104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kommer aldrig förstå stadsmänniskor som kör fyrhjulsdrivet…

   För det är säkrare och/eller för man åker norrut då och då. Där har du två exempel på varför stadsmänniskor kör fyrhjulsdrift.

    ???????

    Fyrhjulsdrift eller ej påverkar väl knappast säkerheten……

    Mina föräldrar bor norrut, norr om Polcirkeln. Dom har inte fyrhjulsdrift eller SUV. Ser inte riktigt kopplingen där om jag ska vara ärlig.

     Bor inte alla i Norrland långt utanför plogade vägar? Minst 50 minuter offroadkörning för alla att ta sig hem till stugan.

      Så är det. Man behöver vara två personer dessutom. En som kör och en som går framför med spaden och skottar på.

      Folk pratar om att köra till typ Duved som att det är Into the Wild.

    Stadsmänniskor behöver absolut INTE fyrhjulsdrift ?

     Ni har inte tänkt på att bara för att man bor i stan så betyder inte att man aldrig kör någon annan stans? ?‍♀️?‍♀️?‍♀️ Otroligt korkad kommentar. Vi måste ha fyrhjulsdrift annars kommer vi inte ut till vårt sommarhus på vintrarna. Vi har även en lång backe i stan precis innan vår lägenhet som iblandar omöjlig att komma upp för om man inte har 4- hjulsdrift. Vi besöker också ofta ett stall utanför stan som hade varit betydligt farligare och mer osäkert att köra till med bara fram- eller bakhjulsdrift. Men ni kanske tycker att det vore bättre om vi hade 2 bilar då istället?? Tänk efter före nästa gång………………..

      lol behövs inte fyrhjulsdrift för att ta sig upp för en backe på vintern

       Det beror ju verkligen på vilken backe och hur halt det är.

      Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke.

       Detta med att bromsa i uppförsbacke är mitt bästa favorituttryck bland alla managementfloskler 🙂
       Mitt näst bästa favorituttryck är att man kan använda både piska och morot för att få fram resultat men bara under förutsättning att morötterna är spänstiga och snärtar tillräckligt.

      Ok, jag ändrar min text till:

      Stadsmänniskor behöver absolut inte fyrhjulsdrift ca 90% av sina bilturer… 🙂

       Stadsmänniskor behöver absolut inte bil överhuvudtaget ca 90% av sina bilturer.

        Så kan man också summera det , ja ?

      Situationen ser onekligen ut att vara hopplös… En backe till lägenheten, ett stall mitt ut i skogen utan en väg där man ska besöka… Livet i Sthlm låter verkligen tufft med utebliven infrastruktur. Nu förstår jag alla stadsjeepsägare mycket bättre iofs.

      Låter som du måste bortförklara dig. Tillhör du gruppen som kör med vinterdäck med dubbar för man vet aldrig när vädret slår om? ?

     Men åh herregud. Hur orkar man störa sig på allt? Låt folk köra vilka jäkla bilar dom vill. Wow..

      Men åh herregud. Bara för att man stör sig på detta betyder det inte att man stör sig på allt……

      CO2? Människor utan konsekvenstänk stör jag mig på.

     Du menar ”stadsmänniskor” som att man bara kör i stan?

    Ja det är en säker död för de cyklister eller fotgängare som blir påkörda av de här groteska monster till bilarna i alla fall…
    Jag har haft hästar i många år och det går alldeles utmärkt att dra transport och kuse i en helt vanlig kombi typ Volvo. Folk har en suv/4-hjulning för det är en statussymbol, det är ytterst få människor som behöver en så stor och kraftfull bil i vardagen.
    Min första bil som jag hade mina första år jag hade körkort var en jävligt ful Ford fiesta, höll knappt ihop men den var min helt egna och minns att vi kunde knö in oss 8 st pers och sakta ta oss fram genom stan till ackompanjemang av ett trasigt avgasrör..
    Bilen var då endast ett transportmedel till skillnad mot nu då det är en statussymbol.

     Vad har du haft för häst och transport då? Man kan ju onekligen säga att det är säkrare med en starkare bil när man kör hästtransport.

      Jag hade halvblod stor häst, bor i Gbg och jag har kört Volvo, Audi och Saab men Saab var kasst att dra med och Volvo bäst. Kom ej ihåg vilka beteckningar på bilarna men kombivarianter och släpen har vart Valeryd enkla modeller.
      Kan nog säga att jag haft de billigaste ekipagen vad gäller bil o släp på alla tävlingar jag vart på men placeringar och vinster kammade vi in ändå!
      Visst det är nog säkrare med en ”monsterbil” men de stora som många kör nu är helt oproportionerligt stora o tunga. Och vad händer när monsterbil kör på mopedbil eller cyklist?

