Tre saker från Hannah Graafs blogg

Hannah Graaf bloggar inte varje dag, men hon bloggar fortfarande så jag tackar och tar emot för det som erbjuds. 🙂
Ibland finns det inte en sak att lyfta fram i ett eget inlägg, men väl ett par små delar som är roligas intressanta eller diskussionsvänliga. I Hannahs fall har jag valt att samla dem i ett inlägg – då jag vill försöka bredda utbudet av omskrivna människor en smula igen.
Det är så lätt att snöa in på ett fåtal stycken, så se det här lite som ett försök till ”manspreading” i bloggform.

1. Jag kan inte låta bli att undra över vad som är ”Facetun:at” på den här bilden.
För er som inte vet så är ”Facetune” en helt galen retuscheringsapp där man kan förvandla sig själv till oigenkännlighet, enbart genom några enkla knapptryck.

 

2. ”Redo för gårdagens påskmiddag. Min necessär, som till synes, bakom mig. En Lidl-påse ? den hänger alltid med.”

Louis Vuitton och Lidl – en vinnande kombination. 😉
Det är alltid bra med kontraster, eller hur?

 

3. ”Ligger just nu, i skrivande stund, i en solstol… ljudet av vinden som prasslar i palmerna, fågelkvitter och ett dovt ljud av musik från en trädgårdsfest i närheten är ljuden jag hör
Även klickandet från min mobil för varje bokstav jag skriver ? men jag gillar det ljudet och tar bara bort det när jag har folk i min närhet som kanske störs av det.”

Jag älskar också det klickande ljudet från mobilen.
Någon mer? Det får mig liksom att verkligen känna att jag skriver och att det blir bokstäver.
Har man ljudet avstängt så känns det som att man kan missa hur många bokstäver som helst, med resultat att texter ser ut att vara skriven av My Martens. 🙂

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  My Martens texter blir alltid ofrivilligt (?) humoristiska med helt malplacerade ord här och där.

  Skulle gissa på att de fantastiskt vita tänderna har facetunats ?

   Hannah har porslinsfasader så det är nog inte tänderna som retuscherats. Tycker att Hannahs blogg är mysig, synd att hon uppdaterar så sällan. Vad gäller My var hon sol-och-vårad när hon skulle träna klinkers typ. Obegripligt att förstå. Har man dyslexi och driver en blogg som man bygger hela sin karriär på måste man ha en korrekturläsare.

    Har aldrig läst denna Mys blogg, men sol-och-vårad när man tränar klinkers låter spännande!

     Haha, jag fick nästan en facelift här tack vara extrem höjning av ögonbryn! Vill såklart veta ALLT om klinkerträning!

    Men hon skaffade ju en kordinator ( hennes stavning ) som älskade att redigera hennes texter… Vad hände med hen?

     Hon blev väl utbränd 🙂 🙂

     Mållgan menar du?
     Personen skulle ju korrläsa inlägg som var samarbeten. Hur kul är det för Emma madrasser när my marknadsför en luftbäddmadrass som hon har på sin luftmadrass. Kan ju knappast bidragit till någon merförsäljning.

      Haha Mållgan ja. Korrekturläsaren verkar inte blivit långvarig hehe. Nej alltså det fanns ingen, det var My själv som skrev kommentarer till sig själv som ”kordinatorn” och som började korrekturläsa lite mer noggrant. My KAN liksom skriva ganska rätt och okej när hon tar det lugnt och dubbelkollar. Pinsamt att hon skriver till sig själv och låtsas va någon annan ?

     Lönen uteblev?

    Fast det handlar ju inte om dyslexi. Undra vad det var hon skulle skrivit när det stod sol-och-vårad haha. Enligt henne själv så anställde hon en korrekturläsare men hen verkade inte bli långvarig. Nej det var såklart ingen annan som anställdes för att korrekturläsa och det är My själv som är kordinatorn som skriver kommentarer, My skriver alltså kommentarer till sig själv ?

