Hur likt är för likt?

Jag tror den absolut största skillnaden mellan den blå koftan från H&M och den blå koftan från Sanne Alexandra kommer vara priset.
Och eventuellt även förhållandena, under vilka de tillverkats.

En blå kofta är en blå kofta är en blå kofta? 

Tack för tips!

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inte för att vara sån men den där koftan säljs just nu på ALLA fast fashion-företag. Så spela roll egentligen, ingen kommer på något nytt utan att det sprids som löpeld.

   Är inte frågan snarare om det behövs ännu en kofta som det redan finns massor av?

    När det börjar sluta sälja så kanske de kommer på något nytt ?‍?

    Ja det räcker väl att en butik säljer kläder så kan alla handla kläder där. Har de byxor, tröjor, trosor, kalsonger osv finns ingen anledning att en till butik säljer det.

     Precis! Och sen kan vi införa 11 olika frisyrer som är okej att ha. Kanske att staten kan börja skriva ut veckomenyer så att alla äter samma mat med.

      Låter som en bra idé. Ingen får ha något som inte är nödvändigt eller som man verkligen behöver heller.

      Räcker med fyra frisyrer tycker jag!

      1. Hög knut
      2. Låg knut
      3. Hög stram hästsvans
      4. Låg stram hästsvans

       Bättre med utsläppt så behöver ingen köpa hårsnoddar.

       Eller så kör alla på max 3 mm stubb. Böter om det är längre.

        Då sparar vi schampo och lusmedel också!

         Tänk vilken skillnad det skulle göra för miljön ändå! Minimalt med schampoo, inga produkter som balsam, spray, värmeskydd, inpackning. Inga hårsnoddar, spännen eller liknande skulle behöva tillverkas. Inga extensions. Olagligt att färga skulle det såklart vara också.

          Ja! Glömde färg och extensions och alla hundratals produkter jag ändå aldrig använt – lever som synes mer i en ”schampo och lusmedel”-verklighet.
          Vi kan ju också droppa alla borstar, platt-, lock och stylingtänger, fönar.

   Jag hade en sådan ca 1992. Kommer inte ihåg märke, troligen HM då också.

   Haha, är tydligen inte så fashion för har inte lagt märke till modellen (sedan 90-talet då).
   Bildgooglade ”kofta stora knappar” och ”rib knit cardigan” och fick upp (väldigt) liknande från:
   Zara
   & Other Stories
   HM
   Asos
   Gina T
   Vero Moda
   Acne
   Holzweiler
   NA-KD
   Lindex
   COS
   Ganni
   Ellos
   Monki

    Lager157 har en liknande också.

     Ja, min ”…” på slutet antyder att det fanns fler än de jag nämnt – det kom upp mängder med modeller från märken/hemsidor jag inte hört om tidigare.

      Oj det förstod man ju verkligen inte…Världens undergång att det lades till ett annat företag.
      Du har ju ändå av nån anledning tagit dig tid att rabblat upp 14 stycken.

   Precis. Exakt samma kofta finns på Monki.

   Och vilket nytänkande att hon berättar att en ljusblå kofta passar bra till ett par jeans….

  Är skärmklippen tagna från samma dag?
  För i så fall borde Hanne Alexandras tagits fram efter HM då de har sin på rea.
  Däremot tycker jag att den är rätt generisk. Sådant som varit trendigt länge utomlands.

   Ja ser ut som den tröjan h&m även haft i grönt, köpte en grön sån/liknande där. Dock finare i blått ser jag nu:(

  Den modellen har ju varit väldigt populär länge. Jag har en beige och jag är verkligen inget modelejon utan snarare sist på bollen, ständigt.
  Ljusblå när det vankas vår är väl heller inget banbrytande direkt.

  Jag gissar att det finns liknande koftor på Gina, Cubus, Lindex etc.

  Har liknade i rosa och andra färger

  Jag har en sådan från Lindex som är köpt för något år sedan. Är nog svårt att göra en kofta som inte är lik någon som redan gjorts.

  Såg Pennys senaste samarbete med Wolt. Hon skrev i sitt inlägg att hon hann ej att äta frukost innan hon behövde skynda utanför dörren. Så hon beställde frukost på vägen ut från Wolt. Och so far låter det rimligt. Tokiga blir ju sen att hon sitter i sitt eget kök och äter frukosten. *skratt* Så hon hann inte äta frukost för hon hade bråttom ut (säkert lämning osv) sen beställer hon frukost och går tillbaka hem och äter den. Men varför äter hon inte bara av det hon har i kylskåpet om hon ändå skulle hem sen igen? Hade hon gått vidare hade jag fattat, men nu verkade hon ha bråttom ut och hann ej äta frukost hemma för hon skulle köpa frukost för att sen ta med den hem 🙂

  Det här är ungefär lika rimligt som att lägga upp bilder på två par blåjeans och fråga ”hur likt är för likt?”. Eller två vita t-shirts.

  Meningslöst inlägg

  Kläder tillverkade av barn är alltid tillverkade av barn. Oavsett hur snyggt d är.

  Varför skulle förhållandena för tillverkningen skilja? Det tvivlar jag ganska starkt på faktiskt.

   Tänkte det samma. Ganska naivt att tro att bara för att du betalar det fyrdubbla priset så får tillverkarna bättre betalt.

   Samma här. Så länge man inte tillverkar i typ Sverige – vilka knappt några gör pga priset – så produceras alla modemärkens produkter i samma eller åtminstone liknande fabriker. Det är samma arbetsförhållanden vare sig du handlar från HM, SA eller Gucci.

  Öh, sen är det rätt stor skillnad på en blå färg från en annan. Har du aldrig lagt märke till det?
  (Sanne Alexandras var snyggare).

   Det är ju även stor skillnad i blåfärgen på SAs två bilder — la du inte märke till det?

    Den till höger är mycket finare.

    Eh, jo. Klart jag gör. Vad menar du ens.

    Men Camilla ser tydligen ingen skillnad.

   Tycker hm är snyggare ?

  En sån kofta köpte jag från monki för 2 år sedan så knappast ny design, nej

  Det där är ju ingen unik design, jättemånga butiker som har liknande koftor.

   Jag håller med dig i sak, men tror att i många fall så är ”designern” inte heller ute efter att skapa något unikt. Sanne i det här fallet vet att denna modell på tröja/kofta är inne just nu, och gärna i färg, så det är vad hon ”designar” och säljer för att keep up med vad folk vill köpa och därmed tjäna pengar.

   Samma med H&M, Zara, Boohoo, Zalando, SheIn, Gina Tricot etc etc… Ofta gör dom billiga kopior på dyra märkens kläder, igen – för att det är vad som är inne nu och vad folk vill ha.

   Kritikerna är alltid på samma på ”det är inte unikt, vi behöver inte fler blå tröjor” – Men vi fortsätter köpa, och kedjorna och flunsorna fortsätter att tjäna pengar. Tycker personligen att SA’s version var betydligt snyggare än H&M, om än lika, har inte ekonomin för SA dock så hade väl köpt den billigare om jag vill vara fashion. Och så går cirkeln runt.

  Jag förstår mig inte på vissa influencers som kallar sig entreprenörer och ”business women” o liknande. Och så ”designar” man generiska kläder som finns i typ alla klädbutiker (fast billigare). Inte nog med det, så låter det på dem att de typ uppfunnit hjulet. Vad är det som är så kreativt med det?

  Varför ska jag köpa denna kofta från just Sanne Alexandra när jag kan hitta liknande på HM för halva priset? Hennes kläder är också tillverkade i Kina så det är same shit.

  Jag är bara så trött på att alla dessa flunsor som ska leka designers. Allt för pengar. Ett hån mot folk som jobbar som designers och är utbildade till det.

