Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

443 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    BALI MUST DO ?
    Ska dit i juli och söker alla möjliga tips på aktiviteter, utflykter, ställen att besöka, boende, ställen att äta på (gärna vegetariskt)… ja alla möjliga tips tas tacksamt emot ☺️

      Om du har någon dag rekommenderar jag ett besök på någon Gili-öarna för njuta av paradisstränder, simma med havsköldpaddor etc.

        Ursäkta för den dåliga stavningen! ? Kanske lite dumt att rekommendera något som inte ens ligger på Bali men utflykten på två dagar till Gili Air var verkligen det bästa upplevelsen under min Bali-resa så jag var tvungen. Annars älskade jag allt med Ubud, önskar att jag stannat fler dagar där istället för att ha dragit vidare till det ocharmiga Seminyak. Rekommenderar även att se ett traditionellt kecak-uppträdandet på templet i Uluwatu med solnedgången i bakgrunden.

      Ubud är toppen för vegos, helt fantastisk mat på massor av restauranger. Även guld för de som gillar yoga, healing osv också såklart.
      Besök gärna Monkey forest (väldigt vackert), men ät för fasen inget varken i eller precis utanför parken (du blir anfallen direkt).

      Amed har fin snorkling, är väldigt billigt och jag kommer för evigt sakna att äta min kvällsmat med utsikt mot Agung.

      Rekommenderar Putu Ben som chaufför, en svensktalande jättetrevlig guide (framför allt bra om man har barn med, som vi hade).

        Ja, att hyra en chaufför för en en eller flera dagar är guld värt och kostar inte mycket alls. Då man bara berätta lite om sina intressen så syr de ihop en perfekt rutt för er.

      Ja det är underbart där! ? vill tillbaka ? vi var på Nusa Penida bl. a. Väldigt vackert men hög risk för turistfälla. Också uluwatu och ubud som tidigare nämnt ?

    Nån mer än jag som kollar på Elle-galan?

      Yes visste inte att den gick på tv!

      Ska kolla nu!

      Japp. Bella är skitsnygg.

        Njaaa…

          Jo, det är hon verkligen!

            Är det inte skönt att vi alla få tycka som vi vill?

              Är det inte skönt att låta bli att svara om man bara vill säga emot någon som tycker något fint? Och kanske bara hylla någon annans klänning som man tycker var finare?

      Är inte Bianca med?

        Är inte hon med sina polare portade?

          Varför skulle hon vara det?

            Var ngt som hände ngn tidigare gala och hon är inte för ikväll.

              Vad hände?

          Är inte det forni?

            Hon bråkade med Mr B och är bandlyst från elle sedan flera år tillbaka.

              Mr B?

                Bindefeld

                  Oj, och då är hennes mamma typ bästis med honom…

                    Det gällde väl Forni?

              Bindefeld har inte kvar uppdraget att ordna Elle-galan.
              Assefa Communications är det som fick jobbet.
              Man får anta att Bindefelds svarta lista inte längre gäller.

            Och Sandra b väl? Sen började hon blogga på elle och han var tvungen att bjuda henne heheh

      Emma Örtlund!!! Fy fan vad underbar hon är!

      Besviken på Margauxs klänning.

        Det är lite högt och lågt! Men jag förstår mig inte heller på mode alla gånger.

          Men du förstår dig väl på ”fint och nej”!

            Va?

      Bytte kanal till bäst i test

      Är taggad på att se Kenza!! Maja Nilsson Lindelöf såg SUPERSNYGG på sina stories, men lite ”meh” ut på röda mattan-bilderna

      Finns det inga bilder på Kenza från galan?

        Kommit nu! Supervacker så klart (är hon någonsin inte det?), men inte särskilt experimentellt eller lekfullt… många som gillar mode brukar ju ta tillfället i akt och utmana lite på just elle galan.

        https://www.elle.se/elle-galan/elle-galan-2022-roda-mattan/8404992

          Tråkig klänning hon hade. Men vacker som vanligt.

          Men HUR SJUTTON ser folk ut?? Är det där galaklädsel?

      Vilken dålig fotograf…. Flera ser jättestora ut tex Läckberg och Maja NL. Tom Alice Stenlöf som är tränad och smal ser lite rund ut

        Eller så sitter deras klänningar uselt!

          Eller så ser de ut utanför sin instagram.

            Spot on

        Det är ju en vansinnigt duktig fotograf om han kan få en person på en bild att se jättestora ut och de övriga precis som vanligt. De ser ut så helt enkelt!

      Fler än jag som tycker Simon & Camilla ser ut som cirkusartister? Eller trollkarl med assistent. Hans mustasch, hennes rysch, bling, och klänningens skärning. Om en av dem plötsligt hoppade ned i en låda för att sågas itu skulle det helt kännas helt rimligt liksom ?

        ? Klockrent!

      Men alla har ju svart på sig?? Var det nå tema eller? Sjukt tråkiga

        Temat var svart, vitt och silver eller guld har jag gör mig.

      Vad tusan har Molly på sig? ?????

      Men hallå ingen annan som reagerar på att Tuva Novotny är gravid och hon är väl tillsammans med Alexanders Skarsgård??

        De ska ju ha barn tillsammans.

          Jo det verkar ju så, men det är väl inte allmänt känt eller bekräftat? För mig var det också en nyhet och jag blev nyfiken på att veta mer. Till exempel, var bor de och har ett gemensamt hem för barnet? (Om de har det.) De jobbar väl mestadels på olika kontinenter. Och hur har de lyckats att inte bli sedda och fotograferade mer tillsammans?

            Det är väl bevisat att det går att vara känd och anonym om man vill. Dvs, hade Kardashians velat skydda sina barn, så hade de kunnat det. Både Alexander och Tuva är väl kända för att vara extremt privata. Lite skönt ändå!

              Jo absolut, de har ingen informationsplikt till någon. Jag menar inte att de plötsligt ska börja vräka ut sina liv på sociala medier, utan ett kort pressmeddelande som avslutas med ”inga fler kommentarer ges” för att slippa alla spekulationer som nu pågår. Men så länge spekulationerna mestadels är vänligt sinnade och inte påverkar deras liv eller försörjning, så gör ett sådant meddelande kanske mer ont än gott från deras sida sett.

        HUR visste jag inte att de är ett par?! Himla bra par tänker jag spontant ☺️

    Någon annan som reagerade på hur dåligt Camilla Hamid presterade på sin ytkanal i halv åtta hos mig konceptet? Och får man sno en programidé rakt av sådär?

      På vilket sätt presterade hon dåligt?

        Hon misslyckades med huvudrätten och efterrätten var basic superenkla grejer, jag hade nog förväntat mig mer av någon som jobbar med just efterrätter

          Tror inte att hon är utbildad konditor, det är bara en hobby som hon är bra på.

            Hon är utbildad hemkunskap lärare iallafall

    Vad har ni för tankar om rättegången med Johnny Depp och hans ex?

      Sett en hel del från den. Så tragiskt. Vet bara att jag gillar honom som skådis. Sedan det privata. Allt är ett frågetecken tycker jag. Ingen av dom verkar ju må särskilt bra. Tror hon kommer få betala till honom.

      Så tacksam att vi inte får filma rättegångar i Sverige. Vilken cirkus. Tror båda två varit lika goda kålsupare faktiskt, båda känns labila. Förmodligen ett sånt par som är helt fel för varandra och blir toxic tillsammans och tar ut det värsta ur varandra. Deras karriärer är nog ganska så över.

      Ambers advokater verkar vara lite bortblåsta.. Sen hennes ”ledsna” miner när hon tittar in i kameran ? ska bli intressant och se vad hon har att säga när hon ska upp och berätta nästa vecka om vad Johnny har gjort mot henne..

      De är lika vidriga båda två. Han är en narcissist av hög kaliber och hon är villig att gå över lik för att nå sina mål. Hela rättegången är ett stort skämt fr0n hans sida trots att han är offret. Så konstigt han beter sig. Tänk om en misshandlad kvinna skulle sitta och skämta inför hela Sverige och gärningsmannen, ingen hade tagit henne på allvar.

        ”The actor said he often uses humor to deal with ”difficult or unpleasant situations.”

        Jag tycker också det är problematiskt att han sitter och skrattar och skämtar så håller med dig till 100.

      Jag tycker inte att AH känns trovärdig. Jag har egen erfarenhet av att vara tillsammans med en elak man, och såg även min mamma vara i en sådan relation med min pappa, och det är svårt att inte utgå ifrån sina egna erfarenheter när man bildar sig en uppfattning i den här typen av fall. Sättet hon pratar på med JD i alla röstklipp får mig att tro att hon är förövaren. Jag får känslan av att JD har ”drivits till vansinne” av att vara tillsammans med en så manipulativ person. Men det är förstås bara spekulationer från min sida.

      Är väl främst frustrerad över att folk kommenterar om hela situationen när de inte ens följt rättegången.
      Amber har erkänt, under ljudinspelning, att hon slagit Depp. Amber är den som sagt att ingen skulle tro på honom eftersom han är man. Amber är den som skrikit och betett sig galet under alla ljudinspelningar vi hört. Amber är den som ljugit om smink som inte ens fanns i sortimentet förrän ett år efter påstådda incident där hon påstått att hon använt sig av det specifika sminket för att dölja märken.
      Hon har ljugit så mycket men eftersom folk inte följer så har de ingen aning om vad som har hänt men snabba på att kommentera.

        Va? Alla vet det där, det är team Depp som skriker högst. Har knappt hört någon heja på AH alls. Det konstiga är inte att han blivit misshandlad utan hur han skämtar och fånar sig under rättegången.

          Men till slut brister det väl när AHs advokat är en jävla clown.

