Uppföljning Holy Crap Podcast

Läs det här inlägget om Micke Gunnarssons medverkar i podcasten Holy Crap först, innan du läser detta. 

Nu har både tjejerna i Holy Crap Podcast och Micke Gunnarsson bemöt kritiken mot hans uttalanden om att man ska bemöta våldtäktsmän och andra förövare med kärlek istället för straff och konsekvenser. 
Inne hos Micke verkar man vara i någon form av kollektiv och desillusionerad Knutby-trans, där deras enväldige ledare can do no wrong.

Som tur väl är så låter det lite annorlunda från Amanda och Mathilda från Holy Crap som postat det här på sin plattform. 

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det som stör mig i den här typen av uttalanden är ”oskyldiga offer”.
  Det blir ett underförstått att en del ”offer” är skyldiga till det som händer.

   Nä, det menar de nog verkligen inte. Tror de bara vill poängtera att offret inte är den som bär skuld.

    Jag tror också det är det de menar, här, men tycker ändå att frasen ”oskyldigt offer” (som ofta används i olika sammanhang) är problematisk, just eftersom det ändå låter som om några offer skulle vara skyldiga, eller mindre oskyldiga.

   Nu tycker jag du överdriver lite. Klart man inte menar att det finns offer som får skylla sig själva bara för man säger ”oskyldigt offer”

  Okay, han försöker skapa sig en intäkt genom att hyggligt korkade kvinnor blir är redo att följa honom och hans bladder. Han har inga inkomster i sitt bolag (barnatro ab, sic!) och tänker att lite kontroversiella åsikter kan ge en skjuts. Bara man klär in det i ett enda snömos av kärlek kryddat med att han känner sina tidigare liv i sig.
  Väldigt obehaglig sort. Varning, känner jag. Precis som jag gör för varje man som bladdrar om kärlek, evig förlåtelse och låtsas vara upplyst av ett inre ljus.

   Exakt!!

  Och, hans råd till tonårsflickor på ig. Verkligen? Verkar det vettigt att en äldre man ger för honom okända tonårsflickor råd? Bs

   Varför inte? Undrar genuint 🙂

  Tycker de har helt rätt! Såklart fördömer väl alla (normalt funtade) människor all form av våld, men deras poäng var väl att försöka förstå och förebygga istället för att döma människor? Jag är av åsikten att längre straff INTE behövs. Bakom t.ex. våldshandlingar finns en människa som av någon orsak har gjort handlingen. Kan vi inte försöka förstå och behandla dessa människor, istället för att döma dem?

   Har du varit utsatt för en våldtäksman? Någon som allvarligt skadat eller dödat någon du älskar? Har en drogpåverkade person kört en bil som krockade med din bil som du och din lillasyster färdas i och hon omkommer? Hade du velat höra deras historia om varför de utsätter oskyldiga människor som du älskar för brott och lidande? Tror du hade sett lite annorlunda på saken om du själv varit utsatt för något.

   Visst, dalta med dom och ge en kaka. Det hjälper nog.

   Håller med! Däremot kan en del behöva låsas in lääänge då de är sjuka och inte går att bota. Men då är det vård inte straff!

   Herregud människa, hoppas dina nära och kära eller du själv aldrig drabbas av detta…jag vill betvivla att du kommer att tycka samma då.

    Nu är det ju inte poängen. Det gäller inte mig personligen. Lagstiftningen och attityder i det stora hela behöver ändras. Vi behöver pröva nya metoder, eftersom det redan sen långt tillbaka är visat att de nuvarande sätten att se på brottslighet inte funkar.

     Hur ska vi se på brottslighet då? Ingen straff uppenbarligen, så vad är syftet med att betrakta vissa handlingar som brott? Är alla brottslingar sinnessjuka som behöver vård för sina vanföreställningar? Vabfuskare som mördare.

      Ingen har väl dock sagt att inga straff alls ska förekomma. Behandling och hjälp utesluter inte att det också förekommer straff.

     Fast straffen i Sverige för våldtäkt och grova brott mot kvinnor är för kort, det behövs hårdare straff och kastrering. Skicka dom till USA och låt dom bli omhändertagna av de tuffa grabbarna i fängelset, så dom får känna på hur det känns för de kvinnorna dom utsatt för samma sak.
     Sluta att dalta med dom, det ska inte vara möjligt att göra om samma brott igen?

      Ibland undrar jag om de som uttrycker detta har något mer perspektiv i det här än vad de läst på nyhetssajter och ev. deras personliga upplevelser. Jag rättfärdigar ingen våldtäkt men det ändrar inte att det i brottet våldtäkt finns otroligt stora variationer. Jag förstår att det kanske låter som en provocerande åsikt men jag har flera gånger i rättegångar där den tilltalade dömts för våldtäkt till 2 års fängelse (minimistraffet) tyckt att det är hårt i förhållande till gärningen. Inte oskäligt hårt men absolut ett hårt straff och där en höjning i linje med det du skriver bara hade varit helt sjukt.

      På motsvarande sätt har jag såklart också sett fall som är helt vidriga och det värsta man kan tänka sig, där även jag lätt kan tänka som du kring vad som är ett lämpligt straff. Nu tycker jag inte det i praktiken pga grundläggande inställning till hur man som rättsstat agerar men där är jag helt med på att maxstraffet bör kunna höjas.

      Tappade nog tråden lite men ja, kontentan är väl att man måste kunna se nyanserna även i brott som våldtäkt. För de finns där vare sig man vill det eller inte.

     Ja exakt du menar milda och obefintliga straff funkar inte.

   Jag tänkte länge som du. Men bevisligen funkar inte detta gällande mäns våld mot kvinnor. För att män ska sluta våldföra sig på kvinnor behövs dels hårda straff, men framför allt skam. Skam är en extremt effektiv känsla för att få folk att upphöra med saker. Exempelvis våldta. Jag är over and done med att dalta med kvinnohatare.

    Tror empatilösa brottslingar inte känner skam dock. Att de inte bryr sig inte ett dyft om vad andra tänker om de.

    Kanske de gör en riskanalys där de räknar på fingrarna hur många månader de kan sitta om de åker fast. Men jag tror inte det.

     Väldigt få människor, oavsett om de är empatilösa brottslingar eller inte, bryr sig inte ett dyft om vad några andra människor tycker om dem. Det kanske gäller eremiter. Även personer utan empati brukar bry sig mycket om vad de har för anseende bland folk. Det är mycket viktigasre med detta anseende för dem än att göra rätt eller vara bra människor.

   Jag håller med. Självklart ska de få ett straff för sina gärningar men längre/hårdare straff kommer inte att förändra något. Däremot behandling, samtal och hjälp för de som har begått brott kan medföra att de inte gör det igen. Många begår exempelvis brott när de är påverkade, vilket givetvis inte ursäktar deras handlande, men en adekvat behandling och hjälp med missbruket kan då medföra att brotten som skett till följd av detta upphör. Man ska givetvis få ett straff för sina brott men det hindrar ju inte att man också behandlar och försöker förebygga nya brott.

   Det som jag dock främst tror är viktigt om vi ska få någon ordning på exempelvis mäns våld mot kvinnor är att jobba förebyggande i samhället, innan polis och rättsväsende ens blir aktuellt. Att vi tex reflekterar mer om hur vi bemöter pojkar när de är barn, machokulturen, möjligheten för män att visa känslor och vara sårbara, att kunna sätta ord på och beskriva sina känslor istället för att vara utåtagerande osv osv. Först när vi på allvar arbetar med dessa frågor tror jag att man kan uppnå en förändring och förhindra att brotten sker överhuvudtaget, något som ett längre straff inte leder till.

    Så under tiden ska kvinnor våldtas? Det förebyggande arbetet kan ju inte komma nu, det är för sent. Nu måste en vuxen sätta ner foten och säga nej till alla vidriga våldtäktsmän. Skärp straffen och kastrera för just nu sker ingenting, förutom män som misshandlar, våldtar och utnyttjar kvinnor…

     Alltså herregud.. skämtar du eller? Nej men jättebra det blir att sluta försöka förbättra framtiden och istället bara acceptera att det kommer fortsätta växa upp en massa män som misshandlar sina närstående, jättebra idé från dig att bara låta det fortsätta obehindrat. För du förstår väl att den grundläggande förutsättningen för att du ska få nyttja dina straff och kastreringar är att en kvinna först har blivit utsatt?

     Har man kommit till det läget att brott begåtts är i mina ögon ett straff OCH behandling (notera att straff är med här också, något du verkar ha missat innan) bättre än enbart straff, hat, hot etc som bara kommer leda till att personen ifråga har en ökad risk för att återfalla i brott.

