Nellie Berntsson, om gym och förlossningsberättelse

Nellie Berntsson börjar sakta men säkert röra lite mer på sig, på inrådan av sin läkare.
Sonen Valentin förlöstes till slut med snitt, så hon förtydligar på Instastory, att hon bara promenerar. Inga vikter, bär ingenting utan går bara på bandet.
Det är förvånansvärt få ”mamma-kommentarer” under hennes Instagraminlägg.
Normalt sett brukar det ramla in en hel hög med pekpinnar, aggressiva ”tips” och mom-shaming, från mammor som alltid vet lite bättre än mamman de skriver sin kommentar till.
Vilken trevlig omväxling. 🙂

Till er som undrar, så ska Nellie spela in sin förlossningsberättelse nästa vecka. 
Slut på skånsk baby-rapport.

171 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så sjukt märkligt vi idag känner oss tvungna skriva ut att en nyförlöst eller bara kvinna rör på sig ”efter inrådan av läkare” för att hon inte ska skammas ?

   Instämmer verkligen helt galet! Klart motion är bra för dom flesta.

    Japp. Och särskilt efter operationer som t ex snitt.

   Men ellerhur. Och är väl inte fel att vilja komma tillbaka till sin gamla vikt, det betyder ju inte att allt fokus ligger på det och att man inte bryr sig om bebisen.

    Nej precis det är ju inte hälsosamt alls för kroppen att släpa på extra vikt och tex Nellie ser ut att ha gått upp mycket och då är det väl självklart att man vill ner till sitt ”vanliga” jag.

     Alltså denna hets om att nyförlösta ska gå ner i vikt. Kanske ska skippa att bedöma hur mycket hon gått upp i vikt eller ej?

      Någon mer en tycker det är lite komiskt att Cassandra ”cass” klatzkow iom sin viktnedgång tack vare gastric bypasseb hon garanterat genomgått nu mår sååååå bra plötsligt? Skrattade högt när jag Lyssnade på sista podden över hur ”förvånad” hon är öve gryr sexig hon helt plötsligt känner sig.. Så pinsamt.

       Ja, och ingenting om att det skulle ha med viktnedgången att göra utan det handlar baaara om terapi och åldrande ? visste inte att hon gjort gastric bypass dock?

       Jag gick ner tre kilo på några dagar förra året pga nån slags matförgiftning, kände mig otroligt sexig efter det, kläderna satt lite bekvämare osv. Gick såklart upp det igen sen och har inga ambitioner att gå ner i vikt permanent då jag är normalviktig men kände mig inte riktigt som jag under den korta perioden. Så att hon är förundrad över förändringen har jag full förståelse för.

     Är det hälsosamt att hetsa ner i vikt dagen efter man fött?

     Fast Nellie har alltid varit nöjd med sin kropp, aldrig uttryckt att hon måste träna för att få tillbaka sin gamla kropp som många andra. Så äckligt att det fortfarande finns en sån smalhets, inte bara för gravida. Många kommentarer från just andra kvinnor.

      Fast det har hon ju visst sagt?

       Inte vad jag har sett i alla fall.

      Äckligt?

     Har hon skrivit det själv? Annars känns det som en rätt dryg grej att bara (högljutt) anta om folk.

     Tycker inte det är fel att vilja gå ner i vikt, däremot att berätta om att man antar att andra människor vill väga mindre än de gör.

    Hur kom vikt ens in i det här?

     Underförstått är det ju därför bodypositivister skammar kvinnor som tränar eller bantar även när de har behov av att banta. Det är enligt den ”nya” normativa uppfattningen ett tecken på fettförakt. Du får helt enkelt inte träna (eller banta om du så har 50 kg övervikt) för idag är det inte PK.

      Men snälla du..

       Simplifierat men ändå sant. Varför känner folk sig annars manade påpeka att nellies läkare sagt åt henne att promenera? Alltså varför känner vi ett så stort behov av att legitimera hennes promenad i tajts?

     För att det bara är vikten och vikten enbart som avgör ens hälsa. Det är sedan gammalt.

    Någonsin tänkt tanken att man kan vilja röra på sig av andra anledningar än viktminskning? Tex för att det bara är härligt…

     Alltså, läste ni ens vad I skrev innan ni reflexivt reagerar? Hen skrev ingenting om att man inte kan vilja röra sig av andra anledningar än viktminskning, enbart att det är väl inget fel med att vilja komma tillbaka till sin gamla vikt, heller liksom.

     Reagerar ni alltid såhär? Om någon bara:
     ”Och är väl inte fel att vilja komma iväg till solen, betyder ju inte att all fokus ligger på det och att man inte bryr sig om annat på resan”.
     Kommer du då direkt och svarar:
     ”Någonsin tänkt tanken att man kan vilja resa av andra anledningar än solen? Tex för att det bara är härligt…”

      Att resa till solen är är inget som kan skapa ätstörningar, som gör att människor känner sig otillräckliga, som skammar och hetsar. Så det är tyvärr en dålig jämförelse.

      Sen skrev inte Nellie något om viktminskning utan bara att kunna röra sig efter sitt snitt. Så det är bara ni här inne som drar in vikt i detta och hetsar på som vanligt. Som att jorden och livet enbart kretsar kring kroppens storlek. DÄRFÖR reagerar vi.

       Jag uppfattar det som att 99,9% inte hetsar. Någon påpekar att det också måste vara okej röra på sig för att gå ner om man vill det. Och det är ju såklart sant.

       Att jämföra är inte att likställa. Det fungerar absolut som en jämförelse i hur du/ni svarar på något som inte sa att det måste vara så, att det är så för alla, eller något liknande. Det handlade om din reaktion, inte om ämnet man pratade om.

       Inte heller var kommentaren om Nellie, den var ett svar på kommentaren innan som skrev
       ”Så sjukt märkligt vi idag känner oss tvungna skriva ut att en nyförlöst eller bara kvinna rör på sig ”efter inrådan av läkare” för att hon inte ska skammas ?”.

       Varpå I håller med och skriver ”Och är väl inte fel att vilja komma tillbaka till sin gamla vikt, det betyder ju inte att allt fokus ligger på det och att man inte bryr sig om bebisen.”

       Inget om Nellie specifikt i just detta, inget om nyförlösta generellt, inte om dig specifikt. Ändå tar du åt dig såpass att du måste svara som du gjorde.

      M, din jämförelse blir mer rimlig om någon säger att de ska resa och du direkt utgår från att de ska på en solresa och ligga vid stranden i en vecka. Fast det finns andra ställen och anledningar att resa. Där har du din liknelse mer rimlig.

       Va? Jag jämförde reaktionen, åter igen. Inte ämnena. Vet inte vad det du skriver tillför överhuvudtaget.

        Låt poletten trilla ner då.

    Nu vet jag inget om nellie men när jag fött så ville jag absolut inget annat än att sitta i soffan med bebisen. Hade varit betydligt värre för min mentala hälsa att börja tvinga ner mig själv i vikt så fort vi kom hem. Kilona försvann eftersom ändå och tids nog blev det bra många barnvagnspromenader ändå som gjorde sitt.

    Låt folk ta det i sin takt. En del kommer igång snabbt, för en del tar det lång tid. Alla har olika förutsättningar. Hälsa är så mycket mer än vikt också.

     Ja?

     Ja men om du är snittad eller nyopererad SKA du röra på dig såfort du kan om du vill läka på bästa möjliga sätt. (Nu misstänker jag iof ovan gäller vanliga förlossningar också men är du opererad så rekommenderas du för din hälsas skull)

      Röra på sig ja. Är det rekommenderat att göra det för att gå ner i vikt så snabbt som möjligt?

       Vill man vara petig så har ju inte din individuella motivation någon betydelse. Alltså de positiva medicinska effekterna förblir desamma oavsett om just du rör på dig av xx individuell anledning.

        Exakt. Det är alltså inte viktminskning som de rekommenderar utan att röra på sig. Då är vi överens.

         Men…ingen har påstått det ens? Väldigt många som verkar gilla att slå in öppna dörr här ikväll…

      Alltså efter en vaginal förlossning är det inte bara att gå ut och gå för alla. Jag hade noll bristningar och väldigt enkel förlossning men fick ont av att promenera i början. Det känns ju inte som vanligt direkt.

       Såklart. Om man verkligen inte känner att det går så går det ju inte. Men det är bra för din kropp.

     Det finns ju andra saker som händer i kroppen när du rör på dig än att du eventuellt går ned i vikt. Ganska bra saker faktiskt.

      Ja visst. Men det verkade inte I (som jag svarade på) fokusera på utan enbart vikten. Varför jag svarade på min syn på att gå ner i vikt så snart som möjligt.

       Alltså, ni läser ju verkligen precis hur ni VILL läsa. I skrev:
       ”Men ellerhur. Och är väl inte fel att vilja komma tillbaka till sin gamla vikt, det betyder ju inte att allt fokus ligger på det och att man inte bryr sig om bebisen.”

       HUR får du det till att ”det verkade inte I…fokusera på utan enbart vikten.”. I skrev om EN aspekt – att det inte är något fel med om man rör sig av den andledningen heller – och skrev specifikt att det betyder INTE att all fokus ligger enbart på det. Snälla, I skrev inte att _måste_ handla om att gå ner till sin tidigare vikt, bara att det är okej om det är något man själv vill. Varför känner du ett behov av att slåss mot en väderkvarn?

        Den som fäktar mest här inne just nu är du.

     Genom att röra på sig. Promenera. Gå på löpband om det är kallt ute, hjälper läkningsprocessen när man är snittad/operera. Genom att röra på sig ökar man blodcirkulationen och såret, snittytan läker snabbare.
     Tror det är det hon fokuserar på i första hand just nu. och inte att rasa i vikt för att komma i sina gamla kläder.

     /också snittad

   Det som är allra märkligast är att dom bryr sig vad massa människor som man inte känner, säger?
   Om du inte går in och läser kommentarerna så vet du ju inte ens om dom går bananas? Så fånigt.

   Sjukt märkligt beteende att vi måste visa på sociala medier vad vi gör/att vi tränar/vad vi äter/vad vi köper osv.

  OT – Johanna Nordström berättar om sin pinsamma live i fredags, i podden ?

   Alltså jag förstod inteeee , vad sjutton hände på den där liven !?
   Jag var inne i kanske 1min , sen gick jag ur. Missade helt !?

   Hon är så tråkig.

    Ja riktigt omogen.

  Vill bara tipsa om att ta promenader utomhus. Då kan man titta sig omkring, få dagsljus mm. Rekommenderar.

   Ville bara tipsa om löpband. För folk som kanske tappar motivationen gå ut när det blåser 20 m/sek & är snöstorm. Toppentips!

    ??

    Finns det löpband för barnvagn eller använder du bärsele när du är ute och går med ditt barn?

     Du kan ju prova om du vill. Andra kanske tycker det är skönt att få komma iväg själva och röra på sig en stund om det är huvudsyftet än att just gå med sitt barn.

     Måste man ta med sig barnet?

   De har väl hundar också, borde ju kunna passa på att promenera dem samtidigt.

   Att som nyopererad gå ut och gå på isiga vintervägar är nog inte att rekommendera…

    Nä fy. Och ramla och slita upp såret ?

    Har inte världen hört talas om broddar eller skor med taggar?

   Vill bara tipsa om att mysa under en varm filt och dricka te. Rekommenderar!

    Vill tipsa om att ta en lång promenad till gymmet så man får både dagsljus och möjlighet att träna på löpband, och sedan mysa under en varm filt och dricka te. Detta får verkligen mina varmaste rekommendationer!

     Lång(!) promenad till gymmet, träna på gymmet och sen mysa med te. Du har mycket tid över med en nyfödd du.

      De sover trots allt ganska mycket…

       Inte alla bebisar.

      Typ 22 timmar om dygnet 🙂

       Har du 22 timmar att gå ensam på långpromenad och gymma? Eller tar du med en nyfödd på gymmet?

   Aldrig hört talas om förut, tack så mycket för tipset, mind blowing verkligen.

   Är det inlägget från idag så har det blåst ordentligt i Skåne idag. Hade inte gått ut och gått om jag absolut inte var tvungen.

   Speciellt inte om man var nyopererad heller.

  Jag har ingen åsikt om träningen men jag stör ihjäl mig på de som pratar om sig själva som mamma i tredje person??

  ”Mjölk till bebisen och cola för mamman”
  ”Nu ska denna mamman gå ut”
  ”Mamman passar på medan hon kan”

  Varför gör man så?

   ”Denna morsa”

   Ett ytterst märkligt fenomen.

   Mammor är deppiga varelser.

    Något ängsliga till och från kan vi vara. Dock tycker jag nyblivna pappor ofta ser totalt deprimerande ut. Såg ett par med en nykläckt liten på Ica. Mamman sprang piggt runt, pratade glatt och hämtade varor och pappan gick runt med bebisen i babyskyddet och såg helt deprimerad ut, speciellt när bebisen började gny och han försökte peta in nappen som enda tröst. Mamman tog kvickt upp bebisen och började trösta.

    (Nej jag kan inte genrerallisera över ett okänt par, men jag tyckte bara dynamiken där var intressant ?)

     De kanske känner sig deppiga över att ha blivit övermannade av ett nytt liv. Nu kommer pappan aldrig få ha mamman ifred längre.

      Näääää stackarn

       Inte direkt 🙂

      Han kanske tar barnet på natten så mamman får sova och läka, och därför är helt slut?

     Tja..han kanske faktiskt hade en förlossningsdepression. Drabbar ju även män. Eller så var han bara märkt av en otroligt omtumlande livshändelse, vilket många nyblivna föräldrar är. I olika grad. Få barn är inte bara fluffiga rosa moln, som man kan få bilden av i sociala medier.

      Ta min kommentar med en nypa salt. Bemötte kommentaren att mammor är deprimerade med en liten snabb observation bara.

      Mvh, fick själv bli sjukskriven och äta antidepp pga förlossningsdepp.

       Samma här – graviditetsdepression just nu med barn och förlossning om ett par veckor max. Antagligen därför jag reagerar så starkt… oemottaglig för skämt på området just nu kanske.

        Inser att kommentaren var klumpigt uttryckt av mig. Var inte meningen att det skulle vara hånfullt not någon.
        Förstår att man kan ta illa upp när man själv är inne i det. Jag som gått igenom samma sak borde veta bättre men har nog fått mer distans (på gott och ont) till det sen jag blev frisk och kommit ut på andra sidan igen.

        Min grundtanke var aldrig att håna depression. Önskar dig lycka till och grattis till bebisen. Det finns en andra sida av skiten och du kommer komma dit ❤

         Det förstår jag att du inte gjorde. Klart man måste kunna skämta om saker även om det inte är kul för alla.

         Tack!

     Han kanske inte ville egentligen…

     Hon hade väl tjatat sig till en unge mot mannens vilja som så många andra kvinnor och fick till slut sin egen vilja igenom..?

      Ja för som man har man noll ansvar där eller sina livsval. ”Men hon tjatade ju” ?

       En hel här pratar ju om att ”glömma” preventivmedel eller ljuga om det så…

        Då får väl mannen använda kondom om han vet att tjejen så gärna vill ha barn. Eller har inte mannen ansvar att skydda sig om han inte vill bli pappa?

     Men sluta göra problem av att en del behöver några veckor på sig att landa och inte bara kvickt och käckt skuttar in i förädradkspet. Det finns väldigt gott om mammor som inte är superglada och energiska första.månaderna heller, om det är nyheter för dig. Och det är ingen fara på taget.

      *fara på taket.

      Nejdå, det vet jag! Jag åt antidepp mina första 6 månader som mamma 🙂

      Kommentaren var inte 100% seriös.

    Du verkar däremot väldigt party

     Du med ?

      Tack, gör mitt bästa

   Är väl inte så konstigt? Jag tänker att det blir så när man pratar till sitt barn om vad man gör för att lära barnet språket. Sedan hänger det tänket/pratet med i andra sammanhang utan att man tänker på det.

    «lära barnet språket” – genom att omtala sig själv i tredje person?
    Man kan lära barn språk genom att prata helt vanligt också:

    ”Jag ska träna.”
    ”Kan du komma till mig?”

     Hur tror du att barnet lär sig ordet mamma?

    Det är ju inte till barnet det handlar om utan när man skriver så…

   Haha! Jag får ständigt bita mig i tungan när våra bästa kompisar – ett par med en ettåring – pratar såhär. De pratar dessutom ofta i jag-form ur barnets perspektiv, även med oss vuxna, vilket är ännu svårare.
   Man, 34: ”heeeej kompisar! Idag har jag gungat, sovit på mamma och bitit pappa, det var kuuul!”
   Kvinna, 29: ”och ätit massa pasta broccoli, mmmmmm!”
   Barnet, 1: ”?”
   Jag, 32: ”?”

  Alltså var det bara jag som hade så äckligt rövont efter snittet? Kunde inte röra mig knappt på en hel vecka, sen blev det liiite liiite bättre. Men OJ vad ont jag hade. Har aldrig tyckt att jag är speciellt mesig gällande smärta men när jag läser om andra som snittats och sen är typ på promenad dag 2 så börjar jag undra.

   Jag hade också riktigt ont de första dagarna. Enda anledningen jag gick ut var för att läkarna sa man skulle. Men tyckte också det var jobbigt.

   Jag hade också fruktansvärt ont. Värsta smärtan jag upplevt, kändes som att såret skulle spricka upp typ när jag t ex skulle ställa mig upp. Huvva.

   Fruktansvärt ont ?? läkaren på eftermötet sa att jag inte tagit tillräckligt med smärtlindring då. Vilken smärtlindring?

   Jodå jag hade sjukt ont efter första snittet!! Fruktansvärt! Efter andra snittet var jag uppe efter bara några timmar och hade inte ont alls. Så olika det kan vara ?

    Verkligen… Efter första snittet var det inga problem alls för mig. Men däremot efter tredje, det var rakt ut sagt för djävligt. (Innan någon får hicka, kunde inte föda vaginalt därav mängden snitt).

   Jag låg i sängen på BB typ 4 dagar efter mitt snitt. Sedan klarade jag av att gå upp ur sängen själv. Tog väl ytterligare 2-3 dagar hemma innan jag tog mig ut på en promenad. Första promenaden var typ 500 meter på 20 minuter.

   Har fött ett barn vaginalt utan smärtlindring, och gjort ett planerat kejsarsnitt. För mig var kejsarsnittet mycket värre vad gäller smärta ? de första typ 4 dagarna efter var de rövigaste jag varit med om

    Samma här. Kejsarsnittet var mkt värre smärta. Långdraget och helt utan syfte ?

  Gillar Bianca så. Men får PANIK på hennes engelska?! ? Och så skyller hon på iphones autocorrect ? Nej nej.. Så. Då har jag sagt det ?

   Stay in school, kids

    Tror du Biancas engelska är sådär bedrövlig för att hon kollat för lite på serier?

     Nej hon är bara allmänt obegåvad

      Sån TUR hon blev ekonomiskt oberoende vid 25 då eftersom hon fått svårt att klara sig i livet annars som ALLMÄNT OBEGÅVAD ?

       Haha snacka om att ta det hårt….

       Jag hade hellre föredragit en kille med ett intellekt än att han är ekonomiskt oberoende alla dagar i veckan.

        Den större frågan är väl om han valt dig….

       Ja det är nog ganska tur för henne. Att hon är ekonomiskt oberoende har ingenting att göra med hennes intelligens.

   Får inte panik på hennes engelska även om det var pinsamt att hon tror det felet var grammatik hehe men hennes pussmun och posande och skriver och säger ”jag älskar er” som att hon är en stor STAR och över andra. Hon ”hittade en grön pälskappa på vinden” ja men säkert visst var det så eller inte, det är uppenbarligen en hon fått för att göra reklam för, hon är så sneaky. Bianca o Lovisa har börjat ha pälskappor nu och märkespums har de börjat gå i med så det syns att de är rika businesswomen hehe

   Hon kan ju inte svenska så det är ganska självklart att hon inte har bästa engelskan.

  Jag tar på mig den här uppgiften idag..

  Det heter bebisen!!!!!

   Och mammisen!

  OT Gabbposs har Corona..

   Vi vet

   Nämen börja inte nu

   Vet inte varför jag fortfarande blir förvånad att det finns folk som totalt saknar förmågan att förstå vad statistik vs. enskilt fall innebär.

    Vet du skillnad på absolute risk reduction och relative risk reduction när man pratar vaccin? Och vet du vilket av de som redovisas när man pratar om risken som ovaccinerad?

     Orkar inte, tänker inte ge mig in med någon random anonym person i en diskussion. Enda jag anmärkte på är hur urbota dumt det är att ta ett enskilt fall som bevis för huruvida något som sägs ha statistik påverkan stämmer eller inte stämmer. Finns inget mer att tillägga där.

      Ska man prata statistik så ska man kanske ha koll på vad siffrorna faktiskt säger. Det håller du väl med om ändå?

       (Och jag föreslår alla som gillar att prata om riskerna som ovaccinerad att kolla vad det är för risk man pratar om, och vad den risken faktiskt innebär rent konkret)

       Kan du läsa? Jag skriver inte om den faktiska statistiken. Jag är inte intresserad av att diskutera statistiken med vare sig dig eller någon annan. Enda jag kommenterade anspelade på att huruvida Gabjoss, som blivit sjuk men inte är så sjuk, var vaccinerad eller ej, ger noll indikation angående hur det är på stor skala – dvs statistiskt sett. Man är korkad om man tror det. Det är allt.

       Tack och hej.

        Hur farligt vill du påstå att covid är för en ovaccinerad kvinna i hennes ålder?

         Förmodligen inte jättefarligt men det finns alltid risken att drabbas av långtidscovid

          Den risken finns för vaccinerade också.

          Men den risken är väldigt mycket lägre om man är vaccinerad.

    Då borde du ju ha järnkoll på att det för de allra flesta unga friska kvinnor är rätt ofarligt att få Covid-19, helt enligt den berömda statistiken.

    Sen är det farligt att sprida smittan vidare till riskgrupper och vi bör ej belasta vården mer. Men att det är farligt generellt för unga friska kvinnor, det stämmer inte ENLIGT STATISTIKEN, märk väl! Står klart o tydligt på SCB.

    Men självklart ska vi ha respekt för allt o alla runt om oss så följ riktlinjer och vaccinera sig.

     Det beror ju på vad man menar med farligt. För en liten grupp drabbar det hårt, men för de allra flesta såklart inte.

    Det verkar gå lite hand i hand det där med intelligens och att inte vaccinera sig…..

   Länka gärna till var hon har skrivit att hon är ovaccinerad.

    Eftersom hon rapporterar allt i sitt liv så tror jag inte det skulle undgå henne att berätta att hon är vaccinerad eller ska ta sprutan. ?

     Så du vet alltså inte att hon är ovaccinerad utan antar det?

      Hennes barn har väl inte ens vaccinet från det allmänna vaccinprogranmet? Minns att hon skrev det när första ungen var bebis, känns konstigt att hon skulle ångrar sig. Hon är solklar antivaxxer

     Det stämmer dock inte, hon är mycket mer selektiv nuförtiden, inget djup längre och alla inlägg är repeterande så att läsarna tror att de känner henne.

      Så utstuderad och intelligent är inte Gabriella. Hon har knappast någon utarbetad strategi. Möjligtvis att framstå som så äcklig som möjligt, det lyckas hon rätt bra med.

   Mår bra efter en dag? Hon har inte lagt ut något på story (där hon annars är väldigt aktiv) på mer än 24 h…

    Hon kanske säger att hon mår bättre för att inte få skit om hon skulle vistas bland människor för tidigt.

   Nä. Så funkar inte vetenskap.

   Men herregud nej, alla vet att Corona långt innan vaccinet ens börjat produceras inte helt sällan passerade obemärkt. Det behövs inga ”indikationer” för att bevisa det.

   Men snälla, det har ju statistiken visat länge, så att just Gabriella Joss är ovaccinerad och mår bra är väl inget ”HAHA kolla här minsann!”. Folk förstår att riskerna är låga men väljer att vaccinera sig ändå, själv hade jag covid först och mådde bra, vaccinerade mig senare. Det är ju valfritt ändå.

   Men ge dig. Eller besök ett sjukhus. Sluta hitta på saker.

   Lurade med vad?

   Tror absolut inte hon är ovaccinerad? Flera länder har väl vaccinkrav för inresa och de reser ju varannan vecka.

    Jag tror absolut att hon är ovaccinerad med tanke på hennes ovilja för vaccinationer för barnen. De länder de har rest till accepterar negativt test vid inresa.

     Tänkte på det, när de skulle till Paris men hade fått fel pass med sig så de fick vända om, kan det ha varit krav på vaccination som gällde? Och att de hittade på det med passet? Har inte stenkoll på reglerna direkt då jag inte har/haft några planer att resa till Frankrike men vill minnas att de var rätt hårda ett tag. Låter rätt märkligt att råka få med sig fel pass liksom.

      Nej Frankrike har inte vaccinationskrav heller.

   Bästa! ??❤️

  Tror inte att Nellies följare har barn.
  Mig undantag ?‍♀️

  Är Ulla Winblad ”finare” än Godthem?
  Eftersom My ”råkade” skriva fel.
  Undrar om hon blandar ihop sina klienter och deras scheman också.

   De ligger precis mitt emot varandra, men tycker själv att det är godare mat på Villa Godthem. Tror ändå att UW räknas som ”finare”.

   Ulla Godthem vet jag inte vem det är men det vore såklart vansinnigt coolt ha Ulla Winbladh som klient med tanke på att hon är över 300 år gammal. Vilken krutkärring!

   Ja, Ulla Winbladh är finare och mer anrikt än Godthem.

  OT, men Isabella Löwengrip har skrivit på sin blogg och insta att hon har Covid nu.

   Surprise…not. undra hur många hon har hunnit smitta med sitt flängande.

    Undrar du hur många den som smittat Isabella hunnit smitta också? Alltså. Det har inget med flängande att göra, räcker att möta en person i en trappuppgång eller gå till närmsta mataffär så kan du få smittan, väldigt vanligt just nu, mycket utbrett. Alla har haft eller kommer få det nu så varför skulle IL vara undantag flängande eller ej. Folk sitter inte inne utan symptom och utan att veta sig vara smittade, finns ingen restriktion om det, men bra att de fick veta om smittan, bra de gjorde pcr-test så de kan hålla sig hemma i karantän.

    Din kommentar känns så…2019? Du känner till att hela Stockholm har covid just nu antar jag. De som flänger (vad nu det ska betyda) & de som inte flänger.

    Du är en sån som fortfarande tycker man fortfarande ska stänga in sig i sitt hem på heltid även om man är frisk?

   Inget konstigt och inte oväntat med tanke på att ALLA i hela Stockholm har covid just nu eller nyligen har haft, hela Lidingö typ och resten av Sverige också.

   Som så många andra då, ingen sensation direkt. Det har väl inte undgått någon att kungafamiljen och Wahlgrens just haft det plus många många andra och flera influencers. Det går runt i stockholm nu, en riktig smitthärd.

  Tips influnytt har delat johannesleonidas inlägg där han är öppen om att hans nya webbshop säljer kopior

  Självklart vill Nellie komma igång med kroppen, hon är ju elitryttare. Och som sådan har hon nog rätt bra koll på att läka skador och rehab.

  Förstår inte varför man skaffar barn om man inte ens första tiden ägnar tiden åt bebis utan ska flänga på de ena och de tredje och dessutom riskera att dra hem sjukdomar till en så liten.

   Ja, stackars barn att behöva vara ensam med pappa i ca 1,5 timme… hur ska barnet överleva detta trauma, för alla vet ju att pappor inte kan ta hand om sina egna barn… det är bara mamman som kan ta hand om ett barn…

   Måste det handla om att ”pappan inte kan ta hand om sitt barn”? Jag tycker också det känns märkligt att några dagar efter en förlossning sitta och fixa sig hos frisören tex som hon gör idag. Men kanske bara jag som tänker att de allra flesta är i bebisbubbla första tiden och ens utseende är det sista man tänker på.

    Handlar inte om att pappan inte skulle klara av sitt barn.
    Utan jag tycker att båda föräldrarna bör hålla sig hemma hela tiden och lära känna sitt barn. Det gör man inte när man ränner på gym och hos frisören i flera timmar.
    Samt då att just nu går det så otroligt mycket sjukdomar som hade kunnat vara förödande för en så liten.

     Nu såg jag de blev fel i en mening. Ska givetvis stå ”första tiden” inte ”hela tiden”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.