Comfort vs caviar

Humle och Dumle på turné.
Jag kan inte låta bli att tycka att det verkligen framstår som att kakan både sökt sin maka, och faktiskt även hittat den.
Two peas in a pod.

Paow och Alexander Zobel är på resande fot – igen – och verkar ha siktet inställt på Miami.
På Instagram Story delar de en video på Alexander där han sitter i ekonomiklass och öppnar burkar med vad som ser ut som dyr och exklusiv kaviar.
Jag hade hellre lagt mina pengar på en uppgradering till en större och mer bekväm flygstol, men det kanske bara är jag?
Alexander har förmodligen råd med båda sakerna, men nog ser det lite roligt ut att sitta i en trång ekonomistol med minimalt med benutrymme, och äta svindyr kaviar. 🙂

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jaha, jag såg storyn igår och trodde det var snus. ?

   Jag med? var helt säker på att det var snus?

  Dom verkar ha ett ganska trevligt liv

  Jag ser att de har kanaliserat sina inre ryssar.
  Både vad gäller klädstil och matvanor.

   Ja han ser onekligen ut som att han kommit ur ett björnkön m fötternaförst o bara hjässan är kvar i..

  Dessa 2 passar verkligen varandra perfekt.

  Och ja det såg lite lustigt ut faktiskt med så liten trång plats + dyr kaviar, hade också valt en större och bekvämare plats istället, kanske inte fanns dock på det flyget.

  Skulle lätt kunna se Edvin i paows outfit! ?

   Älskar Edvin ??

  Bilden togs på flyget mellan Stockholm och Köpenhamn. Omöjligt att flyga annat än ekonomi på den sträckan.

   Jag tar bog tillbaka det med en gång. Tog bara för givet att det va så men jag vet inte

   Brukar vara så. Kortflyg inom Europa och iallafall på british airway är skillnaden mellan ekonomi eller business ett skynke emellan men samma stolar eller vad man ska säga.

    Alltså det där skynket… jag blir alltid så full i skratt. Det är nog topp fem mest patetiska jag vet att de absolut måste dra för det där skynket mellan första och andra raden i hela ca. 30 minuter innan det ska förberedas för landning igen. Gud förbjude om vi låga ekonomipax kan skymta en glimt av de nobla framför skynket på 10k+ meters höjd.

     Är det inte bara för att markera de olika platserna då?

      Såklart det är, men det är helt meningslöst. Det är bara för att just markera att det är just inte ekonomisäten, det är ingen faktiskt skillnad på sätena, skynket är det enda som skiljer det åt.

       Jo men jag menar att skynket lika bra hade kunnat vara en skylt eller så. Inte för att vi inte ska se ”de rika” utan bara en markör. Och ett skynke är ju enkelt att ta ner om det behövs också, på de flyg där den typen av plats inte erbjuds.

        Det löjliga menar jag är att ens behöva markera ut det, eller ens sälja första raden som förmer säten när det i verkligheten inte innebär något bättre. Hade det varit en skylt hade det varit nästan lika löjligt imo. Det blir bara lite mer påtagligt löjlligt när flygvärdarna måste bemöda sig med att dra för ett ca 30 cm långt skynke i ca 30 minuter, ”bara för att”.

         Skillnaden är ju inte platserna i sig utan vad du får där. Du får ofta wifi, annan mat, tidning, kaffe, fika, osv beroende på flygbolag. Det är alltså inte alltid en bättre stol och utrymme du betalar för utan vad som inkluderas. Då kan det vara enkelt att ha dessa resenärer på samma plats för att underlätta för kabinpersonalen.

          Och i regel bättre av- och ombokning – främsta anledningen att jag flyger SAS plus 🙂

           Ja, det är absolut en fördel!

          Fast det jag pratar om får du inte det, det kanske finns också. Men de jag flygt på har det inte funnits wifi ombord för någon, du får ingen mat, tidning, kaffe eller dyl. för det handlar om så kort tid att det hinns med. Typ en vattenflaska delas ut (till alla dock), men det är det.
          Sen kan det absolut vara så att de har andra förmåner som inte är _på_ flyget direkt, t.ex. de kan boka om på andra villkor och dyl. Det blir fortfarande dock väldigt lustigt med det där lilla skynket som ska dras för i max 30 minuter ?

           Ja jag kan ju inte svara för exakt alla flyglinjer men jag utgår från att något extra förmånligt ingår i det högre priset, även om det inte är något på plats i kabin då.

           Vad man tycker om skynket i sig är väl en annan sak. Inget jag själv reagerat över som lustigt men det kanske det är.

           Jag vet inte vilka flyglinjer du syftar på men jag flyger kors och tvärs i både Sverige och Europa och nog får man alltid något att tugga på i plus/business oavsett hur kort flygtiden är.

           Du får också alltid bagaget först och flyger du med handbagage är det aldrig ditt bagage som måste checkas in om det blir fullt. De flesta flyg har någon form av markering för att visa personalen var business slutar, alla har inte ett skynke. Jag som är flygrädd föredrar skynket, en liten grej men det känns inte lika stort och fullt av inträngda människor när utrymmet är avgränsat.

           Exempelvis sträcka Geneve – Zurich, Helsingfors – Stockholm kommer jag på på rak arm där du inte får det, med Finnair, Swiss Air, EasyJet som exempel.

           Det spelar i slutändan ingen roll vad för förmåner som ingår, jag fattar den delen och redan skrivit att det kan det säkert göra, även i kabinen på vissa flyg och säkert innen/efter flyget på i princip alla flyg. Jag gör mig endast lite lustig över hur fånigt det hela ser ut. Det känns som en som gammalmodig kvarlevnad att man liksom måste separera klasserna så markant med ett skynke när det skiljer noll i flygupplevlesen under den väldigt korta period skynket ska dras för. Känns mer förståeligt när det är långflygning/platserna eller servicen skiljer sig signfikant åt, att man ”döljer” de som får mer för de som får mindre. Men just dessa flyg är det inte så och det är bara en väldigt lustig och fånig grej att det måste dras för ett skynke vid de tillfällena. Det är allt, behöver inte ta så allvarligt på det. ?

           Åker aldrig plus eller business men förstår inte varför du tycker det är löjligt. Det blir ju mycket lättare för personalen att veta vilka som betalat vad och vilka som ska få gratis förtäring etc med skynket. Det är ju inte för att vi andra inte ska se dem som flyger dyrare.

           Haha men jag orkar inte, jag har redan skrivit att jag pratar om flyg där ingenting skiljer sig vare sig med säten eller service på flyget mellan första raden framför skynket och restrerande. En del blir så konstigt allvarliga kring saker härinne ibland ?

           Förmodligen är folk mer benägna att betala extra om det finns ett skynke. Man blir nyfiken och vill sitta där nästa gång. Säg att du sitter längst bak i ”plus-avdelningen” eller längst fram i ekonomi och inser att enda skillnaden är någon tidning du ändå inte tänkt läsa och en bit mat du inte valt ut själv. Känns ganska ovärt då.

          Det viktigaste av allt; fast-track, prioritetsbagage och prioritetsboarding. Flyger inget annat än business även i Europa just för att slippa köa innan, under och efter.

       Som jag har uppfattat kan man ha förmåner som inte alltid syns, om man sitter på andra sidan skynket. Exempelvis att man får:

       – Åtkomst till Business Lounge innan avgång (med fri dricka och buffé)
       – Mat (annorlunda mat än Economy, oftast fler alternativ och/eller skumpa eller annan dricka).
       – Fri internet ombord
       – Ombokning- eller avbokningsbara biljetter (oftast utan större kostnad)
       – Prioriterad kundsupport
       – Fast track eller annan särskild (snabbare) kö vid avgång och ankomst.

       …Vilket faktiskt mycket väl kan göra det värt att åka i Business, trots att det må se ut som att det bara skiljer sig ett skynke mellan passagerarna. Ha även i åtanke att de flesta i Business har samlat på sig en del poäng på grund av tidigare flygresor eller kreditkort (t.ex. SAS Eurobonus som ger flygpoäng) som gör att de får fria uppgraderingar.

        Jag tror du missförstår, jag har inget problem i att förstå att man väljer att boka Plus/Business/whatever det kallas beroende på flygbolag, ofta kan man få det uppgraderat med lojalitetspoäng eller skillnaden i pris är såpass liten på sådana flyg också att det är värt att betala det extra man får i poäng osv. Inte det som är grejen.

        Helt enkelt hur det ser ut som känns så förlegat och fånigt; under 30 minuter eller mindre drar man för ett pyttelitet skynke bakom en rad som ser exakt likadan ut som alla restrerande rader och som får exakta samma saker _på_ flyget som restrerande rader. Det var enbart en liten raljering kring något som ser väldigt fånigt ut och som känns väldigt onödigt. ?

         Hade ju hellre haft en ordentlig vägg/dörr så att ljud från småbarn etc blockeras. Men det handlar nog om att folk från ekonomi inte ska springa genom för att gå på toa, så att delen där framme hålls lugnare och utan köer i gången.

          Fördelen med skynket är ju att det kan tas ner om dessa platser inte bokas eller erbjuds på flighten. Dörren är ju mest i vägen då.

           Det drar dock för skynket även om ingen sitter där haha

           Ja, de drar även upp fönstret vid start och landning även om ingen sitter där. Rutiner.

    Samma med SAS när jag flög till Österrike nyligen. Bara ett skynke mellan raderna. I övrigt samma typ av stolar och platser.

   Dom flög väl från Alexanders släkt i Alperna, tillbaka till Köpenhamn? För att nästa dag flyga till Miami…

    Ja, det är jag nästan säker på. Så är väl inte jättekonstigt att de flyger i ”normala” stolar då det inte brukar finnas några andra inom Europa.

    Dessutom så kostar väl en burk kaviar runt en tusenlapp men en businessenbiljett kan kosta många tiotusentals kronor. Dock så utgår jag från att Alexander har poäng (eller pengar) nog att uppgradera så vi kan nog utgå från att de inte flyger andra klass till USA.

    Tycker det blir lite trist när det är faktafel i många inlägg som gör att hela poängen ”förstörs”.

   De flög mellan Schweiz och Köpenhamn.

  Ingen idé att använda munskydd när man inte använder den rätt.

   Ja vad är grejen med att folk använd munskydd när de inte fattar hur?!

   Om man kan tänka sig att flyga blir munskyddet ointressant.

    Det är ju inte riktigt sant. En del måste ta sig till ställen, även under pandemi, som rimligast görs via flyg. Finns därtill destinationer som kräver t.ex. PCR-test, visserligen inte en garanti på något sätt. Med det och munskydd på är man ju ändå möjligtvis i en bättre position än att ge sig ut och trängas i mellandagsrean.

    Jag har rest under pandemin. Har haft munskydd på flygen eftersom flygbolagen kräver det. Tror få skulle ha det om det inte var ett krav. Precis som att få skulle göra covidtest om det inte var ett krav. Eller sitta i karantän osv.

     Munskydd på flyget är verkningslöst vilket jag tror få är medvetna om. Luften på flyget är ett slutet system. Det som går ner i dina lungor har varit i alla andra passagerares lungor. Eftersom covid även smittar via aerosoler finns en förhöjd smittrisk. Varken munskydd eller luftsystemens filter skyddar mot risk för smitta. Det behöver inte hindra en från att flyga men kan vara bra att känna till risken.

      Absolut. Min poäng var att de flesta på flyg antagligen har skydden för att de måste. Inte för att de själva tror att det gör skillnad. Så är det när jag flyger i alla fall.

      En symbolhandling från flygbolagen enligt mig. Något de kan peka på när de blir tillfrågade vad för ansvar de tar.

      Det stämmer inte. Dels för att luftsystemen på flygplan använder filter som filterar ut mycket och dels för att luften som cirkulerar i kabinen ”byts ut”, oftare än i de flesta kontorsbyggnader (”The air supplied on board an aircraft is half HEPA-filtered and half fresh air”/”About 40 percent of a cabin’s air gets filtered through this HEPA system; the remaining 60 percent is fresh and piped in from outside the plane. “Cabin air is completely changed every three minutes, on average, while the aircraft is cruising,””.)

      Annars skulle du ju in princip alltid bli sjuk så fort du flyger, för oddsen är att minst en eller flera passagerare bär på t.ex. en förkylning som smittas via luften. Filtren fungerar, inte 100%, men det mesta (”block and capture 99.97 percent of airborne particles over 0.3 micron in size…” The efficiency of these filters, perhaps counterintuitively, increases for even smaller particles. So while the exhaled globs that carry SARS-CoV-2 can be quite small, HEPA filters effectively remove the vast majority from the air.”

      Citat är från IATA och National Geographic, länk nedan om den inte fastnar. Men relativt enkelt att googla på också. Munskydd inte verkningslöst på flyget då det handlar om att skydda i direkt närhet, som är största risken att bli smittad. Hade det vart som du beskriver hade vi sett betydligt större andelar som blev smittade när de flyger överlag istället för enstaka flyg som blir uppmärksammade just för att många blev smittade.

       Värt att lägga till att få blir smittade på plan också eftersom de flesta flygbolag och länder haft krav på negativt test innan boarding.

      Det stämmer inte, skrev en lång kommentar om det som fastnade i modd.

      Men i princip, filter filtrerar ut 99%+ av bakterier och virus i luften samt att luften som cirkulerar i ett flyg är omkring hälften filtrerad luft och hälften färsk luft utifrån. Munskydd är inte verkningslöst på flyg iom att syftet med dessa är att skydda i direkt närhet, vilket är största risken för smitta och där har munskydd en bevisad effekt i många studier.

      14.17 Du har verkligen fel. Du får läsa på om luften i flygplan.

  Jag undrar mer om varför han sitter med ryggsäcken på sig, ser sån ut iallafall.

   Det kanske är en egen fallskärm

  Men det är ju flighten till Stockholm? Finns inga andra säten? Även i business sitter du i samma säten men två ist för tre i varje rad…

   De är på väg till Miami enligt deras Instastory.

    Det var inte ett direktflyg de satte sig på? Inte enligt instastory i alla fall..

    Fast enligt bilderna är de ju på väg till Köpenhamn – sen Miami? ? Så det kanske inte finns bättre säten på just det flyget tillKöpenhamn? ?

     I vanlig ordning är Camillas faktakoll på topp ????

      Roligare att raljera än att kolla fakta.

      Ser fortfarande roligt ut att äta svindyr kaviar på en sådan trång plats. 😉

       Äsch, mer dyr kaviar åt folket. Ät dyr kaviar i soffan hemma i pyjamas om ni vill. Njut av livet!??

        Usch nej tack billig eller dyr – lika äckligt både och ??

         Unna dig något annat du gillar då. Gör varje dag lite festlig, även om man sitter på en lite tråkig plats ??

        Jag tror aldrig jag ätit den typen av kaviar faktiskt.
        Är det värt pengarna? Jag är en aning simpel i mina smakpreferenser och tänker att det antagligen är som att kasta pärlor för svin i mitt fall.

         Nja beror väl på vad man gillar och uppskattar. Jag som inte är någon vinperson uppskattar inte ett dyrare vin mot ett billigare osv. Jag tycker att dyr kaviar är godare än billigare men det är väl upp till var och en att avgöra ?

         En kollega till mig hade en stereo för hundratusentals kronor. Köpte speciella kablar för att ljudupplevelsen inte skulle ”gå förlorad” i skitkablar. Jag hörde ingen skillnad men så ser jag film i min gamla iPad?

         Det är värt det!! ?

       De gör ju onekligen det bästa av situationen!

        Det gör de verkligen!
        🙂

    De flyger med EasyJet vilket är ett europeiskt lågprisbolag, likt Ryanair fast bättre, och skall till Köpenhamn. Sedan vänta lay-over i 20h innan Miami…

     Fast de bor i Köpenhamn? Nog inget problem att vänta 20 timmar på bästa flyg då

   De flög från Genève till Köpenhamn för att fortsätta till Miami.
   På Alexanders stories finns en bild från flygplatsen i Genève –
   flygplatsen som ligger i Schweiz men ändå har både fransk och schweizisk passkontroll så man kan kliva ut i det land man önskar.

  Ser ut lite som två treåringar i utklädningslådan på förskolan…

   Men är väl underbart med folk som vågar sticka ut från normen. Tycker de ser ut att trivas, härligt för dem.

   Hur mår du?

   Bättre när alla ser ut som kopior av varandra?

   Jag håller med. Ser ut som småbarn som gått lös på utklädningskläderna.

   Och ni andra som gnäller. Allt är inte svart eller vitt. Att skratta åt hur de ser ut är inte= alla måste se likadana ut. Finns ju en sträcka mellan det.

    Men äsch. Kan folk inte bara få klä sig som de vill ? Finns väl inga rätt eller fel när det gäller smak. Du äger säkert själv något som en del andra aldrig någonsin skulle ta på sig.

  ?

  En gris i Prada är fortfarande en gris.

  Han verkar så snäll och generös. Bra egenskaper. Jag gillar honom. ?

  Det är mysigt att Paow hittat kärleken och de verkar passa bra ihop ? Hur kommer det sig att han är så rik som du hintar om, Camilla?

   Rika föräldrar.

   Arv

  Äta kaviar med jackan på, ser allt annat än lyxigt ut. Som om han spelar rik.

   Fast det är kanske kallt på planet?

   han behöver inte spela rik.

   Han har ingen jacka på när han äter…

  ?

  De är verkligen som gjorda för varandra känns det som, både personlighet och utseendemässigt. Blir inte helt förvånad om detta faktiskt håller! De älskar pengar och lyx och hatar ”vanliga” jobb, tycker om att resa och käka på restaurang, älskar dyra kläder men har noll smak eller känsla för mode utan är helt bekväma så länge det är dyrt ? Soulmates!

   Det som talar emot är att Paulina inte har ett liv i Danmark. Inga vänner eller jobb. Inget ”syfte”. Därför hon mår dåligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *