Anna Book söker jobb

– Jag har under den här pandemin försökt att söka andra jobb, men jag blir liksom inte tagen på allvar, säger Anna Book till Expressen.

Book beskriver att hon sökt ”vanliga” jobb och säger att hon kan tänka sig att jobba inom till exempel butik och att hon inte är kräsen när det kommer till arbeten.

– Jag är en jävel på att städa till exempel, jag tycker inte att jag är för fin för något jobb, säger hon.

Jag tror att Anna Book skulle vara som klippt och skuren i en inredningsaffär likt ”Drömhuset”.
Hon och jag delar inte samma typ av smak på inredning (hennes är åt shabby chic-hållet) men samtidigt vet jag ju att den är jättepopulär.

Istället för att göra en ”influencer” där det hela tiden ska startas nya företag, med ”egna varor som ska skapas” – en process som tar hur lång tid som helst – så skulle Anna kunna jobba i en sådan butik hyfsat omgående, och samtidigt få en känsla för om det är någonting för henne.
Kanske starta ett sådant företag längre fram i så fall?

Jag hade helhjärtat stöttat henne! 
Det här tror jag hon skulle vara grym på!

184 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vem vill anställa en argbigga utan gymnasiebetyg som gör sig ovän med allt och alla?

   Undrar vem det är som är otrevlig här? ?

    Fast hennes live är ju skrämmande…. hade funkat i humorprogram dock

     Lika skrämmande som vissa i kommentatorsfältet här! ?

      Undrar mest om hon har gjort vaniljsåsen själv ?

    Men hej Anna! 😀

     Bra försök! ?

   Hon hade skrämt iväg kunderna?

   Ja Anna är nog jobbig på jobbet!

   Kul för henne att hon fick rubriker i kvällspressen och fick möjlighet att fiska efter jobb genom expressen. Asså.. har hon själv bett om det så att hon kunde nå ut till den stora massan med att hon minsann är artist sedan 37 år och faktiskt varit med i Mello 3 gånger och vill gärna vara med igen. Att hon sökt andra jobb är BS, ljuger som vanligt men det låter ju bra att säga det fast syftet var självklart mest att fiska tv-jobb. Likaså genom sitt egenskrivna beröm på story till sig själv för att hon sjöng i tv, ”flera” som skrev hur genuint det var, direkt från hjärtat, att hon sjunger SÅ bra och så tack hehe.. också ett sätt att fiska och verka omtyckt. Hon är lätt att se igenom.

    Ibland säger hon att hon tackar nej till tidningar och vill inte ha uppmärksamhet och hon vill inte vara känd .. men ibland låter det och verkar precis tvärtom. Märkligt. Hon är motsägelsefull minst sagt, och genomskinlig.

     Att dom inte tar henne på allvar… på vilket vis då? Decimeterlånga naglar, gardiner till ögonfransar och löshår ner till midjan. Man får självklart se ut hur man vill, men om man söker jobb så kanske folk har svårt att ta en på allvar.

      Hon har köpt lösnaglar av mig en gång i tiden ?

      Ja, ryyyyys på alla nämnda ”förlängare”, oavsett jobbsökande el inte.

  Det är lätt att driva med Anna Book (hon bjuder upp till det alldeles själv), men jag blir glad över hon i alla fall kan tänka sig att ta ett lönearbete. Anna och alla i familjen skulle må så mycket bättre.

   Jag tror på att hon har sökt vanliga jobb först när jag ser det.

    Var det inte hon som sagt att hon inte kan jobba i butik och sitta i kassan, för då skulle hon aldrig få vara ifred? ?

     Ja, enligt henne så skulle det vara taskigt mot arbetsgivaren då det bara skulle komma en massa folk hela dagarna för att titta på Anna Book.

      Men det är ju tyvärr sant. Det skulle komma en massa otrevliga människor och håna henne om hon satt i kassan på Ica.

       Nej det skulle det inte.

       Knappast. Men skönt att kunna skylla på det för att slippa.

       Dom flesta vågar ju inte säga något i verkliga livet till någon.
       Dock tror jag att många hade gått dit för att kolla in henne och se om de kunde ranta med ngt på nätet sen.
       Och av ngn anledning verkar många se ner på jobbet som kassörska

    Eller hur, tror inte en sekund på det för hon har ju skrivit och sagt tidigare att hon absolut inte vill jobba med något annat än artist och tv-jobb. Det där är bara något hon säger men det är ju uppenbart tv-jobb hon fiskar efter. Säkert har hon bett om att få denna artikel också för att fiska efter artistuppdrag och tv-jobb haha. Egenskrivna hyllningar och beröm också. Hon är så lätt att genomskåda. Hur många artistjobb hade hon före pandemin – ingen skillnad ju, det var en del tv som tex Fortet. Under pandemin har hon ju medverkat i Klassfesten och Hide and seek så helt utan har det ju inte varit fast ingen sång. Tur att hon kan skylla det på pandemin.

