Maja Nilsson Lindelöf hemma med barnen under inbrott


During Victors game this Wednesday night we had a break-in at our house in Manchester.
I was home alone with both the kids but we managed to hide and lock ourselves in a room before they entered our house.
We are okay under the circumstances but it was obviously a very traumatic and scary moment for both me and my little kids.

We are now in Sweden and are spending som time off with our families.

Love,
Maja

Fy tusan vad obehagligt! 
Det är vidrigt nog att främmande människor bryter sig in i ens hem, men att göra det när man är hemma, och som för Maja – ensam hemma med två små barn.
Fy fan, rent ut sagt!

Jag hoppas verkligen att Maja får hjälp att bearbeta det här traumat och att hon och familjen känner sig trygga hemma hos familjen i Sverige nu.

❤️

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ett ex till mig fick inbrott när han låg och drog i sin lilla vän, han hörde när inbrotttjuven tog sig in genom dörren och sprang upp för att se vad som hände, tjuven sprang ut fort sam fan, han var nog inte beredd på att möta en naken 2 meters snubbe med stånd.

   ???

  Ja usch fy fan ? Blev så berörd när jag såg hennes inlägg, kan inte ens föreställa mig skräcken och dessutom med sina små barn. Plus mardrömmen för Victor att kliva av matchen och mötas av de här nyheterna. Verkligen helt fruktansvärt ?

   Det hemska är att jag knappt reagerade, jag tänkte typ ”jaha, ett inbrott med små barn närvarande, jobbigt.” Som samhället utvecklats de senaste femton åren och med alla mord och våldtäkter och skjutningar reagerar jag knappt längre när ingen blir fysiskt skadad. Men det är såklart jättehemskt egentligen.

    Jag vill ändå påstå (eller ja jag hoppas) att de allra flesta inte reagerar som du, låter väldigt märkligt även om jag förstår vad du menar om att det rapporteras mycket om diverse brott.

    Jag själv reagerade med ångest och obehag när jag läste detta. Har själv vaknat av att det varit en obehörig person som rotat i mina tillhörigheter. En gång på ett hotellrum utomlands och en gång i min lägenhet… Detta är kring 20 år sedan, men minnet sitter kvar….

    Ehh jaha okej, märklig reaktion – ja.

   Han klev inte av matchen. Han fick höra vad som hänt när matchen var slut

  Fruktansvärt. Tur att Maja och barnen är okej trots omständigheterna!

  Så fruktansvärt obehagligt! ?❤️‍?

  Nej men fy vad obehagligt! Vilka pack till människor det finns i världen

  Usch vad hemskt! Riktigt tragiska människor – dom fattar inte att dom gör så mycket mer än stjäl människors ägodelar. Dom stjäl även deras trygghet och tillit. En klocka, tavla osv kan man ersätta men det andra… fy fn

   Jag tror inte problemet är att de inte förstår- förstår gör de nog. Men de bryr sig inte.

  Fruktansvärt. Jag har både grannar och vänner som varit med om samma sak. Det är väldigt skrämmande.

  Har precis börjat följa Maja och kollat igenom alla hennes tidigare YT (så mysig kanal btw!), blev jätteledsen av att läsa ovan. Så traumatiserande. Jag har kommit hem till ett inbrott (där vi ej var hemma medan det inträffade) var riktigt illa, allt var vält, sönderslaget, pass var stulna osv. Kommer ihåg att min lillebror på 5 år fick träffa psykolog i flera år efter.

  Usch, vad hemskt. Hoppas att deras otursstreak slutar snart ?

  Jag kom hem under ett pågående inbrott för några år sedan. Blev svinförbannad och började jaga tjuven, men hen rymde ut bakvägen. Fick skäll av polisen sen, för så ska man tydligen inte göra ? Men oavsett, sjukt obehagligt att någon rotat runt hemma. Och ännu värre att vara hemma när det börjar, fyfan.

   Vad har de haft för otursstreak?

    Det hade väl dock inget mer vaccinet att göra. Hjärtgrejen.

    Nej det stämmer inte, sluta sprid antivaxxpropaganda.

     Men pömsi, varför skulle det inte kunna ha med giftet att göra! ✨❤️?

    Nej, det har inte med vaccinet att göra. Snarare för att han är elitidrottare och de utsätter sin kropp för väldigt högt tempo väldigt ofta, vilket hjärtat inte alltid orkar. Därför så ”ofta” fotbollsspelare får hjärtstopp exempelvis. Mycket hög ansträngning.

     Stämmer att en hel del fotbollsspelare fått hjärtstopp, men troligtvis inte pga ”högt tempo” el ”hög ansträngning”, däremot har det spekulerats i om det kan vara ngra tillskott (speciellt då i Italien, där det är en hög procent som fått hjärtstopp) som spelarna fått. Du ser få hjärtstopp i tex längdåkning (skidor) och där talar vi verkligen om hög ansträngning på hjärtat, ej heller särskilt många i långdistanslopp inom friidrotten, som innebär mkt värre ansträngning för pumpen än i fotboll.

    Dels Viktors sjukdom, men också att deras minsta son blev sjuk i hjärnhinneinflammation i december ?

     Ooch båda sakerna inträffade efter vaccinet. Hehe förbereder mig på att bli lynchad och bli kallad antivaxxer (trots att jag är vaccinerad). Men man får ju inte nämna biverkningar utan att det sker ?

      Myokardit och perikardit är en erkänd biverkning sedan i höstas. Här finns källa på att det även kan orsaka menignitis
      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8354782/

       Bebisen är ju inte vaccinerad. Hur kan vaccinet orsaka meningit då?

        Maja vaccinerade sig som gravid.

         Vaccinet övergår ej till fostret. Antikroppar den gravid kvinnan bildar övergår till fostret. Inte vaccinet. Ingen kan få meningit av antikroppar.

          Haha ja om det verkligen är så det fungerar så hade det ju varit bra.
          Intressant att bl.a. FSME-immun och Encepur inte ges till gravida, trots att det funnits i över 40 år.

           Ja, det är verkligen så det fungerar. Risken för fosterpåverkan vid vaccinering är försumbar.

           ”Vaccin mot TBE (FSME immun, Encepur):
           Vaccin mot TBE är ett avdödat virusvaccin som bedöms som helt ofarligt att ge under graviditet. Vi anser dock att risken för TBE infektion ofta är så låg att vaccination kan skjutas upp till efter förlossningen.”
           https://www.medscinet.se/infpreg/healthcareinfoMore.aspx?topic=31
           I svenska medicinska födelseregistret finns 154 registreringar av TBE vaccineringar under graviditet. Detta resulterade i 0 rapporterade missbildningar mot 3 förväntade.
           https://janusmed.sll.se/fosterpaverkan/lakemedel/FSME-IMMUN%20Vuxen

           Ingen med medicinsk kompetens tror att det är någon risk med att vaccinera en gravid kvinna mot TBE. Men det är inte nödvändigt att vaccinera mot TBE just under en graviditet. Människor inkl gravida och foster kommer att få alla möjliga sjukdomar, det är synd om det skulle sammanfalla med vaccinering. Det ger sådana som du möjlighet att skrämma andra i t ex ett kommentarsfält. Det kan leda till rädsla för vaccinering under graviditet och göra att gravida avstår från att vaccinera sig mot t ex covid-19. Och det är däremot förenat med risker. Framförallt för tidig förlossning med de risker som detta medför.

      Fast han fick ju faktiskt covid så det var väl snarare det som gjorde att han fick svårt att andas. Och virusmeningiter var ju inte särskilt ovanligt innan covid-vaccinet gjorde entré.

  Det som är riktigt sjukt är ju att när dom bodde i det förra hustet fick dom inte publicera något som visade övervakningssystemet eller ingångar osv just av denna anledningen. Maja har ju också varit rädd för att detta ska hända. Man lider så med hela familjen och allt man vill är ju att krama om dom. Maja är ju också världens starkaste mamma som löste detta! Jag är själv nybliven mamma och jag kan inte ens föreställa mig hennes panik.. speciellt med vad som hände Robin Olsens familj. När man har följt någon så länge så känns det som att det hände ens kompis..

   Hon har nyligen sagt i en vlogg att det skett en incident sent på kvällen i det nya huset när hon var ensam med barnen, men att hon inte kan säga mer än så. I samma vlogg berättade hon att hon inte kommer göra en house-tour i nya huset. Och man förstod ju att det var pga säkerheten.

    Exakt! Och så många gånger larmet gick i förra huset och nu skulle dom börja om i nya fina huset. Det skär i hjärtat!

   Det har varit flera inbrott hos fotbollsspelare i England, speciellt i norra England. Engelsk press har skrivit mycket om det. Robin Olsen blev ju rånad i sitt hem när han spelade i Everton av maskerade män som hotade honom med machete och tvingade honom att gå runt i huset och ta fram värdesaker. Hans fru och två små barn var hemma. Bara typ nån vecka sen en spelare i Man City blev rånad och misshandlad i sitt hem. Skönt att Maja hann låsa in sig och barnen så de slappa stå ansikte mot ansikte med gärningsmännen i alla fall.

  hemskt!! med tanke på hur mycket svenska unga influencers (lovisa b, bianca, chloe s osv) visar att dom har typ 8 chanel-väskor var, massa saker från dior och hermes, och man lätt kan söka upp deras adresser, är jag förvånad att det inte händer här i sverige faktiskt. dom visar upp saker i sina hem värda 100 000-tals kronor varje dag.. missunnar dom inte men ingen verkar tänka på säkerheten. galet :s

   Faktiskt. Man får hoppas att någon som Bianca har extra säkerhet men att hon av förklarliga skäl inte pratar högt om det.

   Det är bara en tidsfråga. Tjejerna går runt med väskor på axeln för 50 papp och postar vart de är och med vilka – snart kommer iallafall väskorna börja bli plockade. Inbrott har nu ökat markant på Östermalm just för att alla vet vad de har där hemma.

    Panic rooms är det nya svarta på Östermalm.

     Yes, och överklasskidsen har slutat bära klockor till skolan för de stjäls hela tiden. Bokstavligen som att ta godis från småbarn (enligt vad jag läste i en artikel)

     Jättekul. Särskilt för alla som bor där som inte är rika. De allra flesta är ju bara vanlig medelklass sen har du de som sticker ut med förmögenheter men alla på Östermalm lever inte så.

      Jag (TS) vet, är själv en av dom. Och det var inget skämt, läste i lokaltidningen att det byggs panic rooms för fullt.

   och med tanke på det jag sa la bianca precis upp att hon inhandlat två nya varor från chanel xD

   Ja verkligen. Vill minnas att Anis don Demina var med om inbrott i sin förra lägenhet där de just tog märkes klocka eller dylikt

  Fattar inte hur folk är funtade. Jäkla idioter som inte kan låta bli andras hem.

  Mina föräldrar råkade ut för ett hemfridsbrott, en galning som slog sönder dörren och var hotfull. Som tur så lyckades de fly från huset. En drogpåverkad kille som hade gått till ett för honom okänt hus.
  Mina föräldrar var otrygga lång tid efter det ?

   På nåt vis tänker jag att det ändå är lättare förklara- en drogpåverkad missbrukare går på nåt sätt att förstå (även om man verkligen inte som dina föräldrar vill träffa på honom i sitt eget hem ?). Men det som är så tragiskt idag är väl att en del bara har det som livsstil, utan missbruk i botten.

    Idag? Finns nog personer som gjort inbrott lika länge som det funnits ställen att bryta sig in på.

     Hänger inte med, klart att inbrott begicks även på 50 talet men det var ju inte lika många som idag som hade det som vanlig inkomstkälla.

      Ja nu är det ju inte så att det är massor av folk som har det som ”vanlig inkomstkälla” idag, och sen lever du nog också lite i en illusion om du tror att det inte förekom inbrottsstölder även på typ 50-talet. Och nu som då skulle jag säga att en stor andel av dessa definitivt är missbruksrelaterade.

       Du har tyvärr fel.

       Ca 20 000 inbrott begicks i Sverige 1950 och 2020 över 80 000. Majoriteten av de 80 000 var verkligen inte missbruksrelaterade.

       Menar inte att mästra dig men lättillgänglig statistik finns hos brå för den intresserade.

        Befolkningen har också ökat med nästan 30% mellan 1950 till 2020 så det är väl rimligt att andelen brott ökat.

        Det är ju mycket utländska ligor dom begår inbrott. Iallafall här omkring där jag bor. Varje höst går polisen ut och varnar för dessa.

        Jag vet inte vart du menar att jag har fel utifrån dina siffror? Och ja jag är väl medveten om att statistik finns lättillgängligt. Grejen med statistik är ju dock att man ofta måste ta in fler aspekter än rena siffror för att få ett rättvisande resultat. Exempelvis har, som personen ovan skriver, befolkningen ökat en hel del.

        Det förklarar dock inte all ökning såklart och jag förnekar verkligen inte att det är stor skillnad på vårt samhälle idag jämfört med på 50-talet. Som ovan skrev om stöldligor från ex baltikum är några som jag håller med dig om har inbrott som sysselsättning.

        Jag vet inte om du har statistik på antalet missbruksrelaterade inbrott eller vart du fått dina uppgifter ifrån men narkotika flödar ju i en helt annan utsträckning nuförtiden än vad den gjorde förr och jag tvivlar fortsatt inte på att en stor andel av inbrotten är relaterade till någon form av missbruk.

  Fy ?

  Garanterat någon liga som lever på att göra sånna här rån och inbrott. Fyfan.

   Jag trodde helt ärligt att rika fotbollsspelare som han bodde i typ gated communies utomlands. Hur lätt kan det ha varit att få tillgång till hans hus? Borde ju verkligen ha säkerhet där om Maja är ENSAM med barnen.

    Dom har säkerhet. Maja har berättat i tidigare videos att dom har ett säkerhetsbolag på speed dial etc men det här är organiserade ligor. Vill dom ta sig in så gör dom det, tyvärr

     Okej, Aa jag följer inte henne så vet inte. Men på speed dial, det har väl de ”flesta”. Tänker att om man sitter hemma i ett enormt hus med barn och man är god för hundratals miljoner så vet man ju att man är en måltavla dygnet runt, då behöver man väl antingen ha vakt hemma redan eller en som vaktar området?

      Hon är jättenoga med säkerhet och filmar aldrig hela huset/planlösning, dom har en stor grind med högt stängsel runt huset men det hjälper som sagt inte. Vill man ta sig in så gör man det, det sker inbrott i hus med jättehög säkerhet också

       Ja de får flytta hem helt enkelt. Men problemet i deras fall är ju att de är officiellt rika

        Ja Sverige är ju ”jättetryggt” att bo i nu.

         Det var det jag menade

         Jämfört med många andra länder är det väldigt tryggt. Gissar att de inte har planerat att gå med i ett gäng om/när de flyttar hem

       Lex Capitolium -21

        Om en okänd man kunde ta sig in i det brittiska kungahuset, ända in till en sovande Drottning Elisabeth och ha ett litet snack med henne innan någon reagerade – så kan nog en organiserad liga bryta sig in hos en fotbollsspelare.

    Men det hjälper ju inte fattar du väl. Ju mer sofistikerad säkerhet ju mer sofistikerade kriminella.

  Det där har jag varit med om när jag var liten, ensam hemma med mamma. Jag var runt tio år

   Usch, hoppas ni inte blev alltför traumatiserade. Så hemskt. ?

  Fy fan vad hemskt. Blev så ledsen för deras skull när jag läste hennes meddelande. Hade fått fullständig panik.

  Hände mig för 12 år sedan . Jag hörde att det var några som var i källaren. Vi hade haft inbrott i källaren 2 månader tidigare. Jag gick inte ner och konfronterade tjuvarna, utan stannade kvar där jag var , för jag tänkte att jag kanske skulle bli illa slagen om jag går ner och frågar vad de gör. Men jag var inte rädd och det var ingen jobbigt upplevelse. Så folk som kallar inbrott för ett trauma är obegripligt för mig. Om någon älskad dör , om du blir handikappad , får cancer är en trauma en djup sorg, men saker som blir stulna icke.

   Men så kan du ju inte tänka? Bara för att det isf va så för dig, tror fan många kan skada. Fy att förminska ?

   Det handlar ju inte om att saker blir stulna utan om att främlingar som kan vara hotfulla och till och med farliga bryter sig in i ens hus där man trott att man varit trygg. Traumat beror på att man förlorar sin trygghet. Extra starkt om man är ett barn eller om man har egna barn tänker jag..

  Haha välkommen till Sverige ? Du röstade för det så varför tjuta nu i efterhand. Så gulligt och naivt hahahahahaha

   Det hände i Manchester? Idiot

  När min son var liten var de några som försökte göra inbrott i vårt hus. Jag var ensam hemma och hörde hur de ryckte i dörren, gick runt huset och pratade och kände på fönstren, sen försökte ta sig in genom dörren igen. Som tur var kom de aldrig in, men fy fan vilken skräck ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.