Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

508 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej! 🙂 Jag tänkte skriva här ikväll & köra en frågeställning; Vad finns det som du stör dig på hos andra som dem säger eller gör? (Även sånt som du kan få dåligt samvete över att du stör dig på). Jag kan börja!

  *När jag berättar något för nån och den glor ner i sin telefon eller är allmänt ouppmärksam, så att den efter en stund säger ’Va?’ så att man får berätta om allt från början. Detta kan göra mig GALEN för jag tycker personligen att det är väldigt oartigt och respektlöst. Sa till en vän en gång för hon gör så precis hela tiden. Hon svarade ’men asså jag hör typ dåligt hahaha’ fastän man märker att det är för att hon tittar på annat eller är nån annanstans i tankarna.
  *Kvinnor/Vänninor som berättar om irriterande och respektlösa saker deras killar gör men samtidigt samma dag kan lägga upp nåt på sociala medier med en text om hur perfekta och gulliga deras killar är (!?). En tjej jag känner har nyligen klagat på hur hennes sambo aldrig lagar mat, hur han kan vara direkt omogen mot henne när hon ber honom göra en hemmasyssla m.m Samtidigt kan hon lägga upp en bild på honom och skriva en text om hur han är världens finaste och bästa sambo. Sluta ge män som inte förtjänar det hybris. Och sluta få andra tro att han är bättre än han egentligen är. Vem försöker du lura?
  *När man ska in i en butik eller på en buss exempelvis och personen framför dig stannar upp direkt i entren för att ta upp sin mobil eller göra nåt så den blockerar hela entren för alla som är påväg att gå in. Sluta blockera sådär för alla oss andra! Fort ska det gå.
  *När man skriver en enkel fråga till någon på sms eller messenger och personen RINGER UPP istället. Nu ogillar jag i allmänhet att prata i telefon men särskilt när man skrivit nåt som går snabbt att svara på. Hade jag velat prata med dig i telefon istället hade jag ju ringt från början?
  *När man har bråttom nånstans och går jättesnabbt på stan men en person gör allt för att stanna dig ändå för att få dig bli medlem eller köpa nåt. Det spelar ingen roll om det är försäljning av nåt eller nån som representerar en hjälporganisation, men om personen ser att jag verkligen har bråttom så kommer jag aldrig stanna för att prata även om det är för en god sak. Skänker en slant månadsvis online istället för att kunna gå förbi med gott samvete även om jag skulle kunna avsätta tid.
  *När man har i hörlurarna och glor ner i sin telefon men nån kille/gubbe kommer fram försöker få kontakt med dig. Varför i hela fridens namn tror man att det är en god ide att störa någon (som uppenbarligen vill vara ifred) för att börja kallprata?
  *Mammor som lägger upp ALLT på sina bebisar på Instagram eller Facebook (Kan ju skriva pappor med men hittills har jag bara sett fenomenet hos mammor). Jag har själv inte barn och kan tänka mig att det är kul att fotografera vissa saker, men att trycka upp en mobilkamera och dokumentera precis allt ungen gör för att sedan lägga upp det på sociala medier, varför? Ta bort mobilen och se allt med egna ögon istället så du är helt närvarande? Missförstå mig inte, jag menar nu inte dem som lägger upp någon enstaka bild eller video. Utan dem som lägger upp allt nästan dagligen. Delvis tycker jag man ska måna om barnets integritet även när den är bebis men sedan tror jag inte heller det finns en levande själ som ärligt talat tycker det är kul att se vad ditt barn gör 24/7.

  Eran tur! (och jag förstår om jag framstår som världens mest negativa människa nu men jag kan tycka att det finns nåt befriande i att faktiskt våga låta sig klaga lite på beteenden och människor!) Det finns ju säkert något jag gör som andra stör sig på och det är ju mänskligt!

   Något jag stör mig på…
   Folk som skriver halva romaner i ett kommentarsfält när det räckt med en mening.

    Haha men chilla gunilla, om du stör dig så mycket på en sån obefintlig sak så kan du ju bara scrolla vidare? Jag hade förstått dig mer om detta var på jobb, i seriös debatt eller annat men du sitter och läser i ett öppet forum där precis alla som vill kan skriva. Vissa kanske har svårt för stavning, vissa kanske inte kan sätta punkter, och vissa (som jag) kanske skriver en alldeles för lång text enligt dig.
    Att ta sig tid att skriva så är ju ungefär lika onödigt som att se typ Tv4 lägga upp ett inlägg om nån serie och du börjar klaga över hur tråkig den verkar istället för att bara se nåt du tycker är kul istället.
    Men visst, ska verkligen ta åt mig och ångra djupt det jag la upp så du blir nöjd.

     Lina
     Jag tror inte att TS skrev detta på en minut.
     Detta är troligen skrivet och kopierat från tex WORD och sedan klistrad här.
     Skriver man sådana här frågor i förväg på datorn så kan man få hjälp av olika program som sätter punkt och liknande.

     Du stör dig på mammor som lägger upp för mycket på insta, men folk som stör sig på dig ska bara scrolla vidare.

   Haha jag stör mig på typ ALLT just nu och jag kan inte svara på varför.

    Pms?

     Önskar det var det men det har pågått en längre tid 🙁

     Ts hade kunnat vara en man.

   Är detta en läxa?
   Nästa gång försök att ha styckdelning (stavning?) mellan frågorna. Nu är det bara en vägg av text.

   Folk som skryter! Tycker det är ett så jävla pinsamt och ”oklädsamt” personlighetsdrag. Fattar ju att majoriteten av skryt bottnar i dålig självkänsla egentligen, men ja… pinsamt är det ändå. Vad vill skrytisen att man ska svara när de sitter och höjer upp sig själva till skyarna? ?

   Håller med allt du skriver. Lägger till människor som sätter en på högtalartelefon när man ringer upp dem, så att deras barn/kompisar/andra i rummet är med i samtalet.

   * Folk som avbryter en när man pratar.
   * När min sambo ska prata med mig när jag har mitt headset i och jag måste pausa och ta ur snäckan 511 gånger. SÄG BARA VAD DU VILL HA SAGT PÅ EN GÅNG.
   * Folk som måste påpeka varje gång de fikar eller äter något sött att ”jag äter nästan aldrig sötsaker” eller ”jag hade bara hälften av sockret i den här pajen för jag är såååå känslig för när det blir för sött”. Ät din paj och håll tyst.
   * ”Det här provet var så sjukt svårt, jag kommer bli underkänd” – och sen visar det sig att personen får högsta betyg. Varje gång.
   * Tjejer som regelbundet behöver påpeka att dom inte klickar så bra med tjejer och typ endast har/har haft killkompisar. Inte för att det är sant utan för att det på nåt sätt ska vara coolt? Vissa drar även till med att dom har typiskt ”killiga” intressen, gillar motorer, bilar, att game:a, oftast för att dom vill få uppmärksamhet av just killar och inte för att det genuint är något dom brinner för.
   * Att man typ alltid får för lite sås när man beställer mat.
   * Och slutligen stör jag mig på mig själv för att jag är en ängslig person. Vill inte vara det.

    Haha är du jag?! Håller med om typ allt. Särskilt de jävlarna som ska tjata om att de aldrig äter sötsaker. Så jäkla ointressant humble brag…

     Men eller hur?! Sluta förklara dig, ät din paj och håll käft ?

      Samma med de som högljutt säger ”grund vad mycket mat!” eller ”Tur man ska jogga 2 mil efter jobbet!”.. Alltså sluta ge alla andra din tjongest också?! Gah!

       Haha inte grund… Vad ville jag ens skriva? Autocorrect… Suck.

        Exakt. Varför känner man att man måste förklara sig?

       Jag känner att det här är jag. Varför gör jag så? Skärpning.

        Ja, gör det inte! Bara säg ”Vad gott!” om någon bjuder på fika och njut. Alternativt om du inte vill ha av någon anledning så säg bara nej tack. Mycket bättre stämning då. 🙂

         Ja. Och folk som även måste veta Vaeför man inte vill ha en kaka och direkt fråga om man gör på diet. Ja tack eller nej tack räcker.

     Bianca Ingrosso i ett nötskal ? ”jag äter aldrig godis men detta är såååå gott…” ”jag dricker aldrig läsk men om jag gör det är det cola zero” – säger hon typ en gång i veckan. Där emellan är det bilder på godis och cola zero.

      Vilken tur att jag inte följer henne känner jag ?

    Håller med om det med tjejer som tvunget måste hävda att de ”inte är som andra tjejer”. Fenomenet brukar kallas ”pick me”, och är sjukt lätt att känna igen när man väl genomskådat det en gång.

     Tycker hela eran under mina tidigare år på sociala medier var en enda stor installation av ”pick me”.

    Stackars din sambo, finns det något störigare än när man behöver prata och personen man försöker prata med har hörlurar. Att med sällskap sitta i sin egen värld och sedan bli irriterad för att dom söker kontakt?

     Ja Fyfan, dumpa

     Nu läste du in en hel del i det jag skrev. Jag brukar alltid lyssna på podd när jag städar eller diskar, det vet han om och dessutom brukar jag säga till att ”nu slår jag på en podd så om jag inte svarar när du pratar så är det för att jag inte hör dig”. Jag sitter inte och lyssnar på podd när vi umgås i soffan direkt ?

      Nu var det ju inte riktigt det du skrev, du skrev att han vill prata med dig men du vill lyssna på det du har i hörlurarna istället.
      Jag tycker fortfarande att det är ofint att du inte ens orka lyssna på när han vill prata utan du bara tar ut en snäcka och blir arg…då lyssnar du ju inte!

       Var inte beredd på att behöva göra värsta utläggningen på detta ? Jag blir inte arg på honom men jag kan bli irriterad när det händer upprepande gånger, att jag behöver plocka ur snäckan, pausa podden, prata med honom, sen spola tillbaka och slå på och efter 5 sekunder så säger han något igen som gör att jag måste upprepa samma procedur flera gånger.

       Numera brukar jag fråga om det var allt så att jag ska slippa pausa, spola tillbaka och slå på i en evighet.

       Jag lyssnar inte på podd när vi umgås och ska göra saker tillsammans. Han jobbar hemifrån varannan vecka och jag har pluggat på distans hela våren så jag röjer hemma och diskar om dagarna när han sitter och jobbar och det är oftast då jag lyssnar på podd ?

       Vi skrattar åt det här och han kommer ibland på sig själv med att göra så. Är inga hard feelings om detta.

        ”Jag blir inte arg på honom” skriver du, ändå skrev du såhär.

        ”SÄG BARA VAD DU VILL HA SAGT PÅ EN GÅNG.”

        Jo du blir arg, annars skriker man inte som du gör i texten. Stäng av podden och låt människan få prata istället för att stoppa in snäckan igen, det verkar hända ofta om du stör dig så mycket.

         Haha nej, hon beskriver ju uppenbarligen en frustration och irritation – eftersom det är ett beteende som hennes sambo har och ett beteende hon själv tycker är lite störigt. Hon använder hörlurar när HON är upptagen med något och istället för att sambon ska säga allting samtidigt så delar han upp det. Lite som barn som säger ”mamma” 378 gånger för ingenting när man sitter jämte och umgås ??

          M – exakt!

         ”Jag vet dina känslor bättre än du gör, anonyma person, som skriver på internet! Och hör sen!!!”

       Lång utläggning och förklaring på detta hemska beteende (mitt alltså) i modd ?

    Haha, exakt!

    Nä alltså, eller, jag fattar att många tjejer typ vill ha uppmärksamhet av killar och skryter om att de är så killiga av sig.
    Men…Jag har själv i princip bara killkompisar och mitt allra största intresse är sport. Men jag är inte särskilt uppmärksamhetskåt och inte behovet av att skryta om det. Det har liksom bara blivit så naturligt i och med att jag sportat hela livet. Jag har i perioder t.o.m tränat med bara killar.
    Så vi som faktiskt brinner för typiskt killiga saker finns, sen har killkompisar blivit en ”biverkning”, haha.

     Jag misstror absolut inte att det finns, jag har mött på tjejer som genuint är så. Stör mig inte på er utan på dom som mest gör det för att ställa sig in ?

    Haha ”ät din paj och håll tyst” ? så bra.

   Stör mig på folk som har hörlurar hela tiden och låtsas de är helt ensamma i världen och inte behöver reagera eller ta ansvar för nåt eftersom de ”inte hör”. Så antar att jag stör mig på dig ?

    Fast det är väl inte en persons ”ansvar” att stanna och prata med främlingar eller köpa grejer av försäljare när den är ute på stan?

     Jag skrev väl inget om försäljarna? ? skrev heller inget om att bli stannad och prata om man är ute och går och det skrev inte ts heller. Men om någon tilltalar en så lyssnar man och svarar, allt annat är ouppfostrat.

      TS skrev: ” *När man har i hörlurarna och glor ner i sin telefon men nån kille/gubbe kommer fram försöker få kontakt med dig. Varför i hela fridens namn tror man att det är en god ide att störa någon (som uppenbarligen vill vara ifred) för att börja kallprata? ”

      Det tolkar jag som att hen syftar på när man tex sitter på bussen/parkbänk/väntar på någon/etc och någon man inte känner kommer fram.

      Det beror på vem som pratar med en, man har ingen skyldighet att lyssna på störande män…

       Nej men verkar ju väldigt märkligt att det är så många män som stör personen hela tiden?

    Jag kan inte lämna hemmet utan att jag har hörselskydd, som ser ut precis som vanliga over-head hörlurar. Har jag inte dessa på, särskilt i sammanhang där det finns många människor, är det stor risk att jag får sammanbrytning (meltdown).
    Jag menar inte att vara otrevlig när jag ”lever i min egna värld”, utan det är det enda sättet jag och många andra med min funktionsnedsättning kan överleva i en värld som helt är anpassat för neurotypiska individer.
    Tur att jag inte har en särskilt utvecklad förmåga att bli personligt kränkt men visst känns det väl sådär att veta att det finns människor som stör sig på det blotta hjälpmedel jag behöver för att slippa leva helt isolerad.

   Haha det där med mammor och instagram… kände så innan jag fick barn, men nu känner jag bara ”jamen det är frivilligt att följa mig på instagram!” (Har en privat så jag har koll på vilka som ser). Det man lägger upp på sin insta är ju typ antingen selfies, ”titta på min snygga kropp”, mat, växter, djur eller barn. Förstår egentligen inte varför jag ska förvänta mig att min kompis/moster/syster ska vara mer intresserad av en bild på mitt ansikte eller min orkidé än en gullig video på mitt barn. Vad ska man lägga upp på då liksom?

   Folk som snörvlar och inte snyter sig, särskilt om det är i tunnelbanan eller nåt annat ställe bland mycket folk. Hatar ljudet.

    Jag tycker det är jättepinsamt att snyta mig offentligt

     Tro mig det är pinsammare att dra in ditt snor högljutt i näsan. ?

      Folk som snyter sig inför andra är ju dom vidrigaste!??

       Nä det tycker inte jag. Fräscha människor snyter sig vid behov.

   -När man sitter i en klunga & någon tar emot ett telefonsamtal utan att gå därifrån. Vi övriga sitter & försöker fortsätta konversationen men finner det förstås svårt eftersom ett parallellt samtal förs i rummet.

   -Personer som inte gillar samtalsämnet som är aktuellt & istället för att skifta samtalsämne (med mer eller mindre snygg övergång) ber om att få prata om något annat. Så blir det knäpptyst och det tar tid innan någon kommer på nåt annat värt att lyfta.

    Det här händer ofta på fikat på mitt jobb

   Folk som skickar ”roliga” videos/klipp hela tiden. När man uppenbarligen inte delar humor. Vad sjutton säger man utan att vara otrevlig?

    Åh gud det gör en kollega i kontorets messengergrupp. Blir galen snart

     Nu startar en ny grupp där personen inte är inbjuden och skriver ni bara viktig info i båda och tystar den första gruppen.

   *Folk som ska tipsa om Ekotipsets olika rengöringsmedel som om de vore så unika eller att hon kommit på dem. Hört talas om husmorstips? Fråga din farmor, hon kan ge dig exakt samma tips

   * folk som i facebookgrupper på riktigt blir upprörda över att andra inte svarar exakt så som de önskar på frågor och ger ”oombedda” råd. Otroligt tröttsamt. Bara scrolla förbi de råd du inte vill ha istället för att göra gnälliga inlägg om att andra är taskiga.

   * folk som frågar influsensers dumma frågor på insta. Exempel, influenser lägger upp reklaminlägg om en produkt och då börjar följarna ställa frågor som ”vad väger den”, ”hur stor är den” eller ”vilka färger kommer den i”. All den infon är en enkel googling bort. Varför ställa en fråga och vänta 3 timmar på svar istället för att kolla upp det och ställa en relevant fråga istället. Samma sak i lives, så basic frågor att det är löjligt.

    Gud jaaaa vad jag stör mig på Ekotipset. Så överhajpad

     Ja det är ättika och bikarbonat. Vi fattar

    Hahahah alltså hade kunnat vara jag som skrev detta!! Varje gång någon tipsar om ekotipsets mirakelspray har jag lust att skriva att det inte var hon som uppfann den

   Stör mig till 100% på slappa föräldrar som låter sina barn ha napp hela dagarna. Napp när det ska lekas. Napp när de är ute. Napp VARVAT med mellanmål?!?! Stör mig orimligt. Speciellt när ungen är runt tvåårsåldern. Ta ut nappjäveln ?

    Stör mig på föräldrar som låter sina barn se på paddan medan de äter eller ligger i vagnen

    Min dotter har napp ibland när ”det ska lekas” för att hon är lite blyg och osäker i nya miljöer och nappen blir en trygghet att våga släppa mamma och ge sig iväg till kompisarna. När hon kommit igång i leken åker nappen ut. När hon är ute i parken ger jag henne ibland napp för att det hindrar att hon hela tiden stoppar in småsten och grus i munnen. Ibland har min dotter napp när hon äter för att hon busar/leker med mig när jag matar. Nappen åker in *hon ler busigt* jag närmar mig hennes mun med skeden, hon tar ut nappen och tar skeden och äter, sväljer, nappen åker sen in *ler busigt*.

    Jag stör mig på människor som ska ha åsikter om hur andra gör med sina barn (så länge det inte är misshandelsrelaterat såklart).

     Kan tillägga för sakens skull då att hon är 15 månader

      Du menar drygt ett år?

       Ett år och tre månader till o med..

       Ja eller va? Eftersom personen jag riktade kommentaren till hade nämnt ”tvåårsåldern” så tyckte jag att det var relevant att min dotter inte är ”bara ett” utan ett + några månader. Men jag skulle självklart ha skrivit 1 år och 3 månader i detta forum. Borde ha tänkt på det. Kan tyvärr inte redigera en redan postad kommentar, så det får bli såhär nu

       Men man räknar barns ålder i månader för att det händer så sjukt mycket på kort tid. Det är jätteskillnad på 1 år och 5 mån och 1 år och 9 mån, kontra typ 37,5 och 38 år. Är det så svårt att fatta?

      15 månader…då kan hon ta skeden själv i hand och äta…

       Jaha! Tack för infon! Hade ingen aning. Vad skönt att få veta det, då slipper jag hjälpa henne nu!

       (Inte en enda av hennes jämnåriga på typ öppna förskolan/bland våra vänner äter helt själv med sked redan. Ofta åker all mat av skeden mellan skålen och munnen, så jag ger henne en sked med mat på och så tar hon den från mig och stoppar in i munnen själv. Är det okej för dig?)

       Usch jag blev faktiskt lite ledsen av din kommentar 🙁 ”snööööflingaaaaaa” jaja visst. Men det är mitt första barn. Man är väl lite känslig. Men ser inte heller vad du hade för anledning att skriva sådär.

        Bry dig inte. Finns lika många ”jag vet bäst hur man uppfostrar barn”-besserwissrar som det finns granar i Sverige. Hur du väljer att mata ditt barn eller låta henne ha napp behöver du varken förklara eller försvara i för någon dryg jävel på Bloggbevakning. Kör ditt race, njut av din dotter och gå på din magkänsla så blir det helt säkert jättebra! ♥️

         Tack ❤️

    Sonens kusin, ALLTID NAPP. Jag blir galen, vill bara ta ut den ur munnen från henne, säga till föräldrarna.
    Väntar på den dagen hon ramlar & slår munnen med nappen i…
    När vi är barnvakt ryker den med en gång ?
    Den används när de ska sova!

     Hoppas din kusin ser detta och slutar använda dig som barnvakt.

      Varför? Stora ungar ska inte springa runt med napp.

       Tycker att det är upp till föräldrarna och eventuellt BVC. Hade helt enkelt inte velat lämna mitt barn till någon som sitter och skriver såhär ”bakom ryggen” på mig i ett kommentarsfält ??‍♀️ Om kusinen sagt till mig privat att hen hade åsikter om nappen hade det nog kännts annorlunda. Sen framgår det väl inte hur gammal kusinens barn är? Kanske inte ens är ett ”stort barn”. Och vad är ett ”stort barn”?

     Fast vet du, ibland är inte saker och ting som de ser ut. Jag hade själv napp obscent länge och det var för att jag var extremt otrygg och inte fick den tryggheten tillgodosedd av mina föräldrar. Alla barn utvecklas inte lika snabbt och lika tryggt..

     Och att den används när kusinen ska sova bestämmer du? Även fast det inte är ditt barn? Konstigt….

   Folk som tror att ALLA tycker deras barn är lika fantastiska som de själva tycker. Alltså jag bryr mig inte vad din son åt till frukost eller vad din dotter byggde för nåt i sandlådan

   De som ska berätta om sina drömmar. Så waste of time

   Min kompis som enligt insta har ett perfekt liv med perfekta barn men i verkligheten är hennes unge KAOS och de är skuldsatta upp över öronen, men det är otroligt viktigt att visa utåt hur fint allt är!

   Folk i grupparbeten som ALlTID har en ursäkt varför de inte kunnat gjort sin del, inte kan vara med på dagens träff osv.

   Tack, det var allt jag störde mig på just nu ?

    Haha ja, det värsta jag vet är att behöva spela intresserad eller tycka att någon arbetskamrats unge är sååååååååå gulliiiiig när någon knasig historia om hur barnet gick ut till brevlådan i bara gummistövlar i helgen kommer upp, eller när en bild på ungen när den när lagt en blöja på huvudet som hatt ska visas på fikat ??‍?

   Folk som ställer dumma frågor i inlägg/grupper istället för att googla själva. Typ någon ställer en fråga om husbygge, en annan skriver ”vi har valde att ha sadeltak på vårt hus” då skriver någon ”vad är sadeltak? ?”
   Eller en fråga efter tips på mellanmål, någon skriver Bananpannkaka och får svar ”har du recept?”
   Snälla det går att inhämta fakta själv genom Google!

    Instämmer så i detta, så fruktansvärt störande. Folk är så lata idag och ska ha allt serverat istället för att kolla upp själv. Och kommenterar man ”googla” så får man minsann höra.

     Brukar bara säga att jag inte har något recept (till exempel) utan brukar googla, då brukar det tas bättre haha

   Men jösses. Hur kan man störa sig på SÅ mycket saker hos andra? Nån kommentar här ovanför om någon som störde sig på folk som skickar roliga klipp?
   Hur orkar ni bry er? Det är väl bara skita i att kolla? Eller säga åt sin kille att inte vara en jättebebis?
   Jag upptäckte nu att jag stör mig på människor som stör sig
   Sig

   Laila Bagges story med reklam för Kolai som ligger uppe nu, så dålig svenska ?

   Stör mig på de som RINGER och inte skickar ett sms först. Hallå, jag kanske inte vill prata med dig liksom, skicka ett sms först och fråga om jag kan prata tack.

    Instämmer! De enda jag tycker är OK att ringa direkt är i princip mina föräldrar och de jag varit tillsammans med när jag inte varit singel. I övrigt absolut nej.

    Något annat jag stör mig på är kollegor med låg arbetsmoral, som tex känner efter alldeles för mycket och är hemma jätteofta. Har en sån situation på jobbet nu så därför ligger det nog när till hands just nu att störa sig på haha

     Ja precis, mina föräldrar får ringa. Och typ morfar.

     Har en jobbarkompis som så gärna ringer och han lyckas alltid ringa när jag sover eller är på dejt, ska träna etc. Slår aldrig fel. Så där skulle jag verkligen uppskatta om han ringde först (allra helst inte ringde alls).

    Stör mig på snöflingor som behöver bli förvarnade om ALLT.

    ”Jag KAN inte svara på sms”
    ”Du måste fråga om det är ok att ringa”
    ”jag får ångest om någon plingar på dörren”

     Man är inte ”snöflinga” för att man vill att någon smsar först.

      Jo det är man. Att behöva samtala med människor i telefon tillhör livet

       Nej, det är man inte. Samtala med personer kan man göra ändå. Men ring inte och ta för givet att jag kan lägga två timmar på att prata med dig om absolut ingenting.
       Det beror på vem det är, men det finns en person som ringer först. Tills jag svarar eller tills han tröttnar på att försöka.

       Nästan alla jag känner vill ha sms först, en polare är snart 40, han är precis likadan. Jobbar som läkare och träffar människor hela dagarna, förstår att han inte är så glad i spontana telefonsamtal.

        Men då kan man väl säga det när folk ringer, att det int prasslar och man kan ringa upp? Behöva skicka meddelande för att se om man ”får” ringa, herrregud… ???‍♀️

        Men herregud!
        Alternativ 1 – svara inte alls om du inte har tid att prata och ring upp personen när du har tid.
        Alternativ 2 – svara och säg till personen att du inte har tid att prata men att du kan ringa upp när du har tid.

        Jag antar att det bara är folk du känner som har ditt telefonnummer och de måste du väl ändå kunna prata med?!

        Gud vad är du för människa?

      Det var det töntigaste jag hört. Man ska skicka ett sms för att fråga om man får ringa? Jag dööööööör.

    Men snälla, hur överlevde du förr? När telefonen ringde och man inte ens visste vem som var i andra änden? Om du inte vill prata, låt bara bli att svara. Inte tusan skickar jag sms och frågar om det är OK att ringa innan jag ringer…

     Vi hade nummerpresentatör från att det kom. Minns inte när det var, men typ hela min barndom i alla fall (från att jag har minne av att använda telefonen) och jag är tidig 90-talist.

     Dessutom beror det på vad det gäller. Är det akut smsar inte jag heller först, men är det för att snacka om absolut ingenting, bara som sällskap, då smsar jag och det är såna tillfällen jag tänker på.
     Alla jag umgås med är likadana.

      Men hur många ringer för att snacka om ingenting? Kanske vänner men oftast ringer man ju för att man vill fråga eller diskutera nåt. Skrämmande att folk inte ens kan svara i telefon idag

     ???

     Exakt, vill man inte prata så behöver man inte svara. Herregud vart är världen på väg om man inte ska kunna ringa utan förvarning längre…

   Folk som pratar med högtalaren på när de pratar i telefon på kollektivtransport. Varför? Även folk som släpar fötterna i gatan. Irriterar mig gränslöst.

    Hemtjänstens personal som sätter sig på bänken i vår svale och tar rast och passar då på att snacka i telefonen med högtalaren på högsta volym. Det ekar som fan och jag bor precis ovanför.

     Vad är en svale? En sval har jag hört men det är ju typ ett skafferi och det låter konstigt att de skulle sitta där…

      Svale är trappuppgång ☺️

       Va???

   Jag stör mig att du inte kom upp i 700 ord utan stannade på 687.

   Folk som lägger sig i saker som de inte har någonting med att göra. Och inte nog med att de lägger sig i saker som de inte har med att göra, utan de tror dessutom att de vet EXAKT hur det ligger till och att de vet precis allting om dig och ditt liv. Men i själva verket så är det tvärtom, de vet absolut ingenting och har så fel som det bara går att ha. Det finns nog ingenting som gör mig mer irriterad än detta.

   Folk som vill vara duktiga för att de avstår fikabröd och socker ”Jag tar ingen semla idag” och så vill de ha en reaktion att man typ ska säga ”Men åhhhh så duktig du är!”.

   Folk som ska visa ”Det är inte alltid så idylliskt som man kan tro att vara mamma”-livet (fast det är väl ingen som någonsin har påstått det heller, tänker jag). De ska liksom visa ”baksidan” med att vara mamma. ”Oj nu trillade alla makaronerna ut från paketet ner på golvet. Mammalivet är verkligen inte så perfekt som man kan tro!”. Ungefär så.

    Håller med! En tjej på jobbet påpekade 3 gånger på ett möte i veckan (där det fanns fika) att hon inte äter socker. Jaha och? Vill du ha medalj?

    Angående mammorna.. De som blir chockade eller besvikna av att det är jobbigt, man blir trött, barnet skriker, det är jobbigt att va gravid etc. ”Ingen sa det till mig, trodde allt skulle va mysigt”. Man ba va? Hur kan man missa??

     För att man blivit curlad av sina ja-sägande föräldrar hela sin uppväxt och aldrig behövt ta en motgång. Då blir det lite så när man sen hamnar i verkligheten.

   Vuxna människor som är kräsna med mat och vägrar smaka något nytt. Exempelvis att de är bjudna på middag och det har dukats fram något som de inte ätit tidigare, men ändå vägrar att smaka. Störiga små rövhattar.

   Såklart gäller det inte folk med allergier eller om de av olika skäl (hälsa, religiösa, politiska) inte äter viss mat.

    Håller helt med, har Såå svårt för kräsna människor! Reste en gång med ett par där tjejen var extremt kräsen, vi kunde knappt ut och äta någonstans för hon inte tyckte om något ?

   Folk som inte plockar upp hundbajs. Alltså jag fattar inte, hur nonchalant och oansvarig får kan man vara?? De flesta går med sina hundar ungefär samma runda regelbundet. Det hinner bli ganska mycket bajs på en vecka. Tycker de att det är kul att deras hundar trampar i bajset eller? Här där vi bor finns en gräsplätt där vi går på morgonkiss med våra hundar, det är nya högar varje dag. Som jag plockar upp, för att jag inte vill att våra hundar ska ha bajsiga tassar.

   Vår hyresvärd som ockuperar tvättstugan i en dryg vecka på raken. Färdigtvättade maskiner som lämnas i över ett dygn. Torktumlaren glöms bort att tömmas. Tycker det är rimligt att få tvätta sina kläder en gång i veckan åtminstone.

   Gaah jag stör mig på så många saker.

   Stör mig på människor som använder mig som uppslagsbok men inte kan svara snabbt i telefonen när jag vill leverera svaret.
   Folk som inte tar hand om sina extremt jobbiga barn
   Folk som låter sina barn lasta tallriken full med tårta eller oxfilé som ungen sen slickar på o kastar
   De som inte plockar upp hundskit
   De som lånar saker men inte lämnar tillbaka
   De som har ett helvete att bli gravida och iom det tror att alla andra har samma problem och konstant säger det (nej jag blev gravid med 4an på första försöket 42 år gammal).
   De som sitter med mobilen när vi skulle umgås
   De som hävdar att de eller deras ungar minsann är ”laktos” men uppenbart att de bara vill att ungen ska få bättre mat än andra
   Kan fortsätta

   Allt du stör dig på är rimligt enligt mig, sjukt störande saker alltihop! Och ja, kan man inte klaga av sig anonymt här på nätet så vart kan man? Bättre det än att gå runt och klaga till vardags, då skulle man nog inte ha mycket socialt umgänge kvar efter ett tag ☺️

   -Gillar inte snåla människor, köper att man kan vara ekonomiskt men till en viss nivå!

   – folk som snyter sig på t.ex en restaurang eller ett fik.

   -gamla människor som är otrevliga och typ går in i en på en mataffär eller inte flyttar på sig och blockerar en kyl eller frysdisk.

   -när det är långa köer till kassan i en butik och en ny kassa öppnas, så springer dom som står längst bak i kön till den nya kassan. Det stör jag mig så jävla mycket på.

   Stör mig på folk som stör sig på helt onödiga saker som de inte bör störa sig på, och måste klaga på det. Typ som min granne som skriver en lapp för att jag går ut med min hund på kvällen, för att det låter för mycket när jag stänger dörren

  Jag och mim man gjorde för fyra år sen en IVF som resulterade i fyra frysta femdagars embryon. Vid den första insättningen fäste inte embryot. Andra insättningen blev vår treåring, tredje vår snart ettåring. Ett embryo finns alltså kvar i frysen. Vi känner oss 100 % kompletta som familj, men det sista embryot finns ju ändå kvar.

  Vi fick för ett år sen ett brev från kliniken med fyra alternativ: 1. Spara embryot ytterligare några år, 2. Överlåta det till forskning, 3. Ge det till ett okänt barnlöst par eller 4. Kassera det. Vi valde då att spara det i frysen.

  Jag känner starkt att embryot borde få en chans, att det är orättvist att på grund av en labbarbetares val var just det embryot som lämnades kvar till sist. Å andra sidan vet jag inte om jag orkar gå igenom en graviditet till och har tid och energi till mina andra barn.

  Av de andra alternativen känns 2 och 3 intuitivt som bättre än 4, men då känner jag verkligen påtagligt att jag skulle ge bort mitt ”barn”. Ifall vi väljer insättning är det inte ännu på fler år och allt kan kännas annorlunda då. Det är också långt ifrån garanterat att jag skulle bli gravid. Hade bara så gärna velat veta ifall vi är klara med att få barn eller inte…

  Blev lite flummigt inlägg, ville bara skriva av mig

   Nej, ge inte bort det. Det är ändå ditt biologiska barn. Kassera om några år.

    Det är väl ändå inte ett barn i frysen?
    Ge bort det. Tänk om ni aldrig hade blivit gravida och hade behövt hjälp av någon annan, så tacksam du hade varit då!

     Men hallå, det är ju hennes biologiska barn. Vill du att en människa som bär på hälften av dina gener, precis som dina egna barn, bara går runt utan din vetskap. Ett syskon till ditt barn som bara lever med helt random människor?
     Jag hade inte adopterat bort mitt barn, varför är detta annorlunda. Det är ju hennes unge.
     Nej, det är onormalt. Kassera.

      Men då är väl IVF lika ”onormalt”? Riktigt ”onormalt” att kassera ett barn, om man ska resonera som du gör.

       Det är ju inte ett barn dock..

       Hur är IVF onormalt? DET ÄR HENNES EGNA ÄGG. Du kan jämföra det med att donera sperma men inte med IVF.
       Och ja, jag tycker att spermadonation är rätt konstigt. Hur kan man vara ok med att ha en massa biologiska barn som man inte ansvarar över/ens känner till?

        DET ÄR INTE DERAS BARN. De donerar och hjälper en att bli gravid. Det är inte DERAS barn.

         Jo, biologiskt är det ju deras barn.

          Genetiskt kallas det då. Biologisk mamma är den som föder det.

         Vet du seriöst inte att ett ägg innehåller mammans dna? Barnet blir hennes niologiska även om en annan kvinna bär det. Det blir hälften ägdonatorn och hälften spermadonatorn. Så ja, det är ett biologiskt syskon till ens barn. Den mamman som bär barnet har 0% samma dna.

          Eftersom det är ett embryo i detta fall så är det ju till och med 50% hon och 50% hennes man, så deras biologiska gemensamma barn precis som syskonen. Hade inte velat att mina barn ska ha ett helsyskon någon annanstans i Sverige?

      Menar du att det är mer onormalt med detta än att donera ägg/spermier? För då är det ju också en människa som har hälften av ens gener

       Nej, lika onormalt att donera spermier egentligen. Tänk att andra fostrar ditt barn utan anledning. Vid adoption finns det ju vanligtvis anledningar till att man ger bort sitt barn. Vid donation är det bara onormalt.

    Forskning är väl bättre än kassera i så fall?? Kan hjälpa mänskligheten.

   Svårt att sätta in sig i din situation såklart, men jag skulle förmodligen överlåta det till forskning om ni väljer att inte använda det. Som sagt väldigt svårt att greppa situationen men det hade känts bäst för mig

    Hade nog också valt forskning!

   Jag trodde inte att man fick donera embryon som blir över? Om man ska donera könsceller trodde jag det var viktigt att det var bestämt redan innan processen gjordes?

  Kan någon förklara varför man skriver och säger följande.
  ”Jag är gift med barn och gillar att odla” istället för
  ” Jag är gift och har barn och ett av mina intressen är att odla”
  Jag är gift med med barn ser så fel ut.
  Ja jag fattar att de menar att de är gufta och har barn.

   Att de är gifta skulle det stå.

   Kan ju vara någon som invandrat från ett land där man gifter sig med minderåriga, och som gillar att odla.

    Det är väldigt många som ingått i ett äktenskap med en minderårig.

   Married with children… En TV show om en pedofil och hans unga fruar ?

    Nej. Då hade den hetat Married to children. Kul att svenskar är ”så bra på engelska”.

   För att man är lat eller tänker att folk ändå fattar vad man menar

    Ibland kan jag sitta och tänka ” men är du helt sjuk i huvudet?” när jag läser gift med barn. Sedan förstår jag vad de menar när det har gått en stund.

   Därför att folk inte fattar hur komman ska användas! Otroligt slappt.

   Påminner om en tråd på familjeliv som heter ”sexliv med småbarn”, blir också lite fel?

  Ska vara ärlig nu, öppet spår.
  Det finns så många jobb som jag vill prova söka men inte vågar för att jag är säker på att jag kommer falla på att jag är så ful. 🙁

  Många arbetsgivare vill att man ska skicka in en video. Alltså, bara de ser videon kommer de medvetet eller omedvetet få en dålig bild av mig pga. mitt utseende… Så orättvist att vissa arbetsgivare kräver videoansökan numera.

   Klä dig anständigt, fixa håret, ha fina naglar, se till att du har en lätt sminkning som framhäver dina vackra drag, blek tänderna, tala tydligt, le och sitt rakryggad. Ingen anställer enbart pga utseende. Riktigt fula människor har också jobb, kolla Boris Johnson. Du är inte ful. Alla är vackra på sitt sätt, även Boris.

    Obehaglig rekommendation att be någon sminka sig och bleka tänderna. Räcker med att man ser hel och ren ut, samt klär sig för tillfället.

  Alla mina kollegor är iväg på middag och festligheter tillsammans ikväll och jag är den enda som inte blev bjuden. Så nu ligger man här hemma, en lördagkväll, ensam med gråten i halsen och försöker tänka på annat… Så himla tungt, önskar verkligen ingen annan den här känslan

   Fy vilka hemska kollegor 🙁

   Vilka svin. Ta upp detta.

    Ta upp detta? Dom måste väl ändå få gå ut med vilka dom vill?

   Fy fan.
   Massa kramar till dig???????

   Måste fråga först: varför?
   Konflikt? Är du inte en del av gänget? Måste ju finnas en anledning. Folk är inte idioter heeelt utan anledning. Och om de skulle vara idioter, då är nog bättre att du inte associeras med dem.

   Ryck upp dig och skaffa dig vänner utanför jobbet.

  Era värsta grann-historier?

  Själv bor jag granne med en kvinnomisshandlare som är full och hög hela tiden. Är livrädd för att möta aset i trapphuset pga vet vad han är kapabel till ?

   Har du anmält honom?

    Kontaktat hyresvärden om ni hyr?

     Vi bor i bostadsrätt tyvärr, och styrelsen gör ingenting. Han är anmäld och dömd, men han fick bara skadestånd och samhällstjänst. Jag har försökt hjälpa kvinnan att lämna, vilket han vet, det är därför jag är orolig för min säkerhet.. Hon sov hos mig två nätter i rad nu för att han slänger ut henne hela tiden. Hon är inte från Sverige och har inga anhöriga att vända sig till.. Hon går tillbaka hela tiden trots att hon får hjälp av kvinnojour ?

      All cred till dig!

      Det är skitsvårt att lämna i hennes situation, tyvärr.

       Ja, det är ju det tyvärr. Jag har varit i hennes situation själv, så jag vet verkligen att det är så mycket lättare sagt än gjort. Jag hoppas verkligen att hon finner mod och ork att lämna innan något ännu mer allvarligt händer

   Jag har en granne som högg ved inomhus förförra vintern ? fönstren skakade haha.

    hahah va

     Japp haha, vi har öppen spis i lägenheterna så han tyckte det var en bra idé, kunde inte tänka att han kunde gå ut på gården och hugga ?? men det har inte hänt igen så tror han fatta det va en dålig idé.

    ?

   Min förra granne var hög som ett hus stor del av tiden och en gång blev det strid med hans kompisar i lägenheten då de troligen tog nåt igen så de börja skjuta inne i lägenheten. Vågade inte sova den natten trots att polisen kom och ta in dem..

    Olivia
    Jag förstår dig, jag skulle heller inte våga sova.

   Hoppas du anmält honom till polisen men även hyresvärden om du bor i hyresrätt. Man ska inte behöva känna obehag/rädsla för sina grannar

    Han blev dömd för misshandel nyligen, och vi bor i brf så är jättesvårt att bli av med honom.. ?

     Om han nyttjat vapen inne i lägenheten är detta definitivt grund för förverkande av bostadsrätten. Be styrelse kontakta en jurist eller advokat som specialiserar sig på det området så ska ni se att det löser sig.

   Min mor och far bor granne med en släkt som flera generationer bott granne med min släkt och som aldrig dragit jämnt. Från min synvinkel är det mesta deras fel, men förstår ju att det utifrån säkert ser annorlunda ut. Exempelvis har de dragit taggtråd vid tomten så att vi barn inte skulle råka komma över på deras ägor (äng och skog innan själva huset). De har även dragit upp stora fula granar och planterat en ”häck” som insynsskydd. Hävdat att de egentligen äger min släkts väg, som är enda möjligheten att komma till mor och fars hus. De har polisanmält oss för att vår avfallsbrunn luktar. De ringde även polisen när vår katt gått dit och dött och varken min far eller granngården ville ”städa bort” den. Polisen tyckte inte riktigt det var deras jobb. Många fler exempel finns, är ännu lite rädd för dem.

    Kan mycket väl vara så att vägen är deras, men att dina föräldrar använder den genom ett servitut. Angående katten ligger det helt klart på er familj att hämta er egen katt. Trist med taggtråd och polisanmälningar.

     Håller no med om katten, tog bara exemplet för att det blev polisanmälan. Vägen är säkert på deras mark, men att plötsligt komma på att den no också sku kunna odlas på, för att göra deras enorma ägor liiiiite lite större är bara omoget. Speciellt när det inte finns nån annan möjlighet till väg till vårt hus (sjö på andra sidan).

    Grönlunds?

     Fler från området här eller är du bara någon som råkar ha koll på dem? ?

   Hade en gubbe till granne som troligtvis misshandlade sin son som han bodde med. Man hörde hur han skrek, svor och välte saker. Jag frös alltid till is när jag började höra hur han gick igång. En dag när det var ett jäkla liv ringde jag polisen för det kändes verkligen som att det pågick något otäckt där inne. Men givetvis var det helt lugnt när polisen knackade på och polisen knackade även på hos mig direkt efter! Hur kunde de göra så och avslöja vem som anmälde? Bodde ju liksom dörr i dörr. Vid tillfället var jag 19 år och bodde själv så var ju livrädd. En dag någon vecka efteråt kom han fram till mig ute och sa att jag inte ska vara rädd om jag hör en massa ljud och att han bara hade hett temperament…

    Nä, fy! Varit med om liknande incident och hade faktiskt fått frågan från operatören hur polisen kunde nå mig vid frågor. Över telefon, sa jag. Jag förstår inte hur man får vara så jävla dum när någon rapporterar in misstanke om våld.

   Grannenovanför som drar hem kvart i tre-ragg och har högljutt sex. Eller kommer hem kl 02 och är ensam men sätter på ashög musik

   Grannen under började ringa hyresvärden och klaga på oss första månaden vi bodde där. Kan säga vi är riktigt tråkiga och tysta personer som aldrig festar. Men hon ringde för att vi spikat efter kl 22 (fel, det var personen ovanför oss!), att någon rökt på balkongen (ja jag hade en rökande vän på besök, finns inget rökförbud och grannen bredvid mig röker 20 ggr per dag), och till sist att jag varit uppe och kissat på natten! Jag var helt förtvivlad och kände mig nästan förföljd, så tog kontakt med hyresgästföreningen. Hur kan man gnälla på att någon använder toaletten vissa tider? Vad ska man annars göra? Ha potta?

    Koala
    Vad ska man göra om man blir magsjuk mitt i natten? Huu vilken hemsk tanke att inte få spola mellan omgångarna!

     Haha som sagt, potta!! 😉

      Yummy!!!!
      Speciellt en natt i högsommar värme!

    Men gud, den grannen hade hatat mig när jag var gravid. Gick upp och kissade typ tre gånger varje natt

   Min granne snor el ur trapphuset med en lång förlängningssladd som hänger fullt synligt. Så jävla pinsamt.

   Jag hade en granne som hette J. Fritzl. Kändes inte bra att stöta på honom nere i källaren, men det var ju egentligen bara en stackare med ett väldigt olyckligt namn. Tänker rätt ofta på honom.

   Är granne med en kvinna som skriker och härjar på sin hund konstant! Hon verkar dessutom arbetslös så den stackars hunden måste slava runt kring henne dagarna i ända…

    Stackars vovve ?

    Bor tillfälligt i Italien och mina missbrukande grannar har en hund som de lämnar hemma själv upp till två dygn i rad… den ylar på ett riktigt hjärtskärande sätt. Har anmält till djurskyddet två gånger och sagt till hyresvärden men inget verkar hända. Tycker så synd om den ?

    Anmäl henne!

    Men snälla, anmäl henne direkt. Dessa jäkla människor som skaffar sig djur men inte kan ta hand om dem som man bör. Har ingen tröskel för att anmäla när ett djur far illa.

    Har du inte sagt till henne?

   Inte undra på att det är krig ute i världen.

   1) granne, dömd för misshandel. Samma granne vill ligga med mig, snokat upp mina sociala medier, kontaktat mig, flertalet gånger försökt bjuda ut mig, bjuda hem mig…listan kan göras lång.

   2) ett utländskt par som bråkar HÖGT, ibland på sitt språk, jag tror det är arabiska. Ibland har de bråkat på svenska och det bråkas extremt med saker som kastas och går sönder. Sen har de försoningssex och då är det så högt att det låter nästan som att de är i samma lägenhet.
   Sen har de fest mitt i veckan.

   3) bor inte där längre, men bodde granne med ett medium.

   4) bor inte heller där längre men hans lägenhet luktade fan och när han vräktes tog det fyra månader att sanera och renovera lägenheten inför nästa hyresgäst.

  Är på praktik just nu och alla är väldigt trevliga och snälla men finns en i gruppen jag jobbar i som absolut inte gillar mig ? hon lägger små kommentarer med dryg mening men som är fint inlindade och 3 gånger har det hänt att vi alla sitter på rast och hon ska visa något på sin mobil och typ halvt lägger sig på bordet för att mobilen ska komma så långt bort att jag inte kan se, en reagera och ba ”vill du också se?” Och då sa hon med mobilen ”ja oj ursäkta hihihihi” bryr mig typ inte egentligen för man kan inte gilla alla och detta är bara en praktik som jag ska bort från sen ändå så lägger inte tiden på att göra nån grej av det men att man beter sig såhär ? hon är mycket äldre än mig, ska snart gå i pension och vissa äldre kan ha attityd mot yngre ibland kan jag uppleva.

   Bara ignorera. När hon pratar, kolla på dina naglar/plocka fram telefonen/drick te/kolla runt. Visa att ALLT är roligare/intressantare än henne, tom smutsen under naglarna.
   När hon/någon säger ”vill du också se?” då säger du bara ”va? Nää det är lugnt”. Typ som att du inte ens märkt att folk ger henne uppmärksamhet.
   Samma sak när hon berättar något som alla lyssnar på. Gå på toa, kolla runt osv. Om du ser att en annan kollega också verkar obrydd, säg något till denna ”snygg tröja, är den från Gant?” Eller ännu bättre ”såg du maychen igår?” (sånt som itnresserar de flesta andra mer än kollegans historia).. De andra kommer att kolla på er men vända sig tillbaka till kollegan för att inte verka otrevliga.

   Härskartekniker. Lär dig dem.

    Tack för dina tips!
    Jag ignorerar henne oftast, har börjat svara hennes dryga kommentarer med ett lite drygt svar men väldigt trevlig ton och märker hon blir osäker, inte beredd på det svar hon får eller hur hon ska förhålla sig till att jag är trevlig mot henne.
    Hon verkar vara en kvinna med mycket hat och aggressioner i sig av någon anledning och ser kanske unga praktikanter som lätta mål ??‍♀️

     Stå på dig. Sen en dag när det gått för lågintensiv då säger du, inför alla ”har du något problem med mig? Har jag gjort något som kränkt dig?” Hon kommer ju antagligen säga nej. Då svarar du ”men då kan du lägga ned med dina dryga kommentarer, tack”. Sen fortsätter du som vanligt.

     Meeeen. Du måste ha ett gäng svar på lager. Tänk om hon säger ”Ja, jag tycker att du är otrevlig mot mig” då ska du kunna svara på det. Du ska också ha konkreta exempel på när/hur hon varit dryg (inte telefongrejen, utan sånt hon sagt/pikat).

     Om du är konflikträdd då kan du be henne komma in i ett grupprum eller något o h så säger du bara rakt ut ”jag uppskattar inte din ton mot mig inför kollegorna. Det ser dåligt ut för oss båda så jag vill att du slutar. Annars kommer jag att rapportera trakasserierna”. Omg vilka trakasserier? Hennes oro kommer att få henne att backa. Skulle hon ändå gå på dig efter detta då kan du säga, inför kollegorna ”du, jag bad dig att sluta pika mig på det sättet, så sluta, seriöst”.

     ÖVAAAAAA. Den känslan av makt som man känner slår varenda känsla.

    Nej. Gör inte det där. Skippa härskartekniker till varje pris. Man behöver inte bli smuts själv för att andra beter sig som smuts. Jag var expert på allt sådant i många många år. Du får en kortvarig egobost men du korroderar bort din själ. Finns andra sätt att må bra än att trycka ned folk. Inget är så attraktivt som god och riktigt stabil självkänsla. Folk dras till en som om man vore en magnet och de som håller på som kollegan du beskriver är man helt opåverkad av. Dom upphör verkligen att existera ? Du verkar ha rätt inställning redan så jag tror du kommer välja räty väg. Både här och i framtiden. Lycka till ❤️

     Tack ❤️

     Men ge konkreta tips då?

      Självkänsla. Det är det konkreta tipset. Att bygga stabil och välgrundad självkänsla (inkl självmedkänsla). Kommer snabbare för vissa än andra men det går inte över en natt för någon. Ibland behöver man kanske proffshjälp, ibland hjälper det att läsa böcker, lära sig meditation /mindfulness osv. Självkänsla (ej att förväxla med självförtroende) är för sinnet vad muskler och kondis är för kroppen. Handlar om att bygga god mental form. Det kräver träning, och underhåll, men är värt allt. Har man det löser sig sådana där situationer av sig själva. Eller uppstår inte ens. Man vet alltid vad man ska göra/säga men det känns inte krystat, hetsigt eller pressat på något vis utan sker med lugn, medkänsla och pondus. Man får liksom superkrafter ? Det är det bästa sätt jag kan beskriva det på. Kräver träning som sagt, men är värt allt. Kanske finns det en quick fix som funkar lika bra, men jag har hittills aldrig hört talas om någon… ?‍♀️

       Jag förstår vad du menar men jag vill att du föreställer dig typ en högt uppsatt, manlig, chef på ett stort bolag. Hur tror du att han hade hanterat pikar med ett leende, skratt, bjuda på bullar och ignorera?
       De människor som som har pondus är aldrig konflikträdd. De säger vad de har att säga på ett respektfullt sätt första gången, sen ser de till att de inte behöver säga till en gång till.
       Vi kvinnor måste sluta låta folk behandla oss som skräp och vara ” den större människan”. Ingen bryr sig om vem som är större, vi bryr oss bara om vem vi respekterar mest. Att kräva respekt är grunden och den kan man fejka även utan bra självkänsla. I längden så bör man jobba på sjäkvkänslan/självförtroendet men du vet själv att det tar flera år.

        Att säga ifrån med pondus och medkänsla är inte detsamma som att trycka ned. Det är faktiskt det rakt motsatta. Jag är helt för att säga ifrån, och väldigt bra på det. Men utan att göda dramat. Att säga ifrån och att ge igen är inte detsamma. Att säga ifrån är att stoppa en situation. Att ge igen är att spinna vidare. ?

         Därför skrev jag aldrig ”ge igen”. Bara ignorera, visa inget intresse, var rak, lek inte lekar, säg ifrån privat först, hota med HR, var vänlig mot kollegorna, försök att vända intresset mot dig istället, ta inte upp mobilexemplet utan endast konkreta exempel, osv.

          Var det inte att ge igen? ? Att medvetet försöka förminska en annan person, såsom den vill förminska dig, är väl att ge igen. Eller? Man behöver ju inte bli förminskad för att någon försöker förminska en. Man kan hålla fast vid en schysst stil ändå. Men man måste såklart inte. Kommer bara med förslag ?

           Om man vill va en dörrmatta kanske. Tror inte på andra kinden-bullshit.

        Man kan förresten inte kräva respekt. Respekt får man om folk tycker man är värdig den. Man kan kräva rädsla genom att hota med repressalier. Rädsla och respekt är absolut inte detsamma. Inte ens i närheten. Om man nöjer sig med rädsla ist för riktig respekt så har du naturligtvis rätt. Men jag lovar dig att riktig respekt smakar sååå mycket bättre ?

         Ja, jag vet. Vet inte hur man ska säga det på ett bättre sätt. Men jo, om någon är respektlös då får man faktiskt se till att den vet att man inte är ok med det. Hur man går tillväga är avgörande om huruvida man faktiskt blir respekterad eller inte. Blir man inte det då slutar man umgås med människan. Dvs. Man kräver respekt som individ men tvingar inte folk att ge respekt. På engelska är det demand respect kontra command respect. Första är fel och andra är rätt.

          Jag är med dig till 100% Klart man ska stå upp för sig själv. Det är en grundpelare för självmedkänsla. Menade bara att hämnd etc inte är en bra idé. Det är att ge näring åt dramat, inte att avsluta det. Men att säga ifrån rakt och tydligt, med omtanke , står jag 100% bakom ?

           Alla är olika. Jag har mått jättebra av hämnd. Och avslutat det.

           Jag är bara dålig på att formulera mig i skrift. Får se när jag tar en kurs i ”lär dig skriva lika bra som du är på att stå på dig”.

       Självkänsla hjälper inte mot att ANDRA människor beter sig som skit mot en. Man måste sätta ner foten och säga ifrån.

        Jo då, det hjälper till 100% Tänk att någon kommer med en påse stinkande sopor och vill ge den till dig, som en present. Nej tack säger du, den får du behålla själv, och går glatt vidare. Så funkar förolämpningar etc också. Det är bara det att de flesta av oss aldrig lärt oss hur man säger nej tack. Det går, det är inte jättesvårt ens, men det kräver övning med rätt sorts verktyg. Att svälja hårt, räkna till tio, tvinga sig att vara den större människan osv funkar oftast sådär, då det är att undertrycka en reaktion dom redan satt igång. Men med riktigt stabil självkänsla behöver man inte undertrycka, man har ett anat sätt. Man säger nej tack på riktigt så att säga. Reaktionen kommer aldrig igång. Man blir helt enkelt Inte påverkad. Det är ett väldigt najs sätt att leva faktiskt ?

         Jag håller inte med dig helt enkelt. Stå upp för sig själv och bita ifrån, handling, är det som hjälper enligt min erfarenhet.

          Finns mer än två alternativ. Det är allt jag försöker säga… Förstår dock vatr du kommer ifrån. Kände som sagt precis likadant under många år.

           Nej jag tycker du verkar tycka du har rätt och ska försöka övertala andra. Med väldigt långa kommentarer… Finns flera sätt ja och jag och fler här tror inte på ditt. Så.

     Precis. Man behöver inte vara likadan!

   Jag tycker tvärtom, jag tror den känns värre för otrevliga personer om man själv är trevlig/artig tillbaka – verkligen inte fjäska eller ens vara särskilt intresserad av personen, men visa vanligt hyfs som hon inte gör? Det är alltid lite knepigt att vara student och göra praktik! ?

    Ja precis jag ignorerar henne så mycket jag kan då jag egentligen inte behöver ha så mycket kontakt med henne, men när vi väl pratar eller befinner oss tillsammans som på raster så är jag trevlig och nån gång har jag gett ett litet ”huggande” svar på något hon sa och då blev hon tyst, men håller med dig om att jag inte ska sjunka till hennes nivå.

    Håller med. Minns en tjej jag studerade med som alltid var riktigt otrevlig. Men jag var glad tillbaks och sa snälla saker till henne och om henne. Efter det svängde hennes attityd och hon blev jättegullig ?

    Klarar verkligen inte sånt haha. Kanske är effektivt men vill och kan inte va trevlig mot såna.

   Det där är intressant. För ett tag sen jobbade jag nära ihop med en person som verkligen INTE gillade mig. Hon hittade fel på exakt ALLT jag gjorde och ville chefa över mig fast hon verkligen inte var min chef. Hon försökte ”sätta dit mig” i mötessammanhang/sammanhang där vi var flera, typ genom att ställa frågor där hon mer eller mindre visste att jag inte hade svaret pga ny på min tjänst. Göra mig lite till åtlöje helt enkelt. Hon tyckte också om att skälla ut mig titt som tätt när hon fick för sig att jag gjort något fel…
   Vi jobbar inte ihop på samma sätt längre men likväl på samma arbetsplats. Hon är exakt likadan fortfarande ? Jag förhåller mig till det genom att dels hålla mig undan henne så gott det går, och när jag måste ha med henne att göra är jag extremt trevlig ?

    Åh vilka minnen ? Påminner om en kollega som verkligen hatade mig. Fick reda på det när hon en dag, efter att vi jobbat ihop i ett år, berättade på en lunch hur mkt hon avskytt mig. Hon hade altså i ett år tyckt att jag var en bitch och försökt sätta krokben för mig/avslöja mig. Tyckte nog hon var lite märklig men jag gör inte andras problem till mina så jag lade inte någon direkt uppmärksamhet eller energi på henne. Efter att ha hållt på i ett år så insåg hon plötsligt att allt satt i hennes huvud och att jag ju var hur bra och trevlig som helst ? Fatta, ett år! Hon hade lagt ett helt år av sitt liv, sååå mycket energi, på att störa sig på/försöka förstöra för någon som knappt ägnat henne en endaste tanke. Tyckte så otroligt synd om henne när hon berättade. Vilket litet helvete hon lyckades skapa åt sig själv ??

    Ps. Hon var jättegullig sedan och vi blev goda vänner.

     Skulle aldrig bli vän med nån som betett sig så! Där snackar vi brist på självrespekt…

      Såg ingen anledning till att sparka på den som ligger. Hon har många goda sidor. Fick bara kortslutning i hjärnan ett tag. Och hennes beteende påverkade ju bara henne, inte mig. Jag levde ju mitt bästa liv medan hon, stackarn, gick runt och kokade inombords. Men men, alla tolkar/dömer såklart som dom själva vill, och agerar därefter ?

  Mina hårstrån har blivit så galet sträva, typ grova och ojämna, vad kan det bero på?

   Ett svar kan vara hormoner, ett annat svar är att det kan bero på stress.

   Haft corona? Mitt hår blev så dåligt efter corona. Tappade massor och har fått jättedåligt hår efter det. Börjar bli bättre men har fortfarande supertorrt och dåligt hår.

   Jag har samma problem?! Dom är typ ”knaggliga”. Har varit så i säkert fem år nu. Mina naglar är ”randiga” också, så vet inte om det hör samman ??

    Det låter som att du blivit vegetarian och saknar en del näringsämnen som tex zink, järn och B12.

     Är inte vegetarian och äter tillskott av multivitamin och järn varje dag, så nej.

    Men TACK! Där har vi beskrivningen som jag letat efter, flera av mina hårstrån har också blivit ”knaggliga” på senare år…

     Det kan vara någon form av vitaminbrist.

   Jag hade så, tog ett blodprov och var rejält låg i vitamin D. Fick utskrivet koncentrerad form och ungefär ett halvår senare återhämtade sig hår och buckliga naglar.

  Fler som följer Hanna Theorin? Får sån ångest av tanken på att hon ska få missfall igen. Känns ännu värre när man delar så mycket redan.

   I do! Hoppas så att det ska gå vägen för dem nu… Hon delar ju allt väldigt öppenhjärtligt vilket jag tror kan vara både bra och dåligt. Måste vara otroligt jobbigt att gå igenom allt som de gjort.

   Ja men skojar du, är inne på hennes Instagram 100 gånger om dagen och är så orolig för dem samtidigt som jag är så jävla lycklig för deras skull ❤

    Ja usch får lite ont i magen varje gång hon lagt upp något, blir orolig för deras skull… ?

     Ni behöver inte vara oroliga hörni!
     Jag väljer att vara öppen kring vår resa för att missfall inte ska hyschas om det händer. Det är så viktigt att prata om!
     Vi väntar barn och inte missfall!
     ☺️

      Jag har inte följt dig tidigare men hittade dig nu och vill tacka för ditt mod. Senast IDAG grät jag i en timme och sa bland annat till min man ”det känns som om jag har aids på 80-talet. Är så ledsen men anledningen är en hemlighet, förutom till två vänner”… Fick missfall för 2 veckor sedan. Är så jäkla ledsen. Verkligen fint att du varit så modig och delat med dig av missfallen och nu tidig graviditet!
      Tack! Och stort lycka till. Tror det är er tur nu. 🙂

   Ja! Hoppas verkligen det går vägen för dom!! Jag hittade hennes insta för ett år sedan när jag var gravid med min bebis som kom i okt -21. Känns så märkligt att jag själv hunnit med att vara gravid, förlossning, snart bebisens första halvår och de är kvar på ruta ett.

  Tror ni man kan bli en morgonmänniska om man normalt är en kvälls? Och hur..?

   Ja. Allt handlar om att göra något tillräckligt länge så att det blir en vana. Vaknar alltid kl 7, blir trött vid 9 haha….

    Nej det tror inte jag, inte för alla. Jag blir aldrig van. Tror det är biologiskt.

     Tror samma. När jag började mitt nuvarande jobb var jg tvungen att gå upp runt 06. Mådde piss. Efter ett år hade vanan ännu inte satt sig och jag mådde fortfarande piss varje dag. Sen kom Coronan och jag har därefter kunnat gå upp runt 8-9. Mår så mycket bättre!

   Skaffa barn… då har du inget val ?

    Haha exakt. Kunde sova till 13. Idag är 06.00 en grym sovmorgon.

     Fy…

     Låter vidrigt

      Lägger mig vid 9 så jag får ju ändå mina 9h. Äsch, om två år ser livet annorlunda ut.

       Kanske…

    Betyder inte att man blir en morgonmänniska. Jag börjar tiiidigt varje dag men blir ändå inte morgonmänniska (pigg på morgonen).

     Ja man var tvungen att bli morgonmänniska när man fick barn men lätt blir det aldrig. Och jag kan aldrig lägga mig i tid heller, piggnar till efter 20.00.

      Nej, man ”blir” inte morgonmänniska för det, inte alla. Du säger det själv, då skulle det kännas lätt. Att tvingas gå upp tidigt är inte samma sak. Det gör dessutom massa människor, varför tror ni föräldrar är de enda som måste göra det? ?

    Att vara en morgonmänniska är ju inte att behöva kliva upp tidigt. Det gör ju massor av människor, barn eller inte. En morgonmänniska är ju en person som är pigg och glad på morgonen, som vaknar tidigt oavsett. Och som är dyngtrött klockan 21.30 på kvällen.
    Mvh Morgonmänniska.

  Någon som har skolat om sig till it-utvecklare mitt i karriären?

   Det har jag inte, men om man önskar göra det rekommenderar jag varmt SALT – School of Applied Technology dit man kan ansöka. Man går då en utbildning på heltid på tre månader som de bekostar och sedan får du hyras ut till deras kunder 🙂

    Visst är det svårt att komma in?

     Jag vet faktiskt inte exakt men ja det är många sökningar varje termin och tror det är ett 30-tal som får starta kursen, så hög konkurrens misstänker jag 🙂

  Någon som sett filmen Svart Krabba på Netflix? Sjuk tajming med kriget i Ukraina….?! Alltså den måste spelats in innan kriget eftersom den kom ut nu men så läskigt relevant…..

   Verkligen sjuk tajming …
   Tyckte för övrigt filmen va sådär, kändes slarvigt gjord och dålig förklaring till vissa saker.

   Riktig dålig film

   Spoiler alert

   Såg den men fattade inte varför hon som föll genom isen dog? Hon drunknade på tjugo sekunder?

    Filmen kunde blivit riktigt bra, men ja den föll verkligen platt :/ Riktigt dålig

  Jag vet inte vad jag ska göra. Jag ska plugga i 6 månader i höst och skola om mig till ett helt annat yrke. Ska bli roligt och något jag velat göra i flera år men inte kunnat pga mitt barn jag har, ekonomi osv. Jag vill väldigt gärna ha ett barn till, men jag vet fan inte när vi ska börja försöka? Jag kan ju inte försöka nu, för så föder jag ju halvvägs in i utbildningen. Blir jag gravid i sommar/höst så blir jag ju gravid som nyexad. Jag känner mig så stressad över det här, för jag är 34 år och vill liksom inte vänta för länge. Men jag vill heller inte starta en helt ny karriär som gravid, för vem fan skulle anställa mig? Vad hade ni gjort?

   Försökt skaffa barn. Men så är jag ”den där” som aldrig får barn pga kan inte. Jobb löser sig alltid.

   Jag hade försökt få barn lagom till examen.

  HEMMATONING

  Nån som har tips? Testat tex revlon intensivtoning, men den satte sig helt och går inte alls att tvätta ur. Letar efter nån som kanske fäster sig (som de flesta hemmatoningar) men ändå till större delen tvättas bort. Testat goldwells skumtoning, den gillar jag men verkar som att den utgått för finns knappt nånstans och få färger.

   loreal casting creme gloss

   Har inte använt någon annan sen jag använde den första gången 🙂

    Vill bara varna att väteperoxidhalten är på 27% ä. 30 är en blekning. 20% är en permanent färg.
    Den är alltså lika skadlig som en lätt blekning men utan att ge samma resultat.
    Om du använder den gång på gång då bleks håret till en konstig färg och blir riktigt risigt.

   Ska den kunna tvättas ur är det skumtoning du ska ha. Intensivtoning med 2 komponenter är egentligen inte en toning utan bara en hårfärg som sätter sig lite sämste än en permanent färg

  Vart håller trh hus nu för tiden?

   Undrar också!

   Tror nog många är tacksamma att hon/han? inte är tillbaks.

    Usch vilken ledsam kommentar.!

    Ja snälla kan vi bara släppa denna människa ??

    Saknar henne! Vi hade rätt roliga diskussioner. Många här är bara sura och bittra, hon tillförde något iaf ?

     Hen var jättejobbig och gav sig aldrig fast hen hade fel, gick till personangrepp mm. Du kanske inte såg den sidan men vi som gjorde är glada att slippa människan.

  Foglossning! Nån med tips på lindring? Jag är gravid i v 26 och har fått väldigt ont i höfter och framför allt i svanskotan/rumpan. Kan gå korta långsamma promenader, och den begränsningen gör mig rätt deppig. Har tid hos sjukgymnast först om två veckor…

   Fortsätt rör på dig skulle jag säga, men skonsamt ❤️ Typ simning är super! Sitter du mycket på jobbet så skaffa sån ”sadelstol” så benen hänger ner och inte belastar fel. Fick dessa tips av min naprapat.
   Själva foglossningen går ju inte riktigt att ”bota” men man kan iaf förhindra att det blir värre.

    Jag hade hemsk foglossning. Hela graviditeten var en mardröm. Promenera är big no no. Det gör det hela värre.
    Cykel eller vattengympa!
    Simning är inte nödvändigtvis jättebra heller (iaf inte om man simmar bröstsim och liksom ”grodsimmar” med benen”.
    Men du kommer få ett rehabprogram säkert med fokus pp att stärka bäckenbotten. Men du kan gymma om du gör det, men det är viktigt att inte belasta ensidigt utan att ha båda fötterna i marken samtidigt!
    Bäckenbälte och tensmaskin kan du få av fysioterapeuten!
    Men for now är mitt bästa tips att sluta med promenader, cykla en stund på gymmwt istället och sen ta med en kudde att sitta på på jobbet. Jag hade en vanlig huvudkudde jag satt på i kontorsstolen och det funkade helt ok för svanskotan.

     Promenera och springa är väl typ det sämsta man kan göra när man har foglossning ? Fan vad hemskt det är. Är gravid i vecka 34 nu och klarar verkligen inte att gå längre sträckor utan att ligga däckad dagen efter.

      Tack för svar och tips hörni! Jag går inga promenader för promenadernas skull (även om jag önskar att det gick) – utan mer till tunnelbanan, till affären osv. Sen bor jag på tre trappor utan hiss – vilket inte är optimalt just nu. Ska kolla upp foglossningsbälte och har även signat upp mig på vattengympa för gravida.

       Vad har du för typ av jobb? Går det att jobba hemifrån? Isf skulle jag ta ett snack med chefen om det.
       Annars sjukskriv dig.
       Jag va gravid under corona så hade turen att kunna jobba hemifrån 50% och sedan 100%.
       Dagarna jag va tvungen att ta mig till spårvagnen och sen gå fram och tillbaka pp kontoret och sitta hela dagen hade jag extremt ont på kvällen.
       Vid hemmajobb va det ok då jag kunde lägga mig ner under lunchen samt variera mellan sitta på stol, fåtölj, ligga i soffan med laptopen på magen osv.

        Och foglossningsbälte och tens kan du få hos fysioterapeut. Så köp inget eget…

   Jag har foglossning nu. Varit hos sjukgymnasten och hon sa att jag inte ska sära på benen, sitt ganska rakt fram med benen. Undvik djupa soffor där ryggen blir som ett C, du ska sitta som ett L med rak rygg. Ha en kudde mellan benen när du sover, gärna gravidkudde. Du ska inte stretcha. Du ska ta små steg, inte vagga utan försök gå rakt. Vila vila vila. Köp en TENS-apparat. Undvik trappor. Undvik lyfta. Träna inte.

    Tack snälla för svar och bra tips! Bäst att ligga ned på sidan även i soffan då kanske? Eller hur gör du?

   Jag blev tillsagd att göra 10 knäböj innan varje toabesök. Funkade jättebra, men vet inte hur.

    Intressant! Jättebra med sådana tips som lätt blir en vana…blir många knäböj bara med tanke på hur ofta jag behöver kissa ?

   Köp ett foglossningsbälte. Sov med en kudde mellan benen.

   Jag bodde i Italien när jag var gravid, och upptäckte då att foglossning är typ okänt där. Man kan ha lite ont i ryggen mot slutet av graviditeten, och det är ungefär allt.
   Vad tror ni det beror på? Kan det vara att svenska mammor yrkesarbetar mer och därför anstränger sig mer under graviditeten?

    Kan det vara pga att vi dricker mer mjölk och äter mer mejeriprodukter?

  Förra inlägget om relationer fick mig att tänka på att jag inte varit i förälskad i någon på 15! år.
  Jag kan sakna den där känslan att gilla någon så mycket men jag tror inte jag kommer få uppleva den igen. Det skulle vara trevligt men när jag tänker på mina arbetskollegor eller dater jag varit på till exempel så känner jag verkligen ingenting.

  Jag har inget behov av ett förhållande heller men den där känslan, att tycka om någon, det var ändå trevligt.

   Har man upplevt det en gång så kan man uppleva det igen, även om det känns omöjligt 🙂

  Min största dröm i livet är att bli kriminolog. Det finns dock ett problem, jag är så äckelmagad och klarar inte av att se för stora skador eller tom påträffa en avliden person. Jag klarar av att läsa i text men undviker helst att behöva se. Finns det någon lösning på detta om man ändå vill läsa om kriminologi utan att behöva se sådant?

   Jag tror att du kommer vänja dig. Om det är din dröm, kör bara! Det kommer säkert vara jobbigt till en början, men vi anpassar oss rätt snabbt. Är själv äckelmagad och tycker det är jobbigt med sår etc, men så började jag (trots detta) jobba i vården och det tog någon månad sedan var de känslorna borta.

   Haha samma här, så nöjer mig med att lyssna på poddar i ämnet.

   Det är helt naturligt att reagera men man vänjer sig! Jag är läkare och tyckte att det var jobbigt under utbildningen, fick ibland gå ut och kräkas under obduktionerna och det har svartnat framför ögonen flera gånger när jag varit med på operation. Det blev successivt lättare och nu kan jag utan problem sy fula sårskador och göra annat ”äckligt” sedan flera år tillbaka. Så satsa om du verkligen är intresserad ?

    Svarar här, tack fina ni för er input! Det hjälpte mig ❤️

   Att läsa till kriminolog innebär inte per definition att se ”äckliga” bilder. En kriminologiutbildning är oftast mer teoretisk och handlar om hur och varför brott uppstår. Du kan som kriminolog jobba på exempelvis polisen där du kan komma att se ”äckliga” bilder, men också, som jag, jobba på andra myndigheter som handläggare men ändå kopplat till brott. En googling bort så kan du läsa om att studera kriminologi på exempelvis Stockholms universitet. Har aldrig sett en ”äcklig” bild under mina studieår. Läser man till kriminaltekniker kanske det är en annan sak…

    Oj oj oj. Menade ” Finns det någon lösning på detta om man ändå vill jobba som kriminolog utan att behöva se sådant?” Självklart förstår jag att jag inte kommer behöva se sånt under utbildningen. Skrev lite för snabbt, menar att jag inte vill se sådant när jag väl jobbar med det.

  Varför ska det vara så jökla svårt att se vilka rutor som innehåller lyktstolpar/taxibilar/övergångsställen/trafikljus etc. Jag blir GALEN! ?

   Har ja dyslexi? Svårt att förstå många kommentarer men denna måste väl för alla vara omöjlig att förstå.

    Nej, personen syftar på ”jag är inte en robot”-testet man måste göra för att skicka en kommentar ?

    Nej jag fattar kommentaren.

    Fattade kommentaren direkt ??

    Är du lågbegåvad?

     Den som sa´t han va´t.

  Hej!
  PSYKISK OHÄLSA
  Var vänder man sig när man inte mår bra psykiskt? Jag bor och lever ensam men har en faster jag står nära och pratar mycket med. Studerar på distans som snart är avklarat. Jag behöver söka jobb för att ha råd att leva, men ser inte hur jag ska klara av det då jag har problem med det sociala som jag tänkte att psykiatrin skulle vara behjälplig med, men dom har pausat min utredning pga personalbrist. Jag vill såklart ha en sysselsättning.

  Jag vill verkligen inte ta mitt liv men känner mig så makt- och hjälplös och vet inte var jag ska vända mig eller vad jag ska göra. Har gått i KBT men tror jag har för stora svårigheter för att det ska hjälpa. Jag är 26 år och har alltid mått dåligt men klarat mig hit.

  Jag känner mig också så ensam med dessa känslor, finns det någon som känner igen sig?

  Sorry för trist lördagsinlägg. Är bara så orolig över vad som ska hända mig.

   Ring din VC och var helt ärlig ❤️

   Ta kontakt med elevhälsan eller din vårdcentral så kan de guida dig vidare. Tror även det finns online-kbt mot social ångest via landstinget gratis, du kan kolla upp det på 1177. Lycka till och jag hoppas du mår bättre snart❤️

   Hej U,
   Vänd dig till din vårdcentral det finns massor av hjälp att få. Min man började med mediciner när han var 30 och har fått ett helt nytt liv, KBT hjälpte aldrig honom. Kram <3

  Nån här som kollar på Robinson?

   Ja!

   Älskar Isabella ?

   Kollade ett halvt program men klarade inte av den skräniga tjejen så stängde av

   Jag kollar! Tycker det är en riktigt lovande säsong hittills! Kollade på Farmen också men det var så tråkig säsong så har höga förhoppningar på Robinson nu haha

  Jag har så jävla nära till skam, hur blir jag av med det?
  Mitt liv har präglats ganska mycket av förnedring, att känna mig dum/dålig och just skam, genom mobbning och en destruktiv relation med olika typer av misshandel. En konsekvens av det är att jag skäms för allt. För allt jag skriver, allt jag säger, allt jag gör och att jag öht finns. Jag går i EMDR-terapi för att bearbeta mitt liv vilket verkligen hjälper, men detta är något som verkar vara svåröverkomligt.

  Jag har t ex behövt söka jobb som vikarie i vård och förskola pga arbetslös och lyckas inte få jobb inom området jag är utbildad, och jag skäms så mycket för det att jag knappt vågar berätta för någon – fast jag rent logiskt förstår att jag ju behöver pengar för att överleva. Men jag känner mig så himla misslyckad jämt och kan inte låta bli att jämföra mig med andra och tänka hur andra ser mig. Hela mitt jävla liv har gått ut på att vara och existera på ett sätt som gör andra nöjda och glada och för att de ska gilla mig.

  Vet att self compassion finns osv men det är så jävla övermäktigt så vet inte var jag ska börja.
  Någon som kan relatera och har något tips? Hur jag kommer över skammen, slutar vara så hård mot mig själv och slutar jämföra mig så mycket med andra?

   Hatar att säga det men: åldern. Jag var precis sån men när jag fyllde typ 29-30 då blev jag en helt annan människa. Fick barn vid 28 och det var början men jag tror inte att barnet i sig var avgörande, bara drivande.
   Det finns ju sätt att fejka självsäkerhet på insidan så är det alltid som det är. Som sagt, ge det tid. Terapi har också hjälpt, bla Mindler.

    Jag är 30.
    Och som jag skriver så går jag redan i terapi.

     Precis, vänta på att terapin ger resultat. Det tar tid.

   Jag har samma problem. Min mamma uppfostrade mig genom att få mig att skämmas. Hennes taktik var fruktansvärd. Men så har hon också machiavellistisk personlighet.

    Usch, beklagar att du behövt gå igenom det. Låter fruktansvärt.

   Kolla Brenée Browns TED-talks på YouTube

    +1 på den. Bra början. Hon har också skrivit fantastiska böcker men Ted-talks är en bra början då minimal ansträngning krävs (det första är mest viktig/bäst). Hon är en riktig tungviktare inom just skam-forskning så det är verkligen värt det.

    Rekommenderar också en kurs i vipassana meditation om du känner att du skulle orka (dhamma.org). Tycker själv det är det mest kraftfullaverktygman kan men det är mkt intensivt arbete att lära sig så kanske inte för alla. Att lyssna på The Power of Now av Eckhardt Tolle är betydligt softare och kan också vara till hjälp (känns den bitvis svår att greppa så strunta bara i de bitarna och lyssna på resten, funkar nog ändå).

    Håller tummar och tår för att du får det bättre snart. Skam är en bedrövlig och helt värdelös känsla. Som ett jäkla fängelse ? Hoppas du snart kommer ur den ❤️❤️❤️

  Min sambo är helt underbar. Vi har haft svåra perioder men vi båda har utvecklats och försökt bättra oss, den ena av oss gick till psykolog för att arbeta bort ett dåligt mönster. Jag är så lycklig över att jag inte gav upp och gjorde slut. Jag trodde verkligen på oss och nu kommer belöningen. Om båda vill jobba på relationen kan det bli hur bra som helst alltså. Men det kräver att båda vill förbättras. Länge leve kärleken!

   Är det du som skrev om att komma över otrohet för ett tag sedan?

    Nej otrohet skulle jag aldrig acceptera! Då skulle det vara bye bye

   Åh vad fint att läsa! Grattis till er båda ❤️

  Hur följer man upp ett hot?
  Säg att jag sagt år min man att plocka upp kalsongerna 4 gånger. Tillslut måste jag säga till på skarpen ”du, plocka upp dem NU!”. Men om han inte gör det, vad är den bästa responsen?
  Gå iväg? Hota? Göra upp en hämndplan? Hur gör man när en person som man sagt till på skarpen inte bryr sig/respekterar en?

  Min man plockar upp kalsongerna haha, mest ett exempel.

   Byt man. Man ska inte behöva köra med hot mot den man lever med. Vad har folk för låga förväntningar på sin partner egentligen.

   Svara med samma nonchalans. Så går ni båda runt o skiter i varann.

   För det första är du inte hans mamma. För det andra ska du inte hota överhuvudtaget.

    Läste du ens texten? ?

   Jag hade slängt kalsongerna

   Haha, igen, hittade på det. Han har aldrig slängt några kalsonger.
   Vill mest veta hur man gör när någon inte lyssnar trots att man uppenbarligen är upprörd. Kan vara kollegor, föräldrar, vänner, ens barn osv. Hur följer man upp utan att tappa ansikte efter att ha varit hård i tonen.

    Försöker att undvika hot överlag men om man väl ”hotar” så är det ju bra att hota med en naturlig konsekvens och att man sedan genomför det också, så det inte blir tomma hot ?

     Låter vettigt. Ja, man kanske ska tänka sig för innan man hotar. Ingen bryr sig om en människa som jämnt kommer med tomma hot.

    Borde inte behöva följa upp alls? Om du förklarar hur du känner och personen inte bryr sig så respekterar den inte dig. Jag skulle säga ifrån på skarpen och berätta att det inte är ok. Fortsätter det ändå? Lämna relationen oavsett vilken typ av relation det är (vänskap, en partner osv) inte värt att umgås med människor som inte respekterar dig. Är det ett barn det gäller så får du fortsätta förklara och kanske ha en konsekvens av att hen inte lyssnar men gäller det vuxna ska det inte behövas.

     Håller med. Just nu är det främst barn det gäller. Vill inte ta till hot men ibland blir man bara så arg. Håller andan och räknar till 10 men de måste ju få veta att det finns konsekvenser.

      Ja precis. Beroende på ålder så tänker jag att det är viktigt att man pratar om respekt med sina barn. De vill bli behandlade med respekt och ha frihet – de måste visa respekt och ta ansvar. Att man bestämmer regler och liknande tillsammans med barnen, då är det lättare att få dem att följa det, för de känner sig delaktiga. Om mitt barn inte följer våra regler eller lyssnar på oss vuxna så blir det konsekvenser – typ stäng av internet eller liknande en kväll.

       Var för fan ärliga och kalla det för straff! Konsekvenser är en naturlig följd av ett skeende, det är nåt helt annat än ett föräldrapåhitt. Jag tycker inte heller att man ska ljuga för sig själv och säga ”lyssna på” när man menar lyda. Sedan tycker jag inte det är stor mening med att prata om respekt med barn – visa dem det istället! Från dag 1. /signing out

        Håller 100% med om att man ska visa barn respekt för att få det tillbaka, och självklart från dag 1. Men kanske är viktigt att prata om det hemma också? Vad respekt är och hur man visar det, hur det känns annars osv. Jag menar inte alls lyda? Läste du ens att jag skrev att det bästa är att man gemensamt bestämmer regler för hemmet, tillsammans med sina barn. Och en konsekvens av att tex aldrig lägga sin smutstvätt i tvättkorgen för tonåringar är att kläderna inte blir tvättade. Det är viktigt att barn och ungdomar lär sig konsekvenser (kalla det straff om du vill) vissa beteenden leder till konsekvenser så är det i livet och samhället också. Bara dumt att låtsas som nått annat?

         Det är klart du menar lyda? Varför skulle annars dina ”konsekvenser” dyka upp?

          Ja du vet nog bättre vad jag menar än vad jag själv vet. Och dina egna förslag? Eller är du bara här för att leta fel på andras?

         Men det du tog som exempel är ju en naturlig konsekvens, inget straff? Så det är ju jättebra. Ett straff är ju mer som ”äter du inte upp din mat får du ingen iPad ikväll”, och det är just sådana straff som barn inte lär sig ett dugg av. Visst, tonåringar kan man förvänta sig mer av men straff lönar sig ändå aldrig.

      Det finns hot typ ”äter du inte upp maten nu så får du inget godis på lördag” vilket är helt bedrövliga. Dels för att de två sakerna inte ens är i relation till varandra och en konsekvens ska vara något i närtid.
      Ett annat exempel på konsekvens utan hot:
      *barn slår syskon med leksak*
      ”Jag kommer ta undan leksaken för syskonets säkerhet då hen får ont när du slår. Kom så leker vi med tåget istället”

   Plocka upp kalsongerna själv om de stör dig så jävla mycket? Så himla barnsligt att bråka med sin partner om något som tar 30 sekunder att göra. Palla massa onödigt tjafs om skitsaker.

    Läs om.

    Eeh… Vuxna människor borde väl plocka upp efter sig själva? Vill du va nåns mamma eller?

   Lämnar honom

  Namnhjälp önskas till en pojke..
  Inga hittepånamn och absolut inte gamla svenska/nordiska namn. De namnen skriker ”vi vågar inte sticka ut, vi är PK, woke och tråkigt tradionella talangstittande tacoätande 2-barnsfamilj boendes i en radhuslänga”

  Så hit me! 😉

   Har du något exempel på vad som inte är hittepå eller tacoätande småbarnsfamilj? ?

    Oliver

     Nej, jättevanligt. Absolut ett taconamn, kanske t.o.m. lite wt.

   Elai

   Jonathan var mitt favoritnamn på pojkar. Fick en tjej istället så det användes aldrig ?
   Jobbar med en Samuel, det är också fint tycker jag.

   Hjälp! Finns det några namn kvar då?

   Charlie!

   Otis

   Ladda ner appen – Kinder
   Så kanske du hittar något namn ??‍♀️

   Men alltså alla svenska namn är väl gamla? Förutom hittepånamnen som du också verkar ogilla.

   Nicolas
   Joshua

   Florin

   Kanske inte alls är detta du är ute efter en men jag ger det ett försök:
   Rafael
   Harald
   Elton
   Milton
   Theodor
   Sascha
   Vincent

   Haha mitt barn heter iofs ett gammalt svenskt namn (aron) men tror kanske inte att det är med bland gruppen namn du tänker på. Gillar dock tacos men i övrigt stämde inte heller profileringen.
   Jag ska se om jag kanske kan komma med förslag som är inom rätt kategori.
   Nicholas, Sasha, Levi, Anthony

    Aron är ett hebreiskt namn.

     Yes det har dock funnits o sverige sen 1300-talet. Men tack för infon hahaha
     Det kanske va fornnordiska namn ts menade och då funkar ju bibliska eller hebreiska namn. Men många av dem har ju funnits i sverige i typ 800 år så jag kan tänka mig att det känns som gamla svenska namn för ts, tänk typ Rut och Eva

   Kolla bibliska namn. Aaron, Benjamin, Johannes, Markus, Abraham, Noa, David, Jakob, Isak, Adam osv.

   Charlie!

    Det var ett evinnerligt tjat om Charlie. Vad jobbigt för dessa ungar när de är utbytesstudenter sen och alla utgår från att de heter Charles egentligen.

     Ja vilket problem! Hur ska dom lyckas lösa det? ?

      De får helt enkelt acceptera att deras föräldrar inte visste bättre.

   För ni är en jättespännande annorlunda barnfamilj? ?
   Ditt inlägg låter så ängsligt…

   Och de som inte ger barnen traditonella namn är wierd, tror att de är speciella och unika medans de egentligen ofta är wt ?

   Mowgli

   Ahmed Alexander
   Martin-Mohammed
   Abdullah-Lars

   Läs som dubbelnamn. Ditt barn kommer vara unikt deluxe!

   Elis

    Är nog gammalt kom jag på.

    Alexis ?

     Dubbelnamn Elis-Alexis är unikt!

   Men gud så prettigt.

  Jag har haft ledproblem sedan 10 år tillbaka. Det började med karpaltunnelsyndrom när jag var runt 16 år, därefter smärta i fingerleder, knän och tår som kommit och gått och senaste åren även förträngning av ulnarisnerven (kärringnerven) i armbågarna. Jag kan inte se att jag gör något speciellt när dom här perioderna kommer, förutom ett par gånger då jag haft salstenta och behövt skriva för hand i typ 4 timmar, då händer det ibland att båda händerna svullnar upp och jag är röd och har ont i flera veckor.

  Har varit hos reumatolog för ett par år sedan men dom vet inte vad felet är och verkar inte heller vara särskilt intresserade av att ta reda på det.

  Någon som känner igen sig? Har just nu ont i båda armarna, det känns som att värken kommer från armbågarna och strålar sedan därifrån ut i handleder och fingrar och även upp i axlarna och ut i nacken.

  Jag är 28 år och känner mig som en kärring. Sover med både armbågs- och handledsortoser och äter på det Orudis (antireumatika). Har klarat av att diska två tallrikar och en skål idag ?

  Dags att göra matlådor imorgon! Vad har ni helst i er matlåda? Vilket är det bästa receptet för goda luncher? Ge mig tips! ??

   Jag gör ofta bowls. Går att variera i oändlighet, värma eller äta kallt om man vill. Känns lagom som lunch och fräscht och nyttigt.

    Vad har du i bowlen?

     Olika beroende på ”tema” eller vad man ska säga. 😛 min nordafrikanska – tabbouleh i botten, rostade kikärtor, sötpotatis, falafel, valnötter, hummus, granatäppelkärnor, typ såna smaker.
     Min asiatiska – sushiris, edamamebönor, mango, sockerärtor, tofu, sjögrässallad.
     Går ju liksom att ha i precis vad man gillar. 🙂

      Mums, hummusbowl ska jag göra imorgon.

      Snor bägge rakt av. Shit vad goda dom lät ?

   Fruktig kokosmjölksgryta från portionen under tian <3

  Jag undrar över en grej. När nån skriver om att killar som raggar på gymmet i nåt sammanhang så är det alltid väldigt tydligt bland kommentarerna/artikeln/kompisar osv att det inte är okej. Att det är obehagligt eller creepy eller bara fel av killen. Att killar inte ens ska titta åt tjejer på gymmet (ni vet tjejen som skriver inlägget att hon tycker det är så jobbigt att gymma i sport-bh för alla killar stirrar ”ba låt mig träna ifred och se ut som jag vill!”) osv.

  Men det dyker också frekvent upp inlägg, bla här på ÖS, med tjejer som sett en snygg kille på gymmet, fått en liten crush och ber om råd huruvida hon ska våga gå fram och vad hon i så fall ska säga. Dessa tjejer brukar bara få pepp att våga gå fram och förslag på repliker.

  Min undring är helt enkelt: var i ligger skillnaden? Varför är det ena jääättefel och det andra toppen?

   Folk är väl villiga att ge tips och råd när det efterfrågas, därav kan det se ut så.

   Enkelt det kallas dubbelmoral.

   Haha ja detta att många bara har sport-bh och uppenbart tänker på hur de ser ut och så vidare, och sedan blir påstått kränkt att folk tittar på dem… Kan garantera att dessa tjejer tvärtom vill bli uppmärksammade.

   Nu vet jag inte hur killarna försöker ragga på gymet. Men förstår om tjejer blir sura om de kommer fram etc om de inte ens fått några uppmuntrande blickar eller ngt.
   Att folk kollar in någon som är snygg är väl svårt att komma ifrån… och det är väl lika många tjejer som dreglar över killar i bar hud som killar som gör det på tjejer. Vill man inte ha blickarna så får man kanske välja klädsel efter det…

    Tror inte det är för plaggens funktionalitet som de väljer kortkorta toppar så att säga…

   Vilken panik jag får över att ens gå på gym när jag läser det här. Är så sjukt otränad och kritiskt inställd till min kropp som jag är på grund av hormoner som har förstört den *gömmer mig inomhus*

    Få inte panik. Alla kroppar återfinns på gym. Och alla kroppar förtjänar att få ta plats och få röra på sig. Om du gillar att träna på gym, gå dit. Om inte, Finn något du gillar och träna där. Säg snälla tacksamma saker till kroppen, så mycket som den gör för dig, hela tiden, så förtjänar den det ? Och låt den ha roligt, i rörelse, på gym eller annan plats. Jag hejar på er båda ?

     Tack för världens finaste svar ❤️❤️❤️

      ?

   När jag tränar vill jag ha minimalt med kläder på mig eftersom jag tränar hårt och därmed svettas mkt. Minimalt med kläder/maximalt med bar hud gör det helt enkelt mindre plågsamt att träna Som när killar tar av sig på överkroppen när det blir allt för varmt. Samma lika! Jag ser dessutom min kropp/mina muskler och kan då lättare finjustera mina rörelser för god teknik vilket ger betydligt bättre resultat. Det handlar alltså om komfort, inte show!

   Att en kille som jag tydligt flörtat med kommer fram och säger hej är en sak. Att en random dude bara kommer fram, när man dessutom har lite kläder på sig, är creapy. Som om han tar kläderna som en inbjudan. Precis samma som på stranden/på badhus faktiskt. Badkläder är inte en invit. Badkläder är badkläder. Träningskläder är samma lika.

   Tänker att en tjej bör förhålla sig på samma vis till killar. Flörtas det kan man gå fram. Annars helst inte va?

    Jag svettas också skitmycket på gymmet och har kläder på mig just av den anledningen. Att mitt svett ska vara kvar där jag är, i mina kläder. Hatar halvnakna människor på gymmet som dryper ner allt med sitt svett. Undrar varför det gick bra att träna i T-shirt för fem år sedan, innan det blev trendigt för tjejer att bara träna i sport-bh.

     Tack, du ger mig hopp om mänskligheten! Otrevligt med folk som vill sprida sin svett överallt. Hänsyn, people!

     Jag hoppas verkligen alla torkar av & desinfekterar sin träningsplats/maskin när dom är färdiga. Det hör ju till vanligt hyffs att inte låta andra klibba fast i ens egen svett. Eller?

     Klart det går bra att träna i t-shirt. Det är bara skönare utan. Och för mig som har en del skador hjälper det oerhört att se hela mitt vänsterben samt min torso tydligt när jag tränar eftersom jag då kan justera mina rörelser bättre och slipper snedbelasta.

   Skillnaden ligger i att kvinnor förstår att det är en känslig situation och frågar om råd. Män bara går fram och gör det och då blir det oftast inte på ett bra sätt.

    Fast tjejerna får ju rådet att få fram, så vad blir skillnaden i praktiken för de två personerna på gymmet?

  Love is blind – värt att se??

   Ja!

   Jao fast avsnitten ganska långa och utdragna. Man kan gott spola igenom flera av dem.

    Första avsnittet och Reunion är allt som behövs.

  Jag står inför mitt första bostadsköp det här året. Önskar köpa en bostadsrätt och har kontantinsatsen klar och förhandlat mig till en lön som bör ge mig ett lånelöfte som jag känner mig tillfreds med, spännande!

  Undrar om ni har tips på vilken/vilka banker som ger bra bolån och som känns trygga?
  Trevlig kväll!

  Hur ska jag bli en snabbare löpare?

   Intervaller

   Intervaller och se över din löpteknik. Man har mycket att vinna på att springa rätt.

   Spring fortare ?

   Äh förlåt. Ville bara få dig att skratta lite ? Lycka till!

  Ska man ge upp vänner som inte bjuder tillbaka/tar egna initiativ?
  Jag känner att många av mina vänskaper lutar sig mot att jag fortsätter relationen. Jag bjuder gärna hem på middag eller ut på fika, aw ect och oftast säger mina vänner ja men sedan kommer inget ”motdrag” eller vad man ska kalla det. Så jag bjuder ut/föreslår något igen och igen men jag upplever liksom inget engagemang tillbaka. De säger att de har kul men om det nu är sant, varför kämpar man inte lite tillbaka för relationen? Jag förstår inte… Samma om någon är sjuk, jag messar och frågar om de behöver hjälp att handla men ingen gör sånt för mig. Om någon är ledsen kollar jag läget och vännerna säger att jag är så himla snäll och gullig men när jag mår dåligt är telefonen tyst. Jag måste ju göra något fel men vet inte vad? Sambon säger att jag borde skita i att höra av mig och det har jag testat och då tappade jag de vännerna som jag testade det med för de hörde aldrig av sig igen efter att jag slutade.
  Jag känner mig så jäkla misslyckad för jag vill så gärna vara viktig för mina vänner, precis som de är för mig. Hur gör man för att få vänskaper där man ger och tar? Snälla hjälp mig ?

   Det finns inget enkelt svar, men du är värd bättre än de som utnyttjar din snällhet. En relation ska ju alltid vara ömsesidigt. Försök hitta en ny hobby så kanske du hittar nya vänner där 🙂

    Tack snälla du ?

   Jag har varit en sån usel vän som du beskriver. När jag sedan insåg mitt misstag och ville återuppta kontakten (dvs jag tog initiativ mer) var det försent, hon sa det inte uttryckligen men det blev så att vi slutade höras, eller snarare hon då. Så, jag miste en vän och det är helt och hållet mitt fel.

    Åh… Får jag fråga varför du inte var mer aktiv? Jag funderar så mycket på detta, på om felet är mitt eller om det beror på något helt annat…

     Jag var också som ovan mot vissa vänner. Man tar för givet att de är drivande. Sen när de försvinner då känner man ett tomrum.

   Upplever samma ? Massa konversationer på messenger som slutar med att jag frågar de vill ses och de svarar att det vore kul men inte den här helgen/veckan/månaden ???

   Däremot, handen på hjärtat, har du aldrig gjort lika mot någon? För mig kanske jag tar initiativet till fem vänner som jag alltså upplever problemet med. Men jag har två som jag inte klickar jättebra, och där har dom sagt ”vore kul att ses… är du upptagen i helgen?” och jag svarar ”ja, tyvärr” och sen blir det att jag inte anstränger mig för att träffas… Tyvärr kan det ju vara så att just dom har fler än mig som har svalt intresse och känner sig ensamma.

    Förstår. Trist att fler känner igen sig även om det är skönt att inte vara ensam.
    Hm, jo när jag var yngre har jag nog gjort så ett par ggr men inte i närtid. Om jag inte vill träffa någon vän mer så säger jag det även om det är ett jobbigt samtal. Har nog bara hänt typ 2 ggr sedan jag fyllde 30 ? Annars är jag mest på den tragiska sidan…

   Helt ärligt. Jag har förstått att alla inte är likadana. Alla tänker inte likadant, gör inte likadant osv. Vissa är mer inbjudande och påhittiga, andra prioriterar annat osv.

   Jag har insett att jag har för höga förväntningar på människor. Tex genom att be om hjälp. I min värld hjälper jag vem som helst, typ. Och jag löser det oftast. Men märker att tillbaka är det inte lika generöst. Vissa vänner tycker då att jag ska bryta med dom, men jag känner mer att jag får lära mig förstå hur olika vi är.

   Det är dock skittråkigt när man vill en massa och folk aldrig ger tillbaka.

    Tillägg: jag är sjukskriven och har bett flera om hjälp med handling, skjuts till akuten osv. Slutade med det, för det va alltid så besvärligt. Menar inte att folk ska handla åt mig varje dag, men som vän som handlar i samma matbutik borde man kunna hjälpa till.

    Ist kunde jag få ”Kanske nästa vecka?” eller mitt syskon som svarade ”har huvudvärk och ska sova” när jag behövde skjuts till akuten.

    Själv har jag kört mitt län runt för att hjälpa folk med allt från handling till covidtester, till fylleköra, till köra till sjukhus. Tror vi är få som är så extremt hjälpsamma, men är fan tacksam att jag är sån och inte som tex mitt syskon.

  Någon mer som sett dokumentären om Marilyn Manson och läst in sig mer?
  Jag har alltid tyckt han var creepy men hade ingen aning. Så sjukt att han kommit undan genom att vara helt öppen, så folk tror det är en akt.

  Jag är hundrädd och grannen har skaffat en lab/rottweiler-rottweiler/amstaff-valp. Jag tänker att blandningar vet man inte riktigt vad det blir av. Dessutom ska den få springa fritt i trädgården. Är jag onödigt nojig?

   Är grannen en pålitlig typ? Jag hade inte varit så orolig om grannen är typen som tar ansvar och ser till att träna hunden väl. Men är det en slapp typ så hade jag också känt mig lite bekymrad. Är med hundrädd. :/

   Ja det är du.

   Säg ifrån direkt om den kommer in på eran trädgård. Det är deras ansvar att hålla den på sin tomt.
   Men måste säga att det var en jävla blandning på hunden. Hoppas ägaren vet vad den har i snöret.

   Om du har en önskan om att bli av med din hundrädsla, och grannen och du kommer bra överens, kanske det kan vara en idé att vara ärlig med rädslan och kolla om du kan få öva dig på valpen!?

  Är det någon här som övningskör och som känner sig väldigt obekväm/rädd under körningen? Så länge jag är själv på vägarna så går det jättebra och jag känner mig lugn, men så fort det kommer bilar bakom mig så mår jag så dåligt. Jag får nästan en klaustrofobisk känsla.. att jag inte bara kan stanna rätt vad det är och komma därifrån på en gång, det är svårt att förklara känslan.. jag får samma känsla i flyg och tåg, att jag känner mig fast. Även om jag ju inte är så fast när jag kör egentligen, det brukar ju inte dröja så länge tills det dyker upp en lucka där jag skulle kunna stanna. Det är en irrationell känsla men jag tror det är det som gör att det känns så jobbigt