    Kul om någon städfirma skulle erbjuda henne jobb efter att ha läst det här, är hon för fin för att tacka ja då?

    Observera att hon inte säger att hon faktiskt HAR sökt ”vanliga” jobb utan att hon har FÖRSÖKT att söka vanliga jobb. Tror inte hon sökt direkt, möjligtvis att hon frågat någon hon samarbetat med om jobb i deras företag men inte annars nej. Hon säger detta nu för att det ska låta bra, som att hon är ödmjuk och inte tycker sig vara för fin men det är fasad och är främst tv-jobb hon fiskar efter. Så då blir hon inte arg på andra längre då som föreslår till henne att jobba i butik eller städa, så bra 😉

   Tror inte ett ögonblick på att hon sökt jobb.

    Nej haha men det lät ju bra. Hon vill bara ha tv-jobb, uppträda och synas/höras i media det är det hon fiskar efter. Hon vill vara artist och menar att det har hon varit i 37 år minsann. Men skulle hon blir erbjuden att jobba i en inredningsbutik så skulle hon nog ta det, eftersom Hannah Graaf gör det nu så duger det nog åt Anna Book också fast hon fiskar ju efter att få medverka i Melodifestivalen och få göra tv. Hon lägger ut hintar och fiskar hela tiden till bla tv4 om att få medverka där mer.

     Det där jobbet Hanna har är något märkligt. Att hon ”jobbar” där innebär att hon kan göra reklam för butiken och varor som finns i butiken…..

    Jodå, det har hon. För många år sedan sökte Anna jobb på en reklmbyrå. Jag jobbade där och var med på mötet med henne. Det var ett helt vanligt jobb, inga konstigheter alls och Anna var helt OK.

   Tror inte för en sekund att Anna sökt jobb i tex butik eller som lokalvårdare. Aldrig. Hur menar hon att hon inte blir tagen på allvar? Har hon skickat in CV och personligt brev och fått ”Hahah kul skämt Anna Book!” tillbaka? ?

    Hon utgår nog från att hon inte fått jobbet för att de tagit det oseriöst. Inte för att någon annan kandidat var bättre.

    Hon har ju fått nej till roller i filmer och serier för att hon varit för bra, charmig, kvinnlig osv. Anna i ett nötskal.

    Nej inte en chans, lögn i vanlig ordning. Fake. Tror inte hon skickat jobbansökningar och inte besökt AF heller.

  Hon kan väl hjälpa My på gymmet? Hon sökte ju bland annat ambassadörer

   Det är väl obetalt i utbyte mot lite coaching

  Avhandlade vi inte det här redan för typ ett halvår sen? Då gick hon väl ut i något långt snyftinlägg på instagram där hon menade att hon sökt jobb i butiker osv men inte fått napp. Där menade hon väl också att hon har rätt att utöva sin profession som alla andra, sjunga alltså, var det inte något sånt?

   Jo, det var ett inlägg 3/9 då hon taggade regeringen och TV-kanaler. Då var budskapet att pandemin stoppat henne att göra det enda hon vet och kan (hennes ord).

   Hon blev även i detta inlägg skogstokig när någon försynt föreslog att hon skulle kunna söka jobb inom vården/hemtjänsten.

    Det var ju ett försök av henne att fiska TV-jobb. Hon håller jämt på att fiska på sin instagram genom att tagga kanaler och tidningar och liksom påminna om att hon finns. Att hon nu säger till kvällspressen att hon sökt jobb och kan ta vad som helst för hon är inte för fin är ju bara fejk för att låta ödmjuk typ och som att hon verkligen sökt jobb. Så genomskinligt. Att pandemin gjort att hon inte kunnat arbeta som artist är bara bullshit, hon gjorde ju inte många artistjobb innan heller liksom men bra att hon kan skylla på pandemin. Tror mest bara hon vill ha samarbeten och tv-erbjudanden och fiskar och fiskar…

   Anna hade självmant tagit ledigt från jobb under nästan hela 2020 och blev tråkigt nog sjuk i covid just precis när hon fått ett stort och viktigt jobb under pandemin i oktober det året.
   Det var tur att hon i alla fall ekonomiskt klarade sig under nästan hela 2020 utan jobb.
   Nu säger hon att hon levt i ekonomiskt trångmål i 2 år. Okej.

  Ni som följer Anna vet hur vansinnig hon blev när någon föreslog att hon skulle söka andra jobb utanför artisteriet. För det var hennes RÄTTIGHET arr få jobba med det hon villenoch gjort i xx antal år.

  Hon har inget intresse av att göra något annat än, ja, vad hon nu gör nu.

  Sen vad det beror av kan man spekulera i.

   Håller med Anna behöver visa lite mer ödmjukhet på sina storys , hon skäller på allt o alla frågar man en simpel fråga så är det block o??‍♀️ Då borde hon ju ha en privat insta för enbart vänner som stryker medhårs ! Anna har det fint o mysigt hemma o lagar god mat ? kan säkert bli ngt mer av Anna om hon ändrar sin syn på följare

   Och även om hon skulle ändra sig och faktiskt kunna jobba med något annat, pga skral kassa, så fattar ju arbetsgivaren att hon inte ser någon framtid i det jobbet. Så snart de ringer från någon TV-produktion och har ett nytt lekprogram på gång så kommer hon säga upp sig och så får de börja om med en ny rekryteringsprocess. Det finns liksom massor av arbetsvilliga människor men det är minst lika viktigt att hugga i som att vilja satsa på ett jobb, vara kvar och utvecklas.

    Tja, som arbetsgivare skulle jag inte nappa.

  ….och, konkurrenterna som kommer med gymnasiebetyg och pigga friska ben- de komplicerar nog saken ytterligare för Anna att kunna landa ett jobb.

  Vet inte om det är en skröna. Men har för mig att jag läst att hon sa att hon inte kunde jobba i butik för folk skulle komma och störa henne pga känd.

   Jo, hon blockade följare som föreslog att hon skulle ta ett vanligt jobb under pandemin.

  Nu var det länge sen jag sökte jobb som inte kräver utbildning men minns att det verkligen var svårt. De flesta jag kände som hade jobb/extrajobb hade fått det via kontakter. Butik och liknande verkade alltid få enormt många sökanden och hade man inte erfarenhet av kassa så blev man bortsållad. Sommarjobb kunde ju varit lätt att få men om man skulle till universitetet till hösten så var det ju också ett problem = kan inte hoppa in och vikariera efteråt när man blivit upplärd (tex äldreomsorgen, snabbmatskedja osv) Främst var det telefonförsäljning eller konstiga jobb via bemanningsföretag som fanns. Tror absolut att hon kan ha sökt jobb men att de jobb hon sökt varit populära och eftersom hon inte har erfarenhet av arbetsuppgifterna har de valt någon annan.

   Ja jag instämmer. Det är inte så lätt bara hitta ett jobb. Sökte som yngre sommarjobb i mataffärer, men de jobben var redan upptagna av jobbare sen året innan. Och när de fick höra att jag saknade kassavana var jag ännu mindre intressant.

  Tror Anna skulle passa bra att jobba på Arlanda, som servicevärd eller i taxfree. Hon verkar vara en rätt lösningsorienterad person som har lätt för att prata och nog kan sätta ner foten om det behövs. Gymnasiebetyg i all ära, har hon rätt inställning till jobbet kan hon lära sig snabbt. Till skillnad från vissa influensers som inte verkar vara så…smarta…verkar hon rätt skärpt.
  You go Anna, vi hejar på dig!

   Tror inte att det skulle ta många dagar innan hon skällde ut sin första kund. Man får ta bra mycket skit när man jobbar med kunder ?

    Nej, tyvärr skulle hon nog ta första bästa negativa kommentar personligt. Man ska inte sätta likhetstecken mellan det här med att vara utåtriktad och ”social kompetens”. De båda följs långt ifrån alltid åt.

     Skulle en kund tex rynka åt näsan åt en parfym hon förslaget så skulle hon direkt gå till angrepp och gapa om att personen inte respekterade henne eller inte tyckte som henne och sedan be henne dra åt helv …. Sedan kom det ett inlägg …. Hon är kränkt och personen var otrevlig osv . Och mellan raderna ???✍??????????????????????????????????…

    Hur skulle det gå om någon chef säger åt henne vad hon ska göra?

   Servicevärd på Arlanda var en bra idé! Hon verkar handlingskraftig och det måste man väl vara där?

    Man behöver vara MYCKET serviceminded också!

   Jag tror att det hade funkat så länge inte någon börjat pika henne lite för ABC eller annat. Sånt kan hon nog inte hantera på ett bra sätt.

  Jag hoppas att hon har ändrat inställning och faktiskt är intresserad av att jobba. Hon bör nog söka sig till arbetsförmedlingen och överväga att gå en arbetsmarknadsutbildning.

  [Borttagen kommentar]

   Varföe borttagen? Och varför mod Camilla?

    Okej förlåt ska inte kalla Lovisa barkman för Snarkman eller hannaliciiousous för fjortis

  Börjat se att influensers gör reklam för nc igen. Är det godkänt som preventivmedel nu?

   Ja sen ganska länge har jag för mig

  Anna, om du ser detta, testa att söka ett säsongsjobb (typ inför sommaren): resa, miljöombyte och jobb i ett. Kanske som allt-i-alll på ett hotell eller dylikt 🙂

   Eller vikarie inom barnomsorgen?

  Funkar för Hannah Graaf att jobba i en butik med kläder och inredning så varför skulle det inte gå för Anna?

   Hannah är modellsnygg.

   För i en affär ska kunden vara i centrum, inte säljaren.

   Därför tror jag att inget jobb som innefattar kundkontakt kommer att funka för Anna.

    Tänkte mer på påståendet att Anna inte skulle få vara ifred för alla fans…

   Kristina schollin hade väl butik jättelänge?

    Ja precis

    Christina är ju känd som lågmäld och gullig.

     Det vet i fan… detta var ironi väl?

   Fast vem känner igen henne?

    Precis, tror inte många skulle känna igen henne direkt eller tänka på att det är Anna Book om hon inte hade megamycket smink och midjelångt löshår. Osminkad med en keps på så.. Jag tror för övrigt inte att det går någon nöd på Anna Book direkt då det shoppas och äts på restauranger, hon har ju gjort en del samarbeten även om hon menar att det ”enbart är från hjärtat” men hon hoppas förstås på ett saftigt arvode för ett tv-jobb, som det hon fick för Biggest Loser VIP t.ex.

    Hahahahaha, typ alla utom kidsen.

   För att Anna Book är oerhört lat! Hon skulle få ont i knäna av att stå hela dagen. Hon skulle bli väldigt irriterad om det kom in en otrevlig kund ä. Det skulle Anna Book ta personligt. Anna Book är inte och kommer aldrig vara intresserad av att ha ett normalt arbete. Hon vill synas och vara en diva. Denna madam har mycket grandiosa tankar om sig själv. Därför kommer det inte att fungera för Anna Book att bliven lönearbetade person

  Städning skulle hon nog klara bra, hon gillar det, ofta jobba mer enskilt och inte så nära kontakt med kolleger att risken för konflikt är riktigt så överhängande som i många andra jobb. Önskar henne lycka till, det är svårt att sadla om i hennes ålder och att hon har viss motivation att göra det trots att hon inte fullgjort grundskolan är ändå beundransvärt.

   Kom ihåg när Arga Snickaren kom hem till Anna B !’det var så skitigt och stökigt för hemma och hon hade 1000 ursäkter varför det var så stökigt ! Hennes insta Bilder säger nog inte hela sanningen skulle jag tro ?

    Eller så har hon ändrat sig. Det går ju också

    Hon städar ju ihärdigt och bra nu. Ibland ändrar människor sig.

    Och bölade hela programmet…

  Hade jag varit hennes man hade jag ställt ultimatum för längesedan. Hur orkar han försörja alla?!

   Fast kom igen, han har det nog rätt gottigt med, alltid nystädat och maten skulle inte jag tacka nej till. Då ”orkar” man!

  Kan hon inte få jobb som talkshow-värd i SVT nu när den intetsägande Skavlan slutat och den ännu tråkigare Carina Bergfeldt börjat? Jag hade definitivt tittat!

   Absolut! Allt behöver dessutom inte vara i Svt, finns ju kanal 5 som behöver lite andra än bara Filip och Fredrik som syns där jämt.

    Fast hon vill ju inte vara känd sa hon nyligen så hur går det ihop. Hon söker inte uppmärksamhet heller menade hon, men eller hur inte alls.. ? Hon taggar hela tiden tv-folk, kanaler och media för att få uppmärksamhet och påminna dem om att hon finns och vill ha tv-uppdrag. Och så artikel i expressen nu fast hon nyligen sa att hon alltid tackar nej till intervjuer i tidningar haha.. för känd vill hon inte vara 😉

    Tror inte kanal5 vill ha henne. Kanske kan hon få vara med i Svenska Powerkvinnor nu när hon känner Keyyo och tydligen är hennes idol ? Vad hände förresten med hennes vänskap med Maria Montazami?

   Nej men snälla nej bara NEJ … då hade hon ju suttit och skrytit om sig själv och hur godhjärtad hon är och säkert också snyftat som hon brukar och troligen blivit arg och skällt ut någon som råkar säga något Anna inte gillar. Nej bevare oss. Bättre hon jobbar i butik el som städare, hemtjänsten skulle väl passa Book som gillar att städa, laga mat och vara omhändertagande, el på ett café kanske.

    Hon ska verkligen inte jobba i hemtjänst. Stackars människor.

    Pratshow? Nej, skulle bli ett evigt ”jag jag jag jag”

     Jag tror absolut hon skulle passa i hemtjänsten, tycker att Anna städar fint, kan laga mat samt verkar vara social. Vi behöver inte förlöjliga henne hela tiden.

      Har du själv jobbat i hemtjänsten? Det är inte bara gullegull och tacksamhet direkt.

       Ja men hur hanterar hon Bertil 92 som skriker att hon ska dra åt helvete?

        Eller när hon får en lektion för femtioelfte gången av Gerd om hur man tvättar handdukar. Eller när maten hon värmt smakar pyton, kaffet är för beskt och någon anhörig ifrågasätter varför hon inte fått i deras mamma mat och kaffe.

      Vad tror du händer när Johan 86 skojar om hennes tänder eller kallar henne ”rulta” eller dyl? Eller någon säger något om ”ABC”? Behöver inte vara illa menat men Anna klarar inte kritik eller skämt som hon kan ta personligt.

    Bädda sängar på hotell kanske. Hon ska nog inte jobba med människor.

     Hotellstädning är ett rätt tufft jobb, jobbade med det i flera år och det är inget jobb man kom hem utvilad precis…

      Nä, men få jobb är väl som att ligga på spa. Om det nu är det Anna förväntar sig så är nog alla jobb för jobbiga.

       Eh fattar du hur krävande ett städjobb på hotell är för kroppen? Finns ju arbeten som inte är så väldigt fysiskt jobbiga.

        Så vad rekommenderar du till Anna?

         Anna är Anna Book, hon är en artist. Varför ska hon ta ett vanligt jobb, när alla vet allt om henne, eller vänta.. Jobba på Ullared. Anna kan pendla med buss, eller sova på deras hotell. Där är alla anställda mer eller mindre kändisar från tv och Morgan har Anna bantat ihop med.Hon kan varva musikminishower inför köparna med avlastning från brödpallar.

   Jag hade tittat! Hade varit oerhört roligt!! ?

  Varför inte söka och faktiskt FÅ jobb där hon skulle göra mest nytta och kanske få lite cred också? Inom vården som vårdbiträde. De skriker efter jobb inom hemtjänsten tex, där skulle hon inte behöva vara kräsen och få städa och ta hand om andra. Hon behöver endast gå introduktion.

   Skulle hon klara av att bemöta äldre j behov av vård? Dementa som kan vara ganska otrevliga (som en del i sjukdomen), anhöriga som ställer krav, osv. Jag har jobbat i hemtjänst och man behöver vara ganska smidig och inte ta saker personligt. Något för Anna?

    Tror faktiskt hon skulle klara tjuriga gamlingar, och att hon skulle göra ett bra jobb.

    Väl värt att prova iallafall, man vet inte förrän man testat.

    Jobbade själv inom hemtjänsten ett tag, ingen trodde det skulle vara något för mig, inte ens jag själv men eftesom jag var arbetslös så ville jag ge det en chans iallafall.
    Dom flesta gamlingarna var helt underbara (OK det fanns väl en och annan som man ville kväva med en kudde) men det var andra saker runt om som gjorde att jag valde att sluta och inte kan tänka mig att jobba med det igen.

   Att jobba inom hemtjänsten är det mest utmanande arbetet jag tagit mig för.
   Rent psykiskt, du har aldrig tillräckligt med tid och känner dig otillräcklig. Och det tär på en eftersom det är människor som blir lidande, kunderna/vårdtagarna.

   Nej, det jobbet är inte för vem som helst det kräver stor empati och styrka för att orka med, och för att orka hålla gnistan uppe år ut och år in.

    Bra poäng. Det är liksom inget skräpjobb för någon som är seriös.

  Tror knappast hon skulle ta ett vanligt städjobb, men om jag har fel så är det nog inte svårt att få ett sånt jobb om hon vill.

   Den där firman som stadsministern anlitade kanske har lediga platser?

  Märker att Anna fått en ny chans både här och hos Trams-Frans. Är det ironi eller en genuin varm inbjudan? Isåfall hoppas jag verkligen Anna Book tar ett vanligt jobb och sen tar de ströjobb det blir inom artisteriet. Det är ju orimligt att en vuxen människa skall drälla hemma hela dagarna. Nu borde hon i alla fall lägga av att blocka de följare som föreslår att hon söker jobb inom ex vården.

   Tänker att hon skulle må så mkt bättre av ett dagligt sammanhang, ha kollegor mm. Vem gör inte? Jag blir typ galen när jag haft semester för länge på hemmaplan och bara cirkulerar runt hemma, hade jag varit i Annas sits hade jag gjort allt för att fixa ett jobb. Ingenting är omöjligt med lite vilja och driv, hon måste väl dessutom ha en massa kontakter överallt.

   Ja alltså tror Frans på riktigt att Anna skickat jobbansökningar? Nej det har hon definitivt inte gjort, men hoppas att hon kommer till insikt med att hon kan jobba med annat än tv och att hon faktiskt inte är för fin eller för känd, och att hon börjar skicka jobbansökningar, men jag tvivlar på det och det går nog ingen direkt nöd på henne. Frans hoppas att Anna skickar in en låt till Mello nästa år och att hon hon får vara med där.. eller är han ironisk månne.

  Ni som tror att hemtjänsten är något för Anna kan inte ha jobbat i hemtjänsten själva. Att man är bra på att städa är inte lika med ett bra vårdbiträde.

   Ja att jobba inom vård/omsorg är tufft. Har jobbat på äldreboende, hemtjänst och nu på sjukhus. Och trots att jag verkligen gillar jobbet, har lång erfarenhet och är fysiskt i väldigt god form så är det tufft just nu. Har väl aldrig varit det lättaste jobbet men det har ju verkligen inte blivit lättare med åren. Så om man av olika anledningar drar sig för att söka jobbet, redan i sökprocessen alltså, så är det nog stor risk att man inte pallar och tyvärr kommer det ju påverka vårdtagarna. Kanske skulle det vara bra för henne och många andra på ett sätt att få se hur det kan vara och få jobba riktigt hårt men att söka jobbet för att prova på om man egentligen inte vill, nej.

   Nej, det är märkligt. Alla kan och ska inte jobba inom vården-för patienternas skull inte minst.

  Ja håller med. Hon är jätteduktig på inredning. Eller varför inte ett konditori.

   Man behöver utbildning för dessa yrken, vilket AB saknar.

    utbildning för att bre mackor eller stå i kassan på ett konditori? Knappast!

    Är inte utbildad konditor, äger ett café. Däremot kallar jag mig inte för konditor även om jag bakar det mesta.

     Ett café och ett konditori är stor skillnad

    Åh jag tror nog Anna skulle kunna ha en kundkrets som inredare. För många skulle hennes kändisskap kompensera, speciellt om de delar hennes smak.

  Förresten, varför tror så många att jobb som inte kräver utbildning är enkla?

   Det är väl felkoppling
   Enkelt att få = enkelt att utöva.

   Bara för att vården varje sommar skriker efter vikarier (hoppsan, nu var det visst semester igen (!)) betyder inte det att arbetet som utförs på något vis är enkelt.

   Men det är en ”enkel” lön så att säga.

   Det säger väl sig självt? Krävs det ingen utbildning så krävs det inga förkunskaper. Dvs sysslorna är relativt enkla.

    Haha, med viss reservation. Har haft arbetstagare med hög utbildning som inte klarat av vissa ”enkla” arbetsuppgifter utan att få extra utbildning. De värsta är när man kommer in och tror att man är överkvalificerad och kan allt?

     Ja men det säger ju mer om den anställde än om arbetsuppgiften.

   De är väl oftast betydlig enklare att utföra än ett yrke som kräver 5 års universitetsstudier. Det säger väl sig självt. Med det sagt så säger jag inte att de arbetena är mindre värda eller viktiga. Men nog skulle jag tro att jag som inte har erfarenhet skulle ha lättare för att sitta i kassan på coop än att utföra en hjärtoperation efter lite guidning.

   Det betyder väl bara att de är enkla att lära sig, i teorin. Sen kan det ju vara i princip omöjligt att faktiskt utföra det om det är säg en lång lista av brukare som ska få hjälp på minimalt med tid. Men själva arbetsuppgifterna är i sig enkla on de inte kräver år av utbildning.

  Hon kan väl plugga? Så får de flesta göra när de vill skola om sig. Inga konstigheter.

   Du vet att hon inte gått ut åttan va? Komvux på det och en yrkesutbildning=flera år. Då är hon minst 55. Åldersdiskriminering är verklighet. Är inget Anna-fan men sån är verkligheten för alla och där känner jag sympati med henne faktiskt.

    snarare närmare 60.

  Tror inte på detta pga jag har själv sett henne upprörd i live typ citat ”neeej jag kan INTE ta ett annat jobb och VARFÖR skulle jag, artist är MITT YRKE och varför ska INTE JAG få utöva MITT YRKE”… sagt med sur ton.
  Fler än en gång.
  Med jämförelsen att ingen minsann säger åt Carola att söka annat jobb.
  Detta efter hon klagat på att pandemin sabbat både hennes liv och ekonomi och människor vänligt föreslagit olika yrken.

  Och nej hon passar inte i hemtjänst eller LSS, baserat på hur många gånger jag sett henne aggressiv och svara tillbaka.
  Inom vård och omsorg ingår det dels enormt mycket mer än städ och matlagning och jobb där man enbart gör detta finns inte.
  Och du måste ta enormt mycket skit ibland och även kränkningar från människor som är verbalt uttåtagerande av sjukdom, då ska man jobba med ett lågaffektivt bemötande själv och inte gå emot.

  Städare nånstans ensam utan kundkontakt, sure thing.

   Vi hade en kille i min hemtjänstgrupp som bara drack kaffe och surrade med vissa utvalda vårdtagare, lite som ett sällskap. Kom han inte på utsatt tid en dag så var det inte någon större katastrof då inga av hans besök var kritiska för någon utan en bonus utöver det vanliga. Nu var inte han vanligt anställd utan någon form av plusjobb via försäkringskassa/AF/whatever. Någon typ av dagverksamhet för honom. Kanske något sådant folk tänker sig att vården i allmänhet innebär med tanke på hur många som tror att hon passar där för att hon kan städa och vara social.

  Ingen med ett totalblankt CV kan eller ska tas på allvar. INGEN!

   Hur ska hon göra då menar du?

    Inse varför man inte blir tagen på allvar. 4 decinnier av noll arbetslivserfarenhet för de jobb jag förmodar avses. Hål i CV är också varningstecken, givetvis.

     Jaha och sen då? Ska man bara skita i att söka jobb då tycker du?

      Nej men man kanske ska inse att det finns andra med lite bättre CV utan luckor som antagligen kommer att gå före. Det är alltså inte på grund av att man inte tas seriöst för att man är kändis utan helt enkelt för att ens CV inte är så attraktivt i jämförelse. Ett tips är att gå via kontakter om man har möjlighet. Att söka via annonser med ett CV med en 35 år stor lucka lär inte ge mycket lycka skulle jag tro.

       Exactemente!

   För att?
   Man styr inte över allt här i livet. Klart att någon med ett fjuttigt cv kan tas på allvar ändå!
   Om man aldrig får en chans så blir det ju inget på det där jäkla pappret heller.

    Man ska vara under 25 men samtidigt ha erfarenhet som en 50-åring!

     Anna är snart 50 med erfarenhet som en 14-åring.
     Det är hyffsad uppförsbacke

      51 är hon

    Precis.

    50 +. Fjuttigt CV. Imponerande på nåt omvänt sätt att ”lyckas” med det.

   Hellre ett tunt CV med bra personligt brev och referenser än tvärtom.

    Helst ett bra cv och bra personligt brev.

    Referenser bli nog lite svårt att hitta om man vill att de ska vara positiva. Anna hamnar ständigt i konflikt med arbetsgivare och kollegor.

     Vill tillägga att jag ändå mer än gärna ser henne på TV och inte på något sätt missunnar henne framgång.

     Folk som hon ev. ska söka jobb hos har väl både sett och hört henne, då är det inte lätt att få ett jobb.

   Det där var taskigt sagt, varför skulle inte en f.d hemmafru kunna bidra? Hon kanske inte är aktuell för några avancerade uppdrag, men det förväntar hon sig nog inte heller. Ge Booken en chans: en kvinna lite över 50 har mycket kvar att ge och hon skulle garanterat må bra av att komma ut på en arbetsplats!

    Vem av alla som söker ett jobb är inte värd en chans då? Är Anna mer värd chansen än en 26åring som just blivit av med jobbet?

     Naturligtvis är alla värda en chans. Sen är det upp till arbetsgivaren att avgöra vem som passar för jobbet och i den grupp man ska ingå.

  Vet inte om någon skrivit det redan, men hon sa i en live nyligen att hon gärna vill jobba med radio men att hon aldrig skulle få chansen då ingen vill ge henne det. Tror faktiskt hon skulle kunna göra ett sånt jobb bra.

   Jag tror mer på podd där hon själv får prata om precis vad hon vill utan att någon går in och styr henne. Jag skulle lyssna på hennes podd i alla fall (dock inte om hon gjorde den med lundell).

   Men jag undrar om hon aktivt försöker eller om hon ser framför sig att alla jobb kommer som ett erbjudande i inboxen? Hör av dig till alla (!) radiokanaler och se om det finns någon ingång, man kanske får börja med något annat än att vara programledare liksom. Berätta allt du kan erbjuda och bidra med, varför du skulle vara en tillgång på kanalen osv. Ja ni vet.

  Det känns som jag helt missat något, uppträdde Anna i någon större utsträckning innan pandemin? Kan inte minnas att hon pratat om mera än någon enstaka spelning per år.

  Hoppas att hon hittar ett vanligt jobb, vore nog bäst för hennes välbefinnande.

  Hon borde börja med att volontära. Sjunga på ålderdomshem.

   Att volontära ger inga pengar till löshår och botox.

    Nej men det ger erfarenhet

     När jag var ung och arbetssökande jobbade jag gratis på ett ”hippiecafe”, plötsligt hade jag arbetslivserfarenhet att skriva till på mitt cv

  Vad sägs om att städa och piffa på Tan Express mot lite dark tanning lotion?

  Verkligen! Detta är ingen sk ”hatkampanj”, tror det skulle bli kanon.
  Men det alternativet har väl funnits förr?
  Blev hon jätteplötsligt arbetslös efter sin senaste insats?

  Jag kan lätt tänka mig Anna i en hotellreception: Checka in checka ut, fart och fläkt och blink med ena ögat till handelsresanden. Jag tror det hade funkat skitbra för henne som halvtidsjobb!

   Jag kan lätt tänka mig Anna peka fuck you och skrika jävla motherfucker till en gäst som tittar fel på henne….

   Hon hade inte nått upp till disken

  Så labil som hon verkar vara så är det ingen som vill förknippas med henne

  Tror att jobba i en inredningsbutik i hennes stil skulle vara toppen för henne! Träffa folk, ha ett sammanhang, hjälpa folk göra fint, gå på Formex, tror det skulle passa henne bra! Starta butik, Anna!

   Tror också Anna hade passat i inredningsbutik! Tycker hennes hem är fint

    Fast att behöva lämna tillbaka en felaktig vara till henne? Att kunna framföra kritik utan att bli uthängd på hennes insta (fulfingret åt arga snickaren liksom…). Nä tack jag skulle inte handla av henne.
    Däremot om hon är anställd på vilket ica som helst spelar det ju ingen roll, om hon inte tar det personligt.

  Hon ser väl att Hannah Graaf i Sigtuna står i affär och fortfarande är smashing.

  Jag tror hon hade passat bra som elektriker!

   Haha va?

   Eller rörmokare.

  Någon slags clubvärd någonstans. Frukostvärdinna. Någon som fixar lite allt möjligt som har med trevnad och göra. Någon social o h pysslig. Behöver ju inte vara heltid.

   Ja, en sån som ansvarar för kontor/kontorshotell! Som fixar kaffe, köper fika, kanske hämtar posten och lite sånt. En person som tar hand om de anställda och pysslar om dem. Kanske frågar hur de mår, och om bilen går bra. Och de anställda blir väl glada att bli ompysslade, så länge den här personen inte pratar och stör för mycket då.

    Sådana jobb finns inte, kanske som bidragsjobb för handikappade möjligtvis.

     De finns, du kan ju inte uttala dig om sånt du inte vet …haha, vad säger jag. Folk på internet är experter på det ?

   Social kompetens bör man också ha om man är värdinna-dvs även kunna hantera konflikter och klagomål. Det kan inte hon.

  Den pensionen blir ekonomiskt kul….

  Äldrevården skriker efter personal, Arbetsförmedlingen får väl sätta henne på en praktikplats med aktivitetsstöd eller ngt.

  Anna pumpar just nu ut svar på frågor (”sant eller falskt”) på Instastories.

  Några reflektioner:

  Jag har inte sett en enda fråga om hennes jobbsökande men kan givetvis ha missat. Tänker att många borde ha frågor kring detta efter senaste artikeln i Expressen.

  Hinner inte kopiera hennes olika svar just nu men i vissa svar anar man en väldigt bitter och passivt aggressiv underton. Tänker på hur man vill framställa sig själv om man samtidigt söker jobb. Exempelvis i frågan om hon har en blocketingslista på IG så tänder hon till eller angående diskningen i mello.

  Trots att temat är SANT eller FALSKT publicerar hon glatt flera komplimanger angående utseendet, om hennes vackra hår, vackra läppar och vackra leende osv. Visst är det fint att ge varandra komplimanger men det känns som att det är DETTA som ger henne bränsle. Personligen förstår jag inte hur man kan ha ett sånt stort bekräftelsebehov när man är 51 år, men alla är vi olika… ?

   Jag va tittade på liven bara positiva frågor ? jag ställde en fråga hur går det med Job ? Block o adjö ? så varför ha frågestund ??

  Har Anna haft manager eller eventbolag bakom sig?
  Anna har många tunga kontakter i nöjesbranschen som Bert Karlsson, Christer Björkman, Måns Zellmerlöw, Dr Alban, John Lundvik.
  De kan säkert ordna något åt Anna.
  Pernilla Wahlgren, Anna och Carola i en musikgrupp, Carola kommer nog att höra av sig nu efter secret song.
  Eller varför inte en podd med Pernilla och Bianca. Kan redan se det framför mig till våren, när påsken kommer.
  Det vore spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.