     Men gud vilken smart idé! Jag har ju alltid drömt om att ha många anställda, så då kan jag ju helt enkelt bara anställa mig själv på en massa olika positioner! Kock, advokat, chaufför, you name it! Och skapa instakonton till alla mina underlydande, som kommenterar på mitt konto.

  Jag har aldrig förstått mig på folk som ska envisas med det att ha det där jäkla klickandet när de skriver.

   Har alltid trott att det bara är gamla tanter och gubbar som har det på för dom inte vet hur man stänger av det. Har faktiskt aldrig träffat en yngre person med en klickande telefon.

    Jag får Flashbacks till när jag och min syster delade rum hos pappa. Jag var kvällstrött och ville sova och hon låg i sängen och spelade snake på sin Nokia 3310 i timmar. *klick klick klick klick….klicklickklick*

    Blir galen bara jag tänker på det?

    Gammal tant här och inga vänner som klickar?

   Det är ju fullständigt vansinne att ha på det ljudet – om man inte lider av en funktionsvariation där klickljudet kan hjälpa.

    Finns helt vanligt folk som njuter av sådana ljud. Precis som oss pimple popper- njutare.

   Följer en på insta som har ljud på matlagningen. När hon skär saker, kokar, steker mm. Galet högt. Lite jobbigt.

    Det är väl asmr dock, bara ljud inget pratande.

  Jag älskar också ljudet när man skriver på telefonen. Synd ingen annan i familjen gör det ? Har också bara på det när jag är själv (vilket jag sällan är men ändå)

  Ang My.. Usch tyckte inte det va en rolig liknelse. Människan måste ju ha dyslexi eller ngt? Sådär kul att driva om det.

  Och nej, alla klickande ljud är bara irriterande. Men så har jag misofoni.

   Det handlar mer om auto correct – alltså när telefonen ändrar till helt andra ord än vad man avsåg. Det händer mig hela tiden… ??

   När man skriver RABBLAR istället för rabatt och ”sol-och-vårare soluppgång” så är det nog något annat.

    Och klinkers istället för klienter…

   Fast My har inte dyslexi, det var något hon drog till med för några år sedan bara när någon påpekade hennes slarviga stavfel. Hon kan skriva ganska okej men det handlar om att hon är så ivrig när hon skriver och inte bryr sig om att dubbelkolla vad hon skrivit, händer mig också när jag skriver fort. Det handlar också om att hon använder auto-correct och att hon är så ivrig som sagt.

    Du vet det för att du känner henne?

   Har man dyslexi går det att få särskilda ordprediktionsprogram, anpassade just för dyslexi, förskrivna som hjälpmedel. Om man har skrivna media som sitt arbete, kan det vara att rekommendera. Men, som alltid, each to their own.

  Ögonbrynen? Ser väl lite lyfta ut.

  Camilla varför kommer inget inlägg om att oliver körde bil i lördags med sin dotter i bilen, när han inte har körkort. Helt sjukt, hade aldrig lämnat min dotter till en sån ansvarslös pappa.

   Jag har lyft fram det ett flertal gånger, då han körde utan körkort på Aruba vilket var direkt olagligt. Här i Sverige hävdar han väl att han övningskör med Antonija, med sitt barn i bilen?

    Borde väl gå och kolla om hon är registret som handledare åt honom?

    Och hur rimligt är det då att handledaren sitter på sin mobil och filmar videos där hon dansar och sjunger med noll fokus på körningen? Asså tycker för barnets skull att detta måste lyftas ytterligare så de slutar med detta. Det är inte ens mitt barn i bilen men jag fick en klump i magen.

     Undra om Denise vet om att han kör bil med dottern i bilen med en flamsande Antonija bredvid?
     Berättar någon det för henne eller kollar hon vad dom lägger upp?

     Ska det verkligen lyftas på en skvallerblogg eller på ett lite mer icke-offentligt vis tycker du? Är man väldigt orolig att någon kör bil utan körkort med barn så kanske man ska anmäla det. Inte skvallra om det bland anonyma kommentarer. Vad hjälper det för barnet?

  Jag minns flipptelefonerna som man kunde ställa in ett litet ljud varje gång man öppnade dom. Och det jättesnabba knapprandet av någon som var skicklig att skriva, trots tre bokstäver på varje knapp.

  Ett tag var det ju en grej att telefonen skulle blinka i olika färger och vibrera så in i helsike så fort det hände något också.

   Jag skriver snabbt nu också men den var ju ännu enklare att skriva snabbt på knapptelefonerna?

    Tycker du? Ville man ha ett C fick man ju trycka tre gånger och råkade man trycka för många så fick man liksom trycka igenom hela raddan med siffror och tecken. Innan T9 alltså.

  GabJossPoss är på vårdcentralen. Precis som alltid kan man inte skriva vad man gör där. Utan man vill att alla ska börja spekulera och fråga vad som har hänt. Blir så irriterad på dessa typer av människor ?

   Ett bra tips som funkar är att avfölja.

   Sen skriver hon ”förlåt för dålig uppdatering”. Varför tror hon att alla börjar undra vart hon är, när senaste uppdateringen var för ca 20 timmar sedan på ig story…

    I ett inlägg på IG skriver hon att hon ska lägga bort telefonen mer.. varför då ursäkta sig för inaktivitet då haha

   Lite småkomiskt ändå, till vårdcentralen kan man ju gå för precis vad som helst. Akne, exem, bruten tå, astma, pollenallergi, blodprov, återkommande nageltrång, psykolog osv. Är ju inte så att det är superallvarligt, livshotande och att folk blir jättenyfikna.

  Vackra Hannah. Fast facetune är väl att man tunar ut sitt ansikte liksom, huden tonas ut och blir mer jämn och fin. Bianca t ex har nästintill alltid facetune-filter på när hon gör reklam för sina överprisade sminkprodukter. Det filtret används flitigt av många.

   Hur ser man att det används? Har facetune filters för filmer?

  Vackra Hannah med världens längsta ögonfransar! ?

   Har alltid undrat hur sjutton hon får dem så långa och ffa fint separerade. Ja, jag vill också ha såna ? (utan att göra fransförlängning då)

    Kan det vara ”äkta” eller köpta?
    Någon som på riktigt vet?

     Jag tror , observera tror, att hon har långa naturligt men bättrat på med Latisse. Jag fick dubbelt så långa fransar med den produkten.

    Hon gör väl reklam för serum.

   Jag tycker det ser ut som spindelben, skitfult. Hon har fixat allt från tänder, läppar, hår, kindben…
   Hon är kaxig och snobbig irl. Hon spelar på imagen att vara som ett rådjur..så fin, vacker, mild och ljuv…?

    Håller med om fransarna, ser så smutsigt ut.

    Kanske har du rätt, jag känner inte henne, men det där med att spela ljuv tycker jag inte riktigt stämmer. Hon visar ju sin hårdhet ibland både på bloggen och i intervjuer när hon säger ifrån eller svär till lite. Tror det är mycket bondtjej i henne också.

    Oj har du blivit struken från hennes vänlista? 😉

  Hannah är så fin och verkar så himla mysig som person.

  Boken som krävde 2 eller 3 utlandsresor under brinnande Corona är tydligen helt nedlagd nu.

  Jag tror hon gjort ögonvitorna vitare och lagt skärpa på ögonen. Inte så konstigt – drar tills sig blicken mot ögonen! ??

  Jag använder bara facetune för att bakgrunden om jag inte använt porträtt i iphonen så man behöver ju inte bara använda appen för att förändra sig själv.

   *blurry bakgrunden

  Är Hannah tillsammans med sitt ex igen?

   Ja.

    Varför är det så hemligt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.