Försöker HanaPee dra igång ett gammalt hederligt bloggbråk?

HanaPee får en fråga på Instastory om vilken hon tycker är den värsta inredningsstilen.
Hon svarar följande:

Vräkigt och nytt som ska SE lyxigt och äldre ut tror jag.
Kan uppskatta citat på väggen mer, det är ju i alla fall något genuint över det.
Men jag är absolut inte facit.

Sitt svar skriver hon ovanpå en bild, föreställande ett rum som går i just den här inredningsstilen.


Bild tre i inlägget.

Mest troligt är ändå att HanaPee googlade fram en bild, utan att veta vems inredning hon sågade.
Och om inte, så är det väl tur att det inte är hon som ska bo där. 😉

Jag tror därför att svaret på frågan högst upp i inlägget är ”nej” – inget försök till bloggbråk – trots att det vore en smula underhållande om Kenza gav svar på tal och gick till attack mot HanaPees val av toalettborste eller skoställ i hallen.

Lite cat fight kanske?
*Kanna Hanna på, kanna Hanna på*

Tack för tips!

208 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gillar Hanna mestadels ändå trots hennes narcissism, skamlösa fiskande efter spons i tid och otid, samt ”clueless super-priviligierad champagne-vänster på södermalm”-stil

   Är hon narcissist eller är det du som diagnostiserat henne? ?

    Men har du sovit under en sten, Camilla? Herregud, den där inredningen har väl ca 83% av flunsorna. Senast på bollen är Marcello o Emilia, ser precis ut sådär. Så man undrar ju lite hur du väljer att se på saker o ting. Lr inte se.

   För er som undrar så köpte dom nya huset för 13 950 000, bra jobbat!

    Och sålde för 9,4?

     Sålde Hanna sin lägenhet för 9,4?! För en tvåa. Gudas

      En trea

       En tvåa va de väl? Stor dock med balkong men tror kvm priset va bland det högre på söder. Hoppas inte att folk betalade överpris just för anledningen att de e hennes lägenhet ?

   Vilken otroligt trevlig kommentar! Märks verkligen att du gillar henne.

   Du behöver ta henne på lite mindre allvar.. narcissist? Hahahah… ja läser man in att hon aldrig driver, aldrig är ironisk, överdriver sig själv lite osv så kan det säkert framstå som det

    Har lite dålig koll på alla flunsor men är det hon som ständigt döööööör?

     Nope, inte hon. Skulle nog våga mig på att säga att hon aldrig någonsin skrivit så

      Tack för att du tog dig tid att svara. Inser att jag verkligen inte har koll och blandar ihop dem med varandra.

     Det är nog Hanna friberg☺️

    Hon är fantastisk. Den enda jag följer på stories. Så rolig, så stor självdistans, så mänsklig. Älskar frågan hon fick typ ”hur hinner du med så mycket på en dag? Så imponerad?”, varvid Hanna svarar att så fort hon får en ledig stund glor hon i dumburken. Det kanske bara verkar mer för till skillnad från nån som tex jobbar skift så hinner inte den personen uppdatera sin Instagram hela tiden. Så skönt svar!!! Sen tycker jag hon gör mycket men tänk andra som hade försökt framstå som ~~~powerwomen~~~ direkt och svarat något klyschigt om hur det handlar om mål, inställning, prioritering och att kämpa!!!! Med en ännu större utläggning om hur de kämpat för att ta sig dit de är blablabla

   Håller inte med! Det där är snarare den bilden hon vill ge av sig själv. Hon är inte det minsta clueless, snarare bekräknande.

   Håller inte med! Det där är snarare den bilden hon vill ge av sig själv. Hon är inte det minsta clueless, snarare beräknande.

  ”Men jag är absolut inte facit”

  Intressant sätt att uttrycka sig ?

   Ja hon uttrycker sig faktiskt väldigt roligt och talspråkligt. Underbar.

  Håller med. Alla influensers hem ser ju mer eller mindre likadana ut, men vissa undantag såklart. Det ska vara opersonligt, kännas som ”hotell” osv. Just hotellkänsla tycker jag dom rapar hela tiden. Men är inte själva grejen med hotell att det inte är som hemma? Det tycker iaf jag. Men så har jag ju varken Väggcitat eller stuckatur hemma

   Jag tycker inte ens det påminner om hotell. Fina hotell brukar ha lite mörkare färger, kanske mönstrade tapeter, träram på sängar osv. Varje hotell brukar satsa på en egen känsla liksom (Steam hotell t.ex). Den här allt-i-vitt vulgo stilen med stuckaturer på allt från tak till lampknappar är nåt annat, and its not cute… Sen på det slår dom till med ett hypermodernt kök också. Noll stil!

    Kenzas ser hundra procent ut som konferenslokal? Av finare magnitud såklart, men ack ändå konferenslokal.

     Med det vill jag lägga till hur lite det finns att relatera till med Kenza nuförtiden.

   Men om man gillar den stilen är det väl personligt? Varför måste personligt alltid vara murrigt, färgglatt, växter osv? Personligt är väl per definition det som passar den som bor där?

    Är det då ren slump att alla influencertjejer i Stockholm innerstad har samma personlighet? Inredde de likadant när de var 18 också? Tvek. Nån av dom vill innerst inne ha en u-soffa eller en tegelvägg men de TÖRS inte för vitt, beige, minimalistiskt och 700 stuckaturer är inne. Då blir man inne.

     Klockrent?

     Kanske är ens person att följa trenden.

     Den dagen en influencer skaffar sig en brun skinnsoffa med hög rygg och puffig stoppning á samlingsrummet i valfri ideell förening år 1998, den dagen övertygas jag om att influencern har en personlig stil.

      Varför skulle man vilja ha något så fult hemma hos sig? Är personlig stil lika med fult?

       Ey hacka inte på min soffa!! Haha jag har exakt en sån som du beskriver, ful som stryk är den och så pass stor att jag inte vet hur jag ska få ut den ur lägenheten. Så jag har mer eller mindre gett upp, soffan måste stanna, den är ett med lägenheten nu. Det var så här livet blev. Skämt åsido, snart ryker den och det ska bli underbart. Men skön är fanskapet, det går inte att komma ifrån.

       Håller med!

       Problemet är väl snarare avsaknad av personlig stil. Det är helt dött och intetsägande och riktigt illa när ett hotellrum till och med känns ombonat och personligt.

     ?Själv älskar jag gamla tegelväggar!

     Jodå. Kolla Anty!

    Fast hur kan det vara personligt om det är hämtat ut en inredningskatalog? Visst, det kan vara det man tycker är snyggast, men PERSONLIGT är det ju faktiskt inte.

    Tror du missuppfattat begreppet ”personligt”

     Så förklara.

      Personligt är något som är typiskt för den personen. Att ha samma vita väggar, samma vita möbler och samma affischer på väggarna är inte personligt eftersom ”alla” (influensers) har exakt det?

       Exakt. det måste vara unikt för att vara personligt.

        Fast måste det verkligen det?

        Som att utgår från att alla är superintresserade av heminredning och att alla har samma syn på ett hem och hur det ska vara för att trivas.

        Och sen mest av allt – hur har ni själva gjort era hem personliga? tycker det är intressant inspel i diskussionen. Då alla influencers verkar ha operonliga hem, men alla som kommenterar verkar ha otroligt personliga och unika hem.

         Klart det måste vara unikt för att vara personligt. Annars har du ju bara härmat det du sett hos någon annan eller i inredningstidning/reklam/osv.

         Klart man inte behöver vara intresserad av inredning. Det är många som inte bryr sig om hur hemmet ser ut.

         Men då kan man heller inte kalla sin ”inredning” för personlig ?

          Men… är den inte personlig ändp? Eftersom det visar personligheten att vara ointresserad av inredning ?

           Nej eftersom möblerna/prylarna inte har något affektionsvärde för personen utan kan bytas ut hur som helst.

           Behöver inte finnas affektionsvärde i allt man har för att det ska vara personlig stil i ens hem.

           Nej inte i ALLT givetvis! Men i NÅGOT.

           Läs då om Saras kommentar med ditt svar i åtanke.

          Fast DÅ är det ju verkligen ”personlig inredning”, dvs personen skiter högaktningsfullt i trender och inreder (läs bara ställer in grejerna?) som hen har användning av och tycker om el saker som har ett värdefullt personligt minne. Typ, man kan verkligen se vem som bor där.

           Vi pratade om hem UTAN personliga och värdefulla saker.

         Klart att något kan vara personligt fast det inte är unikt. Två människor kan tycka samma sak är snyggt och låter sig inspireras av varandras idéer. Då blir det snarlikt men det bygger på samma idé.
         Du har helt rätt i att hemmet står för olika saker beroende på vad som är viktigt för dig. En del är nöjda med ett tak överhuvudet att man känner sig trygg. Andra vill uttrycka sig och sätta sin egen prägel, man ska känna vem som bor där, andra är trendkänsliga och vill att hemmet ska se ut som taget ur ett modemagasin och för andra handlar det om status där man vill visa upp hur mycket pengar man har.
         Jag läser Hannas inlägg och kommentarerna som att en del influensers antingen är ängsliga över att inte följa den senaste heminredningstrenden eller att vilja visa upp hur mycket pengar man har.

          Men om man bara väljer det man tycker är snyggt så är det personligt, just eftersom man valt det efter egen smak. Behöver inte vara släktklenoder och loppisfynd. Behöver inte vara en djup mening bakom varenda pryl för att ens hem ska vara personligt.

           Men det skrev jag ju inte heller. personligt handlar om att man vill lyfta fram vem man är i inredningen. En del gillar avskalat andra gillar prylar. Personligt är när jag kommer hem till en del vänner och känner att ja men det är ju du. Sen kan lägenheten se ut som den är tagen direkt ur en heminredningstidning eller belamrad med loppisfynd.

     Personligt är det som uttrycker någons personlighet. Vilket jag iofs kan tycka att dessa hem gör när det kommer till influencers.

      Om avsaknad av personlighet räknas som personlighet så visst

       Tycker iofs att de flesta hem är rätt så opersonliga. Ikea, Ikea, Ikea, grå divansoffa, lite färgklick i matta och kuddar, lite mer Ikea. Klart.

        Beror väl på vilka kretsar man hänger i. De flesta jag känner har ju någon form av konst på väggarna åtminstone.

         Ok. ”Konst” hänger väl förvisso på väggarna om man nu vill kalla massproducerade posters på en tavelvägg för konst.

         Haha släng upp en oljemålning på väggen så är ikeahemmet plötsligt personligt ?

          Man kan välja att förstå…eller att missförstå ???

           Same back at you ??????

        Åsa Ingrosso.

      Det konstiga är ju inte att de har samma typ av smak, visst, det kan man väl ha. Men det hade kunnat visa sig genom att man kanske har lika typer av soffa men olika färger på kuddar, gardiner osv. Dessa tjejer har ju EXAKTA KOPIOR av varandras hem! Samma färgpalett! Har ni så med era vänner? Både jag o mina kompisar har stil men våra hem ser inte identiska ut.

    Glöm inte att det måste vara väldigt stökigt för att vara ’hemtrevligt’ och personligt? Minimalism är min personliga stil.

    Beror kanske lite på om man valt prylarna och stilen själv, eller om man betalat nån för att fixa det.. Om man betalt nån för att välja allt till hemmet, då är det inte ”personligt”, om än kanske snyggt och man kan gilla stilen, men det var ju någons annans stil egentligen.

  Du tror på riktigt att hon har googlat fram just Kenzas bild?

  Håller faktiskt med, Kenzas planer för deras nya lägenhet ser faktiskt inte bra ut! Jag fattar att dom har pengar och kan anlita nån trendig designer, men släpper man då HELT på egen smak? Det ser ut som nåt slags mini-palats i Dubai, noll känsla av det gamla Stockholmshuset kvar… Då är den lägenheten Kenza flyttade ifrån 1000 ggr finare. Så där krusidulliga takrosetter och detaljer på exakt ALLT påminner om en syrianska bröllopslokal. Sorry not sorry!

   Syriansk bröllopslokal ? Kanske det blir poppis efter alla ”hotell” hemma!

   Jo men de är ju nyrika invandrare så inte så konstigt att de har den stilen.

    Eh? Ursäkta?

     Ja, men de är ju det.

      Ja dålig smak och nyrik hänger ihop men det gäller för nästan alla nationaliteter så förstår inte riktigt vad invandrare bidrar till att bevisa?

       För att det är en viss smak. Och det är Inge konstigt för alla kulturer har olika ”smak”

    Aleks verkar ju ”värna om” sin bakgrund och allt serbiskt osv så konstigt att deras lägenheter alltid ser så basic ut. Eller är det en uppoffring för sociala mediers skull?

     Kitchen by Paul är syrian ???

      Omg now everything makes sense ? den där lgh skriker syrianskt och det baserar jag på alla bröllop jag sett på instagram. kan man för övrigt se skillnad på syrianska bröllop? Alla har samma klänningar, dukning, ballonger, tårtor… Copy paste är kanske det nya

       Omg jag dör!! Det är ju 100% rik syrianvibe på hans visningar!! Jag är syrian och känner igen så mycket haha

   Gillar hennes kompis Humlans lägenhet!

   Jag funderar mest på hur man kan vilja ha två väntrumsstolar som fåtöljer i vardagsrummet.

    Eller de vita sofforna som ser så sjukt osköna ut?!

     Och vita soffor med två barn (och en hund?)

    OBS håller med om allt men vill påminna om att bilderna från KitchensByPaul och Kenza (och Petra Tungården som också anlitade honom samtidigt som Kenza) är fake, alltså det är bara datagjorda renderingar och rummen finns inte på riktigt än.

  Blir väl lätt så när den endast tanken bakombostaden är att imponera, överglänsa och visa status. Att smaken är som baken kan vi väl alla hålla med om men mer normalt är väl att skapa ett personligt hem som passar den som bor där? Är länge sen jag imponerades av ett influencershem de är ju trots allt till stor del sponsrade av en handfull företag och grundar sig på vad som just nu är hett och inne av inredning. Saknar de där personliga hemmen där man vågar gå emot konsumtionshetsen och har funnit den stil som man tycker om och bygger vidare på. Att det ska vara nytt men se gammalt ut gör mig bara mer övertygad om att vissa verkligen lever det ytliga livet som man vill spegla.

  Du vet att hon heter Hanna va och inte Hana som i Hanapee? Undrar bara, ’cause you never know.

   ”’cause you never know”

   Samma på svenska? Det ser så töntigt ut när hälften av meningen är på engelska.

    Jag ber ödmjukast om ursäkt if I rubbed you the wrong way.

     ^ Ett bra exempel på svenska skolans förfall.

  Haha. Lite märkligt att du skriver ”Hana” och inte ”Hanna” när du inte skriver med Pee.

  Känner också lite att so what om hon valde den bilden med flit, måste allt tolkas som att hon vill starta bråk eller att Kenza på något sätt skulle bli kränkt? Någon frågade och hon valde en bild (som väl dessutom är gjord av designern och inte hur det exakt ser ut?) och så är det med det. Hanna friskriver sig ju också med att hon inte är facit utan det är hennes personliga åsikt. Hon har en stil som andra kanske inte håller med om, men tror inte Hanna skulle bli upprörd över det.

   Ja, jag funderade över det faktiskt.
   Borde jag skriva antingen ”HanaPee” eller Hanna?

    Märkligt med tanke på att skriva är ditt jobb. Funderar du också över dessa Undebara/clara eller Hanna/licious?

     *och

      Och jag läser ditt Evil som just svenska, ett fult gubbnamn. Typ som Emil fast med v.

     Alltså nu stör du dig på en otroligt ovärt grej..

     Shit skaffa en annan hobby än att hänga här

      Är du polis i det här kommentarsfältet? Camilla kan nog modda bort de hon inte vill ha här ska du se.

       Är du?

        Nej, jag har inte försökt bestämma något kring vem som ska hänga här eller inte.

         Inte jag heller. Förslag är inte att bestämma. Men du kanske inte vet att det finns en skillnad? Ingen kan bestämma över någon i ett kommentarsfält förutom bloggägaren som kan blocka.

     Jag har ingen officiell träning i att skriva om influencersmeknamn så jag ber om överseende här.

    Jag röstar på Hanna! ? räcker att kategorin heter ”HanaPee”

   Kan vi inte bara kalla henne Pee? ?

  Är något kluven vad gäller hanapee. Å ena sidan tycker jag att hon är smart och så vettig och rolig men ibland så kommer den så osköna sidan fram då hon ”ragear” på sina följare. Som t.ex igår (där frågan ovan också kommer ifrån) för att de frågar vad huset hon köpt kostar då de att de inte har kunskapen (?) att söka fram det själv (jag visste inte ens var de köpt hus – och hade således inte hittat priset, dock är jag heller inte brydd att veta).
  Fattar ju såklart att man blir less på ”dumma frågor” och det är väl bra att hon är den hon är- good and bad- för sina följare. Och detta är ju inte den hon ÄR förstås. Jaa, var ville jag nu komma med detta haha. Men det stör väl lite.

   Känner lika! Hon är bitvis så oskön. Och däremellan helt fantastisk.

    Så som folk är mest tänker jag. Ingen är väl skön 24 timmar om dygnet.

     Håller med! Men har överseende med hennes osköna moments just pga att hon är så härlig annars och att hennes styrka ligger i att hon är så ”mänsklig” och relatable, och ingen människa är väl perfekt liksom.

    Det är därför jag gillar henne! För att hon är människa! Inte som typ forni

   Kan inte människor bara få vara komplexa?! Hur många människor är 100% något? Hon är fantastisk och ibland inte.

    Jo, det framgår väl ganska väl att det är precis det vi menar..

     Ja du menar det men då undrar jag vad det är att vara kluven kring?

    Håller med! Alla snear ibland på till synes orimliga saker. Det går inte att vara perfekt och att alltid reagera exemplariskt på allt likt fröken Sverige. Tycker om henne!

   Nu var hon ju inte arg på att någon frågade om priset, men jag hade fattat om hon blev det. Varför är folk så besatta av att veta vad allting kostar hela tiden? Upplever ofta att såna frågor inte heller är välmenande utan det handlar mer om att ”gotta sig i” att någon köpt något svindyrt, hur kan de ha råd, och blablablabla… Finns väl fan inget så ointressant som vad hus/saker/whatever kostar? Vi har en vidrig hang-up på det i detta land

   Håller med! Tycker om henne men ibland är hon så otrevlig mot sina följare (aka hennes inkomst) för helt onödiga saker. Hon ber om frågor men blir sur för att nån frågar nåt som hon tycker man kan googla. Jaha. Skit i den frågan istället bara…

    Tycker det är skönt att någon vågar säga ifrån mot sina barnsliga följare som tror att de ska få allt serverat 24/7. Följare som också ska vara näsvisa och komma med kritik mot minsta lilla utan att bli emotsagda. Kom igen. Får följare skriva vad de vill så får influensers skriva vad de vill tillbaka.

    Eller hur. Skit i att svara eller svara något annat utan att dumförklara följaren. Ibland är hon rent av elak.

   Haha var det bara jag som absolut inte brydde mig om priset men absolut antog utmaningen att googla fram slutpriset? Hade det inte varit för att man skymtade en kuperad tomt och siffran 17 på huset hade det fan varit omöjligt.

   Men alltså hon är ju bara kul! Det är väl härligt att hon är en riktig person med riktiga känslor, och att hon faktiskt är smart nog att inse att vissa frågor är dumma (för ja, det finns dumma frågor).
   Hanna är en FRISK FLÄKT jämfört med alla stelopererade stockholmare.

    Men snälla? Inte skitlätt att hitta hennes hus när man inte vet hur det ser ut? Ignorera frågan bara. Hon är m också lat ibland och ber sina följare om saker istället för att googla.

   Håller med. Tappade respekten och slutade följa när hon var sjukt otrevlig mot folk som påpekade att det faktiskt inte var emot restriktioner osv att gå på restaurang (när det inte var det). Sen kan man tycka det är fel men det är en annan sak. Men själv gick hon sen på gravidyoga och det var tydligen helt ok… Lite dubbelmoral och priviligierad utan att fatta det (”gå inte och handla/på restaurang” – bor mitt i smeten och kan få allt hemkört). Känns som hon blev annorlunda när hon blev gravid, typ bitskare.

   Var ligger huset? Hade aldrig trott de skulle lämna stan..

   Hanna är ibland jäkligt överlägsen, syrlig och nedlåtande. Man märker verkligen att hon ser ner på, och känner djup avsmak för, ”vissa” följare. Därför slutade jag följa henne (det får mig att reagera negativt och orkar inte känna så). Men innan jag avföljde hade jag hängt med sedan photobooth-tiden (med grå hoodie och dubbelhakaminerna) med stor glädje, älskar hennes humor!

  Hanapee har förändrats på sjukt kort tid och gått från att vara en av de skönaste på instagram till en av de allra… ocharmigaste? Hon fick hybris när de skaffade pod och all ironi hon kört med förut har övergått till att vara på riktigt. Så jäkla trist! Älskade henne förut.

   Varför är hon ”känd”?

   Känner exakt samma! Hon känns så stressad och ”taggarna utåt” när folk fått upp ögonen och börjat gilla Nea?

    Hahahaha varför är detta så typiskt. Varför ska det letas tecken på avundsjuka och ”tjejbråk” i exakt alla situationer? Varför skulle hon vara stressad och sur för att folk gillar Nea? Finns väl massor av andra anledningar isåfall som känns mer… rimliga.

   Håller inte med. Men om hon nu skulle blivit förändrad sedan poddstarten som du skriver så kan det ju bero på stress m massa jobb eller vad som helst!

    Ja precis. Kan bero på stress kring jobb, husköp, småbarnsliv eller vad som helst. Blir lite trött på allt detta ”hon har förändrats!!! :((((” och att det alltid skulle vara något dåligt. Vi utvecklas, vi går in i dåliga perioder, man är inte alltid lika glad, rolig och på alerten. Tycker det är skönt att se.

     Men hon har tydligen förändrats till det sämre? Det är ju dåligt.

   Tyckte det hände när hon var gravid/i början av pandemin…

    Det var då jag avföljde henne.

   verkligen min upplevelse också!! känns som något hände iom surret och hon blev så mycket mer elak och syrlig och otrevlig?

  Sista om ”cat fight kanna Hanna”, alltså va?

   Jag förstår inte det? Någon som kan förklara

    Uttryck från en hejarramsa inom fotboll. Kanna på = typ ”tagga till”
    (fast eg. dags att dricka öl-ish)

   Vi får se om någon fattar. 🙂

    Kan du inte förklara? ? Här är en till som inte fattar ?

     Står ju förklarat i kommentaren ovan

    Jag reagerar mer på att man alltid förminskar kvinnor och deras ilska till en liten katt. Puttinutt, så gulligt. En kvinna som vågar vara obekväm.

    Kan inte bara det uttrycket dö och begravas i 1900-talet?

     Då KAN du inte ha träffat många riktigt ilskna katter i ditt liv.

      Det är inte det. Cat fight har som uttryck alltid använts mot två kvinnor när dom bråkar för att förminska dem.

      Män argumenterar alt bråkar, kvinnor fäller ut klorna när dom inte ler. Allt kommer från män som vill klappa kvinnor på huvudet och tycker dom är gulliga istället för att ta deras ilska på allvar.

      Du som vill vara så insatt i pk-frågor borde ha koll på detta alternativ googla på kritiken av uttrycket. Ja?

       Jag tar det som en komplimang om någon liknar mig vid en katt. Likaså en storm.

       På mitt högstadie sa alla bitch fight däremot, det tyckte jag var nedsättande.

        Det är okej att du tar det bra. Men samhället i sort menar det inte som något bra. Dom vill göra dig löjlig.

     Det håller jag inte alls med om. Är det något djur som inte låter sig hunsas, protesterar högljutt om något inte faller i smaken, backar sällan och tar den plats som finns att ta så är det katter.

      När man vill framställa en kvinna dåligt jämförs hon med ett djur.

      Det värsta en man kan va är en mesig kvinna, eller ett bög. När man sen ska komma med en nidbild av en kvinna så tar man till en ännu lägre ställd varelse. Överst man, sen kvinna, sist djur. I den ordningen. Fattar du? Det är inte vad du tycker utan hur samhället är rangordnat och då kvittar det vad som individ tycker.

      #chokladboll

       Jag fattar din poäng om syftet är att skapa en nidbild. Men så uppfattar jag inte syftet här utan det handlar om att skapa en metafor för ett beteende. Om någon kallar dig klok som en bok tar du illa vid dig då för enligt din logik är du då reducerad till ett objekt?
       Jag säger inte att du har fel, det du beskriver är en traditionell härskarteknik, men man behöver se handlingen i sitt sammanhang och förstå dess syftet.

        Är inte själva grejen med cat fights att det låter värre än det är? Alltså att katter reser ragg, fryser och klöser i luften, men förr eller senare sticker en av dem därifrån. Samma för kvinnor, det är inget farligt, ”bara en cat fight”.

         Nej!

         Syftet från början är något annat. Samma som att man aldrig säger att en man är hysterisk men en kvinna är det när hon egentligen precis som mannen är heligt förbannad. Olika ord för olika kön i syfte att förminska och klappa dom på huvet.

        Hej igen!

        Jag tänker att syftet kvittar lite iom att det är en social struktur och också varför jag lade till #chokladboll. Jag menar att syftet inte spelar roll när det är ett problem i stort och att man spär på det genom att fortsätta.

        Samma som att man kan ha rätt syfte med att säga det andra ordet för chokladboll men att sammanhanget inte har någon betydelse därför att problemet är generellt.

        Tack för fin ton.

  Min uppfattning är att man matas så pass mycket med den här typen av inredning ö v e r a l l t hos de ”stora” flunsorna, att man tillslut per automatik tänker att ”det är sådär man vill ha det!”
  För det är ju det enda vi ser, det blir comfort candy för hjärnan. Precis likadant med kroppsideal man matas med på sociala medier. Vi ser det överallt, därför är det något att sträva efter. Same same…

   Ja, antingen vill man ha det likadant eller som jag absolut INTE ha det, just eftersom ”alla andra” har det och det har överexponerats. Ta t ex Flos/Sarfatti lampan som började bli populär i Stockholm för sisådär 12 år sedan. Nu finns den i vart och varannat hem så totalt fantasilöst att välja den nu. Paula åkte hela vägen till Linköping för att träffa en inredningsbutik som ska göra om deras vardagsrum. Vad finns på deras moodboard om inte en Sarfattilampa ?Har de på riktigt copy pastat från Allt i Hemmet 2012? Ja, det är en klassisk lampa, men hade förväntat mig att en expert skulle ligga lite mer i framkant.

    Är väl lika opersonligt att på pin kiv göra precis tvärtom motför vad som är inne, oavsett vad man egentligen tycker är snyggt. Lika opersonligt som att köpa det som är inne oavsett vad man tycker är snyggt.

     Nä men man tröttnar ju

      Du gör. Inte man.

       Nä, har man ingen personlighet kör man på ändå ?

    Fast vad är ”ligga i framkant” för dig? Det allra senaste? El en personlig lampa som få har, kanske hittad i en antikvitetsaffär? Förstår vad du menar och instämmer i att det är patetiskt att alla skall ha samma, det är precis det jag kallar opersonlig stil, man går efter vad andra har, vad som är det allra hetaste att ha just nu (och de flesta, iaf influencerhem förr el senare kommer ha), ist för vad man själv diggar och tycker är finast. Det är sååå ängsligt. Sen om man tänker att vara i framkant med allra senaste och inreder med det, utan att eg tycka det är ens stil el sådär oerhört snyggt, ja då är det lika ängsligt ,opersonligt och patetiskt imo.

   Neej jag känner tvärt om ?? går jag in i en inredningsbutik så är jag redan less på allt!

  När jag ser sådana hem (som kenzas) tänker jag att det tillhör en helt personlighetslös person. De har typ sett en bild och bara kopierar rakt av, utan egen touch eller känsla. Inget direkt personligt finns (mormors gamla vas, fotografier av vänner/familj, någonting man själv gjort, något man köpt på second hand, något som hängt med en sedan man flyttade hemifrån, mm), det hela känns bara som en kuliss typ.

   Eller så väljer de vad de vill visa upp. Jag ser deras flöden som ett inredningsmagasin typ, där det personliga göms undan på bilden för att ge ett mer generiskt intryck.

    Du menar att de flyttar runt sina saker för att ta stageade bilder, typ som om det är en mäklarfotograf där? Det verkar ju ännu sjukare men visst ??‍♀️

     Varför skulle det vara sjukt? Beror väl på vad man vill visa upp. Precis som att man vill visa upp en viss sak på hemnet, inredningstidningar osv. Att influencers stagear bilder är väl inget nytt?

      Vill man visa upp hur helt blank inombords man verkar vara?

   Men är inte bilden en rendering av företaget som ska renovera? de har väl inte flyttat in och inrett sig eget hem ännu?

    Förstör inte det roliga nu ?

     ha,ha?

  På bilden med matbord och stolar ser det ut som att matbordet hamnar i höjd med axeln ungefär. Snyggt men Ganska opraktiskt.

  Det enda jag tänker på när jag ser såna här hem är att man inte får lov att leva i dem. Dvs, man får inte lämna posten på köksbordet, lämna disken framme, ha brödsmulor i soffan eller tvätt på golvet. Allt ska vara nitiskt rent och fint, och man kan typ inte sitta i stolarna för då ligger de inte i direkt linje med mattan. Så stelt!

   Tänker du det när du ser bilder på hemnet också?

    De är ju stylade för att säljas?

     Och…. Vad gör influencers? Säljer något annat kanske…?

      De bor ju i den stylade lägenheten. Lite det som är poängen.

       Ja men ser hela lägenheten ut som på bilden dygnet runt? Och tror du inte att influensers stagear bilder i övrigt som de lägger ut?

     Detta är ju också stylat för insta. Ser ju knappast ut så 24/7 ?

      Nja, inte ens det. Bilderna är bara datorgjorda renderingar och rummen existerar inte ens i verkligheten

   FAst det är ju bara vad du tolkar in i bilden. Betyder ju inte att det är så!

    Ja, det var ju det jag menade? Eller vadå

    Men det är väl ändå inte någon som påstått det. Märker ofta att människor i det här kommentarsfältet har svårt att skilja på åsikt och fakta. Bara för att valfri anonym eller annan tycker något betyder inte det att det är en sanning.

   I mitt hem ligger ingen post på köksbordet och definitivt ingen tvätt på golvet. Allt har sin plats och jag är noga med att plocka undan och hålla rent. Det du beskriver med brödsmulor i soffan låter som en mardröm.

    Är brödsmulor i soffan rent av ”white trash”?

   Det låter som mitt hem och det är verkligen inga problem att leva i! Att plocka undan direkt eller lägga saker på vissa ställen (tex post i en låda i hallen istället för på bänken) är 0% jobbigt och en så himla mycket trevligare miljö att bo i (för mig, som blir orolig och obekväm om det är rörigt)

    Samma här, jag blir jättestressad av att ha det stökigt och lugn av att allt är på sin rätta plats.

  Hua så trist inredning ?

  Tycker det ser ut som ett skitsnygg hem på bilden. Sobert och inte överdekorerat. Men, kan man se att det bor en barnfamilj där? Svar nej. Är det särskilt praktiskt el ens kul för barnen där, förmodligen inte. Man kanske har ett ”lekrum”, men skall inte barn få vara med överallt i hemmet, kan jag verkligen tycka. Sen ÄR det ängsligt. Stolarna ser sjukt obekväma ut att sitta på en hel middag tex. och soffan….ja den är kanske kul nu, men om ett år, troligtvis inte. Kan hålla med om det att ”fernissa” ett hem att se äldre ut än det är, sällan funkar. Tror ist man skall renovera efter husets ålder och inreda utifrån det och sen addera sin personliga stil på det med grejer man verkligen gillar, brukar bli bra då.

   Det är väl iofs ingen som bor i huset på bilden eftersom det är bilder på hur det ska bli, elller missförstod jag?

   Flera av mina vänner har ett vanligt hem trots barn. De har ju sina rum? Sen sliter de ut saker och drar iväg på, men när debfår besök eller ska fota nåt eller så så är det ju städat.

   Det är en bild. Chilla ?

   Renoveringen är ju inte klar. Det är en rendering. De flyttar in i mars – efter det kan vi klippa bandet och kritisera opersonlighet bäst vi vill..

   Tror du de lägger in smutstvätt, leksaker, spilld köttfärssås osv på renderingar för att visa en kund hur det ska komma att se ut?

    Tror du de låter barnen hoppa, leka & stoja i den soffan om de så är nyduschade och utan nävarna fulla med fingerfärg efter rendering? Tror du de fruktansvärt obekväma stolarna blir mer bekväma efter rendering oxå?

     Vet inte. Jag låter inte barn hoppa i min soffa och den ser inte ut som deras. Finns det verkligen anledning att tro att barnen inte får leka i det där hemmet, baserat på bilder inför en flytt?

     Jag tycker inte att stolarna ser Osköna ut, hade gärna haft dom i mitt hem. Skitsnygga om du frågar mig.

      Kan berätta att de är sjukt obekväma, träsmak 100% efter en kvart. Sen tycker jag också att just rotting är snyggt, men supersvårt att få till bekväma sittmöbler i materialet, det är det tyvärr. Dessutom spricker den lätt om man inte vårdar den väldigt väl.

  Okej alla har väl rätt till sin stil vare sig det handlar om någon modefluga som man hoppat på eller ens genuina personliga stil. MEN! Hur i helskotta håller dessa personer rent hemma med småbarn och bokstavligen helvit inredning?!

   Jag har helvita soffor, obehandlat fiskbensparkett och vita väggar. Och två småbarn. Väggarna är målad med en grym färg som exakt allting går att torka av bara. Alltifrån smoothie till köttfärssås. Sofforna har har ett medel som tar bort alla fläckar, köpt på Mio.
   Golvet däremot blir repigt av allt men å andra sidan bara att slipa när barnen blir äldre.
   De har sina rum och man får städa men det hade jag fått göra oavsett färgval.

    Förlåt att jag frågar men hur kan en obehandlad fiskbensparkett bli repig? Är den lackad ja då förstår jag men obehandlad? Oljar du parketten om inte har du inte så mycket parkett kvar att slipa när barnen är vuxna och flyttar hemifrån.

     En liten tankevurpa av mig, den är givetvis oljad.

  Får typ panik av Kenzas hem. För mej är ett hem ombonat och mysigt. ?

  Julia Franzen lägger upp studiebesök från iClinic. Och han som visar henne runt ska liksom vara ansiktet utåt/reklam för det stället? ??

  Alla har rätt till sin egen smak men när dessa influensers ska envisas med att köpa lägenheter i gamla hus och prompt ska riva ut originaldetaljer samt i detta fall ersätta dem med någon galen Las Vegas-osande Paris-pastisch så undrar jag varför de istället inte våldför sig på ett nybygge vilket i nio fall av tio levereras med blanka vita väggar och släta lister?

  Att ”sätta sin egen prägel” lämnar inte mycket kulturhistoria kvar till eftervärlden, speciellt när allas prägel visar sig vara så uniform.

  Värna om det som har varit och vårda det till kommande generationer.

  Hanna har helt rätt. Tycker jag. Om inte andra tycker lika är det ok.

  Läser kommentarerna och fattar inte, det låter som att det skulle vara någon slags förolämpning att ett hem inte är personligt? Vi har tex mycket färg och lite blandade grejer hemma, mer unikt än Kenzas hem kanske men just personligt? Nej, inte direkt. Och skulle hellre höra folk beskriva vårt hem som ”trevligt”, ”fräscht”, ”intressant”, ”snyggt” eller liknande, än just personligt.

   Varför skulle du inte kalla ditt hem personligt? Är det inte ni själva som valt inredningen utefter vad ni gillar? Personligt är ju inte specifika produkter utan just att det speglar personen.

    Så enligt dig är ALLA hem personliga?

    ”Personligt” i dessa sammanhang syftar ju annars INTE till att man själv typ har valt soffa.

     Jag har inte pratat om att välja soffa.

    Klart vi valt det själva och utgått från vad vi gillar. Men vi har ju inte strävat efter att det ska bli just personligt. På samma sätt som jag försöker i förta hand klä mig snyggt, (dvs vad jag tycker är snyggt) inte personligt, som i att försöka uttrycka min personlighet via kläder. Men de hat jag ju också valt själv.

    Klart det finns hem son faktiskt ÄR mer personliga, där man verkligen kan få en uppfattning om intressen och livsstil hos den som bor där. Men det är ju inget fel att inte sträva efter det. Ser ut som att Kenza i första hand utgått från vad hon tycker är snygg just nu.

   Det som stör mig är att folk har bestämt att det bara är EN viss typ av hem som är personligt. Och det är ofta den typen av hem de själva trivs i.

    Ja ett hem blir ju inte automatiskt personligt för att man tex har arvegods, konst och färg typ. Kan ju lika gärna vara att man känt sig tvungen att behålla ärvda grejer, köpt konst som matchar utan vidare eftertanke och inte orkat måla om.

  Gah! Visste inte att det va Kenzas lägenhet, älskar henne och vill INTE bråka. Tog bort den så fort jag förstod det. Dessutom är det väl tur att jag inte är inredningsdesigner för är som sagt inget facit. Kram alla!!!!!

   haha lite roligt ändå

  Håller med HanaPee, H E R R E G U D vad tråkig den inredningsstilen är. Och att gamla lägenheter eventuellt behöver renoverar men det är sådant otroligt slöseri att riva ut allt som är charmigt med gamla lägenheter för att göra om till en lägenhet som ser exakt ut som alla andras som har den stilen.

  Kenzas lägenhet påminner verkligen om ett stort väntrum som finns på Karlavägens mvc. Lite roligt/tråkigt(:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.