Jocke & Jonna upptaxeras med hundratusentals kronor

Jocke och Jonna kan inte vara helt nöjda med att Skatteverket börjat kika närmare på deras ekonomiska förehavanden.
Under 2019 och 2020 drog sociala medie-profilerna Jocke och Jonna av löpande inköp av kläder, mat och en resa till Kreta med hänvisning till att det var rekvisita och tjänsterelaterade, enligt Di Digital.

Skatteverket söker även med ljus och lykta efter körjournaler för tre bilar – Lamborghini av varianten Huracan Spider samt en Mercedes AMG. Detta för att säkerställa att bilarna inte använts utanför bolaget.

Parets upptaxering uppgår till hundratusentals kronor, enligt DI. Ovan på det kommer de även få ett mindre skattetillägg för att paret har lämnat oriktiga uppgifter, åtminstone i myndighetens ögon.

AjAjAj!
Det blir kanske inga nya plyschkläder med loggor på till pappsen just den här månaden? ?

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Dom flesta flunsor fifflar nog med resor, prylar kläder etc kostar bra denna gång att skryta och skylta med allt! ? Att det ska vara så svårt att göra rätt för sig!

   Pinsamt att vara så rik och ändå så snål. Spyr på att de ens skulle kunna använda kläder som avdragsgillt företaget.

    Jag vill göra avdrag för min husbil ock min resa till USA som kostade mej mycket pengar plus alla dyra kläder jag köpte. Bra att de fick avslag

   Tro mig, ALLA de fifflar så mycket de bara kan. Varför ger sig inte Skatteverket på de mer?? De skulle få tillbaka SÅ mycket pengar i skatter som fifflarna gömt undan.

    Dom jobbar ju i alla fall å drar in jäkligt mkt skatt till staten. Bättre att kolla på alla bidragsfuskare som vägrar jobba å staplar bidrag på bidrar. Det är jag noll lust att sponsra

     Så en sorts fusk med avdrag/bidrag är okej men inte ett annat?

     Var inte poängen just att de inte drar in så mycket skatt som de ska? Är det ens ”mycket”?

     Skattesmitare kostar oss ofantligt mycket mer än bidragsfuskare.

     Man blir ju inte rik av att gå på existensminimum från soc om du tror det. Finns inga pengar att stapla där.

      Precis, man får väl max ha någon hundralapp över till nästa månad? Har man över x kr blir det avdrag för nästa månads summa så ganska omöjligt att spara, soc har koll.

       Ja soc är stenhårda och allt som kommer in på kontot räknas som en inkomst, även om tex en familjemedlem skulle swisha en summa för att man ska köpa nåt åt nån annan. Vet en del som undviker att handla i butiker utan kontanthantering av den anledningen, för att soc inte ska tro att man har mer pengar än man i praktiken har.

       Nja, man får spara av försörjningsstödet utan att det ger avdrag nästa månad. Men om det kommer in pengsr från annat håll så räknas det av. (jag har jobbat med ekonomiskt bistånd under några år)

        Nja stämmer inte helt.. jag hade sparat undan 200kr i månaden, jag skulle precis komma upp i 1000kr. Då meddelar min handläggare på försörjningsstöd. Att dom 800kr (min besparing) kan komma att ses som en ”inkomst” fast pengarna kommer ifrån att jag lagt undan varje månad från försörjningsstödet. Han beklagade men sa för min skulle är det bättre att jag använder dom.

        Det var ju min tanke, men inte riktigt än.
        jag får inte äga fonder, kan inte lösa ut vinster som sätts in på banken, använda swish, få en julklappspeng av mormor..

     Alla som har löner ska solidariskt betala skatt, som går till sjukvård
     Skolor vägar åldringsvård och mycket annat, listan kan göras lång . Alla betalar lika mycket i skatt % i förhållande till lön. Skattesmittare är parasiter på samhällsträdet , ska straffas hårt

   Antonija Mandir borde kollas upp som nästa.

   Hur får de upp ögonen för folk? Anmäler folk anonymt, eller? 🙂

   Det blir nog svårt för dem att tillslut reda ut vad som är privat/företaget när de själva är företaget.

  OT – men såg nån mer Johanna Nordströms live inatt? ?

   Vad hände!!!

    Kanske inte jättespännande ? Men hon hade live och va jäääävligt packad. Och väldigt ocorona-vänlig, massa folk som kramades och höll på. Hennes kompis blev inbjuden och försökte få henne att stänga av, de skämde ut sig ?

     Vad var det som var pinsamt som skämde ut dom? Vad gjorde de mer än kramades?

      Tycker du inte att det är pinsamt att speciellt offentliga personer inte kan låta bli sociala medier, när dom är skitfulla?

     Glömmer aldrig Jelena Meachams fylle-lives ?

   Ja haha ? lite skämskudde men ändå kul! Kändes verkligen som första avsnitten av ursäkta

    Hahah åh herregud. När Kajsa blev inbjuden o bara ”Johanna.. STÄNG AV. Herregud, STÄNG AV JOHANNA” ??

   Känns så himla… omogna för åldern? Packade, röker och beter sig som tonåringar.

    Är det omoget att va full eller röka? Det gör folk i alla åldrar.

     Inte bland den här bloggens läsare. Här är alla fromma små änglar.

      Du kanske beter dig så där när du är full och kör på, men det är allt utom charmigt.

       Nej det gör jag inte. Men dricker och röker gör jag.

       ”N” 2022-01-15 12:38
       Hoppas du själv växer upp och blir sån du tycker andra skall vara vid ”vuxen” ålder. Gör du inte det får vi se hur du besvarar en kommentar som din egna….

     Nej men hur de beter sig. Många som är fulla men beter sig inte så för det.

    Nä dom har kul! Som Pernilla W skrev: ”omogen är ett ord som används av tråkiga människor för att beskriva roliga människor”.

    Stämmer så klockrent!

     Haha stämmer exakt!! ?

     Hur ska du kunna avgöra om en person du inte ens känner eller vet vem det är, är tråkig? Gör mig en tjänst, bli aldrig forskare. Du hade kommit med för mycket dumheter.

      Haha detsamma. Med dina klockrena slutsatser ?

      Jag är faktiskt forskare ?. En välbetalt och väldigt många citeringar. Ironiskt va ?

      Sen om du läser om citatet så kanske du förstår innebörden också ?

     Tycker samma, de hade ju roligt igår! No big deal!

     Det har hon nog fått höra minst en miljon gånger. För Pernilla är väl ändå Sveriges fröken omogen?

    Man skall bara inte filma sig när man festar

   Äsch då, vem har inte varit full och hållt på. Ingen big deal, bara kul.

    Såg du det? ?

    Japp, skitkul att vara full. Tycker den som är full. Enbart.

  Lyxbilar i miljonklassen som anskaffats av ett bolag (annat än bilhandel) är per definition anskaffade för ägarens personliga bruk.
  Varför skulle dessa kostnader vara avdragsgilla vid beskattningen?
  Behöver ett företag en bil i rörelsen ska den förstås vara anpassad till och användbar i rörelsens verksamhet.
  En Lamborghini Huracan t ex är oanvändbar i alla typ av rörelser möjligtvis med undantag för racertävlingar.

   Även hon Janaheinrici har ett BMW Xdrive på bolaget som Influencer. På tal om henne där förekommer det en hel del smygreklam, adlinks omarkerat reklam.

    Oavsett vad får en företagsbil max användas 100 mil per år privat eller köras mer än 3000 mil i tjänst och körjournal måste föras. Omvänd bevisbörda på det, du som företag måste bevisa att bilen inte använts mer privat. Annars ska den förmånsbeskattas. Och den Lamborghinin lär ha ett förmånsvärde på en 30 nkr i månaden. Om de kommer ryka? Mot Skatteverket? Haha- japp.

     Känner en familj som har sin Volvo XD90 skriven på företaget men reser med den utomlands privat till hemlandet Kroatien. Ett företag är försatt i konkurs de andra har 0 omsättning men tillgångar på allt i från 200 000 till 800 000.

  Victoria Riis Matplatsen har anskaffat sin bil genom sitt bolag. Familjen använder den hela tiden eftersom det är deras enda bil i Sverige. Får man inte göra det?

   Om du använder din leasingbil för privat bruk så har du en förmån från företaget. Förmånen du får från företaget är skatteskyldig och kallas för förmånsbeskattning.

   Från https://biloffert.se/billeasing/

    Gustav Björklund gav bort en bil till sin syster. En bil som han som hans företag leasar. Enligt han själv så klappade han sig på axeln och åkte till en bilaffär och köpte en bil till henne för en kvarts miljon, priset var tydligen viktigt att nämna.

     Men leasar han den köpte han inte den. Leasing är samma som att hyra mer eller mindre. Antingen äger bilfirman fortfarande bilen eller en leasegivare: bank. Skulle tro att han får leasa en bil och att hon kör den, men han förmånsbeskattas för den.

      Nej han har inte köpt den. Men på sin Instagram så vill han väl att det ska framstå som att han har gått och köpt en bil för en kvarts miljon åt henne.

       Han betalar ju för en bil som systern använder, så det tycker jag att han kan få klappa sig på axeln för.

     En kvarts miljon är ju inte ens en dyr bil hahaha

    Therese Lindgren har väl tagit ut sin bil på företaget också? Tror hon berättat det i någon äldre vlogg

   Samma med tingeling

    Å gabposs med lr?

     Japp

  Betänk att detta är toppen av ett isberg. Finns ingen som beskattar alla dyra resor de får. Flunsorna får kläderna gratis alternativt drar de av sin lyxkonsumtion och kallar den nödvändig för företaget. De ska isf inte gå runt med kläderna, väskorna och annat privat. Alla frisörer, nagelvård, ansiktsbehandlingar och kroppsbehandlingar tar de emot gratis och skattefritt.

  Kanske inte jättespännande ? Men hon hade live och va jäääävligt packad. Och väldigt ocorona-vänlig, massa folk som kramades och höll på. Hennes kompis blev inbjuden och försökte få henne att stänga av, de skämde ut sig ?

   Menar du Jonna?

  Upptaxera varenda flunsa! De fuskar ju allihopa. Tror ni Pernilla informerar om allt hon går t ex, eller Bianca, Bella osv.

  Enligt Joakim Lundells Instastory så säger han. Citat: ”Handlar inte om så mycket pengar så det är bara att betala och vara glad lixom” Slut citat.

  Han och jag har nog lite olika uppfattningar om flera hundra tusen kronor är mycket eller lite.

   Ett så kallat humble brag. Han vet mycket väl att det inte är lite pengar för de flesta.

    Så kan det förvisso vara, Men förstår inte syftet med det i så fall. Han ställer sig längre och längre ifrån sina följare vars föräldrar är ens i närheten av sådana summor med sådana uttalanden. Nä han har helt klart förlorat lite av verklighetsuppfattningen om saker och ting.

   Jag förstår inte varför han har blivit sådan. Han var pank osv innan, det känns som om pengarna gjorde honom till en större skithög än innan.

    På vilket sätt är han en skithög menar du?

     På vilket sätt är han inte en skithög?

      Fast hur är han en skithög? För att han köper dyra kläder, bilar och reno eran huset? Är han elak mot sin fru och barn? Är han inblandad i en jävla massa drama, som han var förr? Uppriktigt nyfiken, på exakt vad det är som gör honom till en skithög?

       Nej alltså Margot, vi menar hans personlighet, hur han uttrycker sig och beslut han tar.

    Joanna. Jag tycker då inte han är nån skithög. Han har själv jobbat sig upp till det han är och det han har idag.
    Att den sen blir lite väl ”lyxigt” och överdrivet ibland är en annan sak.
    Men…det som slår mig är att man kan undra varför alla med pengar ska fixa och trixa med flera bolag, det ska köpas och säljas och leasas osv och ändå är det samma personer som står bakom företagen.
    Sånt görs ju för att de ska komma undan avgifter och skatter och SÅNT gillar jag inte.
    Skaffa dig bra ekonomiska rådgivare Jocke och du ska se du kan leva gott i alla fall utan en massa bolag. Å får du för mycket då kan du ge till mig som jobbat ett helt liv ( samt varit långtidssjuk) och får ut knappa sju tusen i månaden ?
    Men oavsett, nån skithög är han inte

   Haha, ett bra sätt att uppehålla fasaden ?

   Istället för att läsa kurser om juridik kanske han kan läsa kurser om att driva företag, så han kan göra rätt från början och slipper sånt här?
   Men tror ärligt talat han var medveten om att det var skattefusk, men han bryr sig inte och kommer skylla på att han inte viste….

  Influensers borde verkligen granskas mer när det gäller skatt. Tror många fifflar och tvivlar på att dom förmånsbeskattar alla gåvor och utskick

  Mina föräldrar menar att jag alltid ska be de att köpa en ny dator eller telefon så de kan ta det på företaget. Är det skillnad?

   Det är fel ja.

   Nej, det är inte ok även om de flesta (?) med små egna företag gör på liknande sätt.

    Nej, ok, inte de flesta såklart. Men det är inte helt ovanligt iallafall.

   Olagligt.

   Inte rätt nej om du ni inte är anställd

  My Martens leverne undrar man ju också över. Var kommer pengarna ifrån? Sambon som inte är skriven där, men hyr ut sin tvåa i Täby och själv är skriven där. Betalar hyresgästen även under bordet så My kan få fickpengar till fillers och löshår. Hur många dunjackor med hundpäls har hon tagit emot?

   Nu ska det även bli ny bil och studion ska byggas upp. Hur finansierar hon det utan kundunderlag? Specialritat kök skulle hon också ha. Åreresan betalade hon knappast fullt pris för.

    Myggan lär gå samma väg som Runar.

   Frida 29 år är Jonas sambo ?

   Anonym 11.41
   Jonas kommer att klara ta svartbetalt för sin lägenhet så länge inte nån anmäler till Skatteverket. Man ska nämligen vara skriven där man har sin huvudsakliga nattvila och den har han hos My.
   Men jag tror Jonas behöver intäkterna från sin lägenhet för My kan ju inte köpa allt och försörja alls hur länge som helst.

   Ang. nya bilen, och ljug….
   När My hade corona, så var det, ”oj, jag glömde att jag skulle hämta ut min nya bil, för jag var så sjuk. Men jag ringde och den skulle få stå där hos dom tills jag blir frisk och kan hämta ut den”
   Nu, ”min nya bil är leveransklar om 2v”……

  Jag kollade närmare på inredaren som ska hjälpa en viss influencer att fixa till vardagsrummet. Inredaren i fråga har inget bolag och mobilnumret som hon använder står på hennes ordinarie arbetsgivare. Hur tar hon betalt av sina kunder? Än så länge kanske allt sker gratis för att etablera sig men om man inte tar betalt kan influencern i detta fall inte heller beskattas för värdet.

   Hon frilansar. Står på hennes instagram. Du vet om att man kan fakturera utan att ha företag va?

   Vilken inredare är det?

   Jo, klart man beskattas för förmånen ändå! Grunden är att om man får det pga sitt arbete, dvs man hade inte fått saken om man inte hade just det arbetet, så ska det tas upp som en förmån och beskattas. Spelar ingen roll vem som ger en det utan bara man får det pga sitt jobb så är det en beskattningsbar förmån. Däremot om typ alla i ett visst område får en gåva och en råkar vara influencer men inte övriga så behöver det inte beskattas eftersom det inte är pga arbetet.

  När folk ska leka företag..

  Man klagar och gnäller på att ”branschen inte tas på allvar” och ”det här är ett jobb” men gör lite som man vill och inte bara för att man struntar i regler utan för man inte vet och inte brytt sig om att lära sig heller.

  Anställ gärna fler som ägnar sig åt att hårdgranska denna ”branch”.

  Det här är en av anledningarna till att det inte är rimligt att ”bara kommentera om man har någonting positivt att säga” när det gäller kändisar, influensers och allmänt rika människor. Vi har en sjukvård som går på knäna där folk dör och skadas pga bristande resurser och kommunala skolor som inte har en chans att ge alla elever en tillräcklig utbildning. Samtidigt vill dessa människor, som ser hundratusentals kronor som ”småpengar”, inte betala sin beskärda del utan istället bränna allt på lyxkonsumtion som är helt bortom rimliga mängder. Sedan har vi ungdomar och unga vuxna, ända upp i 20-årsåldern, som ser influenser som en rimlig karriärväg istället för att faktiskt bidra till samhället.

  Influensers måste fortsätta granskas.

   Du drar helt felaktigt slutsatsen att p.g.a. att en liten grupp i samhället försöker minska sin beskattning så bidrar de till brister i välfärden.
   1. De betalar redan mer skatt än gemene skattebetalare. 2. Brister i skola och sjukvård beror inte på för låga skatteintäkter i så fall skulle nästan alla världens länder ha sämre skolor och sjukvård än Sverige, vilket inte är fallet 3. Briser i både skola och sjukvård beror inte på brist på pengar utan felaktigt uppbyggda system och brist på humankapital (personal). Att slänga mer pengar på verksamheterna löser inte grundproblemen utan är bara konstgjord andning eller ett uppskjutande av problemen. Tex ger du med pengar till sjukvården så kan du köpa in bättre maskiner och materiel men du skapar inte fler undersköterskor, sjuksystrar, läkare eller specialist personal. Du kan skapa bättre arbetsmiljö för dessa och på så sätt locka fler att utbilda sig men det finns ett underskott som uppstått bla pga för dålig användning av personalen, för dålig arbetsmiljö, stor befolkningsökning och sjukvårdssystem med många inbyggda fel. Du kan lösa detta både kort och långsiktigt genom att ända systemet samt tex ha arbetskraftsinvandring.

   Vi svenskar MÅSTE förstå att mer pengar till staten inte är lösningen på våra välfärdsproblem. Vi har redan en av världens högsta skatter.

   Däremot håller jag med dig om att influensers bör granskas samt att både positiv och negativ kritisk ska kunna framföras.

    Hej Ebba Busch!

     Älskar Ebba ?

      Varför då? För att hon är så konsekvent i sina handlingar och åsikter? ?

     Du får gärna bemöta mina argument 🙂
     Jag bemöter ditt med att jag inte håller med Ebba om att man löser sjukvårdens problem med ett förstatligande. De grundläggande problemen kvarstår, man flyttar bara ansvaret.

    Men i många länder som har lägre skatt än vad vi har får man ju betala för de bättre skolorna och den bättre sjukvården ur egen ficka. Tyvärr känns det som det är dit vi är på väg med privata sjukvårdsförsäkringar bland annat.
    För att öka mängden undersköterskor, sjuksköterskor och läkare behövs pengar för att få anställa och det behövs pengar för att öka utbildningsplatserna. Det ska staten koordinera för bäst effektivitet och utan annat motiv än att höja välfärden i Sverige.

  Finns få personer som är så löjliga som Jocke och Jonna.

   Håller med.
   Förstår inte varför de fortfarande får uppmärksamhet, bojkotta istället.

    För att du tycker dom är löjliga?

  Inget ”nytt” för influensers. Tror de allra flesta mindre företagarna i landet gör exakt samma. Kör lite flyttlass i företagsbilen, köper mobiler till barnen etc etc. Gör det inte lagligt eller rätt såklart, men det sker i alla branscher.

  Och så har de instagram-konton på båda barnen.

   Ja de om några exponerar väl ändå barnen?

  Väldigt lite info i inlägget? Dom har även köpt huset via företaget och hyr ut det till sig själva och dessutom begärt hyresavdrag. Varför är det vissa influencers som aldrig får kritik? Märker mer och mer vilka som ”slipper” undan

   Och om dom nu har så mycket pengar dom försöker låtsas som att dom har, varför ska dom då begära avdrag på massa skit som kläder och hyra? Det har dom väl råd med isåfall

   Men det är ingen nyhet, att de köpt huset på företaget. Därför tog jag inte med det här. ?

   Jag känner personligen ett par som har 4 st bolag. Den ena som haft högst omsättning har de försatt i konkurs. Frugan arbetar inte pga att hon har 5 st barn varrav 3 är under 6 år gamla. Hon är även i makens bolag sitter med i styrelsen. De har åkt utomlands åtskilliga gånger överallt. Så nu ska de även bygga hus fast de resterande bolag har 0 sek i omsättning en del i – 131 tusen årets resultat men summa tillgångar 205 tusen. Ett annat bolag som maken äger har också 0 sek i omsättning resultat – 50 tusen och hela 800 tusen i kapital dvs summa tillgångar. Så vette tusan hur banken ger de kreditvärdighet att bygga ett nytt hus när bolagen avvecklas och de resterande har i 0 kr i omsättning. Samt reser som sagt nu minst 1 gång per år och är utomlands i minst 1 månad.

    Ta hand om ditt eget liv istället för att granska andras.

  Mina: Det är inte många som bidragsfuskar kan jag lova. Finns ingen normal människa som på riktigt VILL leva på så oerhört lite pengar, om valet finns att kunna arbeta. Plus att det är hög skatt även på det försäkringskassan betalar ut.

   Att bidragsfuska handlar ju om att lyfta bidrag men ha andra inkomster vid sidan av, som man inte uppger.

   Trollkatt.

   Det är massor med människor som bidragsfuskar!!

   Börja med och googla upp dina bekanta par. Står dom skrivna ihop?

   Mååånga som låtsas va ensamstående så hon får bidragen. Han står skriven hos någon annan och jobbar.
   Smart och oerhört lätt att få maxade bidrag samtidigt som karln i huset jobbar.

   Inget nytt under himlen.

  Berätta mer!

   Bara ett exempel: när hon var i rätten i förtalsmålet hade hon sett till att sälja hus och alla andra tillgångar för
   Att inte behöva betala ev skadestånd. Hennes blogg hade full aktivitet med polyesterbonanza dag ut och dag in, men i rätten svor hon på att hon endast levde på sin man och hade noll kr i inkomst. Samtidigt som hon hade många reklamsamarbeten på bloggen. På Ratsit finns det ett antal bolag som hon och hennes man har – startade med regelbundna intervaller. För mig verkar det mysko. Bortsett från att hon säljer skit och menar på att det är guld.

    Du menar skitsprej? Var det inte hon som sålde någon doftspray för toaletter?

  Förstår inte hur han kan vara så ”känd”?
  Han var med i ett skit program som sedan ledde till en blogg med ”dagens runk” och därefter ”pranks”(mobbning) av Jonna..
  Kalla mig tråkig men tyckte inte hans pranks var roliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *