Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

593 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon mer som är sjuk och har ångest över att behöva sjukanmäla sig i mellandagarna?

      Nej, varför?

        Tänker att folk kanske tror att man fejkar bara för att vill vara ledig i mellandagarna, men jag kanske övertänker? Får alltid ångest av att sjukanmäla mig, hur sjuk jag än är.

          Jag tror folk ser ditt mönster över tid. Du låter inte som någon som brukar sjukanmälan dig för att få extra ledigt, och då tror jag inte du blir misstänkt för det heller. Det är nog mer om man gör så systematiskt.

            Grejen är att jag är hyfsat ny på jobbet så vet inte om de vet det än…

              Jag förstår. Men då tror jag att folk litar på dig som utgångspunkt, men sen om det händer varje år börjar man kanske fundera. Typ så hade jag iaf tänkt, och då tänker nog de flesta liknande 🙂

              Tro mig, man blir ännu mer irriterad på nyanställda som kommer snoriga till jobbet med feber och stoltserar över att de inte vill ta ledigt eftersom de är nyanställda ☹️. Det är att visa ansvar att hålla sig hemma när man är sjuk.

              Är man krasslig så ska man stanna hemma och det gäller ju alla. Som arbetsgivare uppskattar jag när mina medarbetare tar ansvar och du kan ju inte rå för att du just startat på jobbet. Krya på dig och Gott Nytt År utan dåligt samvete?

      Jag är! Har också grov ångest men mår verkligen inte bra och kan inte jobba. Vi har haft enorm sjukfrånvaro under höst/vinter så jag misstänker att ingen bryr sig så mkt egentligen. Men förstår dig!

        Samma sak här. Och sen är det ju det där med att det fortfarande är en pandemi…

        Samma här! Jobbar på sjukhus, vaknade med förkylningssymtom i måndags och inväntar fortfarande provsvar. Sjuk ångest över att kollegor ska tro att jag fejkar, har haft hög frånvaro sedan jag började jobba i somras pga återkommande förkylningar och mängder av vab ?

      Nej men blev sjuk (dålig i magen iaf) två dagar före julafton under arbetstid och åkte hem för det var liksom inte hållbart, det kändes verkligen som att de skulle tro att jag fejkade. Det gjorde jag ju inte men det kändes väldigt dumt.

      Då vill jag bara svara dig att du ska ta hand om dig själv, vara rädd om dig själv. Är du sjuk så är du sjuk. Vad sen andra tänker ska du skita i rent ut sagt.
      Det är trots allt bara ett jobb.

        Tack, behövde verkligen höra det ?

      Eller fetingångesten att sjukskriva sig på sin semesterdag. Det har man ju också rätt till.

      Ja fy.. jobbar nyår och barnet mitt är sjuk. Är livrädd att bli sjuk själv, och veta att chefen skulle bli tvungen att beordra ut någon kollega som missar sitt nyårsfirande.

        Fast om ditt barn är sjukt och ni bor ihop får du väl ändå inte jobba..?

          Det är olika regler i olika kommuner

            Va? Det är väl ändå nationella rekommendationer från FHM och verkligen inte olika rekommendationer till olika kommuner.

              I väntan på hushållsmedlemmens provsvar kan övriga symtomfria personer i hushållet gå till arbete, förskola, grundskola, fritidshem och gymnasieskola som vanligt. Besök webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller i din region.

              https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-eller-nagon-i-familjen-har-blivit-sjuk/

          Får man inte jobba om ens barn är sjukt?

            Beror väl på hur litet barnet är, är det under skolåldern och inte kan testas får du ju jobba, är barnet äldre och testas positivt får man ju inte jobba, men vid ett negativt test i familjen men fortsatta förkylningssymtom får man väl jobba?

          Va? Var kan jag läsa det? Detta känner isåfall inte min chef till heller. (Mitt barn är 1 år)

          Behöver ju inte vara Covid! Kan vara något annat och då finns inget som hindrar att man som förälder jobbar, ja förutom om det är magsjuka som går kanske. Är man två föräldrar kan ju inte bägge vara hemma bara för att barnet blir sjukt.

      Jag fick 40 graders feber på julafton, har inte kunnat äta sedan dess, hostat sönder ett revben och är jätteförkyld.
      Var så orolig att jobbet skulletro att jag fuskar så att jag ringde dom, så att dom kunde höra hur dålig jag är, trots att det räcker med sms/mejl.

      Jag hoppas verkligen att jag är på bättringsvägen snart, för så här kan jag inte ha det.

        Krya på dig ?

    Känner mig så jävla ledsen över att min mormor är så totalt förändrad, hon gick från att vara en super pigg, aktiv och glad mysig mormor till en som mest är trött och sur och irriterad hela tiden över en natt nästan, gick iallafall väldigt fort. Jag vet att hon har jätte ont och sover dåligt och det kan vara därför men känner knappt igen henne, blir helt utmattad av att hälsa på nu för de är så dålig stämning och hon är på morfar hela tiden så han blir trött och irriterad. Usch va jobbigt det är med åldrande 🙁 den här julen blev väldigt jobbig …

      För mig är det så med min pappa han har helt nytt värderingar och blivit som en annan person. Men jag är ändå tacksam att jag fick så många bra år ?

        Ja det är sant, är också tacksam för så pigga morföräldrar länge, kände mig inte beredd på sån förvandling bara :/ ❤️

      Min mormor är likadan, förr älskade hon att ses och pratas, ute på promenad osv, men sedan för kanske 4 år sedan så var det som en bytt tant över en väldigt kort period ??

      Åldersdemens kan yttra sig så. Min morfar var såååå arg sina sista två år ?

      Min mans mormor blev tyvärr likadan i samband med sin demens. Från att ha varit världens snällaste, lugnaste till lättirriterad, körde med och skrek till folk ”hämta ditt, hämta datt, torka där nu!!!”

      Jag tyckte det hjälpte att be henne berätta om något, t ex hur det var när hon var yngre eller prata allmänt om positiva ämnen och händelser.

        Ja kör samma taktik, när hon är ”igång” så byter jag samtalsämne eller leder det till något annat som lättar lite på stämningen osv, typ som du skrev om gamla minnen och händelser osv. Brukar funka någorlunda.

      Låter som om hon behöver träffa en doktor, utredas lite. Kan vara minnet, infektion etc etc.

        Hon är ofta hos läkaren och är nyopererad så de har nog koll om det skulle vara något annat

          Känner läkaren till hennes förändring, en personlighets förändring märker ju främst närstående inte en random läkare om det inte är nån man har en nära relation till.

            Precis, och en depression kan yttra sig såhär. Många äldre har odiagnostiserad depression och skulle vara hjälpta av SSRI.

          Fast olika läkare pysslar med helt olika saker/delar av kroppen. Att läkaren som opererat henne skulle fråga om hon blivit personlighetsförändrad är inte så sannolikt (om hen nu inte opererat hjärnan då). Om du vill kan du ju stämma av med hennes man om läget och om ni tycker att någon utredning skulle behövas. Isåfall vänder man sig till vårdcentralen i första hand så remitterar dom vidare till rätt instans.

          Be dem kolla om hon har urinvägsinfektion. Det kan ge sådana symptom hos äldre och de som inte känner henne vet ju inte att hon förändrats.

      När hände det? Nyligen?

        Nej de har varit såhär i ungefär 4-5 månader men de gick fort när det hände, enligt mig.

          Vaccinet?

            Sluta!

              Väldigt vanlig biverkning av det vaccinet, så du ska nog tagga ner ett par kilo.

                Folk kn verkligen inte se att vccinet kan ge biverkningar. Nej just ja svullen arm är den ända!!!!!!

                  Så du menar att man blir ilsken av vaccinet? Förstår du inte att folk skrattar och inte orkar lyssna när precis allt är biverkning på vaccinet enligt dig och dina kompisar?

                  Har svårt att ta någon som inte kan stava till enda seriöst. Du har ju uppenbarligen inte dyslexi så du kanske borde lära dig svenska först, så kan du läxa upp folk med dina läkarkunskaper senare x

                Du kan ju själv tagga ner! Jag har fått biverkningar om än lindriga sådana men hellre det än covid.

          Hur gammal är din mormor?

      När hände det ts? Nyligen?

      Förstår dig. Min farmor var världens krutgumma innan pandemin. Gick på gym två dagar i veckan, gick på yoga, åt på café med sina vänner och var engagerad i föreningar. Men när pandemin kom och hon blev ensam och stillasittande så kom problemen som ett brev på posten. Idag nästan två år senare kan hon knappt gå, hon är snurrigare och argare än nånsin och stammis på vårdcentralen och akuten för alla problem. Så sorgligt att se. Tror definitivt att pandemin och att plötsligt bli isolerad gjorde att det gick så fort. Men när det blir dålig stämning så försöker jag prata om saker som jag vet gör henne glad och fungerar inte det så försöker jag själv i mitt stilla sinne glädjas åt våra fina minnen tillsammans.

    Kanske dum fråga men ska byta från telenor till comviq och ska då få nytt simkort, vad behöver jag göra? Ska jag skriva ner alla lösenord osv? Sparas tillexempel mina anteckningar i mobilen eller blir den tom? Är verkligen jätte okunnig om detta som ni märker och jag har inte bytt simkort på år och dar ?

      Vad har du för telefon? På min iPhone följer allt med även fast jag byter simkort

        iPhone, aha okej så inget sparas på simkortet? Vad händer med sånt som lagrats, typ bilder som ligger i icloud? Har det inget med simkortet heller att göra?

          Nä det är kopplat till telefonen inget annat ändras mer än din pinkod liksom

      Du ska säkerhetskopiera telefonen!

        Jag ska sätta på mig glasögonen. Jag läste att du ska skaffa ny mobil. Adjö

      Du behöver inte göra något! Det enda som eventuellt kan sparas på simkort, oftast inte idag, är kontakter. Allt annat är på telefonen? om någon kontakt är borta kan du lägga i det gamla kortet och föra över dom då.

        Åh är det sant? Även bilder och sånt då? Har så mycket grejer i min telefon som jag är rädd att förlora, men hittar samtidigt inte i inställningar vart man kan se vad som är sparat vart osv

    Trivs väldigt bra på mitt jobb men har fått erbjudande om ett annat nu. samma bransch, högre lön, mer ansvar. I övrigt är de inprincip samma, mycket frihet, samma förmåner mm. Tror jag kan utvecklas mer på det nya men är orolig att 1 – jag kanske inte trivs lika bra och 2 – har bara jobbat på mitt nuvarande i ett år. Är det för kort tid? Känns som det nya är en chans som är dum att sumpa.

      Har bara en sak att säga – kör!

      Tycker inte det är för kort tid. Om du får frågor om det i en framtida arbetsintervju kan du ju säga att du fick en chans till att utvecklas mm som du inte kunde säga nej till. Tror inte det får dig att se dålig ut.

      Inga råd om vad du ska välja. Men jag brukar trösta mig med att är det jättesvårt att välja så väljer man antagligen mellan två riktigt bra alternativ 🙂

      Har oxå bara en sak att säga – KÖÖÖR för i h-e!
      Skitkul ju!
      Tänk på dig själv och våga ta chanser.
      Går det inte som du har tänkt dig så prova på ett annat!

    Är gravid och ska ta vaccinet i januari. Är såå nervös för vill verkligen inte det förrän bebis är ute. Tror inte 100% på forskningen. Min barnmorska har varit på mig som f… ? vet ej om jag gör rätt val oavsett hur jag gör. Kan någon lugna mig lite tack ??

      Ingen kan se in i framtiden , så jag vet inte hur jag ska lugna dig.
      Jag anser inte att de med säkerhet kan veta att vaccinet är säkert varken du är gravid eller ej, likaväl kan du bli svårt sjuk av covid .
      Jag hade inte gjort det, men kan inte säga vad som är rätt eller fel tyvärr

      Har några vänner som tog under graviditeten Och ingen fick mer än lite ont i armen. Alla bebisar är ute, fullt friska?

      Varför tror du inte på forskningen?

        Det är väl inget nytt att foliehattar inte tror på forskning?

          Så vad säger _forskningen_ om vaccin och graviditet? Kan du hänvisa till de studierna också?

            Forskningen säger att det är ofarligt/otroligt liten risk för komplikationer för gravida – därför rekommenderas gravida att ta det.

            Studier får du ta att leta upp själv, Google är inte så svårt att använda om du verkligen är intresserad.

              Jag behöver inte Google, har tillgång till sökmotorer för vetenskapliga artiklar via jobbet.

              Men eftersom du säger att andra inte tror på forskning så vore det ju intressant vilken forskning du själv läser. Men vill du inte ge mig någon författare eller studie att gå på så behöver du inte.

              Vilken forskning säger att det är ofarligt? Och hur liten risk då och enligt vilka studier? Om du nu ska slänga dig med forskning hit och dit så får väl du också hänvisa till dessa studier. Jag lovar att jag kan googla fram studier som säger att det inte alls är säkert ofarligt för gravida att vaccinera sig (att det behövs mer studier för att säga det).

        Hon menar väl får vi anta att forskningen är för ny i det här fallet. Vi hat bara indikationer på korttidseffekter av vaccin, man kommer veta mkt mer inom tio år. Börjar ibland tänka att de nya foliehattarna är de som inte kan tänka en enda kritisk tanke själva, ni är ju faktiskt lite på samma nivå som de som tror blint på 5g som orsaken till alla virus…

          Och hur många av de som ”litar på forskningen” har läst studierna i sig? Eller har man läst populärmedia göra sin tolkning av dom?

          Vad säger egentligen resultaten? Vilka grupper har man studerat och hur? Hur generaliserbara är resultaten? Vilka luckor och brister finns det i studierna? Vad behöver studeras mer?

          En vetenskaplig studie säger ju sällan att så här är det, det här är sanningen. Utan snarare att resultaten tyder på x för precis de här förutsättningarna. Vilket ger ett bidrag till tidigare studier genom att antingen bekräfta tidigare resultat eller indikerar på annat. Sen kan media tolka lite som de vill för att sälja nummer.

          Scientist: our results are useless taken out of context.
          Media: scientists say their results are useless!

            Kort svar: inom tio år kan du se medium & långtidseffekterna av vaccin. Du får själv försöka fundera ut varför inte den typen av studier existerar idag. Lycka till och ursäkta om jag låter snäsigare än jag tänkt mig.

              Absolut. Jag håller med dig. Var inte ett ifrågasättande till dig utan ett tillägg.

            Applåder?

              ?

        För det har varit olika bud hela tiden för gravida kvinnor. Allt är fortfarande så nytt. Det är inget som har forskats i säg 20 år eller liknande.

      När ska du föda? Jag hade väntat med vaccinet om det var jag.

        I april. Men smittspridningen har börjar öka så mkt nu ju!

          Ett sånt där jobbigt val där du måste bestämma själv. Önskar jag hade nåt bra råd att ge dig. Avstod själv från vaccin men skulle inte kunna råda någon annan att göra det, jag förstår ditt beslut hur du än väljer.

          Jag har också BF i april och var till en början tveksam om jag skulle vaccinera mig under graviditeten eller inte. Valet föll till slut på att vaccinera mig (gjorde det i oktober), efter att en släkting till min sambo fick Corona på förlossningen/BB och hamnade på intensiven. Kände att jag verkligen ville minimera riskerna.

          Jag fick inga biverkningar och ultraljuden efter vaccineringen har sett bra ut! Jag pluggar och eftersom universiteten numera rekommenderas att hålla all undervisning på plats, så kändes det också säkrast att vara vaccinerad framför att inte vara det, när jag måste klämma in med mig typ 100 pers i en föreläsningssal då och då.

      Jag hade tagit vaccinet eftersom det finns bekräftade risker med att få covid som gravid, och man får väga riskerna mot de potentiella riskerna med vaccinet. Man kan aldrig lita 100 % på något vaccin, men inte tusan kan man lita på att man kommer klara covid bra heller.

      Men, dock kan man ju tänka annorlunda om man har möjlighet att isolera sig helt fram till förlossning, har du det? Tänker hela ditt hushåll i så fall, t ex om ni jobbar hemma.

        Vi har ingen möjlighet att isolera oss. Jag är hemma men min man kan inte jobba hemifrån.

          Attans! Kamske ändå lite väl långt ända fram till april.

          Kan du säga till din barnmorska att du inte känner dig trygg och fråga om du kan få prata med någon som kan förklara bättre? Jag tänker att den här typen av diskussioner i kommentarsfält lätt blir svartvita (om en fråga som inte är svartvit utan handlar om att väga risker), men att det låter som att du behöver känna att du har mer kött på benen plus att du behöver känna att det är du själv och inte barnmorskan som bestämmer. Tänker om du t ex kan få prata i telefon med MVC läkaren eller så?

          Om jag var du hade jag isåfall vaccinerat mig, eftersom du inte har möjlighet att isolera dig. Däremot skulle jag absolut respektera den som väljer att inte göra det, ingen vet med säkerhet vad framtiden kommer visa.
          Läs på ordentligt om riskerna med att få covid under graviditeten så att du gör ett medvetet val.

      Hade väntat med vaccination

      Hur många sprutor har du tagit innan, dvs i år?

        Inga alls

          Det var ju otur. Hade du tagit 2 doser innan du blev gravid så hade du ju haft ett hyfsat skydd redan ?

            Det beror ju dock på när man har vaccinerat sig eftersom flera studier påvisat att vaccinets verkan avtar och i vissa fall är verkningslösa efter några månader (4/6/9 beroende på tillverkare). Utöver det är det också individuellt.

            Umeå universitet har genomfört den senaste omskrivna studien. (5,8 miljoner? vaccinerade ingick i studien). Orkar inte googla upp den, sorry, men för den intresserade går det snabbt ??

          Varför inte?

      Jag är också gravid och var också tveksam, men tog det. Ångrade det inte en sekund när jag sedan läste denna artikel: https://www.theguardian.com/society/2021/nov/23/samantha-willis-was-a-beloved-young-pregnant-mother-did-bad-vaccine-advice-cost-her-her-life?CMP=Share_iOSApp_Other

        Lovar att du hade blivit kallad foliehatt om det var en artikel om en gravid som fått allvarlig biverkning av vaccinet.

          Fast nu har det ju inte hänt, typisk foliehatt-logik du kommer med.

            Va? Jag har tagit vaccin. Tredje sprutan förra veckan. Om det gör mig en foliehatt så fine.

            Läs i valfritt kommentarsfält där någon ens nämner en biverkning så får du se hur det låter.

              Va? Var läser du? Jag tycker att folk har varit väldigt öppna med sina ev biverkningar. Jag läser dock inte så många kommentarsfält.

                Nej jag förstår det. För det brukar bli ett himla liv när någon vill nämna biverkningar. Då är det foliehatt, faktaresistens och skrämselpropaganda.

        Det där är ju en händelse. De absolut flesta har överlevt covid. Även gravida. Precis som att de absolut flesta inte fått allvarliga biverkningar av vaccinet. Även gravida.

        Att basera sitt beslut att vaccinera sig på ett dödsfall är lika konstigt som att basera sitt beslut att inte vaccinera sig på ett fall av en biverkning.

        Och jaaaa jag är själv dubbelvaccinerad med tredje dosen inbokad.

          Jag tror inte du har läst artikeln, den tar väldigt tydligt upp att många många gravida kvinnor troligtvis ”i onödan” dött i covid pga att man initialt rekommenderade dem att inte vaccinera sig.

            ”Många många har troligtvis dött”?

              Många har dött och det har troligtvis varit i onödan (pga att de överlevt om de ej hade avråtts ta vaccinet). Så tolkar jag kommentaren du svarar på.

                Ja det förstår jag också. Men att ”många många troligtvis har dött i onödan” låter rätt så luddigt tycker jag. Lika luddigt som att säga att många många troligtvis har fått biverkningar i onödan.

      Ta vaccinet för dig och bebisen! Vi är så lyckligt lottade i detta rina land att vi köpt in doser till alla.
      Ligger med covid as we speak (är dubbevaccinerad) och är så otroligt tacksam att jag fått sprutorna. Känner hur viruset rumlar runt därinne men blir väldigt ”light” av att jg är skyddad.

      Som ovaccinerad är du dessutom smittspridare, så gör det för alla andra också. Det är farligare att få covid än att ta sprutan. Det finns ingen anledning till att ”inte lita på forskning”, de är öppna med vad de vet och inte vet. När miljoner människor tar ett nytt vaccin kommer alltid några att råka illa ut. Men de allra flesta mår prima och slipper en covid med iva-besök.

        Få en light version kan man få även utan vaccin. Jag blev sjuk i covid innan vaccin var ett alternativ. Hade en lättare förkylning.

        Smitta kan du också göra som vaccinerad.

        Med det sagt så skulle jag vaccinera mig, men hade väntat tills jag inte var gravid om det var möjligt (med att sambo tex jobbar hemma osv). Är dubbelvaccinerad idag så är ingen antivaxxer om ni tror det.

          Nej jag är inte ute efter att tjafsa, men har så svårt att förstå att man inte vill/vågar vaccinera sig.

          Har man tur kan man få en lätt förkylning som ovaccinerad, precis som du säger. Men det vet man ju inte. Man kan lika gärna ha otur och åka in på iva. Så varför chansa?

          Alla kan smitta, men man vet att ovaccinerade smittar mest. Man är aldrig helt safe men med vaccin har man de bösta förutsättningarna.

          Jag fick (troligen, det gick inte att testa sig då) covid när jag var gravid i mars 2020. Har mer ångest över det än att få vaccinet – att jag hade corona med bebis i magen.

            Nej, man vet inte att ovaccinerade smittar mest. Det man ”vet” är att enligt en ”studie” på ett basketlag, är att de vaccinerade smittade två dagar kortare än de andra. De två dagarna är man ju fortfarande hemma och riskrerar endast att smitta familjen, vilket man med all säkerhet isf redan gjort då man är som mest smittsam i början av infektionen. Dessutom har vaccinerade ofta inga symptom i början(vilket ovaccinerade oftast har) och hinner därför smitta en massa andra då.

        Hade covid långt innan vaccinet- fick en liten förkylning bara.

          Det är ju jätteskönt för dig!
          De flesta fick bara så. Men sen var det många som det gick väldigt illa för också, det är dem man vaccinerar sig för (+ sig själv.)

          Ovaccinerade smittar mer än vaccinerade, det vet man idag. Så länge folk inte vaccinerar sig så är det tufft att få bukt med spridning och att folk fortfarande blir svårt sjuka.

            Fast det där argumentet börjar väl också kännas ganska överspelat? Vaccinimmuniteten är ju bara hög någon månad.

              Men vad är alternativet?

            Och en del får hemska biverkningar av vaccinet. En del blir hemskt sjuka i covid.

            Man vet faktiskt inte hur vaccinet påverkar foster. Jag förstår att det är svårt att göra valet som gravid då. Jag själv hade tvekat om jag varit gravid när jag skulle vaccinera mig. Jag åt liksom inte ens koriander som gravid, tro fan att jag hade varit orolig för att injicera ett nytt vaccin då?

              Absolut. Men föer dör av covid än vaccinet.

              Haha koriander? Vad kan det göra? Helt missat.

                Menade mer att jag var nitiskt när det kom till vad jag åt. Googlade allt och sa en enda sida att koriander eventuellt inte var bra så undvek jag det.

            Nej, vaccinerade och ovaccinerade har samma mängd virus och smittar lika mycket. Däremot smittar ovaccinerade under LÄNGRE tid. I genomsnitt 7,5 dag vs 5,5 dag.

        men nu går du ju runt och sprider falsk info också. corona blir inte ”light” för att du tog vaccinet.. jag gissar på att du är en relativt ung tjej och att corona blev light på dig på grund av det. hade du corona även som ovaccinerad så du kan jämföra? annars har du ingen aning om hur det hade påverkat dig då. jag hade corona vid lucia 2020, ovaccinerad och jag säger som dig att det var ”light”. hade jag inte fått meddelat att det var corona så hade jag inte gissat på det. skönt för dig att du inte är mer påverkad nu när du är sjuk, men tycker inte man ska gå runt och sprida info som är individuellt. de flesta unga klarar sig lätt undan eftersom de är som sagt unga och oftast friska, det har inte med dubbelvaccinering att göra. det finns vaccinerade som dör ändå och det finns vaccinerade som klarar sig fint och samma sak med ovaccinerade.

      Det viktiga är att du gör det som du tycker känns bäst. Jag tog covid-vaccin under graviditeten, även om jag och min sambo var hyfsat isolerade från graviditetsvecka 20 och framåt. Var väldigt orolig för att bli svårt sjuk och därmed föda för tidigt, så valet var enkelt. Kändes också skönt att bebisen eventuellt fått antikroppar mot covid från mig. Blev lite hängig efter vaccinationen, i övrigt inga biverkningar. Och bebisen mår bra och ligger och sover här bredvid 🙂

      Skulle överväga att byta barnmorska om hon är väldigt på med att säga åt vad du borde göra. Hon ska inte påverka dig utan finnas där för dig och stötta. Självklart ska hon informera men hon ska inte påverka så pass att du känner dig tvingad att göra något som inte känns hundra bra för dig.

      Det finns väl ingen som vet vad som är rätt eller fel, men man får komma ihåg att vaccinet mot covid i sig inte är nytt, forskningen har många år på nacken. Jag har tagit båda sprutorna under graviditeten och känner mig trygg med mitt val, men jag har förståelse för att inte alla gravida tänker likadant.

      Jag har legat inne på sjukhus i några veckor på grund av graviditetskomplikationer och ett tag var nästan alla platser på avdelningen upptagna av gravida ickevaccinerade covidsjuka. I två dagar låg vi sex patienter i ett fyra personers rum för att ge rum till de covidsjuka. Jag bor inte i Sverige, men vaccinationsgraden är ungefär den samma här som i Sverige.

      Ta det inte förens bebisen är ute, lyssna på dig själv. Va istället försiktig och bli inte sjuk!

        Går ju dock ej att kontrollera om ens partner måste jobba på plats (som i detta fall). Visst kan man skippa fester mm med arbetsplatser är fortfarande i toppen på vanliga smittoställen.

        Vilket toppenråd, ”bli inte sjuk!”, varför har ingen gått ut med det brett i medierna?? Då hade vi ju inte haft någon pandemi! Geni!

      Jag hade covid som höggravis. Fick lätt förkylning och bihåleinflammation. Både jag och bebis överlevde och min bebis är numer en sprallig 1åring. Skulle inte ta vaccinet gravid.

      Jag är också gravid och ska föda i februari, förstår din känsla kring vaccinet som gravid.
      Jag är för vaccin och positiv till corona-vaccinet, däremot hade jag väldigt svårt att bestämma hur jag skulle göra som gravid.

      Det slutade med att jag kände mig trygg med att ta vaccinet efter RUL (v20), det som avgjorde var de bevisade riskerna med att få covid som gravid (tillväxthämmande, för tidig födsel mm). Varför jag inte tog innan var för mest för min mentala hälsas skull, hade aldrig kunnat sluta grubbla om jag tog vaccinet innan RUL och sen visade rul på problem. Hade alltid skyllt på mig själv.

      Jag känner mig nu mycket tillfreds med mitt val, hade varit väldigt påfrestande att gå som
      Höggravid och ovaccinerad nu när smittan skenar igen.

      Ta det. Vaccinet anses säkert för gravida och gravida är rekommenderade att ta det. Däremot finns det flera kända komplikationer av att få covid som gravid, b.la. Att föda för tidigt.

      Också gravid och planerat att ta min tredje dos i januari. Är såklart mer nervös nu när det inte bara handlar om mig. Men som jag diskuterade med min BM så förklara hon hur vaccin fungerar. Vaccinet går inte över till barnet utan det är dina antikroppar som gör. Alltså om du vaccinerar dig så kommer du få antikroppar som sedan förs över till barnet och då kommer ditt barn ha ett skydd när den är född! Sen har jag läst lite om studier som visar att covid som gravid kan påverka moderkakan..
      Eftersom du aldrig vet hur viruset slår mot dig, så kan du både bli allvarligt sjuk, men också typ få en lättare förkylning. Men blir du allvarligt sjuk så löper du större risk för att föda förtidigt.
      Tycker du ska prata mer med din BM och läs på FHM, googla (var källkritisk)
      Du kommer ta ett beslut som är rätt för dig och ditt barn ?

      Jag hade covid innan jag fick ta vaccin, och det var absolut INTE roligt. Då blev vi ändå inte jättesjuka, men det var jobbigt i flera veckor.

      Aldrig i hellskotta att jag vill bli sjuk på det sättet under min graviditet så jag vaccinerade mig, samt för säsongsinfluensa.
      Jag har inte ångrat mig.

      Jag fick dos 2 i vecka 30. Tog det för att jag absolut inte ville ha Covid under förlossningen.

      Jag tog vaccinet i somras som gravid. Gör det bara, det kommer gå fint för er båda ❤️

      Nu kanske du inte ser detta, men skriver ändå. Vänta med alla vaccin tills du fött p.g.a. stor risk att din kropp stöter bort barnet och du får missfall.
      https://swebbtv.se/w/bAF47JDtn1Mo4QuuWuBtNM

        Och om du läser detta: Ovanstående inlägg består av icke-vetenskaplig propaganda från en ytterst tveksam källa. Klicka inte ens på länken, det är bara rent struntprat.

        Ta vaccinet, covid är otroligt farligt för gravida!

          Om du läser detta: Ann-Cathrin Engwall(som intervjuas i videon) är immunolog och virolog samt doktor i molekylär cellbiologi med immunologisk inriktning och hennes kunskaper väger många ton tyngre än Amandas provaxxande konspirationsteorier.

    En kompis exfru ( vaccinerad ) testade positivt för Corona i Berlin , flydde till från karantänen och flög hem till Sverige :/
    Och verkar ha kommit undan med det.. är inte det olagligt ?

      Jo.

        Vad kan bli de rättsliga konsekvenserna?

          Man kan vad jag förstår dömas för misshandel eller till och med grov misshandel. Alternativt för spridande av smitta. ” I grova fall finns det livstid i straffskalan för spridande av smitta”, men det gissar jag är mer om man pysslar med biologisk krigsföring eller ngt sånt gissar jag.

          https://www.svd.se/kan-vara-misshandel-att-bryta-mot-smittskyddslagen

      Alltså exfrun flög när hon hade corona? Jävlar vad oansvarigt ?

      Så oerhört fult gjort :-/

      Åh helskotta vad dåligt gjort. Hon skulle ju kunnat smitta halva planet.

        Och deras familjer, barn, kollegor, mor och farföräldrar osv. Vilket hon troligen också gjort…

          Ja fy fasiken vilken vidrig egoist.

            Ungefär lika vidrig och egoistisk som alla andra på planet som valde att flyga. RIP klimatet

      Hur lyckades hon? Man måste väl visa upp negativa tester för att få komma till sverige?

      Tycker det är sjukt att man som svensk inte måste testa negativt innan man går på planet. Flera andra länder har så men inte Sverige, är visst bara icke svenska medborgare som kan ta med sig viruset på flyget till Sverige ?

        Jag tycker det är sjukt att man ens får flyga mtp vad det får för konsekvenser för klimatet

        Håller med dig, men det handlar om att man inte kan neka en svensk medborgare att komma hem till Sverige.

          Till 08,07

    Någon som testat Brad mondos wavetech produkter? Värt priset? Kan man köpa i Sverige?

    Ni som gillar Springsteen och har Cmore, titta, lyssna, njut!

      Hade han inte verkat så kär i sin Patti hade jag fan flyge till amerikat ??

        Har inte han varit otrogen? Tyckte jag läste det.

          Hoppas inte trots allt. Han ska i min värld vara den perfekte mannen.

