Hur likt är för likt?

Uppdatering:
Ett tillägg i Sanne Alexandra-debatten.

Vi tar en paus i politiken.

Sanne Alexandra släpper en kofta på fredag.
Den kommer förmodligen kosta någonstans mellan 800-1000 kr, och har två hyfsat lika föregångare, både hos H&M och hos Lager157.
Det måste kännas märkligt att ”designa” ett plagg som är så pass alldagligt att det redan finns mängder av liknande plagg på marknaden.
Ungefär som att designa en vit tisha. Släpp gärna en i olika prisklasser och kvalité, men kalla det inte för ”design”.
Tack på förhand.

 

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har vi inte redan sett detta inlägg?

   Exakt min tanke!

   Detta var väl uppe för någon vecka sedan om jag inte minns fel.

    1/2 ligger inlägg om samma kofta uppe…

   Skulle skriva precis samma

   Man kan väl inte ta paus nu när vi har krig i Europa?!?

   Med andra ord så är det extremt likt (för att svara på frågan som Cam ställde).

  Camilla, du har redan skrivit det här inlägget….

  https://nyheter24.se/bloggbevakning/2022/02/01/hur-likt-ar-for-likt-22/

   Det här inlägget var lite för likt det tidigare.

   Skriv om Sellpys sjuka prissättning av Biancas kläder istället ? (i pausen från politik)

    Så sjukt är det väl inte. Nu har jag inte tittat i detalj, men en typ oanvänd jacka med ord pris 7999 sälj för 6000. Oanvända tofflor ord pris 650kr, säljs för 500kr.

    Dessutom så finns det mycket kvar, så uppenbarligen var det inte helt galna priser?

     Om det finns mycket kläder kvar tyder det väl verkligen på helt galna priser? Annars hade det väl sålt slut på ett nafs. Eller hur menar du?

      Jag missade ett ”inte” ?
      Det jag skulle skriva var ”det finns inte mycket kvar”.
      Det lilla jag såg så tyckte inte jag att priserna var speciellt galna.

     Skojar du nu, eller jobbar du faktiskt med prissättning för Sellpy eller något? ?

     Priserna är fantasipriser. Vissa produkter säljs och såldes till och med för mer än ordinarie pris, trots att de var använda och ibland även smutsiga (som kuddfodralen).

     Dessutom tyder de många kvarvarande produkter snarare på att priserna har satts alldeles för högt än tvärtom.

      Sellpys prisbild är helt galen!
      Min personliga favorit var när de sålde en tom smyckespåse från Sophie By Sophie för 300 kr. Alltså bara påsen som man får med vid köp, utan tillhörande smycke. Samtidigt som de säljer plagg från ex Club Monaco och Valerie (dyra i inköp) från 30 kr.

  Ja inlägget har redan varit uppe. Men viktigt fortfarande att belysa denna bransch. Där flunsor leker designers och tar fram generiska och överprisade kläder med samma kvalite som man hittar på HM. Och kallar det ”mim design”. Varför ska jag köpa denne kofta för 1000 kr när jag hittar liknande på tex Gina Tricot för typ 300? Samma kvalite och tillverkningsland.

   C vet ju inte ens själv vad tröjan kommer att kosta.

   Lär fortfarande vara mkt dyrare än HMs motsvarande. För detta pris kan man få mkt bättre kvalite på kläder än HMs basic collection.

    Absolut väldigt lika. Det är dock dyrare att producera småskaligt så mindre företag behöver ofta ta mer betalt än jättarna oavsett kvalitet.

    Angående likheten är de dock ganska olika blåa nyanser på koftorna. Hade jag själv varit ute efter att en sådan hade jag valt den med den nyans jag föredrar. Men är rätt petig med färger, trots att jag lever på studiebidrag.

    Det första inlägget om nya leggings är ju så ignorant att man mår illa.

     Dock ser jag att designen är rakt av kopierad och det skulle jag som regel aldrig stötta, oavsett färg, dock oklart att designen har nått sådan verkanshöjd att det kan klassas som plagiat, identisk design har väl tillverkats i i alla fall många årtionden.

  Som sagt hon har ju själv erkänt att hon kopierar andras design så jag fattar liksom inte varför folk handlar kopior till ockerpris.

  Nu vet jag inget om tillverkningen av Sannes plagg och tröjorna må vara lika, men generellt sett så är jag villig att betala mer för ett plagg som inte tillverkats i Kina, inte är polyester osv, även om det ser ut som nåt som redan ”designats”. Det jag nog försöker säga är att design kan vara mycket mer än vad som syns vid första anblick vilket iaf jag värderar. Sedan vet jag som sagt inget om just detta plagg.

   Killgissar att Sannes plagg inte är tillverkade några premiummaterial så ?‍♀️ Det är nog en mix av polyester och akryl och liknande

  Det finns även en på Ullared..

  39.90, Gekås; Ullared.

  Finns likadan i typ varje affär man går in i dag ?

  Köpte en tröja från Sanne Alexandra ”ribbed button down shirt”, älskade den, men efter första tvätten var den helt söndernopprig och dassig… så himla trist, och för det priset förväntade jag mig faktiskt mer…

   Du skulle läst materiallappen innan.

    För det gjorde jag ju inte, tror du? ?

   Det får blir en lärdom i fortsättningen. Lägg inte ner massa pengar på kläder ”designade” av flunsor. Du får samma kläder i samma kvalitet och betydligt billigare på vilken lågpriskedja som helst.

   Tycker det är förskräckligt att de (flunsor som leker designers) kommer undan med detta lurendrejeri.

   Inte ens jag som aldrig(!) bryr mig om tvättråd lyckas tvätta sönder kläder, billiga eller dyra. Jag förstår inte vad ni gör med era kläder när de faller isär efter en tvätt typ.

    Samma här typ det mesta i 40 hur svårt ska det vara, extra fint i 30 ?

    Fattar inte heller ? Tvättar allt i 60, och har typ bara HM, Lindex, Gina.. Allt är helt, allt är fint. Aldrig haft ett trasigt plagg tror jag ?

  Men åh ännu en influncer har som kriiiiiiiiiigaaaaat för sin kollektion.

   Jag måste bara få ur mig en sak jag tänkt på idag. Så många influenser slänger in ett swisha Ukraina mellan dagens outfit och dagens lunch. Sanne skriver på sin Instagram some good news on this sad day. Hon syftar på den nya färgen på henne byxor och kriget. Emilia de Poret skriver att hon tänker på Ukraina men hon ska ändå ta oss med på en runda i Pradas tecken. Tycker det är oerhört smaklöst att använda kriget i samma inlägg som reklam eller typ the show must go on. Vi influensers fortsätter rapports trots brinnande krig. Lägg gärna upp båda delarna men inte samma inlägg eller i ett reklam inlägg. För övrigt verkar dom båda vara otroligt sunda men tog dom som exempel då jag följer båda.

    Ja! Ser många såkallade influncers som myser på hotell, ut på middag, och så en Swish där emellan.

    Tänkte också på det. Otroligt smaklöst

    Det ÄR otroligt osmakligt och vi bör komma ihåg att de har gjort detta också.

  Hur var det nu med utfyllnadsinlägg?

   Hellre det än ingenting ?

    Även inlägg som redan har publicerats? Kvalitet > kvantitet

   Hade hellre bara haft en extra insatt öppet forum som man kunde få diskutera och skriva av sig lite

    Jag hade hellre haft en ny go serie att streama. Men man kan inte få allt man önskar.

     Hur……? Tänkte du nu? Vi är ju på en blogg. Eller streamar du serier härifrån?

      Låt poletten trilla ner

  Fast inlägget heter ju, hur likt är för likt. SÅ hur likt är detta inlägget från det tidigare om den blå koftan? 🙂 Bra tänkt heheh

  Frågan är Vem är smartast och skrattar hela vägen till banken hahaha det är vi konsumenter som gör detta möjligt pga att vi tittar på en influenser som är söt och näpen så vi köper ett likadant plagg i tron att man ska se lika snygg ut……..eehhhh neej, det går aldrig att göra så för att bli snygg även om man betalar 10ggr mer för samma plagg. Vi förlorar, influensern garvar sig till ”döds” över insikten att hon har korkade följare och vips kommer ett annat plagierat plagg ut på insta.

  Jag tycker dock hennes hade betydligt finare färg 🙂

  Efter ditt förra inlägg så köpte jag den blåa från HM (Nederländerna) och jag äääälska r den!!

  Hur likt är för likt? Jo detta inlägg är för likt ett av dina tidigare inlägg.

  Ska man ta det här inlägget som en form av öppet spår?

  Har hon tagit bort sitt egna Instagramkonto? Försökte hitta det nu för såg i en FB-grupp att hon lagt upp en bild imorse förställandes ett par leggings och texten ”Some good news on this sad day ? Our best seller leather leggings will come in a new color this spring”.

  Tänkte det kan inte vara sant ?

   Jag hittar hennes konto. Gå in på bloggbevaknings insta och klicka vidare därifrån om du inte hittar henne. Hon har dock ändrat texten precis!

   Ja för det är Sannes läderleggings som kommer skapa fred på jorden. Och få oss att glömma bort krig och elände. Gäller att ta varje tillfälle i akt att marknadsföra sina viktiga produkter…

  Det som finns att spela med är ju färg, material och passform.
  Modellen i sig är ju tidlös, så egentligen är väl alla koftorna efterapningar av ett original för länge sedan.

  Skriv om hennes senaste inlägg istället, kolla Tramsfrans stories!

   Hon har fått enormt mycket kritik i kommentarerna, och även Pernilla W som hejade på

  Bojkott föralltid.

  Alltså… Hur fan kan man tycka att ett par trashiga leggings är en god nyhet när det just utlöst KRIG!? Vad lever de här människorna i för värld!? Blir fan mörkrädd….

  Om Sannes inlägg idag är det dummaste och mest ignoranta du sett så är ju ditt inlägg ännu mer dumt och ignorant….. ?‍♀️

   Håller ingen med om någonsin..

  Sanne Alexandra ??????

  Men hur står det till hos denna människa? HUR kan man ens komma på tanken att uttrycka sig sådär? Skicka lite leggings till Ukraina så mår de säkert mycket bättre, typ…

  Alltså hur kan man vara så korkad så man skriver en sån text? MäNniskoR SPränGs i BITaR MEN deppa ej för MINA LEGGINGS FINNS I EN NY FÄRG!!! YAaaY!!
  Och nu gråter hon på insta och säger att hon var tvungen att jobba som alla andra?!?! Nä men jag blir mörkrädd!

   Hoppas inte att du var så oförskämd att du gick till jobbet idag och utförde dina arbetsuppgifter. Och gjorde du det så antar jag att du konstant pratade om alla barn och vuxna som drabbats av detta krig. Och jag antar att du även pratar konstant om tex IS-barnen som lider svårt i lägren.
   Låter det vrickat det som jag skrev?
   Ja, jag kan bara säga att det är många som ska vara tacksamma över att inte jag håller på att prata ihjäl folk på mitt arbete, för ingen av dom kan svara emot mig. Jag jobbar som tandläkare och sköter mitt jobb, tjejen det handlar om i inlägget jobbar också…nja, i varje fall försörjer hon sig.

    Väldigt dålig paralell tycker jag nog ?

     Ska utveckla mitt resonemang. Det är väl inte för att hon utför sitt arbete som kritiken har uppstått, utan texten hon skrev på sin reklam.

     Om din klinik lägger upp en bild på Instagram och skriver ”Nu när det sprängs bomber i Ukriana så kan vi glädja er lite med att avslöja att Nyttnamn har börjat jobba hos oss. Nu kan ni få ett vitare leende” så är det väl liknande

    Men åh herregud. Har Sannes lilla följare hittat hit. Oavsett vad man jobbar med så utrycker man sig inte så som hon gjorde.
    Man kan absolut marknadsföra sitt jobb idag men det har absolut ingenting med kriget att göra. Hon får fan stå för att hon skrev nåt urbotat korkat istället för att sitta och grina över att hon behövde jobba. Ja jobba, proffesionellt då!!

    Hon kan väl för fan göra sitt jobb utan att dra en fucking parallell till kriget i Ukraina????!!!!

   Riktigt sjukt beteende. Och nu är det henne det är synd om ? Buhu….

  Jag såg att hon skrev att hon inte ens hade velat jobba idag, och att hon endast tänkt på Ukraina hela dagen och nu var tvungen att logga ut för att hon får så otroooooooooligt mycket hat och att bloggbevakning är ondska osv. osv. osv.. Det känns som att väldigt många influensers vid det här laget har valt att logga ut över den otroligt stora mängd hat de fått över något ointelligent de gjort.

  Spontant känns det som att det är ett klassiskt drag för att försätta sig i en roll som ett offer och på så vis både få sympati och försvarare på sin sida. Det hade vart oerhört intressant att få veta vart de drar linjen mellan kritik och hat. Min känsla är att det inte alls är på samma punkt som genomsnittet.

  Jag tycker absolut inte att någon ska få hat (lite trött på ordet till och med) men jag kan tyvärr inte känna annat än att det är feldeffinierat alt. en lögn i det här fallet.

   Jag uppfattade inte kritiken som personliga påhopp, mer att det var väldigt osmakligt agerande. Kan inte man som ”offentlig” person ta lite kritik utan att tycka synd om sig själv o skrika ”hat”, då kanske dags att byta bransch.

  Jag är från Ukraina och vem bryr sig? Influensers behöver inte dela allt som händer i Ukraina, lev era liv herregud. Vem bryr sig om hon lägger ut en bild med en sån text hon har ingenting med Ukraina att göra ändå..? Fattar ej, varför är NI arga när inte ens vi som är från Ukraina bryr sig vad NI gör?????

   Jag bryr mig.

    Ja men hon tog ju bort inlägget och bad om ursäkt till alla er kränkta SVENSKAR. Känns som majoriteten som är sura på henne är inte ens från Ukraina eller har inte ens en koppling till Ukraina. Det är isåfall vi som är från Ukraina som är i krig som ska bli arga eller inte arga. Som har familj där. Lägg tid på att vara arg på Putin som kontrollerat Ukraina i 8 år och nu startar krig, lägg inte tid på att vara arg på en fin tjej som bett om ursäkt.

     Jag har familj i Ukraina. Du talar INTE för alla ukrainare.

      Jag har också familj i Ukraina som försöker ta sig ut, jag menar bara att Sanne delade ju på morgonen att hon ber för Ukraina. Men hon har väl ingen koppling till Ukraina och har ändå säkert swishat pengar dit så varför är folk så arga? Hon. bad. om. ursäkt.

   Väldigt många bryr sig om du har missat det? Alla förutom Sannes följare tydligen, som verkar vara lika ignoranta som hon.

   Vi får väl anta att DU inte är = Ukrainas 45 miljoner invånare. Om man inte ser vad felet är att skriva om krig och försäljning (av sina leggings) i ett och samma inlägg så är man ju lovligt korkad. Dina emojis känns rätt opassande i detta sammanhang också.

    Opassande? Jag är EXTREMT ledsen över det som händer då jag har familj som försöker ta sig ut ur landet. Jag fattar bara inte/känns skrattretande att ni ”försöker bry er” och gå till attack på en influenser???? Som bett om ursäkt dessutom flera gånger??? Känns som det räcker, vad arg på Rysslands president istället.

  ”Ok” tänkte jag och gick vidare, testa.

  Så otroligt sjukt skrivet av henne. Och sen sitta och grina offentligt över att folk reagerar? Get a fucking grip känner jag bara… Torka tårarna och öppna ögonen för vad som sker i världen just nu.

   Men hon är inte den skarpaste kniven i lådan om man säger så. ?

   Det är inte lätt för Sanne att sluta grina, hon lever i sin lilla fantasivärld och har alltid gjort, nu säger någon emot henne och då kan hon inte hantera det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.