       Ja jag tror inte att bil har något att göra med dina vinster och placeringar, men det är också få bilar som inte skulle massakrera en cyklist eller mopedbil

    Bor i norr och har klarat mig utan fyrhjulsdrift. Kanske är vi bättre på att köra bil på vinterföreän förvillade stadsbor på skidsemester?

     Det är ju inte så svårt att köra ”bättre” om man bara kör runt i en tvåtaktare med max effekt på 6 kW hela tiden. Det lämnar rätt mycket utrymme till att göra fel 😉

     Oj oj, how dare you komma med ett sådant uttalande? Hahahaha

     ”Vi hAr hAlaRe iS hÄr neRe” nämen verkligen Agneta, kan det vara så? Eller kör ni som fan och glömmer vinterdäcken.

      Ofta när det blir kaos på vägarna i ”stan” så handlar det ju om att det är bussar och lastbilar som kört av eller blockerar från första början. En stor anledning är att de alltid har sommardäck oavsett väglag.

       Jo fast jag har på riktigt hört folk säga att Norrland har en annan is.

   Jag bor i stan, cyklar förvisso till jobbet men har häst så är väl bonde i hjärtat. Dragkrok och fyrhjulsdrift känns som ett måstw för att dra släp och klara oplogade vägen till stallet på vintern, men vill man verkligen ha en sån stor bil i stadstrafik när man just lärt sig köra?

   Har aldrig förstått vad fyrhjulsdrivet är för något, men jag har inget körkort så det kanske inte är så konstigt då. Är det att bilen har fyra hjul, men det har ju alla bilar. Antar att det bara är att googla.

    Att bilen driver på alla 4 hjul istället för fram eller bakhjulen!

    Idag är det vanligast att en bil har framhjulsdrift. Det betyder att det bara är hjulen fram som driver på bilen så att den går framåt. Däcken där bak hänger bara med så att säga.
    I en bakhjulsdriven bil är det tvärtom. Motorn driver de två hjulen bak och bilen går framåt. Ungefär som en leksaksbil som man ”drar upp”, när man släpper bilen börjar bakhjulen snurra, bilen går framåt och hjulen fram hänger bara med.
    I en fyrhjulsdriven bil driver motorn på samtliga hjul.
    Det gör att bilen får bättre grepp, bättre/snabbare acceleration, det är lättare att dra släp och man får mindre slitage på däcken.

   För oss handlar det om att komma fram till vårt landställe i alla väder. Det är visserligen bara några hundra meter dålig väg, men det finns ingenstans att ställa bilen utan att den är i vägen om man inte kommer ända fram. Eller jo, det finns det, men då får man släpa väskor och bära småbarn och katter i tre kilometer.

   Det är även väldigt praktiskt de (få) gånger det är snökaos eftersom man kan ställa bilen i rutor som är otillgängliga för de flesta.

    Så det ni säger är att det är onödigt med fyrhjulsdrift 90% av tiden och resterande tiden är det typ onödigt..?

     Så är det för vår del, men det underlättar när det behövs. Det mesta jag har är onödigt minst 90% av tiden, men det är ju tur att man slipper fråga lov av någon att ha prylar som man bara använder när ett behov uppstår.

      Har ca samma situation men har en mindre bensinsnål bil utan fyrhjulsdrift och de få gångerna vädret ser så svajigt ut att det kan vara problem så hyr vi en rejälare bil med fyrhjulsdrift. Mkt bättre för miljön, lättsammare att köra i stan med mindre bil och dessutom billigare i längden, man kör in kostnaden för bilhyra väldigt fort mtp på bensinpriserna.

      Det finns folk som behöver t ex en fyrhjulsdriven SUV men väldigt ofta när folk ”behöver” en fyrhjulsdriven SUV så är det mer att de bara vill ha en för att.

       För vår del hade det inte blivit billigare eller mer miljövänligt att hyra en SUV när behovet finns, eftersom vår SUV är en rätt miljövänlig laddhybrid som drar mindre än många nya bensinbilar av mindre modell. Kanske om vi hyrt en Tesla X eller nån anan el-SUV men det känns inte aktuellt.

       Sen stämmer det såklart att de flesta har SUV för att man vill ha det och inte för att man egentligen behöver det, vi tillhör absolut den kategorin. Jag behöver heller inga miljöbovar till barn eller katt, men jag har det ändå och tänker inte ha dåligt samvete för det, trots att en högljudd minoritet tycker man ska ha det.

        Tycker ändå det är liiite skillnad på att skaffa barn och vilken bil man väljer, en dum jämförelse. Att skaffa barn är ett oerhört avkall för de som har barnlängtan, en biologisk drift och dessutom så vill ju de flesta att människor ska fortsätta existera. Att skaffa en
        stor SUV är för de flesta mer bara en fånig statussymbol.

        en laddhybrid är ju inte miljövänligare. läs på och gå inte på all reklam.

         Tack för tipset! Ska genast byta till en Jeep.

          Men du skulle ju läsa på! Så läs på!

           Ja det har jag gjort och därför ska jag byta till en Jeep! Nu går jag inte längre på några reklamflosker som miljöförespråkarna skriver.

           (en liten gnutta ironi, så du behöver inte bli upprörd)

       Jag ville ha och köpte en SUV med 4WD trots att jag bor i en Stockholmsförort ?‍♀️ Hur kan detta vara något andra stör sig på? Haha

        Det finns många perfekta människor i den här världen och är man själv i det närmaste perfekt är det lätt att störa sig på människor som inte är lika perfekta.

        //perfekt <3

        Vad folk vill ha och själva köper är det nog ingen som stör sig på. Vad folk stör sig på nu är väl att Oliver vill tigga till sig en fet bil via spons…..

         Ööööh, har du ens läst kommentarerna?

   Alla gnäller på fyrhjulsdrift tills den dagen den får hjälp upp ur diket av en SUV med fyrhjulsdrift…. Jag bor nära ett populärt friluftsområde utanför Stockholm. Varje vinter drar jag upp 5-10 bilar ur diket eftersom folk överskattar vad deras småbilar klarar av. Då är det ingen som gnäller på min SUV med fyrhjulsdrift och dragkrok!

    Ser det där snarare som ett argument för att en del människor borde hoppa över det där med körning än för fyrhjulsdrift. Kan man inte anpassa sin körning till väglaget är man farlig oavsett bil.

    De kanske är förarna som inte tacklar lite is och snö, inte bilarna som kör i diket?

    det harväl inget med fyrhjulsdrift att göra. snarae är det väl folk som inte borde ha körkort som du dragit upp.

   För att man kan och för att man vill. Det är inte svårare än så.
   Jag kommer aldrig förstå varför bönder inte kan begripa det.

   Fyrhjulsdrivet kan jag förstå men dessa höga bilar som är gjorda för landsbygden och som inte ens behövs i svensk landsbygd om du inte kör på dåliga skogsvägar eller traktorvägar. De är dessutom skitfula så för mig är de avtändande om nu syftet är för dessa killar att de ska vara coola, snygga och ”sexiga”

   Kommer aldrig förstå folk som bryr sig om vad andra kör.

  Inte en chans. De vill knappast förknippas med någon som honom ?

  Har han ens tillräckligt med aktiva följare för att jeep ska tjäna på att samarbeta med honom?

   I åldern 12-20, ja. Är dom potentiella kunder? Nej.

  Hatar samtiden om denna korkade, ytliga, egocentriska person på riktigt vill/ska ha en JEEP. Fyfan vad materialistiska och själslösa individer som jagar status och stora bilar. I stan inte minst. Fan bara sorgligt.

   Stora bilar liten…..???

    Hjärna

     och pillevipp! ☝?

      Måste vara därför jag har en kombi…

    Min granne kör en liten minibil, en sån utan bakdörrar. Och har en rosa rattmuff. Där behöver det uppenbarligen inte kompenseras nånting, är lite intresserad.

   En liten Fiat ger för dåligt content ?

   Gäller inte det typ alla bilar förutom de som ser ut att de inte kommer klara nästa års besiktning?

    Nej, man får inte ha en gammal bil!

    Om man inte kan/vill byta till en pytteliten elbil ska man inte ha bil, då ska man cykla eller åka kommunalt eller vara med i en carpool (som kanske ligger 200 km bort). Det spelar ingen roll om det går två bussar om dagen och att man måste ta sig fram flera kilometer på en oplogad byväg för att komma till busshållplatsen. Häst och vagn hade varit ett alternativ om inte hästen var en sån miljöbov. Dessutom börjar det vara ovanligt med uppbidningsspiltor på arbetsplatser och många fastighetsägare uppskattar inte när man hägnar in gräsmattan för att kunna ställa hästen nånstans under arbetsdagen.

   Han måste absolut ha en sån bil för att det blir flashig content när han ska köra runt på sin dyyyra powerkvinna!

  Vilken praktisk bil, speciellt när man bor i stan! Säkert superlätt att hitta parkering till också! Och bränslesnål.

   Nu bor han i och för sig i Täby då parkering är lättare.

    Jasså, finns det extra stora parkeringsplatser i Täby?

     Det finns i alla fall platser. Det är inte som att parkera på en trång innerstadgata.

      Med en Jeep är det inga problem att parkera även om det är trångt.
      Bara att putta bort bilar som står för nära.

   Han är ju en familje far! Alla barn ska rymmas in. För att inte glömma hans powerkvinna!

  ?????

  Ponnybarnet ska flytta (igen).

   Vem är det?

   Du kan vara ponnybarn

   Har hon gjort sig ovän med folk (igen)?

    Någon som har koll på om sambon har lika lätt för att ”ha otur” med stallägare, hästägare och vanligt hästfolk eller är han lättare att ha att göras med? på det lilla man sett verkar han vara väldigt normal, men divafasonerna har kanske smittat av sig?

   Hur orkar hon? Jag blir trött bara av all läsa om det.

   Kan inte ngn göra en sammanställning av alla gånger de flyttat?

    Varför ska någon göra en sammanställning för?
    Är det så att alla kan samlas och kollektivt förfasas över hur rotlös man blir av att rycka upp hela sitt liv gång på gång. Hur fruktansvärt och oacceptabelt dessa fasoner är, speciellt när man är nyförlöst och har en liten individ att ta hand om!
    Och så att flera kan slå sina kloka huvuden ihop och tillsammans författa en orosanmälan som hela gruppen kan skicka in varsitt ex av?

   Men herregud vad håller hon på med?

  Kan inte företagen börja ta ett uppgör mot detta pinsamma tiggeri.
  Att man har mage att inte minst skriva och lägga ut, jag hoppas och tror att han behöver en riktigt stor bakläxa på hur man beter sig som vuxen människa och har utveckling av sunt förnuft, ödmjukhet och att få ner på fötterna på jorden ett eller 15 000 hack.

  Skäms över dig själv.

  Ps. Hur kan hela denna diskussion handla om biltypen?

   Haha, precis mina tankar!

   Är han ett barn som bara pekar på det han vill ha och tror att föräldrarna eller någon annan kommer att fixa det?

    ???? Spot on!

  Förstår inte hur folk vågar köra runt i Jeep Wranglers. Totalt livsfarliga om du krockar eller blir påkörd från sidan.

  Är inte Olivers inlägg ironiskt?

   Nopp, det är det inte.

    Hur vet du?

   Klart att han skämtar men det är nog hans drömbil och hade nog inte haft något emot att Jeep nappade. Vilket aldrig kommer hända.

  Undrar mest vad JEEP svarar OM det nu är fråga om sponstiggeri?

  Hans tjej kan ju starta en insamling så han kan få sin bil.

   ????

  HErregud vem är han ens?

  Mariabsuck gör smygreklam för Larsson&Lange på sina stories Instagram och tigger gilla och kommentarer i hennes flöden.

  Kan vilken F-kändis (eller vilken bokstav vi nu pratar om på den här nivån) som kn*llat och supit lite i något skräp-tv program numera bli sponsrade med bil? Då är det fasen dags för företagen att fundera på om de inte lägger för mycket pengar på onödig marknadsföring. Jag väljer aktivt bort de märken som sponsrar vilket stolpskott som helst.

  Apropå spons, verkar som att Jannid har tagit till sig av kritiken för samarbetet med visitsaudi då hon nu verkar ha tagit bort samarbetesmärkningen (och bara taggat dem i vissa inlägg). Bra på ett sätt att de kanske förstått idiotin men samtidigt så oerhört sorgligt att inte ta mer ansvar, tycker jag 🙁
  Innebär nu detta att det inte var reklam eller att hon nu bryter mot regler?

  Bilskoleläraren borde lära sig hur man gör v-tecknet. Det han gör är något helt annat.

  Finns knappt någon jeep åf i Sverige ?

  En trafikskola som kallar sig för körskola, bara där lyser det oseriöst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.