    Läste ett inlägg om Gustav Björklund här för ett tag sedan och gick in på hans Instagram efter det. Såg att han lagt upp ett inlägg med en film där han överraskar sin syster, han skrev att syskonen hade ett rent helvete som yngre och därför klappade han sig nu på axeln och gick och köpte en bil till sin syster. Men bilen är ju leasad av hans företag…

      Då betalar han väl månadskostnaden? Vad är problemet?

    Dags för bikt? Har du något att bekänna? Tell me! 🙂

      Jag är förälskad i min kk. Vi har träffats i över sex år som kks och jag blir mer kär för varje dag. Kommer aldrig att berätta det för honom för då vet jag att jag inte kommer träffa honom mer.

        Det här låter nästan för bekant. Antingen är ni fler som haft samma kk i 6 år och är kär i honom eller så är du en person jag känner…?

          Kanske känner vi varandra. Vem vet. Jag har inte berättat åt någon att jag älskar honom men det kanske framgår ändå.

            Den jag känner förnekar det utåt men det är otroligt uppenbart att hon är kär.

              Ja då kanske det är jag då. Eller någon annan.

              Jodå Josefin

                Jag heter inte Josefin?

                  Inte jag heller? /hon med kkn

                Va??! Jag är för fan inte kär i mitt kk!

                  ??

                    Men va fan ?

      Har fått känslor för en person jag träffat sen i våras. Vet innerst inne att vi inte kommer funka. Kan ändå inte släppa.

      Tycker det är mycket mer nice att få orgasm själv så passar på när sambon är borta (som ikväll) ? (han skulle bli så ledsen, sårad manlighet mm om han visste)

        Men gud vad konstigt. Hur kan man känns så, omanligt om nåt. Han lär ju också onanera?

        Oj, jag tycker orgasmen är mycket skönare och ”sexigare” när mannen ger mig än när jag får själv ? så olika det kan va haha

        Tro mig, din man onanerar en hel del när du inte är med…..
        Troligtvis väldigt mycket mer än vad du gör.

        Tro mig din man onanerar när du sover på toan breve men säkert även breve dig i sängen. Ha INTE dåligt samvete.

        Sårad manlighet?? Varningsflagga

      Jag har haft covid med totalt smakbortfall i två veckor. Är nu frisk sedan några dagar och har kommit till min svärmor. Smaken har börjat återvända men jag låtsas att den fortfarande är borta för att slippa äta av allt och äta svinmkt (har typ 15-20% smak kanske så saker är inte jättegott och hennrs mat är inte mer än ok som bäst). Jag överdriver också lite hur trött jag är för att slippa umgås och gick istället och la mig samtidigt som mitt barn (dvs scrollar bloggbevakning)

        Hahaha älskar detta! Kör bara. Något bra ur eländet liksom 😉

        Jag säger generellt att jag är mätt när jag inte vill äta folks mat (ofta) har lite fobi av att äta andras köttfärssås (japp även din underbara med buljong vitlök och rivna morötter bläääk).

      Jag känner mig oerhört ensam.
      En av mina högsta önskningar är att träffa en man att älska och bli älskad av. Tänk om det hände mig!
      Att få uppleva kärlek på riktigt.

        Åh vad jag hoppas på kärlek för dej!

          Ååh tack snälla! Från hjärtat!❤️

        Känner också så, riktigt jobbig känsla och extra påtagligt såhär års för egen del.

        Samma här ♥️

      Jag var otrogen förut, berättade det för min man. Han blev ledsen och det var hemskt ett tag men sen blev det på något sjukt sätt nytändning i förhållandet. Nu är det mer som vanligt och jag kämpar varje dag med att inte höra av mig till den andra.

        Kan du berätta mer om på vilket sätt det blev en nytändning?

        Lämna din man om du tror att du inte kan stå emot otrohet en gång till.

      Drömmer om mitt ex väldigt ofta, har inte kommit över honom än. Trots att det har gått snart 10 år och jag idag är gift och har barn. Vet inte hur jag ska komma över honom ?

        Kontakta honom och lär känna honom pånytt. Så vet du vad du har att komma över i verkligheten

          Han skulle inte vilja att jag kontaktade honom. Och verkligen inte vilja lära känna mig på nytt. Jag hade velat träffats för att prata om varför det blev som det blev. Men vet att han inte vill det. Han ville det inte då, så vore konstigt nu. Och det får jag respektera.

            Jag har det likadant. Min åsikt är att bara låta det vara, och för att aldrig vara med om något liknande har jag idag valt ett mycket mer svalt förhållande och tänker stanna i det. Drömmarna kan dock alltid råka fyllas av exet och ”prata ut”, eller om någon som symboliserar passion. I verkligheten stannar jag där jag är och det är helt okej, ingen passion men det är tryggt.

      Jag fantiserar om en gammal flirt på sistone. Han hade lagt upp något på Facebook för ett par veckor sedan och då ploppade minnet upp av hans fina blå ögon. Är gift och älskar min man, men tycker det är så kul att ha lite heta fantasier om denna man jag hånglade med för 14 (!) år sedan…

      Småförtjust i någon som är 16 år yngre… och tycker det är synd att det känns helt orimligt bara för att jag är kvinna 😮

    Någon som har brutit med sin mamma/förälder med narcissistisk personlighetsstörning och kommit ut på andra sidan? Det är inte jag som hittade på diagnosen, utan min psykolog som antog att jag växte upp hos en narc utifrån berättelser från min barndom.

      Men herregud, man kan inte börja diskutera diagnos utifrån vad en annan person minns och berättar. Oseriös psykolog.

        Gått varje vecka i 1,5 år, och hon sade just det ”utifrån det du berättar så verkar det som att du har en förälder som är narc”. Och sen förklarade hur det påverkade en växande hjärna osv. Hon är allt annat än oseriös.

        Håller inte med. Varför ska inte en utbildad person få säga så? Att få en trolig förklaring på varför saker är som det är efter många år. Det är ju inte så att mamma får ett intyg på sin galenskap.

          För att hon inte har träffat människan. Man kan inte ställa diagnoser på folk man aldrig träffat och det gör ofta mer skada än nytta. Att kalla någons förälder för narcissistisk kan förändra hela den människans bild av personen, sin uppväxt och allt den gått igenom. Det är inte rättvist eller ok.

      Har inte kunnat bryta. Jag går tillbaka hela tiden, känns som att jag är beroende av den gnutta kärlek & bekräftelse jag får av mamma kanske två ggr om året. Behöver desperat terapi för att börja reda i detta. Du skriver att du har gått i 1,5 år, är detta via offentligt finansierad vård eller går du till privat psykolog?

        Började offentligt, men blev aldrig nöjd. Sökte mig till en välrenommerad psykolog som kostar mkt, men jag har gjort större framsteg på 1,5 år än någonsin. Brutit upp med typ hela min familj (mamma är problemet, men de andra är medhjälpare), kommit på god väg med min ätstörning och vimpeln ptsd. Nu stålsätter jag bara mig i mitt beslut i att må bättre, kosta vad det kosta vill.

          Complex ptsd ska det stå.

            Jag har haft en ”kärleksrelation” med en person med den personlighetsstörningen. Alla som haft en sån person i sitt liv vet att en utbildad, erfaren och professionell psykolog visst skulle kunna urskilja en sådan diagnos utifrån egna berättelser.

            Hursomhelst helst vill jag säga till dig och alla andra som växt upp med en sån person att jag skickar omtanke till er. Hade aldrig tänkt på detta ”fenomen” innan jag själv råkade ut för det. Den PTSDn och mentala ohälsan som kommer med det bör tas på allvar och behandlas. Var stark och lär dig att älska dig själv och inse att ingenting är personligt, det är en störning som dom inte ens kan kontrollera om de så ville. Det kommer bli bra. Kram

          Min förra psykolog tror jag har cptsd. Ska utredas för ptsd snart, och då kommer jag också få testa ett varv till med terapi i den offentligt finansierade vården. Men tror inte det kommer vara så givande då det känns som att vi med cptsd behöver gå väldigt länge och inte en KBT som tar tre månader. Hur hittar man bra psykolog? Om någon har tips på en kvinnlig psykolog i stockholm som har koll på cptsd/adhd/komplexa familjer… Send them my way.

      Här är jag! Morsan är oftast helt galen och världsfrånvänd, jag har brutit med mina föräldrar i perioder för att min man skulle orka med mig. Jag har burit hela världen på mina axlar för att hålla (min mamma och även min syster som förmodligen lider av samma åkomma) på gott humör. Jag har gått i terapi i omgångar och ibland gör dom mig ledsna men oftast kan jag skaka av mig deras galenskaper. Jag låter raljant, men det är en ren överlevnadsstrategi.

      Kämpa på, men blir det övermäktigt så är mitt råd att bryta, för din skull❤️ Du är viktigast i ditt liv..

        Tack! Bra jobbat! Verkar som att våra historier är väldigt lika. Jag bröt för några veckor sedan. Grät floder, men nu börjar det kännas som att jag kan andas frisk luft. Var också delvis tvungen att bryta pga morsan började behandla min partner som hon behandlade mig. Och där drog jag en skarp gräns. Min partner är det finaste jag vet, kan inte låta henne sabba mitt förhållande utöver allt annat i mitt liv.

      Jag bröt med min narcissistiska mamma för över 3 år sen, pappa också eftersom dom lever tillsammans. Det är det absolut bästa jag nånsin gjort för min egen skull, nu mår jag äntligen bra.
      Har varit en lång process, gått igenom olika stadier som ilska, hat, skuldkänslor osv och under julen sticker det lite i hjärtat för jag vet dom sitter själva men det är som det är, behandlar man människor illa då blir man ensam. Blod är inte alltid tjockare än vatten och jag är tacksam dom gav mig livet men dom har förbrukat sin rätt att vara en del av mitt längre.
      Bara du vet vad som är rätt beslut för dig. Kram!

        Jag beundrar din styrka, och glad för din skull att du mår så mycket bättre!

      Min man bröt med sin narcissistiska mamma för fem år sedan. Även hans syster har brutit men det tog längre tid. Det positiva är att de två fått en mycket bättre relation efter det. Mamman försökte hela tiden hindra dem i deras relation. När min man bröt relationen var våra barn runt tio. Svärmor hade precis börjat intressera sig för dom. Hon hade fram till dess varit helt frånvarande. Dykt upp med presenter på deras födelsedagar och förväntat sig beröm för fina presenter.
      Vi visste inte riktigt hur vi skulle förklara för barnen. Men de löste det helt själva. De tyckte att hade hon inte velat vara med dom tidigare behövde hon inte komma nu.

    Den ”konstigaste” (och på vilket sätt konstig) bloggen du läst? Jag har en som jag fastnar på gång på gång… alltså bara mängden paket till sitt barn. Dom öppnar paket I flera dagar på jul, efter en paketkalender med större paket varje dag och sen ett paket I timmen på nyårsafton fram till tolvslaget. Och så fredagspresenten – år ut och år in. Hur kan man ens finna så mycket saker att köpa till sitt barn? Eller ens hinna handla hem allt ?

      Uppskattar man ens det som barn? Jag hade nog faktiskt inte gjort det ens som liten. Det magiska med julen som barn, tyckte jag var mycket detta med mystiken och att vänta på något så fantastiskt som tomten. Vi brukade fira jul med annan släkt på juldagen och redan då var det fantastiska borta.

      Så sjukt! Fredagspresenten? Är det sponsrade grejer som måste visas upp?

      J*cke & J*nna? Eller vem? Vill se detta ?

      Veem?

      Vem???!
      Berätta ?

    Ni som rest utomlands nyligen via Arlanda och tagit test där när ni kommit hem, hur snabbt fick ni svar? Alltså får man svaret direkt där eller måste man vänta på att de skickar sms som när man beställer via 1177 och tar test hemma?

      Då vi tog sas det att svaret kommer inom 48h, men kom inom 12!

        Åh vad bra!
        Tänkte att det kommer direkt men kom på att det kanske inte gör det. Måste jobba två dagar efter…

          Måste du inte ta en test typ 5 dagar senare också?

      Nån annan med erfarenhet?

    Alltså, Rosanna Charles. Kom över deras podd på något konstigt sätt. Hon har jobbig röst, väldigt uppmärksam-k*t, pratar om hur mycket hon får ligga osv. Jag fattar mig inte på henne och hennes fame ? lyssnade några avsnitt nu då det varit tråkigt efter jul, men nääe, ingen podd för mig..

      Hon är trash personifierad

      Hahaha hur mycket hon får ligga? Det får väl alla tjejer om de vill ??

        Jasså? Om man är okräsen kanske…

      Åh gud jag bara älskar Rosanna!! Hon är så rolig och öppen. Älskar podden också! Hon är verkligen inte något trash! Hon är en framgångsrik tjejja som känner allt o alla och bjussar på massa roligheter från sitt liv.

        Jag fattar inte vad hon är känd för? Fick tips om deras pod här inne när jag efterfrågade pod lik ”ursäkta” men jag står inte ut. För mycket sexprat på ett liksom obekvämt sätt… och tycker att de pratar som två högstadieelever som försöker vara coola. ”Period” ”tar skott för diiig” blää. Men hur som helst: förstår ej vad Rosanna jobbar med?

    Vad vill ni säga till ert 16åriga jag?

      Att det blir bra. Det BLiR bra. Du kommer inte alltid att vara ensam. Och till mina egna 16åringar säger jag att inga problem dom nånsin kommer att få är för svåra för oss att ta oss över tillsammans.

      Du kommer ha så himla roligt på gymnasiet, men du borde tänka lite smartare när det kommer till vidareutbildning.

      Skit i alla killar du träffar ända fram tills du fyller 25, de är ändå bara skräp. Låt X bli din första, sedan skippar du även Y och inväntar Z (min nuvarande).
      Stör mig på att jag beblandade mig med så många som var under min nivå!

        Håller med!! Fejkat orgasm för att bli av med skiten ?

        Tills jag träffade min man.

      Berätta för ngn hur du har det!

      Jag skulle säga ”plugga hårdare, jobba ännu hårdare, det är en sådan kort tid och ger sådan hög avkastning. När du börjar jobba kan du åka på den där resan, och unna dig allt du vill. Och sen hade jag sagt att magkänslan vet bäst när det kommer till kärlek, ignorera inte den när det kommer till killar. Om du litar på magkänslan kommer det spara dig massor av hjärtesorg”.

      Byt gymnasieprogram, NU!

        Det skulle jag också säga!
        Plus; skaffa lite jävla ambitioner så du inte sitter senare i livet och är helt lost!
        Våga lev lite, du är ung en gång.

          Åh ja, håller med! Fyller 30 nästa år och har inte levt. Gud, vad jag vill vrida tillbaka tiden.

      Sluta vara så dryg och elak. Du behöver inte snacka skit om andra tjejer bara för att du mår så dåligt. Du går på BUP nu, berätta att du tror att du har ADHD så kommer nog gymnasiet bli mycket enklare. Var ärlig med hur du mår.

      Kämpa lite till med matten så kommer allt att gå bra, du kanske skulle läsa företagsekonomi eller civilekonom? Flytta långt långt bort från familjen. Allt kommer på ett eller annat sätt att lösa sig bara du tar emot hjälpen du får.

      Läs matte B för helveteeee. Och även engelska b.
      Och fuck alla killar innan 25.

      “Du kommer tyvärr fortfarande få influensa i stort sett varje år mellan jul och nyår, även om 20 år ?”

      /sjuk och inte alls uttråkad

      Att du kommer få svar på varför hjärnan är så snurrig, varför du pratar så fort, varför matten är så jävla svår och varför det är svårt att koncentrera och hålla fokus i skolan. ADHD är svaret och du kommer få det svaret om 14 år. Heja mig!

      Mamma har rätt i en sak, och det är att vänner är det viktigaste i livet. Nöj dig därför inte med vem som helst. (Och du kommer träffa bra vänner, särskilt om du går X utbildning just år X).

