Cancerdrabbade Philippa Parneviks revolutionerande solskydd

När Philippa Parnevik var 20 år opererades hon för hudcancer för första gången, och har sedan dess genomgått ett flertal operationer.
Hon har nu, tillsammans med företaget SkinPlan, tagit fram en solkräm som lanseras med smarta intruktioner kring hur, när och var man ska göra för att skydda sig på bästa vis och lanseringen skedde i måndags.
Tanken med lanseringsdatumet på Melanoma Monday var att i samråd med Cancerhjälpen öka medvetenheten om hudcancer och informera om hur du håller dig säker i solen. Tyvärr har Euromelanoma Monday pausats i Sverige då konceptet övertagits av Strålsäkerhetsmyndigheten som inte fortsatt förvärva det. (Enl. pressmeddelande från SkinPlan)

SkinPlan kallar det ett paradigmskifte inom solskydd (SunControl) som beskrivs så här på hemsidan:
Med en UV-sensor under locket och en tabell på flaskan visar den hur länge du kan sola säkert.
SunControl innehar patent och har vunnit flera priser. Rekommenderas av Cancerhjälpen.

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Den enda frågan jag har, bör man ta en tesked av solkräm till ansiktet även med denna? Eller är det en myt att man behöver det?

   Jag tänker att frågan bäst ställs till Philippa eller SkinPlan? 🙂

   Aldrig hört det där med tesked.

   Men i undersökningar som gjorts har flertalet märken (kända) inte levt upp till den nivå skydd som står på flaskan.

   Smeta på så att du inte bränner dig.

   Vill du smeta ofta, välj lägre skydd.

   Vill du Smeta sällan, välj högre skydd.

   Välj hellre INTE vattenfast då det är en falsk trygghet då det inte sitter kvar så bra som man tror.

    Till matlagning – välj Smetana. ?

    Förlåt, jag hittar ut själv.

     Smeta smeta smeta, tyckte ordet kändes så gött i sammanhanget ?

     Är ju så satans smetkletigt med solkräm

     Cam, det här är hands down ditt roligaste skämt. Stanna kvar!

   Matsked är det väl? En tesked låter lite

    Matsked :O asså får smörja och smörja med en tesked, vet inte hur en matsked ska få plats i mitt ansikte haha

     Jag såg en läkare visa på tv hur mycket solkräm man skulle ha. Man skulle bli VIT av krämen för att den skulle göra rätt nytta. Han sa också att de som behöver kolla datum på sina solkrämer använder alldeles för lite.

   Två fingrar till ansiktet brukar man väl säga. Alltså en lång sträng på lång- och pekfingret räcker til ansiktet. Tre fingrar om man räknar med hals och öron. Är vad jag har hört.
   Smörj varannan timme.

    Det låter bra, tack så mycket! TS

    Stämmer mycket väl! ?

  Bästa sättet är väl heltäckande kläder eller att vara i skuggan

   Helst båda 🙂 tyvärr finns ju inte alltid möjlighet att välja skugga, exempelvis om man arbetar utomhus, är på vandring, kör bil etc. Då Är solkräm bra, för de delar man inte kan täcka med kläder, till exempel händerna 🙂

    Lite ot men en sak jag inte förstår är de som klarar av att ha jämnbruna fötter en hel sommar. Hur gör ni? Det räcker med att jag går i sandaler en enda solig dag så har jag bränna efter sandalerna som inte går bort sen hur mycket jag än sitter barfota i solen. Är mina fötter onormala?

    Obs. Det är inte tjejen i filmen som skrivit brevet.

     Gör som jag! Ha en jämn yta av damm och smuts så ser fötterna solbrända ut. I alla fall på håll och i motljus.

      ??

      Cam är on fire ? idag!

    Var nästan alla lov i Florida under min uppväxt, 80-90-20 tal. Solen var stark trots solskydd, vi brände oss, fick blåsor osv trots annars lätt bruna. Borde vara starkare sol nu. Då var vi där, bodde där och låg aldrig på stranden

  Tänkte en sekund att oj vad märkligt att det var just på en tatuering

   Jag fattar inte? Var det inte på tatueringen?

    Det är väl ritat vad de skulle skära. Jag trodde att det var ett öga men om man kollar sista videon verkar det inte så ?

    De har ritat för att operera ut hela melanomet. Punkten i mitten är själva melanomet och sedan vill man ha 1 cm marginal för att få bort eventuell spridning. 🙂

  Avskyr alla sorters solkräm, tål inte att ha det tjocka kladdet på min hud, hand, ansikte i en situation där man dessutom ofta svettas. Och nej, det finns inga kladdfria solkrämer. Löser det genom att vara i skuggan när solen är stark, har alltid funkat inklusive vid Medelhavet. Är lika vit året om.

   Skönt att det funkar för dig! Personligen tycker jag att det har hänt otroligt mycket med solkräm de senaste åren och många känns inte mer än en vanlig fuktkräm och sjunker snabbt in i huden och känns inte alls.
   Men huvudsaken är ju att man hittar något som funkar och inte skadar huden 🙂

   Du har rätt, vi som behöver höga nivåer, typ 30 eller 50 blir onekligen klibbiga.

   Aco har en liten tub för ansiktet, den är ”mattifierande” (!) Och finns i 30 och 50. Den på 30 gav minst kladd, blev helt matt ? i huden alltså. Och gav bra skydd.

    Jag kan rekommendera Evy om du inte vill ha kladd, de har både 30 och 50 SPF som går in superfint.

   Dyrare solkrämer känns skönare på än tex de från apoteket som nästan kliar om man svettas lite. Tycker jag!

   Jag har gått upp lite i pris och har fått en ok! Inte perfekt, men efter någon timma är den inne i huden.
   Omöjligt dock att inte vara fet/vit i ansiktet av krämen/krämig om man är ute i solen och behöver smörja hela tiden

   Jo det finns kladdfri solkräm, evy. Bästa jag testat, kladdar inte, känns tunn på huden och håller längre än andra solkrämer

    Funkar på kroppen, den är jättebra, med den för ansiktet svider och bränner på mig som har rosacea. Jag blir bara glansig och rödflammig med rinniga ögon.

     Kan vara pga octocrylene. Finns både i evy och acos solskydd.

     Fick samma reaktion som dig av Evy. Googlade och visade sig att octocrylene inte är bra för rosacea och dessutom hormonstörande.

     Bytte till solskydd utan och har inga problem nu.

    Evy på mig är som jag smetat in hela mig i klister, får varken av eller på mig kläder när jag har det på. vilket jag gråter över eftersom jag älskar evy. Hur kan det inte vara så på andra?

   Jag hatar också solkräm. Blir sjukt svettig och typ slemmig. Ögonen svider trots att jag köper för känsligt ansikte. Löser de med att jag oftast undviker sol.

   Hur kan vi ha så mycket hudcancer när vi aldrig har sol? Är vi bättre på att registrera eller är vi bara känsligare?

    La Roche posay solkräm för ansiktet är den enda solkrämen jag har testat som inte får mina ögon att svida.

    Svenskarna reser väl ganska mkt till solen?
    Och kanske slarvar mkt med solskydd när solen väl visar sig här hemma?

  Halloj. Jag har också haft hudcancer.
  Heltäckande kläder, hatt och solkräm på oskyddade områden, i kombination med Strplsäkerhetsmyndighetens app om säker soltid är jättebra hjälpmedel.

  Även om inte ”melanoma monday” genomförs i år så går det jättebra att kolla upp sina hudförändringar, t.ex. på vårdcentral. 🙂 På vissa platser har teledermatoskopi införts och då kan läkaren på vårdcentralen ta ett foto på en hudförändring och sedan få en bedömning från en specialist om det är nödvändigt att skära bort, ta prov på, eller strunta i en hudförändring.

  Spännande med bättre solskydd. Vet att många hatar solskydd p.g.a. kladd och lukt. Jag älskar den där fejkade kokosdoften hehe.

  Koreansk solkräm kladdar inte alls, känns inte på huden och ger inte fet känsla eller finnar. Här är min favorit, men man får prova sig fram 🙂

  https://www.skincity.com/sv/dr-ceuracle/cica-regen-vegan-sun-gel-50-ml

  Jag var nyligen i Spanien och köpte innan resan Icas egen spraysolkräm för barn, SPF 50. För kroppen. Tyckte att den var förvånansvärt bra faktiskt.

   Den har dock inte alls bra skydd, speciellt inte om man inte vill bli rynkig.

    Den har ju både uva, uvb och pa++++?

   Älskar den från Biorè, heter watery essence eller något liknande. Svår att få tag på i Sverige dock.

  När jag var liten och alla blev bruna som pepparkakor fick jag höra saker som ”har du suttit i garderoben hela året” . DÅ var det inte så kul.

  MEN min oförmåga att bli brun men min talang att vara vit har på sätt och vis gjort att jag lärt mig att strunta i det.

  När andra damer inte vill visa benen för ”de skäms” över hur de ser ut så skiter jag fullkomligt i det.

  Ska jag vänta med shorts tills jag är brun kommer jag få vänta hela livet (kanske vid förruttnelseprocessen det finns en viss chans ?? )

  Så mina vita smålurviga ben är just nu ute på display och blänker in våren!
  (Med solfaktor 50)

   Haha samma här. Plus att jag har födelsemärken som en prickig korv och har med åldern upptäckt fördelarna med att skydda mig från solen. Är inte alls mån om att bli brun längre och kläder väljer jag efter väder, inte efter min hudton.

    Också något jag insett med åldern (30 nu) och bryr mig inte längre heller. Vill jag prompt vara solbränd för något kan man ju göra spraytan om det är så. Men får lite ångest när jag tänker på hur mycket jag solade solarium omkring 16-19 och pressade i solen fram till 20-22.

   Jag tycker det är så konstigt att det är fritt fram att påpeka hur blek någon är. Jag får också ofta höra ”Har du varit utomhus i sommar – alls?” och liknande och tycker det är en så irriterande kommentar. Måste man ligga insmord i olivolja 6 timmar per dag för att ha varit utomhus? Alla blir faktiskt inte fort bruna. Tror vissa förväntar sig jag ska bli det då jag inte är blåögd och platinablond… Men jag tycker det är lite obehagligt att sola länge, får huvudvärk och blir jättetörstig, så nöjer mig med en liten stund och sedan söker jag skugga. Måste säga att nu vid 35 när folk frågar om jag gjort botox känner mig ganska nöjd över att aldrig ha varit en soldyrkare… (obs inget fel på rynkor i sig, men det är ju välkänt att mycket solande snabbar på den processen)
   Och jag jobbar med data/statistik avseende just hudmelanom så tycker jag passar väldigt bra in utan solbränna haha…

    Håller med. Jag skämdes (!) som barn för att jag aldrig blev brun och har bränt mig några gånger i någon slags förhoppning om att få färg. Numer bryr jag mig inte lika mycket som tur är men ojoj vad folk fortfarande ska tjata och skoja om mitt ljusa skinn.

     Man får trösta sig med att man i stora delar av världen bleker sig med starka kemiska medel för att få vår bleka hud… Någonstans är min bleka lekamen eftertraktade i alla fall ?

      Fast det beror ju på skönhetsideal kopplade till rasistiska samhällsstrukturer, det anses ge så stora socioekonomiska fördelar att vara ljushyad att folk känner att de måste lägga en massa tid och pengar på hudblekning. Dessutom innebär det ofta stora risker då produkterna ofta innehåller farliga ingredienser. Så det är inte direkt något att ”trösta” sig med..

      Refinery29 har en bra video om detta, ”Why People Risk Their Lives To Bleach Their Skin”: https://www.youtube.com/watch?v=hYTIh2cXfvM

       Ja, jag vet. Men hur är det relevant?

        Menar mest att det blir konstigt att säga att blekhet är eftertraktat i de länderna som om det bara handlade om personliga preferenser, som det gör (nuförtiden) när vi svenskar väljer om vi vill vara solbrända. Det är ju ungefär som om någon som tycker att det är tråkigt att ha rakt hår istället för lockigt skulle säga att man kan ”trösta sig” med att många kvinnor med afrikanskt ursprung känner att de måste lägga massa tid och pengar på att räta ut sitt afrohår med kemiska processer för att passa in i det vita skönhetsidealet.

         Tror det stämmer för människor som härstammar från Afrika men tror absolut inte att det är en universell anledning. Historiskt har ljus hud ansetts fint för att det socioekonomiskt betytt att man tillhört en högre ekonomisk klass som inte behövt arbeta i solen. Så har det varit i Europa, USA och Sydostasien. Så är det fortfarande i Sydostasien. Allt handlar inte om ras utan mycket har kulturella förklaringar.

   Samma här, är 30+. Alltid upplevt det som jobbigt att hänga med i ”brun normen” som är på sommaren. Så befriande när jag bestämde mig för att lägga ner det där, och bara ha min vita hy (eller snarare vit/blå med röda och svarta prickar) och liksom stå för det, haha, liksom ”nej jag vill inte sola för jag blir ändå inte brun!”. Har kjol shorts osv och bländar med mina vita spiror istället för att kämpa med att ”sola långsamt för att bygga upp en solbränna”, brun utan sol, strumpbyxor osv. FRIHET!

  5. Använd fysikalisk solkräm. Kemisk solkräm skyddar mot att bränna sig, men inte mot malignt melanom. Fysikalisk solkräm reflekterar bort strålningen medan kemisk solkräm absorberar den.

   Och kemisk solkräm innehåller ofta ämnen som i sig är potentiellt cancerframkallande, särskilt i kombination med sol.

   Obs! Se till att den fysikaliska solkrämen INTE innehåller nanopartiklar.

    Trams, lögner och hittepå.

   Många kemiska innehåller massa skit också

   Vad innebär fysikalisk solkräm?

   Har du tips på fysikaliska solkrämer? ? Får erkänna att jag inte kände till detta.

    Du kände förmodligen inte till det för att det är bull shit

     Nej

   Du far med osanning.

   Kemisk solkräm oskadliggör strålarna. Du förenklar oerhört.

  Det är väl inte farligt att bli brun? Det farliga ärmhålen att bränna sig!

  Jag är lite skeptisk mot solkräm – men vill ändå inte bränna mig. Läste en studie som visade att det finns fler fall av hudcancer på ställen där man mer frekvent använder solkräm än på ställen där man inte gör det.

   ärmhålen=är 🙂 🙂

   Berodde det på solkrämen i sig eller på det faktum att man antagligen smörjer mer de delar som också utsätts mer för sol? Korrelation eller kausalitet? Uppriktig fråga.

    Du kan ju leta reda på studien. Man tror alltså att det beror på solkrämen (som innehåller en massa skit som det största organet suger upp).

     Om du inte vet svaret och inte kan hänvisa direkt till studien, så kan du ju inte skriva att du tror att det beror på X. Du har ju ingen aning och bara hittar på vad du själv tror baserat på ingenting.

      Kan jag väl. Gjorde precis det. Google is your friend. Det är upp till dig att söka och läsa. Jag skiter i vilket.

       Case closed…

      Jag skrev dessutom svaret.

       Huden, vårt största organ, är till för att skydda kroppen mot gifter mm. Den är alltså specialdesignad för att INTE suga upp det som hamnar på den.

     Jag vet inte vilken studie du hänvisar till.

     Det enda jag hittar när jag googlar studier kring solskydd och cancer är antingen studier som inte kan visa på att solskyddet i sig orsakar cancer eller studier som visar att solskydd ökar risken för cancer men då inte på grund av ämnen i krämen utan mest troligt på grund av att vi solar mer ”riskfyllt” då solskyddet inte skyddar så bra som vi tror.

     Mer än så hittar jag inte. Vill du ge någon ledtråd till den specifika studien du vill att jag hittar och läser?

     Huden är kroppens största organ, ja. Men den suger inte upp någonting, den är ju till för att hålla grejer ute. Vi är inga tvättsvampar.

      Fast du kan inte säga att ”huden suger inte upp någonting”. Isåfall hade aldrig nikotinplåster eller hormonplåster fungerat, plåster på huden är ett sätt att ge läkemedel.

   Det har ju inte med solkrämen i sig att göra. Människor förstår inte grejen med solkräm och använder för lite, samt utökar soltiden. Dvs att om man kan vara i solen i 10 minuter utan att bränna sig slänger man på lite solkräm och tror att man kan vara ute i flera timmar.
   Sen beror det väl också på att man använder solkräm på de områden som faktiskt är i solen. Givetvis är ansiktet oftare drabbat av hudcancer än typ insida lår, helt enkelt för att man får mer sol där, oavsett solkräm.

   Fast vad beror det på, att man får mer hudcancer på ansikte, armar och ben än typ skinkorna och bröstvårtorna? Är det för att man applicerat solkräm där eller för att det är de ställena på kroppen som får sol på sig? 😉 Lite hönan eller ägget. Men i Sverige rekommenderar vård och myndigheter att man i första hand skyddar sig med kläder och i andra hand solskyddskräm, och varför skulle ens solskyddskräm rekommenderas om man misstänkte att det orsakade hudcancer? Låter lite konspiratoriskt.

