Anis Don Demina på stand up-turné

Bildkälla: Anis Don Demina Instastory

Inte riktigt lika mycket som jag gillar Cola Zero men nästan…
Nästan lika mycket som jag gillar Cola Zero älskar jag stand up Comedy.  Således är jag grön av avund över Anis Don Deminas personliga Coca Colaflaska som företaget gjort till honom och hans premiärturné, men jag är inte den som är den.
Givetvis ska jag gå och se Anis när hans turné gör ett nedslag på Rival här i Stockholm.
Jag ska gå och se Jeff Dunham på lördagen före, också här i Stockholm, men känn ingen press.
Ingen press alls, Jeff Dunham är ingen att mäta sig med.

Nej då, jag skojar bara…
Jag har skrivit om det tidigare, att jag tror att stand up kommer passa Anis som hand i handske och att det förmodligen kommer gå hur bra som helst.
Och nej då #2 – jag har köpt mina biljetter på egen hand och utan Anis, hans bokningsbolag eller managers vetskap eller inblandning.
Låt Konsumentverket slippa en till meningslös anmälan. 🙂
Klicka här om du inte fattar vad jag menar.

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hör gärna vad du tycker om showen sen.

  Jag gillar anis reaktionsvideor (speciellt med behrous(?)) men jag har ingen aning om hur han är som ren komiker.

  Fasiken, inser mer och mer hur liks vi är. Grällsta, stand-up och hundar❤️

  Såg smygpremiären igår, superbra!! Han var bättre än jag trodde! 🙂

   Intressant! Jag tycker han är väldigt härlig och skön men inte rolig på det sättet. Har svårt att se att han skulle va en bra komiker.
   Har sett några korta klipp och det va verkligen inte bra. Alltså, vissa har det ju bara i sig. Ricky Gervais (stavning?) tex eller Jonathan Unge. Timing och ett sätt att tänka som gör dom ständigt roliga. Anis känns mer som någon som isf skulle lära sig leverera skrivna skämt.
   Kollar bäst i test nu och tycker det är den sämsta säsongen av alla. Och Anis är inte alls rolig i den, påminner mer om en tonåring som försöker va rolig. Tror det kan bero på att han är nervös å tar programmet på så stort allvar. Verkligen vill leverera. Han är isf roligare i sina egna videos, antar han är mer bekväm i sitt eget space.

    Det blir ju inte så lite orättvist att jämföra Anis med någon som jobbat med stand up i nästan 30 år.
    Ska han jämföras med någon så ska han ju göra det med någon som är lika erfaren som honom, dvs inte alls.

  Jag vet inte varför, men jag har så svårt för honom.

   Han är högljudd, han skrattar mycket och ofta. Han ser inte ut som normen, varken i klädstil eller kroppsform. Han är skränig. Han ser ut som att han är uppvuxen i Jordbro av utlandsfödda föräldrar och han låter som att han är uppvuxen i Jordbro av utlandsfödda föräldrar.
   Han är väldigt lite jantelag och sticker ut, både visuellt och ljudligt.
   Så är det med de flesta personer som folk ”har svårt för” och det är inget att skämmas över, det är så vi är av naturen. Vi är gjorda att vara rädda och misstänksamma för sådant som sticker ut. Det är en av sakerna som gjort att vi människor är så överlägsna som djurras.

    Förlåt men va? Du utgår från att B1 är helsvensk med helsvenska föräldrar tydligen? Även personer med annan bakgrund kan ha svårt för någon vet du, det behöver inte per automatik betyda att det är just kulturskillnad det bottnar i?
    Jag stör mig på massor av folk från min egen etniska grupp till exempel.

     Nej, det utgår jag inte alls från. Varför utgår du ifrån att jag gör det?

      Du skriver att det är normalt att störa sig på honom då han inte är Jante och ser ut och låter som någon med utlandsfödda föräldrar, och att detta skulle vara ”annorlunda” och att det är så vi människor reagerar mot det ”annorlunda”.

     Det är väl helt normalt att utgå ifrån att någon i Sverige är helsvensk med helsvenska föräldrar? De flesta i Sverige är trots allt precis det.

      Va? I min omgivning är det verkligen ingen självklarhet att vara helsvensk med helsvenska föräldrar. Vi är det inte i min familj, i barnens skolor är det vanligare att ha någon form av utländskt ursprung, på mitt jobb är de flesta invandrare etc.

       Även om det inte är så i din omgivning så finns det väl statistik på att det är så.

       Det beror ju helt på var man bor. När jag växte upp, i ett typiskt arbetarklassområde, så hade majoriteten av mina klasskompisar utländsk påbrå. Lärarna var inte heller etniska svenskar. På mitt första jobb efter gymnasiet, McDonalds, var det inte heller speciellt många etniska svenskar som jobbade där. Det var en himla ihopblandning av kulturer.
       Sedan började jag plugga på universitetet och det var knappt någon som inte var svensk i min klass. Det närmsta jag kom någon med annan bakgrund var en norrman. Och så började jag jobba på ett ”riktigt” jobb och där är den enda som inte är helsvensk en tysk, en är gift med någon från Tanzania. Det är flera som är födda i andra länder, men då av svenska föräldrar som jobbat utomlands när de skaffade barn.
       Nu bor jag i ett område där de enda med utländsk bakgrund är skomakaren och ägaren av tobaksaffären. Inte ens nannysarna här har utländsk bakgrund för alla är småtjejer från småorter runt om i Sverige och som vill flytta in till storstan för att plugga.

    Tycker din analys är spot-on. Vi är vana vid att alla i TV är extreeeeemt mellanmjölk

    Själv har jag just lite svår för det högljudda..och det spelar ingen roll om man är från Jordbro eller inte (he he är lantis så Jordbro säger mig ju ingenting)
    När människor låter för mycket hör jag inte vad de säger. Jag stänger av.

    Men, efter att sett honom i Melodivestivalen förra året ändrade jag min bild av honom. Så kan det vara.

    ”Det är en av sakerna som gjort att vi människor är så överlägsna som djurras.”

    Nej det är det inte. Vår kognitiva förmåga att samarbeta och kommunicera tydligt i större grupper är det som gjort att homo sapiens är så framgångsrika. Om vi vore rädda för allt som vore annorlunda hade vi inte tagit oss bortom den första dalgången på savannen….

     Det är ju inte bara en sak som gjort oss framgångsrika. Det du tar upp är också rätt. Men vi har också som överlevnadsinstinkt att vara skeptiska mot nya saker.
     Det är till exempel därför som barn är kinkiga med maten, det är därför det finns mobbing osv. Om vi INTE vore lite rädda för allt som är annorlunda så skulle vi bli förgiftade och uppätna på en gång och dessutom ha uruselt DNA.

      Det du nämner handlar om individens överlevnad och vilka drag som främjar överlevnad. Det handlar inte om varför vi som ras är mer framgångsrika än andra. Även andra människoraser och djurarter är skeptiska mot ny mat, nya individer etc.

    Ha ha! Överlägsna som djurras? ???Enda anledningen till att människorna andas är för att djuren som dödar oss på 1 sekund inte är i närheten av oss, annars så hade människan varit utrotad sedan länge.

     Så har det dock inte alltid varit. Under många tiotusentals år levde människor på samma villkor som djur. Men, som jag nämnde tidigare, vår kognitiva förmåga att kommunicera och samarbeta i större grupper är källan till vår framgång. Vi utvecklade en kognitiv förmåga att göra vapen och strategier för att jaga och skydda oss framgångsrikt i större grupper.

    Eh? Jag tycker inte om honom heller och det har verkligen inte med det att göra. Snacka om att du läser in för mycket.

    Det är det absolut bästa med honom, att han inte ser ut som normen.

     Kanske säger mer om hur tillåtande det är som man att få utanför normen än som kvinna.

   Vet du vad, jag kände exakt likadant länge. Tyckte han kändes som en såndär typisk ”töntig kort kille” som plötsligt fått uppmärksamhet och därför blivit dryg, högljudd och irriterande. MEN.. Sedan tittade jag på Bäst i test och även lite Youtube-program (det där med Marcus Ajulay som lagar mat med kändisar t.ex.) och kände motvilligt att fan Anis är ändå inte så dryg som jag tänkt. Han är ganska jordnära, ödmjuk, och skojar gärna om sig själv men inte om andra. Så ja, jag får erkänna, jag gillar faktiskt Anis nu för tiden. Inte så mycket att jag vill se hans stand-up hehe men får mycket mer känslan av att han är en go’ person numera…

   Jag får känslan av en kille som försöker allt för mycket för att framstå som en charmig och go kille. Skulle han bara slappna av lite så skulle han ju vara precis så charmig som han vill framstå som.

    Hur vet du att han inte är avslappnad? Det kanske är precis såhär han bara ÄR.

     Det är ju bara min känsla. Hur vet du att din känsla av någon stämmer?

  Förlåt en obildad, men är inte Maskinen någon annan?

   Jag tror inte att han refererar maskinen till en person eller grupp

   Ett band va? Som gjorde låten ”Segertåget” bland annat?

    Det är namnet på hans bok

  Skall också på Jeff Dunham. Älskar honom!! OT men läste just på Bellas blogg att hon är rädd för dig. Sjukt kul eftersom du endast återger/ifrågasätter/punkterar alla dumheter hon gör.

   Grejen med Bella är väl att exakt precis ingenting ses mellan fingrarna här inne. Precis allt och lite till ska tas upp och ältas i oändlighet här.
   Jämfört med många andra där bara en bråkdel tas upp.

   Det förstår jag, med tanke på att jag avslöjade hennes statistiklögner och inte köper hennes bullshit.
   Det hade jag också varit. 🙂

   Det är intressant att hon tackade nej till medierna i P1, för det hade hon inte behövt. Jag hyllar hennes betydelse för hela influencerbranschen och hur hon gått i bräschen för att aktörerna började se sitt värde och kunde börja tjäna pengar på sina bloggar (som var den plattformen som fanns då).
   Till och med jag behöver kunna skilja på äpplen och päron.

    Det kommer väl inte direkt som en överraskning att hon tackade nej? Med tanke på hur varenda liten grej med henne ska överanalyseras och detaljgranskas här inne så kan man kanske ha en förståelse för hennes beslut?

     Det har jag absolut!

      Vad har hänt med MM blogg ?

       Hur menar du?

   Tror det handlar om att hon vet att det skulle nämnas här så då drar hon extra klick härifrån.

  sofi farman, klara doktorow o tove norström säger i sin podd att han inte e så bra på stand-up tyvärr… men att det ändå är ”kul att han håller på” o att han säkert kmr få mkt publik eftersom han redan är känd osv. kanske göra att fler som vanligtvis inte går på stand-up blir intresserade:)

   Gillade podden i början men nu känns de oengagerade. Klara och Tove verkar störa dig mer och mer på varandra. Eller kanske främst Klara som tröttnat på Toves besserwisseri, det har jag också. Sofi pratar oproportionerlig lite och i vissa avsnitt märks hon knappt av.

    jaa jag har aldrig riktigt gillat den men ändå lyssnat sen dom började haha? men det är liksom den podden jag väljer sist, när jag lyssnat på alla andra. jag är ganska mkt yngre än dom, så tänker att det kanske är därför jag inte riktigt relaterar. tkr att tove och klara verkar vara bäst kompisar och mest lika, medan sofi är lite mer utanför eller inte riktigt hänger med i jargongen. mer skrytig typ.

    Åh jag håller med. Sofi verkar vara förberedd till sina avsnitt och när det är hon som håller i det så pratar hon. I de andra tvås avsnitt är hon mest tyst eller försöker flika in kommentarer som mest får henne att verka lite smådum, vilket jag inte tror att hon är. Tycker också det verkar vara dålig stämning mellan Tove och Klara och Klara och Sofi hade aldrig varit vänner bara de två. Tycker att Sofi hamnar lite snett mellan de två många gånger och att det hade varit en bättre podd om Sofi varit 100% bekväm. Lyssnar på podden men som ni säger är de väldigt oengagerade oftast. Tycker dock att Sofi är en intressant person så jag skulle vilja höra mer av henne i ett forum där hon är bekväm och där hon bjussar mer av sig själv.

     Tror att utan podden hade det bara varit Sofi och Tove som var vänner. De verkar ju också umgås mer privat.
     Det konstigaste med podden är att det nästan är som ett dåligt grupparbete där varje person har gjort en del som är helt oberoende av de andra. Blir som en one man show där de läser upp ett manus. De interagerar så lite med varandra att det ibland känns som att de lika gärna kunde spela in ett avsnitt själv utan de andra ”närvarande” eftersom de ändå inte ger någon respons.

     Tycker Klara bjuder mycket på sig själv. Håller ibland med henne och ibland inte.
     Sofi vill jag höra mer från och vet inte om hennes oengagemang beror på att forumen inte passar, har tröttnat eller inte har mer att bidra med.
     Tove låter som en rökande söderböna som ständigt ska överrösta alla andra för hon har SÅÅÅÅ rätt om allt hela tiden. Spolar ibland fram när hon pratar för hon har ofta lite koll men anser själv att det hon säger är väldigt viktigt och djupt. Ett samtal där man utgår från att man själv alltid har rätt och alla andra har fel är väldigt tråkigt att lyssna på eller att delta i.

      gud vad intressant, jag gillar sofi minst, och klara mest. känns som att sofi alltid ska prata om olika resor hon varit på och ”coola sportiga grejor” som hon gjort för att andra ska bli imponerade. har alltid tänkt att det är lite cringe och att klara o tove också tkr det!! dom blir lite så ”aha okej.. va trevligt:)”. tove o klara har väl en rolig jargong?? tycker jag! kul att man kan känna så olika inför en podd!! haha blev jätteglad av att få prata om den här podden med nån (er) eftersom ingen jag känner lyssnar på den. ska lyssna på senaste avsnittet o tänka på det ni sagt och se om jag uppfattar samma som ni

  Och Sofi Farman är verkligen känd för sin fantastiska känsla för humor ?

  Förstår inte varför han plötsligt kallar sig för Maskinen, och släpper bok samtidigt med samma namn, bok och standup-turné. Han ligger i och smider medan järnet är varmt. Eftersom han redan är känd så lär han nog dra en del publik men konstigt att göra en standup-turné så snabbt, och så bok också vad handlar den om kan man undra. Han försöker väldigt mycket, lite för mycket.

   Sätt flera som nämnt det med maskinen. Han kallar inte sig själv BOKSTAVLIGT TALAT för maskinen utan det är något man säger i förorten om någon är riktigt grym (på ett positivt sätt). Ex: Du är värsta maskinen! (Du är riktigt riktigt grym). Så det är det han refererar till. Han har inte bytt namn ?

  Bara han inte skrattar åt sina egna skämt…….. Har också svårt för honom, han är väldigt forcerad, skränig och hetsig….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.