Pernilla Wahlgren vill upp på scenen igen

Pernilla Wahlgren tar till Instagram för att ventilera sina åsikter om de nya restriktionerna, som återigen drabbar underhållningsbranschen hårt. (Tillsammans med väldigt många andra branscher.)
Hon anser att om flygen kan gå, så borde hon få fortsätta med sin scenshow.

Som ni säkert redan gissat så har hennes inlägg fått en hel del reaktioner. 
Kommentarer och diskussioner som dessa såg man tidigare bara om man skrev om amning, att träna medan barnet var på förskolan och det något mer relaterade ämnet – vaccinationsprogrammet för bebisar.

Här är några exempel ur ett väldigt långt kommentarsfält, som får sammanfatta hur diskussionerna kan låta.

Pernilla uttalar sig om att viruset inte är farligt för de som är dubbelvaccinerade, utan underliggande sjukdomar, men bara för att det var så för henne, nu när hon fick covid-19, så betyder det inte att det är så för alla.

Hon kan absolut skriva om hur hennes bransch är hårt drabbad av restriktionerna (tillsammans med en massa andra branscher), men kanske bör hon lämna diskussioner vad gäller virus, flockimmunitet, vaccinationer och smittspridning till någon annan, mer kvalificerad för uppgiften?

Tack för tips! 

361 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”she thinks stats are plural for anecdote”

   Blir så oerhört trött på inga andra yrkesgrupper ska få ”gnälla” över sin situation bara för att sjukvården har det värre.

  Tycker hon har en poäng ändå.

   Tycker hon har absolut ingen poäng. Jag tycker hon är korkad.

    Hon framstår som pinsamt okunnig och ignorant. Hon verkar ha svårt att se i ett större perspektiv.

     Anonym 13.00
     Hon måste väl få ihop mer pengar så det täcker hennes skrytbygge till hus

     Oj! ”Svårt att se i ett större perspektiv”.

     Ni har ingen aning, tydligen, om hur många fler människor som dött och mått psykiskt dåligt av corona-hysteri-nedstängningarna.

    Hon får väl, precis som alla andra yrkesgrupper, längta tillbaka till sitt jobb?
    Sen behöver man inte hålla med om allt hon skriver.

    Jag fattar inte. Min svägerskas bror är riktigt dålig i covid nu, trots dubbelvaccinerad. Han är förhållandevis frisk i övrigt, normalvikt, röker inte. Så hur kan man säga att det inte är värre än en förkylning?

     För den stora massa, det finns alltid undantag tyvärr.
     Hoppas han kryar på sig snart

     En bekant till mig är precis hemkommen från sjukhuset efter en månad i respirator pga av covid 19. Hen ska nu lära sig att gå och träna upp sina lungor från grunden. Riktigt illa däran trots dubbelvaccinerad. Hen är i 40 årsåldern.

      Ja ännu ett bevis på att vaccin inte alltid hjälper. Men du kommer inte ifrån det faktum att du har mindre än 3% risk att råka utan för allvarlig sjukdom av covid oavsett vaccination. Och att det räcker att du testat positivt oavsett om dj är sjukn för andra orsaker så räknas det som ”covidsjukdom”. Och att vi har VÄLDIGT få platser på IVA jämfört med många andra längder. Och just det, sedan en tid tillbaka så är det inte tack vare coronan som det anses vara ansträngt i vården

       Precis inte alltid MEN FÖR DET MESTA!! Viss skillnad ändå.

       Hen överlevde tack vare de två doserna. Utan hade det vart rest in peace enligt läkarna.

        Hur kan läkarna säga det med säkerhet? Alltså att det var vaccinet just som gjorde att han överlevde?

         Det kan de inte. Det är bara något de säger för att de så gärna vill tro det.

          bs!

     MEN MAN KAN VARA RIKTIGT DÅLIG I INFLUENSA OCH KRÄKSJUKA OCKSÅ. Vad är detta för vansinnig retorik?

     När räcker det? När 0 personer dör i Corona? Vi kommer aldrig komma dit, vi har aldrig varit där med influensa, varför nolltolerans mot just Corona?

     Nej vården mäktar inte med, men det är INTE (längre) en effekt av Coronaviruset utan en effekt av 1. Svensk sjukvård påväg utför i åratal 2. Restriktioner som ger en boom av smitta när de släpps eftersom ingen har immunitet mot någonting längre.

     Vaccin? Ja för all del. Restriktioner? NEJ, FRIHET ÅT FOLKET.

     Mvh/ dubbelvaccinerad läkarstudent

      Snälla berätta sen var du kommer jobba så man kan undvika en sån som dig.

       Håller med. Vill undvika en sådan läkare!!

      Hahahaha tror du någon bryr sig om att du är läkarstudent? Wow liksom

       Jag tyckte det vara relevant tillägg. Intressant att höra hur folk som kommer arbeta i vården resonerar.

      Det dör ca 685 personer av influensa varje år.
      Det betyder att emellan 2020-2022 har det dött 2 005 personer av influensa.
      Och emellan 2020-2022 har 15 462 har dött av covid-19.

      Så statistiken visar att covid-19 är MYCKET VÄRRE än influensa. Men statistik kanske inte är något läkare bryr sig om?

       Statistiken talar om vilka som dött med Corona, inte av Corona. Dör du för att du råkar ut för en trafikolycka och samtidigt råkar vara positiv för Corona så dör du enligt statistiken ”av” Corona.

       Dessa 15 000 personer dog ju i våg 1 och 2?

       Nu är dödligheten lägre än den för säsongsinfluensan.

      Läkare tycker att vissa människor ska hamna på ”svinnkontot” borde fråntas tjänsten asap.

       Nu stänger vi ju inte ner samhället för varken vinterkräksjuka eller säsongsinfluensa, vilka just nu kräver fler sjukhusinläggningar (och många år fler liv) än denna våg av covid gör. Vi kan tyvärr inte rädda alla mot alla smittsamma sjukdomar, då får vi alla leva helt isolerade. Det vi kan göra är att vaccinera oss, stanna hemma vid symptom och kontakta de som kan ha blivit smittade.

        Men har vi en uruselt rustad sjukvård så lär det blir vår framtid, inga politiker oavsett färg har velat kosta på sjukvården det den behöver på många många år trots att befolkningen ökar i snabb takt.

      Det finns rötägg överallt. Och bara för att man skriver att man är läkarstudent på en insändare på BB så betyder ju inte det att det är sant.

    Hon är så sjukt korkad så hon inte ens förstår att hon gör bort sig.

    Ja, viktigare stt hon, Carola och Jonas Gardell m fl får tjäna pengar än att stoppa smittan??
    Folk blir sjuka, får ligga på IVA och även dör, men vad gör väl det, Pernilla?
    Otroligt korkade egoistiska artister.
    Om de absolut vill underhålla folk så kan de webbsända! Det är smittsäkert och bra.

   Tycker att det är väldigt osmakligt att hon liksom utger sig för att vara pandemiexpert (vaccinerade får det enbart som en förkylning, immunitet, flockimmunitet etc) när hela världens experter har kämpat/kämpar med att försöka förstå detta NYA virus. Sanningen är ju att INGEN vet hur detta kommer att utvecklas – varken våra experter eller Pernilla. Vi vet inget om nya/framtida mutationer och hur dessa kommer att påverka oss.

   Sedan blir det såklart extra provocerande att läsa hennes text som än en gång spottar på alla som sliter i vården, alla i riskgrupp, alla anhöriga till personer som gått bort med Covid samt alla som drabbats av långtids-covid – när man sett hur Pernilla själv och hennes umgänge totalt struntat i allt vad restriktioner och rekommendationer heter under dessa två år. Har hon enda gång uttryckt empati för andra som drabbats mycket hårdare av pandemin?

   Till sist en sak jag inte förstår. Jag förstår att kulturarbetare drabbats hårt men det är ju många branscher som drabbats. De som jobbar med kultur kan ju trots allt hitta andra kanaler: digitalt, spela in skivor, uppträda i TV och radio, göra podd etc. En restaurangägare kan ju liksom inte leverera en smakupplevelse digitalt.

    Ja hon har väl dessutom kunnat tjäna pengar på samarbeten via Instagram och liknande under pandemin..
    Det är så otroligt många branscher som är drabbade. Självklart ska hennes bransch med komma till tals men hon gör det tyvärr inte på rätt sätt med hennes påståenden.

     Hon om någon säljer ju ut sig konstant med massa reklam. Mycket vill ha mer. Däremot kan jag tycka synd om hennes scenarbetare som lever hand ur mun. Där vet jag att det är många som lever knapert.

    Heja Pernilla, osmakligt? Sverige borde göra som Spanien som är det första landet som sagt att detta är en influensa vi kommer leva med och kommer nu också låta livet sakta gå tillbaka till det vanliga igen… vi kommer aldrig kunna bekämpa detta med restriktioner och vaccin pass.. kan VI VAKNA LITE NU

     Målet är inte att bekämpa utan dämpa hög samtidig smitta för sjukvården och hög samtidig frånvaro i samhällsviktiga verksamheter.

     Håller med dig och Pernilla ⭐️
     Corona-viruset finns nog kvar men när alla är vaccinerade blir vi inte sjuka. Såsom vi vaccinerar hos mot tbc, röda hund, hepatit m.m. Så kommer vi fortsätta att ta vaccin mot Covid.

      Att alla vaccinerar sig vilket inte är möjligt pga vissa inte kan kommer inte hindra sjuka och smitta i sig utan att viruset förr eller senare blir mildare eller dör ut. Många vaccinerade smittas nu och vissa blir allvarligt sjuka.

      Här kommer då en som jobbar med virus.
      Jo, folk kommer att bli sjuka, även de vaccinerade, precis som de blir idag.
      Många som inte vaccinerar sig kommer inte heller bli sjuka, en del får flockimmunitet exempelvis.
      Viruset kommer, och gör redan i dag, ändra karaktär och kommer göra det varje år. Till slut kanske bara 1-2 gånger per år. Därför finns det alltid de som blir lite sjukare än andra beroende på ens immunförsvar.

     Har Spanien sagt det? Varför kräver de då vaccinpass på massor av ställen?

      Det är väl en lögn som vanligt. Som den som skrev att Israel skulle släppa smittan fri för att inte fjärde sprutan hjälpt. Och de hade just beslutat ge fjärde sprutan till äldre.

      Gäller att se upp, folk trollar och många går på det. Den om Israel fick 20 likes på några minuter fast det var fullständigt felaktigt.

       Exakt. Detsamma gäller en kommentar som skrev att vaccinet definitivt gör att man inte blir svårt sjuk. Fick massor av likes men helt fel.

       Menar du att allt som skrivs FÖR vaccinet är sant och med vetenskaplig grund?

     Som Spanien? Det är väl Spanien som gör som Sverige menar du? Spanien har ju haft lockdown fleratlet gånger, Sverige inte en enda. Så när de säger att de sakta ska återgå till det normala så menar de ju restriktioner i likhet med Sveriges.

      Dom har Tagit upp ämnet och börjat prata om det, nu precis. Pratar inte om för en månad sen.. att jag skrev så betyder inte att det har trätt i kraft…suuuck

       Men du skrev att Sverige borde göra som Spanien? Menar du att vi borde införa lockdowns då? För Sverige är ju definitivt mer öppet än Spanien.

        Men kanske lyfta frågan om vi kanske måste acceptera att vi måste leva med detta och inse att restriktioner och vaccin pass inte fungerar.

         Det har vi ju gjort hela tiden? Minns du inte kritiken Sverige fick för att vi inte gjorde som resten av världen? Om det är någon som gått sin egen väg så är det väl ändå Sverige?

      Haha. Men precis! Verkar inte som att E förstått vad det innebär att lätta restriktioner i ett land som Spanien. De har varit ett av de hårdast reglerade länderna under covid-perioden, att lätta restriktioner innebär per definition inte att man öppnar upp allting som det var förr, utan att man sakta men säkert – i olika stadier – öppnar upp lite åt gången, så att sjukvård även hinner med.

      Ps. Tycker Pernillas text är konstig. Hon uttalar sig som att hon vore en forskare på området, med tanke på att hon kan konstatera att det alltid likställs med en liten, mild förkylning.

     Kan vi sluta använda begreppet ”vakna” så fort någon har en annan åsikt?

     Jag ska till Spanien och åka skidor 🥳🥂🎉😀

      Kul! Förbered dig på att eventuellt sitta i karantän de första dagarna. Min vännina som bor i Barcelona (dock ej spansk medborgare) fick karatäna i Sierra Nevada i 3 dagar. Och hon skulle egentligen bara vara där i 2 dagar totalt. Så det blev inte mycket till skidåkning.

       Kidnappade de henne? Det räcker med att du är fullvaccinerad, inga andra frågor ställs vid inresa till Spanien eller besök på restaurang!

       Man måste inte sitta i karantän i Spanien. Jag bor här och reglerna är att man ska vara vaccinerad eller visa pcr vid inresa. Samt visa det om man går ut och äter mm.

    Det har väl blivit väldigt mycket mer hemleveranser under pandemin?

   Hon har många MINUSpoäng!!! Jag blev sjuk i mars 2020 och är fortfarande inte frisk!

    Fast det är väl fan inte samhällets fel att du blev svin sjuk? Eller Pernilla…
    Tyvärr så kan man dö av vanlig influensan och få men. Men det pratas inte om det

     Jo det pratas om det hela tiden!

     Ja, folk dör också av influensa. Men långtidscovid har ingen direkt motsvarighet inom den vanliga influensan, det är en unik kronisk sjukdom som drabbat väldigt många. Och som det inte talas tillräckligt mycket om

      Jo ,det finns en ”motsvarighet” till vanlig influensa. Den heter ME och är exakt samma sjukdom som långtidscovid, inte lika flådig att skryta med bara…

       Är det ens en sjukdom? Går inte att verifiera på något sätt, syns inte på några tester.

        ADHD syns heller inte på test, eller depression, finns de inte heller?

        Vilken urbota dum fråga!

       ”Flådig att skryta med”?? Du har sannerligen en sorglig människosyn.

      Som sagt: minst 40000 har ME i Sverige. ME som varit en neurologisk klassad sjukdom av WHO sedan 1969. Det finns väldigt tydliga diagnoskriterier!

       Ja, men så osynlig att den inte ens finns enligt vissa här i kommentarsfältet. Till skillnad från långtidscovid som visst har högre status.

  Man skäms av hennes kommentarer och hur hon svarat personal som jobbar på iva.

  Sen är det jävligt nonchalant att skriva som hon gör, det är som att säga att det kvittar om någon i riskgrupp dör. Många verkar ha nån inställning att om ifall finns en bakomliggande sjukdom så gör det inget om den personen dör. Fy fan säger jag bara.

   Fast nu gör du en halmgubbe, det är ju inte så att man menar att det inte gör någonting om personen dör. Det man menar är om en liten del drabbas väldigt hårt men de allra flesta får milda symptom, är det rimligt att de som riskerar att drabbas svårt är de som begränsar sig istället för att alla begränsar sig. Som att man vanligtvis inte begränsar en hel befolkning därför att det finns människor med kraftift nedsatt immunförsvar.

   Obs, säger inte att jag håller med, men tycker att man ska bemöta någons faktiska argument, inte hitta på att de säger någonting annat och sedan bemöta det.

    Exakt. Precis som att man som förälder håller sitt nyfödda spädbarn från bussar, gallerior osv i stället för att förvänta sig att alla andra stannar hemma så att jag och bebisen kan gå på hm. Det betyder INTE att man skiter i de sjuka och tycker att de kan dö. Lite mer nyans måste man väl ändå kunna ta in?

    En poäng ja. Men vaccinpassen säkrar inte just detta.

    Fast läser du hennes kommentarer är det just det hon skriver.

    Och ju mer smittspridning desto större sannolikhet att folk dör. Många, många i Sverige tillhör riskgrupper.

   Instämmer. Min 6 åring är allvarligt sjuk i grunden och högrisk för alla förkylningar. Livrädd att han ska bli sjuk i covid. För alla andra är han ”bara” ett sjukt barn som säkert ändå kommer dö av nått så småningom , för mig är han allt.

   När fullt friska barn blir allvarligt sjuka så reagerar alltid folk och tycker det är HEMSKT och LÄSKIGT. Men när ett barn med underliggande sjukdomar drabbas är det ”bara” ett barn i riskgrupp 🤮

    Fy vad jobbigt för dig 😔 Jag ser svart av dessa kommentarer. Som att liv är olika mycket värt. Det är ju som du skriver, det är som att folk andas ut och ser annorlunda på det ifall personen var i riskgrupp.
    Osympatiska hemska människor utan en uns av medkänsla.

    Många kramar till dig och jag hoppas att ditt barn håller sig frisk 💖

    Fast det där är nog en känsla som finns i dig, för jag känner ingen som tänker ” det är bara ett barn i riskgrupp”.
    Det är jättehemskt om ditt barn riskerar att bli allvarligt sjuk eller dö, och jag önskar verkligen att han ska få vara frisk hela livet.
    Dock får man inte glömma bort att han troligen då har lika hög risk att utsättas, om inte större när det är säsongsinfluensan. DÅ är det väldigt många som dör, men folk är betydligt mer oförsiktiga då och skiter fullständigt i folk som är i riskgrupp.
    Åker till skola och jobb med förkylning, handlar med halsfluss etc.
    Hade folk haft samma hygien och tänk som nu hade vi sparat många liv även övrig tid om året.

     Tycker bara det är så skenheligt av folk att bry sig nu, men inte annars.

     Fast att det bara är en känsla som finns i mig stämmer inte. Du skriver det ju själv när det gäller säsongsinfluensa ”men folk är betydligt mer oförsiktiga då och skiter fullständigt i folk som är i riskgrupp.” Så du vet ju själv att folk skiter tyvärr ofta i människor i riskgrupp. Är man inte rädd för sitt eget eller en anhörigs liv så orkar de flesta inte bry sig när det gäller virus. Ja min son är i riskgrupp för alla virus och vi har hela hans liv levt precis så som vi gör nu. Vi är lika rädda för säsongsinfluensan och rs som vi är för covid. Det som är intressant och hemskt (!) är att alla var rädda för covid när det var potentiellt farligt för dem, nu när det ”bara” är farligt för de i riskgrupp, då orkar inte folk bry sig länge och vill leva som vanligt ala ”Snälla nååån det drabbar ju inte mig!! Låt mig gå på teater.”

    ♥️

    precis

   Känns ju däremot som att väldigt många här och i andra kommentarsfält ”jobbar på iva”

    Men jag skrev om Pernillas instagram. Där människor har bilder på sig själva och liksom kan bevisa var de jobbar.

     Lite mer källkritisk än så får man ju vara. Jag kan skapa ett konto idag och vara vem som helst och jobba som vem som helst. Bara att catfisha.

   Ytterligare ensak, VET NI HUR MÅNGA SOM LIGGER PÅ IVA FÖR SÄSONGSINFUENSAN? Mer än covid, tyckte vi synd om sjuksköterskorna innan? Pratade vi om att dom sliter….. Nej aldrig… nu har ju dom valt detta yrke och dom är ju upplärda Och medvetna om vad det innebär att arbeta på ett sjukhus. Och har förmodligen pluggat diverse olika virus och pandemier i skolbänken.

   Vi måste inse att detta är bara början för en över befolkad jord.

   Mer pengar och resurser till sjukhusen!!!! Höj lönerna …utbilda fler så det blir ett attraktivt jobb med fetare löner och bonusar..så kanske våra sjuksköterskor inte behöver slita för slav löner

    Nog var vi medvetna om det här jobbet, men ingen av oss kanske var beredda på att behöva slita ihjäl oss med känslan av att det aldrig någonsin kommer att ta slut. Jag var då åtminstone inte beredd på att behöva ha munskydd OCH visir under en hel arbetsdag när jag utbildade mig.
    /undersköterska.

     Jisses. Jag som jobbar som tandläkare har ALLTID munskydd och oftast visir för att det mesta kladdet ska hamna där. Inget jobbigt alls. Enda nackdelen är att läppstiftet kladdar ut sig.

      Fast så var det det där med att slita ihjäl sig. Du kanske inte har behövt ha full skyddsutrustning, jobba längre pass än vanligt, inte kunna ta ut ledighet m.m. under snart två år nu? Men det är svårt för många att visa empati för sjukvårdspersonal uppenbarligen. Säga vad man säga vill men sjukvården har haft en extrem belastning under lång tid nu och det blir väl rätt jobbigt när man inte ser något slut på det. ”Men gu’ hur jobbigt är det med visir egentligen” var din tanke.

    Ja inte så många att hela världen måste stänga ner iallafall.
    Fatta att det är en pandemi.

    Det pratas ju alltid om att vården är ansträngd. Men nu är det ett virus ingen känner till på det viset. Skillnad! IVA har ett visst antal platser, för så många brukar inte hamna på IVA.

    Utöver covid har vi säsongsinfluensa, förkylningar, kräksjukan osv PLUS olyckor, fallskador osv osv. Tro fan det blir ansträngt då.

    Du låter så korkat, Emelie. Sorry to say. Sättet du skriver och dina passivt aggressiva kommentarer om att denna sjukdomen mer eller mindre är ett skämt, är främsta anledningen till varför vi inte kommer ur den.

    Därutöver bör du väl som en normal funtad människa förstå att det blir ett större tryck på vården om de numera båda skall hantera patienter med säsongsinfluensan OCH de med covid? Eller, det kanske du inte förstår…?

   Att 17.000 personer har smittats på ett dygn betyder inte att 17.000 ligger på Iva.

   Ni får sluta blanda ihop saker och ting. Jag har 3 i min familj som är sjuka i covid, full vaxxade och har lätt feber, hosta och sjukdomskänsla, ingen har behövt sjukvård. Vuxna friska personer.

    TACK!! Skönt att se lite hjärnceller som fungerar här i forumet.

     Men för helvete. Skärp dig!

     Du verkar…empatisk, Emmy!

     Såna verkar du tyvärr inte besitta, Emelie.

    Vilken bra referensram, din familj. Gäller att lyfta blicken lite.

     👌

     Haha

     😂😂😂 Precis. Nivån på detta kommentarsfält. Hahah. Priset går dock till Emelie. Tror hon (han?) har hamnat fel.

    Fast det är ju ingen som sagt heller ju?! Att samtliga smittade hamnat på Iva? Däremot visar detta på en otrolig smittspridning och därav ska inte folk glida omkring i folkträngsel, gå på konserter etc.

   Jag utgår från att alla ni som gillar ts kommentar också vaccinerat er mot influensa. Inte för er skull men för att ni inte ska bli sjuk och råka smitta någon i riskgrupp.

    Självklart! Varje år de senaste 10 åren👌

  Hon har helt rätt. Detta vansinne måste sluta nu.
  Covid är farligast för överviktiga. Regeringen har haft två år på sig att motverka fetma hos befolkningen, ändå har noll åtgärder gjorts på det planet. De har slösat bort dessa två år på skitsnack. Jag tänker inte följa en enda rekommendation eller restriktion till.

   Det är därför folk dör som flugor i Indien??

    Indien har väldigt hög procent diabetes! De äter VÄLDIGT fet mat.

     Nej det är inte maten som är fet. Den är snarare väldigt välbalanserad mellan kolhydrater, proteiner och fet. Det som är problemet är deras försmak för friterade snacks som åker fram efter 18.00 och som äts i stora mängder utöver frukost lunch och middag.

      Ja då är snacksen ’feta’ då… frityrolja är fett.

   Nej det är inte farligast för överviktiga, inte ens extrem fetma är den största riskfaktorn. Bara att kolla statistiken för den som är intresserad.

    Ja statistiken är intressant för det finns skillnader i vilka som blir smittade och vilka som dör. Män drabbas hårdare än kvinnor generellt. Utbildningsnivå påverkar också där grupper med en akademisk examen har lägre tal och grupper med grundskola som högst utbildningsnivå hamnar högst. Slutligen skiljer det även mellan utlandsfödda och svenskfödda och den grupp med högst antal dödsfall är utlandssvenska män med grundskoleutbildning.

    Inte den största riskfaktorn, men ändå en klart övervägande riskfaktor.
    Med flera andra riskfaktorer.

     Nu var det ju ett svar till anonym 12:11 som påstod att covid är farligast för överviktiga. Exempelvis här: https://www.icuregswe.org/data–resultat/covid-19-i-svensk-intensivvard/ kan man läsa sig till att inte ens extrem fetma är bland ”topp tre” bland riskfaktorer hos IVA-patienter. Nu går ju inte sällan fetma hand i hand med exempelvis hypertoni som är en stor riskfaktor, men det är fel att påstå att överviktiga svävar i någon slags livsfara endast pga sin övervikt.

   Hahaha va? Vad exakt skulle staten gjort för att motverka övervikt? Starta upp viktcentraler där alla överviktiga vägs 1 gång/vecka och har man gått ner minst 1 kg så får man skattelättnader? Eller piskrapp om man gått upp?

   Sluta. Läs på.
   Hög ålder och vissa bakomliggande sjukdomar ökar risken mest för allvarlig covid. Men du kanske tycker staten skulle ha uppfunnit något slags ungdomsserum med….

    Ja det låter långsökte, tyvärr är detta realitet i Kina.

   Jag är inte överviktig, 30 och trippelvaccinerad. Blev smittad på jobbet av en kollega som inte visade symptom än. Jag blev rejält sjukt, inte så jag behövde vård men andningspåverkan var riktig skrämmande. Vi kan inte med säkerhet veta vilka som drabbas hårt. 17000 drabbas inte av influensan varje dag. Vi kanske hade satt in åtgärder för att bromsa den spridningen med om så vore fallet? Influensan har inte försvunnit så vi har influensan och covid ute i samhället nu.
   Jag hade mått så dåligt om jag gått runt och medvetet inte minskat risken för spridning för alla de som är sjuka och/eller gamla. Var finns empatin för medmänniskor?

    👌

    Men ”rejält dålig” är det ju dock inget problem att folk blir så länge de inte behöver sjukhusvård. Många blir rejält dåliga av vinterkräksjuka också t ex. Art man lider är dock inte samma sak som att det är farligt.

     Jag har legat med covid i tre veckor. Första veckan fick jag åka in pga andnöd. Har inte kunna ligga ner och sova den sista två veckorna för då kan jag knappt andas.
     Jag är frisk, 40år, inte överviktig och är vaccinerad.

     Detta var inte ens i närheten av en ”vanlig” influensa.

     Tack och sitt ner och var tyst.

      Tyvärr så ligger det i ditt immunförsvar. Ledsen att du blev så sjuk, vanlig influensa är väldigt allvarligt och du kan bli så sjuk att du dör. Det är självklart inte exakt samma virus, men det är en form av influensa(covid)…

      Äter du d vitamin? Zink? C- vitamin…. se över din kost och kämpa på så immunförsvaret blir starkt och du kan bekämpa dessa influensor bättre.

       Immunförsvaret handlar inte bara om ovan. Kan folk sluta leka läkare och vetenskapsmän i detta forum.

       Jag har bra immunförsvar. Har haft influensor förut och aldrig varit så här dålig.
       Immunförsvaret gör du inte starkare med vitaminer, det är en skitgammal myt.
       Och ja jag äter helt normal och bra kost.

       Du är säkert en av dom som tror att c-vitamin botar en förkylning också.

       Som sagt, sitt ner om du inte vet vad du pratar om.

        Sluta drick massa jävla lightläsk, färga håret flera gånger per år och käka massa skit.
        Då kan vi snacka bra immunförsvar.

         🤦🏻‍♀️

         Haha va???

         Vad ger hårfärg att göra med att jag blir akutsjuk i covid men inte av ”vanlig” influensa?

         Färgar jag håret flera ggr per år? Wow det här var nåt nytt.

         Du borde bli läkare med dessa kunskaper.

         Knäppaste tråden jag läst på ett tag.

        C vitamin botar väl visst förkylning? Hjälper mig iallafall. Brukar alltid äta en hel citron (fruktköttet också) och nästa dag är förkylningen borta.

        Jag vet att vi alla kroppar har olika genetik och man kan inte jämföra dig med mig.. eller någon annan… det enda jag lärt mig är att ge kroppen rätt förutsättningar till att kunna läka och ha ett bra immunförsvar..Men du kanske har dålig genetik

       Du verkar ju inte veta riktigt vad du pratar om. ”se över din kost och kämpa på så immunförsvaret blir starkt och du kan bekämpa dessa influensor bättre” För det första vet du ju inte vad ”Fioliolej” har för kostvanor, lite nedvärderande och skuldbeläggande kan jag tycka, sen är det så att ett överaktivt (alltså ej ”svagt” immunförsvar) kan ställa till det rejält om man får Covid. Det är detta som oftast händer med yngre som får svår Covid och t.o.m avlider, dvs immunförsvaret överreagerar, tror du på riktigt att lite C vitamin hjälper då?

        Jag tycker det är svin kul att retas med alla härinne. Har haft en långtråkig dag sorry om jag trampade några på tårna med mitt vitamin snack.
        Kram på er ..

        Kämpa

         Ja gud vad kul du är! Själv har jag precis fått Covid, som halva min klass och det är ingen lek kan jag säga.
         Men kämpa på du!

         Ja gud så skoj att skämta om sjukdom som gör att folk antingen vårdas inneliggande eller får långdragna besvär efter. Helfestligt! Här är ett annat skämt: hoppas dumma fittor som du blir rejält sjuka och endast serveras c-vitamin som kurering.

     Jag blev ”rejält dålig” trots att jag inte är i någon riskgrupp och är vaccinerad. Det är min poäng. Vi vet inte vem som blir allvarligt sjuk och därför måste vi ta ett gemensamt ansvar. Min sambo upplevde det som en lätt förkylning, jag blev dålig med andningspåverkan. Någon annan hamnar på IVA.

    Jag fick ”vanliga” säsongsinfluensan 2015 och 2019 och blev sjuk så innihelvete.

     Du skulle inte ha skippat dina vitaminer och de där gångerna du färgade håret är orsaken!

     Och för att inte tala om lightläsken!!

   Källa på det?

   Åh herregud, bara håll käft. Okunniga ska bara hålla käft.

  För mig bekräftar det bara den bild jag skapat mig av henne i Wahlgrens värld! Inte den vassaste kniven i lådan.

   Tyvärr verkar de finnas fler slöa knivar i släkten! 😅

    Det går väl i arv!

   Hela familjen är smörknivar.

  Vaccinpassen är def ingen garanti då vaccinerade också smittas och inte alla lindrigt. Antingen får man härda eller släppa loss skiten helt.

  Hoppas att alla som ser vilken hemsk människa hon är avföljer. Slutar köpa biljetter till hennes show, slutar se skiten på tv.

  Det verkar ju inte gå att prata förstånd med henne, så vänd henne ryggen istället.

   Undrar vad alla företag som hon gör samarbeten med tycker om hennes senaste utspel? Kan ju inte kännas helt klockrent med henne som ”ansikte utåt” – skulle jag tycka som företag….

  Alla som ligger inlagda pga covid lär ju verkligen tycka att det är en vanlig förkylning 🙂

   Stod det inte igår att en del inlagda på sjukhus samt iva visserligen har covid men att det inte är pga den de är inlagda (om de är vaccinerade alltså) så att bilden blir skev när det står att läsa om antal inlagda med covid

    Jo, iaf 1/3 uppskattade man det till (på sjukhus generellt, inte just IVA).

    Ett exempel i statistiken är ju Nellie t ex. Som var inlagd + hade covid då hon födde barn.

  Men snälla, detta handhar väl oxå om att cashen måste in så att hon kan lyxkonsumera eller har jag fel?

   Det är nog mest där skon klämmer för hennes del….money talks.

   Ja hon har ju ett hus på gång som måste betalas…

    Säkert ett dyyyyyyyyrt hus det där stora nybygget med tomten.

    Alla har väl räkningar att betala? Förstår att det svider när någon välbärgad kändis talar ut om hur hemskt HON tycker det är..för att mycket av hennes jobb är ju att giga..

    Men sluta gå på folk personligt ..hon pratar för hela sin bransch…sen självklart vill väl hon också kunna ta ut lön varje månad som vi…hur ska dom som bara har det som jobb kunna klara sig?

     Då har man två val:
     – tycka synd om sig själv i sociala medier och försöka få kulturministern att häva restriktionerna
     – hitta andra vägar till sin publik som artist alternativt söka andra jobb medan man samtidigt accepterar de restriktioner vi har/är tacksam för de relativt lindriga restriktioner Sverige haft till skillnad mot andra länder

      Snacka om att pissa på alla som fått se sina företag gå i konkurs under pandemin. ”Sök andra jobb..”

   Inte alls synd om lills Nilla aka Pernilla. Finns folk som har det värre ekonomiskt och med hälsan. Kommer inte mer titta på henne i kommande Wahlgrens Värld. Bianca hoppadr av i rättan tid. 👏

   Ja, stackars fattiga familjen.

  Läs Laila Bagges inlägg om coronapassen…

   Det är ju en annan sak. Att det inte är nån garanti att man är frisk för man har ett pass.
   Laila har inte uttalat sig dumt (vad jag vet) till iva-personal. Pernilla skriver att det blev som en lätt förkylning för henne och Benjamin och att det är så för alla.

   Pernilla gräver sig djupare och djupare ner med hennes dumma svar bland kommentarerna.

    Ja precis, vet att det är en annan sak men ville bara skriva det. Håller med dig gällande Pernilla

     Ok då missuppfattade jag dig 🙂

    Sorgligt att inte Pernilla kan se alla sidor i denna pandemi.

  Vaddå inte farligt? Tycker man hör dagligen om folk som hamnar på IVA som är dubbelvaccinerade. Det är inte så många som dör av vinterkräksjuka Pernilla…

   Det gör man väl ändå inte.

    Swosh. Hej på dig.

     Vi har mindre än 100personer på IVA i HELA SVERIGE. Varav inte ens alla dem är inlagda FÖR Covid men HAR Covid. Förstår ni att detta är ca 0,00001%?

     Självklart hemskt och tråkigt att behöva hamna på IVA eller bli långtidssjuk, men hur länge ska lösningen vara restriktioner och inte satsning på utökad sjukvård?

     Ja det var en exceptionell situation när pandemin drog igång och det har varit motiverat för en begränsad tid. Det vi börjar undra nu är när är den begränsade tiden över..? Om det handlar om hur belastad sjukvården är och ingen förändring i styrningen av sjukvård sker så är svaret för evigt. Jag förstår inte varför så många är beredda att acceptera att det fortsätter, med den dödlighet vi har nu.

   För att de som riskerar att dö av influensan vaccinerar sig årligen mot influensan. Annars hade vi sett betydligt fler dödsfall.

   Cirka 220 000 för varje år av vinterkräksjuka (nanovirus) världen över. Inte samma magnitud som covid men visst är det dödligt
   https://www.forskning.se/2019/10/29/forskare-sparar-vinterkraksjukans-spridning-pa-sjukhus/#

  Gillade Lisa Nilssons inlägg om detta.
  Pernilla vill få fram samma sak men det blir tyvärr väldigt fel när hon skriver på detta sätt…

   Lisa Nilsson, tål snart inte människan.

    Tycker några av de stora såsom Lisa Nilsson, PW, Gardell och en musikalstjärna jag glömt namnet på visar hur värdsfrånvända de är. Det går att ha mindre konserter etc men hela stora showen måste ut man kan inte anpassa sug och dra in lite mindre pengar per timme och jobba mer dvs flera små föreställningar? Musikalstjärnan skrev ngn artikel om hur dyrt det var med leasingavtal på bilen… Det finns jobb. Anti gen vill du inte ta dem för att du har gått om pengar- fine, men gnäll inte då. Eller så är du kreativ och drar in pengar på ett annat sätt.

  Avfölja Pernilla. Check på den! ✔

   Bojkotta allt med Pernilla
   Check på den med.

   Aldrig följt Pernilla. Check på den!✅

   För att man inte är överens eller gillar en sak som ngn gör.
   Herre gud, är folk barnungar i en sandlåda?

    Skulle nog vilja skriva att det är mer än ”en sak”… en ganska viktig sak, minst sagt. Hennes uttalande är inte speciellt genomtänkt och för mig är det åtminstone väldigt uppenbart att hon har skrivit det av högst själviska orsaker. Just det, att människor inte kan tänka utanför sin egen box, sina egna erfarenhet är ett skäl till att vi kommer få dras med detta ett tag till.
    För mig, personligen, är covid extremt obehagligt. Jag tillhör en av de några tusen som under en längre tid låg på IVA – inte lastgammal, inte inom någon riskgrupp.

     Tycker du att din vistelse på IVA är skäl nog att inskränka ett helt lands demokrati på obestämd tid?

  Doktor Wahlgren har talat. 🤦‍♀️

  Kan inte klanen Wahlgren/Ingrosso sätta sig i tyst karantän för alltid?! Är så jävla trött på dem.

   Ja bästa förslaget i år.

    Jaaa🙌Så man äntligen kan slå på radion,TV:n, datorn, mobilen UTAN att ngn i klanen dyker upp i parti & minut, såååå trött på dem.

   Mer världsfrånvänd familj får man leta efter.
   Å sen när de får kritik för sina korkade och dumma utfall då har de garderoberna fulla av offerkoftor.

   Är alla vaccinerade i deras stora klan? Någon som har noll koll på deras familj.

  I ALLA andra yrken, om det uteblir jobb och arbetslösheten blir hög, så får människor byta yrke eller utbilda sig till något annat. Eller stå ut arbetslösa.

  Men inte kulturarbetare inte! Inte ska de nedsänka sig till att utföra ett VANLIGT jobb! De är ju k u l t u r a r b e t a r e och viktigast av alla i samhället. Det vet väl alla!

   Detta! 👏

   Fast det gör de ju. Hela tiden. Kanske inte kändisar som Pernilla (men hon kanske har så hon klarar sig i alla fall), men de flesta kulturarbetare är nog vana vid att jobba med vanliga jobb också (eller vara arbetslösa).

  Inte för att jag är ett fan av Pernilla Wahlgren direkt.. men nu börjar man undra. Hörde på radion igår att de som dog under första vågen de dör inte nu. Man vet mer om sjukdomen och fler är vaccinerade. Det har ju även visar sig att statistiken på de som vårdas för covid-19 är knas så man kan söka vård för ett benbrott göra ett snabbtest som visar symptomfri covid.. men ändå räknas du som en covidpatient. Jag ör vaccinerad och tar en tredje dos om det begärs men någonstans måste man ju kolla på den större bilden. Vi kan inte låsa in oss för att det härjar vinterkräksjuka, influensa och andra förkylningar. Svaga har dött i alla tider av detta och det är ju en sorg i sig. Men någonstans måste politikerna bygga ut sjukhusen och sjukvårdsplatserna istället för tvärtom. Om man har covid utan att veta om det och är helt symptomfri, vad är skillnaden från att för fyra år sedan råka smitta någon med säsongsinfluensa?

   Hur tänker du med smittsamheten då? Du vill inte kunna få vård, att polisen kan rycka ut, brandkåren osv

   Mataffärer, fabriker som tillverkar mat osv
   Vi är rätt beroende av allt. Det funkar inte att alla är sjuka samtidigt. Man måste begränsa smittan och det är det man försöker med.

    Så du tycker att läget är bra?

    En annan idé kan ju vara att dom går ut med att säga till folk att inte skaffa barn eftersom det inte finns plats på förlossningen, eller kanske sluta kör bil för man kan råka ut för en bilolycka.

     Men du fattar ju inte. Är många sjuka samtidigt fungerar inte samhället.

     Detta görs just nu för att begränsa spridningen. Det är ett kort tag.

      Man kan vara helt symptomfri och ändå behöva vara hemma med hela familjen i en vecka. Fint samhälle. De allra flesta blir inte svårt sjuka. Såsom de allra flesta inte blir svårt sjuka av säsongsinfluensa. Men det finns ändå de som blir inlagda av senarenämnda..

      Har du stannat hemma varje vinter i förkylnings tider? Vad jobbar du med där din chef tillåter det? Med tanke på att många knappt får förkylnings symptom.

      Men alla blir ju sjuka samtidigt i alla övriga virus när hela samhället har isolerat sig under ett år… Det är ju den effekten vi ser nu och har upplevt och under hela hösten.

      Låt oss jobba istället för att leva på olika bidrag, staten blöder pengar pga alla dessa förhållningsregler (framför allt för oss som har barn som behöver vabbas flera veckor per månad).

    Iofs fungerar det värt rätt väl att alla har en lätt förkylning samtidigt….

     För tre år sedan och tillbaka var ju folk alltid förkylda under vinterhalvåret.. det funkade ändå. Nu verkar folk vilja ”slippa” alla sjukdomar och få lätt fobi och ångest över en vanlig förkylning..

      Det här är så sant ändå. Jag har full förståelse för att covid är en farlig sjukdom och att vi måste göra vad vi kan men det måste ju också finnas någon balans. Folk blir förkylda, när ska vi sluta vara rädda för att någon hostar lite och stänga in oss en vecka för det?

      Att folk får ”få lätt fobi och ångest över en vanlig förkylning..” beror på att det kan vara symtom på covid, om man visste med 100% säkerhet att det var vanlig förkylning och inte covid skulle inte folk vara oroliga.

    Fast viruset är inte samma sort som i början. En stor massa har fått immunitet, antingen genom att de tidigare smittats men inte märkt av det, eller vaccinering etc.
    Det går inte att jämföra nu med situationen 2020.

    Jo, sjukvården behöver resurser, de har de behövt länge. Och nu kanske de börjar fatta det, politikerna. Och det är inte främst på grund av Covid 19 som det behövs mer, men nu är folk trötta och slitna.
    Man kan inte/orkar inte och har inte personal för att folk har sagt upp sig, att hantera vanliga virus som RS och influensa.

    AnonyM. Alla kommer inte vara sjuka samtidigt.

     Nej men om du sett en presskonferens eller läst en rad i tidningen är oron stor att många är sjuka samtidigt. Vilket går ut över det mesta i samhället. Många arbeten går det inte bara att slänga in nån vikare osv

     De gör detta för att minska spridningen och påverkan på samhället och liv.

      Pga att de tycker att alla som testar positivt ska vara hemma oavsett om de har symptom eller inte. Och det är för att skydda ovaccinerade som kan bli hårt drabbade av sjukdomen. Varför ska folk sitta hemma med knapp förkylning för? Sen när började vi göra det? Då är det ju rimligare att de som inte vaccinerat sig stannar hemma.

       Precis. Så många som är hemma och inte kan gå till jobbet, men en stor del är ju inte sjuka, vissa har inte ens symptom.

   ”de som dog under första vågen de dör inte nu.”
   Ändå rimligt eftersom de är döda redan? 😚

    Det var faktiskt direktcitat och jag tror nog att du förstår.

     Jag förstår inte? 😂

   Skönt att de kom fram till att man inte kan dö i corona två gånger!

   Nä, man dör väl bara en gång?

   ”Hörde på radion igår att de som dog under första vågen de dör inte nu.” Klart som fan, dom är ju redan döda.

   De som dog då dör inte nu? Rätt logiskt.

    Åh ho ho, visste inte att det bara var lågstadiebarn här.
    Gud så lustigt.

  Tror inte folk förstår hur många människor som dabbas dock när man skriver ”dina personliga ekonomiska intressen”. Dem vi ser på scen är bara toppen av ett isberg av alla människor som drabbas ekonomiskt, jobbar ju extremt många bakom kulisserna som drabbas betydligt hårdare än kändisen som (förhoppningsvis efter lång karriär) har pengar på banken.

  Tycker också restriktionerna är åt helvete ärligt talat. Hur länge ska vi hålla på såhär? Första sprutan skulle vara räddningen, andra också, tredje också, fjärde också. Jag börjar faktiskt känna mig som en idiot som sprutar in mer och mer i min kropp samtidigt som min frihet blir mindre. Jag har tagit sprutorna för att man ska, men börjar bli irriterad.

  Och nej jag är inte anti vaccin och kommer fortsätta att ta det, men någonstans måste man ju dra en gräns för hur länge man låter hela samhället påverkas av en sjukdom där få personer faktiskt dör av, särskilt om man tagit vaccin. Låt de som inte vaccinerat sig stanna hemma så kan vi andra leva våra liv.

   Tror inte det blir någon fjärde dos förrän möjligen inför bästa vinter. Eller kanske inte alls (om du inte är riskgrupp).

   Och orsaken till att vi behöver hålla på såhär är sjukvårdens kassa marginaler, där man har överbeläggning en vanlig vinter helt utan Corona.

   Vad vi borde göra är att sköta sjukvården bättre och vaccinera samt värna om riskgrupper (på sikt). Även om vaccinet hittils varit till god nytta, men precis som förutspått är det de mindre farligare virusmutationerna som tar över på sikt.

   Skitbra att ha tagit sina sprutor dock, det är det som gör att situationen på IVA inte är som förra vintern katastrof.

    Jag håller med dig och svarar bara för att bolla. (Bäst att säga här inne då många tror att man är emot dem). Varför ska vi med liten risk att hamna på iva fortsätta hålla på att leva som ovaccinerade? Någon gång måste de ju markera hårt mot hårt liksom. De som kan och inte vaccinerar sig är själviska, så varför ska vi andra bry oss om dem? 🤷🏼‍♀️ Jag tycker synd om de som av anledning inte kan vaccinera sig, men livet är inte rättvist. Det kommer i alla situationer finnas personer som drar nitlotten. Nu är vi två år in.

     Planeten, du har koll på läget 🙏 du får min röst! 🌈

   Precis det här! 👆 Hur okunniga är folk?!

   Förstår inte folk hur omfattande projekt stora produktioner och evenemang är? Hur många personer som är involverade som ska ha lön för sitt arbete, som bundit upp sig långt i förväg och tackat nej till annat men nu plötsligt står utan jobb. Alla bakom kulisserna, alla som jobbar med insläpp eller alla som jobbar i baren med att sälja dryck i pausen, alla underleverantörer. Det är ju helt vanliga människor som behöver sin lön för att betala sina räkningar. Och hur ska en produktion som budgeterat för att spela inför tusentals människor kunna gå runt när antalet i publiken plötsligt inte får vara fler än 500? Nej, det här handlar om betydligt mer än att någon rik artist blir av med en del av sin inkomst. Och restaurangbranschen som för väldigt många unga ger chansen till ett första jobb och en väg in på arbetsmarknaden, vad händer med alla dem?

   Är skrämmande hur så många tappat det helt och inte ser det galna i att nya restriktioner så lättvindigt införs i ett läge där väldigt många är vaccinerade och få blir allvarligt sjuka utan någon som helst förklaring kring hur och på vilket sätt dessa restriktioner minskar smittspridningen. Varför ett tak på just 500? Varför stänga krogen 23 istället för 24? Och inte heller någon redogörelse för när och under vilka förhållanden restriktionerna ska tas bort eller hur de som drabbas ska kompenseras. Dessutom presenteras de med extremt kort varsel och helt drar undan mattan för en massa verksamheter som äntligen börjat se ljuset i tunneln.

   Är inte folk mer rädda om sina mänskliga fri- och rättigheter än så här? Och ja, det är mer omfattande restriktioner i många andra länder men två fel gör inte ett rätt och rättfärdigar inte dessa inskränkningar som införts utan någon som helst rim och reson.

  Synd också att hennes sätt att skriva är helt horribelt att titta på. Trettio utropstecken överallt, emojis och versaler där det inte passar osv. Fattar man inte hur ointelligent man framstår som när man skriver på det här sättet? Är ju i klass med Anna Book, och det är ingen komplimang direkt. Lär dig skriva på ett rimligt sätt om en del av ditt jobb är att uttrycka dig i sociala medier…

   Samtidigt måste ju alla få uttrycka sig trots att grammatik och dylikt kanske inte är ens starkaste sida.

    Självklart måste man det, men hon är offentlig och många läser, det minsta man kan begära är väl då att korrekturläsa det man skrivit innan man publicerar, alt låta ngn annan läsa igenom det hela. Är helt säker på att hon bara trycker på enter utan att läsa igenom, det orkar hon inte, men synas, höras skall hon. Det enda hon bryr sig om i detta är att upprätthålla sin popularitet, hon vill upp på scen enkom därför. Idag, när allt är föränderligt hela tiden och ngn kan vara stjärna en dag, för att nästa vara en fallen och glömd sådan, så är det ju viktigt att synas heeela tiden..

   Hon och Booken är ju i lite i samma klass. Skillnaden är att en går med Chanel-väskor…

    Ja, såg du när hon hängde på sig ALLA sina Chanelväskor i bjärta färger? Fy fn så osmakligt.

  Suck!

  Bra att folk ryter ifrån så att politikerna inte längre kan dölja hur illa skött sjukvården och beredskapen är i Sverige.

  En åsikt som allt fler ger uttryck för i dagsläget. Liknande analyser görs i alla stora dagstidningar t ex.

  Förstår inte varför det ska viftas bort som korkat? Oavsett om man håller med eller inte så är det en åsikt relevant att bemöta.

  När conrona blivit mindre farligt och stor del av befolkningen är vaccinerade (vilket skyddar väl mot död och svår sjukdom) så behöver man börja fundera på när pandemin fortsatt ska betraktas som mer farlig än influensa och vinterkräksjuka (som också är farligt för riskgrupper, och som också pressar sjukvården).

  Jag tycker iofs det är rimligt att vidtaga åtgärder för att vården ska orka. Men en del i förklaringen där är ju också att vården har kassa marginaler.

  Pernillas åsikt behöver bemötas, inte avfärdas som korkad.

   Hon avfärdas för att hon insinuerar att nöjesbranschen borde vara prio 1 för regering och riksdag. Sen vet vi ju också att hon under hela pandemin har struntat helt i alla restriktioner, med undantag för att showen blev inställd (vilket säkert inte var hennes beslut).

  Bryr mig inte, orkar inte, alla kändisar kan hålla käften. Hej då.

  Blir så less på människor som inte förstår hur allvarligt det faktiskt är. En kompis miste som pappa i covid. De pratades vid på morgonen och på eftermiddagen ringde personalen och sade att han hade gått bort. Människor i alla åldrar dör men de som inte mister någon bryr sig inte. Den dagen döden knackar på deras dörr så kanske de vaknar.

   Det dör människor hela tiden och det är en sorg för varje familj. Men läget idag är INTE samma som för två år sedan.

   Men snälla nån. Jag förlorade min farfar i covid precis i början av pandemin, ska jag aldrig mer leva mitt liv som vanligt igen eller? En del kommer att dö, sånt är livet. Jag kanske dör av det. Du kanske dör av det. Är det rimligt att hela landet ska stå stilla pga det? Hur länge är det rimligt?

    Du tycks vara kall inombords. Lev livet som du vill men vad gnäller du egentligen om? Vi har restriktioner och du kan praktiskt taget göra det som faller dig in. Vi har aldrig ens haft en lockdown som England till exempel och de är snart på väg mot en ny.

     Vem menar du är kall inombords?
     Det kan inte vara en nyhet att människor dör, svaga som friska. Döden är en del av livet och som sagt är inte läget samma som för två år sedan. Och är det då rimligt att leva på samma vis som för två år sedan?

      Lev livet som du vill och se dina anhöriga dö i en pandemi orsakad av kineser. Men om du är ovaccinerad vilket du antagligen är så håll dig undan oss som är vaccinerade.

       Haha ditt lilla troll 😘

        Ska komma från dig.

         Hahahahahahahahaha men durå, stjärnstopp!!

       Moget

     Tycker inte alls personen verkar vara kall utan realistisk och vettig.

     Kall inombords? På vilket sätt? För att jag fattar att livet inte kretsar kring individer?

   Min farfar gick bort i sviterna av lunginflammation som han fick när det var säsongsinfluensan. Det dör många äldre pga av det varje år, ändå går folk till jobbet snuviga etc. Det är ingen nyhet.
   Folk har inte vaknat förr.

    Finns vaccin mot lunginflammation som är gratis för alla äldre och håller livet ut. Många dom inte vet det tyvärr.

  Innan man uttalar sig om en sådan här fråga bör man ha förmågan att tänka utanför sitt egen område. Om allt fler blir smittade så riskerar vi att det inte finns personer som kan utföra de samhällsviktiga funktionerna i samhället. Det måste finnas folk som kan ge vård, ta hand om undervisning i skolan, se till att butikerna får mat, släcka bränder osv. Om man inte blir speciellt sjuk vid Covid eller inte har ingen betydelse i detta sammanhang.
  Att vara egoistisk i sitt resonemang visar bara på okunskap och oförmåga att tänka lite längre.

   Precis, det är ju just det som det handlar om i stort. Att samhället måste fungera. Nån ska ta hand om barnen i skolan, nån ska se till att vi har vatten och el osv

   Och såklart förhindra att människor dör. Vilket man försöker göra just nu. Folk kan ju inte tänka långt.

   Precis exakt så!!👏Folk tycks bara tänka på sig & sitt el dit näsan räcker. Blir helt stum av att folk inte fattat perspektivet, utan fortfarande tror att det handlar om att bli svårt sjuk el inte, eller gnäller på att konsekvenserna av restriktionerna är fruktansvärda, när konsekvenserna av att tex sjukhus får ställa in massor med livsviktiga operationer pga enorm sjukfrånvaro, detta pga att omgivningen inte fattar vikten av att ta smittorisken (oavsett svår el mild sjukdom!) tillräckligt stort allvar, och att det handlar mer om att sakta ner tempot på smittan.

  ”Låt nu ALLA VACCINERA ER!!!” Men snälla är det inte det som myndigheterna har jobbat för i snart 1 års tid? ”Låt nu” implicerar att myndigheterna hindrar massvaccination eller underlåter att erbjuda möjligheten, vilket alltså inte är sant. Vad vill hon få sagt med den formuleringen?

  +1 på du ovan som skrev att sättet hon skriver på är horribelt att läsa. Vill man, kändis eller ej, nå ut till stora mängder människor och framstå som trovärdig bör man fundera på sitt sätt att uttrycka sig.

   Hon försöker väl att påpeka vikten av att vaccinera sig. Hur är det fel?

  Hur var det med Gabjoss tävling? Var det hennes revisor som vunnit?

   Men det va ett j*vla tjat om detta 😁

   Forska lite själv och återkom med svaret. Så, schas med dig.

    Otrevlig ton du har mot någon som ställer en fråga. Frågan är relevant eftersom det är tydligt att Camilla favoriserar GabJoss och inte skriver några kritiska inlägg om henne sen de träffades i Stockholm för några år sen.

     Varför ska Camilla forska i allt som verkar oklart? Känna varandra eller inte.

     Jag ställde frågan till henne och gav henne några förslag på hur man kan göra för att inte anklagas för favorisering mm och hon hade planera på att ta upp detta i sitt inlägg.
     Jag har även ställt några frågor till Spelinspektionen, vars svar jag skulle vilja ha med i mitt inlägg, men de har tyvärr inte återkommit än.

     Vill du alltid ha inlägg om saker i samma sekund så de utspelar sig så kommer du bli besviken här inne tror jag..
     Ibland ser inläggen ut så, men när det kommer till inlägg som exempelvis innehåller någon typ av anklagelse så fungerar det inte att göra så, utan den publiceringen kan komma att dröja lite.

  Pernilla!
  Nu är det dessvärre så att för dem som viruset varit farligt för finns inte med oss längre, utan är döda. Därför kan man tycka att det blir en viss obalans i diskussionen, när en grupp inte längre kan föra sin talan.
  Men som tur är finns utbildade människor som läkare och experter på just virus och jag väljer att lyssna på dem istället för en artist som inte ens gått ut högstadiet.

   Sen när låter vi döda bestämma hur vi levande ska leva våra liv? Det är en stor skillnad på när alla var ovaccinerade 2020 och idag. Rena dumheter att inte ta med vaccinet i tankarna. Många av de som dött hade inte dött om vaccin funnits. Men vi kan inte spola tillbaka tiden.

    De kan vara ett litet tips från de döda kanske, att även nu levande inte är odödliga! ☝🏼

   Fast ni lyssnar ju inte på välutbildade här heller. Skapar er egna sanning, eller skarvar pga av rädsla. Tror att de tär livsfarligt för de flesta och blir helt hysteriska.

   Viruset är för det första muterat flera gånger, flera har fått antikroppar, många är smittade utan symptom och fler kommer det bli.
   Precis som med säsongsinfluensan ska riskgrupper, så som gamla, gravida etc tänka till en extra gång. Men för den stora massan är det inget farligt.

   Man mäster smittotal, men man borde mäta antalet allvarligt sjuka istället för att få en rättvis bild, så som man gjorde i början.

    Ok, så vad tror du händer om tex en ung sjuksköterska går till jobbet på, låt säga akuten och hon är (plus kanske flertalet till av kollegor) Covid smittad utan symptom och ”Arne 76″kommer in och blir behandlad av henne ? Om hon trots noll symptom är på jobbet, för ”för den stora massan är det inget farligt”. (nej, men är man smittad skall man ju givetvis stanna hemma tänker du då) så alternativ 2, hon stannar hemma (plus flertalet kollegor) pga smitta men utan symptom, då vi släppt på alla restriktioner och smittan exploderat, och man får därför ställa in andra livsviktiga behandlingar för sjuka människor pga underbemanning! Inget av alternativen är särskilt bra, el hur? Detta kan då i högre utsträckning undvikas om vi beaktar och tar smittorisken i sig på allvar, saktar ner tempot för insjuknade och bortser från ev farlighet el ej för olika individer.

     Det är precis så som det kommer att bli, och är när det gäller andra virusstammar. Risken att behandlas av personer som är sjuka utan symptom kommer alltid finnas.
     Det är så varje år med de olika säsongsinfluenserna, så det är inget nytt.

     Lösningen är dels mer resurser till sjukvården, vilket skulle funnits flera år tidigare.
     Nu är det inte så. Men vi kommer inte kunna hindra folk från att bli smittade, så ser verkligheten ut. Många kommer att få det flera gånger, om och om igen och många kommer inte att ha symptom. Det är även så vanlig förkylning smittar. Man vet inte alltid vart den kommer ifrån, och det är själv inte alltid säkert att man själv insjuknar bara för att man blivit hostad i ansiktet av en förkyld. Det är lite som roulette det där.

     Visst kan man försöka undvika att folk ska bli smittade, det är väl ingen som vill att någon ska bli allvarligt sjuk. Men i ett normalt samhälle fungerar det inte att testa sig varje dag för en sjukdom som kan vara potentiellt farlig för en äldre.
     Det är en annan sak om det är en avdelning med svårt sjuka människor och de som jobbar där behöver testa sig extra.

     Ett test är direkt. Du kan testa dig nu och få negativt, och så testar du dig i kväll och får positivt. Ska du inte leva i mellan då menar du?

     Att stänga ner ett helt samhälle fungerar inte, titta på Italien, Spanien etc. Viruset är ingen stor gubbe du kan mota i dörren. Det tar sig fram ändå. Därför kommer troligen alla bli smittade.
     Det man skulle gjort från början var att ta in back up planer och sett till att det fanns övertaligt med undersköterskor och sjuksköterskor.

      Vem har pratat om att ”stänga ner ett samhälle”? Vi kan fortfarande gå ut, vi har restriktioner att försöka följa, stor skillnad mot ett nedstängt samhälle. Beträffande förhindra att folk blir smittade-se restriktioner att följa, väldigt enkelt, vara försiktig, bära munskydd där det krävs, inte stora folksamlingar, följa vaccinationsprogrammet osv och ja, det är så verkligheten ser ut, då får man anpassa sig efter det. Du jämför Covid med en vanlig förkylning, så finner det lönlöst att diskutera med ngn som inte kan se skillnaden. Sen verkar du faktiskt inte leva i verkligheten riktigt själv, för man kan liksom inte ha en ”backup plan”på ngt man inte vet skall hända, ingen hade facit beträffande Covid och den ekonomiska aspekten i att ha övertaligt med under/sjuksköterskor finns nog bara i Wonderland.

     Det har väl alltid varit en risk även innan pandemin. Att man har ett virus, inga symptom än, går till jobbet och smittar någon. Ska vi testa hela befolkningen varenda dag i all evig framtid?

  Det knackar på dörren.

  ”Ja, vareom?”
  ”Det är jag som är Döden. Din tid är kommen. Jag är här för att hämta dig till de dödas rike.”
  ”Det kan du fetglömma. Ha, ha! Jag är ovaccinerad antivaxxer / influencer / kulturarbetare, så deelugnt. Dra.”
  ”Oj, då ber jag så mycket om ursäkt.”

  En liten tid senare: knack, knack.

  ”Host, host. Ja, vad vill du?”
  ”Min kompis Döden bad mig komma förbi.”
  ”Ja, han drog ju, det kan du också göra.”
  ”Jag är bara här för att skänka dig upplysningens gåva.”
  ”E den gratis?”
  ”Gratis och gratis. Du har redan fått gåvan. Du kommer att leva, så det är lugnt, men just du har blivit svårt sjuk och kommer att lida av det i många, många år.”
  ”E de för sent att ångra sig?”
  ”Kära du, vad fan tror du?”

   ((Cringe))

  För de flesta är inte viruset farligt. Där har hon rätt.
  Att ”alla” kommer få viruset stämmer i princip. Flera varianter ger inte ens symptom för de flesta människor och fler kommer det blir.
  De flesta dör inte, och de flesta blir inte allvarligt sjuka, det har hon också rätt i.

  Fler dog i början för då var de känsliga inte utsatta och nu låter ju detta hemskt, men de flesta dog i första och andra vågen.
  Viruset har ändrat karaktär. Så hon är inte ute och cyklar.

  Men här är ju folk helt hysteriska, livrädda och skriker hysteriskt så fort ngn åker till IKEA trots att det är helt öde.

  Att politikerna inte bryr sig om kultur kanske är så där rätt, men det finns väl för fan viktigare områden att fokusera på än underhållning?
  Förlossningsvården, fler resurser till sjukvården etc.

   IKEA helt öde? När har det hänt någon gång 😅

    Förra veckan. Så ovärt att gå dit. 😀

    Jobbar ganska nära, och stack dit på rasten.
    Fanns inget av det jag skulle ha och jag såg väl en enstaka pensionär, så nästan öde. 😉

     Ja om man är där en vardag på förmiddan. Då är det öde oavsett om det är pandemi eller inte. Prova åka dit på en helg…

     Kul att kunna gå dit på rasten 😁
     Ska väl ta mig dit någongång på en vardag 😬

  Pernilla Wahlgren har en övertro på sig själv som influencer och därmed makthavare. Hon tror hennes ord är lag och blev översmickrad när hon fick samtal från kulturministern. Snälla någon stoppa denna kvinna från att uttala sig! Låt henne pyssla med det hon gör bäst= korta klipp med samarbeten från Viktväktarna till vattenflaskor och mobilskal

   Amen! 🙏🏽

    +1

   Verkligen! Tror ändå att det började med att Jonas Gardell startade sin kampanj för att få den förre kulturministern att avgå, det gav många kändisar nån sorts makthavar-hybris

    Gardell är iof alltid arg! 😁

   Ja denna kvinna är så verklighetsfrånvänd att klockorna stannar. Så trött att behöva höra henne och hennes familj överallt.
   Det är tydligt att hon är omringad av Ja-sägare. Kanske dags att komma ner från den där höga hösten hon sitter på.

  Eftersom Pernilla inte kan tänka i ett större perspektiv, så hade det nog låtit HELT annorlunda från henne om hennes föräldrar blivit dödssjuka i covid.

   Exakt så tänkte jag med. Eller om ngn i hennes krets skulle råka ut för ngt annat akut och de inte kan få behandling och rätt hjälp pronto, pga underbemanning, sjukvårdspersonal som är sjuka (med el utan allvarliga symptom) sjukhus som är i stabläge osv.,detta då pga att smittan exploderat för släppta restriktioner och shower som gått med full sittning..DÅ skulle det nog vara annat ljud i skällan..

  Fattar inte problemet faktiskt som Pernilla har. Hon måste lära sig att se utanför sig själv. Jag tycker politikerna var ganska transparenta med att restriktionerna främst införs för att underlätta för vårdpersonalen då det inte endast är coronan som ställer till med problem nu. Att underlätta för sjukvården ÄR faktiskt viktigare än att artister ska kunna tjäna pengar och att vi andra ska ha ”kul”. Vi klarar oss utan artister (om än tråkigt) men vi klarar oss faktiskt inte utan vårdpersonal. Hade jag blivit av med mitt jobb under pandemin hade jag ju fått söka något annat för att betala mina räkningar, alternativt gå på a-kassa. Varför kan inte kulturbranschen det?

   Kanske bättre att lägga kraft på att rusta upp sjukvården än att stänga ner samhället.

    Absolut, finns ju ett flertal artister som borde kunna stå sjukhuset till förfogande med att t.ex dela ut tester etc 🙂

  Håller med Pernilla till 100 %, det är löjligt att vi stänger ner samhället för att sjukvården ska orka med. Sjukvården behöver förstärkas och det har behövts i många år. Med den nya varianten är det färre som dör än med en vanlig influensa, men inte fan har vi stängt ner samhället för att vi har influensa varje är.

   Då måste också folk, inklusive Pernilla, sluta rösta på moderaterna som styr majoriteten av Sveriges regioner och som älskar nedskärningar.

    👏Men du vet att, har man pengar så kan man betala för privat sjukvård, så det är ju inget problem för dom…Solidaritet-not so much.

     Exakt!!!
     De borde slla lära sig att krisen i sjukvården nu är ideologisk. Man utarmar vårdcentraler och sjukhus med minimal budget och uppsägning av personal mitt i pandemin. Medans man strösslar pengar till privata vårdgivare och sparar på pengarna i regionerna. Man vill helt enkelt ha en sjukvård som i USA, med privata sjukvårdsförsäkringar för de som har råd och för de som inte har råd väntar undermålig vård. Men detta hålker både Moderaterna och KD käften om eftersom man inte vinner några val på denna politik.

  Otroligt inskränkt resonemang, vi lever i global värld och alla såg konsekvenserna av att länder började stänga gränser och stoppa flyg tidigare i pandemin. Vad man än tycker om det så behöver flygen fortfarande gå, upp till varje enskild individ att avgöra när det är lämpligt att flyga och inte. Hur många gånger har inte Pernilla med familj åkt till Spanien sedan allt började? Självklart tycker hon det är bra att flygtrafiken fortsätter men av fel anledning. Vi klarar oss däremot utmärkt utan bio, teatrar och musikaler.

  Meh, håller helt med henne. Nedstängning bör väl baseras på sjukhusens belastning.

  Om den är för hög varje år pga vanlig influensa, så bör vi snarare göra något åt sjukvården.

  Jag tycker genuint synd om alla kulturarbetare som i princip inte kunnat jobba på snart två år. Det är ju dock inte främst Pernilla Wahlgren och Lisa Nilsson jag tycker synd om utan mindre utövare, frilansare, scenarbetare, ljud- och ljustekniker etc.

   Tycker nog mer synd om dem som dött i covid.

    Måste det ena utesluta det andra?

     Viss diskrepans ändå.

    Ja men man behöver väl inte lista alla man tycker synd om? Det går ju att ha två tankar i huvudet samtidigt. Nu handlade inlägget om kulturbranschen så då la jag en kommentar till det.

     Är ju även kulturarbetare som dött!

  Sen är jag så trött på alla som skriker att vi ska öppna upp, samhället är INTE nedstängt! Våra restriktioner har varit mycket mildare än i merparten av världens länder. Då kan vi tala om lockdown. Vi är inte i lockdown men restriktioner finns. Du kan fortfarande gå på bio, shoppa, äta ute, låta barnen gå till skolan, ta in på hotell eller ta en weekendresa. Du får inte böter eller nekas inträde pga avsaknaden av munskydd. Men allt måste begränsas i möjligaste mån.

   Det är irrelevant hur andra länder har det. Min partner får inte följa med på ultraljud under min graviditet, pga en sjukdom som är som en förkylning eller som en influensa. Så jävla löjligt att det är skrattretande.

    Njae, den är som en förkylning och en influensa för de flesta, MEN många MVC är i anslutning med vårdcentralen där många äldre och andra sjuka besöker. Så det är väl inte så konstigt egentligen hur man tänker där.

    MEN det är ologiskt. En person till inne i ultraljudsrummet , som du dessutom lever med och träffar varje dag, är som plus minus noll.
    Håller helt med dig, partnern borde få följa med.

    Det finns en bra anledning till det. Om du tycker att det är så löjligt att din partner inte få följa med så bli då inte gravid under pandemi.

    Jag är bara så jäkla trött på de som likställer covid med en ”vanlig förkylning”. Extremt egoistiskt.

     AT – För den stora massan är det en vanlig förkylning på 7-10 dagar . En kraftfull sådan må det var amen likväl så hamnar de flesta inte på sjukhus.
     Så då är det väl inte så konstigt att man anser det nu för tiden?

     Men va? Antingen tror du att graviditeter är 100 % planerbara eller så förespråkar du tvångsaborter. Oavsett är det illa.

     Att släppa in 1 eller 2 personer från samma hushåll i ett undersökningsrum gör ingen skillnad. Folk verkar inte ta ultraljud på tillräckligt stort allvar heller, det är liksom då man får reda på om ens kommande barn är friskt och levande eller ej.

    Nej det är inte irrelevant. Här i Sverige skriks det att vi är i lockdown var och varannan dag. Ett ord som typ alla andra länder också använder men då är det för det mesta en riktig lockdown. Vi har inte haft det och har det inte heller. Det används som något slagkraftigt i debatterna, men vi är privilegierade. Trist att din partner inte får följa med, men det betyder inte i sig att vi är i lockdown. Jag själv åker ambulans flera gånger per månad pga svår epilepsi. Min man, som själv är läkare, får aldrig följa med mig. Jag ligger där utan hjälp, larmklocka som ingen lyssnar på och mediciner och provsvar som glöms bort. Det är skittufft för mig men jag gråter inte ut i sociala medier för det.

    Bor i Tyskland och min man får inte heller följa med på något ultraljud även om han är vaccinerad/skulle testa sig.
    Jag förstår inte varför folk i Sverige klagar på de futtiga restriktionerna som finns, det är ingenting jämfört med stora delar av Europa de senaste 2 åren till just nu.

    Men lägg av nu! Det är inte speciellt jobbigt läge att partnern inte får följa med. Vi är väl vuxna? Kan säga att jag genomgick alla kontroller själv (vilket jag även gjorde första gången då jag fick missfall) och det var inga problem. Man får ju Facetajma vid ultraljuden så partnern kan vara med.

     ? Jag var på ultraljud och fick inte facetimea. Nu gick allt bra men det är under all kritik att man kan behöva ta ett hemskt besked helt själv. Men du kanske föredrar att få ett besked om att ditt barn är allvarligt sjuk/död helt själv?

      Naturligtvis föredrar man inte det men läget är ju som det är och då får man göra det bästa. Mitt första (missfall) var innan Covid och jag tänkte att det bara var inskrivning därför tyckte jag inte var viktigt. Synd att din bm inte var lika digital, kan ju vara ett tips för blivande mödrar att kräva. Men det var alltså bm förslag, jag var inställd på att göra det själv.

   Men det är väl inte så konstigt att vi som gjort som vi blivit tillsagda i två år, inte vågar ändra beteende bara för att det inte är olagligt.
   Man vill inte chansa, men börjar ifrågasätta hur länge detta är rimligt.

  När jag hör allt egoistiskt gnäll från dessa priviligierade artister som Pernilla, Carola mm så vill jag bara ha mer restriktioner. Nej Pernilla, världen stannar inte bara för att du inte får kliva upp på scen. Hoppa ner från dina höga hästar.

   Fast grejen handlar väl om att hon längtar tillbaka till scenen.
   Att hon är besviken för man lovade att bara vaccinpassen kom så skulle de kunna jobba på som vanligt.

   Förstår hennes besvikelse när de tränat i flera månader och äntligen kunde köra igen.
   Sen kanske det där med att regeringen/politikerna inte prioriterar hennes bransch, hehe, pinsamt, de kanske har viktigare saker att fokusera på så som elpriset, sjukvården och förlossningsvården just nu.

    Men hon bör lära sig att förstå fakta. Först skyddade vaccinet mot smitta och då fungerade covidpassen. Men med omikron gäller det inte längre, nu kan du bli sjuk och smitta andra även efter 3 sprutor och alla kan inte bli sjuka samtidigt för då kan inte samhället fungera. Att hon inte fattar det är skrämmande!

     Fel, vaccinet har aldrig skyddat 100% mot smitta. Det har inte med Omikron att göra.
     Det har hela tiden gått ut information om att vaccinet inte är 100%, och att man både kan bli sjuk och smitta andra.
     Dock kommer det komma olika virusmutationer som gör att vaccinet man tar, och kommer fortsätta behöva ta är mer motståndskraftigt då vaccinen är framtagna mot vissa virusstammar.

      Dock har de sagt att vaccinet var gjort för första virus varianten.

  Tror mest att hon har panik över att hon har köpt en väldigt dyr tomt och ska bygga ett otroligt dyrt hus.

  Inkomsterna måste fortsätta komma in så att hon har råd med sitt nya hus och köpa ännu fler väskor från Chanel.

  Kultur över människoliv för hennes del. Vi i vården har inte mycket över för sådana åsikter.

   👏Plus ngt nytt hus i Marbella väl?…Pengarna måste flöda in.

  En gång för alla. Kan alla sluta dra referenser till egna erfarenheter och istället se lite utöver den. Om din familj/vänner är vaccinerade och fått lindrig covid, bra – om din familj/vänner dött pga covid så beklagar jag verkligen. Men inget av detta är representativt eller är just det dvs det finns variationer och så länge det är ett okänt virus, ja med nya mutationer är det okänt fortfarande så måste man prioritera att samhället fungerar dvs för många kan inte bli sjuka samtidigt. Sen hur vaccination och testning funkar och siffror redovisas och om vaccinpassen hjälper är en annan sak. Respektera situationen just nu iaf.

   En gång för alla, sitt då inte och var livrädd. För det är det man kan läsa mellan raderna i din text.
   Många ÄR och kan bli sjuka samtidigt som det är i dag, fakta ÄR att många inte blir jättesjuka.
   Det som ställer till det är att den ena sätter sig i karantän, livrädd och sitter där i flera veckor, en annan 5 dagar etc etc. Och att det är andra sjukdomar med som gör att sjukvården inte hinner med. De flesta har inte covid som är inlagda.
   Men du behöver inte oroa dig för att samhället stänger ner.

   Sen ska jag säga ngt som mer än hälften här inne kommer strypa mig för.
   Men jag är så jäkla trött på de i bekantskapskretsen som VILL vara sjuka. Man testar sig flera gånger i veckan, och jag vet också flera som alltid haft utbrändhet, eller andra långtidssjukskrivningar, och alla de är de som fått långtidscovid.
   Min mamma är en av dem. ” Åhh tror fortfarande jag har andningsproblem” Och så hostar hon då och då. ” Det är post covid”.
   Nej, det är för att du rökt i 55 år.
   Jag står för att jag tycker vissa yrkesgrupper gnäller mer än andra.

    Jag är inte alls livrädd så spara din tolkning åt någon annan. Jag jobbar i en samhällsviktig verksamhet som är hårt drabbad av sjukfrånvaro och vikarier går inte att sätta in på det sättet. Så situationen är som den är så länge den behöver. Förhoppningsvis kort stund.

  Pernilla är alltid så spydig i allt hon skriver, varför har hon en sån attityd mot allt som inte är en del av nöjesbranschen? Hon har också en väldigt tunn analys kring hur staten och samhället fungerar. Att Lisa Nilsson skulle behövas för att lätta upp det ”trötta riksdagsmötet” är en betraktelse man aldrig skulle höra från någon som har gått ut gymnasiet.

  För övrigt kan jag hålla med om att vi inte kan fortsätta med nedstängningar i all evighet; det som behöver göras är att ge mer resurser till vården istället för ständiga effektiviseringskrav (nedskärningar) och att få bukt med anti-vaxxare. Det finns dock så många andra i samhället som är mer drabbade av nedstängningar än Pernilla och co. Att kunna resa till sitt hus i Marbella och knöla in en massa folk i en teaterlokal står liksom längst ner på min lista över saker vi bör prioritera just nu.

   Jag tycker det var pinsamt att Lisa Nilsson och de andra ens gick dit.
   Vad fan var syftet, tror de inte att de hörs i media?
   Politikerna har väl för fan viktigare saker att tänka på. Folk har inte ens råd att ha elen på där hemma, kanske viktigare att prata om?
   Och om några ska sitta där är det väl sjuksköterskor, läkare och undersköterskor och alla andra i vården som går på knäna på grund utav personalbrist???
   Känner man inte av vad som är viktigast att prioritera?

    Håller helt med dig. Undrar hur jobbigt det kändes när dem som anser sig vara Sveriges kulturelit stod och klappade händerna i tron att Magdalena Andersson skulle hjälpa dem och så får de frågan ”Villen bransch kommer ni ifrån?”
    Hon kände inte ens igen dem

   Efter hur PW har betett sig i sociala medier det senaste året har jag 0 respekt för henne. Hon måste ha stort mediainflytande i Sverige, då jag tror att det är få kändisar som skulle kunna komma undan med att bete sig som henne.

   Sveriges äldsta ”tjäj” är alltid på krigsstigen.

    Ja, hon har förändrats helt de senaste månaderna. Och inte till det bättre. De biljetter jag har till hennes show, tre stycken, ska jag aldrig använda. Det får bli tomma stolar på första raden. De jag hade tänkt bjuda med kommer inte heller vilja se henne.

     Det är inte de senaste månaderna. Hon har visat vad hon går de de två senaste åren.
     Bra du inte använder biljetterna. Jag hoppas SÅ mycket att folk med förstånd bojkottar hennes shower.

     Snyggt! Hon om någon borde veta att man ska vara ödmjuk men hur väl van vid att alla fjäskar för henne nu när barnen har blivit så framgångsrika.

      Förutom att barnen blivit framgångsrika är det många som blivit beroende av Pernilla ekonomiskt. De som jobbar med henne och de som jobbar för henne. De är kloka människor men de törs nog inte säga något till henne då de riskerar stor del av sin egen inkomst.

      Det syns tydligt att flera nära vänner och kolleger till Pernilla som inte är beroende av henne tagit avstånd de senaste månaderna.

    Sen denna reklam hon gör, hon säger tex vid ngt tillfälle att hon minsann ”hatar Cava och bara dricker Champagne”, för att typ en vecka senare göra reklam för sin egen ”otroligt goda” (enl henne) Cava….trovärdigt, not so much.

  Är hon korkad på riktigt?
  Tänk om alla kunde avfölja alla dessa nötter + influencers en gång för alla…

  Pinsamt Pernilla. Min kompis mamma gick nyss bort i covid efter några dagar på IVA, 66 år gammal, fullt frisk och vaccinerad med TRE sprutor! Kan inte folk fatta hur jävla farligt detta är?! Jag vet inte hur andra känner men jag vill ha kvar mina föräldrar i många år till, inte se dem kvävas på sjukhus… 💔💔💔

   Sjukdomen är inte ”jävla farlig” för dem flesta. Även utan vaccin. Varför kan ni inte fatta det?
   Det är 5,5 miljoner döda i hela världen sen starten, då räknas även personer som dött med annat men haft covid vid dödstillfället in. För annars friska personer som är vaccinerade är det låg risk att bli väldigt sjuk.

    Oj, bara 5,5 mille döda!
    Ja, men då så, vad fan gnäller ni om!!!

    Kan inte du bara vara tyst. Du är helt empatilös.

     Till planeten alltså

  Lilla Pernilla (på höjden ooooch kanske i huvudet) Om dina fans har väntat sedan 2019 !!!!!!! har inget med C-!9 att göra…..det kom 2020 till Schweden. Mitt tips blir: läs tidningar, lyssna på pressträffarna på torsdagar p televisionen eller på din mobil (det finns appar..) Och lyd rådet att vara tyst tills du liksom förståååår vad kunskapsinhämtning inom ämnet kan ge…….pust.

  Det är ändå rätt anmärkningsvärt att en rätt j-a hög procent av landets fölk fortfarande orkar tycka så mycket i ämnet. Till vilken nytta liksom?

  Ja tror detta kommer vi få dras med länge. Jag väntar på 3:e sprutan
  Tänk för när människor i massor dog vad tragiskt. Så jobbigt för sjukvården men det måste satsas mer på den.

  Tycker att alla åsikter har en viktig poäng ändå.
  Den här pandemin riskerar total systemkollaps med stort antal allvarligt insjuknade, med följd av en vård som inte räcker till, ekonomin som slår ut individer och priser som skjuts i höjden. Den generation nu vars skola och utbildning naggas hårt i kanterna. Fortsätter det så här är jag rädd för att det kommer ta mycket lång tid innan samhället har återhämtats.

  Jag kan inte förstå varför debatten inte handlar mer om hur vi ska kunna leva med den här pandemin så vi kan fortsätta rulla alla viktiga hjul som upprätthåller vårt samhälle? Hur ska man kunna lösa det problemet tekniskt? Känns som att den som kan knäcka den gåtan kommer hålla Nobelpriset i sin hand. Varför ställer vi inte högre krav att snabbt ta fram en säker lösning?

  Jag drömmer (på riktigt nu alltså) om en funktion som snabbt och mkt säkert skulle kunna läsa av om man bär på smittan. Jag menar inte antigentest utan något mkt mer effektivt och säkrare som inte är bökigt eller tidskrävande. Typ blip blip med ett tillbehör uppkopplat till mobil och ett slags bankid som känner av mitt saliv är mitt och ingen annans. Tänk vad skönt det skulle vara..? Alla som är friska är välkomna in i entrén till skola, restauranger, evenemang, teatrar osv… En lätt förkylning/pollen/lätt allergi behöver inte innebära att man blir hemma i karantän för att jaga ett pcr test, vänta på analys, allt som allt tar det mist tre dagar att reda ut. Är du negativ kan du vara på plats och göra dina arbetsuppgifter. Ha det som krav vart du än ska gå in.

  Jag har vaccinpass och är i riskgrupp, men ärligt vad hjälper det här passet när vissa knappt har symptom och ovetandes sprider smittan vidare? Kan ju t.o.m. vara jag som är dold bärare.
  Varför går det inte att lösa med medicinsk teknologi, jag bara undrar? Eller är det så jävligt att det är en omöjlighet?

   Din idé om ”blipp blipp” låter hemsk tycker jag. Men vänta bara. Kommer nog säkert en lösning med något chip eller liknande snart. Allt för att ”underlätta för alla”…

   Och det kommer redan att ta lång tid att återhämta. Redan för ett år sedan sa experter att ingen nu levande människa kommer att få uppleva när ekonomin återhämtar sig från pandemin.

  Ojojoj, hon är verkligen ute på djupt vatten när hon tvärsäkert säger att viruset inte är farligt efter två doser vaccin, vet flera som har blivit ordentligt sjuka trots att de är vaccinerade. Fick min tredje i går och har biljetter till ett event i mars men det känns som att till och med den föreställningen, Carl Stanley´s Akta Huet, kan komma att skjutas på. Ingen vet ju om viruset muterar igen.

  Dags att bojkotta Wahlgren/Ingrossoklanen nu! De är överallt och ingen har något vettigt att tillföra. 🤢

   Håller inte med, det är ju många som gillar Buskis som Hjalmar och vad nu den andra stollen heter. Wahlgrens värld är en Lidingö-variant bara….

    Men du, och jag är seriös nu, kan inte du förklara för mig hur man kan tycka det är kul att titta på ett program med ngn som tex.säger att hon tror Hitler vann kriget (vari ligger det roliga?) eller säger rent allmänt korkade saker precis hela tiden och en fnissar bort det? Förstår bara inte.

  Var också naiv och trodde att viruset inte var så farligt för den som är dubbelvaccinerad och utan underliggande sjukdomar. Ända till sambon testade positivt i tisdags, sedan dess har vi varit sekunder ifrån att ringa 112 inte mindre än två gånger.
  Han har så hög feber att han inte kan gå, emellanåt sätter det sig så hårt på lungorna att han känner att han inte riktigt får luft. Vi är alltså bara inne på dag två än så länge. Han testade positivt utan symptom, de kom på natten sen… Håller alla tummar jag har att det värsta är förbi nu och att vi slipper att faktiskt ringa 112…
  Känner mig lycklig över att han faktiskt är dubbelvaccinerad, vem vet hur det hade gått annars..

   Hoppas att han tillfrisknar snart, låter riktigt hemskt och ännu ett exempel på hur lömskt detta virus är och hur lite vi vet om det.
   Krya! ❤

  Lyssna gärna på deras näst senaste poddavsnitt (Wahlgren och Wistam) avsnitt 363. Bäst och sämst.
  Så mycket som är verklighetsfrånvänt som sägs där …

   Exempel? Orkar inte lyssna på dessa två…

    Sett till statistik så är det snarare tvärtom, de som har äldre anhöriga som blir svårt sjuka har otur.

     Hamnade fel

  Jag tror att det artister och skådespelare är räddast för, är att svenska folket ska upptäcka att de inte behövs. Jag har gått mycket på teater och konserter tidigare, men under pandemin har jag insett att det är en rätt meningslös sysselsättning som jag inte saknar. Så för min del får gärna alla dessa ”kulturarbetare” skola om sig till något samhällsnyttigt.

  Jag undrar hur Pernilla skulle resonera kring detta ifall nån av hennes föäldrar blev allvarligt sjuka eller avled i covid…..dom är gamla och pga det, sköra. Men det kanske inte skulle göra nån skillnad eftersom Dr Pernilla veeet att detta inte är värre än en förkylning. Hon borde prova att andas genom ett sugrör så hon får känna hur det känns att drabbas.

   Ja, hon har verkligen haft tur att hennes föräldrar inte blev dåliga. De tillhör ju definitivt kategorin ”äldre och sköra”. Hade de blivit det då hade hon definitivt hållit käft.

    Sett till statistik så är det snarare tvärtom, de som har äldre anhöriga som blir svårt sjuka har otur.

  Tycker det är fascinerande att folk som menar på att detta är en vanlig flunsa helt verkar ha missuppfattat anledningen till restriktionerna. Det är så många som skriver om att livet nu ska fortgå, man blir inte sjuk, det är som vinterkräksjukan bla bla bla. Har ni förstått vad mutationer innebär? Förstår ni att virus muterar ju fler värdar det får? Förstår ni att olika mutationer kan slås ihop och skapa förödelse om viruset bara får fritt spelrum? Det är så mycket som inte verkar nå fram till alla dessa människor som resonerar som Pernilla. Sen har vi ju vården som ska orka med och ha plats för alla som behöver den såklart. Förstår faktiskt inte vad det är dom är så svårt att förstå, det finns en anledning till restriktionerna. Ingen tycker det är kul men det blir ju inte bättre av att låta viruset mutera fritt.

   Tack för en mycket bra sammanfattning, det är precis detta det handlar om! 🙏

  Jaha, så Pernilla Wahlgren har sadlat om till epidemiolog? 🤔

   Nej, men till rikspucko!

  ”Så ledsen för ER skull att vi inte får spela”
  😂😂😂

   😊😂😂😂😅🤣😂😂 så tragiskt va ? Istället för att säga eller skriva så tråkigt för mig så jag får inte in några miljoner..

  Så tragiskt att vissa människor inte är värda något liv för att några andra ska bygga hus /leva i lyx, Stackars ”lilla” bittra /ensamma /själviska människa.

  Jag vill ge en stor eloge till vår fantastiska sjukvård – och inte bara i Sverige- som gör allt de kan för att rädda oss ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Jag har ett litet förslag:

  Kan vi inte allihopa bara lita på de kompetenta experter som har långt mera kunskap och erfarenhet än någon av oss och lita på vad de säger? Vad är det värsta som kan hända?

  Ingen av oss kommer dö av att leva under restriktioner under några få veckor mer än nöden kräver. Däremot skulle vi alla gagnas av ett samhälle där det inte tjafsas så mycket. Tillit bygger samhällen, misstro sliter sönder dem. Vi är på god väg att bli som USA. Bara att slippa ökad polarisering skulle vara värt några veckor i lockdown t.om.

  Dessa människor som på olika sätt jobbar röven av sig för att försöka förstå vad som vore mest gynnsamt för oss i detta läge är inte ute efter att lura oss. De använder sin expertis för att försöka hitta goda vägar framåt. Det minsta vi kan göra för att hjälpa till är att respektera dem, oavsett om man själv tror att det är onödigt. I Sverige har vi absolut inget att klaga på i jämförelse med många andra länder som haft mycket värre än vi. Helt onödigt att gnälla på vaccinbevis, se bara till att skaffa ett! Själv väljer jag bort alla större evenemang (går inte ens på bio) för att jag inte tror att vaccinbevis är en tillräcklig garanti, men slösar ingen energi på att reta upp mig över kravet på dem eller skiter i att vaccinera mig bara för att visa att jag ”kan tänka själv”. Det går att acceptera och respektera en åtgärd man inte själv tror är den lämpligaste!

   🙏💚

   Så klokt skrivet 👏🏼❤️

   Bravo!👌

  Tror inte det går någon nöd på henne med tanke på att hon har råd att bygga ett enormt hus…

   Det är väl just därför hon måste håva in mer stålar, för att huset kostar skjortan…

  Pernilla har nu lagt ut ännu ett inlägg med Lisa N:s s.k. ”brandtal”. Hon skriver bl.a.

  ”Vår bransch stängs ner helt i onödan & ignoreras av poltikerns totalt!!!!”

  ”Vi har fått nog nu!!!”

  ”Ge oss det bidrags-stöd branschen behöver för att kunna överleva!!!”

  Slutligen anser hon att Lisa N ska utses till ny kulturminister vilket många håller med om i kommentarsfältet. Ett fan av Pernilla tycker också att Pernilla borde bli politiker.

  Jag orkar snart inte läsa ett ord till från Pernilla men jag undrar hur hon kan påstå att ”branschen stängs ner”? Riktigt så illa är det ju inte. Det är ju fortfarande tillåtet att köra showen live i mindre format för en begränsad (sittande?) publik, köra digitalt, medverka i TV osv osv. Gissar att allt handlar om det enda som är viktigt i Wahlgrens värld: PENGAR.

  Är det verkligen prio att tränga in massa folk i konserthallar och teatrar i dessa tider bara för att stackars Pernilla och co ska få stå på scen? Skäms hon inte när hon kommer med såna korkade uttalanden? Och att det skulle vara ”synd om oss” för att vi inte får se henne uppträda?! Hahaha

  Det folk inte fattar är att det handlar även om andra samhällsviktiga funktioner som blir drabbade om många blir smittade eller behöver vabba.

  Det kommer inte finnas tillräckligt med undersköterskor, vårdbiträden, folk inom kollektivtrafiken, lokalvårdare, apotekare, renhållningsarbetare, plogbilsförare, lärare, barnskötare, barnmorskor, kuratorer, socialarbetare, poliser osv för folk är sjuka, vabbat eller sitter i karantän!!!

  Människor får inte sin behandling på sjukhuset för att sköterskan på onkologen måste gå till IVA för den sköterskans man har fått covid och familjen sitter i karantän.

  Men om den sk kultureliten hade utbildat sig till undersköterskor när pandemin bröt ut hade det varit fler inom vården 😁

   Jamen precis, sen så känner jag flera som är ”egna” & frilansande som erbjudit sin arbetskraft till vården och fått tillfällig anställning, finns mkt man kan göra som inte kräver utbildning el special kompetens. Enklare arbetsuppgifter och de flesta känner oftast en form av tillfredställelse över att få möjlighet att hjälpa till på ngt vis.

  Visst brukar det vara samma personer som oxå lägger upp väntrums selfies och är arga när det är 10 timmars väntat på akuten och Hedda Care ej kan hjälpa dom?

  Tänk ett steg längre! Får sån dålig smak i munnen av att man uttalar sig såhär. Skriv absolut du saknar publiken, saknar att få underhålla osv osv men uttala dig inte förminskande eller med vilseledande information om ett virus under år 3 av en pandemi!
  Skola om dig, lär nytt, var tacksam och börja visa lite jäkla respekt. Dax att börja följa restriktionerna för första gången istället?!

  ”En vanlig influensa”. Nej, definitivt inte. Hade corona med milda symptom december 2020. Smak- och luktsinnet är fortfarande förstört och jag har fått parosmi (det mesta smakar och luktar illa). Jag kan äta starka chilifrukter utan att känna hettan.

  Mat har alltid varit en viktig del av mitt liv och min dröm har länge varit att besöka toprestauranger i olika länder. Nu är den delen av livet förstörd, eftersom jag kräks om jag känner lukten av lök eller vitlök. Kan inte ens gå in på många matställen. Det suger.

  Allt detta är så fel varför inte skaffa ”vanliga jobb” te,x Hanna hedlund gjorde en bra grej när det blev mindre jobb inom kulturbranschen hon läser till socionom varför kan inte fler av dessa kändisar göra lika iställe för att gnälla vi är många som måste göra samma sak att ta jobb som vi inte vill ha men flesta har räkningar att betala och munnar att mätta det är bara att gilla läget liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *