Krig och korvstroganoff

Följande stories postades på Bloggbevaknings Instagramkonto för några dagar sedan.

Jag postade ett inlägg där jag nämnde att jag var blockad av Bianca Ingrosso och fick frågan om hur det gått till.
Jag förklarade att jag blivit blockad efter att jag lyft fram att det hade varit bra med en reklamidentifiering när Lovisa Worges inlägg är tydligt kommersiella.

Det ansåg även Reklamombudsmannens nämnd som fällde inlägget.

Diskussionen går vidare till att handla om influencers konstanta krigande för saker och ting.

Måste det inte finnas en motståndare att kriga MOT för att det ska räknas som ett krig?

Jag undrar om Phillipe Cohen krigat lika hårt för sin korvstroganoff som jag gjorde.
Vad tror ni?

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag förstår absolut ingenting. Ska stoppa i mig en burgare och plusmeny och försöka senare igen.

   Hahahah same

   Trodde bara det var jag. Så himla rörigt inlägg ?

   Gick du livets hårda skola?

    Nej? Jag gick på LTU ?

     Ingen bra reklam för LTU då ?

      Var det där försök till en diss eller? ?

       Ja det är sant. Med den nivån av läsförståelse så kanske man måste vara mer rakt på sak.

        Du skämmer bara ut dig själv, ingen annan.

     Vad är LTU?

      Let me Google that for you: Luleå tekniska universitet

       Fan vad dryg! ?

      Ett ställe där samlas alla som inte förstår enkel skriven text? ?

       Vilken skola har Camilla gått där man lär sig skriva så enkla texter?

     Same ?

      Vilket då? Haha

      Same here:)

   Jag fattade inte heller nåt av den senare delen av inlägget. Har gått på Kau (eftersom vi tydligen uppger sånt här i tråden?) Kau= Karlstads universitet

    Hej fellow Kau:are! ?

   Korv?

  Ja oj som de krigar för sina ” hjältar”, som är det senaste ordet som används flitigt av Bianca när hon försöker kränga produkter, och allt är det bästa som finns enligt Bianca – får motsatt effekt, blir svårt att lita på hennes överhyllningar, blir bara fjantigt och icke trovärdigt. Det värsta var väl att Lovisa gjorde reklam för klarna i samma inlägg som hon ville sälja smycken, hon försökte alltså få sina följare att shoppa med klarna, slugt gjort. Bianca som går på diverse ansiktsbehandlingar med laser och gör spraytan målar in sig i ett hörn typ… jag menar är det inte hennes/Caias produkter som gör hennes hy fin och Caias BUS som ger henne den snygga jämna färgen. Asså.

   Påtal om Bianca och Philippe.

   Slut igen i samband med ännu en större lansering (av ett nytt bolag)? Tycker uppriktigt synd om henne, han verkar så velig i vad han vill och inte vill med deras relation.

    Men snälla, varför är det synd om henne? Hon måste ju bestämma över sitt eget liv någon gång.
    Snart 30 år. Dags att ta tag i sitt liv.

     Håller med. Hon pratar om att hon går till psykolog men verkar
     Ändå inte gå vidare med vissa saker, som Philippe.

    Hur vet du att det är slut igen?

  Bianca om någon gör så mycket smygreklam ! Förstår inte ens att folk kollar hennes vloggar handlar bara om reklam och hon överdriver till Max hur bra just den varan är

  Hmm..hängde inte med men ja ”krigat” är ett rätt smaklöst ord att urvattna…
  På tal om krig, vilka tror att Polen och Turkiet dras in i kriget i Ukraina?
  Vilka tror att Azerbaijan ger sig på Armenien?

   Väntar mest på att Kina ska ”befria” Taiwan..

    De ”befriar” ju Shanghai från ”viruset” just nu genom att låsa in alla. Folk hoppar från balkon/fönster av hunger. De har varit inlåsta i 2 månader snart. Husdjur dödas. Folk svälter. De tvångstestas och dras till läger osv.
    Får se när Taiwan dras in i den röran.

   Detta är ett nytt evighetskrig

    Man kan nästan kalla det för ett potentiellt världskrig. Tror verkligen att detta blir det största och sista.

     ”World War IV would be fought with sticks and stones.”

      Ja, Einstein har rätt i typ allt. Sorgligt. Tänk att vi lever just dessa år..De sista åren av mänskligheten. Tror att det är kört för oss som art, allt dör och nu är vår tid kommen.

     Sluta sprid lögner. Det blir inget världskrig.

      Eh? Det var ju resultatet av hens analys: ”det blir” medan resultatet av din egen tydligen är ”det blir inte.” Min poäng är bara att om det är så du definierar en lögn så sprider du lika mycket själv, idag vet vi inte hur det blir.

       Nej eftersom ingenting pekar på att det blir världskrig. Tror du på riktigt att Ryssland använder alla sina styrkor i Ukraina för att sedan se världen sprängas i bitar? Då är du bra dum.

        Eh…vi kan väl säga som så att om det där var grunden din analys vilar på så ter den sig lite bristfällig…

         Du är bristfällig som har noll koll.

      ”jag tror att xxxx” kan väl aldrig vara en lögn? (Om man nu inte ljuger om vad man tänker).

      Jag tror inte heller det blir världskrig, men att välden förändras på avgörande vis. Vet gör jag dock inte, och det gör inte du heller.

      Krig kan det alltid bli oavsett

     Om du på allvar tror att det blir ett världskrig med jordens undergång som följd så måste jag fråga, vad gör du för slags förberedelser inför det som komma ska?
     För inte lever du på som vanligt när undergången knackar på dörren?

      Går väl inte riktigt att förbereda nåt särskilt inför jordens undergång eller hur menar du?

       Mja, men umgås väl kanske lite extra med nära och kära. Ser till att ta farväl av alla. Försöker bocka av det mesta på sin eventuella bucketlist. Visar finger till den otrevliga grannen som man fantiserat om att göra så länge 🙂

        Håller med 🙂 men tänker det inte riktigt kan räknas till förberedelser- mer okej jag ger upp och gör vad jag gillar utan en tanke på morgondagen…

         Hehe, jag håller med dig. Det var bara mina tankar vad förberedelser kunde tolkas som 😀

    Speciellt nytt är det ju i och för sig inte. Det har hållit på i decennier. Skillnaden nu är bara att det trappats upp och märks mer

    Tror inte detta är något evighetskrig alls. Kommer eskalera. Andra länder blandas in. Sen kommer kärnvapnen och då går det fort, det hela är över.

   Detta känns som ett krig som kommer fortsätta lika länge som kriget mellan Israel och Palestina.

    Tror att skillnaden är att båda sidorna har kärnvapen till skillnad mot Palestina som kör lite cocktails, stenar och slangbellor mot en väldigt upprustad Israelisk armé+propagandamaskin.

  Det här inlägget var sjukt otydligt, men det jag lyckades utläsa är ett förbannat barnsligt inlägg. Vad vill du få ut? Ha sagt? Skärp dig. Totalt ointresserad av dina personliga konflikter.

   Fascinerande! På Instagram var det ingen som inte fattade. ??

    Dom kanske bara inte sa något ?

    Är det samma typ av kommentarsfält där? Alltså att folk följer dig mycket för kommentarerna (som jag uppfattar här)? Jag har inte Instagram själv så jag vet inte hur det är på din sida där.

    Det var verkligen inte så svårt att förstå.

    Screenshots på IG-stories, i synnerhet om det är re-posts som flera av dessa är, blir väldigt rörigt i ett blogginlägg där varje screenshot inte liksom ses i helhet utan man ser typ 1/3 av bilden i taget och får scrolla ner för att se resten av bilden. Dels tar det en stund (och kanske behöver scrolla upp och ner) att först förstå att du har postat ett urklipp från en artikel, för att sen förstå att du dessutom re-postar den storyn från förut för kontext. Det i sin tur gör att när nästa screenshot kommer och man gör om samma grej, så har man glömt vad som var på den innan och vips är det hela väldigt osammanhängade.

    Jämför med om man kollar på IG, där man ser varje story direkt i helhet och formatet är mer läsvänligt, lättare att följa.

     Och omöjligt att ha koll på vems story som är vilken?

     Jag fattar!
     Tack!
     Då ska jag inte göra så.
     🙂

     För lat för att zooma in på prinscreens med massa snack…… Scrollar / skummar istället för att se om det verkar vara någon substans i inlägget. I annat fall går jag direkt på kommentarerna, de brukar alltid underhålla.

     Kom så långt som till att Camilla blivit blockad och att någon tyckte detta var hemskt orättvist, i alla fall.

      Tycker dock det är roligt att göra sig lustig över alla influencers som kriiiigar. Vilket förskräckligt himla sätt att uttrycka som för att beskriva att man lagt ner lite vanligt jobb på något.

    Fascinerande är att du inte kan förklara inlägget istället när så många tycks ha svårt att fatta. Drygt svar.

     Håller med. Syns ju tydligt bland kommentarerna att det är flera som inte förstår inlägget. Personligen scrollar jag förbi, orkar inte läsa kilometer långa inlägg med personliga åsikter från människor jag inte känner.

      Och är det inte ännu mer så på Instagram?! Förstår jag inte en story eller inlägg, kommenterar jag då eller scrollar jag till nästa?

       Man kan väl inte ens kommentera stories? Skicka dm är ju värdelöst

        Förlåt men jag förstår inte, vad är det ni inte fattar? Inlägget handlar ju om att Bianca blockat C för att hon kommenterade angående Lovisas reklammarkering. Sedan skriver C vidare om hur Lovisa benämner allt som ett ”krigande” och undrar hur det ser ut när man krigat till sig en läppenna eller vafan det nu var. Tyckte inlägget var roligt, gillar specifikt sista stycket om hur Camilla krigade för en korvstroganoff ?

  Ugh vad är detta? Hon får väl blocka vem hon vill. Vad tycker du dig ha för rätt egentligen? Återkom om företagets Instagram blockar dig. Då har du en poäng!

  Tycker inte det är konstigt att influencers blockar dig om man ser det ur deras synvinkel. Konstigare att inte göra det. Du skriver ju sällan inlägg för att du vill någon väl eller lyfta något bra, varför skulle de vilja ha dig inne på sina sidor? Skriver sällan, ibland får du till lite positiva inlägg. Vem skulle inte blockera någon man vet letar fel på en tänker jag.

  Jag fattar ingenting?

   Inget viktigt att fatta kära du! ?

  Kriga för för att ge er bääästa produkter, krigat för att ta fram mina produkter. Krigar för er mina följare. Samma visa ?

   Ja det där är ju så löjligt och manipulativt att Bianca säger ”vi har gjort detta för er”, ”detta har ni längtat efter” ”krigar för er” osv. Sjukt att inte bara stå för att hon vill tjäna pengar och gör det främst för att de vill vara entreprenörer som tjänar stora pengar varför låtsas något annat, så sjukt men det lyckas väl sälja tyvärr, folk är ju naiva. Varför skänker hon inte bort smink och smycken då om hon nu är så god och bara gör allt för att vara snäll mot andra.. sånt trams.

  Men alltså, jag bor i en storstad och märker inte att jag inte kan köpa det mesta jag vill. Bråka för att få ingredienser till en korv stroganoff? Är det verkligen så illa i era butiker också?

   Fast det där om korv stroganoffen skulle väl föreställa ett skämt ?

   hahah men missade du ironin i det? Man behöver inte kriga för att göra en läppenna och man behöver inte kriga för att laga mat

    Det flög över mitt huvud isåfall, sorry ?

  Jag krigar mot mitt lata jag varje dag. Det kanske är sin lathet hon menar?

  En kille jag träffa så när vi skulle ha sex ska vi kriga ?? gissa om jag gjorde slut med han!

   Honom

    NORRLÄNDSKA!!!! Det är dialekt här uppe att säga hon/han

  Gillar denna bloggen och är i smyg förvånad att inte fler influcencers blockar dig med tanke på att du är skarpsynt och kommenterar det mesta (och ibland även lite grinig, kanske, som de flesta av oss :)) men jag gillar att nån vill lägga tid på detta. Många influencers är sjukt starka idag och påverkar oss alla och inte minst de som är unga, kanske. Så det är viktigt att vara lite ”källkritisk” ibland tycker jag det är inte så vanligt längre.
  Jag fattar att korvstroganoff har en koppling eftersom det är Biancas killes restaurang, gillade det faktiskt.
  Håller med dig ”krig” och ”kriga” är inte snyggt att använda för mycket och I SYNNERHET inte nu när det pågår så nära oss (eller aldrig förresten, det pågår ju krig i världen även när det är långt ifrån Sverige). Dom har inga motståndare utan det är väl som Ryssland kanske, bedriver ett ensidigt angreppskrig, eller invasionskrig kanske?

  Är det inte så att personer som säger att de ”krigar” kanske upplevt mycket hinder och stress nyligen? Nu läste jag inte hela inlägget men det lär väl inte handla om dig och EN reklammarkering. Det är väl mer att personen sätter det i sin egen kontext och tänker på allt annat den får stångas med. Säger inte att det är rätt men tycker det är mänskligt:)

   Nej, dom säger ”kriga” om en produkt för att följarna inte ska kritisera produkten lika hårt när den släpps. För att det ska sälja bättre. Och att dom gjort sitt aaaaallra bästa för att få fram denna ”magiska” produkt bara för DIG!!

  Biancas IG dag ut och dag in:
  Blinka med ena ögat och gör en liten puss
  Filter, filter, filter
  Prata om en CAIA produkt som är det BÄSTA som någonsin har funnits, tills nästa produkt släpps en dag senare som då är den BÄSTA produkten någonsin
  Kriga för att kränga sin skit
  Samarbete med Nakd/Bubbleroom/Nelly
  Bilder på Caias kontor

  Repeat

   Du glömde:
   De där jäkla LPG-behandlingarna varje vecka
   Spontanshopping av två Chanelväskor på samma gång (ja jag är avis, vill ha en babyrosa Chanelväska eller en med paljetter, om någon är intresserad av att köpa mig en kan jag maila mer info haha)

   Och alla naiva människor som sväljer allt hon säger (och kränger)…

  Hahaha jag är precis lagom full för att asgarva åt det här inlägget

  Förbannade läppennor!
  Orkar inte!
  Bianca borde sluta med superlativen, för hon framstår som löjlig med sitt skamlösa krängande av lågkvalitetsprodukter.
  Det enda Caia gör att att kopiera från Kylie.
  ZZZzzzzzzzzz….

  Stroganoff? Är det verkligen ok med ryska maträtter nu?

   Blev otroligt sugen på korvstroganoff efter bilden så ska faktiskt laga det idag…

  Klart som korvspad att han har!

  Med en så liten matportion kunde en tro att det är krigsransonering iaf ?‍♀️

  Förlåt men överlag folk som ”krigar” för olika saker. Det är så oklart. Framför allt ni vet (förlåt för att jag är dömande, men vafan) de här som gått på ”livets hårda skola” och har barn som av någon anledning är placerade, vilket då alltid är fel av soc som fått det från ingenstans tydligen. De missbrukar, festar, fokuserar bara på destruktiva relationer osv osv. Men ändå så ”krigar” de för sina barn. Man bara förlåt men nej. Exakt på vilket sätt ”krigar” personerna? Vissa av personerna kan också även sysselsätta sig med att sitta i live i flera timmar på facebook när de dricker cider och röker under fläkten. Man bara ja, eller så fortsätter du ”kriga” det kanske är en bättre idé. Men vad vet jag. Och ja, jag fattar att det ligger mycket annat bakom givetvis också och att det här är att hårddra allting, men herregud så tragiskt det är.

  Tror Bianca om 10 år kommer att vara nya Anna Book (Bloock). ? Blocka oliktänkande följare, dramatiska livesändningar, försvunnen stjärnstatus osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *