Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

734 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ni som går på periodisk fasta, hur lång tid tog det innan ni började gå ner i vikt? Och hur mycket åt ni under ert ätfönster?
  Jag äter mellan 12-20 och jag är sååå hungrig… äter en ordentlig lunch men är vrålhungrig bara någon timme senare 🙁
  Har ni några tips för att göra det enklare?
  Är på dag 7

   Testa att lägga samtliga mål tidigare på dagen, ätfönster mellan typ 7-18 istället.

    Nej men kan vi inte prata om något roligare? Typ som att vår favorit-fashionista och pördiga resebloggare förekommer i ett tvistemål i Solna tingsrätt för att hon inte har betalat för sin hemstäd?

     Jaa snälla!! Nu blev jag nyfiken, är det K?

      Är det mogi?

       Jajamen, i egen hög person.

     Varför skulle det vara roligt?

   Varför hålla på att mixtra med kroppen sådär..? Fungerar inte vanlig träning och bra kost? Sätter du kroppen på svältläge så tar den upp ALLT när du väl ger efter.

    Fasta är oerhört bra för kroppen. Läs studier om hur cancerceller minskar, insulinet stabiliseras, cellerna repareras istället för att ersättas osv. Superspännande läsning. Inte för alla (vissa sjukdomar) men annars är människan verkligen inte skapt att äta 5 mål om dagen, våra förfäder levde veckor/månader utan större mängder mat. Det är då kroppen reparerar sig själv. Sök på orden på engelska, finns många studier.

     Levnadsstandarden går ju inte att jämföra med hur det var så långt bak, inte heller hur gamla vi blir nuförtiden. Hur hälsosamt är det att vara vrålhungrig och veta att man inte får äta förrän ett visst klockslag egentligen, slutar du lyssna på kroppen så kommer konsekvenserna därefter. Vem har sagt just 5? Alla är olika men att inte lyssna på sin kropp är aldrig bra.

      Det handlar om evolution och biologi. Hungerkönslor kommer de tider du vant kroppen vid att äta, inte för att du skulle lida av att vara hungrig. Det är när vi är hungriga som kroppen börjar reparera cellerna. Det är jättebra att känna hungerkänslor.

      Det går inte att förvänta sig att tiotusentals år av evolution skulle ändras på ca 100 år (sen kylskåp och butiker slog igenom).

       Ingenstans skriver jag att man ska vara konstant mätt, men då många endast dricker svart kaffe till frukost så kan det inte vara särskilt hälsosamt. Varken hormonellt eller blodsockret (skjuts ju i höjden när man väl käkar)

        Nu finns det ju en uppsjö med studier som visar det är bra för hälsan så varför inte bara acceptera det? Såklart innebär inte att inte äta på nätterna att du går omkring och är vrålhungrig, det säger sig väl självt 🙂

         Alla dieter har varit det bästa som hänt folket tills man efter en tid antingen har hittat motbevis eller något nytt revolutionerande som får alla kilon att smälta bort. Allt det mentala snackas det ju aldrig om, att hela tiden behöva tänka vad man får/inte får göra och ofta få skuldkänslor när man inte lyckas osv.

          Har aldrig känt så (skuldkänslor eller att jag bara tänker på mat). Periodisk fasta är ju ga enkelt, du äter på dagen mer eller mindre- det är inget man riktigt funderar över bortsett från första veckan kanske.

           Har själv typ ätit så större delen av mitt liv, utan att tänka på att det skulle vara ngn form av fasta. Det har blivit så, pga att jag helt enkelt inte är hungrig utanför detta ”fönster”, men äter nog ganska mkt när jag väl äter och ALLTID massor till frukost, är vrålhungrig då, oavsett tid jag går upp. Och vikten då, inte vägt mig på massor med år, men den är stabil, drar samma storlek (36) jag gjort i princip hela vuxenlivet. Sen märker jag, tex vid Jul el liknande, då man äter på annat sätt (ständigt ätande😀) att jag sväller kring magen. Tror det är bra att bli riktigt hungrig när man skall äta och inte bara trycka i sig mat för att det är lunch och man eg inte är hungrig alls. Kroppen får jobba med vad den har och vila från att ta emot mat hela tiden (som vid 5-6 mål mat om dagen) Sen är ju alla givetvis olika och har olika metabolism, så vad som funkar för ngn kan vara helt fel för ngn annan.Själv skulle jag tex aldrig kunna helfasta och gå utan riktig mat ens en dag, skulle kollapsa tror jag.

          Fasta är ingen diet. 🤣🤣🤣

     Min kropp borde ju vara fantastiskt nöjd då, äter en gång om dagen. Ingen diet eller så, är bara inte hungrig.

     Fast det finns inga bra studier på människor som visar på positiva effekter av fasta. Enbart på möss…

      Det finns det visst.

    Detta är tyvärr min erfarenhet. Lätt att gå ner men man går upp direkt igen

     Men man går väl inte upp om man fortsätter fasta? Tanken är ju att detta ska bli en långvarig rutin..
     Klart man går upp om man går tillbaka till dom vanor man hade innan? 😅

    Det är inte svält att inte äta under dygnets alla timmar.

     Verkligen inte, jag äter massor när jag väl äter, alltid gjort så, men helt omedvetet ätit som ngn slags periodiskt fasta pga ej hungrig övrig tid.

    Jag tänker att det handlar om att lyssna på sig själv och att göra det som man själv mår bra av. Tror absolut inte att periodisk fasta är för alla.

    Själv fungerar periodisk fasta perfekt för mig. Jag har gått hela livet och strävat efter att äta regelbundet, helst något litet var tredje timme som man blir rekommenderad att göra. Men det går inte för mig. Det passar inte i min rytm att äta så.

    Med periodisk fasta känner jag mig äntligen hemma. Kommer kunna hålla detta för livet, för att det är så skönt att ”slippa äta” (de tiderna jag ändå inte pallar äta på). Har tex alltid hoppat frukost. Det är bara inte min grej.

     Precis samma här, fast frukost är min grej, alltid vrålhungrig då. Lunch kan jag inte få i mig hur mkt jag ens försökt, helt enkelt mätt fortf från stor frukost.

    Såå hungrig = svältläge?

    Jag körde fasta och åt 12-18. Jag gick ner 14 kg på 2 månader. Gravidkilon som lämnat efter sista förlossningen. Guld.
    Min sambo gjorde samma och har diabetes med dåliga värden som fettlever. På 2 månader gick han ner ca 10 kg och läkaren som kollade värdena sen sa att han inte längre anses ha diabetes med så fina vörden och alla värden hade förbättras avsevärt. Helt otroligt.

   Jag tappade vattenvikt direkt nästan. Annan vikttappning märkte jag av så smått efter en vecka.

   Tricket är att sluta äta så tidigt som möjligt, inte att börja äta så sent som möjligt. Så ät frukost, lunch och riktigt tidig middag så ser du att kilona rasar. Vet helt ärligt inte varför det funkar så, men antar att man förbränner mer under dagen.

    Trivs egentligen bättre med detta mönster, men socialt är det mycket lättare att skippa frukost än middag..

    Det är inte hälsosamt att rasa i vikt. Snälla var sjyssta mot era kroppar.

     Vad är detta för kommentarer egentligen? ”Det är inte hälsosamt vara överviktig, var snälla mot era kroppar.” Givet är det hälsosamt rasa i vikt om du är överviktig och lika självklart ska du såklart inte försöka gå ner om du är under- eller normalviktig. Men det här är väl självklart?

      Citerar du 20:30? Gör det gärna ordagrant isf och inte en mening som du själv kommit på.

      Nej för mycket av övervikten sitter mentalt/emotionellt, varför tror du så många som gör gastric bypass återfaller i samma gamla mönster efter de har rasat i vikt?

       Va? Jag reagerar på kommentatorn som säger att det inte är hälsosamt rasa i vikt och ber folk vara snälla med sina kroppar. Min poäng är bara att givetvis är det hälsosamt rasa i vikt om man är överviktig. I övrigt förstod jag faktiskt inte helt din kommentar.

        Min kommentar ” Det är inte hälsosamt att rasa i vikt. Snälla var sjyssta mot era kroppar.”

        Din citering ”Det är inte hälsosamt vara överviktig, var snälla mot era kroppar.”

        Ska du citera någon får du ju inte ändra någonting den har sagt. Det är en stor skillnad på att gå ner i vikt och att rasa i vikt.

         Personen citerade inte, personen gjorde en motsats av din mening för att göra en poäng av att man lika gärna kan säga tvärtom.

         Det var iaf tydligt för mig.

       Jaha okej. Men vad har det med saken att göra om du vill gå ner i vikt? Kost och delvis motion är avgörande, sen kan du såklart jobba på dina mentala problem ändå. Men att bara jobba på den mentala biten ger dig ingen viktnedgång (om du inte är hetsäter eller liknande).

        Att jobba med det mentala och det emotionella är i allra högsta grad ett stort steg mot viktnedgång. Det är inte bara för de som hetsäter, det är påfrestande för alla att ändra ett beteendemönster.

    Kalorier är kalorier oavsett när på dagen man äter.

    Det där stämmer ju dock inte ritkigt, det är kalorier ut-kalorier in. Spelar ingen roll när på dagen du äter, du bränner lika mycket under 24h ändå. Att fasta är därför inte automatiskt en svält, man måste ligga på kaloriunderskott

   Jag är en nattätare så jag åt mellan 15-21 gick ned närmre 9 kg på ca 13 veckor.
   Behöll vikten tills jag blev gravid.
   Kolla hur du vanligtvis äter. Jag har aldrig brytt mig om frukost men jag älskar nattmacka, därför funkade inte 9-15 för mig, var vrålhungrig och uttråkad om kvällarna. Du kanske är likadan?

    Hur gjorde du för att inte dö av hunger innan kl 15? Jag går upp ca kl 07 (och lägger mig vid 22, somnar vid 23), skulle kollapsa om jag inte åt nånting förrän klockan 15 🥴

     Jo, det tog nog en månad innan jag började äta runt 15. Ibland innan 15 (13-14). Var superroligt i början men jag började med kl 11, la på ca en kvart/halvtimme dag. Kroppen vänjer sig fort.
     Kan tillägga att jag vaknade kl 9 och la mig vid midnatt. Du som vaknar 7 kanske kan börja äta runt 13? Du somnar säkert rätt tidigt också och så är det ju bra att somna ca 2h efter sista målet. Så om du somnar 22, då kan du sluta äta 19-20 🙂
     Börja långsamt och låt kroppen vänja sig så blir det bättre i längden 🙂

      Tack för motivation ❤️

   Käkade typ så hösten 2020, det blev lite ofrivilligt men visade sig fungera ihop med min träning så då åt jag varannan vecka mellan 05-16 och varannan mellan 11.30-19.30.
   Det var jobbet som styrde, därav de väldigt olika tiderna, men det gick bra.

   Har också satt igång med 16:8 nu, men har fastat mycket tidigare 🙂
   Min tanke är att du äter för ”lätt” mat kanske? Tycker man behöver en rejäl portion husman typ med extra smör för att stå sig och klara att fasta i längden.

    Går man ändå ner i vikt då, när man äter så tung mat under fastan?

     Under ätfönstret menar jag såklart

     Beror ju på vad du äter totalt sett!
     Äter du tex en-två rejäla (kaloritäta) portioner och därmed är så mätt och nöjd att du inte behöver småäta något annat, kan det ju bli lika mycket som en dag där du äter lättare måltider och tar flera mål / småäter för att du är hungrig och sugen.

     Äter du mättande rejäl mat kanske du orkar fasta långsiktigt, försöker du hålla nere kalorierna för mycket, är det större chans att tröttna eller bli trött och irriterad och ge upp 🙂

   Har ätit mellan kl 12-21 i flera år nu. Första fem månaderna gick jag ner 15 kg, totalt 25 kg tills jag blev nöjd. Äter fortfarande samma tider vilket gör att jag stannar i vikt hela tiden, men anledningen till att jag inte fortsätter gå ner (vill inte heller) är för att jag unnar mig mer nu när jag äntligen gått ner all övervikt. Så länge jag håller mig till ätfönstret så är min vikt stabil vilket är asskönt så att jag ändå kan äta vad jag vill (med balans såklart).
   Jag känner igen hungern du pratar om såklart men jag har lärt mig att stå ut med morgonhungern under de här åren. Det ger ju resultat och det handlar ju bara om några timmars hunger.

    Grattis!
    Får jag fråga hur länge du haft din övervikt?

   Jag fastar aldrig men en polare gör, han är näringsfysiolog och PT och hälsar att du ska äta mer. Mycket mer. Ät lunch. Än sen mellanmål och sen mellanmål igen om du blir hungrig. Du ska äta så mycket du behöver under ätfönster.
   Gå aldrig hungrig under ätfönster och är rätt mat utifrån dina behov. Tex byt vitt ris mot riktigt fullkornsris. Ät mer proteiner och kolhydrater, fyll inte bara på med lätta sallader och frukt.
   Överstig inte ditt dagliga kaloribehov såvida du inte tränar hårt.

    Åh okej tack ❤️ Jag har bara ätit två mål, lunch och middag. Någon frukt till mellis när hungern tagit över. Har vaknat på natten och varit hungrig men tänkt att det är en del utav hela grejen?

     Nej nej! Om du vaknar på natten pga hunger, eller inte kan somna på kvällen så tycker iallafall jag att du ska göra ett undantag och äta! (Eller testa att dricka först.. matsmältning kan ju störa sömnen också)
     Men det är inte värt att förstöra en natts sömn för att fasta! Man kan göra ett nytt försök nästa dag, inte mer dramatiskt än så 🙂

     Det ska inte vara en plåga att fasta! En mage som kurrar är okej, hunger är okej, men du ska kunna vara ditt bästa jag och må bra under tiden 😬

      Ååh tack för snällt svar ❤️❤️

    ”Du ska äta så mycket du behöver under ätfönster.”

    Vs

    ”Överstig inte ditt dagliga kaloribehov såvida du inte tränar hårt.”

    🧐🤔

     Haha ja det gäller att ligga på lagom 😉

     Ofta behöver man inte mer än sitt dagliga kaloribehov. Behöver man mer är det förmodligen för att man tränat hårt eller varit väldigt aktiv under dagen.

     Men man ska inte sikta på att äta så lite som möjligt under ätfönstret utan se till att hålla sig mätt och äta ordentligt.

     Trodde du förstod det men alla har inte förmågan att tänka själva. Eller så ville du bara göra dig märkvärdig 🤷🏻‍♀️😅 Who knows?

   Tänker att du nog äter för lite. För att gå ner i vikt ska du ligga på ett kaloriunderskott men inte för lågt för då blir det ju som att hela dagen blir ’svält’ istället för att du fastar, om du förstår hur jag menar? Jag använde Lifesum i början för att få koll just för att jag också åt för lite. karolineepettersson på Instagram brukar ha en kod på 50% på Lifesum och de har ett upplägg nu just för 16:8 som kan vara värt att kika på.

   Och hungern på morgonen gav med sig för mig, men se till att du får i din tillräckligt när du får äta, drick mycket vatten och kom ihåg grönsaker och vitaminer! 😊

    Ska verkligen gå igenom exakt vad jag äter och se till att jag får i mig tillräckligt under ätfönstret! Jag tror jag tänkt att jag ska äta lågkalorikost under ätfönstret och därför kanske inte fått i mig tillräckligt, men vill samtidigt inte heller äta för mycket under den tillåtna tiden. Ska göra en genomgång. Tack för ditt svar!!

     Eftersom du hoppar över din frukost så behöver du ju inte ändra din lunch och middag, då du redan skurit bort en del kalorier 🙂 testa dig fram, du ska inte gå ner mer än 0.5kg i veckan helst, och du ska absolut inte vara så hungrig att du inte kan sova eller fungera

   när är du som mest hungrig? Från morgon fram t lunch eller efter 20.00? Jag hade samma tider som dig, och jag är lyckligtvis ingen frulle människa. Jag började dagen med varm citronvatten, olivolja o lite havssalt. När jag kom till jobbet drack jag ingefäradryck o en stor kopp med nyponpulver fr Holistic, o även kaffe senare. Vid lunch kunde jag äntlugen njuta av att vara hungrig. Försök att äta något mer mättande kl 18-19, o drick massor. Jag har aldrig mått bättre. Kroppen, magen får vila. Vikten var inte min motivation, men gick ner lite.

    Om man dricker olja under fastan så fastar man väl inte riktigt? Jag dricker te och vatten mellan 07-12, är som allra hungrigast kring kl 9-10. Blir bättre runt 11. Sen äter jag lunch kl 12, är dödshungrig vid 2 🙁 äter då mellis, sen är jag jättehungrig igen vid 4-5.. håller mig till 19 då jag äter middag. Är inte hungrig när jag går och lägger mig vid 22, men vaknar ofta på natten av hunger och är hungrig när jag stiger upp

     Ta en fibertablett eller koffeintabletter så håller du hungern borta!

     Allt utom vatten bryter fastan.

   Jag äter mellan halv 10 och 17 och är sällan hungrig. Havregrynsgröt med mjölk på morgonen, en fralla och fruktsmoothie till lunch och en vanlig portion med husmanskost till middag. Det håller jag vikten på, men gick ner ca 20 kg med 5:2 först.
   Då äter man vanligt 5 dagar och äter ca 500 kalorier de dagar jag fastade.

   För mig hjälpte det att tänka att hungern kommer och går. Man är inte konstant hungrig utan runt mattider som lunch och middag så blir man hungrig. Tar man ett glas vatten och gör nåt annat så försvinner hungern igen efter ca 20min.

   Jag gjorde periodisk fasta i tre dagar (alltså noll mat) några gånger, gick enkelt när jag väl ställt in mig på det.

   Som andra säger, under ätfönstret ska du äta tills du blir mätt, inte en liten sallad.

   Låter ju inte jättesunt, är du hungrig Innan 12 och efter 20?
   Äter aldrig innan 12 och aldrig efter 20. Inte gått ned ett gram på 3 år. Byt metod, börja träna styrketräning, ät regelbundet, sov regelbundet och stressa mindre och ät hälsosamt istället. 👍🏽

   Det är nog väldigt individuellt hur lätt man har att anpassa sig till det och så tror jag också man får testa sig fram lite för att hitta vilka tider som funkar bäst för en själv + såklart ha lite tålamod i början. Jag fastar oftast minst 16 timmar per dygn och gör det numera utan att egentligen reflektera över det alls. Jag är inte hungrig eller tycker det är svårt att få till utan det är bara vardag sen länge (flera år sedan jag började). Försök dricka mycket vatten, viktigt att få i sig vätska plus att det kan dämpa hungern lite.

   Och är det så att du innan ätit ofta, tex nära inpå när du lägger dig och direkt du vaknar så skulle jag föreslå att börja fastan lite mer successivt så kroppen får vänja sig och inte gå direkt in på 16. Och sen skulle jag också säga att se till så du äter ordentligt under ätfönstret även om du går på en diet och vill gå ner i vikt. Jag gör inte det nu trots fasta men när jag gjort det innan så kunde iallafall jag dras in i att man både skulle fasta och äta så lite som möjligt och då blir det ju inte bra. Om du är vrålhungrig efter lunch kanske du kan äta en frukt eller liknande så att du sen klarar dig till middagen. Eftersom du äter färre måltider än innan så kommer ett tillagt mellanmål ändå innebära att du sammantaget äter mindre mat.

   Testa att äta på morgonen istället och skippa middagen. Jag äter tex frukost vid 08.00-09.00 och middag 16.30. Funkar mycket bättre för mig än att gå hungrig fram till lunch. Jag äter två eller tre rejäla mål mat om dagen. Ofta äter jag en stor frukost, en stor lunch och sedan ett mellanmål vid 16.30. Man går inte ner så mycket i vikt med periodisk fasta eller jag gör inte det i alla fall, jag är normalviktig. Men kroppen tightar till sig. Speciellt om man har det som livsstil. Viktigare fördelar jag har fått är att jag sover bättre, mår bättre mentalt, har mer energi, inte lika sugen på sötsaker, inte sjuk lika ofta.

  Vem vill ni cancella år 2022?
  Jag röstar på Johanna Bladh och Vulverinekoos.

   Varför vulverine?

    Tycker hon är störig. Pratar om saker som inte stämmer tex att hon framkallade ety missfall genom att dricka kaffe och sova med lampan tänd. Sen tycker jag det är fett oansvarigt att skaffa barn med någon man känt i en vecka typ, särskilt när man har barn sedan innan.

     Själv uppskattar jag all hennes kunskap, men håller med om att det är helt galet att skaffa barn med någon så fort när man har barn sedan innan.

      Kunskap… schmunskap….

      Eh kunskap? Så att sitta och hitta på saker som du själv tycker låter bra är numera kunskap? Mycket spännande. Vulverinekoos är livsfarlig med den ”kunskap” ( läs: dynga) hon sprider och borde cancelleras fortare än kvickt.

   Jag tycker Vulverine är grym! Är det inte lite udda att du vill cancela en person som inte ens är särskilt känd och dessutom redan är både älskad och hatad? Vad är behovet att cancela?

    Hon förtjänar att bli cancelled pga sprider ovetenskaplig BS och har exakt NOLL medicinsk utbildning. Någon erbjuds i hokuspokus är det hon har i bagaget. Hon tjänar pengar på kvinnors desperation och rädsla. Infertilitet är extremt komplicerat hormonellt tillstånd, det är inte för inte folk går på långa utredningar och måste medicinskt få hjälp. Hade det räckt med att sluta äta socker så skulle ju vem som helst kunna bota sig själv. Sen när det går dåligt för hennes klienter så skyller hon på klienterna. Och eftersom hon driver sin egen plattform så ser hon till att absolut nol kritik framkommer om hennes ”framgång”. Och det där med hur flytningar ser ut under menscykeln kan precis varenda gynekologi och barnmorska. Cancella kvacksalvare är absolut rimligt.

     Agree!!! Herregud hon borde anmälas.

      Gör det så om du nu känner så. Vad väntar du på om du har bevis?

       Vadå bevis? Vad ska man anmäla henne för? Jag har absolut inget till övers för hennes konto och är glad att folk ifrågasätter, men självklart är det inte förbjudet att ha andra världsuppfattningar eller sprida alternativ fakta. Och tack och lov för det.

        Inte jag heller men Julie tycker ju att hon borde anmälas och om hon har något bevis så måste hon ju anmäla och inte bara slänga ur sig en sån kommentar.

         Vem ska hon ’anmäla’ till? Polisen? För vad?

         Nej jag fattar inte heller. Det kanske inte var bokstavligt talat.

     Men hur kommer det sig att kvinnor är desperata? Finns många städer i Sverige där man får jaga en gynekolog i veckor, för att de som finns inte tar emot nya patienter. När man väl hittat en, så ska det också vara en person som kan lyssna på vad man säger utan att förminska ens oro eller stress. Vilket tyvärr inte alla kan. Det har blivit bättre, men många kvinnor har blivit otroligt dåligt bemötta när de sökt hjälp för något som rör kvinnohälsa, så även om jag delvis håller med dig, så tycker jag att sjukvården har sig själva att skylla (samt de som håller i plånboken som ser till att det ser ut som det gör inom vården idag 🙄)

     Det blir inte heller bättre av att de här ämnena hon tar upp alltid upprör så många i diverse sociala medier, som attackerar de kvinnor som väljer att lyssna på henne. Lägg därtill att flertalet av dessa kvinnor, som dessutom ofta uttrycker sig på ett väldigt föraktfullt sätt , antagligen för att det rör upp så mycket känslor, säger sig arbeta inom kvinnosjukvård. Även om de är i de här forumen som privatpersoner, så gör det ju knappast att kvinnor som tappat förtroendet för vården, känner sig manade att helt plötsligt gå tillbaka till vården och sluta att lyssna på såna som Vulverine? Har sett så många exempel på där någon tipsar om Vulverine där personen ifråga snabbt blivit helt idiotförklarad på ett sjukt otrevligt sätt (kan man idiotförklara någon trevligt? 😏) av någon av Vulverine motståndare, som då gärna slänger in att de arbetar som xxx inom vad det nu kan vara för område inom sjukvården.

     Tänker också att, om utövare av traditionell sjukvård upplever att man inte når ut, utan att man överröstas av såna som Vulverine, så är det kanske inte mottagaren det är fel på, dvs alla kvinnor som vänder sig till Vulverine, eller henne, utan det kanske är avsändaren som måste fundera på hur de kommunicerar 🤔

      Så lösningen på att kvinnovården går på knäna är att man ska vända sig till kvacksalvare? Om alla operationssalar är upptagna, ska man gå till en shaman då för att operera sig? Wtf är kontentan av din kommentar?

      Och många som påstår att de inte blir lyssnade till inom vården är sådana som kanske inte tar till sig vad sjukvårdspersonal säger. Har en gammal kollega som är vegan. Hon har brist på typ allt, och nu har henne sproblematik övergått till psykiska åkommor som oro, ångest, paranoia osv. Hennes läkare säger att är det är lättast att hon övergår till iaf lakto-och vegetarisk kost för att bli kvitt majoriteten av dessa problem. Men hon är inte ”lyhörd” tydligen. Så j-a trött på folk. Vetenskap är vetenskap är vetenskap. Vill du ha hokus pokus så var så god, men sprid inte det som om det vore vetenskap. Vuverine är debunkad sedan länge, kasta henne och spara dina pengar.

       Du bevisade just min poäng. Tack 😅

       Läkare har nära till noll utbildning när det kommer troll kost så sluta sprida desinformation.

        Vad är trollkost? Eller menar du trollkonst? 😂

        Jag skiter i vad folk äter, men om du tar ett blodprov som visar att du är sjuk och att det kan lösas simpelt så väljer jag att tro på blodprovet, inte nödvändigtvis den som orsakat problemen med sin livsstil. Samma sak med människor som blir tillsagda att sluta äta lchf pga för högt kolesterol. Om det du stoppar i dig gör dig sjuk så får du äta något annat. Inte sitta och bitcha om trollkost och samtidigt belasta vården med egengjorda hälsoproblem. Som sagt, vetenskap. Och även om en läkare inte är expert på ett ämne så kan man hänvisa till specialister. Sluta sprida desinformation!

      Jag tror att många som t ex har problem med sin fertilitet kan bli lite matta på mängden tips de får om Vulveriekoos. Särskilt om man inte delar hennes grundsyn. Kanske inte så kul om man kämpar i många år att folk som inte alls har samma typ av problem tipsar om allt man ska sluta med och hur man ska börja leva rent hit och dit.

      Sen tycker jag inte det är särskilt seriöst att börja hinta om att alla som gillar hennes material gör det för att de reagerar känslomässigt? Ganska konstig slutats att alla som inte håller med någon som skriver om alternativvetenskap är för känslomässiga för att ta till sig det. Vad hände med att bara helt enkelt inte dela hennes grundsyn?

     Eftersom socker driver inflammation, är det bra att avstå det, vare sig man vill bli gravid eller ej.

   Folk som sprider cancel culture.

   Cherrybomb

   Kenza och Lady Dahmer. Så olika men ack så sjukligt irriterande båda två.

    Älskar Lady Dahmer! Speciellt nu när hon inte hänger lika mycket med Fayme, tycker hon är väldigt mycket mindre störig då.

    Varför kenza egentligen?

    Hur kan man störa sig på dessa två ens? 😅

    LD är typ den enda vettiga motpolen mot all intetsägande skit så det skulle vara trist om hon försvann!

   HanaPee, slutade följa för länge sedan men kan visst inte sluta ogilla ändå.

    Varför? Vill gärna höra 🙂 ärlig fråga!

     Håller med om Hanapee. Vad har hänt med henne på sistone? Känns som att hon själv har blivit ett exempel på personer/karaktärsdrag hon själv hånat tidigare och hon känns helt uppblåst och hybrisaktig. Som att hon exempelvis vägrade kolla på Musikhjälpen för att hon själv inte blev tillfrågad att bli programledare. Man ba va? Du är väl verkligen inte en så pass stor profil att du ens skulle bli tillfrågad, och dessutom har hon ju fått fina uppdrag i MH tidigare. Nej hon känns helt förändrad och det är sjukt trist, gillade verkligen henne förut. Svinotrevlig mot följare också och skriver typ alltid ”snälla ni behöver INTE skicka dms om detta nu!!!!!!”

      Men vadå, alla exempel du tar upp är ju skrivna av Hanna med ironi???

     Jag kan svara. Självupptagen barnunge
     Inte snällt må hända men det är så jag uppfattar henne

      Jag har inte märkt nåt av förutom en gång när jag råkade börja kolla på en live när hon typ hackade grönsaker. Då loggade Edvin på och de pratade lite, sen när de lagt på sa hon nåt om att ”hon hade skapat hela hans personlighet” – typ så. Och jag väntade på skratt eller nåt som tydde på att hon skämtade, för hon kan ju bara inte ha varit seriös med det? Jag gillar henne, vettig och rolig.

    Så olika man kan tycka 😅
    Själv gillar jag henne starkt. Visst har jag tyckt under vissa perioder att hon inte varit så rolig/intressant men så är det väl för alla ibland. Och hennes humor kan vara väldigt sarkastisk och ironisk men med en självinsikt, har full förståelse om folk inte tycker det är humor (som det där med Musikhjälpen som någon nämnde)

    Nu tycker jag att har hon växt ännu mer i mina ögon med succépodden Surret och det ska bli spännande att följa hennes nystart med bloggen.

   Kenza för hon redare till Maldiverna 1 gång i månaden.

    Buhu 😂

   Jag stör mig på My Felt. Vet ej varför, kanske för att hon är så ”härlig”?

   Men jag vill iofs inte cancela henne för det, hon är ju duktig på det hon gör och verkar göra många glada.

   Vill cancela alla influencers som bara sprider konsumtion, konsumtion, konsumtion så den yngre generationen har något mer givande att fundera över än Biancas vin-kyl och annat otyg.

    Håller med om My, hon ska vara så cRaZy på alla bilder och allt hon gör 🤪

    Lite så känner jag om My också. Men hon visar ofta två sidor. Hon och Putte på speed, jag klarar inte av när de flaxar med armarna och flamsar så man knappt hör av de säger.

    Men sen är hon ärlig med måendet, att saker är jobbiga. Det får hon plus för.

     Jo jag håller med, det är nog bara del av det hon visar upp som jag har svårt för. Sen tror jag också det handlar om att hon kanske inte riktigt är för mig, hon kan säkert bättre spegla människor med lite mer intensivt känsloliv så att säga!

   Stephanie Strauch. Blir tokig på hennes duckface och spegelselfies. Samt behovet att skriva ”djupa” texter på Stories med ord och begrepp hon inte behärskar.

   Rosanna Charles, sjukt jobbigt att lyssna på

    Håller med! Hon verkar så oskön och elak. Glömmer aldrig när hon droppade någon oskön kommentar till mig på tunnelbanan helt oprovocerat när hon hängde med Paow och någon annan c-kändis för flera år sedan. Nu har hon väl snart varit vän med alla influensers?!

  COVID-VACCIN
  Jag har försökt hitta vettig info men kan inte se att det har sagts eller skrivits något om det här. Eller har jag missat något?

  Om jag inte tar den tredje sprutan, hur lång tid tar det då till jag räknas som helt ovaccinerad och behöver börja om med spruta ett?

   Vad menar du inte skrivits om här? Det är väl fan det enda som diskuteras i öppet spår, andra inlägg med dessutom.

    Tänkte mer om någon hade någon fakta på min specifika fråga. Gissar att du inte har det ☺️

     No offense men tror ICKE att Bloggbevaknings kommentarsfält är rätt ställe att hitta korrekta fakta på.

      😅

   Menar du för att ha ett giltigt vaccinationsbevis? Isf är det två sprutor som krävs idag, men om några månader skulle jag gissa att det krävs tre.

    Om dom tar ett beslut på EU om att det krävs 3 sprutor istället för 2, börjar det gälla den 1 februari. Iaf så skrevs det nån gång i december.

     För resor menar du då eller? Inom Sverige så kan de ju inte ändra förrän alla har blivit erbjudna (och kunnat få ) tid för tredje dosen.

    Jo men om jag inte behöver covidpass förrän om t ex ett år och tänkte ta min tredje spruta då, blir det fortfarande 3/3 eller har det gått så lång tid att det då räknas som 1/3

     Ett år är en evighet i fråga om covid. Så det är totalt omöjligt för någon att säga.

     Med allra största sannolikhet kommer man att räkna dina tidigare sprutor. Vaccinpass handlar om delvis andra saker än immunitet.

     Om ett är kanske du behöver 4 eller 5 sprutor för att räknas som fullvaccinerad. Ingen vet, min personliga åsikt (och allmänna rekommendationer) är att alla bör ta tredje så snart man kan.

    Om några månader skulle jag gissa att detta är ett minne blott och blir behandlat som en vanlig influensa. Äntligen händer det saker.

   Ring Tegnell och fråga

    Sorry skulle svara ts🥰

     Har du hans nummer? 🧐 Jag har inte 😒

      07%89*287# 😉

      666

   Efter nio månader har man i princip noll immunitet kvar efter vaccin. Det innebär dock inte riktigt att du ”börjar om” med spruta ett utan samma resultat gäller troligtvis efter spruta 3 (immuniteten försvinner). I Israel är man nu nästan klar med spruta 4. Så med dagens vaccin kommer man troligtvis få hålla på så. Förhoppningsvis kommer något bättre i framtiden. Men det är inte så att du får längre immunitet med tredje sprutan, den är bra för stunden bara.

    Nej man är inte nästan klar med spruta fyra i Israel. Det är äldre och riskgrupper som de började ge innan jul.

     Eller till och med efter jul. Resten av befolkningen har de inte börjat ge för de vet inte om de ska göra det eller inte.

     Varför hittar men på såna saker? Tidigare ljög nån att spruta 4 inte hjälpte alls i Israel och de skulle släppa smittan lös (och då hade ingen ens fått fjärde sprutan).

      *hittar man på skulle det givetvis vara

   Enligt Tegnell i nån kvällstidning är det två sprutor som räknas som fullvaccinerad.

   Men sånt kan de säkert ändra på.

  Jeans med hög midja, stretch i materialet (bekväma), typ mom modell, vart hittar jag???

   Gina! Deras Molly ☺️

    Såg ingen mom modell i Molly dock 🙂

     Aha, vill du ha det där extra tyget som det är på mamma-byxor? Molly är annars superstretchiga ☺️

      Finns en modell på jeans som kallas mom, de är lite mer slappa i modellen ☺️👍🏼

      Gud vilken söt kommentar!

    Upptäckte just Molly från Gina och bara älskar dom jeansen, så stretchiga och sköna! 😀

   Gina gricot har jätte sköna höga jeans

   Lager 157

   KappAhl.

   Nudie är det bästa stället för jeans! Gratis lagning hela jeansens liv dessutom 😉
   De har nog modellen du letar efter men minns inte namnen utantill…

   Lee och Levis har fina ☺️

   Gina tricot, comfy mom jeans!

   Inte H&M! 😅 de är jätte snygga men noll stretch! Så att ha de till lekparken eller någon typ av aktivitet när man måste böja sig fungerar inte för mig iaf..

   https://www2.hm.com/sv_se/productpage.0905365012.html
   Dom här! Superstretchiga och hög midja.

   Älskar alla som tror att du vill ha gravidbyxor för att du efterfrågar mom-modell ❤️ Bless your little hearts ❤️

   Gina, comfy mom jeans, töjer sig dock lite så mina nästa blir en storlek mindre. Finns även i petite om man vill ha kortare 🙂

   Kolla modellen ”NEA” hos Lindex, det kanske är något? Annars kan jag rekommendera Topshops Jamie jeans (finns på Asos) – de är favoriten, dock inte MOM-modell tyvärr.

   Monki! Deras Oki-jeans <3

   Joni topshop, finns på asos

  Sorry för rant utan styrsel.

  Jag satt för mig själv på ett hamburgerhak i dag, läste litet, käkade, tog en långsam öl. En äldre dam och hennes man slog sig ner två bord bort. De satt bredvid varandra, vända mot mig. Lågmälda, gråhåriga, rynkiga, välklädda på ett enkelt sätt. Det kändes som om de älskade varandra väldigt mycket, och behövde inte bevisa det för de visste redan att det var så.

  Jag är hyfsat rationell, men här hände något. När jag var klar och skulle gå var jag så, så nära att gå fram till dem och säga vad jag tyckte: ”Ni är så vackra, ville bara säga det. Trevlig helg.” Typ.

  Men det gjorde jag inte. Skulle ni ha gjort det?

   Hade inte sagt ngt men önskar jag var sån som sa sånt! Tänker de hade blivit glada

   Absolut. Jag brukar ofta ge komplimanger till främlingar på stan särskilt om de har snygg klädstil tex. Jag hade blivit glad om någon främling gav mig en komplimang (på ett icke sliskig sätt).

   Inget jag brukar göra men ibland har det hänt utan att jag riktigt tänkt efter och det har alltid tagits emot väldigt positivt.

   Har gett massa komplimanger (bara de jag menar) till främlingar och ingen har någonsin svarat med annat än ett stort leende och snälla ord tillbaka.
   Både i Sverige och i väldigt annorlunda da kulturer. Bara man är trevlig och genuin så räcker det.

   Jag tror att du hade gjort dem superglada 🙂

   Minns nu en artikel där Liv Ullmans dotter beskrev en tråkig middag med föräldrar och gäster. Hon tänkte att äktenskap verkar jäkligt grått ändå. Under natten vaknade hon för att besöka toaletten och hon får då syn på det gästande paret i korridoren, kvinnan springer på tysta steg in i sin mans famn och de möts i en varm omfamning.

    Wow, förväntade mig verkligen något mycket snuskigare avslut på din kommentar! 😆 Men fint med en kram!

     Haha ja, men jag tror insikten här är att sann kärlek är trygg och behöver inte demonstreras..eller nått.

   Jag hade nog personligen gjort det 😂
   Även om jag inte känner folk så kan jag gå fram till X person och ge de en komplimang för vad som nu fick mig att fastna/beundra.

   Speciellt om jag har en dålig dag, då nästan ”vågar” jag ännu mer att gå fram och ge en komplimang bara för att även se leendet på personen jag sa det till. På något udda (?) sätt gör det mig glad att se någon annan bli glad.. 😅😅

   Ibland är det allt som behövs för att göra någons dag ❤️

   Minns att jag bjöd in en äldre man (på samma restaurang som satt ensam) till mitt sällskap på middagen. Efter ett tag sa han att den restaurangen brukade han och hans (nu avlidna) fru besöka under deras årsdag.
   Detta var första året han gick dit utan henne under deras årsdag..

   Poängen med detta, VÅGA. Våga säga det du känner till någon du ej känner. Våga ge en komplimang eller bjuda med. Även om det kan vara en bagatell för dig så kan det mena hela världen för hen ❤️❤️

   Jag vågade en gång som ung, men det blev helt fel och sen tyckte folk att jag var konstig 🙈

   Gick första året på gymnasiet och kände nästan ingen på skolan. Tyckte det var jättejobbigt att vara ensam och såg en kille som också såg ensam och övergiven ut så jag gick fram och satte mig hos honom. Frågade om han nyss börjat ettan han med (tror han var nåt år äldre så det hade han inte). Ställde lite frågor så han skulle känna sig mindre ensam.
   Sen fick jag höra att han hade berättat för sina klasskompisar så folk tyckte att jag var jättekonstig som bara gick fram till honom. Jag fick en stämpel som hon den konstiga.
   Haha tack för det, jag trodde bara jag var snäll. Det hjälpte inte direkt mig i min ensamhet att få höra sånt 🙄

   Nu i efterhand skrattar jag åt det, ungdomar är så dramatiska. Var ju inte en pinsam grej egentligen, bara när man är 16 år gammal.

   Jag åkte hotellhiss i London där ett äldre par, jätteuppklädda, kom in. Det var något tango-event på hotellet (före pandemin) och särskilt kvinnan var jättetjusig med lagt hår och danskläder som ändå såg moderna ut. Hon beklagade sig jättemycket för sina skor, det lät som att hon hade fått med sig fel par som hon inte kände sig fin i för att de inte matchade outfiten. Hennes danspartner (och man?) visste inte riktigt vad han skulle säga så jag la mig i försiktigt och sa att med så snygga ben och otroligt vacker stil var det ingen som skulle tänka på skorna. Hon blev jätteglad och han stämde in i komplimangen och sa att hon alltid var snyggast på dansgolvet. Kändes mysigt när vi alla tre lämnade hissen med stora leenden!

  Eftersöker tips på böcker med huvudkaraktärer som är i tidiga tjugoårsåldern. Cirka 20-22 år. Någon som har tips? ☺️📚

   Conversations with friends!!!!!!!

   Behöver de vara nutid? För rent spontant kommer jag på Elsas värld, men de är väl typ 10 år gamla. Inte asbra heller kanske, men inte de sämsta som finns heller.

   DE SJU SYSTRARNA!

   Jag vet att det här 🙂

  Tittar på SVT dokumentären under kniven som handlar om plastikkirurg.
  Blir så ledsen av den utseende hets som är och att folk har sånt focus på sitt utseende.
  Tänker främst på unga som sitter på Instagram och jämför sig med opererade individer med filter osv.

   Handlar dokumentären om att sociala medier bidrar till detta?

   Tittar på den nu också. Så sorgligt att det har blivit så vanligt och dom ser ju faktiskt inte kloka ut heller.

   Verkligen.. känns som huvudpersonen skulle behöva en period helt utan speglar och kameror, för att vänja sig av vid att alltid tänka på hur han ser ut..

    Tycker också att det var ganska fascinerande med hans förvåning över att andra tycker att han ser ”fixad” ut. Att han trodde att han lyckats göra det i hemlighet.

    Mitt bästa tips är verkligen att sluta titta på sig själv så mycket. Jag är känner mig så mycket snyggare än vad jag tycker att jag ser ut i spegeln!

   Det är en intressant dokumentär, det intressanta var att han programledaren fick för sig att han såg ofixad ut. Då trillade poletten ner för mig, folk gör alla dessa ingrepp och tror att resultatet ser naturligt ut. De ser ju sig själva framifrån i spegel och kamera, medan alla andra ser dem från alla andra vinklar främst. Så det blir så märkligt när insta-selfie-look är idealet, medan i det verkliga livet så ser det inte alls naturligt ut. Speciellt när det kommer till läppar, bott i sthlms innerstad hela mitt vuxna liv och har bara vid ett enda tillfälle mött en som fullt läpparna som ser bra ut. Antagligen för att hon redan innan hade anlag till lite fylligare läppar. Tycker det är det svåraste att få till smakfullt.

   Men ja!! Kollade idag och kände mig som en gammal tant som bara ”Men du är så ung, vad gör du med dig själv”

  Har fått covid för andra gången… nästan ett år sedan förra gången, då innan vaccinationerna kommit för min åldersgrupp. Då var jag rejält sjuk i tre veckor, nu är det som en förkylning med lite halsont, snuva. Har kunnat jobba som vanligt (hemifrån). Är dubbelvaccinerad. Någon mer som har fått det igen?

   Ja, typ Sveriges halva befolkning. Läser du nyheterna?

    Guuuud vad tråkigt det är med sånna här negativa kommentarer

    Inte haft Corona ens en gång än. Men alla andra verkar få det.

     Inte jag heller. Men man vågar ju knappt gå ut med soporna, rädd att bli attackerad av möget 😂

      😂😂😂

   😴😴😴😴

   Nej jag tror att du är nog helt ensam om att att få covid igen. Styrkekram!

    Varför skriver man ens här… loggar ut

    Men lägg ner med de där putslustiga svaren. Alla förstår att hon menade någon mer här inne just nu.

    Beklagar att du måste leva med din personlighet!

     Din verkar ju också bra och sådär

   Min sambo som är vaccinerad med Pfizer har covid för andra gången nu med väldigt milda symptom (vi hade båda covid i mars 2021 innan vi fick vaccinera oss). Jag som fick Moderna har testat negativt nu och har nada symptom.

    Tack för att du svarade ❤️ Jag fick också Pfizer.

   Åh. Skönt att läsa faktiskt! Jag drabbades januari 2021 och mådde helt extremt dåligt. Var sjuk i tre MÅNADER. Sjukskriven längre än så. Även dålig syressättning.

   Hoppas verkligen jag slipper det nu när jag är dubbelt vaccinerat (och snart troligtvis även hinner med tredje dosen). Jag är dock gravid (nedsatt immunförsvar) så är extremt nojjig!

   Man bör nog vara en smula rädd för sitt immunförsvar om man är dubbelvaccinerad OCH har haft Corona, utan att vara immun än.

    Varför? Omikron är väldigt smittsamt och antikropparna/skyddet från vaccin minskar med tiden. Det beror ju på hur långt tillbaka hen var sjuk och blev vaccinerad

    Vi var sjuka i mars och vaccinerades dos 1 i juni och dos 2 i augusti så att sambon är smittad men inte sjuk med symptom nu gör inte att jag är orolig över hens immunförsvar genom att omikron dels ska vara lindrigare men även smittsamare.

    Man blir ju varken immun av att ha haft det eller vaccinet så vad tänker du?

   Jag har precis fått min första Covid men vet flera som har fått det igen.

  Har sån ångest. Är hyfsat ny på jobbet och hade sagt till en kollega att jag kanske kunde hjälpa till med en kund/presentation, men fick sen själv en bokning vid samma tid, så nu kan jag inte. Förstår såklart att allt inte hänger på mig utan att någon annan kanske kan ställa upp och hjälpa till. Kan bara inte skaka av mig känslan av att jag gjort fel eller svikit min kollega eller att jag liksom dubbelbokat mig. Har jag gjort fel eller var det mitt ansvar? Är så rädd för att göra fel eller trampa fel som ny…

   Det kanske inte var så smidigt gjort, men vad gör det om 100 år

    Hur skulle jag gjort istället?

     Fortsatt hjälpa din kollega och antingen avboka eller senarelägga din bokning.

      Ja jo, jag schabblade bort datumet. Men vad gör jag nu? Avbokar kunden eller hoppas att någon annan kan avlasta min kollega?

       Grejen är att det är flera andra som blivit tillfrågade så det kanske löser sig utan mig men känner mig dum som råkat bokat in en egen kund samma tid. Borde jag försöka avstyra kunden (vilket inte brukar rekommenderas, det är då vi tar hjälp av kollegor istället, kunden kommer först) eller avvakta för att se om någon av de andra tillfrågade (och ansvariga i ärendet, de är två stycken) kan lösa det själva? Det blir liksom en avvägning som jag tycker är svår att göra eftersom jag är ny, vet inte hur jag ska prioritera.

       Jag vet inte vad du jobbar med men jag skulle nog ha skjutit på kunden. Kollegan ska du förhoppningsvis jobba med en längre tid framöver. Kunden kanske är en kortvarigare historia?

        Grejen är att vi helst inte ska avboka eller skjuta på kunder utan ta bokningen och i sådana fall lösa bemanningen med kollegor. Och det var därför jag sa att jag kanske kunde hjälpa min kollega min nu fick jag själv en bokning samma tid. Vi är ett gäng som jobbar ihop och förväntas kunna gå in för varandra och stötta eller lösa luckor för att inte behöva rucka kunden. Men eftersom jag sa att jag eventuellt kunde men själv fick en bokning har jag ångest för jag vet liksom inte hur jag ska prioritera eller vem jag ska vara ”lojal” mot…

         Men har du sagt att du eventuellt kan hjälpa din kollega eller har du bekräftat att du kan? Markant skillnad.

          Att jag eventuellt kan men nu när frågan dök upp igen om jag kunde sa jag att jag själv fått men bokning

           Då har du inget att vara orolig för, du har ju inte lovat något 🙂

       Jag hade avbokat kunden och hjälpt min kollega.

   Åh, hade kunnat varit jag som skrev kommentaren. Jag tror man övertänker så himla mycket ibland. Är helt övertygad att kollegan klarar sig fint ändå och förstår att annat kom emellan. Kram 🥰

    Tack för din fina kommentar, det tror jag med, är så lätt att förstora upp sin roll i det hela ibland. Kram till dig!

   Känner igen mig så himla mycket i det här.

   Jag tror så här: hade du själv blivit arg på någon annan som var ny på jobbet? Jag kan inte tänka mig att jag hade blivit det, när någon är ny brukar man väl bara anstränga sig för att vara lite extra schysst. Och om jag inte skulle bli arg om rollerna var motsatta borde andra inte bli det heller.

    Tack, vad fint av dig! Hade det varit ombytta roller hade jag absolut inte blivit arg men har helt andra krav på mig själv än vad jag har mot andra…

   Hej! I min värld står kunden alltid i fokus. Att hjälpa en kollega är fint och uppskattas alltid i en arbetsgrupp och på en arbetsplats, men bör alltid göras om man får tid över. Nu blev det ju lite dumt att du hade frågat din kollega, men jag är övertygad att denna kommer förstå att du, speciellt som ny, måste prioritera det egna arbetet först. Som ny är det alltid en balansgång – visa sig som en god kollega men också visa framfötterna i det egna arbetet, det som din chef kanske i första hand kommer se. Be om ursäkt till kollegan, men hen kommer förhoppningsvis förstå!

  Har fått Corona och blivit av med smak och lukt totalt.
  Hur lång tid tog det för er innan det kom tillbaka? Finns det något man kan göra för att ”locka fram”?

   Är inne på vecka 4 utan smak och lukt. Jag försöker träna genom att lukta på starka smaker som kaffe och lakrits. Vet inte om det hjälper men tar tacksamt emot andra tips

    Lukta på starka smaker?

   Uppfuckat smak och luktsinne sedan slutet av juni -20 🙁

    Nej! Fy vad jobbigt. Är det permanent för dig?

     Antagligen, har väl accepterat mitt öde. Tur nog värst med luktsinnet, hade nog varit ännu jobbigare annars.

   För min kompis tog det 1 år men dom är inte normala utan ganska uppfuckade.

   1177 har en guide om hur man kan träna luktsinne, https://www.1177.se/Skane/sjukdomar–besvar/ogon-oron-nasa-och-hals/nasa-och-luktsinne/trana-ditt-luktsinne/

   Jag hade covid april 21, lukten var borta 2-3 veckor helt. Sen kanske jag hade 30-60% av mitt luktsinne hela sommaren. I september blev luktsinnet återställt men fick då parosmi, dvs massa saker luktar/smakar HELT sjukt. Massa saker jag annars älskar går inte att lukta på/äta längre. Alla mjölkprodukter, kokos, avokado tex… hoppas det går över snart: är rätt begränsande.

   Vet någon om risken att smak/lukt försvinner/ändras minskar när man är vaccinerad?

    Tveksamt, har många vaccinerade på jobbet (2 doser) som tappat smak och lukt nu senaste månaden. Men tydligen är det mindre vanligt med omnicron iaf

    Japp, det gör det tyvärr :/

  jag har en förlovningsring som jag älskar. den var inte särskilt dyr (ca 3000 kronor) och har inte heller diamant. men jag kan tycka det är jobbigt att andra kanske har åsikter om den som att den är b-ig. det viktiga är ju att jag gillar den men finns det någon annan som kanske känner samma och jämför sin förlovningsring med andras?

   Svensk tradition är väl slät förlovningsring och eventuell sten på vigselringen?
   Min kostade också runt 3000 och jag älskar den. Väldigt enkel, slät ring. Eftersom jag inte vill ha två ringar satte vi in stenar i den inför vigseln. Min man och jag hade likadana förlovningsringar, innan jag satte in stenarna. Tyckte vi var rart.

   Skit i andra.

    Tillägg. En vän har jättestor diamant på sin ring, men den är så opraktisk att hon aldrig använder den. Med ringen på kan hon inte använda vantar eller stickad tröja, inte stoppa handen i en tajt jeansficka och ringen fastnar överallt. Verkar jättejobbigt.

   Intressant att du bryr dig så mycket vad andra tycker när du själv håller på med cancel culture..

    WORD🙌🏼 Kunde inte sagt det bättre själv

   Men är det någon som säger till dig att din ring är skräp? Om du trivs…so what?

   Min förlovningsring har diamant och var i mina ögon svindyr (min sambo köpte så vet inte exakt pris). Valde en vigselring i vitguld med kubisk zicronia istället för diamant för att komma ner i pris, hamnade på 4000 med försäkring. Och jävlar vad jag fick leta! Alternativen var typ slät eller diamant, säljarna försökte hela tiden pusha för diamant. Så jag förstår dig helt, men så länge du är nöjd, ska du vara det ! Jag älskar båda mina ringar ! (Även om jag bara får använda 1 just nu)

   Vad spelar det för roll vad man har för ring? Eller vad andra har för ringar? Att man får vara kär och förlovad är väl det viktigaste?

   Jag har också en billig ring – Älskar den! Men älskar min fästman mer 🤓

   Tvärtom. Vi diskuterade ringar på mitt jobb, hur mycket eller lite de bör kosta, efter att jag läst här om hur folk la 200 000 kr på sin ring. Alla mina kollegor tyckte att runt 5000 kr var lagom och mer än 10 000 kr var lite smaklöst och obehagligt. Jag jobbat med högutbildade svenskar som alla bor i villa värd typ 7 mille. Det förvånade mig och jag höll tyst om kostnaden på min ring.. 🙂

    Vad har du för prisklass på din ring då?

     47 000 kr. Min man köpte den själv och friade till mig med den. Jag hade noll krav på ringen så han fick fria händer.

    Villa för 7 milj i Sthlm? Låter billigt

     Var skriver hon att villan ligger i Stockholm?🙄

     Det kan man visserligen inte tro men snittpriserna på en villa (2020) var 7 mill. Antar att det kanske är Stockholms län men vet inte säkert 🙂 Känns knäppt eftersom att en liten etta (centralt) får för 3 miljoner.

      Även om en villa för 7 miljoner anses billig i Stockholm så ör det ändå 7 miljoner. Pengar som majoritet i Sverige inte ha råd med 😅
      På min ort ligger det dyraste huset på 6 🙂

      Vi fick 3 milj för en liten lägenhet i förorten och köpte sen en lägenhet som barkade mot 7 milj. Vet inte vart man kan hitta en villa för 7 milj i Stockholm? Då måste man väl ut längs pendeltågen.

     Bor inte i sthlm. 🙂

      Helt otroligt att Stockholmare ät så inskränkta att de när dr väl lämnat tanken på att det naturligtvis är Stockholm (trots att de själva inser att det inte stämmer överens mot prisbilden av villor..) max kan ”antar att det är Stockholms län” 🤣 Så otroligt inskränkta och snäva i sitt tänk… Fram med kartan, Sverige är stort och det bor tydligen folk lite varstans🤣

   Min första kostade 200 kr (de han friade med, vi hade inte direkt det fett någon av oss då). Vi köpte ”riktiga” ringar ett par år senare, jag fick välja precis vilken jag ville. Den kostade 1500 kr. Vi hade vid den tidpunkten haft råd med en 10 ggr så dyr om jag velat, men förstår inte vitsen?
   Älskar den fortfarande ett par år senare ❤

   Helt ärligt ser jag inte skillnad på en billig eller dyr, speciellt inte när man ser folks ringar på håll?😅 Sluta tänk att din ring är B, visa stolt upp den istället; du har någon som älskar dig, är inte det mest värt av allt?

  Öppet spår har blivit nya familjeliv och coronatjöt. Kan vi inte sluta tjöta om graviditet och coronaaaaaaa

   Håller verkligen med 😴 vartannat inlägg handlar om covid. Samma frågor också, vaaaa kan jag testa positivt igen om jag redan haft? Jag är ju vaccinerad!! Kommer smak och lukt tillbaka??? När kan jag gå till jobbet igen?? Får jag gå på promenad?? Kommer ni ta 3e sprutan? Och sen det oändliga ”kriget” mellan vaccinerade/ovaccinerade, så tröttsamt nu.

   Antingen startar du en roligare tråd, inser att ÖS är för alla ämnen, eller byter sida att hänga på.

    Eller ocksp kan alla med Coronafrågor vända sig till Aftonbladets chatt så kan man diskutera något roligare här.

     Nej för här får allt diskuteras.

     Starta en rolig diskussion då och scrolla lite. Det är 2022, scrolla borde du ha lärt dig vid det här laget.

      Ojsan trampande ja på en öm tå. Vet du vad, du kan ju ta dig an ditt eget tips och scrolla vidare. Bye 😉

       Nej inte direkt men ert gnäll på att det är tråkiga diskussioner är betydligt mer störande att se än corona och barn. Som sagt, starta en roligare diskussion då?
       Jag fattar liksom inte hur det är så svårt för er att förstå att öppet spår är för alla, då är det bara att gilla läget eller gå.

        Uppenbarligen har inte alla rätt till en åsikt som inte är den samma som din. Intressant argumentation.

         Har jag aldrig påstått.

          ” Jag fattar liksom inte hur det är så svårt för er att förstå att öppet spår är för alla, då är det bara att gilla läget eller gå.”
          Ditt eget citat. Nu avslutar jag denna fullkomligt meningslösa diskussion nu. Adios.

           Bra. För jag har inte sagt att det inte är tillåtet att tycka annat. Jag är fullt medveten om att alla inte tycker samma.

     Då kan barnfrågor dra till familjeliv, politik till fb, skönhet till lyko, skvaller till hänt extra, jobb till LinkedIn. Lägg av.

      JAAAA! Så pratar vi BARA om hundar och katter här inne!?!?!
      😉😉😉

       🥳🥳🥳

       Då förlorar ni ju mig!

        Mig med 😂

   Men covid berör ju allas vardag, det är väl klart att folk måste få prata om det. Det går liksom inte att leva i en bubbla där covid inte finns just nu. Jobbigt, men så är det.

   Du inser att du precis startade en tråd som handlade just om familjeliv och covid va? 😂

   Nej. Det kan vi inte. Bye ✋🏻.

   Det var faktiskt jag som i sin tid föreslog att Camilla borde testa öppet spår, kollar du på tidigare bloggen ser du att det står ”Tack för tipset, Anja”. Min tanke var inte att det skulle vara restriktioner för ämnen som någon likgiltig person inte vill läsa – scrolla vidare om du inte pallar se det istället för att bidra med ytterligare en kommentar om ett ämne du ”hatar” (roligt liv du måste ha btw).

   Kram!

    Scrolla vidare då. Hejdå!

     Oj, nu var det nog jag som trampade på en öm tå, Beckan!

      Cry me i river

    Fast i varje inlägg spottas det ut kommentarer om corona och vaccinering.
    Spelar ingen roll om det handlar om mascara eller strumpor.

     Tråkigt om andra inlägg än ÖS handlar om det. Jag läser kommentarerna rätt ofta på denna bloggen, men tycker ärligt talat inte det är ett så vanligt förekommande fenomen i andra trådar än där det bör diskuteras (dvs Öppet spår-inläggen). Kan ha missat 😅 Men Rebeckas rant om att folk härinne inte ska snacka om corona i ett Öppet Spår är ju bara patetiskt på ren svenska.

    Hur många gånger tänker du droppa att det var din idé? Tycker mig läsa det i var och varannat öppet spår.

    Men.. det ska inte vara restriktioner för ämnen men ämnet som ts tog upp ska inte få tas upp? Hur tänkte du nu?

  Vet någon vart Malene Birger väskor tillverkas, i vilket land?.Designas i Danmark vet jag.

   Jag har den vanliga med klassiska mönstret och i den står det made in china.

    Jag försöker undvika made in China, men jäklar vad svårt det är ibland. De har verkligen stora andelar inom tillverkningsområdet.

     Palmgrens tillverkas i Sverige och Europa 🙏

    Hur är den i kvalitén. Funderar på att köpa en som vardags älska. Har inte sett någon i verkligheten, så jag utgår från bilder. Tycker de är fina, men vill inte få hem en som ser plastig o stel ut.

     Beställ hem en och skicka tillbaka om du inte gillar den, man har alltid 14 dagars ångerrätt vid onlineköp av en pryl som väska.

     Jag gillade min MB väska, men tyckte banden slets rätt fort om den användes i vardagen med dator + tunga böcker.

      Det har du ju rätt i.
      Ska skicka efter en😁

       Du blir nog nöjd! 🥰 Funderat på färgval? Älskar kombinationen svart + chokladbrun 😍

         Såå snygg. 💕.
         Den leder.

   På tal om ”made in china”. Jag vill köpa träningstights och modellerna som säljs på div websidor ser nästan identiska ut med dem från Shein eller Aliexpress. Tror ni att företagen köper dem billigt från Kina för att sedan trycka i ex Lettland och därefter påstå ”made in 🇱🇻 ”?

    Vet inte men läst att många företag kör just sådana trick för att lura kunderna. Made in China men sammansatt i annat land typ.

  Help a girl out!

  Min manliga kollega har under en längre tid, som jag ser det, flörtat med mig. Det är långa blickar (tror inte jag misstar mig), skämt, och han målade en tomtenisse till mig i julklapp (?!🤣) på skrivtavlan på min kontorsdörr…

  Nu senast stod han så nära mig att jag kände hans arm mot min arm…

  Misstar jag mig!? (Jag är intresserad av honom ja)

   Har han skrivit flörtigt privat? Har han bjudit ut dig på dejt? Om inte så skulle jag ta det som att han bara är uttråkad på jobbet.

   Kanske, kanske inte. Men om man själv är intresserad är det ju lätt att man övertolkar vad den andra personen gör (på gott och ont). Vill inte skjuta ner dig, härligt med en flört och pirr i magen! Men ur ett realistiskt perspektiv behöver det kanske till lite mer än tomtenissar och långa blickar? Ta en lunch ihop eller nåt när det faller sig så?

    Vad snackar du om? Tomtenissar betyder allt..

     I alla fall när det är säsong 🙂

   Hm, frågade min sambo och han sa att han hade kunnat göra sånt utan att stöta på nån. Inte ge långa blickar men resten.

   Men det är svårt för oss att avgöra. Har nog inga bra tips att ge dig.

   Jag trodde att en kollega flörtade med mig (typ våra armar rörde varandra osv, jag var helt bombsäker), så jag började gilla honom. Det visade sig att han inte alls hade flörtat med mig, men mina egna närmanden (som jag gjorde för att jag trodde att HAN gillade MIG) gjorde att han faktiskt började gilla mig.
   Ja, nu har vi varit tillsammans i typ fyra år så jag antar det kan gå bra även om man misstolkar signaler helt. Slutsatsen är alltså att det inte spelar så stor roll, go for it om du känner något så kanske det löser sig ändå haha!

  Någon som haft mycket problem med magen efter avslutad antibiotikakur?

   Ta probi mage <3

   Jag tar regelbundet ganska starka doser antibiotika och det enda som funkar för mig är att ta två kapslar Probi mage om dagen. Brukar ta det hela kuren och några dagar efter.

    Kan man ta probiotika samtligt som antibiotikan? Tar de inte ut varandra?

     Nej, kör vagitorier annars. Antibiotikan förstör bakteriernas cellmembran och en del kan få ökad candidatillväxt i vagina eller munhålan

   Antibiotika slår ut både elaka och bra magbakterier. De bra magbakterierna behövs för att vi ska må bra så är alltid probiotika under och efter avslutad kur av antibiotika. Ät även mycket grönsaker och fibrer som ger näring åt alla små kämpar nere i tarmen.

   Yes!

   Ät probiotika. Det måste du göra för att återställa balansen och tillföra ”goda” bakterier. Innate har marknadens bästa (20-14 hade jag börjat med). 🙂

  har tänkt på en sak länge. många har ju hemlarm med kameror, ex verisure. Dom säger att kamerorna inte är på förrän larmet går. Ändå står de på deras hemsida att kamerorna filmar 3 sekunder innan larmet går, hur är de möjligt? om kamerorna är på jämt, borde inte våld i hemmet kunna upptäckas i så fall eller iaf bevisas? Alltså kanske inte att vanlig personal kan se men att de går att få fram material från kamerorna? Är jag ute och cyklar ???

   Kamerorna är bara på när du ”larmat på”, alltså lämnat hemmet eller gått och lagt dig.

    Så Verisure ser alltså mig och min man ligga i vardagsrummet varje dag när skallarmet är på? 😅

     exakt min tanke!! och vadå på?? kan personalen då teknisk sett sitta och glo på min hund då?

      Nej de går ju igång när larmet går, men de är ju ”på” och kan spela in när det larmar. Annars är de ju helt av, om du fattar? Vi har tex tillgång till våra kameror när larmet är på och kan då kolla runt i huset. Men tror inte du behöver oroa dig att nån kollar på er i soffan.

   En ren logisk gissning här nu:
   1. Kameran och larmet är av,
   2. Sensorn känner av något som ska utlösa larmet.
   3. Kameran startas.
   4. Larmet tjuter tre sekunder senare.

    låter vettigt, tack

    Men ”känner av något som ska utlösa larmet” kan ju lika gärna vara ts som en inbrottstjuv? Det vet ju inte kameran?

     Va? Haha asså jag tror ni övertänker detta nu. det är ju sensorn som triggar igång att det tjuter, så varför skulle inte sensorn kunna trigga igång kameran först? Om larmet är påkopplat och TS rör sig så att sensorn aktiveras ja, då kommer både kamera och larmsignal gå igång.

   Antar att de lagrar en viss tid på något korttidsminne som inte sparas. När man sedan börjar spela in kan man plocka tillbaka det.

  Hur funkar det när en lägenhet presenteras som en tvåa men där sovrummet saknar fönster? 🤔 då räknas det väl egentligen som en etta eftersom ett rum måste ha fönster? Eller är jag ute och cyklar? Då borde väl även värderingen vara fel satt?

   Jag har precis en sån lägenhet och den presenterades som 1,5:a eller ”minitvåa” av mäklare när jag köpte den.

   Värderingen är väl tillslut det man tror potentiella köpare är beredda att betala. Men jag hade personligen aldrig benämnt det som en tvåa, men vet inte vad som är ”rätt” officiellt.

   Om det är en automatisk värdering som bara matar i läge, antal rum,kvm. Men de flesta lägenheter till salu har ju värderats av en mörkare som då tar hänsyn till faktiska förhållanden. Sen kan man ju iofs som säljare alltid välja att.lägga ut till till vilket pris som helst.

    Fastighetsmäklarinspektionen ser inte med blida ögon på mäklare som marknadsför något som fler rum än det faktiskt är, ex kallar en etta med sovalkov för tvåa.

   Om det är på Mosebacke räknas det som ett rum. Kram!

    Men orka!

   Jag har för mig att det har att göra med antal kvm mer än huruvida det finns ett fönster eller ej. Tror att det måste vara minst 7 kvm för att vara ett rum.

   En enkel googling svarade:

   ”Med rum avses ett utrymme som har en golvyta av minst sju kvadratmeter och har direkt dagsljus. Som rum räknas inte kök, kokvrå eller hygienutrymme. Som rum räknas inte heller matrum i anslutning till kokvrå om matrummet tillsammans med kokvrån angivits som kök.”

  Vad har ni ätit för fredagsmat? 🙂

   Ugnsrostade grönsaker och sallad. Var skitgott!

    Skit 🤢

   En bägare glass.

   Väntar på min pizza 😍 vegopizza med ruccola som topping, bästa!

   Inget, har tagit upp spenat för att göra den där pasta-spenat-ost-tomatsås-rätten som Sanna Jörnvik gjorde på sin Instagram men jag har ingen ork. Fick någon slags ångest tror jag för jag kände mig rätt konstig på ett sätt jag inte känner igen, så jag pallar inte göra något. Har ett glas fun light på bordet, middagen🙃

   Familjepizza för 20 kr på Matrix. Superstor och smakade helt ok med kebabsås.

   Tacos såklart!

   Hummus Red Pepper från Lidl.

    Det är sååååå gott! 🤤 Deras curryhummus också!

   Rostat bröd med delikatessskagenröra, avocado, rökta räkor, lite sallad och vitt vin! 🤤

    Just det, sedan jordgubbar och Nutella 😍

    Det låter gott.

    Drömfredag ju! Särskilt med den efterrätten också ☺️

   Ostbricka med brie de meaux, appenzeller, fikon, päron och vindruvor, med vin till det

   Pastasallad med hemmagjord pesto och kyckling. Samt rödvin ❤

   Kikärtsvåffla med creme fraiche och andra tillbehör. Godare än det låter!

   Chips och dip. Nu har jag så j***a ont i magen 😩 Still worth it…

   Norska räkor, prosecco och choklad. Min födelsedag idag 😍

    Grattis på födelsedagen Ullis! 😍🥳

    Grattis 😍🌟

   Några digestivekex och ost. Noll inspiration eller motivation denna fredag 🙂

  Val-år 2022!
  Vem kommer ni rösta på och varför?

   V! Är emot friskolor vara enda syfte är att skapa vinst till aktieägarna, samma med vårdbolag.

    Men snälla, V? 😂

    Deras ungdomsförbund vill införa KOMMUNISM i Sverige, det borde skrämma dig mer.

     Ungdomsförbundet ja.

     Du förstår inte skillnaden mellan riksdagspartiet och ungdomsförbund samt ettpartisystem och flerpartisystem?

      Jo då. Vet också att det var Lenin som betalade för deras partihögkvarter. Hellre död än röd.

       Det är 2022, inte 1910.

        Och just därför behöver vi inte 1900-talets lösningar på 1800-talets problem.

     Men är inte alla ungdomsförbund lite mer radikala? Tycker det varit ganska många grodor ur deras munnar, överlag, de senaste åren.

    Samma här. Enda partiet som vill rusta upp förlossningsvården.

     Absolut inte det enda partiet som vill det. Vad lever du i för parallell verklighet

    Alla andra bolag som går med vinst och anlitas av staten? Byggbolag, de som anlägger vägar osv.?

   Det som gör att vi slipper Ebba B.

   Vänstern. För att sjukvård inte är något man ska tjäna pengar på. Och för kortare arbetsdagar.

    Tack, ska nog också rösta vänster om det är sånt de lovat. Ska läsa på. Hatar privatiseringen av vård och hoppas på 4 dagars vecka.

     För på vårdcentralerna får man sååå fantastisk vård, not. Betalar svindyrt för att kunna gå privat för jag sätter inte min fot på en vårdcentral.

      Och vad beror det på? Kanske att högern har nedmonterat och urholkat vården så att kvalitén är kass?

      Det är deras strategi att nedmontera välfärden för att sedan kunna peka på hur ”fantastiska” privatiseringar (där man kan tjäna pengar) är.

      Allt handlar om pengar, tro inget annat.

       Fast höga skatter är också pengar, så ja du har rätt- allt handlar om pengar! 10 poäng till dig!

        Kanske skulle varit extra tydlig: allt handlar om att TJÄNA pengar (på sjuka människor, utbildning, etc)

         Varför är det fel att tjäna pengar? Varför är det fel att ge alternativ till statliga verksamheter? Det är väl jättebra att valmöjligheter finns. Sedan måste vi komma ifrån det här förlegade synsättet att det är fult att tjäna pengar och vara företagsam.

          Handlar väl om moral.

          Tycker man att det är ok att tumma på utbildning för att själv tjäna pengar? Ska eleverna lida av undermålig undervisning för att du ska bli rik? Är det ok att tjäna pengar på döende människor? Ska vård vara en klassfråga?

           Men sluta! Du lever ju uppenbarligen kvar på 50-talet. Det du tar upp stämmer inte.

           Och vilka skolor har de absolut bästa resultaten? Inte är det kommunala skolor iallafall.

           Vad menar du med att det inte stämmer? Förstår du inte vad privatisering och vinster i välfärden innebär?

           E: det är väl ingen hemlighet att friskolor är väldigt ”generösa” med betyg.

           Svar till ”E”. Hört talas om betygsinflation och glädjebetyg? Det har rapporterats massor om förekomsten av det inom friskolor. Rektor och ägare ligger på om att dela ut höga betyg för att locka elever = mer skolpeng = mer vinst.

       Högern har nedmonterat vården under de 8 år de satt vid makten, men Socialdemokraterna har inte lyckats återställa det på sista 8 år? Märkligt

        E jag gillar dig! Äntligen en intelligent människa i den här tråden.

         Ny lägstanivå för intelligent? E förstår ju inte ens hur det fungerar i Riksdagen.

          Haha ”okej”

        Går inte att göra som man vill bara för att man är störst. Många olika partier som ska rösta och komma överens i riksdagen. Januariavtalet osv.

        Men socialdemokraterna styr väl inte med sin egen budget? De har väl knappt fått igenom sitt.

        Skoja du?! Högern driver sjukvården NU och har så gjort länge länge.. Varför tror du sjukvården/äldrevården/psykvården är under all kritik och nedmonteras? För Moderaterna styr med KD

       Konstigt att det är högerns fel när det är sossarna som styrt sen 2014…

    Folk som röstar vänster kan inte se den stora bilden. Det är fritt fram att gå ner till 4 dagars arbetsvecka. Men om alla företag ska tvingas att erbjuda det, till samma lön, så har Sverige tappat sin konkurrenskraft. Hejdå alla företag! Så får vi se hur levnadsstandarden osv blir när vänstern har jagat bort varenda storbolag från Sverige

     Inte så svårt att förstå det, däremot kanske folk värnar om olika saker?

   SD eller V

    Du skämtar? 😂

    Vad intressant! Om det inte är ett skämt alltså..kan inte avläsa😂 men om det är på riktigt kan du väl berätta vad som gör att du väger mellan partier som står så långt ifrån varandra?

     Inget skämt! Gillar SDs invandringspolitik och gillar Vs syn på sjukvård, skola, välfärd osv.

    Är det du vinge

   M

    🙌🏾

   Här undanbes politiska diskussioner.

   S

   Moderaterna och det är av en mycket enkel anledning: jag vill kunna vara trygg i vårt samhälle och jag vill att brottslingar ska få högre straff än de skrattretande ”straff” vi har nu. Ungdomsrabatten måste bort och gängen måste bekämpas. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har ju bevisligen inte lyckats under alla deras år i regeringen. Dags att pröva en ny regering!

    Moderaterna lyckades ju däremot kanon <3

     Det var inte samma samhälle då som vi har nu. Det är bara ointelligent av dig att tänka så. Eller nej förlåt, du tänkte uppenbarligen inte.

      Nej, det blev sig tyvärr inte likt efter att Reinfeldt ”öppnade våra hjärtan”.

       Nej, ett väldigt stort misstag. Men han är borta sedan länge och moderaterna kör knappast på den linjen längre. Så försök inte.

        Klart de inte gör eftersom de alltid ändrar sig! Riktigt opålitliga.

         Vore väl konstigare om ett parti inte ändrar politiska åsikter med jämna mellanrum eftersom att samhället och omvärlden förändras? Förstår inte riktigt hur du tänker. Men som jag skrev lite längre upp, du verkar inte tänka öht. Jag tror tyvärr inte att dina tankegångar når ända fram till rimliga slutsatser.
         Gå och ta helg nu<3

          När man inte har några argument går man till personangrepp! Brukar väl vara så med högern ioförsig.

           Det tog dig nästan 30 min att komma fram till det argumentet. Bra jobbat!

         Och Socialdemokraterna ändrar sig aldrig? Det som var r*distinkt för 1 år sedan har Socialdemokaterna som politik idag

          Säg en ändring lika stor som från ”öppna era hjärtan” till att vilja samarbeta med SD?

           Klockrent!

           Här har du en:
           Stefan Löfven och hans regering ”Mitt Europa bygger inga murar”

           Stefans Löfvens regering ett par år senare ”S har nu genomfört den strängaste migrationspolitiken någonsin”

           (vilket inte stämmer, men de skrev själva så i sociala medier, från partiets officiella konto)

    Hade också kunnat rösta på M men STÅR. INTE. UT. Med Kristersson och vill inte för något i världen att han ska bli statsminister.

     Synd att partiledaren ska förstöra i detta fallet. Jag har iaf hög tilltro till M när det kommer till vårt rättssamhälle och partiledare kommer och går 🤷🏾‍♀️

     Gillar honom.
     Dock tänkte jag som du när AKB var partiledare, kände inget förtroende för henne alls. Men nu när hon avgått tycker jag hon är störtskön.

     Känner samma. Har absolut inget förtroende för den mannen.

      Han ger mer förtroende än alla andra😂

    Jag tror inte du förstår hur Sveriges lagar fungerar! Det är inte så att Socialdemokraterna bestämmer också rättar sig de andra efter det utan det sköts i Riksdagen där man röstar om det, dvs alla partierna bidrar.

   Vad som helst bara inte Mp. (!!!!!!!!!)

    De är ju helt bakom flötet. De tillsammans med S har förstört vårt land.

     Instämmer.

      Håller också med. Hoppas de försvinner från riksdagen.

   SD 100%. Så oerhört trött på alla som missköter sig här, som går runt och tror sig äga gatorna, som skrikpratar i telefon med högtalare på på bussar och tåg, som våldtar, mördar, skjuter. På de som inte gör ett piss för att etablera sig, som njuter av att leva på bidrag och som skrattar åt oss för att vi inte gör något åt det. Trött på att se ENBART (åtminstone 99,9%) invandrare på Efterlyst. Trött på att pengar som ex. våra pensionärer borde ha går till folk där den absoluta majoriteten inte anstränger sig alls för att bidra till samhället.

    En intressant fråga. Räknas man som invandrare om man är barn till föräldrar som kom till Sverige som mkt små? Jag tänker på var benämningen invandrare tar stopp. Bortsett från den ”etnisk svenska” andelen och ”första generationens invandrare” så är väl en stor del som hamnar där emellan (säg ”tredje generationens invandrare” vars mor/farföräldrar var de som kom till sverige). Kategoriserar du dem som ”svenskar” eller ”invandrare”?

     Men suck och åter jävla suck på dig. Det är så PASSÉ att snacka sådär. Alla fattar precis vad jag pratar om och precis vilka som avses. Och det är alla som jag nämnde ovan. Gör dig inte dummare än vad du är.

      Nä alla fattar inte. Snälla förklara

       Om du måste fråga, så kan/vill du inte förstå svaret.

       Alla vet också precis vad du är för en person. Du tror det är så fint och att du gör så mycket gott genom att ifrågasätta helt uppenbara saker och att blunda för sanningen. Ditt ego göds av att följa med alla vänstermänniskor som säger ”åååh meeer kärlek åt allaaaa, vi måste hjälpa alla, ingen är mindre värd än någon annan” och ”VEM är invandrare?! Vilka menar du nuuuu? Är ALLA människor med utländsk bakgrund hemska människor? Ska vi verkligen dra aaaaalla över en kam?”. Men i själva verket skulle du aldrig någonsin erkänna att du inte gör någonting alls utan bara tror att du gör gott genom att hoppa in i sådana här diskussioner och försöka visa på hur god du är, trots att du aldrig skulle klara av att bo i en utsatt invandrartät förort eller möta en grupp MENA-folk i en tunnel.

        Ursäkta men är du full eller något?

         Haha nä, men jag vet precis vilka ni är som skriver sådana här kommentarer och försökte bara efterlikna er lite. Ni måste liksom vakna ur er lilla bubblan och inse sanningen.

         Haha bästa! 😂

        Det sa jag inte. Det vore bara intressant att veta hur långt man är benägen att dra det. Men detta visade nog mest bara att det inte går att ha en diskussion som åyminstone jag tycker är intressant. Bye Karen!

        Kan du inte bara svara på frågan du fick istället? Jag undrar också, det är helt otydligt.

         Eftersom jag inte vet vilka som är födda här eller inte eller vilkas föräldrar som eventuellt är det så kan jag självklart inte svara på det, men det är fullkomligt ovidkommande. Det handlar om dessa invandrares beteenden. Eller för all del, om ni inte tycker att man kan säga ”invandrare” om man inte vet mer än så, men ok personer med uppenbart utländsk härkomst och som stämmer in på beteendebeskrivningen ovan. Skiter i vilken generation det handlar om, hur kan det ens vara en relevant fråga att ställa?

     Stämmer du in på beskrivningen ovan? I så fall, ja.

     Jag undrar också! Min farmor och farfar invandrade från Estland räknas som invandrare då enligt SD och deras anhängare? Ser ju verkligen typiskt svensk ut med blont hår och alldeles för blek för min egen smak men halva mitt ursprung är ju inte svenskt.

    Kan bara hålla med. Har röstat vänster om mitten i så många år, men det verkar ju som om själva makten är viktigare än vad man gör med den. I år blir det SD.

     Jag med. Och alla mina vänner som länge länge röstat allt från V till M har gått över till SD. Alla är så trötta på hur det ser ut och vad som har hänt i landet.
     Mina vänner av utländsk bakgrund, vare sig de är födda här eller i hemlandet, röstar också på SD nu. De spyr på alla som kommer hit och begår brott men inte utvisas, och på alla som lever på våra skattepengar utan att göra något. De säger att de förstör för dem och deras rykte.
     Arabgubben som äger pizzerian några gator bort röstar också på SD. Fler och fler, och de man kanske inte först trodde, röstar på dem. Tror bara det har tagit tid att förstå hur rätt SD har och hur väl de vill oss och vårt land. Man har varit rädd att förknippas med något ”fel”, men nu inser alla hur rätt det har varit hela tiden och att det absolut inte finns något att skämmas för. Vi borde vara så tacksamma över att SD finns.

      Det här är så otroligt obehagligt och ledsamt stt vi kommit hit att jag vet knappt vad jag ska säga. Att man har åsikter om hur integrationen hanteras är en sak men att det så öppet pratas om att alla Sveriges problem har med invandring att göra är så ignorant.

       Vad beror Sveriges problem på då, enligt dig? Vad beror gängkriminaliteten på?

       Att leka god och duktig och inkluderande är att vara ignorant. Se sanningen istället. Det är lätt att sitta instängd i sin priviligerade bubbla och tycka att alla borde få bli en del av oss och sen är allt bra. För att det är så man ”ska” tycka. Man kan vara en fantastisk och godhjärtad människa och samtidigt se vad invandringen har ställt till med och hur vidriga majoriteten av de här personerna är. Att de inte förtjänar att vara här och att de har förstört landet. Och eftersom det måste betonas för såna som dig: nej, självklart inte alla. Några av de finaste människor jag mött är de jag kallar invandrare. De som gör rätt för sig är en del av oss och förtjänar verkligen att vara här, och är värda all respekt.
       Men försök för att se vad som har hänt och vad invandrarna har gjort och fortsätter göra med vårt land.
       Du kan ju också se att kommentaren om SD har betydligt fler likes än de andra partikommentarerna. Nä allt avgörs inte på några obetydliga likes i en blogg, men det är bara ännu ett exempel på hur många som tycker såhär som följd av att äntligen ha öppnat ögonen. Du kommer att se i nästa val hur många miljoner som röstar på SD. Att inte försöka förstå varför är att vara ignorant och att inte se problemet. Man kan inte ignorera miljoner av människor.

       Det är rätt ignorant att som du påstå att andra säger att alla Sveriges problem har med invandring att göra. Du vet att det inte stämmer.

       Men jag tror att du kan hålla med om att andelen med invandrarbakgrund står för en större del av samhällsproblemen än de som inte har en invandrarbakgrund.

       Ja jag vet inte vad jag kommer göra ifall SD får makten över Sverige 😔 Hur ska jag kunna vara stolt över vårt land? Vad ska jag säga till mitt barn? 💔 Gäller att vi ser till så att alla röstar nu i år! 🙏🏼

      Jag blir rädd på riktigt. Blir total katastrof om ett gäng från SD ska styra. Och nej, jag är definitivt inte vänster. V lika illa.

       Röstar inte heller SD men känner inte den starka oro du verkar göra. Kan se att det faktum att de är andra/tredje största parti är för att folk fått nog. Snarare än att hela Sverige består av galningar.
       Vad exakt är du rädd för? Genuin fråga och inget hånfullt menat.

      Jag förstår problematiken med alla brott som en viss grupp kriminella står för men man är ute på djupt vatten om man tror att SD är svaret. SD är det parti som har mest kriminella medlemmar och står inte där en kvinnovänlig syn. Känner man att man kan stå för det är min fråga?

      Sen tycker jag definitivt att jagarna ska skärpas vilket vissa redan börjat göra. Jag tycker också att utvisning ska ske oftare och att man ska stå för kostnadens själv när man får anhöriginvandring, dvs att jag ska kunna betala alla omkostnader för min egen mor (men att sjukvård ska ingå).

       *lagarna

   C ☘️

    Vill du motivera?

     Låt mig gissa? DEN BREDA MITTÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄN är svaret på alla Sveriges problem

      Pedofilpartiet haha

    Jag röstade också på dem tidigare men kan inte göra det efter alla skandaler.

    Har röstat C tidigare men tusan vad rörigt det blivit med Annie Lööfs ledarskap. Håller mig till M framöver. 🙂

   Va BRA att folk röstar V med tanke på vad kommunismen gör mot Europa nu :)))))

    Kommer aldrig bli kommunism oavsett hur många röster V får.

     Jag röstar höger men kan nästan respektera V mer än S. Vänstern står för något. Sossarna, upplever jag, vill bara ha makt.

   Röstar alltid mot Moderaterna, så det blir sossarna som vanlugt.

    Hur har du röstat i alla val egentligen? Mot andra partier? 😂 Lustigkurre där.

     Svårt med svenskan?

   Kommer faktiskt rösta blankt för första gången någonsin. Är väldigt missnöjd med alla partier och tycker att allt är en enda sandlåda där ingen tar ansvar för någonting och alla skyller på varandra.

   Vilket parti vill:

   – Förbättra vården och vårdgarantin?
   – Sänka skatter på exempelvis matvaror och el?
   – Lite sänkt skatt för höginkomsttagare?

    KD

     🤣🤣🤣

    KD, M, L och SD. Tror även C 🙂

   Vad i ”politiska diskussioner undanbedes” har du svårt att greppa?

    Dig vill man festa med

     Alla som diskutera politik där det inte passar och andra socialt tondöva vill man också festa med. Eller?

     Eller så följer man ”reglerna” här

      Fast då kanske någon okänd ”Anonym” på Öppet spår inte vill festa med oss🤣
      Det måste vara det värsta som kan ske.

     Men urspårade diskussioner om corona i var och vartannat inlägg går minsann bra 👍🏻

      Vad har det med politik att göra? Ser du någonstans där uppe att det står nåt om Corona?

      Nej just det!!