  Men alltså…det där är väl definitionen på hur en kofta ser ut?

  Boring kofta, säkert 100% plast dessutom. Ot, men verkar som HM hoppat på akryl tåget fullt ut nu, går ju knappt att hitta plagg i bomull el annat längre. Förr hade de tex, till skillnad mot andra kedjor, bomulls sweatshirts, numer oftast typ hälften polyester=nopprig efter en tvätt. Och om man pratar klimat, så borde det väl ändå vara bättre i förlängningen att satsa på att tillverka i bomull, ta ut mer i pris och tröjan håller längre, än en för ngn hundring i polyester som får slängas efter kort tid…Handlar aldrig där numer.

   H&M bygger väl dock sin business på att vara en (relativt) lågpris kedja, så tror att en viktig % kunder hade fallit bort om dom började höja priserna markant.

   Det finns andra märken på marknaden som tillverkar i bomull, och sätter priser därefter. Förstår 100% vad du menar ur ett miljö perspektiv, men tycker att det är knepigt med balansen att vara miljö vänlig och att också vara tillgänglig prismässigt för de som rent av inte har råd att betala 150:- för en tisha, endast för att den är i bomull.

    Blandningen av bomull och t.ex. polyester ger mer slitstarka plagg. Så det finns fördelar med att det är en blandning sett till hur länge plagget håller, plus att det inte heller skrynklar sig lika lätt vilket förhoppningsvis får köparen att vilja behålla plagget längre. Dock så är det så att ju mer polyester ett plagg innehåller desto större risk för noppor är det absolut men man lär sig vilken blandning som funkar till slut.

    Sen finns det absolut nackdelar sett till miljön med att blanda natur- och syntetmaterial.
    Bomull är också en trixig råvara då det krävs väldigt mycket vatten för att odla bomull och för varje gång som materialet återvinns och ”nya” fibrer tillverkas så blir de svagare.

    Som konsument har man också mycket ansvar i hur man tar hand om sina plagg, dvs tvätta inte i onödan, tvätta inte för varmt etc. Tar man hand om sina plagg rätt så spelar lixom ”priset” inte så stor roll. Jag har jeans från H&M och andra billigare varumärken som hållit betydligt bättre är jeans från dyrare varumärken trots att jag tagit hand om dem på exakt samma sätt.

    Höga priser innebär inte alltid bättre arbetsvillkor eller bättre kvalitet. Modeindustrin är en skitig industri med många problem och många utmaningar men innan man dissar H&M bara för att de är ”billiga” så tycker jag att man ska läsa på om industrin och dess utmaningar, för då skulle ni inse att H&M verkligen inte är den värsta aktören och att företaget faktiskt tar en hel del ansvar i utvecklingen av industrin. H&M är pyttesmå jämfört med många andra aktörer som t.ex. Inditex och GAP-koncernen.
    En utbildad konsument är en bra konsument ?

     Mkt bra & intressant svar.?Instämmer verkligen i detta att man definitivt inte nödvändigtvis får en bättre kvalitet för högre pris, ofta betalar tex.(vissa)konsumenter det fyrdubbla för märket de vill ha, fastän kvaliteten absolut inte är bättre än tex en tröja från kedjorna, samt även vikten av att ta hand om sina kläder på rätt sätt och vara påläst, kolla material lappen osv. Även jag har (förr) köpt HM plagg som hållt bättre än märken som anses ha hög kvalitet. Däremot tycker jag oftast plagg i ”rent” material håller bäst, dvs ej uppblandat. Haft collegetröjor i ren bomull från HM i flera år som tvättats flitigt och de har hållt mkt bättre än ngra jag tyvärr köpte med polyester uppblandat. Så vill absolut inte dissa HM, konstatera bara att jag tycker det är trist de numer blandar polyester i plagg mer än förr. Sen befinner vi oss i olika situationer i livet där det tyvärr krävs tvätt ofta. Bor tex själv i gammalt hus där det oerhört lätt blir angrepp av skadedjur om inte saker tvättas.(tro mig, har man råkat ut för det, vill man INTE dit igen..) Behöver man inte tvätta ofta så är det ju kanonbra och naturligtvis idealiskt, tyvärr så svettas ju tex vissa av oss mer än andra, har småbarn osv., då är det svårt att komma runt den frågan dock.

   Hur dålig måste man vara på att tvätta om en tröja blir nopprig på en tvätt?
   Om man har råd att köpa kläder av bättre kvalite, varför handlar man på HM?

    Hur kan man vara varken bra eller dålig på att tvätta ?

    Öh, man lägger in tvätt i maskinen och kör…inte svårare än så. Och Jo, en tröja med massor av polyester BLIR nopprig efter en tvätt, sen finns det olika grader i h-vetet, el så har vi bara olika preferenser beträffande nopprig el ej..

  Ja många koftor ser ut såhär FAST i detta fall är de ju faktiskt identiska. T.om knapparna är exakt likadana?

   Viss skillnad i färg, skärning och muddar. Otroligt lika? Ja. Identiska? Nej.

    Fast ingen av tröjorna har ju muddar, så hur de kan vara olika är svårt att se.

     Vet inte vad det kallas då om inte muddar ? Det som är i slutet på ärmen, runt vristen. Där är de olika ?

  Är det verkligen någon som tyckt sig ha upptäckt ett så stort scoop att det är värt att sätta sig ner och plita in ett tips till Bloggbevakning?

  En totalt generisk blå kofta liksom.

   ???

   Jag har sett flera i vit t-shirt senaste tiden!
   Eller, inte bara senaste tiden – hela livet!
   Det måste finnas jättemånga som är jättelika!

    Tipsa Bloggbevakning!

   Tycker faktiskt att det bra att sånt belyses. Speciellt när flunsorna säger nåt i stil med ”min design/collektion” så är det exakt samma design som en tröja från H&M/Zalando/whatever.

  Ser ut att var exakt likadan kofta.

  Vero Moda säljer också exakt likadana koftor. Alla klädesföretag säljer dessa plagg just nu så ingen skandal-faktor över det precis….

   Nä, fast det handlar inte om det. Det är när flunsor som Sanne leker designers och får det att framstå att det är ”deras” design. Samma design och kvalite (made in China) som typ H&M men dubbelt så dyrt.

  OT

  Paula Rosas är sur på Camilla för hon ej tog upp vad hon faktiskt skrivit under hela sitt inlägg. Att hon erkände snålskjuts på H.

  Knäppning åt olika håll! (Om bilderna inte är spegelvända, vill säga). Räcker det måntro för att anses som unik? (Lite märkligt det där med knäppning; mäns och kvinnors knäppning är åt olika håll… Förr i alla fall, är det likadant fortfarande??)

  Sanne erkände ju själv att hon kopierar så varför köper man hennes plagg till ockerpriser ?

  Så trött på Sanne.

  https://www.instagram.com/p/CZZ0ymLMV7w/

  En som ständigt byter ut möbler och mattor hävdar att de passar inte i nya huset. Fiskar som vanligt efter spons. Hävdar att mattan kostar nästan 17000 och säljer den för hälften. Har bytt ut de mesta av möblerna under de senaste 2 åren. Influencers är inte trovärdiga när de hävdar att de ska konsumera mindre som hon en gång skrev man ser att de ljuger.

  Såg att Sanne gjorde omärkt reklam för Caia och för The Ivory, hon hade ju någon dag tidigare samarbete med The Ivory. Sedan tyckte jag hon skrev att en bild på henne med snyggt fönat hår var före föning hmmm…

  Gillar Sannes variant bäst ändå.

  Rätt säker att lager 157 har med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.