          Det där resonemanget har jag svårt att förstå. Man tappar ju inte sin humor bara för att man blir psykiskt och fysiskt misshandlad, och det är dessutom många år sedan deras relation tog slut. De sitter långa dagar i rättegångssalen och det har varit ett antal knasigheter från Heards advokater samt flera lustiga karaktärer som vittnat. Ser inte alls det konstiga i att han skrattar och skämtar ibland.

            Hade det varit lämpligt om en våldtagen tonåring satt och skämtade?

              Man får väl hoppas att de dömer på bevis och inte på eventuellt olik humor.

              Ja? Varför skulle en våldtagen tonåring inte få skämta?

                I rätten? Det är högst olämpligt!

                  Vem bestämmer det? Menar du att våldtagna tonåringar inte ska tas på allvar om de skämtar någon gång under rättegången, eller vad är det du vill ha sagt?

                    Ja! Om de skämtar gång på gång då undrar man ju hur seriösa de är. Herregud…snacka om att sluta tänka logiskt bara för att vinna ett onlineargument.

                      Jag skämtar ofta om våldtäkterna som drabbade mig som barn.
                      Det är ett sätt att hantera allt, hellre skratta än gråta.
                      Och hade jag anmält j*veln så finns det en risk att jag skämtat även då.
                      Om någon finner det olämpligt så är det inte mitt problem.
                      Bevis är det som spelar roll.

                      Du ger inte upp…bra skämta på så att vi andra slutar ta dig på allvar.

                      Ger inte upp??
                      Humor är bättre än sorg men gör som du vill, för mig är du obetydlig.

          Jag tror det är lite knepigt för män som faller offer för misshandel av en kvinna. Hur de ska bete sig under stor uppmärksamhet. Kan själv börja le när jag egentligen är nervös.

      Team JD! ❤️

      Rekommenderar Houseinhabit på Instagram! Hon bevakar rättegången och kommer med massor av info som man (iaf jag) inte haft en aning om. Börja från nummer ett (dvs den utan nummer) bland sparade storys om ni ska kolla igenom och jobba er sedan uppåt ❤️

      Team Depp……
      ”See what the jury and judge thinks,” Heard, Depp’s now ex-wife, says in the audio recording. “Tell the world, Johnny, tell them, “Johnny Depp, I, a man, I’m a victim, too, of domestic violence’ — and see how many people believe or side with you.”
      #justiceforjohnnydepp

    Någon mer än jag som drabbats av minus på kontot idag (Swedbank) ?
    De säger att problemet är löst och att man ska få in pengarna under kvällen men fortfarande minus typ 5000kr här ?

      Jepp jag har 10 000 för lite på sparkontot. Kan nog ta hela kvällen innan der blir normalt igen.

      Saknar också typ 3000 ???

        Och det bästa är att det ends som ska dras nu är bilen – via Swedbank ? Men behöver dom ändå ?

      Samma här, saknar 1000kr ?

        Samma här, 2000 kr. Så sjukt att det ens händer och såklart är det Swedbank. Har inte fått tillbaka dom än

      Hur går det gör er andra, har ni fått tillbaka? Inget här än ?

        Jag fick mina tillbaka för en timme sen!

      Vet man vad detta beror på? Ryssland??

        Nån uppdatering som gått snett. Säger dom iaf ?

          Hint: dom ljuger

    Nästan 50 grader i Indien. Då går det ju inte att gå ut. Stackars dom.

      Min farbror bor i Indien och har gjort det i 30 år. När han var i Sverige för några år sedan för att förnya visum var det en riktigt varm sommar, i svenska mått mätt. 26-30 grader flera veckor i sträck.
      Min stackars farbror hade långkalsonger och mössa hela sverigevistelsen och var jättestressad över att visumet skulle dra ut på tiden, för att han var rädd att han skulle frysa ihjäl omm han var kvar när hösten kom.

      Tyvärr bara att vi börjar vänja oss vid sånt här

        Fast vi har haft den kallaste och längsta vintern där jag bor i mannaminne. Snöade hela påsken.

          Då undrar man ju vart du bor? ??

          Va? Påsken var ju jättefin, satt ute i bikiniöverdel i Stockholm.

            Alla bor i Stockholm

      Var i Kuwait när det var 51-53°C.
      Herregud, jag tror att jag drack 2 liter vatten under en promenad på en kvart. Gick i skuggan och hade hatt men kände mig så svag hela tiden. Kändes som att jag kröp fram. Stackars de i Indien, de flesta är ju fattiga också, de måste arbeta i den värmen.

      Jag har släkt på Sicilien och på sommaren har det varit 46-47 grader flera gånger när vi varit där och hälsat på. Det har varit varmt absolut, men inte så man mår dåligt av det. Våra släktingar som måste arbeta och klä sig i typ kostym har ju AC i bilen och på kontoret, men är man på semester kan man ju klä sig i shorts och linne.

      Våra släktingar använder sällan AC hemma då det är dyrt med el i Italien, de vädrar på kvällen och har nerdraget på dagen.

      De är vana vid värme.

        Säg det till alla som har dött pga värmen

    Usch jag hittade nyss FYRA små fästingar på mitt barn ? Vintern har verkligen sina fördelar! ?

      Eller bo där det inte finns fästingar.

        Island eller Alaska då?

          Sibirien kanske..?

          Norr om både Island och Alaska…

            Så sydpolen går inte? Har pingvinerna fästingar?

              Jag bor inte på Sydpolen, nej.

          Räcker med Skåne

            Finns i Skåne också.

              I drivor ?

              Varför skulle det inte finnas i Skåne? Det finns väl överallt där det finns gräs, träd och buskar.

            Finns väl i Norrland nu också

      Åh fy. Bävar för i sommar när mitt barn ska springa runt ute. När jag var liten fanns det liksom knappt fästingar

        Eh? Jag var liten på 90-talet och det kryllade av fästingar ute i Stockholms skärgård (där jag spenderade mina somrar)

      Se till att ni är vaccinerade mot TBE!

    Varför försvinner ofta kommentarer om just Gabriella Joss?

      Vad för kommentarer menar du?

        Fanns några kommentarer om henne under inlägget om Hanna Schönberg tidigare, som sen försvann. Har för mig att jag sett det hända fler gånger också och av vad jag sett är det inte ”värre” saker än det som skrivs om andra influencers här.

      Samma gäller Egoina.

      Samma gäller Ego*na.

        Varför följer folk henne? Blev hon känd genom något? Har tittat in på hennes kanaler för att det skrevs om henne här, aldrig hört om henne innan dess, men fattar inte varför hon räknas som influenser? Hon har väldigt få följare på IG och har varken inspirerande hem eller klädstil, inte duktig på hår eller smink. Ungen är väl relativt ny så den kan hon ju inte mjölkat för innehåll allt för länge även om det verkar funka bra för stunden.

        Vad är grejen?

          Hennes blogg är uppskattad av hennes läsare, upplever jag. Hon får väldigt många kommentarer på bloggen jämfört med större bloggare. Det är kanske någon igenkänningfaktor, att hon är en ”vanlig” tjej man kan relatera till ?

            Ah ok, ja kanske det. ?

            Ja detta tror jag på. Hon blev stor under den tid när Kenza, Kissie och Blondinbella var väldigt svåra att relatera till. Kenza var svinsnygg och blev fort känd med stora jobbuppdrag, Kissie var gapig och ytlig, Bella överdriven och skröt. Egoina var en frisk fläkt då hon bodde i en småstad och hade ett vanligt extrajobb. Många kunde relatera och så har det nog fortsatt. Hon är som en trevlig tjejkompis fastän man aldrig träffats.

              Ahhh hon har varit med i svängen så länge alltså! Helt missat! Ja men då låter det väldigt troligt att det är folk som hängt med länge och relaterat till det ”vanliga”. Inte många som bloggar längre heller. Då blir det som uppfattas som alldagligt och (sorry men) smått tråkigt och intetsägande för någon som inte hängt med, som att en vän berättar vad som händer i sitt liv för de som följt med i flera år. Makes sense, tack 🙂

          Jag tror att grejen är att hon känns som en normal person. Har inte fått hybris och velat bli rikskändis.

            Fast lite hybris har hon nog allt?

              Jag har inte följt henne de senaste åren men gjorde förr så vet egentligen inte om hon fått hybris på senare tid ?

            Hmm hur vet du att de få följarna beror på att hon inte vill ha fler och inte bara att fler inte är intresserade?

            Känns skumt att dela med så mycket om sitt liv om man inte vill att följarantalet ska öka och bli ”rikskändis”.

          Du skriver: ”har varken inspirerande hem eller klädstil, inte duktig på hår eller smink”. Du skriver också att ”ungen är ny” och frågar dig hur hon fått sina följare/kommentatorer.

          Tänk om hon fått dem tack vare fin attityd, ambition att hjälpa med mera. Tänk om sådana egenskaper kan locka människor i större utsträckning än ”se hit – långa ögonfransar”.

            En fin attityd? Ambition att hjälpa? Med vad menar du att hon hjälper?

            Man följer väl generellt influensers/bloggar för att bli inspirerad? Menar du att E är så god att hon inspirerar på det sättet? ?

            De få minuterna jag la på att titta in så var det inte något sånt jag uppfattade – därav att jag frågar här när hennes namn dök upp. Det verkar ju mest vara om att hon unnar sig en kaffe på EH eller vågade åka tåg trots skrikande unge eller klagande över renoveringar (ständigt uppkommande problem hos flunsor nu när jag tänker efter ?). Jag förstår inte hur innehållet kan dra läsare, men som sagt det kanske fanns mer innehåll pre-bebis?

            ”Tänk om sådana egenskaper kan locka folk i större utsträckning” ja tänk om, det vore ju bra fint. Nu kände jag ju inte jag att det sprutade sådana egenskaper och även om det gör det enligt någon är det tydligt att det inte väger tyngre 2022 om man jämför med följareskaran hos ”ytliga” influensers. Men visst, det är en fin tanke.