     Du verkar otroligt känslostyrd men vill du göra något gott för kvinnor (både nu och i framtiden) gör du nog gott i att utvidga din analys lite.

      Och du är otroligt korkad och naiv om vad som kvinnor och barn utsätts för.

       Jag har personligen varit utsatt för både misshandel och sexualbrott och arbetar ofta med dessa brott. Jag tycker, precis som alla andra, att mäns våld mot kvinnor är fruktansvärt

      Men behandling för ens svårigheter igår väl i Kriminalvårdens verksamhet under och efter att man suttit inne? Vad mer behandling vill du se? Dom får ett rum, sysselsättning, behandlig, fri mat, utbildning och utslussning tillbaka till samhället med frivården som fortsättning efter fängelsetiden. Vad mer ska dom få tycker du?

       Jag kan för lite om vad som exakt sker (och vad som brister) i Kriminalvårdens diverse program etc för att kunna specificera vad som saknas. Du har dock rätt i att det är något man jobbar med nu också. Min kommentar handlade dock inte om vilken behandling straffade personer ska få.

        Det som saknas är vilka människor du pratar om. En personlighetsstörning människa kan inte bli bättre, det finns ingen chans till bättring. Det man kan göra är långa straff för att dels hålla dem borta från samhället och dels att tiden te riskerar i fängelse inte gör det värt för personen att ta risken att bli dömd för brottet ifråga.

      Du har rätt i att längre straff för våldsbrott mot kvinnor ensam inte leder till förändring. Det avskräcker inte. Men tyvärr i kombination med behandling gör det heller ingen nytta för tiden som krävs för behandlingen att börja göra nytta är längre än själva tiden i fängelse.
      Ledsen att låta hård men frågan är om männen är värda dyr behandling och rehabilitering för att bli fungerande samhällsmedborgare som gör något så basalt som att inte bryta mot lagen? Eller förblir behovet av att visa dominans övermäktig och därför tycker man sig ha rätten att stå över lagen och spöa sin kvinna?
      Hade vi pratat om enstaka fall absolut men vi pratar om att var tredje kvinna i Sverige blir utsatt för någon form av hot och våld. Är det rimligt att anta att alla dessa gossebarn växte upp i dysfunktionella hem och är missbrukare? Är det då rimligt att samhället ska prioritera dessa stackars krakar till män, älska dem och sörja för deras väl och ve för de förstår inte bättre, de kan inte tygla sitt behov av att visa sin makt? Helt ärligt jag tycker inte det är rimligt och det är dags att vi börjar fundera på vad mäns våld mot kvinnor kostar samhället och vad vi kunde använda pengarna till istället.

       Det är inte rimligt att anta att alla de gossebarnen vuxit upp i dysfunktionella hem (eller är missbrukare). Det är lite det jag menar. Att det största problemet är att det är män som vuxit upp som vem som helst och att det förekommer oavsett vilken bakgrund man. Och för att komma åt det så måste vi ändra mycket i grunden i samhället, tex hur vi bemöter olika barn så att de aldrig växer upp till att bli våldsamma.

       Att bara låsa in dem så länge som möjligt förutsätter ju dels att någon hunnit bli utsatt för brott och det löser inget i stort. Det föds ju nya pojkar hela hela tiden

        Exakt, för det är män med personlighetsstörningar där empati saknas. Kluster B.
        Finns inte något som kan göra dem annorlunda.

         Sluta göra män som slår kvinnor till offer för det är vad du gör. Den pyttelilla grupp som lider av antisocial personlighetsstörning som dessutom är våldsam får man bli bättre på att identifiera och låsa in på psykiatrisk vård. Resten av alla män som misshandlar är högst normala män som behöver få känna makt. De kan fortsätta med sitt beteende för de åker nästan aldrig fast.

        Resurser ska läggas på polisen för att säkerställa högre uppklarningsprocenten av våldsbrott som leder till åtal och dom. Det förs fel diskussion för det som avskräcker är inte strafflängden utan risken att åka fast. Vidare mer pengar till kvinnojourerna samt förebyggande arbete för att hjälpa kvinnor undvika destruktiva relationer.

   Nej faktiskt inte. Faktum är att om du som man ens tar upp handen och slår en kvinna så förtjänar du all skit du får kastad på dig. En kille jag dejtade i tonåren var italienare och sade en gång: jag önskar du var muslim nu för då kunde jag klappa till dig.

