Behöver träning vara roligt?

Behöver träningen vara roligt? 
Ja… och nej. 

Jag tror inte att någon av oss alltid tycker att träning är roligt. vad är för övrigt träning för dig? ☺️
Jag tror att många av oss inklusive mig själv ibland känner att det är motigt att ta sig iväg till gymmet, ut på promenaden, eller löpturen.
MEN, jag rekommenderar dig att testa dig fram. Prova olika träningsupplägg.
Alltifrån crossfit, styrketräning, paddel, löpning, cirkelpass, hemma träning, boxning, ocr, eller vad just du tror kan vara ”din grej” .
Det behöver såklart inte bara vara en sak. Men ska man bli riktigt bra på någonting så behöver man öva på det?? // My Martens

Behöver träning alltid vara roligt?
Då kontrar jag med: Behöver mat alltid vara svingott?
Nej, jag skulle säga att ibland så är träning ett nödvändigt ont och maten en ren ”bukfylla” som man äter för att få i sig energi.

Ibland är träning svinkul och ibland vill jag bara krypa in under sängen och gömma mig, av blotta tanken på gymmet och dess olika tortyrredskap.
Men så får jag så där ”moget” påminna mig själv om att jag kommer må bättre sen och att träningen hjälper till att hålla smärtan i schack, och så lunkar jag iväg dit trots allt.
Oftast.
Ibland ligger jag kvar under sängen som en rabiat unge, och vägrar allt som har med träning att göra och kryar inte fram förrän dammråttorna börjat gnaga mig i tårna.
🙂

Finns det NÅGON som tycker att träning är så där himla roligt 100% av gångerna?
Jag tror inte det, och räker du upp handen på den så kommer jag vilja påstå att du ljuger. 😉

147 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT nån som lyssnat på Alex och Sigge när de pratat om Johanna Bladh? Återberätta gärna ?

   Eller så skulle du kunna lyssna själv istället för att andra ska göra sig besväret att berätta för dig.

    Men va otrevlig du är.

    Ja kan inte komma på nåt jobbigare än att berätta nåt för nån annan ?

     Varför känner du som du gör? Kan va bra besöka en psykolog för att lätta på hjärtat.

    Behöver du en kram?

     Behöver du ett större vokabulär?

      Behöver DU en kram?

   Är ju inte Alex och Sigge utan lillebror Schulman och geniet Söderholm./TS

    Precis, fel brorsa med fel podpartner. Läste recensionerna på podcaster, var många som inte fattat att det var Calle som låg bakom podden??

   Var det inte om Hannapee?

    Nä Bladh nämnde själv igår på insta att de pratat om henne.

     Hehe insåg det nu! Har hoppat fram i podden för att hitta när hon nämns men hittar verkligen inte.

      Dom pratar om att hon sparkar in öppna dörrar genom att plocka enkla feministiska poäng. Vilket hon absolut gör. Instagrams allra plattaste person imo

       Och det är inte senaste avsnittet, utan typ andra halvan av avsnitt 5

  Jag har aldrig varit med om att träning är roligt eller att det är skönt efteråt. Det är ett he-vete under tiden och ger huvudvärk och/eller illamående efteråt.

   Vad tränar du om du känner så? Finns ju typ tusen olika träningsformer, alla kan nog inte vara så hemska?

    Löpning, spinning, styrketräning, typ alla olika pass som funnits på world class, 24/7, actic, sats. Fotboll, landhockey, tennis plus en massa andra sporter. Flera går tyvärr bort nu pga sabbade knän. Det finns säkert något jag inte provat och som jag skulle tycka om. Men jag är en heltidsarbetande tvåbarnsförälder, jag har annat att lägga tid på än att hitta en träningsform som eventuellt funkar men med stor risk att inte göra det. Jag har dessutom redan perfekta värden och är frisk som en nötkärna (så länge jag inte tränar och mår fysiskt och psykiskt illa hela dagen efter). Jag är bara så trött på att höra att ”alla” mår bra efter träning och jag har svårt att se att jag skulle göra det bara för att jag hittar en träningsform som är rolig att utföra.

   Älskar den hjärnblödningskänslan. Typ hela hjärnan smakar blod. En gång kunde jag inte kunde stå upp i duschen och det bara dunkade i huvudet efter en springtur.

    Den där blodsmaken får du ju för att blodkärl i lungorna exploderar på grund av ökat blodtryck.

     Öh….nej. Herregud kids, stay the fuck in school…

     Hahahahaha

   Låter som du tränar alldeles för hårt om du mår illa eller får ont i huvudet efter varje gång.

    Man behöver inte må illa efter hård träning. Kan va annat som ligger bakom

    Om jag tränar för hårt behöver jag gå över till Yin yoga. Det är liksom strax över den nivån jag är. Sist gick jag i rask takt på ett löpband i 40 min, min själ ville dö efteråt. Får typ pms av träning och inte den ilskna sorten?

   Jag har samma! Värst vid styrketräning men händer ibland efter löpning och simning också. Känner mig ”sjuk” i flera dagar efteråt ibland. Den här sköna känslan alla pratar om har jag nog aldrig känt. Får allt svårare att motivera mig själv till rörelse. Äter balanserat och bra.

    Precis. Jag vill typ gråta efter.

    Till ”Pie-Oh-My”.

    Jag har en väninna som har samma problem med dig och alltid funderat på vad det är hon gör fel. Så kom hon över information från en instagramprofil, tror hon heter ”ahljulia” (alltså Julia Ahl) som nämnde att om man har ett lymfsystem som inte är helt friskt så kan man uppleva det här som du beskriver. Jag menar alltså inte att sätta en diagnos på dig och hävda att du är sjuk, jag skriver denna kommentar med all respekt. Men vet att min väninna blev otroligt lättad av denna information då den satte ord på något hon känt, och skämts för, väldigt länge, men som för henne är helt normalt. Kanske är det här ett bra tips till dig, tänkte jag. 🙂

     Vilket trevlig och omtänksamt svar! Jag har precis blivit diagnostiserad med lipödem vilket är relaterat till lymfan. Jag har gått i tankarna om att symtomen efter träning hänger ihop med detta och även fått det bekräftat av andra med diagnos. Försöker göra den träning jag kan då jag skäms så oerhört över mina stora ben ffa knän och inte vill känna mig ohälsosam men det är så otroligt omotiverande att må såhär efter. Men jag tränar på ändå för även om andra tänker att jag är en ohälsosam fetknopp som inte vet hur man tränar och äter rätt så vet jag i alla fall själv att jag gör/gjort allt jag kan. Sen ska man ju vid lipödem kombinera träning med speciella andningsövningar efteråt men det har inte riktigt funkat för mig…

      Så härligt att du kunde uppskatta min kommentar!

      Jag har jobbat som spaterapeut och hade en kund som kom till mig med lipödem. Hon mådde jättebra av min lugna avslappningsmassage jag hade. Men vet att det också finns speciella typer av lymfmassage också som låter som att de skulle kunna passa dig!

      Och du, fortsätt köra på så som du behöver och mår bra av. Vad alla andra tycker är deras problem faktiskt, inte ditt. Lipödem är en diagnos som inte är så allmänt känd så låt folk hålla på i sin okunskap.

      Lycka till!

   Ja jag hatar också att träna och jag får inte de där endorfinerna efteråt. Jag gör det enbart för att jag vet att kroppen mår bra av det.

   Jag blir trött, jättehungrig och får huvudvärk av allt som är ”tuffare” än powerwalk. Sjukt störande för inser ju det är bra för kroppen att träna hårt emellanåt.

   Jag reagerar iofs inte lika starkt som du, men upplever absolut inte den här piggheten efter träning som folk pratar om. Brukar löpträna 5-6 kilometer några gånger i veckan, och har gjort i flera år. Blir bara trött efteråt och hela dagen sedan ? något är fel på mig

   Det är ansträngningsutlöst migrän tror jag! ☺️

   Varför inte gå en njutningsfull rask promenad i naturen?

    Vem säger att jag inte går promenader? Nu tycker jag sällan det är njutningsfullt iofs. Och jag bor inte nära naturen.

    Förlåt nu var jag onödigt spydig. Grejen är väl bara att jag hört ”har du provat..” i så många år nu, utan att egentligen uttrycka behov av att hitta nya träningsformer. Jag har accepterat att det är skit och att jag håller mig till ”träning i vardagen” som att cykla till jobbet.

   Låter exakt som jag. ?

   Får så galet ont i magen (typ vid livmodern) vid träning, även huvudet drabbas av värk och endorfiner får jag inte något av. Känner mig snarare gråtfärdig? Min sambo tränar 5 gångar i veckan och mår alltid tipp topp efter träning, är så avundsjuk.

  Jag tycker ifs att mat behöver vara gott, slöseri annars ju att äta något man inte gillar 🙂

   Håller med. Jag är dessutom så kräsen så jag kan inte ens äta bara för att äta.

    Ännuvett svammelinlägg av my. Får hon aldrig nog???

   Håller med! Skulle aldrig äta något jag inte tycker är gott, då struntar jag hellre i det och äter chips eller något.

  Tränar ca 3 gånger i veckan (+/- 1 tillfälle) och har gjort senaste 10 åren. Är det alltid kul? Absolut inte ? däremot längtar jag till majoriteten av årets alla pass. Men jag tror att man måste inse att träning är lite som, jag vet inte, jobbet? Dvs inte alltid kul men i det stora hel är det givande och framför allt är det nyttigt för en i längden. Överlag tror jag att människor är på tok för inställda på att allt alltid ska vara kul/underhållande/njutbart. Men rent evolutionsbiologiskt har vi fått kämpa för det vi vill ha, det är bara de senaste åren och enbart i vissa delar av världen som man undviker saker som kan klassas som fysisk ansträngning och hårt arbete.

  Personligen tror jag att vi kanske blir lite lyckligare i längden av att ibland pusha oss att göra mindre roliga – men nyttiga! – saker. Kom gärna med andra åsikter om den saken ?

   Håller med?

   Tycker det är alldeles för mycket fokus på gym och att ”tvinga iväg sig”.

   Man kan träna på andra sätt; jogga i skogen, hugga ved, bära tunga kassar från affären, ta trapporna, jaga, snickra, yoga, åka skidor, cykla osv osv.

    Håller helt med dig! För att förtydliga åsyftar jag inte gym som motsvarighet till träning. För min del innebär träning 3 gånger i veckan: spinning (måndagar), pingis (onsdagar) och löpning utomhus på lördagar eller söndagar. Dvs vitt skilda typer av motion där den sociala delen (träna tillsammans med vänner på pingisen) är minst lika viktig som den fysiska delen. I perioder har jag kört yoga, hemmaträning med gummiband, badminton, trappintervaller utomhus, bodypump, orientering mm, allt beroende på intresse för tillfället.

    Jag tänker att det viktigaste är att man tränar det man i grund och botten tycker är roligt, men då och då kommer man ha dagar då man inte känner för att lämna hemmet men att det kan finnas en poäng i att komma iväg ändå.

    Hugga ved, bära kassar, gå i trappor, jaga och snickra? Det är endast sånt jag skulle kalla för vardagsmotion.
    Det andra däremot, ja men det skulle jag säga ÄR träning.

     Du får kalla det vad du vill men faktum är att du tränar kroppen.

     Min farfar har aldrig satt sin fot på ett gym men alltid varit otroligt vältränad pga just jakt, vedhuggning, snickrat och renoverat, fällt träd med motorsåg etc.

      Jag vet. Min farfar är exakt likadan och förmodligen den som är mest vältränad i hela släkten, trots att vi andra inte direkt är stillasittande av oss. Däremot är det inte någon som skulle säga ”jag tränade så jävla hårt igår”, och då egentligen ”bara” bar fem matkassar. Eller byggde en altan.

      I så fall kan jag ju säga att jag tränar varje dag i och med mina tunga lyft på jobbet.

    Håller med.
    Jag gillar INTE gym. Den instängda luften, alla hårda redskap.
    Jag joggar/ går promenader. Byter man om till träningskläder är det lättare att man faktiskt springer lite på promenaderna. 🙂

    Det är ett natuligt sätt för kroppen att röra sig på.
    Sedan kan man träna styrka med kroppens egen vikt, armhävningar, situps osv.

    Jättebra med en aktiv livsstil och kan man göra lite allt möjligt året om och gör fet regelbundet så behöver man såklart inte gå på gym eller liknande. Problemet är väl bara, om jag utgår från mig själv, att det inte alltid blir speciellt regelbundet och att vardagsaktiviteten blir mer som en ursäkt att inte träna mer ordentligt. Hade en period över några år när jag inte tränade men tänkte att jag har ju ett fysiskt aktivt jobb som jag cyklar till etc. Dock enorm skillnad i fysik nu när jag får upp pulsen ordentligt och lyfter tungt. Och beroende på livet i övrigt har man ju olika förutsättningar att faktiskt kunna vara aktiv i vardagen. Tror generellt det är rätt få som får till ordentligt med träning genom vardagsmotion men får man det är det ju jättebra.

  När jag höll på med elitidrott var det inte alltid roligt att gå till träningen, men det blev kul under tiden, särskilt ju längre tiden gick eftersom alla roliga övningar brukade läggas mot slutet.

  Men nu är det nästan alltid kul, beroende på träningsform förstås. T.ex min löpträning är rolig, men ibland ren pest, men med pannben går det oftast att kriga sig igenom ett pass. Idrottar också men då är det faktiskt alltid roligt, även om det inte är 100% roligt under en hel träning utan det går lite upp och ner beroende på hur bra det går.

  Finns det någon lite ovanligare träning som är rolig? Har så svårt för gym och aerobics/styrka-lektioner. Vill träna något riktigt roligt och som får upp pulsen men som också ger en slags färdighet (typ balett, magdans, osv).

   Tänker spontant på dans, tex discodans eller poledance, men också kampsporter om man gillar sånt. Jag gick på krav maga ett tag, tyckte inte om det men alla är ju olika 😀

    Vill så gärna gilla kampsport men det får bara inte. Poledans är bra om man behöver snabba cash i framtiden ahah!

     Vill också gilla kampsport men det är en av de få typer av träning jag verkligen tyckt är riktigt tråkigt. Vet inte om det är bristen på musik kanske.

    Stand up paddleboard, fantastisk träningsform och du får se så mycket nya miljöer! ?

   Kampsport ska vara kul säger de jag känner som börjat i vuxen ålder. Boxning verkar kul!

    Vore kul med en prova på kurs i typ allt! Sen kan man bestämma.

   Badminton! Bra motion och en sport som snabbt går att bli duglig i.

    Oh, ja. Superkul!

    Jobbigt att ha ”bollar ” som inte studsar… när man är så kass som jag blir det mycket rygg-bockande vid fjäder-plockande

    (Hoppas ingen läser detta urusla rim…)

   capoeira… 🙂

   Boxning!!!

   Bra både fysiskt men väldigt skönt även mentalt.

   Dansa bugg och fox till dansband! Det är verkligen både lite ovanligt och roligt och ger otroligt bra motion när man börjar komma in i det – det brukar finnas både kurstillfällen, motionsdans (ej lärarledd träning) och socialdanskvällar (till livemusik med dansband) vilket leder till upp till 3-4 danskvällar i veckan beroende på hur ”biten” man blir =’D Kan lugnt säga att danskvällarna med mina vänner är det som ger mitt liv mening, och konditionen får verkligen en utmaning när man går ut på golvet 21.00 och kliver av när kvällen är slut 01.00 😉 Glöm ölen/alkoholen och ta med en vattenflaska! <3

   Klättring! Det är SKITKUL! ?

   VR? Speciellt Beat saber!

  Jag älskade att träna när jag höll på med konståkning på rätt hög nivå, men nu är det väl 5-6 års sen jag la skridskorna på hyllan och är inte alls lika intresserad längre av träning. Eller jo jag ska börja åka igen men först måste kroppen få läka efter skador.

  Jag har aldrig tränat en enda dag i hela mitt liv. Träning är inte bra. Det sliter på kroppen. Och sen så är det ju alltid vältränade som alltid blir sjuka. När man hör att någon ”trillat ner och dött” så är det ju alltid en maratonlöpare eller liknande som plötsligt bara trillar ner och dör relativt unga. Att röra sig är bra (helt vanlig vardagsmotion, typ gå till affären), men träning är inte bra för kroppen, det sliter alldeles för mycket.

   Du har helt rätt, kroppen är gjord för att sitta still. 100%

    Läsförståelsen är på topp! Hur fick du ”att röra på sig är bra” till ”kroppen är gjord för att sitta still”? ?

    Hahahahhahahahahahahahaha

   ?

   Beror ju på vilken träning. Det som alla gymkillar håller på med där de bara tränar biceps 5 dagar i veckan är nog inte så bra.

   Va? Jo, klart träning är bra för kroppen? Däremot ligger det ofta något dolt bakom elitidrottares olyckor, tex hjärtfel med överbelastning osv.

   Men att säga att träning inte är bra för kroppen, är det märkligaste jag hört hittills idag ?

    Ligger viss sanning i det. Klart det inte är bra att slita ut kroppen och dra av senor och skada axlarna etc vilket är vanligt bland de som tränar för mycket.

    LAGOM är bäst!

     Ja extremt. Men personen hänvisar ju till att gå till mataffären räcker. Och visst, man överlever. Men kroppen och huvudet behöver ju mer för att orka och må bra i långa loppet ?

     Menar alltså inte att alla ska börja träna extremt, DET är inte bra. Men att träna, promenera sina steg osv är ju viktigt och bra för välmåendet.

   Troll..

   Du hade verkligen trilla ned och dött för 150 år sedan om ”gå till affären” är var du drar gränsen för rörelse. Hej svältdöd innan butiker fanns.

    Men du tror inte att det låg någon fysisk ansträngning för att få något att äta? Dö svältdöden?

   Skillnad på elitidrott eller extremt hårt träning och vanlig träning. Naturligtvis klarar man sig på vardagsmotion också men då ska det ju vara met som någon skrev här ovanför; vedhuggning och liknande som också sker regelbundet och mer än några få minuter varje dag. Gå till affären skulle jag inte klassa som vardagsmotion.

   Kroppen är gjord för rörelse.

   Endast promenader hjälper till exempel inte till för att förebygga benskörhet på äldre dar, utan någon form av styrketräning är att rekommendera för att nybildning av ben skall ske. De cellerna kräver liksom lite motstånd, enkelt förklarat.

   Men givetvis:
   För mycket och för lite skämmer allt.

    Njae, såhär står det i Region Skånes broschyr om benskörhet: ”Genom att hålla igång varje dag med promenader, trädgårdsarbete och liknande kan minskningen i benmassa bromsas hos kvinnor efter klimakteriet.” Så promenader är inte att förminska nyttan av… 🙂

     Nej förlåt, det där blev från någon sida på nätet jag inte vet om det var en bra källa. Det jag egentligen tänkte klistra in var: ”Effekten på benvävnaden är som störst när aktiviteten är viktbärande – t.ex. promenader, stavgång, jogging, motionsgymnastik, dans eller bollsporter. Simning, vattengymnastik och cykling belastar däremot inte skelettet lika mycket, men har god effekt på kondition och muskelstyrka.”
     Min svärmor är rädd för osteoporos så vi tittade på den broschyren och vad hon kunde tänka sig inom träning och hon tyckte just simning var kul men jag ville pusha henne att promenera lite med mig också… 🙂 Så lite kan det nog hjälpa iaf.

      Såklart det inte är ogjort, men effekten av endast promenader har varit lite väl hissad. I den studien jag tagit del av.
      Men givetvis, raska promenader är bättre än inget. Men är du mager och väger lite så blir ju den viktbärande effekten mindre

       Ja, bättre att ha några extrakilon, det är skyddande vad gäller benskörhet. 🙂

       Låter som att informationen är riktad mer mot äldre, med tanke på ”kan bromsas hos kvinnor efter klimakteriet”. Kan ju vara bra att passa på att träna mer tungt när man är yngre och har bättre förutsättningar för att göra det tänker jag. Synd om man bara går promenader som ung när man kunnat få bättre effekt. Men är man äldre och stillasittande är det ju bra att lägga till promenader, och ska man välja aktivitet just för benmassan så är det också ett bra val.

   Haha alltså när man tänker på knäskadorna många som spelat fotboll i tonåren har så låter det ändå rimligt det du skriver…

  ?️?‍♀️
  Jag är väl lögnare då, men jag tycker att träning är roligt varje gång. Älskar att träna och längtar ständigt till nästa träningspass.

  All tid jag inte tränar är bortkastad och bara transportsträcka till nästa träningspass.

   Det låter ju inte som en så hälsosam inställning

    Varför är det ohälsosamt att göra en sak som skänker glädje?

    Du har ju ingen aning vad hen lägger i ordet träning.
    Kanske är det yoga, dans varvat med spinning. Eller löpträning kombinerat med någon lagsport.

    Att älska träning är inte farligt.

     Det var väl stycket om att all tid då det inte tränas är bortkastad tid. Låter tråkigt att inte ha andra saker att se fram emot men å andra sidan – är livet så just nu så är det ju fantastiskt att ha hittat en grej man gillar!

      Ok, förstår vad du menar. Kanske hen drev över lite, eller så var det helt sant.

      Kanske lite som när man just börjat en utbildning man längtat efter, ett nytt spännande jobb, börjat läsa en bok man vet har massa uppföljare, ja osv. Man är helt enkelt supertaggad.

      Så länge det inte påverkar vardagen negativt så är det bog lugnt

       Såg att det var en annan E som skrev första kommentaren. Måste skaffa ett mer unikt alias. Ja det är ju en härlig känsla när man verkligen är uppe i något. Får hoppas att det är så det är för personen och inte att allt annat är sk*t.

    Du är nog bara avundsjuk 😉

   Jag håller med K! Jag älskar också att träna! Varför skulle det vara ohälsosamt att älska sin träning? De som hatar att träna har bara inte hittat sin grej tror jag. Jag upptäckte träning när jag var 25+. Innan dess tog jag bilen överallt, hatade promenader och hade aldrig idrottat/tränat i hela mitt liv. Av en slump provade jag och blev fast. Nu tio år senare är det lika roligt, varje gång!

    Det är inte ohälsosamt att älska träning men meningen ”all tid jag inte tränar är bortkastad” låter ju som en obalanserad livsstil. Det måste ju finnas andra glädjeämnen i livet tänker jag?

  Nej, träning är inte alltid roligt. Det är ju den illusionen som gör att så många lägger av. Eller blir periodare.

  Jag tränar rodd (dvs i båt på vatten) och det är alltid roligt. Även när det är skitväder. Enda gången det inte är jätteroligt är när det är is på vattnet och man måste träna inomhus på roddmaskin.

   ??
   Lite roligt,:
   -enda gången det är tråkigt är att ro utan vatten

   Ändå rätt rimligt att få tycka det är tråkigt att ro då ??

   Vad roligt med rodd! Extremt bra träning för hela kroppen, både styrka och kondition, om jag förstår det rätt va? Har alltid varit nyfiken på det men fegar inför att testa.. är det svårt att komma igång med det? Hur ofta tränar du?

    Man behöver en roddklubb som har nybörjarträning i närheten. Sen är det bara att börja. Man ror för det mesta med en besättning och Cox så det är ju en lagsport. Båtarna är väldigt dyra och inte direkt något man köper själv som nybörjare.

     Glömde svar på massa frågor, sorry! Jag tränar 2-3 gånger i veckan i klubben. Mindre på vintern men vi har träning tillsammans i gymmet när vi inte kan vara på vattnet. Det är väldigt allsidig träning, mycket kondition! Det är inte svårt att komma igång om det finns en klubb. Det finns särskilda nybörjarbåtar som inte är så vingliga.

  Nu har hon så få platser igen, skynda, skynda och sen diskuterade hon sitt bokningssystem med en person på insta. Det är fruktansvärt rörigt. Sen påstå att pengarna rullar in när hon knappt är där. Sitter säkert och äter köttbullar på krogen, medans städhjälpen tar itu med hemmet.

   Nu har hon även blockat personens och kallar dem troll/stalkers ??‍♀️

    Hennes svar till den personen var som en hel roman. Om hur studions bokningssystem funkar. Keep it simple My! Förstår du själv vad du skriver?

     Personligen förstod jag precis vad hon menade men alla kommentarer hon svarade är ju borta nu så jag vet inte vad hon svarade på. Min PT har en app som jag som kund får tillgång till när jag signar upp mig hos dem. Deras gruppträningsschema ligger inte uppe på deras hemsida. Individuella pass med min PT bokar jag direkt med honom.

     Ja hon blir som damen hon umgås med…blockeliblock bara…borta…finns inte mer

   Hennes affärer går dessutom mycket bra. Bra ekonomi, bra boende, Jonas och Ludvig trivs, helt perfekt. Börjar det verkligen inte bli dags att flytta igen? Eller iallafall göra ett lokalbyte.

  Jag får frågan ganska ofta om hur gör jag för för att få motivation till att träna på den nivån jag gör. Men sanningen är att motivation inte är något man bara ”får” och träningen är inte alltid rolig. Motivation kommer av en sjujäkla disciplin och att genomföra träningen oavsett om det är kul eller inte alla gånger, för att på sikt se hur man utvecklas och blir bättre.

   Exakt så! Folk verkar tro att motivationen bara droppar rätt ned i knät. Hur många gånger har man inte hört folk fråga ”Hur får jag motivation till att träna?” Man tar tag och gör det bara, ungefär som att gå upp ur sängen. Du ligger inte i sängen och väntar på att få känslan av att du VILL gå upp haha.

   Jag går väldigt mycket på känsla när jag tränar, tränar pilates 1-2 ggr/vecka. Vissa veckor känner jag inte för det och då gör jag det inte men bannar inte mig själv för det!

  Tipsar om Joanna Swica på instagram, tycker att hon har en vettig inställning till träning och livet i allmänhet verkar det som.
  Har man tips på andra personer att följa som liksom verkar vara sunda i sitt tänk (dvs kör utan skuldbeläggning) får man gärna skriva det.

  Men ja, träning är inte alltid kul men för mig och mitt psyke är det nödvändigt, tränar mer för knopp än kropp.
  Dock är ändå de flesta träningspassen roliga och liksom lugnande. Tränar på gym, har även testat lite orientering och ibland simmar jag.
  Som vanlig vardagsmotion kör jag långpromenader och det är väl favoriten.

  Spelade lagsport när jag var tonåring men slutade för alla de andra var såna vinnarskallar. De räckte hela tiden upp en arm mot domaren typ ordlöst: ”JAG SÅG EN MINIKNUFF! GE OSS BOLLEN!”.

  Om vi vann var de glada, annars var de sura. Alltid.

   Den värsta typen av spelare…är själv fotbollsdomare och blir så trött på spelare som gnäller.

   För övrigt har jag inget emot vinnarskallar, är själv en. Vad är liksom vitsen med att tävla om det ändå inte är viktigt att vinna.

   Den värsta typen av spelare…är själv fotbollsdomare och blir så trött på spelare som gnäller.

   För övrigt har jag inget emot vinnarskallar, är själv en. Vad är liksom vitsen med att tävla om det ändå inte är viktigt att vinna.

    Det jag som icke vinnarskalle såg fram emot var att pröva nya spelstilar vi lärde oss och se vad som fungerade bättre eller sämre. Dvs problemlösningen typ:

    ”Jag kanske borde vända vänster där istället för höger i vårt box play?? Nej det gick inte – Hmmmm! Var är lösningen tro?”

    En annan här som aldrig varit vinnarskalle. Tyvärr måste man ju vara det för att hålla på med lagsport. Skulle gärna tränat fotboll, basket, handboll osv som barn/yngre men utan alla matcher och cuper och fan och allt. Var ju kul att träna men hatade att spela match. Fanns ju inga sådana alternativ som barn tyvärr, att bara träna för skojs skull.

   Samma. Jag spelade fotboll i sju år och ÄLSKADE det, men slutade när det kändes för seriöst. Jag började få ont i magen inför matcherna, för att alla blev så sura när vi förlorade. Och vi var inte så bra, så dom var oftast sura, haha.

  Under tiden är det inte alltid kul men känslan efteråt i kropp och knopp är värt det.
  Städning är inte alltid kul men att ha d rent omkring sig är det.
  Att gå till jobbet är inte alltid kul men att få lön är trevligt.
  Betala hyra är inte kul men att ha nånstans att bo är väldigt mysigt osv.

  För mig är träning en hobby och inte ett nödvändigt ont, så ja, för mig är det alltid roligt! Självklart har jag också dagar jag mår skit överlag men det är inte träningen som är problemet då utan livet överlag. Ska tilläggas: tränar aldrig på klassiskt gym, det tycker jag är pisstråkigt. Som ung trodde jag inte att jag var en träningsmänniska, men det var ju för att jag trodde träning = springa och styrketräning på gym. Men det finns ju faktiskt så sjukt mycket mer träningsformer än så, så när jag hittade min grej började jag träna mycket. För mig är det precis som vilken hobby som helst och jag går hellre på ett roligt pass än en AW efter jobbet. Jag lyssnar av min kropp (eller egentligen min hjärna) och tränar precis så mycket eller lite jag vill. Noll krav, bara kul.

   Vad tränar du då? Jag behöver hitta min träning också men på grund av en kronisk sjukdom kan jag inte träna för hårt. Visst finns ju yoga men då blir jag aldrig i form haha.

    Tränar bara högintensivt så du kanske inte kan köra samma, men att säga att man inte kommer i form med bara yoga stämmer verkligen inte! Annars kanske Megaformer är något för dig? Om du bor i Stockholm. Eller pilates. Men träning kan ju också vara att typ spela badminton om man tycker det är roligare. Bättre du försöker hitta det du gillar (och klarar av) så att du VILL göra det. Bättre att spela badminton fem gånger i veckan än att gymma en gång i kvartalet oavsett ”fysiska” resultat.

     Bor i Göteborg! Nej jag vet men alla säger att yoga inte är träning alls och att man inte kan bli stark av det så då funderar jag på gym men hatar verkligen gym! Har hittat ett litet gym där jag bor och funderar på att gå till en PT där och komma igång men 7000 känns sådär.

      Håller med dig. Var är detta gymmet? Letar också

       Det ligger i Frölunda så beror på var du bor så det inte blir för långt bort!

      Folk som säger så har ingen koll på yoga. Man kan bli sjukt stark och smidig av yoga.

      Folk som säger så har uppenbarligen ingen koll! Absolut att du inte kommer se ut som Arnold schwarzenegger men folk som tränar mycket yoga är ofta jävligt mycket dynamisk styrka och hade kunnat stå i planka längre än mig vilken dag som helst!

      Hagabadet i Göteborg har mängder med pass och klasser, allt ingår i medlemskap, ganska dyrt men verkligen underbart ställe.

  Jag har, förhoppningsvis tillfälligt bara, fått vila från löpningen ett tag på grund av problem med ryggen. Och jag LÄNGTAR så jävla mycket efter att få komma ut och springa. Mötte en tjej på löprunda under min promenad igår och blev på riktigt avundsjuk för det såg så härligt ut. Vill springa! Alltid roligt.

  Ser folk verkligen inte igenom henne? Samma floskler om och om igen.?

   Koordinatorn gillar att träna med My. Är väl en jävla tur det när båda är My ? Inte så lätt att hålla ihop och isär personligheterna.

    Kordinatorn*

     Just ja ?

  Varför..Varför svara hon sig själv i kommentarsfältet? Inbillar hon sig att folk inte ser att det är hon själv.

   Ja insta inläggen är väl inte så kloka direkt ! Egna konton samt märkliga svar ! Man får inte ställa ngr frågor angående bokning!

  Fotboll, basket och slalom är ALLTID kul.
  Aldrig varit osugen
  …(om man räknar bort försäsongen då med löpträning ??)

  All typ av träningsmotivation och ”kom igång med träningen!”-pepp fokuserar ju på att man ska hitta träning som är KUL för då vill man fortsätta automatiskt. Och är det inte kul och man börjar skippa pass, blir lite less så blir ju det någon slags orsak till att man borde sluta och hitta något nytt.

  Det är ju jättebra om man hittar något som man verkligen älskar och gärna tillsammans med andra om man är social men i praktiken är det ju inte alltid så lätt. Dvs att hitta en grupp/kompis att träna med en viss dag, att det finns anläggning för det man vill göra i närheten, att det inte är för dyrt för ens ekonomi osv. Det blir så sårbart om något förändras då.

  Dessutom är det ju inte alltid träningen i sig som gör att det känns motigt, har man sovit riktigt dåligt känns väl inget kul.

  Är glad att jag gillar gymmet och gymmar flera dagar i veckan, längtar oftast dit. Kan absolut tänka mig att byta ut ett av passen till något annat om jag skulle hitta något kul men själva basträningen måste ju göras oavsett, alltså skulle inte sluta gymma för att börja klättra en gång i veckan eller nåt, och har svårt att se vad annat jag skulle kunna göra så pass regelbundet för att få den allsidiga träningen.

  Inte ens jag som är gruppträningsinstruktör med 10 klasser i veckan i snart 10 år som dessutom tränar 3-4 klasser på egen hand utöver det tycker att det är kul varje gång. Men det är en livsstil och jag tränar av samma anledning som jag borstar tänderna – det är bra för mig. Jag har varit på ’andra sidan’ också då jag inte tränade alls och även om jag kanske inte hatade träning då så var det inget jag direkt fann glädje i. Tricket för mig, att komma över puckeln så att säga, var att inte lägga så mycket känslor i träningens vara eller inte vara . Boka in träning i ditt schema och när du väl är bokad så bara gör du det du föresatt dig. Ifrågasätt inte, kom inte med ursäkter, bara gör det så är det ju snart över och vem vet… kanske du, precis som jag, börjar gilla det?

  Måste vara väldigt naiva klienter eller så finns det inga klienter alls. Bara ett trick för att försöka värva några..?

   Verkar som att hon har en för tillfället som hon lagt ut lite bilder med. Två som hon lagt ut före och efter bilder de senaste åren. Studion används mest som inspobilder till hennes blogg. Gissar att hon kommer försöka hyra in någon annan PT som har mera kunder.

    Jag är typ stressad över ekonomin på det där. men kan ju finnas massa onlinekunder också.

    Hyra ut till..

  Alla väljer vad de själva vill göra men jag skulle aldrig göra någonting som jag egentligen inte vill, flera gånger i veckan, stor del av livet. För vadå? Leva lite längre? Se bättre ut? Då tänker jag hellre att vi bara har ett liv och det blir roligare att göra saker man faktiskt tycker om. I mitt eget fall råkar det vara dans, och innebandy. Tänker inte ens när jag tränar för att det är så kul.

  Det finns så många roliga sporter, jag tänker att alla borde kunna hitta en träningsform som de tycker är kul och ser fram emot att utöva! Men ändå släpar sig folk till nåt trist gym som de inte ens gillar, bara för att det är enklast. Skulle önska det var mer tillgängligt att prova på nya sporter i vuxen ålder, det känns lite obekvämt att höra av sig till en idrottsklubb och säga ”har ni nån nybörjarkurs för 35-åringar?” Lättare att köpa gymkort, trots att det kanske egentligen bor en orienterare/dansare/boxare/hockeyspelare i en som aldrig fått komma fram.

   Håller verkligen med att det borde bli lättare för vuxna att hålla på med idrotter!

  Thaiboxning, kickboxning rolig träning och hela kroppen får en genomkörare och man behöver ju inte träna för att få en fight.Funkar fint som motionsform, enda nackdelen är väl blåmärken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.