med att det är en stor grej för honom och att det ska vara på riktigt när han väl gör det. Jag har inte kollat på bachelor eller bachelorette tidigare så vet inte om det brukar vara såhär, men jag tycker att det var extremt osmakligt!

      I USA tror jag de friar vid sista rosen. ?

       De behöver inte men det är väl vad produktionen hoppas på.

   Ja verkligen. Helt sjukt obehagligt av henne att tvinga Jesper att fria till henne när han egentligen inte ens ville för att sedan ghosta honom.

  Tyckte att Oscar inte såg helt kry ut då de gick in i söndags, tyckte man såg det på hans ögon liksom. Synd att även Anis blivit sjuk. Är det verkligen så att de sover i buren också, är de där inne dygnet runt hela veckan eller låtsas de bara det?

   På den gamla goda tiden, när Musikhjälpen fortfarande var bra, så sov de i alla fall där inne. De senaste 5 åren har det verkligen inte varit bra!

    Haha. Jag tycker som du. Alla tjatar om att kodjo är ansiktet utåt för musikhjälpen, jag tycker han är relativt ny? Krister ska det va❤️ O Jason❤️

     Jaaaaaa, Krister & Morgan! Kom tillbakal

      Morgan har väl aldrig varit programledare för musikhjälpen

       Nej, sant, men de två tillsammans vore nice att lyssna på, vilket radarpar! De försvann ju från P3, vet de figurerar nån annanstans nu, men saknar ”Krister” i P3

        Edit: Christer

        Kvällspasset i P4 (Morgan är bara med ibland numera, fortfarande delvis föräldraledig tror jag) och Söndagsmorgan i samma kanal. Podden till Kvällspasset är underbar!

     Christer…

      Haha, är det sant? Så stort fan var jag ?

     Ny? Musikhjälpen började 2008 och redan 2011 programledde Kodjo.

   De är inne dygnet runt, utan fast föda. De har ett område ”back stage” där de sover och duschar och så. Det är ju det som är hela grejen, att de inte går ut och inte äter.

    Ju mer jag läser om Musikhjälpen desto mer korkat verkar det vara, förutom att de samlar in pengar till något bra förstås.

     Utveckla gärna!

    Men vadå dom slutar väl inte äta en hel vecka eller?

     Fast föda, dvs grejer man tuggar. Dom lever på flytande grejer, typ måltidsersättning och proteinshakes.

      Men varför då, varför får de ingen fast föda? Mat kan de ju få ha därinne tycker man.

       Från en artikel kring musikhjälpen:

       ”Varför äter programledarna bara flytande föda?

       – De äter det som en påminnelse om att det inte är helt självklart att få tre mål mat varje dag, säger Rebecka Johansson.”

       Det bygger ju på en nederländsk idé, tror jag. Om dom fick vanlig mat och komma ut vore det ju ingen ”utmaning”.
       Jag vet inte, lite knasigt.

        Det handlar väl om att temat första året fokuserade just på hunger och svält. Sen fortsatte konceptet.

   Haha det är så sjukt att jag tänkte i helgen när jag såg på massa kändisars stories att dom hängde med Oscar att herregud borde han inte vara hemma och isolera sig. Så blev det såhär

  På vilket sätt har Brita haft dålig attityd? Har inte sett programmet alls men skulle vilja veta

   Läs bland kommentarerna under inläggen. Det ärt sprida skurar.

    Verkar ha tagits bort kommentarer i så fall? Hittar ingenting.

     Då får du skaffa glasögon.

  Tycker också Brita haft riktigt kass attityd från första sekunden de började sända, synd att det inte var hon som varit tvungen att lämna.

   Hon är bitchig.

  Brita är sjukt bitter.

   Gud vad min uppfattning om henne är precis tvärtom. Så intressant ändå hur olika man kan uppfatta en person.

    Eller hur! Tycker iofs inte hon verkar bitter och hon har schyssta åsikter, men kan tycka hon är lite Von oben och lite lätt nedvärderande (oavsiktligt el ej) med de hon pratar med, imo. Börjar alltid med, ”Vet du..” som att klappa lite på huvudet och att hon vet bättre liksom. Det är subtilt, men finns där tycker jag.

  Jag har tittat dygnet runt förutom break för sömn men jag har inte reagerat på dålig attityd från Brita. Hon kanske är lite ”vass” ibland, men jag tycker mer det känns som lite ”ordning och reda” i jämförelse med killarna som är lite spretiga och väldigt glada (inte bara Oscar och Anis men Kodjo också – alla tre är ju ganska högljudda i jämförelse med Brita). Jag är väldigt känslig för dålig stämning/dålig attityd och får ångest å andras vägar för typ ingenting annars, haha. Skittråkigt att både Oscar och Anis var tvungna att lämna men vilken dröm att få vikarier i form av Kodjo och Linnea – då jag startade sändningen på onsdagmorgonen och såg Kodjo tillsammans med Felix Sandman fattade jag att något hänt, men det var en grym duo att börja dagen med!

   Håller med dig. Lite klassiskt kvinnohat. Killar kan stoja och vara korta, men beter sig en kvinna seriöst är hon tydligen dryg. Check yourself till alla bittra i kommentarerna. Heja Brita, Kodjo och Linnea *internethjärta*

    Men sluta släng ”kvinnohat” så fort en kvinna får lite kritik. Kritiken om att vara dryg och överlägsen i sitt sätt hade kommit oavsett om det var en kvinna eller man. Sen kanske män och kvinnors beteende värderas något olika men det handlar snarare om samhällets ”stereotyper” (som såklart också är en viktig fråga) och inte kvinnohat.
    Håll debatten om kvinnohat relevant och använd ordet när det faktiskt handlar om just det.

     Kvinnohat finns i många former. Det som sägs om Brita är långt bortom kritik. Check yourself som sagt.

      FYI, tycker Zia är hyfsat överlägsen & dryg oxå, men nu är inte han med längre och det var Brita som diskuterades här.

  En tradition lika gammal som Musikhjälpen är att den kvinnliga programledaren får skit från anonyma människor på nätet. Ett av de första åren fick Martina massa skit för att hon ”lämnade” sin bebis till bebisens pappa veckan hon var i buren. Bästa strategi är att ignorera, folk är dumma i huvudet.

   Håller med till viss del men samtidigt måste man få kritisera även en kvinna. Att Brita avbryter gästerna har många reagerat på då det är tydligt. Att kritisera mammor så som du skriver är däremot galet av uppenbara skäl… Jag har tyckt supermycket om många av kvinnorna som varit med. Helt kär i Farah tex. Men Berta har än så länge inte imponerat…

    Eh Brita* tack autocorrect…

  Tidigare år har de väl suttit i typ karantän innan de går in i buren? Typiskt att dom glömde det i år, när det var som viktigast.

   En förkylning kan ju dock bryta ut när som helst. Absolut att karantän minskar risken men tror inte det går att hålla alla inblandade inklusive gäster i karantän.

    Absolut, men att Zia blivit smittad i buren verkar väl högst osannolikt? Bryter det ut så fort? Känns som han knappt hann in innan han hade symptom. Det jag menar är att hade han varit i karantän innan han klev in hade det inte brutit ut i buren och han (och förmodligen Anis) hade varit friska.

     Det är väl inte alls osannolikt. De har ju massa gäster inne i buren och folk som jobbar med produktionen som likt programledarna inte är fast inne i buren dygnet runt utan kommer och går.

      Ok. Du kan garanterat det där bättre än jag. Jag trodde det tog ett par dagar från att man blir smittad till att det bryter ut. Och att zia alltså måste blivit smittad utanför buren. Men som sagt inser jag att jag egentligen inte vet vad jag pratar om?

  Män är det svagare könet!

   Tänker bara på den där gamla reklamen, typ ”ni kvinnor snackar om att föda barn, men ni ska bara veta hur det är när en man är riktigt förkyld”
   100% sant?❤️

   Och hade det sagts tvärtom hade här blivit ett jävla liv.

    JajjaMÄN! ?

  Vad är det här för galen helskärmsbanner som tvingar en att titta på hela videoklippet innan man kan scrolla ner på bloggen?

  Trist! ❤️

  (Detta kommentarsfält did not pass the vibe check iallafall, för Brita är underbar och inte alls bitter)

  Jag gillar Brita, skulle vilja ha både henne och hennes man som kompisar.

   100% enig! Men kvinnor gillar att snacka ned andra kvinnor, speciellt på sociala medier.
   Brita är bra och riktigt klok.

  Folk får skylla sig själv när man håller på så här under pågående pandemi.

  Varför är jag i modd?

  Så JÄVLA gött att båda är ute. Kodjo och Linnea äger, äntligen vettiga personer i buren ❤️?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.