              ”Influensers” som begrepp och företeelse är ju ganska nytt, det kanske är så att folk generellt följer dem för att bli inspirerad, vad vet jag. Men inte läser alla bloggar av den anledningen? Man läser/läste väl bloggar som man fann intressanta, och det är ju inte kontigt att olika personer finner olika slags bloggar intressanta. Och sedan när bloggarna flyttade ut på instagram eller andra plattformar, så fortsatte man läsa samma personer som intresserat en förut.

        Egoina var ju väldigt relaterbar på tiden när hon jobbade på BK. Följde henne slaviskt då, grät när Jimmy dumpade henne t o m ? Nu för tiden verkar hon väldigt känslig och lite kall tycker jag. En kompis följer henne och lämnade en kommentar om ett önskeinlägg om vänner för några dagar sedan, den kommentaren togs sedan bort. Samma om någon kritiserar henne, då tar hon galet illa vid sig. Så ingen favorit längre tyvärr. Men ja, man får knappt skriva om Egoina eller JossPoss här inne länge. Vet inte varför? Är bara vissa influencers fair game?

          Är väl grejen med hennes mamma som verkar vara ett big no-no att spekulera i. Tror vi är många som är nyfikna, inte på ett taskigt sätt egentligen eftersom hon känns mer som en relaterbar kompis och många, inklusive jag själv följt henne i evigheter.

          En konstig grej är att hon raderat inlägget om hur hon berättade om sin graviditet för familj och vänner…

            Visst hade hon skrivit om sin mamma där? Någonting måste ju ha hänt, de var ju så tighta. Fattar verkligen noll, är så nyfiken

            Oj har hon? Vad konstigt. När är mamman senast nämnd i bloggen? Minns de satte ihop vagnen tillsammans och att det var nån blir när bebisen var nyfödd. Vad sorgligt att de slutat umgås nu när hon fått barn och sådär. Kan inte alls fatta vad som hänt.. någon måste väl veta ?

      Och en viss tingelinn…

        Ja visst är det lustigt att det inte gör något att hon använder sina barn i reklam och exponerar dem hela tiden

      Hon och C är vänner.

        Det märks.

        Nej, det är vi verkligen inte. Inte ens bekanta skulle jag säga…

          Kan du inte svara på de andra frågorna också?

            Om de andra personerna?

      Nu har hon skrivit på sin blogg att hon direkt när hon plussade sprang och berättade för barnen. Hon har fått flera missfall och försätter att berätta för barnen så tidigt? Får verkligen ont i magen av hennes beteende.

        [Borttagen kommentar]

          Gabriella verkar oförmögen att tänka på någon annan än sig själv.

            Njae, hon är förmögen att tänka på hur hon ska tillfredsställa sin nya mans behov i sängkammaren också. Och antyder hon inte det i tid och otid för sina följare så kan ju ingen förstå hur åtrådd hon är och hur speciellt förhållande de har.

              ? förlåt, glömde det.

              Kan inte sluta förundras över hur vissa föräldrar fortsätter vara som egoistiska tonåringar och vägrar sätta sina barns behov främst. Det är inte fult att växa upp.

      Men EXAKT vad jag med funderat på, varför plockas kommentarer om GabJoss bort?!?? Skitskumt! Undra hur hon lyckats få Camilla att göra så… ???

        Det lyckas ni helt på egen hand när ni tar upp saker som inte hör hemma här – med syfte att trycka till henne. Skriv om Gabriella men lämna hennes ex med familj utanför. Förstår man inte det så får man sina kommentarer raderade.

    Boston terrier! Någon som har erfarenhet av rasen? Bästa tipset till en blivande hundägare? ❤️?

        Så sorgligt

      Jag har en. Se till att du köper av en bra uppfödare eftersom rasen har en del hälsoproblem. Min är en ganska stor modell och har inga problem med andningen (springer lätt milen) och kommer från självvalpande linjer. Världens gulligaste ras annars. Pigg och energisk (väldigt mycket..) smart och lättlärd och otroligt kärleksfull. Inte så värme- och köldtålig, hatar regn och älskar att sola!

        Tack! Ja uppfödaren är duktig och avlar bara på friska individer ❤️ De har längre nos. Verkar som att den rasen kommer passa oss perfekt ? Har mycket erfarenhet av Jack Russel och känner att Boston liknar den lite.

      Jag har haft Bostons sedan 2004. Min första blev 15 år – en helt underbar kille, lugn, trygg, smart/lättlärd och väldigt social. Gick bra med båda vuxna och barn. Han kom från en uppfödare som ville ha lite större hundar som fortfarande hade liiite nos (alltså inte fullt så intryckta som man kan se ibland). Han var väldigt sportig, gillade att motionera och hade inga större problem med värme/andning.

      Har nu min andra Boston som kommer från en annan uppfödare. Han har en annan personlighet och det är håll i gång hela tiden.

      Mina tips är att välja uppfödare med omsorg och att tänka på att det är en aktiv ras som kräver stimulans båda fysiskt och mentalt. Det är ingen ”knähund”. Det är dock en väldigt social och kärleksfull ras. En perfekt sällskapshund, skulle jag vilja säga. Du kommer aldrig att få tråkigt med en Bostongurka i hemmet.

      Jag har ni min andra Boston och vi har aldrig använt veterinär. De är friska och glada och en otroligt härligt ras men du behöver göra din research och köpa av en bra kennel med friska hundar.

        Tack Nadia! ❤️ Ja jag har letat länge och haft kontakt med en del uppfödare och valde nu den som avlade på bra individer som har lite längre nos och är friska 🙂 Vad väger din vovve?

          Han är 8 år och väger 10kg.
          Kolla in @bostonharvey på insta

    Hund som skäller när ägarna inte är hemma? Vad kan man mer göra än att man redan sagt till ägarna? Tycker synd om hunden

      Anmäla till Länsstyrelsen?

        Vad händer efter anmälan egentligen?
        Finns det något annat man kan göra annars?
        Hade jag haft hund hade jag filmat för att se ifall min hund skäller hela tiden ?

          De avgör ju de vad som händer med anmälan…. Men det är ju att göra NÅGOT i alla fall.

            Hunden är ju dock ensam endast tillåten tid, så det är inte att den skäller hela dagarna men när ägarna lämnar hunden ensam. Tänkte att då kanske man inte kan göra så mkt

              Men vad ska ägarna göra åt att hunden skäller när de inte är hemma?

                Inte lämna den ensam hemma helt enkelt eftersom hunden uppenbarligen inte när bra av det.

                  Mår*

                  Men det är inte rimligt att förvänta sig att folk ska säga upp sig från sina jobb för att hunden skäller lite när man går hemifrån. Vuxna hundar tar inte skada av att vara ensamma några timmar.

                    Men den skäller inte lite, den skäller oavbrutet och ylar. Ville bara kolla vad man mer kunde göra för hunden. Har inte sagt att folk måste säga upp sig ?

                      Det hände ovanför mej. Bovärden så att fortsätter det skulle dom hjälpa till. Men sedan var hunden tyst.

                    Vuxna hundar som har ensamtränats under ordnade former tar inte skada av att vara ensam hemma några timmar. Men den här hunden verkar lida av kraftig separationsångest och verkar ju uppenbart lida av situationen.
                    Kan man inte hitta en lämplig lösning med tex dagmatte/husse, hunddagis eller ta med hunden på jobbet så är väl lösningen att omplacera hunden till ett hem som kan tillgodose dess behov.

                      Håller med!

                      ❤️precis

                    Är det rimligt att förvänta sig att grannarna står ut med skiten?

                Ensamträna hunden?

                Den ylar och låter som den verkligen inte trivs ensam. Tycker du inte ägarna ska göra nånting?

                  Men vad ska de göra? Ensamträna hunden, är det inte precis det de gör?

                    Man ensam tränar inte hunden flera timma åt gången.

                    Om man googlar hittar man mkt info som säger emot din kommentar: men vad ska de göra?

                    ”Den tredje lagen heter lagen om tillsyn över hundar och katter (fortsättningsvis kallad ”hundlagen”). Enligt denna lag ska hundar hållas under sådan tillsyn och skötas på ett sådant sätt som med hänsyn till deras natur och övriga omständigheter behövs för att förebygga att de orsakar avsevärda olägenheter (hundlagen 1 §). Detta betyder att du som hundägare ansvarar för att hunden inte orsakar problem för omgivningen, t ex genom att skälla. Det innebär också att en hund som stör omgivningen genom att t ex skälla när den är ensam inte bör lämnas ensam.

                    Om någon brister i tillsynen över eller skötseln av en hund, får länsstyrelsen meddela de förelägganden och förbud som behövs för att förebygga skada eller avsevärd olägenhet.”

                      Är det du som säger att skällande är att betrakta som avsevärd olägenhet eller var fick du den informationen ifrån?

                      Kan man läsa hos länsstyrelsen.

                    Att ensamträna hundar är en hel träningsform med massor av steg. Att lämna hunden och bara sticka iväg är inte att ensamträna hunden. Det är att lämna hunden ensam vilket faktiskt har rakt motsatt effekt mot den önskade. En bra liknelse är att man inte puttar i folk på djupt vatten för att lära dom simma. Det finns liksom en massa steg som behöver tas innan det…

                  Vilken ras är det?

                Dom ska uppenbarligen inte ha just den hunden om dom inte har möjlighet att vara hemma alternativt ”ensamträna”, herregud stackars hund

      Människor dör….

        Människor är skräp.

          Tala för/om dig själv…

        Allt levande dör…

          Nej, inte min fula jävla garderobsblomma!

      Har samma problem. En granne på samma gata har två hundar i hundgård hela dagarna som skäller åt minsta ljud i omgivningarna dvs nästan konstant. Jättekul när man jobbar hemifrån under pandemin ? Har sagt till grannen flera gånger och även andra grannar men inget händer.. Någon som gjort en anmälan till länsstyrelsen för något liknande? Har det lett till något?

    Nån som kollar på Robinson? Har streck kollat ikapp nu ?

    Boktips?

      Genre?

      Bankerna och skuldnätet av Ellen Brown

      Giganternas fall av Ken Follett

      A year of rest and relaxation

      Karin Smirnoffs triologi om JanaKippo. Antingen älskar man nog den eller klarar inte av. Jag är helt fast 🙂

      Livlina

      Den första lögnen – Sara Larson

    Gick upp sinnessjukt mycket i vikt under min första graviditet, fick ett till barn relativt tätt efteråt och hann inte gå ner mellan. Nu ca 1,5 år efter sista barnet så känner jag för att fräscha upp mig själv lite. Hela jag är liksom MAMMA och känner att jag tappat mig själv i det hela. Börjat träna, lägga ner tid på mitt utseende som typ fixa håret, naglar och en bra bränna.
    Detta har fått min man att tro att jag är otrogen. Försöker förklara för honom att jag inte vill vara med någon annan men det köper han inte då vi knappt ligger längre. Anledningen till det är för att jag känner mig som hans mamma också. Är föräldrarledig med båda barnen och jag gör exakt allting här hemma. Är trött på det.

    Behövde bara få skrivs av mig då det känns så frustrerande.

      Säg till honom hur du känner. Gör bara hälften hemma och låt resten vara (du får stålsätta dig).

      Han är uppenbarligen rädd att förlora dig men hanterar det på helt fel sätt.

        Jag skulle kunna stålsätta mig men det betyder att mina barn får lida. Hemmet kommer inte städas, kläder tvättas inte, mat lagas inte, barnen kommer aldrig ut osv.

        Jag har också kommit fram till den slutsatsen men det känns så frustrerande att bli anklagad för något jag inte ens vill vara och inte heller skulle ha tiden/ork/hjärta till, om jag nu skulle vilja.

          Gå på parterapi, då får man fram otroligt mycket med en som är utbildad och kan hjälpa er. Lycka till!

      Har du provat att prata med honom om detta? Min erfarenhet är att man måste säga rakt ut vad man vill, män fattar inte hintar och pikar. Säg rakt ut att du vill känna dig som dig själv och inte bara en mamma och att han får göra sin del i hushållet.

        Ja, flera gånger. Verkligen förklarat exakt hur jag känner och det blir bättre i några dagar och sen tillbaka till samma. Hans senaste ursäkt om varför han inte hjälpte till var för att han var osäker på vårat förhållande. ?

    Äntligen kan man se BritBox i Sverige! Det blir Pride and Prejudicemarathon i helgen. Colin Firth…???

      Gäsp!

    Någon som handlat från SKIMS? Hur är storlekarna och hur har de hållit efter användning och tvättar?

      Finns massa bra reviews på Youtube. Hon engelska tjejen med mörk hy Patricia Bright(?) har reviews och hon är rolig och ärlig.

        Tack för tips. Är det efter tvätt och några månaders användning? Tycker YT reviews mest är try-on och first impressions.

          Nej tyvärr, bara first impression. Eftersom de är gjorda av plast då bör du inte tumla/torka dem. Tvätta för hand eller i ljummet vatten (inte över 60°) och låt lufttorka. De borde hålla väldigt länge.

            Ah sorry – var inte så tydlig. Det är inte shapewear jag är intresserad av utan en bh (90% Cotton / 10% Spandex) och boyfriend collection tröja (47% Cotton/ 48% Modal/ 5% Spandex). Självklart skulle jag följa tvättråden – tvätta kallt och torktumla på low. Men är lite nyfiken på hur de håller i form, färg och om de blir noppriga efter några månader. Riktigt snygga basplagg men vill såklart att de håller sig fina länge.

              Jaha! Oj, då vet jag inte. Hoppas du får svar 🙂

    Jag sökte mitt drömjobb idag. Väntan kommer bli odräglig och jag jobbar så himla hårt på att inte hoppas på för mycket och bli jättebesviken, samtidigt som jag inte vill spirala ner i ”jag är sämst och kommer aldrig få mitt drömjobb, varför skulle dom anställa mig”.

    Såatte, håll tummarna för mig?

      Fattar verkligen inte. Man är INTE sitt jobb. Varför känna sig dålig för att man inte blir anställd? Nog för att det kan vara tråkigt och att man kan vara besviken men dålig?! Jobba på självkänslan och självförtroendet.

        Jobba då på din förståelse och medkänsla.

        Jag skulle inte känna mig dålig enbart för att jag inte blir anställd, jag känner mig dålig hela tiden ?

          Lyssna inte på F, personen säger själv att hon/han inte förstår så kommentaren blir bara oseriös. Ett konkret tips är att göra ett typ av excel ark där du listar alla arbeten du har sökt/kommer att söka och sedan skriv hur det har gått, det kan få en att bli lite mer objektiv. Håller tummarna att allt löser sig för dig 🙂

        Alla är väl olika tycker du inte? Jag älskar mitt jobb och lever för mitt jobb. För många år som arbetslös och mitt jobb är det bästa jag har.

      Jag hoppas att du får jobbet!

      Samma här. Var deppig hela dagen efter intervjun. Kände mig sämst i världen.

      Brukade tänka sådär men över tid har jag insett att det är bättre att ta ut glädjen i förskott och sen bli besviken än att inte vara glad alls.

      Tycker du ska tänka på hur kul det blir om du får jobbet och låta dig själv hoppas. Om du får ett nej så kommer det andra chanser. Sen så betyder inte ett nej att du är dålig, det kanske bara är nån som är pyttelite bättre eller så är det nån intern som redan är påtänkt för jobbet.

      Var stolt och glad att du sökt och vågar satsa på det du drömmer om!

        ”Var stolt och glad att du sökt och vågar satsa på det du drömmer om!”

        Du har tametusan rätt. Jag är jättestolt! Ett steg närmre drömmen, även om det inte blir just det här jobbet.

        Tack!

      Samma här! Sökte mitt drömjobb och var på intervju tidigare i veckan. Nästa vecka ska de gå vidare med referenser för dem de är intresserade av…. Hoppas så mycket!!!

    Jag ställde den här frågan igår men provar igen: Vad är det för klister folk limmar fast sig med på vägarna – någon som vet? Det måste ju vara extremt starkt?

      Kan du utveckla frågan?

        Tyckte du inte hon förklarade tillräckligt? Läs igen isåfall. Väldigt lätt att förstå den frågan.

        Jag kanske borde förtydligat att jag menade de klimataktivister som klistrat fast sig själva på vägar och landningsbanor på sistone.

      Limmar fast sig på vägarna???

        Klimataktivister limmar fast sig på bilvägar.

          Var?

            Stockholm!

      Haha tänkte också på det idag! Ser framför mig att det är sånt där bygglim i spruta.

        Ha! Är det inte lite jobbigt för miljön med den typen av lim fastklistrat i marken? Ironin….

      Jag undrar också!! Gör det inte ont när de dras bort..? Eller klistrar de fast kläderna? ?

      I något av de senaste avsnitten av podden recensörerna säger de vilket klister som används.

    Tyckte du inte hon förklarade tillräckligt? Läs igen isåfall. Väldigt lätt att förstå den frågan.

    Vart vänder man sig för att behandla en muskelskada? Känns inte som att vårdcentralen är bästa stället.
    Vänder man sig till fysioterapeut? Naprapat? Homeopat?

    Det är en muskelskada i vaden som är ett par månader gammal men som inte blir bättre..

      På VC ska det finnas fysioterapeut. Men ring o kolla om de annars kan skriva remiss till nån annan!

      Fysioterapeut! Skulle inte gå till VC för något muskel/träningsrelaterat, har helt ärligt fått riktigt kass hjälp där som är typ ”träna inte då om det gör ont” och ingen bra hjälp med vad man kan göra för att det ska bli bättre. Men jag kanske hade otur. Finns många fysioterapeut ställen som inte kräver remiss och vanligt frikort gäller. Så skulle kontaktat ett sånt ställe direkt och bokat tid! Så värt det!

        Har aldrig varit med om att man behöver remiss till en fysioterapeut.

    Om man signerade och skickade in sin deklaration med e-legitimation idag, när får man återbäringen utbetald ?
    Har gjort ändringar och lagt till bilagor.
    Jag har alltid fått betala tillbaka så jag är osäker och läser att det finns olika datum?

      Men det står ju jättetydligt på Skatteverkets hemsida att de börjar betala ut 8 juni om du deklarerar senast 2 maj

      Jag deklarerade direkt när beskedet kom och fick mina pengar 5e april.

    vad tycker ni är en störande egenskap?

    själv stör jag mig just nu på folk som framställer sig själva som *tokiga*. har en tjej på mitt jobb som hela tiden pratar om hur knäpp hon är, fast hon är helt vanlig. typ: jag ÄLSKAR mat hahahaha jag är så knäpp jag kan äta en hur mycket som helst. jag blir helt galen, vem älskar inte mat?! förra helgen la hon upp en bild på instagram där hon satt påklädd i ett badkar (utan vatten), där det stod: kolla vad som händer när jag dricker två glas vin! asså wtf..

    (vet ju att det är harmlöst egentligen, hon är jättesnäll och så men ändå..)

      Hahahahaha!! Håller med, det är otroligt störigt när folk håller på så! Har också en sån på jobbet som ba ”im so crazy ?” o så är hon lika basic som alla oss andra!

      Vad knäpp hon är. Är som min kompis man, som startat en yt kanal där han gör så ”sjuka grejer vi är helt skadade!!!” Så äter han typ 1mm av en stark nudel och ba ”NÄ KLARAR INTE DETTA OUUUFF OUUUFFF”

        Hahahahhah

      Ändå lite gulligt och harmlöst att det tokigaste man gör när man dricker är att sätta sig i ett tomt badkar.