   Straff behövs dels för att personer ska få negativa konsekvenser för sitt handlande. Men straff behövs också för att skydda samhället och offren för gärningspersonen. Tycker ofta man glömmer det.

   Kanske om några decennier när allt är automatiserat och det finns robotar överallt som kan ingripa innan något händer. Eller att folk har ett google-chip i hjärnan som googla kan stänga av om användaren beter sig olämpligt.

   Vad finns där att förstå? All form av våld och förtryck handlar om makt. Att lyssna på Mickes rationaliserande var ömsom pinsamt ömsom plågsamt. Är faktiskt tveksam till om han själv tror på det han predikar men märker att han får trånande beundrare så klart han vevar på.

  Kan man inte försöka ha en vettig diskussion här utan att hamna i modd? ?

   Nej ? blir så trött.

   Det är så jäkla drygt och det har blivit värre på senaste tiden. Var och vartannat inlägg jag skriver hamnar i modd utan anledning. Sen tar det evigheter innan det släpps på och då är diskussionen redan över…

   Använd inga negativa ordalag så går det bättre. Se det som en utmaning.

    Nja, helt vanliga inlägg fastnar ibland. Häromdagen skulle jag beskriva hur uniqlos kläder är i stilen ,och fastnade i modd.

  Ja, fast det vi gör nu hjälper ju inte alls. Finns ingen statistik som stöder det. Det hjälper betydligt mer att skrika och gapa om det man inte gillar istället för att försöka förstå och hitta lösningar. ? (svar till anonym 18:41)

   Vad pratar du om? Visst fasiken har det hänt saker även om det går för långsamt. För 40 år sedan utreddes inte ens våldtäkt eftersom polisen hade noll och ingen kunskap om hur dessa brott skulle utredas. Det är faktiskt under de senaste 10 åren som kvinnor börjat anmäla dessa brott för de länge trott att de inte skulle bli trodda. Att det statistik ökar beror på minskat mörkertal. Resurser ska primärt läggas på att utbilda polisen i hur de framgångsrikt utreder dessa brott så att åtal kan väckas som leder till fällande dom. Det som avskräcker är inte längden på straffet utan risken att bli dömd. I dagsläget är den risken inte tillräckligt stor. Vidare behövs mer resurser till kvinnojourer samt förbyggande verksamhet som riktar sig till kvinnor som är på väg in i destruktiva relationer. Att lägga pengar och ursäkta mäns våld mot kvinnor är ett hån mot alla rädda kvinnor som kämpar för sina egna och sina barns liv. Jag har väldigt svårt att förstå hur man ursäktar mäns våld med att de har det jobbigt.

  I en perfekt värld är alla offer av omständigheterna, och ska behandlas lika. Vi lever tyvärr inte så, det finns onda människor som saknar empati till sina medmänniskor. Alla kan inte botas med kärlek.

   Precis. Var går gränsen? Kan Putin botas med kärlek? Hade H*tler botats?

   Men ska vi därför behandla alla som någon gång begår brott som att de är onda och saknar empati?

    Det beror väl på typen av brott? För att kunna utföra vissa brott krävs brist på empati, i alla fall mot offret.

    Läs på vad empati betyder. Empati är inte samma som att vara snäll.

    För att empatiska människor våldtar inte andra människor.

     Du är uppenbarligen inte så insatt i brottet våldtäkt och dess omfattning. Hemskt brott ja men det utesluter inte att även empatiska människor kan dömas för det.

      Fast nej. Hade män betraktat kvinnor som levande, kännande varelser så hade våldtäkt inte varit i närheten så omfattande som det är. Det är djupt oempatiskt att begå våldtäkt. Då är man empatistörd och de flesta män är också det, för de får aldrig lära sig att ta hänsyn till andra än sig själva.

       Kommer inte något gott ur sådan retorik. Snarare behöver vi sluta se på våldtäktsmän som någon främmande speciell art med egenskaper som skiljer sig från alla andra.

        Pratar ju dock om män generellt. Finns inget speciellt med en våldtäktsman än att han är man.

         Vad bra det kommer gå att få ordning på mäns våld mot kvinnor när det här är nivån man lägger sig på ?

      Exakt där har du fel

  Har alltid tyckt att han är obehaglig o där fick jag intuitionen bekräftad. Han ÄR obehaglig! O han raderar negativa kommentarer lika snabbt som Anna Book blockar folk.
  Usch.

   Ja, får verkligen konstiga vibbar från denna herre.

  Ot
  Vad har hänt med Pernilla Wahlgren?
  Hon reste till Paris och sedan dess tror hon att hon är en chick fransyska?
  Med baskern på sne och ett försök att se moderiktig ut. Men tyvärr, blir Ullareds nivå ändå.

   Vad elakt sagt av dig

   Tycker det är gulligt. Roligare än att vara basic och se ut som alla andra ??‍♀️

   Hon kanske blev inspirerad? Vad är det att grina om?

   Hon har ju blivit stenrik vettu så självklart ska hon se chic och dyr ut, alla chanelväskor hon har och hundratals dyra kappor… och så har hon ju träffat en man. Jag tycker dock att hon är snygg i basker, hon bär upp det bra och passar i det.

   Hon har ju en egen kollektion på Gekås, så det är väl passande.

  Jag kan ändå förstå utifrån den här filmen vad han försöker förmedla. Det innebär inte att jag tycker att man ska dalta med män som våldtar eller gör andra hemska saker, men att förstå roten till problemet tycker jag är viktigt. Vad är det som får dessa män att begå våldsbrott mot kvinnor? Förstår såklart att det finns fler än en orsak. Men som mamma till två pojkar är jag intresserad av orsaken/orsakerna till att vissa män blir våldsmän och andra inte. Det exempel han tog upp i podden och även lyfter här om indiska pojkar tänker jag tex är kopplat till kultur, uppfostran och samhällets struktur. Vill poängtera igen att vilja försöka förstå anledning till varför vissa begår brott är inte samma som att tycka att det är okej.

   Fast det finns mycket annat som behöver prio ”först” kan jag tycka. Än att sitta & ursäkta våldtäkter med att vi behöver förstå orsaken bakom. Det var mer det jag upplevde att han gjorde tyvärr.

   Impulsiva och aggressiva handlingar är tyvärr vanligare i kulturer med mycket kusinäktenskap och lägre iq.

    Men sluta! Mäns våld mot kvinnor förekommer överallt, även bland högutbildade vanliga äktenskap. Genom att koppla det till en viss kultur får du inte ordning på problemet.

     Tyvärr finns en korrelation mellan kultur och mäns våld mot kvinnor även om detta är ett högst laddat ämne i Sverige eftersom man då är rädd för att bli stämplad som rasist. Så därför offrar vi kvinnors rätt till trygghet istället.

      Det handlar inte om att bli stämplad som rasist utan om att du ignorerar att vita mäns våld mot kvinnor i Sverige är ett problem liksom män av andra kulturer är ett problem. Män är problemet.

       Säger inte emot att män är problemet men debatten som förs handlar inte om alla män. I 20 år har politiker försökt tiga ihjäl hedersvåld och Gudrun Schyman har suttit i tv soffan och förminskat problemet. Det var minnesdag för Fadime för någon vecka sedan. Något som pliktskyldigast uppmärksammades av SVT.
       Ska vi göra det säkert för kvinnor måste vi börja prata om våld mot kvinnor oavsett etnicitet, kultur och religion. Att födas som kvinna är farligt.

  Är det My? På story med Jonas?
  Eller är det ett konstigt filter? Känner inte igen henne ?

   Det har mest varit gamla bilder på henne, så visst har hon ändrat sig när man ser nya bilder.

   Vad har hänt? ?? allergisk reaktion?

  Så jävla trött på det här daltandet av vuxna mansbebisar och deras gate keepers. Sluta bara! Lås in dem! Punkt.

  Sluta dalta med kriminella as!!

  Orkade inte lyssna klart på hans video. Försökte men när han säger ”bett om ursäkt till varenda jävla kvinna” osv så är det som att hans riktiga jag skiner igenom. Kändes inte direkt som att han bemötte kritiken med ”kärlek & respekt” som han antydde att man ska göra med våldtäktsmän. Snarare så att ”ni som inte håller med kan inte stå i kärlek & ljus” typ. Så skenheligt ärligt talat. Nej usch, har tappat respekten för honom nu. Men

   Exakt. Det är i detaljerna där man ser hans riktiga jag.

   När han sa ”bett om ursäkt till varenda jävla kvinna”, visade han att han inte är ödmjuk och han inte verkligen förstår att att han har betett sig illa mot de kvinnorna.

    Exakt, som att han har tolkningsföreträde för hur övergreppen han genomfört ska tolkas. Som att dom är överspelade för att han bett om ursäkt. ”Jag ville inget illa” och ”jag visste inte bättre”. Låter bara fel. Säg istället att du var en jävla idioti som utnyttjade en annans kropp. Ta dig inte rätten att avgöra om det som skett är över för att du Bett om ursäkt? Han har troligtvis noll aning om hur det påverkat människorna han utsatt.

  Så mycket pretentiöst svammel. Den här halmgubben att valet står mellan kärlek och förståelse eller dödstraff är så tröttsamt. Sen gömmer han sig bakom att han vill mötas och att alla som kritiserar är arga. Med tanke på hur låga straff vi har i Sverige för våldsbrottslighet är det inte konstigt eller irrationellt att folk blir frustrerade och kritiserar hans kommentarer. Det är ett stort problem för samhället om det finns en bred åsikt att systemet inte klarar av att leverera rättvisa. Bra såklart att förstå orsaker så mycket som möjligt men det är inte samma sak som att visa förståelse eller kärlek.

  Vet inte vem Micke Gunnarsson är men det han säger här är inte mycket att ha du.

  OT men såg just Jocke Lundell packade upp en massa märkeskläder han beställt, tingen reklammärkning men tror definitivt att det är ett samarbete med Kasperheat. Helt klart får han rabatt på alla märkeskläder eller betalt för att visa upp dem. Lite nyfiken på hur deras ekonomi egentligen ser ut, känns ju lite som att han vill se ut och verka rikare än vad han är, men visst de får mycket betalt och får mycket gratis.

  Men usch, skriv inte mer om denna patetiska ointressanta gubbe!

  Jag kände inte till Micke Gunnarsson innan, men sättet han beter sig på och talar i ”förklarings/försvarsvideon” ger mig sjukt mkt rysningar.. Hur han formulerar sig och vänder och vrider och slingrar sig med sitt ordbajseri är läskigt.
  Upplever att han använder härskartekniker och försöker förminska ”oss” som inte håller med, tex. skrattet i början..
  Har kollat lite på hans insta och vissa inlägg känns onekligen tveksamma.. ffa efter hur han uttalade sig i podden!
  Hade han varit smart hade han ju spelat in en kort och rak film där han tar ansvar för vad han sagt istället för långfilmen där han försöker utmåla sig själv som den där är synd om..
  En människa en vill hålla på rejält avstånd!

   Han är nog själv en sån, kluster B.

  Det kommer verkligen alltid att finnas vuxna kvinnor med taskig pappa-syndrom som flockar likt flugor kring en läskburk, till sådana här män. Som verkligen vill ha en gud eller en ”pappa” att följa och dyrka. Verkligen ett intressant fenomen. Finns ju inte många män som ansluter kring en kvinna på det här sättet, och behandlar henne som en profet.

   Åsa Waldau kan kanske ses som ett exempel?

  Tl;dw, vad säger han i videon?

  Tyckte det lät konstigt att Istället för straff ska man älska personen. Varför är det det ena eller det andra? Jag tror mer på att försöka behandla än att låsa in och förvara och ska man behandla så kan man inte som behandlare se ner på den man ska behandla. Att använda ordet ”älska” känns också väldigt att dra saker till sin spets. Jag förstår också de som blir upprörda, att det han säger förminskar offrens trauma, att det inte blir konsekvenser för brottslingen.

  OT men jag brukar kryssa i att jag vill få mail med svar men får aldrig nåt mail även om jag fått svar.

  Jag har följt Micke under flera år och denna video där han ska förklara sig hade han lika gärna kunnat slut i att dela. Jag delar hans intresse för bakomliggande orsaker till människors beteende och handlingar, men att bortförklara att killar/män begår övergrepp pga att de aldrig fått vidröra en kvinna är totalt oacceptabelt. Det är som att jag skulle skjuta ihjäl en annan människa första gången jag håller i ett vapen och skylla på att jag aldrig hållit i ett vapen innan…. Jag tror att merparten av alla människor vet vad som är rätt eller fel men väljer att bara se till sina egna intressen, lustar och behov…

  Har lyssnat på podden ig, han är en person som jag inte orkar lyssna på.

  Orkade inte lyssna på hans svammel. Har jag förstått det rätt att han anser att tex Madsen (den galne danska ubåtsmannen) som ville, inte bara döda en människa för att få sexuell njutning, utan högg sitt offer med en kniv upp i slidan/buken flera gånger innan hann skar av henne halsen med hon levde, att han ska mötas med kärlek och inte straff?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *