Hanna Friberg – ”Han var otrogen”

Hanna Fribergs sociala medier överöses just nu med kärlek, efter att hon och Lojsan släppt veckans avsnitt av Måndagsvibe.
Anledningen är att Hanna nu berättar varför det tog slut med hennes kille, som hon träffade på självaste ”Single’s day”. Efter 7 år som singel var hon kär och galen som en 15-åring igen.
Han var allt hon hade önskat sig.
Han fick en nyckel till hennes lägenhet på Alla Hjärtans dag och hon funderade på att presentera honom för sina föräldrar.

För några veckor sedan dumpade han plötsligt Hanna på en fest, där de mötts upp för att prata, och hon fick tillbaka sin nyckel.
Anledningen till detta var enligt Hanna att hon fått reda på att han skrivit med en tjej medan hon var i Sydafrika, där han frågat om han kunde få komma över.
Killen påstod att detta inte var sant, men avslutade trots det relationen.
Hmmm…varför då, kan man ju undra….
Jo, för att det kröp fram att detta inte var den enda tjej kan kontaktat och frågat om lite ”sällskap”, toppat med att han var otrogen och låg med en annan tjej, flera veckor innan han dumpade Hanna.

Fy fan, otrohet är vidrigt!
Det är SÅ respektlöst!
Kärlek och känslor styr man inte över, men k*ken kan man välja att styra åt ett annat håll än IN i en annan tjej (i det här fallet).
”What were you trying to put in in, her purse?” // Rachel Green

Hanna väljer att berätta om det här för att hjälpa någon annan som kanske är i samma situation. 
Att visa att man inte är ensam, och att det aldrig någonsin är ditt fel om din partner är otrogen.
Skammen och skulden ska alltid läggas i knät där den hör hemma – hos den som är otrogen.

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT, Camilla, har du aldrig funderat på att byta namn från Bloggbevakning till något annat? Bloggar existerar ju typ knappt längre och Bloggbevakning känns ju helt ärligt inte direkt ”rätt” längre, är du med i vad jag menar? Ville bara höra ifall tanken slagit dig att ändra namn nångång på senare år.

   Brukar inte vara så smart att byta från ett etablerat namn

    Ok, Camilla.

    Absolut, håller med, visst kan det vara så. Men nä. ”Blogg”-bevakning känns ju faktiskt liiiite förlegat?

     Svaret skulle vara till 18:33

    Det har funkat för Circle K, Åhléns, Skanska, Eon, Vodafone, Preem, Fortum.
    Google, Firefox, Nike, Hertz, eBay och många fler är också företag som bytt namn.
    Såååå, jag vet inte. Det kan vara en smart grej att byta namn också..

     Att det ”funkar” betyder inte att det alltid är smart.

      Du ska inte sätta citationstecken vid ord som faktiskt funkar (!) De exempel som radades upp var lyckade namnbyten.

       Man brukar sätta citationstecken när man citerar…

        Helt rätt men det var dock inte ett citat.

   Har du något fantastiskt förslag då?

   Jag har inga problem med namnet. Det speglar en tid som var.

   För att det hör till vår kulturhistoria.

   Jag hade verkligen velat ha en åsikt av Camilla själv 🙂

   Det här är en blogg som bevakar allt inom sociala medier. Något bättre namn går väl inte att få till.

   Nej, det har jag faktiskt inte funderat på.
   Det är inarbetat och jag har inga planer på att byta i nuläget. 🙂

   Brukar du skriva till företag och uppmana dom att byta namn?
   Varför skulle Camilla ta råd från en anonym ”läsare”?

  Stackars Hanna, känner verkligen så himla mycket med henne ❤️

  Var det hennes kille som endast var typ 20 år?

   Haha va ärligt?
   Vet bara att han jobbar på restaurang Marcos

   Var det inte hon som var tillsammans med Saade? Eller vilken Hanna var det?

    Nej det är Hanna Schönberg.

     Tack!

  Svårt med otrohet, det skadar verkligen otroligt mycket. En nära vän till mig har otroliga problem med otrohet och har nyligen gjort det igen mot en partner där de ändå varit sambo i typ ett år och började prata om barn osv. Tror bekräftelsen och spänningen över något ”nytt” är som en drog för min vän, tyvärr. Som Cam skriver, det är aldrig den som blir bedragens fel, det är den som är otrogen som fuckar upp, 100%.

   Har haft fyra killar i min närhet senaste tiden som varit otrogna och ljugit om att de haft partner så tror det tyvärr är så jäkla vanligt

   Gud jag förstår verkligen inte hur folk kan tycka att det är värt det?

   Jag har en killkompis som när han var gift låg runt otroligt mycket. Både med tjejer och killar och ibland hade han längre relationer vid sidan av. Kysste dessutom hans syster när de var på fyllan. Som tur är så skilde de sig. Han är i en ny relation nu och försöker att hålla sig i skinnet. Jag hade i början en liten crush på honom, men med tanke på hur han behandlade sin fru så vet jag hur toxic. Han är.

  Åhhh neeej!
  Margaux är på Rapport och gör reklam för sina partiledarintervjuver!

  ORKAR INTE… HUR LÄNGE SKA DENNA FÖRDUMNINGEN FÅ FORTSÄTTA?

   Längtar redan tills Moa Wallin pratar om partiledarintervjuerna i något av sina program ?

  Tycker extremt synd om henne. Inget försvar alls men killen är nyfyllda 20 just börjat gå på klubb och är innekille i krogbranschen m. Hoppas hon träffat en jämnårig eller äldre och mer mogen kille nästa gång. Märks han är ung som dumpar på fest dessutom Fyfan svin

   Hur gammal är Hanna förresten?

    28

     När det gäller det manliga könet så bör man stryka tre år från deras biologiska ålder. Han må vara 20 år men är mentalt 17. ?

     När man närmar sig trettio själv så är det bäst att undvika tjugo-någonting. Blir liksom alltid sådant här eller något annat trams.

   Vad heter han

   Vaaa hur vet du att han är så ung? Är inte hon närmre 30

   Vad heter han

  Otrohet är rent vidrigt, men tyvärr väldigt, väldigt vanligt. Vad jag inte förstår är varför män är otrogna mot ”topptjejer”. Om en man skulle vara otrogen mot mig skulle jag förstå det, jag är varken vacker eller fantastisk, men varför är män (och kvinnor) otrogna mot sina väldigt snygga, lyckade partners. Det har jag aldrig förstått. Räcker det inte med en attraktiv bra partner? Eller är det variation som man vill ha? Jag förstår inte.

   Men alltså va… Man är ju tillsammans för att där finns känslor inblandat.

   Men snälla utseende är ju inte allt, vore fattigt förhållande isf. Du borde du ha högre tankar om dig själv, du förtjänar en bra man som är dig trogen.

    Snacka om att missförstå frågan ?

     Tror nog det är du som missförstår här.

      Hur? Lisa undrar alltså varför man väljer att vara otrogen mot en partner som har ALLT. Vad är det man saknar då liksom?

      Ingenstans skrev hon att hennes partner varit otrogen ?

       Njae hen skriver i första delen att utseende inte är en orsak till otrohet vilket Lisa uttrycker förståelse för. Det var i alla fall det jag reagerade på. Sen vad Lisa själv utsatts för framgår inte.

        Det kan det absolut vara. Finns många äldre män som är otrogna mot sin fru med yngre tjejer pga utseende.

       Inte säker på att dessa topptjejer har allt. Ett vackert yttre eller pengar och status är långtifrån allt. Det är du som människa som betyder nåt om det ska bli en hållbar relation.

       Handlar inte om att ha allt, utan det man har ihop. Förhoppningsvis är man ju i förhållandet för att man känner något för den personen och då är det lika sjukt/konstigt att vara otrogen oavsett hur personen ser ut.

   Vi vill ha fullkomlighet. En människa har inte alla egenskaper o den han träffat har sidor som inte Hanna har. En stark kvinna,ett kuttersmycke osv

   Man måste ju fortfarande ha någon form av kemi/klicka personlighetsmässigt för att relationen ska bli intressant och attraktionen ska bestå

   För de som är notoriskt otrogna handlar det inte om att partnern saknar något. Det handlar ofta istället om otrygg anknytning, bekräftelsebehov, kicksökande etc.

    Precis, de brukar nästan uteslutande vara otrogna med ”fulare” och ”sämre” tjejer då de söker bekräftelse och inte utseendet i sig. Så ja, anonym ts, det stämmer att de flesta män är otrogna mot topptjejer med mindre vackra/kända/smarta/bra tjejer då dessa tjejer behandlar mannen som en övermänniska till skillnad från flickvännen som vet att hon är lika bra/bättre och inte går med på allt.

   För att de är ihop med den snygge av fel anledning?!

   En relation bygger ju på mycket mer än utseende. Tycker du ska tänka om lite dessutom, oavsett hur ful jag nu skulle bli i livet skulle jag iallafall aldrig förstå om min partner skulle vara otrogen mot mig. Vi är ju ett. Jag förtjänar att min partner gör slut med mig först.

    Låt oss vara ärliga. Nog har man större förståelse för att någon är otrogen mot någon som är ful.

    Relativt vanligt att folk är otrogna mot sin partner som tex gått upp i vikt, slutat ta hand om sig etc.

     Antagligen för att det ofta sker i samband med barn. Något som inte direkt i sig heller ger ett uppsving till erotiken hemma.

     Min erfarenhet från olika appar är att många upptagna man vill ha något på sidan av så snart barn kommer och damen hemma är för trött för att orka ge det sex han vill ha.

     Vi tänker så för att samhället glorifierar skönhet. Vi tror att en snygg person har ”allt” som man kan önska, men vad gäller relationer fungerar det ju inte så. Någon som är tvångsmässigt otrogen har problem i sig själv och det har exakt 0% att göra med partnern. Men många förenklar och tror att en ful näsa eller 6 kg övervikt ”orsakar” otrohet… ?

     Varför skulle man vara tillsammans med någon man tycker är ful??

     Om vi ska vara ärliga. Så känner inte jag alls, utseendet lägger jag ingen värdering i där. Skulle säga att jag har större ”förståelse” för otrohet om jag har märkt eller misstänker att förhållandet varit dåligt. Större chock när det sker i ”perfekta” par, men där ligger perfektheten i hur de är mot varandra, absolut inte i hur de ser ut.

   Samla inte alla ägg i samma korg.

   Eftersom ingen annan talar ur skägget så känner jag mig tvungen: min analys är att det endast har att göra med egot hos den som är otrogen. Ja, man har en het partner hemma men kolla här, här är en random petson som tycker att JAG är het, mm, jag kör! Eller också, kör inte, men blir smickrad. Partnern hemma kommer liksom inte ens in i bilden, för det handlar inte om hen.

    Förstår inte varför kvinnor har så svårt att förstå detta. Egot kommer alltid först.

   Men snälla, ingen är mer värd att älska för att hon är vacker. Inte för att man är ”lyckad” heller. Kärlek är något annat.

    Läsförståelsen är på topp ser jag!

   Åh du har så rätt. Jag är en ful tjej, dö har männen också varit otrogna mot mig. Ni som säger att det är känslor inblandat också är bulllll

   Det är variationen
   Många anser Beyonce vara en av världens snyggaste kvinnor, ändå var hennes man otrogen (ful som fan är han dessutom, IMO)
   Har absolut inget med utseende att göra. Tror tyvärr det kan vara svårt för oss kvinnor att förstå hur svårt det uppenbarligen är som man att stå emot när det serveras ny punani (nej det rättfärdigar inte beteendet MEN just saying att det måste va nåt annorlunda pga hur sjukligt många man stöter på på tex tinder som är i förhållande)

  Fräsch man ?

   ”Man” ?

   Pojkvasker ? han ser ju ut att äga epa traktor eller moppe med sin fjun mustasch ???

  Den första killen jag dejtade (vi gick på gymnasiet) var otrogen flera gånger om. Hans förklaring: ”Men det fattar du väl. Du gav mig inte det jag ville ha så då gick jag någon annanstans”.

   Alltså fy fan vad jag vill slå den killen som sa så åt dig ?? Du år grym! Han är smuts! ??❤️

    Ja jag önskade jag var stark nog och kunde säga ifrån men det gjorde jag inte. På grund av honom sprang tilliten: ingen sex då och ingen sex över huvud taget får panik när jag tänker på det. Han tryckte ned mitt huvud en gång mot sitt skrev och sade ”Såhär ska alla tjejer göra” och hånlog.

   Fick samma svar av min ex (tillsammans med han i nästan 1 år på gymnasiet), jag sparade mig till rätt tillfälle och man, han blev sur och trött och vänta så han hoppade i säng med andra efter 3 månader, fick jag veta efter att han gjort slut..

   Efter ca 6månaer var jag på en fest, blev blixtkär och är ännu kär nu efter 18år ❤️

  När träffade Hanna denna kille? Lyssnade på nån vlogg när de var i Tulum och då var de inte tillsammans. Tänkte om det var samma kille hon nämnde då några ggr?

   Ja de träffades då men de hade inte sagt att de var tillsammans än.

  Lyssnade på avsnittet och det var första gången jag lyssnade på måndagsvibe och hörde att lojsan berättade att buster varit otrogen. Har hon pratat om detta i något tidigare avsnitt? Fyfan vad vidrigt alltså och att hon förlåt honom… när var det? Innan eller efter barn? Berättade han själv eller fick hon reda på det?

   Tror man kan höra mer om detta när hon gästade sweet but psycho podden med Elin och Jossan ❤️

   Hon har pratat om det tidigare i podden! Han vad otrogen innan barnen, tror det var tidigt i deras relation men är inte 100. Men finns som sagt ett flera år gammalt avsnitt om du vill lyssna

    Avsnitt 19 pratat hon om det! Jag hittar inte avsnittet där han också är med och pratar om det men jag tror att det kom kort därefter.

   Ah finns ett helt avsnitt i början om det. Heter något med otrohet. Det var precis i början av deras förhållande, innan barn.

   Är värt att lyssna på för att få hela historian rätt och varför hon valde att fortsätta vara tillsammans med han osv.

   Buster berättade aldrig utan hon såg det på hans dator, han förnekar än idag tydligen.. Sjukt hur man kan leva vidare i relationen.

    Nej han har erkänt! Och de pratade öppet om det i en podd där han var inbjuden. Otroligt intressant faktiskt.

    Varför ljuger du?

  Vem var killen? Det är fint att hon delar med sig men kan inte låta bli att undra om det är lite pga content? Spelar ju ingen roll men fick bara en liten känsla av det ☺️

   Åren går och man behöver ingen karl ??

   Först vill folk i den här bloggen veta allt smaskens om alla influencers för att gotta sig riktigt ordentligt, men om en influenser berättar själv då är det bara för content?

    Jag tycker det är ”bjussigt” att hon berättar, men kan inte låta bli att reflektera över att det är ett intressant influencer-fenomen. Tänker på när ens egna förhållanden tagit slut, inte direkt så att man gjort flera inlägg på Instagram om det.

  Men är otrohet ett misstag ? Tycker det är sjukt beräknande..

  Stackars Hanna! Tycker hon är stark, hon visar ju på mognad i sättet hon pratar om situationen i podden. Men däremot förstår jag inte varför hon kände ett behov av att trösta honom? Hoppas hon hittar den rätte snart. Åren går.

   ”Åren går” gud vad onödigt tillägg

    Hon är snart 30. Åren går.

     Jag är 35. So what?

   Åren går och man behöver ingen karl ??

    Hon kommer förlåta honom, hon hintade om det. Men blir nog svårt med en framtid om han är 20

   Någon i en tidigare tråd skrev apropå det här något obskyrt om att otrohet var fel oavsett om man låg med en man eller en kvinna. Vet inte om hon avslöjade något pronomen i podden som kunde hinta om det men jag blev i vart fall fascinerad. Det kunde ju förklara tröstandet.

  Brukar inte flygskamma men gick via länken in på Hannas Instagram.
  – Nyår firas i Åre
  -14-29 Jan Drar till Tulum
  -18-20 Feb Åre igen på nån sponsrad hundsläde-event
  -26- Feb-11 Mars Tulum igen!
  19-24 Mars Sydafrika
  1:a April fram tills nu Paris

   Även lite anmärkningsvärt att ingen av resorna verkade inkludera pojkvännen.

    Hur länge var de tillsammans?

   Hon borde kedjas fast i Stockholm

  Jättetråkigt såklart, men vad töntigt det är med alla ”Jag väljer att gå ut med detta så det inte ska drabba någon annan” om precis vad som helst.
  ”Lisa fick en fluga i salladen. Nu berättar hon för Aftonbladet hur viktigt det är att skölja salladen innan även om det står att den är sköljd tre gånger, detta för att ingen annan ska behöva vara med om samma sak som hon själv behövde gå igenom”.

   Äh lika bra att dra av plåstret och berätta för att slippa låtsat och så kommer det fram ändå.

  Tänker det är bra att det inte finns några lagar mot otrohet och tycker otrohet inte är så allvarligt. De som blir så till sig tänker jag lägger för mycket tillit eller hopp(?) hos någon de faktiskt inte vet hur de fungerar.

  Om jag haft en partner som varit otrogen så hade jag mest tänkt ”oj, så intressant att de har det personlighetsdraget”. Skulle mest vara rädd för könssjukdomar.

   Varför skulle det finnas lagar mot otrohet? Skulle det vara brottsligt? Eller va?

    För fanns det på medeltiden då otrohet var att synda.

   Oj vilken avslappnad syn! Men du måste väl ändå förstå att du är i klaaaaaaaaaaaar minoritet? Kul för dig liksom men du är den första som jag ”stött på” som ser på otrohet på det viset. Även notoriskt otrogna kräk brukar flippa om de blir bedragna.

   Tycker det på ett sätt är psykisk misshandel men såklart omöjligt att göra olagligt. Eller ett fett skadestånd hade hjälpt.?

   Tror inte man vet hur man reagerar förrän det händer en själv och hur det förhållandet man just då är i ser ut.

   Är faktiskt olagligt att vara otrogen, om man är gift vill säga. Står tydligt i äktenskapsbalken i svensk lag! Finns dock ingen straffpåföljd som bekant

    Vill du hänvisa till aktuell paragraf?

   Kan lite förstå din syn på saken ändå. Tycker det är så överdrivet när folk säger ”det finns inget värre än otrohet!” Haha joo? Typ mord, pedofili m.m…?

    Jasmin så kan man ju inte säga. Det är ju upp till var och en vad just den personen tycker är ”det värsta”.
    Eller säger du till en svårt cancersjuk människa ”höhö det finns värre saker, som ALS och rabies”

    Man måste ju inte ta en sån kommentar på så stort allvar. Innebörden är ju ”jag hatar otrohet”

   Du verkar nog lite känslostörd om du reagerar så på otrohet. ”oj, intressant”, är ju inte direkt det man tänker om den man älskar har varit otrogen. Det låter mer som om du pratar om sexpartners.

  Ursäkta, har du någonsin haft ett längre seriöst förhållande?
  ””oj, så intressant att de har det personlighetsdraget””.
  Haha å andra sidan låter det ju helt fantastiskt om man skulle kunna tänka så vid otroget, så kudos till dig även om jag tycker att det låter helt sjukt.

   Låter som att hen ser sin partner som sitt barn. O så spännande vilka drag han har,är det månne efter mamma eller pappa det där?

   Nej min enda längre relation är till mina böcker.

  Synd om Hanna givetvis.

  MEN, var är alla psykologer, beteendevetare, socionomer, HR? Det är exakt samma sak som hände med Jireel och Alice. En kille som alla tjejer vill ha. Klart det är svårt för en ung eftertraktad kille att settle down med en tjej.

   Eh? Ingen har tvingat dem att ingå i ett förhållande, valet är fritt att vara singel och jufsa runt med vem som helst utan att såra någon.

    Han ljög helt enkelt. Ljög om att de var exklusiva för att få garanterat ligg. Killar säger vad som helst för att få… lägg till att han är ung också.

   Var han otrogen mot Alice? ?

    Förmodligen? Om jag får spekulera fritt så tror jag inte sex-sex men han har nog fått några BJ av andra tjejer samtidigt som han var tsm med Alice. Eller vad tror du?

     Du hittar på en historia bara så där? Kanske insåg han att han inte var tillräckligt kär? Kanske ville hon bilda familj men inte han?
     Det finns faktiskt ganska många olika anledningar till att man gör slut.

     Du kan ju inte skriva ”det är exakt samma som när…” och sen ”jag tror att det var så”. Dina spekulationer är inte fakta.

   HR?!

    PA/HR-programmet på universitetet? Lite koll på beteende har de väl ändå? När man gått den linjen?

  Verkar som Ebba von Sydow har slutat blogga

  Men fattade jag fel…sa inte Hanna att han varit otrogen med en kille åxå? Dubbelsvek isf.

  Men asch jag kan vart full.
  Skoja.

   Vad menar du med dubbelsvek? Skulle det va värre?

  Usch så omoget att dumpa sin partner på en fest, är han 17 år?

  Nåväl min sambo sen många många år gav mig en natt på lyxhotell i julklapp. Oj vad jag längtade till god mat, champagne och jacuzzi på rummet. Ett par veckor senare åkte vi dit och allt var underbart ända tills han framåt natten berättade att han ville separera!
  WHAT THE HELL! Kunde han inte kläckt ur sig det innan?!
  Hade lust köra upp champagneflaskan i arslet på karlfan!

  Han flyttade redan nästa dag och jag har inte hört av honom sen dess.

   Sjukt! ?

   Ja, det var ju sjukt! Mer upplagt för frieri en separation…

    Eller hur! ????

   Var med om liknande, fick spahotell-vistelse i julklapp och åkte över alla hjärtansdag, efter frukosten när vi höll på att packa ihop sa han att han inte längre ville vara med mig. Tror aldrig jag kommer komma över det sveket även om jag kommit över honom.

  Vad heter han????

   M*x J*hnler

   *a *o

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.