OS I ”click baiting”

Click baiting.
Medias älsklingsaktivitet som de älskar att skapa, detta fenomen där knäna trollar och redaktionerna är fulla av nyss gjorda hönor.
Click baiting. Ett koncept som egentligen borde fungera betydligt sämre än det gör.
Resultatet är allt som oftast känslan av besvikelse eftersom innehållet aldrig är det som antytts, men vi går på det varje gång.
Varje gång klickar vi oss in för att stilla vår enkelt triggade nyfikenhet och så är ekorrhjulet igång igen.

Den här gången har jag hittat tre stycken exempel på click bait med influencerkoppling – i Aftonbladets bilaga som bär det ack så passande namnet ”Klick!”.
I kommentarsfältet får ni rösta om vilket click bait som var det absolut mest långsökta och knätrollade.
Thanks for playing! 🙂

Sanningen:
Att Bianca Ingrosso skrivit på Instagram att hon varit väldigt sötsugen den senaste tiden – som om hon vore gravid- men förtydligar att så INTE är fallet.
Artikeln hade även prytts med ”Breaking news”.

Sanningen:
Carolina har haft ett utstående öra som opererats in.
Från omslaget.

Sanningen:
Någon frågade på Instagram om de hade en flört på g eftersom Martin gillade Hannhas inlägg.
Svaret? Att de känt varandra i 25 år.
Också från omslaget

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OMG
  Att göra höna av fjäder….

   Tycker Ribecka är duktig på clickbait också. ”RIP vanen” – fick byta bromsar. ”Får problem med policia ” – fick flytta sin van till annan parkering…

    Har tyvärr tröttnat lite på att kolla på hennes videos (klickar inte på dem längre fast jag prenumererar) av just den anledningen. Man vet att det är clickbait. Har avföljt många youtubers av den anledningen – de kan dra det hur långt som helst med sina titlar. Therese Lindgren gör det ibland också. Ofta vet man redan när man läser titeln att det kommer vara något hon pratar om i max 30sek just i slutet av videon bara för att kunna skriva en sån rubrik..

     Jag brukar anmäla clickbait på youtube, tex titel eller thumbnail, är det tillräckligt många som anmäler det får kreatören en varning och kan få ta en paus från att ladda upp nått och sedan en strike om det fortsätter.

     Är det bara jag som inte bryr mig om varken rubrik eller thumbnail? Jag tittar för att jag följer personen, inte för att rubriken lockar eller inte lockar mig.

  Therese Lindgren är ändå Queen of clickbait. Nu senast en thumbnail som ska se ut som om hon och Anders har gjort slut. Många andra gånger har hon clickbaitat graviditet, olyckor, att något ska ha hänt hundarna. Och så tuttarna/nakenhet väldigt ofta.

   det ser verkligen inte ut som dom ska göra slut av den thumbnailen

    Nä, det ser ut som att de redan har gjort slut, med rubriken så ser det ut som att de gjorde det under skidsemestern..

   Skulle precis kommentera exakt samma sak. Och så använder hon sina ”assets” också för att locka. Hörde i en intervju, kan ha varit värvet, att hon mycket medvetet clickbaitar. Jag har följt länge men börjar tappa intresset. Inte bara för hennes clickbaits men det bidrar absolut.

    .. och jag är en annan Sara än 15:03 ?

  IL står för en sedan många år massiv click baiting med fullständigt överdrivna ”fakta” om sin verksamhet på sin sajt. Varför tillåts hon göra det, utan att någon uppmärksammar det?

   Så länge man inte förlitar sig på utomstående investerare är det kanske okej? Om jag säger att mitt intergalaktiska företag är störst/bäst, är det verkligen olagligt?

   15:06 har fullständigt missuppfattat vad clickbaiting är. Fakta på sin egen sajt, överdriven eller ej, är inte clickbaiting. Faktan är för övrigt inte direkt särskilt överdriven men gammal däremot, faktan har inte uppdaterats bara och det är väl inte otillåtet så varför ska det uppmärksammas. IL brukar ju faktiskt inte clickbaita, de som clickbaitar flitigt är Paula, Elaine, Myggan, Lindgren som sagt, Alexandra Nilsson, Bianca och Margaux, och så diverse tidningar då.

  Om influenserna själv slutar att click baita hade jag kanske tyckt att det var fräckt av tidningarna men när de är lika dåliga kålsupare själva så…. Inget jag lyfter på ögonbrynen för direkt.

  Paula Rosas clickbaitar väldigt mycket.

  ”In på bloggen och läs om min stora sorg i livet!” Inlägget handlar om att hon inte kan fläta.

  ”Det värsta har hänt!” En av döttrarna har fått löss.

  För att inte tala om hur mycket hon tjatade om att en hårfön på ett gym hade FÖRSTÖRT hennes hår. Den hade minsann BRÄNT BORT STORA TUSSAR och hon KÄNDE SIG SKALLIG.

  Ja, jag har slutat följa henne.

   Word! Allt är alltid så dramatiskt i hennes värld

  Det blir lite som ”sälj grej med tjej” fast istället för nakna brudar så kör de på insinueringar och halvlögner.

  Det är väl enda sättet att överrösta mediebruset

   ….man kanske skulle starta en tidning som heter ”Bara Sant”.
   Typ, ”kungen har glasögon”, ”idag har det snöat”, ”kvinnorna bar olika klänningar på Elle galan”

   Torrt som knäckebröd.

    Jag hade lätt läst den tidningen ?

     Tack för support ❤❤

    Jag skulle kunna göra en lokal del och kunkurrera med lokaltidningen. ”Kommunal hemtjänstbil fast i snödriva” jag var själv ögonvittne. Det var vitt överallt så även bilen.

    ”Sportlovsaktiviteter på biblioteket vecka 9”. Precis som år efter år.

    ”Skidspår vandaliserat”. Kurt Andersson IFK Skidklubb trodde att han skulle drabbas av hjärtinfarkt i morse. Skoteråkare har förstört alla spår. – Man blir så ledsen när sånt här händer. Inte ens kaffe kunde pigga upp mig.

    ”Nu är kylan här”. Klä på er.

    Agda Svensson
    Tokbodas intresseförening

    Kan tipsa om ”vad vi vet” som rapporterar och sammanfattar fakta och vad vi faktiskt vet om större händelser.

     Alltså, har någon redan snott min braiga idé ???

    Spottade rakt ut på skärmen av skratt. Men jag har ju torr humor också. Jag vill höra allt om knugens nya glajjor.

     Läsglasögon från ÖB 20 spänn.

  MM tar ett stort steg i sin rehabilitering i morgon. Och passande har hon fått nya träningskläder av Gavelo.
  Vad är detta stora steg gissar ni?
  Börja träna och nytt kostschema?

   Hoppas det är rätt storlek på kläderna, hon brukar ha för små träningskläder på sig.

   Hon låtsats att hon haft träningsförbud pga rehab. Tror vi på det? ?
   Ska äntligen få träna i studion. Nya kläder behövs. Den där svartrutiga jackan från Gavelo som hon ofta har ser pytteliten ut. Nu blir det säkert 14 portioner kyckling i veckan. Eller inte på restaurangbesöken då. Då ska det vara annat kött.

    Nu har hon ett erbjudande. 25% rabblat och andra konstigheter.

     anti redenas krämen

      Rosenseien ?

    Nej hon har inte haft träningsförbud men här har påpekats att det är konstigt med alla nystarter hela tiden så nu kan hon inte skriva nystart igen så då heter det ist rehab, vilket hon brukar skriva när hon vill ha uppmärksamhet och sympatier och för att då låter det som ett skäl till att hon inte är så vältränad liksom. My försöker, vrider, vänder och låtsas… Fake it til u make it. Så fejk och manipulativ.

     Hon har ju opererats.

   Hon är så löjlig med sitt rehabsnack när hon inte tränat på ett tag – för att folk påpekat här att hon inte verkar ha tränat på ett tag så då skriver hon manipulativt om ”rehabiliteringsplan” haha och det har hon kört med ett antal gånger tidigare också. Hon har ju sina återkommande nystarter men det kan hon inte skriva igen nu så nu heter det ist ”rehabplan” haha. Hon rättar sig efter vad som skrivs här, märks tydligt. Nej hon har ingen rehab men hon ska väl börja träna imorgon i nya studion, golvet är väl klart då. Ännu en nystart. Nu erbjuder hon att man får komma och provträna där med henne. Hon skriver ”vi på strongmamas…” haha. Som hon låtsas, fake it til you make it. Hon skrev häromdagen också såg jag att det erbjuds gruppträning i studion, märkligt för innan har hon skrivit att i studion är man ensam ihop med henne och tränar. Hon ändrar efter hand. Alltså My är så genomskinlig.

    Nytt inlägg på IG. Och nu funderar hon på att dra ner till Mikes i Marbella nästa vecka men inser att hon har en studio att färdigställa.

    Kommer aldrig att förstå hur hon tänker/planerar, eller om hon gör det alls?

     Just ja, det var den lilla detaljen. Studion för helsicke! Ordna vikarie?

     Herregud.. nej alltså puh. Hon har väl inte fått några kunder till studion. Hon brukar skriva ”nu är priset endast 499 kr per timme, ordnarie pris 899” MEN hon har ju tagit 499 kr per timme hela tiden, vad hon skrivit iaf, några betalande pt-kunder i sina studios tror jag inte hon haft. Hon verkar iaf ha fått EN onlinekund nu men hon raggar fler för fullt. Alltså hur korkat att betala en massa pengar till henne när man ist kan googla nyttiga recept och kostplaner precis som My gör, och träningsprogram finns att tillgå gratis liksom. Ja man undrar hur hon tänker, storhetsvansinne typ.

      Nu släpper jag på några nya platser…

       hahahaha… och alla hennes klienter, jättemånga är det.. eller inte.

        Nu ska hon svara i telefonen själv också ? Har Ilona fått sparken?

         Ja just det, nu försöker hon med att man får minsann prata med stjärnan My direkt och inte med assistent hehe det ska tydligen locka fler kunder. Innan skulle det väl låta mer professionellt att ha assistent som sköter samtalen haha. Var har Book tagit vägen tro, hon byter profilbild på insta varje dag men annars tyst?

          Jag blev blockad av Booken förra året. Jag gillade några inlägg och det var tydligen ett misstag ? Så flyg under radarn.

          Man kanske skulle ringa My och fråga om hon kan ta hand om min mans träning trots att han inte är mamma. Han ser ut som en nyförlöst kvinna och jag vill ha honom lite mer fit. Han älskar att bli fotad även i obekväma situationer.

          OBS! Finns ingen man på riktigt
          Han skulle ändå ha dragit ?

         Och så tar hon bort så man inte kan se antal gilla på hennes bilder som fått få likes haha och så gillar hon sina egna inlägg från alla sina konton.

     Nu har hon lagt ut nya klipp från sjukhuset på Instastories. Sömnproblem och slutar att andas. Låter ju riktigt jobbigt. Nu hoppas jag att hennes anhöriga försöker övertala henne om att tagga ner alla pågående och samtidiga projekt som hon inte verkar kunna avsluta. Tror hon skulle må bra av att enbart fokusera på EN sak i taget, utan stress och press från väntande kunder.

      Men NEJ hon är INTE på sjukhus, fast hon vill nog gärna att folk ska tro det men nej hon är hemma men har satt på sig en sömnmaskin bara som mäter hur man sover. Att hon slutar andas är nog hittepå av henne själv för att få sympatier och uppmärksamhet. Det är mönstret att man ska tycka synd om henne när det inte går så bra som hon önskar i hennes business, och alltid när hon har gjort sig ovän med någon. Tror ingen behöver vara orolig.

       Har själv haft sån där ”grunka” en natt hemma pga samma besvär. Hon överdriver som vanligt. Hon kanske skulle invänta resultatet av mätningen innan hon ojar sig.

        Men du får väl inte hem en sån utan att du har problem?

         Klart som tusan jag hade sömnproblem, men luftflödet var inte dåligt.

         ”Sömnapnéutredning i hemmet
         En sömnapnéutredning innebär att luftflödet genom din näsa och mun registreras under en natt. Även dina andningsrörelser, blodets syresättning och hur du ligger när du sover registreras. Mätningarna visar hur många andningsuppehåll du i genomsnitt har på en timme.

         Mätningen går oftast till så här: Innan du går och lägger dig fäster du en mätare vid näsan som registrerar tillfälliga stopp eller försämrad andning när du sover. En syrgasmätare som du fäster i fingret eller i öronsnibben kontrollerar om du får syrebrist. Ett band runt bröstet registrerar själva andningsrörelserna.

         Det finns teknik som gör att du kan göra allt det här på egen hand i hemmet. Det är enkelt och du får låna med dig utrustning hem.”

          Och My verkar ofta hypokondrisk och läkarna har inget annat val än att utreda. Hon tror att mycket leder till döden. L var ju döende i Corona, men inte inlagd på sjukhus ? En döende unge skickas inte hem med Bricanyl.

         My har ett helt läkarteam omkring sig har hon sagt tidigare så vi behöver nog inte oroa oss för att hon inte ska få hjälp.

     Men oj, vad har hon gjort med sitt ansikte? Är det verkligen bara viktuppgång? Ögonen, munnen.. ser inte alls ut som på bilderna

      Hon kallar det för piff ?
      Solbrännan kan göra Trumph avundsjuk.

       Hon har insprutat fillers i ansiktet tidigare och nu verkar det som att läpparna fått en påfyllning ganska nyligen. Hon har ju varit på diverse skönhetssalonger och piffat sig nyligen.

      Problem med sköldkörteln. Hon har underfunktion, men inte hypothyeros. Utan det är en biverkning av annan medicinering. Hon har haft det länge nu och då får man det utseendet. Svullnad runt ögon, bredare ansikte. Svullen kropp. Torrt hår, taskiga naglar, torr hud, mm, mm.

       Det är såna symtom man får. Men underfunktion ÄR ju Hypotyreos? Hon sa i början att hennes läkare inte vill ge henne medicin för det, för det är en symtom på hennes sjukdom. Den som är hemlig…
       Om hennes sköldkörtel går på lågvarv så behöver hon ju få medicin för det, jag fattar inte.

        Jag har hypothyeros och hade för lite levaxin. Såg lite ut som My, för en månad sedan. Men det försvann på två veckor.
        Det verkar som hennes hemliga medicin ger henne underfunktion tillfälligt och då vill man avvakta med levaxin. Läkare resonerar olika där. Jag hade tvingat läkaren att skriva ut levaxin eller bytt läkare. Hela kroppen går ju pålågvarv, så allmäntillstånd påverkas jättemycket.

         Men Mys sanning är nog inte alltid lika med vad läkarna säger. Om hon får Levaxin och inte går ner i vikt så fortsätter hon skylla på sin sköldkörtel. Tror inte hon är tillräckligt på jorden när hon lyssnar på läkarna heller. Blodprov tror hon är på så mycket blod att hon blir yr och sjuklig.

          Hon är ju mytoman så det går ju inte att lita på hennes utsagor precis. Men ansiktet ser ut som ett typiskt hypothyeros utseende. Jag gick inte upp i vikt, bara lite svullen på magen.
          Jag tror hon har gått upp i vikt av normala omständigheter. Dvs stillasittande och kalorität mat.

    Jag har aldrig rehabiliterats, men förknippar det ändå med att resa bort pga för mycket supande och knarkande.
    Rehab på ociviliserat gym i Spanien = svårt att fixa rödtjut.

     Ja eller att man rehabtränar efter skada med sjukgymnast vilket My inte gör men att skriva rehabträna och rehabplan ger tyngd liksom och ska väcka nyfikenhet typ, hon tänker att det ska ge uppmärksamhet och sympatier och vara ett skäl till att hon gått upp i vikt och inte är vältränad liksom.

      Jag har nog sett amerikaner på intervention på tv för ofta. Typ Dr Phil.

  Åh nej nej nej, årets click bait är Elsa Billgrens frisörbesök som hajpats i veckor! Och som visar sig vara… en toppning.

   Hahahaha ja ”det stora klippet”! Sen blev folk sura på någon i kommentarerna för att hen skrev att det inte var en riktig page ??

   Det var väl ingen toppning? Hon klippte ju bort mycket.

  OT: kan vi diskutera underbaraclaras ätstörda ” bantningstips” ??

  https://underbaraclaras.se/2022/02/19/sma-sma-halsoforandringar/

   Undrar varför hon skriver att hon själv är överviktig också?

   Clara blev verkligen jättearg på dem som kommenterade att detta var nästintill ätstörda tips. Men att ha enormt fokus på att röra sig (att träna fem gånger i veckan plus promenader plus springa i trappor och knäböja dagligen etc) samtidigt som man försöker dämpa hunger (dricka chiafrön, borsta tänderna, dricka mycket vatten för att minska hungerkänsla) och räkna kalorier är ju i ärlighetens namn vad alla tidigare och nuvarande ätstörda människor vet att man ägnar sig åt. Inte bara för ”hälsan”.

    Jag gillar Claras blogg. Men hon har väl aldrig räknats in bland dem som kan ta kritik. Tycker ofta att hon tar det väldigt personligt och vägrar ens försöka förstå den andra sidan. Utan brukarna försvara sig med att det är hennes blogg och hon kan inte ta ansvar för hur hennes läsare reagerar.

    I det här fallet är kommentarsfältet fyllt av rimliga kommentarer som menar att det finns en skillnad mellan att skriva om träning och att dela med sig av ”knep” på hur man minskar hungerskänslor. Och att det senare inte borde likställas med att vara mer hälsosam. Samma tips som tidningar gett år efter år, för att få tjejer och kvinnor att känna att de inte ska vara nöjda med sina kroppar och borde gå ner i vikt. Som gett generationer komplex och varit inkörsporten till ätstörningar. Tycker det är oerhört tondövt av Clara att inte förstå kritiken. Att hon dessutom väljer att illustrera inlägget med en bild på en normsmal kropp som hon säger att är överviktig, säger väl en del.

     Håller med, nästan så jag blir oroad över hennes hälsa eftersom hon inte verkar förstå kritiken över huvudtaget fast det var precis som en artikel i nån gammal Frida tidning.

   Oj! Märker hon inte själv hur galet vissa grejer låter? Och hennes svar när hon får kritik? Nån gav henne tydligen migrän…

   Har läst Henrik Wahlström på Instagram länge nu och älskar hur han lyfter fram olika tidningars vikthets, men även influensers bör egentligen granskas mer. Varför ens ta upp vad hon gör för vikten samt påstå sig vara överviktig? Jag är ingen följare av Clara men trodde hon mer skrev gulliga inlägg om kakbak och skogspromenader… Har nyligen läst tidningsintervjuer med henne och hennes syrra i tex Tara, hon är ju verkligen en person som får mkt uppmärksamhet och säkert fler följare av detta. Ännu viktigare då att ta ansvar för vad man skriver

    Exakt, läser man det från kontexten Henrik Wahlströms instagram förstår man ännu mer hur skevt det är av Clara.

  Det är ju så tråkigt men vi får den media vi förtjänar. Det klickas = det fortsätter. Jag är ibland medskyldig.
  Jag är yttrandefrihetens första försvarare, men måste den missbrukas så in i helvete?

  Gör hellre ett inlägg om när influenserna själva click batar.

  Carolina G har opererat öronen! Det är väl kanske den ”minsta” operationen hon gjort.

   Det var ju länge sen.

  Hannah G är väl tillsammans med sitt ex igen?

   Var har du fått det ifrån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.