   Sedan beror inte alla fall av hudmelanom på att man har solat för mycket/fel, utan vissa har en tendens till att få melanom p.g.a. sin genetik. Man kan få melanom på ställen som aldrig är i solen, typ underlivet och anus. Självklart måste vi människor också vara i solen, men på ett säkert sätt, för man vill ju inte öka risken för en cancersort som ändå inte är ovanlig och som faktiskt ökat under åren.

   Det finns forskare som menar på att solkräm inte skyddar mot hudcancer. Risken för hudcancer ökar med mängden soltimmar vilket gör att solkräm ger en falsk trygghet – du kan vara ute längre i solen utan att bränna dig vilket gör att man vistas längre i solen än vad man borde. Det finns andra strålar som ger hudcancer men som inte bränner dig. En del solkrämer slår ut rodnaden men den cancerframkallande strålningen är kvar. Skulle därför inte säga att det är ofarligt att vara bli brun eftersom du blir brun av att visstas i solen och visstas i solen ökar risken för hudcancer.

   Det kan också förklara varför man har hudcancer på den ställen man mer frekvent använder solkräm på, eftersom dessa kroppsdelar oftast är de som kanske inte skyddas av kläder eller dylikt utan utsätts för mycket sol.

   Det kan vara farligt jo. Huden bilder pigment för att skydda våra celler, så man kan säga att få färg är något kroppen gör för att skydda oss. Det betyder dock inte att man kan tänka att åh men toppen, nu är jag skyddad utan du kan se det som att du har skadat dina hälsosamma celler. Att få UV-strålning på huden skadar våra celler men kroppen har ett system for att reparera detta, vilket ibland inte funkar och då kan hudcancer bildas, lite förenklat. Det finns inget sätt att sola säkert rent krasst. Det betyder såklart inte att alla får hudcancer men risken finns. All uv-strålning du får på dig ackumuleras över tid och du kan t.ex. aldrig ”gå tillbaka” om du har bränt dig, utan då har en skada på ditt DNA skett.

   Skickar med lite länkar som kan forklara det bättre:)

   https://open.spotify.com/episode/3hsgJgwvLQvOH8OaL6Y6Sf?si=47753355c09541fc

   https://www.skincancer.org/risk-factors/tanning/

  Jag tycker det där med hudton är jättesvårt att avgöra. Jag bränner utsatta delar(typ näsa, bröstet etc) om jag inte har solskydd och vistas i solen några timmar. Men jag blir ju alltid brun också? Blir väldigt brun dessutom.

  Oavsett så kör jag numera alltid minst SPF 30, gärna 50. Slarvar dock med ansiktet till vardags, speciellt mellan sep-april ? Måste bli bättre.

   Du har kanske hutyp 3, på Fitzpatrick-skalan?
   Själv har jag hudtyp 1.. :/

   Hudtyp 1: Vit, väldigt ljus hud oftast en blond eller rödhårig person
   med blå eller gröna ögon som alltid bränner sig och aldrig blir brun.

   Hudtyp 2: Vit eller ljus i huden, blond eller rödhårig med blå, gröna eller
   hasselnötsbruna ögon som ofta bränner sig men kan bli solbränd vid
   försiktighet och hög solkyddsfakor

   Hudtyp 3: Vit, ljus hud och kan ha alla ögon- och hårfärger, Väldigt vanlig här i
   norden. Blir lätt solbränd där solfärgen stiger gradvis.

   Hudtyp 4: Mörk brun färg i huden. Likt ”medelhavs” hud som aldrig bränner
   sig och blir brun i solen. (Ska dock sola med försiktighet).

   Hudtyp 5: Väldigt mörk brun. Hud som aldrig bränner
   sig och blir ordentligt brun i solen.

   Hudtyp 6: Väldigt mörk eller svart hud. Hud som aldrig
   bränner sig och blir ännu mörkare i huden i solen.

   Hudton spelar knappast någon roll. Jag är svart och bränner mig alltid utan solskydd, även om vita personer har fått för sig att det är omöjligt. Solskydd ska på oavsett hudfärg. Man vill varken ha hudcancer, solskadad hy, hyperpigmentering (vanligare för svarta) eller rynkor. Jag kör med SPF 50. Får man mycket färg kanske man behöver smörja sig oftare eller med ett tjockare lager kräm.

    Ursäkta min nyfikenhet, men om du som svart använder SPF50, får du någonsin i dig d-vitamin? Eller du kanske tar tillskott?

     Man får väl inte i sig nog Dvitamin i sverige även om man inte har solskydd?

      Jo då, på sommaren får du i dig D vitamin.

       Solskyddet gör inte att vi får i oss mindre d vitamin.

        Jo det gör det visst.

  OT men måste diskutera Bibbs nya smycken. Jag är ingen expert på smycken, men detta kan väl fan inte vara bra?
  https://ani-jewels.se/sv/tennis-bracelet-stone-silver
  ”Material & mått

  – Mässing
  – Pläterad i äkta silver samt ett antioxideringsmedel”

   1200 för lite silver? Så surade folk för att jag skrev ”investera i äkta guld istället” igår. Sheeps be sheepin’.

    jag sa word till den komentaren ;=)

     Du är ingen sheep haha!

    Ska man investera i guld ska man inte köpa smycken utan rent guld. Köper du smycken betalar du även för arbetet och designen, inte bara för guldet. Och det är det inte säkert att du får igen sen.

     Svar modd men jag köper hellre äkta guld för 2000kr än fejk/pläerat för 1500. Köper även guldliror och tackor som jag spar till barnen 🙂

      Precis. Men nu handlar det ju om smycken. Vill man ha ett smycke så köper man ett smycke, inte en guldtacka.

       Finns guldsmycken om du inte visste….

        ja? tror du att du betalar för värdet på guldet och inget annat då?

         Ja? Även om jag skulle sälja det med en 15% förlust så går det fortfarande att sälja. Kan du sälja ett glitter-smycke i mässing? Hur stor är den marknaden?

          Dålig investering om du gör 15% förlust. För du köpte det väl som en investering, eller?

    Det är inte materialet i sig man betalar för när man betalar för smycken. Nu säger jag inte att Biancas smycken är värda 1200 alls men tror du att tex en guldring av tex lynggaard kostar vad guldet är värt? Man kan inte bara peka på mängden guld eller silver och tro att det ska avgöra priset. Sen köper ju inte alla smycken som en investering.

    Eller förlåt. Surar jag nu? ?

     Nej du surar inte men du investerar inte dina pengar optimalt och det får du göra som du vill. Det var ett tips, folk gör som de vill. Men vem köper ett begagnat strasssmycke? Jämför med guld som går att sälja, panta, ärva, ge bort etc.

      Absolut. Men ska man investera(!) så ska man inte köpa smycken alls utan rent guld. Så det blir ett konstigt råd till någon som vill ha ett smycke och inte en klump guld.

       Men om man ska välja mellan ett guldsmycken och ett biancasmycke i silver för samma pris, då är guld alltid det bättre alternativet ur alla perspektiv. Vi jämför liksom smycken med smycken.

        Får du en guldring i samma design för samma pris som hennes? Eventuellt på en pantbank.

         Jo, om man letar. Knappast hos Guldfynd men som du säger, begagnat guld går att hitta. Alla gör som de vill men guld är mer tåligt och ekonomiskt.

  Fattar ingenting? Vad är det för köttbit på sista bilden? Är det här reklam?

   Det är det man skurit bort från henne, själva cancern.

    Varför i hela friden lägger man ut det??? Åh herregud, längesen jag mådde så illa. Läste ingen text heller så gick direkt på bilderna så jag vet inte om det varnades..??

  Hmm, vad är Cancerhjälpen för organisation? Ser att de har 90-konto men jag får inte fram någon info på hemsidan.

  På tal om sol o strand…Gynning på huk i bikini på en sandstrand, och med öppen mun o porrig blick visar hon stolt upp sin trippel-gjorda BBL. Vad vi förmodligen ser om nåra år är hennes döttrar på Only fans – ber till Gud att de stora döttrarnas pappa styr undan det innan det är försent. Barn gör, som vi alla vet inte som vi säger, utan som vi gör.

   Och väldigt tydligt att bilden (ena låret) är redigerat. Suck

  Bättre tips – klä dig med tunna tyger och undvik solen när den är som starkast. De är de enda som faktiskt skyddar

  Tipsar om appen Min Soltid från strålskyddsmyndigheten!
  Överlägset bäst i kombo med SPF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.