Att fakturera som ett företag men ta kritik som en privatperson.

Bisse och hennes influencerkompisar är upprörda över att jag skriver om projekt och företag som influencers stått bakom och som kanske inte varit en jättesuccé.
Tydligen är det extra hemskt enligt henne eftersom jag – återigen – går på kvinnor, men det vore väl konstigt om det var på något annat vis med tanke på att branschen fullständigt och totalt domineras av kvinnor.
Det borde ju vara någonting positivt, en bransch som mer eller mindre består av bara kvinnor, men istället försöker man få det till att jag enbart skulle singla ut kvinnor att granska, när sanningen är den att branschen jag bevakar består till 99% av just kvinnor.

Kvinnor, som uppenbart har vissa problem med att skilja på företag/varumärke och privatperson.  
Jag kan nämligen inte minnas att jag sett någon av dem reagera på liknande vis, när andra branscher omskrivits på liknande vis.
Det händer bara när man skriver om influencers.
Det är nästan lite fascinerande…
Att fakturera som ett företag men ta kritik som en privatperson.

Jag kan inte minnas att jag någonsin sett så mycket som en ansats från någon av dessa influencer, att skriva inlägg om artiklar som dessa här ovan.
Eller gäller det bara deras bransch? Det är bara företag som influencers stått bakom och som kanske misslyckats som man inte få skriva om?
Har jag fattat det rätt?
Alla andra branscher, men inte den här?

Tror ni Fredrik Palms kompisar satte sig och skrev upprörda inlägg på Instagram om Breakits reporter Tobias Blixt efter att den här artikeln publicerats?
Eller så här…tror ni att Bisse tror att Fredrik Palms kompisar satte sig och skrev upprörda inlägg på Instagram om Breakits reporter Tobias Blixt efter att den här artikeln publicerats?

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nytänkande? Inget som dessa influencers sysslat med är direkt nytänkande.

   Gillar inte hennes försök till uppvigling.

   Jag följde ett evenemang för Sveriges ledande kvinnor inom olika branscher tidigare i år där min bästis var en av de nominerade.
   Det var en rektor för grundskola som vann priset om jag minns rätt. Min bästis hamnade bland topp 30 då hon som områdeschef ledde en kommunens äldreomsorg genom pandemin och räddade både de äldres liv och de som arbetar inom organisationen genom smarta och strategiska beslut.

   Så snälla rara influnecers. Ta en titt utanför eran lilla bubbla. Det finns tusentals, miljontals kvinnor i Sverige som vågar att satsa dagligen. Utan att hetsa på sina sociala medier om de skulle få motstånd.
   Tror inte covid hade brytt sig speciellt mycket om min bästis setat och gnällt på om viruset på Instagram.

    Instämmer till 100%. Vet inte vad som stör mig mest gapandet och skrikande på valfri influenser så fort de blir ifrågasatta eller deras fullständiga brist på självinsikt. Hur kan de ens komma på tanken att de bidrar till något positivt? Tror de verkligen att vuxna människor inte ser igenom dem? Vill de ha respekt skaffa ett jobb där de kan göra skillnad.

    Men alltså… Nu är jag inte av åsikten att influencers har ett samhällsviktigt yrke, men hon har väl ändå inte påstått att de är DE ENDA som vågar satsa och starta eget, eller på något sätt påstått att hennes yrkesroll skulle vara viktigare eller ens lika viktigt som din bästis?

     Jag tolkar den stora röda rutan med hennes text att det handlar om influncerskvinnor och deras mod.
     Där av jämförelsen med min bästis.
     Jag tycker att kvinnor som gör skillnad på riktigt är modiga. Vad jag tycker om bortskämda influncers håller jag för mig själv.

      Ja hon pratar om influencers och deras mod, men jag fattar fortfarande inte poängen med jämförelsen eftersom hon själv inte jämfört sig med någon som arbetar hårdare eller påstått att det hon gör är lika viktigt. Hon tycker att de är bra. Det behöver varken du eller jag hålla med om, men argumentet ”hur kan du säga att du är bra, den HÄR personen är bättre” tycker jag är märklig. Som om hon påstått något annat liksom…

       Okej jag fattar Bisse. Min bästis är bättre än dig. Det är vad jag egentligen försöker säga 😆.

     Jag kan ha fel men nog syftar hon på att det handlar om kvinnliga influensers som vågar, satsar pengar och är nytänkande i att skapa nya saker. Att influensers vågar kan jag hålla med om, men frågan är om deras modiga handlingar alltid är så genomtänkta och kanske en orsak till att de blir ifrågasatta. Satsa pengar det vete katten, de verkar mest förvänta sig att de ska få saker gratis bara för att. Nytänkande…..ursäkta men moahahahahahahaaaaaaa. Detta måste vara dagens skratt.

      Allt det här håller jag absolut med dig om, det enda jag ifrågasatte var varför hennes (eventuella) prestation hade någonting med Livsnjutarens bästa väns prestation att göra.

   Klia mig i huvudet över de också. Hudkräm, smink, mobilskal, kläder? Vart är nytänkandet?
   Liknande saker har ju funnits hur länge som helst. Tofflor och hårband? Fattar verkligen inte. Varför låter de alltid på dem som att dom uppfunnit allt detta. Många gånger är de väl bara samarbeten med andra företag som vill använda influensers pga av att dom har följare. Jag blir orimligt irriterad på detta.

   Det är så tråkigt när influencers stolt annonserar att de ska lansera en ny, spännande, banbrytande, innovativ produkt för att sedan släppa ett schampoo eller smink. Det känns fruktansvärt o-originellt och inte alls överraskande, för det är det enda dessa människor kan och vet något om.

   Tänk om någon av dem hade valt att satsa sina pengar på en verkligt innovativ produkt, som kunde göra skillnad på riktigt. Kanske en hälsovårdsapp som kan hjälpa patienter inom ett specifikt område att få stöd med sin sjukdom eller bidra till att försöka hitta en lösning på den el-brist som finns. De har ju mer pengar att kasta på dessa projekt än gemene man, tänk vilken skillnad de skulle kunna göra. Men problemet är väl att de är alldeles för dåligt insatta i något annat än kläder, smink, hudvård och annat skönhetsförbättrande, att de inte har kompetens nog att investera i sådana projekt. Sen att det eventuellt kanske inte drar in samma snabba cash som dessa ytiga produkter och tar längre tid till avkastning kanske också är något som hindrar dem från att verkligen engagera sig.

  Var nämns det kvinnor i ditt inlägg, ser inte det någonstans! Influenser och exempel men var står det Kvinnor bara för det är väl det Bisse tar upp. Så fånigt så vet inte vad, nu ska dom hylla varandra hur fantastiska dom är- du är bäst – nej du hjärtat är bäst, – nej du fina..osv?! Sandlådenivå 😂😂

   + lite ”OMG! 😳 Du är såååå snygg! 😍😍😍” – DU äääär! ♥️♥️♥️”

   EXAKT SÅ! Och så hänger som vanligt svansen av wannabes efter och dissar Bloggbevakning. Tål inte pappapappadotter som alltid går i täten för att få vara med och leka med de stora tjejerna. Snart ansluter sig Toftby

  Och så undrar dom varför influencers inte tas på allvar eller inte betraktas som ett riktigt yrke… 😖

   Blir så pinsamt tydligt hur dessa tjejer leker ”affärskvinnor” och försöker bli tagna på allvar när de i själva verket inte har en jäkla aning om någonting. I sin egna bubbla är ett understatement. Stay in school kids och satsa på ett riktigt yrke.

  Har aldrig fattat varför man borde hålla en människa om ryggen bara för att människan råkar vara en kvinna.

   ….eller har en viss hudfärg, bakgrund etc.

   Fast väldigt många människor kvoteras in. Anledningen är för att man vill uppnå politiska mål

    Tänk alla män som sitter på sina platser för att de är män.

   Fråga männen, de är experter på att hålla varandra om ryggen oavsett vad de ställer till med. Och så sitter de ju år efter år på beslutsfattande poster trots grav inkompetens, medioker kompetens, olämpligt beteende eller vad det nu må vara. Jag håller inte kvinnor om ryggen om de gjort nåt dåligt, däremot reflekterar jag över om jag hade lika hårt om det vore en man som gjort samma sak. Och väljer att lyfta fram duktiga kvinnor så ofta det går.

  Bisse vill starta ett hat, drev mot demokratin och öppna journalister tydligen för ingen, absolut ingen får säga något negativt om influenser. Då är den människan ond, kasta skit, ser ner på andra, även dom som tycker de behöver granskas och kommer med konstruktivt kritik är troll! Vem kastar mest skit här Bisse??

   Skit riktad mot en egenföretagande kvinna dessutom. Hur vååågar Bisse vara så illojal och hatisk mot en kvinna!? (För att använda influencerlogik) 🙄

  De flesta stora svenska influencers är unga kvinnor som inte vill ha ett anligt jobb utan vill tjäna snabba pengar på sociala medier. Många av dem gör reklam för vad som helst för att försörja sig och slippa ta ett vanligt jobb. Det är ju därför många av deras ”projekt” och samarbeten känns så pinsamma och skrattretande – för att de gör vad som helst för pengar. Alla ungar tjejer som ”krigar” för att släppa en kollektion billiga smycken eller ”kämpat i flera månader” med att ta fram några billiga kläder för typ Na-kd gör att hela branschen känns löjlig och oseriös.
  Influencers är helt enkelt desperata sell-outs som gör vad som helst för pengar och det genererar såklart kritik.

   Ja var är alla som ”krigar” sig genom universitet, arbetsdagar osv. Det är så otroligt pinsamt och jag tycker på riktigt att det är tragiskt. Så många som tror att detta är värdeskapande i något perspektiv.

   Åh vilken grupp att skränande fiskmåsar.

   Det är ju så klart svinbra att kvinnor på sociala medier har hittat en egen väg mot framgång. Det säger jag ingenting om. Männen har i all dokumenterad tid haft detta utrymme för sig själva. Det som stör mig är att de ska stå oemotsagda och det fungerar inte.

   Det finns både skrivna och moraliska lagar och regler att förhålla sig till fortfarande. Granskning och opposition är viktigt.

   Har man inget som företagare att dölja, då kan du ju stå där trygg och säker.
   Det är väl det som är ett stort problem i just influenserbranchen. Det finns för mycket att dölja. Alla deras lökiga försäljningstaktiker som får carlingspersonalen att framstå som introvert. Dramaturgin som ska byggas upp inför ”ett släpp med något så innoativt”. Som visar sig vara en hårsnodd. Allt är så klandervärt och behöver visas i dagsljuset.

   För vilka är det dessa influensers tjänar sina pengar på? Jo, barn och kvinnor. De vill så gärna bli hyllade som kvinnor med succé men de vill inte visa vilka de utnyttjar för att nå den.

   Deras floppprojekt kan absolut visas för allmän beskådan. Det om något är väl seriöst.

   Minns när B*anca I sa i någon vlogg att hon inte förstod sig på utbildning. Det räcker med att vara streetsmart mm. Tur att hon har några utbildade runt sig som har kunnat driva hennes företag där det är idag.

    Klockan 06:50 och redan så skarp och klockren kommentar! 👏 Bisse med snyftande bihang borde skämmas.

     Tack 🌟 och kram från universitetsstudent inom kommunikation och trebarnsmamma 💪.

      Kram tillbaka från nyexaminerad från YH 🌟💪 2:a examen efter utbrändhet i den bransch jag först pluggade mig till för över 10 år sedan. (Men nä just det, ingen kämpar så hårt som krigande influencers!)

       Hatten av och grattis 💪. Det här med att kriga för något har verkligen sina perspektiv 🤣🙌

      Heja dig!! Du är GRYM❤️

    Skränande fiskmåsar är bra sammanfattat. Det finns gott om kvinnor som hyllas för sina framgångar så jag fattar inte vad Bisse yrar om överhuvudtaget. Eller vad är det hon vill ha beröm för? Förmågan att sälja ännu en generisk hudvårdsserier, billigt kinakrafs i en snygg förpackning eller pornografisk radioteater?
    Vi pratar om en grupp kvinnor som vill leva ett liv från valfri såpa. De vill ha snygga kläder, ägna dagarna åt att shoppa, dricka vin och visa upp sig. Tack vare sociala media har de balla men inte så begåvade tjejerna fått en födkrok som möjliggör den livsstilen. För att få lite status kallar de sig för entreprenörer och startar företag och säljer sådant som de kan något. Skönhet, kläder, hårprodukter. Men det som skaver är att de uppfattas som medelmåttor för de är medelmåttor. De gnäller över hur hårt minsann de jobbar och blir förbannade om folk inte tackar dem för deras insats. Men vad är det de gör som är så fantastiskt? För helt ärligt att kränga generiska produkter i de små volymer som dessa hårt arbetande kvinnor gör kan vem som helst göra bara de har en bra produkt.
    Ska vi dessutom lägga på hållbarhetsaspekten är deras företagande helt meningslöst eftersom det bidrar bara till överkonsumtion. Till Bisse och alla influenser där ute, vill ni få beröm skaffa ett jobb där ni faktiskt bidrar till samhället och inte belastar det som ni gör idag med er konsumtionshets.

     Amen på det 🙏

    Väl skrivet och tror att du sätter fingret på vad väldigt många tänker, men kanske formulerar lite tråkigt. Tack för att du uttrycker dig utan att känna behov av att använda dig av ett kränkande språk, blir så mycket lättare i debatten när man håller sig till sakfrågan! Topp!

   Word! Skäms bara ännu mer när jag ser deras såkallade försvarstal och “feminism” (femwashing). Varje dryg kommentar om flunsors rätt att kväva världen med deras tomma liv visar hur verklighetsfrånvända dem är.

   Hade Kenza steppar utanför sin lilla egocentriska bubbla hade hon fått en helt annan feedback om Idén än den hon troligtvis fått av sina branschkollegor (guuuumaaaaan, dör för dig, geni, osv)

   Samma med varenda flunsa som lever i den här bubblan. Det handlar inte bara om pengarna, man kan ha en grym idé och tjäna pengar. Problemet är att det är så uppenbart att de inte vet Vad dom håller på med men kallar det för entreprenörskap. Anledningen till att Bianca blev framgångsrik var inte bara pga av sin kändisfamilj, utan för att hon omgav sig med kunniga och verklighetsförankrade och professionella människor.

   När flunsa efter flunsa skapar b*js så kan man inget annat än dumförklara yrket.

    Detta är feminism utan socialism. Alltså bara skit och inget som leder till nåt positivt för de flesta kvinnor, bara kapitalistiska kvinnor.

  Det är ju därför som de floppar! De omger sig endast av jasägare och personer som inte ger kritik. Deras nya idé är därför alltid ”fantastisk” eftersom ingen har ställt de kritiska frågorna och påpekat att det kanske redan finns en liknande produkt på marknaden varför de måste utveckla sin produkt ännu mer. Hade Bisse tänkt ett steg längre så hade hon förstått detta men eftersom hon aldrig får någon feedback på sitt beteende utvecklas hon inte heller hennes tänkande i dubbla led. Synd egentligen för det finns mycket potential i de flesta influencer.

   *”eller hennes tänkande i dubbla led ska” det stå

  Så otroligt tröttsamt argument. De allra flesta influencers är kvinnor som riktar sig (tjänar pengar på) mot kvinnor. Det är en miljarindustri som måste få granskas utan att det skriks ”hat” och ”kvinnor som trycker ner andra kvinnor”. Bara för att man inte sväljer allt som de ”producerar” med hull och hår betyder inte att man är ett troll och en hater. Och nej, bara för att jag är kvinna innebär inte att jag automatiskt måste gå runt o hylla och tycka att alla andra kvinnor är så himla fantastiska bara för att de är just kvinnor (o råkar vara influencers).

  Skilj på kritik mot ditt jobb och dig som person.

  Det är klart att det är svårt att skilja på arbete och privatliv när arbetsplatsen är TV-soffan, arbetsuniformen myskläder och arbetet till största delen består i dagboksanteckningar som skildrar vad personen gör privat.

  Är väl lite tidigt att bedöma The Evert som en flopp redan, de har ju precis startat. I övrigt håller jag med.

   *The Every 😀

   Skrattade orimligt mycket åt the Evert!

   Hahah THE EVERT! ❤️❤️❤️❤️

    The Evert – Kenzas nya hårserie för män.

     😂

     Ahh haha 😂 crying over here

   Nu är det oåterkalleligt; från och med denna kommentars publicering är och förblir namnet på märket The Evert!

  Bisse flaxar som vanligt… Rent skit är vad de kränger

  Jag kan knappt tänka mig ett mer falskt gäng än de influencers som hyllar varandra med ”så fint gumman!!! ❤” i samband med att de lägger upp bilder eller samarbeten. Om det är att ”stötta varandra” ja då vet jag inte vad. Kul att omgärda sig med såna.

   När jag var runt 14,15 (född 1990) skrev vi (på en mycket liten ort om det har betydelse) så där till varandra i sms och på MSN. Det slutade tvärt när man började gymnasiet och träffade mer mogna människor. Så jag var alltså 16 när jag tyckte att ”gumman”, ”älskar dig” , ”puss fining” osv var oerhört pinsamt och töntigt. Och där är fortfarande dagens influencers och skvalpar runt. Skulle fan tappa hakan om någon skrev så till mig idag i ett helt vardagligt meddelande/kommentar. Har många nära vänner och vi vet precis vart vi har varandra ändå

   Ja & bäst av allt ingen köper skiten haha!!

  Varför inte ta till sig kritiken och se vad de gör för fel, istället för att sura.

  Säg den människa som.inte har misslyckats med något i sitt liv företagare eller inte! Man växter av sina motgångar om inte annat!

  Helt rätt att du sätter ner foten här. Det hon och andra influencers sysslar med när de talar om hat, ej stötta, bla bla är bara t r a m s.

  Vilken galet bra och träffsäker rubrik!!!

  Hennes inlägg är bara fånigt. Synd att hon alla gummzisar som jag döööör för inte kan se de själva.

  Ok men… ert yrke går ju i många och mycket ut på att få just andra (unga) tjejer att handla så mycket som möjligt av er. Vet inte men finns nån ironi i detta.

   Den stora guldpokalen går till den influencer som en dag ger en lite mer självkritisk reflektion över sitt yrke. Men det händer ju inte.

  Det finns nog inga känsligare själar än dessa influencers. De är som ett gäng curlade ungar; minsta kritik eller motgång och deras värld rasar.

  Viktor Frisk och Simon Sköld nämndes väl oxå.
  Så tradigt tjat om kvinnor som företagare. Kommer ni på ngt bra och genomför det bra så blir ni framgångsrika. Billigt krafs från wish, överhypade kalendrar, kopior på kläder, kopior på smycken, schampo och energidryck – nej.

   Har ni sett TramsFrans storys om den nya energidrycken?

  Tänk om varje gång typ HM är i blåsväder så går Karl-Johan ut på instagram och skriver hur elaka alla är och allt hat han får ta emot. Han är ju bara en kille som vill att alla ska ha fina kläder

  Sen lägger även pappa Stefan ut ett inlägg om hur elaka alla är mot hans lille Karl-Johan som jobbar så mycket och hur mycket han brinner för fina kläder.

   Hahaha verkligen!

   Aktien hade rasat

   ”Han är ju bara en kille som vill att alla ska ha fina kläder”

   😂♥️

   Haha, det vore klockrent.

    H&M-liknelsen var klockren.
    Jag halvdör av pinsamhet när jag tänker på pappa Ingrosso som gick ut och sa att nu får det vara nog när Caias julkalenderfail uppdagades.

     Ja det var så pinsamt av honom. Inga luttrade affärsmänniskor där inte.

   Årets bästa kommentar 😂

   Hahaha. Vill dock lyfta att H&M har en kvinnlig VD nu 🤙 fantastisk liknelse oavsett

    Jag vet 🤗 men tänker att familjen Person fortfarande är ansiktet för HM.

  Sen den där konstiga inställningen att man inte ska kritisera influencers och för att de ”satsat pengar” i nåt hårsnoddsprojekt eller billig kräm från Asien som de försöker kränga till 12-åringar. Obegriplig logik.

  Är det bara jag som har reagerat på att allt Bisse gör är att ta recept och tips osv från TikTok och typ Ekotipset utan att credda och få det att se ut som hennes egna?!
  Och detta gör hon antagligen för att få synas och uppenbarligen funkar det eftersom att hon är med här 👏🏼 You gooo girl 🥰😍❤️eller nåt

  Bra, Camilla! Att folk som Bianca, Book, Martens, IL, CW, Bisse och alla andra utan studieskulder går ut och gråter i sina sociala media = ett bevis på att du gör ditt jobb riktigt bra. Fortsätt med det!

  Bisse o hennes kollegor kräver att vi ska älska dom o hylla dom till skyarna 24/7 för allt de GODA ARBETE de gör för samhället. Jag menar de hjälper ju ändå folk att köpa kläder å smink. Vem bryr sig om de utsatta i samhället när man har en halv miljon följare på insta att skryta o hävda sig för?
  PINSAMT BISSE. Sluta tro att ni är Guds gåva till samhället. De allra flesta gör inte ett SKIT

  Kan på ett sätt känna att det är skillnad på en informativ artikel om saker som floppat – och den här bloggen som är mer likt ett diskussionsforum baserat på nyheter. Att det blir lite ”ska vi inte samla alla som misslyckas och skratta åt dem för att de är så dumma” över att efterfråga misslyckanden i kommentarsfältet?

  Samtidigt tycker jag att det är bra att det lyfts – särskilt alla dessa som ”krigat” för sina na-kd-kollektioner och mobilskal. För att varje gång det är dags för lansering så låter det som att man uppfunnit hjulet men sen är det bara ännu en smyckeskollektion från guldfynd. Det är så trist så det finns inte.

  Men man kanske skulle nöja sig med att skriva inlägg om dessa influencers och deras sämre företagsidéer och undvika att uppmana kommentarsfältet till pajkastning?

   Sociala media är en kanal för tyckande och för alla att få möjlighet att diskutera. Det är faktiskt inte en kanal som skapats åt en handfull influensers som en plattform för dem att visa upp sig på. Tycker gårdagens inlägg var bra för det uppmanade till att diskutera vad influensers lämnar för avtryck. Det går inte att bortse ifrån att flertalet satsningar verkligen inte flyger. Har man lite basala kunskaper i ekonomi är det inte heller så svårt att lista ut varför. Marknaden är mättad med influenserprodukter och konkurrensen är stenhård.
   Om dessa influensers inte klarar av att få sina affärsidéer granskade och diskuterade har de inget överhuvudtaget att göra i företagsvärlden.

    Självklart ska man kunna diskutera influencers produkter och vara kritisk. Men det här kommentarsfältet känns lite som Flashback ibland..

  Som TikTok-pastan som blev ”pasta ala Bisse”….

   Skulle varit svar till Mia 08:10…

  För entreprenörer inom andra branscher verkar det vara underförstått att framgång nås först efter ett antal misslyckanden i ryggen.

  Grejen med entreprenörskap är att man måste våga misslyckas. Det ingår i konceptet. Man testar idéer. De som går bra jobbat man vidare med, de som går sämre drar man tillbaka och lär sig av.
  Är man rädd för att misslyckas ska man nog inte bli entreprenör. Dock får man ju även ha lite känsla, man får ju inte bara misslyckas. Då blir det ju lite jobbigt 😅

   Influensers kallar sig entreprenörer för att det ger dem status och de tror att entreprenörskapet ger snabba cash. De har liksom inte riktigt fattat vad som krävs.

   Begreppet ”entreprenör” blir urvattnat och tappar sin betydelse när det används av flunsor som släpper meningslösa produkter (kläder/smycken/hudvård). På vilket sätt är det tex innovativt att ”designa” kläder/smycken i samarbete med NAKD/Safira?

   Jag har drivit bolag men kursade det när jag kände att jag pallade fan inte mer 😅 vet att man kan lägga ner företag utan att kursa det men bolaget hade lån så därför försatte vi det i konkurs. Så himla skönt kunna gå ut det helt utan att behöva betala en krona själv privat. Företag är inte för mig!

  Inte bara unga influencers som säljer allt, Pernilla Wahlgrens alla samarbeten filmade i hennes skitiga rosa soffa, Hanna Graaf är en annan äldre som tar alla samarbeten hon kan få. Stör mig när de alltid börjar sina stories ”som ni alla vet så älskar jag” … 🙄

  Blir tokig!
  1. Varför får man aldrig ifrågasätta en kvinna för att hon är just kvinna?
  2. Det är skillnad på att vara entreprenör/företagsledare/uppfinnare och att sätta sitt namn på en produkt å göra reklam för den! Det är inget fel i det men går inte att jämföras. Lite som att säga att Justin Bieber är en entreprenör och ”skapat nya produkter” för att hans merch och allt med hans face på sålt som smör. Är ju inte han som skapat produkterna eller bestämt det men dom säljer för att han är en duktig artist å ett känt ansikte. Samma sak men många influencer produkter
  3. Varför ska alla va en ”power Woman” ”power mom ” entreprenör, ”business woman” Det är väl skitbra att vara influencer, tjäna pengar och göra bra/roliga grejer som folk gillar!? Är som att det inte duger utan man måste kalla det något mer/annat istället för att äga det
  4. Att vara snygg och ha många följare gör en inte automatiskt till en driven företagare. Många har ju faktiskt råkat bli stora/köpt följare/vart med i pH. Inget fel i det men förstår inte hur det kan hyllas som man skulle uppfunnit trådlöst internet

  Jag tycker det är en enorm skillnad mellan entreprenörer som bygger upp något från grunden byggt på en egen idé, och en influencer som sätter sitt namn på massproducerad plast från Kina.

  Exempelvis kvinnan bakom Rapunzel, hon såg ett hål på marknaden i Sverige och byggde upp ett företag, eller personerna bakom Flattered (nej, det var inte Blondinbellas idé, hon vara bara med som marknadsföringskanal).

  Det går INTE att jämföra med kvinnorna som Bisse räknar upp i sitt inlägg på Instagram som pekar på bilder av kläder/träningskläder/sminkborstar/kräm/smycken/hårband osv och sedan låtsas att de skapar något när de bara kränger mer av samma sak som redan finns i femtioelva upplagor.

   Entrepenörer som imponerar på mig är snarare tex han killen som fått fram en vattensnål potabel dusch som gör att fattiga i länder med vattenbrist kan sköta sin hygien – inte ett nytt schampo för 800/kr litern.

    Ja verkligen! Den sortens entreprenörskap är i en helt annan klass!

   Precis! Sluta missbruka ordet ”entreprenör”!

  Dessa små nippertipper till lättkränkta flunsor. 😅

  Jag ”krigade” igenom 4 år på universitet, investerade runt 350 000 på det. Behöver inte lyftas av andra. Vet man med sig att man utfört ett bra arbete så ger det i sig belöning. Att fota sammarbeten och lägga ut på instagram är inget som imponerar. Att jobba på Covidavdelning, bygga hus, vara pedagog i skolan, ta hand om våra äldre koda robotar, jobba i mataffär, projektleda processer som ger oss nya hjälpmedel till diabetiker osv osv – det imponerar på mig.

   Tack! Well said!

  Jag är så sjukt trött på empowering women. Har en människa fel, har den fel. Det spelar ingen roll om det är en kvinna, man eller ickebinär. Jag kommer inte stötta personen.
  Man trycker inte ner ett helt kön för att man inte håller med eller ifrågasätter.

  Misslyckat projekt = kvinnor (för det riktas oftast till kvinnor) väljer att spara sina intjänade pengar istället för att fylla influencerns ficka.

  Men håller med, vad är det som är så hemskt med att misslyckas? Berättar gärna om mina egna misslyckanden och bland entrepenörer ses det väl snarare som status att ha många misslyckanden bakom sig. Hon behöver nog gå tillbaka och försöka ändra sin egen attityd.

  Också hur lågt ribban ligger när de säger att de jobbar med ”tech” och typ utvärderar en Apple watch

  Jösses.
  Hade Cam varit man hade det hetat att hon inte klarar av starka kvinnor.
  Ska man leka vuxen så visa att man är det. Eller ska vi införa censur i denna prinsessebransch?

  Fast Camilla, gör du inte samma sak själv då? Är privatperson när det passar ex. när du får kritik och svarar som om du vore 12 på ofta saklig och konstruktiv kritik. För att sedan hävda att du gör ”gräv” eller ska göra ”djupa analyser”.

  Kanske kan du också se det osmakliga i att göra inlägg om andras misslyckanden på en så stor plattform som din där kommentrsfältet som bekant är bitskt.

   Man kan nästan tro att du är en wannabe-influencer.

  Finns iofs ett gott gång gnällrövar här inne.

  Finns oändligt många influencers som borde byta jobb. Eller kanske jag borde testa att börja skrika om ”hat” så fort jag blir kritiserad i mitt arbete.

   Hehe ja men verkligen! Tycker alltid att det är så roligt att tänka sig att man i sitt vanliga jobb skulle leva som en influenser.
   Dels fylla dagarna med träning, nagelvård, hårfix och vinlunch med kompisar! Så fort man inte når sina resultat skyller man på ngn annan och blir lite utbränd. All negativ feedback från chefer eller kunder är hat. Så fifflar man lite med regelverken och sen åker man på semester medans ngn annan renoverar ens lägenhet!
   Goals!

  Snark. Exakt 0 kvinnor i styrelsen för The Every (spoiler: det är bara Kenzas man och hans bror) som det har klankats ned på. https://www.allabolag.se/5593106189/befattningar

  Hehe. Nu har jag lyft dig Camilla som en driftig person som orkar ta fighten mot en oreglerad bransch med en massa ja-sägare. Får se hur länge kommentaren få stå kvar.

  Bloggbevakningen. Du som oftast har svar på tal, är vässad och helt och hållet objektiv i dina frågeställningar.

  Hur kommer det sig att du inte lyfter pappapappadotters bolag? Där de säljer locktänger från wish. De gör så mycket fulingar så du kan inte ana. Jag undrar om du helt missat detta eller är rädd för att hänga ut dessa gullepappor? Just för att de är såååå gulliga och ”adopterar” barn som ej har föräldrar som kan ta hand om de. Hela den här pappagrejen känns så konstig. Ja jättegulligt och fint att de blir en familj och väljer att skaffa barn men de nästan ”kör” med det nu, som ett varumärke. Kör sina storys typ dygnet runt! Två helt vanliga pappor och sen en pussbild på det och hundra bilder på barnen. Och ALLA kändisar tycker det är så gulligt. Snälla vakna de gör det för att tjäna pengar på det!

  Snark… Som om jag börjar snacka om ”empowerment” och ”det är faktiskt kvinnor ni kastar skit på!” om nån av dessa influencers tar upp problem i förskolan (som jag jobbar inom), vilket har hänt att några uttalat sig om. Nej, då är man ju på förälderns sida i mångt och mycket (beroende på vad som har skett såklart, men man börjar åtminstone inte skrika om att man ska backa kvinnor). Oftast tänker man ju istället ”det där skulle jag vilja göra något åt, så det inte händer på min arbetsplats”. Sen är det ju såklart skillnad om ett barn har farit illa, och en prissättning som var lite snett/ en produkt som inte sålt så bra. Men ibland tar ju dessa mammainfluencers upp mer triviala problem… nu under pandemin har det ju t.ex. varit mer strikt om att lämna barn med förkylningssymtom och det har ju orsakat en del frustration och mer vab för föräldrar, ska jag börja mala på om att det faktiskt är en KVINNODOMINERAD bransch och att det är faktiskt KVINNOR som ni hatar på när mammainfluencers tar upp sin frustration i ämnet? Det hade ju varit jättekonstigt?

  Måste vara skönt för influencers att kunna dra kvinnokortet så pass ofta, men om de kunde tänka lite längre och se sig omkring i samhället så kanske de upptäcker att det faktiskt finns fler kvinnodominerade branscher där ute. Och vi får också utstå kritik ibland, både generellt om branschen i sig och mer internt (från t.ex. föräldrar med barn på förskolan man jobbar på). Är den kritiken alltid befogad? Nej, om du t.ex. inte har skrivit ditt barns namn i vantarna, förvänta dig då inte att vi ska kunna hålla koll på vart den är. Grundar sig kritiken i kvinnohat? Nej, oftast inte. Bara för att man kritiserar en kvinnodominerad bransch är det inte kvinnohat.

   Men ja! När de klagar på service i serviceyrken, vård eller omsorg osv tänker de då på vilket kvinnohat de sprider?

  Ifrågasatte nyligen en influenser att vara hemma med maken, mitt på veckan och skryta hur mycket tid man har att planera för julen, samtidigt som småbarnen är dumpade till förskola. För mig helt obegriplig situation, dessa tider också.
  Blir outtad av henne på insta med brandtal hur kvinnor minsann beter sig mot andra. 1.Min fråga hade inget att göra med hennes kön. Hon råkar vara kvinna.
  2. Hur beter sig hon själv? Använder värsta härskartekniken, lägger ut, svamlar om kvinnor och vänder allt själv till kvinnohat mot mig. Otroligt snygg offerkofta på!
  I all yrkesroll måste man väl klara av feedback även om alla inte vill smöra och älska dig jämt.

  Nej är så ofantligt trött läsa ”lämnat barnen nu, ska iväg på vinlunch med härliga branschkollegor!” Snälla skaffa er ett riktigt jobb eller ta iaf hand om era barn istället för dessa fåniga uppdrag.

   Jättebra att du lyfter detta! Måste tas upp mer!
   Händer alldeles för ofta att de väljer att hänga ut personer som ifrågasätter dem, och istället söka medhäng från sina följare i att deras agerande är korrekt. Det är härskartekniker och verkligen att spela på sin makt!
   Som att deras följare skulle gå emot influensern när de i princip endast får se influenserns sida av saken?! Inte nyanserat på något sett. Blir så otroligt less.

  Själv undrar jag hur dessa influencers kommer må om ett par år. Kan inte vara sunt det dem håller på med. Kan inte vara ett hälsosamt yrke att ha. Där allt bygger på att vara aktuell och jaga likes. Att få de bästa samarbetet och hoppas att alla använder just deras koder och länkar för att få fortsätta ha samarbeten med det företaget och för att fortsätta att vara aktuell för framtida samarbeten. Tänker ibland att det vore trevligt att få paket från olika företag så så dem får. Men jag skulle aldrig vilja vara en influencer. Måste få ett så skevt perspektiv på livet och vad det går ut på.

   Jag tror att de inte riktigt känner till det här med perspektiv på livet. Omedelbar snabb, liten belöning istället för att arbeta på sikt för att få en större, mer varaktig belöning. Det kommer hela tiden yngre förmågor som ska fram. Om ett par år har dagens unga influencers 15 dagar av kändisskap seglat ifrån dem, kvar är ingen utbildning, ingen kunskap eller erfarenhet som arbetsgivare frågar efter. Så dags då.

    Ja kommer Maria nila jobba med forni 47? Kommer vi följa med dem fram i tiden, sluta följa influensers eller följa ännu yngre?
    Jag som redan är lite äldre än de flesta influensers kommer nog inte följa yngre.

  Håller med till 100 %. Minsta uns av kritik så skriker flunsorna att det är hat. Hade velat se dom på en vanlig arbetsplats.

  Välkommen till verkliga livet – där vi inte får gratis bud varannan dag och faktiskt måste möta kritik av de som betalar vår lön. Stackars oss, kanske borde starta uppror?

  Fast jag kan väl känna lite att två fel gör inte ett rätt? Tycker ofta du skriver bra inlägg men att göra ett inlägg som går ut på att skriva negativa kommentarer om projekt influensers gör måste du ju se hur det blir fel? Det är inte kritik, det blir bara hat för att folk kan inte bete sig. Sjukt onödigt bara i min mening.

  Fast faktum är att Fredrik Palm ändå gick bananas efter artikeln, men på LinkedIn..

  Rätta mig om jag har fel, men min uppfattning av inlägget du publicerade var inte att ”kritisera kvinnor”, utan det var snarare att lyfta problematiken att allt fler följare känner sig lurade av dagens influensers?
  Min tolkning var att följare upplever att diverse influensers ”hypar” sina eller andra produkter, till skyarna, får det att låta som att detta är något de brinner för/ att det är deras hjärtebarn osv, för att sedan överge projekten, just för att de inte alls var så genomtänkta eller välarbetade som influensern först fick det att låta som?
  Jag tycker att denna form av marknadsföring är något som behöver diskuteras ytterligare och det är BRA att Nyheter24 & Bloggbevakning lyfter det. För anledningen till att folk följer influensers är för att de inger förtroende – och då har de också en maktposition i forum som t.ex. Instagram. En maktposition som de OFTA missbrukar då de inte alls kan ta kritik utan att bli så kränkt att de ignorerar, förlöjligar eller hänger ut den som kritiserar eller kallar det för hat.

   Tillägg: Sen kan jag hålla med om att dem som kommenterade kanske inte tolkade inläggets syfte på samma sätt som jag? För det blev rätt fort bara en pajkastning. Eller så var det helt enkelt jag som missförstod syftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *