Trevligt sätt att bemöta följarna på?

  

Om man har 20 000 följare på Instagram och tjänar pengar på att marknadsföra produkter på sitt konto – tycker ni att det här är ett okej sätt att skriva till sina följare som kanske inte har råd att betala 599 kr för ett par tofflor i plastpåse – snarlik de som tofflorna från AliExpress kommer i?
Handlar det om lite små-shaming av låginkomsttagare eller en övertro på sina nyss inköpta tofflor?

Tack för tips!

Ps. Nej, den här människan har förmodligen aldrig hört talas om marknadsföringslagen.

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är det badtofflor med fluff på?

    Skorna är så tacky, men alltså älskar när folk tappar det på folk som ”måste framför sin åsikt”, ingen har frågat om du tycker de är för dyra eller inte!

      Om produkten hade kostat sitt egentliga värde runt 100 lappen är det rätt ointressant att veta vad andra personligen tycker om priset. I detta fall är det väl en bra idé att berätta så att influenserna faktiskt kan lyckas kränga på någon stackare dessa smaklösa flufftofflor genom att sänka priset.

    Köpta på wish eller annan asiatisk hemsida för 99 kr

      Yep, hittade snarlika på Alibaba för under hundralappen och exakt samma på Garoff för 299 med betalning via Klarna. Så att ta 599 är gammal hederlig bondfångeri. Vilket stolpskott.

    Blir alltid förundrad över det faktum att merparten av oss bär på en enhet som vi kan använda för att söka fram all världens information på under loppet av ingen tid alls, och ändå är det så otroligt många som inte ens orkar googla hur man stavar t ex ”kvalité” eller ”alltså”.

    Förstår så klart att influencern i fråga inte kunde bry sig mindre om stavning, men behövde få ur mig det. Kalla mig gammaldags.

    (Ja jag kontrollgooglade både orden kvalité och gammaldags innan jag skrev här. Som man gör.)

      Kvalitet är väl den mest vedertagna stavningen ändå

      Isabella Löwngrip kör smygreklam för Twist and Tango både på ain blogg och instagtam. Hon har förr akeivit att hon har samarbete med just de. Och även smygreklam på sin Instagram stories för larmaystem ajaxsystems. Kika på det innan det tas bort. Menar Camilla på bloggbevakning. ?

        Larmaystem ajaxsystems?

          Japp det stämmer hon skriver tydligt ajaxsystems och börjar prata om larmsystem. Du kan kika på hennes insta stories utan att ens ha instagram..storiesdown ger dig den möjöigheten.

            https://ajax.systems/
            Smygreklam för detta företag gör Isabella.

              Men nej det är inte smygreklam, hon är tydlig med att det är samarbete, det står ju betalt samarbete och har gjort sedan igår när jag först såg det.

        Dem*

        Det står ju ”paid promotion” på instastories?

        Fast nej 09.35 du har fel, det står tydligt -betalt samarbete- det framgår tydligt och det har stått hela tiden. Vad gäller klädföretaget så är det inte säkert det är betalt samarbete nu för att hon gjort reklam för dem tidigare. I så fall gör många smygreklam hela tiden typ kolla t ex M Graaf, M Martens, Bianca de gör ofta smygreklam och det finns fler.

      Saken är väl den att man inte brukar googla ord man tror att man stavar rätt.

        Ja det skulle man kunna tro men den regeln verkar inte funka på influensers.

        Rättstavningsprogram. Är det bara jag som vet att det finns?

          Nej då, jag också.

    Vad är det där ens? Gummistövlar med fluff? När och var är det meningen att man ska bära dessa?

      tror inte de är i närheten lika bekväma som gummistövlar. Ser ut som en plastplanka man ska gå på

      hur tusan får du det till gummistövlar när det är tofflor? ?

      Aldrig.

    En sak jag undrar, varför maskar du vissa influencer men inte andra? 🙂 Inget illa menat utan är bara nyfiken.

      Antagligen för att de är små. Taskigt att hänga ut privatpersoner på en sån här stor sida.

        Fast har man 20 000 följare tycker jag att man är rätt stor på sociala medier ändå. Skillnad om man har 200 som jag . Men 20000 är ändå som en mindre stad.

    600 spänn för en gummitoffla ÄR dyrt. Den kan inte kosta många kronor att tillverka. Och gällande ”kvalitet” så finns det inget högkvalitativt material i ett sådant skodon.

    Tycker sättet hon skriver på är värre än attityden hon uppvisar. Så många fel i en så kort mening. Urk, mina ögon lider.

    Också märkligt att någon klagar på att det är dyrt. Är det någon som tvingar till ett köp? Kommer de tappa alla sina tänder om de inte köper? Få ludd mellan tårna?

      Man får nog ludd mellan tårna om man köper dom…

        Hahaha så sant

      Håller till viss del med dig men…..det är väl meningen att man skall reagera /interagera med influenserna i fråga. Om hon/ han gör reklam för någonting är deltävling inte konstigt att reagera över pris/ färg/ allmänt utförande.

    Kim Kardashian flashback från när hon sade att folk inte jobbade!

    Har vi en svensk Kim Kardashian?
    Kim sade detta i en intervju för ett tag sedan.

    ”I have the best advice for women in business,” Kardashian told Variety. ”Get your f—— ass up and work. It seems like nobody wants to work these days.”

      Hon hade ju inte fel. Efter lockdown i USA så har det varit problem att få vissa arbetslösa grupper att börja söka igen, och att börja betala hyran som de fått betalt under ett par år.

        Redan innan lockdown så var det inte ovanligt att folk hade 2-3 jobb och fick ändå be om matkuponger. Även medelklassen börjar få svårt med ekonomin då hyror, mat och btändle höjs.
        Många som har jobb bor bokstavligen i sin bil för att de inte har råd med handpenningen till hus eller lägenhet.

        Många tyckte att Kim skulle hålla tyst då hon föddes in i en välbärgad och känd familj från början. Hon har även mycket prrsonal runt sig som fixar allting så att det är klart att tex fota m.m Hon har en hel stab med människor som gör allting klart för Kim.

          Tja, det är ju alltid någon grupp som kommer känna sig träffade vid sådana här uttalanden, men där jag bor i USA så finns det jobb som ingen vill ha. Bristen på förare t.ex eller bristen på lärare och vårdpersonal. I mitt county har arbetslösa på ersättning ökat samtidigt som barnen inte kommer till skolan då förare av skolbussar saknas. Ovillighet att arbeta HAR ökat efter lockdown.

            Då behöver man sluta behandla sina anställda illa och börja betala dem skäliga löner.

              Konstigt att experter drar andra slutsatser men du vet säkert bäst, anonym på bloggbevakning.

    Varför kan du inte skriva ut vems sida detta tillhör?

      Hon är inte en tillräckligt stor influencer för att det ska vara motiverat, men jag ville ändå lyfta problematiken kring att man inte ska bita den hand som föder dig.

        Ok det är ju bra. Vad tänker du om kritiken du fått genomgående om det ofta ganska oseriösa sätt du bemöter kritiken du själv får? Hur skiljer sig det du gör mot det här?

          Jag ser inte riktigt hur det är samma sak.
          Den här influencern tjänar pengar på att sälja produkter till sina följare. När det påpekas att priset på ett par tofflor är ganska högt så hånar hon dem som inte har råd att köpa sakerna hon säljer och säger att de behöver jobba hårdare för att ha råd med hennes fantastiska platstofflor.

          Sist jag kollade så säljer jag ingenting här inne och ni som tar del av Bloggbevakning behöver heller inte betala en spänn för det.
          I min värld är det här två situationer som skiljer sig ganska så markant åt och jag har lite svårt att förstå hur och varför du vill få in dessa båda scenarion under samma paraply.

            Kan du inte förstå, eller vill du inte förstå?

              Det handlar inte om att förstå. Vi tycker bara olika den här frågan, och jag förklarade varför jag inte anser att situationerna går att jämföra med varandra.

    Märkligt att du maskar. Varför gör du det nu när du inte brukar göra det?
    Korkat och verklighetsfrånvänt att skriva som hon gör. Det ÄR för dyrt med tofflor med fluff på. Hon kanske blir kränkt för att ingen vill lägga så mycket pengar på hennes skräp.

      Hon är inte en tillräckligt stor influencer för att det ska vara motiverat, men jag ville ändå lyfta problematiken kring att man inte ska bita den hand som föder dig.

        Mona har ju dock inte ens 11 000 följare, men henne rapporterar du om..

          Mona har en relativt stor blogg också..

            Fast, har hon verkligen det?
            Det är inte bara så att hon är kompis med en stor influenser?

          Det är sådant man får ta ställning till från fall till fall då ingen situation är den andra lik.

          Fast hon är ju i en klass för sig själv?

    ???????? Bra taktik där, först kalla sina kunder för lata fattiglappar, sedan kalla billigt kinaskit för kvalitet för att avsluta allt med ett påslag på 500 kr som kostar henne 99 kr i inköp.

      Precis!

      Tror inte de där kostar ens 99:- i inköp faktiskt, sådana säljs på marknader i Kina för mindre än så, inköpspris är nog inte mer än högst typ 30 spänn. En formpressad plastsula kostar inte många kronor att tillverka i Kinafabriken, sen lite fluff (päls, ser faktiskt äkta ut på mittbilden och då är det ännu billigare, speciellt i Kina.) limmat ovanpå, ”bra kvalitet”……moooaahaaahaha.

    Oj, denna mikroflunsa kan inte vara gammal. Språket, stavningen och attityden tyder på någon runt 15 år.

      :O trodde ändå dom skulle kosta 79.99 eller 99,99 någon annanstans :O

    Jag gillar när det är just influenser som tycker man ska upp och jobba, som om deras jobb är ett riktigt jobb? Haha gud ( undantag finns såklart)

    OT men stort grattis till Dani Pavlica som är gravid igen!!! Det gjorde mig så glad att se! Hoppas verkligen allt går bra denna gång ❤️

      Åh! Var gravid samtidigt som henne förra gången och blev så ledsen att det gick som det gick då. Hoppas verkligen att allt går bra den här gången!

    Bra kvalite? Tror jag knappast att det är på dom. Har ett par skor gjorda under shyssta förhållanden av bra kvalitet. De kostade 2500. Och dessa är något hemklickat från kina som nu säljs till överpris?

    I sak så är det säkert en rimlig kostnad för ett par plasttofflor om vi ska ta höjd för hela kostnaden för miljöbelastningen som produktionen och materialet medför. Men misstänker att det bara är en j-kligt hög marginal och att pengarna knappast hamnar där de bidrar till att minska miljökonsekvenserna av produktionen. Influncern i fråga ser ut som en typisk WT-brud med plastklor, som antagligen själv borde skaffa sig en utbildning och ett jobb som varar längre än influencerkarriären lär göra med tanke på vilken attityd hon uppvisar.

      Men varför måste folk klaga på att det är för dyrt då?

      Ser jag något jag vill ha men inte har råd så får jag ta beslutet om jag tycker det är värt att spara ihop pengar tills jag har råd eller skita i att köpa. Man måste inte utgjuta sig om att det är för dyrt. I alla fall när det gäller denna typ av varor.

        Håller med. Fast fashion förstör jorden.

        Fast om något är dyrt eller inte har väl inte med om man har råd att göra?

        Om en marabou 100g chokladkaka säljs för 100kr är den dyr även fast de allra flesta har råd. Att något är dyrt betyder att man försöker sälja det för ett pris som är högre än produktens värde.

    Vem vill ha så mkt fluff på fötterna? Ser ut som Al Bundys Fru Pegg med sina pälsklackisar.

    Åh den avsluta med ett patetiskt ♥️?

    Nope skulle inte köpa dom för 1 kr när hon har den tonen.

      Inte ens utan den tonen.

    Plot twist. Hon har köpt dem för 99.50 på Galne Gunnar men hävdar att de kostar 599.

    Tror 100 % att detta är äkta päls tyvärr. Skulle aldrig våga köp något med fluff på från asiatiska sajter då speciellt hundpäls är billigt och ofta det som används när de skriver fake fur. Nej fy fan!

    I det här fallet är det ju usel kvalitet, så det handlar ju inte om att ha råd eller inte, utan om vad man tycker något är värt! Jag kan ha miljoner på banken men skulle ändå aldrig betala 599 kr för plasttofflor med fluff.

    50kr på rusta med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.