Moa Murderess om protester och medias rapportering

Moa Murderess tar till sina sociala medier för att uttrycka sitt missnöje mot det hon kallar ”medias propaganda”.
Alltså den dubbelmoral hon anser existera kring sättet det rapporterades om corona, vaccin och vaccinpass och sättet det nu rapporteras kring kriget i Ukraina.

Moa delar flera poster från ett annat Instagramkonto, som menar att ovaccinerade personer varit utstötta ur samhället i två år pga av pandemin, och att det enbart är del av medias dubbelmoral, att människor nu helt plötsligt ska enas, eftersom det offentliga narrativet ändrats pga kriget. Hon menar att det för två veckor sedan hade varit otänkbart att sätta vaccinerade och ovaccinerade i ett och samma skyddsrum, men att den problematiken inte ens nämns nu.

Handlar det om propaganda eller handlar det helt enkelt om någon form av prioritering?
Att resonemanget mer bygger på att risken som kommer med att blanda ovaccinerade och vaccinerade människor får stå tillbaka för riskerna av ett potentiellt bombanfall eller liknande?

Borde inte alla anti-vaxxers vara nöjda nu när diskussionerna verkar ha blåst över och ersatts av ett nytt världsproblem, av ett annat hot?

Tack för tips! 

159 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tell me you’re stupid without telling me you’re stupid.

   Ja, vi borde vägra släppa in ovaccinerade i skyddsrummen. Det är viktigt att de ovaccinerade inte känner att de utsätts för dubbelmoral. Krig är ju trots allt precis samma sak som konserter och demonstrationer, klart vi inte ska göra annorlunda nu. Inget vaccinpass, inget skyddsrum. Och btw, eftersom jorden är platt kan vi väl bara putta Putin över kanten?

    Tell me you’re stupid without telling me you’re stupid…..

    Sjuk i huvudet. Sådana som du som kan gå över lik för att prove a point. Krig kan få idiotier som du att tappa det helt, snälla lås in dig själv istället och låt oss andra hjälpa varandra.

     Missade du sarkasmen?

      Folk här inne är sjukt konstiga så förvånar mig inte om hen menar allvar. Diskussionen om husdjur i skyddsrummen var helt absurda, där man hota folk med stryk och ville mörda deras djur.

       Fast drar man med sig sina husdjur i skyddsrum där det inte är tillåtet bör man väl vara beredd på att allergiker och anhöriga till allergiker inte kommer att jubla av glädje för att ha ett pälsdjur i sin närhet i en krissituation.

        Läste att man inte får ta med sig husdjur …

       Ja finns en del konstiga eller så trillar de, men det där var solklar sarkasm.

        Haha jo jag läste lite snabbt ?

   Antivaxxarna är dom som nu sitter och ifrågasätter allt kring kriget (på mina sociala medier). Dom ifrågasätter om allt är propaganda, om Putin verkligen är boven i dramat, om vi verkligen ska hjälpa de som flyr när vi inte ville hjälpa ensamkommande, om vi verkligen ska det ena och det jävla andra.
   Dom blandar in ”feminister”,”sossejävlar” och ”PK-media”. Har vi hört det förr?

   Jag blir så matt.

   Kan vi inte öppna en butik och sälja foliehattar? Jag kan lätt stå i kassan.

    Jag hjälper dig att vika hattarna!!
    Eller kanske mer forma dem, folie är ju rätt förlåtande.

    Den stora skillnaden är när de ensamkommande flykting”barnen” kom så var det bara män och ”barn” som var 18+. Det kan ju ingen ha missat.

    De som flyr kriget ur Ukraina är faktiskt kvinnor och barn.

     Just den biten verkar många ha missat och trots att det börjar visa sig nu att man ljög om både ålder och orsak så verkar det spela mindre roll.
     En del vill bara klaga.

      Man måste ju hålla liv i narrativet.
      Kan innehålla spår av sarkasm.

      Visa sig NU????

     Ja för männnen får inte lämna landet

  När jag hör ordet ”narrativ” osäkrar jag min hagelbrakare. Tack för det, CW, och lycka till de kommande veckorna. Eller inte.

   Narrativ, kontext och konsensus. Man kan tro att vissa personer får betalt varje gång de yttrar något av dessa.

    Glöm inte problematiskt.

     Problematisk är väl CWs favoritord? Oklar varför hon vevar det om och om igen.

    Och ”synergier”. ?

   Håller med, just narrativ har blivit helt bisarrt överanvänt.

   ”Yey, äntligen har jag lärt mig ett svårt ord!”

    Nästa nivå är ”intersektionellt”

     Hahaha, ja antagligen.

     Södertörns högskola har säkert en kurs för de som vill lära sig nya ”svåra” ord att svänga sig med.

  Ja man får tycka vad man vill… men hon har ju faktiskt rätt.

   Nej hon har inte rätt. Restriktionerna var kvar när de ville genomföra demonstrationer.

    Mm för det är det enda som det handlar om. När restriktionerna är borta kan man inte bli smittad längre alltså?

     Jo? Men efter noggranna observationer har man kunnat bevisa att vi nu har uppnått det smittskydd i befolkningen (tack vare att så många vaccinerat sig) att vi inte längre behöver restriktioner, därför har de tagits bort. Dags att träna på läsförståelsen. =)

      233 st efterbliva miffon.

      Eller för att viruset muterat till en mindre farlig variant och över 50% av befolkningen har haft covid 19 senaste månaderna. Visst hjälper vaccinet mot allvarlig sjukdom och död hos de gamla, men att det skulle ha fungerat mot smittspridningen kan väl ingen längre påstå? (Jag är biomedicinsk analytiker och har tagit 3 doser)

     En del av restriktionerna handlade om just att man inte skulle samlas nära varandra i stora grupper.
     Nu när restriktionerna har slopats är det ok att samlas.
     Fattar du nu vad som var skillnaden mellan folks reaktioner på folksamlingar då och nu?

     Orkar inte ens förklara skillnaden mellan en protest om en invasion av ett grannland i Europa med tillhörande hot mot Sverige vs antivaxaktion, så den delen kan vi väl hoppa…

     Corona klassas inte längre som en samhällsfarlig sjukdom och all tillgänglig statistik visar att folk inte riskerar dö av smittan i samma utsträckning längre pga att de vaccinerat sig (små, små, obefintliga och extrema undantag kommer alltid finnas).

     Så jo, folk kan fortfarande smittas. Men i mindre utsträckning och antalet dödsfall till följd av smittan är försvinnande få.

      Va?

      ”Regeringen föreslår att covid-19 inte längre ska anges som en allmänfarlig sjukdom eller en samhällsfarlig sjukdom. Den föreslår också att covid-19 ska anges som en anmälningspliktig sjukdom. Ändringarna föreslås träda i kraft den 1 april 2022.”

      What yeye said. ⬆️

   Camilla är inne på rätt spår, det handlar om risk. Vad är värst för Ukrainas befolkning att drabbas av Covid eller bli utsatta för beskjutning och bomber? Det ju inte ens som att välja mellan pest eller kolera i det läget.

   Ja det finns en viss sanning i det här faktiskt. Hur lite jag än gillar det.

    Vad menar du är sanning i det här?

     Sättet som media riktar nyheter. För att få en GANSKA nyanserad bild så måste du läsa alternativa media, utländska media och sila allt mellan tänderna. Alla erkänner att det pågår ett informationskrigföring just nu. Vi matas med sanningar varje dag, som ändras när något annat blir bättre click bait.
     T ex: hur kan Covid TOTALT dominera våra nyheter ena dagen och diskuteras en masse, för att nästa dag inte ens smitta på fulla bussar och tåg ut ur Ukraina?
     Ukrainas folk utsätts för vidrig krigsföring och brott.
     Men hur kan Covid helt plötsligt inte ens nämnas? Ingen smitthärd på tågen? Inga sjuka som måste bäras av och på IVA? Och det här är ett folk med bara 35% vaccinerade.
     Det får iallafall mig att fundera på om media KANSKE mjölkade ur Coviden en bra stund efter de hade behövt skriva skräckpropaganda. För tydligen var det inte SÅ farligt sedan en tid tillbaka.

      Jag har en foliehatt till dig

       Foliehatt är uttrycket som vissa använder när de inte har några vettiga saker att säga och kallar folk för att förlöjliga eller trycka ner.

       Det är ju exakt det här som är problemet. Det var väl en fullt vettig tanke Tove kom med, jag sågningen galet med den? foliehatta inte bort allting! Vi måste kunna släppa in alla åsikter, annars är vi ju inte bättre än Ryssland?

        Tove spekulerar vilket är helt ok. Problemet är att många är så obildade att de tror att någons spekulation, framförallt om man håller med blir till en sanning och sprids vidare som om det är fakta.

   Det var väl inte främst folksamlingen som folk var skeptiska mot för några veckor sedan, utan orsaken till varför de samlades. Så det går inte att jämföra.

   Nej, hon har faktiskt fel, på många sätt. För det första så har inte antivaxxare blivit diskriminerade i 2 år, vaccinet fanns inte när epidemin började. För det andra har ingen antivaxxer blivit diskriminerad eller illa behandlad, de har kunnat göra i princip allt som även vaccinerade kunde med undantag av ett par tillställningar där det krävdes vaccinpass. De skulle följa lite striktare rekommendationer vad gäller att hålla avstånd och undvika folksamlingar. Ingen JÄVLA ANTIVAXXER har blivit utsatt för något otillbörligt, möjligtvis känner de sig utstötta och idiotförklarade men det är ju så att säga på goda grunder.

    Men vaccinpassen var ju ändå ganska ovärt? Vad mycket pengar det måste kostat att ta fram, hela processen. Och hur mycket hjälpte dom? Hur länge var dom aktuella? Vaccinerade smittar i princip ju lika mycket som ovaccinerade har vi ju kunnat konstatera nu. Ett sånt slöseri med skattemedel! (jag är biomedicinsk analytiker och trippelvaccinerad)

  Var inte vaccin demonstrationerna när det fortfrande var restriktioner? Nu är ju alla restriktioner i Sverige borttagna så inte så konstigt att det är okej att demonstrera nu?

   Du har helt rätt.

   Nästan, ovaccinerade rekommenderas fortfarande att hålla sig undan folksamlingar enligt FHM:S hemsida.

    Kan jag rädda liv, så skiter jag i om personen är vaccinerad. En risk jag mer än gärna tar faktiskt.

     Självklart. Jag kommenterade bara att det fortfarande finns vissa rekommendationer.

   Särskrivning och felanvändning av skiljetecken är dock fortfarande förbjudet.

  Tur att Österrike nu har slopat tvångsvaccineringen, dom insåg väl hur dumt det var. Och nej jag är ingen antivaxxer, har tagit 3 doser.

   Jo du låter ju provaccin när du har koll på den frågan och drar upp den nu medan resten av Europa är fokuserade på invasionen av Ukraina.

    Herregud .. kan man inte ha flera tankar i huvudet? Weird kommentar.

     Gissar på att du bölar för att vaccinpassen blev slopade .. haha.

      Svar skulle vara till anonym 12.15

       12.25*

    Är det krig i Österrike? Och nej det är inte ett tredje världskrig så sluta böla för att man nämner en annan sak utan att dra upp det uppenbara; kriget i Ukraina. Vad är det för folk som hänger här inne?

  Som när protesterna mot vaccinpass var i Stockholm och arrangörerna sa polisen var på deras sida för att dom blev beviljade demonstrationstillstånd

  Foliehattarna måste ha det tråkigt nu när ingen vill debattera med dem längre. Konspirationsteorier är ju bara kul om man får prata om dem 24/7. Men det är nog Bill Gates fel att kriget kommit nu. Och det är nog för att dölja det faktum att allas microchip börjar aktiveras… ??? Attans!

   Jag tycker många hade rätt, tyvärr.

   Men nu diskuterar de ju världens elit och hur det här kriget är välplanerat och inbladningen av Israel och USA som sitter och gnäggar händer. Du tror väl inte foliehattarna inte har uppslag om det HÄR? 😀 Jisses. Det är NU de ångar på!!

   Komiskt att Moa bor med ”Familjen Foliehatt” ???

    Haha, äre sant? Lycklig slump ?

   Menar du att foliehattar är likamed människor som inte vill ta covid-vaccinet?

    Jag menar de som jag beskriver i mitt inlägg.

     Det är lite oklart, därför jag frågade. C skriver om vaccin-motstånd och inte konspirationsteorier. Är alla de som inte vill vaccinera sig då foliehattar enligt dig? Jag tycker det låter som du menar det så, men det är en väldigt konstig parallell att dra ..?

  Stupid Qupid

  Fast antivaxxers har ju blivit pro Putin nu istället.

   Sluta nu.

    Sluta med vad? De har ju bara bytt från anti vaxx propaganda till pro Putin propaganda. Det är ju samma källor som innan, bara nya saker att vara arg över. Sorgligt.

     Löjligt kommentar som saknar grund.

      Icke! Hitta någon som argumenterar på ett väkdigt tveksamt sätt typ ”det finns två sidor av alla krig” och gå in på hens Facebook-sida. Skrolla ner och hittar du inget om att vaccin är dåligt så återkom och jag äter upp min gamla hatt ikväll

       Mig själv och majoriteten jag känner … lol. Ät upp din svartvita hatt.

        ????? Du har precis förklarat att källkritik inte är något du tycker är viktigt.

         Jag är nöjd över mitt beslut att inte ta vaccinet ? skratta du på, bryr mig inte vad du/ni tycker. Jag har inte ens varit aktivt i debatten. Vem fan hänger på boomer-Facebook ens? Lol att tro att hela världen och alla olika typer och mänskor av olika åsikter kan placeras i två fack är helt absurt och rent ut sagt dumt.

          olika typer av människor med olika åsikter* ska det stå

          Och nu vet jag även att du bara kan hålla en tanke i huvudet samtidigt.

           lol .. vilken comeback

        Har du och majoriteten du känner svårt att ta ställning i denna konflikt?

         Nope, vi har endast avvaktat. Nu vet jag inte vad mina bekanta pratat om bakom stängda dörrar men inget jag hört förutom att man ville avvakta.

         Oj svara fel ? nej vi alla är emot Putin och Ryssland.

       Skönt att den är av tyg och ull då. Värre för det andra gänget som får tugga i sig aluminium.

   Så är det. En anti-vaxxer som jag känner säger nu ”Jag gillar inte kriget, MEN Putin har ju faktiskt vissa poänger då västvärlden har fryst ut honom”……

   Det är som med de som hoppar mellan olika sekter som man ibland läser om, först så är dom med i nån nazistorganisation, sen är det nåt huligangäng, sen så blir dom religiösa och nån religiös sekt, osv.

   Med uppmärksamheten som drivkraft.

    ”Fryst ut honom”. Låter som att Putin går i högstadiet

    Dock är mycket av det sant. Lyssna på den här:

    https://youtu.be/TzgPJeYZaOU

     Då kan man ju dra det ett varv till. Varför har ”västvärlden frusit ut Putin?” Finns det några anledningar till detta? Något han har gjort? Eller har västvärlden bara gjort det för skojs skull, för att de vill ha en hackkyckling?

      Du får ringa NATO och fråga.

       Nato? Vad dillar du om? Vet du ens vad Nato är?

        Ja men vet du det?

         Tyvärr det verkar inte som att du vet vad Nato är, vilken deras roll är och hur organisationen fungerar. Några slutsatser kan man dra av namnet.

     Detta är så uttjatat att det inte ens borde bemötas. Nej det är inte Natos fel att Putin angriper de gamla Sovjetiska republikerna som blev självständiga från Sovjetregimens förtryck i och med järnridåns fall. Faktum är att det är just Putins aggression sedan 2008 med invasionen av Georgien som driver de forna Sovjetrepublikerna mot Nato och EU. Dessutom Nato är inte USA och Nato är inte ett land, det är en militärallians dit man söker medlemskap. Dessutom är det inte så lätt att få medlemskap eftersom det krävs ett konsensus beslut från samtliga medlemmar.
     Kan rekommendera att läsa på lite om Ukrainas historia. Flera länder har gjort anspråk på olika delar av Ukraina under årens lopp även Sverige har invaderat Ukraina.
     Sluta sprida dessa konspirationsteorier och desinformations.

     Sluta sprida desinformation! Finns ett längre svar i mod.

      Vad är det för problem du har egentligen? Jag bifogade enbart en länk med en journalist. Om du anser att det är desinformation så får du ringa den journalisten och framföra dina bekymmer.

       Du bifogar en länk till en YT kanal som drivs av okända. Enligt deras info är de baserade i New Dehli . Du var ingen koll på vilka ägare de har och vad deras agenda är.

        I och för sig en av New Delhis största och viktigaste nyhetskanaler. Du kanske ska göra lite efterforskning själv.

         Nej de är inte ens med på listan över de 10 viktigaste nyhetskanalerna. Wion är absolut stora men de behöver inte vara kvalitativ faktabaserad och oberoende journalistik de sysslar med. Fox news är stora och även kända för fake news.

       Jag svarade dig att det finns ett längre svar i mod. Och ja jag har ett stort problem med människor som inte gör sig omaket att granska källan och förhålla sig kritiskt till information.

    Hoppar mellan olika sekter säger du. Är det som du gör med att följa allt massmedia skriver? Så egentligen gör du exakt samma sak.
    Och alla som ifrågasätter detta kallar du foliehattar. Du är en soldat som för ett krig och massmedia är din Gud.
    Jag skulle rekommendera dig att försöka gå lite djupare

   Sant!

   Asså jag blir fan lite störd av att kallas antivaxxer bara för jag inte tagit Corona vaccin. Restriktioner har nu släppts så allt är ju lugnt, har inget med Corona i sig att göra det är mer att jag vill veta biverkningar först.

    Du låter som en otroligt intelligent människa.

  Fint med personer som driver opinion utan att överhuvudtaget verkar ha öppnat en dagstidning sen de ut kom. Idiot.

   Ja och dagstidningarna skriver ju alltid sanningen ?

  Ytterligare en av avfölja då 🙂

   Har aldrig följt henne men slutade kolla hennes videos när hon hyllade pärleros för hans poddavsnitt om vaccinet

    Åh herregud.

   Ja samma här… Men va fan, jag gillade Moa på YT. Missat helt vad hon håller på med på Instagram ?

  Alla hästarna är nog inte i stallet här, så att säga

  Jag saknar de gamla ”jorden är platt”-människorna. De ansträngde sig i alla fall en liten aning för att bevisa sina teorier, till skillnad från dagens foliehattar som glatt hoppar på de senaste dumheterna bara för att de ska ha något att vara arga över.

   Såg en dokumentär om Qanon där de intervjuade en tjomme som såg ut som vem som helst, prydligt klädd och som siktade på att jobba politiskt. Han hävdade att Obama var pedofil, Michele var egentligen en man och deras barn var inte deras barn utan sexslavar. Så ja flat earth människor känns plötsligt nästan förnuftiga.

    Kom osökt att tänka på en Trump supporter som trodde att Obama var president 2001 och undrade var han var under terrorattackerna.

    QAnon-medlemmar har en obehaglig besatthet av pedofili. De tror att allt och alla är pedofiler. Skulle vilja ha sett deras ansiktsuttryck när de fick reda på att en populär figur (David Todeschini) inom rörelsen visade sig vara en pedofil. ?

   Måste vara jättejobbigt att gå runt och vara arg. Tycker man kan diskutera här utan att gå till personangrepp m m. Men det klarar en del inte av?!

    Hitta en antivaxxer som inte är arg, om du kan …

     Alla som är arga här och som var arga under pandemin är provaxxers.

  Har svårt att ta någon som pratar om svensk massmedias ”propaganda” på allvar. Tycker också att det är intressant att att hon menar att ovaccinerade ska ha varit utstötta i två år. Var inte hela Sveriges befolkning ovaccinerad för två år sen? ?

   Och så även för ett år sen 😉

    Detaljer!

   Haha jo det var typ förra sommaren man började vaccinera ordentligt. Vilket stolpskott.

   Jo. För två år sen IDAG blev det klassat som pandemi, så då vi hade knappt ens info om det. För två år sen testades man inte ens. Jo, om man va dödssjuk, jag va riktigt dålig men inte så dålig att de fick testa mig. Galet ?

  Herregud! ?

  Vaccinmotståndare. Så 2021.

  ”Folket som ständigt ändrar åsikt efter det offentliga narrativet”

  Ja eller också tycker vi att Putins invasion av Ukraina är ett värre hot mot oss och resten av mänskligheten än vad vaccinpass är. Snacka om att dumförklara folk(et). Plus, har hon nånsin hört talas om nyhetsvärdering?

  Allt hon skriver är så urbota dumt.

  Oerhört problematiskt att termen anti-vaxxer använts under pandemins slutskede. Att bunta ihop de som varit/är skeptiska till ett oprövat vaccin med de som är emot alla vaccin är bara sorgligt. Många av de som inte tagit nya vaccinet har inväntat det traditionella som nu rekommenderas.

   Vilket traditionella vaccin är det som nu rekommenderas och hur är det annorlunda jämfört med dom tidigare?

   Rekommenderas? Det gör det ju inte mer än de andra. Om det nu är det proteinbaserade vaccinet du kallar ”traditionellt”. Var får du din information ifrån?

   ”– Det är viktigt att alla som omfattas av rekommendationerna och kan vaccinera sig mot covid-19 gör det. Det är och förblir det viktigaste verktyget för att hålla pandemin under kontroll, och vaccinet skyddar både dig själv och andra. Nu har vi både mRNA-vaccinerna och ett proteinbaserat vaccin, de är alla säkra och effektiva, säger Anders Tegnell, avdelningschef och statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.”

  Hur kan ovaccinerade varit utstötta i TVÅ år, då vaccinet inte ens funnits så länge?

   Kom inte här och raljera med fakta när jag bara vill vara arg och använda nya ord jag lärt mig!

  Detta är Natalie och hennes pojkvän Max som har grundat Frihetsrörelsen:

  https://www.instagram.com/tv/CZKIZz-qh9E/

  https://www.instagram.com/tv/CZYpYcavJ0M/

  Hon har fel i sak.

  Covidviruset har muterat och blivit en mildare variant numer. Människor blir inte lika sjuka, intensivvården belastas inte längre som den gjorde initialt. FHM rekommenderar att covid numer inte ska anses vara allmänfarlig. Restriktionerna är borta sedan 9 feb. Således får människor nu samlas i stora samlingar.

  Ukrainakriget är naturligtvis ett hot mot omvärlden, det finns stor rädsla för att det ska eskalera. Självklart skriver medierna om det. Och självklart blir alla vi människor oroliga, rädda. Det är inget konstigt.

  Det är bara tramsigt att vissa ovaccinerade ska ta på sig offerkofta nu. Alla har vi rätt att ta våra egna beslut, vi lever i ett fritt samhälle. Vi får också förhålla oss till de regler som gäller för stunden utifrån våra beslut. Och reglerna ändras över tid.

   Fast för någon månad sedan hade all ainte rätt att ta sina egna beslut.

    Hahha. Jo alla hade rätt att ta sina egna beslut. Men man fick också ta konsekvenserna.

  I samband med att covid helt försvann från media två veckor innan kriget bröt ut är bara ett tecken på att allt är planerat sen länge. Corona är framställt i laboratorium i kina och helt enkelt en del av krigsplanen.

  Gud vad man vet sjuka saker om tokstollarna som bor hos henne, med sina påhittade namn och allt.

   Som vad? ?

    Han är hustrumisshandlare till att börja med.

     Har verkligen dåliga vibbar av honom. Kollat in deras videor lite. Och att sambon berättat (tvingats för klick?) om sina år på olika hem/mottagningar men han är tvärtyst om sitt förflutna där det tydligen finns flera barn som är hans. Sambon verkar dessutom alltid väldigt nervös om man lyssnar på hennes skratt

      Han har flera barn sedan tidigare som han tar noll ansvar för. Tror det är tre om jag inte har helt fel.

       What..? Kan ni berätta all info ni har om honom. Också fått dåliga vibbar av honom, tycker han ”stöter ut” sin partner.

        För ett antal år sedan var jag kollega till kvinnan han hade barn med. Det slutade inte fint om man säger så..

        Hon lever på skyddat ort idag med hemligt namn som inte går att söka på.

         What. På grund av honom? Är det därför han har bytt namn? Vad har han gjort mot henne? Många frågor.

          Ja som jag förstådde det var det pga honom. Hon försvann från jobbet väldigt plötsligt.

   Vaa ? gud fick så dåliga vibbar nu av att de ska bo tillsammans ute i ett hus i Norrland med knappt några grannar. Någon som kan lägga fram konkreta bevis borde ju framföra det till Moa. Usch får lite kalla kårar.

  Tur ändå att ”foliehatt” inte är en diskrimineringsgrund.

  Lite dubbelmoral. Jag har cancer, är ovaccinerad och har nyligen haft bekräftad covid. Får komma till sjukhuset för behandling och dela väntrum med andra sjuka och immunnedsatta cancerpatienter, vaccinerade som ovaccinerade, utan problem. Har såklart sagt att jag har covid till personalen. För två månader sedan hade det varit otänkbart.

   Vill betona att jag inte längre har covid men hade det under flera veckor för ett kort tag sedan.

    Vill bara säga att vården fortfarande är belastad. Har familj som jobbar på sjukhus och pratar med personalen när jag får behandling mot cancer. Därför tycker jag att vändningen som skett är jättekonstig.

     Sjukvården har aldrig varit överbelastade pga coronan, utan det var den långt innan dess.

      Är du dum eller? sjukvården hade det tufft innan Corona, självklart blev lägget ohållbart när corona kom och hela iva fylldes med döende/allvarligt sjuka patienter. Har du helt missat alla artiklar i tidningen där läkare och sköterskor berättat hur extrem deras arbetssituation varit pga corona?

   På vilket sätt är det dubbelmoral och vad har massmedia/folkopinionen med saken att göra? Att folk blir förbannade över att vissa bryter mot restriktioner är en sak. Nu finns det inga såna restriktioner längre. Det kan man ju ha olika åsikter om, men jag förstår inte var dubbelmoralen kommer in i det hela? Det är väl snarare beslutet att slopa restriktioner som kan diskutera isf.

   Du menar alltså att du fått behandling medan du fortsatt varit smittsam? Ställer mig frågande till det. Är själv både sjuksköterska och cancersjuk och på mitt jobb gäller fortfarande att har man minsta förkylningssymtom är man inte välkommen till sjukhuset (annat än om det är akut såklart, men då sitter man inte i något väntrum). Har även fått skjuta upp flera cytostatikabehandlingar pga förkylningar även om jag då varken haft feber eller covid. Man ger ej cytostatika vid infektioner då man kan bli så mycket sjukare.

  Märkligt att de som ”vet sanningen” tror på ALLT de läser pm som styrker deras teori dock viktigt att det är icke på vetenskapliggrund. Även intressant om man ”vet saningen” så tror man på alla konspirationsteorier, det verkar vara något form av packet man köper; bill gates, vaccin, platt jord och illuminati.

  Vad vet hon om Tysklands aktuella restriktioner, demon, samt Corona siffror? Varför används ens en svensk demo mot en tysk ? Jag var där, jag bor där..

  Varför skulle ”anti-vaxxers” (typ skällsord eller?) vara nöjda menar du Camilla? Det är väl knappast en diskussion de vill ska blåsa över och ersättas? De har ju helt blivit utfrysta ur samhället och mobbade. De fick så mycket hat för att ha samlat ihop folk då man manifesterade för sina demokratiska rättigheter men samma regler gäller inte nu när det handlar om något helt annat? Jag förstår inte hela polarisering-grejen, varför det inte kan vara okej att själv få bestämma över ett medicinsk beslut utan att bli spottad på. Sjuk värld vi lever i.

   Restriktionerna är borta. Därför bryr sig ingen om demonstrationer som hålls idag. Antivaxxers höll demonstrationer när det var förbjudet. Fattar du inte? Och dessutom – varför skulle antivaxxers INTE vara nöjda menar du? Restriktionerna är borta och snart även pandemilagen. Det är ju dessa saker de klagat på. Vafan är det frågan om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.