Sverige och världen visar Ukraina sitt stöd

Igår bad jag mina följare på Instagram dela sina bilder på hur Sverige och världen visar sitt stöd i Ukraina och det ukrainska folket.
Jag har fått hur många bilder som helst, och här är en del av dem.
Visst är det fint att se?
Det här är nog det finaste inlägget jag publicerat här inne. <3

Idéen kom från en av mina följare som startade med att skicka mig den första bilden från Helsingborg. 
Tack för tipset och tack till alla ni som bidragit med bilder.

  

124 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jätte fint! Vill även tipsa om att Helen Torsgården startade en insamling som efter bara 15 timmar har fått in över en halv miljon kronor.

  Från bebisbevakning till Ukrainabevakning…

   Håll ut, jag tror på dig! Ge det några dagar så kan du få din dos av skvaller och smutskastning på någon random bloggare.

   Störde ett krig dig från att leva i låtsasvärlden?

   Jag håller med. Självklart är det hemskt och det är viktigt att uppmärksamma och prata om, men personligen behöver jag paus ibland. Egoistiskt ja, men min hjärna orkar inte ta in skit hela tiden. Jag behöver någon form av andrum för att orka med resten.

    Men ta dig det andrummet då, logga ut. Man kan inte kräva att hela internet anpassar sig efter dina behov. Gör något annat. Ta en promenad i skogen. Gå på dejt. Baka en kaka.

     Det har jag inte heller gjort, krävt att folk ska anpassa sig. Men jag har väl rätt att lufta mina tankar, precis som andra har? Jag tycker att det är synd att en blogg som handlar om ett ämne – influensers – helt plötsligt handlar om krig.

     Men nej. Jag kräver verkligen ingenting.

      Det är ett väldigt egocentriskt förhållningssätt just nu. Även influencer-världen påverkas såklart av detta. De lever i samma värld som vi andra.

       Det är jag medveten om, vilket jag också poängterade själv – att det är väldigt egoistiskt.

  Vi gör så gott vi kan.

   Konstigt att andra länder alltid är snabbare i sina beslut.

    De kanske heller inte blir hotade av Putin.

     Sverige är inte mer hotat än något annat land eftersom vi ändå inte kommer gå med i NATO.

      Du kan inte avgöra om vi kommer gå med i NATO eller ej. Vi har stor inblandning med NATO redan och sände nyligen 1600 soldater till en militant övning med NATO.

       Sverige har varit med i Natoövningar under många år så inget nytt under solen

       De som styr Sverige vill inte att vi ska gå med i NATO. Däremot är ett nära samarbete fortfarande viktigt för oss.

       Det är givetvis Sveriges styre som avgör det, och de tycker inte att vi ska gå med nej.

       I alla tidigare omröstningar om medlemskap säger svensken nej.

   Nej

  Hundar utan hem la ut på sin insta gram att de skulle ner till gränsen mellan Ukraina och Polen och lämna hundmat, filtar, vinterkläder och allt annat djur och människor kan behöva.
  De fick in så mycket grejer att de inte fick plats i transporten! Man ser hur det är en lång kö av människor som vill hjälpa till. Blir så blödig.

   Jag med ?❤️

  Det som hände på fotbollsplanen i matchen mellan Everton och Manchester C är nog det som berört mig mest hittills, när det gäller att visa sitt stöd.

   Vad hände??

    Innan matchen visade lagen support för Ukraina:

    https://youtu.be/VLY7q3FsyRw

    Bägge lagen har åtminstone en ukrainare i respektive trupp (Mykolenko i Everton och Zinchenko i City).

   Det visar att fotbollen (sport överlag egentligen) är så mycket större än bara två lag som sparkar på en boll. Jag älskar fotboll redan, men sånt här berör på ett ännu djupare plan.

  Tycker det blir lite för mycket nu. Konstigt varför vi inte rapporterar om dom andra länderna som har krig i samma veva? Varför just nu? Dom andra som tvingas fly från sina länder?

   Du förstår verkligen inte det alltså?

   Man har rapporterat om andra krig i andra länder men när kriget är långt borta så är man gemene man inte så intresserad. Att det nu är krig i Europa, våra grannar och 30 mil från den Svenska gränsen och med en diktator som indirekt har varnat Sverige/Finland till att bli medlemmar i Nato, ja då tror jag att de flesta människor med konsekvenstänk engagerar sig. I Sverige har inte kriget funnits i närheten så helt plötsligt upptäcker många att det som inte skulle ske kan faktiskt bli en verklighet. Inte konstigt att man rapporterar om detta och att många talar om det och det finns ju faktiskt off knapp om man vill slippa. Ta en tur ut i naturen och njut av fågelkvitter och se våren komma istället för att bli upprörd över nyhetsrapporteringen eller att bloggare skriver om samtiden.

    Och att vi här pratar om en diktator som invaderar ett demokratiskt land i Europa. Det är inte ett civilkrig liksom, utan en tydlig krigsförklaring och invasion av ett helt land. NER MED PUTIN!

   För att det är krig i vår egen världsdel antagligen. Ett stenkast från oss själva, startat av en galning som inte drar sig för att dra in varenda en som ens tänker tanken att stoppa honom.

   Du förstår inte hur det kan komma sig att det blir mycket rapportering kring en invasion som skedde i veckan?
   Har du redan hunnit glömma all rapportering om när Talibanerna återtog makten i Afghanistan? Sedan var det inte något som influensers ömmade för så det fanns inte så mycket att skriva om för bloggbevakning annat än att Carina Bergfeldt gjorde en insamling. Har du redan glömt bevakningen om Myanmar? Även Syrien och Yemen skrivs det om trotts att den arabiska våren drog igång konflikterna redan 2011 för över 10 år sedan. Sedan rapporteras även om Somalia, Tchad, Syd Sudan och DRK tilloch från i media. Vad mer är det du begär?

   För att kriget är här i närheten. Självklart blir det stor rapportering. Hur kan man inte förstå det? ??‍♀️

   Det kan aldrig bli för mycket när det kommer till rapportering av ett krig eller konflikt.
   För lite – ja. För mycket – aldrig någonsin.

   Att det kan KÄNNAS för mycket för individen, det är en sak. Men då får man stänga av, pausa, backa och göra något man själv mår bra av för stunden. Skapa andrum.

   Om man nu vill engagera sig och lyfta fram andra krig och konflikter kan man använda sig av denna länk där det finns info om de största krigen som pågår just nu:
   https://www.globalis.se/Konflikter

   Krig och konflikter har lyfts fram av hjälporganisationer hela, hela tiden,rappoetering fina där om man vill se den. Från FN, Röda Korset, Rädda Barnen o.s.v.

   För att kriget är här i Europa och Sverige kommer på ett eller annat sätt dras in i det. Kriget är ett hot mot oss också. Sen är självklart alla konflikter och krig berörande och fruktansvärda.

   Skrev ett längre svar i mod men poängen är att det rapporteras kring alla av de mest blodiga konflikter och rapporteringen före Ukraina var både omfattande och långvarig kring de senaste två konflikterna i Afghanistan och Myanmar. Även andra ställen som pågått i över 10 år rapporteras det om som Syrien och Yemen.

   haha har tydligen misskött mig för verkar vara satt i modd!

    Nej du råkade bara nog använda fel ord eller så var det bara en slump ??‍♀️

     Det var nog en slump!

   Lägg av med det där. Usch är så trött på folk som skriver sådär. Hur kan man inte fatta?

    Instämmer. Som Elaine och Kajan, de påstår att svensk media rapporterar att det inte varit krig i europa sedan 1945 MEN vilken media har sagt det? Nej det är nog misstolkningar, de två litar på vad en viss skribent skriver o påstår så de går på samma linje. Inte första gången saker förvrids och misstolkas. Kajjan menar att hon sett folk skriva det i diskussioner och kommentarer..eh. Elaine skriver ett citat själv och skriver under med -svenska medier (får man ens göra så?) Hon gör det för att få uppmärksamhet, ryggdunk och mest troligt för att IL skrev att det är värsta dagen sedan andra världskriget och hon menade ju självklart det som andra politiker sagt – att detta är det värsta för europa sedan andra världskriget – med invasionen vilket också skedde 1939 på liknande sätt, och inte att förneka andra krig (inbördeskrig) och inte att förringa andra krigsdrabbade.

   Du förstår alltså inte det? ?

   För mycket? Det har rapporterats om andra krig också. Alltså Elaine.. hon skriver ett citat själv och skriver under ”svenska medier”, vilka medier har sagt det som hon skrivit inom citat??? Sjukt att hon hittar på och sprider falsk fakta. Jag har iaf inte sett några svenska medier skriva/säga så och inte att de vill tysta ner andra krig heller vilket hon påstår. Minns att det rapporterades mycket om Jugoslavienkrigen, även Syrien osv men just NU händer det i Ukraina och andra länder kan drabbas och ja det berör alla och det betyder INTE att andra krig förringas eller förnekas och inte att andra krigsoffer förringas. Det som sagts i media misstolkas och förvrids – vad som sagts är att ”detta är det värsta för europa sedan andra världskriget” – och det med tanke på att det startade på liknande sätt 1939 då Tyskland invaderade Polen och sedan eskalerade det. Inga krig förringas och inga offer förringas och det är inte konstigt att media rapporterar mycket om Ukraina just nu och inte pratar lika mycket om andra krig.

   Snälla nån driver du med oss? Det är ett krig i vår närhet. I modern tid. Vi har blivit hotade om vi går med i Nato. Ingen vet vad som kommer att hända. Det är även din säkerhet det handlar om. Kärnvapen kan komma att användas. Tror det är få i Sverige just nu som inte är illa berörda av detta krig.

  Åh det blev jättefint! ❤️ / Roxanna, Helsingborgaren ?

  ???

  Så fint! Frys ut Ryssland ur alla sammanhang. Ut ur idrotten, ur världsekonomin, ur kulturella sammanhang… Gör dom till paria.
  Just när man trodde att allting skulle bli bättre, pandemin skulle ta slut, restriktionerna släpptes, ekonomin skulle repareras…så startar en jävel krig pga av paranoia och storhetsvansinne.
  Putin måste dö. Rysslands befolkning måste resa sig mot dessa megalomaner till ledare och skapa ett land med vanligt folkvett. Ett så stort land med enorma tillgångar och högutbildade människor har så mycket potential som bara går förlorade när alla pengar går till Putin, hans närmaste krets och några få oligarker.

   Den bästa sammafattningen av läget jag läst.

   Tveksamt om Ryssland skulle bli bättre om Putin försvann. Det är enormt komplext land med en svår historia bakom sig. Folket är vana vid korruption och destruktivitet.

    Om Putin försvinner finns möjligheten att förändra. Putin har dödat alla initiativ till demokrati och gått tillbaka till en diktatur där han sitter på livstid med fejk val. Putin har låtit mörda alla som kritiserar honom och får han tag på Zelenskyj kommer han att låta mörda honom.

     Det är inte så enkelt. Putin är liksom inte ensam vid makten. Hela Rysslands maktelit är ju korrupt.

      Ingen har sagt att det är enkelt men det blir väldigt negativt när man får det till att det är hopplöst för det är det verkligen inte. Gruppen kring Putin är inte särskilt stor. EU och dess allierade har fattat beslut som går ut på att förstöra Rysslands ekonomi just för att ta ifrån oligarkerna deras maktbas, dvs pengar. Att man förstör ekonomin får dessvärre även konsekvenser för många andra inte bara medborgarna i Ryssland. Putin som redan är illa omtyckt av många kommer att bli en paria.

       Man måste se det för vad det är även om det låter negativt. Bra med sanktioner, men Putin har förberett detta under en lång tid. Sanktionerna kommer därför inte som en chock för honom utan han är beredd på det.

        Hade han varit förbered på den ekonomiska atombomb som nu EU och dess allierade släpper hade han plockat ut sin dollarreserv. Men kryptovalutor kan bli en räddning för honom. Nu tror jag dock att det även pågår mer okonventionella aktiviteter för att störta Rysslands ekonomi och gör att oligarkerna sitter på en värdelös hög pengar. Säger bara Chile 1973.
        Det pågår mycket som det inte skrivs om.

   Ja, straffa privatpersoner som sportar och sjunger.

   Fick mig en tankeställare när jag som tonåring frågade min far varför man tillåter att diktaturer får vara med i t ex OS, den gamle veteranen svarade mig kort och gott: ”politik ska hållas utanför sport, där ska folk mötas neutralt”

   Och jag håller helt med.

    Så sant så. Problemet med OS är dock att alla ryssar dopar sig, så de får inte ens tävla för Ryssland längre.

    Fördelen med att straffa privatpersoner är att det
    1. Ger oss ett sätt att visa vi inte stödjer detta utan att använda våld,
    2. Skapar missnöje internt i Ryssland som förhoppningsvis sprider sig så att Putin får mindre makt – man kan ju hoppas i alla fall ?‍♀️

    Men genom att ”straffa” privatpersoner och faktiskt hela Rysslands befolkning genom sanktioner och förbud, så skapar man en situation som tillslut vänder befolkningen mot sin egen ledare. Det blir en press som tillslut inte längre går att kontrollera med auktoritära medel, vilket är det Ryssland nu gör genom att fängsla och straffa demonstranter, blockera Facebook, kontrollera media osv.
    Jag har ingenting emot ryssar, och jag helt övertygad om att en majoritet av dom inte vill ha krig och elände som det för med sig.

    Tycker inte heller att politiken hör hemma i sportens värld.

     Det gör det redan (om än bakom stängda dörrar) och har gjort i många år, World Cup i Qatar är väl ett väldigt tydligt exempel på det.

      Jag vet, men jag får fortfarande tycka som jag gör.

       Jag säger väl inget annat?!
       Påpekar bara att det redan är politiskt, du kanske inte gillar det men det ändrar inte faktum.

        Nej jag vet, jag har inte sagt något annat heller??

    Jag håller egentligen med och tycker idrott ska vara fritt från politik. Men sport och medaljer är viktigt för Putin och det är en chans att sätta press på honom.

    Ett annat alternativ skulle ju kunna vara att atleter i iallafall individuella sporter kan gå in och tävla under en neutral flagga för att visa att man ej vill representera sitt land.

   Helt för att sätta hårt mot hårt. Putin måste bort. Först backa ur Ukraina och sedan så hoppas jag Ryssland imploderar inifrån. Det finns möjlighet för ett internt uppror men det är farligt att vara aktiv motståndare. Att vara journalist i Ryssland o s v. Det är därför min familj inte längre bor kvar där.

  Men jag blir så illa berörd när det dyker upp diskussioner i media om vi ska/har/kommer att skicka vapen (och då inte bara luftvärnsskydd) till Ukraina. Vi har att göra med en maktfullkomlig narcissist som gjort det väldigt klart att de har kärnvapen och att vi utomstående ska hålla oss utanför konflikten.
  Putin är ju totalt oberäknelig, vi vill INTE ha den uppmärksamheten.

   sverige får enligt lag inte skicka vapen till länder i krig så du kan vara lugn.

    Stämmer ej.

    Det finns en paragraf i vår lagstiftning som möjliggör export till länder i krig, om det finns säkerhetspolitiska skäl och av rikets intresse.

     vilken paragraf då?

      Det får du leta upp själv. Tror du verkligen statsministern skulle hålla möten och diskutera detta om det inte ens var möjligt?

       absolut!

        ?

    Sverige deltar ju i möten om att skicka vapen, så verkar inte vara någon lag som förhindrar detta. Dock har de inte gått ut med någon beslut ännu.

     Hoppas verkligen inte att Sverige skickar vapen för det anser ju Putin är att blanda sig i och då kanske han gör verklighet av sina hot. Svår sits. Självklart vill vi hjälpa Ukraina men inte drabbas på samma sätt själva. Bäst att inte blanda sig i med vapen så att det inte eskalerar och blir till ett världskrig.

     Tror beslut kommer kl 18.

   Tycker du att resten av Europa ska ha samma inställning när Sverige står under attack?

    Detta. Blir helt chockad av vad som skrivs av sa manga har – ”Ar sa radd. Sverige maste halla sig neutralt och utanfor”. Vantar ni hellre till att kriget ar i Sverige och ni star ensamma da? Eller vore det anda battre att stoda Ukraina nu (militart) for att kriget ska ta slut dar? Vad lever Sverige i for illusion att man bara kan halla sig utanfor och neutral sa rubbas aldrig ens varldsordning? Sa stor skillnad till nar man laser kommentarer pa finska sidor – ”detta kunde vara vi”. ”Kommer vi vara lika ensamma som Ukraina ar nu?”

   Kanske får vi svar om det här med att skicka vapen till Ukraina, pressträff 18.00 med Magda och Peter.

   Jag förstår alla som är rädda. Jag känner själv ett obehag för det är en så oberäknelig människa man har att göra med. Just nu fokuserar världen mer på att genomföra icke våldsamma åtgärder för att försvåra för Putin. Det man gör är att förstöra deras ekonomi genom olika lagliga åtgärder. Sedan är jag rätt säker på att CIA har en plan för hur man på mer kreativa sätt går in och sabbar Rysslands ekonomi. Men många länder skänker även stora mängder humanitärt stöd vilket är jätte viktigt för att Ukrainarna ska kunna fortsätta att slås själva.
   Sen får man inte glömma bort att även om Ukraina är en under dog så är de väldigt motiverade att försvara sitt land. Ryska soldater är inte lika motiverade och har svårt att förstå varför de attackerar sina bröder och systrar. De ska ju vara goda grannar.

    Klart de inte är motiverade när de inte ens vet varför de är där.

     Var ju exakt det personen ovan skrev

      Personen ovan skrev exakt vad som står i Aftonbladet.

       Nej källorna är CNN, SvD och The Guardian. Läser faktiskt inte Aftonbladet.
       Det står inget om i tidningarna om att något CIA är väldigt duktiga på att sabba länders ekonomi. Som de gjorde i Chile.
       Blir lite nyfiken så länka gärna till artikel i aftonbladet och lägg ner ditt försök till härskarteknik.

        Allt du skrev är ju en sammanfattning av de senaste uppdateringarna.

         Vad är din poäng? Vad tjafsar du om?

         Fattar faktiskt inte heller vad du tjafsar om jag skrev en kommentar till en person som uttrycker oro med fakta.

     Hemskt att de lurats ut i krig, om det är så. Men samtidigt har man ju sett grymma tilltag på diverse filmklipp så man undrar ju vad som stämmer och inte.

  ❤️
  Har Bloggbevakning någon egen insamling?

   Nä inte vad jag vet, men på temat insamling yfte Camilla fram Barnens ambassad och Röda Korset i detta inlägg:

   https://nyheter24.se/bloggbevakning/2022/02/25/stotta-roda-korsets-hjalpaktion-i-ukraina/

   Rekommenderar UNHCR som är ett FN organ och proffs på akuthjälp vilket är det som behövs för stunden.
   https://sverigeforunhcr.se/

  Jag är ledsen men jag orkar verkligen inte läsa mer om kriget. Jag får uppdateringar från DN och BBC och det måste räcka. Men vart jag än är på nätet så får jag bilder och texter som bidrar till ångest och oro. Det verkar inte finns en enda fredad plats där man kan få glömma omvärlden för ett tag. Det finns inget positivt i att drunkna i dystra nyheter och det hjälper inte de som faktiskt drabbats av kriget.

   Jag är ledsen men i så fall är det nog bättre att du stänger av mobilen.

   Ärligt talat, jävla I-landsfasoner. Buhuhuhu, JAG orkar inte läsa mer om kriget så JAG kräver att Bloggbevakning bara ska skriva om saker som intresserar MIG.

    Anonym 14:13, jag bad inte dig eller någon annan om råd. Jag krävde heller ingenting. Din attityd är avskyvärd.

     Men du måste inse att ditt inlägg framstår som självcentrerat gnäll. Skriver du att ”jag är ledsen men jag orkar verkligen inte läsa mer om kriget” i ett inlägg som handlar om kriget så verkar det som att du vill att C inte ska skriva mer om det.

      Ja så kan man tolka ts men man kan också tolka det som att det är en människa som känner sig helt omgiven av hemskheter och har ingen aning om hur hon ska fly undan alla hemska bilder.
      Bättre att visa medmänsklighet än att döma.

   Menar detta i all välmening: häng inte på nätet ett tag. Om det bara är aviseringar från BBC och DN du vill få kan du spärra andra nyhetssidor och appar. Jag tror inte att du kan undvika det på andra sätt just nu.

   Även om Camilla skulle sluta skriva specifika inlägg om kriget så kommer folk ändå diskutera det i kommentarsfälten.

   Fokusera på tv-serier/filmer/böcker istället. Sy, virka, sticka. Promenera, motionera. Lyssna på gamla poddavsnitt där kriget inte nämns. Häng med personer som ger dig energi.
   Är du en nörd som jag inom vissa grejer så leta upp sådana forum istället för ett tag.

   Det finns massor av grejer du kan göra för att inte trigga igång din egen oro och ångest.

    Och jag hoppas givetvis att det inte blir värre för dig, att du får må bra för jag vet att ångest inte är att leka med.

     Så bra skrivet Violet Crawley! Tacksam för att du bemöter alla på ett så bra sätt på den här plattformen. Det behövs ?

    Vilken bra kommentar med bra tips. ??

   Läs en bok eller hitta på något annat då ??‍♀️

   Får också ångest av situationen. Men jag loggar ut då och undviker radion. Det går ändå att undvika informationen väldigt bra då. Mår man dåligt av det, stäng av informationsflödet. Vi kan inte förvänta oss att det inte kommer pratas om i svenska medier då kriget även berör Sverige.

    Att nyhetsmedier pratar om det har jag full förståelse för. Men det är överallt, till och med Netflix hade på första sidan en ny dokumentär om Ukrainakrisen. Alla konton jag följer på Instagram uppdaterar regelbundet med bilder om vad som pågår, och jag följer för det mesta mat- och bakkonton! Twitter har jag inte varit inne på sen i onsdags. Alla verkar tycka att det är just deras uppgift att informera alla om vad som pågår varje timme och utöver analoga nöjen finns ingenstans där det inte pratas om det.

     Ja det är överallt och det kommer nog att vara så ett tag. Om du aldrig testa yoga är det ett jätte bra sätt att hitta sin egen inre ro och stänga ute omvärlden. Men all form av träning brukar funka för mig inklusive promenader i lite snabbare tempo.

     Men köp filmer och se då? Gå ut i naturen? Var glad att du bara behöver påminnas om ett krig och inte själv behöver fly.

   Jodå det är jättelätt att slippa höra om allt elände.
   1. Stäng av TV. 2. Stäng av mobiltelefon. 3. Stäng av dator. 4. Hitta på något! Baka en kaka, läs en roman av Marianne Keys, bada bubbelbad, måla naglarna, måla en tavla, promenera… Osv.

  Nu måste vi stötta Ukraina ❤

  Förlåt! Icke trovärdig källa. Camilla radera gärna.

   Hmm. Kanske inte var icke-trovärdigt.

   Även Svt skriver:

   Rysslands president Vladimir Putin ska ha beordrat landets militär att höja beredskapen för eventuella kärnvapenattacker, rapporterar Reuters. Detta på grund av ett påstått upplevt ökat hot från väst.

    Ja tyvärr stämmer det enligt SvD rapportering också. Dels som anonym skriver pga av ett upplevt ökat hot och pga sanktioner från väst. Så Putin tycker det är rimligt att hota med kärnvapen när väst genomför icke våldsamma sanktioner?

  Madeleine El Hanafi (känd och ökänd häst/hundhandlare från Skåne) tar väl ändå priset som åker och krigsturistar vid Ukrainska gränsen.

  Man är ju van vid att hon vräker ur sig både det ena och andra på sitt ovårdade och aggressiva sätt, men det senaste dygnet… Hon befinner sig i Polen för att reda ut ouppklarad business, och eftersom hon ”alltid drömt om att få se flyktingströmmar på plats” är hon alltså på väg mot gränsen.

  Dieseln på bensinstationerna är antingen slut eller ransonerad, istället för att låta den gå till de som är på flykt eller bidrar till hjälp fyller hon tanken för att stilla sin nyfikenhet.

  Det hela framstår som djupt osympatiskt och egoistiskt.

  Ja, det är uppenbart att Putin känner sig trängd.
  Invasionen av Ukraina blev ingen ”walk in the park” och förhoppningen om att västvärlden skulle ha svårt att enas om sanktioner bl a på grund av beroendet av rysk olja och gas tycks också ha varit en missbedömning.
  Isoleras Ryssland ekonomiskt från omvärlden kommer man inte längre kunna använda sin stora valutareserv till kriget. Och Putins krets av politiker och oligarker som berikat sig under Putins regim känner sin existens hotad. Utan stöd från den ryska eliten öppnas falluckan under presidenten och vad som väntar där under kan man ju lätt begripa.
  To be continued.

   Han har ju sett till att de klarar sig i ett år med sanktioner, dvs lagom tills vi behöver deras gas igen.

    Hur menar du då? Vad är det han har gjort? Putin alltså?

   Tror att Putin missbedömt flera saker och det börjar mer och mer att se ut som att Putin trodde att 48h och jag har mördat Zelenskyj och satt in sin egen marionettregim. Står i SvD om att eventuellt kan kryptovalutor undergräva effekterna av att Swift stryps.

  Alltså förlåt men jag har sån jäääävla ångest nu, kärnvapen?!?!? Fattar ni vad det innebär?!?!?! ????????????????????? Har en dotter på 7 år och jag är så.jävla.rädd ?

   Jag känner mig väldigt rädd nu jag med. Jag tror dock inte på allt Putin säger då mycket även är skrämselskott för att han är frustrerad över att de ukrainska styrkorna slår tillbaka. Ryssland är inte de enda med kärnvapen – även USA och England har kärnvapen så om han börjar kommer USA och då finns det inte längre någon mer utväg för honom.

   Jag är också rädd ? Vill inte att mitt barn ska behöva uppleva krig. Vill inte att nån av oss ska behöva göra det. Jag gråter när jag ser bilder på barnen i Ukraina, de som inte vet om deras pappor kommer hem mer. Eller när man läser om skadade barn eller ännu värre.

   Det här är så hemskt, att det kan ske år 2022.

    Ja mitt hjärta är helt jävla krossat för alla barn och föräldrar i Ukraina, såg bilder på cancersjuka skalliga barn som sitter nere i skyddsrum ?????????? Hur fan kan detta ske 2022?!?!?! Vi är så jäkla små i världen, det räcker att de skickar iväg kärnvapen så är vårt trygga lilla Sverige ett minne blott ????????????????

     Ja det är så jävla skrämmande med denna ondska som finns ?

  Fick sån ångest när jag fick upp den notisen i mobilen nyss. Jävla f*ttputin kan inte någon bara skjuta den jäveln i huvudet.

  Fint med flaggor och ljus OSV, men tror att Ukraina hellre tar emot militärt stöd för att få ut rysslands trupper ur landet.

  Det krig i fler länder än Ukraina. Det må låta okänsligt, men jag mår inte sämre över läget i Ukraina än över situationen i andra krigsdrabbade länder.

  Känns sjukt konstigt att alla är så insnöade på just Ukraina. Jag skäms inte ett öre för min kommentar eller inställning.

  Alla krig är hemska och otäcka, men för mig är ett krig inte mer hemskt för att det är i Ukraina än i typ Syrien eller Kongo.

  Och ja, jag har barn i tonåren men det gör mig inte mer nervös för det.

   Vad skönt att tänka som du ändå. Jag är livrädd och känner på mig att vi kommer sprängas i bitar det här året.

   Men har de länderna hotat Sverige på samma vis? Ligger de länderna i vår närhet? Där har du svaret.

  Då väger du även in att han som startade kriget även är en av de få som har en kärnvapensarsenal och en av de största militära styrkorna? Det har inget av de andra länderna du nämner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.