      Jag älskar för övrigt att höra om vanliga, oskyldiga saker som folk stör sig på.

        Okej, här är en till dig: jag stör mig orimligt mycket på folk som när de får höra talas om en stöld säger ”det är märkligt att folk inte kan skilja på mitt och ditt”. Tänker då ”ja men för fan det är ju just det de kan. Hade de inte kunnat det hade det inte varit en stöld för då hade uppsåt saknats” medan min hjärna tyst imploderar.

        Det, och alla tips om Ekotipsets olika medel och knep som om de vore så revolutionerande. Exakt samma har man kunnat läsa i Allers i evig tid eller så kan man fråga valfri kvinna över 70 ?

          Jag stör mig på alla som ofta pratar i såna klyschor. Som att de inte kan uppfinna ett eget sätt att uttrycka sig? 😛 Har en sån kollega, hon säger jämt saker som ”ja barnbarn är livets efterrätt!”, ”Smaken är som baken…!” m.m. Alltså jämt?! Dagligen! Så trött på det haha usch känner mig så gnällig nu…

            Uttryck som man stör sig på skulle kunna bli en helt egen tråd, en lååååång 🙂

            Alltså apropå klyschor, det värsta som finns är psykologer, eller coacher, eller andra som har någon slags professionell hjälpande roll, som bara rapar klyschor efter ett färdigt manus! Man bara, om det bara var det här du kunde ge, hade jag kunnat låna valfri självhjälpbok från biblioteket istället.

          Fast det är ju stöld även om uppsåt saknas.

            Om man saknar förmåga att förstå skillnaden på mitt och ditt (sånt lär man sig innan 3-årsåldern) så kan man inte ha ett sådant uppsåt som krävs

            Objektivt ja. Men inte i rättslig mening eftersom det krävs uppsåt för att kunna dömas för stöld.

          Håller med om ekotipset…folk tipsar om ekotipset Mirakelspray som om hon uppfunnit det. Och ställer frågor till henne som om hon har någon slags utbildning i det hon tipsar om ?

            Jag förstår ditt resonemang och att det hon tipsar om INTE är nya grejer SAMTIDIGT så uppmanar hon till att använda produkter du har hemma, bra produkter, simpla saker att göra eller använda och det är det jag gillar! Att hon sprider information. Som tidigare skrev att det är bara att fråga varje kvinna över 70 år. Ja exakt. Men alla som har fyllt 20 eller flyttat hemifrån vet nog inte om de tipsen. Min mamma på 62 år har använt mycket utav tipsen men aldrig tipsat mig om det ? Ellinor har aldrig påstått att det är HON som har UPPFUNNIT tipsen/metoderna. Utan hon lyfter fram de!

              Jo, både hon och hennes följare har blivit väldigt upprörda över uteblivna creddningar.

        Folk som frågar influencers om saker istället för att söka riktig fakta. Hello Google! Första året Yayanaomi hade dahlior frågade folk heeeeeeeela tiden hur man skulle sköta dem. Alltså jag skulle googla svar från en trädgårdsmästare inte någon som odlar nåt för första gången

      Åh hade stört ihjäl mig så förstår dig?
      Jag tycker det är ocharmigt med personer som aldrig ställer frågor tillbaka, oavsett om man känt varandra länge eller ses vid ett första möte. Krävs rätt lite social kompetens enligt mig för att intressera sig för någon annan eller åtminstone låtsas göra det och ställa frågor. Blir så less i en konversation när någon enbart pratar om sig själv

      Jag har lite svårt för folk som ska berätta hur de är. Snälla, tror du inte jag märker hur du är när vi pratar och umgås.

        Detta! Klarar inte när någon går igång och ”JAAAG är en sån person som AAALLTID säger vad jag tycker och bla bla”

        Alltså men visa det då istället för att babbla om hur du är.

        Särskilt folk som berättar om hur snälla eller empatiska de är…

          Det är de elakaste människorna som finns. Om någon säger hur snälla/empatiska/hjälpsamma de är.. Spring för livet!!!

          Eller ärliga. Lita aldrig på någon som säger det om sig själv.

        Känns som det är en amerikansk import. Gammelsvensk kutym är väl att inte alls framhäva sig själv? Det är mer accepterat i amerikanan att självcentrera ämnen och uppfattas som öppet och generöst när det egentligen blir väldigt mycket säljsnack av den personen de vill föreställa vara.

      Folk som ”bara säger den brutala sanningen”. Folk som typ dödar med sina ord. Det känns som att få ett knytnäveslag rakt i ansiktet. Och sen säger de typ ”Det är bara så jag är, en brutalt ärlig och rättfram person”.

        Måste spinna vidare på den: folk som är så oerhört känsliga att man knappt vågar titta på dem. Herregud… de+”de brutalt ärliga” är precis lika störiga att vara runt

        håller med! som att det är en beundransvärd egenskap också .. nej det är bara sjukt ohyfsat

        Det är bara en ursäkt för att få vara elak. Otroligt omoget

      Gör inte många influencers så? Lägger upp en bild på Instagram ifrån någon utekväll där de typ sitter i en taxi med sina tjejkompisar och ba ”Vilka är som vi?! När man skulle ta ETT glas vin på Sussans balkong men plötsligt sitter i taxin mot Stureplan?! ????”
      Så himla galna och spontana jämfört med oss andra tråkmånsar som aldrig skulle ta en taxi till klubben!

        Beror lite på var man bor…liksom, det ÄR galet om man bor i Laholm och spontant tar en taxi till Stureplan?

      Stör mig orimligt mycket på kollegor som när det finns massor att göra, ställer sig och pratar med mig och tittar när jag jobbar. Istället för att jobba och prata samtidigt vilket är fullt möjligt ?

        Eller de som inte kan läsa av situationen och kommer förbi när man är på väg in i ett möte och bara ”har bara en jättekort fråga innan du springer” och sedan ställer en komplex fråga som de garanterat vet tar 10 minuter att diskutera och svara på ?

          Eller inte kan läsa av att man är upptagen och inte vill lyssna på någons sjuka privata problem

        Detta! Eller människor som är stressade för att de är helt odugliga. Liksom sussie du behöver inte vara stressad om du lär dig att det inte ska behöva ta 45 minuter att skriva ut ett papper.

          Åh har en sån kollega! Alltid stressad men får inget gjort, ingen koll på tid eller effektivitet alls…

      Ja. Jag hatar detta, alltid tjejer också.

      Folk som alltid ska vara värst.

      Stör mig något som enormt på folk som använder ”white trash”/”wt”.

    Film att se ikväll?

      Promising young woman, finns på viaplay

      Ska finnas en ny dokumentär om Marilyn Monroe på Netflix om det är intressant? ?

      Vad är du sugen på?

      The Father är en mycket fin och lite sorglig film, Anthony Hopkins i huvudrollen. 90 minuter. Finns på Cineasterna.

      Själv är jag lite sugen på skräckfilmen The Vigil som finns på Svtplay.

      Och Paddington! Paddington funkar alltid. Första filmen finns på Netflix och Viaplay.

      Gudfadern? LOTR? Inception? Ingloroous bastards? Interstellar? The usual suspect? Memento?

    Jag läser min 4:e termin på Grundlärarprogrammet (inriktning mot arbete i fritidshem), har två terminer kvar. När hade ni börjat söka jobben? Hur hade ni lagt fram om ni vore intresserade av ett specifikt ställe att arbeta på i framtiden?

      Du är klar till nästa sommar då? Jag började söka jobb typ april tror jag, många tjänster kommer ut under mars-april-maj eftersom allt ska tillsättas till hösten. Det bästa är väl att hålla utkik på typ Platsbanken så du inte missar något! Jag fick mitt första jobb där jag gjorde vfu, då sa jag bara till rektorn att jag var jätteintresserad av att jobba där ? Du kan också försöka vikariera på skolor du är intresserad av, så får du in en fot på det sättet. Alltid bra om folk vet vem du är när du söker ett jobb (iallafall om du gjort ett bra intryck ?)

      Sökte också mitt första jobb som lärare under vårterminen samma år som jag pluggade klart. Jag ringde till kommunen och hörde mig för om de kände till några kommande tjänster på de skolor jag var intresserad av. Men sedan dök annonsen för jobbet jag valde upp på Platsbanken och det var därigenom jag sökte. Så håll utkik där under nästa termin skulle jag säga ☺️ Jag var faktiskt på en intervju redan i februari/mars för en skola som ville anställa inför höstterminen, men fick inte den tjänsten. De flesta tjänsterna kommer ju upp mot slutet på terminen så där har du nog flest valmöjligheter också om du har lite is i magen. Lycka till!

      Sista terminen. Är själv fritidslärare och mina studenter har alltid sökt i typ februari-mars (beroende på vad det finns för tjänster ute) om de går ut till sommaren. Alla har fått jobb.

      Jag fick jobb 8 månader innan examen på skolan jag hade vfu på 🙂

    Vad tycker ni om steven rhodes konst? Är det white trash att vilja dekorera sitt hem med? Är relativt alternativ som person och älskar hans posters, men undrar lite hur det uppfattas av vanligt folk?

      Googlade.
      Jag tycker inte det såg särskilt wt ut. Fick mer vibben av en rocker, med old school tatueringar typ skulle inreda hemmet så.

        Phew! Tack för sin input. Jag har redan en poster med hans ”worship coffe” i köket och ”see ya later assholes” i hallen, och tänkte någon mer u vardagsrummet, hoppas det inte blir too much. Har ett välrespekterat arbete i vården och ska bjuda in min arbetsgrupp i slutet på nästa månad och tänkte att de kanske får en chock, men jag ör ju den som har tatueringar, skinnjacka och pilotsolbrillor så kanske blir de inte helt förvånade?

          Då tycker jag verkligen att stilen passar dig perfekt! Och om de skulle döma dig för det är det verkligen konstigt.
          Jag menar det är inte som att det är carpe diem väggbokstäver, såna saker är väl erkänt white trash.
          Detta är ju en helt annan stil.

            Tack, jag antar att jag har lite oro inför att jag erbjöd mig att ha bjudning hemma hos mig så himla glatt och sen insåg att jag är den enda alternativa på mitt jobb och herregud vad ska dom tro, att jag offrar kattungar på lördagar lixom? ?

              Tycker det låter som du har det jättefint och personligt hemma hos dig.

          Nej men gud tyckte den var lite rolig. Kan säkert bli ett roligt samtalsämne om inget annat! 🙂

      Gillar inte uttrycket while trash men om vi bortser från det så kanske det är liiiite trasigt med den konsten ja. Beror lite på vad man kombinerar med skulle jag säga.

      Men ärligt talat vem bryr sig vad andra tycker? Har själv ingen ”god smak” men trivs i mitt hem och det är ju det som räknas

        Håller med. Är långt ifrån min smak också men det är ju inte jag som ska ha det på väggarna ?

        Tack för input, jag har mestadels vintage, gamla ekmöbler och mycket second hand, alltså mörka ekmöbler i större storlek. Det enda jag har från ikea är en öronfotölj i grått i vardagsrummet. Gillar sarkasm och mörk humor så antar att steven rhodes är right down my ally, men vill ju inte bli onödigt dömd. Jag är en ganska smart person (humble brag) men vill inte bli avskriven pga min humor. Utöver steven rhodea har jag en del tavlor på granskog i olja, samt en del kranium från diverse horndjur (texas longhorn och mufflon)

          I den kontexten är det inte trashigt skulle jag säga. Kör på :)/anonym 20:48

          Hur ofta har du folk hemma som inte redan känner dig? Tänker på det du skriver ”…vill inte bli avskriven pga min humor” osv.

            Inte jätteofta så är på det sättet väldigt ny på att vara värdinna! ?

      men va? varför skulle det va trashigt?! gulligt och retro ju.

        Ja det är så jag ser det med, får lixom en varm känsla i magen av att det känns så välbekant men samtidigt med en mörk tvist, när jag kollar in hans konst men oroar mig nu för hur mina kollegor tolkar det hela. de är lite torrare än jag är. ?

      Inte min typ av art, men inte wt heller

    Fick veta igår att jag har uttalade cellförändringar ? Jag vet att det i de flesta fall går bra men kan inte låta bli att bli orolig. Behövde inte det här… ?

      Jag har haft det två ggr! Blivit koniserad båda gångerna. Kul var det inte men inte heller så farligt som jag trodde! Det bästa är att de kan ta bort skiten och så utvecklas det inte till cancer. Kämpa på, det kommer bli bra ❤️

        Tack för att du delar med dig! ❤ Är det säkert att det inte redan är cancer? Känner mig som en hypokondriker just nu ?

          Ja men klart man blir orolig! Har du fått veta det efter att du har tagit cellprov? Om det verkligen var cancer tror jag att de hade berättat det direkt! Jag hade rätt rejäla förändringar och fick ta bort i olika omgångar men man använde aldrig ordet cancer utan cellförändringar.

            Ja, det är efter cellprov. Jag råkade se det i min journal igår när jag skulle kolla upp andra provsvar så jag har väl haft tid att noja då jag inte fått hem brevet än ?

            Tack för lugnande ord! ❤

          OM det skulle utvecklas till cancer så tar det vanligtvis många år. Förstår verkligen din oro, jag har varit i samma sits och gjort en konisation. Det hjälpte mig mycket att få svar på mina oroliga frågor direkt från gynekologerna ist för att googla, tex sa en till mig att man ska se cellproven som en superbra försäkring då de i nästan alla fall förhindrar att cancer uppstår (om man går när man blir kallad dvs). Det brukar jag tänka på för att lugna ner mig

            Tack snälla för ditt svar! Känner mig lite lugnare nu ?? Hade kanske varit bättre att få beskedet på annat sätt än att jag av en slump såg provsvaret igår när jag gick in för att se svar från andra prov ? Antar att brevet de skickat säger lite mer men det har jag inte hunnit få än ?

              Hade 3 gradens Cellförändringar. Cancer in situ, och var gravid. Betydde typ att de va cancer som inte attackerade kroppen men kunde börja göra det med tiden. Fick vänta till efter grav med konisering. De fick väck allt första försöket. Luktade skitäckligt men kändes inte och fick ha binda första dagen typ. Lite sådär obehagligt men de går snabbt att åtgärdar de upptäckts så skönt att du vet det nu

    Någon som testat patches med el som man sätter på magen vid mensvärk? Tydligen ska de kapa signalerna som går till hjärnan att något gör ont och på så vis ta bort smärtan (från hjärnan). Finns att köpa för ca 1500 och jag funderar starkt på att köpa en sådan batteridriven maskin till mina första dagar på mensen.

      Tensmaskin eller vad?

      Menar du en tens? Jag tycker de är toppen, hade när jag födde båda mina barn och det hjälpe verkligen.

        Samma här!

      Har tens vid mens/endometriossmärtor. För mig hjälper det inte alls tyvärr, men du kan låna en via vc så slipper du köpa om du vill testa ☺️

        Efter operation skulle dom sätta sånt på mej. Fy vad ont. Nej det gick inte fick sprutor istället.

          Va, så sjukt?! Jag får alltid intravenöst vid op, mår så jäkla dåligt efteråt ???

      De kapar inte signalerna men de vänjer en vid högre och högre smärta. Det hjälper vid förlossning, fram till 5-6 cm öppen dämpar det smärtan bra.

        Jo, de blockerar faktiskt smärtsignalerna på samma sätt som värktabletter gör. Jag kommet inte ihåg exakt hur det fungerar men det är något med blockering av smärtreceptorer. Fick det förklarat för mig för massa år sen när jag först använde TENS.

          Haha för att DU fick det förklarat, så är det du säger sant. Aaaah..

          Nej den kapar inte signalerna som smärtstillande.

    Känner ni er stressade över ekonomin nu med det aktuella världsläget? Jag går in i min andra föräldraledighet med en överhängande stress över ekonomin, bor visserligen med min partner så vi är två i hushållet men ingen av oss är några höginkomsttagare direkt. Vi tjänar ”medelbra”
    och äger ett radhus. Idag betalar vi ca 6000:- i ränta och amortering men oroar mig för hur mycket dyrare det kan bli om två år när vi ska binda om räntan. Tack och lov är den bunden under hela den kommande föräldraledigheten vilket känns tryggt (hade inte velat ha den osäkerheten som föräldraledig när ekonomin redan är påverkad). Men det känns ju ändå lite läskigt att tänka på läget två år framåt och hur mycket dyrare det skulle kunna bli…? Känns ju läskigt även med skenande elpriser, bensin och matvarupriser… Fler som bekymrar sig över detta? Vad tänker ni?

      Jag och min sambo har letat hus länge men avbrutit letandet pga rådande världsläge. Hade vi haft lån nu hade jag varit orolig.

        Samma här! Känns som rätt beslut just nu.. Köpte precis större lgh istället med tillträde augusti så vi hoppas räntan inte är allt för hög då ?

        Äh. Beror på hur stort lån man har och hur mycket man amorterar eller överbelånat sig (te.x även lånat till insatsen).

      Vi stirrar en kollaps i vitögat. Vi snackar inte recession eller regression utan total kollaps på hela världsmarknaden. Folk med aktier och sparande i fonder är de som bör oroa sig. Vi som äger bostäder kommer också att känna av trycket men jag går och hoppas på att regeringen räddar oss på något sätt. Vet inte hur nu när våra pengar inte har något värde (tack Nixon) och bi inte har guldreserver men..ja..önsketänkande. Två år tror jag dock inte du behöver oroa dig, du har tid att njuta av föräldraledigheten. Mitt tips är att betala av lån asap sen när ekonomin är ordnad. Oroa dig inte men planera noga.

        Varför skulle regeringen rädda alla med lån? Helt orimligt.

          Önsketänkande. Bara bolån…annars blir folk hemlösa liksom.

            Eller så får folk sälja om de inte har råd. O köpa ngt billigare. Helt orimligt att staten ska gå in o betala!

              Det är ju helt orimligt att jag som skattbetalare ska betala andras lån? Så även med elen. Skaffa inte ett svinstort hus med dyr uppvärmning om ni inte har råd.

                Fast nu utgår jag inte från vad du tycker är rimligt utan vad som är logiskt att prioritera.

                  Tycker du det är logiskt att staten ska betala folks lån som de inte har råd med?

                    Ja, om barnfamiljer blir hemlösa och det inte finns bostäder. Vad tror du, att familjer ska bo på gatan? De har gjort det tidigare och lär göra det igen.

                      Köp billigare bostad!!!

                      Ja, lätt att vara efterklok. Komigen nu barnfamiljer, flytta så att våra medmänniskor inte ska betala för våra bostäder!!

            alltså skit ner dig är min spontana tanke. Svenskar är så jävla dumma i huvudet. Går och plockar ut flera miljoner från banken utan en tanke på att betala tillbaka dem och tror det alltid kommer vara minus ränta. ”Staten”, dvs andra skattebetalare ska betala ditt jävla boende för att du lånar mer än du har råd med. F*ck off så jävla mycket!

              Hahaha PREACH!!!!!

              Vad är alternativet om ingen köper bostäder? Vad gör man med alla som blir vräkta? Tror du staten bara ska låta de bo på gatan? Nej, alla kommer att söka bidrag och då kommer du önska att staten bara hjälper till med räntan.

        Inte så konstigt att det blev såhär när det trycktes pengar friskt till alla stödpaket osv. Absolut att det till viss del behövdes då, men det är folket som får ta smällen och betala för det i efterhand.

          Snackar du om de pengarna som man sparade i ladorna??

        Det kan nog bli lite tufft men kollaps? Nja, det är väl så att många har lånat över skorstenen och då får man väl börja att betala av lite mera på det. Dra in och spara på alla de där onödiga tingen i vardagen kan göra mycket, många bäckar små…

          Kan du ge exempel på såna saker? Ärligt talat! Jag vill bli bättre på att vara ekonomiskt smart nu. Redan blivit bättre på att storhandla och handla efter säsong, ”kylskåpsrensa” och så men tar gärna emot fler små sparknep. / TS

            Inte den som skrev innan, beror ju helt klart på hur sparsam du är idag och vad du har som drar utgifter! Men typ för att spara in småutgifter: storkok och matlådor, ställa bilen oftare och gå/cykla/åka kollektivt, säga upp eventuella streamingtjänster och andra prenumerationer, se över om du verkligen behöver ha storleken på mobilabonnemang som du har (används all data), går det att få ner priset på tex hemförsäkring från annat ställe. Osv osv! Väldigt effektivt att göra en genomgång för en månads utgifter för att se alla ”smågrejer” som köps utan att det riktigt märks.

        Fördelen med att ha varit med om både 90-talskrisen och finanskrisen 2008 är att man vet att folk som du alltid kommer in och vill skrämmas så mycket som möjligt….

          Var också med och önskar verkligen att du har rätt, tyvärr är jag inte lika optimistisk som du.

      betalar ensam 9000 kr i ränta och amortering, har en del av lånet som ska omförhandlas om ett år, är inte stressad (än), men kul känns det ju inte…. Skulle behöva ett bättre betalt jobb om det blir för dyrt.

      Jag ska förtidsbinda mitt lån som går ut om ett år. Det är ganska litet så skulle klara höjningar på ganska många procent, men vill inte chansa. Kommer vara värt det!

        Vi har ganska precis bundit om vårt till två år, i grevens tid. Hade gärna bundit längre men det blev så himla mycket dyrare så nu valde vi att säkra på två år eftersom det är så länge vi kommer att vara föräldralediga och det kändes som prio att säkra ekonomin under den perioden.

      Tjänar ni båda medellön borde ni få ut över 40 000:- i månaden tillsammans netto. Tar någon av er ut 5 dagar i veckan som föräldralediga bör hen få typ 11-12000 netto. Plus ett barnbidrag på nästan 1500:-

      Alltså har ni lätt minst 30 000:- netto i månaden trots föräldraledighet. Ni bör med lätthet klara en kostnad på 10 000:- i ränta och amorteringar. Det är typ så man räknar när man hyr ut hyresrätt, man ska ha 3xhyran i inkomst. Tipsar om att redan nu börja lägga undan allt ni tjänar utöver vad ni skulle tjäna vid föräldraledighet OCH om er ränta/amortering var 10 000:-

        Tack! Vilket betryggande svar ❤️ Ja, vi har ut cirka 42000 netto när vi inte är föräldralediga (under den tiden är ju lånet bundet). Vi hinner väl få någon tusenlapp eller två i löneökning under dessa två år också ? Sparkontot är tyvärr svårt att lägga pengar till nu eftersom jag är hemma på graviditetspenning men vi försöker såklart spara det som går, ”tyvärr” har vi ganska nyss varit föräldralediga med första barnet så sparkontot är redan lite urholkat. Nu ville vi ha syskon tätt så vi har ju valt det själva och tänkte nog att det löser sig, men hade jag vetat att allt detta skulle ske nu skulle jag kanske hellre ha jobbat och sparat pengar några månader till. Jag vet inte… Men hoppas att jag kan njuta av föräldraledigheten ändå!

      Jag bekymrar mig mycket över detta. Bor i hyresrätt idag men mannen propsar på att vi ska köpa bostadsrätt så i vinter ska vi köpa nybygge. Jag tycker vi ska hoppa av hela projektet! Känns inte alls klokt att skaffa sig ett stort lån när räntan höjs nu? Bättre att spara pengar på säkert sätt och fortsätta hyra…? Hyra känns mer riskfritt? Men jag vet inte, jag har en udda rädsla för lån och har inte mycket ekonomisk kunskap… är bara rädd att förlora allt vi har.

        Börja läs på och räkna själv. Det är ju din ekonomi det handlar om, du borde vilja ha koll 🙂

        Har ni råd att bo kvar i bostadsrätten om en av er blir sjuk? Om räntan går upp till 10%? Om nej, köp inte.

          Sluta nu. Räntan kommer inte att dra iväg till 10%. Och över tid mycket bättre att äga sitt boende än att hyra.

          Jag har börjat läsa på men problemet är ju att man inte kan förutspå vad som händer framöver. Kan man sälja bostaden med vinst? Tänk om det fuskas med bygget? Tänk om Sverige hamnar i krig och det skapar total ekonomisk kollaps? Jag tänker nog för mycket… Men 10% ränta känns som om rätt många inte skulle klara?

        Sitter i samma sits och min make blir tokig över att jag vill bromsa. Så svårt. Är jag förnuftig eller bara nojjig?

          Ja det är svårt att veta?! Jag är en ganska orolig själ så brukar tänka enormt mycket kring dessa beslut…

      Nope. Inte stressad alls ?

    Någon som kollar på Polyfamiljen och reagerade på deras senaste video ang möte med skolan och distansundervisning? Jag tycker dom verkar så sjukt arroganta och oförstående för skolans situation? Ska deras barn ha hjälp på distans kräver det extra resurser, det är klart att skolan inte alltid har möjlighet för det? Och att väva in barnkonventionen om att det är för barnens bästa att flytta ut i husvagn och bo på vägarna, borta från vänner och övrig familj?

    Vet inte vart jag vill komma riktigt, men jag reagerade på att deras inställning till hur skolans ”ovilja” var orimlig så tänkte om någon annan också reagerade på det hehe

      Kollade de tidigare men slutade, klarade inte av att titta, tycker så synd om Erik som varken säger bu eller bä. Han är inte ens bisexuell, sa han i en frågestund. Det är väldigt tydligt att det var hon som ville ha in en tredje part i förhållandet, en ung och snygg kille, och Erik hade nog inte mycket att säga till om. Han fick frågan ”Var du bisexuell när Hampus kom in i förhållandet?”, då svarade Erik försiktigt ”Nej…”. Stackars karl..

        Haha va!? Men på riktigt. Världen är full av kvinnor. Stackarn att vara så dompterad.

        Ja jag upplever också att han verkar helt förtryckt i förhållandet och att det är Hampus och Linda som styr och bestämmer.
        Tex på Eriks biologiska barns förlossningar skulle minsann Hampus också vara med på, men när det var Hampus barn så var Erik portad där ifrån. Så konstigt!!

        Linda och Hampus verkar väldigt jobbiga att bo med, avundas inte Erik som verkar vara en snäll och härlig person. Egentligen fattar jag inte varför jag kollar på deras videos, kvaliteten på filmningen och redigeringen är lik videos som andra kanaler la ut för minst fem år sedan, men det är ändå någonting som gör att jag kollar varenda video, haha.

        De intalar ju alla hela tiden om att det är så de är och de minsann har det bra men håller med er om att skon klämmer som fan här.

        Fanns inte Linda i bilden hade jag absolut trott att Hampus var gay.

      De får slå upp ordet skolplikt

    Vilken influenscer tror du att du skulle klicka bäst med som kompis och varför?

      Linn Ahlborg för hon är skön.

      Hanapee BC (Before Cash)

      Sofia Dalén om hon räknas som det. För att vi är från samma stad.

      Sofia Dalén, EDVIN TÖRNBLOM!! Åh alltså ❤️

      Sofia Dahlén för hon verkar avslappnad, rolig och smart

    Köpt två påslakan i år. På båda står det 150×200cm men dom är större. Alla andra gamla jag har passar liksom precis och ligger kant i kant med täcket i så täcket stannar kvar, men här åker täcket ner och åt sidorna för det finns mer utrymme.

    Måste man ha världens tjockaste täcke för att fylla ut eller finns det folk som gillar att det är extra tyg utan täcke?
    Bäddade för en stund sedan och täcket är inte uppe i kanterna längre, blir galen ?
    Vet, världens i-landsproblem?

      Nä, det är ett riktigt problem. Stör mig på sånt då jag hatar när det blir tyg över, allt korvar sig lättare inuti. Usch! Vart köpte du dem ifrån?

        Ja, väldigt störigt. Hinner inte ens lägga sig till rätta innan täcket inte ligger högst upp och i hörnen, hade jag bara velat ha tyg uppe hade jag sovit med bara ett påslakan liksom.
        OCH TÄCKET HAR INTE ENS HÅL I HÖRNEN! Finns en plats i helvetet för personerna som bestämt att vissa inte ska ha dom där hålen..

        Det jag bäddade med ikväll köptes på ikea. Det andra är jag osäker på var det köptes ?

          Fick lära mig att IKEA slutat med hålen högst upp för att de fick massor av reklamationer av sina kunder i andra länder för att de trodde att lakanen var trasiga. Det är svårt att få tag på lakan med hål högst upp, men man kan klippa upp och sy egna.

            Påslakan med hål finns väl ändå överallt utom just på Ikea.

            Påslakan med hål i hörnen finns på Rusta och Hemtex ?

              Även H&M, väldigt bra påslakan där tycker jag?

                H&M har slutat med det :((

                  Neeej har de?☹️ fan deras som var så bra

      Hänt mig också. Tror att man ska jättestora, fluffiga duntäcken för att det ska passa. De krymper något vid tvätt men inte helt.

        Jag har duntäcken och har aldrig några problem med påslakan.

          Har samma problem! Tips på stora fluffiga duntäcken? Måste vara dubbeltäcke.

      Är det lika stort som täcket då? Ikea har ju andra standardmått än övriga butiker, 150*200 medan Hemtex etc har 150*210. Är täcket köpt på Ikea så tycker man ju det borde passa ?

    Nadia Kandils IG stories från Paris…. Vilket gräsligt mode.

      Jag är så fascinerad av Nadia Kandil. Hon lägger upp så otroligt märkliga och -förlåt- uppenbart fula bilder på IG så att det känns som ett konstprojekt eller något? Typ att hon gör parodi på någon som jobbar med mode

      Oj hjälp… och hon är stylist? ??

      Tolkar henne som livrädd för att (uppenbart) försöka vara snygg ifall hon får kritik. Så det är lättare att göra ner sig, då gör hon narr av det först. Ungefär som folk som driver med sig själva, innan någon annan hinner påpeka deras brister.

    Har inte hängt här inne på ett tag, så kanske har missat inlägg om detta. Vet någon vart Anna ”apan satt i granen” har tagit vägen? Har inte sett hennes instagram på ett tag.

      Ja det var någon som kommenterade och sa att det framgick i en wellnessartikel att hon tagit hennes sociala medier för att kunna fokusera på sin återhämtning från postcovid och överätande. Om jag inte minns fel?

    Någon har tips på recept där man kan använda lemon curd?

      Pavlova med lemon curd ?

      Det är jättegott till pannkakor!

    Tycker det är lite roligt med alla influencerkompisar som gör reklam för the Everys volymgrej ba:

    ”här är mitt hår före ☹️”
    *visar bild på vanligt hår*

    ”och här är mitt hår efter! ?”
    *ser ut som ett penntroll*

      Eller som janemarina där håret på efterbilden lockat och fixat, förebilden platt/vanligt, annat ljus osv. Vad lätt att se skillnad när det är helt olika förutsättningar på bilderna 🙂

      Hahahaha ja Alexandra bring gjorde igår och jag bara jamen det var ju finare innan

      Alltså jag fattar ju att olika hår beter sig olika men om jag tvättat håret o sen fönar det så ser det typ ut som på ”efterbilden” trots att jag har noll volymprodukter för jag gillar inte det. Måste platta håret efter föning för att inte se ut som ett penntroll ?

    Förlåt men sluta. Det finns säkert en rimlig förklaring. Han kanske mår psykiskt dåligt och är hemma pga det? Om då utearbete får honom att tänka på annat/må bättre är det väl toppen. Man måste inte tro det värsta om folk, och framför allt inte bry sig så mycket om andras liv och val jämt och ständigt.

    Du har ju helt klart inga barn. Samt ett osunt intresse för grannarna. Låt dem leva sitt liv, du vet ju inte alls vad de har för upplägg.

    Ska plugga till hösten i Göteborg. Jag känner absolut ingen och har inga kontakter där. Huuuuur får man att i boende? Någon från Göteborg som sitter på supertips eller vill hyra ut sin bostad eller hade tänkt säga upp något? Väldigt öppen för förslag så allt är tacksamt.

      tag* inte att

      Facebookgrupper blocket, kanske känner du nån som känner nån som känner nån…

      Registrera dig hos SGS snarast, även boplats för säkerhets skull (lång kötid men kan vara bra som försäkring inför framtiden om du planerar att stanna i göteborg.)

      Annars som ovan: blocket och facebook samt lägg ut en egen annons som bostadssökande på båda. Lycka till!

    Tro mig, ingen som jobbar inom bygg/riv och brukar få ut 30-40 tuss väljer att istället självmant för nöjes skull gå sjukskriven och få ut hälften.
    Psykiskt/utbränd/stress/cancer eller vad som helst kan det ju vara som du inte har att göra med. Att du väljer att låta er vardagsrelation förändras för att du smyger i fönstren och glor låter ju knäppt.
    Var glad att han har råd att ha huset kvar så att du har någon att hyra bostad av istället?
    Han kan ju sitta och trada på kinabörsen på nätterna? Ärvt eller vunnit pengar och nu satsar på att få fin trädgård för att kunna sälja huset dyrt. Hoppas det så du får leta nytt boende din missunnsams gås.

    Absolut irriterande med myglare.
    Men du kan ju omöjligt veta. Precis som du skriver kan han va arbetslös eller sjukskriven.
    Finns väl olika tillstånd där det går utmärkt att jobba i trädgården. Min mammq har inte jobbat på 20 år pga (mestadels) psykisk men även fysisk ohälsa. Pappa försörjer henne dock. Men trädgården fungerar fint för henne att sköta om. Visst kan det resultera i värk men hon har ju inget så kan vila efterföljande dagarna.

    Suttit och läst massa LVU-domar jag har begärt ut. Alltså…det har ju gått upp för mig att jag aboslut inte hade fått vara kvar hemma om soc hade vetat vad som försegick med mig och vad jag höll på med. Har alltid sett min situation som relativt mild dock, liksom har inte sett något konstigt med det på det sättet iom jag själv och många jag sett haft samma problematik, om inte värre.

    Att unga placeras känns som rena slumpen på ett sätt, för så mycket går under radarn. Kanske hade också ”kraven” för att LVU-placera unga höjts om de faktiskt fick kännedom om allt som fösegick, och insåg att det inte var så pass ovanligt.

      Bara ett exempel jag såg var hur soc ansåg det anmärkningsvärt att en pojke hade 23% frånvaro (då i kombination med de andra sakerna som nämndes i domen). Alltså, det var typ min närvaro? Är verkligen 23% frånvaro så pass anmärkningsvärt om man är 16?

        Fast det är väl helt orimligt att nästintill missa 25% av sin skolgång, oavsett ålder? Ja, det är anmärkningsvärt

          Alltså jag säger inte att det är bra, men, är det verkligen anmärkningsvärt i den bemärkelse att det vägs in i ett LVU-beslut?

            Vid utredningar måste skolgång/utbildning beaktas och där med även frånvaron. Simple as that. Bedömningen görs av barnets situationen i sin helhet så enbart frånvaro spelar inte så stor roll.

              Ja exakt! Det är förmodligen inte en jättestor bidragande faktor till lvu men man ska ändå beskriva skolgången. Och en problematisk skolgång på ett eller annat sätt kan ju vara ett symtom på att saker inte är helt bra i övrigt.

              Angående din reflektion så är det förstås så att socialsekreterare känner till att de inte får reda på allt.
              Nu vet jag inte hur gammal du är men anmälningsfrekvensen har ökat jättemkt på senare tid.
              Jag har gjort samma reflektion angående mig själv, var bla misstänkt för ett antal brott som ung och blev även dömd vid några tillfällen men just det blev det inga socanmälningar på.

              Sen så kan det va viktigt att ha med sig att det inte nödvändigtvis är det att en ungdom till exempel knarkar, skiter i skolan, har fel umgänge osv som nödvändigtvis gör att det blir ett lvu. Utan det bygger också mkt på att det normbrytande beteendet skapar stora problem dvs det funkar inte hemma, i skolan (inga betyg, konflikter m.m), polisanmälningar, knarkandet påverkad psykiska eller fysiska hälsan m.m.
              Det är inte de som klarar av att knarka litegrann och skita i 30% av skolan men ändå får betyg och mår helt ok som behöver vårdas med tvång om man ska va krass.

    Det finns en angiverikontakt på försäkringskassan. Antingen är allt OK och inget händer eller så utreds han om det finns anledning. Om du känner att du inte kan släppa det. Annars föreslår jag att du börjar gå på promenader och läsa böcker, då brukar distansen till små saker öka.

      Kräks på ditt tips!

    Vidgas skelettet vid höfterna med åldern? Jag är 30+ och är kurvigare nu än när jag var 25, då jag var helt rak. Jag har inte fött några barn. Funderar även om om andra delar av kroppen vidgas med åldern, typ bröstkorgen? Det är inte fråga om fett, utan om skelettet förändras. Någon som vet?

    Men helt ärligt, du har absolut ingenting med deras liv att göra! Det här var nog bland de värsta snokarhistorierna jag läst!

      Ja snacka om att bita den hand som matar dig typ.

    Är det ingen som har reagerat på att Bianca inte har varken kommenterat eller gillat Pernillas nya produktlansering? Vad händer…

      Avundsjuka?

      Jag har nog sett att hon delat någon story och kommenterat något inlägg men det har vart långt ifrån generöst med det…

      I Wahlgrens värld fick man se att Bianca var besviken över att Pernilla inte hade gått ut med att hon stöttade sin dotter i julkalendergate. Är det för långsökt att tänka att hon är lite bitter fortfarande?

    Ett filmtips! Svensk-finsk-norska Engelen. Så oerhört vacker film om något av de svåraste av ämnen i livet. En av de bästa filmer jag sett.

    Skriver förmodligen för sent, men provar.
    Kan man sömnträna på något vis? Jag kan verkligen inte somna om inte min man går och lägger sig samtidigt. Och det vill han ju såklart inte alltid. Och idag tex är han ute. Jag är jätte trött och vet att bebis kommer vakna vid 06, men jag kan verkligen inte somna förens han kommer hem. Detta är ett stort problem, men hur ska jag lösa det?

      Sök på sömnhygien!

      Prova podden Somna med Henrik

      Separata sovrum!

        Sjukt underskattat! ?

      Testat någon sådan video på youtube med ljud av någon som sover bredvid en? Kanske kan lura dig att han sover där

    Hoppas du blir vräkt!

    Han kanske slutat med sitt vanliga jobb och jobbar som fastighetsskötare om han är din hyresvärd och äger fastigheten

    När Ebba (Le Pen) Busch blev portad från Ellegalan, blev hon ☹️ och poserade i stn svarta Ukrainaklänning ändå.
    Det viktiga var ju trots allt att få visa upp sig!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.