    Flytta från Sverige så fort du fyller 18. Helst långt ifrån.

      Så kommer du snart på hur bra Sverige är.

    Första julen i huset vi drömt om så länge – helt overkligt! Är så otroligt tacksam och lycklig. Efter år av att flytta runt i andra hand och den otrygghet det medför, så sitter jag nu här i soffan, intill den sprakande elden i öppna spisen, med min lilla familj (pojkvän och fyra katter) i vårt föralltid-hem. En stor gammal skola som är flyttad och uppbyggd igen, med alla gamla vackra detaljer bevarade. Tänk om vi hade vetat det när vi bodde här alldeles i närheten för ett par år sedan, och knappt hade råd med hyra eller mat.

    Vet att många andra är i den situationen vi var i tidigare under flera år, och jag vill bara säga att fortsätt kämpa, fortsätt drömma.<3

    P.S. Om någon av er skulle vilja följa vår resa med huset så finns jag på Instagram under @houseofherdreams <3

      Vad fint det låter. Ska kolla in din insta ?

      Men har ni inga barn?

        Eh tydligen inte, då hade hon väl skrivit det? Det måste man inte vet du ??

        Uppenbarligen inte, då had Egon väl skrivit det? ? Man måste inte vet du! ?

        Pojkvän och fyra katter skriver hon ju att familjen består av?

          ”Barnen bor i väggarna ” brukar det ju sägas om gamla hus ?

            Om gamla skolor menar jag

              Huu det där lät creepy haha! Jag fascineras ju något oerhört av det övernaturliga och hade nästan hoppats på ett litet husspöke här, men vi har verkligen aldrig känt av något sådant. Har alltid varit lite mörkrädd tidigare men aldrig här. Första natten var ju smått obehaglig då det är så stort, men vande mig snabbt och sover verkligen som en baby i detta hus.

              Tror nog att det är större risk att det spökar i hus (och lägenheter!) som varit bebodda, även om tanken om gamla elever som hemsöker sin skola ger en mer spännande känsla. Eller så kanske det beror på att skolan är flyttad och uppbyggd igen – eleverna kanske blev kvar på platsen där den en gång stod.

        Hahaha vilken otroligt märklig kommentar?

          ”Jo fan, glömde ju lilla Lisa och Per, lätt hänt”.

          Det är ett troll bara. Flera trollkommentarer i samma namn.

      Så härligt, och vad förvånad jag blev när jag gick in på er Instagram och såg att huset ligger i området jag växte upp i! (Röda bondgården rakt över åkern från er)

        Är det sant! ? Vad världen är liten – så kul att du lämnade en kommentar??

      I went for the cats men de är ju inte med på Instagram? ?

        Haha åh!❤️ De är ofta med på story och i reels? De är som små kattungar fortfarande och älskar verkligen att springa runt och leka med varandra hela tiden (framförallt när kameran åker fram) så det är enklare att få med dem i videoformat haha.

        Men tittar man noga på bilder i flödet kan man se Grace (ljusa kissen) i många bilder! Hon är som en liten vovve som alltid ska vara med och titta vad man gör. Hon smälter in rätt bra dock och syns inte alltid då hon matchar färgskalan lite väl mycket kanske, men tittar man noga är hon där? Som Finding Waldo!

          Men ååh! Följer direkt! Dels för inspo iom att vi själva flyttar snart men såklart, främst för katterna??

          Åh wow, det ser så mysigt ut! (jag gick också för katterna, men nu vill jag ha huset!)

    Tips på bra varmluftsborste?!Aldrig haft någon och blir helt förvirrad efter alla sidor jag läst på. Har tjockt hår till en bit nedanför axlarna

      Jag gillar min Remington Hydralux, väldigt prisvärd också! Har tjockt hår nedanför axlarna, torkar mitt hår mycket snabbare än en vanlig hårfön ?

      Jag gillar den här! Använder främst till gardinlugg dock, men funkar bra för resten av håret. Dock måste man snurra själv.
      https://www.apotea.se/revlon-rvdr5222e?gclid=Cj0KCQiAq7COBhC2ARIsANsPATGdFTeP4ZfOxraRzTA0_VbC1cO-VUkljLH__uQTL_5eK8yj80HvL5caAkXNEALw_wcB

    ENDOMETRIOS

    Behöver lite råd. Klarar inte av grupper på fb för folk är så.. Ja. Men iaf! Märker ni andra med endometrios skillnad på kvällen? Alltså får ondare? Och av kylan ? Fy fan alltså. Och mens på fredag. Vågar inte åka iväg, så kommer fira ensam. Jävla skitsjukdom. Det va samma på midsommar, då låg jag med huvudet i toan och svalkade min från febern pga smärtorna på golvet.

    Och är det nån som fått melatonin för sömn + smärtlindring? Har det funkat för er?

    Får fan panik på detta helvete ? Så har jag fått kräka ur mig om det med.

      Har inte endometrios men förstår på många att det är ett helvete. Känner med dig! ❤️

        Vissa dagar är lugna för mig, men sen vissa är helt sjuka. In och ut på gynakuten, så pass att en ssk seriöst kunde mitt personnr ? Kan ändå skratta åt det, men sen tänker jag på alla som inte ens satt sin fot på gynakuten alls ?

        Ja smärtorna skojar man inte bort. Ett rent helvete ??❤️

          endo är en av världens 10 mest smärtsamma sjukdomar. tror inte folk utan fattar hur ont det gör.

      ❤️

        ❤️

      Ja, jag har ofta ondare på kvällen, men tänker att det är för att under dagen har man varit upptagen och inte kunna tänka på det på samma sätt, eller att man överansträngt kroppen typ.

      Värmen under sommaren triggar igång mina skov rätt bra ?

      Hoppas du får en bra nyårsafton trots allt ?

      Klarar inte heller av grupperna på FB, alla tävlar om vem som har det värst. Har haft jätteont idag och vill såklart få tröst/stöttning/ett ”vet hur det är, det suger!” från folk som vet hur det är, men vägrar dela med mig där för då har någon fått indragen smärtlindring, någon tagit allt och inget funkar osv osv

        Ja, min läkare sa att det är för att man slappnar av och att man inte har nåt att tänka på mer, som under dagen. Plus kylan, det är hemskt ?

        Ja men exakt ? Jag klarar inte av dom. Tävlas om mest och starkast smärtlindring, allt ska vara endons fel osv. Mår bara skit av att vara med i såna grupper ? De har ju aldrig nåt positivt heller.

        Tack snälla ❤️ Detsamma till dig ?

      Får min mens på fredag jag med så blir svåra endometriosdagar framöver. Har aldrig ätit Melatonin men har du testat Saroten? Man somnar som en stock bara lite trött dagen efter.

        Nä jag testade aldrig Saroten av andra anledningar. Men provat detta nu. Detta skulle även vara smärtstillande (märker nolla skillnad).

        Usch hoppas du får en fin nyår ändå ✨

      inte på kvällen men på vintern pga kylan. Får jag fråga varför du fortfarande menstruerar? Det var det första läkarna gjorde för mig, ta bort mensen så endon inte ska kunna sprida sig mer.

        För att vi alla är olika ? Jag mår så jävla dåligt på hormoner, och jag har testat allt i alla märken. Så jag mår bättre utan hormoner, men smärtstillar smärtorna istället. Med hormoner blir jag inte blödningsfri och får ännu mer smärtor (och har provat i mer än 3 månader) så min läkare (älskar henne) ger mig inte mer hormoner. Tack och lov.

        Och den kan spridas ändå, det beror ju på hur aktiv den är i kroppen. Men för mig är det tusen ggr värre med hormoner.

        Men skönt det funkar för dig ?

          fungerar och fungerar. Jag blev avfärdad av vården i flera år så jag har permanenta skador i min kropp av endon och lever med kronisk smärta. Men för mig blir det bättre med hormoner än utan och det stoppade mensen. Använder alltid värmeflaskor på kvällen/natten, det ger mig bra smärtlindring och lugnar lite. Men det kanske du redan använder?

            Jag har elektriska värmefiltar och dynor! Mitt bästa tips! Om du lever med nån som kan hjälpa med att värma så är ju det klart skönt ☺️ Jag har värmedynan med mig överallt ? Men ja jag är välkänd inom endoteamet här, jag får ibland tips som ”ät nåt gott” ?? Man bara JAG KAN INTE ÄTA FÖR JAG FKN SPYR PGA SMÄRTOR men visst, ska trycka i mig en bulle ??

            Nä jag har haft diagnos i 8 år nu, inget hjälper tyvärr. Värme, TENS, mat osv. När smärtorna kommer så är det bara att trycka i sig alvedon/ipren och ”annat” och försöka sova bort skiten. Önskar att hormoner hjälpte (för att få bort smärtorna).

              Ja de är noga med maten på sjukhus. Har samma tankar om vårdpersonalen som du när de försöker få mig att äta. Not a Good Time right now ok?!

              Har du tips på värmedynor som är igång längre tid än 90 min? För alla jag sett har automatisk avstängning efter så ”kort” tid. Jag vill ha varmt och gosigt längre tid än aå. Har du koll på hur mycket el de drar? Ha kallhyra så den här vintern blir dyr.

              Hoppas de hittar ett botemedel snart så kommande generationer slipper ha det så här.

                För mig har de menat ät gott = socker. Och min läkare har suckat måååånga ggr pga deras bemötande. Plus socker triggar igång för många. Man blir knäpp ?

                Nä jag har en från Andersson (netonnet), men enkel knapp så lätt att bara starta igen ?? Annars köpte jag en från Apotea, men man måste koka för att starta om. Det är såååå segt. Spec om man lever själv, ingen som kan hjälpa ?

        Hormoner fungerar verkligen inte för alla. Blir så trött att alla per automatik tror att vi endometriospatienter inte har testat allt men för många slutar det med svåra biverkningar.

          Usch ja, hormoner kan verkligen vara antingen eller ? Jag mår så jävla dåligt på alla plan med hormoner, tyvärr.

      Jag har inte endometrios och är ganska okunnig om det, så ursäkta om jag skriver något dumt. Men jag bara funderade – går det inte att operera? Lider verkligen med er, låter fruktansvärt jobbigt!

        Är så trött på den frågan om jag ska va ärlig haha ? Men förstår att man undrar fär det låter ju som en bra lösning, såklart. Men eg är det rätt okänsligt att fråga tycker jag. Om nån har huvudvärk säger man ju inte ”operera bort?” ?

        Men du frågar ju fint, och nej. Hade så varit fallet hade man opererat många för att slippa ha ont. I vissa fall hjälper det, men i många så har det gått så långt att endometriosen ligger i buken och lever på, trots operation. En operation kan göra mer skada än nytta, jag blev desperat och sa att jag ville men min läkare (med stöd från fler) berättade att det inte hjälper pga endometriosen ligger och blöder ändå. Dvs smärtor och en endometrios som ligger och eldar på. Operationer är dessutom riskfyllda, skapas ärrbildningar som kan bli sämre pga endon. Så det bästa är om kroppen får ta hand om det själv, att det ”dör” ut vid klimakteriet. Om man har tur ? Det är detta som suger. Finns inget botemedel och aldrig garantier på att det åtminstone blir bättre ?

        Förlåt om jag lät dryg, menade inte så ? Men man frågar ju om att operera bort allt. För mig är det jättekänsligt ?? Men hade det funnits garantier, så hade jag aldrig tvekat.

        Mem ändå, förlåt om jag lät dryg ☺️

      Vill tipsa om fodmap, det gjorde att mina smärtor sedan 20 år försvann (i kombination med hormonbehandling givetvis, går på p-spruta). Smärtan för mig var väldigt kopplad till tarmarna. Lider med dig.

    Ni som besökt Astrid Lindgrens värld, ska man boka boende för 1 eller 2 nätter? Har ca 4h bilfärd.

      Tycker att det räcker med en natt men att köpa entré för två dagar. Parken är hyfsat liten i jämförelse och jag tycker att man hinner se det mesta på en dag.

      Nu är det många många år sen (25?) men jag minns att vi hade två nätter, en dag på Astrid Lindgrens värld och nästa dag besökte vi de ställena där Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn spelades in, så det kanske kan vara ett alternativ om man ändå är där för Astrids sagor.

    2010-2019 bytte jag jobb 5 gånger, det vill säga varannat år, oftast för att jag inte trivdes. Nu har jag jobbat lite över två år på mitt senaste jobb och har INGA planer på att söka nytt. Trivs bra på mitt nuvarande jobb och jisses så skönt det är att inte hela tiden antingen längta bort eller vara helt ny på jobbet. Jag har t.o.m. fått en befordran. Äntligen!

    hemma sjuk med le corona och har haft alldeles för mycket tid för so-me. haft flera tankar;
    är inte margaux och hennes brorsa lite för nära varandra?
    någon annan som tycker att cass klatzkow älskar att visa upp hennes nya kropp? tänker på filmen hon la upp i veckan När hon byter soffklädef nästan naken.
    Lindamariiiies frieri i bilen…. kändes lite fjuttigt????
    så trött på tonesekelius min som hen gör hela tiden för att se rolig ut

    slut för mig

      Haha håller med om M och hennes brorsa. De är så himla klängiga och kladdiga mot varandra

        Har ni sett Wilma Holmqvist och hennes bror Emil? Kanske bara jag som aldrig haft en bror som misstolkar allt dock.

          De är långt ifrån likadana som margaux och hennes bror.

            Ok, har inte lika bra koll på dem, men då förstår jag än mer

              Emil och Wilma tycker jag verkar ha en fin relation iaf.

      Jepp. Cassandra tycker jag har haft en extremt ohälsosam relation till sin kropp alltid och det här ”kolla vad sexig jag är” förklätt till body positivity är så jävla lame.

      Tone är en hon, inte en hen. Hon identifierar sig som kvinna, inte icke-binär.

        Transfob.

        Nej, transfobi är skadligt. Inget att vifta bort. Man felkönar inte folk. Punkt.

        Könsorgan och könsidentitet är två olika saker dock.

        Hen skulle man ju nyss få använda om man var osäker på kön och inte ville felköna någon eftersom det neutralt? ?

      Ett ”fjuttigt” frieri känns så mycket mer ärligt och genuint tycker jag. Min man friade medan vi åt middag framför Netflix en helt vanlig tisdag. Hade inte ens en ring. Tar det tusen gånger hellre än ett stort planerat.

        Känns mer personligt och något snällare, än om man ställs på plats framför folk. Och kommer ett frieri efter pompa o ståt, kan man inte riktigt säga nej.

          Precis, jag hade fått panik om jag blivit friad till offentligt. Tycker att fermt är rätt taskigt, iaf om man inte är hundra på att den personen skulle uppskatta det.

        Ja! Personligt istället för superplanerat och tillgjort!

      Jeeepp

      Klatzkow alltså… Förstår inte att hon verkar så nöjd över sin kropp?? Tycker folk att hon är het eller?
      Visst har hon gått ner i vikt men brösten hänger ju nere vid knäna? 😮 Och de där små grisögonen…? Jag är förundrad över hennes självförtroende.

        Jag tycker hon är jättevacker!

        Skanning kommentarer från en skabbig människa. ?

    Till alla er som har barn – ska du skaffa ny partner? Välj inte din nya partner då före dina barn och låt inte din nya partner få dig att strunta i dina barn. Skärpning nu alla föräldrar där ute som gör så här.

      På detta ämne: är med i en mammagrupp på fb där dilemmat ibland kommer upp att kvinnan vill ha fler barn men mannen säger nej. Ofta kommer då tips om att ”dumpa och skaffa en ny man arg skaffa fler barn med, det gjorde jag”. Blir så otroligt provocerad av detta. Hur kan man välja bort sina befintliga barn på typ halvtid (för det blir det ju oftast rent krasst) för ett barn man vill ha men som inte finns ännu?

        Alltså jag förstår ju att kärlek dör, man växer ifrån varandra och ny kärlek och bonusfamiljer uppstår. Men att det enda skälet är att man vill ha fler barn?? Och då lämnar sina befintliga på halvtid. Det är sjukt i mina ögon.

        Låter helt galet att lämna någon för skaffa flera barn. Kan förstå om man lämnar en relation och man inte har några barn. Men har man barn förstår inte jag hur man kan välja att lämna en bra relation och låta barnen ha skilda föräldrar.

        Överlag är det osunt att fixera vid det man inte har istället för att vara tacksam för det man har.

        Tycker det är sjukare i sådant fall att påtvinga en annan människa ett föräldraskap.

          Det rimliga är ju att acceptera att man inte får fler barn.

          Det kan man väl inte göra? Vill någon absolut inte bli förälder så vet den antagligen hur man gör för att inte bli det.

            Det har väl inte undgått någon att det förekommer kvinnor som blir gravida trots att de ”tagit” p-piller? Sen gråter de när mannen inte engagerar sig i barnet och lämnar.

              Och ändå fortsätter männen som inte vill bli farsor att lita på dessa p-piller och att de tas. Varför skyddar de sig inte själva om de nu inte vill bli pappor?
              Om jag absolut inte vill bli gravid så skyddar jag mig oavsett vad mannen påstår att han gör i skyddsväg.

              Konstigt att männen fortsätter lita på att tjejer tar sina piller då i stället för att ta eget ansvar.

                Ja guuud vad konstigt att lita på den man älskar och lever med? Hoppas män till såna kvinnor som ni försvarar steriliserar sig utan att säga nåt ?

            Finns ju kvinnor som luras, läst om flera stycken här inne.

              Men vill man verkligen inte bli pappa och ens tjej vill ha barn. Då får man fan ta ansvar att skydda sig. Du vet, en man kan också ställa krav på skydd om det ska bli något sex. Hört talas om kondom? Inte penetrera? Sterilisera om det är ett absolut beslut. Luras kan kvinnor göra när männen är för slö (eller kåt) för att ta eget ansvar.

              Kan en man lura dig att bli gravid eller tar du eget ansvar om du inte vill?

                Där avslöjade du dig själv..

                  Va?

                  Vet inte om du insinuerar att jag lurat min man att bli pappa. Vi fick vårt barn via ivf så han var nog rätt så medveten om vad som pågick. Hoppas jag. Annars är han helt bakom flötet.

                    ?

                Så man ska använda kondom eller inte penetrera när man lever i ett förhållande där tjejen lovar att hon använder preventivmedel? Man ska alltså inte kunna lita på sin partner utan utgå från att hon kanske ljuger? Låter inte sunt.

                  Ja om man absolut inte vill bli pappa men ens tjej säger att hon vill ha barn, vad är alternativet tycker du då?

                  Ni säger ju att det är så vanligt att kvinnor lurar männen. Luras lika många kvinnor av män som vill ha barn eller har kvinnor förstånd att skydda sig om de inte vill bli gravida?

                  Man kan inte lura någon att bli förälder. Men man kan välja att skydda sig eller inte.

                    Alternativet är att man diskuterar och bestämmer tillsammans. Vem vill ha barn med nån som inte vill egentligen? Då får man stå sitt kast och inte gnälla sen när han inte är engagerad.
                    Jag säger inte att det är vanligt utan att det förekommer. Dessutom är de exempel jag sett inte såna där kvinnan säger att hon vill ha barn utan bara slutar med preventivmedel, mannen tror hon fortfarande tar dem – luras.
                    Man ska inte behöva förutsätta att ens livspartner ljuger för en?! Ingen tillit alls.
                    Och jo, om jag var man skulle jag sterilisera mig om kvinnan sa att hon ville ha barn men inte jag. Utan att säga nåt. Det är lika ok i såna fall.

                      Lustigt att detta används som argument, det är väl självklart att det är ok att sterilisera sig? Och man har ingen skyldighet att säga det till någon. Du gör vad du vill med din kropp.

                      Klart du tycker det. Kommunikation i ett förhållande verkar inte vara vissas grej här ?

                    Skydda SIG? Som i en person? Nej man skyddar sig som par, kommer överens om en metod. Man tar ju inte beslutet om att skaffa barn själv när man lever i en relation… Herregud, kommunicerar och samarbetar inte folk? Man är ett team! Jag skulle iallafall vilja va överens om att skaffa barn, inte köra på mot min mans vilja. Sjukt ju.

                  Ja om man inte vill bli förälder så är väl kondom ett ypperligt alternativ.

                    I ett förhållande, resten av livet? Yuck.
                    Dessutom är det INTE ett ypperligt skydd, relativt osäkert jämfört med de flesta andra preventivmedel. Finns många ”kondombarn”.

                      Eh, nej. Kondom är det säkraste skyddet.
                      Vissa verkar bara inte fatta att kondomen ska träs på INNAN penisen rör kvinnan överhuvudtaget. Lär er använda kondomer rätt så ska det gå bra ska du se och är som sagt det säkraste skyddet.

                      Oj det är det verkligen inte! Läs på om pearl index, kondom mkt lägre än annat, även vid perfekt användning.
                      Plus att många inte gillar det så då blir det inte sex alls…

    Jag jobbar inom handels och är så jävla trött på att behöva jobba röda dagar och storhelger och så vidare. Julhandeln suger livsglädjen ur mig varenda år. Ni som har jobb med ledigt över jul – vad jobbar ni med?

      Jobbar med utbildningar. Är ute på företag och vidareutbildar de anställda så det skulle inte gå att jobba helg eftersom de är på jobbet mån-fre.

      Hur mycket OB/timme får du om du jobbar storhelger?

        Handels går enligt kollektivavtal.
        Så röda dagar 100% OB. Lördagar 100% från 12.00.
        Osäker på det där med kvällar men tror det är 50% från 18.00, 70% från 20.00.

      Lärare i fritidshem. Ledig alla röda dagar och kan ju ta semester fler dagar (om de blir godkända, vilket de oftast blir).

      Detta är mitt första år som jag inte jobbar inom handels! Sorry, men det har varit så jävla skönt att få njuta av julen som en normal person. Jag sadlade om och jobbar nu med ekonomi.

      Jobbade inom handels i sex år, aldrig mer säger jag! Nu jobbar jag som handläggare på kontor, inga sena kvällar, inga helger. Ledig på röda dagar/högtider osv. Usch för att jobba inom handels om du inte är typ 18 år.

      Doktorand.

      I hear you!!
      Fy fan, för dessa tider och för storhelger, röda dagar osv..
      Jag håller dock på att sadla om, är klar till sommaren med min utbildning (som jag läst distans och jobbat samtidigt) så förhoppningsvis är detta min sista jul/nyår inom handels?

      Jag jobbar inom handelsavtalet, fast på lager. Ledig alla röda dagar och storhelger men det finns nästan alltid möjlighet att jobba extra om man vill. Har tyvärr fastnat lite väl länge kanske på mitt jobb nu då jag tycker det är så otroligt skönt att slippa kunder.

      Lärare! ??

      Jag är medicinsk sekreterare. Jobbade på en akutmottagning ett tag så då blev det helger ibland och jag hatade det! Förstörde alla planer. Idag jobbar jag med cancerstatistik och kan i princip ta ledigt precis när som helst. 🙂

        Åh jag funderar på att sadla om till just medicinsk sekreterare! Får jag fråga hur länge du arbetat som det?
        Hur ser lönen ut och finns det bra med jobb? Tacksam för svar ☺️

    Ge mig era bästa mellandagsrea-kap! Kliar i shoppingfingrarna och vill fyyynda

      Lg c1. Bra teve till bra pris.

      Vad behöver du?

      Padelracket.

      Köpte tyngdtäcke på Mio

    Berätta om ert pinsammaste minne!

      Nej det vill jag helst glömma

    Ni som inte är blonda naturligt men färgar hos frisör: hur mycket kostar det att hålla en helblond färg över ett år?

    Jag är brunett och vill så gärna vara blondin men det tar lite stryk i ekonomin så velar fram och tillbaka ?

    (förstår att det är olika från salong till salong men ungefär/ vad betalar du?)

      Jag går hos frisören var fjärde månad och slingar, fräschar upp osv. Betalar mellan 2500-3000 per gång ungefär. Då kör vi i 4 timmar oftast.

      Om du verkligen vill vara blond men inte behöva bleka så ofta så rekommenderar jag att slinga så att din utväxt växer ut i en ”fade”. Det är snyggt och behöver inte blekas lika ofta ?

        Dessutom blir slingor i håret mer ”levande” än att bara färga.

      Jag slingar mig ca 3-4 gånger om året och då gör min frisör balayage på mig. Så vi behåller lite av min utväxt (är brunett i grunden) men ljusar upp längderna och luggen. Det gör att jag inte får en så markant utväxt. Kan tycka att det blir så himla hård kontrast, redan när utväxten är någon centimeter, om man är brunett och bleker hela håret.

      Det gör sån stor skillnad att bli ljus runt ansiktet och längderna tycker jag samtidigt som man inte behöver gå och bleka så jätteofta. För let’s be honest, det är inte toppenbra att bleka håret?

      Så jag kan tyvärr inte svara på vad det kostar att hålla en helblond färg, men priset beror ju också på hur långt och tjockt hår du har. Jag har hår ner till brösten typ och betalar aldrig under 3000kr per gång, men då är det också inklusive klippning.

      Känner du att det blir för pricey att bli helblond så börja med att slinga upp det rejält, lovar att du kommer känna dig så ljus och fräsch trots att du inte bleker hela håret! ☺️

      Betalade mellan 2700-4800 per gång. Gick en gång i månaden. Nu färgar jag hemma själv, övade jättemkt och bad min frisör visa så nu gör jag det faktiskt lika bra själv. Så nu kostar det mig bara färg + två timmar av min tid en gång i månaden. Jag hatar utväxt därav att jag färgar så ofta. Helt sjukt att jag la typ 40 papp om året på mitt hår förut.

      Tack för era svar! Ska nog boka in och köra någon form av slingning med balayage då om det blir åt blondinhållet ☺️ Haft ljusare balayage för många år sedan och var superfint men kändes inte tillräckligt ljust just då.

      Jag går var tredje månad och betalar 1200 kr per gång. Men är vän med min frisör sedan hon gick utbildningen så jag får stammispris/vänpris. Mitt hår är väldigt svårfärgat (mycket rött pigment trots att jag ej är rödhårig) så måste ta hjälp av frisör, annars hade jag fått gult hår. 🙁 Men har man mer lättfärgat hår så går det att fixa hemma.

      Jag är helt vitblond (dvs inga slingor) och går mellan var 8-12 vecka för att enbart färga utväxt och nyansera. Brukar vara lite olika beroende på tid/ork/ekonomi. Kostar typ 1400-1600 per gång, men då tror jag att jag får bra rabatt pga stammis.

    Detta är en kille som jag gick i skolan med, men inte hade någon kontakt med. Dock gillade jag honom, och var väl intresserad, och vad jag tror fick jag något tillbaka. Men som sagt, ingen kontakt.

    Några år efter har jag ibland återkommit med frågor osv. Inget dagligen, utan bara då, någon gång i halvåret kanske? Senast frågade jag eg bara en direkt fråga, då jag inte visste någon annan som ja, jag kunde ställa den till. Han svarade, men började även prata om annat. Inte så konstigt kanske, han vill vara trevlig o roligt att återkoppla lite snabbt. Dock fortsätter alltid samtalen länge. Många frågor, utförliga svar, pratar om framtiden, vad man vill, vad man gör, planer, var jag bor (om jag bor ensam) osv osv. Jättetrevligt. Men sedan så är det noll återkoppling efter. Det känns liksom som att det finns något där. Vi är väldigt lika och har roliga samtal, men det är bara just då vi har dem samtalen- från ingenstans. Den enda gången han har påbörjat ett samtal var när jag fyllde år för något år sedan, men annars är det alltid jag som kommer från ingenstans.

    Greppar jag efter ingenting om jag tror att det kanske finns en chans för något här? När vi gick tsm, så kände jag en viss attraktion, men vem vet. Och som sagt, när väl vi har dessa samtal pågår de länge och båda bidrar, om inte han lite mer. Kan jag göra något? Känns konstigt om jag ska komma en gång i halvåret med en ny fråga.

      Fråga om han har lust för en fika? Säg att du tycker han är smart/snäll/trevlig och att om han vill hade det varit kul med en kaffe/glas vin/lunch på nåt ställe.. Lycka till ?

        Ja, kommer det en till fråga från mig får det nog bli den iaf, hahah!??Annars kanske jag bara gör mig själv besviken att fortsätta vänta o hoppas

          ? Va

            Oj, det blev jättekonstigt svar… Om det kommer en till fråga från Dig får det nog vara den, tänker jag. Så skulle jag känt, ska det stå till sist?

      Nä det där lär knappast ta sig. Han är nog bara vanligt trevlig och du tolkar in mer pga lite intresserad.

        Ååh, ja så kanske det är… Jag övertolkar nog d mesta, men jag skulle samtidigt blivit konfunderad om han skulle gjort desamma till mina kompisar, på d viset han skriver osv. Men ja, tack!

          Men skadar det att fråga honom? Om du menar på att du kände att ni had kemi eller så, så kanske d är bättre med ett försök? Eller ska du fortsätta skicka frågor o drömma om vad som hade kunnat va? Eller ska du sluta

            Saken är den att hans kompisar känner mina kompisar, så det är liksom inget som skulle gå under radarn! Skulle faktiskt vara rätt pinsamt om jag tolkar allt helt fel, och folk börjar prata om det hahah. Men ja, innerst inne vill jag ju ändå inte ge upp hoppet. Kanske bättre att få ett ja eller nej?

              Jag jobbade i hemtjänsten en period efter gymnasiet. Jag brukade prata med tanterna och gubbarna om deras liv osv. Brukar tänka på det i efterhand. Var aldrig någon som sa att de ångrat de chanser de tagit. Snarare tvärtom, att de skulle ha vågat chansa lite oftare.

              Om han säger nej och det fnissas bland vännerna, vad gör det om hundra år?

                Jag pratade med en tant på ett äldreboende för länge sen. Inne på sitt rum tog hon fram ett gammalt foto av mannen hon älskat, men ej fått gifta sig med för sin far. Hon kom från en stor gård och fick gifta sig med en mer passande man. De levde ihop länge. Att se henne stryka över hans ansikte med fingret påverkade även mig. Hoppas de fick mötas i himmelen ❤

    Jag är 30 år och har träffat en kille i ett halvår. Ska efter årsskiftet träffa hans familj för första gången över en middag och är så nervös. Har inte träffat någon dejts föräldrar sen jag var ung och man bodde hemma typ. Hur gör man? Har man med något till föräldrarna? Det ska vara barn där, har man med något till dem?

    Help a girl out!

      Ta med en bukett blommor! Det går alltid hem. Men det räcker! Skit i barnen, de får sköta sig själva. Det ÄR pirrigt och ska vara första gången man träffar någons föräldrar! Tyvärr finns inga mildrande omständigheter utan du får bara göra det och bjuda på din bästa sida. Det kommer gå toppen!

      Jag hade tagit med en chokladask. Funkar till föräldrarna och de kan bjuda barnen om de vill. Alla gillar choklad.

    KATASRROFTANKAR.
    Usch jag har fått såna katastroftankar sen jag fick barn. Tänker på allt hemskt jag hört/sett/läst om och hur jag skulle hantera situationen om det hänt mig och mina barn. Hur jag ska rädda mina barn från eldsvåda, vad jag gjort om vi var på Titanic eller vid jordens undergång mm. Har tänkt extra mycket på typ förintelsen, när SS kom och samlade in judarna och dom kanske fick några minuter på sig att packa ihop. Funderar seriöst på att packa en flyktväska och ha i garderoben för att slippa att ha en mental packnings-lista i huvudet ???
    Alltså tänker fler så här eller är jag HELT störd?? ?? Har ju läst att oro liksom är en biologisk grej för att få våra barn att överleva (på stenåldern eller i djungeln typ), men ändå . . . ??

      Har inga barn men är likadan ändå. Gick en del i terapi innan för att sluta tro att alla ska dö exakt hela tiden.

      Hade extremt mycket katastroftankar och dödsångest båda gångerna jag fått barn. Var väldigt jobbigt dom första typ 2 månaderna sen har det lugnat ner sig för mig. Är en orolig person rent generellt också, med en del tvångstankar och ångest. För mig har det blivit mycket bättre av att gå till psykolog och börja med antidepressiva, men det gjorde jag när andra barnet var ca 6 månader så inte när det var som värst egentligen. Sök hjälp hos tex BVC, dom brukar kunna ordna psykologhjälp (iallafall där jag bor) om det blir för mycket ❤

        Tack för tips! ❤ Min yngsta är 10 månader ? Är inte alls orolig generellt, men det är jobbigt för hjärnan att tänka på situationer som jag inte sjölv kan styra över ???

      Du är inte ensam om det. Tror det beror på att man är så rädd om sitt barn och orolig att det blir så man tänker massa tok.
      Det är i perioder för mig att jag är extra orolig. Lugnast är jag alltid när min familj är hemma och nära mig, då jag vet vart de är någonstans.

      En till som går i terapi för katastroftankar/oro (och har fått diagnosen GAD). Metakognitiv har visat sig ge väldigt bra resultat på just den typen av tankar, så ett tips att kolla upp. Märker själv att det är väldigt effektivt. I kort så lär man sig strategier som gör att man minskar tiden som man oroar sig, och att se på tankarna liksom ”utifrån”, och i slutändan oroar man sig alltså mindre.

      Nu vill ju jag intr spä på oron här, men det är ändå hur jag funkar- mitt ena syskon förlorade tyvärr sitt barn i en olycka i hemmet, vilket gjorde att jag trodde att jag aldrig skulle kunna skaffa barn pga jag skulle aldrig klara av att gå igenom den oron och ångest som medföljer som förälder – bara som släkting var det hemskt att uppleva allting. Första tiden hade jag en väldig ångest när mitt barn kom, men på något sjukt sätt så har det ändå typ ”härdat” mig i att veta att oavsett hur ”orolig” jag är så kan jag inte kontrollera allt runtom mig. Jag kan bara försöka tänka ett steg före men ingen mår bra av att jag mår dåligt och oroar mig för saker som inte ens hänt ännu. Och skulle något (gud förbjude) hända så får jag tackla det då.

      Däremot så har jag ibland haft ångest som ensamstående att något ska hända mig när jag är själv med barnet hemma, så mitt ex och jag har kommit överens att om vi inte hörts på 24 timmar och jag inte svarat måste han komma hem till mig och kolla så jag lever ?

      Jag har börjat förstå att det kanske inte är normalt att ha så mycket katastroftankar som jag har och har övervägt att söka nån form av hjälp för det. Vad har hjälpt er som lyckats mota era katastroftankar?

      Jag har minst ett katastrofscenario per dag som blixtrar förbi och är rädd att det kommer eskalera och börja begränsa mig mer än att ”bara” ge mig oro och ångestkänslor. Jag har två barn och dom flesta tankarna handlar om att något ska hända dom.

      Det jag spontant tänker är att du måste få hjälp. Känns det inte bortkastat att du tänker så här och mår så här under dina barns uppväxt?
      Tänk ett steg längre. Vad ska du ha i väskan? Vart ska du ta vägen? Och varför? För att SS kommer?

    Tips på torrschampo som inte blir vitt när man använder det?

      Budgies foam är jättebra

      Tar lite emot att säga det då jag generellt är avigt inställd till influencerprodukter, men Löwengrips torrschampo är faktiskt en av mina favoriter just för att den inte blir vit vid applikation.

      Jag använder Lernberger Stafsing. Luktar väldigt gott och är färglös.

      Björn Axén?

    Räcker det att jag applicerar värmeskydd ikväll om jag plattar håret imorgon förmiddag?

      Om du inte använder värmeverktyg däremellan så ja ☺️

    Har ”alla” kompisgäng att fira nyår med? Jag och sambon är någorlunda nya i staden (flyttade hit för 2 år sedan) och även om vi lärt känna lite nytt folk genom våra jobb så blir nyår en påminnelse om hur lite vänner vi har. Känns som att alla har stora kompisgäng där man känt varandra i 100 år och alltid firar högtider ihop. Vi har t o m frågat om vi får hänga på men då blir det för mkt folk pga corona. Fullt förståeligt men jag känner mig misslyckad som människa. Min sambo och jag är båda snälla fina människor som alltid ställer upp för våra vänner men ändå är vi rätt ensamma… Ledsamt.

      Nej jag har min syster och hennes man och barn och en kompis. Brukar fira nyår med syster och när de små barnen går och sover så åker jag hem och äter godis och ser en film.

        Så fint med en syster ?

          Hon är bäst ?❤️ Och hennes man är också bäst som alltid får mig att känna mig välkommen. Är där mer ofta än hemma ibland ?

      Nej, ska för första gången i år fira med EN kompis…drömmer om en trevlig nyårsmiddag med flera sköna människor. Kanske nästa år?‍♀️

        Det drömmer jag med om! ❤

          Vi drar ihop en middag nästa år, du tar med dina vänner och jag mina, jäklar vad vi ska ha middag???

            Det hade varit svinkul! Vart bor du? ?

              Trollhättan! Vart bor du?☺️

      Åh jag hatar nyår och midsommar av just de anledningarna… jag har ändå ganska många kompisar, många som kom på min 30-årsfest i somras t.ex. men är aldrig någons förstahandsval att fira nyår eller midsommar med ? och frågar man någon har de alltid redan umgängen som de ”alltid” är med och som du säger, nu under corona vill man väl begränsa antal människor. Så blir jag och sambon och hunden som vanligt

        Den känslan kan vara nog så ensam som att känna att man inte har så många vänner gissar jag? ❤

        För mig också.

      Nej, ”alla” har verkligen inte det. Har själv inte firat nyår på många år, annat än ensam. Så var glad att du inte är helt själv kanske….?

        Jo, det klart, jag har ju min sambo och det är guld värt. Men ibland kan man ändå vilja ha mer, även om det kanske är själviskt…

          Nej det är inte själviskt, det är helt rimligt att önska sig vänner att fira med oavsett om man har sambo eller inte. Bara för att andra (jag själv detta året tex) inte har någon att fira med ska ju inte du sluta försöka få till det nyårsfirandet du längtar efter och vill ha!

      Ni som är så modiga att ni vågar fråga, ni kommer lära känna folk. Fortsätt kämpa på bara, det blir lättare när det blir mindre pandemi.

      Ni har ingen i er tidigare hemstad att fira med? 🙂

      Nej och det har jag aldrig haft. Har aldrig firat nyår med någon annan än min familj iklädd pyjamas.

      Nej blir aldrig bjuden till ngt midsommarfirande eller nyårsfirande. Eller ja, isf fest utan barn (är ensamstående oxh vill fira med honom.)
      I år frågade en kollega dock om jag ville fira med dem, blev så glad!

      Så tips, bjud ngn du kanske inte känner sådär jättebra men ändå gillar, men som verkar lite ensam, till ert firande! Det gör så mycket!

      Har ett stort kompisgäng men nyår är ALLTID sämst ändå. Har inte firat ordentligt på flera år. I år ska jag fira med min tonårsson och mina föräldrar. Vi ska titta på tv och äta allt som är gott. Ska bli så fint!

      De flesta har nog antingen:
      1. Ett självklart gäng där man känt varandra länge.
      2. Firar litet med någon släkting typ
      3. Sitter ensam
      Tror det lättaste för er är att försöka dra ihop ett eget gäng, snarare än försöka komma in i något redan etablerat. Lite ont om tid nu men till nästa år! Räcker ju med att ni hittar ett annat par tex, kanske någon annan nyinflyttad, fira tillsammans och uppmuntra dem att bjuda in någon de känner. Lättare för er också att bjuda in fler enstaka personer ni träffar på om ni är några stycken än att bara bjuda in en människa att fira med er.

      Nyår är den absolut värsta högtiden av alla, nu i år ska jag fira med folk jag knappt känner där den som ”hostar” är en vän till min sambo. Är ju absolut skönt att vi faktiskt har planer och inte behöver hålla i något själv men hade mycket hellre bara varit hemma med sambon än att ge mig ut i snö och kyla, i obekväma kläder och vänta på anti-klimaxet som kommer efter tolvslaget. Så du kanske kan tänka på att alla som firar med ett stort gäng kanske för det första inte känner alla särskilt bra, och för det andra hellre hade sluppit. Och så kommer jag säkert få kommentarer om att jag är otacksam, men det är bara att jag tycker att nyår är så jävla jobbigt med alla förväntningar och att det ska vara så glittrigt och fantastiskt men så blir det fan ändå bara pannkaka av allting. Det är årstiden också, vintern genomlids bäst i soffan och inte i festklänning.

    Läste att par som har IQ över snittet generellt har mindre sex i en relation. Diskuterade detta på en tjejmiddag och av de relationer vi analyserade (vänner, bekanta och mindre bekanta) så kändes det väldigt spot on. De som generellt skulle betraktas som WT ligger otroligt ofta trots snoriga barn överallt i hushållet.. medans de som snarare har en akademisk utbildning och eller ”gör karriär” inte alls ligger lika ofta. En annan diskussion som bubblade upp då var även att par som ligger väldigt mycket, helt enkelt inte delar så många andra intressen. Medan par som delar intressen, kultur osv inte ligger fem gånger i veckan. Tankar?!

      Min spaning är att folk som inte har ett inre liv ligger mer pga har inget annat de vill lägga sin tid på

      Om jag jämför min vänkrets (nästan uteslutande akademiker) och mina jobbkompisar (de flesta har gymnasieutbildning) så är jag nog beredd att hålla med, haha.

        Innan någon tar illa vid sig bör jag väl tillägga att flera av mina jobbkompisar som inte läst vidare efter gymnasiet framstår som väldigt smarta, så bristen på utbildning går såklart inte automatiskt hand i hand med hur smart man är.

      Hur gick den diskussionen till? Alltså pratade ni om vilka av de närvarande som hade högt IQ? Eller har ni koll på hur mycket andra icke närvarande människor ligger?

      Jag ja ringen aning om hur mycket sex folk har, men det finns väl tydliga samband med att tristess/ brist på Annan sysselsättning leder till mer sex. Så absolut att jag kan tänka mig att mer upptagna människor (som t ex gör karriär eller ägnar sig mycket åt fritidsaktviteter) ligger mindre. Jag vet inte om det är olika accepterat att neka sex (en roll som kvinnan väl oftare har) i olika samhällsskikt. Kanske olika viktigt för ens status i olika grupper också….

      Jag och sambon ligger inte alls ofta, vi låg hela tiden i början av förhållande (nykära) men nu är det inte så ofta, båda jobbar en hel del. Men däremot insåg vi båda att så fort vi hade semester ihop blev det sjukt ofta. Så jag tror det har att göra med hur mycket man har att göra i livet, om man litar på varandra och vet var man har varandra. Samt mer fritid.

      Det här har min man och jag ofta diskuterat, haha. Håller helt och hållet med!

      Låter mer som en ursäkt till varför man inte ligger.

      Intellektuell stimuli < klitoris stimuli

      Lägre iq brukar följas av låg impulskontroll, att man då agerar på varje infall eller drift blir ju ett upplägg för mer sex. Hög iq med högre självkontroll kan nog bringa färre sex följaktligen. Man hejdar sig mer plus att det kanske inte är så sexigt med väldigt väl kontrollerade individer så man eggar inte på varandra.

      Ni analyserade vänner bekanta och mindre bekanta, och ändå vet ni hur ofta dom ligger?

    Någon som vet vilket spa dom är på i senaste Beck-filmen? 🙂

      Skepparholmen

      Har du fortfarande tillgång till filmen så kolla eftertexten. Borde stå där.

    Men gud så rasse

      Varför?

        Alla frisörer kan väl klippa allas hår. Dessutom har jag för mig att asiater inte brukar gå till frisör? Är dom inte naturligt korthåriga?

          Wtf

          Ok troll.

          Nej alla frisörer kan verkligen inte klippa alla hår. Letar med ljus och lykta efter någon som kan klippa mitt korkskruvslockiga Latinahår. De plattar håret och klipper det som om det vore platt. Sen ser det för jäkligt ut när det krullar upp sig sen. För att inte tala om att hitta en frisör som ens skulle kunna tänka sig att färga mitt hår. Där är det tvärt nej från de flesta.

          Varför tror du att det finns speciella salonger för afrohår tex?

            Haha jag gick till en frisör som plattade och klippte sen. Det såg för jvl ut när det torkat.

            Jag bor i ett varmt land med många lockhåriga människor och jag behöver någon som kan klippa skandinaviskt hår och färga rödhåriga utan att det blir grönt eller pissgult. ?

      Va, nej? Rasist mot sig själv? ?

    Jag var på mammografi (fick en remiss dit). Min läkare hade fått svaret på undersökningen 1.5 timmar efter att jag varit där, dock har jag inte än hört nåt från läkaren (var på mammografin för 2 dagar sen, på måndag). Bra eller dåligt att: 1) svaret kom så snabbt, 2) att jag inte än hört från läkaren?

      Det går oftast snabbare att bedöma ett fall som inte har förändringar i bröstvävnaden.

      Om det är nåt riktigt elakt så brukar de vara snabba på att höra av sig för att boka ett möte. Läkaren kan ju få bilderna snabbt men sen ändå behöva diskutera med nån kollega t ex om hen är osäker på om det behövs en koll till eller inte. Så inte i alla fall inte worst case scenario då, skulle jag försöka tänka. Håller tummarna att du får ett lugnande besked!

      Du är troligtvis ”nedprioriterad”. När jag arbetade med hudläkare så la hon alla negativa provsvar i en hög ”det där tar vi efter jul” och de positiva (cancer) i dagens hög ”dessa ringer jag idag och dikterar remiss på, vi prioriterar dem”. Alltid viktigast att de med cancer får hjälp först, för en läkare hinner kanske inte meddela alla 25 patienter samma dag så även om det suger att behöva vänta på svar så är det ändå nödvändigt.

      Har läkaren ens jobbat sen svaret damp ner?

    Gravid och IBS – hjälp! Jag är gravid i v 13 men ser ut att vara i v 25 typ. Är så extremt svullen om magen att det verkligen är som en ballong från under brösten ner till könet. Det är som att hela mitt system har lagt ned och jag går inte på toaletten klokt längre. Så fort jag äter något svullnar jag upp. Har testat movicol, laktulos och även tagit lavemang. Undviker laktos och gluten, men inte helt. Min barnmorska rekommenderar en stark kopp kaffe på morgonen..

    Någon som haft samma och som har något tips? Mår dåligt över hur jag ser ut och framför allt känner mig – uppblåst, spänd och orörlig.

      Testat att äta enligt Fodmap?

        Nej inte enligt ”instruktionsboken”. Men just nu tycker jag att magen reagerar på ALLT, även sånt som ska vara snällt mot magen. Det är som att mat över huvud taget stör…

          Jag rekommenderar dig att börja om från början och äta enligt instruktioner. Ta bort laktos och gluten HELT och allt annat som man ska ta bort i första fasen. Sen göra en varsam återintroduktion.

            Men asså trög mage är ju ett vanligt symtom av graviditet? Handlar om hormoner som påverkar tarmarna. Jag är gravid i samma vecka och har nästan samma problem. Har tyvärr inga andra tips än typ katrinplommon men det har du säkert redan hört talas om.

              Ja, jag vet! Jag tycker bara det har eskalerat så väldigt senaste 10ish dagarna. Och just som att magen blåses upp oavsett vad jag äter eller dricker…

      Kiwi, och tar du järntabletter så testa att byta sort.

    Hoppas att det hjälpte att ligga lågt ett tag. Eller så sitter någon elak människa och bara väntar på att jag ska ställa frågan. Men jag gör det oavsett. Har tänkt på dig S och undrat hur du tar dig igenom helgerna?
    Helt ok om du inte vill svara, hoppas du är åtminstone ok.

      Fint med din omtanke

    Någon specialpedagog här? Funderar på att plugga vidare till det, är idag förskollärare. Är utbildningen svår? Är jobbet roligt, svårt? Är lönen bra?

    Var precis pissförbannad på SVT som ljög om att JVM-matchen mellan Finland och Tjeckien skulle gå nu och den fanns inte att hitta nånstans. Vet inte hur länge jag hållt på och känt hur det sakta börjat koka i mig.

    Nu fick jag veta att den är inställd pga covid. Jahaja. Då har man haft panik och blivit ilsk i onödan.

    Om nån ville veta eller så.

      ”Enligt flera trovärdiga uppgifter i Nordamerika, bland andra Bob McKenzie, har beslutet att ställa in turneringen tagits och väntas offentliggöras inom kort.”

      https://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/Ore5eb/chockbeskedet-jvm-stalls-in

      Men vad i helvete. Nu är hela skiten inställd ?

        Sofia, Sofia ☝️ Du svär som en borstbindare ☝️

          Hahaha. Jag svär typ aldrig i vanliga fall.

    Vad är det alla avskyr med nya SATC?

      Gamla serier går i graven av en anledning. De blir inte bättre av att grävas fram 15-20 år senare. Låt även SATC vila i frid.

        Jag har börjat få sån jäkla respekt för serier där de gör en eller två, max tre bra säsonger och sen inget mer. Där det inte ska mjölkas i all evighet tills det bara är skräp kvar.

        Just nu ser jag mr inbetween och det är bitterljuvt att ha enstaka avsnitt kvar innan den är slut. Riktigt bra serie.

          Som Breaking Bad! Den var verkligen guld rakt igenom, från början till slut.

            Håller på och kollar Breaking Bad nu för första gången. Är i början av säsong 4 och så jäkla spänd på hur det kommer att sluta. Trodde inte att det skulle vara en serie för mig, men jäsiken så bra den är!

              Wow you’re in for a treat ? sista avsnitten är det bästa jag sett i tv-serieväg. Förstår vad du menar med att du inte trodde det var en serie för dig dock, jag kände exakt samma innan jag började titta. Men blev golvad!

      Det jag stör mig på är att de ska klämma in så mycket woke som möjligt i serien och sen bygger de storyn efter det. Man kan nästan spela bingo till serien nu. ”En kvinna i slöja – check. Rullstol – check. Be om samtycke vid kram – check”

      Satc var ju inte direkt så innan. Ta bara avsnittet där Samantha dumpar en perfekt kille för att han var dvärg.

      Sen känns det så förlegat nu. Det var bra förut. Till och med sista säsongerna började kännas lite krystade då men de funkade. Nu ska de mest spela på gamla meriter.

      Att alla karaktärer är så himla jobbiga? Carrie har alltid varit jobbig och störig. Men Miranda som brukade vara så cool och boss, är plötsligt en awkward boomer. Steve är typ 85 by the looks of it ? hände där liksom. Och Charlotte är så stuck-up att hon har blivit en parodi på sig själv. Hur orkar Harry med en så torr och osäker fru?

        Verkligen. Känns som att man ser en parodi på en ny säsong.

        Middagen med deras svarta vän var ju rakt igenom pinsam. Alltså fine att de vill vara inkluderande efter all kritik de fått tidigare men detta slog ju runt både ett och två varv.

        Alla kommentarer om åldern störde mig.

    Jag har börjat få små blödningar efter att jag och min man haft sex. Idag fick jag en tid för cellprov då just såna här blödningar kan vara tecken på cellförändringar eller förstadie till livmoderhalscancer. Provsvaret skulle ta en till två månader, en evighet i mina öron….
    Just nu slits jag mellan tanken över att det säkert är små cellförändringar som lätt går att åtgärda, till ångest och skräck över att det är utvecklad cancer och att jag kommer dö ifrån mina barn.
    Någon som haft samma symtom, och vad visade sig det att vara?

      Jag har haft samma problem men inga cellförändringar eller liknande. Fick väldigt lätt kontaktblödning även vid t ex gynundersökning. Efter att vi ”brände” min livmodertapp försvann problemen, enkelt och smärtfritt ingrepp så det var värt ? så det behöver inte vara så illa som det låter, hoppas du också får bra hjälp.

        Tack snälla för svar. Jag har inte haft dom här besvären förut med kontaktblödning. Blev även att blöda vid undersökningen idag, aldrig hänt förut. Tack för ditt lugnande svar. Och skönt att allt gick bra för dig!

      Min mor hade. De hittade alltid orsaken men det var inte cancer och hon mår toppen.

      Lycka till!

        Tack snälla för svar. Vad skönt att höra, det gör mina skräcktankar lite lugnare.

      Fy vilken lång tid att vänta på svar ❤️❤️

      Att dom inte såg nåt knas på undersökningen är ett bra tecken, livmoderhalscancer tar i allmänhet lång tid att utveckla så mest sannolikt är det ”som värst” cellförändringar. Håller tummarna att det är nåt helt ofarligt. 🙂

        Tack! Hon såg inget konstigt så det känns lugnande.

      Jag har haft samma problem! Hände efter att jag slutat med p-piller. Blödde t.ex. i 4 dagar efter cellprovet och typ planerade min egen begravning. 😛 Men det var ingenting och troligtvis har jag bara lite känsliga slemhinnor.

    Hur tycker ni ett bra äktenskap ser ut? Ett riktigt dröm äktenskap? Vad är viktigt? Tänker långsiktigt.

    Har börjat bli nojig över mitt äktenskap. Vill jag bli gammal med denna personen?

      Att man låter varandra uppfylla sina drömmar, även om det är drömmar på egen hand. Skulle jag vilja resa till Indien 6 månader skulle min man stötta till 100% och jag honom. Så länge man gör det med planering och respekt för varandra såklart.

      1. Man har likadana värderingar gällande de stora frågorna.
      2. Man är vänner i grunden och skulle gilla varandra även om man inte var ett par.
      3. Man bryr sig om varandra och försöker visa intresse för det som ens partner är intresserad av, iaf lite grann.
      4. Man har samma sociala status och ungefär samma nivå på intelligens och allmänbildning.
      5. Ingen är för hårt bunden till sin ursprungsfamilj,
      6. Man kan bli rejält arga på varandra.
      7. Man är mogen nog att lyssna och försöka förstå sin partners sida av en sak när man tycker/reagerar annorlunda.
      8. Man blir alltid sams efter gräl och är inte långsinta.
      9. Man gillar att umgås och har åtminstone något gemensamt intresse.
      10. Båda är fast bestämda att familjen kommer först och är beredda att göra avkall på sitt ego när det behövs.

        Vad fina punkter! ❤️

        Varför ska man inte vara bunden till sin familj? Det är bara fint med en partner som är nära sin familj tycker jag. Kanske för att jag själv är bästa vän med min mamma och syster. Skulle aldrig kunna vara med någon som ser det som ett problem att jag är ”bunden” till dom.

          Att vara nära är inte samma sak som att vara bunden. Jag menar att man inte ska vara kontrollerad eller medberoende av sin familj.

      Att man fortsätter att vara nyfiken och intresserad av den andre och vad den gör. Att bli tagen för given och att inte få känna mig speciell skulle få mig att slockna.

    Hur ska jag få min hund att sluta skälla? Han är 1 år och vägrar lyssna på vad jag säger och det driver mig till vansinne. Har testat allt.

      Vad har du testat? Har du tagit kontakt med en hundcoach ?

        En hundcoach är full av bullshit litar inte fem öre på dem. Han är en råtthund och det springer en råtta i min trädgård fram och tillbaka som jag inte blir av med och han hör den och känner den och blir skällig och orolig. Jag pratar lugnt med honom bara och säger till honom att inte skälla men han skäller lätt för många olika saker och ting. Han är ju i den trotsigaste åldern också dock.

          Släpp hunden och låt den göra sitt jobb.

            Jag gjorde det och han fick nästan tag på den i svansen men råttor är snabba som fan så han var inte fått tag på den efter det och det gör honom skitförbannad.

          Okej, du verkar ha dålig erfarenhet av människor som jobbar med hundar. Jag fick väldigt bra hjälp av en tjej som länge jobbat med hundar. Hade en jack russel som blev superstressad vid andra hundmöten, skällde, blev rädd och hoppa runt. Fick då bra hjälp hur vi kunde göra så vi kunde jobba bort det beteendet och fick istället en lugn hund som kunde stanna och vänta in mötande utan att reagera så starkt. Att höra med folk som jobbat länge med hundar är annars klokt. De har oftast längre erfarenhet och förstår hundars beteenden bättre än en själv. Sen finns det såklart dåliga exempel.

            Ja jag har tyvärr väldigt dålig erfarenhet men är väldigt glad att du fick hjälp! Jag har haft hund hela mitt liv och det här är en terrier (som jag även har haft innan) som är hälften irländsk/hälften amerikansk och de är så jäkla vassa och extremt envetna. Går in genom ena örat och ut genom det andra.

      Vänd dig till närmsta brukshundsklubb. Deras kurser är oftast jättebra och kostar en bråkdel av vad ”coacher” kostar.

        Coach var nog fel ord av mig. Kom inte på ett bättre ord. Gick själv via en hundklubb när jag fick hjälp med min hund.

      Har du provat skvallerträning eller counter conditioning? Finns många bra hundträningsklipp på youtube.

      Mina grannar hade väluppfostrade schäfrar förr. När de gick bort skaffade de en blandras på 2-3kg. Mig gör det inget, men den lilla rår de inte på. Den skäller på allt som rör sig. Samtidigt helt stabil när nån människa går fram och hälsar. Vet inte vad jag vill säga egentligen, men vissa hundar verkar ha knäck i öronen.

        Ungefär så det är verkligen rätt ord ? min hund är den finaste och snällaste som finns men så förbannat enveten! Ibland kan han stå och titta på mig och skälla om jag har sagt till honom. Hans svar är typ: Jag gör som jag vill lägg dig inte i!

    Har en i min närhet som blivit extremt noggrann med att undvika smör, utan att vara allergisk mot det. Hen undviker inte bara smör i konkret form, maten får överhuvudtaget inte ens innehålla det. Det är ju en ganska vanlig ingrediens så det är många maträtter som går bort totalt nu och hen sitter hela tiden och kollar upp i detalj exakt allt hen ska äta. Blir själv extremt stressad av detta, men vet inte vad jag som närstående kan göra.

      Personen är nog ätstörd. Försök tänka på det och att hens beteende inte är normalt.

        Jo, misstänker att det kanske är någon form av ARFID. Har tänkt på att personen även på andra sätt verkar vara ”på spektrumet”, även om hen inte har blivit diagnostiserad med något.

        Jag lider också av selektiv ätstörning och undviker också vissa livsmedel trots att jag tål allt. Det är riktigt jobbigt och svårt att dölja i sociala sammanhang.

    Fick idag veta att jag kanske har cancer. Fick ta prover och ska få höra från dom snart igen. På ett sätt känns det som att det såklart kommer vara något illa, för att jag har det för bra i livet nu, så självklart ska detta hända. Försöker att ta det lugnt och inte oroa mig som dom sa, men klart fan så oroar jag mig då ?

      ❤️❤️❤️Skickar massa kramar❤️❤️❤️

        Tack fina du ❤️❤️❤️

      ❤️❤️ blev uppriktigt ledsen av att läsa det här. Jag håller bägge tummarna för dig och hoppas att det blir bästa möjliga svar

        Tack Fina ni ❤️! Hoppas jag med, de sa att jag inte skulle oroa mig och det är såklart bra att de kollar upp det. Har så dåligt samvete också att jag egentligen skulle varit på återkontroll i sep men sen kom livet emellan och det var svårt att få tid.

          Det är så klart svårt att inte oroa sig. Har du bra människor runt dig som kan vara stöd när du behöver distraheras från oron?

          Vill passa på att tala om att jag uppskattar dina kommentarer här inne. De är oftast väldigt kloka och framför allt vänliga. Vi har varit oense någon gång men det har aldrig varit otrevligt. Att vara snäll är en underskattad egenskap och jag uppskattar din snällhet här inne. Blev plötsligt så påtagligt att du är en ”riktig människa” när du skrev den här kommentaren (om du förstår hur jag menar?).

          Ta hand om dig

            Men tack snälla för din kommentar! Den gjorde mig så glad! ❤️

            Har mina barn som är rätt bra på att distrahera mig, de gör att jag har fullt upp med annat än mig själv och mina tankar ? Men nu sover dom och då kom oron ikapp.

            Försöker verkligen att tänka på vad jag skriver och att det är någon annan bakom orden. Sen faller jag såklart också dit och utrycker mig klumpigt.

            Ta hand om dig du med, och tack igen för de fina orden ?

      Vad ledsen jag blev av att läsa det här, du är en av mina favorit kommentatorer!
      Hoppas allting går toppen och håller alla tummar!! Stor kram

        Men tack vad gullig du är ?❤️

      Jag har många gånger tänkt skriva till dig att jag uppskattar att du alltid är så snäll och omtänksam i dina kommentarer. Det är uppfriskande att se någon som är genuint snäll på internet ❤️

      Håller både tummar och tår för att det inte är cancer ❤️

      Håller alla tummar för dig och kommer tänka på dig hela tiden ❤️❤️❤️

        Blir verkligen rörd av alla era kommentarer ❤️❤️❤️

        Tack ALLA för att ni tog er tid att svara ? Känns så fint att ha ert stöd. Bara min man vet men kändes skönt att skriva av oron här.

        Ni är många här inne som är omtänksamma i era kommentarer till andra, skriver så kloka saker och som säger ifrån när någon beter sig illa. Oftast är ni utan nick men jag och säkert många med mig lägger märke till er med! Och det är så fint att ni är här och sprider vänlighet i forum som dessa ❤️

      Jag genomgick två månader av provtagningar och flera CT-röntgen i början på året eftersom det misstänktes cancer. Nu visade det som tur var inte på cancer utan annat ofarligt men under den tiden av väntan ställde jag in mig på det värsta. Sån är jag tyvärr, så ordnade med livförsäkringar och skrev in mina önskningar i vita arkivet. Hoppas du snart får besked.

      Hoppas allt går bra! Som du märker av andra kommentarer är du uppskattat här inne av många, vi är många som håller alla tummar för dig! ❤️

      Scrollade lite snabbt här nu under natten och kände att jag var tvungen att skriva något.

      Jag hoppas att den medmänsklighet och värme som du visat i dina kommentarer här på bloggen nu återspeglas mot dig själv från din omgivning här och i verkliga livet och att du kan omfamna det. Du verkar vara en väldigt fin människa och jag hoppas allt det bästa för dig.
      Ge dig själv tid och gör sådant du gillar resten av veckan, bara för att skingra tankarna. Inget fel att känna och fundera men man vill ju inte drunkna i det innan man fått besked.

      Ta hand om dig bästa trädgårdsmästarinna! ??

    När jag åt hormoner fick jag svåra biverkningar och gick även upp i vikt där mina armar fick ta smällen. Kan jag på något sätt träna bort sladdriga armar utan att fokusera på kalorier och att gå ner i vikt? Med en historia av svåra ätstörningar kan jag inte göra det då det är en farlig spiral för mig att hamna i.

      Du kan ju alltid träna med fokus på armarna för att bygga större triceps och biceps. Både med kroppsövningar och med vikter/hantlar.

      Att fokusera på sladdriga armar kan också trigga igång ätstörningen. Försök strunta i hur din kropp ser ut och lev ditt liv istället.

    Brukar ni uppleva att ni får ont i hjärtat ibland? Alltså att det verkligen gör ont som en skarp smärta? Jag har haft det återkommande senaste halvåret i samband med att hjärtat klappar till extra hårt. Svårt att förklara. Jag vill ju inte gärna störa läkare så här i pandemitider heller men ibland tänker jag att nåt känns galet med hjärtat. Är tyvärr inte världens mest hälsosamma människa så borde se över mina rutiner såklart så kanske det blir bättre. Men vill veta om det kanske är vanligt fenomen ändå?

      Sök vård!!
      Alltid bra att kolla upp när det gäller hjärtat!!

        Ja jag tänker ju att eftersom det är återkommande. Tror jag ska börja dokumentera varje tillfälle så jag har nåt konkret att säga till läkaren. Jag tror inte att hjärtat ska bete sig såhär om det är friskt vid 37-års ålder. Samtidigt kanske jag kan råda bot på det själv genom lite motion och bättre kost.

          Hade sökt hjälp för det där..

          Du kommer troligtvis få göra ett EKG under 24h, så sök vård.
          Viktigt att kolla upp.

      Fick det ett tag när jag hade mycket stress och press på jobbet och kände en del ångest från och till (kunde hända när jag inte kände ångest för tillfället, antagligen för att jag var småstressad hela tiden utan att direkt känna av det i stunden). Det bara högg till plötsligt då och då i någon sekund liksom. Försvann när ångesten och stressen försvann.

    Någon mer som stör sig på Gabjoss story just nu??? Tycker absolut inte hon är en dålig mamma för att hon ”brutit ihop” men förstår inte grejen av att göra så stor grej av det?

      Ändå kämpar hon järnet för att bli gravid med ett tredje barn… ? Det barnet kommer hon dessutom att ha på heltid och bara varannan vecka.
      Å varför i helsicke sitter hon ”halvnaken” tillsammans med en massa barn i Ikeas restaurang??? Klä på dig människa!!! Det är vinter!!!! (Å så klagar hon på att hon fryser…. )

        Hon borde söka hjälp på riktigt..

        *INTE bara varannan vecka.

        tänkte samma om kläderna!? förstår om d är sommar men i -15 ?
        får hon inte tillräckligt med uppmärksamhet redan av mannen istället för att söka det hos främmande ögon, vi vet ju alla vilka som ger henne den uppmärksamheten ute…….

    Börjar med att säga att jag är FÖR vaccin.

    Men alltså, någon annan med mesnrubbningar efter vaccinet eller?
    Tröttsamt.

      Yes. Är jätterädd att det kommer att påverka fertiliteten. Då kommer jag aldrig förlåta mig själv för att jag tog vaccinet.

        Usch. Förstår dig. Känner samma. Men vad jag har läst är detta övergående….

        Hur har det varit för dig. Min har hoppat som en jojo ??

          Jag äter p-piller och får mens hejvilt trots att jag är i en karta. Brukar inte äta ihop kartor och har fått mensen på andra sockerpillret varje månad sedan jag började med piller (ca 10 år sedan). Även innan var min mens alltid regelbunden, sen jag fick mens.

          Kanske är en slump nu så klart men veckan efter första sprutan gick mensen bananas och sen dess har den varit kaos.

          Min mamma som inte haft mens på flera år pga klimakteriet fick mens ett par dagar efter bägge sprutorna.

          Hamnade i modd. Men den har varit lite som den känner för sedan första sprutan.

            Åh. Skönt att vi är fler iaf ?

        Försökte en längre tid att bli gravid med min man, tog andra dosen utav vaccinet i september och plussade i slutet av oktober så jag tror mer att det hjälpte än stjälpte ?

          Åh! Så underbart att höra. Grattis ?

        Min mens hoppade över en månad efter andra sprutan. Men den har hoppat över förut.
        Jag är gravid nu!

          Åh! Grattis till graviditeten ?

        Fick oregelbunden mens av vaccinet, nu är jag gravid i vecka 15. Inga fel hittades på KUB heller

      Japp så irriterande!

        Så förbannat irriterande. Min har varit sen, sen tidig, sen sen, sen tidig. Blir vansinnig

      Japp.. sedan första sprutan i Augusti så har jag fått mens ca varannan månad ungefär och får svår PMS och sprängande huvudvärk oavsett om jag blöder eller inte den tiden på månaden. Varit så sjukt jobbigt att behöva lära känna sin kropp på nytt.

        Haha. Ja men precis. Jag har t.o.m. fått finnar. ?

      Min mens har iaf de senaste tio åren varit regelbunden på dagen! Men så fort jag ändrar någon vana, tex är utomlands, äter annorlunda, tränar mer/mindre/ingenting, eller är stressad, så rubbas min cykel. Att den gör det pga vaccinet låter inte alltför ologiskt.

        Min mens har aldrig rubbats av stress, resa, sjukdom.. den har varit en klocka oavsett. Men vaccinet, då hoppade den runt en del.

          Vi är inte helt ovanliga eller ensamma då Mao ?
          Så jäkla tröttsamt dock att aldrig riktigt veta när man får den.

        Nä. Vissa personers perioder kan ju påverkas så. Men för oss som inte märkt sådant (har iof aldrig hårdtränat i mitt liv ?) förut så låter ändå vaccinet som en rimlig förklaring till att mensen hoppar, kommer tidigt, sent med mera. Hoppas det är övergående.

      Mensen kan rubbas av alla influensa/virusinfektioner. Det är därmed inget konstigt om den under en period rubbas av vaccinet då du får i dig viruset

      Jag tog vaccinet i maj och fick rubbningar i mensen under sommaren, men plussade i slutet av augusti. ☺️

    Tycker gabjossposs gnäller lite väl mycket på att barnen är jobbiga när hon endast haft dom i tre dagar, hur tror hon det blir med en bebis på heltid + ”jobbiga” barn?

      Exakt!!!! ? (Svarade på ett liknande inlägg 22.13. ☺️)

      Intressant om barnen väljer att läsa bloggen när de blir äldre, eller om någon av deras kompisar gör det. Hur förkrossad hade man inte blivit om man hade läst allt sånt om sig själv. Hennes ego och bekräftelsebehov kommer sätta käppar i hjulet för eller senare.

        *förr

    Era bästa serietips? Gärna svenska. Kollade precis klart på tunna blå linjen (sist på bollen jag vet haha). ÄLSKAR sådana serier, perfekt blandning mellan spänning och kärlek. Vet ni någon liknande serie?

    Ångrar mina nyårsplaner så jävla mycket. Det är corona, mitt sällskap fattar inte det och kräver att jag helt plötsligt ska ändra på hela mitt schema på nyårsafton fram tills att vi ska bege oss iväg. Och det är mig allt hänger på och det kommer bli fruktansvärt sura miner, det är typ det redan då jag sagt min åsikt. Vem fan ändrar planerna ett dygn i förväg utan att kolla så det är okej först?!?

      Beror lite på vad som ändras och varför tycker jag. Så klart tråkigt med kort varsel men kanske finns bra skäl till det. Eller åtminstone något de inte kan styra över.

      Vad vill de att du ska ändra på och varför?

      Stå upp för dig själv. Säg ifrån. Det kan vara väldigt jobbigt i stunden men du kommer aldrig ångra eller älta situationer i efterhand där du stod upp för dig själv.

      Skit i dom. Säger också stå upp för dig själv. Man mår bättre att göra det än att gå sen och ångra att man var så mesig.

      Vadå schema? Är det du som gjort ett schema för hela sällskapet eller är det ett schema på vad du ska göra och deras tankar inte går i linje med? Oavsett om hela sällskapet inte vill följa schemat så är det väl upp till dem, om det inte typ gäller menyn för middagen eller vad det nu kan vara.

    Stå upp för dig själv. Säg ifrån. Det kan vara väldigt jobbigt i stunden men du kommer aldrig ångra eller älta situationer i efterhand där du stod upp för dig själv.

    Hur hittar man bra hjälp/terapi för komplex ptsd?? Har sökt och sökt men blir inte direkt klokare för det..

      Har hört väldigt gott om EMDR-terapi vid C-PTSD, men tror inte att det finns så många sådana licensierade terapeuter i Sverige och dessvärre sällan i regionernas vårdprogram.

    Ovaccinerade är vår tids häxor.

      Bara när det gäller covid eller andra vaccin också? Jag har inte vaccinerat mig för tbe eller säsonginfluensan. (Mitt vaccin mot stelkramp har nog också passerat bäst före datum idag och skulle antagligen behöva en påfyllnadsdos, 20 år är det va?) Bränn mig på bål!!

        Åh vad barnslig du är. Tycker du att tbc är väldigt smittsamt? Ni antivaxxare är bara pinsamma.

          Så svaret är alltså att man är antivaxxer även om det gäller andra vaccin. Har tagit två sprutor Pfizer mot covid men inte gått nog lång tid för tredje sprutan än. Tbc är jag vaccinerad mot. Inte tbe dock. Vilka vaccin har du själv tagit?

          Ja, tuberkulos (tbc) är rätt så smittsamt. Skulle inte gärna bli hostad på av en smittad.

            Ja jag tänkte såklart på tbe men det blev tbc när jag skrev.

            Det är löjliga jämförelser som antivaxxare kommer med. Vi lever i en pandemi. Sluta komma med fjantiga jämförelser att du är en anti för att du inte vaccinerar dig mot fästingar (vilket jag tycker man ska göra i de områden där man rekommenderas att göra det, men det är inget som smittar så det är inte ens jämförbart).

            Det är pinsamma ihopklipp och konspirationsteorier ni läser.

              Vilka ni? Vem i den här tråden är inte vaccinerad för covid?

    Fick plötslig diarré för 5 veckor sedan. Gått på toa 2-15 ggr om dagen sedan dess. Mer sällan nu än I början men jobbigt. Ingen ny kost, inte direkt stressad. Enda är att jag slutade med oxy 2 veckor innan det började.

    Inget ont förutom precis när jag akut måste på toa.

    Google läkare hit me!

      Gå och kolla upp det ❤️ Min mans ulcerös kolit började sådär. Men han hade även blod och slemmig avföring. Hoppas allt går bra!

      Du behöver utredas av läkare. Förändrade avföringsvanor ska alltid tas på allvar.

    Spenderat 5 dagar hos min sambos så kallade mamma o sambo. Ignorerar mig och svarar knappt på tilltal när min sambo inte är i närheten. Fan blir så arg när jag tänker på hur hon behandlade mig men vill inte säga något till min sambo.

      Klart du ska säga till honom. Men lägg fram det lite smart, att du är ledsen. Inte förbannad. För då kommer han ta sin mamma i försvar med en gång.

        Sant. Tack för tips. Ska göra så.

          Som vanligt ska det daddas med männen

    Behöver lite rolig läsning. Berätta hur ni stalkar typ ert ex på instagram. Eller killen ni är intresserad av. Eller andra ni ”stalkar”. Jag är nog inte ensam om att ha snokat inne på nåt gammalt ex:s sida och sen råkat gilla ett flera år gammalt inlägg ? Som jag såklart inte upptäckte förrän nån vecka senare.

      Kollar upp vad de flesta av mina gamla crushes gör över åren. En gång så började facebook skicka vänförslag på det, flera gånger till samma gamla klasskompis, så tror vi stalkade varandra.

        Fick du inte vänförslaget för att du hade varit inne på profilen? När jag stalkat (hihi) så kan jag få förslag på den personens vänner (om mitt offer och jag redan är vänner)

        Haha perfekta sättet att se om någon varit inne på ens profil, den hamnar högst upp i listan över vänförslag, busted?

        Har slutat facebookstalka pga det. Stalkar på Instagram istället, men är för feg för att kolla med mitt konto just ifall jag råkar gilla något, så jag har ett konto på vilket jag ändå bara följer lite kändisar och matkonton typ, lägger inte upp något men är inne där för inspiration och vill hålla mitt privata fritt från såna konton, så jag kollar från ett konto som inte går att leda till mig?

          Måste du logga ut eller går det att vara inne på båda samtidigt? Har sett nåt på insta att man kan ha två konton?

          Mina förslag är bara de jag har många gemensamma vänner med. De jag stalkar ligger inte högst upp. Den jag kollar allra mest har jag noll gemensamma med så den syns aldrig på förslag för mig.

        Haha fungerar det så ? Jag har inte fb så har ingen koll.

    Missförstådda emojis!

    Jag brukar försöka uttrycka mig med emojis för att få texten att framföras på det sett jag menar. Men nu har jag insett att många emojis kan tolkas på olika vis. Roligt!

    ? använder jag vid ironi -”Vad kul att katten spytt?” Många använder den där jag skulle använt motsvarande ? eller ?
    ? läser jag av lite olika. Kan ibland vara lite tyken nästan. ”Jag kan inte ses då, men absolut, ni kan ju ses utan mig?” Många använder dock ? där jag skulle använt ☺️.
    ? är översittare eller skoj-skrytig -”visst är jag duktig?”
    ? finns en meme som jag alltid kopplar till den
    ? den SNORAR väl? Gråter ej!
    ? ironiskt skratt, för att ”göra narr” av de som använder ? för kung o fosterland.
    ? perfekt ironi-stämpel! Eller typ ”det var droppen” ”fick sparken idag, toppen!??”
    ? använd inte denna när ni pratar om era husdjurs-katter.

    Fyll gärna på. Hade inget bättre för mig just nu!✌️

      ?, använder jag inte alls och ser ingen göra det.
      ?, ”fan vad kul!!”
      ?, tycker inte alls den är tyken. Snarare ”ha det bra idag?”, ”vi hör sen?”, ”hur mår du??”, ibland kan jag byta ut den mot ☺️ dock, beror på vem jag skriver till.
      ?, håller med dig om den
      ?, använder aldrig och ser ingen göra det heller.
      ?, tycker också den snorar. Fick den av en kompis en gång när jag skrev att jag var hos veterinären med hunden ”nej vad tråkigt?”?
      ?, använder aldrig, aldrig sett den användas.
      ??, använder inte. Uppochnervänd Salt Bae?
      ?, använder inte, hade tolkat den som en katt.

      Alla former av räcka ut tungan tycker jag är dryg. HATAR dem, vet väldigt väldigt sällan hur jag ska tolka personen. ?????
      ?, när ska man använda den??!! Jag använder den om jag faktiskt tycker något om mottagaren, man kanske flirtar och har en pågående flirt, men har också sett den användas där jag inte skulle använda den och inte fattat något.
      ? för mig är det en kram. Men skrev till en kompis en gång när jag vaknade av en mardröm och hade panik. Han använde den och jag använde den tillbaka, vad exakt han sa minns jag inte, men han svarade med att han inte menade den som en kram??

        ? är tyvärr i samma ”subtila-betydelse”-grupp som ?? o allt vad som finns?

        Självklart är ? en kram, eller allmänt vänlig. Kanske var han fortfarande så uppe i puls, att han misstog den för den hjärntörstande zombie som finns??‍♂️

        Och om tung-emojis… ja! Om inte för ironi, så förstår jag inte dess användningsområde. De känns äckliga och sunkiga!??

      ? eller ? använder jag som allmänt glad, ser trevligare ut än ?

      ? är ironiskt glad, men kör oftare med flera ??? istället

      ? eller ☺️ är ett gulligt ja, om man vill låtare mjukare än ?

      ? använder jag ibland som extra glad

      ? känsla av ”boom”

      ? känsla av lite sneaky/yeah

      ? är en kram

      ? används som skratt

      ? = woozy, men används inte till fysiskt yr utan mer psykiskt

      ? = lättad, svårt att förklara hur den här används

      Jag använder Slack på jobbet och där står det vad alla emojis står för. Vissa håller jag verkligen inte med om ? Denna ”??‍♀️” är tex ”information desk person” eller nåt liknande. Man ba mm precis ?

        Haha är ? extra glad? Den använder jag när jag är dryg eller mallig typ.

    Hur lång tid tog det för dig att få svar på ett cellprov? Gjorde mitt i slutet oktober och börjar bli orolig

      Ring och fråga kliniken där du gjorde cellprov. Brev tappas bort ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.