Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

Gott nytt år till er alla! 🥳🤩

357 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  NYÅRSBIKT!

  Vad har ni gjort 2021 som ni lämnar bakom er? Några hemligheter och avslöjanden som ni vill lätta ert hjärta från när ni går in i det nya året? Dags för bikt!! 🙂

  Gott nytt år!

   Hör till gammal sed att börja själv 😊😜

    Skrikit rakt ut framför min bebis när jag har känt att jag inte orkar mer trots 10 år av ofrivillig barnlöshet.

     På vilket sett ska du förväntas ha mer tålamod än en mamma som blir gravid på stört. Va lite snäll mot dig själv. Du är mänsklig och en människa. Inte bara en mammarobot utan känslor, med fel o brister precis som alla andra människor. De försvinner inte så fort ert mirakel lommit. Ni mammor måste sluta va så hårda mot er själva och förstå att det är ok att man brister ibland. Det vad är man gör efter det som är viktigt.
     Mvh FRiIvilligt barnlös men lycklig och stolt styvmamma o till o med styvmormor.

      Fint skrivet!

     Samma här!! Vrålat rakt ut för att ha tyckt att bebistiden är så jobbig, var ofrivilligt barnlös i 3 år. Får alltid dåligt samvete när jag tycker det är jobbigt. PLUS – varit arg/irriterad överdrivet ofta på vår stackars hund när man egentligen bara är trött o utmattad av bebis 😔😔😔 som tur var det mest under början av året 😊

      Stackars oskyldiga hund

       Mänskligt.

        Omänskligt med tanke på hunden.

       Ja verkligen stackars hund. Blir så ledsen.

     Men alltså åh, har också bebis-bikt. Älskar älskar min bebis men är också så himla trött hela tiden och har inte alls kunnat njuta av mammaledigheten. Blev inte alls som jag trodde trots att man ju liksom alltid fattat att det kan vara tufft med bebis så var jag uppenbarligen inte alls beredd.
     Stackars bebisen har haft ont i magen sina första 9 månader i livet (allergier, drack för fort, omogna tarmar…..) Och vaknade på riktigt 1 gång i halvtimmen eller timmen varje natt i NIO MÅNADER?!?? Aldrig varit så förstörd som människa i hela mitt liv och mammahjärtat som går sönder på samma gång när bebisen har ont.
     Nu är han 11 månader och det är bättre dock❤️❤️ det dåliga samvetet av att känna att man helst vill gömma sig, vara i fred och sova när den lilla behöver en som mest är hemskt, känner sig som världens sämsta mamma. Och känslorna som river åt olika håll – kärleken till mitt barn men också längtan av att bara få bli sig själv igen och att bara få vara och göra vad jag vill. Verkligen skitsvårt. 2021 har varit det dåliga samvetets år, trots att jag egentligen vet att jag faktiskt är en fin mamma egentligen. Bara så svårt att se det själv när man mår som man gör inombords.

      Vad har bebisen för allergier och vilken hjälp har ni fått? Min bebis sover mkt bättre men kan vara mkt svårsövd plus vaknar flertalet ggr och kan ligga och gnälla längs under natten där inget blir bra.

       För vår del var det mjölkprotein, soja protein och ägg!
       Nu vet jag inte om du ammar men ett annat problem var att jag hade så otroligt mycket mjölk så min bebis gulpade liksom i sig och svalde mycket luft. Det plus omogna tarmar gjorde honom gasig/obekväm också. Blev bättre om man pumpade lite först osv men svårt att alltid hinna göra det

        Har blivit skickad till barndietist och ska få komma till allergicentrum (bor utomlands, vet inte hur det funkar i SE). Fick utskrivet hypoallergenic formula/ersättning som han äntligen tar, blev mycket bättre när jag kunde sluta amma

         Stort tack! Nej tyvärr funkade inte amningen så han äter ersättning som är sensitive så tycker vi har gjort så gott vi har kunnat. Jag har själv celiaki och allergier så vet inte om det är något som även han får (då det är ärftligt).

   Ätit för onyttigt. Nu ska jag bli hälsosammare. Men kommer unna mej ibland det onyttigt goda.

   Startat ett bråk med en vän för att bli av med henne. Kanske var fel, men lyckades… Kanske någon kan ge några andra, mer vettiga knep för framtiden?

   Gott nytt år allihopa!!

    Det gjorde jag också. Eller hon var så skrattretande och omogen så bad henne dra åt helvete. Beteendet var inte okej nånstans för en 30+, knappt att barn håller på så.

    Bara gör slut istället,så slipper du onödigt bråk som kan såra er bägge i onödan.

   Skapade ett fejkkonto på en dejtsida för att prata med mitt ex. Vi pratade ganska länge och han öppnade sig mer för ”henne” än han någonsin gjorde under vårt förhållande.

    Fick det dig att må bättre eller sämre?!

     Bättre helt klart

      Detta är inte jag om inte det framgick.

     Vet faktiskt inte. Var ändå skönt på något vis att han öppnade sig för mig. Lärde liksom känna honom på ett nytt vis och fick svar på en del frågor, därigenom något av ett avslut faktiskt. Men skäms för det jag gjorde. Vi pratade varje dag på det kontot i två eller tre veckor sen avlutade jag bara kontot.

    Ibland är det lättare att prata med någon helt okänd, konstigt nog.

    Oj, det låter som nåt jag kunnat gjort med. Men jag är så jäkla osmidig att jag hade garanterat råka förskriva mig.

    Kunde du lättare komma över honom?

     Läste att du hade gjort det. Äh skäms inte över det. Du är inte mer än människa 🙂

      Tack😊

    Hur fick du veta att han fanns på dejtingsidan?

   Tog kontakt med min gamla kk och var otrogen mot min pojkvän. Försöker mildra min gärning med att det i alla fall inte var en ny jag låg med

    Du borde ha dåligt samvete, det är straffet.

    Ännu värre då… du har medvetet sökt upp någon

   Tog en tupplur på arbetstid ajabaja

    Haha +1. Mitt under ett informationsmöte med en chef (över teams vilket betydde att jag låg i soffan med datorn på magen). Vaknade 45 min senare. Ingen sa något så tror inte jag råkade sätta på ljud/kamera eller fick någon fråga men såklart kommer jag ju aldrig veta säkert 😂

   Att jag skulle vilja göra slut med en kompis men inte vågar för att jag vet att hela min bekantskapskrets skulle se mig som konstig och ta hennes parti.

    Då borde det finnas en bra anledning för dig att bryta. Varför kan inte dina vänner tycka detsamma?

     Jag har tagit väldigt illa vid mig av hur hon har uttryckt sina åsikter om en familjemedlem till mig och tyvärr tycker väl resten av mina kompisar ungefär samma sak även om de inte uttryckt sig lika sårande. Därför tror jag inte att de kommer förstå.

      Så tråkigt att de inte heller kan stötta dig. Ibland är man ensam fast man är omgiven av vänner. Frågan är väl om vänskapen håller om du inte får något stöd. Känns som ni behöver prata ut så du får berätta hur du ser på både kompisen du vill bryta med och dem andra. Tufft dock.

   Min sambo är livrädd för corona. Vi har inte varit utanför lgh/hämtat mat sen mars 2020. Jag vill träffa min syster å ev vänner/kollegor. Hur göra? Att ta en promenad med e vän är smitta enligt honom..ö

    Skulle ärlig talat överväga att flytta isär och leva som särbo om min sambo begränsade mig sådär. Det är klart att man ska vara försiktig, men hans oro har ju blivit destruktiv åt det absurda. Fråga dig om DU vill leva sådär begränsad eller om du ska göra något åt saken. För nu lever ju du helt efter hans (orimliga) oro. Ni måste ju kunna lämna lägenheten och självklart kan man träffa folk ute på promenader.

    Men gud, du måste ju få leva.

    Du ljuger? Har du varit inomhus sen 2020???😱😱😱

    Om du känner dig hindrad från att helt enkelt gå ut och ta en promenad med en kompis och inte gjort det på flera år skulle jag faktiskt tro att det kan vara läge att ringa och prata med en kvinnojour. Låter som han kontrollerar dig, om än på ett lite annorlunda vis.

   En kompis skriver till mig hur han vill hångla med mig och hur han saknar mig osv medans hans sambo sover bredvid, ber honom respektera henne men han fortsätter. Dagen efter skriver hon vilken tur hon har som har en sån fin sambo som respektar och älskar henne, vill bara skrika åt henne att lämna honom eftersom han är ett svin, men jag känner inte henne…

    Gör henne en tjänst och skicka skärmdumpar på er konversation till henne

    Tänk dig själv om du var i hennes sits, du hade nog velat veta. She deserves better

   Ännu ett år jag slösat bort majoriteten av min tid på att inte göra skolarbete. Behöver yttre motivation för jag har det för bra ekonomiskt.

  Har du gjort en bra gärning år 2021?🤔

   Jag jobbar ideellt för en organisation jag tror på. Innehåller dock en del tvivel….

   Nä inte en enda 😬🤩

   Vill gärna tro det.
   Det som kändes mest i hjärtat var nog när jag åkte hem till en ensam mamma och hemligt lämnade över julklappar till hennes son som hon själv inte hade möjlighet att ge.

   Jag har fått min kollega att må bättre på jobbet 🙂

   Swishade 1000:- till en för mig okänd kvinna på Facebook som sökte en billig eller gratis barnvagn pga jobbiga omständigheter i livet. Hon blev glad och jag hoppas hon hittade en bra vagn

   Jag hoppas jag gjort något bra. Brukar alltid swisha lite till wwf och kvinnoorganisationer men pga föräldraledig och arbetslös så har jag inte kunnat i år 😢 ska börja jobba den 3/1 så när jag kommit i kapp ska jag börja skänk pengar igen 🥰

   Hjälpte en vän att bli klar med hans exjobb. Tog all min ork då jag själv skrev på min avhandling samtidigt men gjorde det för hans skull.

   Ja lite små gärningar. Hjälpt äldre grannar med att dra in soptunnor efter sopbilen varit här, lite såna saker (de vet inte att det är jag som hjälper dom men jag vet att de uppskattar det).
   Hållit koll på en släkting som mår dåligt, fått med honom ut, eller tagit hem honom när han inte velat vara ensam. Lyssnat på honom x-antal timmar. Farit hem till honom och städat när det behövts.

    Väldigt fina gärningar ändå ❤️
    Det betyder säkert väldigt mycket för din släkting att du finns för honom så.

   På juldagen såg jag en tjej ligga på alla fyra på gångstigen i snön, med naken underdel. Min första tanke va att hon blivit våldtagen, misshandlad eller på nåt vis utsatt. Stannade (körde bil) och sprang fram, frågade hur hon mådde, om något hänt, om hon va skadad, om jag kunde ringa nån åt henne osv. Men hon va ”bara” full, hade satt sig för att kissa och trillat 😅 Stannade tills jag såg att hon klätt på sig o börjat gå. Hemma kom chocken, tänk om nåt faktiskt hänt 😭 Va beredd på att hjälpa henne iväg nånstans.

   Men det va en av mina bra gärningar, helt klart 🙏🏽

  Varför är det inte accepterat att man vill vara ensam tillexempel en sån här dag? Allas reaktioner får mig att känna mig konstig. Blir bara ännu mera anti den här dagen för det är så mycket ”måsten”, eller hur man ska förklara.

   Äsch, bry dig inte om vad alla andra tycker och tänker. Vill du vara själv så ska du vara själv.
   Jag är själv och njuter.

    Ja det är så jag känner men ändå lyckas deras ifrågasättande få mig känna det som att det är fel typ 😅 blir nog mest störd på att folk inte kan ”acceptera” man vill vara ensam eller inte göra något speciellt 🙂

     Så konstigt när folk lägger sig i och tjatar om saker de inte har att göra med.. vem gör ens så liksom? 😄

   Jag älskar att göra ingenting på måsten-dagar, det känns så skönt. Gör som du vill!

   Vem accepterar inte det?

   Kanske bara är mitt umgänge men de flesta tycker jag verkar ta det ganska lugnt ikväll. Känns mest som en bild av nyår som ingen lever upp till, flådiga fester med massor med folk alltså.

    Alla mina vänner är iväg på fester av olika slag, vissa har stora familjer/släkt också som de firar med, min mamma är iväg på tjejmiddag, min mormor och morfar har middag så ja, i min umgängeskrets är det inte vanligt att man sitter ensam en sån här dag. Flera som har ifrågasatt när jag sagt jag ska bara vara hemma.

     Du får tänka att de ifrågasätter av omtanke, inte för att döma. Om de själva gillar fart och fläng så kanske de tror att du också gör det, att du tycker det är tråkigt för att de själva hade tyckt det.

     Var hemma om du vill. Skit i vad andra tycker.

     Jag tror folk blir lite nervösa att du ska uppleva ensamhet kanske? Jag tycker det är trevligt att fira traditionellt men tycker det låter himla trevligt att fira högtider självvalt ensamt genom att göra vad tusan man känner för, också. Njut på du, hoppas du haft en toppenkväll 🙂

   Vi äter fryspizza och storstädar, röjer och plocka. Inget konstigt! Ibland måste man följa hjärtat.

   Det är faktiskt accepterat av de flesta. Säg bara: ”jag firar nyår på egen kula och jag tycker om det”. Ifrågasätter någon så är svaret: ”jag trivs så bra med att fira själv – jag mår BRA av det”.

   Svaret kan återupprepas sjuttiotretton gånger, om så behövs.

    Motfråga är ofta effektivt:
    ”Varför är du så nyfiken på det?”
    ”Varför är mitt firande så viktigt för dig?”

   Strunta i vad andra säger. Nyår är som vilken dag som helst. Jag slöar runt i pyjamas.

   Kanske att folk känner att du blir utelämnar och inte riktigt tror på att du gillar att vara själv.

  Jag vill bara säga att jag tänker på er alla som har haft ett sk#tår precis som jag.
  Vi får hålla tummarna för ett bättre 2022!
  Gott nytt!
  Ps om jag får önska något speciellt så önskar jag att bli kär och att få nytt jobb! Ds

   Jag tänker på dig med! Gott nytt år, jag önskar all lycka till dig 2022 ❤
   Jag har precis som du haft ett riktigt skitår men nu blickar vi framåt 2022 blir allas vårt år ❤

    Tack du fina Nathalie! ❤️
    Jag önskar dig detsamma av hela mitt hjärta.
    Du verkar vara en fin människa!
    Ta hand om dig!

   Åh nej vad pinsamt jag inser nu att jag önskat folk ett bra 2023! Vad fan.

    Då slipper du ju göra det nästa år! 🤷‍♀️😘

   Varit sjuk 70% av året och numera gravid med hyperemesis (inlagd med dropp pga viktras och konstanta kräkningar). Hoppas så att året 2022 blir bättre 😫❤️

  Gott slut och gott nytt år från ett nyårsfirande i ensam karantän (som hushållskontakt utan symptom)

  Mitt skitår slutade med att min moster dog på juldagen. Och jag tänker hela tiden jag ska ringa henne men kan ju inte. Men vi haft bra kontakt och brytt oss om varandra. Men jag vill ringa nu. Åh livet är inte så lätt. 😢😇

   Beklagar sorgen❤
   Hoppas du har bra stöd av människor runt dig, någon att prata med eller vad du känner att du behöver💕

   Min moster dog just innan jul för 8 år sedan, sååå hemst! Har ännu också lust att ringa henne eller cykla till henne på kaffe men näe 😭❤️

   ❤️

  Vad har ni för nyårslöften? Mitt är att jobba en massa, gå ner 15 kg, börja yoga igen, sluta läsa den här och Gabjoss blogg blir bara irriterad 😂

   Få högre självkänsla så att jag vågar träffa människor och gå ut och göra saker

    Låter som en toppen grej att satsa på! 🙂

   Ska också gå ner i vikt, ca 30 kg tänker jag…. Har du några idéer eller knep du tänkt så får du gärna dela med dig 🙂 Annars är mina mål att inte ha människor i mitt liv som inte ger något och lite mål inom min sport 🙂
   Och att sluta läsa är det bästa beslutet man kan ta haha. Jag gjorde det med Nellie Berntsson om du vet vem det är för några år sedan, var en lättnad!

    För mig har det hjälpt att börja tänka på varför jag över/hetsäter. Funderar även på att sluta med kaffe för att jag har märkt att det triggar mitt sockerberoende :p Mycket sitter ju mentalt!

    Kalorier in – kalorier ut är enda lösningen, sen kan de se annorlunda ut, se till att hitta ett sett som funkar för dig. Mycket grönsaker och proteiner (protein ger ökad mättnad). Handla aldrig hungrig, då slinker ofta mer skit med hem.

    Periodisk fasta är verkligen det enda som funkat för mig, 9 kg på ca 3 månader. Mvh en som bantat i 16 år och bara gått upp mer och mer.

     Håller helt med! Ät inte mellan 20 på kvällen fram till 12 dagen efter, grymt! Jag har gjort detta för att min mage ska hålla sig lugn, ej för viktnedgång för det behöver jag absolut inte, men ändå har jag gått ner ett par kilo trots att jag äter extremt mycket godis och gillar vin.. så periodisk fasta is the shit!

      Samma här, det är SÅ enkelt!
      Först slutade jag äta runt 16-17, men insåg att jag är en nattätare, så istället fastar jag mellan 21-14/17så ca 17-21h/dag.
      Wow va skönt att kunna äta chips, mat osv framför tvn på kvällen och ändå gå ned i vikt!

       Finns nu dock andra parametrar än vikten som gör att man kanske inte bör äta chips för mycket.

        Linschips äter jag ca 3 gånger i veckan. Ibland blir det bara nötter. Förr fick jag ju inte ens smaka på chips pga keto så detta är underbart 🙂

       Det är inte nyttigt för kroppen även om du håller vikten.

    Jag köpte mealsizer på apotea, har hjälpt mig att äta lagom mycket och att inte överäta mat som varit min största bov. Har hjälpt oväntat bra för mig.

    Styrketräna! Inte för att styrketräningen i sig bränner kalorier utan för att muskler ökar din dagliga energiomsättning

    Jag slutade äta pizza, chips, pommes, socker,halvfabrikat, äter sällan ost , mjölk, potatis, pasta, vitt bröd. Aldrig kakor, glass, söta drycker. Lagar maten från början med råvaror. Sugen på sött? ta några russin (eko sultan Saltå kvarn) eller färsk frukt eller rå skivad morot, prova rå morot och cachev-nötter, godare än godis.
    Sötsuget försvinner, tar ca 2 veckor och det känns verkligen skönt.
    Jag är flexitarian, men det behövs inte, men man behöver inte äta kött, fisk varje dag. Gick ner 18 kg, under 12 månader utan att jag tänkte på det, jag bantade inte, bara uteslöt viss mat.
    Det gör inget om man någon gång äter det jag annars utesluter.

   Stör mig också som satan på Gabjoss!! Varför läser vi ens? 😂

    Jadu det är en bra fråga 😂

   Mina mål:
   – få in bättre rutiner gällande mat med fasta tider och planera vad jag ska äta, är katastrofalt dåligt just nu.
   – använde friskvårdsbidrag genom jobbet till en Mindfulness app så ska försöka göra det varje dag.
   – hitta på mer saker med min mamma framförallt. Inte säga nej för jag hellre ligger i soffan och kollar serie (jobbar 50% så tid till serier finns på vardagar, så behöver ju inte spendera mina helger med enbart det🙃)
   – få in bättre rutiner när det gäller städning. Diska upp innan jag ska sova, plocka i ordning och så.
   – mindre skärmtid! Vill bestämma ett klockslag på kvällen där jag lägger ifrån mig mobilen, förutom sms och samtal, och läser en bok, lyssnar på musik eller någonting.

   Min lista är lång, man borde kanske bara välja en 😅 men skulle jag fixa detta kommer mitt mående bli bättre både fysiskt och psykiskt.

   Jag gjorde en helt lsira med grejer jag önskade för framtiden/ kommande året. Jag minns inte allt jag skrev men en grej var i alla fall att planera semestern i god tid. En annan var mindre slösurfande. Och att börja klippa håret regelbundet eftersom jag känner mig fin med nyklippt hår.

   Jag ska söka hjälp för mitt mående, jag förtjänar att få må bra.

    Det gör du absolut, vad modigt av dig, hoppas att du får den hjälp du behöver 🙂

    Något av det bästa jag gjort. Du förtjänar att må bra och år 2022 tar du första steget till att må bra. Heja dig! ❤️ Detta blir bra.

   Åhh jag borde sluta kolla jag med på Felicia, topplocket går varje gång jag startar en video och ser henne snyfta och gråta om hur orättvist allt är och hur svårt hon har det och hur alla dömmer hennes kropp trots att hon inget annat gör än att äta skräpmat. Hon äter mer skräp på en månad än vad jag gör på ett helt år så det är ju inte konstigt att folk ändå börjar fundera på vad hon visar upp gentemot hennes bekymmer. Måste sluta kolla!!!!!

    Felicia vem? Nyfiken🙈

     Bergström

      Kommit förbi någon video på youtube några gånger, sett att hon gått ner mycket i vikt så tänkt att hon gjort en magsäcksoperation men det har hon kanske inte? Eller jag trodde inte man kunde äta massa skräp då.

      Dom få videos jag sett med henne har hon gråtit i, minns ej varför och hoppade nog bara i videon. Något som gör att jag inte klarar av att kolla på hela, vet ej varför

       Jo det har hon och den går ut på att hon ska kunna äta vad hon vill i små mängder och aldrig mer behöva banta tex. Men att helt skippa att ändra sitt ätbeteendet och i princip enbart äta skräpmat är lite provocerande. Och ja hon gråter i 9/10 videos, hon är en sån person helt enkelt som inte klarar av ett vanligt liv. Allt ska pipas över och folk bara gullar med henne i kommentarerna om hur duktig hon är. Jag måste vara ond på riktigt dom tycker hon är en bebis som inte skulle klara av en sekund på en vanlig arbetsplats utan att gå hem för att känner sig orättvist behandlad eller tittad på.

        Kollar vi på samma person? Vad är det för massa skräpmat hon äter?

        Jag har ingen aning om vad hon äter nu, men fattar inte hur det är möjligt att få en sån operation när man äter som hon gjorde innan. Jag vet att hon menar att hon ”testat allt” osv, och så kanske det är, men reagerade ändå på ex mängden snabba kolhydrater osv. Även när hon gjorde en video och skulle berätta för alla vad hon äter för att visa att hon minsann inte äter dåligt. Gråtande är väl en influenser-grej? Kan man ens bli influenser om man inte har ångest över typ allt? Och menar inte att raljera över människor som har verklig ångest, för det är så klart fruktansvärt, men det är skillnad på ångest och att bara ha en dålig dag.

   Jag har som mål att:
   – Ta hand om mig själv bättre. Det handlar inte om att gå ner X antal kilon utan jag vill känna mig stark, pigg och bekväm i min egen kropp.
   – Hitta min Bh-storlek. Har en låda fylld med obekväma BHar sen innan graviditeten. Dags att ordna upp det.
   – Trappa ner på emojianvändandet ordentligt och våga lita på att det jag vill säga kommer komma fram utan en 😆😂🤪 efter varje mening.
   – Byta jobb. 2022 förtjänar jag att inte få ångest av att jobba.

    Åh att hitta sin bh-storlek, tack!! Lägger till på listan! Sjukt att man är 30+ och inte vet vad man har för storlek 🥲
    Hahah lägger till emojianvändandet också 😭🤪😏
    Tack för inspiration och lycka till!! ☺️

     Gå till en riktig underklädesbutik där personalen är proffs, och låt dem hjälpa dig!

   Inte gå in för känslomässigt i jobbet… göra mer saker jag tycker om att göra istället för att sova på kvällarna…

   Jag ska säga nej mer. Känner jag att något inte ger mig något så ska jag sluta med det. Första nejet: avsluta min kontakt med terapeut eftersom hon inte ger mig det jag behöver.

   Träna regelbundet, gå ner 5 kg genom bra kost, förhoppningsvis bli gravid

   Lära mig sy kläder och lära mig sticka vantar är mål för 2022!

   Jag borde tänka mindre på vad som kan hända i framtiden… sluta oroa mig för att min man ska träffa nån ny och leva mer här och nu.. inte tro att alla han pratar med ska försöka sno han från mig.. borde inte va så svårt egentligen..

    Är det något speciellt som får dig att misstro din man?

     Nej igen alls egentligen, han är social, öppen, gör ingen skillnad på personer utefter kön så har bara svårt att acceptera hans nya kontakter genom sitt intresse, kvinnorna då. Men han menar på att om en manlig vän vill ha hjälp med något eller en kvinna inom intresset hör av sig är sak samma för honom.. 🤷🏼‍♀️ Men klart jag reagerar annorlunda om hon ringer i 30 min eller en killkompis…. Men för han är det exakt samma sak för han vill inte ha nåt annat än vänskap med någons annan..

      Han låter ju hur bra som helst. Tycker du måste våga lita på honom. Jag är kvinna men har fler manliga vänner än kvinnliga. Gillar det så och har inga som helst avsikter än att vara just vän även med männen.
      Var rädd om honom istället för att misstro honom.

       Ja jag veeeet! Han är verkligen lika mot alla, en väldigt fin egenskap! Och denna speciella kvinnliga vännen jag har hakat upp mig på har ca 80% män som vänner så inget konstigt för henne alls heller.. jag får väl bli vän med henne också.. 😂

      Lita på honom men du kan också be honom respektera hur du känner. Han ska inte behöva undvika kvinnor men ibland kan han vara långsammare på att svara/hänvisa till någon annan/beskriva vad som ska göra mer kortfattat.

      Jag hade inte varit ok med att min man pratar med andra kvinnor i timmar oavsett hur social han är.
      Sen är jag traditionell och anser att min man helst inte ska ha en massa kvinnor tätt inpå (som inte är familj, släkt, väldigt gamla bekanta/vänner), kalla mig bakåt men det funkar bäst för oss. Han vill inte heller att jag umgås/pratar med män som inte är familj, kollegor eller liknande.

      Skäms inte över din känsla men försök hitta en lösning som inte får honom att känna sig kvävd men som ändå känns rimlig för dig.

       Förstås är det olika hur man känner. Tycker båda lika så finns det ju ingen anledning att ändra på det. Men vad är skillnaden? Skulle det vara säkrare att din man träffar, pratar med kvinnliga vänner han haft under en lång tid? Jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med en man som inte låter mig få ha vilka vänner jag vill ha. Varför skulle han få bestämma vem jag vill prata med? Jag är inte den svartsjuka typen. Det finns säkert många tillfällen som den andra haft möjlighet att träffa någon som man inte själv har en aning om så att lita på sin partner och låta den få välja vilka vänner han vill ha är för mig självklart.

       Man är lite kluven eller så, egentligen vet jag att han har noll intresse för henne, dels bor hon ca 40 mil bort, är ganska mycket yngre och vill en dag ha egen familj, dör är min man helt klar och vill inte ha fler barn. Min rödflammig är nog mer att hon ska försöka något.. dom umgås ju aldrig fysiskt eller så, mer än när det är säsong för deras intresse (motorsport). Deras samtal bygger mestadels på vilka däck som är bra, fjädringar, osv.., sen kommer såklart privata saker in också, hon vet om oss, att han har fru och två barn, och han har från början sagt till henne att han inte har något som helst intresse för henne på det sättet, han hjälper henne med saker och han skulle aldrig neka den hjälpen till någon, man eller kvinna.. det är väl bra iof.. men ändå tänker jag dom du, svara inte alltid när hon ringer..🤷🏼‍♀️😂 men han är sån, positiv och hjälpsam, hatar att känna sig ägd, så jag kan inte välja hans vänner.. sen är det ju rätt hemskt egentligen att jag utgår från att bara för han är man och hon kvinna så måste dom få ihop det.. det framstår ju mig dom dålig nu när jag tänker efter.. sen är det flera dagar då jag känner mig helt lugn i detta, sen kommer pms och jag mår skit..

        Fast detta: ”han har från början sagt till henne att han inte har något som helst intresse för henne på det sättet.”

        Varför har han ens behövt precisera det?

        Dina känslor är ju aldrig invalid! Är det första jag vill säga. Det andra är att dels låter ett på så som du beskriver att du faktiskt kan lita på din man i detta avseendet och att han bara har en kvinnlig bekant. Men sen hade jag verkligen velat trycka på att prata med din man, berätta om dina känslor på ett bra sätt som inte är anklagande. Utan bara ha en konversation med din partner, det brukar kunna lösa det mesta ❤️ annars hade jag faktiskt rekommenderat terapi, det är ingen skam alls i det eller att ev vilja försöka bli en stark och trygg person! Lycka till ☺️

        Tänk istället att oavsett hur du vill att din man ska vara så äger du inte honom. Tala om hur du känner det men jag funderar lite på hur du själv tänker, när du pratar, umgås med en man. Är det något konstigt för dig? Hur ser du på en manlig vän?
        Var glad att han är omtyckt men också för att han är just din man, det är dig han har valt att ha som partner. Vänner måste man få ha oavsett hur de ser ut. Det värsta du kan göra är ju att göra detta till något det inte är.

   Inga speciella egentligen. Träna lite smått och bygga upp kroppens styrka så livet som Utvecklare inte gör sönder min kropp helt. Och försöka förstå att gym inte är farligt.

   1. Att bli mer hälsosam, röra på mig mer.
   2. Sluta med mina insomningstabletter som jag förlitar mig alldeles för mycket på.
   Jag mår egentligen inte bra av att använda dom men samtidigt är det så skönt att få sova ”ordentligt”.

    Hur märker du att du inte mår bra av att använda dom?
    Tar själv medicin för att somna som jag känner att jag borde sluta med.

   Bli bättre på att investera.

    Tips: lär dig smart money på forex, finns bra pengar att hämta för den motiverade. Kan tipsa om mentorer om du vill.

   Jag brukar inte använda mig av nyårslöften men för att få tummen ur röven (och om man skriver det på ös måste man ju hålla det) 🙃
   – jag ska komma över mitt ex så jag slutar vara olyckligt kär ✨
   – jag ska byta jobb då jag mår dåligt pga mitt nuvarande varje dag ✨

   Hoppas att det går bra för mig och alla andra med våra nyårslöften 👏🏻 Heja oss ✨👏🏻

   Kommande år ska jag inte tacka ja till allt på jobbet, jag ska rå om mig och min tid. Inte jobba obetald övertid, kvällar och helger bara för att få till en perfekt presentation.

   Jag ska också vara ärlig med min läkare på psyk och säga att jag har mycket gravare problem än vad jag sagt. Så jag tror mitt nyårslöfte är att göra vad jag kan för att utredas ordentligt och att börja gå i terapi, om jag så måste betala 1000 kr/besöket.

    Låter som det bästa nyårslöftet jag hört, att ta hand o dig själv ❤️ hoppas det blir bättre framöver

  Sitter hemma på nyår år igen för att jag inte vågar gå på festen jag blivit bjuden på. Fy fan vad jag är sorglig först men helt ärligt det är inte såhär man ska leva när man är 21 år

   Det är inte försent. Gå dit nu eller gå på nästa fest. Ett nyår hit eller dit, du har många fler framför dig! Du är inte sorglig. Tryck inte ner dig själv!

   Du har många nyårsfester framför dig! Och du är inte ett dugg sorglig.

  Om en kollega råkar stöta i en /nudda/sitta nära med benet mot ens ben väldigt länge utan att ta bort det och sen samma sak med armen, hur tolkar ni det då? Själv är jag en sån som drar bort arm/ben så fort jag råkar nudda någon, men om någon liksom råkar komma så nära, och inte flyttar sig?

   Att personen antingen vill vara nära dig, eller inte medvetet tänker på att ni sitter så nära.

   Jag gör som dig, rycker bort benet direkt.

   Ja vad obekvämt med folk som sitter så. Vare sig det är en i samma ålder eller ens svärfar. Satt med låret kloss med svärfars och han tog inte bort det så jag fick pressa mitt ben åt andra hållet i 40 minuter (vi var på en show). Han verkade bekväm men jag kände mig riktigt obekväm.

  Kanske i år jag tar tag i min kost och slutar se ut som och äta som en riktig gris. 25-30 kilo mindre så är jag en riktig kalaspingla på 65/163 finfina siffror. Men det är ju såå gott att moffa i sig varje dag!! Återkommer nästa år om hur det gick. Antingen väger jag 10 kilo mer eller så har jag lyckats bita ihop käkarna lite oftare. Ha en toppenkväll allihopa 🥰🤩

   Kunde varit jag som skrivit detta haha, hoppas vi lyckas!🙏💪

   Med den attityden är du nog dömd att misslyckas. Man kan inte hata sig själv till en lägre vikt.

    Och du hade en positiv attityd, NOT!!!

    Vadå hata sig själv? Var läste du in det någonstans? Jag hatar inte mig själv, jag bara älskar att tugga på goda saker lite mer just nu 😀 och ja man ser faktiskt ut som en rosa gris i plytet med 30 kg övervikt och är vinterskär. Ögonen och munnen liksom blir mindre och försvinner mer och mer in bakom kinder och haka. Jag vet för jag är snygg egentligen och gör dessa resor borde upp och ner var 5-6 år ungefär. Ibland är jag hipp och trendig, smal och alert på middagar med vänner och har så kul. Sedan orkar jag bara inte hålla i det efter några år utan blir latare och tröttare och vips efter ett år så sitter jag som en grisproduktionen avfallskvarn om smaskar i soffan framför Netflix och njuter på ett annat sätt. Orkar inget annat och är fullt nöjd i stunden men efter två tre år så, så börjar jag längta ut och upp igen. Nästa år hoppas jag dansa för fullt igen istället för att frossa och gotta. Men det vet man å andra sidan inte heller, kan ta både ett och två år till med 🐽🐽🐽

  Åh fy vad deppigt. Självklart ok att sitta själv på nyår om man vill men här sitter man, ofrivilligt själv. Hade planer med en person men blev inte av… Några andra som sitter själva ofrivilligt? 🙁 Vad gör ni?

   Jag och M är hemma med hund och katter och chillar och kollar Lego Master Australia säsong 3.
   M dricker någon konstig öl jag aldrig hört talas om, medan jag dricker cola zero och äter djungelvrål.

   Jag önskar att jag kunde bjuda hem alla som sitter ofrivilligt ensamma i dag.
   ♥️♥️♥️

    Cam, tycker verkligen om dig och din blogg men du borde ha som löfte att släppa ditt agg mot IL. Du skulle må bättre och känna dig bättre av att veta att du lyckas kontrollera dina negativa känslor I både tal och skrift. Behöver också tänka på det då jag trollar väldigt ofta när jag är uttråkad, ska sluta med det helt!

     Tror att du har missuppfattat det hela. Camilla har inget agg mot IL. Däremot granskar Camilla henne och det gör hon rätt i. Om du eller jag fuskade och ljög på jobbet så skulle vi bli avskedade. IL förvränger sanningen och far med osanning vilket hennes följare och framförallt eventuella uppdragsgivare behöver veta.

      Vad IL förtjänar och hur ivrigt Cam jagar hennes lögner är två olika saker.
      Det är inte Cams jobb att sätta dit Bella, speciellt inte om det tär på Cams krafter (vilket det uppenbarligen gör då hon verkar bli väldigt upprörd över minsta lilla).
      Tänker mest på Cams inre mående, inte vad IL förtjänar.

   Sitter själv… surt ja! Men inte deppig då jag hade haft en festlighet med fina vänner att gå på om jag inte varit i karantän.
   Ändå rätt skönt att inte oroa sig för smittspridning när man träffar andra, vilket jag gjort de få gånger jag träffat folk i år.

   Jag hade planer men har varit så himla förstoppad i några dagar. Fick panik på den uppstoppade känslan idag så jag tröck katrinplommon, Linfrön och en microlax en timme innan jag skulle iväg. Märkte inget alls förrän jag var på plats så jag fick åka hem med min vulkanmage 💩

    Movicol är lite mildare mot förstoppning 😁 älskar det

  Jag är en rätt ensam person men jag trivs liksom. Gillar inte att gå på fest och vara bland människor, har aldrig haft ett stort kompisgäng eller någonting men inte tänkt så mycket på det. Ibland tror jag inte ens att jag gillar människor liksom 😅

  Nu ikväll har grannen haft förfest och såg när dom gick iväg. Rätt många personer som var glada och hade en god stämning och plötsligt känner jag mig så ensam och att jag har ett patetiskt och sorgligt liv🙃
  Varför får jag den känslan? Tror jag bara att jag trivs själv, har jag intalat mig det för att jag inte har så många vänner men egentligen känner jag mig ensam eftersom jag fick den känslan? 😅 kändes konstigt att bli lite nere av det.

  Blev glad av att se att någon har haft en sån trevlig kväll, men samtidigt ledsen.

   En gång när min granne hade fest la han en lapp i brevlådan att det skulle spelas hög musik. Och så stod det att jag fick komma upp och vara med på festen om jag ville. Gulligt. 😊

    Vad fint! Gick du upp?

    Det var snällt han skrev det. Ja gick du upp?

   jag är likadan och känner likadant som du gör. Är det mitt val eller intalar jag mig bara att jag trivs ensam för att ingen vill umgås med mig? (jag trivs ensam, men jag är FÖR ensam nu)

    Precis! Blev så förvirrad när jag kände så.

    Är nog också för ensam egentligen.

    Jag är likadan. Jag vill inte umgås med massa folk men ändå känns det lite deppigt att inte vara bjuden till något heller 😅

     Man känner kanske så för att det känns som att man borde fira nyår med folk, dricka, kyssa någon vid tolvslaget osv (jag kopplar mycket sånt till filmer/serier typ). Samma med midsommar, det ska också vara så stort, fint och lyckligt.

     Kan må dåligt för att jag inte reste runt i Thailand när jag var yngre, fast jag inte ens gillar att resa så ångrar jag ibland att jag inte gjorde det för man borde göra det typ😅
     Har aldrig festat massa, aldrig varit så full så jag gjort något galet som är en rolig historia att berätta. Inte velat heller men känns som att det är en del i att växa upp och att jag gått miste om någonting.

      det där med just aftnar har jag släppt för länge sedan. All press, precis som du beskriver hur ett nyår ”ska” vara. Och om det inte blir så är det såååå misslyckat. Som med midsommar. Jag vägrar till och med julafton, bland det bästa beslut jag tagit. All stress och press försvann. Men faktum kvarstår att jag är för ensam, och har varit i flera år. Men det är svårt att komma in i etablerade vän grupperingar som vuxen, och i min ålder har de flesta även familj. Så jag är utanför. Och ensam. Samtidigt blir jag dränerad på energi av att umgås så har ingen aning om hur jag ska komma ur det här dilemmat, även om jag hittar personer som vill träffas.

      var glad att du aldrig varit så full att du gjort något galet, det ger bara ångest och är i princip aldrig roligt för dig själv.

   Haha jag är likadan. ser mina bekanta ha kul på sociala medier och jag ligger hemma och slösurfar med en ettåring som sover bredvid. Men varje gång jag är med på fest. Så längtar jag hem, så vill nog helst inte vara med ändå 😂

    Det du gör låter mysigare 🥰 ligger i sängen och slösurfar med en sovande katt bredvid.

    Längtar man hem så vill man nog inte nej😂

     mina katter busar ❤

  Jag firar nyårsafton med att bli förkyld lagom till kvällen! 🥳 Men jag ska vara glad, jag hade vinterkräksjukan förra helgen. Det hade varit alldeles för mycket begärt att få vara frisk en helg emellan.

   Näe vad surt!

   Krya på dig!

  Hoppas innerligt att ni som inte kan vänta med att skjuta fyrverkerier till 12-slaget får ett förjävligt 2022. Hej

   Men sluta!

   Gott nytt år till dig också.

   Vi har skjutit lite tysta raketer för en timma sen.. för barnen ska lägga sig och ville inte missa våra raketer.. shame on me…

    Det är ljudet som är största problemet så är det faktiskt tyst så spelar det väl ingen roll.

    Tycker däremot att hela barn-argumentet suger. Skit bara i att skjuta fyrverkerier.

     Fast jo, kidsen gillar färgerna, smällarna kan vi va utan eftersom vi har djur..

      Fortfarande töntigt. Barn klarar sig utan raketer. Herregud!

    Vad är det för raketer?

     Silent night hette dom.. pyste lite om dem bara..fisar låter värre… 🤷🏼‍♀️ Hunden nöjd och så även barnen, ingen skada skedd…

      Häftigt. Visste inte att det fanns. Ska komma ihåg till nästa år 😊 gott nytt år

       Detsamma! 🥰

    Klart att barnen ska ha lite firande också innan de somnar!

   Och alla jävla smällare som folk har hållt på med hela veckan trots att de är förbjudna och inte får säljas…

   Det har nästan skjutits konstant här hos mig sedan kl 20, helt galet 😅 själva grejen är ju att man ska skjuta vid 12-slaget!

    Samma här.

   Det här med att ha husdjur och sen tycka det är alla andras fel att djuret blir skrämt av raketer? Fira nyår på landet, ta ansvar som husdjursägare istället för att tycka att hela samhället ska anpassa sig efter era håriga bebisar 🙂

    Min hund är inte rädd, hon bryr sig inte ett skit.

    Dessutom handlar det inte bara om djur, utan människor också. Finns faktiskt människor som absolut inte klarar av fyrverkerier. Alla har inte turen att kunna åka någonstans eller få mediciner osv.

    Det är orimligt, dessutom olagligt att skjuta raketer dagar innan nyår. Och bara korkat om man inte kan hålla sig i några timmar. Vad är ens vitsen?

     Ta. Eget. Ansvar.

      Åherregud.

       Svårt att göra det va? Istället ska en hel stad anpassa sig, rimligt och logiskt. Not.

        Du e rolig på fester det hör ju jag det… Not.

        Du är rolig på fester det hör ju jag det… not!

      00:42
      👎

     Jag är livrädd för dessa ljud. Jag har alltid varit rädd för höga smällar/ljud som fyrverkeri och åska. Men efter att porten exploderade förra året så är jag fan traumatiserad 😭 Får typ panik. Men är ok om jag är inne. Men avskyr när folk skjuter en vecka innan 😭😭😭

    Handlar inte bara om husdjur heller

     Helt rätt.

    Jag firade på landet i år och det sköts raketer, det är ju ingen självklarhet att det inte finns bara för att man åker dit.

    Det är svårt att ta eget ansvar i den här frågan då du så lätt påverkas av andra runtomkring.

  Vila i frid Betty White 😔💔

   2021 var tvungen att få in en sista käftsmäll 😞

    Kan man verkligen säga så om en kvinna som är 99 år? Hon har varit med länge. Även om det såklart är jobbigt för anhöriga så kan de säkert glädjas att hon haft ett långt och innehållsrikt liv.

     Känns dessutom som det kommit väldigt mycket artiklar om henne de sista veckorna… så det kändes som att det var nära

      Hur skulle det hänga ihop menar du?

      Det brukar gå i vågor och nu var det en tid när det skrevs mycket, delvis för att hon närmade sig 100.

   Fyfan, blev uppriktigt ledsen 😭

  Vann just 30.000:- i resor på Bingolotto. Ironiskt när en inte bör resa nånstans just nu 😂

   Grattis!!!

   😂

   Hoppas att det går att spara resan till ett bättre tillfälle!!!

   Vann presentkort ifjol, det gällde i 3 år.

   Woho! Vart vill du resa någonstans?

  Ngn som kan rekommendera bh för stor och tung byst? Så bekvämt som möjligt.

   Hunkemöller har schyssta bh-ar, till ganska bra pris.
   Kommer inte ihåg vad modellen heter, men vet att det är en ”full-cup” jag har till mina boobisar (95F)

   Jag gillar Freya.

   Jag älskar empreinte, så bra! Finns bland annat hos Aviani i Göteborg, de har en onlineshop med 🙂

   DIVA på Lindex 😍😍😍

   De enda jag använder är från change, specifik full shaper ( Sofia/india är de jag har). De bästa som finns, breda axelband och tre hakor i knäppningen där bak (iaf i min storlek 75K). Testa!

  Tappade kontakten med min bästa vän i år. Vi bara slutade prata utan anledning. Vänner i 4 år och gått igenom en hel del, tyvärr blev det rätt mycket småtjafs på slutet som kanske var en anledning till att vi har noll kontakt nu. Känns bara konstigt att ingenting hänt ”officiellt” mellan oss, dvs inget bråk eller liknande utan bara att man inte hördes mer efter det senaste vi skrev om.

   Jag tog kontakt med en gammal vän där det slutade på liknande sätt som med dig. Det gick 9 år innan jag plötsligt kontaktade henne och idag har vi en superfin kontakt. Tycker du ska nå ut till din vän om du känner en saknad. ❤️ Låt det inte gå för lång tid utan ta chansen att prata ut om det är det du vill.

    Åh, vad jag tycker om att du är så fin mot så många Trädgårdsmästaren! Du känns så äkta.

     Tack för din fina kommentar ❤️

      Håller med ❤️

   Vad var småtjafsen om? Har något förändrats i era liv som gör att ni tappat kontakten? Saknar du hen eller känns det bara skönt att det blivit som det blivit?

   ❤️

  Alright schampo & balsamfråga:
  Jag har typiskt skandinaviskt hår som är tunt och flygigt och utan volym och extremt känslig hårbotten. Just nu använder jag Kevin Murphy Angel Wash men det är för starkt för mig så har blivit allergisk. Har funderat på Maria Nila men kommer aldrig riktigt överens med hennes grejer och sedan har jag tittat på under your skin. Är det någon som har testat det? Eller har ni några andra bra tips?

   Jag tycker Goldwell har bra grejer 🙂

   Jag har ett ljusblått/grått från kerastase. Jättebra för känslig/kliande hårbotten 🥰

   Jag har testat typ allt(frisörschampoon) men landar alltid i slutändan på head&shoulders dry scalp!😅 Men det funkar super,ingen irritation och håret känns faktiskt rent

   Neccin alla dagar i veckan 🤗

   Neccin no 2, den gula 👍 och så ett balsam till som har fukt men är lätt, kanske Schwarzkopf Fibre Clinix Hydrate eller Neccins egna balsam.

   Jag skäms men Löwengrip sensitive shampoo och balsam funkar, eller ingefära linjen från THE Body shop.

  Vad är det bästa som hänt er under 2021?

  För min del var det att jag fick ett nytt jobb med världens härligaste kollegor och att jag tog kontakt med en gammal vän som jag inte pratat med på nästan 10 år och idag har vi en superfin kontakt. Är så glad att jag vågade chansa och höra av mig till henne ❤️

   Att jag hittade min plats på nya jobbet och att jag och kollegan riktigt jobbat ihop oss.

   Jag försöker verkligen komma på något, lite sorgligt att det är så svårt att komma på något. Kanske… kanske ”bara” att jag har en så fin vän som jag kommit ännu närmre under det här året. Hon är en sån där vän som jag träffade i vuxen ålder och det sa klick från första stund.

    Men det är ju en fantastisk grej att komma någon närmare och utveckla relationer till andra ❤️

    Underbart att kunna lära känna nya vänner i vuxen ålder och lyckats träffa någon som det verkligen klickar med!

     Ja du har så klart rätt. Är så tacksam att jag har henne. Har aldrig haft en så nära vän förut❤️

   Såg Italien spela (och vinna) en EM-match på plats i Rom ❤️❤️❤️ En stor, efterlängtad händelse.

   Att efter många misslyckade försök så blev vi gravida med en flicka som kom i september. Bästa ❤️

   Att jag bytte jobb efter att ha mått riktigt dåligt på mitt gamla. Fasen vad kul och utvecklande det är. Och att veta att man kan lära sig så himla mycket nytt. Klapp på axeln till mig själv som tog tag i det även om det var lite läskigt. 😃

    Vad jobbade du med och vad bytte du till?

   Att jag kom in på läkarprogrammet! Är glad att kunna byta bana, och förhoppningsvis, göra någons liv lite lättare framgent.

   Att det blev 2022…

   Blev godkänd på 4 av totalt 8 kurser, vilket är mer än jag brukar.

    Heja dig!! 👏🏻

   Att jag och min kille äntligen köpte lägenhet tillsammans och flyttade ihop efter 10 år som särbos och att jag faktiskt tog ett kliv ned på karriärstegen på jobbet.

   Att jag fick en trädgård att designa och pyssla i. Att min hund levde ännu ett år (hon är fortfarande med).

  Jävla skitsmällare som väcker min son och skrämmer mina katter!!!!

   Om folk ändå kunde hålla sig till 12 slaget (vilket är illa nog för många djur) och inte skjuta veckor före och efter nyår.

  Jag försöker rensa lite här hemma… då jag har alltför mycket grejer som jag sparat i alltför många år…
  Mest för att det är svårt att veta vart det är bäst att skänka grejerna när man väl sållat ut dem.
  Någon som vet bästa ställena att skänka kläder, textil, gosedjur och prydnadssaker?!
  Helst i Göteborg

   Reningsborg och Erikshjälpen!

   Stadsmissionen

   Emmaus!

  Bara jag som alltid blir rädd att det kommer skjutas in raketer i fönstret? 😅

  Ligger i sängen med katten, dom har börjat skjuta rätt mycket raketer nu. Min katt bryr sig inte alls än så länge utan ligger och sover och tvättar sig till och från, väldigt glad för det🥰
  Första nyåret i denna lägenheten dock så vet inte hur mycket det kommer låta vid 00, så kanske är lugnet före stormen

   Jag brukar också vara orolig för det, folk skjuter så oförsiktig. Fulla, snett, i tätbebyggt område. Hatar.

    Verkligen! Men slutade det inte säljas såna på pinne så det mest är såna lådor nu? Kanske minns helt fel. Tänker att dom ändå är lite säkrare men blir ändå rädd.

    Tycker det hade varit bättre om varje kommun, en ansvarig i varje samhälle eller någonting bara fick skjuta vid tolvslaget så inte massa privatpersoner kunde köpa och smälla när det passar dom. Som på valborg när alla går till en brasa ist för att alla eldar egna brasor i trädgården😂
    Här får man smälla mellan 22-02, men har smällt lite till och från hela dagen så folk bryr sig ju ej.

     Exakt, de är förbjuda likväl som smällare. Men de smugglas och säljs ändå…
     Håller helt med dig!

    Jag med. Fast just här brukar det vara rätt lugnt. Mer rädd för de där ljuslyktorna som alltid flyger omkring. Har sett en som landade i ett träd som började brinna. Som tur så var det kallt och snö så den slocknade. Men jag tänker på hur lätt de hamnar på ett hus och tar eld.

  Sitter ensam på nyår igen , blev arbetslös igår , känns inte super toppen . Känner mig inter super peppad vill liksom festa och glömma all ångest . Finns det någon ofrivillig ensam nu på nyår

   Taskigt att säga upp nån dagen innan nyår!

    Kontraktet tog slut . Hade fått lovord om att jag skulle få fortsätta , kontraktet fanns men igår drogs sllt tilbaka segt

     Gud så trist.

   …nästa nyårsafton kommer du sitta på en fest och inte kunna sluta prata om hur bra du trivs på ditt nya jobb!

   Låt dig må skit över allt ikväll. Imorgon kommer en ny dag!

   Även om det känns skit nu. Så kan detta öppna upp för möjligheter du inte kan ana väntar på dig.

   Tack för peppen

  Har efter missfall blivit gravid igen och är så lycklig, men i början veckan gjorde vi KUB och det var så häftigt att se nånting där inne som rörde sig😍 Ultraljudet såg bra ut men efter att hon räkna ihop alla resultat så fick vi ”dåliga siffor” på kuben och gjorde direkt ett Nipt prov. Och nästa vecka får vi veta mer men just nu känns det som sämsta nyåret någonsin 😢

   Jag hoppas att det löser sig till det bästa för er och att ni får ert lilla barn ❤️

   Det behöver inte betyda något. Håller tummarna för frisk bebis ❤️

   Finns många många som fått dåligt på KUB men som fått helt friska bebisar. Håller tummarna för er!

   Håller alla tummar ❤️

   Är du ”gammal” mamma? För isf drar det ner poängen bara det. Jag fick rätt dåliga siffror pga av min ålder men sedan kom det ut en ”frisk” liten bebis 🥰

    Vad menar du med ”frisk”?

  Jag och sambon funderar på att flytta till Luleå från Gbg 2022. Är det dumt att ens tänka sig att man klarar mörkret och kylan? Vi uppskattar naturen men vill också ha en stad där det händer nånting. Är Luleå rätt eller finns det nån annan norrländsk stad som passar bättre?

   Vet inte vad ni ska göra där men Luleå är superhärligt. Fina vintrar och somrar, trevligt folk och natur (säger en stockholmare).

   Luleå, Piteå, Skellefteå, eller Umeå har det ni söker! Så bara blunda och välj

   Jag ska också flytta till Luleå från Jönköping med man och barn 2022! Har läst massa om Luleå och det verkar vara en väldigt härlig stad!

    Välkommen 🙂

    Hej Moa!
    Just nu har vi gnistrande vit snö och en stor sol som lyser över oss. Massor av människor är på vår superfina och långa isväg. En del promenerar, åker skridskor, sparkar (som finns att låna), barn åker pulka, folk springer/promenerar med hundar och eller barnvagnar. Ja finns också de som cyklar. Fina grillplatser med ved. Helt ljuvligt faktiskt. Välkommen hit 😄

   Man vänjer sig vid mörket. I februari kommer ljuset, det är magiskt. Man märker skillnad från dag till dag för att sen i maj i princip ha ljust dygnet runt. Kylan vänjer man sig också med, man får ha bra kläder och skor helt enkelt. Umeå är inte lika ljust på sommaren, men lika mörkt på vintern.

    Fast nog är det ljust i Umeå på sommaren också. Även i Övik är det ljust. Från mitten av maj till mitten av juli behöver man inte tända en lampa inomhus. Är ljust dygnet runt. Älskar ljuset och norrländska sommaren.

     Fast de är inte så ljust som i Luleå, inte i närheten…

      Nej skrev jag det? Men det är ljust. Det var det jag ville komma fram till.

    Håller med dig Anna. Vår underbara vårvinter är också magisk. För att inte tala om alla ljusa, soliga sommarnätter.

   Vi har fantastiska årstider här uppe! Vårvintern är magisk. Mörkret är tungt men redan i slutet av januari brukar man börja kunna se lite annat än mörker på eftermiddagarna… Gillar ni skidåkning, friluftsliv och närheten till naturen så kommer ni nog att trivas. Det enda är väl att utbudet av typ shopping och nattklubbar inte är det bästa. Men vi har många bra restauranger och en underbar skärgård. Ganska bra kulturutbud för att vara en hyfsat liten stad. Hoppas att ni trivs om ni flyttar!

    Jaa! Skärgården är fantastisk, året runt.

  Gjorde slut med min sambo sedan 13 år tillbaka. Gråter, mår dåligt, har dåligt samvete. Vet att det är för det bästa, för mig. Men mår såå dåligt över det.

   Väldigt starkt gjort av dig!
   Förstår att det är jobbigt men det är en styrka att faktiskt sätta sig själv först. Så lätt att vara fast i dåliga saker för man inte vågar bryta och för det är en trygghet när allt är som alltid.

   Hoppas du kan släppa det dåliga samvetet och får ett bra 2022💕

   Älskade du inte honom längre?

    Me än något annat. Är inte lycklig, så kan inte ge honom den kärlek han förtjänar. Och han förtjänar det bästa.

     Det hjälper nog inte och betyder säkert ingenting för dig just nu men det kommer att bli bra. Och varje dag är en dag närmre den dagen när det känns bra igen. Du fixar det.

     Va? Fattar inte..du dumpar någon efter 13 år för att ”den förtjänar bättre” när allt den vill är att vara med dig? Du gjorde det för din egen skull och du kommer att ångra dig när du inser att männen på marknaden är skit.

      Självklart ska man lämna om man inte är lycklig i sitt förhållande. Hur fin och bra personen än är. Det är det bästa för bägge, även om separationer är tuffa i början.

       Nej, vad är det för fel på människor. Man ska vara tacksam och inse att relationer går upp och ned. Att dumpa någon för att kärleken svalnat är ett nytt fenomen som förstört livet för många barn och partners som blir traumatiserade pga den de älskars egoism.
       Varför förtjänar man att känna sig älskad om man inte är villig att offra sina egna känslor för att ge kärlek?
       Sådana människor vill bara ha, de vill inte ge. Älskar man någon då stannar man också istället för att krossa dennes hjärta. Är partnern en självisk och elak människa, ut med honom, men är han snäll, respektfull och ger kärlek, varför vara så självisk? Det är inte så att man kommer att hitta någon som man är kär i 24/7 i 99 år ändå, kärlek är baserat på lojalitet och stöd, vilket dessa människor inte ger men förväntar sig att få. Kärleken svänger och man får lära sig att det är så det är, annars hoppar folk från partner till partner i sökan efter något som inte finns. Det är inte konstigt att folk har typ 30 pojkvänner under en livstid, ingen kan nöja sig och känna tacksamhet. Det är vara jag, jag, jag. Det sorgliga är att egoismen bara gör dem olyckligare med tiden.

        Tror inte detta handlade om att vara kär eller inte. Förälskelse fasen går såklart över. Men om man älskar en person mer som vän och inte som partner så ska man såklart inte stanna. Jag lämnade en person för att jag inte längre älskade personen som en partner och för att det med tiden visade sig att vi ville åt två helt olika håll i livet. Han var en superfin person och blev då förkrossad men snälla, skulle jag fortfarande levt med honom och vadå, låtsas älska honom? Nu lever jag sen 10 år med en ny som jag har barn med och som vill samma saker i livet. Och mitt ex har gift sig med en annan som han lever ett lyckligt liv med. Ibland behöver man ta tuffa beslut som sårar andra.

         Och om 3 år kanske denna man också ”bara känns som en vän”, ska du lämna honom också? När nöjer man sig?

          Varför måste man nöja sig? Är väl inget som säger att man ska ha ett förhållande som varar livet ut. Man kan väl lika gärna ha 15 olika där man är lycklig och känner sig kär där och då.

        Skulle du leva med någon som du älskar men som bara är kvar med dig för att inte såra dig?

   Har varit i samma sits. Det var så tufft att lämna någon man älskar men inte vill leva med längre. Det kommer kännas bra igen. Just nu får det vara en jobbig tid. Men det tuffaste är gjort redan och det kommer bara bli mot det bättre nu.

   Så bra att du tog det här beslutet för din skull! Att du gjorde det, även fast du säkert förstod hur tufft det skulle bli att såra den andre. Man ska aldrig vara kvar i något som inte gör en lycklig.

    Tack ❤️

  Jag kan inte så mycket om hundar och undrar om det här med att en del hundar är så rädda för raketer osv. Läste ju om Pavlovs hundar och betingning mm när jag läste psykologikurs, går det att ”lära” hundar att vara, eller inte vara, rädda för höga smällar? Tänker även på typ polishundar och -hästar? Är det ett ”misslyckande” om ens hund blir väldigt rädd för raketer?
  Gott nytt år alla människor och hundar oavsett! 😁

   Oh, ja. Det går att lära hundar, tyvärr finns det nästan lika många lata och okunniga hundägare som det finns hundar. Det krävs stort engagemang för att få en hund att må bra.

   (Inväntar tusen sura invändningar av lata hundägare…)

   Jag är snart 50 och har genom åren avverkat bortåt 15 hundar och 8 ponnies och hästar. Tre katter med. Bor på landet med 7 minuter in till storstad.
   Hör och häpna så har ingen av våra djur varit rädda för vare sig skott eller raketer. Hundarna har velat med ut när vi bränner av här hemma på påsk och nyår och lufsar runt och är mest uppspelta över att vi människor rätt som det är reser sig ur soffan och går ut. Hästarna står alltid inomhus under dessa nätter och får lite extra nattamat och gör inte mer än att vifta med öronen och titta på ljuset utanför. Grannungarna smäller ju lite när som så även på dagtid när djuren är ute och oförberedda men inget som skrämmer dom.
   Det är inte sällan så att de som har problem har det med alla sina djur och de som inte har det har det inte alls med sina.

   Jag tror det är olika saker som spelat in, hur de reagerar första gången på smällare t ex sen är ju alla individer och reagerar olika.

   Jag har haft hundar som inte bryr sig det minsta medan andra varit oerhört stressade.

   Nej, det är extremt svårt att lära en hund som är rädd för raketer att inte vara det, anledningen är att det är omöjligt att träna på det exakta momentet på ett sätt som man kan göra med andra saker. De som är väldigt rädda går också upp i en fas där det inte går att nå hundarna på något sätt.
   Har haft hundar som inte brytt sig och hundar som haft panik. Det som skrämt dom från början har varit när personer skjutit raketer mot oss på promenad och detn erfarenheten verkar många hundägare dela. Oförskämt att påstå att det skulle ligga på hundägare och inte idioter som skjuter raketer.

    Har två hundar och den ena reagerar inte på smällar eller fyrverkerier och den andra kan höra en smäll och sen så ligger hon ihopkrupet under en säng och är omöjlig att få ut, så spontant känns det som att det kan vara en personlighetsgrej för hundar vissa är mer rädda än andra på gott och ont

     Anon.
     Precis så är det. Bra skrivet.

    Jag hade en hund som inte var rädd. Tidigt på nyårsafton kastade en unge en smällare som landade någon meter från mig och min hund. Efter det var det kört. Han blev livrädd.

     Glömde skriva att jag inte är lat eller okunnig, tvärtom.

  Tips på Nyårslöften:
  1: Var inte så hård mot dig själv
  2: jobba inte mer än du har betalt för
  3: försök att utesluta människor, miljöer och situationer som inte är positiva för dig
  4: Fortsätt vara dig själv det mer än duger ❤

   Riktigt bra nyårslöften! Dem snor jag!
   Gott nytt år! ❤

   Nyårslöften? Aldrig i livet. Allt detta kan du väl göra utan att du lovar det på Nyårsafton?

  Detta låter säkert som ett priveligierat i-landsproblem, och det kanske det är också, men jag blev ändå sjukt ledsen när några äldre kvinnor stirrade och skrattade åt mig och mina ”ingrepp”:

  Det finns vi som INTE har gjort ingrepp men ÄNDÅ har liten näsa/ stora läppar/ markerade kindben osv osv.

  Som sagt, säkert priviligierat, men jag är ändå sjukt osäker i mitt utseende och att (vissa) människor pekar och skrattar åt mitt naturliga utseende gör mig ledsen.

   Att ens hålla på och kommentera någon annans utseende. Vad är det för sätt ens? Ha gärna åsikter men så kan man hålla dom för sig själv. Man tycker att vi borde ha kommit så långt i utvecklingen att vi borde inse att alla ser olika ut och att det faktiskt är okej.
   Jag förstår att du blir ledsen men du får ha i åtanke att det är dom som har problem. Inte du. 💕

    Tack underbara du, för ditt fina svar. Gott nytt år! ❤️

   Själv fick jag skit för några ös sedan för att jag skrev att jag mår bättre efter ingrepp och aldrig känt mig så vacker.
   Det sticker i mångas ögon när någon mår bra eller har bra självkänsla.
   Ta inte åt dig, vi är många som behöver lägga massa pengar och ta massa smärta för att se ut som du. De som skrattar är patetiska och sådana människor ska inte få dra ned dig över något du inte kan/vill ändra. Tvärtom, framhäv det du har mer. Vem bryr sig om de tror att det är oäkta, huvudsaken är att DU SER BRA UT och det kan ingen förneka hur många ml de än anklagar dig ha injicerat eller områden du opererat. Man måste vara grundsnygg för att kunna bli supersnygg och det gör ont hos mindre vackra människor.

    Inte ok att skratta åt någon oavsett ingrepp eller ej 😔

    Tack fina du för ditt svar ❤️ Gott nytt 🎉

  Fråga gällande EXTENSIONS.

  Har haft löshår i typ 10 år men 2021 har varit ett jävla skitår hårmässigt…
  Behöver tips bra schampoo/balsam som passar prima för extensions. Ska vara utan skiten som torkar ut håret. Har provat så många olika på sistone men tycker de förkortar livslängd på håret (har även provat hår från olika företag). Schampoo som tex hairtalks egna fungerar inte för mig.
  Är less på partiska rekommendationer från frisörer och frågar därför här.
  Är Davines Oi serie bra för extensions? Schampot innehåller ju dock alkohol men det verkar ju de flesta schampon göra?

  OBS med all respekt; önskar endast rekommendationer från någon som vet vad den pratar om/har god erfarenhet av extensions.

   Är det ett ljust eller mörkt löshår du har? Skiljer sig otroligt mycket 😅 Jag har haft löshår i många år och tycker den turkosa serien från kerastase är magisk för både mitt egna torra barr och löshåret 😍 Men osäker på om det innehåller uttorkande grejer 😅

    Oj trodde jag skrivit det haha! Jag har ljust, typ platinablont!

    Tack för tipset ska läsa på om det. Har haft deras ”beiga” serie förut som funkade utmärkt på hår från rapunzel och eurosocap men inte alls på Hairtalk och Zen. Så himla olika och har lagt ner alldeles för mycket pengar på hår 2021 😫 I-landsproblem men jävligt drygt.

  Förstökte få till mina best nine på Instagram men det händer inget fast det gått ett par timmar. Är det bara jag som inte får fram??

   Testa appen best grid 😄

   Jag fick till svar att det var kö och skulle prova senare men det har jag inte orkat göra

  Har bäddat till min katt i botten på en tyggarderob. Där ligger hon och är så rädd, så rädd. Och de har inte ens börjat smälla på allvar än 🙁

   Stackars alla djur som är vettskrämda.

    Ja stackars djur. Var ute och tittade på fyrverkerier mot stan (sköt inga själv) och höll på få en vettskrämd fågel i ansiktet. Usch den hade panik och flög från träd till träd när det smällde.

     Men stackars lilla fågel 🥺😓 🥲

   Mina katter är livrädda, och även om vi bor nästan på landet så smäller det rejält här. Har sån ångest för detta, hatar allt jävla smällande.

  Min man är deltidsbrandman och har jour ikväll så vi hade bjudit hem två vänner till oss också skulle vi bara ha en lugn och mysig kväll. Men våra vänner födde sitt barn några veckor för tidigt i förrgår så det blev bara vi två. Men sen gick det larm och mannen pep i väg till brandstationen. Så nu sitter jag själv. Vi hade börjat spela bingo och jag vann på sista bingot. Lite speciellt att vara själv på nyår. Det har jag aldrig varit!

  Men det känns helt okej. Han dyker nog upp snart. Säkert före 12😊

   Skulle ni ha trekant med era vänner som var höggravida?😱

    Hmm, annan anonym men hur fick du ”mysig kväll” till trekant?

     Förlåt, det var lite förhatad slutsats av mig🙈 (…men det verkar satt fart på förlossningen i a f så det var väl tur att larmet från brandstationen inte gick tidigare på kvällen. Inte kul att gå över tiden som gravid..) …trist att du blev själv till sist, men hoppas mannen hann hem innan 12-slaget och att allt går bra på vännens förlossning♥️💪🏻🙏🏼

      Smaklös kommentar.

       Oj, inser att jag visst läste allting fel igår. Hoppas att alla inblandade hade ett fint nyår. Brandmannen och hans käresta (och att han hann komma hem innan 12-slaget) och de nyblivna föräldrarna med sin lilla bebis.

       Gott nytt 2022 till alla! 🥳

      Men va? Vännerna fick ju barn innan nyårsafton?

      Du kanske skulle läsa igen.

  Förlåt men är Kenza och Klara gifta med Aleks? Hon gör typ ALLT med dem.

   Vad fint att vara så nära vänner att man gör allt tillsammans ändå.

   Tänkte också på det 🤣 hoppas aleks tycker det är lika kul att hänga med henne, annars måste det ju kännas rätt trist att man betalar för ett dyrt hotellrum för att ha kvalitetstid och så kommer Klara som gubben i lådan och ska va med.

   Alla relationer ser olika ut, vi utgår från att alla är nöjda med upplägget. (Jag tror inte Alek klagar..) 🙏🏼

  Om man är varmare än vanligt, vad skulle kunna vara fel då? Senaste månaderna är jag mycket varmare men inte så att jag svettas och inte värmevallningar som försvinner lika fort som de kommer. Ser inte fram emot att det blir varmt, vill ha minusgrader, så många som möjligt. I övrigt är jag ganska trött också om det har med nåt att göra. Borde väl gå till vårdcentralen men drar mig för det, är så diffust och vill inte springa dit för minsta lilla :/

   Har du tempat? Ligger du i så fall över din medeltemperatur?

    Nej men känns inte som feber, är bara varm. Tänkt att jag ska kolla men det försvinner. Känner igen känslan från när man var liten och det var släkträffar och man sprang omkring och lekte och det eldades i nån spis och det blev jättevarmt.
    Fick diabetes nyligen om det kan ha nåt med nåt att göra.

    Kollade nu, 36.5 vilket jag tror är normalt för mig

   För hög ämnesomsättning, då blir man mycket varmare. Jag fick giftstruma och kunde knappt ha kläder på mig inomhus trots att jag brukar frysa mycket i vanliga fall. Kolla upp det på VC.

  Jag är så ledsen på en vän. Hon ska vara tärna på mitt bröllop men vill aldrig ses känns det som trots att vi bor nära. Bjöd hem henne och killen då jag och mannen sitter hemma själva idag och hon sa att de var tvungna att fortsätta sin renovering. Såg innan att de är på någon fest så såååå viktigt att renovera var det inte. Vi har varit vänner i flera år och hon säger att hon älskar mig men svarar sällan på sms, telefonsamtal eller inbjudningar. Jag har kraftigt börjat ifrågasätta mig själv, vår vänskap och varför hon ens ska vara tärna… Känslan av att bli bortvald är total. Är jag skitfånig?

   Kan du inte fråga henne om det hänt något? Att du märkt att hon är mer ”frånvarande”. Säg att du är orolig hur hon mår, är hon stressad, och så. Behöver inte vara vänskapen eller dig det är fel på.

   Nä, jag skulle också reagerat. Vad fan hände där, med festen? Känns inte ok, hade varit ledsen och velat ha ett svar.

   Jag hade konfrontera henne ang lögnen. Varför känner hon sig mer trygg med att ljuga för dig än att skriva ”åh, va kul men vi ska på fest då, kan ni ses nästa vecka?”.
   Hur svårt ska det vara att inte ljuga.
   Även om det är sista minuten inbjudan (festen) så är det inte ok, då hade de kunnat fråga om de kan komma till er innan de tackar ja till festen.
   Fult gjort och jag hade velat veta varför vännen känner att den hellre ljuger än att vara ärlig. Vem vet, kanske är du en sån som inte kan respektera gränser och hon känner att hon måste ljuga. Eller att du är för skör så hon hittar på anledningar att inte göra dig ledsen. I bästa fall får du ett svar och kan växa som människa, I värsta fall har du en vän som kanske inte ser dig som en lika viktig vän tillbaka. Du klarar dig oavsett. Du är inte fånig.

   Kan det vara killen som hellre hänger med andra de känner m?! Bjuder du iväg bara henne ibland oxå?!

  Gott nytt år alla! 🥳

  Försök vara snällare här inne. Tänk att det är människor bakom orden när ni kommenterar till varandra här inne ❤️

  Godnatt ❄️

   Just ikväll har det nog varit snällt, men jag menade generellt 😀

   👏👏🙏💕

  Min man och jag bråkade bort nyårsafton, jag bara grät och grät och kunde inte sluta. Somnade och sedan vaknade jag vid tolvslaget… vi blev inte sams, han sover nu men jag bara fortsätter att gråta. Vi känns som världens mest misslyckade par!!

  Är så in i helvete avundsjuk på alla som firar med vänner och är glada. Jag känner mig så fruktansvärt ensam. Våra barn börjar bli stora och firade med kompisar så de har inte märkt nåt som tur är… vet inte hur jag ska göra, lämna den här relationen eller inte. Det finns inget våld varken psykiskt eller fysiskt med i bilden men vår relation känns inte sund ändå tyvärr. Hur ska man veta vad som är rätt? Jag har aldrig mått så dåligt förut av att bråka med honom.

   Vad tråkigt att höra. Vad bråka ni om?

   Tro inte på allt du ser på sociala medier, bakom bilder finns de tjafs tro mig!!

   Testa familjerådgivning? Det ska finnas i alla kommuner genom socialtjänsten, sen kan man gå privat också.

  Betty White😭❤️

  Har börjat tvivla på mitt äktenskap.
  Och börjat att på allvar tänka på ett liv med en kvinna. Har på skoj och allvar flera gånger sagt till min man att om det tar slut mellan oss så kommer jag leva med en kvinna.

  Var kär i en tjej när jag var yngre, men det har aldrig lett till något med en tjej. Killar har varit lättare och mitt självförtroende med tjejer har varit så dåligt. Nu i efterhand önskar jag så att jag hade vågat mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *