Visdomspärlor från Paradise Hotel-deltagare

En fd. Paradise Hoteldeltagare har postat några inlägg som jag gärna skulle vilja höra er syn på.
Hon listar saker som killar och tjejer bör göra (och inte göra) vad gäller det egna utseendet.
Rätt och fel vad gäller mode och klädesplagg, rätt och fel sätt att ha håret, rätt och fel sätt att sminka sig mm mm mm…

En av punkterna är:
”Lär dig gilla att använda kjol eller klänning, oavsett om du är obekväm till en början.”

Jag vet inte riktigt hur den går ihop med den här punkten, också från hennes lista:
”Klä dig i det du känner dig snyggast och bekvämast i.”

Det här låter som någonting hämtat ur en Veckorevyn från 1997, som i efterhand konstaterats enbart bidrog till ökad ångest, självkritik, självhat, otillräcklighet, att känna sig fel och ful och med ett ökat tvivel på om man faktiskt duger som man är.
Jag bara väntar på hennes nästa uppdatering där hon berättar för sina unga följare om ett nytt och användbart sätt att ta reda på ifall man har hängtuttar.
Det kallas för penntricket, och är SÅ himla praktiskt och SÅ bra, så upp och stå nu alla mina ”bebisar” så tar vi reda på vilka av er som har hängtuttar!
Att hon ens kallar följarna för ”sina bebisar” får mig att ana att hon på riktigt tror att följarna inte klarar sig på egen hand utan henne och hennes jävla lista.

Hon skriver avslutningsvis till en följare som kritiserat dessa listor, att ”om man blir triggad av detta (hennes listor alltså) så bör man vila från sociala medier och jobba med sig själv först.”
Intressant…
Jag tycker snarare att man kanske ska ta en paus från sociala medier och jobba med sig själv om man seriöst sätter sig ner och skriver listor som dessa, som man bör följa för att vara ”rätt”, snygg och trendig.
En människa som känner sig trygg i sig själv, sin kropp och sitt utseende och som vet att värdet inte sitter i hur man ser ut, och att det faktiskt inte spelar någon roll om man inte använder ett dyrt schampo från Olaplex, skulle aldrig sätta sig ner och skriva en sådan här lista.
Hen skulle förmodligen aldrig ens komma på tanken, än mindre skriva ner den, och än än än mindre publicera den på sociala medier.

Jag tycker snarare att den säger mer om den här personens syn på sig själv (och sina ”bebisar” då) än någonting annat, för jag tror inte att en sådan här lista komponerar sig själv, utan att den snarare emanerar ur högst personliga känslor och erfarenheter.
Ha gärna dessa synsätt och åsikter vad gäller utseende mm, men lägg inte ut alltsammans till dina 40 000 följare på Instagram på ett sätt som får det att låta som att du ger dem små tips och råd, när resultatet riskerar att bli någonting helt annat, som på intet vis är varken positivt eller omtänksamt.

Tack för tips!

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vem är hon? ( och varför skrivs hennes namn inte ut )
  Men ja jag har läst Veckorevyn och hennes lista skulle kunna vara tagen från Veckorevyn ??

   [Borttagen kommentar]

  När folk avslutar med ”bara nyfiken” ??‍♀️

  Men är man så jävla känslig så att det rycker i PK-tarmen så fort man råkar få läsa om tips, då ska man nog inte vara aktiv på sociala media.

   Varför använder du PK som något negativt?
   Att vara politiskt korrekt är väl fan så mkt mer att eftersträva än att spy ut sig pinsamma grodor hela tiden?
   Jag strävar efter att inte säga saker som får folk att må dåligt.
   Det är väldigt märkligt när man strävar efter det motsatta.

    PK har blivit kidnappat av personer som är skräckslagna för att säga någonting som inte upplevs woke. Tanken och ursprunget med pk är fantastiskt men det har spårat ur helt och hållet. Har sett forum där mammor inte vågar köpa den bärsjal de vill ha till sitt barn för att det är fågelfjädermönster på och någon ursprungsbefolkningsperson borta i USA kanske råkar illa ut om en sådan bärsjal skulle inhandlas i valfri svensk mellanstor stad.

     Men att andra kidnappat ordet innebär inte att man själv måste använda det som ett negativt laddat ord.
     Det är som ordet feminism. Det är också kidnappat av en del som älskar att sätta ihop det med häxa och vänster. Eller feminazi.

     Jag kan bruka feminism som något positivt laddat ändå utan att skylla på vad andra använt det som.

      Det måste man såklart inte, men det vill man förmodligen eftersom man är trött på det urspårade pk-tramset. På samma sätt som folk som inte sympatiserar med feminismen förvränger ordet till feminazi osv. Detta är ett kraftfullt verktyg i vårt språk för att göra sin poäng!

    För mig är PK en väldigt smal åsiktskorridor. Man måste till varje pris följa rådande värderingar, inte sticka ut, inte gå emot gällande samhällstrender, måste följa det grupptryck som råkar gälla just nu. Till sist håller man tyst för att inte riskera att få folk ”att må dåligt”. Tycka lika som alla andra, eller var tyst? Du, det får stå för dig.

     Rådande värderingar och grupptryck är väl knappast det som brukar beskrivas PK? Har du kollat i valfritt kommentarsfält på Facebook?

      PK är ju den gyllene behållaren för rådande värderingar och grupptryck. Ifrågasätt BLM i vänstersammanhang den som törs!

    Tack Fijoliolej för dina kloka ord. Jag är stolt över att vara pk. För mig är pk lika med respekt för andra.

   PK-tarmen? Det här är ju KOMIK!

   Jag håller med dig 15.23.
   Jag läste listan. En del kul, en del fånigt, en del helt galet. Enligt mig alltså. För meningen är väl att man tar till sig det som passar en själv? Bra ide, den snor jag liksom. Eller annars låter man bli.
   Varför blir man irriterad?

  Tyckte det var bra tips.
  Men det kommer alltid en ”Karen” med negativ attityd.

   Bra tips? ”Se till at gå på spraytan på vintern”… Vilket jävla trams.

    Varför ska man göra det? Alla är ju lika bleka, vem f-n bryr sig.

    Och ”lär dig lägga snyggt bas-smink”. Och så ser hon ut som hon är smutsig pga så dåligt gjord contour med en näsa som är bronskladdig.
    Hon var ju absolut finare i PH utan smink.
    Ska hon tycka att andra ska lära sig så borde hon väl själv gå en kurs.

    OM du tycker att det är snyggare att vara brun, om du blir gladare av det, så spraytanna dig.
    Vill du inte, så låt bara bli.

   Det är ju inga ”tips”, det handlar om bara om hennes egna preferenser som stämmer 0 överens med mina. Dessutom säger hon emot sig själv minst två ggr ?

  Undrar varför man inte kan skifta mellan silver eller guldsmycken

   Nu var det ju TIPS och inget annat. Följer man just denna tjej kanske man gillar hennes stil och sätt att vara..? Jag skulle t.ex inte gå in och läsa tips som Cissi Wallin lagt upp och sen bli sur för att hon gör det. Det är ju inte riktat till mig?

   Blir tyvärr glow down ☹️☹️☹️☹️

    mm gud håller med, hade en kompis som brukade växla mellan silver och guldsmycken.. hon var helt klart osnyggast i vårt kompisgäng o på hennes instabilder kunde man se vissa dagar guld och vissa dagar silver, lite för sjukt för min smak..

     ???

     Hoppas ingen sett att jag använder silversmycken trots att jag är blond ?

      Och om man passar bäst i guld eller silver har ju inget med att vara blond/inte blond att göra, utan ens färger överlag. Mer honungsblond och varm hudton, ja objektivt klär oftast bäst i guld. Mer askigt hår och rosa/kall hudton passar bäst i silver. Om man ska gå på färgteori, annars är väl det allra bästa att bara ha det man trivs bäst i!

       Ja, jag tycker det sista låter bäst.

      Och jag blandar och har både silver och guld på mig samtidigt ? vet att det är en synd men jag gillar det.

       Samma här är ju assnyggt ju!

       Samma här! Tycker det är fint.

       Oj, det skaver i mina ögon.

      Ja, den var mystisk….

  Amen sluta. Nu får folk börja ta lite eget ansvar faktiskt. Om du följer ytliga skräpkonton på sociala medier – vad förväntar du dig helt ärligt? Om du blir triggad av att någon tycker du ska börja ha kjol (eller använda torrschampo…) så får du faktiskt sluta följa sådana här personer. Om algoritmer ändå slumpar fram sånt här till dig så är det nog dags att du loggar ut.

  Ta ansvar för ert eget välmående och er konsumtion på sociala medier ppl.

   Håller med dig till 100%
   Precis så enkelt är det.

   Håller med. Dessutom frågade hon sina följare tidigare ifall de ville ha glow up utvecklingsmässigt elr utseendemässigt, och av vilka majoriteten svarade utseende.

  Till tjejer: följ inte trender det är tacky ??
  Till killar: följ trender det är sexigt ??

  hur ska hon ha det lol

   Missade du att hon poängterade att det är nice att följa trender, men inte alla och att man ska lägga in dem i sin personliga stil? Hon sade i princip samma för killar och tjejer.

  Haha men alltså va, hur gammal är denna person?! ???

   Haha, det känns faktiskt som rimliga saker att tycka och skriva för en 15-åring så kanske borde vi inte vara så hårda ?

   24 tyvärr, om man ska besvara frågan bokstavligt..

  Jag tycker att sådana här influencers borde cancelleras på sociala medier. I oktober köpte jag en ny vinterjacka med fejkpäls på luvan bara för att några månader senare läsa sådana här glowup-inlägg på socmedier där det står att fluff på luvan inte är fint. En subjektiv åsikt har kommit min väg och jag är helt ur balans. Känner mig så nedstämd och ångrar mitt köp. Min glädje har tagits ifrån mig. Det är alla andras fel.

   Jag tar mig friheten att ironistämpla inlägget ovan då det troligen trillar in rätt sura reaktioner snart för de som ej förstår… ?

   Jag vill sträcka mig så långt som till att fluff på vinterjackans luva är lite WT faktisk. ?

    Som ketchup!

     Don’t get me started on the vantar.

  Alltså jag tycker typ synd om henne och tackar samtidigt alla gudar för att jag inte är en osäker tjej in my 20’s längre.

  Med det synsättet är det ju hon som är en klockren Karen ?

  Till Tildas försvar så frågade hon faktiskt sina följare innan: ”vill ni att jag lägger ut en inspo-lista inför 2022 som gäller utseende eller utveckling?” Och ca 95 % röstade på utseende ? låt henne göra sina listor!! Är väl jättebra tips om man saknar inspiration för sin stil eller liknande. Who the f cares??

   Ja ovärderliga tips, nu vet alla att dom ska köpa en STOR dunjacka utan FAKKING fluff på och smörja händerna ????

    Följarna som röstade för listan antar jag..

    Men såååå mycket bittra människor i detta kommentarsfält herregud? Om folk inte hade varit intresserade av hennes tips hade dom väl inte röstat för listan och ännu mindre läst den när den publicerades?

   Utveckling?

  Blir provocerad av vuxna människor med ätstörningsproblematik som tror sig ha rätten att säga till valfri influenser att de blir triggade av allt som rör kost och träning. Jag har ingen empati för dem som väljer att svälta sig själva för att de är rädda för att gå upp i vikt.

   Håller med dig första mening, men inte ”Jag har ingen empati för dem som väljer att svälta sig själva för att de är rädda för att gå upp i vikt.” Det är lite läskigt hur lite folk faktiskt vet om ätstörningar, men samtidigt så ligger inte den skulden på dig.

   Att svälta sig handlar inte om att vilja bli smal, viktminskning är bara ett verktyg som används för att kontrollera sin mentala hälsa, ångest, och självbild. Ofta baseras det på något typ av trauma eller självhat, där man inte förtjänar mat, eller att man inte duger som man är och måste istället anstränga sig för att vara en värdig människa.

   Gå ner i vikt = jag är duktig, jag har kontroll, jag är bra på någonting.
   Gå upp i vikt = jag är en hemsk person.

   Att svälta sig själv har väldigt sällan med vikt att göra.

   Du har synnerligen ett väldigt smalt sätt att se på din omgivning.

  Är det någon som ens tar denna tjej seriöst?

  Hur skriver människan egentligen? ”Bby”? ”Kmr”? När blev det trendigt att skriva utan vokaler?!

   Vart har du levt de senaste tja 10-15 åren?? Förkortningar och ”chattspråk” är ju normen på internet

    Xkt! Hr kn mn h msst dt?

     Jag tror att du försatte ett par språkpoliser i djup koma med ditt inlägg ??

     Jag tyckte denna kommentaren var sjukt rolig men jag förstår inte vad det står hahahah

      ”Exakt hur kunde du missa det”

    Antagligen under en sten. Nej, jag är mycket väl medveten om förkortningar och chattspråk, men just trenden att skriva utan vokaler? Varför?

    Om folk gillar trenden att skriva utan vokaler så kan jag tipsa om det tjeckiska språket. Där används det friskt. ?

    XOXO

    Då kanske det är dags att ändra på det, för det är ju WT om något. Vi har ett fint språk, vi ska inte förstöra det.

  Men om nu hennes följare ville ha en inspolista för utseendet så tycker jag listan är ganska oförarglig.

  Camilla jämför med listor som t ex Veckorevyn hade, säkert blivit inspirerad av Henrik Wahlström som gör inlägg om ämnet.

  Tycker inte jämförelsen är särskilt bra dock – finns liksom inget av temat ”så här ska du klä dig när du är FUL, kort, tjock” eller ”så här ska du banta så du blir snygg igen” eller ”såhär behagar du din kille – ha sex fast du inte vill, titta beundrande på honom fast allt han säger är trams, provocera honom inte genom att fråga var han varit” eller ”klä dig så här så ser du mindre mullig ut”.

  En del tycker att listor om utseende ska bort överlag, men att jämföra denna lista med 90-talets VR blir att skjuta över målet.

  Man behöver ju inte följa alla punkter. Ta det som är bra för en själv.

   Då tar jag smörja händerna, JÄTTEBRA tips! Gör det dock inte för killarnas skull utan för att kunna sätta på mig ett par nylonstrumpbyxor utan att fastna?

    Men nylonstrumpbyxorna sätter du iaf på dig för killarnas skull. Såklart.

    (Lite ironi)

     Ja inte fasen har man de för att de är bekväma och praktiska i alla fall ?

      Joo! Under jeansen, värmer oväntat mycket ?

  Snark ge inte dessa hjärndöda människor uppmärksamhet!

  Har fluff på vinterjackan 🙁

  Den är inte kort heller för jag vill inte frysa.
  30+

   Du är vinnaren här.

   Nu ska fluffjackan fram bara för det! Fluff är fint. Fake-fluff förstås. Inga kaniner skadades vid tillverkningen av den här jackan.

  Vad tror man att man ska få om man följer ph-deltagare? Djupa politiska analyser och populärvetenskap?

   Tänker på Helen direkt när jag läser din kommentar, där har vi en pangbrud från ph som verkligen är en influencer om någon ?? inspirerar, hon här? Njaa (och då är jag ändå väldigt mode-intresserad)

  ”Klä dig i det du tycker är snyggast och bekvämast”
  ”Lär dig gilla kjol och klänning även om det är obekvämt”
  ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

  Mörk läppenna med ljusa läppar??? Nej nej nej nej nej. Nej. Men jag antar att denna lista riktar sig till gymnasieungdomar med tanke på innehållet i tipsen så jag är inte rätt målgrupp. Författaren av listan kan inte heller vara äldre än 20?

   1998 ringde och…kom inte fram för landlines finns inte längre.

   … alltså dagens unga är födda på fel milennium för att komma ihåg allt som var fult med 90-talet.

    Vad var snyggt på nittiotalet?

    Jag håller med dig men känner mig också som min moster som sa exakt samma sak till oss när trender från hennes ungdom kom tillbaka till oss.

   För mig tillbaka till idomindagarna, när allas läppar var kritvita ?

  OT men GabJoss lägger ut hyfsat osmaklig video på sin make som ”inte vill kommentera” ifall de blivit påkomna av barnen under sexakten (: sånt som händer, absolut, men känns olämpligt att dela offentligt. I instastories.

   Iofs mer olämpligt att kommentera det.

   Den verkar tack och lov vara raderad. 🙂

   Stackars hennes barn.. ??

  Sicket trams. Hel och ren räcker långt.

  Fy fan vad skönt att va 30+ känner jag när jag läser det här!

  Snarkkk om folk tycker detta är problematiskt. Jag finner det humoristiskt bara, men tycker det är helt ok av henne. Dock förstår jag ej- hon skriver att man ska slinga håret ljust, naglar, BUS, smycken osv osv- men inte följa alla trender! För det blir basic! Och tacky! Alla unga nuförtiden ser ut som det hon beskrev. Alla är basic.

  Åh nej jag var beroende av BUS när jag var yngre. Hon bör upplysa om att alla ljusa lakan, handdukar och kläder kommer bli förstörda… Nej jag röstar för att det är helt ok att vara blek under vinterhalvåret (och sommaren med). Lukten av BUS är heller inte så fräsch…

   Så är det inte. Det var kanske förr, eller dåligt BUS.

  Sååå lååång lista, men ändå lyckas hon se billig ut? ??‍♀️

  Jag trodde jag hade fördomar som tänkte att en PH-deltagare kanske inte är den första jag skulle ta stiltips av, sen gick jag in på hennes IG och hon såg precis ut som jag förställde mig. Hon klär sig förfärligt?

   Varför ? efter ditt konstaterande?

  Men snälla följ henne inte då om de är så triggande? De henne följare som vill ha tips och de vad hon själv tycker hon tvingar ingen att gå efter dessa tips. SNÄLLA AVFÖLJA BARA OM DE SÅ TRIGGANDE 🙂

  Varför ens följa en influencer som framförallt postar skönhet och mode om man inte kan ta att hon publicerar råd kring just det? Hon 1. frågade om folk ville ha en glowup-lista, 2. frågade om dom ville ha personlig utveckling eller utseende (90% ville ha utseende – eftersom det är därför man följer den här typen av konto) och 3. skrev tydligt i storyn innan listan (vilket såklart inte kom med i inlägget) att det här bara är hennes personliga åsikter och inget annat. Det finns många influencers som är dåliga förebilder och postar riktigt triggande grejer men varför hoppa på en av väldigt få som i alla fall FÖRSÖKER göra rätt? Är man inte intresserad av stiltips från henne läser man väl inte listan, och blir man triggad av det hon postar bör man inte följa henne, precis som hon säger. Individen har också ett ansvar i vad man konsumerar, särskilt när kontot i fråga gör flera storys innan om vad som komma skall.

   And for the record – folk som klagar på hur triggande listan är och sen hoppar på hennes stil/utseende – dubbelmoral doesn’t even begin to cover it.

   Eh alltså jag tror ingen här följer henne….

  Lite kul med konkreta listor men just den här kändes väldigt fjortis av någon anledning?

  Trevligt av henne att göda osäkerheten unga tjejer redan känner.

  Jag älskar fluff. Har jätte mycket fluff på min luva. Insåg i detta nu att det tydligen är WT och out of style. But I could’nt care less. Trender är enbart för att lura oss att konsumera mera, mera, mera. Och ur den aspekten är väll denna influensans inlägg helt rimligt. Hon är influenser. Influensers tjänar sitt leverbröd på att sälja skit. Vi konsumerar som de får vi är. Cirkeln är sluten.

  Men hur som helst är det här fett tramsigt av henne. Men är det vad folk vill ha så ta för er.

  Tänk att man får värsta glow upen av att inte vara blek! Vilket trick ? Känns ju skönt att vara oglowat blek. Glad att jag inte är 15 även om jag helt ärligt fortfarande blir lite ledsen åt att det anses fult att vara blek. Att man ska behöva stå med en BUS som kletar av sig på allt, försvinner fult från huden och gör alla lakan, täcken & allt annat man kommer i kontakt med brunt.

   Det kommer aldrig vara fult att vara blek. Om det vore det så skulle inte hundratals bleka modeller år ut och år in, pryda Chanel och Diorkampanjer med rött läppstift mot blek hud. Detta med bus är en lite svensk/amerikansk grej, att vara onaturligt brun året runt.

  Hållet helt med om att testa kjol om man är obekväm. Man ska ju inte behöva känna sig obekväm utan klä sig som man vill.

  ??? vad är detta för en människa? Hon listade just allt som jag ogillar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *