Kom å köööööp!!!

Till och med efter att jag satt mig in i NFT-världen så är det precis lika obegripligt som tidigare. 
Här kan du läsa mitt inlägg om Vanja Wikström och hennes ”kvinnoklubb” som bäddats in i NFTs och kryptovaluta.

Men….man får ju inte vara dum!
Om världens allra första tweet kunde säljas för snudd på 3 miljoner dollar så borde jag ju kunna inkassera en rejäl hacka på Bloggbevaknings första inlägg och första kommentar, eller hur?

Vem vill lägga det första budet?
Jag har ett acceptpris på ett fyrpack nuggets från Donken, så sug inte på karamellen allt för länge.

Happy bidding!

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag lägger 15 påsar djungelvrål och en platta Cola Zero.

  Saken med NFT är att det du köper inte är en bild utan du köper rätten till en länk som går till en bild.

  Här är en bra video som beskriver det hela och även tar upp varför kryptovaluta är ett problem.
  Dock är videon väldigt lång (2,5 timmar). Men allt förklaras grundligt från start.

  https://youtu.be/YQ_xWvX1n9g

   Väldigt bra video som alla som funderar på att köpa NFTs borde se! Kan även rekommendera att läsa Wall Street Journals artikel NFT Sales Are Flatlining från förra veckan.

  Och vad hände med den 2022? Artikeln är från förra året. Jo, ingen vill ha den längre!

  ‘Jack Dorsey’s First Tweet’ NFT Went on Sale for $48M. It Ended With a Top Bid of Just $280

  https://www.coindesk.com/business/2022/04/13/jack-dorseys-first-tweet-nft-went-on-sale-for-48m-it-ended-with-a-top-bid-of-just-280/?outputType=amp

  Hamnade i modd av någon anledning. Men den där NFT:n har tappat över 99% av sitt värde nu. Han som köpte den försökte sälja den i april och fick maxbud på typ 3000 spänn. ?

  Fattar ingenting, köpa en tweet för flera miljoner?

  Utan moderering gäller inte längre eller?

   Moderering? Den fungerar väl som vanligt eller?

  Inte för att jag fattar det tekniska helt och hållet men fattar verkligen inte hur folk kan se värde i detta. Om det är en bild på en apa man har som profilbild, inget hindrar nån från att högerklicka och ta ”spara som”. Man äger ett kvitto på att man köpt nåt.

  Sen är den mesta NFT-konst jag sett inte så spännande, förutom Johnny Depps. Men i så fall hade jag ju nåra tusen gånger hellre köpt en fysisk tavla av honom.

  Du glömde berätta hur du gör det här med i det närmaste alturisriska motiv, du vill bara hjälpa kvinnor att börja ta för sig i den här världen, som är så mansdominerad! Världens bästa tjejklubb, heja heja! Skynda fynda för vi som är med NU kommer ha så stort försprång sen när det här blir nya vardagsvalutan.

  Förresten, jag tror du får höja priset med lite Cola zero eller nåt om du ska ha råd att ”minta” inlägget (göra till en NFT) ?

  Men hans första tweet kan man ju se helt gratis, den finns ju tillgänglig för alla. Tänk att ha så mycket pengar att man köper något för 30 miljoner som man kan se helt gratis. Var det Elon som köpte den också tro.

   Mycket möjligt Elon köpte den fast billigt var det ju inte..

  Det är bara bra att ekonomin går ner. Det gick fan så långt att folk tjänade miljoner på på digitala bilder. Herrejävlar vad pengar dom rika har att slösa! Dags att sätta sig båten och börja fundera vad som är rimligt. Vad sägs om att energieffektivisera ens hus istället?

   Eller en gata?

    Eller det, om man äger gatan.

   Dagens vettigaste kommentar

    Instämmer!

  Jag har en inramad autograf ” Kram, Anna Book” hon gett, utan att han bad om det, till en känd artist som jag sen fick. Vad är den värd?

  Tror hypen kring NFT med digitala verk är förbi, men tror ändå att teknologin har stor potential.
  Hade jag varit ett exklusivt modehus hade jag inkorporerat NFT i produkterna för att motverka förfalskningar. Tänk att koppla det till varje fysisk väska man säljer, du står som ägare och samtidigt garanterar det att t ex väskan är äkta. Vid eventuell secondhand försäljning så säljer man NFTn och postar/lämnar över den fysiska väskan, precis som man hade gjort utan NFT. Nu har du dessutom ett äkthetsbevis.
  NFT kopplat till ett fysiskt objekt? Mja varför inte.

   typ batchnummer eller digitalt kvitto -fast du får betala extra för det menar du?
   Förstår inte vinsten av att betala för en digital stämpel för ett fysiskt objekt.
   Blir det liksom inte bara äkta utan ”äkta äkta” då?
   Förklara gärna vad det är jag missat (om du vill 🙂 )

  Det blir lite ”kom och köp konserverad gröt”
  Allt är till salu – till rätt pris.
  Och tillgång samt efterfrågan sätter priset.

   Då har du missuppfattat ”kom och köp konserverad gröt” – sången handlar om att allt blir rimligt att köpa om det marknadsförs på rätt sätt. Fortsättningen är ”allt går att sälja med mördande reklam”. Har inget med pris att göra.

  Kanske ngt att sälja ”jag dööör” för dig Bianca?

  Han försökte sälja den i april för 48 milj dollar men fick bara bud på några tusen. Ett ganska talande exempel på vad som händer med nft-marknaden.

   Oj såpass mycket pengar

  Åh Cam, jag minns när du startade. Det känns inte som igår, men jag trodde heller inte att det var över sex år sedan. Så himla mycket skoj vi hade i kommentatorsfältet på den tiden, vi var som en egen liten klubb. Tack för alla inlägg du gjort och tack alla som här inne livat upp mina dagar.
  P.S. Första kommentaren från M … var det din egen M? 😉

   Haha…nej, inte min egen M.
   Han visste inte ens att jag startade bloggen. Det hade ju varit fusk. 🙂

    Petition att hitta M, den allrs första kommentaren! Stig fram, M!

    Haha, men erkänn att det hade legat lite i den tiden, att få någon nära att skriva något jättepeppigt 😀 Eller ja, det finns det ju influensor som gör fortfarande.

  Känns som att intresset för NFT är lite dalande..
  ”Under fjolåret exploderade intresset och en rad artister och konstnärer gav sig in i NFT-branschen. Men den senaste tiden har engagemanget mattats och Wall Street Journal rapporterade häromdagen att antalet sålda objekt sjunkit från den absoluta toppen i september förra året, då runt 225 000 objekt såldes under en vecka, till bara 19 000 sålda objekt förra veckan.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *