Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

968 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  PMS-BESVÄR 👹
  Fick i veckan utskrivet Citalopram Sandoz mot pms-besvär, att äta 10-14 dagar innan mens (mitt behov). Något jag inte frågade läkaren, kanske ni som tar/tagit det kan vara gulliga och svara på🙏🏻
  -Erfarenhet att äta 10mg och samtidigt ta 1-2 glas vin på helgen vid något speciellt tillfälle?
  -Vid ev. planer på framtida graviditet, är detta något som kan påverka?
  -Erfarenhet vid insättningen? Ge mig så mycket info som ni bara orkar ✨

   Det bör du nog ta med läkaren. Och läs i FASS 🙂

   Huvudvärk och ångest mer vid intag av alkohol

   För min del har det varit helt okey med 1-2 glas men jag tyckte insättningen va skit jobbig! Mkt ångest och dåligt mående men det är 100% värt att hålla ut ☺️ Ang graviditeten har ja inte hört att det ska va ett problem men dubbelkolla med en läkare 💜

   Haha, jag är inne på mitt andra glas vin med samma dos. Inga konstigheter med alkohol. Kände mig smått yr under första månaden vid insättningen men försvann sen. Nu har jag förvisso escitalopram utskrivet men deg räddade fan livet på 50% av mitt liv. Biverkningar är olika för alla, glöm inte att känna efter själv, och prata med din läkare om det.

   Jag har ätit citalopram vid depression, åt under ett halvår. Jag skippade alkohol helt men det fanns ingen avrådan från det från läkaren iallafall. Bara jag som inte var så sugen 🙂

   Blev gravid en månad efter jag slutat med pillerna 🥰

   Jag har ätit samma i snart ett år. Började på 10 mg och sen 20 mg som jag kör nu.
   Dom första 2 cyklerna drack jag knappt nåt för att kroppen skulle vänja sig vid medicinen. Sen gick det bra att ta några glas när jag åt dom. Dock kan jag bli väldigt bakis med huvudvärk av bara 1-2 glas ibland när jag går på dom.

   I början fick jag biverkningar i form av muntorrhet men det är bättre nu. Också ökad aptit, tyvärr minskad sexlust och svårigheter att få orgasm när jag går på dom vilket hänger kvar. Trots detta väger det upp mot att ha mild pms jämfört med hur jag mådde innan 😊 vill tillägga att rådfråga din gynekolog, vilket jag gjorde flera ggr om!

   Tar 15mg dagligen mot panikångest och gad. Tycker insättningen var enkel jämfört med Sertralin som jag ätit tidigare (det var vidrigt att börja med). Men förstått att det är ytterst individuellt. Går att dricka vin på dessa så du kan vara lugn haha. Rådfrågade min gyn om jag kunde bli gravid och äta Citalopram och hon sa att det var hellugnt.

   Insättningssyndromen är alltid värst när man börjar med SSRI. Sedan så bör du inte dricka alkohol men to each their own.

   Jag har alltid blivit mycket snabbare berusad av SSRI. Så var försiktig vid alkoholintag. Drick långsamt.
   Inte märkt mycket vid insättning. Däremot utsättningsbesvär från helvetet….
   Med det sagt så tog jag enbart mot depression/ångest, dagligen, inte pms bara halva månaden. Jag anser att SSRI är rent gift som förstör mycket mer än vad det hjälper. Men det är bara min personliga erfarenhet.

   Börja med att plocka fram bipacksedeln – den finns med av just denna anledning!

   Escitalopram sandoz har inte pms som en indikation, så du kommer inte hitta så mycket info kring det i bipacksedeln. Kolla i stället på FASS.se på premalex om du är nyfiken (samma sak, men mycket dyrare så var glad att läkaren skrev escitalopram).

   Skulle inte säga att det är ett big no no med vin. Kanske inte första omgången du tar det dock, så du vet hur du mår innan du lägger på något annat som påverkar hjärnan uppepå.

   Graviditet ska inte vara något problem även om du står på escitalopram. Med din indikation kanske preparatet ändå sätts ut vid en graviditet.

   När man står på escitalopram för pms brukar det inte vara lika vanligt med insättningaproblematiok och biverkningarna är inte lika jobbiga. Inte lika mycket ångest som om man får det mot just ångest till exempel. Läs premalex bipacksedel men fastna inte i biverkningsavsnittet. Alla läkemedel har biverkningar men inte alla får biverkningar.

   /Apotekare.

   Jag vet inte om du uppskattar tips om annat, men här kommer ett. Jag har PMDS och fick lite olika alternativ att välja på av min gyn för att se vad som fungerar bäst för mig. Jag har ätit SSRI tidigare och fått mycket insättningsbiverkningar så det var inte mitt förstahandsval. Hon rekommenderade hög dos av vitamin B6 tillsammans med fettsyran GLA som finns i gurkörtsolja eller jättenattljusolja. Jag köpte Wo-Ho från Elexir Pharma och efter två cykler märkte jag stor skillnad. Jag gick från att ha PMS i 14 dagar till 2-3. Så om du skulle känna att Citalopram inte funkar så bra. Då finns detta tipset! 😊

  – Lockigt hår/balsammetoden? –

  Har tunt skandinaviskt hår som är självlockigt/-vågigt (typ 2A-2B).
  Skulle dock vilja framhäva lockarna MER men hittar verkligen inga bra produkter för mitt tunna/fina hår!

  Vad kör ni andra?
  Balsammetoden är det som funkat bäst, men är ändå inte 100% nöjd.

  Vad kör ni andra med samma hårtyp som ni är nöjda med?
  Vad för balsam? Vad för produkter efter tvätt? Fler/andra tips?

   Du kan kolla in curly girl method. Finns Facebook grupp.

   Jag tycker inte den metoden fungerar på fint skandinaviskt hår. Väldigt liten utdelning och mycket matt hår.

   Jag har hår som dig. Kör en egen-anpassad version av balsammetoden, där alla produkter jag använder är fria från silikoner och sulfater (förutom det där sista-schampot som är bra att ha hemma om man varit hos frisören t ex). Tvättar bara håret 1-2 ggr i veckan. Borstar det innan dusch, aldrig annars (kanske någon gång ibland om jag ändå ska sätta upp det t ex, annars ser det ofta crazy ut). Använder Noughty Wave Hello schampo, varvar sen mellan Fructis inpackning (hair food papaya) eller Apotek Hjärtats milda balsam (innehåller protein). Kramar det blöta håret med vanlig frottéhandduk och när det torkat lite kör jag antingen Taft hårmousse eller styling creme gel från the curl Company (finns på Normal). Snålar inte med produkterna. Låter det torka lite till och kör sedan Maria Nilas värmeskydd och fönar med tratt. Väntar tills det är heeelt torrt och kramar sedan ur hårdheten. Sprayar med Maria Nilas finishing eller extreme. Sätter upp håret i en ”ananas” över natten eller när jag cyklar. Räcker oftast att spraya lite till dag 2, annars kan man fukta det lätt och krama med händerna. Fördel med ananasen är att volymen bibehålls. Kör ibland med torrschampo eller fuskar med volym-puder (innehåller silikoner) om jag vill ha ännu mer volym. Har gjort stor skillnad för mitt hår och lockar att köra såhär istället för produkter med silikoner/sulfater osv. Använder ju både värme ibland och alkohol-produkter dock men tycker det blir snygga lockar av det!

   Jag har liknande hårtyp och lockmönster som dig och kör balsammetoden. Dock lite modifierad! Mitt hår kan bli lite tungt och inte kännas helt rent efter ett tag, så numera tvättar jag med schampoo ca 1 gång per månad. De här produkterna använder jag:
   1. Sista schampoo: Coop Xtra
   2. Tvättbalsam: Coop Xtra
   3. Vårdande balsam: Living proof No frizz
   4. Hyaluronsyra: The Ordinary
   5. Leave-in: Living proof no Frizz styling creme
   Om jag vill framhäva lockarna kör jag även:
   6. Bumble & Bumble curl mousse
   7. Bumble & Bumble gel-to-oil

   Jag har hade samma. Jag gick över till att använda produkter från DS. Framför allt så bytte Jag ut balsami mot deras hårinpackning flera gånger. Det har funkar jättebra.

  Så åkte man på covid trots att jag varit så försiktig. Måste ha blivit smittad av en förbipasserande eller inne på Coop. Hur länge tappade ni smak och lukt?

   samma här. vet ej var jag fått smittan pga varit försiktig. inne på vecka 2 med noll smak o lukt, kanske inte så mycket men hoppas det kommer tbx snart

   Samma här. Som tur är var ju det här inte värre än vilken vinterförkylning som helst. Känns helt absurt att man behöver vara hemma i 7 dagar för detta.

    Jag blev sjukt dålig och hamnade på sjukan (35 år) så det kan definitivt bli värre än en vinterförkylning! Är vaccinerad med två doser.

     Man kan bli riktigt dålig av vinterförkylning oxå..

     Wow vilket bra vaccin som fungerar!

      Ja? Jämför antalet svårt sjuka och dödsfall jämfört med förra året….

       Vi hade dock ett ”underskott” på döda från året dessförinnan (främst pga mild vinter) så man kan inte rakt av jämföra åren och tillskriva vaccinet hela skillnaden.

    Du får tänka att de 7 dagarna räddar andra, som hade kunnat dö. Krya!

     Men hur många är det som dör då? Jämfört med andra, liknande sjukdomar som influensa eller vinterkräksjuka. Jaja, jag är lydig och håller mig och resten av min familj hemma, så ingen behöver oroa sig. Känns bara som att åtgärderna inte står i proportion i omicrons effekter.

    Det handlar ju såklart inte om att du behöver vara hemma 7 dagar pga hur du mår utan för att du inte ska smitta andra…suck!

     Suck! Det fattar väl jag också. Folk alltså…

      Verkade inte som du fattade det med tanke på din kommentar, du tänkte ju mest på dig själv.

    För att inte smitta andra?

    Efter 3 dagar med feber, vaknade jag dag 4 helt frisk. Känns piss att behöva gå hemma i flera dagar till….

     Bara för att man känner sig frisk man man fortfarande smitta andra personer!

   Jag var sjuk en dag men tappade lukt och smak i två månader.

    Min kompis var sjuk 1.5 veckor och hennes lukt och smak är fortfarande uppfuckade så här 1 år efteråt.

   Drygt tre veckor utan smak och lukt. Var så jobbigt. Har fortfarande svårt med vissa dofter. Kan lätt ha näsan över kattmat och känner inte det på samma sätt som förut.

  Hur berättar man för en chef att man är gravid? Är ganska ny på jobbet också…men kommer kunna jobba totalt ett år innan jag går på föräldraledighet

   Vadå ”hur”? Man säger väl som det är.

    Men jag blir så nervös…tycker det är pinsamt att jag är ny på jobbet och blir gravid så snabbt

     Det är nog för att det ÄR pinsamt 😁 Stackars företag

      Jelly much?

       Avundsjuk på vad? 😄 Graviditeten? Inte det minsta 😄
       Tycker bara synd om företag och kollegor som blir förda bakom ljuset. Man tar väl en anställning för att arbeta?

        Det är inget företag så du kan ta det lugnt!

         Det har väl inte så mkt med saken att göra ifall det är ett dagis eller ett företag du tagit anställning på. Dina handlingar och din graviditet kommer fortfarande påverka andra människor negativt iom hur du hanterar situationen.

          Gud vad såld du är på kapitalismen. Stackars stackars lilla företag som får lida för att en kvinna råkar ha en kropp, snyft verkligen.

           Haha såld på kapitalismen? Nej ja tycker bara synd om dom hon vilseleder med det här beteendet.

           Det väldigt lagliga och naturliga beteendet att bli gravid menar du

           Men Sandra, snälla sluta trolla. Tråkigt med folk som bara måste dra ner stämningen. Ts, knacka på hos chefen och fråga om hen har tid och säg bara ”Jag vill bara tala om att jag är gravid, så att ni är medvetna om min situation” typ så. Det kommer gå bra ❤

           Sandra vad är det för korkad chef som inte räknat med att en kvinna i fertil ålder eller en man som lever med en kvinna i fertil ålder antagligen kommer att bli med barn. Anställer hellre en duktig fertil kvinna än en bitter kvinna som sprider dålig stämning.

        Många tar nog anställning främst för tryggheten och inkomsten som en fast anställning brukar medföra. Den företagare som inte gillar att arbetare har rättigheter i Sverige har flera alternativ att välja mellan: flytta, gör arbetet själv eller sluta som företagare.

      Ja helt sjukt pinsamt asså 😳

      (ironi)

      Men lägg ner. Inget pinsamt med det.

      Mm för att vi lever för att tjäna. Nä, vi jobbar för pengarna, inte någon jävla lojalitet mot en affärsman.

       Du har testat att driva företag?

        Vem fan bryr sig? Man anställer människor och människor har liv och egna mål. Starta företag i Kina om du vill ha slavar.

         Starta företag själv om du tror man då blir ”affärsman” som cashar in miljarder på andras ”lojalitet”, mmm funkar precis så!

          Om du tror att någon kommer att tacka dig för att du satt jobbet framför ditt liv då tror du fel. Ingen bryr sig. Du är lätt att ersätta. Du är ingen. Så lev ditt eget liv och sluta vara så dum.

   Be om ett möte, berätta att du är gravid, berätta hur du tänkt dig tiden strax innan och efter förlossningen. Tacka för gratulationerna. Det kommer att gå bra!

   Hur kan du jobba i ett helt år innan du går på föräldraledighet?

    Totalt alltså sedan jag började

     Grattis till graviditeten! 😊
     De andra är bara ett jobb ändå…

    Antagligen för att hon hunnit jobba lite innan hon blev gravid också?

   Beror ju på om du ”får”. Hur ser det ut med covid nu? Din chef måste göra riskbedömning om nån är gravid, många får nu gå i v20.

   Du har alla lagar på din sida, be om ett möte, säg: jag har roliga nyheter, jag är gravid! (Du kommer garanterat få ett grattis här, annars är chefen dum i huvudet med noll hyfs), sen är det ju bra om du kan säga när du tänkt gå på ledighet och att du självklart hjälper till att förbereda personen som kommer ta över efter dig. Grattis till graviditeten!!

    Skippa det med roliga nyheter, det är det ju inte för chefen, bara för dig. Inte att hen behöver bli sur eller så men roligt är det ju int efter utomstående. Låter självupptaget.

     Klart det är roligt att en kollega är gravid! Jag hade blivit jätteglad av att någon av mina medarbetare hade blivit gravid, även om de bara jobbat några månader.

     Så om man är chef kan man inte vara glad för andra?

      Om man inte direkt känner chefen så lär hen ju inte bli mer glad än om random människa blir gravid = inget mirakel direkt och naturligtvis är det inte direkt positivt för företaget, de måste börja rekryteringsprocessen igen för att täcka för föräldraledighet.

      Jag tyckte också att det var lite märkligt att berätta, speciellt som jag behövde berätta väldigt tidigt, innan det kändes ”säkert” så att säga. Men säg det bara, kommer kännas bättre efteråt 🙂 Men skippa det där med roliga nyheter, bara säg att du är gravid!

   Det kommer gå bra! Självklart ska man kunna bilda familj och kunna vara föräldraledig.
   Om du skulle få en dålig reaktion på det, så är det helt enkelt inte heller en bra arbetsplats.

   Lycka till nu och grattis till graviditeten 🎈🥳

   Så länge är man väl inte gravid

  Gabjoss ser så obekväm ut på sina semesterbilder, om man kollar kroppsspråk..

   Nä hon ser ju ut som vanligt?

   Gud, lägg din tid på annat. Hon har alltid sett så obekväm ut.

    Lägg din tid på annat än att kommentera här då.

     Hahaha S*TAN vilken tillbaka kaka du fick till där va??

      Ta din negativa översittarattityd någon annanstans.

       Och sär skrivning.

       Nopp!!!!

        Nope, min kära vän, inte nopp.

   Jag såg en kommentar på hennes blogg någon frågade om hon inte behövde ha en sån här stödBH efter op. Hon skrev då att hon tog av den typ direkt och sen bara använt sport-bh ett tag.
   Sen när hon var utomlands hade hon ofta kläder som man inte får plats med en binda i och efter missfall ska man ju inte använda tampong under tiden man blöder men av bilderna att döma så gissar jag att hon gjorde det. Knäpp sak att reflektera över men har varit i samma sits själv och fick då veta vilka komplikationer som kunde bli av att använda tampong.
   Tycker bara så synd om den tjejen, det känns som hon är så extremt osäker och speciellt sen hon träffade killen. Hon skiter i eventuella komplikationer osv så länge hon är sexig för killen. Hoppas det inte är han som sätter spöken i huvudet på henne. Det brukar oftast vara nått tokigt när man hela tiden måste bevisa något på SoMe typ att dom har sex hela tiden, att dom ?bajsar?framför varandra osv.

    men eller hur, kladd kladd kladd kladd på majoriteten av fotona. We get it, ni har s*x. Men lyckliga par brukar inte ha ett sånt här bekräftelsebehov på sociala medier

     ”Hur ser sin menscykel ut?”
     Vem frågar ens sånt? Jag har då ingen aning om hur mina vänners cykler ser ut, och är inte särskilt intresserad av att veta heller.
     Känns som en fabricerad fråga för att få visa upp att dom minsann har sex varje dag.

    Men man ser ju bilderna från semestern nu att de börjat hänga rejält. Jag gjorde nämligen samma misstag när jag var ung och dum. Var så himla glad över mina nya fina bröst så använde inte bh. Tog några månader sen hängde de och jag fick BO och fick operera mig igen…

    fatta hur små kläder man har om en binda inte får plats 😂

   Hon borde vara riktigt obekväm men hon verkar mest lalla runt halvnaken med sitt pervo till svans. Ingen tanke på barnen, sin egen anständighet eller framtid.

    20:27 vad yrar du om. Jävligt fult skrivet. Öppet spår är förändrat pga sådana som vill provera elakt. Jättesynd.

     Menade 20:27!!

     Jag får tycka vad jag vill precis som att du får tycka att jag är hemsk.

    men hans framtid då? Vad jobbar han med som gör att han kan släppa allt och resa bort med henne hela tiden?

     Han jobbar med henne

     Wannabe suitcase pimp.

      Haha vafan är det?

       vet inte jag heller men jag gillar uttrycket 😂

     Googla hans farsa och farbror så har du svaret.

      vet inte ens vad han heter så hur ska jag kunna googla hans farsa och farbror?

       Han har själv bytt delar av sina namn så inte lätt att hänga med

  stör sönder mig på det skaver podcast. de härmar verkligen johanna o edvin i hur dom pratar, tex ”då är det vi som XX” eller hur dom skrikpratar vissa ord i en mening. och nadia som säger LIT-ER-ALLY till höger och vänster. hon låter så korkad för hon säger bara exakt det som cass säger, hon framstår som någon som inte kan tänka själv eller ha en egen åsikt.

   Klarar inte av deras podd en sekund ens, så jävla jobbigt att lyssna på, deras ”gråt stunder” känns inte genuina heller.

    Gränshinder?? I en podd? Herregud.

     Gråtstunder…

   Jag älskar podden men tycker att de har fått hybris, upplever att Elsa försöker väldigt hårt att vara intressant och smart men det faller oftast platt. Cassandra har fått hybris och låter mest dryg, självgod och är en besserweisser. Nadia är ganska tråkig och ointressant för att hon är så upptagen med att försöka vara cool. Men de är roliga och det är en del igenkänning.

   Tyckte om den i början, lyssnar mest på rutin nu. Gillar Cassandra när hon har självdistans men ibland är hon så störande att jag inte förstår hur de andra orkar vara vän med henne. Elsa verkar blåst och sakna förmågan att reflektera på egen hand. Nadia vet jag inte vad jag tycker om. Vet knappt vem hon är trots att jag lyssnat på alla avsnitt? Men ja podden är ju otroligt ytlig även när den försöker vara djup.

   Nadia är så så så så blåst. Elsa också egentligen.

    Därav framstår Cassandra som ”jättesmart” om man jämför med de andra två. Men egentligen säger Cassandra ingenting som är så himla smart bara att de andra är så blåsta att Cass bara kan säga: jag håller inte med, ni är konstiga och folk är dum
    I huvet som inte tycker som jag” och Elsa och Nadia ba: wow Cass!

  Ni med småbarn, hur ”jämställt” har ni det med vem som tar nätterna och de tidiga mornarna?

   Min man tar fler nätter än mig för han somnar om mkt lättare än mig. Men när han behöver få sova ostört så säger han till och så tar jag de nätterna. Han tar kanske 70% av nätterna. Funkar fint för oss båda. Han är ändå piggare än vad jag är 😅

   I det stora hela tar vi varannan natt/morgon. Men vi hjälps ju såklart åt om någon ex. är sjuk, sovit dåligt och är extra trött, ska gå ut med sina vänner/jobbet och kommer hem sent osv.

   Jag tar alla mornar och hälften av nätterna.

   Under föräldraledigheten så tog den som var ”ledig” både nätter och mornar men nu tar vi 50/50

   Åh herrejesus. Högaktuell fråga här.
   Har en 9-månaders. Jag har tagit alla nätter. Han vaknar en gång i timmen och ammar och snuttar sig igenom nätterna. Min sambo sover i annat rum. Han tar varannan morgon på helgen samt då han jobbar kväll. Men barnet vaknar inte så tidigt, mellan 07:30-08:30. Så jag har verkligen jobbat upp en enorm bitterhet kring detta.
   Han tycker dessutom att han ska få en sovmorgon per tre kvällspass. Han jobbar till 20 så inte som att han kommer hem sent, men sent nog för att barnet precis ska sova.
   Han har liksom 12 timmar varje natt då hsn inte behöver vara förälder.
   Nu ska jag börja jobba 50% och han vara hemma 50%. Jag vill vänja barnet vid det först och sen att min sambo tar de nätterna då han ska va föräldraledig.
   Kommer nog vara en väckarklocka för honom

   Finns det inte bättre trådar på t.ex familjeliv för sådana här frågor och diskussioner? 😊

    Men bara håll tyst din störige fan

     Nix 😄

    Vad vill du diskutera, Sandra?

     Det skulle vara roligt att diskutera covid, nya True Love, goda rödviner, u name it 😃 Allt utom dessa ständiga barn och graviditets diskussioner som endast den som är gravid eller har barn finner intressant. Därav min kommentar om att söka sig till ett forum som är mer anpassat för den typen av frågor 😊

      Jag dricker inte och kollar inte heller på reality-tv så för mig är dina ämnen skittråkiga.

       Okey Mila, förutom barn och graviditeter, va skulle du tycka är instressant? 😃 är säker på att vi kan mötas i något roligare?

        Jag tycker barn och graviditet är intressant. Men jag bryr mig inte om vad andra diskuterar här, det är ett forum för alla, scrolla bara vidare om det är ett ämne du inte finner intressant.

         Precis iom att det är ett forum för alla får alla säga som dom känner😊 Jag tycker snack om Graviditet, ofrivillig barnlöshet ( 🙄 ) barn överlag bör tas på familjeliv då det passar bättre där.
         Här tycker kanske 10% det är intressant , där antagligen 70% 😊

          Du kan ju inte säga ”det är ett forum för alla” men i nästa mening ”xxx bör tas på familjeliv”.

          Passar inte ämnet dig, fortsätt scrolla eller sluta läs här bara. 🙂

           Det är ju precis det jag varken behöver göra eller tänker göra. Jag kommer välja att kommentera där jag vill. Om jag ser något jag inte håller med om, kommer jag att kommentera 😃

           Sandra du har för mycket fritid…

         fast för nån vecka sen fick vi som vill diskutera covid inte vara med

          Jo men vi fick ett eget öppet spår. Så visst fick vi diskutera det. Och helt ifred också 😊👍

      Det är ju dock inte sant, folk här.älskar att diskutera graviditet ooh föräldraskap. Ser är man på antalet kommentarer på de inläggen. Lite kan man ju faktiskt misstänka att det är därför CamCam matar på men typen av inlägg, för att de genererar aktivitet.

      Jag föreslår istället att ni som inte pallar scrolls igenom ett och annat barninlägg söker er till ett mer mansdominerat forum så som Flashback. För här inne är det nog bara att tugga i sig att det blir kvar :p

      (Fascinerande också att man hellre hade diskuterat covid, finns ju alltid minst 5 trådar om det intressanta ämnet?)

       Eller så kommer vi som inte uppskattar det vara fortsätta att voica det 😃 Detta är inte ett utstuderat barn forum.

       Har själv tre barn och tycker det är skittråkigt att diskutera barn och allt omkring det. Bryr mig inte heller om vad random främlingar på nätet har för åsikter och erfarenheter. Men absolut, jag scrollar bara vidare.

   Jag har tagit i princip alla nätter och tidiga mornar pga amning och att barnen ropar efter mamma, men jag har varit ok med det för pappan har tagit mkt annat såsom städning, laga mat etc. Det har även att göra med att jag kan sova närsomhelst om jag är trött, han har svårt att somna om när han vaknat och kan inte sova på dagen (med min syrra är det tvärtom hon som inte kan somna om så pappan tar alla mornar).vissa mornar har jag dock slängt in ungarna till mannen och sagt att jag verkligen MÅSTE gå sova och då tar han såklart de morgnarna. Känner du att det är orättvist i vad och vilka sysslor du och din partner tar så prata med varandra och välj en väg som funkar bäst för er! ❤️

   Vi har inte haft något system men rent allmänt så är jag morgonpigg och mannen kvällspigg så jag tar ofta alla uppvak efter kl 03 och han alla uppvak från läggning fram till 03 (jag går och lägger mig tidigt). Men sedan jobbar han skift, så då får ju jag hoppa in på alla pass.

   vi landade så småningom i 50/50, oavsett vem som jobbar eller är hemma . DVS varannan natt. Så jävla bra, tycker vi båda i efterhand, och kommer vara snabbare med det upplägget om vi får fler barn 🙂

   Ärligen har jag aldrig upplevt tidiga mornar eller matning på nätter. Båda barnen har sovit hela nätter sen vi kommit hem från bb. Men skulle aldrig accepterat annat än 50/50 om annat varit fallet liksom. Man är två föräldrar, då ska båda göra lika mycket.

    BVC och 1177 säger att nyfödda behöver äta typ var 5:e timme minst. Hur gjorde ni med det?

     Jag har en bebis som sover bra, och vaknar ca 1 gång per natt. 2 ggr som nyfödd.

     Vi fick dock rådet från BVC att om barnet åt mycket innan det sov, var nöjd natten igenom och åt ordenligt när det vaknar var det inga problem. Bara ätandet på ett dygn var tillräckligt 🙂

     Vi lät bebisen sova. Gick bra det! Matade alltid som sista grej och sen sov barnen igenom natten. Skiter i sånt för man känner ändå sitt eget barn bäst.

   Min man tog i princip alla nätter och gick upp varje morgon….jag blir så sjukt otrevlig utan sömn😂

   Total ickefråga för mig. Lät alltid bebisarna sova bredvid mig och amma när de ville. Vi sov oss igenom nätterna på det viset.

   Jag och min sambo tar varannan natt och har jag haft en jobbig natt och bebis sovit dåligt när det vart ”min natt” så brukar han ta bebis på morgonen så kan jag sova igen lite (om han är ledig eller börjar sent). Jag har ett större sömnbehov än min sambo pga mina diagnoser, han klarar sig på färre timmar sömn än mig. Så glad att ha en sambo där vi delar lika 😊

    Vi kör också varannan natt. En sover med bebisen och en sover i ett annat rum. Hon vaknar vid 4-5 för morgonen så då byter vi, så den som sovit utan bebisen får ta morgonpasset och den som sov med bebisen får lägga sig igen om hen behöver. Funkar för oss för att båda ska få en ok sömn åtminstone varannan natt!

  Har äntligen träffat en kille som jag verkligen gillar! Trivs jättebra i mitt singelliv och har ingen brådska att träffa någon, men han känns verkligen som en person jag kan se mig med. Vi har setts två gånger nu och det känns som att vi klickar bra, intressemässigt och med samma värderingar och synsätt. Vill inte sjabbla bort det här och har en miljon funderingar och frågor men fattar att det inte finns några svar heller….gah vill väl bara ventilera! Men känner mig kär! Hur GÖR man när man dejtar?!

   Andas.
   Kontrollera dina tankar så att du inte skapar en historia i ditt huvud som går 100 steg i förväg, var i nuet.

    Tack!! Du har så rätt. Försöker verkligen hålla mig till det, mitt problem är nog att jag är rädd att vara för på och snarare inte agera som jag känner för – så där måste jag utmana mig själv.

    lite samma tema som att inte skapa historia i sitt huvud: Stalka honom inte på internet! Blir så stelt när han ba: jag var på rhodos 2018. och du ba: Ja juste på din mammas 60-årsdag!!

     😂😂 det där är så jag. Men har gått bra för mig i livet ändå

   Man gör inget speciellt, man blir bara inte hysterisk, är sig själv och sätter inte den en dejtar på en piedestal eftersom du de facto inte känner honom. It’s really not that hard 🙂

    Tack! Försöker verkligen tänka så och att inte agera på en bild av honom som jag själv målat upp i huvudet. Så lätt att dras med bara. Så här långt går det ju bra, ska försöka hålla huvudet kallt!

     Du kan ju försöka lära känna honom när du inte är hög på dopamin och bekräftelse och se om du gillar honom fortfarande

      Vi har pratat dagligen i snart två månader, så jag vill tycka att vi känner varandra ganska bra! Men du har en poäng i att se bortom den initiala dopaminfasen 🙂

       Fast va fasen, de är ju rätt härligt att bara vara lite kär och galen! 🥰

   Play it cool

  Gravid och sjuk i covid…

   Fick covid i v 35. Ingen fara alls.

    Hade du lindriga symptom?

     Ja, bara lätt förkylning och bihåleinflammation. Mannen fick vörre symptom med smak och luktbortfall. 🙂 alla som haft covid gravida som jag känner har fått det lindrigt.

      Ja, bara lätt förkylning och bihåleinflammation. Mannen fick värre symptom och lukt samt smakbortfall. 🙂 alla jag känner som fått covid gravida har fått det lindrigt.

     Ja 🙂 fick lindrig förkylning med bihåleinflammation. Mannen fick värre symptom. Alla jag känner som fått covid gravida har fått det lindrigt

      Tur det, de jag känner har blivit inlagda.

   Krya på dig! Hoppas det går bra ❤️

   Samma här! Haft feber i 1,5 vecka men som nu lagt sig, bara jävlig hosta och snuva kvar nu.

   Hoppas det är lindrigt för dig!

  Jag känner mig förvirrad över begreppet ”Mitt barn kommer alltid först”. Vad innebär det i praktiken? Kom gärna med konkreta exempel.

   Att man låter barnen gå före egot.

    Tolkar det mer som att barnen går före andra människor…

     Barnet går före allt, precis som det ska va!

      Nja, jag tror inte det är hälsosamt att nästintill utplåna sitt ego för att barnet går före. Har en bekant som inte köper de kläder den vill ha till sig själv för barnet inte tycker om dem, aldrig äter vissa maträtter för barnet inte vill, gömt undan sitt finaste julpynt för barnet gillar annat… Listan kan göras lång.

   Spontant tänker jag på ny partner vs. barn.
   Typ barnets behov framför partnerns.

    Ja precis men jag vill ha konkreta exempel på hur det går till i praktiken

     Mannen vill ha en spadag med sin fru men det krockar med dotterns fotbollsträning, då går barnet före. Mannen/frun vill flytta för att hen vill testa ett nytt jobb men barnet har en stabil och bra skola med massa vänner, så barnets behov gör först.

   Om det skulle vara fara för livet för barnet och man kunde rädda barnet genom att ge sitt eget liv skulle man göra det.

    Finns det nån förälder där ute (och här inne på ÖS haha) som inte känner så? Jag kan inte låta bli att ligga och tänka på det där och känna mig hemsk… älskar mitt barn sååååå. Men skulle jag realistiskt kunna dö för mitt barn? Jag vet inte tbh. Är superrädd för döden. Ååh får sån mindf*ck av att börja tänka på detta!

     Ja jag känner helt ärligt att jag skulle dö för mina barn. Det räcker väl med att tänka på hur det skulle vara om barnet inte fanns längre.

      Omg, bara tanken av att någon skadar/torterar mitt barn eller att jag får besked om död. Omg, ta mitt liv. Hoppar hellre framför ett tåg.

      Hur många gör det när det väl kommer till kritan egentligen?

      Tänker på hur många som verkar ”ersätta” förlorade barn med nya barn. Verkar vara rätt vanligt. Obs ingen värdering i det, bara en spaning.

       Men nu pratar du ju om något annat. Ett nytt barn ersätter inte ett som gått bort. Precis som att man älskar inte sin förstfödde mindre för att man skaffar ett syskon.

        Syftade på kommentaren om att ”ta sitt liv” pga besked om att ens barn gått bort.

       Kan ju vara för att ens liv saknar mening. Ett till barn ger en en anledning att fortsätta leva. Typ.

     Jag skulle utan att blinka dö för min systers barn. Har inga egna men så pass stark kärleken är till dom så kan jag bara tänka mig att det känns så och lite till för egna. Om de behöver organ så skulle de få precis vad de behövde från mig om det så tog mitt eget liv. Helt seriöst.

      Jag skulle offra mitt liv för min partners skull.

      Så fint. Har själv en moster som jag älskar mer än livet.

    Ja. Utan tvekan.

   Mitt barn kommer före:
   Kollegor: vabbar även om de har fullt med deadlines (har aldrig hänt men hade inte tvekat).
   Vänner: ställer in om barnet är sjukt eller om jag inte hittar en barnvakt. Aldrig att en babymonitor går agera barnvakt.
   Familj: älskar dem men skulle de vara dumma mot mitt barn så hade jag inte tvekat på att bryta (annars aldrig någonsin, familj håller ihop)
   Jobb: skulle stanna på ett hemskt jobb om det innebär att mitt barn får ett bättre liv (hobbys, säkrare område att bo i, nyttigare mat).
   Hem: flyttar utan att tveka om skolan är dålig, tvivelaktiga vänner osv
   Partner: barnets behov kommer först även om man kan kompromissa ibland. Kan stanna med min man under småbarnsåren även om jag inte är kär.
   Mig själv: köper hellre till mitt barn än mig själv, sparar åt mitt barn, skaffar syskon åt mitt barn trots hemsk förlossning, lagar mat från grunden även om jag är trött osv.

   Barn före allt för att barnet är mitt ansvar och jag tar det på allvar.

    tack för svar!
    Kan du utveckla punkten ’barnets behov kommer före partnerns’?

     Absolut! Älskar min man och såklart så är hans behov viktiga för mig men skulle det, av någon anledning, stå mellan dem då väljer jag det som är bäst för barnen. En vuxen man kan ta hand om sig själv, mina barn har bara mig (i en hypotetisk situation där mannen går emot deras behov).

     Så om barnens pappa gör något fel som sårar mig, så skulle jag ändå kunna tänka mig att ge honom en chans för barnens skull. Iaf tills de är lite äldre än småbarn. Eller om jag själv blir förälskad i någon, då sätter jag barnens behov först och håller mig till pappan trots att jag inte älskar honom.

     Eller om jag träffar en ny som jämför sig med barnen, inte behandlar dem ok osv så är det bara att packa och dra direkt.

     Skulle aldrig ta in en man i mitt barns hem som inte kommer att stanna permanent. Skulle barnet må dåligt då hade jag valt särbolivet och långsamt slussat in den nye.

   Det betyder att om din partner är barnets förälder och är bra för barnet men du känner ”nja” då ger du partnern många chanser.
   Om din partner är barnets förälder och är dålig för barnet då har du en tuff kamp framför dig.
   Om din partner inte är barnets förälder och inte är 100% bra för barnet så avslutar du med din partner.

    Håller med!

   I vilket sammanhang har du hört begreppet? ”Mitt barn kommer alltid först” i förhållande till jobbet, andra relationer, en själv, samhället?

    På tinder. Många som skriver det i sin presentation och jag tycker det är abstrakt. Jag hade själv inte föräldrar som satte mig först så jag vet liksom inte vad det innebär att göra det.

     Tolkar det då som att en ny partner måste funka ihop med barnen, annars får det vara. Samt att man bör bo i närheten av den andra föräldern, om de är separerade då vill säga, och att man håller på dina barnveckor etc.

      Tss. Otrogen snubbe som drar barnkortet för att du inte ska misstänka nåt när han drar hem till frun/flickvännen. Barn är enklare att skriva ut än ”gift sen 5 år.”

   Jag har inte barn men tänker att det betyder att man sätter barnens behov, mående och ibland vilja före sitt eget? Jag kanske exempelvis skulle vilja resa bort med vänner i 2 veckor men jag gör det inte för det bästa för barnet är att jag stannar hemma. Eller jag skulle vilja ta ett jobb långt hemifrån men skulle innebära att mitt barn behöver gå längre dagar på förskolan så jag stannar kvar på min nuvarande arbetsplats. Osv.

    Intressant, tack för svar

   För mig t.ex.
   – Bosatt oss i ett hus ned trädgård i ett barnvänligt område, hade inte valt det här stället om det inte vore för barnen men deras bästa kommer före egna önskemål just nu.
   – Väljer inte jobb som skulle innebära långa dagar på fritids varje veckodag.
   – Försöker vara hemma så mycket som möjligt när de är lediga, alltså kunna natta på kvällarna och inte åka bort på helgerna själv etc

   Låter kanske tragiskt när man skriver ner det såhär. Men det är inte många år kvar tills de är stora så gör det gärna.

    Det är inte ens en gnutta tragiskt, bara riktigt fint! Håller med i allt. Kom ihåg att de sen, förhoppningsvis, kommer tillbaka med egen familj och så får man njuta av barnbarn 🙂

     Tack, det känns ju inte tragiskt men förstår om det kanske låter så för barnfria. Men ja, i princip halva barndomen är ju över och jag vill verkligen göra det jag kan för att bygga relationer för livet.

      Det är den enda investeringen som spelar roll. Ens familj.

   Barnets bästa är viktigast och går före till exempel ens egen bekvämlighet.

    Kom gärna med konkreta exempel

     Inte samma anonym, men det betyder nog olika för olika föräldrar skulle jag tro. Alla föräldrar som skriver att de sätter barnen först kanske inte skulle göra alla dedär sakerna som står i de olika svaren ovan.

     Tex om nån skulle fråga mig ”sätter du dina barn först?” Så skulle jag svara ja. Men om jag läser igenom alla svar du fått så skulle jag kanske inte agera som samtliga. Jag tror tex att jag skulle kunna åka på en resa i 1-2 veckor utan barn någon enstaka gång. Och jag är heller inte säker på att jag skulle fortsätta vara ihop med barnens pappa tills barnen blir vuxna om jag inte alls var kär i honom eller liksom trivdes med honom och kanske tom var jättekär i någon annan.

     Om man går på trottoaren med sitt barn, går barnet innerst så att man som förälder kan skydda barnet med sin kropp om en bil skulle komma farandes. Och det känns som det mest naturliga i hela världen.

      Ääääkkksaaakt

      Så gör man väl med alla barn? Att man som vuxen skyddar barn oavsett vems det är.

   När vi är ute och går, så går barnet alltid före mig.

  Var köper man bästa tunna långärmade tröjan i fint material? Helst svart och typ ullmaterial.

   The Wiman 👊🏼

   Uniqlo har snygga ulltröjor i olika modeller, färger och material. Jag flera i kashmir och en i merino.

    Och vill du ha riktigt tunn, typ underställ, så har Icebreaker jättebra i merinoull.

    +1 på Uniqlo, älskar deras plagg!

  Testat positivt för Corona för första gången.
  Hur vet man vilken variant man kan tänkas ha?
  Har inte tappat smak/lukt men har en aptit som jag inte upplevt på länge 😂

   Undrar också…. Har covid och ringt 1177 och sjukvården men ingen vet vilken variant man har eller hur man tar reda på det???? Fett oklart. Men du kanske har omikron tror det är vanligare att ha kvar smak och lukt då.

    Varför vill man veta det? 🙂 spelar det någon roll menar jag 😬

     Intressant att veta bara 🙂

     Tänker också att det är intressant, särskilt om man återinsjuknar 🙂

    Men snälla, sjukvården och 1177 har sjukt mkt att göra, varför ska du veta vilken variant du haft – det spelar ju ingen roll?! Förmodligen är det omikron eftersom ca 60-70% av fallen är det nu.

     Men va? Klart det spelar roll. Hur tror du sydafrikanerna ens upptäckte omicron? Tycker du det är irrelevant med mutationer på vilka dagens vaccin inte biter lika bra?

      Nej det spelar ingen roll för dig personligen. Herregud. Att sitta och ta upp en tid på 1177 för det? Inte så att du behöver göra något annorlunda beroende på vilken variant av covid du får? Snälla.

      De upptäckter olika mutationer pga forskare sitter och studerar folks resultat.

   Man får inte veta vilken variant man har. Många som frågar det i kommentarsfält på min regions facebook. Men det spelar ju inge roll tänker jag, vad ska man göra med den informationen liksom. Omikron är inte så unikt längre heller ju.

    Vad jag förstår så tar det ett tag för dem att testa just vilken sort det är, så det är väl inte det primära målet när dubtestar dig och får svar.

   När jag var sjuk hade jag sådan sjuk aptit. Det var som att jag var bakis i en månad och var bara sugen på fett och salt, kunde lätt ha ätit pizza varje dag trots att jag egentligen inte äter pizza.

    Men ja, exakt den känslan har jag också.
    Känns som jag är bakis men också som jag blivit överkörd femton gånger.
    Har ätit kebab, thaimat, godis och jag vet inte vad. Har typ inget stopp.

    Studier har ju visat att man kan äta sig frisk.

     Vart kan jag läsa om det? Jag känner att jag snarare kommer äta ihjäl mig.

   Jag hade covid i oktober. Cirka 1 månad senare stod det på 1177 vilken variant det var. Bor i region Uppsala.

   De testar inte alla för det, tror de testar 10% av testerna för vilken variant det är. Så det är inget du kommer få reda på.

  Jag vill sluta röka. Är inte ens sugen längre men gör det av gammal vana! Någon som har tips på appar eller sätt eller vad som helst?

   Sitter bara i ditt huvud. Säg bara till dig själv varje dag: Idag ska jag inte röka, vad som händer efter idag är oväsentligt. Så blir det inte så stort. Men helt ärligt: HJÄRNKONTROLL. Lösningen på prick allt.

   Du behöver inga appar, böcker, substitut eller annat.

   Det enda du behöver göra är att fimpa ciggen och sedan aldrig tända en ny igen.
   Jag gjorde det efter att ha rökt i 15 år, har nu varit rökfri i snart 8 år och har ALDRIG ångrat att jag inte tänt en ny cigg.

    Både farsan och brorsan gjorde så. Verkar funka när de väl bestämt sig.

   Jag använde mig av flera appar men minns tyvärr inte vad dom hette nu. Det som fick mig att klara det var dock att jag och min pojkvän bestämde oss att sluta samtidigt + att jag använde mig av nikotinpåsar och tobaksfritt snus.

   Snusar white än idag. Det är så klart inte att rekommendera men jag slipper åtminstone ångesten rökandet gav mig. Jag bytte ut något dåligt mot något mindre dåligt (men fortfarande dåligt) alltså 🙄😅

   Läs boken ”Äntligen icke rökare” av Allan Carr. Alla som vill sluta kan sluta direkt efter den boken. Helt magisk!

    Den boken är så överskattad dock.

   Jag har varit rökfri i 2 år pga graviditet och amning. Tänker varje dag på hur jävla gött det hade varit med cigg.
   Min mamma har lyckats med att trappa ner till 1 cigg om dagen och är nöjd med det. Hon har ju rökt i 40 år så jag tycker det är grymt jobbat.

    Verkligen grymt jobbat av henne! Att hon fixar att bara ta en om dagen också, känns ju nästan svårare än att sluta helt.

   Börja snusa typ LYFT och såna vita nikotinpåsar. Blev äcklad av allt som hade med cigg att göra så och det var typ 5 år sedan. Sen kan du sluta med snus successivt, det är ju iallafall bra mycket fräschare och mindre skadligt än cigaretter 🙂 lycka till 😘

   Jag slutade röka helt för 3 år sen, de senaste 5 åren gav mig bara ångest inför rökningen och jag började bli hypokondrisk. Så en kväll så sa jag bara till min man att nu har jag slutat. Det var tufft men vi firade varje framgång. Första dagen, första veckan osv. Efter ungefär 3-4 månader försvann suget och jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli så osugen på cigg som jag är nu. Alla har alltid sagt, en gång rökare, alltid rökare. Men det är ingen kamp längre. Jag tänker inte ens på det. Det är det BÄSTA jag har gjort i hela mitt liv och jag önskar att jag aldrig hade börjat.

  VECKANS LÅT? 🌟🌟🌟

   ”Santa Lucia” med Adel och Drew Low 🌟

   Melody Gardot: Morning Sun

   First med cold war kids

   Here comes the night med Agnes. Blev helt golvas och fick gåshud första gången jag hörde den.

    Som jag har saknat hennes röst!
    Låter som hon influerats av ABBA på denna. Får lyssna in mig på resten av låtarna i helgen.
    Tack för tips!

   Burn Butcher burn från Witcher 2 med Joey Batey. Min nya favoritlåt och kan inte sluta sjunga på den!

   High on Beat-Sofi Tukker Jan Blomqvist remix
   NBSPLV-Dunes

   Drip 2 hard-Einár och Fiendes fiende med hnm och 1.cuz

  Kan vi prata om Elsa Billgren?

  Vad tror ni sommarjobbet som hon skriver är på gång men inte är påskrivet ännu är?

  Varför visar hon aldrig Lynns rum? Är det för att han bor i en liten skrubb?

  Vad får hon alls pengar ifrån? Tjänst hon verkligen så bra på sin blogg? Eller är det pappas pengar? Eller Pontus?

  Varför har hon inte sin pappas konst på väggarna?

  Tror ni hon inser hur priviligerad hon faktiskt är?

   Angående hennes barns rum så ja, absolut är det därför. Det är inte tillåtet att använda skrubbar som sovrum, så hon är väl rädd för nåt där. Och nej, hon inser verkligen inte hur privilegierad hon är 😆 Nyss skrev hon ut ett recept där en av ingredienserna var ”3 humrar”. Hennes blogg har ju blivit en parodi på sig själv.

    Fast att en varmrätt till 6 personer på nyårsafton innehåller 3 humrar är väl inte så anmärkningsvärt?

     Nej inte om man är privilegierad som sagt.

      Brukar ofta vara extrapris på fryst hummer inför nyår.
      Ofta kostar fryst hummer runt 100kr/styck. Dvs 300kr för 3. Övriga ingredienser var väl inte så himla dyra? Pasta är ju tex väldigt billigt. Så jag tror inte man behöver vara enormt priviligerad för att äta hummerpasta som nyårsmiddag.

      Men skärp dig, en halv hummer per person på nyårsafton är inte ovanligt och köper man fryst är det heller inte särskilt dyrt.

       Men lugn, det var ETT exempel av många.

        Finns inte på kartan att det var fryst hummer hon köpt…

         Spelar det någon roll? Hon la ut ett recept. Lev med att det inte är privilegierat att äta en halv hummer tillsammans med pasta på nyår.

    Ja visst måste det vara så! Hon visar ju gärna upp resten av lägenheten.

    Toaborste-gate borgar väl för att hon är rätt inne i sin bubbla av rika människor

    De där klänningarna hon har flera stycken av kostar typ 10000 kr. Heeelt sjukt. Hon köper inte loppis längre, hon handlar antikviteter fr typ Bukowskis. Och det är en himla skillnad. Tror inte gemene man inser hur mkt pengar hennes inredning kostar. Märks att hon är inspirerad av hon Marie-Louise Sjögren (?) som inreder vackert men enbart med helt galet dyra prylar. Det är liksom lika dyra hem som vilket annat superfancy östermalmshem..

     Nej precis! Tallrikarna hon har (de vita och blå) kostar typ 700 kr styck

     Varje gång hon köper något dyrt för hon det med motiveringen att det ska hålla för evigt, men i verkligheten blir det ju inte så. De perfekta gardinerna från svenskt tenn blev ju inte långlivade tex. En stor matta hon köpte för typ ett år sedan för 25000 har hon inte kvar utan den är nu hos hennes bror. I väntan på ”nästa lägenhet”?

    Finns nog ingen influencer som är mer patetisk. Totalt världsfrånvänd och bara urbota löjligt.

    Haha såklart man kan använda en skrubb som barnrum. Det får bara inte kallas rum.. en två med skrubb blir inte en trea om det står en säng i skrubben.

    Här finns planlösningen innan de byggdenom köket. Lynn har alltså ett rum utan fönster. Över 7 miljoner för en lägenhet och då kan barnet inte få ett ordentligt rum.

     Och alla fönster de har vätter mot norr. Men det får inte nämnas på speci-Elsas blogg, då blir man blockad…

      Vad är grejen med fönster mot norr?

       Dåligt ljusinsläpp 🙂

       Tja, solljus i lägenheten ca 7 timmar per år…

        Haha jag har bara fönster åt norr i min lägenhet och ÄLSKAR DET!! Det är typ det bästa med lägenheten. Grannarna tvärs över gatan med söderläge har persiennerna nere från april till september ungefär. Hatar söderläge.

        Jo men vad är det att fråga eller diskutera kring det som är intressant och vad är det känsliga?

         Att Elsa uppenbart inte ens tänkt på detta innan de slog till på Mooooosebaaaacke och att hon blir helt kränkt om någon frågar hur det funkar, om det känns mörkt etc.

   Sommarprat!

    Hoppas inte. Är så trött på att höra personer dra samma livshistoria i tusen olika kanaler. Först i egen blogg/Instagram, sen skriva en bok med samma innehåll, sedan sitta i tv och bli intervjuad, skriva på sina sociala medier om sin bok och sina tv-intervjuer, sedan säga samma igen i ett sommarprat. Rundgång.
    Syftar inte bara på Elsa utan det finns många andra exempel också.

    Ja det tror jag med. Hon kommer prata om sin cancer (kan bli bra) eller skryta om sin konstnärliga familj (snart)

     Snark ska det stå

    Hon har redan sommarpratat, 2012. Det var ingen höjdare.

   Det jag stör mig mest på är hur hon blåser upp saker på bloggen och i podden. Hon säger saker som att ”det är tydligen viktigt att man firar jul på rätt sätt, men i år ska jag minsann lyssna på min egen magkänsla” och pratar om det med ett liksom uppeldad tonläge.
   Men vem är det som tycker så? Folk firar väl jul på alla möjliga sätt hela tiden? Blir liksom en höna av en fjäder där hon går i försvar mot något som ingen ens har sagt.

    Hon framstår som väldigt ängslig kring att göra ”rätt” generellt

    Hon måste kontrastera sin egen ”bohemiskhet” mot en fullständigt konstruerad hypernormalitet som inte ens existerar.
    Som att hennes konstnääääääärliga föräldrar var de enda som gick på förärldramöte i bandtischa, ”alla andra vanlisar” kom ju i kostym. Har varit på otaliga föräldramöten och sett ca 7000% fler t-shirts med tryck än kostymer…

     Känns som att Elsa lever i en VÄLDIGT liten bubbla.

     Tål verkligen inte sånt här, ”alla andra” – en grå massa där man själv sticker ut så mycket men man missat att alla dessa andra människor man möter också är unika eftersom man är så upptagen med sig själv.

      Exakt!
      ”JAG är minsann ingen A4-människa!”
      Ok, men vem är det då?

      Exakt! Det är en otroligt störande egenskap! Det känns oempatiskt med folk som ska göra en grej av hur speciella de är och minsann inte är som alla andra är. Man lägger sig på en piedestal och kan inte se att andra minsann också är unika fast de kanske inte alltid måste göra en grej av det. Har för dålig koll på Elsa för att veta om hon är sån dock.

   Såklart är det pappas pengar.
   Det är ju ingen som erkänner sånt men så är det. Jag minns när Sanna Lundells pappa Ulf Lundell fick ett ”falling down” moment och avslöjade hur dottern brukade tigga pengar trots att hon utåt dissade honom och agerade ”independent woman”. Till sist skrev han att nu får nästa plånbok ta över (läs Persbrandt).

    Ooops! Haha

    Haha! 😃 När då, och finns det att läsa/lyssna på någonstans? 😃

     Det var på hans blogg, det var säkert minst fem år sedan.

   När det gäller Elsa tänker jag ofta att det nog vore bra för henne att göra något som inte bara handlar om henne själv. Om man är en drömmare och hela ens tillvaro liksom går ut på att iscensätta ett drömmigt liv i sociala medier så blir det lätt så navelskådande och självcentrerat, och saker blir alldeles för allvarliga. Ingen människa med ett vanligt jobb har väl tid att fundera så mycket på exakt vilka ljusstakar som ska stå framme på kakelugnen? Andras hem skapas liksom av att det finns ett vardagsliv som händer som gör att allt inte är perfekt i minsta detalj. Man får nån ljusstake i present från en släkting när man fyller år som man kanske inte älskar, men den fick ändå stå framme. Man har udda antal koppar för att några gott sönder genom åren och man har inte orkat köpa nya. Det hänger nåt pynt ens barn har gjort på förskolan nånstans. Men det är som att Elsa har för mycket tid för att fokusera på sig själv och vad som känns exakt rätt för henne.

    Fast det är nog hennes personlighet. Vi är alla olika. 😊

     Nej, det är nog mer att hon är priviligierad ( och har mkt tid)

    Det där är nog rätt spot on! Hon får saker att låta sååå viktiga och avgörande och så handlar det om en gardin 🤷🏻‍♀️

     Jag tror tvärtom, det är inte så viktigt för henne men hon förstorar för bloggens skull. Blir bra innehåll.

     Pengarna tror jag är hennes egna. Hennes pappa sa i SVT-serien att hon köpt mosebackelägenheten för egna pengar

      Ja man får ju skilja på vad som är jobb och vanlig vardag.

      Tror inte heller att hon fått ex lägenhet helt betalt av föräldrar. Dock är det ju väldigt vanligt att föräldrar tex sparat åt barn, lånat ut pengar, gått i borgen etc för sina barn så inte konstigt eller ovanligt om det är så. Men man får ju heller inte glömma att en person med ekonomisk backup har andra möjligheter, tex ta ett lån som är precis på gränsen för vad man klarar – säkerheten finns där, till skillnad från den som står helt ensam, där måste man ha större marginaler. Men det gäller ju inte bara Elsa.

      Möjligt att hon förstorar upp saker för bloggens skull, men hon verkar ändå ha så svårt att förstå saker ur andra perspektiv än sitt eget och går nästan alltid i försvar om någon kommenterar något som inte stämmer med hennes egen syn. Men det kanske också är en del av bloggpersonligheten?

   Jag tänkte på Lynns rum för bara någon dag sedan bär jag var inne på hennes blogg! Tycker också det är märkligt att hon inte skrivit ett ord om det.

    De borde ha flyttat för länge sedan. Deras barn har en skrubb men toaborsten är on point!

    Det skulle ju bli sååååååååå fint med nåt fönster från skrubben mot köket, som i sin tur har fönster mot norr – men, det är ju Mooooooosebaaaaaaacke!

   Julklapparna hon ”fått”, ska vi kika? Spons och enkom handplockat för content-prylar.

    Är Sofia Wood och Elsa på väg att bryta med varandra? Känns lite så.

     De verkar ju ha något nytt projekt på gång ihop. Nån slags kokbok/livsstilsbok tror jag

     Tycker du? På vilket sätt då?
     De håller ju på med ett bokprojekt i hop, kanske blir lite för mycket av det goda.
     Elsa har ju visserligen skaffat sig nya vänner nu i form av Kringlan och Antivaxx-Anna, de kanske ersätter SW.

     Nja tror flytten och projekt tar dem ifrån varandra mer. Men visst känns det lite som att det ska förnyas nu.

     Den känslan har inte jag fått. Varför tycker du det?

   Vad är det för inspelning hon hållit på med nyligen? Ny säsong av äkta Billgrens?

    Jag tror det. Pappa Ernst dök ju upp i bloggen när tidigare säsongen var under produktion om det är en fingervisning.

   Det lär ju gå att googla fram en planlösning på deras lägenhet om man är intresserad?

   Annars tänker jag att hon lämnar hans personlighet utanför sociala medier, varför ska främmande folk på internet sitta och glo på hans barnrum?

    Sonens lilla vrå har de själva byggt genom en avkapad serveringsgång så den finns säkert inte med på planlösningen.

     En annan intressant (och rätt sorglig) grej med Elsa är att hon inte verkar trivas alls med att bara vara med sin egen familj, dvs Pontus och Lynn. Hon har skrivit flera ggr på sistone att nu ska det minsann framöver räcka med att bara vara de tre, det är inte så farligt ändå, det räknas inte bara när man är fler än de tre. Hon försöker väldigt tydligt övertala sig själv om att det är helt ok att bara umgås i familjen, men uppenbarligen vantrivs hon ju och vill bara hänga med folk för att slippa egna familjen (?). Hon vill leva lyxliv, inte hänga med sin trista sambo och sitt jobbiga barn.

      Så tolkar jag inte det alls. Snarare som att hon tagit på dig en roll för hon ska fixa ihop sin ursprungsfamilj och att de söka ska må bra och att hon blivit en slav under idealbilden av hur det borde bara. Nu lämnar hon den rollen och låter den sköta det mer själva och lägger fokus på sitt barn och sin man mer. Så tolkar jag det

      Jag har också reflekterat över de formuleringarna men fick för mig att det handlade om att kapa navelsträngen till Billgrenarna lite? Det känns ju som att hon fortfarande ser sig som levandes med den gamla familjen trots att hon nu faktiskt är Vargens fru och Lynns mamma.

       Haha Vargen! Minns när det begav sig att jag tyckte att det var så fånigt att hon kallade honom Vargen i bloggen bara för att han heter Wolfe i efternamn.

        Elsa Wolfe vore ju fint faktiskt. Tror faktiskt han kallades Vargen långt innan Elsa kom in i hans liv. Visst hade han en blogg också?

        Fast han hette ju inte de Wolfe, utan Hellström. Ett typiskt Elsa-projekt att han måste byta till ett konstnääääääärsnamn.

      Jag tycker att du har misstolkat henne totalt.
      Överhuvudtaget är detta en elak tråd med elaka kommentarer.

  Vad har ni för inredningsstil hemma? 🙂
  Finns det något speciellt i ert hem som får er att må bra? Känna ett lugn?

  Känner mig ofta lite stressad inombords så jag håller på att ändra lite i lägenheten, tror det kan göra stor skillnad för att känna ett lugn men sitter typ fast 😅

   Ingen stil alls. Skulle tro mitt hem är plockat från 14 olika lägenheter.

   Jag har stort behov av visuellt lugn. Vi har fokuserat på färgskala och material, mer än någon specifik design eller tidsepok eller så.
   Det känns bra för oss 🙂

   Teak, mässing, stringhyllor och krukväxter. Det känns mysigt och varmt.

    Jag har lika + många färgklickar med tyger från Svenskt Tenn.

   Ikea.

   Terrarium. Kommer ha det även om mitt reptil intresse skulle dö ut. Så fint med alla växter osv, lyfter hela rummet.

   För mig handlar det om att ha ljusa lugna färger och inte för mycket saker överallt. Det tycker jag är både fint och lugnande för hjärnan. Gärna vitt, beige, brunt, trä och naturmaterial. För mycket röra på insidan räcker 😉

   Jag har personligen väldigt svårt för ”blanda gammalt och nytt”, loppisfyndade hem med saker överallt, tusen olika färger osv. Det ger ett motsatt intryck – stökigt och stressande.

   Ett litet knep tycker jag är fina ljusslingor. Mysfaktor på ett enkelt sätt! But thats just me ☺️

    Man kan givetvis blanda gammalt och nytt utan att ha saker överallt. Loppisfynd är liksom inte lika med stök 🙂

     Alltid dessa kommenterar när man kritiserar just denna stil. Som jag skrev – det här är bara mina personliga åsikter. Du behöver inte ta åt dig alls!

   Mio möter Ikea.

    Plus blatte möter svenne.

   Mycket trä, växter i överflöd, jordnära färger och mysigt 😍

   En massa vxter, ljust trä och grått 😍

   Mörkt indiskt trä, rostiga detaljer, mkt gröna växter, mkt ljuslyktor i glas i olika storlekar. Massor av ljus. Udda ljuslyktor i trä. Trä möter industriellt typ. Hade mörka väggar innan men målade om till beige, älskar det! Älskar mitt hem haha 😍

    Vad snyggt det lät!

    Du bor säkert i en sån lägenhet som har mörk belysning, varma färger och bara skriker ”mysig vinternatt”. Älskar att titta in och inspireras.

   På tal om inredning, är det någon som har tips på bra förvaring i badrummet?
   Jag har liksom ingen stil överhuvudtaget och vet inte vart jag ska börja….
   Jag har en stor bänk runt mitt handfat där allt ligger huller om buller men vill lägga det i något praktisk men inte bara en plastlåda.

    Ikea tror jag har en hylla som man kan placera över toan. Minns inte namn men googla. Tror det är 3 hyllplan. Jätte smidig.

   Mitt hem ser ut som en modern inredningskatalog. På gott och ont. Jag har inte så mycket prylar framme eller så.
   Jag skulle dock behöva göra mitt vardagsrum mer mysigt! Det är så stort, lägenheten är på 65m² och vardagsrummet är nästan halva lägenheten. Mycket fönster och dåligt placerade dörrar gör rummet jätteljust och svårt att möblera. Så just nu försöker jag hitta en stil som går att kombinera med det jag har på ett snyggt sätt.

   Mitt hem blir mer och mer House and Garden UK-inspirerat, för varje år vareftersom jag mognar ifrån trender.

   Tack för alla era svar! Är så sjukt trött så kommer somna när som 😅

   Jag har börjat ta in lite rotting och bambu detaljer, vill få in mer trä och natur. Har rätt mycket växter. Vill köpa ett nytt soffbord så kollar på loppis, secondhand och blocket men inte hittat något som faller mig i smaken än.

   Blir så lugn när jag ser bilder där det är väldigt svaga färger, mycket trä, natur, växter och känner att jag vill ha det så.
   Men sen ser jag bilder där det är mycket färger och blir lycklig av färg och känner att jag vill ha det så😂
   Ska försöka hitta en balans och föröka rensa ut och släppa taget om sånt jag inte använder eller gillar, mycket minne kopplat till många grejer så är svårt.

   Skulle väl beskriva mitt hem som modernt skandinaviskt med ett släng av retro och så en massa rotting på det. Eller ja, det är på god väg att bli. Gillar att ha mycket tyger, så har massa omaka kuddar (lite marockanskt) i soffan och en fluffig, mönstrad matta på vardagsrumsgolvet. Soffbord i plåt från Hay. Mycket gröna växter, belysning med varmt ljus. Älskar linne och har kommit på att jag gillar terrakotta också, vilket gifter sig rätt bra med rottingen. Sovrummet är målat i en lila-grå färg och där är det istället lite mer elegant än i vardagsrummet. Tunga gardiner, sängbord i glas med guldben. När jag först flyttade hemifrån så var jag helt inne på att ha ett städat hem (vilket jag ändå har) med grått och vitt som bas. Insåg snabbt att det inte var jag, och nu försöker jag inte tänka så mycket på att allt måste matcha utan tänker istället att allt jag tycker om på något sätt kommer matcha ändå. Jag gillar iögonfallande detaljer men det får inte vara för plottrigt. Jag hatar plottrig inredning. Undviker att köpa inredning på de stora varuhusen, men har ändå ”grund” möbler därifrån som man kan göra unika i efterhand. Gillar möbeldesign och inredning, och studerar grafisk design så det skiner igenom en del det också.

   Jag har Svensk Tenn budget, alltså den stilen fast med betydligt billigare grejer. Färgharmoni måste dessutom råda. 😀

    Är Svenskt tenn en stil?😅 tycker Svenskt tenn Är jättesnyggt men har nog aldrig sett det som en egen stil🤔

   Jag har över sju tusen böcker och många smålampor utplacerade. Gröna växter och skön soffa. Sånt är mitt hem och jag stortrivs.

   Mitt hem är Hogwarts möter växthus 😆. En liten takvåning mitt i stan med snedtak, annorlunda fönster och roliga vinklar. Har en mindre vägg i gotisk stil med kranium och foton. Boksamlare, stora växter, massor av material för skapande och ett gäng sphynxar 🥰. Älskar mitt hem.

    Låter fantastiskt! 🤗

     Shabby chic

     Ja, du läste rätt. Fortfarande.
     Älskar den stilen men brukar kalla den för ’granny chic’ för folk är så taskiga när man nämner shabby chic.

  Med tanke på att det är så många som smittas just nu kan man ana att även någon här inne är smittad? Hur mår ni? Känner ni någon som mår riktigt dåligt?

  Det är ändå lite svårt att förstå hur så många kan bli smittade på så kort tid, tänk då om det varit en riktigt superfarlig variant, då hade det blivit en ”rensning” direkt.

  200 000 på ett dygn i Frankrike, helt otroligt.

  Frågan: tror ni att det kommer att komma en mycket farligare variant innan den här pandemin är slut?

   Känns verkligen som att alla är sjuka nu. Jag vet inte om jag har något super bra immunförsvar eller något men har inte varit sjuk på 6 år då jag slutade jobba på förskola, va sjuk konstant när jag jobba där men inte varit sedan dess 😅

   Känns som detta aldrig kommer ta slut, är så trött på covid.

   Jag är helt ärligt förbannad. Min svärmor och bror är båda smittade. Båda vaccinerade och ja, jag vet att vaccinet lindrar men snälla, jag har tappat hoppet helt. Känner mig lurad speciellt nu när Fauci säger att ”man aldrig kan vara fullt vaccinerad”. Det är vaccinpass+karantän+lockdowns+ avstånd+ mask men ändå dör folk. Vafan?

    Ja jag blir också förbannad. Vi var på middag hos mamma den 25e. Alla vaccinerade förutom pappa. Alla blev sjuka i covid FÖRUTOM pappa. Vafan??

     Samma här! Brorsan och svärmor blev båda sjuka efter jul hos min mamma. Mamma smittade dem (mår bättre nu) och min syster, som vägrar vaccin pga rädsla över att inte kunna bli gravid, blev inte smittad!? Jag är inte heller vaccinerad pga graviditet och mår bra. Min man var redan sjuk (han smittade/blev smittad) av mamma (men de visste inte då.
     Så de två enda ovaccinerade mår bra?!
     Jag tänkte ta vaccinet i v20 men nu tvivlar jag verkligen. Har liksom delat säng med en sjuk och kramat mamma när hon var sjuk men inte smittats.

      Man börjar ju undra hur bra vaccinet är egentligen…

       Man fattar ju att det inte är sååå himla bra iom att alla blir sjuka ändå och man måste vaccinera sig igen och igen…men man hoppas väl att det är lite bättre än om de inte funnits alls. Jag hoppas det kommer nya och bättre vaccin snart- de fattar man väl också de första som kom ut på marknaden inte kan ha varit de bästa, det fanns ju ingen tid.

       Eller… så är det så att viruset muterar och hittar nya vägar som kringgår de nuvarande vaccinen. Det är f.ö. inte ovanligt att det krävs flera doser vaccin för att få ett bra skydd.

      Finns ingen anledning att som frisk vuxen (25-40år) ta ett vaccin mot en vanlig influensa 😁

       Jo om sjukvården blir så belastad av alla som smittas och blir ordentligt sjuka så finns det all anledning.

        Hur belastas sjukvården av unga människor med influensa? Vi sitter ju hemma och vilar. Det är inte så att de bara välkomnar oss sjuka. Tvärtom, de är tydliga med att de inte tar emot sjuka som bara har förskyöningssymptom.

         Kanske dessa unga och halvgamla människor jobbar någonstans? Håller igång landet med anställningar inom vård, omsorg, räddninstjänst, dagligvaruhandel osv.

          Mm, men vaccinerade sprider också smittan så det kortet funkar inte längre.

           Men jesus freakkng christ, hur dumma är ni egentligen? Missar ju poängen helt. Det får inte bli för många arbetsföra människor sjuka i en åkomma av vilket slag som helst SAMTIDIGT för då pajar systemet. Det är ju därför. Därför ska man minska riskerna.

        Borde inte diskussionens fokus vara varför Sverige har lägst IVA-platser i Europa? Vården var extremt belastad långt innan covid.

        Vi hade 2020 ca 500 IVA-platser – I HELA SVERIGE. 500 platser på 10 miljoner människor.
        För att jämföra hade vi 8.7 miljoner människor 1993 – 4300 IVA-platser i landet.

        Det är jävligt passande för vår sittande regering att hitta vilka andra syndabockar som helst, än att titta sig själva i spegeln.

        Istället för att vi diskuterar vem som belastar vården eller ej (räknas inte rökare, missbrukare etc in i detta?), borde vi istället prata vart dina och mina skattepengar går till.

         Regionerna är självstyrande och har ansvar för sjukvården. Majoriteten av alla regioner i Sverige är alliansstyrda, så du kan sluta skylla på regeringen och lära dig mer om hur Sverige styrs inför årets val.

          Kränkt sosse much? Det har nedmonteras i över 25 år och det har inte enbart varit ”alliansen” i kommunerna då det inte ens existerade någon allians innan 2000.

          Jag bryr mig inte vilken jävla parti som gjort si eller så. Vårt land är totalt nedmonterat och ingen politiker verkar ta tag i detta.

          Skrev ingenstans om någon regering utan om dina och mina skattepengar. Dina och mina skattepengar är det också som spelar roll i kommunerna och regionerna.

          Ingenstans skrev jag att det skulle vara styrt på något annat vis, utan du kände för att anta rakt upp och ner.

          Kan vi fokusera på den politiska debatten om vår nedmonterade sjukvård eller känner du hellre att för pajkastning?

       I vår by var många unga killar antivaccers, tills en av dom fick Corona och ambulans fick hämta honom. Knappa 30 år och vältränad, kan säga att flera av dom pep iväg och tog vaccinet🤭

        Fast i min by så fick en kollega till min man knepiga sidoeffekter av vaccinet verkar det som så nu är de som tvekat innan ännu mera tveksamma.

       Men vaccinet minskar ju inte endast risken att bli allvarligt sjuk själv utan också att smitta andra – som i sin tur kan bli allvarligt sjuka och hamna på IVA = belasta sjukvården.

       Belastas sjukvården onödigt mycket av covid orsakar det bland annat inställda/uppskjutna operationer för hjärtsjuka, cancersjuka och andra som lider. Kul för dom liksom! Ba hej din cancer sprider sig men vi har inte tid att operera just nu.

       Majoriteten av de som vårdas på IVA är icke-vaccinerade.

       Sluta vara så egoistiska.

        ”utan också att smitta andra”, källa på det, tack.

       Du är på hugget idag…

     På min arbetsplats jobbade vi 7 st under jul. 6 vaccinerade och så jag.. ovaccinerad.
     En fick covid och dagarna därpå fick resten symtom. Alla testade positivt för covid. Jag är den enda ovaccinerade och också den enda som inte fick något. Jag jobbade också närmst den personen som fick covid först 🤪

      Tack för anekdotisk bevisföring 🙏🏽

       Av alla anekdoter i den här tråden så valde du ändå den här att kommentera på?

    Håller med. Känner mig också lurad och är fortfarande förbannad på Kina för det här. Kan de inte ta fram ett motgift (virus) som får slut på skiten? De har ju allt underlag… Varför ställer vi inte den kinesiska regeringen till svars?

     Jag skäms verkligen men har börjat tro att det ligger en konspiration bakom. Vet inte vilken och vill inte ens veta men det jag är säker på är att inget är som det verkar.

      Men alltså? På vilket sätt?

       Jag vet inte. Vågar inte ens läsa på.
       Det är bara en känsla. När Australien, Tyskland, Österrike, Kanada och andra väldigt trygga stater plötsligt blivit helt rabiata, då börjar man undra varför. Jag menar inte att covid inte finns eller att folk inte dör men jo, jag får känslan att de överdriver men jag kan inte förstå varför.

        Det är bara att börja våga läsa på så kommer en del att klarna för dig. Det är mycket och jobbig men nödvändig läsning, efteråt kommer du se världen på ett helt annat sätt.

         Vet inte om jag är redo ännu. Vill tro att mina barn växer upp i en värld där vi kan lita på ”big pharma”, studier, politiker och media. Vet att det låter så naivt men av det lilla jag läst så vet jag inte vad jag ska göra om det stämmer. Känner mig bara så tom och vilse.
         Hur känner du nu när du är ”upplyst”?

         Exakt, då kommer du inse att världen är full med folk som gillar att sprida konspirationsteorier om än det ena än det andra och som försöker få folk att sluta tro på forskning.

         😂😂

      Tror du samma om tidigare pandemier i världen? Vad är dina teorier om Digerdöden och Spanska sjukan?

       Demokratiska länder fanns inte på samma sätt då. Covid-läger fanns inte. Vaccvinpass fanns inte. Nyheterna togs inte bort så fort de inte höll med de då rådande pandemierna. Folk tvingades inte ta boosters 2 gånger om året trots att man knappt blir sjuk (barn och unga).
       Det är inte samma sak.
       Och jo, jag har tagit andra vaccin för att jag tror på vaccin. Bara inte detta.

        Vad är ett covidläger?

         Fråga Australien.

     Jag är fullvaccinerad osv , men ärligt talat tror jag verkligen på att detta är ett virus som är skapat av människan. Finns nog inga andra konspirationsteorier som jag direkt tror på kanske , men Ju denna tror jag på.
     Är det någon mer som tror det ?

      Jag litar inte på Kina över huvud taget och såsom de behandlar djur så är det högst troligt att det kommer därifrån (om Kina ändå inte fanns skulle världen varit så mycket bättre) men har även varit inne på din teori. Dock kan man ju fråga sig: varför i så fall? Det var ju en kinesisk kvinna som skrev en blogg gällande Covid-19 då hon hade information om viruset. Bloggen stängdes ner och kvinnan försvann.

       Om du tror att USA, Ryssland, Indien eller EU är så mycket bättre än Kina så kan du öppna valfri tidning och se hur många EUländer, Kanada Australien och USA behandlar MÄNNISKOR idag.
       Kina är bara mer öppna med sin grymhet.

        Stämmer dock inte. Kina och Ryssland är västvärldens största hot mot demokratin . Speciellt Kina .

         Tycker mig se att Frankrike, Österrike, Tyskland, Nederländerna, Australien, USA och Kanada klara av att tygla demokratin helt på egen hand. Ibland kan man inte skylla på någon annan.

         Vänta nu…”Kina och Ryssland är västvärldens största hot mot demokratin? Speciellt Kina.” Jag tror att du vill omformulera 😝

          Hur menar du ?

        Har jag inte sagt heller men kommer aldrig acceptera människor med en sådan behandling av djur. Hatar de allihop.

    Vad är du förbannad på? Att du är oupplyst och inte fattat att vaccinet inte skyddar mot smitta?

     Att jag litat på min regering så länge.

     Men tyst .

      Ja, ni vaxxade är bra på att försöka tysta människor.

   Jag är sjuk i covid och är gravid. Men har lindriga symptom tack och lov. I princip alla jag känner är sjuka samt huuur många bekanta som helst. Min syster hade det precis och hon tog sista sprutan i februari så hon blev riktigt dålig med feber och tappade smak och lukt osv…

    Tur att det är omkring som härjar, du får antikroppar och slipper förhoppningsvis insjukna i slutet på graviditeten.

   För det första så är inte testerna tillförlitliga. De kan visa falskt positivt vilket säkert en stor andel gör.

   För de andra finns de studier som tyder på att för varje spruta man tar så förstörs ens immunförsvar mer och mer vilket gör att många vaccinerade kommer i framtiden bli lättare sjukare.

   Men sen har du den här som kan va intressant och se. Hur vaccinerades immunförsvar överaktiveras eller vad man nu ska kalla de.

   https://www.globalresearch.ca/video-dr-sucharit-bhakdi-these-vaccines-are-killing-the-young-and-the-old-they-are-killing-our-children/5765866?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

   Skrämmande ju man inte vill lyssna på kunniga i ämnena.

    Och hur förklarar du att andra vaccin gör befolkningarna friskare över tid?

     Nu har jag inte läst hens artiklar och säger inte ett ord om covid men förstår inte din fråga? Alla vaccin är olika, det har funnits bra, mindre bra, farliga, ofarliga, effektiva, ineffektiva osv.

    Testerna kan ju också visa falskt negativt så den statistiken jämnar nog ut sig ska du se…

    Åsa-Nisse, är det du?

   Jättebesviken på det jäkla vaccinet och allt tjat om vaccinpass. Så hädanefter måste man vaccinera sig minst 2 ggr per år och man kommer ändå få covid? Nu är det 3e sprutan sen blir det 4e och 14e osv 😕

    Ja möjligt. För så funkar många vaccin. Det är sällan det räcker med en dos. Har inte hört någon klaga på att vaccin för säsongsinfluensan måste tas varje år t.ex. (olika typer av den som återkommer varje år, jag vet. Men klagar någon, eller tror någon att de vaccinerna inte hjälper?)

     Men då tog de i riskgrupp de vaccinet, inte varenda människa på planeten.

     Dålig jämförelse. Ingen pratar om att de som inte vaccinerat sig för säsongsinfluensa ska bli av med jobb, inte får tillgång till delar av samhället osv.

   Ja kanske ni äntligen börjar ifrågasätta vaccinet? Läste om en ung tjej som var vaccinerad men blev smittad två gånger under loppet av några månader 🤪 Tycker inte folk det är konstigt alltihopa? Eller vad säger ni som tror vaccinet är svaret på allt elände? Genuint nyfiken.

    Svaret på allt elände är väl vaccin och medicin aldrig? Den redan klassiska (?) referensen om att bilbälte inte kan garantera att du inte dör i en bilkrasch men det är betydligt mindre sannolikt tycker jag är bra 🙂

    Ingen som påstått att det är svaret på allt, endast att man kan bli lindrigare sjuk och undgå död mot de tidigare varianterna.

    De är så olika? Av min bekantskapskrets med vänner och familj är det 2 som blivit sjuka under denna pandemi innan vaccinet, jag är vaccinerad med 2 doser, reagerade inte på någon spruta efter och har inte varit sjuk, känner inte någon som blivit det efter vaccinet. Det är väldigt olika helt klart.

    Man får väl vara lite realistiskt. Tyvärr ger inte vaccinet något 100% skydd mot att bli smittad, hade det varit det så hade det ju varit fantastiskt. Men om det ger lägre risk att behöva sjukhusvård och framför allt intensivvård så gör det ju att vi kan börja leva mer normalt utan att sjukhusen blir överfulla av covid vilket ju drabbar alla dom behöver någon typ av vård. Så nej, tycker inte att det är konstigt att man vaccinerar och jag vill inte tänka på hur läget kunnat vara nu om inget vaccin alls fanns. Däremot måste man ju fundera hur vi ska gå vidare nu – vaccinera alla ett par gånger om året eller fokusera på de med hög risk (jag röstar på det senare).

     Tänker också på alla (främst gamlingar men inte bara såklart) som vaccinerar sig mot årsinfluensan varje år men ändå dör för att de är… gamla?

      Alltså dör av influensan, inte bara för att de är gamla, haha.

       Nej det är ju känt att det inte ger fullt skydd. Men uppenbarligen tycker folk att det är värt att minska risken genom att ta ett vaccin. Och är man gammal bryr man sig nog inte så mycket om eventuella risker på lång sikt heller

   befunnit mig utomlands senaste två veckorna. Frisk som en nötkärna! kommer bli trist att komma hem och behöva isolera mig från er smittspridare.

    Om det är till någon tröst har jag iaf inte blivit smittad på dessa år. Har inte rest, inte gått ut och ätit/hängt på krogen vid speciellt många tillfällen, använt munskydd i kollektivtrafiken när det varit rekommenderat osv men ändå åkt till jobbet varje dag och träffat massa människor, givetvis träffat vissa vänner då och då osv. Kan ju iofs ha varit smittad utan att ha vetat om det öht (?) men har mått prima sedan november 2017 då jag var förkyld senast 🙂 Välkommen hem fellow friskus!

     Wow grattis. Så tröttsamt med dessa ”jag blir aldrig sjuk” utläggen när mycket handlar om att man inte ens kan styra om man blir sjuk och är allmänt mer mottaglig pga genetik, vilket yrke man har etc.

      Jag tycker det är tröttsamt med alla som är sjuka stup i kvarten 🙂 Är glad och stolt över att jag har ett immunförsvar som fungerar även om det irriterar dig.

       Det är inte ett kvitto på fungerande immunförsvar men du får gärna tro det. Skyller du detsamma på människor som får allvarliga sjukdomar, att du är trött på dem med? Och tror du verkligen att någon väljer att vara sjuk stup i kvarten?

   Jag fick covid för två veckor sedan. Sjuk huvudvärk med yrsel och illamående. Fortfarande inte helt bra, blir yr och får huvudvärk av men stimuli. Kan titta på skärm en kort stund (dagens skärmtid är här för att få tiden att gå lite 😅). Blir yr och illamående av skärmar. Fick ont i kroppen och kändes mig sjuk ett par dagar med, men ingen direkt hosta. Lukten och smaken försvann i en vecka men börjar komma tillbaka nu. Skum sjukdom!

   Men står nu att det kommer en farligare. Inte klokt. Skulle vart bra med ett ös om Corona för jag får magsår av att ens höra ordet.

    För att skrämma de som fortfarande vägrar vaccin. Hur får man människor som inte vill vaccinerad sig att ändra på sig? Jo, tjata om hur FARLIGT det KAN bli med mutationer.. de vet inte, men det KAN bli så..

    Känns mest som clickbait när tidningarna skriver sådär. Virus som muterar brukar ju sällan bli farligare, eftersom ett virus har som mål att överleva samt spridas till så många som möjligt, vilket är svårt att göra om man dödar sin värd.

   Känns som viruset är utanför lägenheten 😂 Vågar knappt gå ut. Så stannar här, gladeligen 😍

    Jag ska till jobbet på måndag med 300 högstadieelever. Prima! 🤯

    Ja men seriöst är verkligen så. Har inget socialt liv kvar och kan inte jobba på kontoret på grund av ökningen. Vi alla kommer hamna på psyket innan det här är över.

   Hade den varit farligare hade nog folk tänkt till lite mer.
   Jag umgicks med några under jul som sedan blev sjuka… jag skall smittspåras…. Men har ju fortfarande inte fått svar på mitt test, då det känns ju nödvändigt…. Varit instängd 1,5 vecka

   Ja den verkar redan vara på väg enligt krisberedskapschefen 😞 jag orkar verkligen inte mer och en kompis i Polen miste sin pappa i covid igår. Pratade med honom på morgonen och på eftermiddagen var han borta och hela familjen var vaccinerade. Känner inget hopp alls det finns fan inget.

  Idag fick jag och sambon hem en Tempursäng och jag har lite smått panik då jag gillar mjuka sängar och trots att vi valde den mjukaste madrassen så tycker jag den känns hård. Jag är superkänslig när det gäller sängars komfort och är svinskraj att vi gjort ett felaktigt beslut. Är i enormt behov av att min dagliga återhämtning ger mig prinsessömn annars blir jag sjukskriven rent ut sagt.
  Sängen var såklart jätteskön när vi provade den i butiken men nu hittar jag bara fel på den. Tänker att jag inte kommer kunna sova i natt och jag vill helst bara ha tillbaka den gamla sängen som nu står i källaren.

  Någon som har egna erfarenheter kring byte till tempursäng? Sov ni underbart redan första natten eller är det en jobbig jävla invänjningsperiod? Är tempur verkligen bra till kräsna ”prinsessan på ärten”-personer?

   Vi bytte till tempur för ungefär ett år sen. Bästa vi gjort någonsin! Haft billigare sängar med sämre madrasser innan som snabbt gropat till sig. Som jag minns det sov jag riktigt bra typ första nätterna, sen kom en kort period av invänjning då några nätter blev lite sämre. Efter det har jag sovit gott i stort sett varenda natt!

    Tack för svar. Vi hade också en säng som snabbt gropade sig men jag har aldrig lidit av detta. Så länge sängen är mjuk så är jag nöjd. Vissa föredrar ju stummare sängar så då kan jag tänka mig att man har lättare för tempur men nu när jag ligger i den tycker jag bara att den trycker mot kroppen. Och skaver mot huden. Mina skinkor pressas ihop hårt som ett dragspel mot baksidan av låren eller hur jag ska förklara det och det trycker mot skulderbladen. Det är inte alls som det kändes i butiken.
    Föredrar du i vanliga fall mjuka sängar eller fasta?

     Sängarna i butiken har ju många provat att ligga i. Din säng har ingen legat i. Din säng kommer bli som den i butiken efter några veckor.

      Tar det bara några veckor? Min mamma sa att hennes var hård ända tills den blev gropig i mitten efter några år, då mjuknade den, men då började hon få ont i ryggen av den istället.

     Har alltid haft mjuka sängar innan! Nu har sonen en säng med mjuk madrass och det är helt omöjligt att sova i den 😅

   Den känns väl lite hård när man lägger sig, men då den formar sig sen blir det skönt. Kanske jobbigt om man är sån som rör sig mycket .
   Men lite vana är det nog oxå, så du får nog ge det några nätter

   Kan tyvärr inte relatera. Min Tempursäng är min bästa ägodel någonsin! Madrassen blir ju hård när det är kallt men så fort du legat i den en stund och värmt upp den blir den ju mjuk igen. Blir det inte så för dig?

    Jag har legat på den till och med med min värmefilt på Max för att snabba på uppmjukningen men tyvärr är det inte tillräckligt medgörlig ändå tycker jag :/

   Det kan ta ett par veckor innan man vänjer sig helt vid känslan av en Tempur-säng. Men sen kommer din kropp att tacka dig för att du bytt till världens bästa säng! Enda nackdelen är att det kommer att bli svårt att sova i en vanlig säng sen (på hotell och liknande)…

    Exakt, vi brukade älska att bo på hotell för att de har så sköna sängar, men nu blir vi alltid lite besvikna för inga sängar är så sköna som våra Tempursängar hemma.

     Jag tycker hotell har vedervärdiga sängar 😅 De är alltid för hårda. När jag provade tempursängen i butiken kände jag att det kommer bli ännu svårare att sova i en hotellsäng men nu när jag ligger i min nya tempur är vilken rutten resårmadrass som helst att föredra.

      Men vad sjukt. Undrar om det är något fel på den?

       Jag tror inte det är något fel på den. Helt ärligt har jag aldrig känt en så mjuk tempurmadrass som den de hade i butiken så det var snarare den det var fel på. Men det var den Jah gillade och förväntade mig. Jag gillar verkligen mjukt underlag men de flesta verkar ha svårt för det och föredrar fastare sängar. Då kanske man inte reagerar så mycket på känslan av tempursängen.

       Tycker det var tråkigt att man inte har öppet köp på ett så viktigt inköp. Nu blir det tjafsigt mellan mig och sambon hur vi ska göra om jag inte står ut med sängen.

   Har du kollat så ni fått det ni beställt?
   Ringa annars och prata med butiken och kolla vad de har för tankar. Hoppas det löser sig 😊

  Snälla, hur nattar man en snart 2 åring?
  Mitt barn samsover med oss och vi nattar genom att sjunga och säga godnatt. Sen ligger jag tyst intill henne tills hon lekt/sjungit/pratat klart och somnar. Tar minst 30-40 min, ibland 1.5 timme. Hon sover middag (ca 1 h) runt 12 och vi nattar kl 19-19.30 men hon är aldrig trött.
  Ibland skippar vi tupplur men då sover hon runt 18 men det tar ändå runt (oftast) 1h att natta. Är det normalt eller är något fel?

   Ställde samma fråga för drygt ett år sen och det är helt normalt. Går i perioder. För oss hjälpte det att tex stänga av tvn i god tid och sen prata igenom dagen. Och såklart ha stenhårda nattningsrutiner.
   Det blir lättare snart 🙂

    Tack Mila, ska prova att stänga av tv tidigare. Skönt att höra att det är normalt!

     Bada innan sängdags fungerade bra för min dotter när hon var liten.

   Mer aktivitet under dagen?

    Idag var vi ute nästan en timme och åkte pulka. Ryggen dödar nu pga allt släp men det känns som att hon bara satt? Hur tröttar man ut ett barn hemma? Tips? Vi leker med klossar, räknar, leker med bollar, jagar varandra, hoppar i soffan osv.

     Nu är ju alls barn olika och har olika behov men min dotter är en tjej med extremt mycket energi och jag behöver vara ute med henne drygt tre timmar per dag och då aktiva timmar där hon får hoppa, gå, leka osv. Märker stor skillnad när det tex är dåligt väder och vi är ute kortare tid eller inte alls och bara gör inomhuslekar.
     Men som sagt, alla barn är olika och jag skulle bara testa mig fram helt enkelt men även luta mig mot att det verkligen bara är en fas och kommer vara över snart 🙂

   Läs böcker varje kväll!

    Vi berättar sagor men hon leker mest och sjunger.

   Helt normalt dessvärre 😬 båda mina barn har varit otroligt svårsövda. Äldsta (som nu är 7) tog det 1-3 h med varje kväll tills hon var ca 5 och nu går det på en kvart och hon lägger sig själv. Lillasyster på 2 år tar 1-2 h varje kväll..men vet att det blir bättre. Får ångest ibland när jag vet hur många timmar vi lagt på läggning 😂 med nr 2 har min sambo i princip tagit alla läggningar och tittar på ngn sport på mobilen 🤷🏼‍♀️😂 funkar för dom. Håll ut! Det kommer bli bättre ❤️

    Haha, känner igen detdär med att räkna all ”bortslösad” tid. Tar ca 2-3h/dag att bara ligga intill en lekande bebis och vänta. Vill flippa ibland men vad hjälper det. Pratar med er och kollar typ insta. Men man undrar ju när det går över. Puh bara 3 år kvar!

     Haha jaa! Samma. Så sjukt. Speciellt första året när jag var hemma med dom. Så kändes det som jag la halva dagarna på att söva barn🥳 klart man tappar det ibland, vem skulle inte göra det 😂 men som du säger, det hjälper ju absolut noll.. sen kan det ju vända snabbt! Plötsligt händer det! Håll ut 🥰

      Haha hellre ett barn som somnar inom en kvart än att vinna stort på lotto haha.

    Kanske läggningen tar tid för att mobilen är framme?