Victoria Törnegren får trollkommentarer om sina barn

Victoria Törnegren och hennes man Erik Forsgren har några av Instagrams mest strategiskt planerade och komponerade flöden, där allt från färger till vinklar är planerade ut i minsta detalj.
De delar väldigt få personliga eller privat saker, som gör det hyfsat svårt för troll att hitta saker att skriva negativt om på ett sätt som når fram till dem.
”Gud vad färglöst ditt flöde är”, är kanske inte något som får paret att ligga sömnlösa på natten, men jag skrev inte att paret inte delar någonting alls personligt eller privat, utan att de delar FÅ personliga eller privata saker, för de delar nämligen bilder på Victorias graviditeter och på sina barn.

Så vad tror ni händer då, när bilder på barnen är det enda privata eller personliga som de delar med sig av?
Trollen går på barnen, och den här gången med vidriga kommentarer som barnens utseende, i alla fall om ni som kommentera om detta har rätt i det ni skriver.

Vissa offentliga personer bryr sig kanske inte och ser det som en del av jobbet, att folk kommer försöka komma åt en på alla sätt som går, medan andra blir jätteledsna.
Victoria och Erik är inte ensamma om att utsättas för detta, utan det har hänt både Ida Warg och Alexander Pärleros samt Englas showroom som fick kommentarer om sin äldsta dotter när hon var liten.

Så länge som det finns idioter kvar i världen, så kommer det finnas saker som man ”borde kunna göra” men som man absolut inte kan göra.
Posta bilder på barn utan att få kommentarer om deras utseenden är en av dessa saker, om det gick någon förbi.
Usch!

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker inte det här behöver uppmärksammas för att någon enstaka tragisk individ postar sådana kommentarer för att försöka såra så mycket som möjligt. Vet att det togs upp i kommentarsfältet men tycker det kan ignoreras.

   Du vet ju dock inte om det är enstaka kommentarer/individer? Känns förminskande att skriva som om det vore ett icke-problem för att det ”bara är en person som skriver sånt”. Det vet vi inget om?

   Jag har sett att det haglar kommentarer om influencers barn. Läste inne hos en influencer att det startats en tråd på FB (??!!!!) om hennes sons utseende – om han har downs syndrom eller inte.. Folk är inte kloka som diskuterar BARNS utseenden som om det vore färgen på någons kofta. Och det är betydligt fler som gör det än vad man tror…

    Tror hen kanske mer syftar på att det är människor som är sjuka eller med nån störning som skriver så. Och att ge dem uppmärksamhet kan vara kontraproduktivt. Så tolkade jag det iaf, tycker jag har hört det.

     Ja det kanske är så! Att de bara blir mer uppmuntrade till att kommentera 🙁

    ALLA människor som tar sig rätten att klanka ner på ett barns utseende är sjuka i huvudet. Det är en gräns man inte passerar. Någonsin.

    Men hjälper det att det tas upp här? De allra första av oss har aldrig och kommer aldrig kommentera på det sättet och kan bara förfasas över hur hemskt vissa personer uttrycker sig. Är det sannolikt att någon kommer få sig en tankeställare och sluta av att läsa det här inlägget? Eller är det bättre att bara radera och ignorera?

    Jag tänker mest på att ju mer det skrivs om det på olika platser, desto större risk att barnet själv får se det någonstans och det känns ju inte så kul.

  Nog för att det finns mindre finare barn men det är väl något man behåller för sig själv.

   Det finns också de som har större svårighetare med grammatiken, men det säger vi inte heller något om.

   Alla barn är fina på sitt sätt.
   Hur man ser ut som barn säger dessutom väldigt lite om hur man kommer att se ut som vuxen.

    Det är ju iof en helt värdelös disk. Det sorgliga är väl vuxna som inte kan hävda sig på ett bättre sätt än att mobba fem åringar ”du är ful.”

     Hade definitivt hellre fått ett fult barn än ett barn som växte upp till en vuxen som satt och skrev såna kommentarer om barn på nätet.

      Word!!!

    Vad har det för betydelse ? Är det endast utseendet som vuxen som räknas och vad spelar det för roll ?

    Är det okej att säga att man tycker att en vuxen är ful tycker du?

   Så du tycker mindre barn är finare?
   Menar du att de yngre är finare, eller de som är små för sin ålder?

  Får panik över hur vitt deras hem är, ser så kallt och stelt ut 😅

   Jobbigt att få panik över ett hem man inte ens själv bor i.

   Ja eller när de klär sina små flickor i helt svart. Tycker barn ska få vara barn och ha färgglada kläder, inte vara klädda helt i svart för att passa in i mamma och pappas instagram-flöde.
   Sorgligaste var när stora flickan fyllde år och satt i sina vita kläder i sitt helt vita barnrum och lekte med sitt nya, helt vita dockskåp. Ser så kliniskt och kallt ut, finns barnsjukhus som ser roligare ut än deras hem.

    Det är hårt att vara barn. Som yngst av fyra syskon och ensam tjej står jag i begagnade dinosariekostymer på varje födelsedag. Allt jag ville ha var rosa prinsessklänning…man får inte alltid välja själv i den åldern 😃

     Blev det folk av dig ändå eller har du fått gå i intensiv terapi över detta?

      Ett trauma jag fått bearbeta i 33 år 😅

     Född på 70-talet så inget rosa här heller, utan fyra nyanser av brunt på alla barndomsbilder. När jag var lite tyckte jag mina 80-talssyskon fick mycket finare ryschpyschkläder, nu tycker jag PoP-långkallingarna med randig polo till ändå är coolare.

     Jag ville inget hellre än att få gå klädd i svart när jag var liten, men fick inte pga färggladfascismen som råder när det gäller barnkläder.

    Det är ju vuxna som bestämt att färgglatt = barn också, så jag vet inte riktigt om det är så mycket bättre..

     Barn dras till färger enligt forskning, det är inget som vuxna ”hittat på”.

      Så är det. Barn dras till färger.

       Gäller det 100% av barnen?

        När det gäller mycket små barn och starka färger så gäller det nog nära 100 %, handlar väl om hur deras syn fungerar och att de urskiljer starka färger och ansikten osv bättre.

        Därför är det lite tråkigt nu när skallror och babygym ska göras i dova pasteller och grått (och ja barn överlever såklart utan skallror, men ska man nu ha en skallra är det väl rimligt att tillverka en som fyller sitt syfte, vilket är att roa barnet).

         Mycket små barn ser bara kontraster, dvs stort sett svartvitt.

          Nu pratade S om skallror och babygym, vilket inte brukar användas av bebisar under 1 månad. Vid 1-2 månader ser bebisen färger lika bra som vuxna.

          Menade inte helt nyfödda, de är ju för små för babygym och skallror (delvis pga deras dåliga syn antar jag).

           Ja, de är ju verkligen asdåliga på att gymma!

        Givetvis INTE

    Ja färgglada kläder är verkligen det som definierar en lycklig barndom.

     Nej men varför inte erbjuda barnen roliga kläder, istället för att klä dem helt I svart? Victoria och hennes kille har råd att klä barnen i roliga, färgglada kläder men väljer att klä dem i svart från topp till tå för att passa in I instagram-flödet. Det känns sjukt egoistiskt och som en märklig prioritering i min värld. Barnen ska väl inte bara vara assocearer till sina föräldrar?

      Blir så full i skratt när jag läser sånt här. Tror du på riktigt att ett instagramkonto reflekterar ägarens liv? Alltså tror du på riktigt du vet hur hennes barn klär sig eller lever utefter hur deras mamma fotograferar? HUR kan du ha fått för dig nåt så dumt?

       Bilderna när barnen är helt svartklädda är ifrån en resa till Paris. Du tror att de sprang och bytte kläder på barnen därefter?
       Att barnen stylas för att passa mammans instagram-konto är bara sjukt. Jag tycker inte att barn ska behöva vara rekvisita för att fiska likes på vuxnas sociala medier.

        🤣🤣🤣 Ok så bilderna är tagna på resa i Paris? Hur tänker du egentligen? Fotografier från Paris på instagram reflekterar verkligheten lite bättre än i Säffle eller Stockholm? Om fotot är taget på resa i Paris är det så deras liv ser ut? Igen, hur kan du ha fått för dig nåt så himla dumt?

         Du tror att de klär på barnen svarta kläder, går ut på stan och tar bilder och sen går tillbaks till hotellrummet för att byta om till de färgglada kläderna som de också har med sig?
         Jag tycker det är problematiskt att barnen stylas för att passa in I föräldrarnas påhittade instagram-värld istället för att kläs i färgglada kläder.

          Tänk om barnen vill ha svarta kläder? Eller tänk om barnen inte bryr sig alls?

          Jag skulle helt seriöst kunna klä min son i en sopsäck utan att han skulle bry sig (obs gör så klart inte det). Min dotter kan jag inte få på vissa färger om jag så mutar med allt i världen. Hon är superbestämd kring specifika färger, längder, material,… ja fan allt är petnoga när hon väljer kläder.

      Tycker alla barn ser ut som galna clowner i grälla färger pch oborstat hår. Så fult.

    Så sorgligt💕💕💕😭😭😭😭 du ringde väl soc??

    Hur gamla är barnen?

    Men det är ju ett stageat foto? Tror du helt seriöst du vet hur tjejen firade sin födelsedag för att du sett ett fotografi på IG från en professionell kanal?

    Uuuh får jag gissa så är du 50+ ? Gamla skolan som tycker att barnleksaker ska vara röda mörkblå och gula ?
    Kan upplysa dig om att inget av mina barn har föredragit leksaker i de färgerna.

     Varför skulle man vara 50 + för att man är medveten om vad vetenskapen säger – dvs barn föredrar glada färger i kontrast till varandra?

      Uppvuxen på 60 talet och har förkärlek till brunt rött o orange. Mina barn har älskat sina ljusrosa leksaker konstigt va 😍

    Jag såg ett inlägg där barnen var klädd i svart. Scrollade en del och såg ett barn i en vit sommarklänning, jeans och linne, collegetröja med mjukisbyxa (grått), en svartvit bild men var inte svarta kläder, något ljusare men kunde inte se färgen.

  Vad ska vi diskutera? De med normalt sunt förnuft är väl alla överens om att det är fel?

   Det här är väl inget diskussionsforum? Det måste väl inte alltid finnas något att diskutera?

  Skulle vara ”kul” att få veta hur folk som tar ut sina aggressioner på det här sättet känner efteråt? Lättar det på någon sorts ångest eller varför gör man det? Är man bara så arg och ledsen på livet man inte kan kontrollera sig? Hur går det till egentligen? Alla förstår ju att det inte handlar om personen det skrivs till eller utseendet på dens barn.

   Eller så är det gränslösa människor som inte fattar att offentliga människor har känslor. På samma sätt som skvallertidningar zoomar in på kändisars skavanker och hånar dem i tidningar. Skillnaden här är att det riktas direkt i sociala medier, och det är nog tyvärr något man får ”räkna” med som offentligt profil… Gränslösa tanklösa människor finns det gott om.

    Tips på det jag menar här nedanför 👇🏼

     Ser vad du menar…
     Undrar som föregående talare vad hen får ut av det. Mår hen bättre efter eller är det helt enkelt så att den sociala kompetensen är en akut bristvara??

  För barnens skull kanske de oavsett om folk kommenterar eller inte ska sluta exponera barnen i perfekta instaoutfits. Bara för att det ska passa flödet.. sluta posta dina barn fröken

   Jag förstår inte. Är det exponeringen i sig du är emot eller bara exponering i perfekta outfits?

    Blev lite konstig formulering. Exponering av barn i första hand, i andra hand menade jag att just Vickan klär sina barn i instafärdiga outfits för att de ska passa i hennes content

  Ett utseende är man född med och svårt att ändra på men ett gott hjärta och sitt beteende kan bara bli bättre.

  Jag brukar troll en del på nätet, men min gräns går nog vid att skriva om barn.

   Varför brukar du trolla, vad är det du får ut av det?

    Trolla är inte att vara taskig utan att skämta. Jag trollar en del på Tinder genom att skriva lite lustiga hälsningsfraser och se vad folk svarar, som ett skämt. Jag vill se om killarna fattar och kanske driver med. Orkar inte med ”hej, hur står det till?” Osv, så jävla trist!

    Ja, att trolla är att vara oseriös. Märker att många missförstår vad troll på nätet betyder.

     Ja och framförallt att tråla efter kommentarer.

  Vidrigt

  När kommer gransknkng av kenzas sponsrade smygresa till maldiverna? Varför har hon så få kommentarer hon måste nog ta bort en del med ifrågasättande alla vill nog inte gulla med henne menar Kenza förstås.

   Ja blomdinbella taggade iaf och var ärlig med sponsrad resa

   Hur vet du att det är en sponsrad resa?

    Camilla och läsarna här har lyckats komma
    På kinsa varje gång hon varit på Maldiverna nu. Hon har aldrig tagit fram storplånkan förut för Maldiverna och inte denna gång heller.

     Respektlöst att med flit stava hennes namn fel. Oavsett om hon struntar i att reklammarkera eller ej.

    Såklart att det är sponsrad finns fler som vet om detta. Iaf boendet varför taggar hon då allt överallt. Hon åker dit för att ta en massa bilder på sig själv i bikini skriker uppmärksamhet kåt på långa vägar. Hon är inte den helhylle tjej som hon vill ge sken utav. Hon är falsk.

     Men, om hon får resan sponsrad, vad ska då sponsoren tjäna på det? Finns ingen rabattkod eller erbjudande. Inte så att vanliga svenssons åker till Maldiverna bara för att kenza är där.

    Well. Kenza är en av de i särklass absolut snålaste människorna i influencervärlden, så det hade inte förvånat mig. 🤔

     oh blir nyfiken, vad grundar du det på?

  Flödet på Instagram stämmer sällan (iaf av egen erfarenhet) överens med verkligheten. Mitt eget är till exempel 99% beiget men vår dotter har hur mycket färgglada leksaker och kläder som helst.

   Här inne tror folk att man ser allt, och det man inte ser i någons flöde finns inte och har inte hänt.

    Verkligen 😂 ”Hon lägger aldrig upp bild på killen mer. DET ÄR SLUT!” osv läser man ju ofta här 😂 Som att aaaaallt man ser är sanningen. But little do they know

  Otroligt sårande kommentar! Förstår mig inte på samhället som på riktigt ska klanka ner på en 4 månaders bebis och en 3 årings utseende?!!!

  MEN med det sagt tycker jag att Victoria borde ta sig en tankeställare. Jag personligen tycker inte hon borde visa hennes barn på hennes plattform. De är inte stora nog att ta det beslutet att visas för en halv miljon följare. Med det hårda klimat som råder på instagram kan man ju tycka att hon inte skulle visa upp sina barn. Det kommer alltid finnas idioter som går på minsta lilla…

  Tänker bara mig i framtiden att hennes barn kanske får nys om någon kommentar som skrevs om deras utseende och ställer sig då frågan till Victoria ”varför exponerade ni mig så? Jag var 3 år och fick redan då ta emot hat”.

   Jag tror på riktigt inte det är samhället som klankar ner på bebisars utseenden, de allra flesta är nog överens om att det är socialt oacceptabelt.

   Jadu , jag håller med till en del.
   Det är lite därför jag undrar hur sjutton Angelickpicture kan ha dom bilderna hon har på när hennes nu ganska gamla dotter ammas . Och närbild på mun och bröstvårta.

  15:39 du har som alla ett ansvar för andra människor. Och man kan verkligen inte vräka ur sig vad som helst för det är på nätet. Usch!

   Att trolla är inte synonymt med att vara elak.

  Såg My är kvar i Åre. När börjar barnen skolan neröver i landet?

   Haha hur orkar man?😅

    Nej var inget taskigt. Menade att skolan börjar här imorgon. Och var bara nyfiken på när skolan börjar neröver i landet?

     Googla

     Ring pojkens skola och fråga.

    Hur orkar man tro att allt som skrivs är illa ment??

     Haha nej det sa jag inte att det var illa menat. Men hur orkar man ha koll på vems barn som är i skolan eller inte. Vad spelar det dig för roll om skolan har börjat och de är i Åre?

      Vad det spelar för roll? Skolplikt, duger det?

    Åhh, du skriver precis som Myppan her self.

     *16.15 alltså

   Många skolor har studiedag idag.

   Skolan är sekundär. För vissa.

    De med studiedag? Kan man verkligen dra den slutsatsen av att skolan har studiedag ibland? Jag tycker det är att gå för långt. En del med studiedag prioriterar ju verkligen skolan.

     På mitt barns skola har de inga studiedagar. Bara stängningseftermiddagar. Så hela skolan+fritids stänger 13.30

     Mycket bättre med studiedagar.

    Och hur har hon tid? Det är säkert en lång ringlande kö av mammor utanför gymmet.

   Varför undrar du det?

  Skriver vuxna människor sånt? Att de har fula barn. Det är fasiken sjukt.

  Angelica Svanström delade på sin story att människor skriver till henne och frågar om hennes yngsta har downs syndrom. Samt att någon mammagrupp på Facebook hade oc diskuterat vilt om barnets utseende. Orimligt!

   Angelica som person är iofs en historia i sig . Men fult att dra in ett barn oavsett .

    En historia i sig? Berätta mer!!

    Det vet jag ingenting om. Vad har jag missat?

    Berätta mer! Hon känns så jäkla helylle men får inget grepp om henne egentligen

     Kände henne för typ tio år sen. Har bara gott att säga om henne

   Jag har själv tänkt tanken men inte skrivit eller diskuterat. Skulle de dock vara något negativt utseendemässigt?

  Galna människor kommer alltid att finnas och därför publicerar man inte bilder/info om sina barn online om man är känd.

  Tyckte både föräldrarna och barnet såg helt vanliga ut.

   Som om det vore det faktum att trollet hade fel i sitt påstående som är det dåliga 😆

    Absolut inte, det var bara en observation!
    Men tyckte inte det fanns så mycket nytt att säga om hur galna troll är

     Lite som när jag var mobbad som barn. Och när jag berättade för pappa så blev han förbannad. Inte för att de var elaka och sa att jag var tjock utan för att de hade fel. Jag var INTE tjock. Så drog han upp bmi-skalan och pekade att jag minsann var inom normalspannet. De har FEL!!

      Nej, inte samma sak… en förälder och ett ensamt barn mot en skock inne i ett kommentarsfält.

      Såklart tycker jag att det är superhemskt med mobbing och elaka kommentarer!!!

  Både Victoria och Erik har fått elaka kommentar om Ellies utseende enda sedan hon föddes.

   Usch. Blir fan ledsen på riktigt när jag läser sånt här 😥

  Trollet verkar dessutom inte vara medveten om att fillers inte går i arv.

  Förstår inte hur man kan skriva så om ett barn, sjukt.

  Enda kommentaren jag har för det där kontot är att hon måste va bästis med vita hems-häxan…

   Vem är det? Vita hem?

  Det är fruktansvärt. Men det är samtidigt en konsekvens av att göra pengar på sina barn genom att exponera dem för halva svenska folket (ok mest kvinnor i detta fall) inklusive ett stort antal gränslösa människor. Jag fattar inte hur man kan försvara detta inför sig själv och andra. Seriöst. Jag gör det inte. Det är ju inte samtyckt. Och det gäller samtlig influencers som bygger inkomst runt sina barn , även de som aldrig kritiseras här. Värre ju äldre du blir. Skitkul att vara i skolåldern och alla har koll på vem du är och hur du ser ut på den bilden. Utom du. Truman show liksom.

   Håller med. Barnen har hela sina vuxna liv på sig att kunna exponera sig – om de vill. Naturligtvis är det tråkigt att behöva rätta sig efter en liten grupp gränslösa människor men de kommet alltid att finnas. På samma sätt som det alltid kommer finnas en liten grupp människor som vill bryta sig in i ens hus och man måste vidta åtgärder som man inte behövt om folk betedde sig normalt.Tyvärr räcker det ju med att en diskussionstrådar startas någonstans, den kommer ligga där, kunna läsas av alla inklusive barnen själva och då är skadan redan skedd. Inte värt priset enligt mig för att kunna exponera mina barn. (Däremot är det värt risken anser jag, att vara utomhus med mina barn, trots att något kan hända. Skriver då jag vet att någon kommer påpeka detta).

  Kommer aldrig fatta varför folk väljer att visa upp sina barn gränslöst på sociala medier. Vill man inte skydda sina barn? Eller att tjäna pengar på dem det viktigaste?

  För övrigt har jag nog aldrig sett ett så krystat flöde som Victoria har. Allt måste vara i svartvitt. Sitter säkert och planerar outfits och locations i veckor för att ta en bild. Slappna av liksom!

  Idag lanserades ett nytt patientinitiativ – Sällsynt orättvist. Här är länken till vår namninsamling: https://www.mittskifte.org/petitions/sallsyntorattvist-for-en-rattvis-vard-for-patienter-med-sallsynta-sjukdomar

  Det är fem patientföreningar för olika sällsynta hälsotillstånd som har gått samman och startat en namninsamling för att uppmärksamma allmänheten om hur patienter med sällsynta diagnoser, i många fall barn, systematiskt nekas tillgång till nya och potentiellt livsförändrande behandlingar. Vi behöver alla underskrifter vi kan få för att få politiker att ta tag i den här frågan en gång för alla. Det skulle betyda mycket för vår sak! ❤️

  Tycker Ellie är jättesöt, precis som alla andra barn 😍

   Barnen är en kopia av sin mamma och väldigt fina. Men finns ju så många ointelligenta och lätt rubbade personer där ute.

  Alltså för mig är det det lägsta som finns att kommentera negativt om barns uteseende. Så oerhört lågt. Men men det är väl småungar som kommenterat också.

   Tror verkligen inte att det bara är småungar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *