Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

718 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hanapee nya podd – vad tycker ni?

      Jag gillar den jättemycket ?

        Jag med! Tycker de är så härliga att lyssna på och kan relatera mycket. Tycker båda är så genuina och roliga!

      Jag gillar den jättemycket! Gillar verkligen hennes kompis Nea.

      Tycker den är så extremt blodig. Ska bölas i tid och otid, typ till Taylor Swifts låtar… Har börjat lyssna på alla avsnitt men typ stängt av efter halva när de bara grinar.

        Gråta i en podd? Vad märkligt. Aldrig hört. Varför liksom?

      Absolut ÄLSKAR den! Den är rolig och fin, ångestdämpande. Älskar deras dynamik. Blir nästan lite avis på deras vänskap hehe.

      Meeen jag saknar hennes första podd med Martin. De två poddarna går knappt att jämföra.

        Det lät förut som att den inte var nedlagd, håller fortfarande tummarna! Älskar avslappnad den är hehe

        Gud jag tycker snarare att den är ångestframkallande! Mycket gråt, prat om sjukdom osv.

        Håller med om podden med Martin <3 men de senaste avsnitten kändes verkligen half assed från Hannas sida nu när hon har sin nya podd tyvärr. Får lyssna på gamla avsnitt helt enkelt!

          Jag har full förståelse för att man kan tycka att vissa delar ur avsnitten är ångestframkallande!

          Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men på något sätt känns det tryggt när de pratar om de tyngre ämnena. Kanske för att döden och annat mal i skallen på mig relativt ofta att jag känner någon slags fin samhörighet?
          Jag får mer ångest av lyckligt familjeliv, glitter och rosa moln ? knäppt det kan va. Men alla är vi olika!

      Mina egna åsikter kom inte med ? Jag tycker att Hanna kommer fram så himla bra i podden. Hon är ju riktigt jävla rolig! Upplever inte att man fått höra det på samma sätt riktigt i hennes andra podd eller andra kanaler ?

      Linnea slutade åtminstone låta som Amanda efter några avsnitt. Och det här med att de säger att de älskar sina tjejer (podlyssnarna). Fjantigt! Hanna borde ha mer respekt för de som följer henne, hon har blivit så respektlös. Hennes första podcast struntar hon i och bloggen skrivs det sällan i, trots att hon får betalt.

        Hon får inte betalt av dig så lite magstarkt att tro att du kan begära något eller bestämma hur hon ska fördela sin tid… det är hennes samarbetspartners som betalar och gör att hon överhuvudtaget har möjlighet att driva en podd.

          Ja men det är ju just det. Jag tycker att det är märkligt mot hennes arbetsgivare. Flera veckors uppehåll och bloggportalsskiften hit och dit. De har väl krav?

            Fast hon skriver väl i sin blogg att den prioriteras lägst eftersom hon inte får inkomst av den? (Är inte hundra men hon förklarar ju ofta efter längre blogg-uppehåll varför hon skriver i den så sällan) Kanske blir annorlunda nu när hon flyttas till elle.

            Bloggportalsskiften är ju drivet av baaam/elle själva. De ägs av samma bolag och Baaam läggs ned -> Bloggarna flyttas till elle

            Så länge som företagen blir exponerade när det är överenskommet så har hon inga som helst krav på sig att uppdatera. 🙂

        På vilket sätt är hon respektlös? Jag bara undrar då jag själv inte uppfattar henne som det och det är alltid intressant att höra hur olika folk kan uppfatta en någorlunda offentlig person.

        Bloggen har flyttats och fått en nystart på elle.se,hon har bloggat en del nu i januari. Baam hon bloggade på lägger ner till våren.

        Så länge Martin inte tar illa upp över att deras podden inte får fokus av Hanna ser jag inga problem mer än att jag själv saknar nya avsnitt. Jag kan även tänka mig att Martin själv har fullt upp med sina studier och familj att podden känns för mycket av ett måste.

      Vad var det folk hade sagt till Hannapee när de letade hus? Hon hade skrivit något om att folk blev rabiata för de tyckte hon var snobbig? Vad kollade de för hus egentligen

        Äh, det var väl en eller två personer (om det ens är sant) som skrivit att hon var snobbig för att hon skrev i ett blogginlägg var hon önskade bo (att det skulle vara ett lugnt område osv). Hon gör en höna av en fjäder som alltid. Hon vill alltid framhäva att hon har pengar. Det är väl inte det minsta konstigt att ha krav när man köper en bostad.

          Vad var det för område? Bromma?

            Huset var sjukt dyrt iaf. Fattar att det är stockholmspriser men ändå… de har ju samma amorteringskrav och kontantinsats osv..

            Gissar att det är detta https://www.booli.se/annons/4444626

        Hon letade hus i Danderyd, Nacka, Enskede och något mer ställe som övre medelklass har råd att köpa hus i. Problemet tror, och tycker jag, är att hon inte verkar förstå att hon är extremt privilegierad. Eller så förstår hon men typ ger sken av att hon inte är det. Så världar korsas och då blir det lite upprörda kommentarer.

          Och ändå ska hon tigga spons för städprodukter på instagram…

          Tycker hon är högst medveten om det? Lägger in brasklappar i varende inlägg för hon vet att folk kommer reagera annars. Snabb googling och jag fick upp det här till exempel.

          ”På söndagarna kollar vi på hus. Vad bra det går :-)))))))))))) Nu va vi ändå nära att slå till på ett 50-talshus som låg i vårt favvoområde men så var det ju vissa grejer man kände NJA med. Och då KAN jag inte lägga flera miljoner? Förstår ju hur otroligt otroligt privilegierat det är att ens kunna köpa hus, men just eftersom det också är så otroligt jävla pengar så vill jag inte heller kompromissa för mycket………. Aja, det är ingen stress. Urmysigt att bo i stan just nu tycker jag. När det är mörkt!!!”

            Fast varför ens göra en grej av att det kostar mycket pengar? Varför går hon in så i detalj på vad de letar efter? Om folk sedan blir avundsjuka på henne, är det väl knappast hennes fel. Jag fattar att hon inte vill köpa ett hus i en sunkig förort. Det hade inte jag heller gjort!

            Sedan så tycker jag att hon ofta vill ge sken av att hon var så bortskämd som barn och slänger sig med ”det är lätt för mig att säga som har en bostadsrätt på Söder”. Hon är medveten samtidigt som hon humblebragar. Det blir så konstlat.

      Blir trött på tjatet att hon repostar när folk hyllar den, snark. Har lite problem med Hanna, gillar henne starkt men sen har hon sidor som jag stör ihjäl mig på så har inte lyssnat på podden än

      Kul

    Till er som haft Invisalign (”osynlig” tandställning), hur ont gjorde det i början? Har lite smått panik. Ska få attachments direkt och har tenta två dagar senare. Kan bara ta Alvedon mot smärta, vad har funkat för er?

      Vad kostar det? Vill ha samma

        35 000kr kommer jag betala totalt. 15k när de tar avtryck innan och sen 2k i månaden i 10månader.

          Ok, är det bara för en käke då? ?

            Båda. En käke är något mindre kostnad. Men bättre att köra båda, har själv bara små skönhetsfel i nedre.

      Vad för typ av tandställning?
      När jag hade räls så hjälpte flytande Alvedon.

        Typ som en bettskena som ska trycka tänderna på plats. Man byter ut skenan varje vecka. så tänderna justeras oftare än med räls men inte lika hårt varje gång, som jag förstår.

          Det låter komplicerat men om det funkar så är det bra. Det kan nog spänna i tänderna de första dagarna.

      Var man tvungen att slipa bort lite på emaljen innan? Min tandläkare sa att man var tvungen att göra det, jag avböjde då ?

        Ne det ska man inte. Det är en väl använd metod.

          Man måste inte alltid slipa på tänderna men ofta behöver man det. Man slipar dock väldigt lite, man vill såklart göra så lite skada som möjligt.

      Har aldrig haft tandställning, men när jag drog ut mina visdomständer rekommenderade de att ta 1 Alvedon + 1 Ipren samtidigt och det hjälpte mot den sortens värk iaf

      Har haft Invisalign och tyckte inte det var så farligt. Kunde spänna lite och göra ont vid byte till ny skena men inte så att man inte kunde arbeta.

      Har haft både räls och osynlig och rälsen kändes betydligt mer än den osynliga ? hanterbart med den osynliga, alvedon borde du klara dig på☺️

      Jag har haft invisalign i över ett år, byter skenor var 14:e dag. Absolut att det spänner första 2 dagarna men det är inte i närheten av räls eller vanliga tandsmärtor. Alvedon funkar och gör det skitont så tar jag ut dom i 20 min och låter tänderna vila en stund. Hjälper inte i längden såklart men funkar om man får lite panik för stunden och behöver en kortare paus utan ajaj 🙂

      Jag har haft Invisalign (10 månader och röjde rätt rejält bland tänderna). Det gjorde ont, särskilt när jag bytte skena, men det var som en molande huvudvärk, så vanliga tabletter funkade fint. Det gjorde egentligen mest ont när man skulle äta, så pannkaksbuffen på lunchrestaurangen var perfekt för mig första dagen! ?

    Hoho!

    Har ni något bra tips för att lindra värk i bihålorna?

      Härda ut.

        På vilket sätt lindrar det?

        Jag är en vekling.

          Usch har inga tips, men har ofta väldigt ont där i samband med huvudvärk. Nere kring näsan, under ögonen och upp över ögonbrynens. Samma för dig?

      Nässkölj med saltvatten.

        Med kanna? Jag har en som jag glömt att testa. Ska rota fram den ur Apotea-lådan.

          Ja eller en vattenflaska med pip och ljummet vatten så det inte blir obehagligt. Det finns på nätet hur man blandar vattnet.

            Köpte nån sorts salt. Nu ska jag testa. Det är dags att lära sig även om det kan bli obehagligt som amatör. Tack!

              Apoteken har fått in en ny produkt som heter Neze fri (om jag inte minns fel). Man nyser som fan och får bara ta det 1ggr/dag (är en nässpray), men det fungerar förvånansvärt bra!

                Den ska jag kolla upp.

              Tyckte att det var jätteobehagligt i början, tyckte inte om att ta nässpray ens… men jag vande mig och älskar känslan efteråt!

          Finns en spruta på apoteket också, lätt att använda. Och små saltpåsar.

            Låter smidigt.

      Ipren och nässpray

        Tack!

          Dymista är mycket bättre än nasonex. Hälsar min man som har återkommande bihåleinflammationer.

      Mongolisk strupsång brukar skaka loss det mesta.

        Det låter avancerat ?

        ???

      JA! NASONEX! Hjälpte mig mot bihåleinflammationen ??

        Tack! Har någon liknande spray hemma med kortison. Ska testa.

        Trodde du skrev nanosex och undrade lite hur det går till..

          Hahah fick läsa om vad jag skrev ? Tur jag stavade det rätt??

      Sinupret!

      Skölja näsan och kortisonspray!

      SKÖLJNING KLAR!
      Det där gick jättebra. Kannan rymmer 0,5 liter och räcker till båda ”borrarna”. När det började skvala trodde jag att pipen inte slöt tätt, men det rann ur rätt hål ? Här har man oroat sig att för att det skulle likna simskolan på 70-talet med kallsupar och frustande.

        Jag använder kannan ofta på våren när jag har pollenallergi, så jäkla skönt att skölja ren näsan och bihålorna från allt skräp då.

          Så bra när något naturligt som salt och vatten kan hjälpa. Har ofta nästäppa pga för mycket användande av förkylningsnässpray. Daglig sköljning kan kanske hjälpa även där. Och att det gick så snabbt var positivt.

        Hoppas det hjälpte?

          Pulserandet och värken har minskat ?
          Blir lite spray och piller till natten och fortsatt sköljning imorgon.

          Första gången jag skriver svar i modd.

          Tack! Tryck och värk har lättat.

      Pepparrotsomslag!!! (Googla det)

      Helt sjukt vad bra det funkar!!

        Men så smart. Ska testa det också.

      Snyt ordentligt och använd otrivin helst menthol

    Är det fult att ha sitt naturliga råttfärgade hår? Funderar på att låta min naturliga färg växa ut igen.

      Är det verkligen råttfärgat då? Ens naturliga färg ser ju lätt dassig ut mot färgat/blekt hår men är nog egentligen finare. Hur du färgat/blekt håret nu?

      Jag brukar tona i min naturliga färg. Gör ingen skillnad på färgen men blir lite fräshare och mer liv tycker jag.

        Vilken toning använder du? Om ditt också är råttfärgat alltså ?

          Jag brukar ta något som går åt det kalla hållet. Askiga toner brukar funka bra.

        Har du tips på någon bra toning?

          Här är en till som låtit det det egna växa ut. Jag testade att köpa nyansering, någon lättare toning som inte sliter o försvinner efter sex veckor ungefär. Tog kall ljusblond som inte satt hela tiden. Det bleker inte mer än Någon grad. Jg la toningen över hela håret. Ovanoå. Gnuggade inte in det. Blev skitfint. Fina skiftningar och glans. Såg naturligt ut oi gen utväxt.

      Jag har sparat ut mitt råttfärgade hår och älskar kombinationen råttfärgat+rött läppstift.

      Jag lät mitt växa ut, bästa jag gjort. Trodde jag var råttfärgad men när det vuxit ut var det en ganska fin färg ?

      Vad är råttfärgat egentligen? Tänker grått när jag tänker på råttor.. ? Annats är det väl en rätt taskig beskrivning av en vanlig brun färg eller? Inget fel med den?

        Det är väl mer mörkblont/cendre som är råttfärgat? I öststaterna kallar man det potatisfärgat.

          Potatisfärgat, gulligt! Men ser en råtta mörkblond/cendré ut? Konstigt ord egentligen. Bättre att kalla det för vad det är.

          Min sambo från Tyskland kallar det för ”gatuhundsfärgat”.

            I norge kallas det «kommunegrått» ?

        när jag var liten sa jag att jag hade mushår på huvudet 🙂

      Jag har gjort det. Och det här med ”råttfärgat” är ju ett begrepp som kanske borde slopas? Känner mig liksom lurad lite nu. Har varit så anti min naturliga ”råttfärg” till look i alla år. Färgade i 20 år. Sen när jag lät det växa ut för att jag inte orkade färga mer så insåg jag att det bara är en helt vanlig typ av mörkblond/ljus brunett med kall ton. Inget fel med det? Får också ljusa slingor av solen på sommaren. Bästa jag gjort att sluta färga.

        Som nästan svarthårig 24-åring hittade jag mina första gråa hårstrån, färgade som en vettvilling. Min frisör som jag gått till sen -92 har tjatat och lovat att min gråa färg skulle passa som handen i handsken. Till slut som 43-åring påbörjades förändringen. Det tog 18 månader tills löt färgade var borta, han blekte och slingade i omgångar det ”gamla” håret för att göra en mjukare övergång. Alltså, jag älskar verkligen mitt naturliga, nästan helt vita hår med naturliga gråa slingor i massor av nyanser. Det är så fylligt och välmående utan alla kemikalier. Kör, vara kör jag tror inte du kommer att ångra dig.

        Lycka till!!

        Samma här! Fick så mycket komplimanger när jag slutade färga håret och lät färgen växa ut. Som någon ovan säger är det så fint mot rött läppstift också. Och även jag blir fint slingad av solen sommartid och folk frågar mig alltid vem det är som färgar/slingar mitt hår så fint. Folk blir riktigt förvånade när jag berättar att det är min naturliga färg.

          Det är lite av de råttfärgades super weapon, när vi drar på oss läppstift.

        Exakt så gjorde jag också. Färgade ca 20 år, och när jag slutade kom jag på att jag faktiskt gillar min hårfärg.

    Hjälp mig gärna med tips till present till min man som går på föräldraledighet snart. Skulle vilja ge något litet för att fira (han är så taggad ?). Tänkte kaffe-termosmugg och ett sittunderlag . Nåt annat tips?

      Biobiljetter till Knattebio ?

      Hörselkåpor

        ?

        Jag tänkte detsamma ?

        kloroform :O

      Vad fick du när du gick på föräldraledighet? Tänker att det kanske bör matcha det eller vad man säger. Fick du typ ett litet hemmaspa-kit så skulle jag ge något i samma stil fast för honom liksom.

      kondomer?

        Ska han ut och knulla runt? ?

          ???

          Tänkte på tråden från igår, var så många som inte skyddade sig!

            Ja men de är ju i ett förhållande så borde väl va lugnt? ?

      Mugghållare till vagnen till lattepappan ☕

      Stesolid?

        Rökheroin borde funka bättre tänker jag?

    Hej!

    Har ni tips på hur man slutar vara så utseendefixerad? Jag spenderar så mycket tid på att ta bilder på mig själv och funderar seriöst på att plastikoperera mig och göra massa ingrepp som fillers för att bli snygg och få uppmärksamhet.
    Tar liksom bilder på mig / kollar gamla bilder och jämför med typ Victoria secret modeller och blir så irriterad över mitt utseende

      Åh när man äntligen är först hamnar man såklart i modd och kommentaren blir nog insläppt imorgon??

      Kolla på andra slags utseenden, vanliga (dvs icke supermodeller) människors utan retusch. S0cialmediavsreality på Instagram tex.

      Försök ta bort speglar och kameror ett tag ur din vardag tror jag är en bra idé! Så att du lite glömmer att du har ett utseende som kan betraktas, och bara liksom är 🙂

      Byt ut helt vilka du följer i sociala medier, börja följ ”normala” människor!

        This ??

      Ta en tur till närmaste badhus och häng i dusch och omklädningsrum. Bästa stället att konstatera att kroppar kommer i många olika former och jäkligt få har Victoria Secretkroppar.

        Låter som världens absolut sämsta tips:) Hur ska hon bli av med sin utseendefixering genom att sitta och titta intensivt på kvinnokroppar?

      Mitt bästa tips är att bli äldre!! Var likadan i tonåren och tidiga 20-årsåldern, närmast besatt av att se bra ut… Det avtar när man får annat att fylla livet med som känns viktigare

      Ta bort speglar, sluta ta selfies. Gör något givande och helst tungt arbete med din kropp. Te x häng i stallet, måla graffiti, bestig berg eller anlägg en trädgård.

      Skaffa en ny obsession. Alltså analysera inget, älta inget, titta inte på andra slags utseenden eller nånting som har nånting med utseende att göra utan satsa 300% på typ sparande, fågelskådning eller vadsomhelst. Lura dig själv att det är intressant och efter ett tag blir det det:)

      Jag lider med dig. Har varit där och är där i vissa perioder. Har mått dåligt och hängt upp mig på olika saker med mitt utseende i perioder men blivit sååå mycket bättre!

      Jag tycker inte det är fel att ta hand om sig, så länge du gör det för att du mår bra av det.. men försök tänka att när du är gammal och ligger inför döden kommer du att ångra all jävla tid du la på självhat, press, utseendefixering osv. Att dessutom fotografera o ha sig låter som att du kanske har eller kan utveckla body dysmorphi (stavning?).

      Tänk på att hälsan är viktigast! Att du kan leva, gå, stå, springa, äta, njuta av god mat, skratta, göra roliga saker, vårda dina relationer.

      Du kanske behöver prata med någon? KBT kan vara något. Du kanske har fastnat i en tankevurpa och behöver lite verktyg för att ta dig ut ur det. Prata med någon vän? Berätta hur du känner? Kan vara befriande.

      Det är inte fel att bry sig om sitt utseende men det ska inte vara något som får dig att lida eller självhata utan snarare ett sätt att ta hand och älska dig själv.

      Avfölj modeller o influensers eller ta en längre paus från sociala medier.

      Vet inte vad du gör om dagarna men kanske investera i dig själv med saker som inte har med utseende att göra? Gör roliga saker eller börja plugga? En utbildning kan ingen någonsin ta ifrån dig.

      Ta hand om dig!

    Bästa tips mot extrem illamående vid graviditet? Är i vecka 13. Äter lergigan och beviplex.

      Fy fan. Jag lider med dig. Det är inte kul. Försök få i dig vätska, nån tesked här och där. Vätskeersättning är bra också. Ät det som funkar, när helst på dygnet det funkar. Be om att få prova andra mediciner om de du fått inte hjälper! Det finns en medicin som heter Ondasetron som funkar bra för många.

      Finns ondasetron, primperan, pyridoxin som andra läkemedel om det inte hjälper! Testat sugit på citron? Bra mot illamående generellt.

        Suger du på en liten skuren bit citron då? Det har jag inte testat, men provar gärna! ? Tack för svaret!

          Ja precis, skär en klyfta eller skiva! Har noll erfarenhet om det funkar mot just graviditetsillamående, men har funkat för illamående annars 🙂

      Åh, tack för era snälla svar hittills. ❤️ Detta var en totalt oplanerat graviditet, men efter en massa hysteriska attacker, psykologbesök och tidig inskrivning bestämde jag mig för att behålla (min partner sedan 10+ år var överlycklig så där fanns inte något att övertyga om ?). Trodde jag skulle må lite illa i början och sen vara pigg och glad efter några veckor, dvs. kunna leva som vanligt snart igen, men detta illamående har verkligen tagit ut all glädje och energi ur mig sedan vecka 6. Ligger seriöst och gråter var och varannan dag eftersom jag är så orkeslös. Innan Lergigan spydde jag ca. 8-10 gångar dagligen, numera ”enbart” 3-4 max.

      Primperan är restat i hela Sverige (världen?) numera och Ondasetron vägrar läkaren skriva ut då de ”anser det är för stora risker för fostret”. 🙁 jag har åkt förbi gynakuten två gångar med önskan om att få dropp men de anser att vätskenivån är ”tillräcklig”, så himla jobbig och liten man känner sig då.

        Primperan finns som en ”annan tablett” fast har samma verksamma substans, så det går att få ”primperan” ändå! Vet inte vart den läkaren fått det ifrån för det senaste jag hört var att forskning har nu visat att det inte finns risk för fostret, så vi (jobbar inom kvinnosjukvården) ger ondasetron till gravida!

        Det finns en jättebra grupp på Facebook för råd och stöd! Den heter Hyperemesis gravidarum Sverige (tror jag). Jag förstår precis hur du mår. Det suger så in i helvete och den vård man får är många gånger under all kritik.

        Jag lider verkligen med dig. Gick igenom samma helvete i mina två graviditeter. Det blir bättre men när man är mitt uppe i det känns det som att all livsork och energi släckts. Blir jag sjuk nu för tiden så kan jag nästan få panik om sjukdomskänslan liknar graviditetskänslan och den tröttheten.
        Ät det lilla du kan tänkas vara sugen på, även om det är det innebär att du enbart får i dig glass eller pommes. Jag drack resorb och tyckte det hjälpte mot det värsta.
        Och se till att bli inlagd med dropp om du inte får i dig något ❤

        Vet inte om detta kan hjälpa men ger det ett försök. Jag bor inte i Sverige så jag vet inte vilka läkemedel som finns tillgängliga men jag går just nu igenom samma sak som du. Jag är i vecka 12 och har kräkt mig sönder och samman. Ca 30-40 gånger per dag och jag låg inne med dropp och tappade ett halvt kilo i vikt varje dag. Jag fick efter ett par veckor en medicin som heter Diclegis (pyridoxin-doxylamin) och den har räddat mitt liv. Vad jag förstår är det en blandning mellan b6+ antihistaminer och herregud vad jag mår bättre. Mår fortfarande illa under perioder på dagarna men jag kräks inte alls och får behålla både mat och vätska. Kanske något du kan fråga din läkare om? Kram ♥️

      Åh, så himla fruktansvärd vad vi kvinnor ska gå igenom ❤️. Är du fortfarande gravid? Hoppas verkligen det är över för gott för dig och att du aldrig ska behöva uppleva det igen! 12 kilo låter så fruktansvärt. Jag har gått ner 6 kilo hittills och lever typ som levande död då ? vet ärligt talat inte om jag hade varit så säker på att behålla ifall någon hade sagt hur jag skulle må i så många dagar i rad, utan paus alls (låter så hemskt, men har daglig ångest och påbörjat depression pga detta mående).

      Tusen tack för tipset om att ta tabletterna (äter compen med) samma tid varje dag. Ska försöka ställa in ett larm så att jag tar dem ungefär samma tidpunkt ❤️.

      Åh, så himla fruktansvärd vad vi kvinnor ska gå igenom ❤️. Är du fortfarande gravid? Hoppas verkligen det är över för gott för dig och att du aldrig ska behöva uppleva det igen! 12 kilo låter så fruktansvärt. Jag har gått ner 6 kilo hittills och lever typ som levande d*d då ? vet ärligt talat inte om jag hade varit så säker på att behålla ifall någon hade sagt hur jag skulle må i så många dagar i rad, utan paus alls (låter så hemskt, men har daglig ångest och påbörjat depression pga detta mående).

      Tusen tack för tipset om att ta tabletterna (äter compen med) samma tid varje dag. Ska försöka ställa in ett larm så att jag tar dem ungefär samma tidpunkt ❤️.

      Akupunktur!!! Värt att testa iaf. Gav mig livslusten tillbaka i v 15. Inte en dags illamående efter det.

    Jag vill bara tacka er som svarade mig igår, angående min panik över att eventuellt ha vägglöss. Jag förväntade mig att bli totalt idiotförklarad men fick bara råd och omtanke. Tack ❤

      Det är min största skräck!

        Att få vägglöss eller att bli totalt idiotförklarad på Bloggbevakning? :))

          Att få in vägglöss!!
          Lädte att folk att hade fått in dem efter att ha åkt buss, köpt kläder på tex tradera m.m
          Köper sällan begagnade möbler då jag bor i ett rött område med just vägglöss.

          När jag reste innan covid och sov på hotell så lade jag bagen i en svart sopsäck och knöt ihop och lade den i badkaret på hotellet. *skratt* när jag kom hem lade jag kläderna i frysen.

            Hur vet man om man bor i ett rött område? ?

              Jag gick in på Anticimex hemsida för något år sedan och kollade. Det var många som sökte för just vägglöss då.

      Det är en skräck för många av oss. Du har inte hittat mer tecken på det?

      Hur är det med utslagen?

        Jag har städat sovrummet extremt grundligt idag. Allt från lister till att tvätta madrassskydd och damsuga allt fast tyg. Passade då på att leta efter tecken i form av svarta prickar eller skal, men hittar inte ett enda tecken. Inga fler utslag heller.

        Det utslaget jag fick i förrgår natt ser däremot väldigt mycket ut som ett insektsbett. Är rött i mitten och en rodnad på ca 5cm runtom som gör ont när jag trycker på det.. vet inte vad annat som kan orsaka ett sånt märke, så jag är fortfarande fruktansvärt orolig ?

      Hoppas du söker hjälp för katastroftankarna i och med att det lät som du funderat på det ett tag! Och hoppas det hjälper!! Jag gick i KBT förut och tycker det hjälpte mot min ångest (som för mig tog sig uttryck i lite fööör pendant/städmani). Jag fick hjälp via vårdcentralen och fick x antal gånger hos psykolog. Lycka till!! ❤️

        Ja det hade nog faktiskt varit bra! Hade helt glömt bort detta med KBT. Gick faktiskt på det för ett tag sedan pga ptsd, och det gjorde mig helt frisk. Jag borde verkligen försöka med det mot mina katastroftankar också. Tack för tips! ❤

          Se till att du spräcker äggen också. Eld är det bästa emot dom tills det ordnat sig. Men även fast dom sanerar ska du ligga där i sängen som bete för dom 😉

    Tips på skor för styrketräning? Vill gärna ha sådana man kan sprida ut tårna riktigt. Som vivabarefoot men tycker alla verkar vara för löpning?

      Finns massor med barfotaskor, för alla olika aktiviteter. På mitt gym lyfter många i bara strumplästen också.

        Brukar göra det ibland men känns konstigt att gå runt i strumpor så då tar jag av och på skorna hela tiden vilket är lite drygt. Är det accepterat att gå i bara strumpor?

          Men kör tofflor till och från omkrummet och mellan seten? Jag går alltid runt i badtofflor, typ FILA, t/f gymmet under sommar och våren, då kan du nog bära det inomhus! ☺️

          Beror kanske på vilket gym det är, men jag hade inte kollat snett iaf! 🙂

      Adidas har bra lyftarskor tycker jag (sånna med platå, men kanske inte det du är ute efter?). Annars gillar jag Nike metcon.

        Har kikat på båda dessa, ej provat. Tycker adidas ser så smala ut? Tack för tips!

          Äldre modeller av reebok nano (reeboks crossfitsko och typ motsvarigheten till metcons) är bredare! Var för breda för mina smala fötter så jag kör själv på metcons numera men om du vill breda ut tårna så tycker jag du ska prova den iaf. Nano X1 upplevde en kompis hade blivit lite smalare men värt att prova i butik iaf?

      Jag använder converse då dom är platta så man får bra tryck från foten. Sen lägger jag en vikt under hälen när jag behöver. Det funkar utmärkt ?

      Dom tunnaste Joe Nimble är riktigt tunna barfotaskor, men ganska dyra om du bara tänkt ha dom på gymmet ?

      Merrell är platta skor med breda tår. Eller FiveFingers… Barfotaskor spelar ingen roll ifall de är märkta som ”löpskor”. Då de är helt odämpade oavsett.

      Avskyr att träna med skor som har smala tåboxar. Får ingen bra balans eller stöd. Helst är jag barfota.

    Ingen hör av sig till mig längre. Ingen alls. Vad gör jag åt den här ensamheten? Det känns som att jag går under.

      Åh. Känner så igen mig. Känns som att många har slutat höra av sig helt, trots att vi är i en tid då kontakten är viktigare än någonsin eftersom vi är så socialt (fysiskt) begränsade. Jag måste dock erkänna att jag själv också är oerhört dålig på att ta kontakt med människor.

      Finns det någon familjemedlem du kan prata med? Eller själv möjlighet för att ta upp kontakten med en bekant? ❤️

      Skicka meddelande till de personer tappat kontakt med och säg att du saknar/tänker på den och om de vill ses/prata ☺️

      Tänk om dom som inte hör av sig tänker samma? Skicka ett SMS till någon och fråga hur det är.

        Åh känner igen mig i TS. Och har gjort detta med att höra av mig.. men knappt nån som svarar… tidigare hade jag ett socialt liv. Nu knappt nåt alls.

          Jag har hört av mig och hör av mig kontinuerligt.. Jag försöker verkligen. Antingen är det ingen som svarar eller så blir det en kort diskussion om något helt meningslöst som sedan bara rinner ut i sanden igen och bli tystnad. Min familj är trasig och från dom hör jag nästan aldrig.

            Jag upplever att många har blivit bekväma i sitt osociala liv, särskilt med åldern! Tråkigt är det…

    Intressant text angående att folk inte vågar säga till andras ungar nu för tiden. Och att vi är alldeles för rädda för att lägga oss i (eller ens hälsa?). Hur tänker ni kring detta?

    ” Nu är det ”var man är en ö”. Låt andra sköta sitt. Låt oss för sjutton inte fråga någon hur hen mår. Låt oss för sjutton inte lägga oss i. Låt barn hellre cykla rakt in i en bil i stället för att säga till. Låt hellre en man kasta ut sina barn från balkongen i stället för att lägga sig i. Var man och kvinna på sitt håll. Hälsa inte på grannen. Lägg. Dig. Inte. I.

    Varför är vi så rädda att ställa krav på barn?
    Jag är helt övertygad om att ju fler vuxna som stöttar upp och ser barn, både ens egna och andras, desto bättre.”

    https://www.aftonbladet.se/family/a/eE0799/vi-vuxna-maste-vaga-stalla-krav-pa-andras-barn

      Det krävs en by för att uppfostra barn.
      När jag var liten och en kompis mamma sade till att vi barn vädnades för mycket så blev vi tystare. Jag fick inga men av det då mina föräldrar gjorde samma sak. Vi blev tillsagda om vi gjorde något dumt m.m och vi slutade.

      Om man läser på familjeliv så verkar föräldrarna få PSTD om deras barn kommer hem och berättar att deras kompis förälder sade åt barnet.

        Hur ska dessa ❄️ klara sig i yrkeslivet egentligen?

          Anonym 20:51
          Mamma ringer och klagar hos chefen för att lilla Stina blev uppläxad när hon försov sig igen. *skratt *

      Tycker det är jättebra om någon annan säger till mina barn(alltså om det är motiverat då?), särskilt om det är en helt okänd person ute. Oftast blir de så ställda och lyssnar direkt. Tänker att det är bra att som barn få se att det inte bara är mamma som tjatar om saker utan att även människor runt omkring bryr sig, oavsett om det gäller dåligt uppförande, oro kring mående eller uppskattning för något som de gjort bra.

        Haha, jag var på Hemköp i går och det var en mamma där med två barn som skrek i ett, de ville köpa massa onödiga saker men mamman sa nej. De hördes över hela butiken och när de kom in i den gång jag stod och gapade om hur de ville ha någon särskild sorts chokladfingor så tittade jag på dem och sa ”Nu måste ni vara tysta för ni störa alla andra i butiken och det är inte snällt”. De såg ut som två fågelholkar och tystnadade på en nanosekund. Mamman sa ingenting utan bara föste i väg dem.

      Jag ger upp om andras barn automatiskt, som högstadieelever som sparkar sönder soptunnor exempelvis.

    Om världen (eller åtminstone mänskligheten) skulle gå under nån gång under överskådlig framtid, vad tror ni det skulle bero på? Eller vad skulle vara värst tycker ni? Själv skulle jag inte ens försöka överleva zombieapokalypsen.

      Slår vad om att folk skulle slåss för Zombiernas rättigheter att bita andra för att de är hungriga.

      Putin trycker på knappen

        Vilken knapp?

          Berätta inte om knappen. Dumt att skrämma upp folk.

            Kärnvapen?

      En naturkatastrof till följd av klimatförändringarna?

      Att jordens atmosfär skulle utplånas till följd av t.ex. gammastrålar från en supernova några ljusår bort skulle vara ganska jobbigt. En liten stund i alla fall, sen dör man ju ganska fort…

        Tack, har en ny fobi nu.

      Pandemi med extremt dödligt och smittsamt virus.

      Alternativt aliens som dödar av oss för att vi är en vidrig art som förstör en planet med så bra förutsättningar och samtidigt behandlar andra arter på ett fruktansvärt sätt.

      På grund av mig.

      Artificiell intelligens.

      Världen kommer inte att gå under med en smäll. Istället försvinner vår civilisation sakta, bit för bit, tills vår tid är förbi. Den sista klara tanken kommer att vara ”Allt är vårt fel.”

        bra, då får djuren det bättre utan vår inblandning

          Djuren är ju knappt medvetna om sin egen existens, varför är deras liv viktigare än vårt?

            ?

            Så länge något kan känna smärta borde det inte finnas.

      Jag hoppas ändå lite på zombies

        Haha

    Tips på var man kan hitta fina förlovningsringar? Det ska gärna vara i 18k guld. Budget max 10.000kr

      Van bruun ??

      Sofia Sjörén, Rebecca Bonaparte och Malin Ivarsson etc.
      Grattis till förlovningen ?.

        Malin Ivarssons smycken är fantastiskt fina!

      10000kr per ring eller för båda? ??‍♀️

    Mitt i ett uppbrott efter 6 år ihop (skiljs åt som vänner) träffar hon någon annan som hon förälskar sig i och ligger med. Jag är så jävla ledsen att hon inte ens tar sig tiden att sörja relationen. Funderar på hur tidigt man kan gå ut på Tinder för att träffa någon och fokusera på något annat?

      Läk och sörj först❤️

        Tack! Problemet är att jag vill försöka igen. Kanske inte just nu, men någon gång. Har så svårt att släppa människan ur livet. Alternativt om vi kan vara nära vänner, men på något sätt vill jag ändå behålla henne i min familjekrets. Är det en rimlig tanke?

        Någon som har erfarenhet av att ha blivit ihop igen efter att ha träffat och varit förälskade i någon annan emellan?

          Håller inte med dig, inte min erfarenhet alls. När det är slut brukar det va slut, svårt att gå tillbaka.

          Jag och min sambo var ihop i typ 7 år och sen gjorde vi slut (vi var 16 när vi träffades). Vi växte ifrån varandra och båda gick vidare på varsitt håll. Men tankarna fanns alltid på varandra och efter 4 år isär blev det vi igen. Nu har vi varit ihop i 3 år och det har aldrig varit bättre och ångrar inte vårat break då vi var så pass unga fick hitta oss själva på varsitt håll. Tror att man i grunden måste ha samma syn på livet och värderingar för att det ska vara värt att satsa en gång till

      Hon kanske redan har sörjt relationen innan den tog slut. När man kan gå vidare är nog en högst individuell fråga.

      Man sörjer på olika vis och läker på olika sätt. Det kanske är just för att hon sörjer som hon låg med någon annan. Oavsett så har ni gjort slut, hon är fri att göra vad hon vill.

      Det kanske är hennes sätt att bearbeta och gå vidare. Jag vet själv att jag gjort liknande efter uppbrott för att det har varit skönt att få bekräftelse och sluppit vara ensam. Men det har inte betytt särskilt mycket utan det har bara varit tidsfördriv och nåt för att slippa gå hemma och grubbla. Även om hon säger sig vara förälskad så kan hon mycket väl sörja er relation samtidigt. Känslor är så komplext.

      Som någon skrev så är det ju väldigt individuellt. En del människor har ju väldigt svårt för att vara själva och flyr in i något nytt direkt.

      är också mitt i ett uppbrott. hände i onsdags. dock har han ej träffat någon annan, men det är ju förjävligt oavsett. tänker på dig

        Beklagar! <3

        Jag vet inte hur man någonsin kommer över känslan av typ… hopp, om att det ska bli vi två igen. Hoppas du är mer konstruktiv än så!

      Vem gjorde slut?

      Förstår att det känns jobbigt att hon träffat en ny. Men jag har också varit den som träffat en ny snabbt. För jag hade redan sörjt den relationen jag var i klart när jag separerade. Jag hade redan kämpat så länge för den och slutligen insett att jag inte kommer komma längre. Jag vart redan klar när själva den praktiska delen hände. Så för andra såg det kanske snabbt ut att träffa en ny men för mig var det inte det.

    Anna Book påstår att hon varit doula vid elva förlossningar. Kan vem som helst kalla sig doula? Och varför vill man ha med Anna när man föder?

      Doula är ingen skyddad titel.

        Så vaddå? En som är med på en förlossning är en doula typ?

          Om man vill kalla sig det så visst.

      Känner man ens 11 födande kvinnor, varför har hon så få vänner om hon förlöst 11 barn?
      Hon ljuger bara mer och mer och ingen tror henne så klart, stackars hennes familj.

      Gode gud, tänk att ha Anna där bredvid som dokumenterar ALLT! ???????‍⚕️???

      Haha kan tänka mig Anna superhysterisk under graviditeter ? Tänk om blivande mamman av ren reflex skriker: RÖR INTE MIG! Kan tänka mig att Anna i en sån situation till och med hade tagit det som ett personligt påhopp och gått loco. Nej sorry, men tvekar starkt på att hon deltagit under elva förlossningar.

      Som om hon skulle varit med vid 11 förlossningar och inte nämnt något om det på Insta.
      Typ:
      Mimmi var SÅ tacksam ? över att jag var med. Självklart tog jag med mina EGNA smörgåsar ? och bjöd på. Ost och skinka á la Anna som jag matade Mimmi med. Personalen nästan grät för att jag var så fin ?. När Mimmi var uppe på toaletten så fluffade jag kudden ?, vill ju att det ska kännas som att vara i casa del Book ?. Självklart hade jag även med is-te, mitt EGNA recept ?. När det var dags att krysta, så kavlade jag verkligen upp ärmarna ??…..

        Nu vet jag inte exakt vad hon sa men gissar på att tre var när hon födde sina egna barn, då blir det 8, sen var hon med när hon själv föddes så sju stycken blir det väl då…fortfarande inte helt trovärdigt.

          Otroligt roligt å tänka att hon isåfall kallade sig doula när hon själv föddes ?

        ???

        Klockrent ???

      De allra allra flesta yrken kan vem som helst kalla sig även om de inte har någon som helst utbildning, så att det gäller även doula tycker jag inte är så konstigt

    Har någon tips på vad man kan tänka på vid löneförhandling? Jag har 1 års erfarenhet och har idag en lön på 26.000. Medianlönen för mitt yrke med 1-3 års erfarenhet är 30.500kr.

      Om du är med i Unionen finns det jättebra guider om du loggar in. Men annars: Lyft fram det du lyckats med, mål osv. Sen lägger du dig en bra bit över vad du skulle nöja dig med. Säg 32 och se vad chefen svarar, man vet aldrig!

      På samma tema: vad är ett normalt löneök i procent per år? Om det går att sägagenerellt?

        3%

    Är jag den enda som inte vill ha sx utan känslor för min partner? Det känns så, för det verkar som att precis alla andra har sx hela tiden, och de har inte bara sx, det är helt FANTASTISKT, varje gång! Även om det är med en tinderdejt de precis träffat. Jag klarar inte av sånt, blir bara blaha om jag inte känner en person och är attraherad av något mer än bara utseendet. Men känslan är att det bara är jag som är sån, ett ufo som inte aktivt letar efter ligg och tar varje chans som ges. Jag får helt ärligt prestationsångest och blir jättestressad av det här. Är jag ensam om att känna så?

      Vill bara säga att det heter SEX. Med E. Och att njut hur du vill, så gör vi andra som vi vill ?

        Du tror alltså att det inte var en medveten felskrivning? Vet inte hur camilla modererar kommentarer som innehåller ordet sex.

          Jodå. Bara märkligt att läsa ?

      Har precis motsatt upplevelse. Att det ”rätta” är att tänka som du.
      Tror i vart fall många gör det, absolut inget konstigt med dig

        Det rätta är väl att göra det man själv känner är rätt.

          Därav citationstecknen.

      Vet inte om du är ensam, förmodligen inte, men gör din grej bara? Alla är ju olika. Jämför dig inte med andras preferenser, man måste ju inte ha sex om man inte känner för det….

        jo men det är ju sex överallt hela tiden, alla verkar leta efter det. Utom jag.

          Sex är ju njutning. Något man typ kan behöva. Sex är viktigt för många i en relation. Du får söka efter de som tänker som dig.

            ja i en relation ja, det är viktigt för mig också då. Det är utanför relationen jag inte får njutning av sex men verkar vara rätt ensam om det.

              Det är inget fel att du känner så! Man är olika bara, inget fel åt något av hållen liksom, men det är inte heller någon mening att jämföra sig.

              Jag kände också som du förut vilket blev väldigt jobbigt i slutändan för jag har aldrig varit i en relation, så fick aldrig riktigt njuta av sex. Men med lite övning (dvs massor av tindrande) lossnade det och sex blev najs iallafall efter 2-3 gånger med samma person, om den var lite rimlig och iallafall hyfsat attraktiv. Det var lite sorgligt när jag kände att sex faktiskt hade separerats från känslorna, men det finns ändå kvar att det blir lite extra speciellt med nån jag känner nåt för. Precis som att man ibland vill golvas av en fantastiskt bra påkostad film som vunnit 18 Oscars, men ibland får en gammal romantisk komedi som man sett hundra gånger duga. Inte samma sak, men båda är bra.

          Så kanske det är, men det behöver väl inte du bry dig om?

          Kanske så att de som öppet letar efter det är de du ser och lägger märke till? Du ser ju inte mig som ligger hemma i soffan och inte har haft sex på evigheter och inte heller letar på tinder och annat.

            Jo det är i och för sig sant. Men alla kändisar och influencers tycker jag pratar väldigt mycket sex, och det är så bra, varje dag, hela tiden, och varför testar ni inte den här sexleksaken och gud vad tråkiga och pryda ni är som inte vill ha analsex/fetisch/coseplay whatever. Det är sånt fokus på den tekniska biten så att säga, läser aldrig något om intimiteten.

              Det där känner jag verkligen inte igen. Vilka kändisar pratar så? Kanske är en generationsfråga, jag är 30 så kanske följer andra kändisar.

                Typ Bianca är en, hon pratar fan ofta om sex

              Det är väl inte så intressant eller sexigt att prata om intimitet kanske? Om du tänker på såna som Bianca t.ex. De är unga och vilda och vill ha följare? Sex säljer? Betyder ju inte att alla känner så, finns alla sorter. Bara man själv är nöjd så är det ju bra.

              Tror precis som kommentaren ovan, sex säljer. Folk är nyfikna och tycker det är spännande, därför många pratar om det i olika medier. Sen kanske dom själva tycker att det är jättebra för dom att ha sex åtta gånger om dagen hehe, fortfarande inget fel om man inte känner samma.

          Ja men vad spelar det för roll. Var dig själv. Du är inte ensam om det och inget av sätten är fel. Vad spelar det för roll vad andra gör, man ska inte jämföra sig.

      Såklart du inte är! Jag behöver inte ha känslor för den jag har sex med men jag måste på något sätt vara attraherad av personen i fråga. Därför har jag svårt att förstå när vissa säger att de haft sex med någon ”ful” bara för att ligga, då har jag hellre inte sex alls och det kommer från en som har ganska hög lust haha. Sen har det inte för mig varit fantastiskt bara för det finns attraktion såklart, har inte alls klickat med flera när man väl nått sängkammaren.

        ja det är det där ”bara för att få ligga” som jag inte känner igen. Alls. Sedan har jag kollegor som jagar sex varje helg och kan stå och skrika på krogen (pre corona så klart) att de måste hitta någon att spendera natten med. jag förstår ingenting av det ?

          De har väl högre sexdrift helt enkelt och behöver inte ha kärlek för att ha sex. De förstår nog inte dig heller. Låt alla vara och göra som de är/vill.

          Jag har hög sexdrift/lust och gillar mer än ”traditionellt” sex men jagar absolut inte nya sexpartners. Har aldrig haft ett one night stand i bemärkelsen ”träffa någon och samma kväll gå hem ihop”. Jag behöver någon mer attraktion än den fysiska. Sällan (om någonsin?) jag blir attraherad av en person yttre. För mig är t.ex. egenskaper som humor, förståelse och mental kemi det som attraherar mig.

          Med det sagt har jag haft några mer ’tillfälliga sexpartners’ genom att lära känna varandra och se om det finns något där, även om det inte uppstått förälskelse eller djupare känslor.

          Alla är vi olika. Ibland kan människor agera utifrån vad som anses vara mer rätt. T.ex. att kvinnor under så lång tid skulle vara oskyldiga och oerfarna, medan männen skulle vara erfarna (vilka låg männen med då?). Eller att en kvinna ska vara kär för att kunna ha sex. Och absolut inte haft flera eller ”många” sexpartners (vad många nu är), medan män kan och till och med bör ha haft det. Men män kan också behöva psykiskt attraktion, eller förälskelse för att vilja/kunna ha sex. Och kvinnor kan vilja ha just endast sex och ser inte sexakten som något intimt. De kanske har just SEX och inte intimitet. Det beror ju på hur man är.

          Oavsett tycker jag att det är viktigt att varje person förstår sig själva och sitt eget beteende. Är jag extremt restriktiv med sex för att jag annars känner skam och skuld, som om jag är en dålig person (/kvinna) om jag njuter av endast SEX, med kanske flera olika sexpartners? Är jag väldigt sexuell av mig? Med kanske flera olika sexpartners, för att det förväntas att man ska njuta av endast sexakten och ha mycket sex? Det kan vara svårt att skilja på vad jag själv gör utifrån mina egna känslor och vad jag gör utifrån de känslor jag har fått baserat på andras och samhällets tankrar och värderingar.

          Summa summarum: om du vill ha känslor för den du har sex med är det absolut inget märkligt med det. Att andra har andra behov är inget du behöver jämföra dig med, eller helt förstå.

      alltså om det är en välkänd slampa som sätter på allt som kommer i ens väg skulle jag hålla mig borta. Skulle bara tänka på hur många potentiella könssjukdomar den penisen har. Men om han bara varit singel och dejtat och haft ons? Nä känns väl helt normalt. Känner som sagt att det är jag som är the odd one out som inte vill ha sex utan känslor.

        i de lugnaste vatten ? låter härligt!

      Känns som ditt sätt är det vanliga av vad man hör bland tjejer.. Känner mig udda som inte tycker kärlek och sex är sammankopplat ?

        haha jaså? Vi borde byta umgängeskrets så skulle vi båda passa in bättre

          Det är inte umgängeskretsen bara… Och behöver verkligen inte byta, jag bryr mig inte att folk är annorlunda än mig.

            Känner heller inte att jag inte passar in, vad det nu är. Hör ju båda perspektiven såklart.

      Du vill spy? Det är väldigt uppenbart att du bara är oerhört osäker på dig själv. Du kanske tycker du är ful och oattraktiv? Det är inte så normalt att prata så om andra människors sexliv? Det är avundsjuka på andra och självhat som ligger till grund. Lite terapi hade gjort dig gott ?

        men den här reaktionen från dig menar du är fullt normal?

          Förklara gärna varför den inte skulle vara det??

            Bryr mig noll om andras samliv haha

      Nu är jag i ett förhållande med massa bra sx, men när jag inte är det, kan jag knappt ens tänka mig tanken att ha sx med någon jag nyss mött på t.ex. tinder eller krogen. Blir nästan illamående av tanken på det? Tror inte heller jag behöver vara kär, men absolut ha träffats och skapat attraktion ganska många gånger innan. Jag har känt mig lite annorlunda när jag lyssnar på mina vänner som ligger hit och ligger dit, och det är den ena efter den andra. Jag dömer inte dock, men för mig känns det så långt bort. ?

        Ja så är det för mig med men känner mig väldigt ensam om det. När jag väl har ngn jag vill ha sex med vill jag ha det hela tiden, men där emellan? Nope. Som att trycka på en on off knapp.

      Har haft sex ”hela” natten men någon där det inte finns känslor. Men attraktion. Herrejävlar vad snygg han var. Så skulle inte kunna ha sex med vad som helst, jag måste vara attraherad av honom.
      Prestationsångest får jag dock också, men nu släppte jag på många tankar faktiskt och det blev genast så mycket lättare och skönare.

        ”vad som helst” ?

    Jag har fått erbjudande om att åka på en betald resa till Spanien i april. Vågar man, med tanke på corona? Känns som att alla har corona just nu, men få är sjuka. Kommer det lugna sig tills dess?
    Har inte varit utomlands sedan 2018 och har varit väldigt försiktig hela pandemin. Är givetvis vaccinerad och bär mask, håller avstånd etc.

    Är man en egoistisk idiot om man åker? Växer man fast i soffan om man stannar hemma ett år till?

      En gång för alla – nej man är såklart inte en egoistisk idiot som reser.

      Tänker att har man varit försiktig hittills, är det kanske inte smart att bryta det med en resa i nuläget. Men folk gör som dom vill 🙂

        Alla har väl vart försiktiga hittills? Eller borde ha vart, i alla fall. Att följa restriktionerna är väl minsta möjliga, tänker jag.

      Jag hade lätt åkt om jag fick resan betald!

      Största risken är väl att inte komma hem pga att gränserna kan stänga ganska snabbt. Sen kan du ju bli isolerad på nåt hotellrum också om du visar dig vara smittad. Kanske inte heller så kul.

      Jag hade åkt!

      Äsch. Hade bara åkt! Vore resan till och med gratis då hade jag redan suttit på flyget ?✌?

      Men självklart ska du åka! Låt inte en influensa stoppa dig ?

      Åk! Antar att du är vaccinerad och följer reglerna.

    Alex Hermansson (rackaralex) och Caroline verkar gått skilda vägar. Olika adresser, inga ringar ? blev det för mycket med barn och alla serier tillsammans på SVTplay tro?

      Gifta fortfarande enligt facebook och han har även delat att hon lagt upp på story!

      Klart de gått skilda vägar. Det är jättetydligt om man kollar.

    Ni som haft extra allt barn. Har en 6-åring som är arg på allt och alla. Har alltid varit ett svårt barn med kolik osv. Känner mig helt uppgiven ibland. Blev extra tydligt när syskonet kom att stora är ett svårt barn. Säkert på gränsen till diagnos. I vilket fall – hur blev dom som vuxna?
    Är så orolig för framtiden då det är skäll på förskolan/ stundtals tufft hemma osv. Vi gör det vi kan men verkar också till viss del vara personlighet. Vi kämpar på men är intresserad av vilken typ av vuxen dessa extra allt barn blir.

      Ditt barn kommer troligen inte plugga vidare utan jobba med något ”praktiskt”.

      Det finns hopp för alla tror jag ❤️

      Det där var mitt sambos syskon när han va liten. Nu har han bra jobb inom det praktiska, sambo och två barn. Han är supermysig och leker alltid massor med våra barn. Vettig, trevlig och massa energi!

        Åh vad bra ♥️ Kul att höra en positiv historia 🙂

      Jag var en sån inne, fick dock diagnosen trotssyndrom viket inte längre finns idag utan är antingen autism eller ADD.
      För mig vände det i tonåren men självkänslan var låg så försökte hitta mig själv på olika sätt.
      Har idag en man, två barn, hus och ett stabilt liv. Har jobbat som säljare hela mitt liv vilket har passat mig bra men ska nu sadla om till inredare och även börja sälja mina målningar.
      Om jag får ge ett tips så är det att jobba med barnets självkänsla hela tiden. Överös med beröm när hen gör något bra och banna inte hela tiden, för ibland går känslorna lite för snabbt och tankarna kommer sen.

      En liten anekdot om just förstörd självkänsla.
      Har nyss börjat plugga upp mitt gymnasiebetyg i matte och har hela mitt liv trott att jag är värdelös på matte pga inget stöd hemifrån eller från skolan. Klarade av första uppgifterna med alla rätt och min man sa ”vad duktig du är min älskling” och jag började asböla. Ingen har någonsin uppmuntrat mig eller stöttat i skolgången vilket har lett till slutbetyg och som sagt, trasig självkänsla.
      Det kommer bli en bra människa av ett barn, det kan jag lova! ❤️

        Trotssyndrom är fortfarande en diagnos som sätts, mitt barn fick den diagnosen för 1 år sedan

          Jaha, fel av mig! Det var min psykolog som sa det till mig för några år sedan. 🙂

      Jag var ett sånt barn! Mina föräldrar trodde att det var lost case typ. ? Med tiden blev jag lugnare och lugnare, främst efter 10 årsåldern. Idag är jag Head of Legal (jurist) på ett stort företag.

      Nu skriver du visserligen att ditt barn alltid varit svår, men vill annars bara trösta något med att sexårsåldern också är hemsk! Mina tre barn har alla varit konstant arga runt den åldern. Men om du känner dig orolig för framtiden tycker jag du ska prata med förskolan/skolan om de ser några problem och även BVC/skolhälsovården för att få stöd. Kanske behövs en utredning eller kanske har din kommun stödsamtal eller utbildningar kring hur du som förälder kan hantera det❤️

        TACK! Det här var precis vad jag behövde höra just nu! Har en 6-åring som är världens gladaste, trevligaste och härligaste unge – när hon är på skolan/fritids eller hos kompisar. Hemma förvandlas hon till ett monster ? Känns allmänt hopplöst mest varje dag men jag försöker intala mig att det är en fas och att det kommer bli bättre ??

          Men det där med att de är ”trevliga och glada” utåt sett är ju ofta för att de vet att de förväntas av dem att vara det. När de väl kommer hem så släpper allt och de behöver få ur sej saker som de hållt inne med under dagarna. Ett barn är oftast som otrevligast/jobbigast mot den person de känner sej allra tryggast med! Bara en tröst när man får ta emot allt; du är tryggheten! ❤️

          Att hon fungerar väl på förskola och med kompisar men kraschar när hon kommer hem låter som att det tar mycket energi från henne att hålla ihop när hon är kring andra. Hemma är den trygga platsen där hon kanske inte behöver hålla fasad/anstränga sig. Vilket ändå är positivt.
          Hjälp henne genom att ge mycket positiv feedback/beröm när hon klarar något. Även om det är småsaker- beröm. Det förstärker det ”önskade” beteendet när hon märker att det blir positiv respons. Var tydliga med vad som förväntas av henne, förbered så hon har chansen att förstå. Kanske är det så att sånna saker som för dej/mej/random människa inte tar så mycket energi – tar extra energi för henne. Har själv en bonusson där mycket energi gå åt för rutin- och vardagssituationer. Vissa dagar kan han behöva hjälp med saker jag vet att han kan, för just den dagen är energin kanske låg vilket gör att han inte klarar det då.

          Pratat gärna med förskolan också, skäll är inte en konstruktiv väg för en 6-åring. Ni behöver hitta vägar att hjälpa henne. Och glöm inte heller att göra roliga saker tillsammans för att fylla på ”gladkontot”.

      Sök hjälp/utredning tidigt. Så kan ni och skolan hjälpa på bästa sätt.

      Tolkar det som att ditt barn har mycket energi. Att ha mer energi än genomsnittet betyder inte per automatik en diagnos. Men det som energiska barn behöver hjälp med är att lära sig att rikta energin mot något positivt. Har tre väldigt aktiva barn varav en av dem behövde hjälp med att rikta sin energi på något positivt. Innan vi förstod hur vi skulle hjälpa honom var han ofta arg och frustrerad för han fick höra av andra vuxna och barn att han gjorde dumma saker. Vi lärde oss också att snabbt kunna se när han var uppspelt och när han var på väg in i lugnare sinnesstämning. Idag är alla mina energiknippen vuxna med bra utbildning och jobb och välordnade liv.

      Om ni just fått syskon, kan du räkna med att största barnets värld är helt upp och ner och att hen blir ”svår”. Vad säger förskolan? Och bvc? De brukar vara rätt snabba på att notera om det är något som känns väldigt annorlunda än barn i samma ålder. Vi har flera barn. Äldsta tyckte det var jättejobbigt med syskon, ett känsligt barn med stort behov av kunna allt. Idag vuxen, en kandidatexamen, pågående magister, ett arbete som innebär mycket känslor för att läsa/tolka andra, väldigt omtyckt av patienter och kollegor.

      Min man var extra allt som barn. Han matvägrade, sov aldrig, välte bokhyllor, var arg, smet hemifrån etc. Hans föräldrar försökte med allt och var oroliga för hur det skulle gå för honom.
      Idag är han super social & bästa lekpappan. Han är den enda bland sina syskon som är högutbildad och väldigt högavlönad. Syskonen har vanliga jobb som tex på bank etc. Obs inget fel med det.

        I min värld är ”jobba på bank” ofta synonymt med att ha en högskoleutbildning (ekonom, jurist, etc) och hög lön. Så när du skrev sådär blev jag sjukt nyfiken på vad din man är utbildad till och jobbar med!

      Min sambo var ett sådant barn, han är idag programmerare. Inget som säger att barnet endast måste jobba med något praktiskt även om det inte är något fel i det. Håll ut ❤️

      Jag var väldigt arg och bråkig som barn. Det fanns nog orsaker till det när jag tänker tillbaka (inga allvarliga). Men jag vet att jag ställde till det mycket, slog sönder grejer, skrek, slogs osv. I tonåren var jag inte alls nån vilding utan där började jag bli oerhört lugn. Jag tror det vände i 12-årsåldern. Och fortfarande är jag en otroligt lugn, sansad och eftertänksam person. Jag blir väldigt väldigt sällan arg, och om jag blir det så kan jag inte vara det alls länge utan glömmer typ bort att jag ens blev arg alternetivt börjar skratta istället. Det är så märkligt hur det kan ändras!

    Vad är er bästa huskur? ??

      Vitlök mot pigmentfläckar 🙂

        Berätta mer! Hur gör du, lägger rakt på? Kokar och lindar in i tyg som någon skrev igår??

      Vid halsont, koka vatten med honung, citron och färsk ingefära. Ljuvligt gott och skönt för halsen.

        Bara ett tips; honung ska inte värmas över 37°, då försvinner de goda egenskaperna! Koka bara med citron och ingefära och låt sedan svalna innan du tillsätter honung.

      Någon tipsade mig i somras här på ÖS om vatten med 1/2 tsk bikarbonat mot magkatarr. Om du som tipsade mig om det läser här, tack! ??

        Det kan ha varit jag. Vad bra att det hjälpte! ?

      Head and shoulders + c-vitamin är bästa grejen om man färgat håret och det blev helt fel ? alltså att man har h&s och blandar med c-vitamin-brustabletter som man krossat till pulver, låter sitta i 20-40 min och sen duschar ur!

    Hahah så komiskt ändå .. I senaste poddavsnittet av ” Två meter dumheter ” blir Camilla och Bloggbevakning sågade. En tanke slog mig då att typ VARENDA influencerpodd , samt vissa influencer via sin Instagram – sågar bloggbevakning , samtidigt som dom ALLA är inne gång på gång på gång !? Dom vet ju exakt vilken innehåll som bloggen består av, vilket tyder på att dom läser frekvent. Fan va pinsamt ändå.

      De kanske läser det som skrivs om dom själva men inte övrigt. Skulle bloggbevakning skriva om mig så skulle jag säkert kika in och se vad som sägs, även om jag inte gillade bloggen generellt. Precis som att musiker, skådisar, författare osv läser negativa recensioner i tidningar.

        Jag förstår tanken , men dom (många) läser ju om sina branschkollegor . Det är även därför dom blir så förbannade , för att ” det här är ingen girl-power, och Camilla ger sig på unga tjejer gång på gång ” eftersom det står om både dom själva och sin ”kompis” som dom möter på Nelly-event ibland .

          Tja, kanske av samma anledning som många här inne följer influensers de enbart stör sig på då.

          Godhetsignalera? De läser skvallret men låtsas sen bli arg över det, och fortsätter sen läsa och alltså stödja… Äter kakan och har kvar den.

      Kan det vara att folk skrivit bajs om Rosanna här för någon vecka sedan??

    Hur umgås ni med riskgrupper nu? Jag tänker då på folk med cancer och även ålder. Omikron verkar vara mildare? Men ”alla” verkar ju åka på det..

      Eftersom man ska minska vuxenkontakten så träffar jag ingen, men så måste jag jobba nära mina kollegor. Men man fattar ju när man läste igår här att det inte är konstigt att skiten aldrig dalar eftersom folk skiter i allt.

      Men att träffa nån med cancer är ju inte smart. Sen beror det väl på hur den personen är villig att göra.

        Vad sas då? Det är min syster som har cancer så känns jobbigt att inte kunna ses men samtidig jobbigt pga eventuell smitta. Jag har tagit tre sprutor men har barn som är ovaccinerade i skolåldern.

          Jag skulle tyvärr råda dig att undvika särskilt nu när smittspridningen är så otroligt hög. Din vaccinering ger dig själv ett visst mått av skydd vid sjukdom men inte henne något skydd mot att trots det bli smittad av dig. Men det här är egentligen typexempel på frågor att diskutera med henne och hennes läkare istället för oss. Kram

            TS som svarar nu… vad är det som gör att covid är farligt? Hon är annars en ”frisk” person förutom bröstcancer. Behandlingen är precis avslutad och hon ska kollas på röntgen om 2 månader nu. Jag vill bara veta. Kommer såklart inte utsätta henne för risk men hon själv har barn med skolplikt så hon är ju inte helt skyddad.
            Jag har även äldre föräldrar, hur stor risk är det för dom att bli väldigt dåliga? Om någon har statisk är jag tacksam. Älskar vetenskap. Alla vi har tagit tre sprutor. Förutom barnen då..

              Åh, såna här individuella saker som rör just hennes situation och behandling rekommenderar jag verkligen att du diskuterar med henne och hennes läkare om hon bjuder in dig till diskussionen (du kanske kan fråga henne?). Jag kan bara generellt säga (& det med förbehåll att jag inte ens vet vilken behandling hon fått eller vilken prognos hennes cancer har) att cancerbehandling ofta är oerhört tufft för kroppen och det tar ett bra tag att återhämta sig. Du är ofta extremt infektionskänslig under tiden iom att ditt immunförsvar är nedsatt varför en liten löjlig förkylning för någon annan kan få oerhört svåra effekter för dig. Men som sagt, jag pratar bara generellt och har ingen aning om hur just din systers situation ser ut (det har ingen annan här heller) så rekommenderar dig verkligen prata med henne och kanske hennes läkare om hon bjuder in dig i det samtalet.

              Det är om hennes totalvita är i botten och hon då inte har skydd mot infektioner. Hon går säkert regelbundet på provtagning och har koll på sina värden.
              Läkare är mindre oroade för virusinfektioner, men bakteriella kan då bli direkt livshotande.
              Problemet med covid är ju om det utvecklas till en lunginflammation, eller om snuvan ger bakterietillväxt i bihålorna, men lyckligtvis verkar nuvarande variant lättare att hantera även för cancersjuka. Min släkting behandlas för cancer, hann få två sprutor vaccin, men har covid sedan några dagar. Är som en besvärlig förkylning med hosta och trötthet.

      Inte alls tyvärr. Min pappa har valt att inte träffa oss under behandling, jag har en liten 1.5 åring som alltid är smittsam tydligen

      jag träffar mormor och morfar (som genomgår cancerbehandling) ute med avstånd, lite tråkigare nu när det är kallt och mörkt såklart men vi sitter på deras altan ordentligt påklädda och jag tar med mig en termos med kaffe – längtar efter att kramas med dem <3

      Nej jag gör inte det. Fy fan den ångesten om det blir en själv som smittar. Vaccinet suger ju verkligen på det sättet- man smittar ju ändå.

      Det beror ju helt på var den sjuka är i sin sjukdom. Är han/hon under behandling och förväntas bli bättre och har lång tid kvar hade jag väntat med att ses, alternativt setts utomhus med avstånd.
      Är personen i livets slutskede spelar det ju faktiskt ingen större roll eller vad man ska säga. Innan min farmor gick bort nyligen sågs vi utan att tänka på restriktioner eftersom utvägen var given i vilket fall. Sista tiden gick det inte att gå efter restriktioner eftersom hon var dement och hörde dåligt och dels inte förstod och dels glömde det man sa efter 20 sekunder ändå.
      Men är någon i riskgrupp väldigt dålig tycker jag ni ska ses. Köp snabbtest till dig själv innan och är du negativ så ses. För ingen vet när det här är över och man ska inte missa sista tiden.

    Okej det här är säkert löjligt men jag har utvecklat nån skräck för att åka till andra länder. Jag tycker typ att det känns som en risk för allt möjligt, naturkatastrofer och terrorattacker, själva flygresan och allmänt människor som vill en illa. Har inte varit utomlands sedan 2002 så vet inte om jag byggt upp nån bild i mitt huvud om hur det är. Hur kommer man över det? Skulle vilja resa med mina barn efter pandemin men vågar inte.

      KBT med inriktning intolerans för osäkerhet.

      Folk i andra länder utvecklade skräck för att åka till Sverige på grund av kriminalitet här ?

        Och ändå har kriminaliteten speciellt den grova minskat i Sverige, snarare åker alla till Sverige för vi lever i ett så fritt och bra land.

          Var hittar du den informationen? Det som publiceras i officiella kanaler säger tvärtom att Sverige sticker ut.

          ? Driver du? utrikesdepartementet i typ alla europeiska länder och usa har resevarningar för Sverige pga våldsbrott/skjutnngar.

            Nej det har dom inte. Vem har lurat i dig det?

        Hehe ja, kommer aldrig glömma den dag jag fick frågan från två Colombianer om det har säkert för dom att besöka Malmö ?

          Haha så bor det när media sätter igång…

            Blir det…

      Kanske testa att bila i europa? Lite utan plan, kör till Danmark och ta det därifrån utan press på vart ni ska. Tänker att det nog släpper när du ser att allt går bra 🙂

      Inte löjligt, känner precis samma inför utlandsresor. Kan det vara för att vi känner oss otrygga/osäkra i såna situationer? Tänker att det är lättare att förställa sig katastrofer när man känner sig otrygg. Så jag stannar gladeligen i Sverige med mina barn! ?? Lyssnade på en pod med Agnes Wold idag, hon sa att oroa sig för barnen är biologisk grej. Om vi inte hade föreställt oss hemska saker hade vi lagt våra barn mitt på savannen så att lejonen hade kunnat äta upp dom.

      Dig har de ju lyckats med. Rädd för att leva

    Det var någon igår som skrev i ÖS (tror jag) om att hon inte gjorde skönhetsoperation för att behaga en man eller dylikt.
    En på riktigt nyfiken fråga utan att vara dömande. Varför genomgå en skönhetsoperation? För vem vill du då göra om ditt yttre? Är det för dig själv och i så fall varför? Är det du själv som anser att din näsa är för stor/ bröst är för små/ påsar under ögonen/ rynkor i ansiktet eller är det någon som sagt det till dig? Är det för att andra har en ex mindre näsa som gör att du vill förändra din?
    Jag har tusen frågor om skönhetsoperationer känner jag. Blir så förvirrad när personer säger att de enbart gör det för sig själva. Är det inte bättre att lägga tiden/pengarna på att få hjälp att uppskatta sin fungerande kropp?

    Återigen, jag vill verkligen inget illa med min/mina frågor och är öppen för att få alla möjliga svar som ger mig en förståelse för varför man väljer en skönhetsoperation.
    Hoppas jag inte blir missförstådd eller trampar någon på tårna. I så fall ber jag om ursäkt redan nu ?

      Det var inte jag som skrev kommentaren du refererar till, men talar gärna för mig själv.

      Jag föddes tyvärr med en extremt stor, sned och hängande näsa. Ingen i min familj eller släkt hade en sån näsa. Jag mobbades dagligen i flera år. När man i skolan hade halloween skrek folk att jag inte behövde utklädnad, för jag var redan en häxa enligt dem. Trots att jag inte hade mobbats, så hade jag ändå mått dålig över den. Det såg absolut inte symmetriskt ut någonstans och utöver näsan har jag väldigt fina drag (har ofta hört att jag liknar Kenza, så tänk henne med en extremt stor näsa ?). Det gick så långt att jag tog en hammare när jag var 14 år och bankade på mitt näsben i önskan om att det skulle fixeras. Vid bröllop där hela familjen var bjudna vägrade jag gå, jag vägrade visa mig och min näsa för nya människor. Drömde om hur enkelt mitt liv skulle vara med en liten näsa – jag var ju nöjd med allt annat (åtminstone ingenting som jag ens lade någon energi på). Efter mycket tjat och då mina föräldrar insåg att psykologhjälp inte skulle hjälpa, fick jag lov att opereras som 17 åring. Det var det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv (men också sjukt tufft! Näsoperationer är inte an easy walk in the park). Äntligen kunde jag gå ut utan att skämmas och vågade då även skaffa nya vänner etc. Så det var 100% för mig själv och det hjälpte min självkänsla enormt mycket. Har inte ångrat operationen en enda dag 🙂

        Funderar själv på en näsoperationen, men på vilket sätt är det inte lätt? Inte för att jag tror dig utan för att jag är nyfiken och vill veta ? om man vågar ?

          Åh. Bra att du frågar! Jag önskar själv att jag visste mer innan min operation. Det ska kanske även sägas att jag har opererat näsan igen efter första operationen, då det uppstod lite komplikationer, men kan försöka lista det du frågade efter nedan.

          Ha i åtanke att mina operationer har varit total näsplastik, dvs. både ryggen och tippen. Alltså rätt stora operationer.

          – Första 4 dagarna är man i en ganska extrem smärta. Detta är individuellt dock, vissa anser inte att det gör ont men det tyckte jag. Hela ansiktet spänner, näsbenet ömmar, huvudet dunkar och ögonen värker. Även framtänderna gör oftast väldigt ont och jag har hört historier om framtänder som flyttas (beror troligtvis på narkosen och slangen som varit i halsen via munnen). Många kirurger behöver även sätta in rör eller tamponader i din näsa i allt från 3-10 dagar vilket oftast gör det riktigt svårt att andas ordentligt efteråt.

          – Du kommer troligtvis att stanna inne hela första tiden. De första dagarna ska du ej räkna med att kunna leva på som vanligt.

          – Du kommer nästan garanterat att svullna i ansiktet, främst vid ögon, kinder och mun. Man ser faktiskt sönderslagen ut. Googla gärna svullnad efter näsplastik. Jag var extremt chockad över att man svullnade så mycket och då var jag inte ens i den värsta ”kategorin” av svullnad. I 2-3 dagar kunde jag knappt öppna ögonen.

          – Psykiskt ENORMT påfrestande. Många tror tyvärr att resultatet syns efter att man tagit av gipset. Det är verkligen den största myten. En näsoperation är en svår operation och näsan läker extremt sakta, resultatet syns först efter 1 år! Inga kirurger kommer göra en revision på dig innan det har gått 1 år eftersom ditt resultat inte är färdigt innan dess. Under denna tiden kan du ibland få broskbildning, ärrvävnad, mer hängande tipp etc. Något försvinner medan annat stannar kvar och du kan därför behöva en om-operation. Jag fick efter min senaste operation en stor knöl mitt på näsbenet som annars var helt rakt innan den operationen. Detta dök upp ca. 2 månader efter operationen och jag mådde sjukt, sjukt dåligt i flera veckor. Granskade knölen konstant och kände mig så hopplös. En dag hade det dock försvunnit helt, konstigt nog.. ? Men som sagt – det är verkligen en berg och dalbana, och man bör känna till att det tar lååång tid innan du kan se ditt färdiga (och förhoppningsvis fina) resultat. The waiting game is for real!

            Ska sägas att när jag såg min näsa vid första gipsborttagningen, då skrek jag rakt ut och grät samtidigt, till och med min mamma var chockad, jag hade aldrig sett något värre. Liknade Shrek i kvinnlig format och såg ut att ha något allvarligt fel, då näsa var SÅ svullen. Kanske 3-4 cm i bredden (skojar ej, önskar man kunde bifoga foto här på BB). ? Trodde att alla fick fina näsor direkt typ och att detta var mitt slutgiltiga resultat men efter mjuk massage, tejp varje natt och lite motion började den sakta men säkert bli smalare och smalare, efter ca 3 månader såg jag mer normal ut och kunde ej förväxlas med Shrek längre.

      För mig var det såhär
      Jag har alltid varit nöjd med mina stora bröst, dom har inte varit fasta men stora och jämna. När jag fick barn så förändrades dom, vilket jag var medveten om innan men det ena bröstet var helt plötsligt 4 storlekar större och bröstvårtan pekade nedåt medan det andra var helt urtömt och bröstvårtan pekade uppåt(?). Var extremt ledsen över detta men lät det gå 4 år innan jag insåg att dom inte kommer ändras tillbaka så jag bokade operation efter att landstinget inte tyckte storleksskillnaden gjorde något. Inga bhar passade och jag fick specialbeställa och skillnaden syntes tydligt även med kläder på. Träffade en underbar kirurg som förstod att jag inte ville ha gigantiska bomber direkt under hakan utan gjorde dom så de såg ut som innan, något mindre implantat dock än den ursprungliga storleken innan graviditet. Det är det bästa jag gjort för mitt självförtroende är så mycket bättre och jag har tagit fram alla gamla urringade tröjor som jag kunde ha förut ❤️ jag var 24 när jag gjorde detta och kan inte svara på om jag hade gjort det om jag vart 10 år äldre när jag fick barn. Nu är jag ung och det kan ha påverkat mig mer. Många säger att det är samhällets normer, mycket möjligt. Men jag undrar hur många av dom som har 4 storlekarars skillnad på brösten dock så att det syns ovanpå kläderna.

    Hej! Något som äger eller har ägt en New Foundland? Vi är sugna på att skaffa en. Har en hund på 6 år per idag och är båda uppvuxna med hundar så känner oss trygga i vad det innebär att äga hund samt har god erfarenhet inom träning m.m.

    Tidigare har vi bott i lägenhet och radhus och därför upplevt att det skulle varit lite trångt med en så pass stor hund. Nu har vi flyttat till ett stort hus med stor tomt och har alla förutsättningar på så vis. Vi båda flexar mellan jobb hemifrån och kontor och avbryter idag varandra, så hundarna behöver heller inte vara själva hemma.

    Jag är mest nyfiken att höra om någon har faktisk erfarenhet och om dom är lika härliga i temperament och lynne som det verkar? Bör tilläggas att vi har 2 barn på 7 och 3. Dock är dom uppvuxna med hund så är bekväm med att även dom lärt sig respekt och gränser mot den lurviga familjemedlemmen ? tack för svar!!

      Gillar du hunddregel så kör på?

      Jag är uppvuxen med en New Foundland. Han var underbar men krävande. Tre promenader om dagen i minst en timma var. Utomhus så gott som hela tiden. Man måste ha en mycket aktiv livsstil. Vi simmade, åkte skidor, var i skogen… Han vägde 77 kilo och det gick ju absolut inte att hålla honom om han inte ville. Intelligenta och lojala och kräver mycket träning. Och ja, de dräglar.

    Tråkig Kenza har blivit när det gäller hur man visar upp sin kropp. Nu har hon börjat ta liknande foton på sin mage osv som Klara. Tycker ändå Kenza har inte alls varit som de andra influencers att hon vill projicera sin kropp på andra. Men hon är helt annorlunda nu. Är det bara jag som tycker att de flesta av svenska influencers har börjat mycket med att fota sina perfekta kroppar och pusha för mycket med smalhets normen?. Förstår inte, känns som att vi har gått tillbaka till 90-talet där man ska va så perfekt och smal som möjligt. Kolla bara på Bianca. Hon har blivit såå smal att hennes huvud ser så himla stort ut. Hur kan inte folk tycka detta är oroligt? Och alla unga tjejer som följer dessa.

      Hur projicerar man sin kropp på andra?

        Att lägga ut bilder på sig själv varjedag typ. Där man fokuserar på mage, rumpa, perfekta vinklade bilder som alltid är perfekta osv. De gör ju det dagligen. Jag sitter och undrar hur unga tjejer känner och mår när de hela tiden får detta i sitt ansikte varjedag. Jag tycker att det är oroligt.

      Hon ser ju ut som hon ser ut. Vad ska hon göra? Gömma kroppen bara för hon är smal?

      Vad väger Bianca nu? Hon är så smal. Vill se ut så, så vad tror ni hon väger? Så jag vet vad jag ska ha för riktmärke

        Troll

        En fråga om Bianca, tränar hon något för att ha den kroppen hon har? Har aldrig hört henne nämna träning men kan också ha missat det helt.

          Nej hon spyr

      Att Kenza ser ut som hon gör är väl bara trevligt för henne, om det sticker folk i ögonen får de väl sluta följa. Däremot när hon la upp pose VS inte pose och det var ingen skillnad på bilderna??? Det skavde. (går att se på ig @haveristerna)

        Hahaha såg också den bilden, kul för henne att hon såg typ exakt samma ut på båda bilderna men tror inte att dom bilderna typ hjälper hennes följare att få en ”verkligare bild” av hur influencerkroppar ser ut?

        Enda förklaringen är att hon själv är så ätstörd/utseendefixerad/självkritisk att hon bara kan fokusera på sina upplevda skavanker i den ”naturliga” bilden, och att den därför i hennes ögon är ful/inte instagramvänlig

    Någon som lyssnar på Jocke och Jonnas podd? I ett avsnitt pratar de om att Jonna gick till en terapeut ett tag, men hon var tvungen att sluta pga. Jocke. Han blev arg för att han tyckte att terapeuten bildade sig en ensidig uppfattning om honom endast grundad på vad Jonna berättat.

    Förstår att det är obehagligt att man inte kan vara med och försvara sig. Men att försumma sin partners psykiska hälsa pga. kontrollförlust och att man själv känner sig kränkt, sån fet jävla RED FLAG. Uppenbarligen tyckte terapeuten att det finns tillfällen då Joakim inte behandlar Jonna jätteväl i deras relation.

      Hela Jocke är verkligen en red flag.

      Den där p-filmen som finns på dem två spred ju Jocke medvetet för typ 10 år sedan.

        De har väl båda gått ut och ”skojat” lite om att de inte gillade varandra i början, och att Jocke kallade Jonna för hora vid ett flertal tillfällen innan de blev tillsammans.

    Höga elpriser avskräcker – vågar man köpa hus eller är hyresrätt bättre i detta läge?

      Köp hus med ett bra befintligt uppvärmningssystem tex bergvärme, luftvärmepump, vattenburen golvvärme, samt någon form av öppen spis/braskamin/kakelugn.
      Det enda som är dyrare än hyresrätt är hotell.

        Intresserad av hur du resonerar när du säger att det enda som är dyrare än hyresrätt är hotell? Obs inte drygt, undrar genuint

      Det beror på hur stora marginaler du har. Ta även med eventuella stigande räntor i beaktning.

      Köp hus i elområde 1.

      Vi bor i hus och betalade 400 kr för decembers elräkning. Bind priset när det är lågt om du är orolig (vi betalar 34 öre per kWh), till våren/sommaren

    Det var någon igår som skrev i ÖS (tror jag) om att hon inte gjorde skönhetsoperation för att behaga en man eller dylikt.
    En på riktigt nyfiken fråga utan att vara dömande. Varför genomgå en skönhetsoperation? För vem vill du då göra om ditt yttre? Är det för dig själv och i så fall varför? Är det du själv som anser att din näsa är för stor/ bröst är för små/ påsar under ögonen/ rynkor i ansiktet eller är det någon som sagt det till dig? Är det för att andra har en ex mindre näsa som gör att du vill förändra din?
    Jag har tusen frågor om skönhetsoperationer känner jag. Blir så förvirrad när personer säger att de enbart gör det för sig själva. Är det inte bättre att lägga tiden/pengarna på att få hjälp att uppskatta sin fungerande kropp?

    Återigen, jag vill verkligen inget illa med min/mina frågor och är öppen för att få alla möjliga svar som ger mig en förståelse för varför man väljer en skönhetsoperation.
    Hoppas jag inte blir missförstådd eller trampar någon på tårna. I så fall ber jag om ursäkt redan nu ?

    Första tråden hamnade i modd

    Tror ni man kan vara kär i två eller flera personer samtidigt?

      Ja det tror jag. Man kan älska mer än ett barn, en förälder, ett syskon eller en vän samtidigt så varför skulle man inte kunna älska mer än en potentiell partner samtidigt? För mig är det verkligen inte konstigt.

      Intressant fråga, personligen för mig själv så nej, aldrig! Har helt ärligt så svårt att kunna helt tro på personer som påstår sig vara i romantiska relationer med mer än en person men är lika ”kär” i alla. Jag är säkert jätte dömande nu men tror inte man varit kär eller upplevt förälskelse ”på riktigt” om man kan tänka sig vara ihop med flera samtidigt. Nu tänker jag på djupare kärlek och inte en crush liksom

        Låter rätt så dömande ja.

        Jag har svårt att förstå varför man inte skulle kunna vara kär i mer än en partner. Sen att man förväntas vara kär i enbart en gör väl att man ”tror” att man är det.

        Du har fel. Du kan inte känna så men andra kan. Jag vet absolut vad kärlek är, är det mer än vad jag känner så.. nej, tror inte det finns starkare.

      Ja, varför skulle man inte kunna det? Det stämmer inte överens med tvåsamhetsnormen, och vissa menar därför att det är helt omöjligt. Men kärlek är kemiskt, så det går absolut.

      Absolut, det har ju hänt många, inklusive mig själv. Eller alla kanske inte kan det, men en del kan. Man är olika.

    Jag skrev igår på Öppet spår om min vän/kollega som jag fick reda på undanhöll för sin sambo att vi umgicks pga hennes svartsjuka. Jag har en ”liten” uppdatering för er som är intresserade:

    Idag fick jag ett meddelande på Messenger från kollegans sambo. Det var en rejäl utskällning kan jag säga. Hon kallade mig för f*tta och h*ra och skrev att hon visste att vi legat med varandra. Hon försökte även ringa mig tio gånger i rad. Jag svarade inte eftersom jag läste vad hon skrev och kände att vi nog inte skulle komma någonvart och jag tyckte också att det var sjukt obehagligt.

    Kollegan ringde upp mig när han fick reda på att hon skrivit till mig. Han sa att han efter vårt samtal igår (om hennes svartsjuka och att han inte berättar när han och jag umgås) ändå känt att han behövde vara ärlig med henne så han hade pratat med henne idag om att det är påfrestande med hennes svartsjuka och att han inte har varit ärlig med henne om att han är nära med mig. Hon hade gått i taket helt.

    Han sa till mig att han alltid har känt att han vill vara ärlig men att hennes svartsjuka har gjort det svårt för honom, då hon blir kontrollerande och aggressiv. Han säger att det har gjort att han inte har kunnat ha kvar sina kvinnliga vänner, då hon bl.a har dykt upp när han har umgåtts med dem och ifrågasätt och kommit med anklagelser. Han har inte orkat med, sagt upp vänskapen för att slippa konflikter med sambon. Med tanke på hur hon uttryckte sig i meddelandet till mig tror jag honom. Jag vet också då jag var lite bekant med honom i gymnasiet att han alltid umgicks mycket med tjejer på ett vänskapligt plan, så han verkar trivas med tjejkompisar men nu är det nog bara mig som han har som tjejkompis.

    Han var ju väldigt ledsen och upprörd när vi pratade, hon hade skrikit på honom i flera timmar och betett sig. Så jag kände inte att det var läge att fråga om han har känslor för mig, hade knappt det i tankarna alls då allt bara var så omtumlande.

    Ni var ju några som var väldigt hårda igår mot honom och mig. Så jag blir ändå extra nyfiken på hur ni med det perspektivet tänker nu? (Men ni andra också såklart.) Tänker ni att jag nu har fått den karman jag förtjänade som en av er uttryckte sig? Tänker ni att det går att förstå hans sida mer eller är det fortfarande han som är boven? Känner ni sympati för sambon?

      Man fattade redan igår att tjejen var ett psykfall. Och de som tog hennes parti är antagligen likadana.

        Eller är killen den största boven och andra fattade det? Men inte du..

        Ett tips, tro inte på allt du läser.

          Hade du resonerar likadant om det var en man som var lika svartsjuk och kontrollerande mot en tjej? Nä, tror inte det va

            Jo det hade jag. Om det var lika uppenbart.

            Som när N skrev vecka efter vecka om det dåliga förhållandet och sen stämde ingenting i det hon skrev.

            Som sagt, tro inte på allt du läser.

      Han borde verkligen ta sitt pick och pack och dra ?

        Ja, verkligen. Jag hoppas att han gör det och jag kommer verkligen uppmuntra honom till det. Blir verkligen orolig för honom. Han måste vara helt nedbruten efter flera år med henne.

          vill du verkligen göra dig till en ännu större måltavla för the crazy person?

            Egentligen inte. Men det känns som att han behöver stöttning för att orka lämna. Sen kanske inte jag är rätt person för det.

              men om det här är på riktigt, det är ingen annan än han som kan lämna när han är redo att göra det.

              Tänker stötta din kompis men försök samtidigt balansera lite så du inte blir så insyltad i deras relation (särskilt med tanke på tjejen som verkar utåtagera mot dig). Henne skulle jag typ inte ens prata med om jag var du, förklara och försvara dig inte, berätta inte att du är lesbisk, det är trots allt din kompis som får lösa sin relation och inte du.

      Sambon låter som en kaninkokerska.

        Ja, känner samma. Jag blev rädd av hennes beteende idag och då har jag inte ens sett en bråkdel av det som han lär ha sett. Är orolig att han inte ska våga lämna. Antagligen därför han har varit kvar i relationen så länge.

          Men ge dig. Orolig att han inte ska våga lämna? Du går i en klassisk fälla.

            Hur menar du? Jag är ju inte intresserad av honom utan det handlar om omtanke för honom som person. Vill ju att han eller vem som helst hade lämnat en sådan relation, inte för att jag vill vara med honom utan för att det är hemskt att leva i en sån relation.

            Hon har ju egna bevis för hennes craziness…

            Min nuvarande blev psykiskt misshandlad av kvinnan han var med före mig. Det var en lång process att lämna och det tog flera år innan han vågade. Även män blir psykiskt (och, hör och häpna fysiskt) misshandlade i relationer.

              Vad hemskt för honom. Vad skönt att han vågade lämna till slut. Hoppas att han mår bättre nu och att ni har det bra med varandra.

                Tack vad snällt! Jo, han mår bättre idag.

            Hade du kommenterat samma sak om det varit en kvinna som blivit utsatt för samma beteende?

      Oj. Herregud.

      Har hon tentakler, är lite sådär bleklila, bor i en grotta i havet och har två ålar som husdjur?

        Haha jag blev så förvirrad av den här kommentaren först (är väl lite matt efter den här dagen) men sen kopplade jag – Ursula. Ja, men typ, de känns ungefär lika sympatiska och läskiga.

      Jag undrar jag om detta är sant.

      Nåt säger mig att det inte är det. Sen litar jag inte på killar med deras svartsjuka kvinnor. De drar den för att få sympati, ofta utan sanning. Eller så har han betett sig dåligt och hon verkligen har anledning att vara svartsjuk =och det är synd om killen. Nej inte att kvinnan har rätt att skriva sånt, men som sagt tror jag inte på det.

        Men hon har ju egna bevis, inte bara killens ord..

          Bevis? Som du har sett eller? Tycker det mesta som ts skrev går ut på att motbevisa de som tyckte annat igår.

            Nej men du säger att hon bara litar på killens ord. Men enligt hennes berättelse har hon sett det själv också. Vad vi tror spelar ju ingen roll.

          Ja jag tror att antingen överdriver ts/hittar på eller är det killen som är problemet i det hela.

          Kan då satsa pengar på att det finns fler killar som drar ”stackars mig kortet” än de som verkligen blir förtryckta av deras flickvänner. Innan nån påstår annat, självklart finns misshandlade män också. Men det tror jag inte en sekund på i detta fallet.

            Tänker exakt likadant, att det är killen som är problemet i det hela?

              Omg, snacka om att misstro ett möjligt offer…

                Omg snacka om att missa det uppenbara.

      Jag tycker fortfarande vi hade rätt. Nåt känns som en lögn i detta.
      Och som du skriver, varför skulle deras vänskap vara SÅ viktig för ts?

      Sen känns det ju osannolikt att en tjej blir så fruktansvärt svartsjuk på en lesbisk tjej.

        För att hon är psycho? Hon kanske inte vet om hennes sexualitet? Elle litar inte på detskiter i det. En del känner sig hotade oavsett och har hjärnspöken. Hade en sån kompis…

        Vet inte om hon vet att jag är lesbisk, han borde iofs sagt det för att lugna henne. Men sen verkar hon ju inte direkt vara så rationell, som du kanske märker.

          Vet han ens att du är lesbisk? Med tanke på att du tror att han har känslor för dig

        Med tanke på hur ni här inne går på TS bara för att ni överidentifierar er med en kvinna som är så sjukligt svartsjuk att hon känner sig hotad även av lesbiska, finner jag det inte ett dugg svårt att tro på.

      Nej det känns som du fejkar för du inte bara fick positiva svar igår att hon var en häxa som inte lät dig och honom umgås.

      Försök trolla med annat. Ett tips ??‍♀️

        Haha absolut. Måste ju ha ert godkännande för att umgås med honom så jag hittade på det här så att ni låter mig göra det nu.

          Nej men igår trodde du och misstänkte. Idag brakade helvetet lös. Ja jag tror dig inte. Lite passande till öppet spår ikväll.
          Faktiskt inte alls.

      Hon verkar inte må så bra nej!

      Samtidigt skrev du väll igår att du misstänker att han har känslor för dig och då kan man ju misstänka att även hon känner det på sig. För mig går otrohet vid känslor för annan person vare sig man agerar på det eller inte. Skulle min partner bli kär i någon annan så skulle jag därför inte vilka fortsätta vår relation och jag hade blivit knäpp jag med. Absolut inte aggressiv dock!

        Känslor får man ju inte för dock, bara sina handlingar…
        Och du skulle väl inte höra av dig till föremålet för hans känslor, inte hennes fel! (De har ju inte gjort nåt med varann).

          Känslor får man inte för skulle det va..

            RÅR

      Jag visste ju inte om att hon var ett psykfall förrän idag, och inget om svartsjukan förrän igår. Han har ju inte sagt det, han har pratat gott om henne, antagligen för att skydda henne.

      Jag tycker om honom på det sätt man tycker om sina vänner, man vill deras bästa osv. Har aldrig påstått att vi kommer kunna fortsätta vara vänner. Framför allt inte nu om han fortsätter vara med henne efter hur hon betett sig mot mig. Sen kommer vi ju ses eftersom vi jobbar ihop.

        Han är den utsatta, offret, här. Inte toffel.

      Om det stämmer och hon är kontrollerande och aggressiv, samt att han anpassar sitt liv efter henne och säger upp vänskap och relationer så är det ju illa. Är det en vän till dig bör du stötta honom att göra slut, vågar han inte det så kan du hjälpa honom kontakta våld i nära relation i hans kommun, eller en stödjour.

        Jag vill ju stötta honom men känner också att det är jobbigt att vara så indragen som jag redan som är. Och om han då eventuellt har känslor för mig blir det extra rörigt. Och jag skulle nog också ha svårt att acceptera om han stannar i relationen (fast jag förstår att det måste vara svårt att lämna) eftersom han har dragit in mig i det hela.

          Jag har bevittnat ett förhållande där den gullige pojkvännen började prata fruktansvärt illa om sin flickvän med en ny tjejkompis. Han hittade på rena lögner, framställde sig själv som deprimerad och nedtryckt. Så fort tjejkompisen öppnade sina armar och sitt hem för honom blev de ett par istället. Sedan dess har han gjort samma sak mot den nya tjejen. Det tog två år för den nya att se igenom hans lögner. Han var extremt manipulativ.

      Herregud. När jag läste din första tråd tyckte jag du borde backa, inte för att bidka sambon, utan för att du fått vibbar att han kanske faktiskt var intresserad av dig och det kan ju bli jobbigt när man bara vill vara vän själv.

      Men nu tänker jag som du säger själv, att han kanske varit i detta helvetesförhållande i åratal av rädsla, då behöver han säkert bra vänner om han ska orka ta sig ur det. Orkar du vara en sådan vän, tror du, speciellt med risken att du får en massa skit själv?

        Jag vet inte riktigt än vad jag känner. Kommer uppmuntra honom men kanske inte lägga ner för mycket tid och energi på det då jag inte vill bli för indragen.

          Jag förstår det.

          Men A, det konstiga för mig är att, om du är lesbisk och ni är så goda vänner, så borde väl han veta om det om dig? Inte sant? Hur kan du inte ha berättat för din så gode vän annars att du är lesbisk, men du tror att han är intresserad av dig?

          Hur hänger det ihop?

      Om de inte barn tycker jag han borde lämna henne. Obehaglig människa. (Har de barn borde han få henne att gå i terapi, kanske även lämna den men det är ju svårare menar jag eftersom man ändå måste dras med människan och får hälften av tiden med sina barn).
      Ingen ska behöva leva så.

        De har inte barn tack och lov.

          Tur!

      Vaddå kul? De är vänner! Ska man inte hjälpa eller stå kvar vid en vän som är intet abusive förhållande då? Om han var en tjej och svartsjuka partnern kille, hade ni sagt samma då?

        Tror det låtit helt annorlunda om det var omvända kön på det här paret…

          Oja… Vilkket jag kan förstå på ett sätt. Mäns svartsjuka och våld mot sina kvinnliga partners är oftast allvarligare (mkt grövre våld och dödsfall). Men det tar ju inte bort faktum att även män kan utsättas av kvinnor. Och det är också fel.

      Heter han Roberto?

        Nej, men nu kommer jag inte svara mer på såna här frågor mer för snart dyker väl både hans och hennes namn upp.

          Ja den risken känns ju stor ??

      Svara på skoj att hennes kille är en gud i sängen!

      Nope I call bullshit. Efterhandskonstruktion

        En läglig slump att meddelandet kom precis efter att ts inte fick det medhåll hon önskade igår.

          Plus sista stycket i ts kommentar om vad alla känner nu känns mest som att det här är för att visa att hon hade rätt snarare än att det har hänt.

          Jag önskade inget medhåll. Jag hade funderingar kring om jag skulle lyfta det och hur i sådana fall, eller om jag skulle backa utan att säga något. Vilket vissa svarade på, men de flesta kommenterade istället hur dum i huvudet jag är. Men absolut, om du tänker att jag måste ha er sympati och därför fejkar så får du göra det.

            Hahaha önskar inget medhåll? ? Då får du nog läsa det du skrev nederst i trådstarten. Du vill skriva oss på näsan som inte höll med dig igår. Så enkelt är det.
            Men som tur litar inte folk blint på allt som skrivs.

              Önskade medhåll syftade ju på när jag skrev igår. Har inget behov av medhåll från er men var nyfiken på om någon skulle tänka om.

            Förresten tror inte jag heller på att du är lesbisk. Det drog du säkert till igår för att få mer tyngd till det du skrev. Kanske är det så att du är intresserad av honom egentligen och vill svartmåla sambon.

              Fortfarande inte intresserad av honom, fortfarande lesbisk. Men tänk vad du vill, du är inte den första som inte vill acceptera min läggning, du kan bilda klubb med min familj om du vill.

                Men hur kan han vara intresserad av dig om han nu vet att du är lesbisk? Det går ju inte riktigt ihop.

                  Vad är det för idiotisk fråga? Sen när blev känslor rationella?

      Kul hur alla tolkar olika?
      Med mina erfarenheter så tänker jag att det är han som förmodligen gjort något mot henne som gjort att hon har blivit som hon blivit?‍♀️

        Hade du trott samma om kollegan var en kvinna och sambon en man? Eller för den delen, om båda varit kvinnor eller män?

          Näe, det hade jag inte. Dock är ju varje situation unik och nu svarar jag utifrån infon som framkommit. De kvinnor jag vet som beter sig sådär är oftast till följd av att mannen har ljugit, bedragit, undanhållit, gaslightar osv. Säger inte att det är rätt eller okej, och självklart behöver det tas på allvar och man behöver hjälp.

            Det behövs verkligen inte, finns psychotjejer också.

        Så hon har inget ansvar alls och får skriva massa hemska saker till oskyldiga främlingar? Wow…

          Nej, säger inte att det är rätt eller okej och sambon behöver uppenbarligen hjälp med sin svartsjuka. Det jag menade är att så som han verkar bete sig, undanhålla vänskaper osv kanske ger upphov till hennes svartsjuka. Sen hur man hanterar den är en annan femma

          Vem har ens bevis på att sambon gjort det? Jag tror inte på det.

            Inte jag heller.

            Om vi ska prata om ”bevis”, så finns det ju inget bevis på att sambon ens existerar. Eller kollegan. Bägge trådar kanske var trollande av A, ett socialt experiment för att se om hen kunde lura fram Bloggbevaknings sjukaste läsare i en tråd som engagerade. 1-0 till hen, i så fall.

      That escalated quickly ? Hade också tyckt att det var sjukt obehagligt.

      Jag får en känsla av att båda har något problem (kollegan och tjejen alltså).

      Det känns som det finns många lager i det här. Inget trevligt meddelande…Men att ha en sambo som ljuger och inte berättar vem han umgås med, är rätt osympatiskt. Du skriver att han berättat för henne att han inte varit ärlig med hur nära han är dig. Det är klart hon går i taket. Han bekräftar bara det hon misstänkte, att han ljuger för henne. Låter som han borde ta tid för sig själv, ingen som mår bra av det här. Alla är förlorare, det finns inga vinnare i den situationen.

        Och sen är det ju lite lustigt det sker i anslutning till öppet spår…

        Tror dom någon annan skrev ovan, det mesta är påhittat.

        Jag tycker också att det var dumt att han ljög om vår relation. Samtidigt har jag viss förståelse nu när jag sett hennes beteende. Även om det såklart bara blir värre då. För då får ju hon bekräftat att han ljuger, att hon har skäl att vara svartsjuk. Som du sa, inga vinnare.

          Hederskultur hör jag. Vem tänker du att jag ska kunna umgås med som lesbisk om jag skulle vara i en relation? Inte med kvinnor, då kan ju min tjej bli svartsjuk. Inte med män, för då kan hans tjej bli arg. Bara med homosexuella män kanske, går det bra för dig och din släkt?

            Säkert inte. Du hade fått välja, ha ett förhållande och umgås inte med någon annan eller var singel och ha bara singelvänner. Det är logiken här. Tydligen har vi en massa Fritzl bland kommentatorerna.

          En av de absolut märkligaste kommentarerna jag läst idag:) genuin undran, hur är det fatt?

          Sitter du (och de två som gillat din kommentar) med ett hagelgevär i fönstret och skjuter alla förbipasserande kvinnor, så inte din man får syn på någon av dem?

        När man är med en så svartsjuk person, som gör allt till ett drama så försöker man undvika det. För man kan inte berätta nåt, och berättar man inte blir det också fel. Sjukligt, men sant.

      Vet inte riktigt vad jag vill få fram, men jag har varit i hans sits, hade jämt killkompisar men träffade en väldigt svartsjuk partner och sedan bara eskalerade det så jag började ljuga ifall jag skulle träffa en killkompis. Så jag tror att det är fullt möjligt att han talar sanning, och agerat så som han i stunden kände var bäst.

      Hade inte jag ljugit angående killkompisar så hade jag blivit avskärmad helt. Det är lätt att säga att man bara ska lämna en svartsjuk partner, men det är ofta så mycket mer bakom och man har ofta varit i den destruktiva relationen ett tag. Så jag tycker att det är fint att han kunnat hitta en vän i dig.

        Kan förstå att man hamnar i det. Hoppas du mår bra nu och skönt att du verkar ha lämnat den destruktiva relationen.

      Han hade kunnat skött det hela så mkt snyggare, typ bjudit hem dig till dom så hon fått lära känna dig och se vilken typ av relation ni har osv.

      Försvarar inte hennes beteende men fattar ändå att hon går i taket. Förmodligen så gör han något som gör henne så otroligt osäker på deras relation.
      Så jag kan tycka det är riktigt onajs av honom att börja hänga mkt med en kollega av motsatt könet om han vet att hans tjej kommer gå i taket för detta, och dessutom ljuga om det. Så nej hennes reaktion är fullt rimligt, han är en idiot och du borde ärligt backa.

      Varför bryr du dig så mycket om vad folk i ett kommentarsfält tycker? Det känns inte sunt.

    Hudvårdexperter! Kan ni hjälpa mig? Jag har fått massor av röda prickar runt munnen och lite på kinderna och hakan. Har provat med kortison och zinksalva och typ alla salvor och krämer jag kan komma på men ingenting fungerar! Har haft det i 2 månader nu.

      Kan det vara Perioral dermatit?

      Det låter som perioral dermatit. Använd absolut inte kortison, det förvärrar bara.
      Googla krämen svavel i essex, den fick bort min PD.

        Tack ska kolla. Fick du det utskrivet?

      Runt mun och haka är ganska typiskt perioral dermatit, googla det och se om det liknar dina prickar. Kortison gör det hela mycket värre så om du tror det är PD så skippa det. Jag har på kinderna också så har både PD och rosacea (mild form) i perioder. Fått jättebra hjälp på vårdcentralen och sen remiss till hudläkare så nu syns ingenting alls!

        Tack för svar. Ojdå då har jag ju gjort helt fel!

      Absolut ingen kortison i ansiktet.
      Troligtvis är din hudbärriär pajjad, låt huden vila.

        Kortison i ansiktet är ok om det behövs.

          …vilket man inte kan avgöra på egen hand utan diagnos

            Jo. Om du får tex soleksem osv kan du ta kortison som finns på apoteket. Även kliande myggbett.

            Sen starkare man får på recept så är det heller inga problem att använda i ansiktet. Men det berättar läkaren för en då man får det utskrivet.

      Lycka till

    Har försökt leta men hittar inte! Härom veckan var det någon som postade en länk till ett Youtube klipp om Lady Diana! Behöver min dagliga fix konspirationsteori ?

    Sitter hemma sjuk och har alldeles för mycket tid så började fundera på en sjukt onödig sak haha. Om du är i en relation där du eller din partner tidigare gjort slut under en period men sedan blivit tillsammans igen, hur räknar ni hur länge ni varit ihop? Från och med när ni blev ihop från första början? Eller från och med när ni blev ihop igen efter att det varit slut en period? Eller från början minus den tiden det var slut? Kanske ska tillägga att jag och sambon sitter i karantän och inte har några bättre för oss än att diskutera det här just nu hehe..

      Haha rolig fråga! Jag tänker att det beror på längden av uppbrottet? Jag och min man var tillsammans i tre år som tonåringar, gjorde slut och var isär i två år, och har nu varit tillsammans i tio. Blir ju en lögn att säga att vi varit tillsammans i 15 år, att säga 12 känns inte heller ärligt. En släkting till mig har en liknande historia men där de enbart gick isär i 8 månader, vilket dom inte nämner utan säger då antalet år sedan första början. Om det jag skriver inte är lätt att förstå så kan jag tillägga att jag också sitter i karantän och är sjuk, hjärnan är lite mosig så att säga.

        Haha kul att du verkar förstå vad jag tänker. Anledningen till att vi börja diskutera det är att jag och min sambo har varit ihop lika länge som hans bror och tjej, i 4 år nu. Dock så gjorde dem slut i ca 9 månader och hans bror dejtade aktivt en annan tjej under den perioden. Hans bror tycker iallafall att de ändå varit ihop lika länge som oss (han gillar att tävla när det kommer till våra förhållanden) och det ledde till att min sambo vill bevisa att han har fel och att vi nu sitter i denna diskussion.. ja vi har jättetråkigt om det inte märks

          Det är något härligt med hur du berättar om eran diskussion. Kan riktigt se er framför mig sitta och argumentera mot varandra haha! Såna stunder har jag och min sambo också. Många gånger får vi vända oss till Google för att ingen vill vara den som har fel ?

          Haha jag som skrev om sambons syster, hon är likadan. Hon ska då visa att de varit ett par längst av syskonen. Vet inte varför det är viktigt för henne men jag kan inte låta bli vara lite dryg och säga ”Ja det är 10 år sedan ni träffades men ni har ju inte varit tillsammans så länge”

          Jag vet, barnsligt av mig men hon är så dryg.

          Äsch, låt brorsan se det hur han vill. Vad spelar det för roll, eller vill ni egentligen också tävla om vem av er som varit ihop längst??

            Nej inte tävla. Mer att jag stör mig på sambons syster ?

              Varför stör det egentligen?

      Det beror lite på hur lång tid man varit isär tänker jag. Jag säger att jag och min sambo har varit tillsammans i snart 5 år trots att vi gick isär en vecka i början på förhållandet ?

      Det här är verkligen en grej som stör mig! Känner folk som typ ”woho! 10 år tillsammans idag!” men så har de under de 10 åren gjort slut och inte varit ihop i ett år?!

      Men antar det blir för knöligt att räkna så man ignorerar att man gjorde slut?

      Ja jag tycker det är märkligt att räkna in den tiden. Sambons syster lämnade sin kille, var med andra killar under två år och gick tillbaka till första killen. De gifte sig strax efter. Men när hon pratar om deras förhållande så har de varit tillsammans i 10 år. Fast det är 8.

      Det kvittar såklart. Men i mina öron låter det märkligt.

        Tidigare räknade jag år, men så har jag insett att vi hade inga år alls tillsammans?År hade han istället med massa andra.

        Så det enda som blir över är en dag, dagen då vi träffades, men det räknas ju knappast.

        Samt nu i efterhand kan jag inte förstå hur jag ens kunde bry mig överhuvudtaget?

      hahah gud va kul jag och min sambo diskuterade det här med häromdagen efter att min kompis frågade hur vi såg på saken (hon och hennes partner gjorde slut i typ två veckor). jag tänker också att det beror på hur länge man var ifrån varandra och om man kanske dejtade andra under tiden och så, så i fallet med din sambos bror håller jag definitivt med din sambo!

        vi sitter också i karantän för jag har corona, det kanske är något med denna frågan och karantän??? hahaha

    Har tänkt mycket på dig ”S”. Hoppas du mår något bättre eller åtminstone är ok.

      Fint:) intressant hur en del personer blir som en följetong här inne:)

    Modd men provar igen.

    Det var någon igår som skrev i ÖS (tror jag) om att hon inte gjorde skönhetsoperation för att behaga en man eller dylikt.
    En på riktigt nyfiken fråga utan att vara dömande. Varför genomgå en skönhetsoperation? För vem vill du då göra om ditt yttre? Är det för dig själv och i så fall varför? Är det du själv som anser att din näsa är för stor/ bröst är för små/ påsar under ögonen/ rynkor i ansiktet eller är det någon som sagt det till dig? Är det för att andra har en ex mindre näsa som gör att du vill förändra din?
    Jag har tusen frågor om skönhetsoperationer känner jag. Blir så förvirrad när personer säger att de enbart gör det för sig själva. Är det inte bättre att lägga tiden/pengarna på att få hjälp att uppskatta sin fungerande kropp?

    Återigen, jag vill verkligen inget illa med min/mina frågor och är öppen för att få alla möjliga svar som ger mig en förståelse för varför man väljer en skönhetsoperation.
    Hoppas jag inte blir missförstådd eller trampar någon på tårna. I så fall ber jag om ursäkt redan nu ?

      Åh jag förstår inte helt jag heller faktiskt. För vi har sådana samhällsstrukturer som faktiskt inte går att bortse ifrån. Tycker Lady Dahmer skrev ett sådant bra inlägg om sådant som en kommentar till den där nya serien på SVT(?) som handlar om skönhetsoperationer.

      Ingen operation, men har gjort fillers och det var mitt egna val. Både mitt ex och nuvarande pojkvän tyckte inte jag skulle göra det. Men min överläpp existerar inte på naturlig väg för den går inåt och jag har tyckt det varit fult enda sedan jag var typ 13. Jag redigerade alltid mina bilder osv när jag var yngre. Men när jag gjorde fillers kände jag äntligen att jag såg ”normal” ut, för har väldigt liten mun och att då dessutom inte ha en synlig överläpp gör att munnen såg extremt liten ut förut. Så jag har lagt en hel del pengar på detta, men jag tycker det är värt det, jag känner mig mycket finare nu ☺️ och sen fattar jag såklart att livet inte går ut på att vara fin, men för mig har det gjort en väldig skillnad när det kommer till självförtroende osv.

        Hur tänker du kring att påverka yngre människor?

        Att istället för att visa att man ser ut som man gör – och det är ok – så visar du att en liten överläpp är något fult som ska fixas till?

          Vem bryr sig? Och varför är det individens ansvar att tänka på andra yngre människor? Skärpning

            Eh. Du undrar varför man ska bry sig om yngre människor? Då vet jag hur du resonerar Sandra.

              Så du menar att det är rimligt att jag t.ex skulle avstå från fillers i mina läppar pga vad det kan skicka för signaler till andra random människor? Sjukaste jag har hört.

                Ja, det är faktiskt väldigt rimligt att tänka på vad man sänder för signaler till yngre människor. Med ingrepp så bidrar du till att upprätthålla ett ideal som givetvis påverkar yngre.

                  Vilka ideal är okej att upprätthålla inför yngre? Sminka sig? Raka sig? Osv

                  Och nej, jag jämför inte ingrepp med att raka sig. Jag jämför att följa ideal.

                    Man riskerar inte livet av att sminka eller raka sig. Det ger heller inga permanenta förändringar.

                      Läste du klart kommentaren innan du svarade?

                    Jo det gjorde du just.

                      Nej. Läs om och låt poletten trilla ner.

              Gör du själv aldrig något som kan ”påverka yngre” negativt? Tänk efter noga.

          Jag har ingen skyldighet att gå runt med min fulhet bara för att unga fula människor ska må bättre ?

          Sen är det ingen, absolut ingen, som ser på håll vad jag gjort eller inte gjort för ingrepp.
          För en främmande människa ser jag ut som jag ser ut, och så är det med det.

          Ska man gömma sig om man är normsnygg så ingen ung ful person ska må dåligt?

      Var sexigaste tjejen => killarna tuppfäktar om en => killen som vinner är bra gener

      Eller ja, stämde på stenåldern men evolutionära beteenden förändras långsamt.

        ja så är det. Snyggast har bäst urval av potentiell partner

      Jag har aldrig gjort något ingrepp tidigare. Har hängbröst, hängig mage efter kejsarsnitt och stor näsa. Detta skiter jag i. Men, nu har jag fått hemska rynkor under ögonen. Inte i ögonvrån alltså utan rakt under ögonen. Ser inte normalt ut. Därför vill jag förmodligen testa fillers där. Mår dåligt när jag ser mig i spegeln.

        Fillers kommer inte hjälpa dig… du behöver antagligen operera bort överflödig hud. Fillers under ögonen hjälper om du är väldigt ihålig, men inte om du har mycket rynkor.

    Funderar på att göra fillers under ögonen (tear through). Har aldrig gjort något ingrepp tidigare så är helt ny i den världen, men är i yngre 30-årsåldern och har fått rejäla rynkor under ögonen när jag ler, ser inte klokt ut.

    Någon som har tips på en bra klinik i Stockholm/Uppsala?

      Forma vita. Vill själv göra det under ögonen men vågar nog inte.

        Tack för tips! Har du gjort någon annan behandling där som gör att du rekommenderar dem?

      Artface i Stockholm

      Låter inte som att tear trough är rätt för det du vill justera. Boka en konsultation skulle jag säga.

        Ja det är väl där man börjar. Jag har verkligen ingen koll. Letar mest efter en bra och seriös klinik nu.

          Om det bara är rynkor du stör dig på är det botox eller microneedling jag skulle rekommendra. Tear Trough gör man mot mörka ringar och ihålighet främst:) Complete skin, improvment by Stina Auer samt FormaVita är grymma. Lycka till!

      Akademikliniken

    Hur vanligt är det med Tinder nu för tiden, om man är över 25 liksom ? ? Jag har inga vänner som vet, alla har man och barn. Jag och min sambo sedan 6 år har nyligen gått skilda vägar.. jag är 32 och bor på en ganska liten ort. Är det konstigt att jag skaffar Tinder? Rädd att folk ska tycka att jag är desperat.. ? också rädd o va ensam resten av livet liksom.

      Gud nej! Det är inte alls något konstigt, det lovar jag? Tindra på du bara!

      Alla har tinder.

        Även i min ålder liksom?? Jag har aldrig haft det innan, men hur ska man träffa någon annars? Corona gör inte saken bättre ?

          Min bror är över 40 och har Tinder, och han träffar tjejer där som är över 40 så bevisligen finns de.

      Alla har Tinder (inte jag). Tänk bara på att Tinder nuförtiden stänger av en lätt. Typ om du inte skriver till någon eller om du skriver till för många. Eller om du skriver ett roligt skämt på din profil som innehåller ordet s3x.

        Va? Jag har varit medlem länge utan att skriva till någon. Varför skulle man bli avstängd för det?

          Nya regler då du kan ses som en bot. För varför skulle du vara medlem om du inte skriver till någon?

            För att ingen är nog intressant att skriva till ? alltså inser att det är Kaj som har höga krav när jag är på tinder plus att jag bor i en liten stad med skralt utbud men nej, än har ingen varit intressant nog för att skriva med.

              Jag*

              Hatar att min telefon autocorrectar jag till Kaj.

              Nej alltså jag förstår haha men menade att det är en av Tinders regler. Skriver du inte till någon ser de dig som en bot och skriver du till för många är du också en bot. Jag jobbar som utvecklare och hade det här skämtet på min profil:

              ”Developing is like s3x. One mistake and you have to support it for the rest of your life” jag är nu permanent utslängd från Tinder haha.

      Är rädd att någon släkting ska se mig på tinder.

        varför?

        Haha jaa jag är typ rädd att någon jag känner överhuvudtaget ska se mig på Tinder ? Vet inte varför egentligen..

        Om de ser dig så är ju de också där ?‍♀️

          Haha sant! ?

        Man kan blocka folk i ens kontaktlista på Tinder! Så får man inte upp typ nån släkting osv! ?

        Var rädd för det i början. Men nu har alla tinder men har jag sett dem har ju de sett mig.

        ***

        Och folk i alla åldrar har tinder.

    ALLERGI! Det är bara januari och jag börjar redan känna av pollen! Är det så för någon annan? Vi hade en varm dag förra veckan typ och det var då det började. Folk tror jag är tokig när jag säger det men jag började med allergitabletter och symptomen försvann efter någon timme ? Vet att det var samma sak förra året men att jag då inte kopplade det direkt utan trodde att jag hade covid 20 gånger i månaden ?

      Jag bor norrut men märker det typ i slutet av februari/mitten av mars.

      Vi har så mycket snö och haft kallt så det är förstås lite skillnad. Men förstår vad du menar, behövs bara några varma dagar för att jag ska märka det med.

        Ja det räcker med lite lite en dag och sen är det igång ? Får samma känsla som när man börjar bli sjuk och sen håller det i sig tills jag börjar medicinera. Så drygt!

          Ja även om de inte går att uppmäta i luften (såna där mätningar) så märks det ju för oss allergiker.

            Tack för att du får mig att inte känna mig galen ?❤️

              Jag lovar. Du är inte galen ?

    Ni som lägger mycket pengar på utseendet – tar det inte emot? Tänker typ dyra frisörbesök, naglar, fransar osv.

    Är såå sugen på att fixa mina tänder (estetiskt) men vet inte om jag psykiskt kommer klara av att lägga massa pengar på det?

      Gör tänderna! När det är klart är det klart och du kan vara nöjd med ditt leende varje gång du ser dig i spegeln resten av ditt liv (nåja, tills de blir gula och skruttiga). Hellre en större engångssumma än ett abonnemang på (ändå ganska höga) småsummor.

      Jag tycker det är sjukt onödigt att lägga pengar på naglar och löshår och lösfransar/lift ie sånt som måste uppehållas typ varje månad, men jag skulle ABSOLUT lägga en större summa på att fixa jättesneda/jättemissfärgade tänder och jag betalade 20-30k för ögonlaser för att slippa linser/glasögon. För mig tar det emot mer att betala för nåt som ändå ’försvinner/blir fult’ igen fort… som att slänga pengar i sjön och så blir man beroende att fortsätta.

        Bra poäng!

      Jag är allergisk mot smink så unnar mig bara frisörbesök och fixar naglarna varje månad.

      Det handlar väl om intressen antar jag? Tycker man det är kul att förändra sitt utseende eller att sminka sig och har råd med det är man ju oftast beredd att lägga pengar på det.
      Vill du göra om dina tänder och har råd med det så gör det, känns det fel i magen så avstå.

    Vilka konton på Instagram inspirerar er när det handlar om att leva enkelt inom boende, och sparande m.m.? ?

      Emma Sund hon är så härlig.

      Levmedflit
      HållbartmedAlexandra
      Smygmiljonen
      Levhållbart

    Jag undrar en sak, hur många av er ser ert ansikte i spegeln och faktiskt är nöjda med vad ni ser i spegeln? Svara gärna ärligt. Är det liksom vanligt att inte tycka om sitt utseende och att det bara är något man får förlika sig med/leva med? Eller tror ni att det snarare är ovanligt att jämt vara missnöjd med sitt utseende?

      Tar mig friheten att göra en omröstning:

      Jag är nöjd

      Jag är missnöjd

      Nej jag är inte nöjd. Vissa dagar är jag mindre missnöjd men generellt så tycker jag att jag ör rätt så ful.

      Jag tror att det är ovanligt att jämt vara missnöjd, jag hoppas det. Utgår jag från mig själv så har jag alltid varit nöjd med mitt utseende 😀 jag är inte vackrast i stan men heller aldrig fulast i rummet men det där spelar inte så stor roll när jag ser mig i spegeln, findag/fuldag… jag har bara alltid gillat hur jag ser ut. När jag ser mig själv i spegeln eller på ett foto är det som om jag ser en gammal god vän, typ heej där är du ju! Så jag ”säger aldrig” åh vad du är ful, fel, fet, falsk, fruktansvärd, frånvarande, förskräcklig, fånig till mig själv i huvet, nej min känsla är mer tja tja, hej, vad fin, fräsch, framträdande, fantastisk, FAB du är idag, eller bara vad skönt det var att spela tennis eller vad lik du/jag är morfar (död sedan länge) eller vad kort/långt håret blivit eller vad det nu kan vara.

      Med detta sagt så är det inte så att jag inte är utseendefixerad… det är jag nog bara att avsaknaden av de dömande orden gör det hela lite skönare! Jag älskar att spegla mig, prova kläder, träna med mera och se foton på mig själv och jag har en ganska avslappnad inställning till mitt yttre, inga skönhetsrutiner eller så. Kör nivea body lotion till det mesta, mascara/ögonbryn ganska ofta och läppar ibland. Aldrig foundation osv.

      Du skrev inget om din egen inställning, hur har du det K? Jag tänker att utseende är en världslig sak, man ser ut som man gör liksom, inte mycket man kan påverka (jag är emot skönhetsingrepp osv) utan bara lev på! En nyfiken och smart insida och en närvaro i stunden kommer man långt på i livet!

      Nöjd med ansiktet men inte med min kropp som hormonerna har förstört.

      Bortsett från mitt mjälleksem, nöjd.

      Nej men jag gör det enkelt och kollar mig inte i spegeln så ofta och så länge ?

      Jag tror de flesta är missnöjda då och då tyvärr. Jag är nu för tiden missnöjd nästan hela tiden, nån enstaka dag kan jag vara nöjd med mitt ansikte.

      Olika olika dagar! Men lägger inte så mycket vikt vid det ?

      Det är olika från dag till dag, olika perioder, dagsform på utseendet. Ja, det är nog bra att acceptera.

      Jag är nöjd.
      Men så bryr jag mig inte heller speciellt mycket och tror det är nyckeln till att vara nöjd. När jag var yngre tittade jag mig i spegeln flera ggr om dagen och visste precis vart varenda ”skönhetsfel” satt etc. Så missnöjd med allt.
      Nu bryr jag mig inte. Jag ser ut såhär och jag har viktigare saker att tänka på. Så är nöjd.

      Det finns ingenting med mitt utseende som jag tycker om, men har lärt mig att leva med det så förgås inte av det längre. ?‍♀️

      Jag har varit ful hela mitt liv, så jag är ju förstås inte nöjd med vad jag ser i spegeln. Däremot van.

      Ibland är jag absolut missnöjd, men överlag tycker jag att jag är skitsnygg, ansiktet då. Kroppen kan bli snyggare.
      Men jag har ansiktsdrag som inte är så vanliga, det är starka kontraster och jag brukar få höra att jag har ett visst sug i blicken, får väldigt mycket komplimanger för ögonen, så nånting har de väl.

    Min vän är på väg bort från mig känns det som. Vi bor i olika städer och ses därför sällan. Nu har vi börjat höras mindre även på sms, hon frågar inga frågor om mig och mitt liv, är helt oengagerad i mitt kommande bröllop trots att hon är hederstärna och svarar oftast väldigt kort när vi messar. Jag känner mig ledsen och lite övergiven, kan inte skaka av mig känslan av att hon är på väg bort och jag kan inte stoppa det. Samtidigt vill jag inte ha en ensidig vänskap såklart. Vi lever olika liv då hon har ett litet barn och det har jag full förståelse för men samtidigt måste man väl jobba lite på vänskap om den ska hålla i längden?

    Har någon annan känt såhär för en vän?

      Hon kanske är deprimerad? Eller något annat har hänt?

      Jag har varit så, fast som din vän. Anledningen var för att jag kände mig orättvist behandlad dels för att hon har en sambo. Det började successivt och hon märkte inte det förrän det var försent. Men ifrågasätt din vän, bästa är att ringa upp och fråga hur livet går nuförtiden och kom sen in på ”jag trycker vi glider ifrån varandra. Känner du också det?” Kolla hennes svar. Fortsätter hon vara sån utan anledning lämna henne. Det är inte roligt att ha sånna relationer. De tär bara på en. Önskar dig frid och att du ska hitta en god vän som ser dig ❤️

      Såhär har det blivit med en av mina vänner sen jag fick barn. Inte med de andra dock!
      Det som sticker ut är att hon verkar så extremt ointresserad av mitt barn/mitt liv. Hon tittar inte ens på barnet när vi setts uta n pratar enbart på om sitt. Det har blivit för mkt att lyssna och va en god vän när hon ägnar timmar åt att prata om sina dejter men knappt kan ge mig två minuter att säga ngt om att det varit jobbigt att ha covid två gånger på raken och samtidigt ta hand om en bebis och få vakna en gång i timmen
      Så min poäng är helt enkelt…visar du intresse för hennes liv? Om ja så ligger ju problemet hos henne.

      Jag har känt så för en vän! Nu kanske jag svarar lite för sent för att du ska kunna se detta, såg egentligen ditt inlägg igår på ÖS men har funderat lite på det ett tag.

      Jag har en vän som jag träffade när jag var 16. Vi var som systrar – vi gjorde allt tillsammans och jag älskade (och älskar fortfarande!) henne så mycket. Hon är egentligen världens finaste person och en underbar vän. När vi slutade gymnasiet blev kontakten mindre och mindre. De första två åren var som vanligt, sen började hon höra av sig mindre, svarade på mina meddelanden efter typ två veckor och då ganska kort. Jag blev väldigt ledsen eftersom det kändes som att hon inte ville vara vänner längre, så efter ett tag skrev jag till henne och frågade om allt är ok och att det känns som att det är något iom att hon inte hör av sig/knappt svarar mig längre. Då ringde hon faktiskt upp efter ett tag, och berättade att hon mått så fruktansvärt dåligt. Hon berättade att hon gjorde det i gymnasiet med (utan att jag visste eller misstänkte något) men att det blivit riktigt illa nu och att hon inte orkat berätta pga skam. Hon berättade tom att hon funderat på att ta livet av sig, men att hon fått hjälp. Det gjorde mig så oerhört ledsen, och jag kände mig som en fruktansvärd vän som inte sett några tecken på hennes dåliga mående.

      Efter det är vår kontakt fortfarande sporadisk, och mest på mitt initiativ. Det kan såklart vara påfrestande att vara den som alltid hör av sig och att älska någon som mår så dåligt är i perioder svårt, men varje gång jag hör av mig återkopplar hon (om än ibland efter ett tag) och hon skriver numera alltid att hon älskar mig och att hon är så glad att jag inte gett upp hoppet om henne. Jag känner att det är värt att vår vänskap ibland är ensidig för att få ha kvar henne och för att jag förstår att hon inte alltid orkar, även om det är bättre nu mår hon fortfarande dåligt.

      Lång historia hahah och kanske inte särskilt sammanhängande, men moral of the story – våga fråga om allt är okej! Särskilt iom att din kompis har ett litet barn. Jag hoppas det löser sig för er, jag känner så otroligt mycket med och för dig. <3

    Skulle gärna vilja bli mamma men är rädd att mina egna trauman från min barndom/tonår skulle påverka mitt barn, eller göra mig till en dålig förälder.
    Min egna mamma är psykiskt sjuk och vi har ingen bra relation, hon bara ljuger och förvärrar mitt liv. Vill inte dra in ett oskyldigt barn i allt?

      Jag har en mamma med allvarlig psykisk sjukdom som hon emellan något varit tvångsomhändertagen för. Jag hoppas att jag är en bra mamma för mina barn. Är lite ängslig har jag märkt antagligen pga min barndom och ifrågasätter mig som mamma dagligen. Men mina barn är hela, rena och får massa kärlek så egentligen har dom det nog ganska bra. Det är mest jag som måste jobba med min tankegång ofta för att det inte ska påverka mig. Jag och min sambo har också hållit ihop även när det är jobbigt och upplever mig mer uthållig för barnens skull pga mina erfarenheter av skilsmässor med mera 🙂

        Tror snarare du har stenkoll på exakt hur du inte vill vara som mamma. Så tror inte du ska oroa dig!!?

      Oroar mig mycket för samma sak och har bestämt mig för att det behövs mycket terapi. Länge. Sen barn!

        Har insett att jag också måste gå i terapi, men tror tyvärr inte att jag är redo för det än

      Gå i terapi först? Så du är så hel du kan va och får en bra start. Och bryr med din mamma? Inte bra för barn med sånt i sitt liv.

        Jag har i princip brutit helt med henne. Den enda anledningen till att vi har kontakt är att jag har yngre småsyskon som brukar vara hos mig. Jag kan inte bryta helt just nu.

      Tror att du tänker så för att det är den mammarollen du sett och växt upp med? Men du är inte din mamma. Bara att du reflekterar över detta är jättebra! Sen om du skaffar barn tsm med en partner som vet om din rädsla kan du förhoppningsvis få stöttning 🙂

      Min mormor är ett riktigt psykfall (hotade tydligen grannar med kniv i sin trappuppgång häromdagen). Min mamma, som växt upp med traumat av henne som förälder, har varit VÄRLDENS bästa mamma till mig! Ungefär som att hon sett hur illa det kan vara och gett sig fan på att göra om, göra rätt med sina egna barn – för alla fel hennes egen mamma gjorde med henne.

        Och det här med att ”dra in barnet” i er karusell/relation – nä, det behöver du inte. DU får sätta gränserna var DU vill för DITT barn! Om du vill ha en relation med din mamma/barnets mormor, se till att träffas under trygga, ordnade former. Om du inte vill ha en relation med din mamma/barnets mormor så behöver du inte det!

        Min mormor fick hälsa på några gånger när jag var liten och jag minns det med värme. MEN jag vet också om hur deras relation ser ut (mamma har alltid pratat öppet om det och delat mer ju äldre jag blivit. Idag är jag nästan 30 och vet i princip allt) och har aldrig dömt min mamma för dom gånger hon dragit in kontakten eller begränsat den. Hon har gjort det för sitt eget välmåendes skull – och för oss barns skull. Helt rätt.

        Min morfar har jag aldrig träffat och lika glad är jag för det. Min farmor och farfar är istället helt fantastiska! Och mina föräldrar har många goda vänner, så jag har haft gott om trygga vuxna i min närhet under uppväxten. Det är ju det som räknas. Inte huruvida dom trygga vuxna har blodsband till mig.

          Och ett sista PS: som barn så FÅR man säga upp kontakten med en förälder. Dom har valt att skaffa dig, men du har inte valt dina föräldrar. Att vara någons biologiska förälder berättigar inte dom vilket beteende som helst. Vem som helst kan kn*lla fram ett barn. Det som räknas är att man AGERAR som en förälder: tar ansvar, ställer upp, är en trygg klippa, vårdar relationen, tar hand om barnet. Om personen brister i detta är det ingen förälder. Bara en biologisk DNA-donator. Du har fått stå ut med din mammas tillkortakommanden som barn – för du hade inget val – men som vuxen så väljer man sin familj/flock. Du får välja bort henne, det är ett fritt val ❤️

    Bra proteinpulver med låg kcal?
    Ska ha det på kvällen efter träning.
    Extremtränar inte.

    Gärna en god som passar att mixa med frukt och bär, juice mm.

    🙂

    Någon som skickat in kvitton till ePassi och haft problem med utbetalning?

    Funderar på att prova virka matta med gamla lakan, någon som testat det? Är det värt det eller är det supertungt?

      Jag har tänkt att göra matta av gamla t-shirts.

      Virkade en Mindre korg av tshirtsgarn och det var lite jobbigare för händerna men annars gick det ok.

        Hur stor virknål använde du?

    Den 28 februari lämnar jag in mitt examensarbete efter att ha genomlidit 4,5 år på juristprogrammet. Trodde att jag skulle vara sååå otroligt peppad och glad över att komma ut i arbetslivet men känna mest bara ångest. Jag orkar verkligen inte fortsätta ”prestera”. Ni som är jurister, kan ni dela med er av er arbetssituation? Tycker ni arbetslivet är tuffare än programmet? Är så rädd att jag kommer hamna i en arbetsmiljö där jag ska prestera 150 procent och må skit

      Jag tycker att mitt jobb på storbyrå är jobbigare än plugget, men man får också mycket mer hjälp och stöttning. Sen kan man ju välja jobb lite efter hur mycket man vill jobba/utmana sig själv också. Vad skulle du vilja jobba med? Brukar vara mycket jurister här haha, du kanske kan få mer specifika tips och råd om du specificerar inriktning lite

      Starkt jobbat!! När jag var klar hade jag ingen riktig plan, och var ganska trött efter 4,5 års plugg, så jag sökte bara en massa olika jobb och hamnade på en myndighet. Det var jättebra med en statlig anställning för mig, bra förmåner och flex. Jag mognade en del där och insåg efter några år att jag hade större potential, så jag sökte och fick en notarietjänst. Även som notarie mognade jag en del! Växte in i min roll som jurist på något sätt. Passade även på att skaffa barn. Nu, nästan sju år efter att jag blev klar, så ska jag börja på jobbet där jag hoppas att jag kommer trivas, göra bra ifrån mig, och stanna på länge. För mig har det varit bra att ”mjukstarta” arbetslivet och sakta men säkert komma fram till hur jag vill jobba och med vad. I takt med att mitt självförtroende som jurist har vuxit så har jag upplevt att det blir lättare att hantera prestationskrav. Hoppas du hittar rätt, och sänk kraven på dig själv om du har orealistiska sådana!

        Vad ska du jobba med nu? 🙂

        Tyckte du det var påfrestande att sitta ting?

      Är i samma situation och Känner detsamma. Har fått en fullskalig identiteskris och funderar på om jag någonsin kommer lyckas i arbetslivet.

        Tipsar om bolagsjurist! Givande arbete med humana arbetstider och bra lön! Dock kan det vara svårt att få sitt första jobb som bolagsjurist då det ofta krävs lite erfarenhet innan. Finns dock tjänster ute ibland där de söker nyexade. Satt ting innan jag började på bolag och blev närapå utbränd under notarietiden, motsägelsefullt men det var nästan värt att genomlida det för att hamna i den arbetssituation jag har idag då jag aldrig hade kunnat få min tjänst direkt efter plugget!

          Anonym 22:22 igen, vill även tillägga och det är lättare sagt än gjort att bottna i hur du vill leva ditt liv och hur du vill må. Vill du inte ta den traditionsenliga vägen med byråjobb under ”hundåren” och jobba 24/7 så gör inte det, det är inte värt att ta ett steg som du inte vill ta för att leva upp till ”bilden” av vad en duktig jurist ska vara. Gå inte i den fällan. Sätt dina egna gränser utifrån vad du vill inte vad andra vill/förväntar sig!

          Hade hört exakt detta om bolagsjurist. Lyckades få ett sånt jobb. Det var så svårt – man väntades ju kunna ALLT. Man skulle bistå varenda avdelning och förväntades vara som ett vandrande facit på en sekund. Efter några månaders provanställning fick jag inte vara kvar för de insåg att fr behövde någon med mkt mer erfarenhet… jag blev så avtrubbad efter det och känner mig fortfarande sämst. Jag gjorde verkligen mitt bästa. Har ändå alltid varit ambitiös och ”duktig” liksom. Vågar inte ge det en ny chans ifall jag inte skulle klara det.

            Vad tråkigt att höra att det inte blev så bra, och jag förstår om det sätter sig på självkänslan. Jag tänker dock att det finns andra arbetsplatser/tjänster som kan ge dig andra och bättre förutsättningar att göra ett bra jobb, och att den tiden kommer.❤️

            Vi jurister är ett intressant skrå, ofta extremt duktiga och ddrivna men också så ofta dåligt självförtroende (i juristrollen), jag inkluderat. Heja oss!

      Jag gick från studierna till myndighet till notarie till att nu jobba som jurist på en kommun. Är jättenöjd med min arbetssituation nu och sliter absolut inte ut mig samtidigt som jobbet är givande och relativt välbetalt. Har genom alla åren försökt ”chilla” så mycket som möjligt samtidigt som jag såklart gjort vad jag ska. Har ändå funkat bra!

      Gå i KBT och ta tag i prestationsångesten direkt! Jag hade exakt samma situation som nyexaminerad på arbetsmarknaden och det tog mig att nästan bränna ut mig totalt innan jag inse mitt problem, dra i handbromsen och påbörja KBT (på uppmuntran av en väldigt bra och förstående chef). Idag har jag ett mycket sundare förhållningssätt till arbete och prestation. Unna dig det & lycka till!

    Tips på en bra och prisvärd anti age kräm? Okej

      SPF ?‍♀️

      Detta har jag kikat på fast från USA, visste inte att det fanns (receptfritt?) i England? tips på märke/sort?

    Någon som roadtrippat i USA eller Kanada? Berätta gärna ALLT som man behöver veta typ haha???

      Har roadtrippat på amerikanska östkusten. Vet inte vad jag har för tips om själva roadtrippandet, det var supersmidigt att köra. Vi körde mycket mer än man kunde tro när vi kollade kartan, avstånden är verkligen stora och efter att ha kört 8 timmar på en dag kan man fortfarande vara i samma delstat… bodde på mycket mysiga B&B, rekommenderas verkligen! Tog mycket avstickare och stannade på vägen. Folk var extremt vänliga och hjälpsamma. Charleston var mitt bästa ställe, så himla fint! Och dricksa överallt, alltså verkligen överallt. Missade att dricksa någon gång och det var väldigt tydligt att det var en big No No…

      Roadtripade ensam i BC, Kanada. Funkade kanon! Bodde på hostels där jag träffade människor som skulle åt samma håll så fick jag sällskap i bilen. Fantastisk natur och trevliga människor! Rekommenderar varmt! Hade ingen bestämt rutt utan bestämde mig längs med vägen.

    Haha det här låter lite konstigt men jag upplever typ att tjejer som är liksom lite kalla/svala/dissiga/avspända får mer vänner?

      Fattar knappt vad du menar men det låter trist! Vill inte va vän med kalla personer.

      Har en tvärtemot uppfattning. Men du kanske pratar om typ gymnasietjejer?

    Fick en liten tanke, hade det inte varit kul med en discord med typ öppet spår där man kan skriva lite när som med olika topics osv , alltså alla läsare härifrån ?

    Skulle vara så kul om ni ville dela med er av era bästa/roligaste/konstigaste första dejterna?

    Skulle uppskatta lite härlig läsning denna lördagskväll.

      Haha gud har en hel del att bjuda på gällande dåliga dejter..
      Jag och en kille hade skrivit en hel del och vi skulle äta middag sen promenera hem till honom och kolla film, tror det var en ca 20 min lång promenad. Iallafall så gick middagen helt okej och vi skulle börja bege oss mot hem mot honom, efter kanske halva promenaden märker jag att han börjar bli rejält stressad och obekväm så undrar såklart vad som är fel. Då är han super kissnödig och håller på att kissa på sig visar det sig. Varför han inte kissa på restaurangen vet jag verkligen inte. Han blir iallafall enormt stressad, röd i ansiktet och jag försöker uppmana honom att kissa ute bara men han totalt vägrar och är uppenbart irriterad. Slutar iallafall med att vi får springa hem sista minuterna medans han gråter, ja på riktigt stört gråter samtidigt som han springer, han hann iallafall. Det var hur som super stelt efter den incidenten och efter den dejten pratade vi aldrig igen..

        haha näää stackarn.

        Hahaha vilken jäkla syn med en vuxen man som kissnödigspringer och störtgråter samtidigt! Hör för mitt inre hur hans kompisar peppat honom innan dejten med: ”Det kommer gå toppen, hur dåligt kan en dejt egentligen gå?”

      Skulle bo hos honom en helg då vi bodde långt ifrån varandra (hade syrran i hans stad så hade henne som backup om det sket sig). Han mötte upp mig vid lunchtid, full som en kastrull, bråkade en timme med exet (mamman till hans barn) på telefon. ”Skämtade” sen till mig att han önskar att han kunde döda henne. Drack ännu mer, berättade om sina alkoholproblem för mig, däckade medan jag klädde på mig och åkte till min syster. Och ja, han verkade fullt normal både på telefon och FaceTime innan. Blev ingen mer dejt med honom.

        Nej. Klädde på mig ytterkläderna.

        förhoppningsvis menar hon ytterkläderna

      Nu måste du ju säga vem!

        Ah ok.

      Varför letade du vänner i ett land du inte bodde i? Eller missförstod jag?

        Ok?

      Nu blir man ofantligt nyfiken vem det är ?

        Då gör dom det också ?

      Man. Gick på dejt med en kvinna som ena stunden klagade över att hon inte hade råd att köpa mat till sina barn. I nästa mening berättade hon glatt att hon hade köpt en Birkin bag för nästan 250.000.

        ????herregud ??

        blev det en till dejt? ?

          Nej, som tur var, för kort därefter träffade jag en fantastisk kvinna med båda fötterna på jorden.

      Är inte jätteförtjust i hundar, när vi sågs för första gången för en promenad hade han med sig sin hund. När han lockade på hunden gjorde han typ pussljud mot den. Sen tillbringade vi en sund i en hundrastgård och jag tänkte ”ett sånt här liv vill jag inte leva”

        Åh vill jag! Är han singel?

    Har Hanna köpt följare? Såg att Klara har flera tusen mindre följare men får ett par tusen fler likes.

      Tror snarare att Klara har byggt upp sin följareskara genom youtube. Tror ärligt att folk som blir stora på youtube har ett större engagemang bland sina följare. De lär känna personen bakom kameran på ett annat sätt och därmed får en annan känsla av att de känner personen osv

    Jag är mer beroende av nässpray än någonsin ? Finns det något man kan göra som gör avvänjningen lite lättare?

        Du är min ledstjärna i mörkret, TACK! ??

          Bara glad om jag kan hjälpa till ?

      Jag brukar avvänja en näsborre i arvet, man får ju panik om man inte kan andas. Så använder alltså nässpray i ena näsborren, sedan när den en går att andas genom så tar jag den andra.

        Ah, smart! Ska testa det ?

    Varför modd?

      Usla jäkla plattform… två inlägg på rad i mod av okänd anledning och sen går det här igenom i alla fall. Den här plattformen är så extremt instabil.

        Testa att bara använda neutrala och positiva ord.

    ANG RYMMA HEMIFRÅN OCH EFTERLYSNING

    En sak som inte är helt tydlig för mig som jag aldrig kunnat få svar på är; efter hur lång tid blir en ungdom/barn som rymt hemifrån efterlyst? När jag var yngre sa alltid folk ”om man rymmer hemifrån och är borta i 48 så blir man sen efterlyst” (specifikt om att man vet personen rymmer, inte när det är andra orsaker som personen försvinner för).

    Sen har hört andra som blev efterlysta efter 24h när de rymde hemifrån, och tror även jag hört om olika som blir efterlysta direkt? Kan någon mer om det här? Finns det någon soc-tant eller polis här inne som kan reda ut detta?

    Efter vilka tider blir man efterlyst och under vilka omständigheter (på ett ungefär, vet ju att det självklart är väldigt generellt)? Obs! Är inte minderårig själv, utan vill veta pga nyfiken + sitter och skriver på en historia och vill gärna saker är realistiska

      Längre tillbaka gjorde inte polisen något förens efter 48 timmar. Numera vet man bättre och agerar många gånger direkt när ett barn försvinner eftersom man vet att varje timme är viktig. Sen beror det på ålder på barnet/ungdomen och hela situationen exakt vilka åtgärder som sätts in. Det blir större pådrag om en 8-åring inte kommer hem efter skolan än om en 15-åring avviker från ett ungdomshem.

        Aaa okej, ja men jag tänkte något sådant. Vet när jag var mycket yngre, liksom gick i låg- och mellanstadiet hade vi familjevänner vars barn (född 90-talet) hade rätt mycket problem och minns denna ”48h-regel” rätt tydligt då. Men mer när jag var i tonåren så såg jag inte lika mycket av den.

      Jobbar med ungdomar inom socialtjänsten
      Anmäla försvunnen kan man göra i princip direkt. Många föräldrar gör det på kvällen om barnet inte kommit hem när det ska och de inte fått tag på barnet, vi får in en del sådana anmälningar. Däremot gör inte polisen ett skit när det gäller ungdomar med normbrytande beteende/ i riskzon.
      Dessvärre kan det vara så illa att när det väl landar på mitt bord (kan ha gått ett par dagar) så kan jag få ett svar första gången jag ringer ungdomen men polisen har inte ens sökt dem

        Usch vad sjukt

    My har lagt ut ny bild på IG där hon poserar med ny jacka med extra stor pälsfluff. Hon skriver (oläsbart) att hon trivs i jackan som vännerna på Monel skämt bort henne med. Hon får en del kritik i kommentarerna angående päls från mårdhund.
    Blir intressant att se hur hon bemöter det denna gång. ?

      Idioten vill bara provocera. Det funkade sist hon fick kritik m samma jacka, så hon kör väl en repris och skrattar som fan.
      Är man empatistörd så är man. Undrat om tidningen må bra fortfarande står bakom henne. Delar de hennes värdegrund?

      Usch att man vill göra reklam för nåt sånt ????

      Kollade just inne hos My, de som skrev om pälsen lär bli blockade. Sen är Kin där. Vad löjligt det ser ut när vuxna människor sitter med mössa inomhus.

        Monel på Instagram bemöter inte heller – precis som My – frågor om vilken typ av päls det är. De svarar däremot blixtsnabbt om någon undrar var jackorna kan köpas och bemöter alla komplimanger med hjärtan. Så bekvämt!

          Usch hoppas alla bojkottar skiten. Jag grät nästan av kommentarerna hos My hur plågeriet går till.

      Och nu har My raderat de tre kritiska kommentarerna och säkerligen blockat dessa.

    Vad har ni för dammsugare ni är nöjda med? Har f.n en sån vit/grå electrolux som ica maxi brukar ha på kamanj för 999kr. H a t a r den!! Själva slangen lossnar från ”dammsugarröret” vid varje rörelse så man blir galen.

      har en från Nilfisk, tror den heter bravo. älskar den.

      Håll dig borta från electrolux dammsugare, sämsta skiten någonsin!

        Håller med om Electrolux, sämsta skiten som faller sönder i bitar! Jag har en från Anderson som funkar bra och inte låter så förskräckligt.

      Har en likadan, köpte den precis som du på Ica maxi. Sämsta jävla dammsugaren som finns!! Får ha sugen på lägsta hela tiden, annars suger den fast i golvet ? har inte fel inställning. Ökar jag suget åker röret i botten hela tiden så man får huka sig igenom hela jävla dammsugningen…jag har klämt skinnet i handen flera ggr när röret åker ihop. Obeskrivligt hur mycket jag hatar den. En enda bra sak är att sladden är lång. Köpt en ny nyligen så ja, varning till alla, köp inte vit/grå Electrolux silence, vidrig!!!!

      Vi har en roomba och en dyson. Båda är ??????.

      Elektrolyx ultraone, lånade min brors när våran pajade och den va fan otrolig, aldrig haft så rent golv utan att moppa, även mattan kändes mycket renare. Fick en ultrasilencer i present men one va så jäkla mycket bättre.

      En sladdlös Dyson. Dyr men väldigt smidigt!

      Vilken tur jag läste detta. Tänkte åka och köpa den idag men skippar det ?

      robot!!!

    Hej! Ni som bor i storstaden! Vad gör man med två barn på 9 & 6 år i Stockholm den här årstiden? Några tips? 🙂 tack snälla på förhand ⭐️

      Tekniska museet! ?

      Junibacken

    En vecka innan mens börjar verkligen vara mitt liv. Jobbet är skit, mannen är usel och okapabel att fixa nåt. Barnen är ivägen. Jag exploderar för allt! Vad ska jag göra? ?

      Ta ett djupt andetag ❤️ kör lite mindfulness och kom ner i varv. Gör lite yoga och hitta inre lugn genom dina andetag. Men om du mår såhär varje månad så var inte rädd för att söka hjälp. Det finns många bra antidepressiva på marknaden ❤️

        Det är endast då ca 1 vecka innan mens som det blir så här ??‍♀️ annars älskar jag man och barn, gillar jobbet osv..

          Det finns medicin du kan äta en vecka före mens som stabiliserar humöret ? Escitalopram till exempel. Jag har pms nu och fick ett raseriutbrott på mina nya mockaskor som jag skulle spreja haha

      Kolla upp PMSD, om det påverkar dig så intensivt varje månad förtjänar du hjälp och som annan svarande skrivit så finns det antidepp man tar under just PMS-veckan som balanserar humöret. Tänk vilken lättnad! Prata med din vårdcentral ?

    Vilket band/artist hade ni velat se live? Jag hade velat se Queen med Freddie Mercury. Vilken frontman! ?

      Såg Queen med min pappa på Hovet 1977 och 1978. Minns inte så mycket för jag var typ 13 år gammal.

        vilken bra pappa du har som tog med dig dit 🙂

      Hur många som helst! Queen, Michael Jackson, Bee Gees, The Rolling Stones, Elvis Presley, The Beatles, Backstreet Boys haha

        haha oj, backstreet boys var lite oväntat.

        Hade velat se ac/dc med Bon Scott också.

      Hade gjort vad som helst för att kunna åka tillbaka till 1986 när Queen uppträdde på wembley och vara där.

        Jaaaaaaaaaaa!

      David Bowie, Nina Simone, Aretha Franklin, Rolling Stones som unga.

      Bara såna som inte finns? För allra helst vill jag se Bruce Springsteen.

      Men Oasis hade varit nice också.

    Gick förbi en väns lägenhet idag och ser kriminaltekniker i porten, ser även att dem håller på att fota inifrån lägenheten och när man går runt huset (vi bor nästan grannar) ser man att dem fotar från alla möjliga håll och kanter från ett specifikt rum samt att dem söker igenom hela lägenheten. Jag har försökt nå min vän hela tiden sen dess men inget svar och direkt till röstbrevlåda, lägenheten är nedsläckt och tillhörande bilar står på parkeringen. Vet inte om jag egentligen vill veta vad som har hänt men känner mig så orolig då även ett litet barn är inblandat=(

      Har du kollat tidningen och Polisens händelser?

        Jag har kollat alla nyhetssidor, och polisens sida men de finns inget om detta. Jag gick förbi förut igen och lika mörkt inga personer i sikte och inget svar på telefon?

          Usch vad jobbigt! Hoppas allt är ok ❤️

            Ja de känns så overkligt och som taget ur en polisfilm, jag mår okej men är så klart orolig ❤️

          Hur nära vänner är ni?
          Om ni är nära kanske du har nr till föräldrarna?

            Vi har nyligen lärt känna varandra så tyvärr inte ?

      Trapphuset i Malmö? Läste just om det på Expressen

        Nej de är inte Malmö i mitt fall. Men fy vad obehagligt de måste vara för alla inblandade där ?❤️

    Dela er hudvårdsrutin morgon och kväll ✨ gärna med specifika produkter!

      Duschar var tredje dag på kvällen. Fresh nånting, en grön flaska.

      Älskar hudvård och använder Comfort Zones Remedy-serie för känslig hy morgon och kväll ?

      Har aldrig sett mig som en person som har känslig hy men oj vilken skillnad när jag bytte från mer aktiva hudvårdsprodukter från Medik8 till en lugnare hudvårdsrutin ✨

    Vet någon vad som hände med Blondinbellas dejt i Amsterdam för typ tio år sen? Hon flydde hotellrummet medan han duschade.

    Såg precis filmen parasit. Är i chock över hur brutal den var!! Var inte beredd på detta!! Men tycker ändå att den var oväntat bra. Ni som sett den, vad tyckte ni om den?

      Fullt sevärd. Tyckte speciellt om slutet.

      Haha kände samma. Tyckte den var bra i början, sen spårade den ur. För konstig.

    Mediamamman , hur kan hon ha så pass stort konto på instagram? (Om jag inte fattat fel att hon har det).

    Hon känns ju som hon försöker alldeles för mycket att vara rolig men faller platt. Hon tjatar ofta om att festa, jäkla restriktioner osv men så sällan hon verkar vara ute så kvittar det väl. Och alla tröttsamma ”Det här är jag på krogen”, skäms när jag ser såna kommentarer från vuxna människor. Som att de är såååå wild and crazy ?

    Hej!
    För många år sedan när mina föräldrar skiljde sig försvann flera VHS band i flytten med inspelningar från när jag och mina syskon var små. Ingen vet var dessa är då det var en ganska jobbig period och pappa behövde i princip packa ihop hela huset själv, varpå han inte alls vet var dessa har tagit vägen. Tyvärr tror jag att de har blivit slängda och således inte kommer att gå att få tag på. Det här är något som jag kan känna mig väldigt sorgsen över då det hade varit kul att ha och kunna titta på idag. Därför skriver jag här, är det någon som ev kanske kan känna av var dessa är någonstans och kan hjälpa mig var jag ska leta efter dessa band? Vet inte om jag helt tror på sånt men är verkligen desperat och tänker att det kan ju inte skada att iaf ställa frågan. Tack!

      Kolla i den vita skåpet bakom den stora röda dörren i förrådet till sommarstugan på landet. Har en känsla att de måste vara där. Lycka till!

      Förlåt men tror du verkligen att folk kan ”känna av” från en random text på bloggbevakning vart DINA borttappade saker finns?

        Hahaha jag blev ju förvånad att ts hade fått ett så bra svar, tills jag läste klart ?

        Som jag skrev så tror jag väl inte helt på det men är desperat och eftersom jag känner mig väldigt sorgsen ville jag iaf skriva. Förstår dock inte varför du måste vara dryg för det och dumförklara mig?

      Om inte din pappa vet så räkna med att dom är borta.
      Annars får du väll leta i förråd och garderober hos honom.

      Exakt samma hände mig och det är en STOR sorg… Hoppas ni hittar era.

        Usch känner med dig, så fruktansvärt ledsamt! Jag får nog bara försöka acceptera att de är borta för oss också..

    Tacos är överskattat

    Kolla i den vita skåpet bakom den stora röda dörren i förrådet till sommarstugan på landet. Har en känsla att de måste vara där. Lycka till!

    Förlåt men tror du verkligen att folk kan ”känna av” från en random text på bloggbevakning vart DINA borttappade saker finns?

      Ja en del tror ju på sånt…

    Vad är det med alla vloggare som måste småskratta efter varje påstående om sig själva?

      Exempel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.